hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Da kan jula komme 🎄

 • 16.12.2016, 12:12

Utenfor er naturen dekket av et lag med rim, og det får det til å se litt vinterlig ut. Jeg er ikke så veldig glad i vinter å snø i utgangspunktet, men når vi kommer til desember så syntes jeg at det hører med.

Nå som det bare er 8 dager igjen til jul, kunne det godt komme syntes jeg 🌨

Jeg er fortsatt ikke bra, og når noe skal gjøres må jeg gjøre det over flere dager. Jeg hadde ment å gjøre rent og sette opp juletre på onsdag, men jeg måtte dele det opp over to dager.

På onsdag gjorde jeg rent og det tok meg noen timer, og etter det var det ikke så mye energi igjen.

I går torsdag derimot kom treet opp uten de stor anstrengelser. Det er så koselig å pynte treet, med ny og gammel pynt. Den gamle henter fram kjære minner om de som ikke lenger er blandt oss, og som er savnet.

Hvert år har jeg et lite problem med at kattene løper bak og under treet. Det som da skjer er at treet flytter seg og noen ganger svaier faretruende. For å unngå dette kjøpte jeg et "skjørt" i flettet pil, som treet står opp i. Smart løsning egentlig 😊

Jeg kjøpte det på Europris, og jeg var sikker på at den på 50 cm ville passe. Gjorde jo ikke det, og jeg måtte kjøre ned å bytte den i en på 60 cm som passet helt perfekt.

Nå er alt i boks å jula kan bare komme 🎄

#vaske #rengjøring #jul #juletre #europris #skjørt #sliten #energiløs #blogg

Julen flytter snart inn...

 • 14.12.2014, 12:14


I går hadde jeg tenkt at jeg skulle sette i gang å gjøre rent, og så gå på loftet å hente ned kartongene med julepynt. Så skulle jeg begynne å sette frem og pynte, men dessverre så var ikke kroppen helt med med.... Jeg satt allikevel ikke på baken å latet meg av den grunn, nei da, jeg fikk ryddet, skiftet på sengen og vasket en full maskin med tøy. Det var sånne ting som ikke tar så mye på forslåtte kropper.

Når vi var i oktober og november var jeg fast bestemt på at jeg skulle pynte til jul allerede til 1. desember, men når dagen kom så syntes jeg at det var alt for tidlig. Da skulle jeg vente en uke til før jeg gjorde det, men da ble det heller ikke til noe. Kroppen min er fortsatt stiv og vond i dag også, men ikke fult så ille som den var i går, så i dag skal det skje :o))


Det er litt mørkt og trist ute i dag, og det ser ikke helt ut til at lyset vil komme på ordentlig. Da får man heller tenne mange lys inne for å kompensere og lage stemning. Akkurat det tror jeg ikke blir noe stort problem :o))

Ronja fikk sin ukentlige vask i baken i dag, men det var ikke så ille i dag.... Det ser ut til at hun klarer og vil ta seg en runde der bak selv, og da blir det mindre for meg å ta. Hun er litt rund i magen sin, og derfor syntes hun det er litt slitsomt å komme til å lar noen ganger være. Etter at jeg begynte å ta henne et tak, har hun begynt selv å bli mer nøye med vasken. Slank henne, tenker du!! Vel, her går det i lightfór allerede, men det er ikke så lett å redusere vekten hennes. Hun like aktiv som søsteren, om ikke mere....!!!!


I går lette jeg høyt å lavt etter mammas gamle bok med kakeoppskrifter... I den har hun skrevet ned mange gamle fine oppskrifter på julekaker, også kromkaker. En oppskrift hun alltid brukte, og jeg tenkte at jeg skulle prøve meg på den. Jeg har aldri stekt kromkaker selv noen gang, men i år har jeg tenkt til å forsøke meg på det. Det blir nok ikke før neste helg tenker jeg, hvis jeg ikke får gløden over meg tidligere da. Boken dukket heldigvis opp etter hvert, på et sted jeg hadde sett flere ganger... Typisk :o))

Ha en fin søndag, blogges!


#jul #julepynt #vaske #støvsuge #pynte #oppskrifter #kaker #kromkaker #katt #ronja #renslig

En fortjent hvil......

 • 07.12.2014, 23:17

Nå var det jammen godt å kunne sette seg ned en stund med bena på krakken :o)) Jeg har holdt på å rydde hele dagen omtrent, først i papirene mine og så gikk jeg løs på kjøkkenskapene mine. Jeg dro fram alt jeg ikke hadde brukt på evig lenge, og som jeg ikke har savnet siden det ble satt i skapet.


Når jeg var ferdig hadde det blitt to store IKEA poser med ting til Fretex, deri blant en kaffetrakter som vi fikk for noen år siden. Den er nesten ikke brukt så den har noen gode år igjen i seg. Jeg er ikke helt ferdig med å rydde, men det som står igjen nå er bare å flytte litt rundt i skapene sånn at ting står litt mer hensiktsmessig. Noen ting blir brukt oftere og de bør helst stå mer lettvint til enn de har gjort til nå.

Det blir nok mer sånne ryddesjauer frem til jul tenker jeg, for det er litt for mye i skaper og skuffer.... Skjønner ikke hvordan det finner veien dit, hehehe....!! Noen må definitivt ha vært å handlet å lurt noe inn uten at jeg har sett det :o))


Det ble ganske fint vær utover dagen, selv om det blåste ganske kraftig en stund. Litt sol fikk vi også en kort stund innen skumringen og mørket kom snikende igjen. Det er rart hvor mye det har å si for psyken at vi får litt blå himmel og sol vær dag. En av tantene min som bor i en dal hvor sola er borte fra senhøsten til ut i mars en gang, sa for noen år siden at hun ble deppa når sola forsvant. Jeg kunne ikke helt skjønne at det var mulig, for det var jo ikke mørkt... Nå har det vel gått en ca 10 år siden hun sa dette, og nå forstår jeg godt hva hun mener!!


Vinja har surret rundt meg i hele dag, og har ikke vært veldig fornøyd for at mammen hennes ikke har viet henne så mye oppmerksomhet. Med jevne mellomrom har hun kommet inn på kontoret hvor jeg satt mesteparten av dagen, og mjauet veldig sårt å sett på meg med store grønne øyne... Veldig anklagende!!  Det var ikke noe synd på henne for hun fikk egentlig mer kos enn hun ville ha. Det ble jo tid til noen rampestreker også, noe hun er veldig god til å jeg klarer ikke å være sint på henne lenge av gangen!

For en stund siden snakket Anne og jeg om å gå sammen om å steke kromkaker til jul, og etter en lang samtale i kveld ble vi enig om at vi skulle gå sammen å gjøre det på lørdagen som kommer. Det ikke så mange helger igjen til jul, og jeg er for sent hjemme om ettermiddagen til at vi rekker det i ukedagene. Kromkaker er veldig godt, men jeg gidder ikke å steke bare til meg selv for så mye spiser jeg jo ikke.

På tide å komme seg i seng, for i morgen venter en ny dag og ny uke på jobben!

#rydde #papirer #skaper #fretex #kaffetrakter #vær #sol #himmel #vinja #katt #selskapssyk #kromkaker

trøtt.no

 • 07.12.2014, 13:49

Da har været slått om, og den fine hvite snøen vi fikk for et par dager siden er en saga blott. Når jeg våknet ut på formiddagen i dag regnet det, og gressplenen var like grønn som den pleier å være om sommeren. Nå har det i tillegg begynt å blåse ganske kraftig også. Ikke mye vi får gjort med det akkurat. En positiv ting er jo at siden det har blitt varmegrader kan jeg ha balkongdøren min åpen, og det vil si at pusene mine kan løpe ut og inn som de vil. Da slipper jeg ha Ronja hengende i karmen å skrike for at hun vil ut i 2 sekunder, og så inn igjen for at det var så kaldt :o))Jeg må innrømme at jeg er ganske trøtt og sigen i dag pga litt lite søvn... I utgangspunktet er jeg ei ordentlig nattugle, som ikke er den første til å gå å legge meg i helgene. Klokken ble 03:30 innen jeg slukket lyset, men da var jeg også ganske trøtt... Naboen over hadde fest, men jeg hadde ikke noe problemer med å sovne da jeg krabbet opp i senga :o))

For at jeg ikke sove bort hele dagen satt jeg klokken på 10, men jeg ble liggende en halvtime over før jeg endelig klarte å komme meg opp. Da hadde jeg en formening om at jeg skulle ligge på sofaen å sløve foran tv'n resten av dagen, men det ble ikke til det. Jeg ryddet litt i matskapet å fikk litt oversikt der, og fikk plukket ut noe som skal til Fretex som jeg hadde dyttet helt nederst. Har ment å skulle gjøre dette ganske lenge, men den ene dagen tar den andre å så har det gått måneder.... Dessuten så ser man det ikke der det ligger gjemt på nederste hylle. Litt sløvt tenker du, å ja da jeg vet det så godt!!


Etterpå dukket jeg inn i fryseren å omorganiserte der, og kastet noe som dessverre hadde blitt liggende litt for lenge. Nå har jeg god oversikt, og det er plass til juleribben som snart skal kjøpes inn. Jeg har en stor fryser nede i kjelleren, og noen av tingene jeg hadde her oppe i frysen ble flyttet ned. Blandt annet en haug med elementer til kjølebagen... Jeg har vist kjøpt noen flere enn jeg trodde, huff!!

Nå har jeg tenkt å gå igjennom noen papirer, og gjøre klart noen regninger som skal betales når lønningen kommer om noen dager. De fleste kommer inn i nettbanken, men jeg støtter noen organisasjoner å de sender manuelle fakturaer.

Ha en strålende dag videre, blogges :o))

#trøtt #sove #varmegrader #snø #vind #katter #matskap #fretex #fryser #regninger #nettbank

Lussekattene er klare

 • 06.12.2014, 20:11

Jeg tok meg virkelig god tid med bakingen av Lussekakene i dag.... Den ble skikkelig kjørt i kjøkkenmaskinen en stund, og deretter eltet og dratt i alle retninger innen den fikk lov til å hvile en laaaang stund på benken. Der er det varmt og godt, så den ble megastor innen jeg tok den fram å begynte å trille ut "kattene"

Deigen var fin å jobbe med og jeg trengte omtrent ikke mel på bordet når kattene skulle formes.Jeg har fulgt med på Paul Hollywood sine bakeprogram, og plukket opp en god del tips om hvordan en deig skal behandles. Han har lært meg at man kan være mye mer brutal med deigen enn jeg trodde man skulle. Jeg kan helt klart se og kjenne forskjellen før og nå.

Han er dyktig til å lage all type mat, og lager ofte god engelsk husmannskost som jeg får skikkelig vann i munnen av. I tillegg er han dommer sammen med kakedronningen Mary Berry i "Hele Storbritania baker".Her er et lite collage av lussekattene mine fra før pynting og pensling frem til ferdig stekt resultat. Anne lurte på om hun kunne få noen av meg, og siden jeg alltid baker mer enn jeg trenger så er ikke det noe problem. Jeg ser henne ikke før i slutten av uken, men Luciadagen er først om en uke så det går greit :o))

Jeg har lagt til side et par stykker for å smake, som jeg skal ta til en kopp kaffe om litt :o))

#lussekatter #baking #deig #paul_hollywood #helestorbritaniabaker #mary_berry

Sen start på dagen...

 • 06.12.2014, 13:20

Det var deilig å kunne sove til jeg våknet av meg selv i dag, for jeg har vært så sliten og uopplagt de siste dagene. Det kommer nok mest av at jeg ikke har vært helt i form. Jeg har hatt feber, som jeg har holdt i sjakk på jobben med febernedsettende, men som i grunnen har tatt det meste av kreftene min når jeg har kommet hjem. Jeg har for det meste sittet innpakket i pleddet mitt med vifteovnene på høygir å halvsov.

Allikevel har jeg da vært våken nok til å skaffe og installere et nytt design på bloggen min. Jeg hadde hatt det gamle så lenge, at jeg følte at jeg måtte fornye meg litt. Fant dette hos Kvdesign som jeg likte :o)) Det gikk ikke akkurat på skinner å installere det, for når jeg forsøkte å legge inn en automatisk underskrift, som skal synes i innleggene gikk det helt galt. Ting flyttet på seg, og jeg måtte starte på nytt et par ganger innen jeg skjønte hva jeg hadde gjort feil. Nå forhåpentlig har det ordnet seg!!!!Etter flere dager med mye tåke på morningen og ettermiddagen, våknet jeg opp til en strålende dag utenfor. Solen skinner, og det er et par kuldegrader ute... perfekt. I går var vi heldig å fikk litt snø, ikke så mye, men nok til at det lyste opp når kvelden kom. Barna i blokken ovenfor har akkurat vært ute å akt i bakken mellom blokkene, og de storkoste seg å hadde det så fint.

Håper det kommer enda mer snø, for nå kjenner jeg at jeg er så klar for vinter. Desember er vel den måneden jeg virkelig ønsker at det skal være mye snø, for da kommer jeg i julestemning. Det er godt å krype opp i sofakroken med noe varmt å drikke å litt godt på bordet :o))Jeg har nettopp fixet neglene mine, som hadde blitt veldig lange å veldig stygge. Det er greit med lange negler, men nå fram til jul skal jeg forsøke å bake litt å da liker jeg ikke at neglene mine er lange. Det er enklere å jobbe med korte negler.

I dag har jeg tenkt til å bake lussekaker, å ja da jeg vet det ikke er Lucia denne helgen, men jeg rekker ikke å gjøre det til uken. Det skjer noe hele tiden, og baker jeg dem like godt i dag å slenger de i fryseren. De er like gode når jeg tar dem opp igjen :o)) Som regel har jeg bakt dem dagen i forveien slik at de er helt ferske på Lucia-morgenen, men de kan fint lages i forveien.

Naboen over skal ha julefest i dag, og har hengt opp nabovarsel i tilfelle det blir "litt" bråk. Det er så stille i denne oppgangen at det er hyggelig med litt lyd innimellom, og helt ærlig tror jeg ikke det blir så ille. Sist gang de hengte opp nabovarsel når de skulle ha fest, så kunne jeg knapt høre dem!

Nei, nå får jeg sette deigen min for den skal heve en stund også...

Ha en strålende lørdag, blogges :o))

#uopplagt #feber #vifteovn #kvdesign #vær #jul #vinter #snø #sol #negler #lucia #lussekatter #deig

Ferdig!

 • 30.11.2014, 22:08


Jeg kan vel med hånden på hjertet si at jeg er veldig glad i jula og tiden fram til julaften... En del av denne gleden er jo også å jobbe seg helt utslitt, for at alt skal være på plass til 1. søndag i advent, altså i dag.

På fredag hadde jeg en feriedag, men noe latmannsliv var det definitivt ikke. Jeg var oppe innen det ble ordentlig lyst å nappet ned alle gardinene i alle rommene, før jeg satte meg ned å spiste frokost. Før jeg gikk ned i kjelleren å hentet julegardinene mine, bestemte jeg meg for å ordne med belysningen på balkongen.

Jeg hadde en formening om hvordan jeg ville henge den ene lenken opp, og hadde gått til anskaffelse av noen oppheng som jeg hadde stor tro på, hehehe!! Det var noen duppedingser med lim på baksiden som jeg da hadde tenkt å lime opp på metallkanten oppe ved taket. En veldig god ide egentlig, men..... Det jeg ikke hadde tatt i betraktning var at det var kaldt ute på balkongen, og når jeg åpner balkongdøra kom varmen ut å metallet ble vått. Limet festet seg ikke da vettu :o(( Oppe under taket var det ingen annen mulighet til å feste lyslenken, men jeg fikk festet den litt lengre ned. Det ble kanskje ikke like fint som jeg hadde ønsket, men det er greit.

Når jeg var ferdig var knær, rygg og nakke i ganske dårlig humør. Bedre sto det ikke til med stortærne mine, for jeg hadde jo selvsagt glemt å ta på meg sokker i clocsene mine, noe som var dumt. Før jeg rakk å stivne helt til, satte jeg i gang med å stryke gardiner å henge de opp... Et veldig smart trekk i grunnen, for etterpå klarte jeg nesten ikke å røre på meg...Disse gardinene kjøpte jeg hos Rusta for litt siden sammen med matchende stolputer, som jeg ikke har lagt på enda. De tenkte jeg at jeg skulle vente litt med å sette på, for de som sitter på nå passer ganske bra til gardinene :o))

Lørdag ringte også klokka relativt tidlig, og det var ikke så veldig enkelt å få kroppen ut av senga. Det gikk sånn i sakte men sikker mens det knakte i alle leddene mine, men etter en veldig varm dusj så begynte det å ordne seg. Litt feberhet var jeg i kinnene da jeg sprang ut av døra litt før klokken 11, for å rekke å være hos Anne til 11:15. Vi hadde begge to fått time hos Brilleland til synskontroll, jeg kl 12 og hun kl 13.

At synet mitt har blitt dårligere har jeg allerede merket, så det var ingen overraskelse når jeg fikk det bekreftet. Databrillene mine, som ble dekket av arbeidsgiver, var altfor svake å måtte fornyes. Optikeren mente at jeg burde begynne å bruke bifokale glass, for å at jeg ikke skulle ha så store problemer med å lese i hverdagen. Jeg har aldri hatt det tidligere, og er litt bekymret for at jeg skal ha problemer med det. Det er vel mest sannsynlig bare en tilvenningssak... De innfatningene jeg hadde plukket ut i forkant kunne ikke brukes, så jeg var nødt til å finne noen nye. Med hjelp at ekspeditøren fant vi to nye ganske kjapt.

Etter at vi begge var ferdig hos Brilleland gikk vi bort på Cafe Opus for å spise litt lunch... Det begynte å bli så mange mennesker der at vi ikke fikk plass ute på torget, men måtte inn hvor det kun var et bord ledig. Jeg hadde ikke fått spist så veldig mye før jeg dro hjemmefra, så det var på høy tid å sette seg ned en liten stund.

Etter å ha spist ruslet vi litt rundt på senteret en stund, før vi gikk over på Rusta som ligger på skrå nedenfor den nyeste delen av Storsenteret. Jeg skulle innom for å kjøpe en ny adventlysestake til stuevinduet. Den gamle staken er ganske gammel, og så er den hvit..., noe som jeg syntes er litt kjedelig. For meg skal en adventlysestake være rød. Den jeg hadde bestemt meg for er maken til til de jeg har på soverommet og kontoret. Jeg kom ikke bare ut med ny lysestake, men også to gardinkapper til stua. Hvorfor to, jo for en blir for kort. Bilde av den kommer når jeg skal henge den opp.

Vi var i grunnen fornøyde begge to etter det, så vi rusla tilbake til bilen å satte snuten hjemover. Jeg hadde ikke noe middag hjemme, så jeg dro innom Ultra å handlet litt på veg hjem.Denne damen her går for masse farger i julebelysningene, som bildene viser :o)) Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å tenne dem før i dag, men når jeg kom hjem i går ettermiddag så jeg at så mange andre hadde tent sin belysning så da gjorde jeg det samme.Denne julekalenderen kjøpte jeg for noen år siden, men lukene har aldri blitt åpnet. Jeg kjøpte den for at jeg syntes at bildet var så koselig. Den har fast plass på kjøkkenveggen, og det blir liksom ikke førjul og jul uten at den den har kommet opp på veggen :o))

I dag søndag har jeg rusla rundt å ryddet og småpuslet, for å få heimen helt klar til desember kommer å banker på om noen timer. Resten av kvelden blir det Kongen av sjakk på NRK.

Ha en fortatt fin søndagskveld, blogges!

#jul #julestri #advent #gardiner #lyslenke #adventlysestake #strømmen #storsenter #brilleland #rusta #briller #innfatning #cafe #opus #ultra #adventskalender #sjakk #kongen #nrk

Adventstiden har begynt

 • 01.12.2013, 13:06


Etter å ha stått på for fult i to dager var det godt å sove lenge å bare ligge i senga og høre på radioen en stund før jeg sto opp. Vinja kom sprettende da hun hørte at jeg var våken, og da ville hun ligge med hodet på armen min å kose en stund. Hun malte så høyt og summende at jeg nesten sovnet igjen.....Ute er det knallvær i dag med blå himmel og sol, men det blåser ganske voldsomt så det er nok ikke så varmt ute som det kanskje virker. Jeg brygget meg en stor kopp kaffe og tok med meg ut på balkongen, i min røde Winnie the Pooh morgenkåpe :o)) Litt kjølig var det på leggene så jeg måtte sette på meg noen lune strømper.

Hos naboen over meg hørte jeg vinden tok tak i et eller annet og sendte det over ende.... Selv satt jeg lunt og fint inne på min innglassede balkong å så hvordan blader, rusk og rask ble virvlet opp av vinden.Vinja kom settende å hoppet opp på det lille klatrestativet, og der satt hun med våkent blikk å fulgte med på bladene som føyk forbi... Når det ble virvlet helt opp mot vinduene kastet hun seg fram for å få tak i dem, uten serlig hell :o)) På det store klatrestativet sto Ronja på to bein å jaktet hun også. Når de ikke fikk tak i noe mjauet de litt småirritert å så en aning molefunken ut, hehe!!

Jeg har igjen å vaske på kontoret mitt og på badet, men har ikke noen giv til å sette i gang... Har forsøkt å hente fram litt mens jeg har sittet å blogget, men lysten til å stå på hode i skurebøtta sitter langt inne i dag gitt. Jeg må bare gjøre det så det er vel egentlig bare å løfte baken fra stolen å sette i gang.......

Ha en fortsatt fin søndag og advent, blogges :o))

Da kan jula komme...

 • 30.11.2013, 23:17

Nå kan jeg snart senke skuldrene mine, men ikke helt.... Jeg har holdt på i hele dag med å vaske, stryke duker og gardiner å hengt dem opp. Vanligvis når jeg holder på med å pynte til advent så får jeg vondt i skuldre og armer, men denne gangen har armene holdt. Litt støl og sår kanskje, men det er ikke noe å bekymre seg for. Verre er det med det venstre kneet mitt.

Det tåler ikke så mye, og i dag ble det for mye opp å ned av stigen i tillegg til at jeg tro forkjært da jeg hang opp de siste gardinene. Kneet er nå blitt helt stivt og hovnet opp noe som betyr at jeg må holde det litt i ro til jeg skal tilbake på jobb igjen på tirsdag. Jeg liker dårlig at kneet har stivnet til igjen, siden jeg nå har vært så bra uten altfor store i lengre tid.Når de røde gardinene kommer opp blir det med en gang så lunt og godt inne :o)) Jeg måtte bruke litt tid på adventslysestakene, for her i heimen er det ikke bare å sette dem opp å koble de til. Frøknene Lillepuzdatter av Skånevik har for vane å rive de ned, så jeg må knyte de fast i vindushåndtaket. Jeg gjorde ikke det i begynnelsen jeg hadde pusejentene, og to adventsstaker gikk i gulvet å gikk i stykker.Litt mørkt å vanskelig å se kanskje...., men favoritt lykten min fra Black Design har kommet fram fra skapet igjen. Med det røde glasset er den virkelig flott, men det er ikke så lett å se på det mørke bildet.Lysfatet og de røde lysglassene kjøpte jeg på Nille for noen dager siden, og jeg er så fornøyd med at jeg kjøpte dem :o))Denne hvite metallstjernen har jeg hatt i over 20 år, og det har blitt en tradisjon at den skal henge i kjøkkenvinduet. Det var er en lang periode hvor man ikke fikk tak i sånne stjerner, men nå finnes de over alt. De jeg har sett har derimot vært i papir og ikke i metall og ofte i glorete farger.

Jeg må jo skryte av pusetassene mine i dag...., for i dag fikk jeg lov til å stryke gardinene mine uten at det han en pus eller to i dem. Det pleier det vanligvis å gjøre, og jeg ender opp med å jage dem unna eller stenge dem inne på et annet rom til jeg er ferdig. De har nok endelig skjønt at de skal la meg få stryke i fred, for da unngår de å få kjeft av mammen sin!!


Nytt lysfat til advent....

 • 01.12.2012, 13:03

Var på Nille tidligere i uken å kjøpte dette fatet, men jeg vist ikke helt hvor jeg skulle ha det og heller ikke hva jeg skulle sette på det. Det eneste jeg viste var at jeg ville ha farger, noe som for meg er lunt og trygt.Noen dager senere var jeg på Nille igjen, og da fant jeg disse søte lysholderene og englene som jeg ikke kunne la være å kjøpe. Først satte jeg fatet på badet for å få litt farge der, men det passet ikke noe serlig for Vinja pleier å hoppe opp å sitte på bordet der fatet sto. Derfor har jeg nå flyttet det inn i stua hvor det egentlig passet mye bedre. Det ser kanskje litt nakent ut uten pynt mellom lysglassene, men de hadde ikke fått være i fred for kattene. Effekten med gjenskinn i glasset er egentlig ganske flott, men det syntes ikke så godt på bildet.
NRKs Julekalender...., mange repriser!!

 • 30.11.2012, 12:08

I går så jeg på et ettermiddagsprogram på Svensk TV 1, og der snakket de om tradisjonen de hadde med Julekalender i TV. En tradisjon de har hatt siden 1960 tallet, og siden jeg var med på den tiden oxo husker jeg jo en del av dem. På NRK hadde de jo ingenting sånt, så det var stort å sette seg foran svart/hvit tv'n på kvelden for å se på kalenderen. Det var da jeg kom til å tenke på når begynte NRK med Julekalenderen, og hvilke har vi hatt:1970 Barnas førjulskalender
1979 Jul i Skomakergata
1981 Jul i Skomakergata
1984 Jul i Skomakergata
1986 Teodors Julekalender
1987 Portveiens Julekalender
1988 Jul i Skomakergata
1989 Vertshuset den gyldne hale
1990 Portveiens Julekalender
1991 Teodors Julekalender
1992 Jul på Sesam Stasjon
1993 Jul i Skomakergata
1994 Vertshuset den gyldne hale
1995 Amalies Jul
1996 Jul på Sesam Stasjon
1997 Amalies Jul
1998 Jul i Skomakergata
1999 Jul i Blåfjell
2000 Amalies Jul
2001 Jul i Blåfjell
2002 Jul på Månetoppen
2003 Jul i Skomakergata
2004 Jul i Blåfjell
2005 Jul på Månetoppen
2006 Jul i Svingen
2007 Barnas Superjul
2008 Jul i Blåfjell
2009 Jul i Svingen
2010 Jul på Månetoppen
2011 Jul i Blåfjell
2012 JulekongenNår man ser på listen så er det veldig mange repriser syntes jeg, Jul i Skomakergata 7 ganger, Jul i Blåfjell 5 ganger og Jul på Månetoppen 3 ganger... Hva er årsaken til at enkelte julekalendre blir sendt igjen og igjen? Ikke bare etterspørsel fra publikum vel, men kanskje litt for at det komfortabelt å sende en populær serie om igjen.  Man vet at det kommer til å slå ann hos barna. Jo da, jeg vet det har med økonomi å gjøre oxo, men hvis man skal holde på seerne og konkurrere med de andre kanalene må man ta sjangser og fornye seg. Nå har de gjort det i år, så det blir spennende å se hvordan den nye kalendere er!!

Burde man ikke lage noe nytt litt oftere for å få litt variasjon? Dere som har barn som ser på, hva sier de?Andre dag i juleferien...

 • 20.12.2011, 22:15

Denne dagen begynte ikke så veldig bra... Etter et par dager med løfting, skyving og sjauing så sa ryggen min STOPP. Når jeg skulle stå opp av senga, måtte jeg virkelig planlegge for å komme meg opp i sittestilling AU AU AU AU!!


Jeg kom meg da opp av senga til slutt, og ut på kjøkkenet hvor en kjøkkenstol innen rekkevidde var en velsignelse. Det var jo typisk at det måtte komme i dag, spesielt siden jeg var invitert til fetteren min og kona på middag. Vi bestemte at vi skulle ta den til fredagen. Det var ikke bare ryggen som verket i dag, men hele kroppen min. Alle muskler i hele meg var i opprør, og det har vært ganske smertefult å røre seg.

Ryggen min myknet opp litt utover dagen sånn at jeg faktisk klarte å komme meg ut av døra, og inn i bilen. Jeg tok meg en tur ned på Jysk for å kjøpe meg en ny nal til badet..., den gamle var moden for Grønnmo etter lang tids bruk og pusenes konstante gnaging. Med andre ord, det var nesten ikke noe igjen av den. Så hadde jeg tenkt meg en tur ned på Alna senteret for å dra på polet, men det var altså så lang kø nedover at jeg droppa det. I stedet dro jeg til Tveita, hvor jeg faktisk fikk parkert... Det nye parkeringshuset var ferdig, og det var opptil flere plasser ledig... overraskende. Dro først innom Meny hvor jeg kjøpte 1,5 kg med medisterdeig som jeg skal steke medisterkaker av i morgen. Så en kjapp tur innom Polet hvor jeg fikk tak i 2 stk julegaver og en flaske Mojito til undertegnede.

Vel hjemme igjen kjente jeg at shoppingturen hadde tatt på... Ryggen og kroppen var helt gåen, så etter å ha spist middag gikk jeg å la meg litt for å vile meg. Det gjorde underverker.... :o))


I går var jeg hos Jernia på Metro, Lørenskog, og hentet den nye kjøkkenmaskinen min sammen med Anne. Jeg hadde avtalt med henne tidligere at vi skulle møtes på ettermiddagen for å handle julegaver til hverandre. Jeg bar den ut i bilen alene, og det var vel det som gjorde susen for ryggen min tenker jeg.

De siste årene har Anne og jeg gjort det sånn at vi har vært med og tatt ut våre egne julegaver. Det samme gjorde vi i går. Anne ønsket seg øredobber til halsekjede hun fikk til bursdagen sin, og de hadde hun sett hos Bjørklund. Det var to sommerfugler med sorte stener satt i sølvinnfattning. Jeg ønsket meg en ny DVD spiller Blue Ray så vi kikket innom på Expert, men der hadde de ikke noe utvalg så vi dro til El-kjøp litt lengre bort. Der var det jo fult av folk, men vi fant en modell fra Sony som ikke kostet så mye. Det høres kanskje mye ut å gi bort en DVD spiller, men dette er en kombinert julegave og bursdagspresang å da blir det ikke så mye alikevel.


For en stund siden annonserte sønn til fetteren min på Fetsund at de definitivt hadde norges styggeste juletre... Jeg ba han legge ut bilde av det, og i kveld kom det!! Stakkars liten, treet kan jo ikke for at det ikke er så pent!! Etter det jeg har fått høre fra han og av andre som bor på Fetsund så er vist dette en trend, at de har et stygt juletre altså.

Julegave til megselv....

 • 16.12.2011, 23:03

Her er vidunderet jeg har kjøpt til megselv i julegave.... Bestilte den nettopp på Komplett.no hvor jeg sparte en 1.000,- lapp, noe som ikke er så ille. Med frakt kom den på 4.012,-, så det var ingen billig julegave jeg har gått bort å kjøpt meg.


Kenwood Major KMM760 Premiere Mega Pack - Kjøkkenmaskin med stålkabinett fra kvalitetsleverandøren Kenwood.

Kraftig 1200W motor gjør at denne kan elte, vispe eller røre hva du enn måtte ønske. Leveres med 6.7 liters stålbolle, kjøttkvern, 1.5 liters glassblender, K-spade, eltekrok og visp. Denne maskinen har trinnløs hastighet og pulsefunksjon, 3 kraftuttak der man kan koble på inntil 20 ulike tilbehør.

Jeg har en kjøkkenmaskin fra før som jeg kjøpte i desember 2000, men denne har så liten bolle at jeg må som regel kjøre alt jeg skal lage i to omganger. Det er så peesete at jeg ender opp med å ikke bruke den i det hele tatt. Det blir mye ferdigkjøpt av den grunn. Akkurat det har jeg tenkt til å gjøre noe med. Jeg skal innvie den med å lage hjemmelagde medisterkaker, nam nam :o))


Så er det offisielt...., jeg har endelig juleferie :o)) Det var så deilig å pakke sammen sakene mine å vite at jeg ikke skulle tilbake før 2. januar 2012, De siste dagene har vært skikkelig hektiske, såpass at jeg ikke husket hva jeg gjorde fra den ene dagen til den andre. Planen var at jeg skulle sette i gang med pynting til jul i morgen, men jeg har ombestemt meg... Venter noen dager til. Skal nyte et par dager til at jeg har ferie :o))


 

God morgen.....

 • 14.12.2011, 07:35

Atsjoo så var jeg i gang igjen.... Jeg begynte å nyse i går kveld, og nå er jeg dett i desen. Litt feber kjenner jeg at jeg har også. Alikevel må jeg på jobb, det er litt å gjøre før juleferien er her.

Ute blåser det en kald vind så det er best å pakke seg godt inn. Det ser ikke ut til at det har begynt å regne enda, men jeg hørte nettopp at det var i anmarsj.

Ha en fin onsdag formiddag :-)

Snøslaps....

 • 13.12.2011, 15:39

Damen har nå forflyttet seg fra jobb til fotpleie, for en time med ren nytelse og velvære. Ute kommer det ned store våte snøfnugg, et er nok til at hele hode blir klissvått. Da er det godt å sitte inne med bena i varmt vann. Kristin kom akkurat med en rykende varm kopp kaffe, hærlig ;-)

God morgen

 • 13.12.2011, 07:10

Kan ikke fatte at jeg allerede er ferdig, og sitter banket foran tv å ser på Lucia feiringen på svensk tv. Det er en tradisjon jeg har hatt i mange år. På bordet står en rykende varm kopp kaffe og lussekattene.

Håper alle får en fin tirsdag og lussefeirin, for de som skal det.

Test av appen

 • 12.12.2011, 12:39

Jeg har ikke fått testet appen enda., men nå var det på tide. Er ute i lunch og handler julegaver. Må jo få ur fingeren jeg oxo

Lussekattene er i boks :o))

 • 11.12.2011, 20:06

Planen i dag var å stå opp grytidlig for å sette lussekattdeigen, men jeg satt jo oppe til langt ut i de små timer å så på Gudfaderen. Våknet ved 10 tiden av at Vinja holdt på med en eller annen leke inne på soverommet. Det bråket noe vanvittig, men det var jo i grunnen ikke noen ide å ligge lenger.... Jeg kreket meg opp av senga og ordnet med doen til kattene og mat til dem, innen jeg satt meg ned for å spise litt frokost selv.....


Jeg er jo ganske metodisk når jeg skal gjøre noe... Satte frem alt jeg skulle bruke, og fulgte oppskriften linje for linje, hehehe!! Jeg trodde jo at jeg hadde kjøpt inn alt i går, men jett om jeg ble lang i maska da jeg åpnet kjøleskapet å fant plassen til fløten tom!!! Alt annet hadde jeg greid å kjøpe inn, men ikke det... Så med henda på ryggen rusla jeg over til naboen, for å høre om hun hadde noe. Heldigvis for meg så hadde hun akkurat det jeg trengte, puh! Det hadde gått med bare melk oxo, men det er ikke helt det samme.


Etter litt effektiv jobbing så kom deigen sammen, og ble satt til heving... Som alltid så ble det for mye veske i forhold til melet, men den ble som den skulle etter å ha kommet på bordet å blitt knadd skikkelig noen omganger ;o))


Når deigen sto til heving kom jeg på at det var på tide å få i seg noen næring... Jeg var ikke sulten, men fant en tysk julekake i skapet med tranbær og maripan, mmmm den er god!! Men, ikke like god god som en Christmas cake!!


Kattene er klare til å komme inn i stekeovenen, etter å ha fått rosiner på og blitt godt penslet med egg. Hmmm, er de litt store kanskje?


Det ferdige resultatet, å ja da de ble nok litt større enn de burde være... Selv om Luciadagen ikke er før på tirsdag, så må jeg prøvesmake en eller kanskje to nå i kveld til kaffekoppen min. Mens kattene fortsatt var varme gikk jeg over til naboen med 4 stykker som takk for at jeg fikk låne litt fløte. De ble så fornøyde, og jeg tviler på at de kommer til å holde helt til tirsdagen, hehehe!!

Vanligvis pleier pusetassene å være hjertelig tilstede når jeg baker, og i dag var intet unntak. Vel, det var bare Ronja, for Vinja lå å dro seg på senga mi. Jeg måtte le av Ronja, for da jeg hadde hatt Gurkemeie opp i la jeg fra meg te-skjeden med litt igjen på. Hun ble helt vill å luktet på skjeden, og gnudde seg oppå den. Tydeligvis likte hun lukten av den...., det var komisk å se på henne, hehehe!!!


Gildes juleakkevitt anno 2009 er nå offisielt tom, jippi!! Det var ikke rare greiene igjen egentlig, nok til 1,5 lite snapsglass som jeg tok til middagen i dag. Når jula kommer blir det faktisk årets akkevitt som står på julebordet, hehehe!!


Om eksakt 5 dager..mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag, er det endelig juleferie for denne damen her. Gleder jeg meg til 14 dager med fri... JA, HELT KLART. Jeg kommer til å telle ned dagene, timene og minuttene til ferien er her. Ikke ofte jeg ser frem til å ha fri som jeg gjør nå....!!!

Nå har jeg tenkt så fælt på lussekattene som ligger i posen på kjøkkenet at jeg bare må gå å hente en smaksprøve. En stor varm kopp kaffe, og lussekatt mmmm, det er gøtt det :o))

Julestemningen begynner å komme.......,

 • 08.12.2011, 22:09

På kjøkkenet strømmer julemusikken fra NRK JUL på DABB'N. Hver gang jeg er der ute klarer jeg ikke å stoppe meg selv fra å nytte eller synge med. Vinja syntes det er noe merkelige greier, at matmora synger altså. 

Da jeg kom hjem fra jobben snødde det lett og gradene lå på - 2 C, og jeg frøys så jeg skalv både ute og inne. Så det første jeg gjorde var å sette på alle panellovenen, og sakte men sikkert kom varmen inn i kroppen igjen. Nå har det begynt å blåse ute, og jeg hører det drypper fra taket så nå har det nok blitt mildere ute.


Selv om jeg helst ville ha vært for uten vinteren en ukes tid til, så må jeg jo innrømme at det er idyllisk når jeg ser ut av vinduet. Snøen som ligger på bakken og på juletreet oppe på bakken. Kanskje ikke det peneste tredet, men når mørket kommer så glemmer man det :o))


Til morran i dag, var det nok en IDIOT som kjørte på sommerdekk, og ikke hvilke dekk som helst. Det var av den breie sorten som ikke er noe serlig om sommeren heller. I bakkekneika opp mot Ryenrundkjøringen sa det stopp, han kom jo ikke opp. Dette skapte jo en skikkelig kork, for vi andre måtte jo åle oss forbi i taxi filen. Man kan jo da tenke seg hvordan taxisjåførene reagerte på det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Pusene ligger rett ut i senga mi og sover... Jeg var der inne en tur i sta, og da gadd de ikke løfte på øyelokket engang. Bare ørne beveget seg en aning, bare for å holde koll på hva matmora drev med der inne. I dag har de vært så snille og gode, ikke en eneste slåsskamp <3

Jeg har så vanvittig vondt i venstre underarm nå i kveld, etter at jeg fikk dørhåndtaket på en tung dør mot armen. Det har blitt en megastort blåmerke med en stor vond kul i midten. Regner med at den kommer til å megavond i morgen, og det kommer nok til å sitte i noen dager tenker jeg. Det er jo typisk at det måtte skje akkurat nå.........


Nå skal jeg se ferdig Tinas Julkök på Svensk TV4... Jeg får jo vann i munnen av å se all den gode maten og kakene hun lager, såpass at jeg snart kommer til å stupe inn i kjøkkenskapet for å romstere etter noe å putte i munnen....
 

Tomt i kjøleskapet.....

 • 30.11.2011, 15:10

Nå ja, ikke helt da, hehehe!! Jeg hadde ikke noe middagsmat, og heller ikke noe i fryseren som var raskt å tine. Da var det ikke annet å gjøre enn å pakke godt på seg, og ta seg en liten tur ut.


Fant ut at jeg skulle passe på å dra oppom bensinstasjonen og vaske bilen ren for MØKK. Kommer det kuldegrader så tar jeg ikke sjangsen å gjøre det da. Det gjorde jeg på gamle bilen min, og så mye problemer jeg fikk med dørlåsene mine etter det vil jeg ikke ha igjen.

    Forden FØR vask!

    Forden ETTER vask!


Se det knallværet da, og ikke en snøflekk å se. Bilde tok jeg utenfor vaskeautomaten, mens jeg ventet på at det skulle bli min tur. Vanligvis pleier det å være en kjempehaug med snø akkurat på denne flekken. Det blåste fortsatt ute, men ikke på langtnær så mye som det gjorde i går kveld og i natt.

Dro en rask tur ned på Ultra for å fylle opp kjøleskapet med mat, og drikke. Siden jeg var såpass tidlig ute tenkte jeg at det ville være lite med folk ute, men der tok jeg grundig feil gitt. Det var like mye, hvis ikke flere folk nede på Bryn enn det pleier å være etter jobb. Formen var ikke helt der, så jeg brukte ikke så lang tid der nede. Bare fant det jeg skulle ha å dro hjem igjen.


Etter regn kommer sol.....

 • 30.11.2011, 11:19

Skal si vinden annonserte at den var tilstede i går, og i natt. Det ulte rundt husveggene, og noen takstein løsnet og falt ned. Juletrærne våre har holdt stand mot vinden, og det ser jammen ut til at alle lysene henger der de skal, puh!! Jeg var litt bekymret for glassene på verandaen, om de ville stå i mot vindkastene. Dette var jo den sterkeste vinden de har vært utsatt for så lang, og heldigvis så gikk det fint.


De nyvaskede vinduene mine fikk seg en ekstra vask av regnværet i går. Så det støvet som hadde kommet fra lørdagen er definitivt blitt vasket bort. Regnværet er nå blåst bort, og erstattet av blå himmel og sol. Temperaturen ligger vel på + 4-5C.

Feberen og den såre halsen min har blitt noe bedre, men jeg har valgt å være hjemme en dag til. Tar ikke sjangsen på å gå ut for tidlig sånn at jeg blir enda verre, og at det holder på en evighet. Jeg orker ikke tanken på at jeg skal holde på sånn som jeg gjorde i fjor, hvor jeg ble skikkelig dårlig i oktober/november med halsbetennelse etterfulgt av betennelser både her og der. Jeg ble jo ikke ordentlig frisk før etter sommerferien i august... 

Ugangskråkene mine har holdt fred så langt i dag, og jeg krysser fingrene for at de er mer venner i dag enn de var i går.

Håper alle har en fortreffelig onsdag, blogges :o))Dette kaller jeg lykke.....

 • 27.11.2011, 20:20

I dag har kjøkkenvinduet og verandadøren stått oppe det meste av dagen, og ute har sola skint fra en nesten blå himmel. Det var så varmt og godt på balkongen at jeg tok med meg lunchen og kaffekoppen ut å satt meg. Pusene lå oppe på klatrestativet, og kozte seg i sola å dorma... 

Det kaller jeg lykke og luksus når en kan sitte ute i kortermet genser i sola å nyte livet 27. november 2011. Ja det er 1. søndag i advent og ja det hadde vært kozelig med snø på juletreet utenfor, men helt ærlig så savner jeg ikke snøen og kulda. Vinden utenfor, som jeg ikke merket noe til, har nok til tiden blåst ganske frisk og vært litt kjølig....

Jeg kledde på meg husmortrynet i dag oxo, og fikk feiet unna det jeg ikke rakk i går.... Nå er det røde glass i nesen alle lyseholderne mine, og de jeg har klart glass i har jeg strødd knust rødt glass i. Det eneste som mangler er juleduker, juletre og nisser..., men det får nok vente noen uker til.

Kroppen min er ikke fornøyd... Det verker i alle ledd, muskler og sener så jeg regner med at morgendagen ikke blir så kjekk, puh. Ja ja, det får vi ta når det kommer, men jeg skal ta lærdom av denne helgens styr og begynne med julepyntingen i god tid til julaften. På den måten kan jeg få nyte fridagene uten å sitte der sliten og trøtt og uopplagt.

(Bilde hentet fra google)

Ha en fortsatt fin 1 advent, blogges :o))


 

Snart advent - ventetid

 • 23.11.2010, 23:10

Om noen dager setter jeg i gang med å ordne til advent, gardinene som har hengt oppe alt for lenge blir tatt ned og nye henges opp. Adventslysestakene finnes frem og tennes, og for ikke å glemme adventskalendere i alle form og fasonger skal frem. Heimen blir lyst opp fra vinduer og bord, og alt blir så lunt og kozelig.For noen år siden fant jeg en skikkelig gammeldags adventskalender i bokhandelen, ikke den under her, og meningen var jo at jeg skulle åpne den....  Den var så fin at jeg hadde ikke hjerte til å åpne den, så nå tar jeg den ned fra loftet hvert år å henger den opp på kjøkkenet. Den er full av glitter, og skinner så fint på kvelden.

Christmas Village Victorian Style Advent Calendar

I fjor klarte en av kattene å rive ned adventslysestaken jeg hadde i det ene vindu, og den virket ikke da jeg prøvde den.  Om det var fordi at den datt ned eller noe skjedde med en av pærene er jeg ikke sikker på, den ble bare satt bort å så glemte jeg hele greie. Kom på det for noen dager siden, og derfor må jeg opp på loftet allerede i morgen for å hente de ned for å sjekke det ut.I år skal jeg begynne allerede på fredag, da har jeg en feriedag...  For en gang skyld skal jeg være ferdig i god tid, sånn at når søndagen kommer er det bare å nyte dagen å slappe av.  Pleier nemlig å vente til siste liten, og blir bare så innmari sliten.

en dag med støvsuger, skurebøtte, støvklut og strykejern....!!!

 • 28.11.2009, 10:51

Jeg er glad når kvelden kommer i dag........ puh!!!  Det er nemlig den store rengjøringsdagen her i huset i dag.  For i dag skal det pyntes til adventstida, noe jeg gleder meg til egentlig.  Har vært på Black Design og kjøpt nye duker og glass til lysestakene mine.  Det skulle vel egentlig ha vært lilla frem til jul, men jeg syntes ikke at jeg kunne kjøpe både røde og lilla glass + duker.  Det hadde blitt altfor dyrt. 

Det kommer til å bli litt av et pes å få alt klart, men jeg har bestemt meg for at jeg skal bli ferdig i dag.  Da kan jeg nemlig sette meg ned å slappe av i morgen å bare koze meg.  Alltid har jeg utsatt ting så lenge at jeg har holdt på hele søndagen oxo, og da har jeg vært så forbanna sliten at jeg ikke kunne nyte det jeg hadde slitt for å få i stand.

Akkurat nå tyner jeg ut de siste dråpene med kaffe av koppen føre jeg setter i gang for fult.

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no