hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Freddan' er her ;-)

 • 13.10.2017, 11:39

Denne dagen startet med rykk, og med det mener jeg at jeg klarte å sovne igjen etter at jeg hadde slått av alarmen. Det skjedde så fort at jeg ikke merket at Jon Blund kom å strødde søvnpulver i øynene mine. Jeg våknet av at min firbente vekkeklokke Vinja, kom å hoppet rett opp på magen min. Sånt våkner man i alle fall av, og da fikk jeg også fart på meg...

Autumn wood
Licensed from: Lazarenko / yayimages.com

Ute var det enda ganske mørkt, men heldigvis oppholdsvær... Det var litt annerledes i går morges, for da styrtregnet det når jeg sto opp å alt var egentlig ikke noe særlig innbydende. Etter hvert som det lysnet i dag kom sola også fram, men det var frisk ute med knakke + 4C så jeg dro glidelåsen på boblejakka langt opp da jeg kom ut.

Fredag er jo helt klart den beste dagen i uken, for da vet man at etter endt arbeidsdag har man to dager helt til eget bruk. Hvor man kan sove lenge hvis man ønsker det, eller stå opp tidlig å sitte med kaffe- eller tekopp å se dagen våkne til liv ;o))

I går sendte jeg med beste vennen Terje en pose med boller til min kjære bloggvenninne Tone i Haugesund, som har bloggen fruvinningland.blogg.no. I dag har hun kost seg med bollene, og skrevet et utrolig flott og rørende innlegg på bloggen sin, og det kan du lese om HER.

Håper alle får en strålende fredag ;o))

#sove #bråvåkne #katter #vinjathecat #findag #sol #boller #www.fruvinningland.blogg.no #haugsund #vennskap #blogg

Balkongliv

 • 07.04.2017, 12:04

I skrivende stund sitter jeg godt tilbakelent ute på balkongen, og bare nyter dagen. Himmelen er blå og solen skinner, så det ser ut til å bli en stråååålende dag 😊

Jeg prøver å ha stuedøren åpen så mye som mulig, når temperaturen tillater det. På den måten kan kattene løpe ut og inn som de vil. De elsker å være her ute, og det gjør matmora også .

Kaffekoppen er fylt opp, og det smaker ekstra godt å sitte ute å nyte den.

Jeg håper virkelig det blir flott vær i påsken, sånn at jeg kan sitte ute på balkongen på formiddagen med en god bok på øret eller i hånden. Siden jeg har fri hele påsken, er mulighetene mange.... Både slappe av på balkongen, men også ta noen turer ut med kamera 🐣

Ha en fin fredag folkens 😉

#balkongliv #fredag #kaffe #livet #nyte #april #påske #blogg

Under paraplyen er himmelen alltid blå

 • 31.03.2017, 13:05

I allefall under favorittparaplyen jeg fant igjen i pc bagen på jobben.... Jeg trodde jeg hadde mistet den eller lagt den igjen et sted jeg hadde vært innom. Der lå den nede i bagen å sa ingenting, og hadde ikke vært for at jeg trengte strømkabelen til pc'n ville jeg vel ikke sett ned i den nå heller.

Jeg er veldig glad i denne paraplyen, som er svart og kjedelig på utsiden... Så åpner man den og en fin blå sommerhimmel åpenbarer seg. Så selv om regnet høljer ned så er det alltid lyst og koselig under ☔🌞Før jeg krabbet ut av senga i dag lå jeg en stund å sjekket ut Facebook, og flere skrev om at det hadde snødd hos dem i løpet av natten. Dette var i nærheten av Oslo, så jeg var spent på om det hadde kommet noe hit også. Heldigvis var det bare grått og litt tåkete her, og varmegrader så det blir nok ikke noe hvitt teppe her.

Nå må denne damen forte seg å gjøre seg i stand, for om ikke lenge har jeg time til trening og behandling.

#blå #himmel #skyer #vær #paraply #himmel #snø #fredag #mars #blogg

En liten pause

 • 03.03.2017, 15:46

For noen dager siden fikk jeg akutt bennelse i høyre skulder, og derfor valgte å la både pc og håndarbeide ligge. Jeg hadde ikke lyst til at betennelsen skulle bli noe verre enn den var. Det var nok et smart valg, for det har roet seg igjen å skulderen har gått tilbake til bare å være vond.

Man skulle kanskje tro at strikkingen på quick knit loomen som var årsaken, men det startet før jeg begynte på siste prosjektet. Det som fikk det til å blusse opp var mandagens trening og behandling, som var tyngre enn den har vært tidligere. En av de store musklene som begynner oppe i hode, og går nedover langs skulderbladet var veldig stram og vond. Terapeuten masserte og bearbeidet muskelen, noe som i utgangspunktet ville gjør den bedre. Denne gangen ble det nok dessverre motsatt 😒Endelig har det begynt å skje ting på fastelavensriset mitt også 🌿 Oppdaget forrige dagen små grønne lyspunkt på de mørke grene, og i dag var det kommet noen små søte små blader. Bilde ble kanskje ikke så tydelig som jeg hadde ønsket, men man kan da tydelig se de nye friske bladene.

#betennelse #vondter #skuldre #trening #strikking #fastelaven #fastelavensris #bjerk #nyttliv #mars #fredag #blogg

Bytur og litt annet...

 • 12.02.2017, 14:37

Som jeg fortalte for et par dager siden skulle bestisen og jeg en tur på bibloteket for å grave litt i historien rundt bydelene jeg bor i. Vi hadde etter en diskusjon blitt veldig nysgjerrig på hvor inndelingen av de forskjellige bydelene gikk. Begge syntes at dette er et interessant spørsmål, som vi følte at måtte grave litt mer ned i.

Da vi begge to drev med sleksforskning, pleide vi å sjekke hvilke bøker som var tilgjengelig for utlån. Dette hadde vi helt glemt i forveien, og vi endte opp med å ikke finne noe av interesse. Vi ble enig om å komme tilbake igjen etter at vi hadde lett mer hjemme på PC'n. Til tross for at det ble en bomtur på bibloteket, så var det godt å komme seg ut å røre litt på seg.  På veg tilbake igjen gikk vi ned til Akersgata og forbi Regjeringskvartalet, og helt ærlig så får jeg alltid en guffen følelse når jeg går den veien. Jeg får alltid gåsehud på armene og et kjølig drag igjennom kroppen hver gang. Vet ikke om det skulle skje noe der, for NRK var der et team, i tillegg til en del fotografer. Tenkte først at jeg skulle spørre dem, men endte opp med å la være.Jeg har aldri vært noe glad i å ta bilder av megselv, og i sær ikke  hele meg... Det er nok for at jeg alltid har vært stor og omfangsrikt, og syntes ikke det er noe hyggelig å vise fram. Begynner vel kanskje å bli litt mer avslappet til det, og tenker vel at "alt samme" er jo også meg. Derfor ble et bilde av meg fra Akersgata ved siden av statuen av den avislesende herren :o))


Bylivet går sin gang på Stortorvet, og i bakgrunnen sees Oslo Domkirke :o))

På veg nedover mot Domkirken kom vi forbi butikken som selger kaffe og te i løsvekt. Anne hadde vært på jakt etter en svart te i løsvekt en stund, men hadde ikke klart å finne noe. Så vi stakk innom for å se om hun kunne finne det hun var på jakt etter. Damen i butikken kom med et forslag til en te, og den syntes hun virket ok, og kjøpte. Selv er jeg ikke noen stor te-drikker egentlig, men nå som det er kaldt ute syntes jeg det er godt med en varm kopp te. Den luner bedre enn en kopp kaffe!Når vi kom ned i Torggata begynte den kjølige vinden å krype inn i kroppen, så vi stakk inn i bokhandelen Eldorado (tidl. kino). I barneavdelingen sto en "Trone", og jeg kunne ikke motstå fristelsen til å sette meg i den for en mini photoshoot :o)) Dronning for et par minutter, knis!

Klokka begynte etterhvert å bli mye, og det var en stund siden vi hadde spist. Vi hadde bestemt å helgehandle på Bryn-senteret, så da reiste vi rett dit for å spise middag hos Al Dente.Jeg orket ikke noen kraftig middag, så jeg valgte en pasta bolognese, som smakte ganske greit men ikke mer. Helt ærlig så minnet smaken litt om de boksene med bolognese jeg kjøpte for mange år siden. Å det mener jeg ikke akkurat på en positiv måte. Ettersom middagen ble spist der, så slapp jeg å begynne med noe matlaging når jeg kom hjem igjen. 

Når jeg endelig kom hjem etter et par timer var jeg helt utslitt, for jeg hadde jo vært til trening på formiddagen som var ganske hard. Jeg sank ned i godstolen, og ble sittende der resten av kvelden mens jeg sløvet meg igjennom programutvalget på tv.

#bytur #biblotek #oslo #oslosentrum #domkirken #oslodomkirke #akersgata #photoshoot #trone #eldorado #bokhandel #historie #byhistorie #bryn #brynsenter #aldentebryn #februar #blogg

Ha en nydelig fredag :))

 • 14.10.2016, 10:58

Stakk bare en snartur innom for å si:

Have a nice day word on chalkboard and coffe
Licensed from: PENCHAN / yayimages.com

#ukeslutt #fredag #findag #blogg

Vemodig, vær og, forkjølelse

 • 30.01.2016, 12:02

I går var en litt merkelig dag på jobben, for vår flotte og sprudlende vikar Emilie hadde sin siste arbeidsdag hos oss. Hun har vært hos oss siden i april, og vi har blitt veldig glad i henne alle sammen. Vi hadde en liten avslutning for henne med "Bærumskringle" og en pose med sjokolade. Den yngre garden skulle ut å spise middag og etterpå skulle de spille bowling. Hun har hatt plass rett ovenfor meg, og jeg kommer definitivt til å savne henne!!


På veg hjem dro jeg innom på Bryn for å handle litt inn til helgen hos Meny. Det var ikke så veldig mye jeg trengte, men litt er det jo alltid man mangler i kjøleskapet og fryseren. Jeg hadde ikke så mye fisk igjen, så det ble noen pakker med det. Da jeg sto ved kassen så jeg Monica, tidligere kaldt T-banevenninnen, og jeg ropte ut til henne om hun ville sitte på og det ville hun. Jeg kjører jo forbi der hun bor, så da er det jo greit at hun slipper å ta bussen.

Vi ble sittende i bilen å skravle en laaaang stund, noe som var veldig koselig for det var en stund siden vi hadde hatt en prat. Sist gang, som også var i bilen, ble vi enig om at vi skulle møtes på Bryn for å spise en middag eller bare ta en kopp kaffe. Nå er det jo sånn med tiden at den løper veldig fort avsted, så dette hadde jo ikke blitt av. Vi får gjøre et nytt forsøk om ikke lenge.

Vet du leser dette Monica, så tusen takk for en hyggelig prat :o))

Mens vi satt der å pratet begynte det å blåse noe infernalsk og regne.... Når regndråpene traff bilruten var de så store som tallerken og man ble bare klissvåt når man gikk ut. Jeg ble nå iallefall våt da jeg skulle få varene ut av bilen, og bære de inn... Enda da var det bare noen få skritt det var snakk om. Jeg hadde heldigvis tatt på meg en av Storbergjakkene mine, og de holdt regne borte fra kroppen men jeg ble klissvåt på jeansen og skoene mine. Om det er derfor jeg har blitt sausa forkjøla i dag eller om jeg ikke helt har blitt kvitt den gamle greia fra en uke siden er ikke godt å si... Sitter nå her å nyser og hoster og har nesen i papirlommetørklærne.


Etter at middagen var spist middag og ryddet opp sank jeg ned i godstolen, og fant fram laptoppen for å blogge litt om dagen.... Vel, det var nå iallefall det som var meningen, men jeg var så trøtt og sliten at lappen ble liggende i fanget den og jeg sovnet. Så ble den lagt ned på gulvet, for jeg tenkte jo at etter å ha "duppet" litt i stolen så skulle jeg skrive litt. Selv om jeg kom til megselv utover kvelden så klarte jeg ikke å få hode mitt i den sinnstemningen det må være for at jeg skal klare å skrive noe i det hele tatt.

At jeg var så trøtt og sliten var nok starten til forkjølelsen som jeg våknet med i dag...

#vemodig #trist #slutte #nyjobb #handle #helgehandle #bryn #meny #tbanevenninnen #prate #skravle #vind #regn #regndråper #forkjølet #nyse #hoste #trøtt

Luftetur

 • 06.09.2014, 16:04


I går hadde jeg behov av å komme meg ut å røre litt på meg i lunchen, og i stedet for å gå i butikker for å bruke penger tok jeg en spasertur i stedet. 

Været var helt nydelig med sol og varmegrader opp til + 21C, og da er det en fryd å være utendørs. Nå husker jeg ikke navnet på alle gatene jeg gikk, men jeg gikk fra Hammersborggata mot Hausmannsgate og bort til Akerselven. Der ble jeg stående på broa og beskue menneskene som satt ved vannkanten i det fine været. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å gå derfra, men lunchen varer bare i 30 minutter så jeg hadde ikke noe valg.

Gikk forbi Jakobs Kirke opp til Møllergaten som jeg fulgte bort til OBOS bygget, og så gikk jeg nedover igjen til Torggaten. Jeg hadde hatt dårlig tid på morningen så jeg rakk ikke å lage matpakke, og derfor stakk jeg inn hos Deli de Luca å kjøpte meg en vårrull med kylling og en rosinbolle. Det fikk bli lunchen min.....

Uheldig for meg så ble det holdt møte rett ved siden av der jeg satt, så jeg måtte vente med å spise til de var ferdig. Jeg syntes ikke jeg kunne åpne opp så de stinket mat akkurat da. Vårrullen ble litt kald, men den var god alikevel den :o))

Jeg hadde ikke fått testet ut kamera på iPhonen min enda, men jeg tok noen bilder da jeg var ute å syntes at resultatet ble ganske bra. Klare fine farger, og skarpe. Jeg var veldig fornøyd med kamera på Samsung Galaxy 4 også, men syntes nok at iPhonen er hakket bedre. 1 - 0 til Apple der...Jeg gikk en halvtime før fra jobben i går for å rekke hjem til timen min i vaskeriet.... Jo da, jeg har kjøpt meg egen vaskemaskin, men jeg har ikke tørketrommel så da blir det fortsatt vaskeriet når jeg skal ta sengetøy og håndklær. Jeg har noen sett oppe i skapet så jeg kan klare meg med å ta de tingene en gang i måneden tenker jeg!

Når jeg hadde satt maskinene i gang gikk jeg å satt meg litt ut på krakken i det fine været.... Det var ikke et menneske å se så jeg satt der i all stillhet å hørte vinden som suste i trærne og fuglene som kvitret i vei. Et par skjærer hoppet rundt meg på bakken og kikket på meg.... De lurte kanskje på om jeg hadde noen godsaker til dem, men det var det dårlig med gitt...

Etter at håndklærne kom inn i tørketrommelen og sengetøyet på tørkerommet dro jeg ned på Ultra for å handle inn til helgen. Det var ikke så veldig mye jeg trengte, men litt er det nå alltid.

At jeg ikke var helt i form merket jeg godt når tøyet var hentet i vaskeriet og middagen spist.... Hele kroppen var nummen, og da jeg satte meg i godstolen sovnet jeg med en gang. Det var ikke så lenge jeg var borte, men det hjalp litt på trøttheten. Pusene byttet på å ligge i fanget mitt, og nesten småsloss litt... De kan jo ikke ligge der samtidig, for når man ligger i fanget skal man ikke dele oppmerksomheten med søsteren sin, hihihihi!!!

#lunch #tur #hammersborggata #hausmannsgata #akerselva #møllergata #vær #varmt #oslo #jakobkirke #iphone #samsung #apple #vaskeriet #helg 

Så er den her

 • 26.07.2014, 13:08


Det var ikke vondt å gå fra jobben i går ettermiddag å vite at jeg ikke skulle tilbake igjen på 4 lange deilige uker. Arbeidslysten de siste to timene var rimelig laber, men jeg klarte alikevel å bli ferdig med de tingene jeg skulle innen det var på tide å gå.Det var vanvittig varmt og trykkende nede i Oslo Sentrum, så det var deilig å komme opp i høyden hit hvor det var "litt" luftigere. Jeg avtalte med Anne i går at vi skulle møtes på Bryn Senter etter at jeg var ferdig på jobb. Hun hadde allerede kommet og satt å ventet nede i parkeringshuset på meg. Inne på Bryn var det svalt og godt, så de hadde tydeligvis satt i gang aircondition for fult, deilig :o))

Vi gikk opp i 2. etasje og spiste middag hos Al Dente... Matlysten er ikke akkurat på topp nå i varmen, men valget falt til slutt på en tallerken med Pasta Bolognese som ikke var så stor. Alle de andre rettene de hadde kom i altfor store porsjoner. Det var ganske folketomt der i går, siden alle pensjonistene hadde dratt hjem. Litt tidligere på dagen er det stort sett rene pensjonisttreffen der :o))

Etter at vi hadde spist tok vi oss en runde i butikkene på senteret, og hos Glitter fant jeg noen artige og fine øredobber som jeg kjøpte. Vi var også en snartur innom Brilleland, for det er på tide med en ny synstest og nye briller. Jeg vant noen som jeg falt pladask for, og som jeg godt kunne tenke meg å kjøpe. Det var sent å jeg orket ikke å stå der å vente for å få en synstest...., noe jeg kan gjøre hvilken som helt dag i SOMMERFERIEN :o))

Årsaken til at vi skulle møtes på Bryn var for å gå innom Ultra for å kjøpe noe grillmat.... Det var vel ikke det største utvalget, men vi fant da noe marinert svinekjøtt som så veldig godt ut. Til det skal vi ha bakt potet og salat, noe som garantert kommer til å bli veldig godt.

Når jeg kom hjem var det å åpne alle vinduer på balkongen for å få luftet ut den klamme luften der, sånn at det skulle gå ann å sitte der ute litt senere. Folk får si hva de vil, men nå er i allefall jeg DRITT LEI denne VARMEN.... Nå vil jeg ha det litt kjøligere, både for min del og for pusene mine som ligger rett ut.

#sommer #ferie #oslo #sentrum #aircondition #aldente #bryn #ultra #glitter #pasta #bolognese #brilleland #grillmat #varme

Ikke dette året

 • 16.05.2014, 11:20


Det er alltid tradisjon å plante i balkongkassen og på gravlund til 17.mai, men i år har jeg ikke orket å dra noe sted pga at jeg har vært dårlig. På gravlund vet jeg at stemorsblomstene har klart seg og står fint, for jeg var å så til dem for noen dager siden. Jeg syntes jo ikke at jeg kunne gå Nationaldagen i møte med en balkongkasse full av brun Erika, og det finnes råd når man ikke orker å plante...I kjelleren hadde jeg noen silkebegonia i hvitt og rødt... Kommer man nær på så kan man se at de ikke er ekte, men det er ingen som gjør det. De kan få stå fram til pinse, og så blir de skiftet ut med ekte blomster. Jeg er egentlig ikke fan av falske blomster, men hva gjør man??

Jeg trodde at jeg skulle være såpass i form i dag at jeg orket å gå på jobb, men dessverre våknet jeg feberhete kinder så det ble det ikke noe av. På den positive siden så har jeg i allefall fått tilbake stemmen igjen. Det var skikkelig slitsomt å prate når det ikke kom noe annet enn viskelyder. Ikke det at jeg hadde så mange å prate med her hjemme, men det blir jo til at jeg har en samtale eller to med pusene mine, hehehe!!Sitter å slapper av foran PC'n med en kopp varm te og for stemning har jeg tent litt røkelse.... Duften av den gjør meg alltid rolig og vel til sinns. Pusene syntes det er spennende når røyken kommer opp og sirkler rundt røkelsespinnen. Ved flere tilfeller har de forsøkt å fange den, og det har endt opp med aske overalt...

Været her i Oslo er som i går, overskyet med vind... Hadde opp vinduet å luftet litt i sta, og det virket ikke så kaldt selv om det blåste. Håper det blir enda bedre i morgen på Nationaldagen!

Ha en fortsatt fin fredag, blogges!

#gravlund #plante #stemorsblomster #silkeblomster #begonia #balkongkasse #feber #røkelse #katt #nationaldagen #oslo #17mai 

På handletur...

 • 03.05.2014, 12:48


På torsdag avtalte jeg med Anne at vi skulle møtes på fredag, oppe hos henne for å dra å handle sammen. Niesen hennes Kine skulle også komme en tur ned for å være med. Jeg kom som vanlig litt sent i gang siden senga fanget på morningen. Allikevel svingte jeg meg rundt og fikk vasket håret mitt å gjort meg ferdig sånn at jeg var klar til å dra ca kl 12.

 

De hadde en avtale på Strømmen Storsenter så de dro dit for å ordne det inntil jeg kom. Vi ble enig om å møtes i parkeringshuset på Triaden, Lørenskog Storsenter. 

Vi begynte på toppen å kikket oss igjennom det som interesserte oss av butikker... Kine trengte en slange og festeanordninger, som hun kunne bruke når hun skulle vaske og rense akvariet sitt. Hun fant en med alt i en pakke, og etter å ha forsikret seg om at den også kunne brukes inne sponset jeg henne med den. Vi kikket litt i klesbutikkene også, men det ble bare med det. Hos glitter kjøpte jeg en liten veske, noen øredobber i freshe sommerfarger og en halsekjede i form av en rosa ugle. Jeg trengte sand til kattedoen og litt våfór, så vi dro innom Dyrego for å handle. De hadde noen lekre kattedoer, men dessverre var de litt for store til badet mitt + at prisen var ganske stiv så det fikk være.

Jeg hadde ikke fått tid til å spise frokost innen jeg dro hjemmenfra, og rakk bare å sluke en banan mens jeg gjorde meg klar. Derfor var jeg ganske sulten, og ikke bare det... JEG HADDE IKKE FÅTT NOEN KAFFE ENDA, og det er jo nok til å gjøre meg både folkevond og ikke så lett å ha med å gjøre!!! Vi satt oss ned på kafeén i første etasje og spiste litt. Utvalget var ganske utplukket, men etter å ha stått der å glodd en stund falt valget på et rekesmørbrød. Vi skjeiet ut med en softice etter at vi hadde spist, noe som smakte veldig godt men veldig mektig.Vi satt litt å diskuterte hvor vi skulle dra å handle inn til helgen, men vi endte opp med Kines valg... Coop OBS på Lillestrøm. Jeg hadde ikke vært der på en god stund, så det var helt greit for meg å dra dit. Klokka begynte å langt ut på ettermiddagen, så parkeringsplassen begynte å fylles opp. Jeg tok selvsagt den dummeste plassen av dem alle, rett ved der folk kjører ut og inn, og da er det ikke så enkelt å komme seg ut fra plassen når man skal dra. Ingen stopper å lar deg rygge ut... "#¤%&%#

I tillegg til maten jeg kjøpte fikk jeg også med meg en pil, hvor grenene var flettet fint sammen. Jeg har ikke helt bestemt om jeg skal plate det ut, eller beholde det inne..., må tenke litt på den. Jeg storhandlet virkelig, og fikk med mat til flere dager samt noen tørrvarer til ytterligere retter. Har vært litt sløv i lang tid å småhandlet på veg hjem fra jobb i stedet for å storhandle en gang i uken, noe som selvsagt gjør at bruker mer penger enn nødvendig. For man drar alltids med seg noe ekstra som man ikke trenger hver gang!!!

Når vi var ferdig med handlingen dro vi tilbake til Lørenskog for at Anne skulle få varene sine inn i kjøleskap og fryser. Jeg hadde ikke kjøpt noen frysevarer denne gangen så det gikk greit med mine varer. Vi slappet av en stund og jeg passet på å ta meg en kopp kaffe så lenge. Sto litt ute på balkongen, men det var litt vel kjølig så fort sola forsvant bak skyene.Kine har ikke noe bil for øyeblikket så vi kjørte henne hjem til Sørum hvor hun bor. Jeg hadde ikke vært hos henne før, og var veldig spent på hvordan leiligheten hennes var. Det er en utleieleilighet i underetasjen av en villa i et koselig og stille strøk. Angus, katten hennes med krave og kateter pga krystaller i urinen, var henvist til badet i noen dager. Han skulle ha medisin kl 17, og vi rakk det med god margin. Han så ikke så veldig fornøyd, men det hadde vel ingen gjort hvis man måtte gå rundt med en stor plaskrave som gjorte at alt ble vanskelig. Pluss at et kateter satt fast i baken på han for å drenere ut urin, som igjen gjorde at han var klissvåt. Kine fortalte at han skal tilbake til dyrlegen på mandag, og da slipper han forhåpentlig både krave og kateter :o))

Vi ble ikke der så lenge for klokka tikket, og det tok jo litt tid å kjøre hjem først til Lørenskog og så hjem til meg her i Oslo. I stedet for å kjøre tilbake til E6'n så kjørte vi innlandet om Sørumsand, Fetsund, Lillestrøm og så til Lørenskog. I mitt hode er det raskere, men det er kanskje bare for at det er den veien jeg er vant til å kjøre fra jeg hadde slektninger der oppe.

Når jeg kom hjem fikk jeg pakket varene mine bort ganske raskt, og laget meg middag. Det ble lettvinn mat med et par ostegrillpølser og litt grillpotetsalat. I matkoppen til kattene var det helt tomt, og Vinja fortalte høyt og tydelig hva hun mente om den saken. Når jeg fylte den opp, ble det stilt :o))

Resten av kvelden satt jeg rett og slett å sløvet foran tv'n... Det ble noen episoder med The Nanny på Netflix før jeg gikk over til Svensk TV 1 hvor det hadde et program om de Svenske Folkparkene, pluss at de fulgte rockeartisten "Brolle". En ung kjekk kar med heftig musikk :o))

#triaden #lørenskogstorsenter #strømmen #storsenter #coop #obs #lillestrøm #pil #lørenskog #sørum #angus #katt #kateter #akvarie #krystaller #dyrlege #thenanny #netflix #folkparker #brolle

Borte vekk

 • 26.04.2014, 12:13

Denne uke har jammen gått veldig fort, og helt ærlig så skjønner jeg nesten ikke hvor dagene har blitt av. Det var ikke lenge siden, syntes jeg, siden jeg satt å koste meg i det fine været i påsken!

I begynnelsen av uken så fikk vi et skriv fra styret i borettslaget, hvor vi ble minnet på at det sto veldig mye "søppel" nede i kjellerrommene og ute i gangen. Den tok jeg til meg, for jeg er dessverre en av dem som har brukt fellesrommet til litt oppsamling.

Når jeg har ryddet i boder og i skaper så har jeg satt det i fellesrommet, med den tanke om at jeg skulle kjøre det til Fretex ganske raskt. Dessverre så har det blitt stående og stående. Når det er sagt så er jeg på langt nær den eneste.

Vi får komprimatorbil den 5. mai, og hvis det ikke ble fjernet innen den tid ville det bli kastet. Jeg bestemte meg for å ta meg i nakkeskinnet, og gjøre noe med min haug. I går avtalte jeg med Anne om at hun skulle ta med sin bil, og så skulle vi fylle opp begge to å kjøre ned til Fretex.

Jeg hadde i forveien sjekket hvor lenge de tok i mot varer, og det var frem til kl 18.

Haugen min var ikke fult så stor som jeg trodde den var, og vi fikk plass i Anne sin bil. Jeg hadde også tatt med to oljeovner, men de ville de ikke ta imot av den grunn at de ikke fikk lov til å selge de videre. Da havner de på fyllingen sammen med den gamle tv-n min. Det var mange kjekke og staute karer der, og de fikk tømt bilen ganske fort.

Etter at bilen var tømt dro vi bort på Alnasenteret, for Anne måtte kjøpe seg ny telefon. Hun hadde nemlig vært så uheldig å miste mobilen ut av lommen tidligere på dagen. Den gikk i bakken med et brak, og skjermen gikk til dundas.

Hos Lefdal ble det en ny Samsung Galaxy S5. Den ser jo litt anderledes ut på baksiden, med et materiale som ligner på skinn. Hun valgte en hvit en, noe som er ganske lekkert.

Etterpå dro vi bort på Bryn Senteret og spiste middag på Al Dente. Det var godt å få i seg litt føde, for det kjente jeg at hele kroppen min trengte. Det var dessuten godt å sette seg ned å slappe av litt.... Leddene mine var skikkelig grinete i går, og det verket for hvert skritt jeg tok. Dette har heldigvis blitt bedre til i dag.

Etter å handlet litt hos Ultra dro vi en kjapp tur på Expert på Alna, for Anne skulle se på en liten DAB radio som hun kunne ha med seg ut på balkongen. Hun fant egentlig en hos Lefdal som gjerne ville ha, men de tok ikke det gavekortet hun hadde og som hun hadde tenkt å bruke. Hos Expert fant hun ikke noen hun likte, for den første hun hadde sett på var den hun egentlig ville ha.

Når jeg kom hjem slang jeg meg ned i godstolen med bena høyt for å vile dem... Jeg var ganske sliten, og det tok ikke så lang tid innen jeg forsvant inn i drømmeland. Våknet vel omlag en time senere med Vinja liggende sammenkrøllet i fanget min.

Nå har jeg tatt med meg nettbrettet, kaffekoppen og radion ut på balkongen. Der sitter jeg å nyter formiddagen mens jeg hører på PopQuiz med Finn Bjelke.

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

#skrot #fretex #oljeovn #tv #alna #lefdal #expert #bryn #aldente #ultra #samsungs5 #bil #påske #lørdag #fredag #katt #vinja

Der skulle vi ha vøri...

 • 14.02.2014, 10:50


Som jeg nevnte i går så har jeg en feriedag i dag, og den var det meningen at Anne og jeg skulle ha benyttet til å dra en tur til Sverige for å Harry handle litt.... Sånn skulle dessverre ikke gå, for da denne damen våknet grytidlig til morran i dag var det med sår hals og høy feber. Det var ingenting som sa at noe var på gang da jeg gikk å la meg i går, bortsett fra en hodepine som jeg anntok kom fra en stiv nakke. Da var det jo ikke noe annet å gjøre enn å ringe til Anne for å fortelle den dårlige nyheten. Fryser og kjøleksap var ment å bli fylt opp, så derfor handlet jeg ingenting i går... Selv med feber i kroppen er jeg nok nødt til å komme meg en snartur ut for å handle inn litt middag til helgen, og kaffekapsler, som jeg bare har noen få igjen av....

 

Om jeg er lei for at jeg ikke kom noe sted, så er det motsatt med de to små pusetassene mine... De er overlykkelig for at matmor er hjemme med dem, og har diltet etter meg helt siden jeg sto opp. Når jeg satte meg ned i stua for å se ferdig Poseidon som jeg satte på i går kveld, kom Ronja løpende og gikk opp på to ben mens hun småpratet til meg å dyttet til armen min med poten sin. Hun pleier å gjøre det når hun vil ha litt oppmerksomhet, og da mener hun at masse kos skal komme hennes vei. Det gjør også det, for hvem kan ignorere de runde øynene som ser bedende opp meg :o))

Ute er det grått og trist i dag, men det varmegrader så snøen smelter og det er bløtt overalt.... Det er definitivt en dag for slagstøvler ser jeg.


En lang og slitsom uke er over

 • 25.01.2014, 01:14

Det er ikke alltid at jeg tar meg tid til å ta en ordnetlig lunch... Den siste tiden har det blitt til at jeg har tatt meg en snartur i kantina og kjøpt med meg mat, som jeg igjen har spist foran PC'n mens jeg har skummet igjennom overskriftene i en avis eller mens jeg har jobbet.

I dag følte jeg veldig for å lufte hode mitt, og det var heldigvis ikke like kaldt på formiddagen som det har vært, så jeg tok meg en aldri så liten rusletur omkring i Oslo's gater. Det snødde store lette snøfiller som la seg på kinn og brilleglass, som kilte noe vanvittig...Jeg bestemte meg for å stikke en tur innom Foto Video for å sjekke ut den siste versjonen av Pentax Optio WG-3 kamera. Det er et allværskamera, somman kan ta bilder under vann og som tåler sterk kulde. Jeg har en eldre versjon, og var veldig nyssgjerrig på hvordan de nye var. Dessverre så hadde de ikke kamera inne, men fyren viste meg et Olypus kamera, men det var ikke det som interresserte meg. Derfor gikk jeg derfra og ut i snøværet igjen.

Ute på plassen ved Glassmagasinet var det tydeligvis januarslipp på mennesker som skulle få deg til å støtte en eller annen organisason, eller som skulle selge noe. Tror jeg telte 8 stk som sto eller vandret rundt der. Jeg ble ikke stoppet av noen av dem denne gangen....Jeg hadde helt glemt at det lå en Indiska butikk rett nedenfor Glassmagasinet, men da jeg så det styrte bena mine meg rett inn med en gang. Jeg elsker jo bare å omgi meg med lysglass, og gikk nesten å siklet inne i butikken. Det var jo noe jeg hadde lyst på i rundt på alle hyllene, men jeg klarte å være bestemt å handlet ingenting.... I dag!! Alikevel er jeg ganske sikker på at noen glass kommer til å pryde heimen litt lengre ut på våren :o))

Tiden fram til arbeidsdagen var slutt gikk veldig fort, og jeg må jo innrømme at det var godt å kunne gå hjem å vite at to fridager venter... Det er det som er så flott med fredagene, man vet at man har to hærlige dager til rådighet hvor man ikke behøver å sette noen alarm til å kime iltert. Nå ja, jeg kan nok ikke sove til langt ut på dagen i morgen, for jeg har time hos frisørdamen til klipp og fjerning av en fylkesvei med ettervekst!

Når jeg kom hjem ventet to pusetasser på meg, og nærmest klatret oppover bena mine for å vise at de var glad for at jeg var hjemme. De er noen ordentlig mammadalter og flyr i bena på meg så fort jeg reiser meg opp for gå et annet sted i heimen er de der. Når jeg går å legger meg på kvelden løper Vinja føre meg inn på soverommet å hopper opp på senga. Der sitter hun å venter til jeg har lagt meg, og så legger hun seg inntil ryggen eller bena mina :o))

Hver enste kveld denne uka har jeg vært megafrossen og har sittet med den tjukke VIF jakka mi på og et pledd over meg. Varmen har jeg ikke fått tilbake før det begynte å bli på tide å komme seg i seng. I kveld har jeg også vært frossen, men fikk heldigvis tilbake varmen litt raskere.... Jeg har til og med kastet VIF jakka mi allerede....

På tide for denne dama og krabbe under dyna, blogges :o))

Jeg hadde ikke noe valg...

 • 20.12.2013, 11:30

De siste månedene har min gamle kapselmaskin fra Dolce Gusto ikke klart å holde på vannet i beholderen, og derfor ønsket jeg meg en ny en til jul/bursdagen min. I dag var det helt slutt og vannet flommet utover benken, og den gode gamle maskinen måtte pensjonere seg. Snufs, vi har hatt mange gode stunder sammen!!Nå er det sånn at en helt ny maskin sto klar på kontoret, og den er en jule og bursdagsgave fra bestevenninnen min. Den var dyr, så jeg har betalt en del selv!! Meningen var jo at den først skulle tas i bruk på julaften, men når den andre ikke ville mere hadde jeg ikke noe annet valg enn å ta den i bruk.

Maskinen er automatisk så jeg slipper å stå å følge med på den, bare å velge den styrken jeg vil ha å sette den i gang. Så kan jeg styre rundt med andre ting, og det var deilig å noe jeg har savnet fra dag en med den gamle. Ikke bråker den heller, noe den gamle gjorde... Den lagde skikkelig leven når den brygget kaffen eller hvilken drikk jeg nå valgte å lage.

Jeg klarte ikke å komme meg opp så tidlig som jeg hadde planlagt i dag, men det gjør ikke så veldig mye. Nå er kaffen drukket opp og det er på tide å finne fram støvsugeren og vaskebøtta sånn at jeg kommer i mål med julepyntingen i løpet av dagen. Mye å gjøre, men jeg har skal kose meg med julemusikk i bakgrunnen :o))

Ha en fortsatt fin fredag, blogges :o))Dagen startet med lussekatter

 • 14.12.2013, 00:26

Den tradisjonelle sitt ned med kaffe og tente lys for å se på Lucia utsendelsen på SVT, ble droppet i dag. Jeg fant ut at det var bedre å bli ferdig å komme meg avgårde i stedet for å bruke tid på å sitte foran tv-skjermen.

Jeg brygget meg en kopp kaffe og tok et par lussekatter mens jeg kledde på meg fjeset mitt. Etter å ha bakt dem sa jeg at jeg ikke var helt fornøyd med dem, og med god grunn... Jeg må ha bomma på smøret for det smakte litt vel mye av det. Første gangen det har skjedd meg, men kaffen smakte i allefall godt :o))

Det var godt å vite når klokka ringte at det det var fredag i dag, og bare en dag igjen til helga startet. Jeg har vært sliten denne uka, og gleder meg virkelig til å kunne få sove til jeg våkner av megselv i morgen :o))

I lunchen måtte jeg ut en tur for å besøke Post-i-butikk nede på KIWI. Det er ikke så ofte jeg bruker tjenesten deres, men i dag måtte jeg altså det. Køen var ikke så veldig lang, men med mitt vanlige hell eller mangel på det, så endte jeg selvsagt opp med å stå der en stund. Hvorfor? Jo, for en skulle sende noe til andre siden av jordkloden og det ble plutselig veldig vanskelig, så var det en som ikke fant bankkortet sitt, en som ikke husket koden på kortet sitt og et par som generelt bare var trege. Selv skulle jeg bare kjøpe en Norgespakke, noe som var gjort i løpet av et par minutter.

Før jeg gikk opp på jobben igjen var jeg innom KIWI hvor jeg kjøpte med meg en stor pose med klemmentiner som vi kunne ha. Bedre med en stor pose med det enn en med sjokolade!!

Jeg har ikke fått skrevet julekortene mine enda, men i morgen skal jeg finne dem fram å skrive dem ferdig sånn at jeg kan få sendt den avgårde. Siden jeg ikke har noen andre planer for dagen skal jeg ta meg god tid, sette på julemusikk å kose meg :o))

Nå derimot skal jeg se MasterChef Profesional på BBC før jeg krabben under dyna.

Ha en riktig god natt, blogges :o))

Helt gåen....

 • 29.11.2013, 16:59

Planen min i dag var at jeg skulle stå opp tidlig for å ta ned alle gardinene i heimen, støvsuge, tørke støv og vaske gulvene.... Ble ikke helt sånn da, for jeg begynte å rydde litt her og litt der å da gikk timene så fort at det ble ikke tid til noe annet.

På soverommet mitt har jeg hatt en gammel strykemaskin til sengetøy og håndklær som har vært min mors. Den er megatung, og derfor har jeg ikke orket å løfte på den tidligere i år. Nå som armene og skuldrene mine er "bedre" gjorde jeg et forsøk, og med mye strev klarte jeg å få den ned i en IKEA bag og slepte den ned i kjelleren. Å få den opp på bordet i boden derimot var ikke så enkelt, men det gikk til slutt. Jeg kjenner at ikke skulle ha gjort jobben alene, men gjort er gjort.....!

hTW98ogQtn

Da jeg gikk på loftet for å hente ned adventslysestaker og stjerna tok jeg med meg noen digre bilder som har vært mine foreldres, og som jeg ikke vil ha på veggene. Den ene var ikke så tung selv om den var stor, men de andre veide litt så de siste trappene opp var tunge å gå. Bare for å ha sagt det så er det 5 etasjer opp, og vi har ikke noen heis. Jeg trenger å gå litt i trapper for å få bevegelse i knærne mine, men det er tungt......Pusejentene har storkost seg i dag, og hvert hjertelig tilstede hele tiden... Alle steder jeg var å ryddet var de, og fulgte nøye med på alt jeg gjorde. Flyttet jeg på et møbel var de bakenfor å snuste å kikket for å se om det var noe spennende der som de ikke hadde sett før. Når jeg var oppe i skapet å hentet rent sengetøy fløy de rett inn på soverommet. For at de ikke skulle fly rundt i det rene sengetøyet slang jeg det jeg tok av ut i stua, og da fløy de inn dit. Da fikk matmor tid til å legge på det rene sengetøyet og slenge på sengeteppet....

Vinja har sovet opp på klatrestativet en god stund, men nå våknet hun med et mjau å kom hoppende ned. Så var det rett opp på armlenet til stolen for å få litt kos av mammen sin, lille godjenta mi det :o))

Det blir en lettvin middag i dag...., en liten pizza med masse godsaker på. Blogges :o))

Gode naboer

 • 22.11.2013, 15:50

I sta satt jeg her å lurte på hva jeg skulle lage til middag, og så ringte naboen min for å høre om jeg hadde noe i kalenderen i dag. Hun hadde tenkt å kjøpe inn litt julemat til middag, og lurte på om jeg ville spise middag med dem.

Jeg kunne jo ikke si nei til et sånt godt tilbud, så da blir god mat og litt godt i glassene på fredagskvelden :o))Nå er det like før jeg setter nesen hjemover, og til min store glede er det fortsatt ikke blitt helt mørkt enda, ha en fortsatt fin fredagskveld :o))

Slappe av...

 • 13.09.2013, 15:35

I går var jeg veldig i tvil om jeg skulle være med til Seljord for å gå på Dyrskun, men utpå kvelden tok jeg besluttningen om å være hjemme... Jeg følte meg ikke helt i form, og jeg tror nok at når alt kom til alt så var det like greit at jeg var hjemme. Etter å ha spist i går ettermiddag gikk jeg å la meg litt på senga, og tenkte at jeg bare skulle sove en times tid... Jeg sovna så hardt at jeg ikke hørte alarmen jeg hadde satt, og sov i flere timer...


(Bamse sover av Theodor Kittelsen - www.kittelsen.ru

Når jeg først hadde bestemt meg for å bli hjemme, slo jeg av lyden på telefonen da jeg gikk å la meg i går.... At jeg trengte mer søvn var merkbart når jeg ikke våknet før kl 11:30 i dag. Så lenge kan jeg ikke huske når jeg sov til... Jeg følte meg helt utvilt i hode og kroppen og det var en deilig følelse :o))

Når jeg hadde spist litt tok jeg med meg kaffekoppen ut på balkongen å satt meg der en stund... Sola hadde rundet hushjørnet og varmet godt igjennom vinduene. Vinja kom diltende etter meg og hoppet opp i den andre stolen å krøllet seg sammen å sovnet. Morgenrushet var over nede i gata så det var så stille og behagelig å sitte der.

Tidligere i uke var jeg i banken å ordnet med litt mer lån for å utbetale noen smålån og billånet mitt... Siden lønningen hadde kommet inn på konto i dag satte jeg meg ned å fikk ordnet litt opp. Betalte alle regningene som haddekommet i nettbanken og utbetalte mastercardkortet mitt. Jeg oppdaget også at jeg betalte på et mobilt bredbånd som ikke er i bruk lenger, og det skal jeg ringe å si opp. Disse smågrepene jeg har gjort nå vil sørge for at økonomien blir noe romsligere hver måned. Jeg må nok innrømme at jeg har tatt meg litt for stor frihet når det gjelder økonomien over en lengre periode, og sånt straffer seg... Tiden var inne for å skjerpe seg nå!!!

En annen ting jeg må se å få orden på er håret mitt... Jeg har ikke vært hos frisørdamen på over 2 mnd å det syntes virkelig, grøss!! Håret har blitt flisete etter all føning, fargen blass, og håret er livløst så det trenger til TLC av min frisør nå. Hvis jeg svinger meg rundt rekker jeg innom salongen når jeg drar ut for handle om litt.

Ha en fortsatt fin fredag, blogges!!

Sparkling clean

 • 23.08.2013, 20:26

Nok en fantastisk flott sensommerdag med masse sol og varme, helt topp... Jeg har hatt en del ting å gjøre inne så det har ikke blitt tid til å være mer ute enn en tur med søppel, dessverre.

Til morran tok jeg det litt med ro, og tok meg tid til å sitte ute på balkongen å nyte et par kopper med kaffe innen jeg satte i gang. Først dukket jeg inn i skjenken og dro ut en del glass fra Black Design som jeg var så missfornøyd med. Jeg har tenkt lenge på dette, men i dag bestemte jeg meg for at de skulle gå. Med det mener jeg at de blir sendt til glasskontaineren. Dette er glass som er farget og som ikke tåler å bli tørket av med en fuktig klut engang. Omtrent alle sammen har blitt skjoldete og er ikke noe fine lenger.


(bilde hentet fra google.no)

I forrige uke fikk jeg endelig tatt meg i nakken og pusset alle vinduene ute på balkongen, men jeg orket ikke å ra resten av huset. De har vært skikkelig støvete og grimete å jeg har skammet meg over dem når sola har kommet på dem, grøss!! I dag bestemte jeg meg for at nok var nok, nå skulle de tas. Nå har de blitt sparkling clean og det ser ikke lenger ut som om det regner ute.... Det var ingen overdrivelse!!

Armene mine var ikke så happy etter vinduspussingen, så jeg tok meg en Ibux å slang meg på senga... Der lå Ronja allerede, og da jeg la meg ned kom hun å la seg inntil magen min å krøllet seg sammen mens hun malte. Det var så søvndyssende at jeg bare gled inn i drømmeland og var borte en times tid, noe som gjorde godt :o))

En kjær gammel venn har takket for seg, og har flyttet ut i søppelkontaineren :o(( Det er min kjære novemberkaktus som var min mors og har vært i familien i mange år. Den har skrantet ganske lenge å jeg har forsøkt med diverse redningsakjsoner uten at det har vært til noen nytte. Jeg har derimot vært smart å ta endel avleggere, hvorav noen allerede har kommet i jorden. En ny ladning har nå fått krafitige røtter og skal plantes om, kanskje nå i helgen hvis jeg finner en passende potte og om jeg har igjen nok jord. Syntes alikevel at det er trist at "mor" planten ikke klarte seg, men sånn er det innimellom!!

Nå skriker kroppen min etter en kopp kaffe...., den har ikke fått noen siden tidlig i dag å det er litt for lite, blogges!!

Bildedryss fra Oslo i dag

 • 09.08.2013, 22:58

For en knalldag vi har hatt her i Oslo, og jeg har vært ute hele dagen i sola og rusla rundt i i byen sammen med Anne og Terje :o))

Dagen startet med å sitte ute på balkongen med en kopp kaffe og bare nyte stillheten og roen en stund. Jeg hadde avtalt med Anne i går at vi skulle være turister i egen by i dag med gode sko og kamera i hånden. Hun kom ved 11 tiden, og vi bestemte at vi skulle bruke t-banen ned til byen i stedet for å kjøre bil. Når vi satt å ventet på banen ringte jeg til Terje for å spørre om han ville være med, og det ville han :o))

Det første vi gjorde var å stikke innom Trafikanten nede på Østbanen for å ordne opp med flexikortet mitt... Det hadde seg nemlig sånn at for ca 3 år siden eller der omkring så fylte jeg på kortet mitt, men det ble aldri aktivisert da jeg begynte å bruke bilen på jobben. Når jeg da bestemte meg for å begynne å ta banen igjen var taksten endret, og det ble nå i allefall sånn at pengene ble låst fast til kortet. Derfor var jeg innom Trafikanten å fikk ut mine 590,- i kontanter i dag. Kortet måtte de ta så jeg må huske på å skaffe nytt etter ferien eller neste gang jeg har bruk for det.

Nedenfor følger en del bilder jeg knipset mens vi ruslet rundt i den herlige byen våres sammen med alle turistene som fortsatt fyller gatene.

Monument og plakett over de som mistet livet i brannen ombord på Scandinavian Star...

Når vi kom til restauranten Royal Marine, som ligger på bryggekanten nedenfor Akershus Festning hadde klokken blitt ganske mye, og vi var både litt slitne og sultne så vi satte oss ned for en middag. Anne valgte Fish and Chips mens Terje og jeg tok en BBQ Hamburgermeny som det var mye smak og salt i, men det var godt på en varm dag som i dag. Jeg hadde kledd meg litt feil i dag og ble ganske varm så det var godt å kunne sette seg ned under parasollen og hente seg igjen...

På bordet ved siden av bestilte en av gjestene blåskjellsuppe, men den luktet altså helt forferdelig... Terje sa at lukten minnet om hestemøkk, og jeg måtte si meg enig i det. Han som bestilte retten syntes nok ikke at den luktet så godt han heller, og spurte kelneren om det var noe galt med den. Hun svarte at årsaken til lukten var at blåskjellene hadde vært vakumpakken!!!!! Når maten var spist ble vi spurt om vi ville ha dessert, men den hadde vi allerede tatt tidligere litt lengre bort på brygga... Vi fant ut at det holdt med en dessert....Vi begynte vel rusleturen sånn ca 12:30, og når vi kom tilbake til Jernbanetorget tror jeg klokka var litt før kl 16... Terje fikk bane med en gang mens Anne og jeg måtte vente noen minutter innen Mortensrud kom.

Vel hjemme traff jeg en nabo som var ute å luftet hunden sin, og vi ble stående å skravle utenfor blokka sammen med en annen nabo i nesten 2 timer... Vi kom igjennom ganske mange interressant temaer, og hadde de ikke vært for bena verket og vi alle følte en sterk trang til å gå inn å sprette en flaske vin og en øl eller flere så hadde vi vel stått der ennå, hehehe!!

Før jeg kunne sprette den etterlengtede øl'n min var jeg inne hos min nabo for å slå av en liten prat... Det skjedde noe trist i går, en annen nabo ble funnet død i leiligheten å som den nysgjerrige personen jeg er så ville jeg vite litt mer om dette, og min nabo viste litt mer. Noe mer om det vil jeg ikke si her. Jeg ble inne hos naboen til 20:30 for de serverte kaffe og wienerbrød å jeg klarte ikke å si nei til det... Da jeg kom inn tilslutt ventet to små pusetasser på meg, og to tomme matkommer som raskt ble fylt opp.

Nå har jeg endelig fått meg det etterlengtede Bayerske Falcon øllet mitt og har sunket godt ned i godstolen å her har jeg tenkt til å bli :o))

Ha en fortsatt fin fredagskveld, blogges :o))

Borte bra, men hjemme best

 • 02.08.2013, 23:14

I dag sto jeg opp ved 5 tiden for å være klar til Anne kom et par timer senere for å dra til Telemark på dagstur.... Vi skulle besøke min tante Ågot som bor i Atrå som jeg ikke har sett siden i fjor engang. Jeg var nesten helt bevistløs der jeg trådte inn i dusjen, men det kom seg etter at jeg skrudde vannet på nesten kaldt. Da våknet jeg, nesten med et skrik hehehe!!

Vi kom oss avgårde rett før halv åtte, og det syntes jeg var en grei tid å dra på. Det var jevn trafikk hele veien ut av Oslo og til Drammen, men etter det så roet det seg betraktelig. Noen lusekjørere havnet vi jo bak, men greide å komme forbi dem etterhvert. Kjenner jeg blir litt småhissig når folk sitter å luser under fartsgrensen, vifter med armene og skravler med passasjeren. Har ikke helt tålmodighet med sånne gitt. På Notodden har Bluesfestivalen startet, og det var telt, campingvogner og bobiler overalt. Svært få av deltagerna hadde stått opp på det tidspunktet vi kjørte igjennom. Hørte litt senere på dagen at politiet hadde hatt fult opp med å arrestere folk i går kveld for fyll og bråk.


Planen var at jeg skulle ta masse bilder i dag, men dette lille knippet fra båtene ved Mæl er hva jeg kom hjem med. Langs Tinnsjøen var det ikke mulig å stoppe på de plassene hvor man kunne se sjøen, og der det var en liten avkjøring var det så igjenvokst at man ikke kunne se noen ting i det hele tatt. Etter at vi kom til Atrå ble hele kamera glemt....

Vi ble hos tante i ca 4 timer hvor vi satt å skravla så tiden bare løp avsted... Hun fortalte om familieminner som jeg selvfølgelig ikke hadde hørt om tidligere, og siden alt sånt interreserer meg så satt jeg med lutter øre å fulgte med. Neste gang jeg drar oppover skal jeg huske å ta med meg noe skrive med og på for å notere ned litt om familietreet. Den siden av min biologiske familie har jeg ikke utforsket så mye enda, og det er på tide syntes jeg. Tante serverte oss en deilig blandingssuppe med brød til og etterpå var det kaffe og noen søte små vannbaksel til. Jeg hadde ikke vært på graven til min biologiske mor så vi dro bort til Austbygda kirke for å se til den. Hun ligger sammen med sin mor, min bestemor. Etter å ha bodd i Oslo omtrent hele livet har hun nå kommet hjem igjen :o))

Når vi hadde kjørt tante hjem dro vi videre til faren min, som bor i utkanten av Rjukan for et lite besøk. Det ble et mye kortere besøk enn jeg først hadde planlagt, men vi fikk da et par timer hos han også. Lenge siden jeg hadde sett ham også, så det var koselig å treffes igjen.

På veg hjem stoppet vi på den faste Statoilstasjonen før Notodden hvor vi kjøpte oss en hamburgermeny og tok en liten hvil... Jeg hadde ikke spist noe på veldig leng og kjente at kroppen trengte litt drivstoff for å orke å kjøre resten av veien hjem. Kjøpe en liten hamburger, men det var enorm... Da lurer jeg på hvor stor en stor hamburger er.

Hjemme i Casa Fres og Knurr ventet to små pusetasser på meg, og de var så glade at de klatret oppetter bena mine å besnuste meg etter alle kunstens regler. Tante har nemlig en flott hanpus som jeg koste litt med og det kjente jo mine to småtasser, og det måtte jo undersøkes :o))

Nå er denne dama sliten og har bare tenkt til å sitte å stirre tomt på tv'n en stund innen det er på tide å legge kroppen i vater :o))

Fredagshandel på Lørenskog....

 • 05.07.2013, 16:00

Etter at jeg var ferdig på jobben i dag dro jeg rett opp til Lørenskog for å møte Anne.... Vi hadde avtalt at vi skulle fredagshandle sammen, og samtidig kjøpe inn til morgendagens grillaften. Kjøttet er allerede i hus mens tilbehøret manglet, og det måtte vi kjøpe inn. Det hadde åpnet en ny Rema 1000 butikk der hvor Maxi lå før, og vi bestemte oss for å reise dit.Europris åpnet ny butikk i går oppe ved Politikammeret, og Anne ville gjerne sjekke den ut.... Jeg hang med jeg vettu, men jeg skulle jo ikke ha noen ting.... hihihihihi!! Skjer aldri at jeg kommer ut derfra uten noe i handleposen. Så etter clogs, men de hadde ikke i min str der heller i den fargen jeg ville ha så det fikk jeg ikke. Butikken var stor, og de hadde innredet det etter IKEA prinsippet... Hvor man går på kryss og tvers sånn at plassen ble utnyttet maksimalt.Har kommet inn i en rosa/lille periode, og falt da plask for dette settet...Et sett med 3 litermål i rosa kom jeg også ut med :o))Jeg skulle ikke handle så mye i dag, men det ble noen plastposer alikevel... Handla endel i går på veg hjem så jeg trodde at jeg hadde fått med meg det jeg trengte, men da jeg kom hjem manglet det noen småting alikevel, hehehe!

På Rema hadde de noen flotte eksemplarer av Ficus Ginseng, og jeg klarte ikke å la være å kjøpe meg to stykker. Jeg har en fra før som jeg kjøpte på Plantasjen for en stund siden som er litt større. Jeg hadde ingen pyntepotter hjemme så jeg investerte i en til hver av de nye plantene... De hadde ikke så stort utvalg, men syntes disse var ganske greie! Nå har jeg ommøblert litt på beplantningen, og de nye har fått nytt hjem i kjøkkenvinduet :o)) Det er litt tørt omkring i pottene mine så jeg må ta meg en runde med vannkannen.

Skulderen min er ikke helt fornøyd i dag, og det gjør at jeg blir fort sliten og trøtt... Den har ikke vært så aller værst de andre dagene i uka, så jeg skal ikke klage. Tror jammen jeg skal ta meg en aldri så liten powernap før jeg begynner med middagen, blogges!!

Så gjør vi så....

 • 21.06.2013, 12:44

I dag er det vaskedag til den store gullmedaljen, og siden regnet siler ned i bøtter å spann er det greit med en dag nede i vaskekjelleren. Det går ganske radig med to romslige maskiner så selv om jeg har 4 maskiner i dag blir jeg ferdig før tiden. Valgte å la sengetøyet ligge til en dag til uka, for skulle jeg ha tatt med dem ville jeg ikke blitt ferdig.Anne stikker muligens innom litt senere i dag for å sitte å skravle litt, og det er kozelig.... Vi pleier aldri mangle temaer å prate om, og sånn blir det sikkert i dag også :o))
Fredagen er kommet med sol

 • 14.06.2013, 12:20

Når jeg gikk å la meg i går var jeg veldig tung i hode og slapp i kroppen..... Årsaken var tydlig når jeg våknet til morran i dag, for nesen var tett og feberen er litt høyere enn den burde være. Tror ikke at det blir noe langvarige greier, men jeg tar det helt klart med ro i dag. Ikke det at jeg hadde planlagt noen store sprell uansett....Når jeg gikk å la meg i går så hadde det begynt å regne igjen, men det har nå passert og har blitt erstattet en blå himmel og lette skyer. Det er ikke spesielt varmt siden blåser en ganske kjølig vind der ute. Skal man ut så lønner det seg nok å ta en jakke på.Naboen over holdt på med støvsugeren ute på balkongen og da kom Ronja med en gang... Vanligvis liker hun ikke lyden av støvsugeren, men det var tydeligis veldig spennende når den fra et annet sted. Hun satt å kikket opp i taket en evighet :o)) Det begynner å bli litt størrelse på hybelkaninene igjen så jeg må nok ta en runde med støvsugeren selv i dag eller kanskje jeg skal vente til i morgen!!
Middag på Bryn med damene

 • 07.06.2013, 22:21

Nestenblondina, altså jeg, sto opp før hanan og pusekattene var våkne i dag, og ikke var jeg spesielt trøtt heller.... Jeg var nødt til å vaske og føne håret mitt før jeg skulle ut i dag, og siden det tar meg en evighet var det virkelig nødvendig. Skulderen min er fortsatt veldig stiv og smertefull, og det å få armen såpass mye at jeg rekker opp til toppen av hode med føneren og børsten er ikke lett. Jeg sleit og strevde, men tilslutt var håret tørt selv om reslutatet ikke var noe å skryte av.Klokka 11:15 satt jeg klar hos Fysioterapeuten for dagens tortur, skrekk og gru!! Nei da, det ble ikke fult så ille i dag som det var på mandagen. Hun masserte mer i dag og det var både godt og vondt. Alikevel var det nok til at jeg ble sliten litt senere på dagen. Jeg nevnte for henne at jeg skulle begynne på helsestudio igjen når skulderen var bra nok til å tåle det, og at jeg da gjerne ville at vi gikk igjennom hvordan jeg skulle trene for ikke å overbelaste skulderen og resten av kroppen. Viktig at jeg gjør ting riktig sånn at jeg nyter godt av å trene, og ikke skader meg.

Anne kom rett etter at jeg hadde kommet hjem, og vi dro med en gang.... Vi hadde bestemt med Eldbjørg at vi skulle dra på Opus på Bryn for å drikke kaffe. Eldbjørg er en sprek og oppegående dame på snart 91 år som var min mammas beste venninne, og som har opprettholdt kontakten med. Vi har forsøkt å få til et besøk hjemme hos henne, men det har ikke passet så da fant vi ut å møtes på Bryn i stedet. 

Jeg hadde sett for meg en fiskemiddag, men den type mat hadde de ikke. I stedet ble det ostegratinerte Natchos med kjøttdeig i tomatsaus, en rett som sto på menyen under småretter. Det var endelig stor nok, og jeg klarte ikke å spise opp alt sammen... Godt var det nå i allefall :o)) Vi hadde mye å prate om så jeg tror faktisk at vi var de som satt der lengst av alle, hehehe!! Før vi dro hjem var vi innom Claes Ohlsson og Ultra å handlet litt. Jeg måtte kjøpe inn mat til i morgen da det er min tur å invitere på middag.Kjøpte en ny vifte hos Claes Ohlsson til 199,- Det kan bli litt vel tropisk ute på balkongen når sola står på for fult, og da er det deilig å kunne sette på en vifte for å få litt bevegelse i luften. Jeg har kommet ut av min svarte periode hvor alt jeg kjøpte var endten svart eller grått. Nå blir det en del rosa, lilla, mint og turkis å da passet jo denne vifta fint :o)) Måtte jo test den ut litt når jeg kom hjem, og Vinja syntes dette var et nytt og spennende leketøy. Hun snuste på den på baksiden, og gikk foran for å gjøre det samme, hehehe!! Hun spratt i været og fløy av gårde når vifta blåste pelsen hennes til alle kanter. Like fort var hun tilbake igjen for å undersøke den litt til, og hun holdt på en god stund. Ronja var ikke like begeisteret å lå litt på siden å kikket på søsteren :o))De hadde også disse flotte salat, frukt eller bærbollene til 49,- De passer perfekt til en kurv med jordbær. Inni bollen er det en sil som kan tas ut for å skylle innholdet. De fine fargene gjorde nok sitt til at jeg falt for dem, og bare måtte ha dem :o))Nå har jeg latt kroppen synke langt ned i stresslessen mens jeg nyter en Caramel Latte Macchiato og ser på Mord og Mysterier på TV 2... Er ganske sliten i kroppen etter behandlingen så det er godt å bare sitte å slappe av en stund. Blir nok ikke så sent før jeg krabber opp i senga i kveld tror jeg. Må jo være utvilt til Kongelig Bryllup og besøk i morgen.

Ha en fortsatt fin fredagskveld, blogges :o))
Det straffer seg

 • 31.05.2013, 13:55

I går foretok jeg ommøblering i heimen, som jeg har hatt lyst til å gjøre ganske lenge... Er kjempefornøyd med resultatet, og stortrives med slik jeg har fått det. Problemer er bare at skulderen og armen min ikke er like fornøyd i dag. Den verker helt ned til håndleddet, og jeg tror ikke at jeg skal gjøre så veldig mye til å tirre den i dag. Irriterende at den skal bli så ille, enda jeg var nøye med at alt jeg flyttet var lett. Løftet ut alle skuffene i kommodene når jeg dyttet de rundt, men tydligvis var det for tungt alikevel.

Aktivitetene i går satte i gang en reaksjon i kroppen, og jeg ble nesten hyperaktiv.... Det igjen sørget for at jeg var veldig våken og rastløs i kroppen da jeg skulle gå å legge meg. Jeg satte på en DVD å la meg ned i senga i håp om at jeg skulle bli trøtt å sovne. Det ble jeg jo ikke, og endte opp med å se hele DVD'n + litt av en annen. Sist gang jeg så på klokka var den 05:50, men da gled jeg faktisk inn i drømmeland å våknet igjen litt før 9. I fare for å sove halve dagen sto jeg opp og spiste frokosten.Litt seinere i dag skal jeg besøke Felix for å mate han og gi litt TLC... Han er alene til i morgen og trenger noen til mate han, og da stiller jeg selvsagt opp vettu. Som sist er han sikkert helt uthungret etter kos, enda han ikke har vært alene så lenge, hehehe!! Når han syntes at han har fått nok kos så sier han i fra, og da er det bare å finne fram maten. Etter det er han i grunnen ikke så interressert i meg lenger og jeg kan gå igjen :o))

Mine egen to hårballer ligger rett ut å glipper med øynene... Temperaturen er vel som i går, men kanskje ikke like klamt , og de syntes at livet er ganske behagelig akkurat nå :o))

Huff nå har jeg sittet å sløvet lenge nok, på tide å få kroppen i gang å røre litt på seg. Jeg må gjøre noen skulderøvelser for å få litt bevegelighet i leddet og strekt ut muskler og sener litt. Det blir ikke så veldig behagelig, men det må gjøres. Blogges!!
Den obligatoriske samtalen

 • 24.05.2013, 23:22

Når man går så lenge sykemeldt som jeg har gjort nå så er det obligatorisk med en samtale hos A-MED. I dag kl 12 hadde jeg denne samtalen. Det går ut på å fortelle om hvordan helsetilstanden er, og hvor lenge man tror man går sjukemeldt. I mitt tilfelle er det litt vanskelig å si akkurat nå siden skulderen ikke har hatt den framgangen jeg hadde håpet den ville ha. Hele samtalen gikk så raskt unna, at jeg syntes jeg akkurat hadde satt meg før det var på tide å gå igjen. Referat av samtalen vil bli sendt til min leder, og sikkert noen flere.


(kilde: http://www.a-med.no/)

Jeg dro hjemmefra nesten en times i forveien for jeg var ikke sikker på om mitt faste parkeringshus fortsatt var åpent. Rett før jeg ble sjukemeldt hadde de plukket vekk alt av betalingsautomater og bommer. Det viste seg at de bare hadde oppgradert, og da endte jeg opp med rusle litt rundt på Gunnerius for å slippe å sitte på venteverelset for lenge. Er det noe som stresser meg opp er nettopp å sitte på et venteværelse, og dette er ikke så stort... Siden jeg var stresset så fikk jeg hjertebank med en gang jeg satte meg ned, og da ble jeg varm å så ble jeg enda mer stresset. Innen jeg skulle inn så klarte jeg å få kontroll over megselv å roet meg ned, puh!!Etter at samtalen var over gikk jeg tilbake til Gunnerius, og jeg ønsket meg en ny veske siden Spikes & Sparrow vesken min er så tung at jeg nesten bærer meg ihjel. Den er tung uten noe inni, og enda verre blir det når jeg fyller den opp. Jeg endte opp med denne sorte Don Donna vesken i skinn, som er lett selv med alt mitt skrot i. Den kostet meg 1.250,-. Jeg elsker vesker med mange rom som man kan gå seg bort i, og denne hadde det :o))

Etterpå stakk jeg innom Dyrego og kjøpte våt- og tørrfór til pusene.... Jeg hadde vått fra før, men alle posene var av samme smak å de små kresne hårballene mine vil ikke ha dem. De liker litt forandring, og da må de jo få det. Ny smak gjorde susen det, og de spiste for en gang skyld opp alt sammen :o)) Mens jeg alikevel var ute stakk jeg innom Ultra og tok helgehandelen, så var det unnagjort.

Jeg følte meg litt varm og sår i halsen når jeg kom hjem, men jeg tok meg alikevel en liten tur i skogen med kamera. Når jeg kom inn igjen kunne jeg merke at feberen hadde krabbet litt høiere på termometeret, så da laget jeg meg en stor kopp med te å krøllet meg sammen i godstolen en stund. Det lindret, men halsen er fortsatt sår nå i kveld og feberen hjertelig tilstedet!!

Om litt begynner Rush Hour 2, og jeg tenkte jeg skulle prøve å få med meg den før jeg tar kvelden!!


Da var det klart

 • 10.05.2013, 21:24

Jeg kom meg opp av stresslessen til slutt, og ut av døra for å rydde opp i beddene mine... Siden jeg hadde gjort en ordentlig jobb i høst med å rydde før vinteren kom var det jeg skulle gjøre i dag overkommelig.Fra balkongen så det ikke ut til at det var noe liv i beddet på baksiden, men når jeg kom ut var det knopper på alle buskene mine. Rosene mine derimot var det dårligere med. Det var liv i dem kunne jeg se når jeg klippet dem ned, bare ikke noen skudd enda. Jeg får se hvordan det går utover når det blir litt varmere. Jeg tok meg god tid så skulderen og armen min ikke skulle bli så vond, men det ble den alikevel. 

Til den ene rosen min, som pleier å ligge utover hele beddet med nydelige små roser, skal jeg kjøpe en espalje å binde den opp. Jeg har brukt noen bøjler til å støtte den opp, men det har ikke helt gjort susen. Får den derimot lov til å komme opp av bakken vil den bli helt fantastisk :o))Vinja satt klistra oppe på balkongen å fulgte nøye med på at alt ble gjort ordentlig, og selv hun ble nok fornøyd med resultatet, hehehe!!

Når jeg var ferdig laget jeg meg en kopp kaffe å satt meg ut på balkongen for å slappe av en stund. Trengte å hente meg inn igjen å la skulderen få vile litt innen jeg hoppet i dusjen. Akkurat da var himmelen fortsatt blå, og sola lekte litt gjemsel bak noen skydotter. Innen jeg gikk inn igjen etter to kaffekopper hadde himmelen blitt ganske grå!Kattene hadde ikke mer våtfór igjen så jeg måtte ut i dag..... Så jeg dro ned på Alna-senteret og Tam hvor jeg kjøpte et stor eske med Applaws fiskevåtfór. Her går det bare i fisk omtrent, siden frøknene Lillepuzdatter ikke er så glad i kylling. Jeg hadde først tenkt å ta kjøpe to esker med 6 poser i hver, men så oppdaget jeg at de hadde en stor med 12 poser så jeg tok det. Når jeg kom til kassa sto det ikke noen pris på boksen, og jenta spurte meg hva den kosta noe jeg ikke viste. Jeg sa til henne at esken med bare 6 i kostet 79,-. Hun gadd ikke å gå å sjekke hva den store esken kostet å jeg fikk den for 79,-. Jeg klaget ikke vettu :o))

Før jeg dro hjem stakk jeg innom Rema i Østmarkveien for å handle inn litt til helgen... Litt og litt fru Blom, handlebagen ble ganske tung da jeg hadde fylt den opp å enda kom prislappen på bare 450,- :o)) Da jeg pakket varene mine inn i bilen oppdaget jeg sykebilen sto oppe på veien å de jobbet med en person. Ambulansepersonalet var ikke alene, å nei da, folk stimlet sammen for å se hva som hadde skjedd. Jeg forstår meg ikke på dette, at det er så spennende å se på at et annet menneske er sjuk eller skadet. Er nysgjerrig jeg oxo, men jeg stopper som en regel aldri for å glane på sånt. Q: Gjør du??

Nå skal jeg lene meg godt tilbake i stresslessen å se på tv resten av kvelden, blogges!!


 

Treg start på dagen

 • 10.05.2013, 12:44

Ble nok litt sliten etter turen til Seljord i går, og jeg sov helt til klokka 10 uten å våkne en eneste gang i natt, og det hører ikke med til vanlighetene. Pleier skjelden å sove hele natten, så dette var godt :o)) Satt nok litt anspent i bilen kjenner jeg, for nakken min har blitt litt stiv, men det går nok over etter hvert som jeg begynner å røre litt mer på meg.

Nede i gata holder vegvesenet, eller hva de nå heter, på med å feie vekk sand og skitt etter vinteren. Det skal bli godt å kunne gå på fortauene uten å skli i sand, og kunne sykle uten å være redd for å skli i sanden. Den sykkelen jeg har nå er en typisk bysykkel med ikke altfor kraftige dekk, og de er ikke så gode på grus... Har litt lett for å skli ut i stor fart, og jeg har hatt noen nesten overendehendelser et par ganger som fikk hjertepumpa til å sette i gang på overdrive, hehehe!! Selv må jeg komme meg ut med havesaksen for klippe vekk tørre stilker på rosebuskene mine sånn at de igjen kan bli like fine som dette :o)) Det begynner å skyer over så jeg håper det er opphold lenge nok til at jeg får gjort meg ferdig. Opptil flere ganger tidligere har jeg måtte søke ly under balkongen når kraftige regnskyld har kommet når jeg har holdt på der ute. Det er meldt regn utover dagen, men kryss fingrene så kommer det ikke før utpå ettermiddagen en gang :o)) Når bankkontoen blir fylt opp til uken skal jeg dra rett på Plantasjen for å kjøpe planter til balkongkassene og gravlunden. Regner med at det blir Margeritter i balkongkassen i år oxo, for de tåler mange typer vær å står like fint til langt ut på høsten. Spørsmålet er bare om de skal være hvite eller gule i år!!!!

Nei, nå er det på tide å få kroppen opp av stesslessen å komme i gang med dagen, for blir jeg sittende her lenger nå så er jeg redd jeg ikke kommer lenger, blogges :o))


 

Det lukter rent og godt...

 • 03.05.2013, 23:17

I ganske lang tid har jeg vært ganske oppgitt over at jeg ikke har orket å gjøre rent i heimen, og jeg orket egentlig ikke i dag heller men det var så ille at jeg kunne ikke utsette det noen lenger. Jeg brukte hele dagen med mange vilepauser for at skulderen og armen min ikke skulle klappe helt sammen. De har holdt, men er skikkelig grinete og såre nå i kveld. Ble ganske sliten i kroppen også, så jeg har sittet med beina høyt en god stund nå å kommer til å gjøre det til det er på tide å krype til sengs.De lune og varme orangefargene er nå kastet ut av stua, og inn har syrin og lillafargene kommet i stedet.... I fjor kjøpte jeg lilla duker til stua med sølvtråder som får de til å skinne, og jeg var sikker på at jeg hadde en til stuebordet oxo. hadde jeg det? Nei da :o(( Da ble det en svart duk med sølvtråd i stedet, og skal jeg være helt ærlig så syntes jeg det var like fint det. Da kom lysglassene og blomstene i lilla mye bedre fram. Bilde ble for mørkt til at det syntes!!

I morgen kommer Anne en tur, og vi bestemte oss for å ha ost og kjeks på kvelden... Jeg hadde tenkt å dra ut å handle min del av hærligheten på ettermiddagen, men regngjøringen tok for lang tid å jeg var altfor sliten. Får heller dra ut på formiddagen i morgen istedet. Jeg hadde to kjekstyper i skapet, og så skulle Anne kjøpe en pakke med flere typer i. Selv kjøper jeg noen gode smøreoster og selleristang så skulle vi klare oss tenker jeg. Vi trenger jo ikke den haugen på bare to stykker!!

Begynnr å bli ganske trøtt, men jeg skal ha med meg Graham Norton Show først. Koz dere med det som er igjen med fredagskvelden, blogges :o))
Auuuuuu

 • 03.05.2013, 11:15

I går var jeg jo så uheldig å få et slag av en dør på den vonde skulderen og armen min, og jett om jeg merker det i dag... Jeg hadde satt klokka på 8 for at jeg skulle komme meg opp, og ha god tid på å gjøre litt rent til helgen. Våknet til en utrolig stiv skulder og arm som ikke var så veldig villig til den slags arbeide :o(( Da slo jeg like godt av klokka og sovnet inn igjen med en gang. Nå har jeg vært oppe en times tid og tatt noen øvelser så den er et hakk mer bevegelig... Den døra skulle ha hatt juling, nemlig!!!

Været ute er ikke noe å snakke så veldig mye om i dag og heller ikke å ta noen bilder av, så da blir et heller et par av pusejentene... Begge to satt så fint da jeg skulle ta bilde av dem, men i det trykket til så fikk de begge dette stirrende og forskremte blikket.... De er ikke noe glade for å være fotomodeller og når jeg skal prøve å forevige dem, så må jeg si navnet deres å da blir det som det blir, hehehe!!

 Nei, dette går ikke.... Jeg kan ikke bli sittende her hele dagen, blogges!!
Nestenblondina må ut

 • 26.04.2013, 12:55

Når man går sjukemeldt er det veldig lett å bli lat, og med det mener jeg mure seg inne å ikke gidde noen ting..... For at jeg ikke skal falle i den fellen, for jeg føler at jeg er på kanten, skal jeg ut en tur å lufte meg å være blandt andre to beinte vesener. Kan bli litt ensformig samtale med mine firbeinte samboere i lengden :o))

Kattenes beholdning av våt og tørrfór begynner å bli ganske lav, så jeg har tenkt meg en aldri så liten tur ned på Alnasenteret og Tam. Tørrfóret holder nok til over helga, men det er jo ikke noen vits i å vente altfor lenge heller. Jeg må innom å kjøpe batteri til røykvarsleren også, for i går begynte den å pipe... Først et lite pip og så ble den skikkelig plagsom sånn at jeg måtte plukke ut batteriet, men dessverre hadde jeg ikke noe nytt batteri å sette inn.Pusene har som vanlig vært veldig aktive på morningen, men nå har de lagt seg for å ta formiddagsluren sin.... Vinja har overtatt senga mi, og den vil hun helst ha for segselv og blir ikke så veldig fornøyd hvis noen kommer for å få en liten flik. Ronja trives godt i sofaen hun, og hun ligger alltid mellom de to putene å sover så godt som bare den. Hun bare rører litt på ørene når jeg går forbi eller hun hører en lyd, og bare hvis hun tror at hun kan dra nytte av at jeg går forbi gidder hun å løfte på hode eller følge etter meg, hehehe!!

Nå må Nestenblondina sette kroppen i gir, for jeg har ikke lyst til å komme i butikken altfor sent heller, blogges :o))Dårlig dag i går

 • 19.04.2013, 12:49

Jeg var oppe tidlig i går for jeg hadde hengt meg på i vaskeriet kl 8, og jeg trengte virkelig å vaske for nå begynte det å bli tomt for rent i både skuffer og skaper. Klær og håndkler ble prioritert, mens sengetøy fikk vente til neste uke. Jeg har ikke vaskemaskin i leiligheten siden badet mitt er så lite, men to trapper ned har jeg et kjempestort vaskeri med to vaskemaskiner, sentrifuge og tørketrommel samt et stort tørkerom til sengetøy. Vi har også flere vasker som man kan skylle opp litt sartere tøy.Siden jeg var i vaskeriet sist så hadde vi fått ny tørketrommel, og den tørket tøyet mye bedre enn den gamle gjorde. Man hadde litt flere valgmuligheter og kombinasjoner for å tørke tøyet som gjorde at det var tørt mye raskere. Nå er alle maskinene i vaskekjelleren nye bortsett fra sentrifugen, men den fungerer fint foreløpig så det er ikke behov for å bytte den enda.

Jeg vet at jeg gnåler mye om denne vonde skulderen min, men det blir sånn når den sørger for at jeg blir så satt ut å ikke orker å gjøre alt det jeg vil gjøre. Selv om maskinene gjorde mesteparten av jobben, ble skulderen min skikkelig grinete og ble helt gåen etterpå. Jeg bare ramla ned i godstolen min i stua og der ble jeg sittende en evighet.Til slutt kom jeg meg opp av stolen og fikk slengt på meg yttertøyet, og så dro jeg ned på Alfaset Gravlund hvor jeg tente lys for pappan min. Da jeg gikk ut av bilen tok vinden tak i bildøren og blåste den opp så jeg ble nesten litt bekymret, men det gikk greit. Vinden var så sterk oppe på parkeringsplassen at det var vanskelig å gå, og hadde jeg ikke kneppet igjen jakken min hadde den blåst av meg. Heldigvis var det litt roligere nede ved graven, og fikk tent lyset i lykten og i det store gravlyset jeg hadde tatt med meg. Jeg har to solcellelykter der nede, og den ene lå på bakken.... Trodde først at noen hadde brukket den, men hadde heldigvis bare løsnet fra pinnen som satt i bakken.

Når jeg kom hjem var jeg helt ferdig, og etter at jeg hadde spist middag krabbet jeg under dyna for å slappe av.... Jeg skulle nok at satt klokka til å ringe, for da jeg våknet var klokka 22 på kvelden å da sto jeg opp å tok en kopp kaffe å så litt på tv før jeg igjen krabbet tilbake til senga å sovna igjen. Det verste er at jeg sov helt til klokka 10:30 i dag, så det er tydelig at kroppen ikke fungerer helt som den skal akkurat nå.
Hjemme i dag også

 • 12.04.2013, 15:10

Det er så vanvittig frustrerende at skulderen min er så stiv og ubrukelig og gjør at jeg ikke orker noen ting. Smertene og betennelsen gjør at jeg er sliten og kavlm hele tiden. Da jeg sto opp i dag hadde pæra i baderomstaket gått, og jeg hadde ingen mulighet til å skifte den. Heldigvis fikk jeg hjelp, godt med gode hjelpere når man ikke kan selv.Ute er det grått og trist i dag oxo, men jeg var så fornøyd med at det hadde sluttet å snø.... Jeg gledet meg nok litt for tidlig for nå har det faktisk begynte å lave ned igjen :o((  Jeg burde egentlig ikke bli overrasket for April er en vanskelig måned. Den kan være god og varm med masse fint vær, men også veldig lunefull med snøvær og kulde. Nå er det ikke så kaldt ute, men helt ærlig så kunne jeg godt vært foruten snøværet.

Tidligere i dag ringte det på ute og der sto en dame som skulle prate om et par blader hun hadde med seg, et av dem var Fyrtårnet... Hun hadde tydeligvis ringt på mange ganger før, for det første hun sa var at så hyggelig at jeg endelig traff deg hjemme. Hallooooooo, jeg jobber på dagen. Dette er vel en eller annen kristen organisjon tenker jeg, og hater når folk kommer å vifter bibler og tidskrifter i ansiktet på meg for å prakke på meg noe jeg ikke vil ha. Det å tro eller ikke er personlig for meg, og ikke noe man skal gå rundt på dørene å prate om...... 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt meg ut i dag, men det var tomt for mineralvann og litt annet til helgen så jeg må alikevel... Kanskje like greit å få det unna med en gang før alle andre slutter på jobb!!
Freddan' er her..

 • 08.03.2013, 13:29

Da var over halve freddan' gått allerede, og helgen nermer seg med stormskritt... Skal bli deilig å få seg et par dager fri uten alarmen som uuuuuler før det blir ordentlig lyst. Når det er sagt så merker jeg godt at det blir raskere lyst om morningen nå enn for bare noen uker siden, og det er jo så deilig :o))

Oslo bader i sol i dag, men det var svinaktig kaldt med - 7 C da jeg stressa avgårde til morran i dag. Merket det godt da jeg gikk fra garasjen og opp mot jobben..., jeg ble ordentlig kald å har vel egentlig ikke fått varmen helt tilbake enda! Litt min feil, for jeg hadde jo tatt på meg altfor tynn jakke, som ikke helt var tingen i dag.

Jeg har ikke fått tatt meg noen lunch enda, var bare nede i kantina og kjøpte meg en baguett som jeg spiste mens jeg jobbet. Nå deriomot har jeg tenkt til å logge ut noen minutter for å hente meg en kopp kaffe og få en pust i bakken. Enkelte dager blir sånn som dette, og det er bare å ta dem som de er.

Ha en fortsatt fin fredag, blogges :o))


Trøtt som en dupp

 • 08.02.2013, 15:53

Fælt at man skal være så trøtt at man bare har lyst til å legge seg ned å sove... Nå har jeg forsøkt med kaffe, vann og crazy frogs som er fulle av sukker og salmiakk i midten uten at det egentlig funker noe serlig. Jeg vet at det går over når jeg kommer meg ut i frisk eksosluft, men inntil da er det et mareritt å holde øynene åpne, jeeeeesp!!!!

Jeg var litt bekymret for at det skulle bli hektisk og masete på jobb i dag siden vi kanskje bare ble to, men det var ikke så ille. I tillegg så ble vi tre stykker i dag, og det hjelper masse. AC og jeg glemte helt å ta lunch, og da vi endelig kom på det gadd vi ikke å gå ut. Jeg stakk bare ned i kantinen å hentet meg litt salat, som jeg spiste mens jeg kikket litt på avisen. Vurderte en stund å gå ut, men så frøys jeg så voldsomt så da droppet jeg det.

Er så godt at det er helg og to dager fri nå.... Jeg kan sove litt lenger i morgen, men ikke helt til jeg våkner av megselv for jeg har time hos frisørdamen for litt touch up på etterveksten og klipp av fliser. Hehehe, setter jeg ikke klokken til å ringe så kommer jeg nok til å sove til jeg skal være der. Det går ikke ann :o)) Etterpå må jeg forte meg i butikken å kjøpe det siste til i morgen kveld, før jeg må dra over heimen med støvsuger, mopp og støvklut. Kan jo la hybelkaninene stryke gjestene på leggen, holder egentig at pusene gjør det :o))

Til morran i dag, i det jeg var på vei ut av døra, hørte jeg noen gulpelyder fra lille rommet... Der satt Vinja og gulpa opp masse mat, og det kunne jeg ikke la ligge der så det var bare å slenge av seg jakka igjen å begynte å tørke og vaske. Frøken Lillepuzdatter så litt molefunken ut med en gang, men så kom hun seg å var i full vigør igjen. Innen jeg kom meg ut av døra var hun i matkoppen å spiste igjen.

Bare noen minutter igjen nå så kan jeg pakke sammen og komme meg hjemover... Er sikkert litt kø nå som det er fredag, men det er bare å lene seg tilbake så får det bare ta den tiden det gjør :o)) Blogges!!
Endelig helg

 • 02.02.2013, 00:01

Det var IKKE med tungt hjerte jeg gikk hjem fra jobben i dag nei :o)) Nei, jeg var så klar for helgen at det er sjelden jeg er så klar, hihihihi!! Det var ikke fult så hektisk i dag, og jeg klarte å sitte i ro med arbeidsoppgaven å få dem ferdig uten at jeg ble avbrutt av telefonen som kimte hele tiden. Sånn var det nemlig i går... Da kom det hastesaker over telefonen som måtte tas pluss mailer som måtte besvares. Da var jeg helt ør i hode da dagen var omme og temmelig sliten.... I 2012 fikk vi et nytt arbeidsverktøy, men vi har ikke fått satt oss inn i alle funksjonene enda. I dag hadde vi en gjennomgang på 1,5 time som ga svar på en del ting som var uklart. Kommer nok til å knote litt en stund til tror jeg inntil jeg blir mer dreven!Jeg har fått dilla på forfatteren Debbie Macomber's bøker... Av og til dukker det opp nye bøker hos Narvesen, og da passer jeg på å kjøpe. I dag hadde de to som jeg ikke hadde fra før. Hemmeligheter i Sandpiper Way fra 2008 og Susannhas Hage fra 2006. Kjøpte samtidig bok no 12 i Heksemesteren-serien... Jeg har hatt lesetørke en god tid, men nå i helgen har jeg tenkt å prøve å lokke den frem igjen. Det har dessverre blitt litt vel mye tv og pc på meg de siste månedene, noe som gjør hjernen litt sløv og lite ville til å konse seg om lesing.

Da jeg var ute i lunchen i dag var jeg nede på Postkontoret på Kiwi og fikk kjøpt Postens smarteske, så nå er det bare å få fylt den opp sånn at jeg får sendt den til faren min over helgen. Han venter nok på at den skal komme :o))

Om litt begynner Graham Norton Show, som jeg tenkte å få med meg innen jeg gtar kvelden... Kjenner at jeg er ganske trøtt i kveld, så jeg kommer nok til å få sove i natt å siden jeg ikke trenger å sette noen klokke til å ringe blir det forhåpentlig noen flere timer enn det har blitt de siste nettene. God kveld/natt :o))
Feriedag med innlagt shopping

 • 25.01.2013, 23:23

Det var så deilig å få sove lengre i dag, men jeg hadde satt klokka til å ringe alikevel for å ikke sove altfor lenge. Jeg hadde avtalt med Anne at hun skulle komme til meg kl 11 for at vi skulle dra ut å handle litt. Like før hun skulle komme kom jeg på at det var litt slunkent på bankkontoen, og jeg måtte overføre litt kontanter. PC'n min er jo ikke noe speedy, så det tok selvsagt laaaaang tid før den kom opp å da endte jeg selvsagt opp med å bli forsinket.

Mens jeg surra med data'n satt Anne å kikket på bruksanvisningen til ismaskinen, hvor det står en del oppskrifter. Vi skal nemlig teste ut ismaskinen i morgen sånn at vi får is til dessert etter terteskjellene med fiskepudding og reker. Jeg er spent på hvordan det blir, for det blir første gangen jeg prøver meg på dette her :o))Først dro vi bort på Bøler senter, for Anne hadde snappet opp at det var en butikk der som solgte lys fra Løiten Lys... Begge to liker godt de lysene, så vi var ganske spente på hvilket utvalg de hadde. For en nedtur det ble. Butikken var knøttliten, og damen hadde bare et lite utvalg av den sorten som var kjedelige. De man får på Nille er mye finere å se på!! Når vi først var der stakk jeg inn på Jernia og fikk kjøpt flere støvsugerposer, for jeg finner ikke igjen de jeg kjøpte for en stund siden.

Hele opplevelsen på Bøler var trist, for det var omtrent ikke butikker igjen der borte. Det var flere stengte lokaler enn det var åpne. Kjedelig når det blir sånn, for da drar folk andre steder for å handle.
De hadde 50% avslag i prisen på en del grønne planter på Plantasjen, så vi stakk bort dit for å kikke litt. Jeg fant et par stykker som jeg ville ha... Fine ikke sant? Jeg kjøpte meg oxo 5 kubbelys i orange til lyktene mine. Her i heimen kjører jeg med varme og lune farger en stund til :o)) Det var veldig kaldt ute i dag, så vi kjørte hjem til meg å satte fra oss plantene der. Ingen vits å kjøre rundt i kulda med dem i flere timer.Etter å ha vært hjemom en tur dro vi ned til Bryn senteret for å handle inn mat, men først ble det en liten lunchpause på Opus... Jeg hadde ikke så veldig stor matlyst, og nesten alt de hadde var store porsjoner. Valget ble et halvt rundstykke med ost og en kopp kaffe. Hælen og kneet mitt var så vondt i dag at det var en fryd å kunne sette seg ned å slappe av littegranne. Det var gangske fult på Opus i dag, men vi hadde ikke noe problemer med å finne et bord å sette oss ved. Jeg fikk alt jeg trengte til lørdagsmaten og til isen... 

Siden jeg hadde kjøpt frysevarer dro vi hjem sånn at jeg fikk det inn i fryseren før vi dro videre til Alnasenteret for å kjøpe kattemat. Vi stakk en snartur innom Lefdal oxo for Anne hadde lyst til å se på ismaskin til segselv hvis prisen ikke var så ille. De har variert litt i pris fra butikk til butikk. Hos Lefdal kosta den fortsatt 399,- og da bestemte hun seg for å kjøpe den. Denne typen kommer i rosa og lyseblå, men de har ikke hatt rosa siden før jul, og den kosta foresten mer enn den blå!!

Dagen ble avsluttet på IKEA sammen med mange hundra andre mennesker... Det var ikke planlagt noe kjøp der, men det ble to nakkeputer, dørmatte og to bokser med matposer i lekker lilla farge, hehehe! Kikket på kommoder, og begge to så en lekker kommode som var 1,60 lang og 91 djup... Jeg hadde nesten bestemt meg for at jeg skulle kjøpe den på et senere tidspunkt, men så begynte de små grå å røre på seg. Jeg har ikke plass til en kommode som er 91 djup... Det kommer til å bli altfor trangt mellom senga og kommoden :o(( Jeg får nok leite etter en annen som er noe smalere.

Nå er jeg helt gåen i kneet og hælen og ganske trøtt og sliten oxo, så jeg kommer nok ikke til å sitte så veldig lenge opp i kveld kjennes det ut som!
Kjedelig

 • 11.01.2013, 14:24

Det er gørr kjedelig å være hjemme så lenge og attpåtil er så elendig at men ikke orker å gå utenfor døra. Jeg savner virkelig sosial omgang med andre enn kattene mine, ikke det at det er kjedelig med dem rundt meg, men de er ikke så snakkesalig akkurat, hihihi! Til tross for denne kjedsomheten så har jeg ikke tenkt meg ut i dag heller, skulle ha vært det for jeg begynner å få lite brød. Har bestemt meg for å vente en dag til, for at formen skal kunne komme seg enda litt mere :o))Ute er ganske kjølig i dag, og jeg har sett et par ensomme snøfnugg danse forbi fra tid til annen. Været får liksom ikke helt bestemt seg for hva det skal være. Det ene minuttet er himmelen blå og sola ser ut til å stikke seg frem, og så i neste øyeblikk skyer det over igjen. Gradestokken har landet på ca - 4C og det blåser en kjølig vind, en vind som var der i går ettermiddag oxo når jeg var ute med litt søppel.Tidligere i høst delte jeg to bajonettplanter for det vokste seg omtrent ut av pottene sine. Jeg hadde ikke plass til å lage altfor mange avleggere, så det ble 3 planter til slutt. I den ene potten har nå en ny avlegger kommet opp, og selvsagt et godt stykke vekk fra moderplanten. Den har vokst ganske kjapt, for det er ikke mer et par uker siden jeg så tuppen på den i jordskorpen :o)) Jeg har ikke så mye hell med planter som blomstrer, men disse her trives tydeligvis veldig godt hos meg!!Nå i jula bestemte jeg meg for å bruke Pentax kamera mitt igjen. Det tar veldig gode bilder, og tåler regn å skal kunne ta bilder under vann. Akkurat det har jeg ikke forsøkt meg på enda, men jeg har testet det i det rene skybruddet i sommer å fikk noen flotte regnværsbilder. Kamera kunne bare tørkes av, og så var det klar til bruk igjen :o))

Anne ringte nettopp og lurte på om jeg hadde noe fore i kveld, for hun lurte på om hun kunne komme en tur. Jeg hadde ingen planer så jeg sa hun bare kunne komme. Hyggelig å få besøk og sitte å prate litt. Derfor må jeg se å komme meg opp av godstolen og få ryddet litt her før jeg spiser middag. Hun skulle komme ved 17 tiden, og klokka har en evne til å gå veldig fort......

Ha en fortreffelig dag, vi blogges :o))
Trodde det var snø....

 • 04.01.2013, 12:41

Kom til å kikke ut av stuevinduet nettopp, og med en gang trodde jeg at det hadde begynte å snø. Det var jo ikke det da, men noen innsekter som har våknet til liv når varmegradene har kommet. Alikevel syntes jeg kanskje det var litt tidlig for dem å stikke ut å lufte seg. Det ligner på mygg, men det kan det vel ikke være??Formen er noe bedre i dag, og jeg føler ikke trang til å ligge på sofaen hele dagen. I dag går det greit å sitte i godstolen godt innpakket i lune tepper med varm te i koppen, og det er jo defintivt en fremgang. Feberen har gått ned til + 38,8 nå på formiddagen og det er positivt :o)) Tok nettopp en Ibux, og synker vel tempen enda litt mens den virker!

Pusene har vært ute å luftet seg litt nå på formiddagen, og siden det var så varmt ute ble Vinja like godt værende der en stund. Hun satt på lille klatrestativet å kikket på innsektene som flyr foran vinduene. Det er jo en av gledene om sommeren når et innsekt kommer inn på balkongen, det blir omhyggelig jaktet på og fanget inn. Noe å se fram til det om noen måneder :o))

Kine fortalte på Fjesboka at katten hennes har vært borte i 1,5 døgn, og hun er bekymret for han. Det er første gangen han er ute etter at hun flyttet til Nittedal, tror jeg det er. Hun har vært ute å ropt å lokket på ham flere ganger til ingen nytte. Håper han bare er ute å undersøke området, og kommer snart tilbake igjen til mamman sin.

Nå fikk jeg besøk, blogges :o))
En fin og verdig avsluttning...

 • 28.12.2012, 19:58

Jeg kom hjem igjen for en stund siden etter en lang dag med begravelse og en avsluttning hjemme hos dem sammen med familie og venner. Før jeg dro må jeg med hånden på hjertet si at jeg grudde meg en del til hvordan det kom til å bli i dag. Som jeg sa i dag morges klarte jeg å tvinge i meg et par skiver brød, og de fikk magen min til å romle å være skikkelig ugrei like før jeg skulle dra. Heldigvis så ordna det seg. Jeg hadde sagt til Anne at jeg skulle være hos henne mellom 09:30 og 09:45, og det klarte jeg med et nødskrik. Eks.svigerinnen og mellomste sønn kom like etter meg, og hun hadde bakt en verdens beste som ble plassert kjølig med en gang til etterpå.

Vi bestemte at vi skulle bruke min bil bort til kapellet... Ingen av oss var helt sikker på hvor det var, men vi fant det da uten å måtte kjøre på sightseeing.Seremonien ble holdt i Stalsberghagen Lille Kapell hvor det var plass til 50 personer. Det var bra oppmøte av gode venner, familie og kolleger, så vi fylte nesten alle plassene i kapellet. Presten var alle tiders og hadde sydd sammen en pen tale. Datteren hadde bestemt seg for å holde tale for faren sin, og for en tale det var. Den var varm og fin hvor man ble blank i øynene det ene øyeblikket å dro på smilebåndet i det neste. Jeg syntes det var så tøft av henne gjøre dette, og jeg vet med hånden på hjerte at det er noe jeg aldri hadde klart.

Etter at seremonien var over stablet vi oss inn i bilene og kjørte hjem til Anne... Vel, det ble en aldri så liten sightseeingtur på oss da vi ikke var helt sikker på hvor vi skulle kjøre. Nå er det nå en gang sånn at det er flere veier til Rom, også til Lørenskog så vi kom fram til slutt. Når alle hadde kommet ble det veldig fult i stua, og etter en opptelling da flesteparten hadde gått igjen litt senere så fant vi ut at vi hadde vært 19 stk. For at Anne skulle få konsentrere seg om å ta seg av gjestene, ordnet eks.svigerinnen med å varme gryteretten, datteren laget en knakande god kaffe mens jeg begynte med å lage fine smørkrøller med ostehøvelen. Alle fikk en stol å sitte på, og alle fikk i seg den gode gryteretten etterfulgt av kaffe, verdens beste, riflekjeks, pepperkaker og kromkaker.. Tror ikke at jeg har glemt noe.

Det virket kanskje kaotisk hvis man sto å kikket inne, men egentlig fungerte alt som det skulle. Det var en fin avsluttning på en lang og litt vanskelig dag, for begravelser er jo akkurat det.

Jeg ble igjen etter at de andre hadde dratt, og hjalp Anne med å ta ut og fylle opp vaskemaskinen å rydde sånn at stua så respektabel igjen. Etterpå ble vi sittende en liten stund i sofaen å prate om dagen, og hvordan den hadde vært. Tilslutt var jeg nødt til å takke for meg, for jeg var så sliten at jeg nesten ikke klarte å holde øynene åpne lenger. Dessuten lengtet kroppen min noe helt forferdelig etter å få lov til å komme inn i joggebuksene og en veldig romslig genser.

Det ble som sagt veldig lite søvn natt til i dag, men jeg tror ikke at det kommer til å bli et problem i natt!!
Tidlig oppe....

 • 28.12.2012, 08:01

Det var vanskelig å få sove i natt, og jeg lå å vrei meg i flere timer innen jeg endelig gled inn i en urolig søvn.. Etter bare å ha sovet ca 1 time våknet jeg igjen, sto opp litt å satt en stund på kjøkkenet før jeg rusla inn i senga for å prøve å sove et par timer til. Da var jeg faktisk helt avslappet, og ble borte med en gang hode traff puta. Når alarmen uuuulte så føltes det nesten som om jeg ikke hadde sovet i det hele tatt, og jeg var vanvittig trøtt. Før jeg rakk å "hvile hode litt" på puta og sovne inn igjen spratt jeg ut av senga og hoppa inn i dusjen.

Vanligvis klarer jeg ikke å spise noe serlig om morningen, men jeg tvang i meg et par skiver brød og en kopp kaffe for at kroppen skulle ha noe å gå på.

Pusene pleier å komme inn til meg når alarmen går når jeg skal på jobb, men de har tydligvis blitt vant med at matmora deres sover lenger om morningen. Jeg kunne se Vinja ligge i sofaen i stua i en ring, og hun gjorde ikke noe forsøk på å stå opp. Ronja løftet så vidt på hodet og laget en kozelyd før hun oxo la seg ned igjen. Sistnevnte har begynte å kvikne til og kommet for å få litt koz mens jeg kledde på meg fjeset. Alltid festelig å stå mellom meg og speilet vøttø!!

I dag er det den vanskelig og vonde dagen med begravelse, og jeg kjenner at jeg gruer meg.... Har allerede puttet lommetørklær i jakka og i veska, for de kommer helt klart til å bli brukt i dag.

Vi blogges senere!! 
De siste julegavene er nå innkjøpt...

 • 21.12.2012, 23:29

Det har blitt en lang dag for meg, siden jeg først var i vaskekjelleren fra tidlig på morningen og ved 11 tiden kom Anne mens jeg holdt på å brette tøyet sammen. Jeg hadde trodd at jeg skulle være ferdig mye tidligere, men maskinene brukte lengre tid enn forventet.. Sånn er det bare inni mellom :o))

Anne sin dag var ikke så god på formiddagen i dag, og det kunne jeg se med en gang hun kom. Sånn kommer det nok til å være en stund framover, noen dager er gode og andre vil være tunge og vanskelig. Man vet jo det fra en selv mistet noen som sto seg nær, at det kunne gå veldig bra lenge å så kom det dager hvor alt bare var trist og leit. Etterhvert blir det lettere, men hvor lang tid det tar varierer helt fra person til person. Hun vet at hun bare kan ringe til meg eller kommer når hun måtte ønske det!!

Før vi dro ut spiste vi litt formiddagsmat, for det nytter ikke å shoppe på tom mage... Anne hadde lyst til å dra en tur på Lambertseter senter å kikke litt, og der er det masse butikker som man kan forsvinne inn i å komme ut med fulle handleposer. Først måtte vi en tur på Oppsal for å hente pakken jeg hadde fått fra faren min, men det var litt vanskelig å parkere der så jeg hoppet ut å strena bort på posten mens Anne forsøkte å parkere. Det var ikke så mange der, men herregud så god tid de hadde når de først kom fram til luka!!

Det var ikke noe enklere å finne en plass på Lambertseter men det gikk til slutt da vi kom litt opp i høyden :o)) Første stopp ble Åhléns hvor jeg kjøpte en rød stor pute til den hvite flettekisten min og to nye røde stolputer til kjøkkenstolene mine. På bilde ser de faktisk litt rosa ut, men de er egentlig julerøde bare for å ha sagt det :o)) Anne fant en fin mellomstor kjele/gryte som kan settes i ovnen som hun kunne tenke seg som julegave fra meg, og det fikk hun. Den er alt pakket inn, så det blir ikke noe bilde av den.

Vi var en kjapp tur innom Dyrego oxo for at Anne hadde lyst til å se om de hadde gulv til tak klatrestativ med en stang og flere plater oppover... Det hadde de, og det er samme sorten som det jeg har med dobble stenger. Det skulle de ha rundt 1.900,- for hvis jeg ikke tar helt feil. Stativet hadde passet perfekt bak sofaen, og jeg er sikker på at Felix kommer til å bli så fornøyd med det. Hun skulle ikke handle i dag, bare sjekke ut hva de hadde og hva det kostet. Etterpå var vi inne hos Claes Ohlsson hvor både Anne og jeg plukket ut julegaver, nemlig eggekokere... Jeg har ønsket meg en sånn en stund, så det var midt i blinken at de hadde det. Det var merket OBH Nordica.Når vi skulle dra videre va dette det som møtte oss... En bil hadde parkert så tett inntil bilen at det var helt umulig å komme inn i den fra sjåførsiden, og Anne hadde ingen annen mulighet enn å gå inn fra pasasjersiden. At folk ikke kan bruke hode å se hvordan de parkerer bilen... Hva hvis dette hadde vært et eldre menneske, som ikke hadde klart å slenge beina over giret osv. Jeg har opplevd det et par ganger, og ved begge anledningene var jeg nødt til å åpne bagasjedøren å krabbe igjennom der for å komme inn i bilen. Da kan det være godt at folk med sarte ører ikke var i nærheten, for den tiraden med ord jeg tømte meg for da var ikke pen. 

Anne trengte kattemat til Felix så vi dro videre til Alnasenteret hvor det er det eneste stedet de har den typen han vil ha. Det var like fult med glade og frustrerte juleshoppere der, men litt lettere å parkere var det i allefall. Det ble en tur innom Lefdal hvor vi kikket på det meste av det som var å se på, men det var mest kjøkkenavdelingen vi var interressert i. Jeg ønsket meg en iskremmaskin fra OBH Nordica, en sånn med to boller som kommer i rosa og lyseblå. Det fant vi der, og jeg fikk min andre julegave å vi var da ferdig med den delen av shoppingen. Gleder meg virkelig til å prøve den ut i romjula, for is er jo så vanvittig godt :o))Når vi likevel var i nærheten så dro vi en kjapp tur innom Smart Club for å kikke litt der... Det blir ikke den aller største shoppingen der, Anne kjøpte en sort litt tykk strømepukse og jeg en rosa Ukulele som egentlig er til barn. Jeg kunne jo spille gitar en gang i tiden, og har så lyst til å prøve Ukulele... I stedet for å kjøpe en dyr en som blir liggende hvis jeg ikke får dreisen på det, kjøpte jeg den billige varianten som jeg kan øve meg litt på først :o)) På det tidspunktet begynte jeg å bli sulten så vi snudde nesen mot Brynsenteret....Før vi gikk inn på Ultra for å handle inn julemat, drikkevarer og snoop stakk vi inn på Opus for å spise middag.. Julenissen dukket opp nesten med en gang vi hadde satt oss, og han gikk å delte ut gaver til barna... Syntes han kunne gitt en småpakke til oss litt store barna og jeg da :o))Middagen ble Ostegratinerte Nachos med kjøttsaus og rømme... Det sto på menyen som smårett, men den var da endelig stor nok. Smaken var helt himmelsk og vi kozte oss storveis med middagen. Jeg begynte å bli sliten så det var deilig å kunne sitte litt ned å slappe av litt før vi løp videre.

Anne hjalp meg inn med alle mine pakkenellikker, og da så naboen oss å kom ut for å slå av en liten prat. Jeg viste jo at hun hadde kjøpt en blomsterbukett til Anne å nå ville hun høre med henne om det var greit om hun fikk levere den, og det var det jo. 

Nå har jeg satt meg godt ned i godstolen for å slappe av mens jeg ser på Die Hard no 1 på Dansk TV2... Filmen har jeg sett ørten ganger, men det gjør ingenting. Kjenner at jeg er ganske siiiigen i kroppen etter all denne løpingen i butikker, men jeg har alikevel hatt en veldig hyggelig dag sammen med Anne :o))Oppe og veldig trøtt....

 • 21.12.2012, 09:29

Den store planen om å komme meg tidlig i seng i går falt i fisk, og det er vel ikke så overraskende når det gjelder meg.... Det fikk jeg selvfølgelig igjen for til morran i dag da alarmen uuuuulte kl 07:45. Akkurat da hadde jeg helt glemt at jeg skulle i vaskekjelleren å holdt på å slå av alarmen å legge meg til å sove igjen. Det hadde jo tatt seg nydelig ut, jesp!!!

To maskiner er allerede ferdig og tøyet er i tørketrommelen og tredje maskinen i full gang å ferdig om ca 10 minutter. Jeg kjenner at øynene helst vil gli igjen her jeg sitter å ser på God Morgen sendingen på TV2, men det kommer seg nok når jeg kommer meg i dusjen om litt.

Ute er det tåke og så snør det lett, gradestokken har landet på - 7C så det er fin temperatur egentlig.... Ronja er ekstremt selskapssjuk i dag og virrer rundt meg og smågnurker å dytter til meg med de små potene sine. Så kaster hun seg ned på gulvet og vil at jeg skal stryke henne over pelsen. Vinja ligger å dormer seg på klatrestativet å ser på søsteren sin, men gidder ikke å komme ned fra den gode plassen sin.

På tide å komme seg ned i vaskekjelleren og få resten av tøyet inn i tørketrommelen, blogges :o))
Makan til frekkhet....

 • 21.12.2012, 01:17På mandag var det begravelse i Oppsal kirke, og da gikk tyver inn i kirkens garderobe og stjal mobiltelefoner, penger, nøkler til en Volvo og bilen... Ikke en gang under en begravelse skal man få ha sine eindeler i fred. Les artikkelen her på NRK

Det er jo litt av en risk å ta å gå inn i kirken og ned i garderoben under begravelsen, for det er alltid noen som må på toalettet eller som av en eller annen grunn er der nede. Jeg kjenner godt til kirken siden det er den som ligger rett her ovenfor, og jeg er jo konfirmert der å begge foreldrenes begravelse har vært holdt der. Jeg blir så opprørt over at noen kan være så frekke at de gjør noe sånt under en seremoni som allerede er vond og vanskelig.

Når det er sagt så ville aldri jeg ha lagt igjen verdisaker i noen garderobe.. Ikke hadde jeg hengt fra meg yttertøyet mitt der heller, for det er ikke så varmt i kirken. Håper virkelig at de blir tatt sånn at det kan blir en stopper for dette. De hadde jo vært i en annen kirke og gjort det samme der.....
 

Oppe og ikke gråter....

 • 14.12.2012, 09:06

Det var ikke med stor entusiasme jeg ramlet ut av senga i dag. Feberen var der og jeg frøs g svettet om hverandre, og det sto ikke så bra til med hals og hode heller. Proppet i meg en Ibux og kom meg inn på badet...

Jeg ble ferdig med legg og lårvarmerne til KAJ i går, og tok de med på jobben. Hun var ikke kommet enda da jeg ramlet inn, og jeg forta meg å legge dem på tastaturet hennes. De slo ann og en av dem ble prøvd ut med en gang, knis..... Bilde av dem kommer i ettermiddag :o))

Ute holder temperaturen seg på - 7 i dag oxo, og det er blitt mer overskyet nå enn det var når jeg sto opp. Fikk ikke med meg noen værmelding i går, så jeg vet ikke om det kommer noe mer snø.

Ha en fortsatt fin dag, blogges :o))

Ikke mye å rope hurra for....

 • 07.12.2012, 22:03

Som alltid fikk jeg da kjøpt meg flax julekalender dette året oxo... Vært eneste år er jeg like spent og tror jo selfølgelig at jeg i det minste skal få igjen innsatsen, hahahaha!! Det har ikke engang blitt det, men med frisk mot har jeg nå skrapet i 7 dager. Så langt har det ikke vært noe å rope hurra for.Har du kjøpt deg flaxkalender? Hvordan har utbyttet blitt så lang?
Kulda tar knekken på kroppen min....

 • 07.12.2012, 21:04

At kroppen min ikke er noe glad i kulda har jeg vist lenge, men i år sliter jeg mer enn jeg noen gang har gjort... Hver dag er nesten alle krefter og energi borte fra kroppen når arbeidsdagen er slutt, og jeg føler meg sliten, trøtt og litt småkvalm. Det hadde ikke behøvd å være så ille, men det er så kaldt der vi sitter på jobben at jeg fryser omtrent hele dagen, og når jeg fryser så spenner jeg hver eneste muskler og scener i kroppen. Det igjen gjør at kroppen jobber hele tiden... Når jeg satt i bilen hjem var det så ille at jeg mest lyst til å legge meg ned for å sove. Nå står panellovnene nester å rister på veggene, og jeg har tjukk jakke på, skjerf i halsen og innpakket i to fleezepledd å sakte men sikkert begynner varmen å komme tilbake. Formen har oxo så smått begynt og komme tilbake til normalen...

Jeg vet ikke hvorfor det er som det er, men det er i allefall utrolig slitsomt... I går var det like dann, og jeg lå for det meste langt under teppene mine å halvsov med to puser rundt meg. De gjorde det beste de kunne for å varme mammen sin, og det lyktes etterhvert :o))I begynnelsen av uka var nesten hele utgangsdøra våres hvit av is og rim for at det var så kaldt i oppgangen. Jeg ringte vaktmesteren, og spurte om han kunne finne frem vifteovnen våres igjen. Nå har den stått på noen dager og det er ganske levelig i oppgangen å det er bare litt is igjen helt nederst ved gulvet. Den ovnen han har satt fram er ikke den vi fikk for et par år siden, den kunne vi nemlig sette varmen opppå mer enn på den her. Snakket med naboen om det forrige dagen, og hun hadde oxo sett det. Kan nok hende at de tar en prat med vaktmesteren om akkurat det...

Når jeg nå først driver å syter og beklager meg over kulda, så fikk jeg med meg værmeldingen på NRK tidligere i kveld og der var det ingen løfter om at det skulle bli noe mildere med det første. Da er det bare en ting å gjøre å det er å pakke på seg enda mer klær og forsøke å holde kulda vekk fra kroppen...
Jeg gledet meg for tidlig....

 • 30.11.2012, 10:29

På onsdag var jeg så happy for at det så ut til at jeg gikk klar av omgangsjuken, da kvalmen forsvant og jeg bare hadde litt vondt i magen... Gleden varte ikke særlig lenge den, for natt til torsdag var det bare å ta på seg joggeskoa og begynne å jogge mellom senga og toalettet. Jeg vurderte sterk å ta med meg dyna og puta å legge meg der ute, men gjorde ikke det. Det holdt på til langt ut på torsdagen, og da det begynte å roe seg var jeg så sliten at jeg sovna momentant og sov i flere timer....Når jeg våknet i dag var jeg så vissen i kroppen at jeg nesten ikke orket å snu meg i senga engang, og det er jo ikke så rart siden jeg ikke hadde fått i meg noe næring siden onsdagettermiddag. Jeg likte dårlig å ringe på jobben for å si at jeg måtte bli hjemme i dag oxo, men jeg så svimmel og slapp at jeg hadde ikke en sjangs til å komme meg ut av døra.

At jeg ble dårlig nå setter jo adventsforberedelsene mine litt tilbake, for i kveld hadde jeg tenkt å henge gardiner og finne frem advenstlysestaker og stjerna mi. Jeg skal nok bli ferdig innen søndag, men kanskje ikke så tidlig som jeg først hadde tenkt meg det. Ingen krise for adventstiden kommer uansett den, må bare akseptere at alt kanskje ikke blir ferdig like tidlig som planlagt.. Sånn er det bare!!

Ute er det - 3,6 C og klarvær... Sola kommer nok opp på himmelen i dag oxo, men det tar litt tid før den kommer seg over tretoppene.
Den kom i dag....

 • 16.11.2012, 23:28

Den nye Samsung Galaxy S III kom i dag... Var inne på posten.no og printet ut hentelappen, for jeg ville slippe å dra hjemom for å hente den i kassa. Siden vi ikke hadde noe fagsystem i dag, og alt det jeg skulle gjøre innebar at jeg måtte inn der for enten å sjekke noe eller regisrere noe, fant jeg ut at skulle gå 15 min før tiden. Med min nye telefon i veska dro jeg glad og fornøyd ned på Expert for å kjøpe et par nye deksler til den...

Gledet meg til å komme hjem for å begynne å bruke den, for jeg regnet jo med at det mye micro simkortet mitt ville ligge hjemme i postkassa å vente på meg....!! Postkassen derimot var så tom som det gikk ann å bli, akkurat som det alltid er på fredagene. Dermed ble vidunderet liggende i esken sin så lenge, og skuffelsen var ganske stor. Syntes jo det er rart at Telenor ikke klarer å få sendt ut simkortet sånn at det kommer samtidig som telefonen jeg har kjøpt hos dem... Postbudet pleier sjelden å ha med noe post til meg på lørdagene heller, så simkortet dukker nok antageligvis ikke opp før på mandag... Bommer :o((Har DU livet kjært...?

 • 09.11.2012, 23:05

Jeg må bare spørre, for det er mange som ikke har det nå i høstmørket... Folk kler seg i mørke klær å går rett ut i gata og regner med at vi bilførere ser dem... NOT!!! På veg hjem fra jobben i dag var det ganske mørk, og det regnet tett å 3 ganger var det på nippet til at jeg kjørte på noen. Det var helt umulig å se dem, før de var rett foran billysene... De kan prise seg lykkelig for at jeg kjørte sagte sånn at jeg rakk å stoppe!Ingen av disse tre personene hadde refleks på seg, og da gjør de det ganske umulig for oss som kjører bil. Spesielt siden de MENER at det er helt greit å bare kan gå rett over i et uopplyst fotgjengerfelt i høstregnet, og tro at de er synlig. Hvem er det som får skylden hvis de blir påkjørt, jo det er jo bilføreren selvsagt. Jeg blir fly forbanna på disse idiotene som ikke tenker seg om, grrrrr!!! 

SÅ TIL DERE SOM TROR AT VI BILFØRERE KAN SE ALT SOM RØRER SEG I MØRKET, ROPER JEG HØYT... VI GJØR IKKE DET, SE Å FÅ PÅ DERE REFLEKS!!Dette er altfor tidlig.....

 • 06.10.2012, 00:30

Hvorfor skal butikkene sette frem juleproduktene allerede tidlig i oktober? Det er det samme styret vært eneste år, og i dag da jeg fredagshandlet på Ultra kom jeg over noe jeg helst skulle ha sett ikke kom før i desember.


Julemarsipanen og colaen har inntatt butikken for å bli til langt over nyttår... Flere kikket på pallen marsipanen, men ristet på hode å gikk bare videre. De syntes nok som det samme som meg, at det var for tidlig å handle julegodis. Ikke det at det er noe prblem for meg, for jeg kan ikke spise marsipan for da klør jeg så fælt i halsen og hoster meg fordervet.


Ellers så har det vært en fantastisk flott høstdag.... Himmelen har vært så klarblå og sola har skint og det var egentlig veldig trist å sitte inne hele dagen. Jeg gikk fra jobben litt før kl 15:30 i dag, og med veldig lite trafikk på vegen var jeg oppe på Ultra i løpet av 15 minutter. Det var virkelig deilig å komme seg tidlig hjem på en fredag. Få spist middag innen klokka ble alt for mye, for det er det som er greia nå når vi har fått en halvtime mer å jobbe per dag.  Akkurat den ene halvtimen på høsten og vinteren når det er mørk er ganske tøff syntes jeg. Foreløpig er det ganske lyst ute, men så fort vi snur klokka blir det andre boller.

Snart på tide å komme seg i senga, for jeg tenkte at jeg skulle prøve å stå opp litt tidlig i morgen. Anne og Sven Erik skal stikke innom meg innen jeg skal til frissan, og det er jo greit å ha kommet seg ut av pysjen innen de kommer syngtes jeg.

Klokka går....

 • 05.10.2012, 12:46

Måtte bare stikke en rask tur innom mens lunchen raser av sted.... Tror faktisk at det er den halvtimen i løpet av dagen som går fortest av alle i løpet av arbeidsdagen. Vi har jo bare 30 minutter i løpet av en dag, og skal du ut for å shoppe og samtidig spise litt er det så vidt at tiden strekker til.

I dag er det et fantastisk vær ute, beklager ikke noe foto, og det er litt trist at man må være inne i dette fine været.... Den ene kollegaen min sa hun kunne sitte til kl 16 i dag, og hvis vi andre ønsket å gå tidligere var det greit for henne. Da hun foreslo det sa jeg nei, men nå har jeg revurdert og tror jeg kommer til å benytte meg av tilbudet. Det er tross alt fredag, og det hadde vært godt å komme seg ut av byen litt tidligere....

Det venstre kneet mitt er ikke så smertefult i dag, men jeg må alikevel være litt forsiktig når jeg har sittet en stund å skal begynne å gå. Det er utrolig stivt og stramt å den minste feilbevegelse så er vi i gang igjen. I går satte jeg meg oppe i senga og la en pute under kneet for å se om det kunne hjelpe på litt, og det ser faktisk ut som om det har gjort det. Kanskje jeg skal gjøre det samme i kveld oxo... Da er kanskje kneet bedre i morgen når jeg skal sitte hos frissan i noen timer. Høyre ankel er nå forsvalig pakket inn i en støttebandasje som gjør det enklere å gå uten smerter. Siden jeg ikke har så veldig mye smerter i dag, er humøret steget endel grader oxo :o))

Hode mitt har tatt igjen de forsømte dagene, og det er klar over at det er fredag og ikke onsdag.... Siden jeg var dårlig mandag og tirsdag har jeg hele denne uken følt at jeg lå to dager på etterskudd. Godt at man er på track nå som helgen snart er her....

Da var den lunchen snart over, og saken som var så komplisert ligger å venter på at jeg skal kaste meg over den å få den ferdig før jeg går for dagen. Det går nok greit.

Da håper jeg alle kan ha en riktig god fredag, og nyyyyyt den til det fulle. Vi blogges :o))

Er det mulig........

 • 28.09.2012, 21:57


Jo da, det er tydligvis det.... Jeg har blitt sausa forkjølet atter igjen, og jeg nyser og hoster om hverandre så kroppen rister :o)) Når klokka ringte til morran i dag, var det bare med en enorm viljestyrke jeg klarte å komme meg ut av senga å inn i dusjen. For å komme meg igjennom arbeidsdagen har jeg knasket febernedsettende.... Dagen har i grunnen gått ganske fort, og jeg har begravd meg i arbeidet for å ikke sitte å tenke på at jeg lengtet etter senga mi.

At det var godt å komme hjem igjen kan jeg skrive under på.... Jeg bare sank ned i godstolen og måtte vile meg litt før jeg begynte med middagen. Hadde en indisk curry i kjøleskapet med mye smak, og det passet godt på en dag hvor omtrent ingenting hadde noe smak i det hele tatt. Nå har jeg linet med opp med en dorull for å pusse nesa, siden jeg glemte å kjøpe papirlommetørkler, Fribol Hals for å lindre hosten og masse drikke pluss et par varme fleezepledd godt pakket rundt kroppen.

Pusenjentene mine har vært ekstra spretne i dag, og de har trimmet noe voldsomt i kveld.... De jaktet på alt fra papirlapper, mus og mine tær når de tilfeldig rørte på seg i det de løp forbi, hehehe!! Nå har de slengt seg ned for å vile litt innen de tar fatt på kveldstrimmen, for i det jeg skal legge meg pleier de å sette i gang igjen. Da kan de holde på i evigheter, og de bråker noe vanvittig når alt er helt stille rundt om i blokken...

Noen få bilder fra Dyrsku'n i Seljord

 • 14.09.2012, 22:54

Når klokka ringte til morran i dag, var det bekmørkt ute å jeg hadde mest lyst til å dra dyna over hodet igjen. Det gikk jo ikke for Anne skulle komme kl. 06:45 for at vi skulle dra til Dyrsku'n i Seljord. Vinden blåste så det uuuuulte rundt hushjørnene, men det regnet ikke da... Da vi satt oss i bilen derimot hølja det ned, men iflg yr.no og storm.no skulle det bli ganske bra vær i Seljord utover dagen. På veg dit kjørte vi igjennom det ene regnværet etter det andre, men når vi faktisk kom ned i Seljord skinte sola så fint fra en "nesten" blå himmel.

Vi dro innom Bitten, tanten til Anne for å hente henne.... Hun ville nemlig være med oss, og det var jo bare kozelig. Det var mye biler og vi kjørte i kø fra der Bitten bor og bort til der vi skulle parkere. De nermeste plassene var allerede borte, så det ble et lite stykke for oss å gå bort til hovedinngangen. Det ble rikelig anledning til å begynne å kikke allerede med en gang, for det var mange boder med mye rart utenfor. Mange fristelser, men vi lot oss ikke friste sånn med en gang... Ville blitt altfor tungt å drasse rundt hele dagen på alle de posene, hehehe!!

Det var meter på meter med kø for å komme seg inn... Jeg hater jo å stå i kø, spesiell en som står mer eller mindre stille. Været var fint, og vi sto å skravla så det gikk i grunnen ganske raskt alikevel :o))Kokkene Frode Aga og Bodil Nordjore var oxo der, og de var konfransie borte ved mathallen... Der en del unge kokker holdt på å lage mat ute. Jeg hørte Frode Aga over høytalerannlegget, og ble veldig nysgjerrig å gikk etter lyden. Ville jo få med meg hva han holdt på med :o))Den gruppa med ungdommer spilte fele og sang folkesanger..., de var skikkelig flinke å jeg ble stående en god stund for å høre på dem :o))

Vi leita hele tiden etter mathallen, men vi bomma hela tiden å tok feil gate. Tilslutt ga vi opp, og satt kursen mot hovedinngangen... Hehehe, da fant vi den plutselig :o)) Jeg kjøpte meg to pk med Lefsekling, et pk med deilig flatbrød og et himmelsk solsikkebrød. Det var så mye god mat og andre spennende ting der. Jeg hadde ikke spist noe serlig på hele dagen, og kjente at det var på tide å få i meg noe mat. Like ved utgangen sto de å stekte sveler, og det luktet så godt at jeg bare måtte ha en med sukker på. Blodsukkeret mitt var sunket ganske lavt, men etter at svelen var fordøyd ble det raskt bedre.

Etter å ha gått rundt der i ca 3 timer var vi egentlig ganske fornøyd å bestemte oss for å dra tilbake til Bitten. På veien var vi innom å kjøpte med oss et par poser hver smultringer. Jeg smakte på en i sta, og de var virkelig gode :o)) Alle tre var ganske ømme i føttene og ryggen så det var godt å kunne sette seg ned litt å slappe av hos Bitten. For ikke å snakke om et par kopper kaffe, de gjorde virkelig underverker :o)) Når klokka ble 15:30 satte vi nesa tilbake til Oslo, og med en matpause og kjørt Anne hjem igjen var jeg først hjemme ca 19:30. Da satt velkomstkomiteen i vinduet å ventet på mammen sin :o))

Nå er jeg ganske trøtt og sigen i kroppen, så nå har jeg tenkt til å krabbe opp i senga og dra dynga godt rundt meg... GOD NATT!!
Oslo's tak....

 • 07.09.2012, 23:14

Fredag er favorittdagen min i uka :o)) Da vet jeg at når jeg kommer hjem fra jobben så har jeg to hele lange deilige fridager foran meg.... Denne uka har gått så fort at jeg nesten ikke har klart å følge med, selv om jeg ikke syntes hver dag har gått så fort når jeg har vært der.

I dag har vi hatt nok en flott dag med sol og relativt god varme... Jeg var bare en liten tur ute i lunchen for å lufte meg litt, og endte opp hos Zizzi hvor jeg kjøpte en ny sort høstjakke med hette og en sort jeans. Det var slettes ikke planlagt, for jeg gikk bare innom for å ha noe å gjøre i lunchen. På veg inn stakk jeg opp på taken til jobben, hvor røykerne har sitt faste tilholdssted, for ta noen bilder utover byen.

Det går ikke så fort fremover med meg om dagen, siden jeg har fått en lei betennelse i høyre hæl.... Da jeg sto opp i dag klarte jeg nesten ikke å trå på benet, og jeg var nødt til å finne frem støttebandasjen igjen. Det var fortsatt vondt å trå på, men bandasjen holdt ankelen stødig så det hjalp da litt. Nå i kveld er det sårt og vondt, så jeg sitter med benet høyt og slapper av. Jeg har hatt dette hær et par ganger før med varierende lengde... Første gangen gikk det opptil 10 mnd før jeg endelig ble kvitt smertene og kunne gå uten bandasjen, mens siste gangen var det bare noen få uker.

Det blir nok ikke så lenge før jeg kryper opp i senga, for jeg er ganske trøtt nå i kveld... Først skal jeg se på andre del av Kalde Spor på NRK.....


Alt gikk helt fint....

 • 31.08.2012, 20:53

Det var ikke fritt for at jeg gruet meg når jeg sto opp til morran i dag, hvorfor det? Jo for i dag skulle vi til Katteklinikken 10 liv på Lørenskog til årskontroll og vaksinasjon. Jeg hadde friskt i minne hva som skjedde forrige gangen, hvor alt gikki helt galt å begge pusene var mer stresset da vi dro hjem enn når vi kom dit. Jeg satte klokka på 08:00 sånn at jeg hadde god tid til å gjøre meg i stand, og pusene kunne ha en helt vanlig rolig morgen. Når tiden kom til å putte dem i reisebagene gikk det greit med Vinja, men Ronja satte alle fire beina rett ut sånn at hun var sikker på at hun ikke kom inn, hehehe!! Det gikk på andre forsøket, da jeg holdt henne godt med fast grep å viste hvem som var sjefen.


Jeg hadde spurt Anne i forveien om hun ville være med, så jeg feiet innom å hentet henne før vi dro videre til katteklinikken... Pusene mjauet hele veien hjemmefra og til klinikket, men med det samme jeg slo av motoren og lukket opp døra ble det stilt. Da tittet de nysgjerrig ut på omverdenen å syntes at livet ikke var så ille alikevel.

Hadde store planer om å ta noen bilder mens vi var på klinikken, men jeg var nødt til å delta mens pusene ble undersøkt. Dyrlege Eva tok på min oppfordring Vinja først, og hun var så rolig å godtok undersøkelsen, graving i ørene, negleklipping og vaksine med stor ro. Hun var rød i høyre øre og hadde noe skitt som ble tatt ut, og jeg fikk resept på øredråper som jeg må dryppe i. Ikke så mye som et knurr eller fres kom, og så snart dyrlegen var ferdig med undersøkelsen gikk hun nokså villig inn i bagen sin. Anne tok henne med seg ut på venteværelse så lenge.

Så var det Ronja sin tur, og jeg tenkte skrekk å gru.... men hele undersøkelsen gikk helt strålende og hun oppførte seg så fint. Litt engstelig var hun nok, men med en sånn fantastisk dyrlege som Eva Egeberg forsvant det meste av mistenksomheten og uroen hun hadde i kroppen. Selvsagt ga hun fra seg noen lyder for å vise sin missnøye, men hun var rolig.... NESTEN :o)) Dyrlegen skulle gå over neglene hennes helt til slutt, og da lot vi henne få gå litt rundt å snuse litt å få bestemme selv.... Så skulle hun hoppe opp på benken for å se litt ut av vinduet, men hun kom ikke opp..... Da ble hun altså så sint for at hun ikke kom opp, og begynte å frese og knurre... Dyrlegen fikk klippet neglene på forbena, men vi droppet bakbena... de fixer hun selv alikevel.

Pusene var friske og dyrlegen var fornøyd med dem, bortsett fra vekten til Ronja som stoppet på 5,8 kg Det er alt for mye, så nå må hun aktiviseres mer sånn at hun blir lettere. Selv om hun er kvikk og i farta nå er det ikke bra å veie så mye etter som hun blir eldre å blir roligere... Akkurat det bekymrer meg endel!!

Anne ble meg hjem for å spise lunch og sitte å skravle litt... Vi snakket om at vi godt kunne ha tenkt oss en tur på Løten Lys igjen nå i høst, og det har jeg virkelig lyst til for jeg har ikke vært der på noen år. Mens mamme levde reiste vi dit ganske ofte å kjøpte fine lys som man ikke kunne få andre steder. Siste gangen jeg var der ble jeg litt skuffet for jeg syntes ikke at de hadde noen spennende lys, og jeg dro derfra uten å kjøpe noe i det hele tatt.


Anne nevte at hun og Sven-Erik hadde tenkt seg på IKEA i ettermiddag, og da hang jeg meg på jeg.... Det var ikke noe spes jeg skulle ha, i allefall ikke før jeg dro, men jeg kom på at jeg trengte flere lyspærer og kleshengere når jeg først begynte å rusle rundt. Sven-Erik kjøpte seg et speil på stedt med forstørring på baksiden. Han skal nemlig teste ut å bruke linser for første gang, og da måtte han kunne se øynene sine. Anne skulle oxo ha speil, men hun skulle ha et som hun kunne se hele seg å valgte firkanter som settes sammen til den str man vil ha. Når jeg skulle hjem igjen havnet midt oppe i rushtrafikken, og brukte en evighet på å komme meg hjem.

Det har virkelig vært deilig å ha fri i dag, og det ga mersmak å ta sånne langweekender... Jeg har fortsatt 3 uker igjen med ferie til tross for at jeg allerede har hatt 4 uker. Sjefene på jobben har sagt klart i fra at alle må gjøre så godt de kan for å bruke opp all ferien før utgangen av året. Det har nemlig vært litt vel mye overføring av ferie de siste årene, og det er ikke så populært!!

Pusene er trøtte etter alt de har vært med om i dag så de ligger å slenger litt her og dær, mens denne damen sitter å nyter fredagens tv-programmer å er litt småsliten sjøl oxo, hehehe!!


En dag i solen.....

 • 17.08.2012, 19:45

Jeg satt ganske lenge på balkongen å slappa av med med kaffen i dag, mens jeg lytta til radioen... Satt lenge å studerte på om jeg skulle dra ut å handle eller ikke! Det som avgjorde det var at det var tomt for kattesand og våtfór til kattene. Det hadde holdt til i morgen, men så tenkte jeg at det var like greit å gjøre det i dag. Været var flott så det var godt å komme ut å trekke litt luft, og få rørt litt på seg.


Dro først bort på Oppsal og Labben Hund & Katt for å kjøpe tørrfór og kattesand.... Det var en kunde der med en utrolig søt hund som lignet på en mini pittbull. Jeg har ikke så mye greie på hunderaser, så jeg vet ikke hva rasen heter. Tassen var med matmor å handle og da hun snakket med vakten som var innom fløy hun rundt å plukket med seg ben og svor ut på gulvet. Så begynte hun å gnage på dem!! 


Det vårfóret kattene liker får jeg bare hos Dyrego, og det fristet ikke å dra ned til Oslo sentrum midt i rushtrafikken. Heldigvis så ligger det en på Lambertseter senter, så jeg dro opp dit. Han hyggelige fyren som kom hjem til meg å monterte klatrestativet var på jobb i dag oxo :o))


Dette er hva de kresne frøknene Lillepuzdatter av Skånevik spiser... Det nytter ikke å kjøpe noe annet en dette her, for da bare går de vekk å maten må tilslutt kastes. De liker ikke pateérf eller moset sammen kattemat i kraftige sauser eller kylling. Når de var mindre kjøpte jeg det ene merke etter det andre uten at de ville ha det. Til slutt kom jeg over disse merkene hos Dyrego, og etter det kjøper jeg bare det. I begynnelsen var det bare på Oslo City de tok inn denne kattematen, og det var jo ikke alltid det passet å dra ned til sentrum når det ble tomt.


Clas Ohlsson ligger vegg i vegg med Dyrego, så jeg stakk inn for å kikke litt.... Jeg endte opp med å kjøpe noen flere plastbokser til å ha grønnsaker i, og da måtte det jo bli rosa, hehehe. Kjøpte samtidig denne boksåpneren, som jeg testet ut da jeg skulle åpne Farrisflaska mi... Det gikk som en drøm... Jeg kjøpte en universalåpner for noen uker siden, men den var ikke noe god å åpne flaskekorker med. Ofte så har jeg store problemer med å åpne korkene når fingrene mine er stive og vonde.

På veg hjem dro jeg innom Ultra og kjøpte selleristang, tomater, blomkålhode, gulerøtter, sukkererter, grønnsaksstokk og stokk-kuber. Jeg har ikke kuttet opp noe enda, det venter jeg med til i morgen tenker jeg. Da jeg kom inn å plukket ut grønnsakene av posen kom pusejentene løpende med en gang å snuste og snuste.... De er jo oxo noen store grønnsakspuser, hehehe!!

Nå er jeg så mett og belåten etter en deilig hjemmelaget lappskaus med masse godsaker i... Om litt skal jeg unne meg en is til dessert, men foreløpig er jeg alt for mett til å orke det å da er det best at maten får lov til å synke litt :o))


Jeg blir sprøøøøøø.....

 • 17.08.2012, 18:00

Skulle bare slå på PC'n for å skrive om hva jeg har gjort i dag, ikke mye men alikevel. Det gikk veldig dårlig, for hele PC'n klappa helt sammen... Først fikk jeg ikke startet den, og endte opp med å måtte kjøre en reparasjon for å innstallere det som lå på maskinen fra før. Da det var gjort forsøkte jeg å gå inn på nettet via Google Chrome som jeg bruker, men da fantes ikke filene der lenger. Jeg forsøkte å laste ned Chrome igjen, men det gikk ikke før jeg hadde avinnstallert programmet. Så var det å begynne på nytt. Problemet da var at all den ekstradriten jeg hadde avinnstallert tidligere som fikk PC'n til å gå sakte dukket opp igjen. Så var det å få vekk det igjen.....

Jeg har ikke snøring på hvorfor den plutselig crasha nå.... Det kan ha skjedd noe da den kjørte oppdatering i går når jeg skulle slå den av. Uansaett, nå funker den igjen som normalt....!! Sånne ting gjør at jeg tar helt av, og blir så inn i granskauen forbanna. Spesielt siden jeg ikke er så veldig god på sånne data ting....
 

Vil være for megselv....

 • 10.08.2012, 12:44


Kroppen er ikke helt samarbeidsvillig i dag, heller!! Det kommer nok av behandlingen i går tenker jeg, noe jeg har opplevd før at virkningen kan være så kraftig at den strekker seg over et par dager. Så lenge man har fri er det greit, for da kan man gå litt inn i segselv å være alene. Er man i jobb er ikke det like enkelt...., da må man bare må være tilstede for å kunne utføre arbeidsoppgavene sine. Akkurat i dag kjenner jeg at det er godt at jeg har ferie :o)) 

Er jeg i dårlig humør for at kroppen ikke fungerer, nei slettes ikke... Ingen vits å være det for det skjer så ofte at da hadde jeg vært suuuur bestanding, hehehe!! Har vel kommet dit hen at jeg har akseptert at sånn er det innimellom, og så begynner behandlingene å fungere å jeg får det mye bedre igjen. De siste to årene har jeg slitt ganske mye med vondt og stive ledder, men det har jeg gjort før oxo i perioder. Jeg tror noe av plagene kan komme av at jeg har spist en del junk food, og det er vel ikke bra på mange måter. På tide å ta tyren ved hornene og endre på livsstilen......


Kattene merker når jeg har dårlige dager, for da skal de være i nærheten av meg hele tiden. Ikke nødvendigvis på meg, men ligge ved siden av å se på meg å likseom trøste mammen sin. Akkurat i dag er det vist Ronja som har påtatt seg oppgaven med å se hva jeg fortar meg, og trøste litt... Da vanker det jo litt ekstra koz på henne oxo, og liker hun jo :o)) 


Au i knærne.....

 • 03.08.2012, 23:04

For noen år siden ramlet jeg å slo brist i begge kneskålene mine, og fy katteskinn hvor vondt det var.... I allefall dagen etter, for da var de helt stive og megahåvne og jeg klarte nesten ikke å komme meg ut av senga. Det var noen slitsomme uker og måneder gitt som fortsatt får meg til å grøsse når jeg tenker på de smertene jeg hadde :o((


(bilde lånt fra google) I ettertid har jeg slitt med mye plager med knærne, og nå som jeg har blitt eldre er de enda verre, til tider. Har jeg sittet en stund så må jeg være skikkelig forsiktig når jeg begynner å gå, for spesielt det venstre kneet har en tendens til å svikte. Det går seg til hvis jeg tar det med ro......

De siste dagene har det blitt endel krabbing rundt på gulvet i forbinnelse med at jeg forsøkte å koble WII konsollet til TV'n... Hardt gulv og mine knær går i grunnen veldig dårlig sammen, så jeg har lagt en pute under. Alikevel har det blitt for mye nå, og i kveld sitter jeg her med bena høyt og slapper av. Det venstre er det verste, men jeg kjenner til det høyre oxo. Jeg har en avtale med Anne i morgen om å dra i Botanisk Hage for å ta bilder, men har ikke knærne mine blitt bedre i morgen er jeg nødt til å avlyse hele turen. Jeg har ikke sagt fra til henne enda, men jeg sender henne en melding før jeg legger meg å forklarer hvordan det ligger ann så har hun en viss peiling i allefall.

Jeg skal tilbake til fysioterapeuten rett over helgen og da skal jeg nevne det for henne, men vet ikke om det er så mye hun kan gjøre...


Nye farger på Facebook...

 • 03.08.2012, 14:24

Når jeg lastet ned program og spill til den nye PC'n oppdaget jeg en app som kunne endre farger/tema på Facebook, og det måtte jeg jo selvsagt teste ut.Om jeg kommer til å fortsette med disse fargene vet jeg ikke, men jeg er jo glad i farger å syntes at Facebook siden var litt tam å kjedelig. Dessuten elsker jeg å teste ut nye ting, med ikke alltid like vellykket utfall, hehehe.Noen OL øvelser må jeg jo ha med meg.....

 • 03.08.2012, 14:08

Etter å ha holdt på med noe hele formiddagen satte jeg med ned litt for å se på OL sendingene.... Akkurat i dag er det friidrett, noe som jeg faktisk syntes er ganske gøy å se på. Fikk med meg i øyekroken tidligere i dag at Olav Tufte fikk bronsjemedalje i roing, grattis til han. 
 
Noen burde komme å slå meg over fingrene, for nå hadde orkideene mine ikke fått vann på veldig lenge :o(( Kanskje ikke så merkelig at de ikke blomstrer heller når de ikke får vann. Jeg vet jo at de ikke skal ha så veldig mye vann, men jeg får så sjelden blomster på dem å når de kommer visner de bort ganske fort for meg. Søsteren min Laila mente at de fikk for mye sol, og det har hun nok helt rett i. Jeg må flytte litt om på beplantningen og finne et sted hvor det ikke er så mye sol. Til uka skal jeg kjøpe litt mer jord og potte om noen andre planter + å etterfylle jord i pottene på noen av de andre. Det trengs kan jeg se.


Ronja ble pinnesur på meg i sta... Jeg måtte en tur ut i gangen for å vanne en plante som står utenfor døra mi, og da så Ronja sitt snitt til å stikke ut. Jeg hørte en velkjent lyd, og så henne pile forbi meg og ned trappa. Siden kattene ikke får lov til å gå løse i oppgangen eller utenfor blokka var jeg nødt til å gå å hente henne igjen. Det var ikke spesielt populært, og hun vrei seg som en ål og mjauet høyt når jeg løftet henne opp. Da vi kom inn igjen var hun skikkelig fornærmet på meg og unngikk meg lenge, men nå kom hun akkurat og kozeknurra å ville at mammen hennes skulle koze masse med henne ;o))


Søstrene Lillepuzdatter av Skånevik holder som regel til ute på balkongen det meste av dagen, og sitter de å venter på at jeg skal komme med rent vann til vannkoppen sin. Jeg har en på kjøkkenet og en ute på balkongen siden det er der de er mesteparten av tiden. 


Når jeg våknet til morran i dag lå Vinja ved siden av hodeputa mi og sov... Hun lå med potene rundt armen min, og holdt meg ganske godt fast, hehehe! Hun sov så godt og glippet bare litt med øynene da jeg tok bilde av henne. Etterpå krøllet hun seg godt sammen å begynte å male høyt, og følte seg sikkert til dorsk i dag. Hun sto i allefall ikke opp når jeg spratt ut av senga å begynte å styre rundt i heimen :o))

I sta var det knallvær ute, men nå har skyene igjen dekket himmelen.... Det ser ut som om det snart skal begynne å regne, men jeg håper at det er bare noe jeg tror for vi fikk mer enn nok av det i går gitt.

SOMMER OL, begynner det i dag?

 • 27.07.2012, 22:40

Just kidding, hehehe. Det er klart at jeg har fått med meg at åpningssermonien er i kveld, og selvsagt har jeg tenkt til å se på den. Ellers så er jeg ikke så veldig opptatt av det som kommer til å skje i de neste ukene. Kommer sikkert til å se litt på det, men jeg vil ikke sitte slavisk foran tv-skjermen som jeg vet endel kommer til å gjøre.

Jeg kom meg da ut av døra tilslutt i dag, men det tok en stund fra jeg sa jeg skulle dra til jeg faktisk gjorde det. Prøvde å ringe Anne enda engang for å høre om jeg skulle kjøpe våtfor til Felix, men jeg fikk ikke tak i henne.  Så jeg bestemte meg for å kjøpe en eske alikevel, for hun vil jo måtte trenge den på et senere tidspunkt.Makan til utvalg av for til alle kjæledyr skal man lete lenge etter.... Jeg måtte lete litt før jeg fant det som Felix liker så godt, men tilslutt gjorde jeg da det. Jeg fikk oxo tak i de lekene til pusejentene som jeg var ute etter. Hadde tenkt til å ta bilde av dem, men da jeg la dem ut så kom Felix å forsøkte å stjele dem. Fant ut at jeg skulle pakke de bort til etter at han er dratt i morgen, så skal de få dem da. 


Ser jeg en bokhandel så må jeg bare innom for å se om jeg kan finne en spennende bok eller to. Jeg fant opptil flere som jeg kunne tenke meg, men så besinnet jeg meg å bestemte meg for at jeg må lese ut noen av de jeg har i hylle hjemme først. I stedet gikk jeg ut med et par nye trykkblyanter, hehehe. For noen dager siden, eller kanskje detvar en uke siden så kjøpte jeg et par håndholdte vifter som jeg kunne avkjøle meg litt med, når det trengtes. Problemet med begge to var at det var noe galt med begge to. I stedet for å blåse luften fremover, blåste den bakover å da ble det ikke helt samme effekten. Derfor dro jeg innom Claser'n igjen i dag når jeg var på Alna og kjøpte et par til. Jeg testa begge to når jeg kom hjem og de fungerte som de skulle begge to :o)) De hadde tilbud på DVD filmer 99,- for to stk. så jeg fant noen jeg kunne tenke meg, om jeg syntes de er noe vil jo vise seg :o))


Jeg har til tider ganske vondt i hendene mine, og alltid problemer med å åpne godt tilskrudde lokk..... Det er så ille mange ganger at jeg må ringe på hos en nabo for å få hjelp til å åpne dem. Når jeg var på Claser'n fant jeg denne dingsen her, og jeg måtte jo selvsagt ha den. Prøvde den i sta når jeg skulle åpne lokket på Dolmioglasset, og det gikk som en drøm :o))

Etter å ha vært på Alnasenteret dro jeg til Brynsenteret for å handle inn noen småting som jeg glemte her om dagen. Jeg glemmer alltid noe, så jeg er nødt for å begynne med huskelapp tror jeg. Kanskje laste ned en app på telefonen er tingen, hehehe!!


Når jeg kom hjem spratt Felix igjennom kjøkkenvinduet, og han kom bort til meg å ville faktisk ha en liten koz. Etterpå slang han seg ned på kjøkkenbordet, og jeg fikk lov til å stryke han på hode, rundt ørene og på haken. Det er ikke noe herdagskost akkurat, for han er ikke av de mest kozete pusetassene jeg kjenner :o))


De andre to taterne slang seg så men ikke ned nei, de ble rett og slett uvenner å røyk i tottene på hverandre så fillene føyk. Felix lå oppe på kaminen og fulgte nysgjerrig med på det som utspant seg på gulvet, og tenkte sikkert at det var da enda godt at det ikke er meg denne gangen :o)) Like fort som de ble uvenner, var de gode venner igjen....

Da var åpningssermonien for OL i full gang, så kanskje jeg skulle vie oppmerksomheten mot tv'n en stund.... Ha en fortsatt fin fredagskveld, blogges :o))


And the race is on.....

 • 27.07.2012, 11:42

Ronja og Felix driver å erter hverandre, og ingen av dem er spesielt blide på hverandre, hehehe... De ligger på hvert hjørne og lusker, og når den andre kommer rundt hjørne hopper denne i været å løper avgårde. KLAR - FERDIG - GÅ å s er de i gang... De første dagene gikk han bare unna når de bryska seg, men nå tar han igjen så jeg skal si det går for seg innimellom. Det ser ut til at de er inne i en ny fase av å bli vant med hverandre, så hvis han skulle ha vært her en stund til ville de nok ha akseptert og kanskje godkjent hverandre!! Med Vinja tror jeg nok at det ville ha tatt litt lengre tid.


Jeg hadde egentlig tenkt å sitte å dra meg på balkongen i dag, men så oppdaget jeg at Felix ikke har nok mat til hele helgen. Anne og Sven-Erik kommer såpass sent hjem å har mer enn nok å styre med at de rekker ikke å handle noe våtfor til han. Derfor skal jeg ta meg en aldrig så liten tur ned på Alnasenteret hvor de har det vårforet han spiser. En ting har vært positivt denne uken med feriegjesten, og det er at de liker ikke samme mat så ingen av dem har spist av hverandres matkopper. Det gjelder både våt og tørrfor. Det samme gjelder doene, hvor de bare har gått å snust men ikke gått inn i dem :o)) 

Pusejentene mine ble så glad i et par leker som Felix hadde med seg som man kan putte godbiter i, og jeg tenkte jeg skulle se om de hadde noe tilsvarende der ned i dyrebutikken.


Ute er været like strålende som i går, men sola kommer da tittende fram inni mellom så jeg klager ikke :o)) Hvis det fortsetter sånn utover dagen, skal jeg se om jeg skal ta med kamera en runde for å ta noen bilder. Det avhenger helt når jeg får somla meg inn i dusjen å får dratt ned på Alna.... Kanskje like greit å starte med en gang :o))

Ha en fortsatt fin fredda, og i morgen er det helg igjen... for dere som jobber. For oss som har ferie er det jo nesten det hver dag, hehe. Blogges :o))


I spoke to soon...

 • 20.07.2012, 12:40

Fint vær, hehehe... Jeg var nok litt for kjapp da jeg snakket så varmt om det fine været vi har i Oslo, se bare her hva som kom for noen minutter siden:


Det regnet og haglet så fælt at det dundra på vannbrettene, og jeg lurer på hvor det ble av damen som sto å ventet på bussen... For den skulle ikke komme på en stund enda. Håper hun søkte ly et sted, ellers fikk hun hagleværet rett i hode.... I tillegg til haglebygene så tordner det oxo!!


 

Hadde jeg vist det....

 • 20.07.2012, 11:26

Når sov jeg så godt som jeg gjorde i natt? Serru det kan jeg ikke engang huske for det er så lenge siden. Den nye senga var altså så god å ligge i, og jeg hadde følelsen av at den tok i mot meg med åpne armer og klemte meg inntil seg. Hadde jeg vist det, skulle jeg ha kjøpt ny seng for lenge siden :o))


(arkivbilde) Ute er det en knall dag med sol og blå himmel, helt hærlig.... Tror ikke at jeg skal sitte i sola, for denne hærsjens forkjølelsen har ikke helt gitt slipp så jeg må være litt forsiktig med varmen.  Er litt tett i halsen nå til morran, men det forsvinner nok når jeg begynner å røre på meg :o)) Vinja er veldig kozete i dag, og mjauer og skal ha nuss av mammmen og bli klødd og strøket over hele kroppen. 

På søndagen er det minnemarkering for hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya, men jeg skal ikke være med på det. For meg blir det for mange mennesker, så jeg markerer heller her hjemme med å tenne lys og en stille sund. Det blir sikkert sendt noe på TV så man kan jo få med seg det som skjer i byen alikevel.

På tide å komme seg inn i dusjen sånn at jeg kommer meg ut for å handle inn litt til helga.... Blogges :o))


Freddan' er her....

 • 13.07.2012, 23:04

Hvor ble denne uka av egentlig?? Ikke det at jeg klager, for det er hærlig at hælga endelig er her igjen... Dessuten er jeg en uke nermere min 1 måned lange ferie, og det er ingen vond tanke å ha :o)) Mine 4 timer på jobben gikk så altfor fort, og jeg ble selvsagt ikke ferdig med alt jeg skulle ha blitt ferdig med i dag.....


Vi slapp ikke helt unna regnværet i dag heller... Da jeg gikk på jobben begynte det å duske så vidt, og utover dagen fikk vi antydning til litt sol en liten stund :o)) I det jeg skulle gå hjem igjen ved 12 tiden bøtta det ned, så jeg ble ganske våt innen jeg kom ned i garasjen... 


Måtte innom Brynsenteret i dag oxo for å handle litt til helgen, og da tok jeg meg like så godt en runde i noen av de andre butikkene. Siden jeg har veskemani måtte jeg stoppe å ta en aldri så liten titt for å se om jeg fant noe jeg likte. Det å kjøpe veske for meg er ikke så enkelt, for jeg har så sær smak at det lenge mellom hver gang jeg finner noe jeg liker.


Jeg trenger egentlig ikke nye briller, men jeg stakk nå alikevel innom Brilleland for å se på utvalget... De hadde veldig mange flotte innfatninger, men dessverre så passet ikke noen av de jeg likte til ansiktet mitt. Det kommer vel noe nytt utover høsten, så finner jeg kanskje noe da... De jeg har nå er jo ganske fargeglade, og jeg kunne godt ha tenkt meg noen som ikke er det. 
Før jeg snudde nesa hjemover igjen var jeg en snartur innom bokhandelen, hvor jeg kjøpte meg denne kalenderboka med notatbok... Jeg digger å gå rundt i en bokhandel fo å finne noen spennende eller interessante bøker jeg kan kjøpe. I dag fant jeg ingenting som jeg bare måte ha, hehehe!!

Jeg er så innmari trøtt i dag, så jeg tror ikke det blir så lenge før jeg tar kvelden. Satt nok oppe litt for lenge i natt, og så opp tidlig for å rekke å være på jobben til kl 08. Skulderen min er ikke spesielt god i kveld heller, så det har nok en effekt på hvorfor jeg føler meg så trøtt og sliten. Er godt jeg slipper å stå opp tidlig i morgen :o))Stakkars liten....

 • 06.07.2012, 21:57

Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er overbegeistret for slanger... Jeg er regelrett vettskremt av dem, og gjemmer meg bak puter og tepper bare jeg ser dem på tv eller film. Alikevel kan jeg ikke annet enn å syntes synd på denne stakkars slangen....


Flåtten er et motbydelig dyr, og med hånda på hjerte mer en slangene. Jeg kjenner at jeg får gåsehud over hele kroppen når jeg ser på bildet av alle de blodsugende skapningene som ormen har fått på hodet sitt. Stakkars liten.


Heldigvis gikk det bra med denne slangen, all flotten ble fjernet og den klarte seg helt fint etterpå... Tenker nok at den var lettet når den våknet opp fra narkosen, og kunne se igjen noe som var helt umulig før flåtten ble fjernet.

Så folkens..., dere som har hunder og katter som går ute, sjekk dem hver dag så de slipper å gå rundt med disse plageåndene på kroppen!!!

Freddan' er her....

 • 06.07.2012, 21:32

Not a fun day.... Den begynte med at klokka ringte grytidlig som vanlig, og jeg husker at jeg hørte den og at jeg slo den av. Deretter er det helt blankt til jeg bråvåknet 1 time senere helt tomlete i hode. Var kanskje ikke så merkelig at jeg forsov meg, for jeg har hatt så vanvittig vondt i armen i natt å sov utrolig dårlig. Jeg ble utrolig stresset, og føyk litt rundt megselv innen jeg endelig kom meg inni  dusjen. Utrolig nok så klarte jeg å bli ferdig såpass at jeg kom bare 1/5 time seinere på jobb enn jeg pleier. Hode og kroppen min var ikke helt på plass de timene jeg var på jobb, men jeg fikk da unna det meste av det jeg hadde planlagt, puh!!!
  
På veg hjem i dag måtte jeg innom Dyrego på Oslo City for å kjøpe våtfòr til pusene, og doposer... Da jeg kom til kassa med alle boksene med tunfisk, sier han bak disken at nå bør du passe på å kjøpe opp for disse skal utgå. Det er jo bare håpløst, for pusene min liker ikke noe annet våtfor... Jeg har prøvd omtrent alt som er, men det faller ikke i smak eller så kaster Ronja opp igjen det hun har spist. De hadde fått inn en annen sort fra samme firma, hvor jeg kjøpte et par poser for å teste ut. Til min store overraskelse så spiste begge pusene godt av det, og Ronja har ikke kastet opp noe av det heller :o))


Dagens middag ble en lettvint Indisk Korma kraftig spicet opp med Curry Madras... Det var ordentlig godt, men huff så mett jeg ble, altfor mett. Jeg lover meg selv at jeg neste gang skal lage en curry fra bunnen av... Jeg har en haug med oppskrifter så jeg kan ikke skylle på at det er derfor jeg aldrig får gjort det, hehehe... Latskap tenker jeg.


Man blir ganske tørst at spicy middag, og da er det godt med en iskald Farris til å slukke tørsten :o)) Når jeg var å handla her om dagen kjøpte 10 flasker med Farris sånn at jeg har for en stund fremover. Før gikk det alltid i Pepsi Max, men nå syntes jeg ikke noe om å drikke brus med søt smak lenger. 


Det har vært ganske høy luftfuktighet i dag, og da er det godt å kunne spraye og freshe opp ansiktet litt innimellom :o)) Været har ikke vært så fint i dag som det var i går, men temperaturen var ikke gæli. Det var oppe i +25 C så man klager ikke. Den høye luftfuktigheten derimot kunne jeg godt ha vært foruten, men vi kan ikke alltid få i pose og sekk... sånn er det bare, hehehe!!

Sitter å glaner på TLC og et program hvor de lager masse fine kaker av sjokolade... Kjenner at jeg får helt vann i munnen her jeg sitter, nam nam nam.. Kakene er ganske store og det eeeeeer ganske mye sjokolade på dem så jeg regner med at man ikke hadde orket mer et stykke :o))


Bilder med nytt kamera....

 • 15.06.2012, 21:16

Mitt nye Nikon D5100 er mye enklere å betjene enn det gamle Canon kamera, og det tok ikke lange stunden før jeg hadde taket på de enkleste innstillingene. Tror ikke det skal bli noe problem med de mer avanserte heller :o))Siden jeg var i ryddehjørnet i dag, ble det en lettvinn middag... Pizza med masse godsaker på :o))For å få et normalt bilde av Ronja, må man minst ta 10 håpløse... Hun snur på hode eller så legger hun seg med ryggen til meg.Lysglassen jeg kjøpte på Black Design er mine favoritter, og jeg har dem i grønt, turkis og lilla :o))Min fine Lavendel, som er den eneste som ser ut til å trives på balkongen.Ronja's tålmodighet er snart slutt, og hun ser litt smågrinete ut...Jeg har en gigantisk Fredslilje i stua, og den er ikke så glad i å blomstre, men nå er den i det gode lune å gleder meg med "1" blomst :o))Vinja er desidert lettere å ta bilde av, hun er rene modellen noen ganger å snur seg rundt sånn at jeg skal få de beste bildene... Noen ganger!!Siden jeg bare har standardlinse på kamera er det ikke så lett å ta macro-bilder, men noe ble det da.Frøken Vinja Lillepuzdatter av Skånevik....Nok et forsøk på nærbilde, kanskje ikke helt vellykket...!!Nå er det nok, sier Ronja, nå vil jeg ha slutt på denne fotograferingen.... JEG vil sove middagsluren min NÅ uten innblanding, hehehe!!

Jeg klarte ikke å la være, og gikk inn på komplett.no å bestilte en ny all-roud linse Tamron AF 18-270mm F3,5-6,3 Di II VC PZD. De pleier å være ganske kjappe til å sende ut, men jeg får den nok ikke før over helgen. Vet at når Anne har bestilt ganske tidlig den ene dagen, så har hun noen ganger fått varen sin dagen etter... Så heldig er nok ikke jeg, spesielt siden det er fredag..., vi får se hva som skjer.


Dette trengte jeg.....

 • 15.06.2012, 12:42

I natt har jeg sovet i 8,5 time, og for første morgen på veldig lenge føler jeg meg skikkelig utvilt :o)) Betennelsen i skulderen gjør nok sitt til at kroppen er sliten og ikke orker så mye som den vanligvis gjør. Merket det tidligere i uken at kroppen ikke var så villig, og jeg sovnet etter at jeg hadde spist middag. Det har jeg ikke gjort så mye av ellers.


Hadde planlagt å sitte med det nye kamera og lære meg det i dag, men først må jeg få unna en stabel med regninger... Jeg kunne selvsagt ha gått inn med en gang de kom å legge de til betaling, men det gjør jeg ikke. Det blir til at jeg samler dem som kommer på papir i mappa, og når den 15. kommer og lønninga har fylt opp kontoen så setter jeg meg ned å tar dem. Det tar ikke så lange tiden, siden mesteparten av dem kommer på e-faktura eller avtalegiro :o)) 


I går kveld satt jeg å så på et program på tv om Hoarders, og jeg kjente sterkt at det var på tide å begynne å rydde i skuffer, skap og boder. Ikke det at jeg noen gang vil la det gå så langt, men jeg har nok en tendens til å tviholde på ting jeg har kjøpt. Noen minimalistisk tilværelse er nok dessverre ikke for meg :o/

Ha en fortsatt fin fredag, og om toen timer er det hælja igjen :o))Thank good it's Friday......

 • 08.06.2012, 22:10

Etter tre netter med utrolig dårlig søvn, så fungerer ikke kroppen min så bra akkurat nå.... Den vil helst bare ligge oppi godstolen hele tiden uten å måtte reise seg opp på aldrig så lenge, og øynene min er ikke stort bedre de heller... Vil liksom bare lukke seg igjen hele tiden, og det begynner å bli ganske vanskelig å holde dem opp... Hvis jeg ikke får sove i natt, så er det noe merkelig.... zzzzzzzzzzzzzz!!


Jeg var ikke sen om å komme meg avgårde fra jobben når klokka ble 15:30 i dag.... Heldigvis var det lite kø forbi Operan, og opp mot tunnelene så jeg brukte ikke spesielt lang tid opp til Alna og Røhne Selmers karosseriverksted. Der traff jeg en hyggelig type, som tok med seg kamera og ble med ut for å se på bilen og skadene... Han tok masse bilder, og skrev endel i boka si... Jeg spurte om han trodde de måtte lakke hele siden fra topp til tå, og bekreftet han at de måtte. Flere av ripene i lakken var så dype at de måtte gå grundig til verks for å fixe det.... 

De kommer til å kontakte meg over helgen med en pris for lakkeringen, og for når jeg kan levere den. Samtidig vil de ordne med leiebil til meg, som står klar når jeg kommer for å levere bilen.

Jeg bestemte meg for å anmelde hærverket til politiet, og prøvde å ringe Manglerud Politistasjon, som er min lokale stasjon, da jeg kom hjem i ettermiddag...... Da var jeg nok litt sent ute og havna på et fellesnummer for Oslo, hvor jeg fikk beskjed om å at de ikke kunne ta en anmeldelse over telefon. Derfor må jeg møte opp på stasjonen mandag morgen kl 8, for jeg rekker det ikke etter jobb... stasjonen stenger nemlig kl 15!!!! Hva er vitsen med et lokalt politikammer når det ikke er oppe når man trenger det????? 


I går var det hattedag på jobben, og tre av kollegene hadde tatt på seg Mette Marit kreasjoner..., men selvsagt i en noe rimeligere prisklasse, hehehe!! Er ikke damene smekre, hehehe!!!! Det kommer til å koste.....

 • 08.06.2012, 11:58

På morran i dag ringte jeg til Gjensidige, hvor bilen min er forsikret for tilfelle. Jeg folk meldt skaden over tlf og sende dem bildene av skaden. Hvis jeg trodde at jeg skulle slippe å betale noe, så var det helt feil..... Jeg må ut med kr. 4000,- i egenandel :o((

Etterpå ringte jeg til Røhne og Selmer for å høre når jeg kunne komme å taksere skaden. Til mime store glede kunne jeg komme innom rett fra jobben. Siden jeg må ut med så mye i egenandel kan jeg jo håpe at regning blir på mye mere.....

Jeg kjenner at jeg er fortsatt ganske irritert når jeg tenker på det... Tar vel noen dager før det roer seg, tenker jeg.

Det var en liten update, og så tilbake til arbeidsoppgavene igjen.

Finværet bare fortsetter det......

 • 25.05.2012, 13:10

Når jeg ramlet ut av senga til morran i dag kjente jeg at heimen var god og varm allerede, så det var bare å fly rundt å åpne alle vinduer og dører på lufting... Tok ikke lange stunden innen det var en behagelig temperatur. Før jeg dro i dag, skalket jeg alle luker for at det ikke skulle bli så varmt inne til jeg kom hjem igjen i ettermiddag. Pusene ville definitivt ikke inn igjen når jeg skulle dra, men jeg fikk da lokket dem inn til slutt. Hadde jeg bodd i annen etg så kunne jeg ha latt verandadøra stå åpen, og luftevinduene på balkonken stå åpne + at pusene kunne løpt ut og inn..... Jeg bor i 1 etg og da går ikke det, og hårballene må nok holde seg inne til mammen deres kommer hjem!!


Jeg har lunch nå, men gadd ikke å gå ut... Tok heller med meg PC'n ut i Almenningen å satt meg der for å slappe av litt. Fant heller ut at jeg kan handle på veg hjem i stedet, så slipper jeg alle disse plastposene ved siden av stolen min.... som alle snubler over, hehehe!! Det er ganske deilig å sitte i Almenningen, for det er skjelden noen kommer å setter seg her... De fleste går ut eller går ned i kantina for å spise...

Meningen var at jeg skulle reise til Rjukan i morgen, men jeg må droppe det....!! I går kveld klarte jeg å trå over ankelen min, og i dag er den hoven og vond. Den orker ikke å trå inn noe bedal med gjevne mellomrom i 3 timer. Tenkte at jeg får heller dra oppover til neste helg i stedet for, dumt men sånn er det bare. Jeg tror ikke at den er forstuet, men vondt som tusan er det lell....

I går kveld satt jeg spent å fulgte med Eurovision Song Contest, og krysset fingrene for at Toojii skulle gå videre. Det var så nervepirrende å sitte og vente på at NORGE skulle vises på skjermen, og da det endelig skjedde så bare jublet jeg høyt. Naboen trodde vel at jeg hadde tørna helt, hehehe!! Jeg håper at han kommer til å vinne på lørdag, men jeg har mine tvil..., tror nok at svenskene med Loreen kommer til å dra hjem seieren. De har en knallgod låt, noe jeg sa allerede da hun vant sin delfinale. Uansett så kommer det til å bli spennende å se på.

Ikke mange timene igjen nå før helgen, og jeg kjenner at jeg gleder meg til 3 dager med fri og avslapping....

Ha en fortsatt god fredag :o))

Trodde at jeg måtte kjøpe ny mobil.....

 • 18.05.2012, 14:50

Deilig å ha fri på inneklemte dager, selv om man ikke kan sove så lenge man vil.... Jeg hadde satt meg på i vaskekjelleren kl 8 i dag med en megavask, puh, men det var jammen godt å bli kvitt den. Av en eller annen grunn våknet jeg av megselv, noen minutter før alarmen skulle ringe. Godt var jo det, for hele mobilen min hadde hengt seg opp totalt. Alarmen gikk ikke av, og da jeg forsøkte å stenge den i tilfelle den skulle begynne å ule mens jeg var i kjelleren, så gikk ikke det. Fikk merklige meldinger om at programmet ikke svarte, ville jeg tvinge en avsluttning... Selvsagt ville jeg det, men det fikk jeg ikke lov til, grrr!! Jeg fikk heller ikke slått av telefonene for de andre meldingene var i veien... Til slutt plukket jeg ut batteriet, og startet mobilen på nytt.... DA VIRKET DEN :o))

Jobbet effektivt nede i vaskekjelleren, og før klokka 11 var jeg ferdig med 4 store maskiner med klær... Jeg bretta klær til den store gullmedaljen, puh!! Når det var gjort var det bare å gjyve løs på kattedoen, som ikke akkurat var innbydende... Begge pusene satt å fulgte med, og jeg kunne se at Ronja måtte veldig for hun satt nesten å trippet med potene. Hun var ikke sen om å stryke inn da jeg var klar :o))


Kjøpte noen kilo med karbonadedeig i går som jeg var nødt til å få veid opp og klappet flate.... En smart ting jeg fikk av en venninne av mamma, som gjør at man før plass til mer i fryseren. Det er så enkelt å ta fram hvis jeg plutselig får lyst på noe med karbis i... Slenger en pose på benken i det jeg kommer hjem fra jobben, og innen jeg har pakket bort varer og skiftet så er kjøttet så tint at det er raskt å steke det opp.  Så i dag blir det en rask og lettvint gryte til middag :o))

Været er ikke så gæli i dag det heller, hvite skyer som fyker over himmelen og ei sol som leker gjemsel bak skyene... Sist jeg så på gradestokken var det + 15C, og det går ann!! Vinja har inntatt plassen sin på balkongen, og der ligger hun midt i solsteken å sover... Hun kommer inn innimellom for å få litt ekstra koz av mammen sin :o))Litt nytt, ute og inne........

 • 27.04.2012, 23:38

FREDDAN' den aller beste dagen i uka etter min mening.... Da kan man sette seg tilbake å slappe av, nyte og vite at man har to hele dager fri hvor man kan sove så lenge man vil og bare gjøre det man helst vil :o)) Denne fredagen er intet unntak vettu :o)) Sitter lettere henslengt i godstolen å ser på Hollywood Homicide på NRK 3 med Harrison Ford... Tror aldrig jeg har sett han i en sånn rolle før, artig :o))


På veg hjem fra jobben dro jeg bortom Åhlèns og kjøpte to hvite kafèstoler som hører til bordet jeg kjøpte tidligere i uka.. Når jeg kom hjem ryddet jeg bort den svarte plast stolen jeg hadde stående og den digre og tunge solstolen som det egentlig ikke var plass til. Så nå syntes jeg at sittegruppa på balkongen ble ganske fin :o))


Her er et bedre bilde av stolen... Den er nett og praktisk, som lett kan klappes sammen når den ikke er i bruk for å få bedre plass. Det ble for lite med to stoler der ute, for når noen kommer er det kjedelig å gå inn å hente kjøkkenstoler. Stolen var ganske grei å sitte på, og min store bak hadde ingen problemer med å få plass på den, hehehe!! På bordet står de nye lysglassene jeg kjøpte på Black Design. Syntes lykten jeg hadde der ble for stor for bordet...


Jeg kjøpte oxo disse lysglassene til stua + noen til som var litt mindre... Jeg har brukt veldig mye svarte lyseholdere med fargede glass den siste tiden, og jeg syntes fortsatt at det er ganske fint.... Det var alikevel på tide med noe lysere og lettere nå som vi går mot våren med stormskritt :o)) Nå har jeg bare igjen å henge opp de syrinfargede gardinene, så er jeg fornøyd :o))


I morgen skal Anne og jeg på Oslo Tattoo Convention i Samfundssalen, og jeg gleder meg virkelig til å gå... Om det blir noen ny tattis mens jeg er der får vi nå se på... Mange av artistene krever at man har bestilt tid til å bli tatoert på messa, og da er det skjelden tid til å ta noen innimellom. Vi får se hva som skjer :o)) Jeg hadde jo planer om å tatoere venstre overarm i januar måned, men da den ble betent og doven så jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe med den da... Nå er den mye bedre så kanskje jeg får tatt den nå før sommeren begynner :o))

Nå skal jeg se Graham Norton Show, og så tror jeg at jeg skal hoppe opp i senga.... kanskje!!Ikke helt planlagt.....

 • 27.04.2012, 13:15

Når dagen starter helt skevt med at man forsover seg, så har det lett for å fortsette resten av dagen.... I dag va en sånn dag, hvor jeg våknet før klokken ringte.... Så bra kunne man jo si, men problemet var at jeg hadde klart å sette alarmen helt feil, så da jeg våknet var det veldig sent allerede. Jeg hater bare å ha dårlig tid, men det var ikke noe annet å gjøre enn å sette inn turbogiret for å bli ferdig så fort som mulig....

Da jeg trådte inn døra på jobben var klokka 09:20, og jeg rakk akkurat å få logget meg på pc'n og programmene mine innen det var på tide å komme seg i det først møtet. Det gikk jo veldig fort fram til lunch, nesten litt for fort syntes jeg...

I dag begynner Oslo Tattoo Convention i Samfundssalen ved Sentrum Scene... Den holder på fra i dag til og med søndag, og jeg har tenkt meg en tur dit i løpet av helgen, men vet ikke helt vilken dag enda... Vi får se hvilken dag som passer best :o))

Ha en fortstat fin fredda :o))Onsdag, nei foresten det er jo fredag....

 • 20.04.2012, 10:48

Når man er hjemme fra jobben de to første dagene av uka, så henger man litt etter på dagene.... Jeg har følelsen av at det onsdag i dag, MEN.... så er det FREDDAN'! Det er ikke en vond følelse, hehehe!! Man burde vel egentlig ikke ha de tankene i hode, jeg mener bare glede seg over at helga er her igjen.... For resten av uka er egentlig ikke så ille den heller :o))

Jeg merker at det blir veldig lite blogging på arbeidsdagene.... Slik som vi sitter på jobb er det ikke så enkelt å gå inn på bloggen å skrive når alle titter over skulderen. Enkelte har jo veldig bestemte meninger om at man ikke skal kunne gjøre private ting i arbeidstiden, og jeg ser jo den.... Alikevel må man jo ha lov til å ta seg 5 minutter og en kopp kaffe innimellom, og da gjøre litt prate ting... Enkelte tar jo kaffekoppen med seg ut i fellesområde å setter seg der, men gjør jeg skjelden. Jeg har telefonen åpen og tar mine minutter foran PC'n i stedet, men da helst for å kikke litt på avisen.

Jeg kjøpte meg ny lommebok-veske i går... Den ligger hjemme enda, og jeg har ikke fått tatt noe bilde av den! Jeg googlet den, men fant ikke helt maken, forskjellen på min og den på bilde er at min ikke har lomme på utsiden. Ellers ser de like ut... Denne her er så romslig at jeg faktisk får plass til kort, småpenger, mobilen og et lite nøkkelknippe. Helt perfekt for meg som egentlig hater å bruke veske... De er som regel i veien. I lommen hvor kortene skal være, er fancy fager :o))

Osloværet ser ut til å bli betraktelig bedre enn i går, det er antydning til blå himmel og solen stikker fram. Da jeg dro hjemmefra var temperaturen rundt + 8C, men som sola er framme er det nok litt mere.

Da har jeg vel brukt opp mine 5 minutter og kaffekoppen er drukket, og da er det på tide å være produktiv igjen :o))

Ha en fortsatt fin fredag formiddag :o))

Bildedryss fra Oslo i dag...

 • 30.03.2012, 13:30

Brrrrr....., vi sitter inne å fryser på jobben i dag. De har skrudd ned temperaturen betraktelig, og for oss frysepinner er ikke det så populært. Derfor tenkte jeg at måtte se å komme meg ut en tur, og gå en runde rundt kvartalet i rask gange. På den måten regnet jeg med å få litt varme i kroppen...., klarte det ikke helt :o))

Spaserturen gikk tilslutt litt lenger enn rundt kvartalen... Jeg gikk opp torgata til Ankerbrua og Akerselva, og bort til Oslo Legevakt å nedover Storgata tilbake til jobben.

På veg inn igjen stakk jeg innom kantina og kjøpte meg en salat med ørret og egg og krutonger, hmmmm Den var god, men jeg kjenner at jeg ikke orker å spise opp alt sammen... Magen blir dessverre mett før øynene :o))

Lunchpause i solen...

 • 23.03.2012, 20:21

Siden været var så strålende i Oslo i dag, måtte jeg bare ut i lunchpausen... Sola stekte, og folk yret ut å satte seg på krakker for å nyte det fine vårværet. Det var en del vikinger som gikk rundt i kortermede gensere, men sååååå varmt var det ikke. 


I Storgata vis a vis Operapassasjen har de revet et gammelt bygg den siste uka.. Jeg mener en kollega sa at det ar Thon som skulle bygge et nytt shoppingsenter på plassen, om det stemmer er jeg ikke helt sikker på. Syntes det er trist når de gamle bygningene blir borte. Noen ganger misstenker jeg at de som eier dem, lar dem forfalle med vilje så de kan rive dem å bygge nytt....


Youngstorget er ikke hva det en gang var.... Før om årene var det et yrende liv med boder som bognet med frukt og grønnsaker. Det var så fult med folk at det kunne være vanskelig å manuvrere seg igjennom... Det var bønder som kom inn til Oslo for å selge sine varer, savner det!! Nå er det bare noen få boder med juggel og utenlandske klær.... 


Som man kan se er det ikke så mye liv på Youngstorget lenger... Ganske glissent mellom bodene!!


Christiania Glassmagasin så sitt lys i 1739, men i langt mindre skala selvfølgelig. Først i 1862 flyttet de til sine nåværende lokaler..Rett forut kan man se Oslo S og Byporten Shoppingsenter.På venstre sideligger Oslo City og rett forut Byporten Shoppingsenter...I bakgrunnen ligger møteplassen under klokka utenfor gamle Østbanestasjonen, og til venstre ligger nedgangen til Jernbanetorget T-banestasjon med gml. Hotel Viking på toppen.Lunchpausen er mer eller mindre over, og jeg må tilbake på jobb igjen. Det var ikke spesielt festlig å tenke på at jeg måtte gå inn, når det var så fint vær ute. Trøsten var at jeg skulle gå igjen kl 14:15 for å nå fysioterapeuten :o))Se den blå himmelen da, er det ikke fantastisk :o)) Rundt et par svinger så er jeg hjemme hos meg selv igjen :o))

Var foresten innom G Sport i dag å så på ny sykkel, en kraftig sak med brede dekk.. Det var ikke av den typen som koster skjorta og buksa, men den nette sum av 3.500,- Ikke noe kjøp i dag, men tror nok at det vil bli det om ikke så lenge. Jeg har ikke skaffet noe sykkelstativ enda, så jeg kan ikke handle når jeg har med bilen... Da skal jeg være sporty og prøve på å komme meg hjem på to hjul, noe som blir litt av en trimtur... Det er nemlig bare oppoverbakker fra Oslo Sentrum og til her jeg bor...

På tide å synke godt ned i godstolen, og glane seg igjennom tv-kvelden :o))Freddan igjen....

 • 23.03.2012, 10:28

Da var en uke gått, og freddan' er her igjen... JIPPI :o)) Deilig å tenke på at to fridager venter, og man slipper å stå opp grytidlig.


Gleder meg noe vanvittig til i morgen, for da skal jeg i Oslo Konserthus for å se Killer Queen... Som den megastore fan jeg er av Queen, så er dette definitivt en HÖYDARE :o)) Det har stått så lite om det i media, så jeg måtte inn å sjekke hvor mange biletter som var igjen... Det var utsolgt, så her blir det liv tenker jeg :o))

Været er helt på topp i dag, blå himmel og sol. Litt kjølig på morningen men det gjør da ingenting, og dessuten har man da klær å ta på seg. Regner med at det blir bedre utover dagen...

Nå må jeg jobbe, har en del å bli ferdig med før jeg skal gå ved 14 tiden.... Da venter fysioterapeuten med sine magiske fingre, hehehe!!

Ha en fortsatt kjempefin dag :o))

Trist beskjed på morningen....

 • 09.03.2012, 11:19


Jeg fikk telefon fra min fetter her til morran, og han hadde en trist nyhet å komme med.. Min tante Guri døde kl 08:15 i dag, etter et kort sykeleie.

Hun ramlet og brakk lårhalsen for litt over en uke siden, og ble operert her på Ullevål. Det hadde gått fint, og hun ble sendt tilbake til sitt lokale sykehus. Iflg fetteren min hadde det vært vanskelig å få kontakt med henne i går kveld.... Det er jo mange ganger sånn, når eldre mennesker havner på sykehus etter et fall, at det oppstår komplikasjoner og de dør.

Selv om vi kanskje ikke har hatt noe nært forhold, så syntes jeg alikevel det er trist at hun er borte... Hun var den siste av tanter og onkler i den adoptive familien min... Nå er hele den generasjonen borte. Det er en litt merkelig følelse egentlig!!

Det er jo litt rart.....

 • 17.02.2012, 09:43

Når man er ung, så kunne man innimellom tenke at.... HERREGUD, kommer ikke mensen denne månden...HJELP!!! Man kunne gå rundt med nervene på høykant inntil den bestemte seg for å komme, puh! Nå som man har blitt eldre så er det mer.... NEI POKKER, kom den denne måneden oxo :o((

Det er akkurat der jeg er nå.... Mensen er i ferd med å avslutte, og til tider kan det gå flere måneder mellom hver gang jeg får det. Gjerne på sommeren, og det er jo perfekt. Nå er jeg dessverre inne i en fase hvor den har bestemt seg for å komme hver måned :o(( Ikke med sterke smerter som tidligere, men med kraftige blødninger i stedet.  Forrige måned var en sånn gang, og jeg kan ikke huske at jeg noen gang har måtte løpe så ofte på toalettet for å skifte..., puh!! Denne gangen er det ikke fult så ille, og jeg krysser fingrene for at det forblir sånn oxo!!

Nå ja, jeg overlever nok denne gangen oxo :o))

Ellers så er det en fantastisk vinterdag i Oslo, sola skinner og himmelen er blå og det er bare - 3C ute. Noe som er enda bedre er jo at det er FREDDA'N i dag etterfulgt av to deilige fridager :o)) Jeg skal ikke ha vinterferie til uken, men skal nyte at det er mindre folk i farten på t-bane og på veiene :o))

Ha en fortsatt kjempefiiiiiin fredag :o))

Å, Oscar for beste film går til.....

 • 27.01.2012, 22:19I går var det Kick Off i Ingeniørenes Hus, og i forkant hadde alle avdelingene laget en liten film som skulle vises frem. Deretter skulle beste film kåres... Til vår store overraskelse gikk våres film av med seieren, og vi fikk en Oscar statuett. Er den ikke fin?I hele dag har alle gått rundt å kalt avdelingen vår for Hollywood, hehehe!!

Hadde det ikke vært for at de andre stjernene i filmen ikke liker rampelyset noe serlig, ville jeg ha lagt ut filmen på bloggen.Jeg er født uheldig...

 • 27.01.2012, 14:42

Da jeg kom opp i FotoVideo for å hente kamera mitt var det ikke der.... Noen hadde klart å selge det, og da jeg spurte om hvor fort de fikk inn et nytt lilla et så ville det ta vinter og votter. Siden jeg hadde vaklet mellom lilla og grønn, så valgte jeg et grønt et som de hadde på lager.Selv om jeg var uheldig, så kom jeg alikevel bra ut.... For det kamera de hadde i butikken kom med GPS, noe som jeg ikke hadde bestilt, og jeg fikk det for samme pris som det uten GPS... Happy jeg da alikevel :o))Kamera mitt er klar for henting...

 • 27.01.2012, 11:45

Var nettopp inne på Mine sider hos Foto Video, for å sjekke om de hadde satt opp noen leveringsdato på kamera mitt. Til min store glede så er det klar til å hentes i dag, yes yes yes :o))


Minuttene frem til kl 12 når lunchen min starter går så utrolig sakte.... Gleder meg virkelig til å begynne å bruke det, så i kveld blir det, for en gang skyld, å lese bruksanvisningen til punkt og prikke. Kamera må utforskes fra ende til annen, sånn at jeg kjenner alle funksjonene ut og inn. Har ikke alltid vært like flink til det...!! Mange ganger har jeg bare tatt en "snabb" gjennomgang, sånn at jeg kan begynne å knipse med en gang... Så har finessene gått litt i glemmeboka inntil jeg faktisk har behov for dem...

Ute snør det, men det er ikke så veldig kaldt... rundt 0 punktet da jeg dro nedover til jobben på morran i dag.

Ha en fortsatt fin fredag, om det så er på jobb eller hjemme :o))

Lunch på Santinos i dag....

 • 20.01.2012, 14:47

Forrige dagen avtalte Terje og jeg at vi skulle spise lunch sammen i dag, og da ble det jo selvfølgelig at vi gikk på Santinos. Dels for at det er i samme bygget som jeg jobber, og så har de knakandes god mat der.

Det var så kozelig å møtes igjen, for det er vel over en måned siden vi sist så hverandre. Vi skravla så fælt at jeg glemte både tid og sted.. Lunchen ble nesten på 1,5 time... å huff a meg!! Nei da, det gikk greit det, hehehehe!! Det er jo ikke vær dag jeg tar så lang lunch :o))

Ååååå, det er godt det er freddan' i dag.... Jeg lengter etter å komme hjem å slenge kroppen inn i joggebuksa!!

Denne hælja skal jeg gjøre absolutt minst mulig, kanskje ta en aldrig så liten flat tango med støvsugeren i morgen... Ellers bare nyte og koze meg hele helgen igjennom, sier jeg nå.... Det blir aldrig helt sånn, hehehe!!Julepynt og juletre pakket ned...

 • 06.01.2012, 14:24

Nå måtte jeg bare sette meg ned å ta 5 min., før jeg begynner å bære all pynt og stas opp på loftet.. sutre, 5 etg. opp. Det gikk greit å høste ned alt sammen, og selvfølgelig fikk jeg hjelp av pusetassene. De kom med en gang å tilbød seg å hjelpe til..., serlig med juletreet, som de liker å spise på.

Hadde kanskje tenkt at jeg skulle orke å ta å tørke støv å legge på noen nye duker, men klokka er mange og mer blir den innen alle boksene er kommet opp på loftet. Derfor fortsetter jeg i morgen i stedet... sette klokka til å ringe tidlig sånn at jeg får litt ut av dagen...

Jeg får vel slenge meg rundt å fortsette!! 

Kaffekoooooooz på freddan..!!

 • 07.05.2010, 15:28

Kom arbeidslyst å treng deg på, her skal du motstand finne......  Kaffekoz på fredagen er kjempekozelig, men det er jo så vanvittig vanskelig å komme i gang å jobbe igjen etterpå.  Vi skulle ha begynt kl 15 i stedet for, da kunne vi ha sittet til vi skulle gå hjem.... Å, da hadde det ikke spilt noen rolle om vi var giddasløse...siden vi skulle hjem alikevel.

Det blir jo ikke noe bedre av at sola skinner fra en skyfri himmel, og det ser ut til å være kjempevarmt ute. Bare 30 minutter igjen, og så tar jeg helga.... det holder jeg nok ut vil jeg tro :O)

Oj det smalt gitt....!!

 • 07.05.2010, 11:16

I dag tok jeg bilen på jobben, og det hold nesten på å gå galt... men bare nesten.  Ved utgangen av Ekebergtunnellen ble det plutselig stopp. Jeg kastet et lite blitt ut mot sjøen og det fine være, men da skjedde det noe foran.  Jeg bråbremset alt jeg kunne, og med et nødskrik unngikk jeg å treffe bilen foran.  Han bak meg klarte oxo å stoppe, men det gjorde ikke de to bilene bak han igjen. Tilsammen ble det tre biler involvert.  Jeg så ikke at de traff hverandre, men jeg hørte en metallisk lyd da de braket sammen.  Kjedelig måte å starte dagen på.

Jeg er utrolig lettet at jeg slapp unna noen skader på bilen denne gangen.  Selv om du ikke er skyld i uhellet, og blir påkjørt blir det alikevel utrolig masse styr.  Først skal det diskuteres om hvem sin skyld det er osv. Så drar det ut i det vide og lange, og du ender opp med å måtte betale for reparasjonen på bilen selv for å få den kjørbar. Fordi du er avhengig av den i hverdagen.  Så må du vente og mase for å få tilbake pengene dine fra selskapet til motparten....  "Been there done that".

Så var det freddan'

 • 09.04.2010, 11:32

Blå himmel og sol ute her i Oslo....  Jeg har bare lyst til å ta jakka mi å gå ut i det fine været, og rusle ned mot brygga. Sette meg ned et eller annet sted i sola å bare nyyyyte.  Både kropp og sinn lengter etter å få være ute i sola, få en energibombe.  Når jeg ser på huden min har den et blåskimmer i det hvite.... er vel på tide å kjøpe en fuktighetskrem med farge sånn at man ser litt friskere ut.

Siden jeg kun har jobbet i 2 dager burde jeg vel ikke være så jublende glad for at det er helg igjen, MEN DET ER JEG!!!

Jeg har planene klare dersom været holder... stå opp tidlig i morgen å pusse alle vinduene mine... så kanskje jeg kan se ut. Så skal kattene være med ut på tur, for å løpe av seg litt energi... nå ja løpe, he he!!  De vil gjerne ut å undersøke alt det spennende når de sitter i vinduskarmen, men når de endelig er der... ja da er de ikke så tøffe lenger.  Alt blir liksom så stort å skummelt, og så er det jo så mange nye lukter de ikke kjenner.  Uansett... ut skal de!!

Endelig helg...snart!!!

 • 18.09.2009, 10:37

Denne uka har jeg vært ekstremt trøtt og uopplagt, har nesten ikke orket å stå opp om morningen. Hadde det ikke vært for kattungene min som er ekstremt aktive når klokka ringer, så ville jeg ha sovnet igjen......

I går var vi på Katteklinikken 10-Liv på Lørenskog for 2. vaksinasjon og id-merking av Ronja og Vinja.  Det gikk veldig fint syntes jeg. Ronja tok det hele med knusende ro, bare protesterte litt når hun ble stukket. Vinja ble grisesur når alt var over. De fikk lov til å gå litt rundt omkring for å roe seg litt før vi skulle reise hjem. Da jeg skulle løfte Vinja inn i reiseburet freste og knurra hun til meg, noe hun vanligvis aldrig gjør.  Det gikk fort over når hun kom hjem og fikk deilig kyllingmiddag av meg. Da var alt glemt, og hun og Ronja ville bare koze resten av kvelden.  Kom i snakk med en dame mens jeg ventet på å komme inn, katten hennes skulle røntkes for hun hadde vondt i ene benet.  Det viste seg at hun hadde et lite brudd i hofta, men de behøvde ikke gjøre noe med det...heldigvis. Det ville gro av segselv.  Veterinæren, husker ikke hva hun het, var veldig rolig og tok alt i et behagelig tempo. Jeg likte henne veldig godt.

Tror dette blir en sånn dag som man bare går rundt å teller timer til man skal gå hjem igjen.... Har masse å gjøre på jobben, men det er bare så vanskelig å holde motivasjonen oppe. På toppen av alt er det jo det råflotte være ute!!!!

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no