hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Tur til Fetsund og Bingsfoss

 • 27.09.2018, 14:25

Tidligere denne uken fortalte jeg at jeg hadde kjøpt en 17 mm. linse til mitt Olympus kamera, du kan lese om det HER. I går etter at jeg hadde vært hos legen, bestemte jeg meg for å ta en liten biltur for å teste det ut.

Objektivet har ikke noe zoom, kun en funksjon som gjør at man kan stille for skarpere bilder. Med det mener jeg at dersom man tar et nærbilde, må man vri på ringen for at bilde skal bli klart. Det samme gjør man dersom man skal ta et bilde med avstander. I går var det ganske sterk sol, og det gjorde at det ikke var så enkelt å se om bildene ble skarpe og klare. Det var noe jeg først så når jeg kom hjem. Med andre ord så er det ikke så komplisert, man må bare kunne se forandringene på skjermen.

Jeg hadde ingen plan for hvor jeg skulle dra da jeg satte meg i bilen, men endte først opp på Fetsund. Der stoppet jeg i noen minutter på bensinstasjonen, spiste litt og drakk en kopp kaffe. Så dro jeg bort til Fetsund kirke, hvor jeg er litt usikker på om jeg har vært før. Jeg har onkelen, tanten og den ene fetteren min på gravlunden der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fetsund, eller Fet kirke er en langkirke bygget i 1890, og er en trebygning. Den ligger høyt med utsikt ned til Glomma i Fet kommune. Kirkebygningen er veldig vakker. Jeg har en forkjærlighet for gamle bygningen, og denne var ordentlig øyegodis ;o))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De fleste bjerkene rundt kirken var grønne, men denne som sto ved parkeringsplassen hadde funnet fram høstkåpen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter en stund kjørte jeg videre, og stoppet neste gang ved Bingsfoss Kraftanlegg som ligger rett utenfor Sørumsand ved Glomma. Det er et fint grøntanlegg ved siden av elva, hvor man kan sitte ned å nyte sola. Det har vært krakker der, men nå var de borte. Jeg kunne se at elva hadde vært langt over sine bredder tidligere, og plenen hadde dype furer der vannet hadde gravd seg inn.

Jeg har ikke helt klart å stille inn objektivet så bildene ble ikke så klare som jeg hadde håpet på. Øvelse gjør mester, så neste gang blir sikkert kvaliteten bedre. Eller er jeg bare ekstremt pirkete??

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De to siste bildene tok jeg ute i blomsterbedet utenfor blokken jeg bor i, og de syntes jeg ble ganske bra ;o)) Det er ikke mange blomster igjen i bedene nå, men noen fargeklatter her og der syntes.#biltur #fotosafari #foto #test #objektiv #17mm #fetsund #fetsundkirke #bingsfoss #kraftanlegg #blogg

Kattene må være fotomodeller

 • 25.09.2018, 22:06

Som jeg fortalte i mitt forrige innlegg så har jeg kjøpt meg nytt 17 mm objektiv til Olympus kameraet mitt i dag. Da måtte jeg jo teste det litt også, og når mor løper rundt med kamera i hånden ender kattene ofte opp som fotomodeller. Det var ikke noe unntak i ettermiddag heller. De syntes ikke alltid at det er så veldig greit, og gjør alt for å se andre veier enn dit jeg vil de skal.

De fleste som har forsøkt å ta bilder av dyr eller barn, vet at det ikke alltid er så enkelt. Akkurat når du tror at du skal få DET perfekte bilde, så snur de på hode eller reiser seg opp å går sin vei. Ikke noe forskjell på om modellen har to eller fire ben der nei, hihi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinja hadde besøkt toalettet så hun satt å vasket pelsen i baken med benet i været, og jeg hadde henne så klar og fin. Innen jeg klarte å trykke ned utløser knappen, hadde hun senket benet. Bilde ble bra allikevel det, ikke sant?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ronja var ikke interessert i å være modell i dag, nei hun var mye mer interessert i å sove å nyte ettermiddagen i stolen på verdens mest hårete fleezepledd. Hun gadd ikke å lukke opp øyelokket en gang, hihi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinja derimot var veldig villig til å vise seg fram, og stirret rett inn i kamera hver gang jeg tok bilde av henne. Etter at hun hadde hvert modell en stund, var det ikke så gøy mer å hun ruslet inn. Der hoppet hun inn i huset i klorestativet, for der viste hun at hun får være i fred ;o))#katter #modeller #foto #blogg

Nytt objektiv til Olympus E-PL9 kamera

 • 25.09.2018, 21:34

Tidligere i år kjøpte jeg meg et Olympus E-PL9 kamera med standart objektiv + et ekstra objektiv 40 - 150 mm. Jeg har i grunnen klart meg ganske greit med de to objektivene, men jeg har verket etter å kjøpe en 17 mm. også. Den har ikke vært så enkel å få tak i hos noen av butikkene jeg har besøkt.

Jeg kunne ikke bestille på nett, for jeg måtte betale med noen gavekort jeg hadde liggende. I dag var jeg innom fotobutikken på Gunerius, og der hadde de den i sort. Jeg ville jo helst ha hatt den i sølv, som de andre objektivene mine er. Problemet er bare det at gavekortene mine går ut i oktober, og jeg kunne ikke ta sjansen på at de skulle bestille den. Så uheldig som jeg er ville det garantert ha blitt forsinkelser, og objektivet hadde først kommet i midten av november en gang!!

Det er ikke noe krise at objektivet er sort, men jeg syntes jo at det er litt mer stilig i sølv som ser penere ut på kamera. Ja, jeg vet jeg er sær, men kan ikke for det. Uansett farge så kommer jeg til å bruke det, og har testet det litt ut her hjemme i ettermiddag. Fungerte veldig bra, og er greit å bruke hvis man ikke skal zoome men bare ta enkle bilder når man er på farten.

Blir det oppholdsvær i morgen, tenkte jeg å ta med kamera å dra ut på en aldri så liten fotosafari....
#kamera #linse #olympus #e-pl9 #objektiv #17mm #fotografere #blogg

Det nye kamera kom i går 😍

 • 24.04.2018, 21:56

På lørdag skrev jeg om at jeg hadde bestilt meg nytt Olympus Pen E-PL9 kamera, og sent i går ettermiddag var jeg innom posten å hentet det. Jeg fikk ikke sett så mye på det i går, for jeg måtte lade batteriet og det var ikke klart før jeg skulle gå å legge meg.Til å begynne med var jeg ikke sikker på om jeg ville ha det hvite eller det brune kamera, men etter å ha tenkt meg om falt valget på det brune. Det var det som for meg hadde den mest retro looken, som jeg i utgangspunktet hadde falt for.

Jeg var ikke så tidlig hjemme i dag, så jeg har ikke fått testet kamera ut ordentlig. Noen få bilder inne og ute på balkongen ble det da... Det blir nok en liten fotosafari til helgen, sånn at jeg virkelig får testet det ut på forskjellige motiver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kattene måtte jo være modeller, om de liker det eller ei... Ronja lå ute på balkongen hvor det var et sterkere lys, mens Vinja lå inne i entreen hvor lyset fra lampen fikk bilde til å bli mer gult. Jeg tok nesten alle bildene i auto-funksjonen denne gangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen modell er jeg ikke, men jeg måtte teste ut selfi-skjermen som på dette kamera felles ned under kamera. Jeg syntes det var lettere å få blikket riktig med denne skjermen, noe jeg syntes har vært vanskelig med andre kamera.

Jeg var veldig spent på hvor lett eller vanskelig det var å overføre bilder til mobilen, og til min store glede var det superenkelt. Etter å ha lastet ned Olympus OI. Share app'en, gikk det som en drøm. Det gjør jo at jeg også kan raskt dele bildene mine på Instagram, hvis jeg har lyst til det.

Så langt er jeg veldig fornøyd, og jeg gleder meg sykt til å teste det ut enda mer...

#kamera #olympus #pen #fotografere #foto #teste #nytt #blogg

Jeg var aldri helt fornøyd

 • 21.04.2018, 13:34

Jeg har alltid likt å ta bilder uansett om det er med mobilen eller med et annet kamera, og jeg har mer enn et jeg kan bruke. Speilrefleksen tar gode bilder, men jeg syntes mange ganger at det er slitsomt å bære det med seg. Spesielt når man skal gå mye og langt. Jeg ender som regel opp med å bære det i hånden, ettersom jeg får vondt i nakken hvis jeg har det rundt halsen..

Derfor tok jeg den beslutningen i fjor å kjøpe meg et mindre kamera, som kunne gjøre jobben på lik linje som det store kamera. Valget falt på et nett og hendig Sony-kamera som viste seg å ta gode bilder. Allikevel var jeg ikke helt fornøyd med det, og angret nesten fra starten på at jeg kjøpte det... Det har ligget bak i hode mitt og gnaget i snart et år nå, og her om dagen tok jeg beslutningen på om å kjøpe det kamera jeg hele tiden hadde lyst på...Det er et Olympus Pen E-PL9 kamera med retro-look, som jeg helt har forelsket meg i. Jeg kjenner et par stykker som har dette kamera, og som er superfornøyd med det. Så for et par dager siden var jeg inne på nettsidene til Scandinavian Photo, og bestilte det. De hadde ikke kamera i butikken, litt synd for da kunne jeg fått det samme dag, men det var på lager så det kommer vel om en ukes tid tenker. 

Kamera kommer med standard linse 14 - 42 mm linse, som jeg må klare meg med inntil neste lønning. Inntil da har jeg fått gjort meg godt kjent med kamera og funksjonalitetene. Gleder meg virkelig til å teste det utover våren og sommeren ;o))

Ettersom jeg har brukt Sony kamera så lite, skal jeg prøve å selge det til en god pris. 

#nytt #kamera #olympus #olympuspen #speilrefleks #nynytt #glede #blogg

For to år siden

 • 06.04.2018, 12:19

Det er ikke alltid bildene jeg tar blir slik som jeg har forestilt meg dem. Jeg har en formening i hode om hvordan de skal bli, og så klarer ikke alltid kamera å fange det øynene mine ser. Det er både irriterende og frustrerende. Andre ganger så er sånn at kamera fanger opp det øynene ikke ser...

Dette bildet dukket opp på mine minner på denne dagen for 2 år siden. Selv syntes jeg at bildet ble veldig bra, selv om det kanskje kunne ha vært litt skarpere. Jeg tok det med mobilkamera og ikke speilrefleksen, noe som garantert gjør forskjellen. Det var relativt varmt den dagen, sola skinte samtidig som det begynte å snø. Det å fange snø på bilder med mobilkamera er ikke alltid like lett, men her klart jeg det ;o))

#foto #fornøyd #fint #fotografering #mobilkamera #naturfenomen #natur #blogg

Samme bilde, men forskjellig allikevel...

 • 23.01.2018, 17:48

I dag har snøen lavet ned over Oslo hele dagen, og det bare fortsetter nå i ettermiddag. Det er meldt kraftig regn, så det spørs vel hvor lenge den siste snøen blir liggende. Jeg har vært og er pjusk i dag, så jeg har vært hjemme... Føler meg fortsatt uggen, men er noe bedre enn tidligere i dag heldigvis.

Jeg fant jeg fram Canon kamera mitt for å ta noen vinterbilder ut av stuevinduet. Følte litt for å leke meg litt, og det finnes mange morsomme funksjoner på kamera. Et av dem er å ta et bilde, og så produserer kamera 4 bilder hvor av 3 av dem er med filter. Dette er originalen...Den litt retro stilen.Den svart/hvite stilenSå måtte jeg ta med den rosa varianten også ;o))

Det er ikke så ofte jeg bruker Canon kamera lenger, for det blir til at jeg bruker mobilen ettersom den alltid ligger i lommen eller vesken. Nå tar ikke kamera noe speilrefleks, men et lite hendig kamera som også får plass i lommen ;o)) (Canon IXUS) Ikke er det bare lite og hendig, men det tar også ganske gode bilder ;o))

#foto #fotografi #photo #dagensbilde #filter #forskjellig #bilde #vinter #snøvær #blogg

Ikke verdt pengene

 • 25.09.2017, 13:51

I forrige uke kom linsen jeg hadde bestilt hos Wish til mobilen... Jeg var veldig spent på hvordan den kom til å fungere, og om jeg kom til å få noen gode bilder. Det har ikke blitt til at jeg har fått tid til å teste linsen ut før i dag. Ettersom jeg så at det hadde blitt høst i skogen, også her tenkte jeg at nå var det på tide ;o))

Linsen ser ut akkurat som den som vi bruker på speilreflekskamera, bare litt mindre da :o)) Den sitter godt etter at man har skrudd den fast på klypen, og den sklir ikke noe nevneverdig etter at man har festet den på mobilen... Der slutter egentlig det positive...Uansett hvordan jeg gjorde, så klarte jeg ikke å få klare og fine bilder. Det var det samme om jeg prøvde meg på nærbilder eller om det var avstandsbilder. Jeg prøvde med og uten zoom på mobilkamera, og justering på linsen uten at det ga noe særlig gode resultater. Ikke akkurat det beste kjøpet jeg har gjort, men så betalte jeg ikke veldig mye for det heller. Litt i overkant av en 100-lapp.

Har du vurdert å kjøpe en sånn linse, så er mitt råd... Ikke gjør det, for det er ikke verdt pengene.

#linse #mobillinse #wish #mobilkamera #mobilen #dårlig #nullverdi #høst #september #mandag #blogg

På tur med nytt kamera

 • 27.03.2017, 00:42

Tenk jeg fikk det nye kamera til slutt, på torsdag i forrige uke, men det var etter at jeg måtte ringe å undersøke hva som skjedde. Jeg hadde ikke hørt noen ting fra Komplett, og hadde jeg ikke ringt vet jeg når hadde fått kamera. Jeg har ikke hatt sjansen til å lese meg igjennom bruksanvisningen enda, så da jeg tok det med meg ut på tur i dag, ble alle bildene tatt med auto og jeg har ikke redigert dem før jeg la dem ut.

Jeg var på tur med bestisen Anne, for hun har jo kjøpt seg makent kamera, i dag og vi hadde i forveien bestemt at vi skulle dra til Botanisk Have for å lete etter noe å ta bilder av. Vi var nok litt tidlig ute, for det var ikke så mye som var kommet av jorda enda. Noen lyspunkter fant vi da innimellom alt det brune og døde løvet.Vet ikke hvor lenge jeg holdt på for å få et bilde av bien som klatret rundt inne i blomsten... Dette var det jeg endte opp med. Ved flere anledninger hadde jeg bien sittende slik at det hadde blitt det supre nærbilde, men i det jeg trykte på utløserknappen greide den å fly avsted. Sånn er det når man skal prøve å ta bilder av dyr.Ettersom det ikke var så mye å ta bilde av i Botanisk Have, bestemte vi at vi skulle dra til Hvervenbukta å gå litt langs stranda. Vel det var i allefall det som var planen.... Først endte vi opp med å kjøre på en sightseeing tur ettersom vi ikke fant avkjøringen med en gang, og når vi først fant det var det så mange mennesker der å ingen ledige parkeringsplasser. Bare det å få parkert der er et innlegg i seg selv, men jeg tror at jeg dropper det. I stedet bestemte vi å kjøre inn til Oslo igjen, og heller spasere langs bryggene.

Denne lille søte humlen kom flyvende å nesten satte seg på meg, før den tok en brå sving å landet på bakken. Jeg elsker jo humler, og må jo bare ta bilde av dem når jeg får muligheten :o))Det ble etter hvert varmt der vi gikk i solsteiken, og så begynte vi å bli sultne. Ingen av oss hadde spist siden tidlig på morningen/formiddagen, så vi bestemte oss for å sette oss ned et sted å spise. Valget falt på Cafe Skansen, som ligger ved siden av Akershus Festning inn mot byen. På grunn av det fine været var det mye folk ute i byen og på uterestaurantene.Jeg er ikke av dem som sitter så ofte på uterestaurant å drikker øl, men i dag fikk jeg så lyst på. Det smakte godt med en iskald øl der jeg satt i sola å så på folkelivet :o))

#foto #fotografering #fotosafari #nyttkamera #botaniskhave #hvervenbukta #sjø #oslo #byliv #cafeskansen #utepils #utpåtur #søndag #mars #blogg

Har du lyst til å se mitt nye kamera?

 • 16.03.2017, 21:01

Det har jeg også!!

Men siden det er UHELDIGE MEG (søstra til Donald Duck) som skulle ha kamera, så skjedde jo ikke det. Jeg var så happy da jeg fikk en SMS, i det jeg skulle avsted til trening i dag. Endelig var det kommet.... Nå kunne jeg dra å teste det ut i helgen, og det pirret i hele kroppen!

GLEDEN ble dessverre ikke langvarig, for da jeg fikk utlevert pakken syntes jeg den var veldig lett. Jeg klart ikke å vente til jeg kom hjem, og åpnet den i bilen. Først trodde jeg ikke det var noen ting i den gigantiske boksen, men nederst under plasten var det jammen noe småtteri. Dette småtteriet var ikke noe jeg hade bestilt. Jeg kikket litt ekstra på esken å så at mitt navn og adresse sto på forsiden, men på siden sto navnet til en fyr i Danmark!

Dette er hva jeg fikk:


Jeg ringte til Komplett.no mens jeg fortsatt satt i bilen, og meldte fra om hva som hadde skjedd. Damen var jo sprudlende blid og hyggelig, men jeg kjente at det begynte å koke innvendig. Allikevel klarte jeg å beholde roen, for det løser ingen problemer å eksplodere å være usakelig og ufin. Damen sa hun sendte meg en mail, som jeg kunne svare på. Når jeg svarte så skulle jeg legge ved bilde av innholdet og pakkelappene. Mailen er sendt med alle bildene de ville ha, men jeg ordlyden var ikke like hyggelig som telefonsamtalen. Ikke ufin, men de fikk høre hva jeg mente!!!!!!

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg egentlig er overrasket over at også dette gikk helt feil. Jeg er jo Uheldige meg, så det er jo helt naturlig!!

#kamera #komplett #uheldigemeg #uheldig #uhell #hvorfor #varer #mars #torsdag #blogg

Kamera som aldri kom

 • 15.03.2017, 01:12

Uheldige meg endte opp med å fortsette med å være uheldig i dag, til min store irritasjon. Som jeg nevte i et tidligere innlegg, så bestilte bestis Anne og jeg identiske fotoapparater fra komplett.no på lørdagen. Hun fikk beskjed allerede på søndag at hennes kamera var pakket, og var klart til å sendes. I dag kunne hun hente det. Kunne jeg det.......? Å nei da!!

På morningen logget jeg meg inn på Min Side hos komplett.no for å sjekke status på forsendelsen, men der sto det fortsatt "Avventende". Det har det stått helt siden jeg lagret bestillingen. I ettermiddag da jeg kom hjem igjen, logget jeg meg pånytt inn for å sjekke om det hadde skjedd noe nytt. Det sto fortsatt det samme, så jeg bestemte meg for å ringe dem. Da fikk jeg beskjed om at den ekstra batteripakken jeg hadde bestilt ikke var på lager, og da kunne de ikke sende resten av pakken heller. Det hadde noe med den betalingsmåten jeg hadde valgt. Batteriet ville ikke være tilgjengelig før om et par uker, og så lenge ville jeg ikke vente.

Jeg spurte om de ikke kunne slette batteripakken fra bestillingen, men det kunne de ikke gjøre. Det de derimot kunne gjøre var å kansellere bestillingen, så kunne jeg legge inn en ny bestilling uten ekstra batteri. Så det har jeg nå gjort, og kamera skal da være hos meg i slutten av denne uken!!


Sånn ser altså det nye kamera ut, bildene er lånt fra komplett.no sine sider.

Jeg snakket med Bestisen i sta, og hun har ikke fått testet ut kamera enda. Hun har hatt det på lading siden hun hentet det. Ofte når man kjøper kamera nå om dagen, følger det ikke med bruksanvisning sammen med kamera. Det må man laste ned fra nettet. Til dette kamera derimot følger det med en god bruksanvisning, som også er på norsk :o))

#kamera #foto #fotografering #sony #ventetid #mars #onsdag #blogg

Jeg går å venter

 • 13.03.2017, 14:04

Nå som våren endelig er begynt å vise seg, begynner det å krible etter å komme ut på fotosafari igjen... I den anledning har jeg ønsket meg et nytt og lettere kamera, som tar gode bilder samtidig som det er lett å ha med seg. Jeg har jo et godt speilreflekskamera som tar gode bilder, men med vonde og svake armer syntes jeg det kan bli tungt å bære på.

Jeg har vært på jakt etter et kamera som kan likestilles, sånn någenlunde, en god stund. Bestis Anne har også sett etter det samme, og hun fant et som passet perfekt inne hos komplett.no. Det er et Sony kamera som har mye av de samme egenskapene som et speilreflekskamera. Da jeg var nede på Expert her om dagen så jeg at de hadde det der, til samme pris. Jeg benyttet anledningen til å ta og kjenne på det. Det er akkurat passe til hånden, og lett å holde. Knappene er litt små, men ikke sånn at de ikke kan brukes på en grei måte.På lørdag ble kamera bestilt fra komplett.no og jeg går nå å venter på at det skal bli sendt ut. Bestisen hadde allerede fått melding om at hennes var blitt pakket, og da måtte jeg inn å sjekke status på mitt. Der sto det fortsatt avventer, så det ser ut til at jeg må vente litt til. Skal sjekke igjen litt senere i dag!

#fotografering #kamera #foto #sony #kompaktkamera #digitalkamera #ventetid #mars #mandag #blogg
 

Et par fra Instagram

 • 03.03.2017, 20:48

Ettersom jeg fortsatt forsøker å spare litt på skuldrene og armene mine, blir det ikke så mange innlegg fra meg de nærmeste dagene. Det er nå i allefall planen min, så får vi se om jeg klarer å holde det. Hvis noe spennende skjer som jeg har lyst til å fortelle om, så er jeg nok straks tilbake.

Derfor blir det bare et kort innlegg med et par bilder som jeg har lagt ut på Instagram en av de siste dagene :o))

#bjørvika #bacode #barcodeoslo #oslo #instagram #photo #bilder #mars #blogg

På tur med kamera

 • 06.02.2017, 14:58

På morningen sa jeg at jeg hadde tenkt å gå meg en tur, og ta med meg speilrefleksen for å ta noen bilder. Jeg var veldig stiv i kroppen i dag, men jeg bestemte meg allikevel for å ta turen. Jeg ble ikke noe mykere i kroppen av turen, men det var godt å komme ut å få luftet seg.

Jeg tok mange bilder på min times lange tur, men jeg ble egentlig ikke fornøyd med noen av dem... Vet ikke om jeg hadde forventet meg firakuløse bilder før jeg gikk ut, men det er nå i allefall ikke det jeg føler jeg kom hjem med. Du får bedømme selv!!

Ingen av bildene har blitt redigert på noen måte, så slik du ser dem er slik de ble tatt!


(gårdsplassen og de nederste blokkene i borettslaget hvor jeg bor selv)
(Oppsal kirke, sett fra siden. Den ligger rett ovenfor blokken jeg bor i)

#vinter #vinterbilder #fotografering #oppsal #borettslag #utpåtur #misfornøyd #februar #mandag #blogg

Fra Øst mot Vest

 • 06.02.2017, 13:24

Oslo er vel egentlig ikke en stor by når det kommer til et stykke... Jo da, det bor mange mennesker her og det skyter i været nye boligblokker til stadighet, men i arial er det jo ikke så stort. Man har god utsikt fra Øst hvor jeg bort til Vest hvor man har Holmenkollen og Frognerseteren.

Da jeg snek meg rundt med fotoapparatet tidligere i dag sto jeg i utkanten av borettslaget å tok noen bilder. Fra der jeg sto var Holmekollbakken godt synlig, og når jeg zoomet den inn (Tamron linse: 18 - 270 mm) ser man bakken godt. Med en enda kraftigere zoom kunne jeg nesten se hopprennet herfra, hihi :o))#fotografering #øst #vest #zoom #tamron #linse #holmenkollen #holmenkossbakken #utpåtur #utpåturaldrisur #vinter #februar #mandag #blogg
 

Test av macro-linse til mobil

 • 10.12.2016, 00:20

Som jeg skrev i forrige innlegg hadde jeg kjøpt linser som kan klemmes fast på mobilen, og denne gangen prøvde jeg meg på macrofotografering. Det blir nok ikke like bra som om når man bruker en ordentlig macrolinse, men det fungerer. Det gjelder å holde mobilen rolig sånn at den kan fokusere ordentlig før man tar bildet. Der har jeg et lite problem, for jeg er til tider veldig sjelven på hånden... 

Dette ble nå i alle fall resultatet da jeg gikk tett på en julerose :o))#fotografering #macro #macrofotografering #bilder #julerose #linser #blogg

📱 Test av nettbrett-kamera 📱

 • 06.06.2016, 00:25

Nå er vel ikke kamera på nettbrettet det beste akkurat, og kan neppe måle seg med mobilkamera eller et digital kamera. Ikke har jeg vel tenkt til å slepe nettbrettet når jeg skal ut på fotosafari heller. De første bildene jeg tok ble ekstremt dårlig, men så plutselig ble de bedre... Mulig at jeg var inne å fingret litt her og der, og at det var årsaken.

Jpeg

Dette tok jeg i natt da jeg ikke fikk sove, og jeg ikke redigert det på noen måte. Stilte bare kamera på nattfotografering, og resultatet ble mye bedre enn jeg hadde forventet. Klokka var vel ca 02:30, og det hadde så vidt begynt å lysne igjen.

Dermed var det også på tide å si god natt, for i morgen må jeg opp tidlig for å ringe legekontoret med en gang det åpner 💤💤💤💤

#nettbrett #kamera #mobildigitalkamera #fotografering #nattfotografering #kvalitet #god natt #blogg

 

Margeritter med dråper

 • 22.05.2016, 22:59

Det var en stund siden jeg har brukt Nikon Coolpix S9300 kamera mitt, så her om dagen bestemte jeg meg for å lade det opp å ta noen bilder med det. Jeg synes det er et vanskelig kamera å fotografere med, især nærbildene. Jeg vet ikke om det er jeg som er ekstremt pirkete, for jeg syntes ikke de blir så skarpe som jeg mener de skal være.Prøvde meg på noen nærbilder av Margerittene som jeg har i balkongkassen. De var så fine der de sto med mange fine dråper på seg. De er vel ikke så aller verst, men jeg syntes fortsatt at de ikke er skarpe... Eller kanskje jeg må pusse brillene, knis!! Bilde har ikke blitt redigert, og er helt ekte rett fra minnebrikka :o))

#fotografering #bilder #nærbilde #macro #margeritter #kamera #nikon #coolpix #blogg

Botanisk Have med kamera i hånden

 • 06.05.2016, 20:18

Etter at jeg fikk igjen bilen min, allerede 07:30, dro Anne og jeg hjem til meg for å spise frokost. Anne hadde også levert sin bil, for både skifte av hjul og for den årlige servicen. Det var avtalt, sånn at vi kunne finne på noe sammen i mens de holdt på med hennes bil. Været var jo så flott, og det var perfekt vær til å dra ut med fotoapparatet.

Jeg tok så vanvittig mange bilder at det var veldig vanskelig å velge hvem jeg skulle legge ut på bloggen. Nedenfor følger bare noen av de jeg tok, og det er kanskje litt for mange i et innlegg, men...Flere steder er det laget figurer av pil, og her er på leke/aktivitetsplassen har de også laget skillevegger også. Når jeg var på hagemessen for noen uker siden så var det en av utstillerne som hadde kurs i hvordan man laget ting av pil. Det hadde vært gøy å lære det, men jeg er dessverre ikke sterk nok i fingrene og hendene til å klare det.

Denne jobbet jeg lenge med, og det ble mange ubrukelige bilder før jeg fikk noe som var sånn ganske bra. Bien kunne nok ha vært enda klarere, men dette var det beste jeg fikk til i dag. Neste gang blir det sikkert bedre :o))

Trosten var veldig opptatt med å samle opp mark til ungene sine, men da jeg forsøkte å ta bilde av den var det som den stilte seg opp å poserte for meg :o))Utsikt over Oslo, og helt i disen i bakgrunnen kan man så vidt se Holmenkollbakken. Jeg tok et som jeg zoomet inn bakken, men den ble så grå at jeg valgte å ikke ta den med.

I bakgrunnen av bildet kan man se Barcode, som ligger nede ved Oslofjorden.Jeg elsker å jakte på insekter med fotoapparatet, men det er en av de mest frustrerende tingene jeg gjør. Det er tidkrevende og vanskelig, og man ender fort opp med 20 dårlige bilder før man får et som er bra. Dette ble i grunnen ikke så verst vel?

Vi var på langtnær ikke de eneste som var i Botaniske Have i dag, og mange hadde tatt med seg kamera å sto krombøyd over diverse planter å knipset det ene bilde etter det andre :o))Hr. Andrik var alene i dammen i dag, men han gjorde alt han kunne for å sjarmere damene med kamera. Å, vi lot oss sjarmere vi vettu av en sånn vakker kar ;o))

Nok flott kunst laget av pil... Jeg glemte å ta en bilde av plaketten, så jeg husker dessverre ikke navnet på de to pilsortene dette eple var laget av. Det var laget av en engelsk kunstner som jeg mener het Tom Hare eller Horn. De var laget til et jubileum, 100 år mener jeg, som var i 2014.

Alle bildene er tatt med Nikon D5100 og Tamron 18-270 mm linse. Jeg valgte å sette kamera på scene - blomstring, og tok alle bilder med det i dag. Håper du fant noen bilder du likte :o)) Til orientering så er ingen av bildene blitt redigert på noen måte.

#bilder #foto #fotografering #botaniskhave #utpåturaldrisur #nikon #tamron #linse #fotodag #vårdag #sol #varme #flottdag #blogg

Phottix Extension Tube set til speilrefleksen

 • 25.04.2016, 20:34

For en uke eller noe sånt siden fikk jeg et tips fra Anne Grethe som har bloggen seljordslia.blogg.no/. Hun brukte extensions mellom kamerahuset og linsen på speilrefleksen, når hun tok macro-bilder. Da hun nevnte det så kunne jeg ikke huske at jeg hadde hørt om det tidligere, men da jeg nevnte det for venninnen min Anne. Ja da fortalte hun at hun hadde hatt det på en eldre kamera, og da husket jeg selvfølgelig at dette fantes.

Når noen forteller meg om noen snasne duppedingser, så blir jeg veldig nysgjerrig, og klarer ikke helt å få det ut av hodet. Sånn var det med dette her også, og det gikk ikke så lang tid innen jeg tok meg en lengre luftetur i lunchen. For å si det sånn, jeg kom ikke tilbake tomhendt 😏Jeg har et Nikon speilreflekskamera, og til det var det noe som het Phottix extension tube set som passet. Det er 3 extension i pakken som kommer i følgende størrelser, 12 mm, 20 mm og 36 mm. Det var ikke før nå i ettermiddag jeg fikk somlet meg til å teste ut en av dem ut. Jeg har ikke brukt speilrefleksen på en stund, og det var dessverre ikke batteri til mer enn et par bilder før kamera slo seg av.

Jeg har vondt i armene mine om dagen, noe som gjør at jeg ikke klarer å holde det tunge kamera stille så lenge av gangen. Derfor ble ikke kvaliteten så perfekt som jeg skulle ha ønsket dem, men det blir nok bedre neste gang. At extension fungerte er jeg nå overbevist om etter å ha fått produsert to bilder. Skal lade kamera over natten, og så skal jeg ta meg en liten tur ut i skogen i morgen eller onsdag... Alt avhenger av formen, da shju....

#nikon #speilreflekskamera #kamera #linse #phottix #extension #foto #fotografere #blogg #extensiontubeset 

Uten en tråd

 • 27.03.2016, 23:28

Det er ikke ofte jeg drar fram gamle fotoalbum lenger, men når jeg gjør det er det så koselig. I går kveld når Anne var her fant jeg fram først et, bare for å vise henne noen gamle bilder fra Losby Gods. Hun bor jo ikke så langt der i fra, og har vært der noen ganger. Da jeg var barn så bodde vi rett nedenfor der Anne bor nå, så det var vanlig med utflukter til Losby og omegn. Når vi hade vært igjennom "mamma og pappas" gamle album, fant jeg fram det gamle barnealbummet mitt.

 Det var bilder av meg fra jeg var 6 uker gammel og opptil jeg var sånn cirka 3 år. Det er artig å se igjennom de gamle bildene igjen, men en ting slo meg. Det var en fryktig mange bilder av meg uten en tråd. Meg på skinnfellen, meg i badestampen, meg gående med hendene i være for å holde balansen, og meg på potte + mange flere. Det var vist vanlig på 60-tallet at man ble avbildet uten en tråd på... Jeg legger ikke ut noe eksempel, for det blir helt feil. Nakent barn på nettet, nei jeg tror ikke helt det, passer litt dårlig selv om bildene i seg selv er helt uskyldige. Jeg legger heller ut en mer påkledd versjon av meg selv :o))Det er helt utrolig at mamma har satt sløyfer i håret mitt, og det som er enda mer utrolig er at de faktisk sitter der. Jeg hadde og har et veldig glatt hår, som det er umulig å feste noen ting i. Den puffen jeg sitter på var min "ynglingsstol" og jeg satt på den bestandig. Den kom i flere farger, men vår var i grønt og grått skai heter det vel. Det gikk hull på den etter noen år, og den var fylt med sagflis som endte ut over gulvet. Det gamle blomsterbordet som står bak meg, har jeg fortsatt. Det står i stua, men jeg har ikke blomster på det lenger.

Det å se igjennom de gamle fotoalbummene hentet fra mange fine og gode minner ❤

#losbygods #fotoalbum #gammelt #barn #bar #naken #utenentråd #barnealbum #foto #fotografier #puff #blomsterbord #60tallet #minner

Frodith's fotoutfordring - Dag 8

 • 09.02.2016, 10:18

I flere år samlet jeg på griser, og er det rett og rimelig at en favorittene får være med på den siste dagen i fotoutfordringen. Dette er den eneste jeg har som er svart, og passet perfekt 💓

#foto #fotoutfordring #challenge #svart #sort #gris

Frodith's fotoutfordring - Dag 7

 • 08.02.2016, 20:29


Dette sjalet/skjerfet har blitt et mareritt å lage.., og jeg gleder meg virkelig til det blir ferdig. Tror aldri jeg har rekket opp et strikketøy så mange ganger som jeg har gjort med dette her. Det er jo et superenkelt mønster, likevel klarer jeg å ha hue under armen og armen i bind når jeg holder på. For å få V-stripene skal man strikke 2 sammen på den ene siden etterfulgt av et kast, og ta av en maske, strikke en for så å løfte denne over den jeg tok av etterfulgt av et kast. Det er disse kastene som er hodebryet, for jeg glemmer å ta dem, og da blir mønsteret skjevt. 

Uansett så tok jeg det med blant mine rosa favoritter :o))

#foto #fotoutfordring #challenge #rosa #skjerf #sjal #høytaler #iphone #samsung #klokke #votter #pulsvanter #dab #dabradio

Frodith's fotoutfordring - Dag 5

 • 06.02.2016, 15:04


Når jeg skulle finne bilder til de andre dagene i fotoutfordringen til Frodith, har jeg forsøkt å finne noe som kanskje ikke andre ville velge. I dag blir det noe mer tradisjonelt fra meg. Bildet er tatt i Botanisk Hage her i Oslo, våren 2015.

#grønn #glede #botaniskhage #botanisk #hage #oslo #våren #foto #fotoutfordring #utfordring #challenge #frodith #natur #planter

Frodith's fotoutfordring - Dag 2

 • 03.02.2016, 21:40

Dagens utfordring var RØD, og med en gang tenkte jeg at det ville bli en utfordring. Så jeg begynte å jakte rundt i bildearkivet mitt, men så kom jeg over dette her. En gammel brannmelder, som jeg tok bilde av da jeg var oppe på Maihaugen sommeren 2013. Den er gammel, den er rød, og den er helt perfekt :o))


Utfordringen finner du på Frodith sin blogg HER :o))

#frodtih #utfordring #fotoutfordring #challenge #rød

Frodiths Fotoutfordring - Dag 1:

 • 02.02.2016, 21:53

Jeg tenkte lenge og vel på hvilket motiv jeg skulle velge til den første dagen, og tenkte jeg må jo finne et fint naturbilde med snø osv. Så tenkte jeg meg om en gang til.... Jeg er jo så sausa forkjølet om dagen, og da kunne det ikke bli noe annet en min aller beste venn, Lambi-dorullen :o))


#foto #utfordring #frodith #fotochallenge #dag1 #hvit

En tur rundt Østensjøvannet

 • 09.11.2015, 21:03

Det har ikke blitt noen tur til Østensjøvannet i år, før nå... På lørdagen var jeg å klippet og farget håret mitt, og siden jeg ble ferdig før tiden bestemte jeg meg for å å ta meg en tur. Dels for at det er en fin tur, og så har jeg godtatt en utfordring fra en FB venn. Det går ut på å legge ut et nytt naturbilde vær dag i 7 dager og utfordre en ny FB venn hver dag til å gjøre det samme. Normalt er jeg ikke så happy for å være med på mange av disse tingene folk spør meg gjøre, men dette var en oppgave jeg likte.  


Jeg hadde mange bilder å ta av fra før, men jeg hadde litt lyst på noen høstbilder siden det er den tiden vi er i nå. Etter flere dager med tåke ble lørdagen en fantastisk dag, og jeg fikk tatt mange bilder å fikk en fin tur.

Da jeg parkerte bilen på P-plassen møtte jeg nærmeste naboen, og vi endte opp med å gå litt sammen etter jeg hadde fått tatt bildene mine. Jeg har ikke lagt ut dette bilde, men kanskje jeg gjør det i løpet av disse 7 dagene. I dag var det min 4 dag.

#foto #utfordring #fortoutfordring #utpåturaldrisur #ute #rundtur #østensjøvannet #natur #planter #vann #lørdag

Dører jeg har mødt i sommer

 • 19.10.2014, 20:53


Tidligere i sommer kom bloggveninne Lulltove med en oppfordring om at vi skulle ta bilder av dører vi kom over i sommer. Jeg tok den oppfordringen, og her kommer noen av de jeg traff på... Det var flere, men bildene ble dessverre ikke noe bra så jeg har valgt å ikke vise dem!#dører #sommer #forskjellig #ulik #nytt #gammelt

Test av kamera

 • 17.07.2014, 19:51


For et par uker siden kjøpte jeg meg nytt digitalt Samsung kamera. Det har ikke blitt tid til å dra ut for å teste det etterpå, dessverre.

Forrige dagen tok jeg noe få bilder ut av vinduet på jobben og noen inne. Jeg syntes at kamera fungerer ganske fint og kvaliteten en bra..... Perfekt for meg. Jeg likte spesielt funksjonen som gjør at jeg kan laste opp bilder til Dropbox, Facebook eller Picasa. Det var enkelt å gjøre ;o))

Samsung WB35f Smart Digital Camera

 • 06.07.2014, 16:32


Årets feriegave til meg selv, litt på forskudd, er et Samsung WB35f Smart Digital Camera - rødt!

Et snasent lite kamera som jeg kan ovenføre bilder direkte til Facebook, Picasa, YouTube eller Dropbox via tråløst nett. Veldig praktisk og enkelt å jeg slipper å nappe ut minnebrikken eller koble kamera til PC med kabel.Jeg har ikke fått testet det helt ut enda, men det lille jeg har testet så virker det lovende. Når bildene ikke har vært helt oppe til scratch så er det nok fotografen det er noe i veien med, og ikke kamera.Her prøvde jeg meg på et widescreen bilde, men jeg skalv litt på hånden så det ble litt fuzzy på høyre side. Det blir nok bedre ved litt øvelse tenker jeg. En praktisk funksjon når man skal få med seg mest mulig av en flott utsikt :o))Vinja lå så elegant på dørstokken så jeg fortet meg å ta et bilde av henne, for hun er ikke så glad i å bli tatt bilde av. De fleste gangene jeg tar frem kamera, så snur hun seg bort eller går sin vei.Er vel ikke det beste bilde jeg har tatt av Ronja, for hun kom litt for brått på meg der hun kikket igjennom hullet i taket på huset.Den nye aktivitetsleken jentene fikk til bursdagen sin er populær... For det meste er det Ronja som ligger på den, men det hender av og til at Vinja også får lov til å ligge der også :o))

Det blir nok endel turer med kamera i lommen når ferien endelig er her, og da får jeg testet det ut ordentlig.

#samsung #kamera #wb35f #digital #camera #facebook #picasa #youtube #dropbox katt #vinja #ronja #ferie

Søndag foran PC'n

 • 16.03.2014, 17:03


På formiddagen i dag koblet jeg scanneren min til PC'n og gikk igjennom gamle fotoalbum... Jeg har ikke sett på disse albummene siden mamma levet, og denne sommeren er det 8 år siden hun døde. Det ble en følelsesmessig opplevelse. Jeg både lo og gråt litt da jeg så alle de gamle familiebildene, og nesten ingen av dem er i livet lenger. Ingen kan leve evig, men savne dem kan man alskens gjøre.

Her er noen av dem jeg fant av megselv :o))

På disse to bildene er jeg vel rundt året tenker jeg.Her er jeg nok ca 2 år.Så har vi nådd 4 årsalderen.Er ikke helt sikker på hvor gammel jeg er her, men i begynnelsen av tenårene kanskje. Bilde ble tatt av mammas onkel, som var veldig god på å ta bilder. Husker han tok veldig mye svart/hvit bilder.Min aller første nye bil, en Opel Ascona J 1980 modell, kjøpt på Kjeller Bil... Den måtte jeg til slutt selge for at den rustet bort for meg. Jeg brukte mer tid på å pusse rust enn å kjøre den, og kronene rullet ut av bakkontoen så da valgte jeg å bytte den ut. Den gjorde vondt for den var så rålekker.Her tenker jeg at jeg var ca 18 år, og bildet er tatt hos mormor på Synsterud i Nord Odal.

Jeg trodde ikke at jeg hadde noe serlig bilder av farfar og farmor og pappa som veldig ung, men til min store glede fant jeg en god del. Tror det finnes flere i et gammelt skrin, og det skal jeg ta fram en annen kveld å se igjennom.

Nå har klokka blitt mange og jeg må se å få i meg litt føde, for det har jeg helt glemt å tenke på når jeg hold på med bildene.

Huff, nå har det begynte å snø her i Oslo...., det liker ikke denne damen noe serlig!!

#fotoalbum #familie #synsterud #nordodal #oslo #opel #ascona #følelser 

Til julianogmamma-bloggen

 • 14.05.2013, 23:10

På bloggen julianogmamma tidligere i dag hadde hun et innlegg om det å ta passbilde, og jeg kommenterte bl.a. innlegget med at jeg ikke lenger lignet på megselv på mitt passbilde. Hårfargen har jo forandret seg fra helt svart til mer eller mindre lyst, så jeg er en helt annen nå enn da. Bilde ser ikke ut som noe passbilde, men mer noe som kunne ha vært tatt av politiet i forbindelse med en arrestasjon. Heldigvis er passet utgått og må fornyes. Jeg lovet at jeg skulle legge ut bilde, og her kommer det...


Nestenblondina tester Nikon S9300

 • 17.02.2013, 16:13

I forrige måned kjøpte jeg meg nytt digitalkamera, Nikon s9300 Coolpix, som jeg ikke har fått testet ut noe serlig enda.... I går og i dag har jeg tatt noen bilder inne, men jeg skulle selvsagt ha tatt meg en tur ut å tatt bilder av snøen som kom på morran i dag. Det frister ikke noe serlig, for nå har det nemlig begynt å regne..... Det drypper fra taket og vannet sildrer i takrennene, helt hærlig egentlig :o))Her er det nye vidunderet :o))Jeg stilte inn kamera på kjæledyr, men da tok det helt over... Vinja lå å vasket seg på kontorstolen min, og jeg rakk bare å snu kamera mot henne før bilde ble tatt helt av segselv. Bildene ble ikke noe gode, så jeg må nok teste ut den funksjonen litt mer før jeg har taket på den. Dette bilde ble det beste av de fire som knipset segselv!!Husker ikke hvilken innstilling jeg hadde her, men jeg tok nå i allefall bilde uten blitz... Ronja lå så fint oppe på stuebordet, og forsøkte å stjele til seg en skumhøne som lå i en pose på bordet. Det går ikke ann å legge fra seg noe sånt i en skål, for da er hun der med en gang å stikker av med et par. Bilde ble ganske bra, men jeg er jo så kritisk at jeg syntes det skulle vært bedre!!

Prøvde meg litt på macro-fotografering, men ble ikke helt fornøyd... Syntes kanskje ikke at jeg kom så nær som jeg ville, men fargen og klarheten er det ikke noe å si på.Dette bildet av Vinja ute på balkongen i dag er jeg veldig fornøyd med... Fargene og klarheten er der, og frk. Lillepuzdatter av Skånevik satt helt stille å lot mammen sin få et fint bilde av henne. Hun satt ikke lenge stille, så jeg var heldig å komme ut når jeg gjorde. Primadonnaen har egentlig pensjonert seg som modell, så det er ikke alltid så enkelt å ta av henne... Så har jeg vel kanskje ikke all verdens tålmodighet heller, hehehe!!
Nytt leketøy

 • 30.01.2013, 00:19

Jeg er stadig på jakt etter et digitalt kamera som jeg er 100% fornøyd med, og i dag fikk jeg det siste i rekken... Et Nikon S9300, som ikke er rosa/lilla som det ser ut på bilde, men mer rødt. Dette har en fantastisk zoom, mer om det kamera under bildet :o))

Det ble bestilt fra KomplettHome i går, og i dag var jeg på Lørenskog sammen med Anne å hentet det på Jernia på Metrosenteret. Hun hadde oxo bestilt makent, og skulle hente sitt. Jeg ble sittende i en nesten stillestående kø på motorveien, på grunn av to ulykker. En kjedekollisjon og en anne litt mindre, og de skapte problemer en god stund i ettertid.

Var en snartur innom Søstrene Grene å kikket, og kjøpte noen melaminskåler med skjeder til, noen nye øser i forskjellige str. og en liten rasp til krydder eller sjokolade ol. I tillegg en liten søt bortvifte som kobles til PC'n. Alt dette kom på under 200,- Vi måtte jo ha minnekort til fotoapparatet, så vi dro bort på El-Kjøp som ligger nesten ved grensa til Oslo. Der fikk jeg i tillegg endelig tak i veske til Samsung Galaxy Tab'n min. Bare simkortet kommer nå, så kan jeg begynne å bruke den :o))Nikon Europe sin info om kamera:

Slankt kamera med superzoom: Dette slanke kameraet har et NIKKOR-objektiv med 18 x optisk zoom og vidvinkel (25?450 mm), med ED-glass. Du får skarpe bilder uansett avstand til motivet.

Bakgrunnsbelyst 16 MP CMOS-bildebrikke: Den følsomme bildebrikken samkjøres med EXPEED C2-prosessoren. Det giir flotte bilder under alle lysforhold fordi hver piksel mottar mer lys.

Bildestabilisering (VR) med objektivforskyvning: Ta skarpe bilder og gjør stødige filmopptak med Nikons automatiske bildestabilisering som motvirker effektene av kamerabevegelser.

Filmopptak i full HD (1080p): Film livet rundt deg - med stereolyd. En egen filmopptaksknapp gjør det enkelt å starte filmingen.

7,5 cm (3,0 tommer) LCD-skjerm med 921 000 punkter: Enten du fotograferer i solskinn eller i svakt lys, viser Nikons Clear Color skjermteknologi bildet med høy skarphet og kontrast.

Innebygd GPS (Global Positioning System): Registrer hvor bildet er tatt (bredde- og lengdegrad) med geografisk merking i bildedataene (Exif), eller bruk GPS-en til å registrere reiseruten når du ikke fotograferer.

 

Avanserte filmfunksjoner: Du kan stoppe og deretter fortsette filmingen, og kameraet lager én filmfil for jevn avspilling. Den optiske zoomen med autofokus kan brukes når du filmer og du kan gjøre opptak i iFrame-format. Innebygd HDMI-kontakt gjør at du kan koble kameraet direkte til en HDTV.

Auto HDR: Ta bilder med imponerende fargegjengivelse under alle lysforhold når du fotograferer med HDR. Kameraet slår sammen to bilder med ulike eksponeringer fra samme lukkerutløsning for å lage et bilde med stort dynamisk område og flott faregjengivelse.

Enkel panoramafunksjon med 360° eller 180°: Panorer vertikalt og horisontalt når du ønsker å lage dynamiske panoramabilder.

3D-opptaksfunksjon: Lag et 3D-bilde av et motiv, og vis bildet på TV-er og datamaskiner med 3D-funksjon.

Retusjeringsmeny: Forbedrer bildene i kameraet med forskjellige filtereffekter. Funksjonen Utvalgte farger gjør bildet ensfarget og legger deretter til en fargeklatt i området du velger. Stjernefilter gir motiver med mange lyspunkter en stjerneeffekt.

Serieopptak med høy hastighet: Ta skarpe bilder av det som skjer. Det er helt enkelt. Kameraet kan ta opptil sju bilder i serie med seks bilder per sekund.

Programhjul: Få rask og enkel tilgang til de viktigste opptaksfunksjonene ved å bruke det velplasserte programhjulet.

19 motivprogrammer: Motivprogrammer optimaliserer automatisk kamerainnstillingene for spesielle steder og effekter, så du får bildet slik du vil ha det. Få flotte bilder ved å velge programmet som passer til situasjonen.

Rask og nøyaktig AF: Når du vil ta bilde av motiver som ikke er i sentrum av bildefeltet, kan du innstille kameraet til å bruke autofokussystemet med 99 punkter for å få høyest mulig skarphet.

Følg motivet - autofokus: få skarpe bilder av motiver som ikke holder seg i ro. Følg motivet med AF gjør at kameraet fortsetter å fokusere på det valgte motivet selv om motivet flytter på seg.

Trådløs overføring: Kompatibelt med Eye-Fi X2-kort (eller nyere). Overfør bilder (i JPEG-format) direkte til telefonen eller datamaskinen, og koble deretter til Internett for å bruke Nikons bildedelingstjeneste ? my Picturetown.

Ultraslankt kamerahus Det måler bare 30,4 mm på det dypeste og 23 mm på det tynneste - COOLPIX S9300 viser at det er mulig å være super og slank på samme tid.

EXPEED C2: Nikons kraftige bildeprosessering gir rask betjening, bedre filmopptak, høy følsomhet og maksimal bildekvalitet.
Jeg har mye igjen å lære....

 • 09.05.2010, 10:09

I går var Anne og jeg på kurs i Macrofotografering nede på Botanisk Hage. Kursleder var Rune Brendhagen.  Jeg skjønte ganske raskt at de fleste der var mye lengre fremme enn det vi var.  Vi pleier jo vanligvis å bruke auto på det meste når vi er ute å knipser, og da får vi egentlig ganske mye bra bilder, men.....  I går måtte vi jo bruke innstillingene på kamera for å få frem effekt og riktig lys, og det gikk ikke helt bra, he he.  Av 68 bilder ser det ut at 3 stk er i henhold til de kriterier som kan passere som ganske bra. Da tenker jeg på skarphet, lys og fokus mm. De resterende bildene er sånn passe.  Før jeg var med på kurset ville jeg sagt at mesteparten av dem var perfekte, og smekket dem ut på nettet.  Nå har jeg blitt mye mer kritisk gitt.. 

Skulle ha lagt ut noe her oxo, men nå har jeg ikke tid til det..... Anne og jeg har bestemt at vi skal ta med oss kamera å dra ned til Østensjøvannet for å knipse litt mer.  Det er litt overskyet men så lenge det ikke regner går det greit.  Må forte meg i dusjen så jeg blir ferdig til de kommer å henter meg.

Fotografering!

 • 14.06.2009, 19:32

Knipsa litt med det digitale speilreflekskamera i dag, noe som er leeeeeenge siden sist.  Jeg har ikke brukt det så ofte så jeg er i grunnen ganske fornøyd med med resultatene.

Fra verandakassen:


Fra verandakassen:
img0278


Fra verandakassen:
img0282


Fra blomsterbeddet:
img0287


Fra blomsterbeddet:
img0289


Annet:
img0309


Annet:
img0316


Håper det blir fint vær i morgen!

 • 13.06.2009, 22:51

Hvis det blir fint vær i morgen skal Anne og jeg en tur ut på en fotosafari.  Det er eviheter siden vi gjorde det sist, og jeg gleder meg skikkelig.  Vi pleide å gjøre det ganske ofte når hun bodde her i nærheten, men etter at hun flyttet har vi ikke klart å finne noe tidspunkt som passet oss begge to.  Det minner meg om at jeg må lade batteriet i kameraet, har ikke brukt det på en stund......    Ønsker meg en ny linse, en mulitfunksjonell en med stabilator..... problemet er bare at den jeg har lyst på koster nesten 5.000,-  Syntes ikke at jeg kan bruke så mye penger på det akkurat nå, får heller prøve å legge av litt hver måned så får jeg råd om en liten stund.

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no