hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Kanskje ikke feriebilen....

 • 16.06.2018, 13:40

Nei denne snasene lille saken rommer nok ikke halvparten engang, av hva jeg pleier å ta med når jeg skal på ferie. Da må jeg nok ha et mye større bagasjerom ;o))

Kom over denne lekkerbisken nede på Alna senteret tidligere denne uken, og jeg falt plask for den. Den sto utstilt inne i et opplyst rom i det ene parkeringshuset. Jeg kan med en stor dose humor, se meg selv prøve å klemme meg "ned" i bilen med store vanskeligheter. Jeg blir lattermildt bare av å tenke på det, hihi! Dels for at jeg er så stiv i leddene og kroppen, at det hadde vært hysterisk morsomt å se meg prøve. I tillegg har jeg jo heller ingen sylfidekropp, så det hadde nok også vært ekstremt dårlig plass til meg der. Det som hadde vært enda mer hysterisk, er å se meg komme ut av bilen igjen... Kjenner en latterkrampe boble nede i magen, haha!Jeg har ikke noe greie på bilmerker, så hvilken type dette er aner jeg ikke. KANSKJE DU VET DET?

#bil #kjøretøy #lekker #liten #humor #søt #bilmerke Blogg

Jeg vant Tones give away

 • 13.11.2017, 13:15

For en stund siden hadde Tone, som har bloggen: fruvinningland.blogg.no en give away, og jeg var den som ble trukket ut som den heldige. Det hun ga bort var diverse makeup produkter og tilbehør. På fredagen kom pakken, og du kan se alt det spennende jeg fikk på bilde under her. 

Det fulgte en utfordring med pakken, og det var at jeg måtte lage et innlegg på bloggen hvor jeg brukte produktene. Med andre ord sminke meg. Jeg bruker ikke mye tid på sminke for tiden, jeg har lovet å lage et innlegg og jeg skal holde det jeg lover. Så får vi se om jeg mestrer de gamle kunstene ;o))Det blir ikke noe innlegg med make up bilder i dag, det får komme litt senere.

#giveaway #fruvinningland.blogg.no #makeup #sminke #blogg

Pratet vi så høyt?

 • 07.11.2017, 12:00

Når man tar offentlige transportmidler er det alltid anledning til å observere hva andre medpassasjerer gjør... På veg til jobb i dag gikk jeg som vanlig på siste vognen på t-banen, og den var full av ungdommer tidlig i tenårene. Litt ør i hode etter å ha sovet veldig hard og lenge, var jeg ikke helt klar for lydnivået der inne.

Omtrent alle sammen snakket i munnen på hverandre, og veldig høyt... Det nærmest smalt i trommehinnene mine der jeg sto. Vanligvis bryr jeg meg ikke så veldig mye om at folk snakker høyt, for det gir meg en mulighet til smyglytte til hva de snakker om. Det var veldig fristende å gå lengre frem til neste vogn, men jeg valgte til slutt ikke å gjøre det.

Mer under bildet.

Mischievous Little Girls
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Så begynte hode mitt å våkne mer til liv, og tankene kom sigende inn... Når jeg var på den alderen, hvordan var jeg og mine klassekamerater? Pratet vi i munnen på hverandre, og ropte over de andre for å bli hørt. Jeg kan ikke huske at vi gjorde det, men jeg har kanskje fortrengt det. Vi var sikkert ikke noe annerledes vi heller, og læreren måtte helt sikkert be oss om å senke lydnivået.

Hva mener du, er lydnivået på ungene/ungdommen høyere nå enn da du var på samme alder?

#barn #unge #ungdommer #rope #skrike #lyd #støy #bedrefør #blogg

Var det deg Frodith?

 • 26.10.2017, 17:03

Jeg føyk igjennom rulledøra på Oslo City, og i hodet mitt hadde jeg bare en tanke. Det var at jeg skulle rekke t banen, som snart skulle gå. Klokka var omtrent 16:50 ish!

Plutselig syntes jeg at jeg så et kjent ansikt, men var ikke helt sikker. Var det Frodith som hastet ut igjennom den samme døra? Jeg stoppet nesten opp da jeg kastet et blikk bakover, men så skulle jeg jo ha denne t banen da....

Det var deg, var det ikke Frodith?

#spørsmål #usikker #frodith #påveghjem #blogg

Ekle drømmer...

 • 09.07.2017, 15:27

Da jeg var yngre drømte jeg merkelig og rare drømmer, hvor jeg enten ble jaget å ramlet ut for en stup og døde eller det skjedde noe helt vilt. Drømmene mine var så livlige og troværdige at jeg våknet ofte med et rykk, og med et hjerte som hamret i brystet.

Så plutselig husket jeg ikke noen av drømmene mine lenger, for drømme gjør vi jo selv om vi ikke husker noe av det når vi våkner.
 

Zoo animal
Licensed from: iimages / yayimages.com

For noen dager siden satt jeg å se noen repriser av CSI Miami, og i en av episodene handlet det om en diger kveleslange som noen hadde foret med smugler-stoff. Den stakk av og ble agressiv etter at det hadde gått hull på forpakningen. Slangen, som var gigantisk forsøkte å spise en jente som lå å solte seg. Jeg er ikke spesielt begistret for noen for av orm/slanger, så jeg likte ikke å se den episoden.

I natt kom slanger i alle form og fasonger og hjemsøkte meg... Så fort jeg sovnet begynte jeg å drømme om slanger, og ingen av dem var spesielt "snille" for de var alle sammen ute etter å ta noen. Av en eller annen grunn var det ikke meg de var ute etter, og jeg kunne gå blandt dem uten at de enset at jeg var der. Andre mennesker ble bitt på de mest brutale måtene som finnes, mens andre ble klemt ihjel. At jeg ikke løftet en finger for å hjelpe noen av menneskene, bekymret meg en aning når jeg våknet etter hver drøm

Det som er litt merkelig, er at jeg fortsatte å drømme om det samme når jeg sovnet igjen, noe jeg aldri pleide å gjøre før... Den gangen jeg husket drømmene mine hver morgen. Jeg håper at jeg er ferdig med å drømme om slanger for denne gangen...!!

Husker du drømmene dine?
Hva drømmer du, søte hyggelig drømmer eller sånne ekle??


#drømme #drømmer #uhyggelig #ekle #skremmende #slanger #ormer #død #søte #sove #sommer #juli #søndag #blogg

You talking to me?

 • 15.02.2017, 08:00

Da jeg sto nede på Jernbanetorget å ventet på t-banen i går ettermiddag, ble jeg var en kar som gikk å pratet til folk. Helt tilfeldige personer som enten satt eller sto å ventet på at deres bane skulle komme. Akkurat hva han sa fikk jeg ikke med meg, selv om han snakket høyt. Det kommer jo stadig baner inn, og da kan man nesten ikke høre seg selv tenke en gang.

Denne karen så ganske sliten ut, og så ut som han kunne ha hatt eller hadde en avhengighet til forskjellige narkotiske stoffer. Dette var bare en observasjon fra meg, ikke sikkert han var det!!! Vel, folk ble veldig opptatt med mobilen da han nermet seg, og hadde de ørepropper så fortet de seg å sette dem inn. Han ble etterhvert ganske irritert på at folk ikke gadd å svar han, og han hevet stemmet noen desibel. Innen han kom til meg gikk han å satt seg på krakken. Da min bane kom, skulle han med den han også.

Jeg hørte han prate et sted bak meg hele veien opp til Skøyenåsen hvor det viste seg at vi begge skulle av.


Vet ikke hvorfor folk var så redde for å snakke med han, kanskje de syntes at han så skummel ut siden han var kledd som på bildet ovenfor. Eller kanskje det var for at han så litt sliten ut, og slang litt i draga.

Da vi begynte å gå ned fra banen, fortsatte han å prate til folk uten at de svarete. De hastet forbi, eller stoppet opp for å hente mobilen eller rote i veskene sine i håp om at han skulle fortsette å gå. Da ville de slippe å måtte prate med ham. Selv er jeg ikke så fjollete så jeg gikk et par skritt bak han. Plutselig snudde han seg, og spurte om han kunne spørre meg om noe. Det eneste han ville vite var om jeg viste hvilken måned påsken var, og om den kom tidlig eller sent. Akkurat det kunne jeg fortelle han, og da smilte han å øynene lyste opp. 

Da er det jo vår da jo, sa han så fornøyd. Snøen er borte og det er varmt i været, er ikke det koselig å tenke på da sa han å så enda mer fornøyd ut. Du er kanskje så heldig at du har hytte du, fortsatte han. Noe jeg sa at jeg ikke hadde. Nå ja, sa han det går jo fint ann å kose seg her i byen også. Så takket han for informasjonen å gikk videre.

Konklusjon: han var verken skummel eller farlig, men ville bare ha svar på et par spørsmål.

#talkingtome #skummel #skremmende #sliten #spørsmålogsvar #spørsmål #svar #februar #onsdag #blogg

"Behov: Sosialt samvær"

 • 05.12.2016, 22:45

Når man går hjemme dag ut og dag inn, så er det ikke hver dag man ser folk og har noen skravle med. Etter to dager med bare kattene som selskap, følte jeg at det var på tide med litt sosialt samvære. Ikke bare det!! Jeg trengte å ha noen å prate, så derfor var jeg ganske tidlig oppe å gjorde meg ferdig :o))

Bestis Anne og kusinen Brit skulle bake julekaker, så derfor gikk ferden til dem...


(bildet er lånt)

Da jeg kom ved 12 tiden var damene i full gang med å steke brune pinner, og etter en liten pause satte de i gang med riflekjeks og deretter kromkaker. Jeg krøllet meg sammen på sofaen, mens jeg så på dem jobbe. I fjor jobbet vi sammen og delte kakene mellom oss, men det ble ikke spist noe serlig av dem her hos meg så jeg bestemte at jeg ikke skulle bake noe... Vel, jeg har litt lyst il å bake kromkaker. Jeg har aldri stekt det på egen hånd før, så det blir i såfall første gangen.

Det ble en lang og veldig hyggelig dag, selv om jeg satt å så på at de andre to satt å jobbet. Jeg trengte virkelig litt sosialt samvær i dag, og så fikk jeg jo brukt snakketøyet mitt, hihihihi!! På toppen av alt serverte Anne en deilig Stroganoff gryte til middag. Jeg hadde nesten ikke spist noe i dag, så det smakte helt nydelig.

Nå har jeg sunket så langt jeg kan ned i godstolen jeg kan komme, og ser Hjemme Alene på Netflix for endte gangen. Det var den som dukket opp først, og jeg tenkte at den kunne være grei å sløve ut resten av kvelden på :o))

#sosialt #samvær #bake #julekaker #brunepinner #riflekjeks #kromkaker #kaker #stroganoff #middag #hjemmealene #blogg #film #netflix

🔊 Bra lyd er viktig 🔉

 • 30.10.2016, 21:33

Som jeg har fortalt før så har jeg blitt STOR fan av tv-serien og bøkene Outlander, men i stedet for å lese de selv hører jeg bøkene på lydbok. Jeg har valgt å høre dem på originalspråket, og virkelig koser meg. Mye av lyttingen har foregått i bilen på veg til og fra jobb, men jeg har også hørt litt hjemme. Da har det blitt med ørepropper, noe som ikke er så behagelig. På fredag ble jeg ferdig med bok 1, og i dag begynte jeg på bok no 2.

I går var jeg innom Clas Ohlsson å investerte i en ny høytaler fra Exibel til 499,-. De skrøt veldig av hvor bra den var, og i dag testet jeg den ut etter å ha ladet den opp over natten. De hadde helt rett for lyden er utrolig bra. Nå strømmer stemmen til Davina Porter ut på engelsk og skotsk. Hun er virkelig dyktig og når hun leser er hun både barn, voksne, engelsk og ærkeskotsk. Det er en fryd å høre på henne.Ikke bare har høytaleren bra lyd, men den har også en fin utforming med en smart bærerem i skinn :o))

#lyd #høytaler #exibel #outlander #lydbok #bok #tvserie #blogg

Lenge sto vi stille 🚗🚗🚙🚚

 • 17.10.2016, 22:23

I dag var jeg nødt til å komme meg hjem fra jobb før kl 17, for å rekke å sette ut skrot før comprimatorbilen kom. Jeg hadde jo selvsagt glemt hele bilen, men ble minnet på saken da jeg gikk til jobb. Vanligvis så pleier det å være litt kø mellom Oslo City og litt forbi gamle Postgirobygget, men i dag var det omtrent helt stillestående.

Jeg satt å lytta til Outlander på lydboka, så jeg klarte å ikke bli stresset... Plutselig kom en politibil med sirener, men den hadde store problemer med å komme fram. Det sto biler i alle filene på kryss og tvers, og siden det nesten ikke beveget seg fremover klarte de ikke å få flyttet seg vekk. Jeg sto heldigvis lengre frem, helt inntil kanten så jeg sperret dem ikke. Når jeg kom langs jernbanelinjen var det enda flere politibiler, sykebil og en NAF bil. Etter å ha stått der en stund trillet politiet frem en motorsykkel, og deretter en større bil med skader i front. Etter det fjernet utrykningskjøretøyene seg og siden jeg da sto først i køen kom jeg meg raskt avgårde.

Jeg har forsøkt å lete igjennom nyhetene da jeg kom hjem for å se om det sto noe, men det gjorde det ikke. Siden det var motorsykkel mot bil, måtte noen ha blitt skadet men forhåpentlig ikke alvorlig.Når jeg kom hjem var klokka nesten 17, og jeg så at comprimatorbilen sto lenger opp i borettslaget å fylte opp. Det betydde at de ikke hadde vært nede hos meg enda, og ganske riktig alt som skulle vaskes sto utenfor sjaktene våres. Jeg fortet meg ned i kjelleren og dro ut det jeg hadde funnet fram å fikk satt det sammen med det andre. Vi har ikke hatt noen nyinnflyttere den siste tiden, og derfor var det ikke så mye skrot som var satt ut. Enkelte ganger er det så fult at man nesten ikke kommer fram....

Jeg hadde ikke behøvd å stresse, for de brukte lang tid på øvre del av borettslaget men det er jo sånt man ikke vet i forveien.

#kø #bilkø #bilulykke #politibiler #sykebiler #redningsbil #comprimatorbil #skrot #søppel #rydde #blogg #høstrydding #oktober

Var det alle?

 • 27.09.2016, 00:08

For litt under en uke siden var jeg i banken, for å skaffe meg et nytt bankkort. Mitt gamle var dels så slitt at det satt fart i minibanken, pluss at bilde var 15 - 20 år gammelt, så det å det levde på overtid. Allerede før helgen fikk jeg melding om at kortet var sendt meg, og at det ville dumpe ned i postkassen om noen dager. I dag dukket det opp...

Det er ikke bare bare å få seg nytt bankkort i disse tider, hvor man faktisk har registrert det både her og der for å kunne betale diverse abonnementer ol med. Nå i kveld har jeg forsøkt å huske alle stedene jeg trenger å oppdatere kortet, og det var neimen ikke lett gitt. Jeg har nok ikke fått oppdatert alt, men de som trekker meg månedlig og Norsk Tipping har jeg da fått ordnet med nå i kveld.Jeg trodde jeg hadde HBO-kanalen også, men når jeg forsøkte å logge meg påsto de at jeg ikke var registrert der. Det er jo litt merkelig, for jeg registrert meg og jeg har blitt trukket for abonnementet. Kan hende jeg forsøker å registrere meg senere hvis jeg får lyst til å ha det igjen. Nå er det vel ikke så mye spennende på den kanalen, at det blir noe stort savn å ikke ha den kanskje.

Det jeg ikke har fått ordnet med i dag, dukker nok opp når de ikke får trekt meg tenker jeg.... Det er enda godt at det er noen år mellom hver gang man får nytt kort, for ellers hadde det vært bare pes og mas!!

#bankkort #oppdatering #fornye #gammelt #slitt #trekk #hbo #blogg

Noe gammelt og noe nytt

 • 13.07.2016, 23:30

At det bygges nytt over alt i Oslo om dagen er ingen hemmelighet, og nå har de også kommet i gang i rehabiliteringen og nybygget på andre siden av gaten fra der jeg jobber. 

Jeg er virkelig for at de har valgt å beholde de gamle husene ut mot Youngsgata i stedet for å rive dem, som det er så vanlig at man gjør har gjort. Det er så trist når gamle fine bygninger med karakter rives, til fordel for nye og upersonlige kolosser.I forrige uke snakket kollegene mine og jeg om hvordan de klarte å sette opp en sånn stor kran. Ingen av oss kunne fatte hvordan de fikk det til, og da var det greit å ha google. I løpet av et lite tastetrykk eller to så fikk vi en forklaring i form av en youtube video, noe som var ganske interessant å se på. Trodde ikke at det var sånn det skjedde. Nå kunne jeg sikkert ha lagt inn en film om det her, men nei...!!Dette er den gamle bygården som nå skal rehabiliteres, og det skal bli spennende å se hva som kommer til å bli der. Boliger eller kontorer.Det er jo ikke rare plassen å bygge på, og diskusjonen går ut på om det blir et frittstående hus eller om det skal bli en utvidelse av Sentrum Politistasjon. Det er bygningen som skimtes helt til høyre i bildet. Når jeg er tilbake fra ferie sånn i slutten av august, har de vel kommet et godt tykke med byggingen. Da vil det vel åpenbare seg hvordan det blir.

#byggearbeidet #rehabilitering #nybygg #nytt #gammelt #bygård #kran #heisekran #oslo #blogg

Bademoten har forandret seg

 • 11.07.2016, 23:44

Dagsavisen hadde en artikkel i dag om "Usømmelig og bluferdig bading" ved Akershusstranda på tidlig 1900 tallet. Der kunne menn og gutter komme å bade, og de badet naken så lenge ingen "kvinder" kunne se dem. Jeg viste ikke at det hadde vært en strand der nede engang.

Nederst på den ene siden lå det et bilde av den kvinnelige bademoten anno 1910. Man kan vel trygt si at den har forandret seg ganske betraktelig, og at vi nå har noe mer kroppsnære plagg på oss når vi skal på stranda. Plagg som gjør det mye enklere å bevege seg rundt i vannet. Damen på bilde ser ut som hun har på seg en sekk, og jeg kan ikke fatte hvordan hun kunne klare å svømme... Det var kanskje ikke det som var hensikten kanskje, heller at damens kvinnelige former ikke skulle syntes!

Selv om jeg ikke har en kropp som egner seg til hverken bikini eller badedrakt, så må jeg jo si at jeg er glad for at dagens badetøy er mer feminint :o))#badetøy #bademote #bikini #badedrakt #gammeldags #akershusstranda #oslo #sommer #blogg

🚘 Da var det gjort 🚘

 • 02.06.2016, 14:26

Jeg har lenge tenkt på å melde meg inn i NAF igjen, men det har bare blitt med tanken. I dag har jeg endelig fått ut fingeren...

Tenkte det var greit å ha de i ryggen, når man snart legger ut på landeveien igjen på små og store turer. Man vet aldri hva som kan skje!

#naf #bilhjelp #innmelding #bilen #blogg

Ny personlig almanakk

 • 11.05.2016, 23:09

De fleste pleier å bestille eller kjøpe sin almanakk, hvis de bruker det da, rundt juletider... Ikke denne damen her vettu, hun bestiller sin i mai måned hun :o)) De siste 5 - 6 årene har jeg bestilt og laget min egen almanakk hos Personlig almanakk, og da får jeg den akkurat slik som jeg vil ha den selv. Helt personlig, og etter min egen smak. Sjekk ut hjemmesiden deres HER.

Fra jeg sender inn bestillingen til jeg har almanakken i postkassen, tar det ca 14 dager. Mange ganger har det tatt kortere tid også. Du lurer sikkert på hvorfor det er behov for en almanakk, når alt kan registreres på mobilen. Nja, ikke alt kan det, og så liker jeg å notere ned avtaler der også sånn at jeg kan sjekke der hvis jeg sitter i telefonen å skal inngå en ny avtale.

                                                  Bruker du en ekstra almanakk for å notere ned avtaler, eller bruker du bare mobilen?

#almanakk #pesonligalmanakk #bestilling #blogg

Forden får sommerdekk på

 • 06.05.2016, 07:15

Sitter trøtt som en dupp nede på Røhne Selmer, og venter på at Forden skal få sommerdekk på. Kan ikke huske sist jeg var oppe så tidlig, Jesp 😴

#røhneselmer #ford #bil #sommerdekk #trøtt #bil #blogg

Det ble ikke noe av

 • 28.04.2016, 23:15

Jeg skrev tidligere i dag om mine store planer for ettermiddagen... Jeg skulle pusse to vinduer som måkene hadde lagt igjen visittkortene sine på, vaske og rydde på balkongen. Sistnevnte har blitt ekstremt skitten siden i fjor sommer, så det er ikke noe trivelig å sitte der ute. Vinduene kan man knapt se ut igjennom lenger, når sola skinner på dem, sukk....!!!!Som du sikkert har skjønt så er støvklut og skurefilla fortsatt like tørre som da jeg gikk på jobben i dag. Jeg kom meg ikke avgårde fra jobben før klokka var nesten 16:45, og så måtte jeg innom å handle litt. Da ble nesten 18 innen jeg endelig kom meg hjem, og da ble det for sent å begynne med noe vasking. Jeg skulle jo tross alt få i meg litt føde også.

Jeg fikk endelig bestilt time hos Røhne Selmer til skifting av dekk på bilen. Venninnen min Anne skulle gjør det + ha service på bilen fredag om en uke, så vi avtalte at jeg skulle ta samme dagen. Da kunne vi finne på noe sammen etter at min bil ble ferdig. Jeg tenkte at vi kunne ta årets første fotosafari, forutsatt at det blir brukbart vær da. Vi kan få noen fine bilder nå ettersom det til stadig spretter fram nye vekster og blader på trærne hele tiden :o))

Det er rart hvor fort tiden egentlig går etter at man har kommet hjem fra jobben. Jeg syntes nesten ikke rekker mer enn å komme hjem, spise middag og rydde bort å så er det legge tid. Sitter å ser på Ronja som ligger borte i 2 seteren... Hun ligger helt på siden med smale øyne, og potene krøllet oppunder seg mens hun lett vifter med tuppen av halen. Lille søtnosen min ❤

#vaske #pusse #vinduer #støvkluter #bil #dekkskifte #røhneselmer #fotosafari #ronja #sove #søtnos #blogg

Litt av vært

 • 19.04.2016, 00:09

Jeg brukte bilen på jobb i dag, siden jeg ikke skulle rett hjem.... Det er jo pappas bursdag i dag, og da er det tradisjon å dra ned på for å tenne lys. Like før jeg dro fra jobben bøttet regnet ned så det flommet i gatene, og jeg tenkte med gru på hvordan det ville være nede på gravlunden. Heldigvis så forsvant regnværet, og sola skinte igjen.

Selvfølgelig hadde jeg glemt å ta med meg lys og lighter så jeg ut i lunchen å kjøpe det. Det er for mye trafikk sånn på ettermiddagen til at jeg skulle dra hjem å hente det, og så dra ut igjen. Da hadde jeg ikke vært hjemme før sent på kvelden.Jeg ble litt irritert når jeg kom ned på gravlunden, for nok en gang hadde noen ødelagt den ene lykten min. Den var blitt slått av ved sokkelen. Dette har skjedd før også, og jeg kan ikke begripe at folk ikke kan være litt mer forsiktig når de beveger seg mellom gravene. Jeg dyttet den ødelagte lykten ned sånn at den satt fast i jorden, tente lyset å satte på lokket.

Jeg satte ned løker i høst, og jeg var derfor veldig spent på om de hadde kommet opp. De gjorde et forsøk, men hadde ikke helt klart å vokse seg igjennom det tjukke laget med granbar jeg hadde lagt på. Derfor tok jeg av granbaret sånn at de skulle få lys og sol så får vi se hvordan det går. Skal sjekke helgen igjen, for da skal jeg ta vekk Erikaen å sette ned noen pinseliljer eller påskeliljer.Måtte ta en aldri så liten selfie i det fine været... Sola skinte nok og det ser varmt ut, men det var ikke det i det hele tatt. Det blåste en iskald vind, som fikk meg til å dra igjen glidelåsen på skinnjakka.At våren er i anmarsj fikk jeg et bevis på når jeg kom hjem, for da kom musikkorpset marsjerende nedover gaten. Det er så koselig når de begynner å gå rundt å øve, for da vet man at det er vår... Så kommer 17 mai og så kommer sommeren :o))Ronja er like fasinert av musikken som jeg er, og hun satt å lyttet å stirret der de gikk nedover gaten :o)) Vinja derimot syntes det var litt skummelt hun å forsvant inn i stua, hvor hun satt å kikket mot balkongen med store øyne... Når de var gått kom hun ut igjen.
 
#gravlund #lys #pappa #bursdag #selfie #sol #kjølig #knust #lykt #musikkorps #musikk #marsjere #katter #blogg #ronja #vinja

Litt mer høytidelig før

 • 26.03.2016, 11:41

Jeg vokste jo opp som barn på 60 tallet og ungdom på 70 tallet, og når jeg tenker tilbake til den tiden så var alt mer høytidelig da. Ikke arrester meg nå, men vi pyntet oss mer den gangen enn vi gjør nå. Nå skriker du sikker høyt og protesterer, og sier at det gjør jeg da fortsatt. Mange gjør nok det, og legger flid i klærne de har på seg når de skal bort, eller under høytidene.

Likevel påstår jeg at veldig mange er dårlig på å pynte seg, eller ta på litt finere tøy da!! Jeg er den første til å innrømme at jeg elsker den flekkete innegenseren min, som ikke flekkene går ut ordentlig i vask, og joggebuksa. Men jeg går da ikke bort i det. Det er greit å ta på noe finere når jeg skal bort, julaften eller i teateret eller operan. For utrolig nok har denne dama blitt litt mer kulturell på eldre dagen, hihihi!!

Jeg har vært i konfirmasjoner hvor konfirmanten er fint kledt i dress eller bunad, mens enkelte av gjestene dukker opp i jeans. Det syntes ikke jeg er greit, for da mener jeg man burde dukke inn i klesskapet å finne fram noe annet enn den buksa man går i hver dag. Personlig så syntes jeg man bør skjerpe seg.Fant dette gamle bilde av min farfar Anton, farmor Agnes og pappa Gunnar. Bildet er tatt av mamma på togstasjonene i Sverige, der de venter på å bli hentet av min tante og onkel. De har kjørt tog for å besøke familien i Sverige, og når man skal på besøk så kler man seg ordentlig. Da var det dress for herrene og pen kjole for damene under den gode vinterfrakken. Så måtte herrene også ha på seg hatt 🚂🚂

Som et barn av 60 tallet var det vanlig å ha på seg hvite strømbukser, flott kjole (i glitterstoff, sydd av tante) og jeg må ikke glemme sløyfen i håret, som definitivtikke ville sitte der. For lille Vera Lynn kom ferdigpakket inn i denne verden med et hår, som var så glatt at både krøller og spenner bare skle rett ut. Alt dette til min mors store fortvilelse 😉

Hva mener du?
Er det greit å ikke pynte seg, eller ta på litt pener tøy??
Hva er best, joggebukse eller penklær 😄?


#høytidelig #klær #pynte #jeans #joggebukse #konfirmasjon #høytider #blogg

Forden er sur

 • 23.03.2016, 11:11

Ja hvis han kunne snakke hadde han, for det er han, fortalt meg at det var på tide at jeg vasket han. Helt ærlig så må jeg jo si meg enig i det, for den ellers så vakre røde lakken er nå helt brun. Det er nesten litt pinlig å kjøre rundt med en så møkkete bil, for de fleste andre som var like ille har nå tatt seg i nakken å fått shinet opp sine bilder.

For å glede Forden og megselv også skal jeg dra innom ESSO-stasjonen min på veg hjem å se om det er mulig å få skylt av all skitten. Jeg skal jo kjøre gjester til morgendagens middag, og da kan jeg jo ikke være bekjent av å møte opp med en bil som ikke ser ut, sukk!!


(Dette er ikke Forden min, bare en illustrasjon)

Det er en kort dag på jobb i dag, bare til kl 13 og nå er det bare 2,5 time igjen til jeg skal gå. For en gang skyld klarte jeg å komme meg på jobb sånn at jeg ikke taper noen timer på gå tidlig. Gleder meg virkelig til å få påskeferie nå...

Ha en strålende dag folkens, blogges :o))

#ford #bil #skitten #møkkete #vaske #esso

Jula varer IKKE til påske

 • 17.03.2016, 21:45

For et par dager siden skrev jeg om at det hadde kommet opp en "juledekorasjon" nede på Bryn Senter, og jeg undret over om de hadde tatt feil av datoen der nede. Det er jo påsken som nærmer seg og ikke jula...

I dag var jeg en snartur innom Bryn Senter for å handle litt, og da kom forklaringen på den noe merkelige dekorasjonen. På lørdagen 19.03., får nemlig senteret besøk av søstrene Anna og Elsa fra Frost. Med det samme jeg så det, ga jo dekorasjonen mening med en eneste gang...

Med andre ord, så hadde ikke deokratørene tatt feil av datoen alikevel, knis!!
#frost #disney #anna #elsa #jul #deokorasjon #feil #bryn #senter

Au i øret...

 • 11.03.2016, 21:00

Da jeg sto opp til morgenen i dag, og med trøtte øyne kikket meg i baderomsspeilet oppdaget jeg en vannblemme på høyre øret. Den var ikke så veldig stor da, men utover dagen har det blåst seg opp til størrelsen av en ert. Det begynte etterhvert å sprenge, så jeg har vært fristet til å stikke hull på den flere ganger.

Jeg har ikke gjort det for sist gang jeg prøvde meg på et tilsvarende stønt, så endte jeg opp med at øret mitt ble hovnet opp til dobbel størrelse. Jeg har vel egentlig ikke noen garanti for at det ikke skjer hvis det dreneres av seg selv heller.... 
Det dukket opp en mindre "vannblemme" tidligere i uken, men den var borte igjen i løpet av et par timer, men jeg har fortsatt en skorpe som ligger under den øverste øredobben. Jeg misstenker at det er akkurat denne øredobben som er roten til alt ondt. Den er nemlig litt stram, og har nok gnagt litt mot huden å mer skal det faktisk ikke til.

#vannblemme #blemme #vondt #øret #øredobb #drenere

Så vanvittig trøtt

 • 08.03.2016, 23:27

Jeg hadde store planer om å sitte å kose meg med å kommentere på bloggen i kveld, men etter at øyelokkene har glidd igjen flere ganger enn jeg kan telle... resignerer jeg. 🏩 Jeg er så trøtt og frossen at jeg nærmest gleder meg til å finne senga, noe jeg normalt har store problemer med. Siden jeg er ei ordentlig nattugle 😵

                       

#trøtt #sove #natta #frossen #blogg

Drukner 😮

 • 07.03.2016, 21:21

Jeg vet at jeg bare kan klistre en lapp på postkassen, så er problemet løst... Gjør jeg det, nei for jeg har et hat/elsk forhold til alle reklamen som dumper ned i postkassen.

På den ene siden hater jeg å slepe den ut i papirkontaineren, men på den andre siden elsker jeg å bla igjennom stabelen en gang i uken. For selv om jeg ser igjennom den hver dag, så går jeg bare ut en gang i uken. Da må jeg se igjennom haugen en gang til....

Nå har jeg akkurat kommet meg igjennom siste ukes reklamer og aviser i tillegg. Det tok meg jammen en god 1,5 time.....

Jeg tror jeg er den enste i denne oppgangen uten NEI til reklame på postkassen, men så får jeg jo med meg tilbudene som kommer... Hender at jeg sparer en del kroner på det 😄

#drukne #reklame #papir #postkassen #blogg

Så blå er de

 • 26.02.2016, 17:35

Da det ikke gikk å ta bilde av foten og de blå tærne mine, tegnet jeg den like godt... Tærne mine er faktisk så blå som jeg har tegnet dem, men helt ærlig så har jeg ikke den fargen på neglene. Litt kunstnerisk frihet måtte jeg jo ta, hhihihi 😉#vondter #tær #fot #blå #grønn #negler #kunsterisk #frihet

Fargen en gul 😊

 • 24.02.2016, 11:50

Jeg har jo fortalt tidligere at jeg har flere Bodum termokopper, i forskjellige farger. Hver måned bytter jeg kopp sånn at jeg kan få brukt dem alle sammen.

Nå i februar er det gul som er fargen på termokoppen. I dag matcher jeg den faktisk med gul klokke og gule øredobber 😊

#gul #farger #forandring #termokopp #bodum #bodumkoppen

Hva skjer?

 • 17.02.2016, 11:25

Sent i går kveld, etter at jeg hadde lagt meg hørte jeg masse bråk utenfor blokken. Ikke bare inne i gården men også nede i gaten.

Jeg spratt opp av senga for å sjekke hva det var, og skvatt ganske mye...

Utenfor sto det en brannbil + en stigebil nede i gaten. Kranen var heist opp mot øverste etasje i oppgangen ved siden av.

Jeg klarte ikke å se hva som hadde skjedd, men det luktet nå i allefall ikke røyk. Etterhvert dro de igjen og jeg var like klok på hva som hadde skjedd. Jeg klarte ikke å sovne igjen og ble liggende å tenke å grunne på det lenge.

Vet fortsatt ikke hva som har skjedd, men håper noen av naboene kan fortelle mer når jeg kommer hjem senere i dag.

#brannbil #stigebil #urolig #skremt #tanker

Dama er på nett igjen

 • 28.01.2016, 23:06

Det er jammen forskjell på kundebehandlerne hos Canal Digital, for når jeg ringte andre gangen for å få hjelp kom jeg til verdens hyggeligste person. Han sjekket litt mer, og fant ut at det trådløse nettet omtrent ikke hadde vært fart i de siste 24 timene. Det stemmer jo bra med slik jeg opplevde det også, for det var ekstremt tregt i går kveld også.
Fyren, foreslo at han kunne restarte hjemmestasjonen min fra seg, og så ringe meg tilbake 10 minutter senere for å sjekke om ting var oppe og gikk. Han ringte han, og hjalp meg med å komme i gang igjen. 

Når jeg ikke kom inn på nettet kjente jeg nesten panikk over at jeg ikke kunne komme inn å sjekke bloggen og facebook via PC'n. Kom jo selvsagt inn via mobilnettet mitt på telefonen, men det er jo ikke helt det samme det.


Huff det var da fælt så forskrekket Ronja ser ut på dette bildet da... Kattene har nemlig fått nytt klorestativ i dag, og Ronja var superfornøyd over at hun klarte å komme opp på toppen for å ligge der å kose seg. For det gamle stativet, som var utrolig dårlig, klarte hun ikke å komme opp på. Det nye syntes hun var veldig fint, for ikke bare kunne hun ligge å trone på toppen men så var det mange morsomme hull å gjemme seg i. Vinja føyk ut og inn av alle hullene å syntes det var veldig morsomt.

Jeg måtte nemlig en tur på Alna senteret for å kjøpe tørrfór til kattene etter jobb, og da benyttet jeg samtidig sjangsen til å kjøpe nytt klatrestativ til dem. Var jo veldig spent på om de ville like det, og det var det ingen tvil om at de gjorde :o))

#internett #nett #data #canaldigital #hjelpsom #datatrøbbel #katter #klatrestativ #nytt #ronja #vinja #alna #senter

For en bra oppfinnelse

 • 27.01.2016, 10:51

Jeg vet ikke hvor mange forskjellige termokopper jeg testet ut før, jeg endelig fant Bodumkoppen. Den fyller jeg opp til randen når jeg kommer på jobb, og da holder de siste dråpene seg varme til etter at jeg har spist lunch. Da er det bare å fylle den opp igjen, og jeg har varm kaffe til jeg skal hjem.

Jeg har anskaffet meg flere kopper i forskjellige farger... Det er her som med klokkene mine, må ha noe å velge i. Akkurat nå er det denne grønne jeg bruker på jobb, men neste uke et det ny måned så da skifter jeg.

Ja da, er er litt sprø sånn 😊

#bodum #termokopp #kaffe #varmt

Surrehue

 • 25.01.2016, 22:41

For en gang skyld hadde jeg faktisk litt god tid på morran, og jeg rakk å nyte en kopp kaffe før jeg skulle rusle ned til t-banen. Før jeg gikk ut av døra og i det jeg gikk nedover hadde jeg på følelsen av at jeg hadde glemt noe!! Halvveis på veg til t-banen så sa det plopp i hode, og jeg kom på hva det var jeg jeg hadde glemt!!

Forden hadde time hos RøhneSelmer til sin aller første EU-kontroll.... Jeg kjente at jeg ble både varm og kald på en gang, og det var ikke noe annet å gjøre en å bråsnu å forte seg hjem igjen for å hente den. Heldigvis hadde jeg bilnøklene i vesken så jeg slapp da å gå helt inn. Plutselig hadde jeg ikke så god tid lenger, og jeg ble bekymret for at jeg ikke skulle komme meg på jobb i tide til morgenmøte. Sendte en melding på jobb for sikkerhet skyld, men det viste seg å ikke være nødvendig.


Jeg hadde egentlig time forrige tirsdag til EU-kontroll, men da var jeg syk å orket ikke å levere den. Derfor fikk jeg flyttet timen til i dag, men jeg fikk ingen påminnelse på SMS som jeg pleier å da glemte jeg det vettu. Jeg var litt flau over å levere Forden, for jeg hadde ikke fått vasket den i forveien så det var skikkelig skitten. De påsto at det ikke gjorde noe, men jeg syntes nå likevel at det var pinlig jeg da.


Like før arbeidstidens slutt kikket jeg ut av vinduet, og da kom det en vegg av tåke som innhyllet hele Oslo. Da jeg kom opp til Ensjø var det ikke et spor bedre der oppe, og gradene var nesten nede på null. Det var vel derfor tåka kom kanskje.

Forden gikk igjennom EU-kontrollen med glans, noe jeg egentlig forventet... Litt kjedelig å ha siste nummer som begynner på 2 i registreringsnr, for sånn økonomisk så passer det jo ganske dårlig med verkstedbesøk i januar, februar og mars, men ikke mye jeg kan gjøre med det.

Nå i kveld har Ronja vært ekstremt kosete, og ville ligge i fanget mitt... Det er jo bare koselig det, men hun maler jo så høyt å da blir jeg trøtt. Varte ikke lenge før vi sovna begge to, og jeg var vel borte i nesten en time. Da jeg våknet lå hun fortsatt i fanget mitt å koste seg :o)) Det er for det meste Vinja som kommer å vil ligge i fanget opptil flere ganger i løpet av en kveld. Alltid kos med en pus i fanget på kvelden :o))

#surrehode #ford #eukontroll #glemt #tbanen #ensjø #tåke #feilfri #katter #ronja #vinja #kose #male

Tiden stoppet

 • 22.01.2016, 22:03

Det er fortsatt kaldt her i Oslo, og jeg fryser jo som besatt når jeg bare tenker på at jeg må gå ut. At det var noe mildere i dag hjalp ikke når jeg måtte en tur ut i lunchpausen min i dag. Jeg vet ikke hva jeg surret med i det jeg skulle ut, men jeg fikk det for meg at glidelåsen på dynekåpen min hadde gått i stykker, men den var jo ikke det. Noe jeg fant da jeg kom inn igjen, for en dott jeg egentlig er!!!


Årsaken til jeg måtte forlate kontorets nokså lune omgivelser, var at den ene av mine mange mangoklokker hadde stoppet og batteriet måtte byttes ut. Når noe sånt skal gjøres går man ikke dit man har kjøpt klokken, men til skomakeren i underetasjen på Oslo City. De gjør jobben for en langt rimeligere penge gitt.

Jeg elsker mine Mangoklokker, og jeg ganske mange av dem... Så pass mange at jeg har en til omtrent hvert eneste antrekk i skapet :o)) Jeg er veldig glad i farger, og derfor var Mango Tutti Frutti Collection helt perfekt for meg. Problemet med å ha så mange klokker er batteriene stopper jo, og jeg kjøpte mange samtidig å da kan man jo tenke seg hvordan det blir. Jeg må snart raske med meg et knippe med klokker for å skifte batteri i dem. Det begynner å bli vanskelig å variere i henhold til det jeg har på meg :o))

#kaldt #vinter #dunjakke #glidelås #ødelagt #mango #mangoklokke #fager #skomaker #oslocity #batteri #antrekk #tuttifrutti #klokke

MGP finale på lørdag og sløv søndag...

 • 25.05.2015, 00:25

I går var det årets store begivenhet, finale i MGP, og jeg så hele sirkuset hos Anne.... Avtalen var at jeg skulle være hos henne ved 16 tiden, men jeg surret rundt her hjemme med det og det andre så klokka løp helt fra meg. Derfor var klokka nesten 17 innen jeg var hos henne. Vi skulle heldigvis ikke ha en middag som var ferdig på et bestemt tidspunkt, så det var ikke krise om jeg kom for sent.... Bare irriterendes!!

Det var så fint vær, selv om det blåste litt, så vi satt en stund ute på balkongen å nøt sola som varmet godt... Furutreet som står rett utenfor holdt på å gjøre seg klar for sommeren, og det resulterte i at det meste på balkongen hadde fått en tynt teppe med gult støv.

Når det er MGP så er det tradisjon med hjemmelaget pizza, og det ble det også i går. Det er sjelden jeg lager pizza bare til meg selv, så derfor smakte det veldig godt. Etterpå ble det litt restegodis og kaker mens vi ventet på at finalen skulle begynne.


Ingen av oss hadde noen tro på at den norske låten med Mørland og Debrah Scarlett skulle gå av med seieren, så vi ble vel ikke skuffet når vi endte på 8 plass. Vår favoritt denne gangen var Australia med sjarmøren Guy Sebastian, og for første gang på flere år stemte vi faktisk. At Sverige gikk av med seieren var vel ingen overraskelse, for de hadde en veldig fengende låt. Avstemningen var super spennende, og til å begynne med var det ikke så godt å vite om det var Italia, Russland eller Sverige som ville bli vinneren.

Noe som har irritert meg noe grenseløst, er den svenske avisen Expressens oppførsel i forkant og under MGP. De har kastet ut beskyldninger om at Sverige har blitt trakkasert, uteglemt å dårlig behandlet. Det var mye mer også, en evindelig sutring fra start til langt etter at det var slutt. Siste artikkelen fra i går da var det sutringen om hvor bra startnr andre land hadde fått, mens Sverige var blitt "klumpet" sammen med Norge... Daaaaaa!!! Jeg kjente at jeg hisset meg noe voldsomt opp... Ikke en gang etter at de faktisk har vunnet må det sutres, skjerp dere!!!

Jeg dro hjem til megselv med en gang det var slutt, og var hjemme ved 01:00 tiden. Da var jeg jo ikke trøtt i det hele tatt så jeg slang meg ned i godstolen for å se "litt" på tv....., hehehe!! Når jeg slo av tv'n å kom meg i seng var klokka blitt 03:45, og ute var det alt begynt å bli lyst. Fuglene hadde stått opp, og satt i busker å kratt å sang...

Før jeg gikk å la meg satte jeg alarmen på kl 10 sånn at jeg ikke skulle sove bort hele søndagen. Det var ingen fare for det, for jeg våknet igjen allerede 06:30 å etter det gled jeg inn og ut av søvnen hele tiden inntil alarmen gikk av ved 10 tiden.


Etter å ha tatt morgenstellet til kattene og spist litt frokost slang jeg meg ned ved skrivebordet å tok fram fargeleggingsboken min.... Når jeg setter meg ned med den glemmer jeg helt tid å sted, noe som skjedde i dag også. Jeg endte opp med å sitte med den hele dagen, mens jeg lyttet til avslappende musikk som jeg har lastet ned fra iTunes. Den egner seg veldig godt til meditasjon eller når man bare vil slappe av.

Det er artig å se hvilke farger jeg har brukt på de forskjellige bildene... Fargevalget gjenspeiler form og humør, og de gangene som formen er på topp er jeg et petimeter til å bruke de fargene som er mest naturlig på planter og dyr. I dag har jeg vært trøtt og sigen så da ble det veldig fargesprakende...

Nå har denne damen tenkt til å ta et svalestup opp i senga, for øyelokkene vil snart ikke holde seg oppe lenger.... NATT 

#mgp #finale #russland #sverige #italia #norge #vinner #pizza #balkong #lørdag #søndag #fargelegging #bilde #ugle #natur #plater #itunes #musikk #avslappende #trøtt #sove

Litt overalt...

 • 15.05.2015, 20:48

I går kveld klarte jeg det igjen... Jeg sovnet i stresslessen mens jeg satt å så på tv, og jeg kom ikke til megselv igjen før kl 05:30. Da var kroppen min helt stiv og støl, så det var så vidt jeg kom meg inn i senga. Sovnet med en gang hodet traff puten, og våknet ikke før alarmen ulte kl 9.

Anne kom ved 11 tiden, men siden jeg ikke var helt klar med frokosten ble det litt senere enn bestemt. Jeg måtte vaske vekk litt blod fra bagasjerommet. Noe av det Terje hadde kjøpt i  går hadde lekket,  og det måtte bare fjernes.

Da vi skulle dra møtt vi en nabo, og han fortalte at det var kø over alt. Vi merket litt til det utover dagen, men så veldig ille var det ikke.

Først så dro vi ned på EuroPris hvor Anne kjøpte seg to opphøyde blomsterkasser i sort. Så dro vi en snartur innom Staples, før turen gikk til Plantasjen som ligger like i nærheten.

Jeg investerte i to nye oliventrær, og en liten laubærplante og potter til.... Som vanlig skulle jeg ikke ha noe, men det var vanskelig å la være.

Anne fikk tak i to sommerfugllavendel, to spanske marerittet og noe til som jeg ikke husker i farten. Da vi kom til kassen begynte Anne en vill skattejakt i alle lommene sin, for hvor var det blitt av den lille lommeboken. Den var nå i allefall ikke på henne. Jeg betalte for henne og tok med meg plantene ut. I mellomtiden hadde hun sjekket bilen, men fant ingen lommebok. Hun fooor inn igjen for å sjekke inne på Plantasjen uten i finne den.

Jeg var ikke fult så stresset siden det ikke var min lommebok, og kikket inne i bilen etter den.... Å, hva fant jeg der? Jo den lille lommeboken, og damen kunne puste ut 😯

På veg til Ultra for å handle dro vi innom EuroPris igjen for at Anne skulle kjøpe noen blomsterpotter til å henge på veggen.

Vi kjøpte med oss litt å spise å drikke på Ultra, og det tok vi med oss til krakken på enden av blokken. Den badet i varm vårsol så det var bare så deilig å sitte der å slappe av å skravle. Mange naboer som var ute å som stakk bortom å slo av en prat.

Nå er de ny plantene installert på balkongen, og jeg har for første gang i år spist middag ute 😊 Nå sløver jeg ute på balkongen med en iskald Tuborg sammen med kattene.

Siden jeg har blogger med mobilen er det sikkert masse skrivefeil, men jeg gidder ikke å lese igjennom for å sjekke.

#shopping #europris #staples #plantsjen #planter #oliventre #laubærplante #ute #bile #sol #vårsol #vår #varmt #venninner #venninneprat #koselig

Tiden går og går

 • 28.08.2014, 22:47


Jeg syntes det var i går jeg satt her med kaffekoppen, og tenkte på at ferien var over å jeg skulle begynne på jobben dagen etter. Nå er det allerede torsdag kveld, og bare en dag igjen på jobb før helgen er her igjen! 

Det var ikke så vanskelig å komme seg opp på mandagen som jeg hadde trodd det skulle være... For jeg hadde nesten ikke sovet på natten. Så fort jeg døste av våknet jeg igjen, og det pågikk det meste av natten. Man blir litt sløv når man har ferie så lenge, 4 uker, hvor man sitter oppe til langt på natten og ikke står opp så tidlig når man ikke har noen planer. Derfor var det veldig godt å komme inn i faste rutiner igjen, hvor jeg faktisk må komme meg i seng i sånn normal tid for i det hele tatt orke å stå opp når klokka ringer.

Da jeg testet vaskemaskinen min på søndag var sluket på badet i ferd med å lukke seg, og i skapet hadde jeg bare Plumbo som jeg alltid har brukt. På lørdag fikk jeg høre fra en som jobber i rørleggerbransjen at det skulle jeg ikke gjøre, det kunne gjøre vondt verre. Så på mandagen var jeg nede på Jernia og kjøpte et annet middel som brukte litt lenger tid, men gjorde definitivt jobben.

Det har vært mer enn nok å gjøre på jobben, så jeg har vært ganske sliten når jeg først kom hjem om ettermiddagen. Såpass sliten at jeg ikke har orket å gjøre å veldig mye etter at middagen var spist og ryddet bort, klesvasken tatt og annet småtteri som måtte gjøres rundt i huset. Kanskje like greit at helga snart er her da :o))I dag har det vært en flott dag med ganske høye temperaturer... Jeg har vært litt frossen de to siste dagene, så jeg var ikke sen om å sette meg ut på balkongen i varmen mens middagen sto å putret på ovnen. Kroppen min har ikke vært helt i humør de siste dagene, og jeg har hatt masse vondter i leddene mine. Det er vel derfor jeg har vært så frossen også...

  

Disse to frøknene har virkelig vært i slaget i ettermiddag.... Ronja har vært en ordentlig ertekrok i dag og rampete å det har selvsagt gått ut over Vinja og azalean min. Så fort Vinja la seg ned på gulvet for å ta seg en strekk var Ronja der og irriterte henne så hun tilslutt spratt opp og frest. Da endte de opp i et skikkelig basketak, noe som skjedde opptil flere ganger. Når hun ikke irriterte søsteren var det meg hun forsøkte å få oppmerksomhet fra... Ikke det at det var noe mangel på det akkurat. Når jeg holdt på med noe på kjøkkenet kom hun løpende inn igjennom kjøkkenvinduet og satte seg foran azalean å begynte tygge på bladene. Akkurat det vet hun at hun ikke får lov til, men det er vel derfor hun gjør det.

Nå ligger begge pelsdottene å sover så søtt, og det blir nok ikke så lenge før jeg gjør det samme :o))

 #ferie #sommer #plumbo #varmt #jernia #azalea #katter #vinja #ronja

Da begynner det å ordne seg...

 • 22.08.2014, 01:23


I dag har jeg hatt besøk av rørleggerne,  som har ordnet med vanntilførselen til den nye vaskemaskinen. De skulle komme kl 11, men allerede en halvtime før tiden var de på plass. Det passet meg perfekt, for da ble de jo også ferdig før.

Anne kom like etter rørleggerne, og mens de strevde med å få rørene rundt det lille badet mitt satt vi å skravlet i stua. De jobbet effektivt og var ferdig etter et par timer.

Jeg hadde ikke spist noe frokost innen de kom så da ble det en kjapp fokost/lunch før Anne og jeg dro ut.

Vi dro opp til Elkjøp på Lørenskog for at jeg skulle se på vaskemaskin... Jeg vet ikke om det er meg eller om det er tilfeldigheter, men det ble noe surr med nummerapparatet og vi ble stående å vente. Det var i utgangspunktet bare et par stk før meg, men plutselig ble det flere. Etter å ha ventet tålmodig ble det endelig min tur, og en veldig hyggelig og hjelpsom ekspeditør dukket opp.

Siden badet mitt ikke er så stort kan jeg ikke ha en stor vaskemaskin, for da kommer jeg ikke inn i dusjen. Dette er den jeg valgte som er 60 cm lang og 40 cm bred. Jeg skal sette maskinen slik at den blir stående med langsiden mellom veggen og dusjen. Da vil den komme med kortsiden ut i rommet.  På den måten blir det greit å komme inn i dusjen, og det blir igjen brukbart med plass på gulvet til kattedoen.

Vaskemaskinen kommer allerede i morgen mellom 17 og 22, og med mitt hell så står jeg ikke først på listen......!!!!

Før vi dro hjem var vi innom Coop Lillestrøm for å handle litt til helgen.... Da Anne skulle bli med tilbake hit kjøpte vi med en pakke med ostegrillpølser og en pakke med Opphøgde poter som har både pommes og løkringer. Koselig med litt selskap til middagen innimellom.

Fellesferien er definitivt over for i år, noe vi fikk erfare da vi ble sittende i den køen bortover mot Tveita og videre bortover Ytre Ringvei.....

På tide for denne damen å komme seg i seng, for nå har klokka krabbet godt over midnatt nok en gang. Skal jeg komme meg opp i normal tid kan jeg ikke sitte oppe til det begynner å lysne igjen.

#rørlegger #vaskemaskin #elkjøp #coop #lillestrøm

Ut på tur igjen...

 • 20.08.2014, 22:50


I går ringte alarmen grytidlig igjen, for da skulle damene på Harryshopping til Nordby, og damene var Anne, Kine og jeg. Vi ville passe på å ta en tur til innen vi skal tilbake på jobb igjen på mandag. Det er mindre folk hos Nordby i ukedagene nå som ferien er over, og da er det greit å slippe unna lørdagene.....

Jeg hadde i utangspunktet sagt at jeg skulle kjøre, men jeg ombestemte i siste liten så da ble det Kine som ble sjåfør for denne reisen. Selv krabbet jeg inn i baksetet og sank langt ned med thermokoppen full av varm god kaffe. Jeg var så trøtt at jeg jespet meg hele veien til Nordby, og det var i grunnen derfor jeg ikke hadde lyst til å kjøre. Tenkte at jeg skulle lukke øynene og få meg en aldri så liten lur, hehehe, glem det for vi skravlet i et sett hele veien ned så det ble det ikke noe av.Vi tok oss en runde i de forskjellige butikkene, og hos Kicks kjøpte jeg nattkrem, dagkrem og rensegel fra Biotherm som jeg hadde gått helt tom for. Hos Panduro fikk jeg endelig tak i den håndarbeidsbagen jeg har ønsket meg lenge, og den kostet ikke mer enn 199,-. Hos Cassels ble det 4 nye gensere med halvlang arm. Bilde på det jeg har kjøpt kommer litt senere.

Det begynte etterhvert å romle i magen så vi satt oss ned hos Joe's Diner og spiste litt. Anne og jeg delte et rundstk. med lokk siden vi ikke orket et helt et hver.

Sist gang vi var der for litt over en uke siden var det veldig mye folk der, men i går hadde vi nesten hele senteret for oss selv.... Vel det føltes nå i allefall sånn da vi gikk rundt der å kikket. Når vi kom inn i matbutikken var det litt flere, men vi gikk ikke kø akkurat. Denne gangen kjøpte jeg ikke noe usunt i det hele tatt, og jeg må i grunnen innrømme at jeg er litt stolt av megselv. Det kom bare sunt pålegg og mat i handlevognen, hvitvin og rødvins balsamico, sweet chillie, Pepsi Max. De hadde tilbud på 5 tannpastatuber for 99,- og to Listerine munnskyll for 79,- så da tok jeg med det også. Det havna litt mer oppi handlevognen også, men nå husker jeg ikke helt hva det var.

Hos ÖoB hadde de tilbud på WC duk rens og Ajax allround såpe, og da måtte vi en tur innom der for å handle også...

Vanligvis så pleier vi å spise middag hos Marché ved Solli i Østfold, men denne gangen droppet vi det å tok heller en hamburger hos McDonald. Jeg kan ikke huske sist gang jeg spiste der, men det er en god stund siden. Cheeseburgeren smakte i grunnen ganske godt den :o))

Når jeg hadde kommet hjem og pakket bort alle varene mine var jeg ganske gåen, men i stedet for å sette meg ned i godstolen tok jeg på meg noe mer behagelig å satte i gang å rydde i skapet i kjøkkenbenken og i baderomsskapet. Fikk kastet endel ting som skulle ha vært kastet for en stund siden, og vasket godt inni der. Jeg tenkte at det ville være greit å bli ferdig med skapene i går, for i dag skulle badet vaskes ned å det hviste jeg kom til å ta tid.På formiddagen i dag har jeg vært en tur hos Oppsal Hud og Fotpleie for å stelle føttene mine... Det er bare en ren nytelse å gå dit, og serlig når timen avsluttes med en deilig massasje av føtter og legger. Jeg kjøpte meg noen utrolig gode sandaler som jeg har tenkt til å gå med inne. Hvis jeg liker dem, så kan det hende jeg kjøper meg et par til senere til å bruke ute som sommersko til utebruk. De var ikke billige, men satt ned fra 1300,- til 980,-....!!!

Når jeg kom hjem spiste jeg frokost/lunch og tok meg en liten kopp kaffe, før jeg satte i gang å rydde ut alt fra badet og deretter skure det ned. Det var en stund siden jeg hadde tatt fra gulv til tak, og det trengtes virkelig. Jeg hadde ganske vondt i armene og i knærne i dag, så det gikk ikke så veldig fort med vaskingen. Måtte ta en del hvilepauser for at jeg skulle klare å bli ferdig å ikke kolapse helt. Jeg har blitt ferdig å nå er badet ferdig til rørleggeren kommer i morgen.....

Man merker godt at det ikke lenger er sommer ute... Det er kjølig ute på kvelden og det er også begynt å bli ganske mørk, men det er egentlig bare hyggelig for da kan jeg begynne å tenne lys i alle lysglassene og lyktene mine igjen. Har ikke blitt så mye av det nå i sommer pga at det har vært for varmt og lyst.

Nå skal jeg slappe av resten av denne kvelden med litt Mord og Mysterier på VOX.

#sverige #svensketur #harryshopping #panduro #kicks #cassels #joesdiner #nordby #oppsalhudogfotpleie #oppsal #sko #vaske #badet #rørlegger #mordogmysterier #vox 

Søk i natten

 • 30.07.2014, 16:26


De siste dagenes trusler har gjort meg litt skvetten, og i natt skvakk jeg faktisk litt. Jeg la meg relativt tidlig, og sovnet stort sett med en gang siden det for første gang på ganske lenge var en normal temperatur inne. Når klokka nærmet seg 03:00 ble jeg vekket, og fikk ikke sove igjen.....

Igjen og igjen sirklet et politihelikoper over blokkene der jeg bor, og det var helt umulig å sove når det hang rett over. Det skjer innimellom at de flyr over på natten for å lete etter noen, og jeg ble ganske nysgjerrig så jeg sto opp å kikket ut. Det var tydelig at de var ute etter noen for de sirklet rundt og rundt akkurat over området.Siden jeg ikke fikk sove igjen gikk jeg ut på balkongen, og da fikk jeg se en mørk skikkelse komme gående oppover gaten... I det vedkommende kom fram til stikkveien, som går opp i gården våres, gikk "han" oppover og slo plutselig på en hodelykt som var skikkelig kraftig. Jeg så da at det var en politimann med en sjæfer som søkte etter noen. "Han" fortsatte oppover skogen til grusveien som går forbi kirken. Jeg syntes det var litt ekkelt at de kommer opp sånn midt om natten.

Ble litt nysgjerrig også så jeg gikk inn på Twitter for å se om politiet haddet twittret om hendelsen, og det hadde de gjort. Det var ikke noen farlig person de lette etter, men en eldre mann i gul skjorte og shorts med en protese. Mannen hadde parkinson. Vet ikke om de fant ham, men det ble da stilt etter hvert...

#politi #politihelikopter #politimann #politihund #søk #natten #twitter #parkinson #sjæfer #hund

Kjekt å ha

 • 13.07.2014, 14:24


Nå i varmen er det kjekt å ha en liten vifte å avkjøle seg med. Når jeg var innom Nille på fredagen så jeg at de hadde noen, og kjøpte med meg en.

Denne kom derimot med en ekstra finess ;o))

#avkjøle #varme #nille #vifte

Neimen, hva skjer a...

 • 02.07.2014, 22:03


Det var noe sånt kollegaen min sa der hun sto å så ut av vinduet på jobben i dag.

Da klarte jo ikke vi andre å sitte stille å styrtet bort til vinduet for å se hva det var hun sto å så på... Gaten nedenfor hadde blitt sperret av med to politibiler i den ene enden, og brannbiler i den andre enden. Vi hørte en alarm som gikk, og trodde jo selvsagt at det var noe ekte. To karer kledd i noen drakter som så ut til å være lånt fra kostymelageret til Star Wars,hadde "arrestert" en fyr å satt ham i håndjern. Der måtte han stå med ansiktet inn mot veggen. Brannvesenet hadde slanger utover og vifta gikk for fult for å blåse ut all "røyk".

Politiet er veldig flinke til å bruke Twitter, og jeg følger dem jeg vettu, så jeg jeg sjekket ut om de hadde lagt ut noe... Jo det hadde de, og det viste seg at alt sammen var en øvelse. Fra der vi sto, så det nå veldig ekte ut!!#politi #brannvesen #alarm #røyk #brannslanger #brannbiler #politibiler #øvelse #twitter

Nye vinduer...

 • 04.06.2014, 23:50


Omtrent fra vi fikk nye vinduer første gangen, for ganske mange år siden, har de som ble satt inn i min leilighet vært dårlige. For det første har ikke glassene vært glatte og fine som de burde være, noe man kan merke når man skal pusse dem. I tillegg er de konstant våte så fort temperaturen synker, og om vinteren er mange av dem fulle av is nederst. Kjører jeg med full varme fra varmeovnen er det heldigvis noe bedre.

Det har vært et stort ønske om å bytte dem ut, men det er en stor kostnad for borettslaget å ikke vært noe som kunne prioriteres.I dag hadde vi ekstraordinær generalforsamlig i borettslaget for å stemme over om styret skulle starte prosjektet, og innhente diverse anbud. Jeg var jo helt for dette før møtet, og følte meg ikke helt sikker på at det ville bli nok stemmer for... Det er jo alltid en del formaliteter man skal igjennom før man kan begynne å diskutere det man egentlig kom for.

Som alltid kom jo økonomi opp, og det ble endel frem å tilbake innen temaet ble lagt tilside. Ellers så var det ikke så veldig mye spørsmål som kom opp, og vi kunne ganske raskt gå for avstemningen. Til min store glede ble det kun 1 stemme i mot, så ny blir det nye vinduer å oss... Hvor lang tid det tar innen nye glass er på plass er ikke godt så se, men vi er da i gang :o))

#generalforsamling #borettslaget #vinduer

Min Kãrcher vindusvasker

 • 02.06.2014, 20:05


I mitt forrige innlegg skrev jeg om at jeg hadde fått en Kãrcher vindusvasker, og da fikk jeg spørsmål fra Lene S. om hvordan den var samt om alt fulgte med.

Jeg kan ikke si noe om hvordan den er å bruke, for jeg har faktisk ikke prøvd den enda... Den var en gave, som jeg fikk for en god stund siden å som bare har blitt stående der. Hver gang jeg skulle pusse vinduene hadde glemt å lade den opp å fikk ikke testet den ut.

I esken følger selve maskinen med viskeblad, lader, flaske m/klut til såpe som brukes til å vaske over vinduet først. Dersom den er så enkel å bruke som det ser ut til på reklamen, vil vinduspussingen gå unna som en drøm.

Uansett..... Neste gang jeg skal ta vinduene skal jeg bruke maskinen, og da kommer en rapport om hvordan den var å bruke.

#kãrcher #vindusvasker 

Refleksjoner

 • 03.04.2014, 00:23


Dette blogginnlegget om miljøtenking bør du lese, klikk her :o)) #miljøbevist #miljøtenking

DAB i bilen

 • 23.02.2014, 12:13


I ganske lang tid har jeg hatt lyst på DAB radio i bilen, men har ikke hatt råd til å bytte ut anlegget jeg har. Så kom jeg over en annonse i et reklameblad fra Lefdal, hvor de solgte en adapter som sørget for at man fikk inn DAB sendingene via FM radion. Reklamen så jeg et par ganger og jeg tenkte mye på dette, og på torsdagen denne uke dro jeg ned på Lefdal nede på Alnasenteret etter jobben for å "kikke" på den.

Det ble jo selvsagt mer enn det, og jeg endte opp med å kjøpe med meg en, til den nette pris av 799,-.

Var veldig spent da jeg koblet den til bilen, stilte inn FM radion på en ledig kanal og søkte i veg, og plutselig strømmet det ut sendinger fra NRK sport :o)) Dette er en enkel og langt mer billigere ordning å få DAB sendingene inn i bilen, enn å bytte ut hele anlegget. Det krever selvsagt at man må lime fast en antenne på frontruten, men den vil ikke syntes så det er ikke noe problem. I tillegg kobles adapteren til strømutaket i bilen for at de digitale signalene skal kobles sammen.Nå har jeg brukt den i et par dager, og er kjempefornøyd med den :o))

#dab #radio #bil #alna #lefdal

Nei så mørkt det ble

 • 27.01.2014, 23:01

Jeg hadde akkurat satt meg ned etter middagen for å slappe av litt, og lese igjennom avisen... Plutselig sa det klikk å så ble det helt stille og fryktelig mørkt i hele leiligheten. Først trodde jeg det var bare hos meg, men etter å ha famlet meg fram til soveromsdøra hvor arbeidslampen henger, kunne jeg få litt oversikt. Det var mørkt i blokken på oversiden og nedersiden, men ikke hele veien nedover på andre siden av gaten.

Utrolig hvor stille det ble.... Ingen elektriske apparater av noen art å høre hos meg eller hos noen andre, og etterhvert ble det nesten ulidelig. Jeg har en liten DAB radio som går på batteri, og jeg måtte sette på den for å få litt lyd for å overdøve stillheten. Det høres kanskje rart ut, også for meg for jeg er veldig glad i stillheten men det er når den er selvvalgt.Jeg dukket inn i skapet å hentet ut t-lysene mine å begynte å tenne opp i alle lyslyktene mine... Det ble liksom ikke helt greit å bare ha arbeidslampen som lyskilde når jeg skulle forflytte meg fra rom til rom.

Strømmen var borte nesten en time, og med den trekkfulle leiligheten jeg har så begynte det å bli småkjølig inne etterhvert. Derfor var jeg veldig glad når den omsider kom tilbake vet 20:00 tiden. Nå har varmen kommet tilbake inn i veggene, og mine veldig kalde fotsinger har blitt varme igjen :o))

Strømbrudd er noe som skjer fra tid til annen, og man får kanskje være takknemlig at det kom på kvelden å ikke på morningen når man har dårlig tid å skal på jobb.

Hafslund var kjappe til å sende ut en mail for å informere om hva som hadde skjedd og at de jobbet med saken :o))

Må skryte litt

 • 06.01.2014, 20:49


Når jeg hadde bursdag 1. juledag fikk jeg dette fine bursdagskortet av venninnen min Anne, som jeg syntes var så flott. Jeg hadde tenkt til å ta bilde av det å legge ut når jeg fikk det, men så glemte jeg det helt bort. Når julepostmappen ble lagt ned i helgen kom jeg på det igjen. Syntes hun er flink, og fortjener litt skryt for det tar tid å lage et sånt kort.

Hun har egen blogg, sjekk den ut, og jeg sier hun skal legge ut bilder av det hun har laget på bloggen sin.... Håper hun gjør det, for det hun lager er så fint :o))

Alltid på jakt

 • 12.11.2013, 20:49

Jeg har vært på jakt etter en ny lommebok lenge nå, men jeg finner ingen som jeg liker... Det er alltid noe galt med alle de jeg finner rundt om i butikkene, og det gjelder i alle prisklasser.

Hvis du spør meg hvordan den perfekte lommeboken skal se ut, så kan jeg ikke fortelle deg det. Her går det mer på at når jeg ser den så vet jeg at det er DEN jeg vil ha. Jeg så en i dag som hadde store muligheter, men når jeg åpnet den dalte interessen betraktelig. Når kortene kom på plass var det ikke plass til noen småpenger, og det føler jeg at jeg må ha med meg.

Jakten på lommeboken som bare sier YES, ta meg med hjem, fortsetter...!!

Almanakken har kommet

 • 17.06.2013, 19:59

Endelig dumpet den ned i postkassen min..., den nye almanakken min for 2013/2014 og jeg er kjempefornøyd med resultatet :o)) En ting er jo å se den på den lille skjermen på laptoppen, noe annet er det jo når man sitter med den i hånden å kikker i den :o))


Truse til besvær

 • 20.03.2013, 20:42

Når man som meg er brei over baken som ei låvedør, er det viktig å ha truser som sitter godt men de må oxo ta seg bra ut. For en stund siden kjøpte jeg en del nye truser hos Kapp Ahl, og deribland to shockrosa og en knallgul i et virkelig mykt og deilig matriale. De var utrolig deilig å ha på seg med en gang, men så vettu begynte morroa... Når jeg beveget meg eller bøyde meg begynte trusene å vise sitt rette jeg. Sakte men sikkert krøyp kantene bak over rumpeballene og samlet seg midt i sprekken, og for de som bare bruker string er ikke dette noe stort problem. Så er det meg da, jeg liker ikke når mine relativt store rumpeballer får lov til å slenge fritt å klaske mot hverandre. Ikke er det pent og ikke er det behagelig. Nei, her må det truser til som holder orden på de edle bakdeler sånn at de ikke får bevege seg altfor fritt.... Kommer jeg til å bruke disse nyervervede trusene igjen? Det er et stort NEI!!!


 

Med glede, å nei da...!!

 • 17.03.2013, 15:42

Bunken med regninger hadde igjen nådd toppen, og bankkontoen var fylt opp så da var det bare å sette seg ned å betale dem... En av dem derimot var større enn de fleste andre, og det var definitivt ikke med stor glede jeg betalte den. Jeg hadde ikke noe valg, for skal jeg ha bil slipper jeg ikke unna den årlige avgiften....Jeg er ikke alene om dette pengesluket, nei det gjelder det fleste av oss.... Hva går egentlig disse pengene til? Det kan ikke være til å fixe og reparere gamle å slitte veier, for etter det jeg kan se så er de like hullete hvert eneste år. Ser bare småveiene her jeg bor, de er fulle av hull å da snakker jeg ikke om småhull.... Nei, det er store hull som du fort kan kjøre i stykker bilen i, surt!
Kozesvin..

 • 25.01.2013, 21:20


Soria Moria - Rudolf Nilsen

 • 04.10.2010, 22:48

Just her må byen ha et filmens slott
og navnet ikke være Torshaug kort og godt,
men Soria Moria ? fjernt og stjerneblått!

Fra glansen øst og vest for solens gull
og mann i månens blanke smilehull
tas lyset inn med filmens tryllerull!

Og det skal senke sine stråler her,
at vi må være eventyret nær
iblandt når dagens byrde blir for svær.

For disse strålene er verdens eget lys!
- Og fattet sitter vi og ser det, uten gys,
at hele jorden kommer reisende til bys.

Den ganske jord med sletter, berg og hav,
fra ørkenen med strutsene i trav
til vidda der en reinflokk beiter lav?

Bestandig skiftende fra sted til sted,
fra tid til tid, går filmen som et skred
i unge sinn og driver drømmen med.

Fra Metropolis? babelsbygg mot sky
Til tømmerkoja under granens ly
nomadens telt, kasernen i vår by?

Og gjennom menneskenes rare liv ?
fra slagsmål mellem mann og mann på kniv
til ydmyg elskov mellom sinn som unge siv.

Og hele menskehetens lange gang,
snart smått og tungt, men snart i forte sprang.
snart spredt, snart fylket om en merkestang.

Og alle tider går oss flimrende borbi
fra før vår klode hadde vei og sti ?
- Så rikt et eventyr kan filmen gi!

Ja, Soria Moria. Øst for alle ting
og rett i vest der Melkeveien gjør en sving ?
men lettest når man det med Sagene ring!

Litt utenfor folkeskikken, ja!
Men ellers ligger det ganske bra!
Og alt skal heller ikke Centrum ha.

Just her i øst hvor mangt er grått i grått
kan trenges slikt et fagert drømmers slott,
men ei til lyst og ei til glemsel blott.

I aften da her lukter kristenblod
fra digre troll som sikkerlig må bo
i sogn langt vest for Bentsebro

bør leiligheten nyttes til et ord:
- Vi også elsker byen, hvor vi bor,
- og den skal også her bli smukk og stor!

Og det skal Soria Moria hjelpe til.
Vår skjønnhetstrang skal i dets lyse spill
bli smidd til våpen, slik som jern i ild.

Vi ser jo litt til livet her og der,
har vinduer til gata noen hver ?
men vinduet til eventyret det er her!

Må skryte av megselv.... har endelig starta å rydde!!!

 • 24.05.2010, 20:59

Jeg er litt stolt av megselv i dag....  Starta nemlig med å rydde i skuffer og skaper, og herregud så mye skrot det er overalt. Jeg rakk å komme meg igjennom en kommode full av gamle julekort og annet skrot. Så gøyv jeg løs på et skap i entreèn med duker, håndklær og vaskekluter og sengeklær.  Det ble endel til Fretex, men enda mere gikk i søppelposen. Jeg kasta tilslutt 5 store søppelposer.  Kjenner at jeg er ganske sliten i kroppen av å krabbe opp og ned av stoler.

Ronja og Vinja syntes det var veldig morro når de fikk krabbe opp i tomme skaprom, og sitte der å kikke ned på meg der jeg surra rundt. Jeg måtte jo le av dem der de satt i hvert sitt skaprom, og ikke kunne komme til hverandre. De strevde noe voldsomt uten nytte, men så skjønte Ronja at hun kunne krabbe ned på skulderen min å så inn i den andre. Da var lykken oppnådd, he he!!!  Nå har de krabbet opp i senga mi hvor de ligger å kozer seg i det rene sengetøyet.

Jeg måtte gå ned i kjelleren å hente en tynnere dyne i dag, den andre er så varm at jeg har holdt på å avgå de siste dagene.  Fant ut at det var på tide å skifte nå innen det blir full sommer, da blir det ulidelig.  Jeg husker hvor ille det var i fjor når varmen kom for fult, den lille tiden vi hadde den.

Nå skal jeg synke tilbake i godstolen med en varm kopp kaffe å slappe av resten av kvelden.

Vaskedag.....

 • 06.11.2009, 10:57

Skal egentlig i vaskeriet i ettermiddag, men armen og skulderen min er så vond at jeg tror at jeg kommer til å flytte det til neste uke.  Må være litt forsiktig med armen siden jeg skal begynne på 50% jobb igjen til uken, og da kan jeg jo ikke være så ille at jeg nesten ikke orker å være der.

På mange måter er jeg ganske glad for at jeg IKKE har vaskemaskin i leiligheten.  Den tar opp masse plass på badet for det er det eneste stedet den kan stå.  Fuktig tøy som skal tørkes inne i leiligheten.  Jeg har jo vaskeri i kjelleren av blokka mi, og det er bare to trapper ned....  der står to store vaskemaskiner, sentrifuge, tørketrommer og stort tørkerom m varme. 

Det eneste dumme ved det, er at jeg innimellom ikke får vasket akkurat når jeg vil.  Alt må planlegges, sånn at hvis jeg skal reise bort eller skal på en fest så må jeg sette meg opp i forveien.  Pluss siden igjen er jo at maskinene er så store, og raske at jeg kan få unna mer vask der på en ettermiddag enn jeg ville i en oppe i leiligheten.  Da måtte jeg ha vasket oftere. Hadde sikkert blitt vant med det, men så lenge jeg orker å gidder å gå i vaskeriet blir det ikke kjøpt noen egen.

Så masse folk.....

 • 02.11.2009, 15:15

Det lenge siden jeg har sett så mange folk på Legesenteret som i dag.  Det var nesten ikke stoler å oppdrive.  Jeg hadde fått time 10:40, og regnet med å måtte sitte å vente over tiden før jeg kom inn.  Utrolig nok kom jeg inn med en gang.  Jeg fikk ikke noe time hos fastlegen min, hadde fult opp i dag.  Hadde jeg kommet igjennom mye tidligere på telefon så kanskje.  Det spilte egentlig ingen rolle hvem lege jeg kom til.  Fikk en kozelig kvinnelig lege, som undersøkte skulderen og armen min nøye.  Så ble jeg 100% sykemeldt ut denne uken, deretter prøver jeg meg på 50% fra neste uke.  Da har det nok rettet på seg igjen, håper jeg.......

Traff naboen der borte, de skulle ta influensavaksine hadde de tenkt.  Etter å ha snakket med dama i respsjonen så hørtes det ut som om de skulle ta den vanlige + svineinfluensa vaksinen på en gang.  Det hørtes veldig voldsomt ut syntes jeg..... får høre med dem litt senere i dag.

Ringte som avtalt til fyren i banken for å høre om lånet mitt....  Da hadde han jo ikke sett på søknaden min enda, noe han lovet meg at han skulle sånn at han kunne gi meg et definitivt svar.  Det ble et JA, med forbehold om jeg hadde noen betalingsanmerkninger.... men det har jeg jo ikke.  Hvis han ikke somler noe mer så ser det ut til at jeg kan undertegne de nye lånepapirene neste mandag.  Skjønner egentlig ikke hvorfor det skal behøve å ta så lang tid!!!!!!!!!!

Gravlund er endelig ferdigpyntet for vinteren!!

 • 28.10.2009, 11:40

I går ettermiddag var jeg på Plantasjen v/Skullerud, og kjøpte granbar til gravlund.  I tillegg kjøpte jeg et par små lykter som jeg skulle ha i stua.  Jeg hadde noe reinmose som jeg tok med meg, og den la jeg godt rundt Erika'n som jeg satte ned for et par uker siden.  Det ble skikkelig fint.  Glad for at jeg kjøpte nye lykter å satte ned forrige helg, for de var mindre og tok ikke opp så mye plass.  Blir alltid litt vemodig av å gå ned der, for jeg savner foreldra mine veldig.  Kan liksom ikke helt fatte at 10.11. er 9 år siden pappa døde, og at det er snart 3,5 år siden mamma døde..... 

Når jeg kom hjem igjen var jeg nede i kjelleren og henta opp de kunstige verandakassene jeg kjøpte i fjor.  Satte dem i kassen ute på verandaen, og pyntet til med resten av granbaret.  De ble ikke så aller verst.  Ser at de fleste andre naboene har satt Erika i kassen sin, men jeg har ikke brukt det på noen år.  Bedre med kunstig.........................

ronja 04

Ble skikkelig bekymra for Ronja i går.....  Når jeg var ferdig ute på verandan holdt jeg på med noe på kjøkkenet, og hun spratt rundt på benken. Så hørte hun Vinja i stua, og skulle hoppe ned....  Dermed sklei hun, og klarte å tre den høyre bakbenet ned i håndtaket til den ene skuffen.  Hun var jo på veg ned, og jeg regner med at hun vrei seg for å komme løs.  Jeg så ikke akkurat hva som skjedde, men hørte at hun freste og skreik til.  Så forsvant hun ut av rommet.  Jeg gikk etter henne, og da satt hun under bordet å ville ikke komme frem  Ikke vanskelig å se at hun hadde vondt.  Fikk tilslutt tak i henne, og tok henne med opp i senge hvor jeg fikk undersøkt benet hennes.  Hun jamra seg litt mens jeg løftet henne opp, men da jeg forsiktig undersøkte benet sa hun ingenting. Ikke trakk hun det til seg heller.  Min første innskytelse var å dra til dyrlegen, men jeg besinna meg å venta litt.  Hun halta rundt en god stund, og ville ikke trå på benet......  men så etter ca 30. min så begynte hun å belaste det.  På kvelden og i dag tro hun ordentlig på det....  Jaktet på søsteren sin, hoppet opp og ned av bord og benker uten problemer.  Godt at det ikke skjedde noe alvorlig, kattunger kan jo lett skade seg når de leker.....for det går ganske røft for seg noen ganger.

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no