hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Det gamle fotoalbummet

  • 14.05.2017, 18:19

De fleste av oss har vel gamle fotoalbum, album som gjemmer på bilder fra en tid som forlengst har passert. Noen av bildene er noen ordentlige skatter, som familiebilder, barnebilder eller bare vanlige daglige hendelser. Å åpne disse gamle albummene kan være både trist og morsomt, for bildene viser smilende ansikter av de som ikke lenger er blandt oss, og andre lykkelige stunder sammen med venner og familie.!Dette gamle albummet har vært min mammas, og det er kjøpt på slutten av 50 tallet eller tidlig på 60 tallet. Dekorasjonene på permene er veldig klassiske fra den tiden, og hun har tatt godt vare på det. Permene er i like fine som den dagen hun kjøpte det. Min mamma var alltid så forsiktig med tingene sine, og det er nok noe hun har passert videre til meg :o))Når dette bildet ble tatt er jeg ikke sikkert, men det er nok fra rundt den tiden albummet ble kjøpt tenker jeg. Mannen som sitter på trappa er bestefaren min Gunder Bergsvangen, min mammas far. Han og min mormor bodde på en husmannsplass i Odalen hele livet, hvor det ikke var innlagt vann. Til den dag de enten døde eller flyttet derfra, var huset uten vann. Det måtte bæres inn fra de to brønnene de hadde, som lå inne i skogen. Sammen med bestefar står min pappa 💖 Lusekofta han har på seg, har min mamma strikket! På dette bildet er jeg sammen med pappa, og jeg er 1 år gammel. Min aller første julaften, og etter det jeg har blitt fortalt var jeg veldig begeisteret for juletreet. De hadde et svare strev med å holde meg unna da, hihi! Tror ikke jeg klarte å rive det over ende....., det sa de i allefall ikke noe om!! Noe av julepynten fra den gangen, har jeg faktisk den dag i dag :o)) Her er lille runde meg på togtur med mamma... Hvor vi skulle sto det ingenting om under bildet, men det var enten til besteforeldrene i Odalen eller på Stange. Vi hadde bil selv, men når vi skulle reise langt hendte det ofte at vi tok toget. Det var liksom litt høytidelig å ta toget når jeg var barn :o))

#fotoalbum #fotografier #foto #gamleminner #minner #familie #meg #selfie #glede #søndag #mai #blogg

12 Kommentarer

annebe

14.05.2017 kl. 18:26
Veldig koselig med slike album og hyggelig å mimre litt over livet slik det var en gang ..:)) Nå er mange borte hos meg også.. så bildene tar jeg vare på.. Koselige bilder du har her.. og togtur var stas ja :)) Takk for titten <3

Vera Lynn

14.05.2017 kl. 18:48
annebe: Bare hyggelig :o)) Jeg er veldig glad i å sitte og bla i gamle album, og jeg føler at jeg finner noe nytt å spennende å se på hver gang. De flest er borte hos meg også... Ja togtur var stas, for ei lita tulle :o))

dvergpinschere i mitt hjerte

14.05.2017 kl. 20:30
Så koselig bilder! og tenk..se på din mor, og se på mødre med småbarn nå..med hull i neser og dill dall overalt..DET var det ikke mye av på den tiden..nøktern og flott!Som en husmor....herlig!!

Vera Lynn

14.05.2017 kl. 21:31
dvergpinschere i mitt hjerte: Hihihi, ja det har skjedd stor forandring. Jeg kan jo bare se på megselv, hvor mange damer i min alder tidlig på 60-tallet hadde egen leilighet. Tjente egne penger, og gikk rundt med flere tatoeringer og flere hull i ørene. Skal jeg være ærlig, ingen :o))

toveview

14.05.2017 kl. 22:12
Så artig å se da. Det er nok mange gode minner mellom de permene. Du er nå i alle fall lik din pappa, kan jeg se. Du var meget søt vil jeg påstå. En flott kvinne i dag også! Ta godt vare på det, av uvurderlig verdi dette albumet.

Vera Lynn

14.05.2017 kl. 22:39
toveview: Tusen takk for den fine kommentaren :o)) Jeg må bare si det, men pappa er ikke min biologiske pappa, men det er sant at vi lignet på hverandre. Min biologiske far og pappa ligner i grunnen litt på hverandre :o))

toveview

14.05.2017 kl. 23:16
Åhhh, ja men du var lik han ja. Utrolig det da. Men fullt ut mulig :)

Vera Lynn

15.05.2017 kl. 10:09
toveview: ??????

maiken

15.05.2017 kl. 01:22
Bilder i et fotoalbum har stor verdi.Jeg lager års album og har også tatt vare på album jeg har fått av mine foreldre. Bildene forteller jo litt om livshistorien vår....

Vera Lynn

15.05.2017 kl. 10:16
maiken: Ja jeg setter stor pris de gamle albummene, og koser meg med dem. Nå for tiden blir det ikke til at jeg setter bilder i album lenger. Nå lagres de på PC'n, men det er ikke så hyggelig å sitte å se på dem der. Burde nok ta meg tid til å sette dem inn ??

Lindis

15.05.2017 kl. 19:56
Kjempekoselig med ordentlige fotoalbum. Jeg bruker mye tid på å printe bilder og lage album selv, og synes det er veldig hyggelig å ha noe fysisk å bla i. :)

Vera Lynn

15.05.2017 kl. 21:29
Lindis: Jeg syntes jo også at det er mer koselig med album, blir liksom ikke helt det samme med å se bildene på PC'n eller på tv'n. Så kan man jo være litt kreativ også, når man setter inn bilder i et album :o))

Skriv en ny kommentar

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no