hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Gravde fram husmor-genet fra mørket

 • 28.10.2018, 15:59

I dag har jeg faktisk lekt husmor, noe jeg ikke gjør så ofte, og bakte en ladning med boller på formiddagen. Jeg hadde bare et par igjen fra forrige gang jeg bakte, og tom for boller kan jeg ikke være altså...

Deigen ble veldig fin og slapp bollen uten at jeg trengte å bruke alt melet. Det blir alltid best resultat når jeg bruker mindre mel enn det som er angitt i oppskriften.

Jeg lot deigen heve i bollen i en times tid, og da sa den klart i fra at det var på tide elte bollene. Den hang utover bollen, så det var jammen godt at jeg hadde festet plasten godt.

Jeg lagde emnene litt store denne gangen, så det ble bare 22 stykker. Vanligvis pleier jeg ikke å lage de så store, men pytt det gjør ingenting.

Smakte akkurat på et par, og de var supergode. Ettersom det er så fint vær i dag, satte jeg meg ut på balkongen i sola og koste meg bollene og en kopp kaffe ;o))

#bake #boller #mat #husmor #yummi #godt #blogg

Håpløse muffinsformer...

 • 14.10.2018, 16:24

For en stund siden var jeg innom en "billigbutikk" og da kjøpte jeg med meg noen muffinsformer. De har blitt liggende i skapet siden den gang, dels for at jeg brukt silikonformer og så har jeg heller ikke bakt så mye.

I sta ble jeg veldig fysen på noe, men det var ikke noe spennende i skapet foruten en Toro pose med muffins blanding. Ettersom jeg ikke hadde brukt formene før, tenkte jeg at det var på tide å gjøre det. For en skuffelse de var....  Hvorfor, jo de var nemlig så tynne at uansett hvor lite jeg hadde i dem, brettet de seg utover så røren holdt på å renne utover brettet. Vel i to av dem gjorde det faktisk det også... Enden på visen ble at jeg måtte bruke 3 former for at røren skulle holde seg i ro.Når jeg til slutt fikk kontroll på formene, og fikk dem inn i ovnen gikk det veldig greit. Muffinsene hevet seg fint, og jeg har akkurat prøvesmakt et par stykker, mmm godt. Puttet noen sjokoladepletter opp i hver og en av dem, men de forsvant i bunnen. Jeg har aldri brukt varmluft på muffins eller gjærbakst, men gjorde det nå og syntes resultatet ble veldig bra ;o))

Har du hatt problemer med muffinsformer på denne måten?


#bake #muffins #muffinsformer #former #irriterende #blogg

Det begynner å bli tomt

 • 02.10.2018, 22:44

Det var egentlig #bikerpus som fikk meg til å dukke inn i fryseren. Hun fortalte at hun hadde tenkt å bake rundstykker, og da fikk jeg så innmari lyst på boller. Jeg har alltid noen liggende i fryseren i tilfelle noen skulle komme, eller jeg blir fysen på noe selv. Konstaterte at det ikke var mange igjen, så nå må jeg snart hente fram husmorgenet og bake en haug igjen.

Boller er alltid godt, enten man spiser de som de er eller om man har noe på eller inne i dem ;o))

Det blir ikke noe baking nå midt i uka, for det orker jeg ikke. Etter trening eller jobb er det ikke så mye krefter igjen til sånne aktiviteter. Tenker jeg tar det på søndagen jeg.... Da står jeg opp litt tidlig å setter deigen, så kan jeg finne på noe annet mens deigen hever seg. Jeg har ikke noe gjær her hjemme, tørr eller fersk, så jeg må huske å å skrive det på handlelisten min.

Licensed from: Skitterphoto pixabay.com

Baker du mye, eller blir det mest ferdig fra bakeren eller dagligvarebutikken?

#bake #boller #gjærbakst #husmorgenet #blogg

Anne's gode skoleboller

 • 08.04.2018, 19:33

Etter at jeg skrev om de gode skolebollen jeg fikk i går, ble jeg spurt om jeg kunne legge ut oppskriften. Den hadde jeg ikke, så jeg var nødt til å spørre bakemesteren, Anne, og jeg kunne få den og legge den ut. Det fikk jeg vettu ;o))Dette trenger du:
500 gr mel, 150 gr smør, 1 dl sukker, 3 dl melk, 50 gr gjær + kardemumme (har ikke noe mål, men ikke bruk for mye,1 ts kanskje) Du trenger også vaniljekrem, og her kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig i butikken (det siste går like greit)

Slik gjør du:
Smuldre smør og sukker i melet, varm melken til 37 grader og bland gjæren ut i melken. Bland deretter inn de tørre ingrediensene. Det kan hende du må bruke mer mel, hvis deigen blir for klissete. 

Hev deigen under plast i ca 1 time.

Ha deigen ut på bordet og kna og arbeid med den litt, og rull ut en lang pølse. Del så opp i emner som veier 90 gr hver.

Etter emnene er trillet ut til runde fine boller, lager du en grop på toppen med fingeren. I gropen fyller du vaniljekremen, og setter bollene til heving en stund til.

Det står ingenting om å pensle i oppskriften, men ta et egg og pisk sammen med 1 spiseskje med melk som du bruker til å pensle dem før de stekes.

Bollene stekes midt i ovnen på 250 C i ca 10 minutter.

De blir ca 10 boller fra denne oppskriften, men vil du ha litt ekstra til fryseren så er det bare å doble all ingrediensene.

#bake #skolebolle #bolle #oppskrift #blogg

Bakedag i Casa Fres og Knurr

 • 10.12.2017, 21:02

Desember er jo den store bakemåneden, hvor mange stresser som gale for å bake de 7 slagene... Her, i Casa Fres og Knurr, skjer ikke det lenger, og det er ene å alene for de blir aldri spist opp. Jeg har derimot tenkt å prøve meg på kromkaker, som jeg syntes er veldig godt... Har aldri stekt det før selv, så det skal bli interessant ;o))

Jeg er nok egentlig mer glad i å bake gjærbakst, og det er akkurat det jeg har gjort i dag. På onsdag er det Lucia, og da bare MÅ jeg ha lussekatter, eller lusseboller som noen kaller dem. Det er en tradisjon som jeg har hatt med meg siden jeg var barn.

Oppskriften jeg bruker gir alltid godt resultat, også denne gangen... "kattene" ble lette, luftige og ekstremt gode ;o)) 

Hvis du har lyst på å prøve oppskriften, så kan du stikke på fjorårets blogg-innlegg HER. Kutter man ut safranen funker oppskriften perfekt til vanlige boller også.

Selv om lussekattene først skal nytes på lucia, 13. desember, så måtte jeg jo prøvesmake et par stykker til en kaffekopp når jeg var ferdig. Det var nesten fælt å legge resten inn i fryseren, men det var jeg bare nødt til eller vil det ikke bli igjen noen til onsdagen... Nja, det var kanskje litt drøyt, hihi!

#bake #bakedag #lussekatter #lusseboller #lucia #tradisjon #blogg

Gi-bort-boller

 • 08.10.2017, 17:07

På formiddagen i dag satte jeg i gang med å sette en bolledeig, og denne gangen brukte jeg den jeg pleier å bruke. Det var ikke noe i veien med den jeg så meg nødt til å bruke sist, fordi jeg ikke hadde alt jeg skulle bruke til min vanlige deig, men jeg syntes den ble for tett... Sikkert min egen skyld, for den gikk kanskje litt lenge i kjøkkenmaskinen.

I går kveld da jeg var hos Bestisen kom jeg på at jeg igjen hadde glemt å kjøpe Kesam, men heldigvis for meg så var Kiwi oppe såpass lenge at jeg fikk tak i det, og da ble det baking som planlagt allikevel.Hver eneste gang jeg baker, og skal smelte smør og melk som jeg skal røre ut gjæren i... Ja, da blir den alltid for varm, så jeg må vente i evigheter til den bli lunken nok til å tømme over gjæren. Jeg vet jo dette, men allikevel gjør jeg.... Nå kunne jeg sikkert ha satt kjelen i kaldt vann for å gjøre ventetiden kortere, men jeg gjorde andre ting i mellomtiden....Etter noen timer ble dette det ferdige produktet, og jeg var med gang litt usikker på om de var ordentlig stekt da de var så lyse. Så jeg stekte dem litt lenger enn de egentlig skulle, men de ble ikke noe brunere... Penslet de med egg og melk, og det kan nok tenkes at jeg hadde litt for mye melk i.... 

Jeg tok akkurat en smaksprøve av en av de blekeste bollene, og det var ikke noe i veien med steketiden på den. Bare for å ha sagt det, så var den knakende god ;o)) Oppskriften har jeg lagt ut i et tidligere innlegg HER.

Til torsdagen skal noen av disse bollene ut på en ca 45 minutter 🛫 flytur... 😉

#bake #gjærbakst #boller #mat #hveteboller #blogg

Bakedag i Casa Fres og Knurr

 • 17.09.2017, 23:25

I dag hentet jeg fram husmorgenet mitt for noen timer, og satte i gang med å lage en bolledeig. Nå er det jo en gang sånn at når jeg skal gjøre noe, så går det jo aldri helt etter planen. Heller ikke denne gangen. Jeg trodde at jeg hadde det jeg skulle bruke, men det hadde jeg ikke vettu...

Enden på visa var at jeg ikke kunne bruke den faste oppskriften min, og med godt mot googlet jeg i vei å fant en oppskrift jeg kunne benytte meg av. Allikevel holdt det "nesten" på å gå galt igjen, for smøret jeg hadde i kjøleskapet hadde egentlig gått ut på dato i juli måned. Det så greit ut, så jeg tok sjansen å det fungerte bra. Så plutselig oppdaget jeg at jeg omtrent ikke hadde sukker igjen, men det holdt akkurat på siste kornet. Er det lov å være så heldig da?Når jeg prøver en ny oppskrift for første gang, er det ikke alltid at resultatet blir så bra... Denne gangen endte jeg opp med en deig som var veldig samarbeidsvillig. Den slapp bollen i kjøkkenmaskinen, og var lett å jobbe med. Den hevet seg fint både i bollen og etter at jeg hadde trillet ut bollene. Kan nok tenkes at jeg bruker denne oppskriften flere ganger :o))Det ferdige produktet... De er kanskje ikke helt strømlinjeformede alle sammen, men jeg er fornøyd jeg. Trodde først at jeg hadde latt de stå for lenge i ovnen, slik at de kom til å bli tørre. Ikke i det hele tatt, de var akkurat slik som jeg ønsket at de skulle være. I oppskriften står det at man også skal ha i rosiner, men det droppet jeg.

Jeg fant oppskriften hos Matprat HER:

6 dl melk, 150 g smør, 1 pk fersk gjær, 112 dl sukker, 2 ts malt kardemomme, 1 kg hvetemel, 4 dl rosiner og 1 stk sammenvispet egg til pensling.

Sånn gjør du:
Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6?10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

#bake #bakedag #husmorgenet #boller #hveteboller #glemme #mangle #oppskrift #mat #høst #september #søndag #blogg

Sjokolade og walnøtt cookies

 • 25.06.2017, 21:10

Det var blitt tomt for cookies i boksen, så på formiddagen i dag satte jeg i gang å lage noen nye. Jeg har helt sluttet med å kjøpe, og baker dem heller selv. Oppskriften på disse deilige cookiene kan du lese om i innlegget HER. Forrige gang jeg bakte dem, så brukte jeg sjokolade fra plater i stedet for pletter. Det var ikke så vellykket, for de smeltet med en gang de kom i ovnen, og det var ikke meningen. Det resulterte også i at de fløt mer ut enn de skulle.

Nei, her skal sjokoladen holde formen slik at man må tygge på den, som med nøttene, etter at cookiesene er stekt. Denne gangen brukte pletter, og jeg passet på å lage emnene mindre enn forrige gang og de ble akkurat så store som de skulle være. Jeg har ikke smakt på dem enda, men om litt skal jeg ha meg en kopp kaffe og da passer det godt med en eller to ved siden av :o))

#cookie #sjokolade #sjokoladepletter #walnøtter #kjeks #bake #baking #tasty #sommer #juni #søndag #blogg

Cookies med sjokolade og valnøtter

 • 25.05.2017, 15:27

Jeg satt her å sløvet i sta, og ble så fysen på et eller annet.... Problemet var bare at det var ikke noe et eller annet i skapene mine, så da bestemte jeg meg for å bake noen cookies. Jeg søkte på nettet og kom over Saras cookies på tine.no sine sider. Disse cookiene hadde både nøtter og sjokolade i seg, og det syntes jeg hørtes perfekt ut...

Det tok meg ikke lang tid å lage dem, ca 40 minutter fra jeg startet til de var ferdig stekte :o))Dette trenger du:
200 g meierismør, 300 g sukker, 275 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 2 egg, 50 gr mørk sjokolade, 50 gr hvit sjokolade og 1 dl valnøtter eller andre nøtter (denne mengder gir ca 30 cookies, hvis du ikke lager dem for store)

Slik gjør du:
Hakk sjokoladen og nøttene grovt. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, mel, bakepulver, vaniljesukker, sjokoladen og nøtten og kjør deigen i kjøkkenmaskinen til den er glatt og fin. 

Form små topper ved hjelp av skje og dem på stekeplaten. Sørg for at du har såpass godt mellomrom mellom cookiene, da de vil flyte utover..

Cookiene stekes midt i ovnene på 200 C i ca 10 minutter. Jeg laget mine ganske store, og da måtte de stå i ovenen i ca 15 minutter. Når de er ferdig stekt lar du dem avkjøle seg litt på stekebrettet, før de flyttes over på rist.

Jeg tok akkurat en til en kopp kaffe, og de smakte helt himmelsk, mmmmm :o)) 

#bake #kaker #cookies #sjokolade #valnøtter #torsdag #mai #blogg

Nye muffins- og brødformer

 • 20.05.2017, 14:06

Etter at jeg hadde vært til behandling i går dro jeg en tur på EuroPris Lørenskog for å kjøpe inn noen søte brødformer, som jeg så bloggeren Anne Brith brukte da hun bakte saftige og hærlige fletteloff for noen dager siden. Du kan se innlegget på bloggen hennes HER. Jeg falt plask for disse søte formene i mintfarge, og bestemte meg for å skaffe dem. 

Jeg dro på den lokale EuroPris butikken tidligere i uken, men der hadde de bare to av fargene (gul og lys blå). Siden jeg er så glad i rosa måtte jeg jo også ha en i den fargen også :o)) På Lørenskog har de en større butikk, så jeg tenkte at sjangsen for at jeg fikk tak i formen der var stor. De hadde det, og i tillegg hadde de muffinsformer i samme farger som jeg også kjøpte :o))   

Da jeg kom hjem fikk jeg så lyst på muffins, og jeg hadde en Toro pakke med sjokolademuffins som snart gikk ut på dato. Jeg hadde laget røren, hatt de i former og stekt dem innen det var gått en time. Oj så godt det luktet over hele kjøkkenet. De var til i dag når bestisen kommer på besøk, men jeg vet at vi ikke spiser opp alle disse på en kveld så jeg lot meg friste til et par stykker til kaffen på ettermiddagen.

De er så utrolig søte disse formene, både muffins- og brødformene. Sistnevnte er akkurat passe store til meg, og er samme størrelsen som de brødene jeg vanligvis pleier å kjøpe på Meny. Det er lenge siden jeg har bakt brød selv, men nå har jeg altså tenkt å prøve meg på det :o)) 

Baker du mye?
Hva baker du da?


#europris #brødformer #muffinsformer #muffins #brød #bake #annebrith #bake #kjøkkensmaskin #electrolux #mat #kaker #lørdag #mai #blogg

Den klarte jobben med glans 👍

 • 30.04.2017, 15:49

I går skrev jeg om at jeg hadde kjøpt meg ny kjøkkenmaskin, Electrolux Assistent, og i dag bestemte jeg meg for at den skulle få prøve seg. Ettersom den var helt ny, og jeg ikke hadde hatt dette merket før, tenkte jeg kanskje å begynne litt forsiktig så jeg tenkte det var best å halvere oppskriften.

Da jeg satte i gang å veie opp alle ingridiensene, ombestemte jeg meg å tenkte at det var like greit å teste yteevnen fult ut. Så da ble det til at jeg gikk for den store porsjonen allikevel.Jeg skriver oppskriften på slutten av innlegget....

Jeg var litt mer nøye når jeg veide opp mengden denne gangen enn sist, derfor ble også deigen løsere og luftigere å arbeide med. Kunne nok ha hatt litt mer mel i når jeg eltet den i maskinen, men jeg var redd for at deigen skulle bli for tørr og kompakt som sist. Mmmm, smakte akkurat på en nå, veldig god :o))  

Kjøkkenmaskinen jobbet rolig med deigen, og jeg syntes ikke at den slet med å elte. Den klarte seg helt fint, men så gjorde jeg også som det sto i bruksanvisningen. Jeg lot ikke hastigheten overstige 2, noe jeg hadde en tendens til å gjøre med Kenwood maskinen. Deigen var glatt og fin når den var eltet ferdig. Jeg kan trygt si at hvis noen vurderer å kjøpe en Electrolux Assistent kjøkkenmaskin, så er dette en maskin som klarer jobben. Når det er sagt så kan den bli for liten når man skal bake ofte brød og lage mat til en stor familie. Da ville nok en kraftigere Kenwood være maskinen å kjøpe.

Dette trenger du:
50 gr gjær, 5 dl melk, 150 gr smør, 250 gr kesella eller kesam (1 boks), 2 dl sukker, 16 dl mel, 1 ts salt, 1 ts kardemumme. 1 egg og 1 ss melk sammenpiseket til pensling.

Slik gjør du:
Varm smør og melk i en kjele til 37C (fingervarmt). Smuldre gjæren ned i en bolle, og hell litt av vesken ned og rør om til gjæren er oppløst. Bland deretter inn resten av vesken. Bland ned kesella/kesam, sukker og salt.

Tilsett melet litt etter litt, og kjør i kjøkkenmaskinen til du får en smidig deig... Blir deigen for løs, tilsett gjerne litt mer mel. Hell deigen ut på bordet, og kna den litt ekstra før den kommer tilbake i bollen til heving. Dekk over bollen med plastfilm, og la deigen heve i ca 60 minutter. La bollene heve ytterligere 30 minutter etter at de er trillet ut, og før steking.

Bollene stekes midt i ovenen på 225 C i ca 10 minutter (kommer litt ann på ovnen)

#bake #bakeglede #boller #gjærbakst #kjøkkenmaskin #electrolux #electroluxassistent #mat #glede #søndag #april #blogg

🍩 Litt hjemmebakst må jeg ha ☕

 • 23.04.2017, 15:13

Når man er fysen på noe, er det greit å ha boller eller annen gjærbakst i fryseren. Når det begynner å bli tomt, sørger jeg alltid for at jeg får bakt noe mer. Sist gang jeg bakte, laget jeg bollene annerledes, noe jeg angret litt på etterpå. Ble ikke luftige og fine som de pleier, og det kom nok av at deigen ble kjørt litt for lenge i kjøkkenmaskinen + at jeg arbeidet for mye med deigen på bordet. Den feilen skal jeg ikke gjøre en gang til.

Jeg ble veldig fysen på noe i sta, og hentet opp et par forvridde boller ut av fryseren. De er kanskje ikke så luftige som de burde være, men det er ingenting i veien med smaken 😉Pleier du å ha gjærbakst i fryseren, eller blir det ferdigkjøpt?

#boller #gjærbakst #lager #bake #mat #hjemmebakt #ferdigkjøpt #søndag #april #blogg

Lokket fram husmorgenet

 • 19.03.2017, 22:50

Det var ikke så lett, men jeg klarte faktisk å lokke fram husmorgenet i dag. Det var nemlig blitt tomt for boller i fryseren, og det går jo ikke ann. Skulle noen komme på besøk har jeg jo ingenting å servere dem.

Jeg bruker samme oppskriften som når jeg baker lussekatter, som du kan sjekke ut HER. Det er en svensk oppskrift, og jeg pleier alltid å lykkes med den. I dag tror jeg at jeg lot deigen gå litt for lenge i kjøkkenbaskinen, og den ble litt tett og fast. Merket det først når jeg forsøkte å bake ut bollene. I stedet for å lage klassiske runde boller, rullet jeg ut lange strimler som jeg tvinnet rundt. Om degen var litt fast, så ble ikke bollene så verst etter at de var stekt.Jeg tenkte først at jeg skulle strø sukker og kanel på toppen av bollene, men ettersom jeg hadde brukt kardemumme i deigen tenkte jeg det ville bli for mye smak. Etter å ha smakt på dem er jeg sikker på at jeg tenkte rett.

Dessverre får jeg ikke delt ut noen smaksprøver, så dere får nok nøye dere med å se på dem å tenke dere til hvor gode de er 😊

Hadde tenkt til å avslutte kvelden med å lese innlegg fra blogg-vennene mine, men øynene mine svir og armene verker så jeg logger av for i kveld å kommer sterkere tilbake i morgen.

#bake #boller #hveteboller #namnam #godt #mat #bareelskerdet #mars #søndag #mat #blogg

Ostekake med pepperkakebunn - oppskrift

 • 02.01.2017, 19:52

I et tidligere innlegg viste jeg fram ostekaken som bestis Anne hadde laget, og hadde med seg til nyttårsaften hjemme hos meg. Forskjellen på denne ostekaken og mange andre er at bunnen er laget av pepperkaker. Jeg lovet å legge ut oppskriften på den når jeg fikk den fra Anne, og det har jeg gjort nå.

Oppskriften ligger under bildet:Ostekake med pepperkakebunn:
300 g pepperkaker
150 g smør (i terninger)
200 g kremost naturell
50 g kremost med smak av mandarin og ananas
1 beger kremfløte
1 beger lettrømme
100 g melis
1 ts vaniljesukker (brukt ekte)
1 pk sitrongelepulver
2,5 dl kokende vann

Til bringebærlokket:
1 pk bringebærpulver
2,5 dl kokende vann

Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret. Kjør til jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 grader i 10 minutter og sett til avkjøling.

Lag sitrongele: Løs opp sitrongelepulveret i det kokende vannet - sett til avkjøling.

Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller håndmikser. Visp kremfløte til krem og sett den kaldt.
Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.

Lokket:
Lag bringebærgele: Løs opp bringebærgelepulveret i det kokende vannet. La geleen bli helt kald og hell geleen over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.

Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.

Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.

#ostekake #kake #mat #bake #namnam #godt #blogg

"Annas Lussebullar"

 • 12.12.2016, 22:09

Her i huset er det tradisjon å bake lussekatter eller lusseboller dagen før 13. desember, som er Lucia-dagen. Vet mange baker dem flere dager i forveien, men jeg pleier som regel å gjøre det dagen i forveien. Jeg satte i gang med å lage deigen tidlig på ettermiddagen, og lot den stå litt i overkant av en time til heving før jeg begynte å bake dem ut.

Min mor hadde en veldig fin oppskrift på boller, og denne brukte jeg til å lage lussebollene av i ganske mange år. I starten brukte jeg ikke safran, men Gurkemeie. Den har ikke samme smaken, men gjør jo deigen gyllen og fin. I fjor satt jeg å surfet litt på svenske oppskrifter på lusseboller, og fant denne oppskriften som jeg syntes så veldig god ut. Den prøvde jeg ut å ble veldig glad i, den følger under bildene.

 

Jeg laget et brett med doble lusseboller som ble veldig store, og så et brett med halver. Jeg var inne på tanken å prøve å lage noen morsomme former på bolllene, men begynte å bli så sliten at jeg bare ville bli ferdig med dem. Det får heller bli neste gang i stedet.Her har vi da det ferdige produktet, og skal jeg være helt ærlig så syntes jeg de ble fine. Måtte jo prøvesmake dem til kaffen i sta, og de smakte himmelsk godt. Jeg hadde så mange at jeg gikk henne til naboen med noen, sånn at de også kunne kose seg til morgenkaffen :o))

Oppskrift på Annas Lussebullar
(finnes også på köket.se)


50 gr gjær
5 dl melk
150 gr smør
250 gr kesella eller
2 dl sukker
1 g saffran (=1 poser)
1 ts salt
16 dl mel
rosiner til øyne på lussebollene

1 egg + ca 1 msk melk til pensling.

Smelt smør  og ha i melken å varm opp til 37 grader/fingervarmt

Smuldre gjæren i bakebollen, og løs den opp i deler av smør og melkeblandingen.
Når gjæren er løst opp has resten av smør og melkebalndingen i.

Bland deretter inn kesella, saffran, sukker og salt og rør om.
Tilsett deler eller alt melet, avhenger av hvordan deigen blir. Den skal arbeides til den er smidig.

La deigen heve under plast i 60 minutter.

Lussebollene stekes i 5 - 8 minutter på 225 grader på midterste hyller i ovnen.

#lussekatter #lusseboller #bake #lucia #luciadagen #13desember #bakst #gjærbakst #bolle

☕ Kveldskos 🍩

 • 07.11.2016, 20:19

Det hender jeg blir veldkg fysen på noe sånn etter middagen, og i ettermiddag ble jeg det..... I skapet mitt var det ikke noe som kunne stagge denne følelsen, bortsett fra en pose med muffinsblanding. Det var så fristende at jeg bare måtte slenge sammen røren og steke dem. Jeg droppet noen sjokoladebiter på toppen, og jeg hadde trodd at de ville smelte mer enn de gjorde...De smakte veldig godt til en kopp kaffe, og jeg tror jammen at jeg skal unne meg en til jeg... Jeg kunne sikkert ha bakt de fra bunnen av, men det får bli en annen gang. Det er noen smaker jeg har lyst til å prøve ut om passer sammen!!!

#bake #muffins ferdigblanding #godt #fysen #kveldskos #kaffe #blogg

Du har minner

 • 06.10.2016, 14:45

På Facebook dukker det daglig opp meldinger om at jeg har minner, enten bare med meg selv eller med andre. Dette avhengig av om jeg har tagget noen i innlegget mitt. Det kommer ikke bare et minne, men for flere år tilbake i tid. Noen ganger velger jeg å dele dem igjen, for de jeg syntes andre kan ha glede av dem.

Et av dagens minner var fra en venninnekveld 6. oktober 2013, hvor bestis Anne hadde bakt og tatt med seg sine enormt gode skoleboller. Disse skolebollene er altså så gode, at jeg fikk helt vann i munnen av å se på bildet, mmmmm!Litt dårlig kvalitet på bildet er det nok, men det er da ikke vanskelig å se hvor gode og innbydende skolebollene er, nam nam!!

#bake #boller #skoleboller #venninnekveld #venninner #smakelig #delikat #innbydende #mat #blogg

🍰 Meg og bakeprogram 🍩

 • 14.09.2016, 22:31

Personlig er jeg en elendig kokk og kanskje den beste bakeren heller, men jeg elsker å se på alle slags program om baking. Spesielt konkurranser hvor ting skal bakes på tid, for da går det ikke alltid ikke etter planen 😱

Det programmet som står øverst på listen er, Hele Storbritannia baker (The big british bakeoff) og de nordiske programmene også. I kveld startet danskene en ny sesong, og der var det ganske mye som gikk feil. Jeg må neste. Syntes litt synd på de stakkars hobbybakerne. I kveld fikk flere at dem problemet med å få moussen sin til å stivne innen tiden var ute.Jeg lurer på hvordan jeg hadde klart meg, hvis jeg skulle bake noe på tid.... Nei, egentlig ikke for jeg vet at det hadde gått veldig dårlig, hehe, for det går ikke alltid så bra når jeg ikke baker på tid!!  Når jeg tenker etter så hadde jeg nok ikke kommet meg igjennom audition en gang, så jeg får nok heller følge med fra godstolen 😉

#bake bakeprogram #helestorbrittaniabaker #thebigbritishbakeoff #uhell #tidspress uheldig #blogg

🍰 Vaniljehjerter 💖

 • 05.09.2016, 15:53

Jeg satt å kikket i noen bakebøker i går, og kom over en lett og enkel oppskrift på Vaniljehjerter. De så bare så innbydende ut at jeg bestemte meg for å slenge sammen en deig.

Raskt kom jeg meg opp av godstolen, og ut på kjøkkenet hvor gleden var kortvarig. Det var dårlig med ingredienser i skapet mitt gitt. Enden på visa var at jeg måtte nøye meg med å se på bilde av dem 😩

Kjenner at jeg får vann i munnen, bare av å se på bildet... Er du ikke enig, de ser gode ut❓

#bake #kaker #vaniljehjerter #blogg

Pittbulljedda henta fram husmorgenet

 • 07.08.2016, 21:55

I natt har jeg sovet ekstremt lite, og da alarmen ringte så hadde jeg bare sovet en time. Hvorfor sette på alarmen på en søndag, vel jeg har alltid alarmen på for at jeg ikke skal sove for lenge. I dag var for at jeg skulle være med Anne og Brit ut på litt sightseeing, men jeg var så trøtt og surrete i hodet at jeg orket bare ikke å stå opp. Valgte derfor å bli hjemme, og som et under så gled jeg inn i drømmeland ganske raskt å sov helt til klokka ble 11:30. Helt våken var jeg ikke da heller, men jeg sto nå i allefall opp...Da jeg sto opp var det sånn delvis overskyet, og sola så ut til å klare å trenge igjennom skyene... Det var dessverre bare en kort stund, for ganske snart så ble himmelen helt grå og regnet begynte å sildre ned fra himmelen. Akkurat det har det fortsatt med.... Det eneste positive med at det regner hver dag, er at jeg slipper å gå ut å vanne i bedene mine.

Siden det ikke var noe utevær benyttet jeg sjansen til å få vasket litt klær og rydde litt i heimen. Så fikk jeg lyst il å bake litt....Sist gang jeg var innom Meny på Bryn kjøpte jeg en sånn posekake fra Toro til eplekake. Vanligvis pleier jeg å bake et sukkerbrød fra bunnen, men jeg fikk lyst til å sammenligne dem. Jeg hadde heldigvis kjøpt noen epler samtidig, men egentlig ikke for å bake. Det er alltid spennende å prøve noe nytt....Når jeg var innom Panduro på Nordby Shoppingsenter i fjor en gang, kjøpte jeg en pakke med 3 springformer. Den midterste størrelsen var akkurat perfekt størrelse, så det var bra jeg kjøpte dem. Den gamle jeg hadde fra før ville ha blitt altfor stor for menden røre jeg hadde. På pakken sto det at man skulle bruke 2 til 3 epler, og jeg valgte 3. Det ble litt for mye, så det hadde nok holdt med 2,5 i dette tilfelle. Etter 40 minutter kom resultatet ut av, og om jeg skal si det selv så ser den veldig delish ut... Nå har jeg akkurat smakt på den, og den smakte helt delish også. Siden jeg ikke har godt av å spise opp hele kaken alene, gikk jeg over til naboen med noen biter sånn at de kunne kose seg med eplekake til kveldskaffen :o))
Det har jo vært mye diskusjon rundt dette med kake fra bunnen vs kake fra pose, men jeg ser ingen grunn til at man ikke skal kunne bruke posekaken innimellom. I dette tilfelle så syntes jeg at kaken er like god som om jeg skulle ha laget den helt fra bunnen. I tillegg så tok det kortere tid :o))

Søndag er en sånn dag hvor jeg fixer på ting, og nå i kveld er det neglene mine som tenger å fixes. Nå skal gammel neglelakk av, og neglene files og pusses litt. Så tenker jeg at de skal få litt luft noen dager innen jeg legger på en ny lakk :o))

#trøtt #søvnløs #nattesøvn #søndag #regnvær #grått #trist #bake #eplekake #posekake #sukkerbrød #toro #godt #smakelig #blogg

Oppskrift på Klin kokos kake

 • 04.03.2016, 12:25

Jeg lovet å legge ut oppskriften på Klin kokos kaken når jeg tak i den, og i går oversendte venninnen min den til meg. Se under bildet:Klin kokos kake:

 • 2 dl vann
 • 500 gr sukker
 • 8 plater gelatin
 • 1/2 dl kokende vann
 • 250 gr kokos
 • kokesjokolade100 gr lys 
 • 40 gr kokosfett
 • 2 ts vaniljesukker


Kok vann og sukker i 15 minutter. Legg samtidig gelatinen i bløt i 10 minutter. Ta den deretter ut og klem ut vann og rør den ut i 1/2 del kokende vann. Hell det sammen med vaniljesukker og sukkerlaken. Pisk dette til det er stivt og luftig. Bland deretter i koko og hell i springform, og sett kaken kaldt i ca 2 timer. Ønsker du en høyere kake, bruk da en mindre springform.

Smeltet sjokolade og kokosfett over kaken og før blandingen stiver dryss over litt kokos.

#bake #kake #klinkokos #sukkerbombe #kaloribombe #godt #smaksens #blogg

De er kanskje ikke så pene

 • 21.02.2016, 13:44

Når jeg nå var så tidlig opp i dag, rakk jeg jo også steke noen muffins til formiddagskaffen... Vel jeg skal ikke ha alle sammen selv da :o)) De er ikke laget fra bunnen av, for jeg hadde en pose med muffins-mix i skapet som snart gikk ut på dato. For å tilføre muffinsen litt mer smak puttet jeg noen sjokoladepletter ned i røren. 

Jeg skulle nok heller ha strødd noen få i hver form i stedet, for jeg syntes at de ble litt på den søte siden. Så lenge man drikker en sterk og god kopp kaffe til går det greit, for det tar litt brådden av det søte.


Syntes kanskje ikke at de ble så pene å se på, ikke så glatte og fine som de pleier å bli.... Når det er sagt så var de veldig gode, selv om de ble litt søte. Jeg jo allerede smakt på en, når den var litt lun, men det blir nok plass til en til litt senere i dag tenker jeg :o))

#bake #muffins #sjokolade #sjokoladepletter #søtt #godt

Røde hjertemuffins ❤

 • 14.02.2016, 15:50

Siden det er Valentine i dag fikk jeg lyst til å bake litt, og bestemte meg for å lage noen muffins... Det ble ikke fra bunnen av, for jeg hadde ikke alt jeg trengte i skapet til det. Jeg hadde en ferdigpose med muffinsblanding, og anledning dagen så tok jeg litt rød food paste i røren. 


Jeg hadde først tenkt til å steke dem i papirformer, men så kom jeg på at det var ganske lenge siden jeg hadde brukt cup cake/muffins jernet mitt. Så jeg dukket inn i skapet og dro det frem. Til jernet følger det med 3 forskjellige former, vanlig muffins/cup cakes, cakepops og hjerteformer. Jeg sto ikke særlig lenge å lurte på hvilke former jeg skulle bruke i dag :o))


Jernet tar 7 kaker av gangen uansett hvilket av formene man velger å bruke. Kakene blir nok kanskje litt mer kompakte og ikke fult så luftige når jeg bruker jernet men smaken er det ikke noe å si på. Ble ganske fine disse her, om jeg skal si det selv :o))


Jeg må vise dem alle sammen, for det gikk nemlig ikke helt problemfritt.... Ved første stekingen så trodde jeg først at jeg ikke hadde fått festet den øverste formen ordentlig, for den ramlet ned sånn at kakene ble skjeve og rare. DET ER DE HELT NEDERST, HVIS DU VAR I TVIL. Etterhvert skjønte jeg at jeg faktisk hadde fått festet den, men da jeg skulle sjekke om kakene var ferdigstekte så hadde jeg trykket på knappen som løsner formen. Etterpå gikk det knirkefritt :o))

Måtte jo prøvesmake litt til formiddagskaffen min, og de var veldig gode, nam nam :o))

#rød #hjerter #hjertemuffins #muffins #cupcakes #muffinsjern #steke #valentine #søndag #bake

Hjemmelaget cookies

 • 10.07.2015, 00:11

I ettermiddag kom lysten til å bake litt over meg igjen.... Dermed kom opptil flere bakebøker fram på bordet, og til slutt falt valget på cookies med sjokoladepletter i. Jeg kjøper jo ofte det i butikken, og koser meg med et til to på kvelden sammen med en kopp kaffe. Tenkte at det kunne være artig å prøve å lage noen selv.

De var raske å lage, og innen en time lå de på rist å avkjølte seg :o)) I bakeboken sto det at de skulle stekes i 12-15 min i 190C, men siden mine kaker ble noe større enn i oppskriften fant jeg ut at jeg måtte skru opp ovnen til 225C for at de skulle bli ferdig noen gang.


I lunchen i dag var jeg en tur innom Kitch'n, og da kjøpte jeg meg 4 kaffekopper i forskjellige farger. (rosa, lys blå, grønn og gul) Så når "Sommaren med Ernst" begynte kl 20 i kveld, satte jeg meg ned med en kopp kaffe og en cookie. De ser kanskje ikke så vakre ut, men oj oj oj så gode de var :o)) Dette skal jeg definitivt gjøre igjen, og da teste ut forskjellige smaker...

Nå har klokka løpt fra meg igjen, og jeg burde ha vært i seng for lenge siden. Det er vel best å krabbe opp i senga å få seg noen timer søvn, for det er en arbeidsdag i morgen også hvor det er greit å ha med seg hode og tankene.

God natt.

#kaker #cookie #cookies #kaffe #kaffekopp #bake #kitchn #sommarenmedernst #natta

Så gjør vi så når vi baker vårt brød..

 • 06.07.2015, 23:29

Det er en stund siden jeg har bakt brød nå, og i går trålet jeg igjennom bakebøkene mine for å finne noe som fristet. Jeg sto mellom gresk olivenbrød eller valnøttbrød, og da jeg var innom Ultra på veg hjem i dag kjøpte jeg inn til begge to.

Etter å ha gått noen runder med meg selv endte jeg opp med å velge et valnøttbrød. Den oppskriften jeg valgte fant jeg i en bok som heter "God bakst" som er gitt ut på Cappelen Damm.
Det er en liten oppskrift og det ble bare et brød av den... Det sto inne i 30 minutter og virket ferdig, men nå jeg skar av litt for å smake så virket det som om det var litt rådt. Kan være at det fortsatt var varmt enda. Jeg får kikke litt nøyere på det før jeg tar kvelden, men uansett så smakte det nå iallefall veldig godt.

Oppskrift:
3/4 dl (40 g) valnøttkjerner, 25 g gjær, 2,5 dl vann, 1 ss valnøttolje, 2 krm salt, ca 7 dl mel til grovbakst. Her brukte jeg Sammalt hvete og Sammalt rug.

Kok valnøttkjernene noen minutter i vann. La dem ligge i vannet til de er avkjølt. Hell av vannet og legg dem på et kjøkkenpapir. Hakk valnøttene grovt. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm vannet og oljen til 37C. Hell det over gjæren og rør rundt til gjæren er oppløst. Tilsett valnøttene, saltet og nesten alt melet. Elt deigen til den slipper bollen. Strø over et tynt lag med mel, og dekk bollen til med et håndkle eller plastfolie. La deigen deretter heve i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord og elt inn resten av melet. Form deigen til et rundt et rundt eller avlangt brød etter ønske. Trykk gjerne inn noen valnøttkjerner til pynt. Dekk brødet med et håndkle og la det etterheve til knapt dobbel størrelse, ca 30 minutter.

Steking: stek brødet midt i ovnen ved 200 C i 15-20 minutter. (Mitt brød sto inne i 30 minutter å det var ikke for lenge)


#bake #valnøtter #oliven #valnøttbrød #olivenbrød #sammalt #rug #hvete #valnøttolje #brød #hjemmelaget #godt #sundt

Nå skal det bakes...

 • 23.05.2015, 12:15

Når jeg var i Sverige på Himmelspretten var jeg innom Panduro, og der kjøpte jeg litt nytt til til baking. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle kjøpe meg nye springformer, men det har bare blitt med tanken. Så var det sånn at jeg så noen fine former hos Panduro da vi var i Sverige tidligere i år, men da følte jeg at jeg hadde handlet mer enn nok å valgte å vente til denne gangen. Tenkte at med mitt dårlige hell så hadde de dem sikkert ikke lenger, men det hadde de :o))

Det blitt ekstra ved siden av formene også......
Når jeg har bakt kaker så har jeg hatt en gammel trepinne til å sjekke om kakene er ferdig, men hos Panduro hadde de disse i metall. Jeg har ikke bakt noe enda så de ligger like blanke å fine i skapet enda.


Jeg har veldig lyst til å bake noen småkaker snart, og derfor investerte jeg i noen kakestempler. De jeg hadde fra før sto det God Jul på og passet best på de kakene man baker på den tiden av året. For at skriften skal komme best fram, passer det nok best med lyse kaker tenker jeg.


Den dagen jeg gikk over ende i Brugaten hadde jeg kjøpt disse isglassene hos Nille, og de overlevde heldigvis å bli kastet i bakken. Jeg har hatt veldig lyst på noe sånt lenge, men har ikke funnet noen jeg liker. Disse er i friske og fine farger å var akkurat det jeg var ute etter.


I går var jeg innom EuroPris på veg hjem fra jobben, og da fant jeg disse formene til iskuber med lokk. De jeg har fra før har ikke lokk, og det har mange ganger vært vanskelig å få de inn i fryseren uten å søle.... Nå slipper jeg å tenke på det lenger :o))

Med så mye nytt på bakefronten er det ingen grunn til å bake, så det er bare å fordype seg i bakebøkene mine å finne noen spennende oppskrifter :o))

#bake #nytt #springformer #kakestempler #stempler #isglass #iskuber #former

Deilig krydderkake(r)

 • 08.05.2015, 23:29

Når jeg ruslet rundt på Ultra og handlet i dag, svingte jeg forbi der hvor bla Toro har sine ferdigposer med kakemix... Øynene mine landet på en pose med krydderkake, og jeg klarte ikke å la være å kjøpe et par stykker. Krydderkake er noe av det beste jeg vet, og det er evigheter siden jeg hadde bakt en.

Jeg pleier vanligvis å bake sånne kaker i langpanne, men denne gangen valgte jeg å bruke silikonformer. Formene skal forestille en muffins/cupcake.


Jeg smakte på en av de små til en kopp kaffe i sta, og de var veldig gode... Den store skal jeg ta med meg når jeg drar til Anne i morgen, for det er jo godt med en kakebit til kaffen etter å ha spist litt. Det ble ganske mange luftehull i bunnen av kakene ser jeg....

Var ganske sliten da jeg kom hjem fra jobben i dag, og jeg hadde mest lyst til å krype under dyna etter at jeg hadde spist middag. Hadde jeg ikke bestemt meg for å bake, så hadde jeg nok antageligvis gjort deg også.

I går fikk jeg endelig flytta rundt i kjøkkenskapene mine, noe jeg hele tiden planla til hver helg men som aldri ble til noe. Årsaken til omorganiseringen var at jeg hadde så dårlig plass i de skapene hvor jeg hadde diverse boller, fat og lignende. Nå har tørrmaten blitt flyttet til skapene over benken og ovnen, mens bollene o.l. har fått overta matskapet. Litt uvant at det er sånn, og flyr hele tiden til feil skap når jeg skal ha noe, men jeg venner meg nok til det...

#bake #kake #krydderkake #langpanne #silikonformer #ultra #handle #toro #kakemix #kaffe #omorganisering #kjøkkenskaper #matskap

Så gjør vi så...

 • 25.03.2015, 23:46

Det begynte å bli lite med brød i fryseren, så jeg bestemte meg for at jeg skulle bake et par brød når jeg kom hjem fra jobben. Jeg var ganske sent hjemme, så jeg gikk i gang med å lage deigen innen jeg ordnet med middag til meg selv. Jeg brukte tørrgjær denne gangen også, og resultatet ble bedre enn forrige gang jeg bakte. Da ble deigen veldig tett og seig, og den hevet seg nesten ikke i det hele tatt.


Jeg burde nok ha valgt en litt større bolle når deigen skulle heves, for den var på god vei ut på benken da jeg kom for å sjekke den for endte gangen. Ikke noen problemer med hevingen denne gangen nei :o))


Da ligger to velduftende og rykende varme brød på rist for å avkjøle seg.... Jeg må skjære de opp før jeg putter dem i fryseren, men det tror jeg at jeg venter med til i morgen. De blir litt ugreie å skjære nå de er helt ferske.


Siden det var vaffeldagen i dag, slang jeg sammen en røre som jeg stekte mens brødene sto i ovnen. Når jeg endelig kunne sette meg ned med kaffen og vaflene var eg så sliten at jeg nesten ikke orket å spise noen ting. Jeg kom meg litt etter et par kopper med kaffe, men jeg kjenner på kroppen at jeg ikke kommer til å sitte oppe så veldig lenge i kveld.

Denne uka har fått ben å gå på, allerede torsdag i morgen å så er det freddan. Etter det tar jeg påskeferie, og jeg kjenner at det skal bli deilig med noen feriedager nå. Jeg sover dårlig om nettene, selv om jeg er aldri så trøtt å sliten når jeg går å legger meg. Krysser fingrene for at sovner med en gang jeg legger meg om litt, og at jeg i tillegg sover meg igjennom hele natten uten å våkne før klokken ringer.

God natt fra meg, zzzzzzzz!!

#bake #brød #vafler #vaffeldag #torsdag #fredag #påske #ferie #trøtt #sove

Banan og Pekanmuffins

 • 19.02.2015, 22:18

Bakegleden står høyt i taket hos Casa Fres og Knurr nå om dagen..., og i dag ble det en ladning med banan og pekanmuffins. De siste gangene jeg har bakt muffins har jeg brukt hjernet mitt, men i dag valgte jeg å bruke papirformer på brett. De ble ganske store i omkrets men hevet seg ikke så veldig mye, noe som kanskje kom av at jeg brukte en fersk banan i stedet for moden!!


Det sto i oppskriften at de skulle stekes i mellom 20 - 25 min, men da var de langt fra ferdig... Jeg stekte dem i ca 15 min lenger, men tror nok at de kunne ha stått inne litt lenger. De var litt klinete fra bananen inni når jeg smakte på en, men da var den ikke helt avkjølt enda. Vi får se hvordan den er når den ha fått stått å kost seg en stund... Jeg oppdaget nå som jeg leste oppskriften igjen at jeg hadde blingset på hvor mye melk jeg skulle ha....., og jeg brukte alt for mye, hehe!!

Ingredienser: 
150 g hvetemel, 1,5 ts bakepulver, en klype salt, 70 g strøsukker, 115 g pekannøtter uten skall, grovhakket, 2 store modne bananer, most, 5 ss melk, 2 ss smeltet smør, 1 stort egg pisket og 0,5 ts vaniljessens. 

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 190 C. Plasser 8 papirformer på et muffinsbrett. Sikt mel, bakepulver og salt opp i en bolle, tilsett sukker og pekannøtter, og rør til det er godt blandet.

Ha moste bananer, melk, smør, egg og vaniljeessens i en egen bolle, og bland det godt. Tilsett de våte ingrediensene til det tørre, og rør forsiktig til det er akkurat blandet.

Fordel blandingen jevnt i papirformene, og stek muffinsene i stekeovnen i 20 - 25 minutter til de har hevet seg og er gylne. Ta muffinsene ut av ovnene, og legg dem på en rist for avkjøling.

De smakte nå i allefall veldig godt, og var ikke så veldig søte. Tenker at hvis jeg hadde brukt en ordentlig moden banan, så vill nok røren blitt litt søtere enn den ble denne gangen.

#bake #muffins #banan #pekan #nøtter #casafresogknurr

Mine valentinhjerter

 • 15.02.2015, 12:24

I går kom bakegløden over meg, og siden det var Valentin så bestemte jeg meg for å bake muffins i hjerteformene til maskinen min. De er vel egentlig til macroner, men det gikk helt greit å jeg endte opp med noen søte små kaker. Jeg syntes egentlig at det er greit at de ikke blir så store, for muffins kan fort være veldig mektige.

Sjokolade passer veldig godt til Valentin, og så er det utrolig godt....Når jeg var ferdig med å steke samlet jeg sammen noen hjerter å gikk over til naboen.... Hun ble veldig glad for dem, og inviterte meg inn på en kopp kaffe. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å være der så lenge, men når man sitter sånn helt uformelt på hver sin side av kjøkkenbordet går klokken veldig fort.

Etter å ha vært inne noen dager og ikke fått skravlet noe særlig var det veldig hyggelig med en prat. Dessuten har jeg jo verdens hyggeligste naboer også, som jeg har kjent i mange år :o))

#muffins #valentin #sjokolade #hjerter #bake #nabo #sosial #samtale #prate #kos #hyggelig

Muffinkveld

 • 05.02.2015, 21:28

Stikker bare en kjapp tur innom mens jeg sitter å venter på at muffinsene mine skal bli ferdig. Jeg fikk plutselig lyst til å bake noen, for å ta med til fredagskosen i morgen.

Denne gangen lager jeg noen med blåbær i. Har kjøpt ferdig vaniljetopping, men jeg vet ikke om jeg skal bruke den. Kan hende det blir for søtt. Jeg får prøvesmake en etterpå og vurdere.

Det er andre gangen jeg prøver hjernet og det går mye greiere å steke denne  gangen.

På tide å ta en ladning ut, og så går det siste inn..., ferdig ;o))

Ha en fortsatt fin kveld, blogger.

Muffins og cupcakejern...

 • 16.01.2015, 23:18

Før jul gikk jeg å så på en muffin og cupcakejern hos Clas Ohlsson, og hadde veldig lyst på det.... Det ble ikke til at jeg kjøpte noen maskin da, men i dag gjorde jeg det. Etter at jeg hadde vært å handlet hos Ultra, tok jeg meg en snartur innom CO for å kikke litt. Nå er det jo sånn at alle de elektriske kjøkkenredskapene mine er røde, og de hadde kun et rødt igjen. Det fulgte med to ekstra sett med plater for å lage cakepops og hjerteformede muffins.

Jeg bestemte meg for at jernet skulle prøves allerede i dag, så jeg stakk inn på Ultra igjen å kjøpte kjøpte en ferdigpose med muffinmix. Gadd nemlig ikke begynne å lete igjennom oppskriftsbøker eller på nettet for å finne en oppskrift jeg kunne bruke. Jeg har brukt den typen før, og det har fungert helt fint.


Her er altså vidunderet jeg har anskaffet meg.... Rød og fin :o)) Så fort jeg hadde spist middag satte jeg i gang med å lage røren, og klargjorde jernet for bruk. Det var da jeg oppdaget at det ikke fulgte med noen bruksanvisning, noe som var litt dumt for der ville det ha stått hvor lenge muffinsen skulle steke. Det var endel fingeravtrykk på jernet da jeg tok den ut av esken + at noen merkelapper på ledningen var blitt fjernet. Regner med at maskinen har stått framme, og så blitt plukket på og endevendt av flere personer.


De første syv muffinsene ble ikke akkurat noe å skryte av... Det var for lite røre i formene og de ble stående for lenge til steking. De ble ikke brent akkurat, men de tørket ut litt vel mye så det ble nesten litt sprø. De neste syv ble ikke så ille, for da hadde jeg hatt mer røre i formene og ikke stekt de fult så lenge. Dessverre så satte noen av dem seg fast i bunnen, så det er mulig at jeg må smøre formene litt mellom hvert stek. De smakte veldig godt :o)) Jeg skal nok få dreisen på dette her etterhvert. Neste gang jeg er nede på Clas Ohlsson så skal jeg spørre om de kan kopiere bruksanvisningen for meg.

Jernet kostet bare 129,-, og da måtte jeg bare kjøpe det... Hva det kostet før jul husker jeg ikke, men det var mer enn det jeg betalte for det.

#muffin #cupcake #cakepop #jern #røre #bake #steke #misslykket

Kanel på en snurr...

 • 04.11.2014, 23:14


På tv har de reklamert for bakeklart kanelfyll og sjokofyll, og jeg må innrømme at jeg ble litt nysgjerrig på hvordan det var. Da jeg dro hjem fra jobben i dag stakk jeg innom Rema for å se om de hadde det der. De hadde begge to der, så jeg kjøpte en av hver... Hadde tenkt på å kjøpe den med eplefyll også, som jeg har sett på reklamen, men den hadde de ikke. Får heller kjøpe den en annen gang.

Jeg hadde gjær i kjøleskapet, og bestemte meg for å sette en hvetedeig med en gang jeg kom hjem fra jobben. Mens den sto å koooste seg på benken laget jeg meg en lett middag. Jeg hadde igjen et par medisterkaker fra søndagen, så jeg slang de i pannen og varmet dem. I stedet for å koke poteter ol, slang jeg de to kakene på et par skiver brød. Raskt og enkelt :o))

Etter å ha sett X-antall program med Paul Hollywood, som virkelig kan behandle en deig så fulgte jeg hans gode råd. Jeg endte opp med en fin deig, som jeg lett fikk kjevlet ut etterpå. Jeg delte deigen i to, og så lagde jeg et brett med kanelsnurrer... Helt ærlig, så syntes jeg at fyllet var noe ordentlig klin å veldig søtt. Det var lett å smøre fyllet utover deigen, men jeg kunne kanskje ha hatt på litt mindre!!!Jeg laget et klippebrød av resten av deigen, og der smurte jeg på sjokoladefyllet... Den ble litt skeiv når den kom inn i ovnen, la seg liksom over på den ene siden. Jeg har ikke smakt på den enda, det må vente til lørdagen når jeg skal ha gjester... Tok et par kanelsnurrer derimot, og de var ganske gode om litt vel søte kanskje!!

Neste gang jeg skal lage kanelsnurrer kommer jeg nok til å gjøre det på gamlemåten, hvor jeg har litt smør på deigen og strør over kanel og sukker.

#kanelfyll #sjokoladefyll #bake #kanelsnurr #klippebrød

Blåbærmuffins

 • 19.10.2014, 15:54


For noen dager siden kjøpte jeg noen silikonformer til muffins, og en pose med muffinsblanding. Jeg kunne selvsagt å ha bakt dem fra bunnen av, og det skal jeg gjøre neste gang, men hadde lyst til å prøve ferdigblandingen denne gangen.

Tidligere på formiddagen slang jeg sammen røren... Jeg hadde noen blåbær i kjøleskapet så jeg puttet noen i hver av formene før jeg helte opp i røren. Formene var større enn jeg trodde sånn at de ekstra i papir jeg hadde funnet fram, bare kunne settes bort igjen.

Jeg smakte akkurat på et par til kaffen, og med blåbær i var det helt...., nam nam :o))#bake #muffins #blåbær #silikon #former #kaffe #nytelse #godt

Jeg har bakt...

 • 11.10.2014, 13:11


Ettersom jeg så sjelden baker så syntes jeg nesten at jeg måtte fortelle om det.... 

Jeg satt på jobben tidligere på dagen i går å fikk så vanvittig lyst på en eplekake, og bestemte meg for å kjøpe inn det jeg trengte til det på veg hjem. De få gangene jeg baker eplekake så bruker jeg sukkerbrødoppskrift, da den ikke blir så tung og mektig.

Jeg bakte kaken i går kveld, og smakte først på den nå på formiddagen.... Den var ikke helt vellykket, for eplene hadde sunket til bunnen å kaken ble litt tørrere enn jeg kunne ha ønsket meg den. Bortsett fra det smakte den veldig godt. 

De få gangene jeg baker kaker pleier jeg å bruke springform, men i går investerte jeg i en rund silikonform som jeg bakte kaken i. Om hva man baker kaken i påvirker resultatet vet jeg ikke, det får noen mer drevne enn meg svare på!!

Sånn ble kaken til:

(kakeform 24 cm)
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver 

passe mengde med sukker og kanel til å dekke eplene. 

Skrell to store epler og del opp i passe tykke båter. Ha sukker og kanel i en plastpose sammen med eplene, og rist rundt til eplene er godt dekket av blandingen.

Pisk egg og sukker sammen til en tykk eggedosis. Sikt inn melet og bakepulveret og vendt forsiktig inn. Hell røren over i kakeformen, og stek kaken på rist midt i ovenen på 175 grader i 30 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen før du tar den ut.

#epler #sukkerbrød #silikonform #springform #eplekake #bake

Endelig...

 • 10.04.2014, 22:42


Ganske lenge har jeg ønsket meg brødformer i silikon, men de er tydeligvis veldig populære for jeg har ikke klart å få tak i noen. Alle de stedene jeg har vært har hatt kakeformer og muffinformer, men ikke brødformer.

I dag var jeg en tur ute i lunchen for å lufte meg litt å etter å ha vært innom Åhlens en tur, stakk jeg innom Jernia for å sjekke om de hadde fått inn former. Til min store glede så hadde de fått inn i 3 størrelser, og da var ikke denne damen sen om å kjøpe to stykker i den største størrelsen. Til helgen skal jeg ta de i bruk for første gang når jeg baker meg et par brød.#silikonformer #silikon #brød #brødformer #jernia #åhlens #bake

Bolle i ovnen

 • 01.03.2014, 19:29


Det er nettopp det jeg har hatt i dag, ikke bare en men hele 43 stykker :o))

Som jeg nevnte tidligere i dag er det første gangen jeg baker boller uten egg og fløte, og jeg var veldig spent på hvordan de ville bli... Både konsistensen og smaken var helt perfekt, og mye lettere enn hva jeg er vant med. De jeg pleier å lage er mye mer mektig, og rene måltidet.Det var en stund siden jeg kjøpte egg, og da jeg skulle hente ut et for å pensle bollene før de skulle inn i ovnen så var ikke alt som de skulle med dem. Alle sammen hadde svarte runde merker på skallet, så hadde bare en vei å gå.... rett ned i søppelkassen. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å rusle over til naboen å spørre om hun kunne verpe meg et egg, og det kunne hun heldigvis.

Når jeg våknet til morran så det nesten ut til at det skulle bli sol ute, men innen jeg hadde fått ordnet med kattedoen og mat til oss alle sammen var det blitt grått å trist. Utpå formiddagen begynte det å snø, og det la seg på gresset. Om det blir liggende der serlig lenge tviler jeg på, for det er varmegrader ute :o))

Ryggen min var ikke spesielt god da jeg sto opp i dag, og jeg grudde meg litt til å bake boller... Det var ikke noe behagelig, men jeg klarte meg ganske bra ved å lene meg på bordet med ene hånden mens jeg knadde og trillet ut bollene. Nå i kveld er det ganske plagsomt å reise seg opp av godstolen når det er nødvendig, men jeg regner med at det verste er over igjen til i morgen. Hvorfor ryggen plutselig har slått seg litt vrang nå vet jeg ikke, for jeg kan ikke huske at jeg har løftet noe tungt eller gjort noe spesielt som skal ha forårsaket det...

Nå skal denne damen nyte resten av lørdagskvelden, blogges :o))

#boller #fastelaven #fastelavensboller #rygg #snø 

Husmorforkle er tatt på

 • 01.03.2014, 13:10

I morgen er det fastelaven, og da må det bakes boller... Jeg hadde noen få igjen fra tidligere bakedag som jeg kunne ha brukt, men det er ikke helt det samme... Må være nybakte :o))

Jeg som regel brukt en og samme oppskrift hver gang jeg baker boller, som innholder både egg og fløte. Denne gangen derimot har jeg valgt en oppskrift jeg fant på nettet hvor ingen av de ingridiensene var med.

Akkurat nå står deigen til heving på benken, og er på god veg ut av bollen så jeg må se å dytte litt på den og la den stå å heve litt til.

Blir spennende å se hvordan de blir, og hvordan de smaker.... Jeg gleder meg til første smaksprøven :o))

Nye kakestempler

 • 14.11.2013, 23:51

Var en kjapp tur ute i lunchen i dag for å få rørt litt på bena mine, og de førte meg direkte over Youngstorget å inn til Åhlens... Butikken bugnet av julepynt og annet stash, og jeg gikk rundt der med glitter i øynene å hadde lyst på en hel masse.

Jeg hadde sett at de hadde noen fine kakestempler som jeg kan bruke på julekakene mine, de som jeg egentlig ikke hadde tenkt til å bake. Nå må jeg nesten lage noen, bare for å teste dem. I fjor så jeg at de hadde røde matter til å ha under talerknene, men da jeg skulle gå tilbake å kjøpe dem var de utsolgt. Så derfor tok jeg ingen sjangser i dag, og kjøpte meg 4 stykker.I helga får jeg dra fram kakebøkene mine å se hva jeg skal bake... Kanskje noen serinakaker, og noen pepperkaker, hmmm Må tenke litt på det der gitt. Har snakket med Anne om å ha en bakedag, men det var for å lage kromkaker :o))

Snart klart for armøvelser

 • 03.02.2013, 15:11

Tidligere i dag satte jeg en dobbel bolledeig, og nå var jeg nettopp å kikket på den. Den hadde kommet opp til kanten av den store miksebollen, men jeg dyttet den ned igjen sånn at den kunne heve seg en gang til. Det er bare andre gangen jeg bruker kjøkkenmaskinen til å lage bolledeig, og første gangen syntes jeg den ble litt tørr. Blir spennende å se når jeg skal trille bolle ut om deigen trenger noe serlig mel, håper ikke at det.

Litt sliten i armene mine i dag, men det skal nok gå greit å trille de ut tenker jeg... Mens deigen gjør seg klar sitter jeg å sløver å ser på tegnefilmen "Snøhvit og de syv dvergene". Ronja ligger ved siden av meg i sofaen å stirrer fasinert på tv'n... Hun liker oxo å se på Disney, det vet jeg fra andre ganger jeg har satt på tegnefilm. Snålt det der, hehehe!

Sola sliter litt med å komme igjennom i dag, så det er ikke like fint vær som i går. Temperaturen derimot er det ikke noe å si på, for den holder seg på - 1,4 C, og jeg kan ha balkongdøra åpen innimellom sånn at de små hårballene mine kan få løpe ut og inn litt. Det setter de stor pris på vettu :o))


Dagens bakst er ferdig...

 • 09.12.2012, 19:28

Det var første gangen jeg brukte kjøkkenmaskinen min til å elte deigen, og jeg var jo veldig spent på hvordan den ville bli å bake ute deigen. Jeg pleier jo vanligvis å ha deigen så løs at den såvidt henger sammen når den settes til heving, men i dag ble den adskillig fastere. Den ble veldig fin å arbeide med, og jeg trengte nesten ikke bruke noe ekstra mel for å kna den å lage kattene.
Ble litt inspirert til å prøve å lage noen andre fasonger enn de som jeg alltid lager. Hadde ikke bilde som jeg la ut på nettet med de fine fasongene for meg så jeg måtte ta det fra hukommelsen. De ble ikke helt som de andre, men jeg er nå fornøyd uansett jeg da.Her er da altså det ferdige produktet, og de ble vel ikke så ille vel? Når jeg har fått øvd meg littegranne blir de sikkert enda finere :o)) Jeg har lagt tilside 3 stk som ikke ble så veldig fine, og de skal jeg ta til kaffen etterpå. Resten ligger godt pakket bort i fryseren til lucia-dagen 13.12. Da blir det opp tidlig med lys på bordet, kaffe og lussekatter til frokost, som jeg alltid pleier å ha.

Har funnet frem mange fine kanaler på Internettradion med julemusikk, og de har virkelig fått meg i julestemning i dag :o)) Hadde det bare kommet litt mere snø så, ville det vært perfekt!!
Bakedag i dag....

 • 09.12.2012, 11:52

Om litt skal jeg sette en lussekatt-deig, men jeg må sitte litt å vente på at hodepinen slipper først... Våknet med dundrende hodepine etter å ha ligget forkjært med nakken i natt, og det straffer seg hver eneste gang. Det begynner å slippe nå kjenner jeg, så det ordner seg... Bildet har jeg lånt fra Magefølelsen som har oppskrift på Lussekatter uten melk og gluten. Mine lussekatter blir nok ikke så flotte som disse her, men smaken er det ikke noe å si på :o)) 

Jeg trodde jeg skulle eksplodere i sta da jeg skulle gå på nett, for både PC og nett hadde bestemt seg for å være jævlig mot meg. Det tok meg ca 20 minutter å få opp maskinen og komme seg på nett, og jeg kjente at jeg begynte å koke innvendig. Det gjorde ikke hodepinen min noe bedre heller, men nå har jeg fått kaffekoppen min og jeg kjenner meg langt mer rolig og avbalansert, mohahahaha!!

Blogges :o))
Bakte boller i dag...

 • 21.11.2010, 19:49

Til morran var jeg litt usikker på om jeg skulle bake boller i dag, men etter noen timer med sport på tv'n satt jeg i gang. Deigen ble mye fastere enn den pleier å være, og jeg håper ikke at bollene blir tørre.  Vanligvis er den så løs at det er litt vanskelig å trille bollene ut...

Det ble 36 stykker tilsammen, og om ikke så lenge skal jeg prøvesmake et par av dem til en varm kopp kaffe. Pleier å ta med meg noen på jobben når jeg har bakt, men jeg skal vente til slutten av uka denne gangen.

Boller og hussalg...!!!

 • 04.11.2009, 19:18

Bollene er endelig ferdig.... det ble store, luftige og lukter himmelsk!!  Om litt skal jeg sette over vann til  kaffe, og så skal jeg kooooze meg med en bolle eller to.  Det ble ikke like mange som jeg trodde det skulle bli, men det blir det jo aldrig.  Jeg kjenner det i nakken min, den er kjempestiv og veldig vond. Det kommer jeg helt sikkert til å merk i morgen. Var litt heldig når jeg skulle lage bollene i sta, for alle eggene mine var utgått på dato....  De jeg hadde stående i døra var så seje at de nesten ikke ville ut av skallet.  Hjelp tenkte jeg å stakk hodet inn i kjøleskapet å fant en kartong... de hadde stempel på at de var best før 30.08.09, men heldigvis var de helt fine...puh!!!

I det jeg tok ut den siste platen med boller ringte veninnen min Anne....  Hun var så lykkelig for de hadde endelig solgt huset sitt for 2.450.000,-  Det var mindre enn de hadde forventet, men de godtok det siden det dekker lånet på huset + litt til.  Jeg er så glad på deres vegne, for nå kan de endelig legge alt dette bak seg. 

Bolledeigen er ferdig hevet...!!

 • 04.11.2009, 14:42


Har flink i dag.... tiltross for at høyre skulder og arm er vonde og veldig dovne.  Først satte jeg en diger bolledeig, som jeg skal forsøke å lage med venstre armen.  De blir sikkert litt rare å se på, men det er vel smaken som teller..er det ikke??  Mens deigen har stått på kjøkkenbenken og kosa seg støvsuget jeg hele leiligheten.  Jeg hadde egentlig ikke noe lyst eller ork, men med to kattepuser løpende overalt var lodottene nesten like store som dem.  De har gnudd seg på teppene mine så de var dekket av kattehår.  Når jeg begynte å støvsuge hviste de ikke helt om de skulle være redde eller ikke.  De liker ikke støvsugeren så veldig godt, den bråker mye, men så er det jo spennende oxo.  Må le av dem der de sniker seg etter meg å nysgjerrig kikker på monsteret på hjul som jeg drar etter meg. Egentlig har de blitt mer og mer vant til støvsugeren, så det varer nok ikke så veldig lenge innen de ikke bryr seg.  Jeg tok en runde med støvkluten oxo, noe kattene syntes var langt mer morsomt.... de hjalp til så godt de kunne, he he...

Bare jeg får i meg kaffen min så skal jeg sette i gang med å bake ut bollene.  Jeg syntes jo egentlig at det er ganske morsom å bake jeg da, men det bare et sånt tilltak for meg å sette i gang.  Sånn er det med alt jeg skal gjøre, lysten til å gjøre det er der, men å få satt kroppen i gang det er verre.  Tenkte at jeg skulle bake en krydderkake oxo, siden jeg vet at fetteren og kona skal komme om ikke så altfor mange dagene.  De syntes det er godt med kake.... selv syntes jeg det er bedre med en bolle, med og uten ost på.. hmmm!!

Nå må jeg bare se å komme i gang, ellers kommer deigen til å ligge ut over hele kjøkkenbenken, he he.

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no