🐝 Jakten på humla 🐝

Som jeg fortalte på tirsdag så skulle jeg på Humlevandring i Botanisk Hage, som var arrangert av foreningen “La Humla Suse”. Det var ganske kjølig så jeg kledde ganske godt på meg, syntes jeg, men jeg kunne nok ha tatt en enda kjukkere vindjakke for jeg begynte etterhvert å fryse!!

Vi var vel en plass mellom 15 – 20 personer som hadde møtt opp, og vi samlet oss i Urtehagen hvor det også er en søt liten fontene. Først så presenterte de tre damene seg, og så fikk vi en innføring i humlas livssyklus samtidig som det var mulighet for å stille spørsmål. Da vi skulle gå på humlejakt, ble det delt ut en plansje over 6 humlearter som vi kunne finne . Så fikk noen en hov, mens andre fikk et lupeglass som man kunne plassere humla i å kikke på den. Vi skulle ikke bare fange å se på den, men også artsbestemme den.

Det var ikke så mange humler som var våknet opp, men noen var det og vi klarte å fange inn noen som vi kikket på før vi slapp de løs igjen. Jeg hadde et lupeglass og klarte å fange en stor dronning, som ikke var så veldig happy for at den ble forstyrret i jakten på nektar. Nå var det ikke så veldig mye den kunne gjøre med det, og måtte tålmodig vente til alle hadde kikke på den å bestemt hvilken sort den var.

Jeg storkoste meg der jeg gikk rundt å jaktet rundt på disse lodne brumlebassene, og syntes det var ekstra gøy at jeg klart å fange en i glasset mitt. Har tenkt å skaffe et eget lupeglass, slik at når sommeren kommer å flere humler er ute kan jeg få sjansen til å se litt ekstra på dem.

Det ble ikke anledning til å ta noen bilder, for vi var alle så opptatte med å letet etter humler… Neste gang jeg drar tilbake til Botanisk Hage skal jeg ha med meg glasset mitt, og da skal både se på og ta bilde av de humlene jeg fanger inn.

Hviste du at vi faktisk har 35 forskjellige humlesorter her i Norge, og at de faktisk er bier?

#humlevandring #humler #bier #arter #sorter #lahumlasuse #vandring #botaniskhage #natur #tirsdag #mai #blogg

10 kommentarer
    1. Spennende og moro å lærelitt om humler og naturen :)) Sikkert enda bedre om en kan være der på en dag det er varmt og godt :)) Håper du får tatt noen humlebilder i løpet av sommeren <3

    2. Ååå så det var studering av humler…gøy det da…men synd du ikke fikk noen bilder..men det kommer nok det nå..som du er venner med humlene!! 🙂 ha en god kveld!

    3. Så mange humlesorter som 35. Det var noe nytt for meg, viser kanskje hvor lite jeg vet om det som er i naturen. Det til tross at jeg vandrer endel i skogen. Artig tiltak både sosialt og lærerikt. Var dere lenge ute? mulig dere hadde dere med sekk med mat i – man blir fort sulten når man går slik. Mener at jeg dro på jakt etter sommerfugler da jeg var liten og satt de på isopor. Naturen er vakker og har mye man kan studere.

    4. Så lærerikt, – jeg var ikke klar over at det var så mange humlearter. Jeg har sett lupeglass hos Søstrene Grene, men de var ikke så store som den som er på bildet.

    5. annebe: Ja dette var virkelig gøy, og jeg er sikker på at det kommer til å bli mange humlebilder i sommer ?? Det er jo viktig å lære om humlene og ta vare på dem!

    6. dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg har et nært vennskap med humlene, får jeg anledning koser jeg med dem ?? Det blir sikkert mange humlebilder i sommer skal du se!

    7. Helge: Det skulle vare i 2 timer, men siden det var så kaldt var det lite humler også. Jeg var hjemme igjen når det egentlig skulle slutte. Vi hadde ikke med noen matpakke, men når vi går rundt der å fotograferer andre ganger har vi det med. Jeg viste heller ikke at det var så mange forskjellige humler før, men traff disse hyggelige damene på en messe for er par år siden. Da fortalte de om det ??

    8. Hanne Beate: Jeg kan varmt anbefale å være med på en sånn vandring. Jeg så på nettside at de hadde samme glass som jeg hadde, men de var faktisk større! Ha en fin kveld videre ??

    9. frodith: Ja dette var gøy, og de skal ha flere sånne vandringer i løpet av sommeren. Du burde få med deg dette, når det blir varmere, og humlene summer i flertall ??

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg