hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Helgen som gikk

  • 23.10.2016, 20:25

Denne helgen har gått så fort at jeg føler nesten at den er over før den begynte. Når jeg dro hjem fra jobb på fredag var jeg innom Bryn for å handle, og samtidig vaske bilen hos bilvask1.no eller hva det nå var de het. Jeg skal skifte dekk på bilen til onsdagen, og jeg hadde ikke lyst til å levere inn en bil som ikke så ut i det hele tatt. Utvendig var den ikke så ille, men innvendig...... ay ay ay! Innen jeg var ferdig med å handle sånn ca 45 minutter senere var bilen som ny igjen :o))

Når jeg kom hjem hadde forkjølelsen min forverret seg en aning, så jeg begravde meg i en haug med tepper i godstolen å slumret meg igjennom kvelden.

#helg #weekend #bilvask #handle #balkong #planter #grantre #fargelegging #vennekveld #stjernekamp #finale #knutanderssørum #plante #høst #vind #regn #kattene #hoste #blogg #høst2016

Weekend, loading.... please wait!

  • 07.10.2016, 12:40

Denne uken har løpt av sted, og jeg har i grunnen hengt en dag etter i hode hele uken... Derfor var det veldig deilig når klokken ringte til morran i dag, og hodet mitt endelig var ajour å skjønte at det faktisk var fredag i dag og ikke torsdag.

Sånne uker hvor alt er på etterskudd er så vanvittig slitsomt, og jeg er veldig glad for at det ikke er sånn hver eneste uke. 
 

Weekend Loading Concept
Licensed from: stevanovicigor / yayimages.com

Dagen startet ikke noe særlig godt, for da jeg skulle gi kattene en liten godbit i det jeg skulle gå skjedde det som helst ikke burde skje. Jeg hadde nok ikke satt på lokket ordentlig i går, og da jeg skulle hente boksen ned fra skapet tok jeg tak i lokket. I sakte kino så jeg selve boksen løsne å falle mot benken, og siden den var ganske full ble halve kjøkkengulvet fylt med godbiter. Før jeg rakk å stenge kjøkkendøren, var begge kattene inne å begynte å meske seg. Jeg så ingen annen løsning enn å bruke kost og feiebrett sånn at de ikke spiste mer enn de hadde godt ha. Begge to så litt irritert på meg da alle godbitene forsvant fra kjøkkengulvet.......

I går kveld lot jeg laptoppen ligge, og krøllet meg godt sammen i godstolen med strikketøyet. Det ble ikke noen pulsvanter, men jeg fikk strikker noen omganger på sjalet mitt. Tenkte at det kunne være greit å bli ferdig med det, før jeg startet et nytt prosjekt. Jeg hadde liksom tekt at jeg skulle begynne bruke det nå som det begynner å bli kjøligere. I går måtte jeg bite i det sure eplet å sette på panelovnen på soverommet mitt og i stua sånn at jeg fikk gjennomvarmet.

Utenfor kontorvinduene mine er himmelen fortsatt knallblå og solen skinner, helt hærlig <3 Kan ikke fatt hvor heldig vi er, som har så flott høstvær! Temperaturen hadde krabbet noen hakk opp over i dag, og det var ikke fult så kaldt ute til morran. Det lover godt for en ettermiddagskaffe på balkongen etter jobb i dag :o))

Ha en fortsatt fin fredag :o))

#weekend #helg #fri #etterskudd #katter #godbiter #uhell #laptopp #strikke #sjal #pulsvanter #panelovn #balkong #høst #oktober #oktober2016 #blogg

Husmoremne, jeg?

  • 28.02.2016, 13:44

Pittbulljedda, altså jeg, er nok den første til å innrømme at jeg ikke kan tilegne meg den tittelen... Nei Pittbulljedda trives nok best når hun kan drive med alt annet enn husmorarbeidet gitt. Med to katter som fyker rundt over alt så er egentlig støvtørking og støvsuging noe som ikke gir mye glede lenge av gangen, for så fort man er ferdig kommer det en hybelkanin i 120 km i timen forbi bena. Noen ganger lurer jeg på om det var en av kattene, eller en hybelkanin.

I dag derimot har jeg overrasket meg selv noe voldsomt...

Jeg våknet av megselv 09:30, noe som var ganske overraskende ettersom jeg ikke var i seng før kl 04:00 i dag. Alikevel våknet jeg utvilt og i ganske god form, foruten de to vonde tærne da. Om jeg ikke akkurat spratt ut av senga, så kom jeg meg opp ganske raskt.

Kattenes toalett ble rensket for det de hadde klart å legge igjen siden i går, og så ble det rent vann og frokost på dem. Mens de surret rundt bena på meg satte jeg i gang oppvaskmaskinen, altså megselv, og fikk unna all oppvask fra gårsdagen. Så ryddet jeg opp litt her og litt der, før jeg gikk løs på soverommet. Det var på tide å skifte på sengen, og da fikk jeg selvsagt hjelp av Vinja til å ta av sengetøyet. Hun er så flink atte, der hun river og sliter i det med alle fire potene med alle klørne ute... Hun slapp å hjelpe meg å legge på rent, men det var under store protester 😿 

Da jeg slepte skittentøyet ut på badet og slang det opp i vaskemaskinen, fulgte Vinja med. Hun fulgte nøye med på hva jeg gjorde, og så fort lokket på vaskemaskinen ble lukket igjen hoppet hun opp. Hun måtte jo helt opp i fingrene mine da jeg stilte inn maskinen å satte den i gang. Når det begynte å gå la hun seg ned å strakte segut i hele sin lengde oppå lokket, og der lå hun lenge 😸
Da jeg var ute med søppel etter at jeg var ferdig med mine husmorsyssler inne, var det et strålende flott vintervær ute. Jeg hadde sett fram til å kunne sette meg ut på balkongen med strikketøyet mitt når sola rundet hushjørnet, men etter at jeg hadde spist frokost/lunch så kom skyene siiiiigende over himmelen. Akkurat nå er det så vidt sola titter fram, og det er ikke så varmt ute på balkongen som det var i går. Tror jeg blir inne i godstolen jeg med kaffekoppen og strikketøyet.Rett ved papirkontainerne står det noen store gamle grantrær, og de hadde mange store og flotte kongler. Mens mobilen fortsatt lå i lommen min, satt et ekorn å forsøkte å få tak i noen godsaker. Innen jeg fikk mobilen opp av lommen hadde den søte lille hårballen forsvunnet, og selv om jeg sto der å glante som en annen dust en stund kom den ikke tilbake igjen. Det kom et par forbi som skulle ut på en søndagstur, og de glante på meg å tenkte nok sitt der jeg sto å glodde på en klase med kongler 😉

Nå klapper jeg sammen lapptoppen for en stund, ha en strålende søndag folkens!

#husmor #emne #husmoremne #sovemorgen #rydde #vaske #tørkestøv #støsuge #oppvask #katter #sengetøy #vaskemaskin #oppvaskmaskin #sol #skyer #overskyet #kongler #grantre #ekorn #fraværende #humor #søndag #kaffekos #strikketøy #håndarbeide

En aktiv helg

  • 01.11.2015, 21:00

I går holdt jeg på i et sett fra jeg sto opp, og til litt ut på dagen.... Jeg skulle ha besøk at Anne på kvelden, og innen hun kom ville jeg gjerne ha vasket ned badet. I tillegg skulle jeg også ha gjort rent resten av huset, men siden forkjølelsen min var tilbake for fult orket jeg ikke det. Badet fikk en grundig vask, mens resten av heimen ble støvsuget for det meste at de kattehårene som lå her og der.

Jeg måtte senke litt på kravene hvis jeg skulle orke å ha besøk i det hele tatt. So what om det var litt støv her og der, for vi satt for det meste på kjøkkenet alikevel.


Det er ikke så mange løv igjen på trærne lenger, men det er veldig sterke og fine farger på bakken å de igjenværende plantene som ikke har visnet enda. Enkelte busker nede i skråningen på nedsiden av blokkene har røde og hvite bær, noe som er et flott skue :o))


I mens jeg holdt på å ordne på kjøkkenet oppdaget jeg Vinja, som satt ute på vannbrettet og kikket inn på meg. Syntes det var et fint motiv der hun satt å kikket igjennom hjertebøylen som holder eføyen på plass. Hun er en nydelig liten skøyer :o))

Anne kom ved 15 tiden, og da var jeg akkurat ferdig med det som skulle gjøres. Ettermiddagen og kvelden var satt av til å fargelegge, men først hadde vi noen småting å ordne til Londonturen. Vi måtte ordne med et Oyster reisekort til meg og togbilletter til å fra flyplassene. Vi flyr fra Oslo til Gatwick på morningen, og fra Heathrow til Oslo på kvelden. Det hele kom på litt i overkant av 1.500,-. Jeg har ikke tenkt så veldig mye på reisen hittil, men nå som alt er på plass kjenner jeg at tankene om å komme tilbake igjen kommer inn i hode mitt hele tiden :o))


Når billettene var på plass dro vi fram tusjen, fargeblyanter og fargebøker å satte oss godt til rette ved kjøkkenbordet. Siden det var Halloween hadde jeg kjøpt inn litt godterier som vi skulle kose oss med. Jeg viste jo at det ikke ville være plass på kjøkkenbordet il noe annet enn det vi skulle jobbe med, så derfor hadde jeg vært nede i kjelleren å hentet et lite kafébord som jeg plasserte inntil kjøkkenbordet.

Vi satt med fargeleggingen i et par timer inntil det var på tide å begynner med middagen. Anne hadde lagt inn ønske om Lasagna, noe jeg ikke har spist eller laget på mange år. Det ble ikke helt fra bunnen, men en pakke fra Toro. Lasagnan ble god alikevel den. Ved siden av ble det ruccula med fetaost og tomater.

Det var også finale i Stjernekamp i går kveld, og det bare måtte vi ha med oss. Vi har sett alle programmene, og jeg har heiet på Trine Rein hele veien å håpet at hun skulle gå av med seieren. Dessverre så gjorde hun ikke det.... Maria Haukaas Mittet er jo fantastisk god i alle sjangerne og klarer jo alt med glans, så jeg er ikke overrasket over at hun vant. Alikevel så syntes jeg Trine Rein har vokst som artist igjennom serien, også hun har mestret godt de tingene hun har måtte gjøre. Jeg likte spesielt godt den nye låten hun fremførte i går kveld. Den vil dessverre ikke bli gitt ut, så skal jeg høre den igjen må jeg gå på en av konsertene hennes.

Etter at Stjernekamp var over gikk vi tilbake til fargeleggingen igjen, og ble sittende med det frem til klokka nærmet seg 01:00 å Anne pakket sammen for å dra hjem.


I dag har jeg vært en snartur borte på Plantasjen og kjøpt høstlyng til balkongkassene mine å et par kvaster med granbar til graven. Jeg dro rett ned på gravlund med en gang, men før jeg kunne legge på granbar måtte jeg dra opp noen gigantiske sølvkranser. De var blitt noe helt vanvittig store, og man kunne nesten ikke se Erika'n som jeg satte ned for noen uker siden. De kunne helt klart å stått en god stund til, men jeg følte at det var på tide å ta dem opp nå.

Når jeg kom hjem fjernet det som var igjen av sommerblomstene i balkongkassene å satte ned lyngen jeg hadde kjøpt.  Jeg fikk av mye av jorden rundt røttene på sommerblomstene, men jeg plantet ikke de nye men lot dem stå i pottene sine. De fikk en god dose med vann til slutt, og det skal jeg fortsette å gjøre frem til kuldegradene kommer. På den måten holder de seg fint en god stund fremover.

Nå følger jeg finalen i "Alt for Norge", noe jeg ikke har fulgt så nøye denne sesongen akkurat. Jeg datt litt av for noen programmer siden, men syntes at jeg ville ha med meg siste programmet for å se hvem som får møte sin norske slekt. For noen sesonger siden var en av deltakerne i slekt med meg på min biologiske fars side.

Ha en fin søndagskveld :o))

#høst #høstfarger #natur #planter #vinja #katt #fargelegging #tusj #fargeblyanter #fargeleggingsbok #vinja #katt #minøyesten #plantasjen #erika #lyng #granbar #gravlund.

Nye planter....

  • 03.05.2015, 20:06

Jeg vet ikke helt hva som har skjedd med plantene som jeg hadde i stuevinduet, men til tross for vanning så bare tørket de inn og avgikk med døden. Hun har helt sikker ikke vannet dem nok, tenker du, men nei da det er ikke problemet. De har fått akkurat passe med vann.

Siden jeg måtte ut en tur i går for å kjøpe mat til kattene, bestemte jeg meg for å dra bort på Plantasjen for å se om jeg kunne finne noe nytt. Det var stappa fult med biler på parkeringsplassen, men jeg fikk da en plass til slutt. Tydeligvis var det flere enn jeg som trengte noe nytt, men de fleste kjøpte planter til hage og blomsterbed.


Til stuevinduet ble det fire nye planter, to av hver sort... Jeg hadde de samme minipalmene fra før, men jeg likte dem så godt så jeg tok sjangsen på å kjøpe noe nye. De andre to hadde jeg en fra før av, og den har trivdes ganske godt hittil :o))
Jeg kjøpte også tre Sommerfugl lavendler, som er den sorten som jeg liker best... De to jeg satte på balkongen i kurver, har jeg egentlig planer om å plante ut, for det vil bli altfor varmt for dem der ute når sommeren setter inn for fult. Jeg er ganske ubestemt på det området, så det kan godt tenke seg at jeg beholder de på balkongen, og flytter de ut og inn for å skjerme dem for den verste varmen. Så kjøper jeg helt nye og setter ut i beddet.

Potten jeg har satt den ene lavendelen i, kjøpte jeg hos Europris til 129,-. Jeg syntes nemlig at de dem hadde hos Plantasjen var så dyre, og veldig store. Jeg hadde ikke lyst på en kjempepotte utenfor døra, og jeg viste at de hadde flere varianter hos Europris til en billigere penge.
Det er jo ikke nødvendig å betale mer enn nødvendig heller.

Når jeg kom hjem fant jeg fram rullen med svarte sekker, og begynte å fylle den med tørre og ellers dårlige planter i alle varianter. Sekken ble ganske full den når jeg var ferdig. Nå har det blitt luftig og fint overalt, og heimen er klar for vår og sommer.

Ronja og Vinja syntes alltid det er morsomt når mamsen holder på å potter om planter.... Da er de der med en gang, og vil leke med jorden, og mye av det havner på gulvet innen de er ferdig å leke seg, hehehe!!

#planter #blomster #palme #balkong #lavendel #sommerfugl #plante #natur #katter #ronja #vinja #plantasjen #europris #potte #blomsterpotte #kattemat

1. mai og flagget er heist

  • 01.05.2015, 11:15

Klokken var ikke mye over 8 dag jeg trøtt i trynet ruslet ut på balkongen for å henge ut flagget. Det er alltid med stolthet jeg gjør det på denne dagen, som er en sånn viktig dag. Samtidig kom musikkorpset oppover gaten og spilte så flott, og lettrørt som jeg er så fikk jeg en tåre i øyekroken!!


Til morran var det veldig grått ute og ganske kjølig, men nå har skydekket åpnet seg å himmelen begynner å bli blå... Sola har også så vidt begynt å titte fram, så det blir nok en ganske bra dag allikevel :o))

Anne skal komme hit i dag, og i anledningen har jeg tatt ut en skinkestek som ligger å godgjør seg i kjøleskapet.... Jeg har også kjøpt inn noen jordbær som vi skal ha til dessert. Hvordan de smaker vet jeg ikke, og jeg håper virkelig at det er litt smak i dem. Det er ikke alltid det er det i de første utenlandske bærene som kommer på våren.

Ha en flott 1. mai folkens :o))

#første #mai #arbeidernesdag #arbeiderbevegelsen #vær #himmel #sol #skinkestek #jordbær #musikkorps #musikk #korps

Jentekveld....

  • 31.08.2014, 12:50


I går kveld var det jeg som hadde lørdagsgjester med god mat og litt attåt seinere på kvelden. Det er alltid koselig med disse kveldene, som er helt uformelle hvor vi sitter lettere henslengt i joggebukser med beina godt plantet i sofaen og skravler.

Selv om det er uformelt og avslappet så vil man gjerne at det skal se litt ordentlig ut når folk kommer, så jeg tok en runde med støvsugeren og støvkluten. Ikke noe stress... 


(bilde lånt fra www.godt.no)

Jeg hadde ikke den ringeste anelse hva jeg skulle servere damene, så jeg spurte Anne på fredagen om hun hadde noen ide. Hun syntes at det kunne være godt med Kyllingfilé fylt med hvitløkssmør, og som stekes i ovenen på rotgrønnsaker. Kylling hadde jeg i fryseren, men de andre tingene måtte jeg innom Ultra å skaffe på veg hjem.

Vi hadde rikelig med hvitløssmør både inni kyllingen og over grønnsakene... Ikke bare luktet det utrolig godt, men det smakte himmelsk også. Bare så synd at man blir så fort mett....

Etter middagen slang vi oss ned i stua og slappet av en stund, og skravlet... Anne hadde tatt med seg genseren hun strikket på, og tok frem den. Selv hadde jeg ment å ta fram duken min, men det ble ikke til at jeg kom så langt.Når maten hadde fått lov til å synke ned, fant jeg fram knask og annet godis som vi koste oss med resten av kvelden. Har vært flink å holdt meg unna slikkerier en stund nå så det smakte farlig godt dette her!!

Kokosbollene kjøpte jeg på Ultra, og jeg var veldig spent på hvordan de smakte. Ofte så er sånne kokosboller man kjøper i dagligvarebutikkene seie og ikke så veldig gode, men disse her var så myke så de smeltet i munnen. Ikke var de så veldig søte heller, nam nam nam!!Kattene var i sitt ess med så mange personer å gå til for å få kos... Vinja gikk etter hvert å la seg, mens Ronja ville ha masse oppmerksomhet å kom stadig for å bli klødd og rufset i pelsen. Kine var på pletten hun, og delte ut rikelig av begge deler, men frk Lillepuzdatter av Skånevik fikk liksom aldri nok, hehehehe!!

Når damene dro hjem til sitt igjen, kjente jeg at formen min ikke var så veldig bra... Jeg følte meg varm, tung i hode, tett i nesen og øynene sved veldig. Derfor gikk jeg relativt tidlig å la meg, for å være en lørdagskveld. Når jeg våknet til morran i dag hadde jeg dundrende hodepine, tett nese og veldig såre øyne. Nesen har åpnet seg, men formen er ikke akkurat tipp topp. Derfor blir det en veldig avslappende dag for denne damen her :o))

Ha en strålende søndag folkens, blogges ;o))

#kyllingfile #hvitløkssmør #rotgrønnsaker #middag #venner #koselig #uformelt #lørdag #godis #godterier #knask #katter #ronja #vinja 

De siste to dagene....

  • 29.06.2014, 20:50


Natt til i går, lørdag, så klarte jeg ikke å komme meg i seng i normal tid, og derfor satte jeg alarmen på kl 10, før jeg gikk å la meg. Jeg hadde nemlig en avtale hos frisøren kl 12:30, og jeg ville nødig komme for sent til den.

Grytidlig lørdag morgen ble jeg vekket av at noen brekket seg noe helt vanvittig.... Jeg kunne selvsagt ha snudd meg rundt å sovet videre, men jeg orket ikke tanken på hva som lå på gulvet. Derfor ble det til at jeg sto opp, med øyelokkene nede på brystkassen, og der i entreén lå en hårpølse med litt ekstra. Fram med tøkerull og vaskeklut for å bli kvitt det. Det tok ikke mange minuttene så jeg kunne jo godt ha gått tilbake til senga å lagt meg, men det ble ikke til at jeg gjorde det. 

Jeg gikk ut på kjøkkenet å laget meg en kopp kaffe, som jeg krøllet meg sammen i sofaen å drakk opp....Det ble nok til at jeg satt å glippet med øyelokkene, men jeg sovnet ikke ordentlig...

Jeg er glad for at samtalen gikk høyt og fort borte hos Rita i Studio Style Frisør, for jeg kjente at det var vanskelig å holde øynene oppe når det ble stille rundt meg. Jeg valgte å beholde håret mitt med en jevn lys farge over det hele, i stedet for å ta mørkt i bunnen med striper. Litt uvant å ha det så lyst, men man jo prøve litt nye ting for å se om man blir fornøyd med det. Kan jo hende at jeg går tilbake til litt mørker når høsten kommer, vi får se :o))


(kilde: google.com)

I stedet for å sette meg ned inne å sløve når jeg kom hjem, dro jeg på meg gummistøvlene og havehandskene å gikk ut for å luke å pynte lit i beddene mine. Det hadde kommet endel ugress som måtte lukes bort. I tillegg måtte jeg sette opp støttebøylene rundt havehortensian min. Den begynner å bli stor, så det er på tide å tøyle den litt sånn at den ikke legger seg utover plenen når det kommer en regnskur. Når den er full av de hvite flotte blomsterbombene orker den ikke å holde dem oppe når den blir våt.

Det trengtes luking på baksiden også, men det var langt mindre å ta tak i. Kryp-plantene var på god vei opp og rundt buskene mine, men jeg fikk fjernet alt sammen. Nå er beddet fri for disse plageåndene for en stund, men jeg vet jo at det ikke tar så lang tid innen de åler seg inn igjen.

Etter at middagen var spist og ryddet bort satte jeg meg godt tilrette i godstolen med Ronja i fanget... Der sovnet vi begge to, og var borte i over en time Kattene pleier ikke å ligge så lenge, men Ronja lå godt å syntes vel ikke at det var noen i de å flytte på seg...For et par dager siden knakk den store flotte planten jeg hadde inne på kontoret mitt.... Den var blitt veldig tung, og jeg har støttet den opp med noen blomsterpinner. Dessverre var det ikke nok med pinnene. Jeg hadde ikke fått gjort noe med den tidligere, men i dag tok jeg den fram... Hadde kanskje trodd at det gikk å redde den, og plante om men den var helt myk og vannete så den måtte kastes. Heldigvis så hadde det kommet opp noen avleggere som allerede hadde fått egen røtter, så nå får vi se om de klarer seg. Mamma fikk en avlegger av denne planten av sin venninne for mange år siden, og ingen av dem er lenger i live så noen ny avlegger blir det ikke snakk om.

Ellers så har jeg pyslet litt om de andre plantene mine også, som trengte det. Litt visne blader som måtte fjernes og så litt vann til slutt. Plantene ute på balkongen fikk seg også en dusj over bladene, og det tok ikke lang tid innen jeg kunne se at det var velkomment :o))

Det var en stund siden jeg hadde snakket med min tante oppe i Atrå, så jeg tok med meg kaffekoppen å satte meg ut på balkongen for å ringe til henne. Når vi setter i gang å prate får minuttene dårlig tid gitt. Før vi vet ordet av det har det gått 1 til 1,5 time :o)) Jeg hadde håpet at anledningen skulle by seg sånn at jeg kunne dra opp å besøke henne før jeg tok ferie, men det ser ikke ut til at det blir sånn. Så da får det bli i ferien i stedet.

Jeg skal ikke ha ferie før i slutten av juli måned, og jeg prøver ikke å tenke på det for da går dagene så sakte. Det er ikke så enkelt nå for både kollegene og folk omkring begynner å gå ut i ferie, men jeg har klart å skyve det fra meg så langt!!

Nå er det litt Castle på TV-Norge for denne damen.

#trøtt #søvn #hårpølse #frisør #studiostylefrisør #luke #blomsterbedd #havehortensia #ronja #tante #atrå #castle #tvnorge

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no