Ernst Kirchsteiger’s kex

Spröda havrekex med solrosfrön, linfrön och sesamfrön. Letta att baka!!


 

Ingredienser:

1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med, fingersalt, solrosfrön och sesamfrön för dekoration

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda ihop linfrön, solrosfrön och havregryn i en bunke. Tilsätt sedan 2 dl vetemjöl, 2 – 3 dl rågsikt och 2 dl vatten och blanda runt. Om degen känns stabbig tilsätt mer vatten.
3. Tilsätt salt och olivolja (om man föredrar någon annen olja går det också bra) samt bakpulver. Blanda sedan allaingredienserna i en bunke tills det blir fast deg.
4. Slå ut degen på ett mjölat bord. Knåda igjennom degen snabbt så att den blir smidig och bra.
5. Dela sedan degen i 3 delar och kavla ut varje deg så den blir ca 5 mm tjock. Tryck sedan ut kec i valfri form med hjälp av et glas, en for eller en rijärnsbotten.
6. Lägg sedan kexen direkt på en plåt med bakplåtspapper, pensla kecen med äggvita och strö sedan över flingsalt och valfria frön
7. Grädda kecen i ca 15-20 min tills de fått en gyllene färg.

Resepten er hentet fra www.recept.nu, hvor flere av Ernst Kirchsteigers resept ligger.

Kjeksen så gode ut, og jeg har selv tenkt til å lage de så snart jeg har kjøpt inn det jeg trenger :o))

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg