😻 Dagens pelsstell 😻

Hver eneste kveld har jeg en liten kosestund med hver av kattene. Da kommer børsten fram til stor glede og iver, hos dem begge.

Begge to har en del kjukk underpels som skal bort før sommeren kommer. For å slippe at den tover seg og de sleiker den i seg, er det greit med sånne børstesesjoner.

Ronja ser kanskje ikke så veldig fornøyd ut, men det er bare sånn hun ser ut når mamsen tar bilde av henne 😊

Jeg er veldig glad for at de elsker å bli børstet, for med den lange pelsen er det et must nå. Vet jo at det er mange katter som hater pelsstell, og da er det ikke lett å holde tovene borte.

Ronja får lett tover, og hun har noen bak på stussen som jeg ikke fikk ta. Da blir det å bruke saksa på henne, når hun minst aner det. Hehe, har en god tek på akkurat det 😉

#katter #pelsstell #børsting #kosestund #mandag #april #blogg

14 kommentarer
    1. Ja det må til på disse langhårede kattene..jeg kjøpte en sånn barberstav..til å rette på øyebryn..det kan jeg liksom sage tuggen..så noen bruke jeg den på..men saksen må til ofte også..her børstes det ikke så jevnlig som hos deg…Søte kattepusen!

    2. dvergpinschere i mitt hjerte: Det var smart å bruke øyenbrynmaskinen på katten, kanskje jeg skal prøve den på stussen til Ronja :o)) Vinja trenger nok strengt tatt ikke å børstes hver dag pga tover, men hun vasker og pusser pelsen veldig mye å ender opp med å svelge den. Ronja derimot er dronningen av tover, så hun må tas hver dag :o))

    3. sv: ikke øyenbryns MARSKIN…men en sånn stav med et blad på..som skjærer..helt manuelt..ikke marskin altså..

    4. dvergpinschere i mitt hjerte: Hihi, var det du mente… Trodde du mente den maskinen vi begge har jeg, som går på batteri. Hode er nok ikke helt på plass i dag :o))

    5. Det er godt å få vekk de løse hårene i pelsen, – heldige de som bor hos deg. <3 Det burde sikkert gå greit å ta vekk tovene med en sånn maskin, om den ikke bråker for mye. Nå har vi en korthåret katt, men tidligere hadde vi en langhåret og sånne tover har lett for å sitte godt inntil den elastiske huden, så man må være forsiktig.

    6. Hanne Beate: Jeg bruker saks på dem hvis toven er for har til å børste ut. Når jeg klipper så går jeg ikke helt inn, og det er heller ikke nødvendig. Jeg lar det være igjen litt av toven, og den pleier å løsne opp lett etter det med fingrene… Jeg fikk egentlig dyrlegen til å vise meg hvordan, da Ronja begynte å få tover… Ellers hadde jeg nok ikke turt å klippe på den måten jeg gjør :o))

    7. Ja, de må bar stelles, i alle fall med lang pels. og de er innekatter. Husker min katt også likte å bli børstet, selv om den ikke likte å bli kost med…:)

    8. maiken: Den daglige kosen med børsten er viktig, ellers hadde jeg hatt et problem med veldig mye tover. Begge mine liker å bli kost med, men på hver sin måte :o))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg