Bakedag i Casa Fres og Knurr

I dag hentet jeg fram husmorgenet mitt for noen timer, og satte i gang med å lage en bolledeig. Nå er det jo en gang sånn at når jeg skal gjøre noe, så går det jo aldri helt etter planen. Heller ikke denne gangen. Jeg trodde at jeg hadde det jeg skulle bruke, men det hadde jeg ikke vettu…

Enden på visa var at jeg ikke kunne bruke den faste oppskriften min, og med godt mot googlet jeg i vei å fant en oppskrift jeg kunne benytte meg av. Allikevel holdt det “nesten” på å gå galt igjen, for smøret jeg hadde i kjøleskapet hadde egentlig gått ut på dato i juli måned. Det så greit ut, så jeg tok sjansen å det fungerte bra. Så plutselig oppdaget jeg at jeg omtrent ikke hadde sukker igjen, men det holdt akkurat på siste kornet. Er det lov å være så heldig da?

Når jeg prøver en ny oppskrift for første gang, er det ikke alltid at resultatet blir så bra… Denne gangen endte jeg opp med en deig som var veldig samarbeidsvillig. Den slapp bollen i kjøkkenmaskinen, og var lett å jobbe med. Den hevet seg fint både i bollen og etter at jeg hadde trillet ut bollene. Kan nok tenkes at jeg bruker denne oppskriften flere ganger :o))

Det ferdige produktet… De er kanskje ikke helt strømlinjeformede alle sammen, men jeg er fornøyd jeg. Trodde først at jeg hadde latt de stå for lenge i ovnen, slik at de kom til å bli tørre. Ikke i det hele tatt, de var akkurat slik som jeg ønsket at de skulle være. I oppskriften står det at man også skal ha i rosiner, men det droppet jeg.

Jeg fant oppskriften hos Matprat HER:

6 dl melk, 150 g smør, 1 pk fersk gjær, 112 dl sukker, 2 ts malt kardemomme, 1 kg hvetemel, 4 dl rosiner og 1 stk sammenvispet egg til pensling.

Sånn gjør du:
Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6?10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

#bake #bakedag #husmorgenet #boller #hveteboller #glemme #mangle #oppskrift #mat #høst #september #søndag #blogg

14 kommentarer

Siste innlegg