Gammel pĂ„skepynt ❤

PÄskepynten har definitivt forandret seg opp igjennom tidene. I gamle dager var mye av pynten veldig enkel, sÄ enkel at det sÄ nesten ut som om den var hjemmelaget. Noe av den er kanskje det ogsÄ!! NÄ er vel mye av pynten i billig keramikk eller i plast, men ikke noe galt i det for jeg syntes de kan vÊre fine av den grunn.

Jeg har nok mest gammel pĂ„skepynt, som jeg har arvet etter min mamma, og selv om den er enkel Ă„ kanskje ikke de sĂžteste sĂ„ er det en rekke minner forbunnet med dem. Derfor setter jeg de fram hver Ă„r. De av dem som er litt ekstra slitne har gĂ„tt i pensjon, men det er rikelig med pynt av den grunn. Veldig mange av kyllingene, hĂžnene og hanene er laget av gule piperensere. Mamma skaffet seg dem da hun og pappa flyttet fra 1 rom til en stor og rommelig 4 roms leilighet pĂ„ LĂžrenskog i 1952. Da ble det mange rom Ă„ fylle, og hun elsket Ă„ pynte i hjemmet. 🐣 SĂ„nn er jo jeg ogsĂ„ đŸ„

Mamma var ogsÄ veldig kreativ Ä laget veldig mye pynt selv ogsÄ, men det er det dessverre ikke noe igjen av.

Nedenfor kan du se noe av min gamle pÄskepynt fylt av minner om mamma og pappa, og som jeg setter fram med et smil om munnen.

Jeg har to sÄnne lysestaker, og begge er fra 50-tallet en gang. Om stearinlysene er like gamle som stakene vet jeg ikke, men jeg kan huske at de har sittet der siden jeg var liten.

Dette er det fĂžrste pĂ„skeegget mitt, som jeg fikk av mamma og pappa. Det er virkelig for seg gjort med gullpapir rundt egget og med masse fjer pĂ„. Jeg var virkelig glad i dette egget, og det var stor stas nĂ„r det lĂ„ pĂ„ nattbordet mitt nĂ„r jeg vĂ„knet pĂ„ pĂ„skeaften. Det var akkurat passet stort til ei lita jente ❀

#pÄske #gammel #pÄskepynt #pynt #blogg #minner #mamma #pappa
 

12 kommentarer
    1. Herlig Ă„ ha sĂ„nne minner 🙂 Jeg husker de sĂ„ godt, denne typen pĂ„skepynt. Du dro meg rett inn i barndommen og opp pĂ„ hytta vĂ„r i Valdres:)))

    2. SĂ„ gĂžy Ă„ ha sĂ„ mye gammel pynt! Du har jo en hel familie!! SĂ„ herlig! GĂžy med litt historie bak dem ogsĂ„.. da gir de litt mening! Helt nydelig det pĂ„skeegget! 🙂 Masse flott!

    3. du er heldige som har slike minner,jeg synes disse kyllingane var skikkelig sjarmerande ) alt behÞver ikke vÊre nytt,slike skatter kan gi en vel sÄ god hygge i heimen i pÄska )

    4. Åh, gammel pĂ„skepynt er det beste for det er det sĂ„ mange minner knyttet til. Jeg kjenner igjen pĂ„skekyllingene dine fra min oppvekst ogsĂ„, og tar de fram hvert Ă„r. Dessuten sper jeg pĂ„ med litt nyere + det sĂžnnen vĂ„r har laget i barnehage og skole da.

    5. dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg er virkelig glad i den gamle pynten. Det er noe lunt Ä trivelig Ä sette det fram. Ja du kan jo tenke deg hvor stas det var nÄr jeg fikk det egget pÄ pÄskeaften :o))

    6. fruensvilje: Ja det er nok ikke sÄ mange som har sÄnn gammel pÄskepynt lenger. Det eneste er Ä passe pÄ sÄ kattene ikke stikker av med dem, for det hender de gjÞr det, de smÄ rampene <3

    7. Hanne Beate: Jeg har ogsĂ„ litt nyere pĂ„skepynt, men ikke sĂ„ mye… Det mĂ„ jo vĂŠre stas Ă„ sette fram det barna har laget ogsĂ„, noe som ogsĂ„ har minner forbundet til seg :o))

    8. Unni: Ja det er nok foreldregenerasjonen vÄres som har all denne gamle pÄskepynten. NÄ er det sÄnn at jeg er den eldre i min familie, siden begge foreldrene mine er borte.

      Jeg elsker disse sÞte fluffy piperenser figurene, og nÄ stÄr det noen Ä titter over alt :o))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    UnngÄ personangrep og sjikane og prÞv Ä holde en hyggelig tone selv om du skulle vÊre uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver pÄ nett.

Siste innlegg