hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Ikke som planlagt

 • 12.10.2018, 11:59

Jeg har ikke kommet lenger enn til godstolen med kaffekoppen i dag.... Formen er ikke noe å skryte av i dag, så jeg holder på med gå sakte aksjon rundt i heimen... Jeg slet med stiv nakke og skuldre i går, og derfor bestemte jeg meg for å jobbe i dag i stedet. Det gikk dessverre ikke helt etter planen....

Etter at jeg hadde vært ute å gått i går, som i for seg var veldig deilig, så kjente jeg at nakken var stivere enn før turen. Om det var for at jeg hele tiden å bøyde meg ned for å fotografere, og spente muskler eller om det var noe annet vet jeg ikke. Litt oppgitt blir jeg jo når det går et par steg tilbake, men heldigvis spretter humøret ganske rask tilbake.Ute er det en grå dag, i alle fall her i Oslo... Det ser ikke ut til at det skal regne, men tåka ligger lavt over Manglerud som jeg ser fra her jeg bor. Da er det veldig koselig å skru litt opp for varmen, og kose seg inne med kaffekoppen.

Ha en fin fredag....., snart er det helg ;o))#au #vondt #smerter #nakke #skuldre #vær #grått #tåke #inne #blogg

Irriterende, men også søtt

 • 28.09.2018, 15:50

Akkurat når det begynte husker jeg ikke, men jeg mener nok at det var på slutten av 80-tallet en gang. Å "DET" er hudproblemene mine på fingrene og hendene mine. Med jevne mellomrom løsner huden å tørker inn, og jeg ender opp med å klippe den av i store flak. 

Jeg har vært hos x-antall hudleger opp igjennom årene, og det eneste de kunne tilby var fet kortisonsalve og bomullsvanter. Sistnevnte sånn at jeg ikke skulle grise ned alt jeg tok i. De har aldri helt klart å finne ut hva årsaken er, men jeg har funnet noen årsaker selv. Som for eksempel: jord, skitt på bilen, planter og forskjellige håndkremer. Skulle gjerne ha vist hvorfor jeg reagerer på disse tingene. Heldigvis har jeg funnet en fantastisk krem, som lindrer og forkorter angrepene som heter Agrosan. Jeg har sikkert fortalt om dette før..., trur eg!Akkurat nå holder et nytt angrep på å utvikle seg, og jeg driver å klipper og klipper for å slippe å gå rundt så hudfillene vifter i vinden. I dag da jeg løsnet en hudblemme, kom et søtt lite hjerte fram <3 Det er veldig irriterende når disse angrepene kommer, men i dag var det litt søtt også, hihi!!#hud #hudproblemer #irriterende #plagsomt #søtt #hjerte #agrosan #krem #blogg

Sliten, men fornøyd

 • 28.09.2018, 12:18

For ikke lenge siden kom jeg hjem fra ukas siste treningsøkt, og til tross for feber i kroppen så klarte jeg å komme meg igjennom alle øvelsene med glans. Noen av øvelsene som jeg av og til har store problemer med, gikk veldig greit i dag. En av de jeg syntes gikk over all forventning, er en øvelse hvor jeg trener på å komme meg ned på huk. Dette gjør jeg med hjelp av noen lange tau.

De gangene hvor jeg er ekstra stiv i kroppen, må jeg bruke en kasse å sitte på ettersom jeg ikke klarer å komme lenger ned enn det. Dette var ikke nødvendig i dag, og det føltes veldig godt ;o))

Licensed from: rob9040 pixabay.com

Jeg blir selvsagt veldig sliten etter en sånn treningsøkt, så nå har jeg plantet kroppen godt ned i godstolen. Må hvile kroppen litt innen jeg skal ut for å handle til helgen. Det er ikke så mye jeg trenger, men ettersom det er jeg som skal ha kreativ ettermiddag og kveld her hos meg på lørdag, må jeg handle inn litt ekstra.

Hvordan ser din fredag og helg ut, skal du gjøre noe spennende?#trening #øvelser #helse #form #sliten #fornøyd #blogg

Starter uka med trening

 • 24.09.2018, 09:45

Om ikke lenge skal jeg ut av døra for å dra bort for å trene, og i dag kjennes ikke kroppen så aller verst så jeg ser egentlig fram til å få brukt den litt. Når jeg sier "aller verst" så mener jeg almentilstanden, for nakken og skuldrene er jo ikke helt på topp. I går våknet jeg til hodepine og feber, men den var mer eller mindre borte innen jeg la meg å jeg har ikke kjent noe nå på morgenen.

Kanskje dagen i dag er da jeg skal utfordre meg selv, og prøve noen nye apparater som jeg ikke har turt å teste. Vi får se om hvordan kroppen reagerer på de faste først. 

Licensed from: RyanMcGuire pixabay.com
#trening #helse #øvelser #form #blogg

Ingen motivasjon, men jeg kom meg igjennom!

 • 17.09.2018, 15:38

Når man blir revet ut av søvnen av en ilter alarm tidlig på morgenen, samtidig som man kjenner at kroppen er død og slapp, er det ikke lett å motivere seg til å dra bort for å trene. Jeg klarte heller ikke å få opp motivasjonen, men jeg dro allikevel bort for å gjøre en innsats på treningssentret.

Jeg ble enda mer motløs da jeg satt å syklet, og ikke klarte å komme opp i den hastigheten jeg pleier. Allikevel tråkket jeg på det beste jeg kunne, og klarte de minuttene jeg må ha men ikke flere. Jeg kom meg nå igjennom alle øvelsene mine, selv om jeg ikke var like effektiv som jeg pleier å være. 

Det er veldig viktig at jeg drar og trener to ganger i uken, selv om det er tungt og vanskelig som i dag. Gjør jeg ikke det, stivner bare kroppen min til og jeg får flere problemer.
 

Licensed from: RyanMcGuire pixabay.com

Hehe, uten å ha sjekket speilet på veggen inne på treningsstudio, så tenker jeg at ansiktsuttrykket mitt var ganske likt som damen på bilde her ovenfor ;o))

Etter treningen dro jeg ned på Bryn senter og kjøpte meg en salat som jeg har tatt til lunch. Meny har egen salatdisk med veldig mange godsaker, og jeg har besøkt den ganske mange ganger de siste månedene. 

#trening #øvelser #tungt #slapp #sliten #bryn #meny #salat #lunch #blogg

Jeg gikk meg en liten tur

 • 14.09.2018, 19:54

Ettersom jeg for det meste har vært inne hele dagen, fant jeg ut at jeg bare måtte ut å røre litt på meg ut på ettermiddagen. Jeg viste ikke hva jeg skulle ha til middag, så jeg kombinerte en aldri så liten spasertur med et besøk hos Kiwi. Det så ut som det skulle begynne å regne, og det blåste ganske hardt så jeg tok på vindjakken.

For å forlenge turen litt, gikk jeg igjennom skogen som begynner i enden av gården våres. Det er så stille og rolig inne i det lille skogholtet, men med et yrende fugleliv. Det finnes også flere ekorn som man ikke alltid ser, men de høres. Et av dem er et ganske stort, mørkebrunt et med en ordentlig buskete hale som av og til klatrer rundt på platene til blokkene. Flere enn en gang har det landet på vannbrettet å kikket inn, til kattenes store glede. Det er gøy å se dem, kattene på ene siden og ekornet på utsiden å alle sitter bare å kikker på hverandre ;o))

Ved enden av skogholtet kommer man opp på en grusveg som går forbi kirken. Jeg fulgte den, og ruslet så over gaten å bort til Kiwi. Hele turen tok ikke mer enn 20 minutter, men det gjorde godt allikevel ;o))Det er lenge siden jeg var i akkurat denne Kiwi-butikken, og siden jeg var der sist har de gjort om totalt. Før var det trangt og uframkommelig der inne, mens nå var det lett å komme rundt hyllene. Jeg hadde heller ingen problemer med å finne det jeg skulle ha, ikke at det var så veldig mye akkurat. Jeg skulle bare ha melk, kjøttdeig og en pakke med Meksikansk gryte i familie størrelse. Da har jeg middag i dag og i alle fall i morgen. Da skal jeg nemlig være sjåfør på morgenen og på ettermiddagen, og da er det greit å ha en middag som kun trenger å varmes opp.

Når jeg kom hjem hadde stivheten i knærne bedret seg en del, og det var ikke lenger plagsomt å sette seg og reise seg fra stolen. Før jeg gikk ut, hadde jeg til og med problemer med å komme meg ned de 5 trappetrinnene fra 1 etasje.

#tur #utpåtur #handle #skog #fugler #ekorn #liv #kiwi #handle #blogg

Hvorfor skal det være så vanskelig?

 • 09.09.2018, 15:18

Når man er ute og shopper så hender det at man må innom et offentlig toalett, før man kan fortsette med shoppingen. I utgangspunktet har jeg ingen problemer med det, men jeg vet jo at enkelte mennesker ikke "gidder" å vaske hendene før de går ut igjen. Det er noe som irriterer meg noe så grenseløst. Det er både ekkelt og lite hygienisk. Basseluskene florer på håndtakene til dørene, så jeg orker ikke å ta i dem uten å ha et papir i hendene eller bruke et jakkeerme.

Denne uken skjedde det igjen på Metro senteret på Lørenskog. Jeg var bare helt nødt til å stikke innom toalettet og "kaste en tiss" før jeg skulle inn for å handle. Det var en annen dame der, som kom ut i det jeg gikk ut av lokalet. Hun speilet seg og sjekket håret sitt, og så fulgte hun etter meg uten å vaske hendene, grøss!!Ettersom jeg irriterer meg så veldig over dette, burde jeg vel egentlig si noe. Normalt er jeg ikke redd for å si min mening, men i slike situasjoner blir jeg veldig pysete og sier ikke et ord. Men irriterer meg etterpå det gjør jeg.

Hva gjør du når du oppdager at noen ikke vasker hendene? Som meg eller sier du fra hva du mener?

#helse #renslighet #håndvask #toalett #offentlig #blogg

Sliten og utmattet

 • 06.09.2018, 13:46

Har du noen gang vært så sliten at du sitter i sofaen eller godstolen, og er så trøtt at du burde gått å lagt deg? Men så finner du bare ikke kreftene til å reise deg opp. Sånn hadde jeg det i går kveld... Da var jeg så vanvittig sliten at jeg satt rett opp og ned i godstolen uten å evne at reise meg opp. 

Jeg var ikke hjemme før klokka var 21:30 i går kveld, etter å ha vært noen timer på Strømmen Storsenter. Sammen med noen andre jenter/damer driver jeg å styrer med noe, men det kan jeg ikke fortelle om riktig enda. Det kommer et innlegg om det litt senere ;o))

Det var mye som skulle ordnes, og vi fløy inn og ut av butikkene så det ble mange handleposer. Noen av dem så tunge at vi måtte lesse av å legge dem i bilen. Etter å ha løpt rundt en stund begynte jeg å bli litt vissen i kroppen, så vi gikk å satt oss hos Jordbærpikene for å spise. Jeg vet ikke hvordan det var med de andre, men jeg hadde kun spist et par skiver brød tidlig på dagen så jeg trengte litt næring til kroppen. Det gjorde veldig godt å sitte ned en stund å slappe av....Jeg har tydeligvis sovet godt og hardt igjennom hele natten, så godt at jeg ikke våknet før kl 10:30. Da kjentes kroppen helt nummen, og litt matt. Hadde store planer om å stå opp tidlig, for å dra ut for å handle inn kattesand og kattefór. Jeg må ut, men det blir ettermiddagshandel i stedet.

Da jeg kikket ut med søvndrukne øyne så jeg at det hadde regnet i natt, eller på morningen. Det er fortsatt ganske grått ute, men det har ikke kommet noe mer regn. Det ser ikke ut iflg værmeldingen i alle fall at det skal komme noe mer i dag, men kanskje litt i morgen.

Nå får jeg vel se å komme meg ut av døra, og bli ferdig med det jeg har planlagt i dag. Blogges ;o))

#sliten #utmattet #gåen #shopping #aktiviteter #blogg

Jeg bare la meg tilbake og resignerte

 • 04.09.2018, 16:18

Da jeg våknet til morgenen i går, hadde jeg mest av alt lyst til å bli i sengen. Skuldrene mine var helt stive, og det føltes som om noen klemte dem innover. Det gjorde at det ble tungt å puste. Som om ikke det det var nok kranglet isjiasen min, som gjorde at jeg hadde vondt for å gå på det ene benet. 

Jeg kreket meg ut av senga og haltet rundt å fikk unna morgenstellet til kattene. Hele tiden tenkte jeg, hvordan i huleste skal jeg klare å komme meg til treningen. Heldigvis ble det noe bedre etter at jeg hadde trampet rundt i heimen, og tatt meg en glovarm dusj. Det hadde vært veldig lett å bare dumpe ned i godstolen å sitte der, men jeg valgte å dra bort til treningen allikevel.

Licensed from: StockSnap pixabay.com

Jeg bet tennene sammen og strevde meg igjennom alle øvelsene mine, selv om det ikke var like effektivt som det pleier å være. Vanligvis pleier jeg ikke å vile når jeg trener, men i går hadde jeg ikke noe valg. Når jeg dro fra treningsstudioet var jeg noe mykere i kroppen, det vonde benet var friskmeldt, men skuldrene var like ille som før jeg dro.

Når jeg kom hjem satte jeg meg en stund i stuen og så litt på tv mens jeg spiste lunch. Etterpå verket det noe så infernalsk i nakken at jeg bare måtte gå å legge meg en stund. Vinja syntes at mamsen trengte litt trøst og ekstra varme, så hun kom å la seg inntil magen min å så sovnet vi begge to mens hun malte så hypnotiserende ;o))

Det planlagte møtet oppe på Egon Nordstrand ble droppet, for selv etter at jeg våknet verket skuldrene mine. Bare tanken på å dra ut for å være sosial bø meg i mot. Nakken og skuldrene mine krangler en del i dag også, men jeg er heldigvis mye bedre igjen.

#au #vondt #vondter #trening #helse #nakke #skuldre #sliten #blogg

Ukas siste treningsøkt

 • 31.08.2018, 12:30

Motivasjonen til å dra bort for å trene på morgenen i dag, var ikke akkurat på topp. Jeg hadde mest lyst til å ligge under dyna litt lenger, men når jeg først kom meg opp av senga gikk det ganske greit.

Kroppen var egentlig i ganske god form i dag, noe som overrasket meg litt ettersom den var ganske ille da jeg gikk å la meg i går kveld. Jeg starter alltid med å sykle for å bli varm, går over til å trene armene med forskjellige øvelser, så får bena og setemusklene gjennomgå før jeg strekker ordentlig ut.

Det som blir spennende nå er å se hvordan kroppen reagerer på treningen når kvelden kommer.

Licensed from: stevepb pixabay.com

#trening #øvelser #kroppen #helse #motivasjon #blogg

Nytt besøk hos legen i dag

 • 30.08.2018, 22:13

Siden i april har jeg månedlig vært hos legen for å få ny sykemelding, og i dag var det på tide med et nytt besøk. Disse kranglete skuldrene mine og nakken min er fortsatt ikke helt der de skal være. Heldigvis har jeg blitt mye bedre enn jeg var for noen måneder siden. Det har vært en stri tørn med mye smerter, sliten og generell dårlig form. Derfor kjennes det godt at formen er noe på oppadgående.

Forrige fredag var jeg, min nærmeste sjef og bedriftslegen hos NAV til en samtale. Jeg gruet meg nesten syk til møte, men det var det ingen grunn til for det gikk veldig fint. Vi ble enig om at jeg snart skulle forsøke meg litt i jobb igjen, så når jeg var hos legen i dag ble jeg sykemeldt 100% til 16.09., og deretter 80% videre. Det vil si at skal jobbe 20%, noe som tilsvarer 2 halve dager i uken.

Doctor wearing lab coat
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Fastlegen min har også sørget for at jeg skal til Ullevål sykehuset, fysikalsk og medisinsk avdeling, for videre utredning. Der har jeg fått time i midten av oktober, og det skal bli interessant å se hva som kommer ut av det besøket. Jeg fikk en konvolutt i posten i går fra Ullevål med informasjon, og flere sider med spørsmål som jeg må fylle ut og ha med meg.

Jeg håper at jeg kan få svar på hvorfor kroppen min reagerer som den gjør, og hvorfor betennelser og plager dukker opp igjen og igjen uten at jeg gjør noe spesielt anstrengende.

#helse #lege #legebesøk #sykemelding #kropp #vondter #betennelser #nakke #skuldre #ullevål #sykehus #blogg

Trening på slutten av uka

 • 03.08.2018, 12:39

Jeg kan ikke påstå at jeg er like motivert til å gå på trening hver gang, som i dag hvor kroppen min ikke helt var opplagt før jeg skulle gå. Jeg gjorde meg allikevel i stand, og kom meg ut av døra. Så er det jo sånn da, at når jeg setter i gang å trene så våkner kroppen til liv å ting går litt lettere.

Det var akkurat det som skjedde i dag, sakte men sikkert så begynte musklene reagere positivt på de forskjellige øvelsene. Det ble en økt hvor jeg klarte å yte mer enn jeg har gjort på lenge. Nå vet jeg jo også det at det kommer ikke til å være sånn hele tiden, så jeg må benytte sjansen til å få noen gode treningstimer når jeg kan. Blir veldig sliten etter en sånn time, og da er det godt å komme hjem å slappe litt av før jeg skal gjør noe mer i løpet av dagen.#trening #øvelser #sliten #smerter #muskler #helse #blogg

Auuuuuuu, i did it again 😔

 • 16.07.2018, 23:36

Jeg har jo fortalt før at jeg er veldig uheldig, og med jevne mellomrom brekker jeg en tå, ramler og slår meg, eller slår meg på annen måte, og krangler med en av kattene sånn at jeg får et kraftig klor.

I dag skjedde det igjen, da jeg kom hjem på ettermiddagen. Jeg hadde tatt ut varene mine av bagasjerommet på bilen, og skulle lukke bagasjedøren. Jeg tar tak i håndtaket på innsiden, og rykket til.... I det jeg gjør det hektet klokken min seg fast i noe, og bagasjedøren treffer armen min før den går igjen.

Det gjorde noe inni hampen vondt, og jeg klarte å lire av meg en lang rekke med fargerike, og ikke så pene ord heller. Akkurat da måtte en nabo jeg ikke kjenner noe særlig komme forbi, men han hadde jo ikke sett hva som hadde skjedd. Hele hendelsen skjedde i ly av garasjen. Han sa hei, og så litt rart på meg, hihi.

Det ble jo et merke med en gang, som så langt verre ut da enn det gjør nå. Allikevel er det veldig vondt og ømt, og det skal bli interessant å se hvordan det ser ut i morgen 😳

#au #sår #skade #uhell #uheldig #vondt #blogg

Avslutter uken med trening

 • 06.07.2018, 10:30

Om ikke lenge skal jeg avsted for ukas siste treningsøkt. Det er alltid like spennende å se hvordan kroppen reagerer, for det er ikke alltid like positivt. Noen ganger får jeg veldig vond, og blir ekstremt sliten, mens andre ganger går det veldig greit å jeg føler meg i fin form. På onsdag var det faktisk sånn. Selvsagt kjente jeg det i skulderen etterpå, men den ble ikke så veldig sår.

Grunnen til at det gikk så greit er vel at jeg også tok det litt forsiktig, noe jeg ikke har tenkt å gjøre i dag. Nei jeg skal prøve å teste ut hvor mye jeg tåler, for å se hvordan jeg skal legge opp treningen. Det er greit å presse seg litt, men innenfor visse grenser selvfølgelig 😊

De neste ukene skal terapeuten min ha ferie, så jeg kommer til å trene alene for det meste. Noen av de andre skal selvsagt holde et lite øye med meg, sånn at jeg ikke gjør noe galt. Har litt lett for å glemme at jeg ikke skal bruke for tunge vekter...., og det fører ikke noe godt med seg!!


Licensed from: stevepb pixabay.com

#trening #behandling #helse #smerter #blogg

Tørre og ømme føtter

 • 03.07.2018, 22:04

Føttene mine har ikke akkurat fått 1. prioritet den siste tiden, og i dag var de både tørre og veldig ømme. Jeg hentet derfor fram det gode gamle fotbadet mitt, som jeg fant nede i kjelleren for et par uker siden. Der hadde det stått i flere år, og var ganske skittent. Lat som jeg er så gjorde jeg det ikke rent da jeg tok det opp, men satte det bare inn i skapet. Derfor hadde jeg en liten jobb å gjøre før jeg kunne pleie mine ømme føtter.Jeg hadde helt glemt hvor behagelig det var å sette bena ned i varmt vann med litt olje, og lene meg tilbake og bare nyte. Fotbadet mitt har 3 innstillinger, vibrering, vibrering med bobler og bare bobler. Den midterste innstillingen er bare himmelsk, og jeg kjenner hvordan all stress og ømhet i føttene sakte men sikkert slipper.Jeg skulle ønske at jeg husket hvor jeg hadde kjøpt oljen jeg bruker, men det gjør jeg altså ikke. Fotkremen jeg bruker har jeg kjøpt på apoteket i Sverige, og den er så god. Trekker seg godt inn i huden med en gang. Jeg har brukt den i mange år, og nå tror jeg faktisk at man kan få kjøpt den her hjemme også. Mener jeg så den i en reklame et eller annet sted:

Nå har jeg happy feet, og hadde jeg hatt knær til det ville jeg danset lett bort over gulvet, hihi!!

#fotbehandling #føtter #velbehag #velvære #fotbad #helse #blogg

Jeg var hos legen i går

 • 28.06.2018, 15:25

Det går ikke akkurat fremover som jeg hadde håpet med skulderen og nakken min. Betennelsen sitter godt nedover langs skulderbladet, og selv med både betennelseshemmende tabletter og trening er jeg ikke der jeg hadde håpet å være.

I går var jeg på nytt hos legen, og endte opp med en ny sykemelding. Denne gangen ble det til og med 27. juli. Ettersom det var en stund siden jeg hadde tatt MR, ville legen at jeg skulle ta en ny. Jeg tok av den venstre i fjor, mens det er veldig lenge siden jeg tok av høyre. Det skal bli interessant å se hva som foregår inni skulderen.Jeg er jo en person som liker å observere folk, og det får man rikelig anledning til når man sitter på et venteværelse. I går var det ikke mange pasienter der, kun 5 stk med meg. En mann som satt å avslappet av med en avis, en ung dame satt å støttet hode i hånden, en eldre dame satt å tviholdt på vesken sin som om noen skulle stjele den, en annen dame så ut som hun sov, og så var det meg som satt å kikket på alle de andre, hihi!!

Det er ikke aircondition på venteværelset, bare en liten vifte så det var ganske varmt å sitte der... Legen var litt forsinket, så jeg satt en stund å ble varm i pannen ;o)) Selv om det også var varmt ute, var det litt luftigere siden det blåste litt.

#lege #syk #sykemeldt #betennelse #skulder #nakke #mr #undersøkelse #venteværelse #observere #varmt #blogg

Snart skal jeg til fysio

 • 11.06.2018, 10:39

Sitter her med morgenkaffen og nyter at vi igjen har fått litt kjøligere vær. Egentlig er det greit at det er varmt på dagen, bare nattetemperaturen synker sånn at man ikke ligger der som en våt klut.

Om ikke lenge skal jeg til behandling for den betente skulderen. Nå på morgenen er den veldig stiv og smertefull... Det skal bli spennende å se hva terapeuten kan gjøre med den.

Jeg har veldig dårlig erfaring med massasje av nakke og skuldre. Ofte så har betennelser en tendens til å forverre seg, eller også dukke opp. Derfor har vi lagt mest vekt på trening den siste tiden, og det har fungert ganske fint.

Problemet er ofte at betennelser kommer, uten at jeg selv har gjort noe for å trigge det. Jeg aner fortsatt ikke hvorfor de helt plutselig kommer. Jeg har blitt veldig flink til å unngå å gjøre ting som jeg får vondt av, men allikevel dukker de opp.

Nå er jeg altså her igjen, og jeg kjenner at jeg blir oppgitt og lei meg. Lei meg for at jeg ikke orker å jobbe, og gjøre de tingene som interesserer meg og er glad i. Prøver å ikke la det gå alt for mye inn på meg, men det er ikke lett.

#helse #behandling #fysio #betennelse #skuldre #vondt #trist #blogg

Nå blir det håndspåleggelse

 • 09.06.2018, 12:50

De siste par årene har jeg gått til behandling/trening to ganger i uken, for at leddene mine ikke skal stivne helt til. Det blir egentrening overvåket av manuell-terapeuten min. Dette har fungert ganske bra, men nå har nakken og skuldrene mine igjen slått seg helt vrange og kraftige betennelser gjort at jeg ikke har klart å jobbe.

Når jeg var hos legen sist ville han at terapeuten skulle bedrive litt håndspåleggelse også, i form av massasje og det som hører med. Jeg har hatt litt dårlig erfaring med massasje før, da dette har gjort at betennelsen(e) har blitt forverret. Prøver gjerne på nytt jeg og blir happy hvis det kan hjelpe på smerter og betennelser. Jeg tar betennelseshemmende tabletter, men det ser ikke ut til å hjelpe noe særlig hittil i alle fall.

Doctor giving physiotherapy to pregnant woman
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com 

Det har vært et opphold i treningen noen uker nå, dels for at jeg ble svimmel, så sausa forkjølet, og for å toppe det ble terapeuten min skadet å var borte noen uker. Nå er han tilbake igjen på jobb, og jeg var innom han i midten uken som gikk å bestilte ny time. Han hadde ikke noe ledig denne uken, men på mandag hadde han en ledig time midt på dagen.

Når man har sånne tilbakevendende plager, så er det ikke lett å finne en behandlingsform som dels kan holde dem i sjakk eller lindre. Jeg håper litt håndspåleggelse sammen med treningen kan gjøre hverdagen lettere, for kvitt plagene helt tror jeg det er naivt å tro skal skje.

#helse #skuldre #nakke #betennelser #behandling #trening #vondt #smerter #blogg

Det svir og renner 😪

 • 08.06.2018, 21:11

Hva er det som svir og renner? Jo øynene mine, og i så stor grad at jeg blir helt våt i hele ansiktet. Det startet på morgenen i dag, og holder på enda. Til å begynne med trodde jeg at det var for at jeg hadde fått solkrem på øynene da jeg smurte meg, men etter som dagen har gått har jeg skjønt at det ikke er tilfellet.

Jeg var en tur nede ved Østensjøvannet og tok noen bilder på formiddagen, og det var ikke spesielt festlig. Øynene rant og sved sånn at jeg nesten ikke så skjermen på kamera. (kommer et eget innlegg fra Østensjøvannet senere) Når vi (bestisen og jeg) dro innom Bryn senter roet heldigvis øynene mine seg litt, men så fort jeg gikk ut igjen startet det opp igjen.

Woman hand closes eyes with eye pain, health care and medical co
Licensed from: MRAORAOR / yayimages.com

Jeg har ingen allergimedisin, men jeg har forsøkt å lindre litt ved å skylle øynene i kaldt rent vann. Det hjelper en liten stund, så er det påan igjen. Det er jo så fint vær at jeg kan jo ikke sperre meg inne heller, for det må nytes mens vi har det. Plutselig blir det væromslag....

Burde egentlig ha tatt en ordentlig allergitest for lenge siden, men har bare utsatt det hele tiden!

#allergi #øyne #renne #svir #ubehag #blogg

Det går vist ikke over...

 • 05.06.2018, 00:20

Det å ha problemer med nakken og skuldrene mine, er vist noe jeg må slite med. Nå har jeg gått sykemeldt siden 30. april uten at det har blitt noen bedring... Frustrerende!!!

Jeg har heldigvis blitt kvitt svimmelheten, som virkelig satte meg ut såpass mye at jeg ikke klarte å bevege meg noe serlig. Det var noe av det mest ubehagelige jeg noen gang har vært med om.

For å få bukt med betennelser og andre plager, har jeg tatt medisinen som legen har foreskrevet. Det har dessverre ikke hatt noen virkning så langt.

Sykemeldingen min gikk ut i løpet av helgen, og da jeg ikke var noe bedre måtte jeg ringe legen for en time i dag. De hadde ikke noe ledig på morgenen, så jeg fikk time kl 13. Legen sykemeldte meg til slutten av denne måneden, i tillegg til at jeg må prøve litt god gammeldags fysioterapi i tillegg til treningen min.

 

Det er slitsomt å gå rundt å ha vondt hele tiden, og ikke bare det... Ikke å kunne orke å gjøre noen av de tingene man syntes er gøy...

 

#helse #smerter #nakke #skuldre #sykemelding #behandling #trening #blogg

Sommer, sol og varme....

 • 25.05.2018, 12:52

Det er så deilig at vi endelig har fått den varmen jeg har lengtet etter i hele vinter.... Jeg skulle bare ønske at jeg kunne nyte dagene med sol og varme, men akk nei!!

Jeg går jo sykemeldt for stiv nakke, skuldre og betennelser og syntes i grunnen at jeg hadde mer enn nok med det. Så på fredag før Pinse, begynte jeg å bli forkjølet. Tenkte at det ville gå over i løpet av Pinsen, men det gjorde det ikke...., ble bare verre. Det har egentlig bare blitt verre og verre utover i uka, og i dag da jeg våknet hadde til og med stemmen min forsvunnet.
 

Composite image of blonde woman sneezing
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Årsaken til at jeg nå sitter her med en rød og sår nese, vonde muskler i mage og andre steder etter all hosting er Air Condition. Vel jeg går ut fra at det er derfor, for jeg pleier å bli litt snufsete når det blir varmt ute og jeg skrur ned temperaturen inne i bilen. For det finnes ikke noe verre enn å sitte i en varm bil.

Når jeg var hos legen på tirsdag fortalte han at jeg var ikke den enste som var blitt forkjølet på grunn av Air Condition. Det verste med sånne "sommerforkjølelse", er at de sitter så hardt i kroppen og tar en evighet før de forsvinner.

#sommer #sol #varme #forkjølelse #helse #aircondition #nyse #hoste #blogg

Jeg smiler fra øre til øre 😁

 • 15.05.2018, 20:42

Fem minutter innen tannlegetimene min startet var jeg på plass. Ingen ide å være der for tidlig heller, selv om jeg ikke gruer meg for å gå lenger.

Det var to nye pasienter der, som sto å fylte ut skjema med personlig informasjon, en mann i 40 årene og en eldre dame. Sistnevte så veldig nervøs ut, og det så ut som hun helst skulle ha vært et annet sted. Jeg har vært i den situasjonen selv, så jeg vet hvordan det er.

Besøket hos tannlege Tom var unnagjort på 20 minutter. Jeg nevnte at jekselen oppe var litt misfornøyd når jeg drakk noe kaldt, men etter å ha studert bildene og tannen fant han ikke noe galt ned den. Den er bare ekstra sensitiv.

Det beste av alt var at han ikke fant noen andre hull heller, og det fikk meg til å smile fra øre til øre. Jeg hadde fått litt tannsten, som han fjernet før han pusset over.

Etter å ha betalt kr 1.030,-, kunne jeg fornøyd dra hjem igjen 😁

#tannlege #tenner #helse #sjekk #nullhull #glede #blogg

Allerede i morgen!!!

 • 14.05.2018, 21:03

I morgen skal jeg altså til den årlige kontrollen hos tannlegen, allerede liksom! Jeg syntes at det var så lenge til jeg skulle dit, men nå dagen snart her. Nå ja, jeg gruer meg egentlig ikke for å gå til tannlegen lenger. Før hadde jeg vondt i magen i flere dager i forveien, og hjertebank så jeg trodde jeg skulle svime av på venteværelse. Det var som sagt før, nå er jeg mer opptatt av om det blir dyrt eller ikke. Om han finner noe å gjøre eller om jeg kan gå ut med et stort smil om munnen å si null hull i år også.

Jeg hadde litt trøbbel med en jeksel i overmunnen, men den har roet seg. Den liker ikke hvis det kommer noe kaldt på den, men det har den ikke gjort før heller. Mest sannsynlig er det bare at tannen er veldig sensitiv, vel jeg krysser fingrene for det i alle fall ;o))
 

Funny dentist pulled out a tooth pop art retro comic
Licensed from: studiostoks / yayimages.com

Uansett så skal det bli godt å bli ferdig med det, om det er noe å gjøre eller ikke. Deilig å vite at alt er i orden, og slippe å gå rundt å ha vondt i munnen. DET har jeg hatt mye av før, og det kommer ikke til å skje igjen!!

#tannlegen #helse #tenner #sjekk #munn #kontroll #blogg

Akupunktur - ikke bare greit 😳

 • 09.05.2018, 15:34

På mandag hadde jeg min andre akupunktur behandling, som var mer plagsom enn den første jeg hadde uken før... Jeg var gul og blå på høyre hånden, og litt sår oppe i hode etter nålestikkene.

Jeg har full tro på at behandlingene hjelper, men jeg kunne godt vært foruten alle blåmerkene!

Jeg kjeder meg lett når jeg MÅ ligge stille, og ikke har noen mulighet til å røre meg. Derfor prøvde jeg å få tiden til å gå ved å høre på meditasjonsmusikk. Det gikk greit de første 20 minuttene, men så var det vanskelig å konsentrer meg om musikken.

Da nålene skulle fjernes, ble de nappet ut.... Det gikk greit på nakken, skuldrene og hendene mine. Ikke fult så greit oppe i hode. Jeg kjente plutselig at noe rant nedover hode, og bak øret. Da jeg kjente etter ble hånden min full av blod.

Det hadde gått hull på en blodåre og det rant ganske mye. Trodde vi hadde fått bort alt sammen, men når jeg kom hjem var det fortsatt masse blod under håret. Det var ikke synlig, men allikevel...

Nå i dag har jeg enda flere blåmerker, som jeg håper skal forsvinne innen neste behandling på fredagen.

Har du prøvd akupunktur, og syntes du det hjalp?

#akupunktur #behandling #blåmerker #blod #helse #blogg

Jeg er fortsatt stiv

 • 09.05.2018, 13:01

Når nakken slår seg skikkelig vrang, blir man veldig hjelpeløs. Når man i tillegg er ør og svimmel som følge av den stive nakken, da orker man ikke mye. Jeg er ikke av de som liker å be om hjelp, men denne uken har jeg måtte svelge stoltheten min.

Nå har jeg vært invalid i litt over en uke, men noen lyspunkter er det da. For en uke siden gynget gulvet når jeg gikk, og det har heldigvis gitt seg. Nakken min er fortsatt ekstremt stiv, og det er ikke mye jeg orker

Jeg går til akupunktur behandling to ganger i uka, og håper at det etterhvert løsner opp plagene mine. Legen min har gitt meg kjøreforbud inntil nakken og svimmelheten er borte, og derfor har Bestis kjørt meg til lege og behandling.

Ute har våren virkelig tatt tak i naturen, og de aller fleste trærne har gått fra gråe og triste til grønne og friske. På en uke har gressplenene våre blitt grønne. I tillegg har det blitt varmt og deilig, og jeg har brukt deler av dagene til å sitte ute på balkongen.

Jeg har klødd i fingrene etter å blogge litt, og i dag klarte jeg rett å slett ikke å la være lenger. Orker ikke å bruke PC’n, for da sitter skuldrene oppover ved øreflippene. Det går heldigvis greit å blogge via mobilen 🤓 så da blir det noen livstegn fra meg allikevel.

#nakke #skulder #smerter #helse #akupunktur #behandling #vår #natur #varme #blogg

Jeg har vært og blir borte en stund...

 • 04.05.2018, 14:36

For dere få som følger bloggen min så har dere kanskje lurt på hvor jeg har blitt av, og svaret på det er enkelt. Jeg har ikke vært, og er ikke helt i form om dagen. Nakken min er så stiv og hard at jeg i tillegg er svimmel hele tiden.

Det hele startet på mandag morgen når jeg sto opp... Da jeg forsøkte å gå fra senga og ut på badet, var det som om gulvet gynget og det surret rundt i hodet mitt. Mandag og tirsdag lå/satt jeg for det meste i senga å slappet av, og gruet meg for hver gang jeg skulle opp. Onsdag tvang jeg meg opp av senga, og tilbragt mesteparten av tiden i godstolen. Da det ikke var noe særlig bedring på torsdagen, ringte jeg til legen å fikk time på formiddagen.Jeg klarte ikke å komme meg til legen på egen hånd, og fikk Bestisen til å kjøre og bli med meg bort. Hun slapp meg av utenfor legekontoret, og mens jeg sakte men sikkert kom meg inn parkerte hun bilen lengre ned i gaten. Legen min kjente på nakken og skuldrene mine, og ojet seg nesten over stivt og hardt det var der. Han sykemeldte meg i første omgang til og med 18. mai, samtidig som han foreskrev akupunkturbehandling for meg. Heldigvis har de en behandler på legesenteret, og jeg fikk min første time mens jeg var der. Jeg fikk også kjøreforbud, så skal jeg noen steder nå må noen andre kjøre meg.

Det var flere år siden jeg hadde hatt akupunkturbehandling, men jeg vet at det fungerer. Massasje av nakken fungerer nemlig ikke på meg, da det alltid gjør at det dukker opp en betennelse..., hver gang. Behandleren satte nåler i hendene, armene, nakken og oppe i hodeskallen. Så lå jeg i 20 minutter å forsøkte å slappe av mens nålene gjorde sitt, men jeg sleit med å slappe av. Håper det går bedre neste gang, som er på mandag. Da jeg gikk ut fra legekontoret, følte jeg meg litt bedre en liten stund...

For at nakken min skal få tid til å bli bra igjen, blir det nok veldig stille på bloggen en stund framover. Bare det å ha skrevet dette innlegget har gjort at nakkemusklene har strammet seg noen hakk. Da er det best å ta det litt med ro.

Jeg kommer nok til å lese innlegg til dere jeg følger via mobilen, og jeg legger kanskje igjen en kommentar også.

Håper dere alle sammen får noen fine maidager ;o))

#smerter #vondt #nakke #armer #stiv #betennelse #sykemeldt #behandling #akupunktur #pause #blogg

Au i nakken igjen...

 • 28.04.2018, 14:23

Jeg trodde faktisk at jeg hadde klart å få litt orden på nakken og skuldrene mine, men hvor feil kan man egentlig ha... På torsdag måtte jeg gå hjem fra jobb pga smerter og stivhet i nakken. Noe som gjorde at jeg i tillegg var ganske svimmel. Da det ikke var bedre på fredag ble jeg hjemme dag også.

Det er noe forbasket hærk når nakken blir betent, stiv og vond, for jeg blir helt satt ut å orker nesten ingen ting. Alt jeg skal gjøre blir et ork og en plage.Når det smeller til, så passer det jo aldri for det er alltid noe man skulle ha gjort, som man må utsette og utsett til det blir bedre igjen... Jeg håper at bedre kommer veldig snart tilbake igjen!!

#au #vondt #nakke #skulder #betennelse #helse #blogg

Jeg har fått innkalling til tannlegen

 • 23.04.2018, 16:59

På formiddagen i dag tikket det inn en melding på mobilen fra tannlegen min, det var på tide med den årlige sjekken igjen... Jeg har selv bedt om at de legger opp til innkalling i mai, for da er jeg ferdig med det som eventuelt må gjøres innen sommeren kommer. Som alltid må jeg flytte på timen noen dager, for de setter den alltid opp time før jeg får lønning. Det måtte jeg i dag også, men jeg var heldig å fikk time før 17. mai.

I mange år hadde jeg tannlegeskrekk, men etter at jeg byttet tannlege har det forsvunnet. Han er så rolig og behagelig, at jeg helt glemmer hvorfor jeg er der...., vel nesten da. Jeg har nå i alle fall ikke hjertebank og rumlende mage lenger. De siste gangene har jeg kunnet gå ut fra tannlegen med et blende hvitt smil, og ingen hull i tennene.
 

crazy dentist
Licensed from: izakowski / yayimages.com

Jeg tror ikke at jeg er så heldig denne gangen, for jeg har nemlig hatt litt ubehag i en jeksel i overmunnen. Det har ist når jeg har drukket noe kaldt, og de siste dagene føler jeg at det har blitt noe verre. Derfor gleder jeg meg til å få sjekket ut tannen, og få gjort noe med den. Er jeg heldig er det bare en løs fylling som må byttes ut!!!

Har du tannlegeskrekk, og er du flink til å gå hvert år?

#tannlege #årlig #kontroll #tenner #hull #fylling #ubehag #tannlegeskrekk #helse #blogg

Jeg ble plutselig så pjusk...

 • 15.04.2018, 19:29

For en uke siden i deg ble jeg skikkelig pjusk natt til mandag.... Jeg hadde vært uggen og ugrei i kroppen i noen dager, men tenkte at det var noe som gikk over av seg selv. Det gjorde nok dessverre ikke det!!!  På søndag kveld begynte jeg å bli kvalm og ugrei i magen, og i løpet av natten forverret det seg sånn at det ble rene hurtigløpet mellom soverommet og badet.

Deretter fulgte to dager hvor jeg ikke orket noen ting, samtidig som jeg fikk høy feber... Da var jeg ikke kvalm og uggen lenger, bare svimmel og slapp og som sagt med høy feber. Det resulterte i at jeg har vært hjemme hele uken, og subbet rundt i joggebuksa.

Nå er jeg heldigvis blitt frisk igjen, og føler meg i ganske fin form så i morgen er det tilbake på jobb igjen ;o))

Sick
Licensed from: BDS / yayimages.com

#syk #pjusk #omgangsyke #kvalm #feber #blogg

Trening med godt sluttresultat

 • 07.04.2018, 11:33

I går var det tid for ny trening hos Oppsalklinikken, og ettersom jeg ble så sliten å hadde så vondt etter forrige gang, gruet jeg meg litt. Det var det heldigvis ingen grunn til å gjøre, for jeg klarte å komme igjennom alle øvelsene mine uten problemer. Jeg reduserte litt på vektene på apparatene, og da hadde jeg det bedre etter at jeg var ferdig.

Jeg var ikke helt klar til å steppe det opp et hakk, og det er vel her jeg har gjort feil før også.. Tatt i for hardt, og så får jeg veldig vondt.På en dårlig dag klarer jeg ikke å sykle mer enn 5 minutter før høyre kne protesterer. I går kunne jeg legge på 5 minutter til, før det sa fra at nå fikk det klare seg for denne gangen. Ofte pleier det å være noen flere der, og da blir det til at vi prater litt sammen mens vi trener. I går var jeg der helt alene, og uten musikk... Da Vegard kom etter at jeg hadde varmet opp la jeg inn musikkønske på Kim Larsen, og det ble innfridd ;o))Dette er noen av de apparatene jeg bruker i tillegg til noen andre manuelle øvelser... Denne siste her har jeg problemer med når kneet mitt er i dårlig form, men jeg klarte å bruke den både på onsdagen og i går. Jeg blir så fornøyd med meg selv når jeg klarer og kommer igjennom hele programmet uten å måtte gi opp, for det er ikke alltid gitt at jeg klarer det.

Tydeligvis responderte kroppen bra på øvelsene, for jeg hadde ingen problemer resten av kvelden og heller ikke da jeg sto opp i dag morges. Tenk om det bare kunne fortsett sånn fremover......, krysser fingrene ;o))

#trening #helse #øvelser #apparater #kroppen #blogg

Denne gangen ble jeg sliten

 • 04.04.2018, 22:35

Det er så typisk at det blir forsinkelser på t banen, når jeg virkelig ikke har tid til det. Jeg gikk fra jobb sånn at jeg skulle ha god tid, for det var på tide med trening hos Oppsalklinikken igjen. Da vi skulle kjøre ut fra perrongen på Tøyen, bråstoppet banen og der sto den. Det tok en god stund før vognføreren opplyste at noen hadde dratt i nødbremsen, og han måtte gå igjennom hele toget og undersøke. Han gjorde det, men ble ikke noe klokere. Etter å ha sittet der i nesten 15 minutter, kom vi i gang igjen men på Helsfyr var det stopp, toget var i stykker å vi måtte av å vente på neste tog.

Plutselig hadde jeg ikke så god tid lenger.... Jeg rakk å komme hjem, skifte til treningstøy, og så var det avsted bort til klinikken. Jeg rakk det med nødskrik, puh!!!

Hele påsken igjennom har kroppen min vært bra, minimalt med smerter i leddene og med god bevegelighet. I dag var vi tilbake der vi var før, med stive og vonde knær noe jeg tror kommer av det kalde og råe været. At det har snødd og regnet har definitivt ikke vært i min favør.

Jeg jobbet meg sakte men sikkert igjennom alle øvelsene, pluss noen jeg ikke har gjort på en stund. Det gjorde vondt, men jeg presset på og var veldig fornøyd da siste øvelsen var overvunnet og gjennomført.

Nå har det gått noen timer siden jeg kom hjem, og jeg er så sliten og mørbanket over det hele at det er ikke morsomt å måtte reise seg opp av godstolen. Stolen fanger, men jeg tvinger meg opp innimellom sånn at jeg ikke stivner helt til. Krysser fingrene for at det meste av stivheten har bedret seg til i morgen, ellers blir det en lang dag tror jeg....

#trening #øvelser #stivhet #smerter #sliten #tbane #forsinkelser #blogg

Jeg hadde ikke lyst, men gjorde det allikevel

 • 15.03.2018, 16:06

Da jeg våknet til morran i går føltes kroppen min helt viljeløs og død.... Noe som gjorde at det ikke ble så veldig enkelt å komme seg opp av senga, og gjøre seg i stand til å gå på jobb. Jeg bet tennene sammen og fikk morgenstellet til både meg selv og kattene ute av verden, og kom meg ut av døra.

Greia var også den at jeg hadde time hos terapeuten min til trening og behandling etter jobb. Helt ærlig så må jeg innrømme at jeg hadde ikke mye lyst til å dra å trene, men så er det da vettu at jeg vet bak i hode at det blir så mye bedre etterpå. Derfor slepte jeg meg avgårde å dro bort til studio, og satte i gang med øvelsene mine. Hihi, det ble mye pes og huff de første 5 - 10 minuttene, men så var det som om kroppen våknet å alt gikk som en drøm.

Sakte men sikkert så kjente jeg at stive muskler i lår, knær, nakke og arme ble mykere og mykere... For en herlig følelse å komme igjennom alle øvelsene, og kjenne at kroppen reagerer på en positiv måte ;o))

Da jeg var inne for å få satt opp flere timer de neste ukene, kom det fra terapeuten at jeg har ikke deg på timelista i dag jeg... Veldig greit at jeg ikke viste det i forveiene, hihi!! Årsaken er nok at det ble litt frem og tilbake da timene for denne uken ble satt opp, er at timen min i morgen måtte avlyses å da har han nok klart å slette gårsdagens time også... 

#helse #trening #vondter #sliten #behandling #blogg

Jeg er i gang igjen

 • 13.03.2018, 08:00

Etter at jeg var så uheldig å ramle og slå meg så kraftig før jul, har jeg hatt store problemer med det venstre benet mitt. Det har vært ekstremt vondt å gå, egentlig å bruke det i det hele tatt. Det har artet seg slik at hvis jeg satt mer enn ca 20 minutter uten å reise meg opp, så klarte jeg ikke å belaste benet før jeg hadde strekt ut musklene å forsiktig prøvde å belaste det. Ikke så greit når man er på jobb, og skal gå avsted å hente noe man trenger...

Allikevel har jeg bitt tennene sammen å trent hos fysioterapeuten og her hjemme, noe som endelig har begynt å hjelpe.... De siste dagene har kneet endelig begynt å lystre, og bevegeligheten har begynt å bli normal igjen. Det er helt fantastisk å slippe smertene, og ikke minst klare å gå normalt igjen uten å bite tennene sammen for hvert skritt jeg tar.

Delhi underground
Licensed from: kubagrabski / yayimages.com

På grunn av disse plagene har det blitt til at jeg har brukt bilen på jobb hver dag, noe som har kostet meg ekstremt mye penger i parkeringsavgifter. Penger jeg i utgangspunktet ikke hadde råd til å bruke, men måtte gjøre allikevel.

I går for første gangen på jeg vet ikke hvor lenge, gikk jeg ned til t-banen og tok den til sentrum. Selvsagt kjente jeg det i kneet, men det var overkommelig ;o)) Det var så godt å endelig mestre å gå i ca 10 minutter, og stå i 20 minutter (for sitte fikk jeg jo ikke), så å gå i noen minutter opp til jobb...

Det at jeg ikke har orket å gå så mye, har jo også gått utover kroppen på andre måter. Kondisjonen har blitt dårligere, og jeg har gått opp i vekt noe jeg definitivt ikke har hatt noe ønske om. Akkurat det går det ann å gjøre noe med, og blir neste prosjekt ;o)) i tillegg til å bli enda sterkere i bena igjen.

#skade #kne #ramlet #trene #gå #kjøre #penger #tbane #tilbake #helse #kondisjon #trene #blogg

21.02.2018

 • 21.02.2018, 13:45

Om ikke så lenge skal jeg skal jeg løpe av sted for å rekke ukas første treningstime... Jeg trener hos Manuellterapeuten min to ganger i uka, onsdager og fredager. Skal jeg være helt ærlig er onsdag den verste dagen min, for da har det gått så lang tid siden jeg sist trente. Fredagen pleier alltid å gå bedre, for da er jeg mykere i leddene mine.

Det har ikke vært så greit de siste månedene, da det høyre kneet mitt virkelig har slått seg vrang. Har jeg sittet for lenge kan jeg ikke bare sprette opp å gå avsted, nei da har jeg måttet stå litt å sakte men sikkert forsøkt å belaste kneet. Gjorde jeg ikke det, så var det som om noen stakk en kniv inn i kneet å vridde rundt. Det er fortsatt vondt når jeg har sittet lenge, men heldigvis ikke så ille som det har vært. Nå er det jo en gang sånn at jeg til tider sitter mye og lenge foran PC'n og jobber. Ikke er jeg spesielt flink til å reise meg for å ta noen pauser heller...Jeg er nok ikke i nærheten av å være så sprek som avataren min prøver å overbevise om.. Nei, her går det nok i et langt saktere tempo gitt.. Farten er ikke så viktig for meg, nei her er det snakk om å gjennomføre så godt jeg kan.

#trening #øvelser #manuellterapeut #behandling #helse #blogg

Jeg har vært pjusk, men nå begynner det å rette seg...

 • 14.02.2018, 13:23

Som så mange andre på denne tiden av året, har jeg endt opp med å bli dårlig. Det er to sykdommer som florerer de først månedene av et nytt år, omgangsjuke og influensa (sterk forkjølelse). Jeg har da endt opp med sistnevnte, og siden torsdag har jeg vært skikkelig pjusk 🤧

Da jeg våknet på torsdagen var feberen opp i + 39C, og kroppen verket som besatt. Hele dagen ble faktisk tilbrakt i senga, og det er ikke ofte jeg ikke står opp når jeg er dårlig. Jeg sov meg igjennom det meste av dagen, og var bare oppe en liten stund før jeg crashet igjen å sov meg igjennom hele natten. Fredagen kom og gikk omtrent på samme måte.Når søndagen kom følte jeg meg litt bedre, og ettersom jeg ikke hadde fått gjort rent før helgen tenkte jeg at jeg skulle prøve det. Sånn i ettertid så innser jeg jo at det var veldig dumt, for på kvelden steg feberen igjen til nye høyder. Jeg skulle nok ha latt støvet og kattehårene bli der det var, men gjort er gjort.

På mandag morgen merket jeg jo at formen ikke var der den skulle være, og forsøkte å få en time hos legen. Der var det totalt kaos på sentralbordet, og etter å ha sittet så lenge i kø for så å bli kastet ut tre ganger, ble jeg desperat. Til slutt logget jeg meg inn på helseappen, og forsøkte å bestille en time derfra og forklarte hva som hadde skjedd. Man skal egentlig ikke bruke app'n til akuttimer, men hva skulle jeg gjøre? Etter noen timer ringte de tilbake, og jeg fikk en time dagen etter. Ikke hos min egen lege, han er på ferie, men hos en annen lege. 

På grunn av ombyggingen av Oppsal senter, finnes det minimalt eller ingen parkeringsplasser, så det å kjøre bort til legesenteret var ingen ide. Jeg håper at vi får igjen noen plasser etterhvert, for når man er dårlig er det ikke bare å gå bort. Jeg ble veldig sliten av spaserturen, men kom meg fram til slutt... Enden på visen ble en sykemelding til og med i dag, og så skal jeg prøve meg på jobb i morgen. Det kommer sikkert til å bli slitsomt, men det er bare to dager så det skal nok gå bra.

I dag har jeg sovet leeeenge, og har ikke tenkt til å gjøre så veldig mye. Skal slappe helt av og hvile sånn at jeg er klar til jobb igjen i morgen.

#syk #sykdom #forkjøla #influensa #helse #blogg

Trening, både godt og vondt....

 • 08.02.2018, 10:38

De siste årene har kroppen og spesielt leddene mine blitt i mer dårlig forfatning, og for at jeg ikke skal bli helt stiv må jeg trene jevnlig. Jeg har forsøkt å trene på egen hånd på diverse helsestudioer, men det har ikke fungert så veldig bra. Ettersom jeg alltid har vært sterk i kroppen, har jeg kjørt i gang alt for hardt å endt opp med mer smerter og vondter enn før jeg startet. 

Hode mitt er fortsatt av den oppfatning at jeg orker like mye som før, men det er dessverre ikke tilfelle lenger. Der jeg før kunne sitte i yoga-stilling, og til og med klare å legge det ene benet bak hode, har jeg til tider mer enn nok med å klare å bøye knærne såpass at jeg får satt meg ned. Det er både frustrerende og deprimerende....For å unngå at jeg stivner helt til i kroppen, må jeg trene et par ganger i uken sammen med manuelterapeuten min. I tillegg gjør jeg noen av øvelsene her hjemme, morgen som kveld. For bare noen uker siden hadde jeg problemer med å sette meg ned, komme inn og ut av bilen og i det hele tatt bevege meg. Nå har dette snudd, og selv om jeg fortsatt er stiv å har smerter er det definitivt mye bedre enn det har vært på lenge.

Jeg var til trening i går, og da jeg kom dit var det litt problematisk å komme seg ned trappa, men det gikk. Etter en times trening føltes både muskler og ledd myke å langt mindre smertefulle. Det bekrefter at trening er noe man har godt av, selv om det er smertefult.

Nå vet jeg jo også at ettersom temperaturen stiger ute, blir kroppen min langt mindre stiv... Så jeg nærmest går å venter på varmere tider ;o))

#helse #trening #øvelser #smerter #vondter #stiv #ledd #muskler #kropp #blogg

Peace of mind....

 • 06.02.2018, 16:41

Noen ganger er det bare sånn at det blir veldig fult oppe i hode, og da må man bare ta noen steg til side eller tilbake for å rydde opp... Den siste tiden har det vært veldig tåkete oppe i hode, og jeg har ikke hatt verken lyst eller energi til å åpne PC'n hjemme. Jeg har gått forbi den, stirret på den, strekt meg etter den og snudd meg vekk opptil flere ganger.

Det har ikke vært mangel på ting å skrive om, bare det at det var så tåkete oppe i øverste etasje at det jeg ville skrive om aldri kom helt ned til fingrene. Nå skal det sies at tåka ikke helt har lettet, men den har blitt lettere...  

Skal jeg være helt ærlig så har det egentlig vært litt godt å la PC'n stå å støve litt den siste tiden. Tror også at kattene mine syntes det var fint, for fanget til mamsen var ledig for en lur og masse kos. De nærmest byttet på å komme å ligge en stund å bli klødd bak øret og på magen. Da satte de i gang å male så høyt og hypnotiserende at jeg rett og slett sovnet, men ikke lenge for da kom det en pote og dyttet til armen min... Ville jo bli klødd litt til vettu ;o))

Woman Hand Writing Peace of Mind black marker on visual screen
Licensed from: netsay.net / yayimages.com

Ellers så går jeg rundt å lengter etter lange solfylte og varme dager, noe det ikke er så veldig mye av for tiden. Dagene har jo blitt lengre, og det er positivt... Det som ikke er noe positivt er denne kulden vi har om dagen, for uansett hvor godt jeg kler meg så fryser jeg så fort jeg går ut av døra. Det verker og knirker i alle ledd bare jeg er ute mer enn 10 minutter av gangen... Når jeg kommer hjem pakker jeg meg inn, ikke i bare et men minst 2 pledd for å bli god og varm... Selv om vinteren er vakker, så skjønner du sikkert at jeg ikke er noen stor fan....!!

#tåkete #sliten #peaceofmind #roisjelen #vinter #kaldt #fryser #sperre #lengsel #blogg

Det føles godt..

 • 13.01.2018, 13:29

Når jeg våknet til morgenen i dag, var jeg forberedt på at jeg skulle være så støl i kroppen etter treningen i går. Til min store glede var jeg ikke støl i det hele tatt. Kroppen føltes heller ikke tung og daff som ofte skjer med meg dagen etter en økt. 

Knærne mine er alltid stive og vonde om morningen og sånn var det i dag også, men allikevel ikke så stive og vonde som de har vært de siste månedene. Etter at jeg ramlet på Allehelgenssøndagen har kroppen bare forfalt, for jeg har jo ikke orket å trene så mye. De gangene jeg har trent har det stort sett bare vært armene som har fått jobbe, for høyre benet mitt har vært så smertefult. Nå ser det ut til at det begynner å snu seg sakte i riktig retning ;o))
Workout
Licensed from: leeser / yayimages.com

Jeg er ikke en person som setter opp nyttårsløfter, for jeg klarer aldri å holde dem allikevel. Nå har jeg satt opp et, og det har jeg tenkt til å holde. Det går ut på at, uansett hvor dårlig form jeg er så skal treningstimen holdes. Jeg har også sagt fra til Vegard (terapeuten) at hvis jeg skulle syte og klage, og si at nei det der orker jeg ikke, skal han være streng å si at JEG SKAL gjøre øvelsen allikevel.

Før jeg ramlet var kroppen min begynte å respondere bra til treningen, og jeg klarte å utfordre meg selv til å jobbe hardere. Målet er at jeg skal være der igjen om ikke så lenge, og jeg gleder meg til at jeg skal orke å gå på lengre turer igjen med kamera rundt halsen. En annen ting jeg gleder meg til, er å klare å sitte på huk igjen å komme opp igjen uten hjelp. Der er jeg ikke i dag... Det føles godt å ha noen mål å strekke seg etter ;o))

Ha en strålende lørdag kjære bloggvenner ;o))

#trening #øvelser #kroppen #smerter #vondter #knær #ledd #mål #helse #utfordringer #blogg

Litt satt ut en stund...

 • 10.12.2017, 16:30

Den siste uken har jeg holdt meg langt unna PC'n, for å ikke irritere skulderen min mer enn nødvendig. Jeg klart jo å pådra meg en betennelse i en sene eller muskel for snart 14 dager siden. Smertene kom og gikk mens jeg hadde ferie, men på onsdag i forrige uke forverret det seg ganske betraktelig.

Derfor har jeg ikke gjort mer enn absolutt nødvendig, slik at det skulle begynne og leges igjen. Nå i dag var det heldigvis mye bedre igjen, og jeg slapp å ynke meg mens jeg sto opp. I stedet våknet jeg med feber, og bare en viskende stemme. Dumt det for jeg skulle ha vært på Julemarked ute på Folkemuseet sammen med Bestisen... I stedet ble det en innedag på meg...Kjedelig at når en plage forsvinner, så dukker en ny en opp med det samme. Det blir liksom ingen pause, men i stedet så kommer det som på et samlebånd... Nå har jeg ikke sittet på baken å syntes synd på meg selv i dag..., men det skriver jeg om i et eget innlegg ;o))

#skulder #smerter #vondter #betennelse #feber #viske #hjemme #inne #julemarked #folkemuseet #blogg

Sånn har det gått etter at jeg tryna

 • 16.11.2017, 22:22

For snart 14 dager siden tryna jeg rett og slett da jeg var på gravlund for å tenne lys. I fallet ramlet jeg oppå en fakkelholder, og fikk et megastort blåmerke på det høyre låret. Jeg slo også kneet på samme benet, men det dukket ikke opp noe blåmerke de første dagene... Så kom de, og store ble de også..

Muskler og sener har heller ikke vært spesielt i godlune, så det har vært ganske smertefult å sette seg og reise seg igjen. Verst var det å komme inn og ut av bilen min... Jeg har heldigvis blitt mye bedre, men helt bra er jeg fortsatt ikke. Det tar nok en liten stund til innen alt har rettet på seg igjen.Blåmerket på låret ser ikke så ille ut lenger, og mye av de blå områdene har nå blitt gule. Den harde klumpen under blåmerket har også minsket, men det er fortsatt sårt. Jeg merker det spesielt når kattene kommer å vil ligge i fanget mitt, og når de tråkker rundt en evighet på låret før de finner den perfekte plassen å ligge å kose, da iiiler det til...!!Disse to bildene viser de nye blåmerkene jeg har fått, og de sitter på hver sin side av kneskålen. De kom jo senere så de er fortsatt ganske mørke enda.

Alle disse vondtene og plagene gjør at det ikke er så lett å trene som jeg skal hos manuellterapeuten, og jeg gleder meg virkelig til kroppen begynner å fungere som den skal igjen. Når man til daglig kun har et ben som fungerer som det skal, blir det ganske slitsom når det er akkurat det som blir skadet. Jeg var så fornøyd, for treningen min begynte virkelig å fungere sånn at muskler og sener ble mykere. Nå føler jeg at jeg har blitt satt tilbake flere måneder, sukk!

Jeg følte at jeg måtte sutre litt, for jeg synes nemlig litt synd på meg selv..., for det hender jeg gjør det innimellom!

#helse #vondter #skader #blåmerker #ben #lår #kne #trene #øvelser #blogg

Nå ble jeg sendt på gangen!

 • 23.10.2017, 11:56

I dag er jeg med Bestisen til Akershus Universitetssykehus, for cellegiftskur no 5. Hun skulle møte kl 7:30 for å ta blodprøve, så denne damen måtte opp grytidlig i dag 😴

Det var allerede lang kø til blodprøvetaking da vi kom, så det ble litt ventetid. Vi skravler jo i vei vi så tiden gikk ganske fort den.

De har strenge regler inne på avdelingen, når de har en person inne til førstegangs kur. Da må pårørende ut av rommet når kuren starter. Derfor er jeg sendt på gangen, og sitter på Narvesen og nyter en rykende varm kopp kaffe.

Bestisen trodde at hun bare skulle ha 2 behandlinger til, men de ville at hun skulle ha 3. Så da blir hun ikke ferdig før i begynnelsen av desember med siste kuren.

Tidligere på morningen var det blå himmel og antydning til sol, men nå har det skyet over. Det blåser en ganske skarp og kald vind, så det er behov for litt varme klær når man skal være ute.

Nå er snart forvisningen over, og jeg kan gå inn igjen 🤓

#sykehus #akershus #universitetssykehus #ahus #cellegift #blogg

Mørket kommer

 • 19.10.2017, 09:25

Nå begynner det å bli mørkt både om morgenen og kvelden. Da er det på tide å finne frem refleksen å feste den på jakken til både barn og voksne, vesken og på hunden når den skal ut på luftetur.

Det er refleksdagen i dag, men vi burde egentlig ikke trenge å bli minnet om å bruke refleks.... Mange er flinke til å gjøre seg synlig i mørket, mens andre har mange undskyldninger for hvorfor de ikke bruker det. Med hånden på hjerte må jeg vel innrømme, at jeg ikke er så flink hele tiden...

#refleks #brukrefleks #synlig #påminnelse #viktig #blogg

Hvordan går det egentlig?

 • 12.10.2017, 23:09

Da jeg for snart 14 dager siden begynte å jobbe for fult igjen, så var jeg langt i fra sikker på at det var det rette å gjøre.. Har det vært plain sailing? Nei jeg kan vel ikke akkurat påstå at det har vært det. Jeg har vondt i nakke og skuldre hver dag når jeg går hjem, men heldigvis ikke så ille som det har vært. 

Jeg lovet meg selv at jeg skulle være flink til å reise meg å gå vekk fra PC'n for å ta pauser, og strekke på kroppen. Har jeg klart det, nei jeg har jo ikke gjort det. Disse pausene som nå ikke eksisterer er så viktig for kroppen min, for de vil gjøre at jeg ikke stivner til å får vondt. Realiteten er at når jeg sitter for lenge stille, er det ikke bare nakken som protesterer. Nei, da stivner også hofter og knær, noe som gjøre det nesten håpløst å bevege seg... Jeg må liksom stå litt på stedet vil å tråkke litt før jeg, klarer å komme meg videre. Kanskje greia er at jeg må sette på en påminnelse på telefonen når jeg skal ta pause... Jeg kan jo prøve så får vi se om fungerer.
 

work desk
Licensed from: vector1st / yayimages.com

Jeg har nok også vært ekstra sliten når arbeidsdagen er over, kanskje mest første uken. Denne uken syntes jeg at det begynner å bedre seg, så det er vel bare noe som må gå seg til tenker jeg.

Så ja, hvordan går det egentlig? Det går vel egentlig ganske greit ;o))

#arbeid #jobb #friskmeldt #fulltid #vondter #nakke #skuldre #knær #hofter #kropp #helse #blogg

Jeg satte meg bare ned, og borte var jeg

 • 02.10.2017, 00:00

I dag hadde jeg tenkt at jeg skulle vie meg fult og helt til bloggen etter at jeg hadde spist middag, men jeg var så trøtt og daff i kroppen at det var nesten plagsomt. Ettersom jeg var så frossen hadde jeg satt på varmen før middagen, og da ble jeg enda litt mer døsen. 

Jeg satte meg ned i godstolen, og før jeg viste ordet av det var jeg langt borte i drømmeland. Da jeg våknet noen timer etterpå, lå Vinja sammenkrøllet i fanget mitt å sov hun også. Hun var ikke spesielt fornøyd da jeg bestemte meg for å reise meg opp..., og protesterte høyt da hun ble tvunget til å hoppe ned på gulvet!Hadde jeg vært smart så hadde jeg gått rett i senga og lagt meg, for i morgen er jeg tilbake igjen i 100% stilling igjen etter å ha gått 50% sykemeldt i nesten et år. Jeg burde ha startet med 7 timers søvn, men det har allerede gått i vasken. Så denne damen kommer garantert til å være trøtt når alarmen uuuuuuler om noen timer.

Det blir interessant å se hvordan kroppen, vel nakken og armene  mine, kommer til å fungere med å jobbe 5 dager i uken. Ikke bare det, men også hele dager... Jeg håper at det kommer til å fungere, for det er et stort skritt å gå fra å jobbe 3 korte dager til full pakke....!!

😴 God Natt 😴

#trøtt #sliten #sove #arbeid #sykemelding #100% #blogg

Tar det litt med ro...

 • 28.09.2017, 11:29

Jeg hadde håpet at feberen skulle dratt sin kos til i dag, men det har den dessverre ikke gjort. I stedet har den steget noen hakk, og jeg våknet av at jeg frøs så jeg hakket tenner. Dette selv om jeg lå under en tykk og varm dyne + et teppe på toppen. Ikke noe festlig å våkne på den måten.... 

Hadde en avtale med Bestisen på formiddagen, hvor vi skulle dra en tur på Plantasjen for å kjøpe inn noen høstplanter. Det er på tide å pynte opp nede på gravlunden og i balkongkassen. Jeg sendte henne en melding om at jeg ikke orket det i dag, men det kommer en dag i morgen hvor jeg forhåpentlig føler meg i bedre form.....
ill woman in bed with headache
Licensed from: tomwang / yayimages.com

En ting jeg ikke kan droppe er timen min hos UNILAB i dag om et par timer, hvor jeg skal ta røntgen av knærne mine. Må sjekke hvordan ståa er med artrosen min. Med litt febernedsettende innabords kommer jeg meg nok igjennom timen tenker jeg.

#syk #feber #hvile #unilab #røntgen #knær #artrose #blogg

Oppdatering: munnen er fornøyd igjen

 • 19.09.2017, 10:13

I går fortalte jeg om det lille blodbadet i munnen min når jeg pusset tennene på morningen, noe som virkelig satte et støkk i meg ettersom jeg aldri blør fra tannkjøttet. Jeg var jo veldig spent på hvordan det ville gå når jeg skulle gyve løs med tannbørsten på kvelden. Til min store lettelse så kom det ikke en dråpe rødt under tannpussen... Jeg passet meg nøye for ikke å skure for hardt i redsel for at det skulle starte opp igjen.

Til morran i dag gikk det også helt fint :o)) Hevelsen jeg kjente ved den ene tannen har gått ned, men det er fortsatt litt sårt og ømt der.... Allikevel er det heldigvis en stor forbedring :o))#oppdatering #munn #tenner #blødninger #bedre #helse #høst #september #tirsdag #blogg

Røde dråper i vasken

 • 18.09.2017, 21:46

Da jeg sto opp i dag morges kjente jeg at det var en liten hevelse, rundt den ene tanna mi i overmunnen. Jeg har som alltid dårlig tid om morningen når jeg skal noe, og jeg tenkte ikke så veldig mye over det. Ikke før jeg begynte å pusse tennene... Da begynte det å dryppe rødt ned i vasken, og ikke bare litt men ganske mye....

Det var skikkelig ekkelt, og jeg kikket på tannkjøttet for å se om jeg kunne se noe. Det kunne jeg ikke, og det var ikke vondt heller... Når jeg skylte munnen kom det ikke noe mer, så det var tydeligvis bare når jeg kom bort i det med tannbørsten. På lørdagen spiste jeg noen noen chillinøtter, og noen av dem var harde å skarpe. Jeg kan ha fått et lite snitt som jeg ikke merket eller som jeg kan se..
 
Dental Care

Licensed from: robeo / yayimages.com

Det har ikke blødd noe mer utover dagen og kvelden, så det blir jo interessant å se hva som skjer når jeg tar en runde med tannbørsten før jeg tar kvelden. Jeg får bare følge med, og forverrer det seg må jeg bare bestille time hos tannlegen så han får ta å se på det.

#tenner #hevelse #blødninger #tannpuss #ekkelt #ubehagelig #høst #september #mandag #blogg

En gledens dag

 • 12.09.2017, 20:29

I dag har jeg og kusinen til Bestisen vært med henne til Radiumhospitalet. Denne gangen var det for MR og undersøkelse mens hun fikk lett narkose, etterfulgt av samtale med legen.

Vi dro hjemmefra meg ved 7 tiden, for å ha god tid ettersom hun skulle ta blodprøver før hun skulle opp på avdelingen. Mens Bestisen var til undersøkelse, satt kusinen og jeg nede i 1 etasje og skravlet og strikket. Selv om det ble mange timer så syntes jeg at tiden gikk ganske fort.

Radiumhospitalet

Kusinen og jeg var med inn til samtalen hos legen, og han hadde virkelig gode nyheter. Svultsen hadde nå krøpet så mye at de følte seg komfortable til å operere den ut. Dette var en gledens dag, og noe Bestisen har ventet på. Operasjonen kommer til å bli om ca 4 uker, og hun må vente så lenge for at cellegiften hun har i kroppen skal forsvinne ut.

Jeg er virkelig glad på hennes vegne :o))

Det blir bare en kort tur innom bloggen i dag, for øyelokkene er veldig trange nå i kveld. Jeg var oppe kl 5 i dag, så det blir nok ikke så lenge før jeg tar kvelden.

#langdag #radiumhospitalet #undersøkelse #mr #narkose #svults #cellegift #operasjon #godenyheter #høst #september #tirsdag #blogg

Er det som å føde??

 • 26.08.2017, 11:42

Ja, jeg må bare spørre om det for tanken kom til meg etter at jeg over flere dager har vært så ekstremt hard og treg i magen, og når man sitter der å ikke får gjort det man skal så kommer assosiasjonene.

Man sitter der og klemmer å presser på samme måte som når et barn skal fødes, men uten flere tilstede og smertene, for det gjør jo sjelden vondt å ha hard mage. Hvorfor jeg spør om dette er for jeg har jo ikke selv født barn, så jeg vet ikke hvordan det er. Barnet kommet jo stort sett etter noen timers hard jobbing, men den harde magen kan jo holde på i flere dager, ja opptil en hel uke innen det hele er over. I tillegg til masse ubehag der i mellom....!!

Du syntes kanskje det er et dumt spørsmål og de to ikke kan sammenlignes, men siden jeg ikke kan sammenligne så spør jeg uansett hvor dumt det måtte høres ut!

young man have constipation or diarrhea problems

Licensed from: tomwang / yayimages.com

#toalett #mageproblemer #hard #mage #forstoppelse #spørsmål #erdetsånn #sensommer #august #lørdag #blogg

Hvorfor skjer dette alltid meg...

 • 21.08.2017, 21:42

I dag hadde jeg time hos UNILABS til røntgen av begge knærne mine, kl 14:10. Jeg var ute i god tid og registrerte meg, og betalte egenandelen før jeg fant meg en ledig plass i sofaen på venteværelset. Allerede når tidspunktet for min time kom, var jeg lei av å vente....., men det skulle bli mer.

Etter hvert begynte folk som hadde kommet mye senere enn meg å bli ropt opp, og da vettu ble jeg ganske irritert. I det jeg var i ferd med å reise meg opp for å spørre om de hadde glemt meg, da begynte det å skje noe. En blid svensk dame kom å informerte om at vi 5 som skulle til røntgen, måtte belage oss på å vente en stund. Grunnen var at røntgenmaskinen var nede, og de hadde problemer med å få den i gang. Hun informerte om at vi skulle få vite mer om en stund. Stunden ble nesten til en halvtime, og da fikk vi beskjed om at de ikke klarte å ordne det. Vi måtte derfor bestille nye timer.

Jeg var rask til å komme meg bort i luka, og var den første som fikk ny time, som ikke ble før ut i september....!!

Five people waiting in waiting room

Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com

Når man sitter på et venterom, så blir det fort litt kjedelig og da er det litt gøy å sitte følge med på hva de andre holder på med!

Vi er jo så forskjellige, alle vi som sitter der å venter... Noen sitter to og to og småprater så lavt de kan for at andre ikke skal høre, så er det paret hvor hun sitter stille, mens han sitter å prater høyt i telefonen så alle hører hva som blir sagt. Det hjelper ikke om vi andre stirrer litt småirritert på han, sånn at han skal skjønne at det ikke er okey. Det hjelper ikke. Så har en hel gjeng som er helt fortapt i mobiltelefonen sin, så fortapt er de at de ikke hører eller legger merke til at de blir ropt opp. Noen, som meg, sitter å stirrer på de andre i smyg å nesten skvetter når blikket blir snudd tilbake.

De var der alle sammen i dag, og noen flere også... Ingen av oss hadde vel lyst til å sitte der, og bare satt å ønsket at navnet vårt skulle ropes opp ganske raskt.

Hvem er du på venteværelset?

#røntgen #time #avlyst #ødelagt #røntgenmaskin #knær #høyre #venstre #kjedelig #venteværelse #helse #velvære #sensommer #august #mandag #blogg

Femtende feriedag - første treningsdag på noen uker

 • 07.08.2017, 14:39

På grunn av vondter i skuldre, armer og andre steder i kroppen så går jeg til trening to dager i uken, sammen med en manuellterapeut. Ettersom terapeuten har hatt ferie, så har heller ikke jeg trent noe på klinikken. Jeg har gjort noen øvelser her hjemme hver dag, for å holde knær og ankler i gang.

I dag derimot var jeg til første treningsøkt på klinikken igjen, og det gikk bedre enn jeg hadde forventet. Allikevel ble jeg veldig sliten, så en tur til Akershus Festning sammen med Bestisen og kusinen ble droppet for mitt vedkommende. Tenkte at det var bedre å vile og ta det litt med ro, noe jeg ikke alltid har vært så flink til å som jeg da har fått svi for.
 

Step aerobic workout
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Selv om jeg ble sliten og trøtt av treningen, så var det også veldig godt å komme i gang igjen. Kjente at det var en god treningsøkt, som gikk på å styrke muskelaturen i bena og armene mine. Jeg skulle ha hatt med meg stavene jeg kjøpte i forrige uke, slik at terapeuten kunne få stilt de inn i rett høyde... Glemte dem igjen hjemme like godt, så jeg får ta de med til fredagen i stedet.

#trening #øvelser #armer #nakke #skuldre #ben #muskeltrening #helse #sensommer #august #mandag #blogg

Trettende feriedag - jeg klør og klør

 • 05.08.2017, 12:43

Jeg fortalte jo om hvor omsværmet jeg ble av mygg, da vi besøkte Kirkeruinene i Nes. De to siste dagene har jeg virkelig fått merke effekten av stikkene, og har klødd så til slutt har gjort vondt. Alle klør jo på myggstikk, ikke noe å si om det, men noen av stikkene jeg fikk reagerte jeg ekstra på. De har blitt veldig hovne, klør noe helt infernalsk samtidig som de også er vonde.Bak venstre øre har jeg noe som jeg først trodde var et stikk, men når jeg så nøyere på etter så var det faktisk flere. Det samme er det med venstre hånden min, der er det flere stikk på oversiden og tre på pekefingeren. Hånden har blitt veldig hoven og helt stiv. Det er vel for at jeg har flere stikk der, men også for at jeg har klødd så veldig på det.Da vi var i Sverige i går var jeg innom apoteket, og kjøpte noe som skulle lindre... Det er en gel med kamfer som er avkjølende, samtidig som den skal lindre en stund. Helt ærlig så trodde jeg ikke den skulle fungere, men til min store glede så gjør den faktisk det.

Nå var ikke dette ment som et sutreinnlegg, selv om det kanskje i enden ble sånn allikevel. Alle får jo myggstikk, og de klør noen dager, så er det over. Det gjør mine også, men de kommer ofte med litt ekstra plager..., ikke akkurat  så festlig!

#helse #mygg #myggstikk #klø #klør #ubehag #feber #sensommer #august #blogg

Niende feriedag - Ikke en god start

 • 01.08.2017, 14:11

Allerede grytidlig i dag våknet jeg med smerter i magen, og en veldig trang til å komme meg ut på bade i en fart... På den måten har det fortsatt det meste av morgenen og formiddagen, og de fleste vet jo hvordan det kan være så det er vel ingen ide å gå i detaljer!

Om det er noe jeg har spist eller om det er noe jeg dratt på meg, se det vet jeg ikke. Det viktigste er vel egentlig at det har roet seg. Lurer på om hvor mange skritt jeg har gått fra det startet til det sluttet, men det får vi aldri vite for det å ha mobilen med meg hver gang (hvor det er skritteller) var ikke noe som sto øverst å prioriteringslista, hihi!!
 

Woman in a toilet
Licensed from: Nobilior / yayimages.com

Veldig kjedelig at det skulle bli sånn i dag, for jeg hadde nemlig avtalt med Bestisen at vi skulle dra til noen kirkeruiner i Nes for dagen. Vi får heller dra dit en annen dag i stedet :o))

#magevondt #magen #dårlig #syk #kirkeruiner #nes #sensommer #august #tirsdag #blogg

Kjerringråd mot grått hår

 • 01.08.2017, 01:19

Jeg har en bokserie i bokhylla om alt fra merkedager til kjerringråd, og en av dem heter Kjerringråd og homøopatiske husråd. Den satt jeg å kikket igjennom og smålo litt for meg selv. Det er mye artig i denne boka, og sikker mye som fungerer, men ikke alt....

Dette er rådet mot grått hår:

Grey-haired woman sat in garden
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Du trenger spiker og markens blomster + sterk te.

Kok sterk te av vanlig te. Den må være så sterk at den er nesten svart. Bland dette med avkok av forskjellige urter som du finner i hagen eller ute i marka. Hold deg til noen kjente sorter som det finnes mye av. Hell på flasker , ha i en liten neve spiker og kork igjen. La blandingen stå noen uker.

Gni hodebunnen hver dag med hårvannet, og du unngår å bli gråhåret. Denne kuren passer best hvis det "gamle" håret var mørkt, lyshårede vil få en noe annen fargenyanse, enn mørkere nyanse enn tidligere.

Jeg har vel ikke noe særlig tro på denne... Spiker?? Normalt når man bruker urter, så rasker man ikke bare med seg det man finner å lager et avkok av det. Alle urter man finner ute i naturen, har sin særegenhet som kan nyttes innen medisin og helseprodukter. Det å blande dem sammen ville jeg tro ikke var å anbefale, noen passer jo ikke sammen i det hele tatt.

Har du noen kjerringråd du sverger til og som fungerer?

#kjerringråd #homeopatisk #husråd #gråtthår #grå #hår #spiker #urter #koke #avkok #te #artiglesing #helse #blogg

Fjerde feriedag - AHUS

 • 27.07.2017, 10:55

I dag ringte alarmen veldig tidlig, og det i anledning av at jeg skulle være med Bestis på sykehuset.

Nå sitter jeg å tar en kaffe hos Narvesen. Jeg måtte ut av rommet mens de satte i gang med cellegiftkuren til Bestis og de andre damene på rommet. Jeg skal snart inn igjen, men tenkte å lage et lite inn legg om hvor jeg skal være i dag.

Det er jammen mye forarbeid som skal til, før behandlingen kan starte opp. Mange poser henger i fritt fall på stativet, to med cellegift og to med saltoppløsning eller noe sånt. Alle disse skal inn før Bestis kan dra hjem ut på ettermiddagen en gang.

Utenfor har solen kikket fram, noe jeg ikke trodde den ville gjøre i dag. Det regnet lett og var grått da jeg dro ut i dag. Vi sier ikke nei takk til litt sol 😊

#helse #kreft #cellegift #ahus #støtte #sommer #juli #torsdag #blogg

Hudproblemer

 • 17.07.2017, 18:05

Når det egentlig startet er jeg ikke helt sikker på, men det var nok før jeg fylte 30 år... Plutselig så begynte huden å flasse av fingrene mine, og jeg var knusktørr på hendene og fingrene. Jeg hadde mest lyst til å dyppe hendene i olje, og så gå rundt med dem knyttet, ettersom det var mest behagelig.

Jeg var hos fastlegen og hos diverse hudleger uten at de kunne fortelle meg hva som var årsaken. Den siste hudlegen jeg var hos ba meg kjøpe kortisonsalve, som er veldig fet... For å ikke kline ned alt jeg tok i måtte jeg gå med bomullsvanter. Til slutt ble jeg så lei dette klinet, og gikk til helsekostbutikken å fikk foreslått den norske kremen Agrosan. Den er min redning.

For en måned siden var jeg hos Body Shop hvor de hadde noen kremer som damen i butikken skrøt veldig av. Jeg tenkte at jeg kan jo prøve dette, og se hvordan det fungerer. Den typen jeg kjøpte var med mandelekstrakt og honning, og duftet helt fantastisk. Til å begynne med fungerte kremen veldig fint, men så kom noen kjente symptomer som ikke var til å ta feil av. Jeg følte meg tørr, så tørr at det var ekkelt å strekke ut fingrene. Like etter begynte det.......

 

Bildene over her beskriver ikke helt hvor ille det har vært... Jeg tok disse i dag, og utbruddet er på god veg tilbake å nå ser det nesten bra ut sammenlignet med hvordan det var. For et par dager siden satt jeg og klippet hudfiller av fingrene mine. Det var sårt og ømt. Jeg smører Agrosan på hendene flere ganger om dagen, og jeg tenker at om ca 3 dager er utbruddet mer eller mindre over for denne gangen. Så lenge jeg ikke prøver å smøre på noe annet enn min gode Agrosan, så vil ikke neste utbrudd bli like ille som dette har vært. For det blir et neste!!Ettersom jeg ikke har noen oppvaskmaskin, så må jeg være det selv.... Derfor blir det nå engangshansker på denne damen noen dager fremover. Det er enda godt at jeg var på Staples for en uke eller så siden å kjøpte et par nye esker.

#hudproblemer #hud #flasse #tørr #hudkrem #agrosan #engangshansker #staples #sommer #juli #mandag #blogg

Hårfint besøk...

 • 10.07.2017, 21:51

I dag hadde jeg satt alarmen på kl 7 for at jeg skulle ha litt god tid på meg, men den hørte jeg jo ikke... Sånn en time senere bråvåknet jeg av megselv, og forsto med en gang at noe var galt. Jeg spratt opp og satte inn turbo-giret, og klarte å bli ferdig til kl 9. Hvorfor dette stresset spør du deg selv? Jo, jeg hadde avtalt med bestisen å bli med henne til Apollo Hårsenter i dag. Hun skulle plukke ut en parykk, som hun skal bruke når hun mister håret.....

Jeg kom til bestisen i god tid, sånn at jeg rakk å sitte ned en stund å prate litt innen vi dro. Apollo Hårsenter ligger ikke mer enn 2 -3 minutter med bil fra bestisen, så det tok ikke lang tid å kjøre bort dit. Til orientering så har jeg fått tillatelse til å publisere bildene nedenfor.Den hyggelige damen som jobbet der, hadde på bakgrunn av samtale med bestisen på morningen i dag, funnet frem noen forskjellige parykker. Alle sammen var på den lyse siden, men det ble denne du ser på bilde her hun gikk for. Den hadde den fargen som hun syntes passet, og den var kort. Parykken skal klippes og friseres, men ikke i dag. Nå var det kun for å finne en hun likte, og den fikk hun også med hjem for å prøve litt å venne seg til den. Siden bestisen fortsatt har alt sitt eget hår enda, blir det sikkert litt rart å ha den på seg.Jeg syntes hun var superfin med det nye håret, og var overrasket over at det så helt ekte ut... Man må helt opp i hårbunnen å stirre for å se at det ikke er ekte, og det er jo fint. Etter at den blir klippet og frisert blir den enda finere. Denne behøver hun ikke være engstelig for at noen skal stirre på og tenke at ikke er ekte.

Etter at vi var ferdig hos Apollo hadde vi noen ærender hos Staples, innen vi satt nesen mot Strømmen. Jeg hadde bestemt meg for endelig å ta en tatoering på underarmen som jeg har snakket om en stund. Derfor dro vi innom Tattoo Tom som ligger i Storgata 56, for å bestille en time. Jeg var heldig, og fikk en time allerede i morgen etter jobb. Bilde av den kommer i morgen :o))

Vi hadde ikke spist noe på en stund, så vi stakk inn på Strømmen Storsenter for å spise en lunch. For en gang skyld var vi ikke på Jordbærpikene, men hos Cafe Opera. Tror vi angret litt begge to jeg når vi så utvalget deres, for det var veldig sparsommelig!! Vel jeg valgte det eneste som fristet, et høyt smørbrød som betyr reker, egg med majones. Vi ble sittende en god stund å skravle, før vi brøt opp å tok en kort runde på senteret før vi gikk tilbake til bilen og dro hjemover igjen.

Ute regner det og det er grått, så grått og mørkt at jeg har måtte slått på vinduslampene mine for å gjøre det litt mer stemningsfult og lyst inne....

#hårfin #hår #parykk #frisere #prøve #apollohårsenter #solheimsveien #staples #strømmen #strømmenstorsenter #storgata #tattootom #tatoering #tattis #cafeopera #lunch #venninneprat #mandag #juli #sommer #blogg

Litt slått ut kan man si...

 • 06.07.2017, 11:12

Skal si at jeg fikk svi for min dumme beslutning om å være gartner... I tillegg til at jeg fikk vondt, ble jeg også ekstremt støl i alle de musklene og scenene jeg tydeligvis ikke bruker noe særlig. Jeg burde jo ha vist bedre, og heller ha mast på de som hadde mer muskler og var sterkere enn jeg er selv, men det nytter ikke å være etterpåklok....!!

Unhappy woman with elbow pain
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Først i dag var kroppen sånn någenlunde tilbake til sin normale stive seg, og jeg hadde ingen problemer med å komme meg opp når klokka ringte. Ute skinte sola, og det lovet til å bli en knalldag med høye og fine temperaturer :o))

Ettersom det er stengte tunnelløp og vegarbeid over alt i område rundt der jeg bor, og på veg ned mot Oslo sentrum har jeg valgt å la bilen stå. I stedet kjører jeg kollektivt, sammen med alle de andre som ikke har tatt ut ferie enda. Det er buss for tog på noen strekninger, så på enkelte stasjoner står det en del mennesker som fyller opp de ellers så luftige vognene.

Bestisen har sin første dag med cellegift på A-HUS i dag, og hun sendte meg nettopp en Snap å fortalte at hun var gjort klar. De hadde ikke begynt å kjøre det inn enda, men det skulle snart skje. Jeg er veldig spent på hvordan dette føles på kroppen, og hun lovet å ringe meg i kveld hvis formen var OK. Kusinen Brit er med som støtte og venn i dag :o))

#gartnerarbeid #hagearbeid #vondter #smerter #ubehag #sol #fintvær #sommer #juli #torsdag #blogg

Uka startet med tøy og bøy....

 • 03.07.2017, 11:57

Etter en uke uten noen trening tengte kroppen min sårt å komme i gang igjen... De siste dagene har jeg vært ganske stiv på morningen, når jeg skulle stå opp og etter å ha sittet en stund stille. Til tross for at kroppen trenger treningen, er det alltid både vondt og tøft å komme i gang igjen.

Allerede etter å ha varmet opp begynte knærne og skuldrene mine å bli såre, noe jeg var klar over at de ville være. 

Mid section of physiotherapist assisting woman to lift dumbbell
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Vi jobbet oss igjennom dagens øvelser, hvor av noen av dem hadde en positiv effekt og andre ikke fult så mye. Venstre skulder og kne var ikke så samarbeidsvillige, og protesterte ganske kraftig mot slutten av treningen. Det er ikke noen grunn til ikke å gjøre øvelsene, for jeg trenger å få inn mer bevegelighet i leddene mine...

Det blir bare en treningsøkt til før Vegard tar ferie, som blir borte til begynnelsen av august. Jeg ba om å få noen øvelser jeg kunne gjøre her hjemmefra, for ikke bare å myke opp leddene, men også korsryggen min som har blitt veldig stiv. Jeg gjør jo allerede noen øvelser for å få igang kroppen om morningen, så disse nye kommer i tillegg.

Jeg ble veldig sliten i dag, så nå skal jeg lene meg tilbake i godstolen en stund for å slappe av.

#trening #øvelser #helse #vondter #stiv #støl #skuldre #knær #rygg #sommer #juni #mandag #blogg

Legebesøk og sykemelding

 • 21.06.2017, 19:00

Ettersom nakken og skuldrene mine ikke var blitt noe bedre til i dag ringte jeg legekontoret, og fikk en time på formiddagen. Jeg hadde gjort meg helt klar før jeg ringte, i tilfelle jeg kunne komme ganske snart. Det skjer ikke så ofte, men det har hendt. Da er det ikke festlig å sitte i nattkjolen, og håret seende ut som det har sittet fast i et kratt 😀

Jeg rakk å spise litt frokost og drikke en kopp kaffe, mens jeg fikk med meg litt av God Morgen Norge. 

Doctor wearing lab coat
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Som jeg har nevnt før i tidligere innlegg, er det vanskelig å parkere borte på legesenteret.... Spesielt når man har time litt ut på formiddagen eller dagen. Dette fordi legesenteret deler en miniatyr P-plass med eldresenteret, frivillighetssentralen og biblioteket. Derfor lot jeg bilen stå, og gikk bort til timen min. Været var jo så deilig, så det var godt med en spasertur.

Etter endt legebesøket, kom jeg ut med en 100% sykemelding for denne uken. Fra neste uke er jeg tilbake på 50% en måned til som blir til jeg skal ha ferie. Da skal jeg også tilbake igjen til legen.

Bestisen kom til meg ved 12 tiden, for at vi skal ta en tur til Lambertseter en tur.... Vi trengte begge å komme oss ut for å finne på noe annet enn å sitte inne. Lambertseter ligger ikke så langt unna, og da er det greit å dra dit når man ikke er helt i slaget. Vi ble der noen timer, hvor vi ruslet i butikker og spiste en lunch hos Jordbærpikene. Noe av det jeg handlet kommer i et eget innlegg litt senere.

#legebesøk #syk #vondter #nakke #skuldre #sykemelding #parkeringsproblemer #sykemelding #Lambertseter  #shoppe #lunch #jordbærpikene #sommer #juni #onsdag #blogg

 

Legebesøk og trening....

 • 22.05.2017, 16:40

Jeg blir like overrasket over at jeg faktisk finner en parkeringsplass, når jeg skal til legen. Etter at det gamle Oppsal senter ble revet, for at nye boligblokker og nytt senter bygges, har det vært et mareritt å finne en parkeringsplass. De opprettet en provisorisk plass med noen få plasser, hvor brukere av bibloteket og eldresenteret samt pasienter til legesenteret må sloss om. I dag var det flere plasser ledig, og jeg kunne til og med velge hvor jeg ville stå :o))

Det var nesten ikke en ledig stol på legekontoret, men folk ble raskt ropt opp så innen det var min tur var vi bare noen få igjen. Litt ventetid ble det, for legen var forsinket. Da det var min tur, ble han ferdig med en pasient men det var ikke meg som ble ropt inn. Jeg satt å surret inne på mobilen og glemte helt tiden, og plutselig sto legen i døra å kikket på meg... Det var blitt min tur!

Han hadde fått svar på røntgenbildene mine, som viste en bedring fra 2013. Hvis de viste en bedring, hvorfor har jeg fortsatt vondt å ikke føler meg i form? Jeg fikk ble sykemeldt en måned fram til og med 23.06., hvor jeg skal tilbake til legen igjen for en ny vurdering! Inntil da er det bare å fortsette med trening og bevegelse, og gjøre alt jeg kan selv for å bli bedre!!

       Icon, Button, Pictogram Physical Therapy
Licensed from: mindscanner / yayimages.com

Når jeg var ferdig hos legen, rakk jeg akkurat hjem for å skifte å ta på treningstøy før jeg måtte ut igjen for å rekke timen min hos Manuellterapeuten. Vi gikk løs på øvelser for knær, hofter og armene. Er man frisk i kroppen er ikke disse øvelsene så voldsomme, men for meg er det mer enn nok å jeg blir veldig sliten av det lille jeg gjør. Jeg har alltid vært veldig myk og orket det meste, noe som gjør at jeg blir så frustrert og irritert over at jeg orker så lite nå.

Det er ikke like fint vær ute i dag, men det er ganske behagelig temperatur. Sola vil gjerne komme igjennom skydekket, men klarer det ikke helt. Jeg klager ikke for det jeg. Bare det at det har blitt varmere i været er helt fantastisk :o))

#lege #legebesøk #sykemelding #oppsal #parkeringsproblemer #parkering #behandling #trening #sola #varme #mandag #mai #blogg

Jeg er litt spent....

 • 22.05.2017, 09:00

På fredag gikk sykemeldingen min ut, og på morningen i dag skal jeg tilbake til legen igjen for en ny vurdering. Jeg har fortsatt vondt i skuldre og armene mine, noe som gjør meg veldig sliten.... Formen går fra akseptabel en dag, og så rett ned i kjelleren den neste. Noen ganger kan jeg våkne på morningen å føle at, ja i dag var det ikke så ille, og så i løpet av en time eller to kan det forandre seg, og jeg har mest lyst il å legge meg under dyna igjen.

Da jeg var hos legen sist, ble jeg sendt til UNILABS for å ta nye røntgenbilder. Det var noen år siden sist jeg hadde tatt røntgen, så legen mente det var på tide å ta noen nye. Jeg er veldig spent på om de viser noen forandringer, og gjør de ikke det så må jeg videre til trommelen.... Akkurat det er ikke noe jeg gleder meg til, for jeg er litt klaustrofobisk.
 

Doctor with arms crossed
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Etter at jeg har vært hos legen, skal jeg rett hjem for å skifte og så tilbake igjen for å gjøre ukens første treningsøkt.Siden at jeg fikk en sånn kraftig reaksjon for et par uker siden, har vi tatt et par steg tilbake for så å starte på nytt. Trening og øvelser er jo så viktig for både artrosen min, og for de vonde skuldrene mine, så det er noe jeg bare MÅ prioritere :o))

#sykemelding #legebesøk #vondter #sliten #artrose #nakke #skuldre #røntgen #trening #behandling #helse #mandag #mai #blogg

Et par dagers pause

 • 20.05.2017, 12:24

Noen ganger er det godt å ta seg en pause fra både PC'er og mobiltelefoner, noe jeg har gjort de siste par dagene. Når jeg sitter med PC'n i fanget i 45 minutter uten å få overført noe fra hjernen og ned i fingrene, er det like greit å gi opp med en gang. Derfor ble det en aldri så liten bloggpause på meg :o))

De siste dagene har ikke kroppen min vært i humør, mye pga av været vi har hatt her i Oslo. Regnvær og høy luftfuktighet gjør at leddene mine verker, og kroppen kjennes tung og viljeløs. Det har vært slitsomt å komme seg opp om morningen, men det har ikke vært noe tema å ikke gjøre det... Jeg har en jobb og passe tre dager i uken, og de andre to er det trening hos manuellterapeuten for å styrke kroppen.

I går forsvant den tunge luften, temperaturen steg og sola kom fram å for første gang på flere dager kjente jeg noe av energien kom tilbake til kroppen. Jeg var til trening på morningen, og det stjal nok en del energi men jeg følte meg allikevel i bedre form enn jeg hadde gjort på flere dager.
 

Rest
Licensed from: kaarsten / yayimages.com

Det hadde vært deilig å rusle ut i en eng med langt gress å legge seg ned på rygg, kikke opp på himmelen som er blå og høre på på innsektene som summer rundt for å samle nektar fra blomstene :o)) Nå er det nok litt tidlig å gjøre det, og litt vanskelig å finne en slik eng akkurat rundt her jeg bor... Man skal ikke se bort fra at jeg finner en i løpet av sommeren :o))Det ble en sen frokost i dag med deilige jordbær på et par skiver brød :o)) Før pleide jeg aldri å spise jordbær før vi fikk de norske på markedet, men når jeg så de fine bærene de hadde på Meny om mandagen, kunne jeg ikke la være :o)) For meg får jordbær på maten minner om varme gode sommerdager :o))

#sliten #vondt #dårlig #regn #luftfuktighet #trening #jobb #kropp #helse #velvære #frokost #jordbær #lørdag #mai #blogg

😷 En liten vårforkjølelse 🤧

 • 13.05.2017, 13:48

I går kveld begynte nesen min å renne, og jeg ble litt varm i topplokken.. Innen jeg kom meg i seng et par timer senere både frøys og svettet jeg om hverandre. Kanskje ikke så rart at jeg vært litt slapp og hengete de siste dagene.

Tror det var turen i Botanisk Hage som er årsaken til at denne lille vårforkjølelsen kommer akkurat nå. For jeg hadde nok tatt på meg litt for lite klær, og jeg frøys hele tiden mens vi var der. Jeg angret jo med en gang jeg kom dit for at jeg ikke hadde tatt på meg mere klær, men da var det for sent.

Collage of a woman having a cold
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Heldigvis er dette bare en lett vårforkjølelse, som kommer til å forsvinne av seg selv i løpet av en dag eller to. Sånn kjennes det i allefall ut som. Når jeg blir forkjølet pleier feberen å gå i taket med en gang, og jeg blir helt utslått. Denne gangen har det ikke gjort det, så derfor er jeg ikke så veldig bekymret for at dette blir langvarig.

Gleder meg til MGP finalen i kveld, og jeg skal se den sammen med bestisen. Jeg er så spent på hvordan JOWST kommer til å gjøre det i kveld, og håper jo selvsagt på at de skal vinne hele greia. Jeg må innrømme at da jeg hørte låta deres første gangen, likte jeg den ikke. Så etter å ha hørt den et par ganger så vokste den på meg, og nå syntes jeg den er virkelig fengende og fin. Nå er det mange andre flotte låter med også, og man vet jo aldri hvordan folk omkring i europa stemmer!

#forkjølet #snue #feber #syk #nestensyk #vårforkjølelse #mgp #finale #norge #jowst #eurovisionsongcontest #lørdag #mai #blogg

Null hull :-)

 • 10.05.2017, 11:22

I dag har jeg vært hos tannlegen til den årlige kontrollen, og det er første gang på veldig mange år jeg ikke har sittet der med bankende hjerte. Jeg var helt rolig og avslappet, og gruet meg ikke i det hele tatt. For en deilig følelse det er .o))

Jeg byttet jo tannlege for 2 - 3 år siden, og jeg er så fornøyd med ham. Han har klart noe ingen andre tannleger har klart, nemlig å fjerne panikken og redselen for å gå til tannlegen. Da jeg satt i stolen, og han romsterte rundt inne i munnen min sovnet jeg nesten. Etter 20 minutter var jeg klar, og kunne gå smilende ut fra kontoret med beskjeden om at jeg heller ikke i år hadde noen hull :o))
#tannlegen #tannlegesjekk #årligkontroll #kontroll #nullhull #helse #lykke #glede #smil #onsdag #mai #blogg

I dag tar Pittbulljedda det med ro

 • 07.05.2017, 14:53

Som jeg fortalte på fredagen ble jeg veldig sliten og satt ut av treningen jeg gjorde. Dessverre så har ikke helgen akkurat vært smertefri, og jeg har virkelig slitt med det venstre benet mitt. Hoften og kneet protesterer høylydt når jeg er i bevegelse, men det har ikke stoppet meg fra å røre på meg. Det blir i allefall ikke noe bedre av å sitte i ro hele dagen heller!!

Jeg skulle egentlig ha vært til behandling i morgen mandag, men timen ble avlyst ettersom terapeuten ikke kunne. Jeg må heller oppdatere han til fredagen i stedet, for vi må nok se litt på øvelsene igjen. Det er ikke riktig at jeg skal gå rundt å ha vondt i flere dager etter en behandling. Det er ganske lenge siden det har vært så ille som det er nå......I dag blir det ikke noen store utskeielser, og jeg skal ta det litt med ro å få unna noen småting her i heimen. Jeg har ikke helt bestemt meg, men det er mulig at jeg baker en kake litt senere til dugnaden i morgen. Skal scanne igjennom oppskriftene mine å se hva jeg finner som kan friste :o)) Jeg skal delta på dugnaden, men det blir noen lette oppgaver for mitt vedkommende. Mulig at jeg tar en liten minidugnad i mine egne bed på formiddagen, som å fjerne litt løv og klippe av noen tørre kvister. Det er ikke noen stor jobb, for jeg rufset ganske bra i høst!

På morningen i dag regnet det lett, men det stoppet opp etter en stund..... Nå har skylaget åpnet seg opp, og sola har kommet tilbake igjen. Det gir muligheter for litt balkongliv når sola treffer balkongen om litt :o))

#vondter #smerter #bevegelsesbesvær #hoft #kne #ubehag #trening #øvelser #uheldig #helse #trening #dugnad #kake #bake #søndag #mai #blogg

Er det mulig å bli så sliten??

 • 05.05.2017, 21:02

Jeg vet jo at det å trene skal gjøre kroppen min i bedre form, men også gjøre sånn at muskler og scener skal bli sterke. Det er for det meste i bena jeg trenger det. De er så svekket at når jeg er ute å går og blir silten klarer jeg ikke løfte bena så høyt som jeg burde, og snubler hele tiden. Jeg klarer heller ikke å sitte på huk lenger, eller komme meg opp fra gulvet uten store besvær. Derfor jobber terapeuten og jeg med noen øvelser som skal styrke disse områdene.

De øvelsene vi jobbet med i dag, gjorde at jeg fikke noe vanvittig vondt i venstre hoft og korsryggen.... Det var så vidt jeg kom meg ned trappene fra 2 etasje og bort til bilen. Jeg har fortsatt vondt, og drar på venstre benet mitt når jeg må bevege meg... Derfor gjør jeg ikke så mye det akkurat nå i kveld!!
 

Physiotherapy
Licensed from: kentoh / yayimages.com

Når jeg kom hjem fra behandling/treningen dumpet jeg ned ved den nye uteplassen, og der ble jeg sittende å prate litt med de som gjorde klar plassen. Sola sto høyt på himmelen og varmet så godt at jeg bare måtte sitte å nyte en stund.

Jeg hadde planlagt å gjøre rent i heimen i dag, men jeg var så sliten å hadde så vondt at jeg hadde egentlig ikke lyst til å begynne med det, allikevel satt jeg i gang etter å ha slappe av en stund. Hvis jeg skulle bli ferdig fant jeg ut at jeg måtte bare jobbe på uten pause, og heller sette meg ned når alt var klart. Jeg klarte det, men da var det heller ingen krefter tilbake....

Ettersom jeg får besøk i morgen måtte jeg en tur ut for å handle inn litt å spise, og noen andre ting. Det var nesten ikke biler på parkeringsplassen, og veldig folketomt inne på Meny. Det var så uvant å ikke gå i kø på en fredag, men det fine været har nok gjort at folk har dratt ut av byen tidlig i dag. Det var egentlig ganske behagelig å kunne gå i mitt eget tempo å handle.

Nå er denne dama så sliten at hun skal lene seg tilbake i godstolen, og så se igjennom mange episoder av Bones!!

#vondt #vondter #sliten #plagsomt #behandling #trening #fysioterapi #rengjøring #handle #shopping #meny #fredag #mai #blogg

Innvendig fotografering

 • 03.05.2017, 11:41

Til morran i dag hadde jeg time hos UNILABS på Brynsenteret for røntgen av begge skuldre og nakken min... Det hadde gått noen år siden jeg tok sist, og legen min ville se om det hadde blitt noen forandringer i skuldrene. Det er vondt og sårt inni der likemye som i musklene og scener, og da er det greit å se hvordan tilstanden er.

Som alltid når jeg skal til lege, tannlege eller røntgeninstituttet så gruer jeg meg nesten syk. Magen slår seg vrang og jeg må løpe på toalettet x-antall ganger før jeg kommer meg ut av døra. Noen ganger blir det så mange ganger at jeg nesten kommer for sent, sukk!!

X-Ray Machine Detail
Licensed from: leaf / yayimages.com

Nå skulle jeg heldigvis bare ta vanlige røntgenbilder denne gangen, og det er ikke like skummelt som om jeg måtte inn i trommelen. Jeg gjorde som den hyggelig damen sa jeg skulle, og rørte meg ikke en milimeter sånn at hun måtte ta flere bilder enn nødvendig. Det var nemlig ikke så godt å sitte med armene opp, noe jeg omtrent ikke klarer å gjøre. Lykkelig var jeg når hun sa at da var vi klare, og alle bildene ble klare og fine :o))

Like før jeg skulle dra til røntgen så sjekket jeg vesken min, som jeg gjør hver morgen, for at alt som skulle være med var der. Hjertet gjorde et megastort hopp, for lommeboken var ikke der. Den var heller ikke noen annet sted i hjemmet, og jeg kjente panikken stige til nye høyder. Til slutt måtte jeg sette meg ned å tenke igjennom når jeg så den sist, og det var da jeg handlet i går ettermiddag. Jeg husket at jeg holdt i den da jeg gikk ut av butikken, og kom plutselig på at jeg hadde slengt den i forsete på bilen å ikke opp i vesken. Når jeg kom ut i bilen var den heldigvis der, i forsetet. Lettelsen var stor :o))

#helse #røntgen #unilabs #skuldre #nakke #nervøs #uvel #bryn #lommebok #onsdag #mai #blogg

Sliten ja, men fornøyd 😄

 • 28.04.2017, 10:58

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra dagens treningsøkt hos fysioterapeuten.... Han utfordret meg til å gjøre øvelser som var både smertefulle og tunge, og jeg bet tennene sammen å klarte dem. Kanskje ikke så grasiøst som jeg skulle ha ønsket, men jeg klarte det da. Hele kroppen fikk gjennomgå i dag, og jeg kjenner det veldig godt både i knærne og i skuldrene!

Etter en times trening er jeg så vanvittig sliten, men jeg er også veldig fornøyd over at jeg klarte å utføre oppgavene jeg fikk. Hadde jeg jobbet 100% hadde det vært helt umulig for å klare disse øvelsene, og samtidig hatt energi til noe annet etterpå.

Nå skal jeg slappe av en stund å hente meg litt, før jeg skal en tur ut for å se på ny kjøkkenmaskin. Etter å ha gått noen runder med meg selv, har jeg bestemt meg for å se litt nærmere på en Electrolux maskin. Mulig det blir et kjøp i dag..... 😏
 

Training stuff
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

#trening #øvelser #slit #ork #klare #energi #sliten #kjøkkenmaskin #electrolux #fredag #april #blogg

Jeg kom inn til slutt

 • 19.04.2017, 15:12

Som jeg nevnte på morningen i dag, satt jeg på venteværelse hos fastlegen min å ventet på å komme inn. Han var dessverre 30 minutter forsinket, så jeg ble veldig godt oppdatert på sosiale medier innen jeg kom inn! 

Ettersom det ble så lenge å vente, og jeg konsentrerte meg om noe annet enn å høre på hjertet som hoppet og danset oppunder drøvelen, var jeg helt avslappet da jeg kom inn. Legen var i strålende humør og var veldig pratsom, så vi hadde det riktig så hyggelig ;o))

doctor and nurse
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Jeg fortalte ham at jeg hadde vært hos NAV til samtale, og jeg ble ikke forundret over at han ikke hadde hørt noe om det enda. Var vist veldig vanlig det der, forsto jeg. Nå kunne jo jeg informere ham om hvordan møtet gikk, ut i fra mitt ståsted i alle fall. Å da kom vi jo automatisk inn på hvordan forskjellige personer blir møtt når de kommer i kontakt med NAV. Hans erfaring var at det ikke var bare positive tilbakemeldinger.

Ettersom skuldre og nakke ikke har blitt noe bedre, så ble sykemeldingen min forlenget fram til 19. mai. Jeg skal også ta nye røntgenbilder, for å se om det er noen forandringer siden jeg tok dem sist. Fortsetter kroppen min å jobbe mot meg, og ikke med meg sånn at situasjonen er den samme når jeg kommer til ham igjen, ja da skal han sende meg videre til Ullevål for utredning. Akkurat det tenker jeg bare er positivt :o))

Jeg får jo bare brette opp ermene og fortsette med treningen, og gå turer for å holde kroppen i gang. Så veldig mye mer kan jeg ikke gjøre!

#vondter #skuldre #nakke #syk #sykemelding #nav #trening #helse #onsdag #april #blogg

Hjertebank

 • 19.04.2017, 09:42

Hvorfor er det alltid sånn, at jeg får hjertebank når jeg sitter på et venterom? Det er hver eneste gang, uansett om det er noe å grue seg for eller ikke.

Nå sitter jeg her med hjertebank på et smekkfult venterom, og venter på å få komme inn til legen. Det er ikke noe å grue seg for, men det hjelper ikke.

Krysser fingrene for at legen ikke er forsinket og jeg kommer inn når jeg skal.

#hjertebank #helse #venterom #legen #onsdag #april #blogg

Noe jeg må leve med resten av livet

 • 07.04.2017, 21:57

Det året jeg fylte 15 år skulle favorittbandet mitt, Bay City Rollers, komme til Norge, og jeg var helt i ekstase. Jeg sparte lommepengene mine, og fikk det lille jeg manglet av foreldrene mine sånn at jeg kunne gå på konserten. Den skulle holdes i Ekeberghallen, og jeg gledet meg noe helt vanvittig å snakket sikkert hull i hode på venner og familie :o))

Ca 2,5 uke før konserten ble jeg liggende rett ut i en av mine mange influensaer. Feberen tippet + 40 og jeg var helt elendig. Det verste var at den holdt seg seg der i nesten 14 dager før den begynte å synke, men jeg var jo langt i fra bra igjen selv om feberen begynte å normalisere seg. Jeg var fast bestemt på at den konserten skulle jeg gå på. Foreldrene mine var klare og sa at skulle jeg gå på konsert, ja da måtte jeg også gå på skolen. Så to dager før konserten slepte jeg meg på skolen, og husker nesten ikke noe av dagene så omtåket var jeg. Det var nok ikke den beslutningen jeg har tatt nei.

Mot foreldrene mines råd gikk jeg på konserten, og hadde en fantastisk opplevelse der jeg sto helt opp mot scenene. Rett ved siden av var det satt opp noen gigantiske høytalere. Det var aller første gangen jeg var på konsert, og i tillegg til at dette var favorittbandet ble det en flott opplevelse. Som tenåringsjenter gjør, hylte og skrek jeg så jeg nesten ikke hadde noen stemme igjen.Når konserten var over, og vi kom utenfor hallen var jeg døv, og jeg mener akkurat døv. Jeg hørte ingenting i det hele tatt. Det tok vel 5 - 10 minutter før hørselen min kom tilbake igjen, og med den kom øresusen (tinnitus). Den har ikke blitt borte, og er noe jeg levd med i mange mange år, og kommer til å leve med så lenge jeg lever. Øresus eller tinnitus kommer i mange varianter, min er en konstant sus som innimellom øker i styrke for så å roe seg litt ned igjen. Andre mennesker har en forferdelig ringing, som er helt ulidelig å vanskelig å leve med. Jeg har lært meg å leve med øresusen, vel jeg har ikke noe valg egentlig. Hvis jeg ikke hadde akseptert at den er der for å bli, så tror jeg at jeg hadde blitt sprø.

En annen ting jeg kunne ha unngått, hvis jeg hadde droppet konserten, var å bli sengeliggende i nesten en måned etterpå pga influensa og feber. Noen ganger vet kanskje mamma og pappa best!Den gangen var ingen som brukte ørepropper for å beskytte hørselsen. Jeg viste ikke en gang om det fantes noe man kunne bruke for å beskytte hørselen. De som fantes var noen klompete greier som mange bruker mer som sov i ro. Det var ikke før mange år senere, når jeg skulle på en Kim Larsen konsert i København jeg fant drømmeøreproppene. De er jo så supre, for de stenger ikke ute det meste av lyden som sov i ro varianten. Man kan velge hvor mye lyd man vil slippe inn, avhengig hvor langt inn man setter dem. Ikke er de ubehagelige å bruke heller.

Tenk hvis de hadde vært funnet opp den gangen jeg var på min første konsert som 14 åring, da hadde jeg kanskje spart meg for år med plagsom øresus. Jeg sier kanskje, for det kan godt være at 14 åringen meg ikke ville ha brukt . Uansett så ville jo valget ha vært der.

#konsert #musikk #tenåring #ekeberghallen #baycityrollers #øresus #tinnitus #hørsel #feber #influensa #ørepropper #80tall #fredag #april #blogg

💤 Jeg bare glippet med øyelokkene 💤

 • 05.04.2017, 19:41

Det er ille når man er så trøtt og sliten at øyelokkene bare glir igjen så fort man setter seg ned. I går hadde jeg en sånn dag, og ikke nok med det var jeg så frossen at jeg ikke fikk varmen før jeg hadde pakket meg inn i 4 pledd. Det skal sies at de ikke var så veldig kjukke, men allikevel!

Noe av grunnen til at jeg var så utslått var nok at jeg hadde smerter både her og der, noe som igjen kan gjøre a man blir veldig sliten i kroppen. Det er jo veldig frustrerende at formen skal svinge sånn, fra den ene dagen til den andre. Kanskje også i visse tilfeller fra den ene timen til den andre. Akkurat det er ikke noe som har kommet nå i forbindelsen med den siste sykemeldingen min. Nei, dette er noe jeg har slitt med i flere år, men ikke snakket så mye om.

Sleepy piglet
Licensed from: Mirage3 / yayimages.com

Man skulle kanskje tro at jeg har sovet godt i natt, men nei da.... Da jeg til slutt fikk slept meg opp av godstolen og inn i senga, så var det som om kroppen var i opprør å det verket både her og der. Sånt blir det veldig lite søvn av dessverre. Derfor valgte jeg å flytte alarmen bakover sånn at når jeg endelig fikk sove, fikk gjøre det litt lengre.


Jeg har og er ikke i superform i dag heller, men føler meg i allefall noe bedre enn jeg var i går på denne tiden. Kjente at jeg måtte beklage meg litt, for å få det ut av systemet 🙄

#trøtt #sliten #vondter #dårlig #vondter #ledd #sove #søvnproblemer #syte #klage #onsdag #april #blogg

Au i knærne etter trening

 • 31.03.2017, 18:41

Da jeg tidligere i dag sa at jeg måtte se å komme i gang med å gjøre meg i stand til behandling og trening, var jeg ikke klar over hvor dårlig tid jeg faktisk hadde. Jeg satt å så på klokka på nettbrettet, og den sa at jeg lå sånn ganske godt ann. Det jeg ikke viste var at klokken gikk feil... Den har ikke blitt automatisk oppdatert etter at jeg ladet brett opp igjen, etter at det gikk tom for strøm.  Så plutselig fikk jeg påminnelse om timen min på telefonen, og den er stilt inn på 30 minutter før....

Da var det en som fikk fart på seg, og selv om jeg ikke er like rask i kroppen som jeg var før så gikk det for seg. Jeg virvlet rundt å hentet treningstøy, mens jeg pusset tenner og dusjet omtrent samtidig. Da jeg gikk inn døra var det 1 minutt igjen til timen min begynte, puh!!!I dag var det knærne min som fikk juling, etter flere forskjellige øvelser... Jeg sutrer ikke altså, bare konstaterer fakta om at det nå er ganske stivt og vondt. Når det er sagt så er dette et ledd i å styrke muskelaturen i bena, slik at de skal ta over å hjelpe til når artrosen i knærne gjør livet surt for meg. I dag er det dessverre sånn at det er mange ting jeg ikke klarer pga smerter, og svake muskler.

Jeg sa til manuellterapeuten for en stund siden, at mitt høyeste ønske var å kunne klare å sitte på huk når jeg er ute å tar bilder. Også kunne sitte på gulvet sammen med kattene, og klare å komme opp igjen uten alt for store problemer. Nå har jeg ikke sjangsen til noen av delene.

Akkurat nå sitter jeg i godstolen og gruer meg til at jeg må reise meg opp for å lage middag, for jeg vet at det er en smertefull bevegelse. Ettersom magen min rumler og jeg er sulten, så er det vel ikke noe å utsette lenger 😱

#smerter #vondter #knær #trening #øvelser #velvære #helse #fredag #mars #blogg

NAV en hyggelig opplevelse 😊

 • 29.03.2017, 21:09

Jeg var livredd for å forsove meg i dag, så jeg satte alarmen på grytidlig. Jeg hadde en avtale med sjefen om at vi skulle ta samme bane, og den ville være på Skøyenåsen 08:29. Ettersom jeg ventet med å fornye 30 dagers periodebilletten min til i dag, ble det litt stress da jeg hadde glemt passordet. Har man glemt det, må bankkortet legges inn på nytt.... Jeg hørte banen nede på Godlia, så jeg skal love at fingrene mine løp fort over tastene for at jeg skulle bli ferdig til den kom. Hehe, jeg rakk det jeg serru!

NAV kontoret åpnet samtidig som møtet skulle begynne, så vi måtte stå ute og fryse i nesten 15 minutter innen dørene åpnet. Jeg hadde heldigvis tatt på en boblejakke, så jeg holdt meg relativt varm 😊Vi ble møtt av en voksen mann, som håndhilste på oss med en fast trykk... Bare det var en positiv start syntes jeg, for jeg HATER når folk tar meg i hånda med et sånt fiskeaktig slapt håndtrykk. Mannen fortalte hvorfor de hadde kalt meg inn, og så spurte han hvordan jeg hadde det. Hvordan jeg syntes at det gikk å jobbe 50%, og jeg fortalte ærlig akkurat hvordan det sto til. Om hva jeg gjorde for å prøve å bli bedre osv. Det er jo ikke noen andre enn jeg selv med hjelp av manuellterapeuten som kan påvirke fremgangen min. Selve møte varte i ca 20 minutter!

Mannen fortalte videre at NAV ikke kom til å innkalle meg noen flere ganger, så sant jeg ble bedre og kom 100% tilbake i jobb. Skulle jeg ikke klare det, går sykepengene mine ut i midten av oktober, og da blir det selvsagt noen flere møter. Jeg håper virkelig at det ikke går så langt, for jeg vil jo ikke ha en uføregrad!!!!!

Jeg spurte om jeg kunne kontakte ham direkte dersom jeg hadde noen spørsmål, og det bekreftet han at jeg kunne. Følte at det var veldig greit å ha en person å forholde meg til, i stedet for å bli kastet fra person til person 😊

#nav #dialogsamtale #samtale #møte #hyggelig #sykemelding #langtidssykefravær #periodebillett #onsdag #mars #blogg

NAV i morgen

 • 28.03.2017, 20:55

Ja da har man gått sykemeldt såpass lenge at man har blitt kalt inn til NAV. Brevet kom for ca 14 dager siden og jeg har egentlig ikke tenkt så veldig mye på det før nå. I morgen kl 9 skal sjefen og jeg møte på det lokale kontoret jeg hører til.

Ettersom jeg ikke helt vet hva jeg kan forvente meg, så gruer jeg meg litt til møtet. Jeg har fått innkalling to ganger tidligere, men da ble møtene avlyst ettersom jeg var tilbake på jobb igjen. Akkurat det hadde jeg jo håpet at jeg skulle være denne gangen også, men dessverre så skulle det ikke bli sånn. Smerter, betennelser og annen skit vil ikke slippe taket, og blusser stadig opp igjen. Noe det har gjort igjen etter gårsdagens behandling, men ikke så ille som forrige gang.

I dag har jeg hatt mye vondt, og har vært veldig sliten etter at jeg kom hjem fra jobben.... Så planene om å få tatt en tango med støvsugeren lot jeg ligge til en annen dag. Støvsugeren ble nok skuffet, men det får ikke hjelpe 😉Så nå sitter jeg her godt innpakket i et par pledd for å få varmen, og tenker på morgendagen.... Hva skal vi snakke om, er mannen hyggelig (for det er en mann) og kommer han til å spørre og grave en hel masse ting. Normalt er jeg en ganske tøff person, når jeg vet hva jeg går til. Når det gjelder dette møtet har jeg ikke kontrollen, og da gruer jeg meg 😱

Noen som har vært igjennom slike dialogsamtaler? Er det greit?

#nav #dialogsamtale #samtale #gruer #engstelig #vondter #betennelser #smerter #ukjent #mars #tirsdag #blogg

Advarsel: Sutreinnlegg

 • 25.03.2017, 14:49

Jeg tenkte at det kunne være greit å advare at jeg kommer til å sutre og beklage meg litt i dette innelegget. På den måten så kan jo de som ikke orker å lese om sånt, unngå å klikke seg inn, hihihi!!

Det har seg jo sånn at jeg ble 100% sykemeldt igjen i 1,5 uker pga betennelser, og denne uken var jeg tilbake på jobb 50%. Akkurat det var mye tøffere enn jeg trodde det skulle bli, ikke bare pga smerter men også for at kroppen min nektet helt å spille på lag. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg skulle føle meg så langt nede, kropslig altså, som jeg har gjort denne uken.

 

Bored boy
Licensed from: iimages / yayimages.com

Når alarmen gikk av på morningen var det kun viljekraften som fikk meg ut av senga... Jeg var så dø i kroppen at jeg hadde mest lyst til å bli i senga, og ligge der langt under dyna og syntes synd på meg selv. Det var heldigvis ikke noe alternativ, så jeg slepte meg ut på badet og inne i dusjen. Satte temperaturen på "nesten" iskaldt for å få en reaksjon i kroppen, og det hjalp det.... Den fikk jo nesten sjokk!!

Ettersom jeg har hatt nok å gjøre på jobben har tiden der gått veldig fort, men jeg har kjent på at kroppen ikke var helt med. Jeg mistenker at årsaken til dette formfallet er en blanding av å jobbe mer og for at det er vår. Jeg har nemlig lett for å bli veldig slapp i kroppen når våren kommer, noe som sikkert har med en eller annen allergi (har ikke sjekket det ut). Verst har det egentlig vært når jeg kom hjem fra jobben igjen, for etter at jeg hadde spist middag og ryddet opp var jeg så sliten og uopplagt at jeg satt i godstolen å halvsov helt til det var på tide å legge seg.

Hver kveld løftet jeg PC'n opp i fanget, men jeg fikk meg aldri til å åpne den engang. Jeg satt å så på den og tenkte at jeg skulle skrive et blogginnlegg, men all tiltakslyst var borte så PC'n den havna på gulvet ved siden av stolen.

Energinivået er på veg opp igjen, og de siste to dagene har jeg følt at jeg faktisk orker å gjøre noe ekstra på ettermiddagen, og det kjennes så godt.

Sånn, nå har fått ut litt sutring og frustrasjon så er vi ferdig med det :o))

#sutre #klage #sliten #trøtt #energi #velvære #helse #vondter #lørdag #mars #blogg

Så vanvittig trøtt 😴

 • 22.02.2017, 23:00

I kveld hadde jeg virkelig tenkt å sitte i godstolen, lese innlegg og lage et eller to selv. Vel det var tanken, men jeg er altså så vanvittig trøtt nå i kveld at jeg klarer snart ikke å holde øynene åpne lenger. Årsaken er at jeg sov omtrent ikke i natt, kanskje 1 - 1,5 time. Det er ikke ofte at jeg går å legger meg før midnatt, men i dag blir det sånn.God natt folkens 😴

#trøtt #sove #utslitt #søvnproblemer #godnatt #februar #onsdag #blogg

Jepp, da var vi der alt

 • 15.02.2017, 22:06

I dag dumpet frikortet mitt ned i postkassen, allerede :o)) Det er jo med litt delte følelser jeg sitter å ser på det, på den ene siden så er jeg glad jeg alt har fått kortet for da slipper jeg å betale for lege og behandlinger resten av dette året. På den andre siden så skulle jeg jo helst vært det foruten, og vært frisk rask og rørete i kroppen.

Jeg har jo slitt med problemer i nakke og armer før, men jeg har aldri opplevd å få frikortet i begynnelsen av februar måned. Det koster faktisk mer å være syk enn å være frisk, og hundrelappene blir fort til tusenlapper. For å få frikort må du legge ut 1.990,- nå i 2017, og jeg hadde betalt 240,- over som blir tilbakebetalt. Uten frikortet ville jeg ha kommet til å brukt bort i mot 20.000,- på behandling/trening og legebesøk i 2017, dersom jeg fortsetter å gå jevnlig ut året. Noe som det er store muligheter for at jeg kommer til å gjøre..#helfo #frikort #behandling #trening #legebesøk #helse #frisk #syk #utgifter #refusjon #februar #onsdag #blogg

Helt slått ut 🙇

 • 19.01.2017, 00:53

Det å jobbe full dag med påfølgende trening/behandling var ikke det beste for meg akkurat nå, kan det virke som. Da jeg våknet til morran i dag verket skuldre og venstre kne såpass mye at det ikke var lett å komme ut av senga. Det var faktisk så ille at jeg valgte å bli hjemme idag.

Jeg var ikke i form da jeg gikk å la meg i går kveld, men jeg trodde faktisk at en god natt søvn ville rette på det. Sov godt gjorde jeg i alle fall, men plagene forsvant dessverre ikke. For at jeg ikke skulle stivne helt til har jeg trasket rundt i heimen, forsøkt noen lette øvelser for å myke meg opp. Det hjalp heldigvis litt, og jeg føler meg heldigvis mye bedre nå i kveld.

Da jeg sto opp og kikket ut var tåka så unik i at den nesten kunne skjæres med kniv, så lettet det litt før det igjen ble like tett. Om det var like glatt ute i dag som i går, se det har jeg ikke peiling på form jeg har ikke vært utenfor døra. Tåka har heldigvis forsvunnet helt nå i kveld, og det er helt klart igjen. Det holder seg fortsatt på minussiden, men bare så vidt.

Naboen vår kaffetørst og skravlesyk så hun lurte på om hun kunne komme inn en tur. Det var jo bare hyggelig så hun var hjertelig velkommen. Det er alltid koselig når hun kommer inn for en prat 😊

#vondter #smerter #elendig #dårlig #hjemme #tåke #vær #vinter #januar #nabo #besøk #kaffebesøk #hygge #prate #blogg

Alt på en dag...

 • 03.01.2017, 19:56

I dag var jeg oppe før hanan gol, og det kjenner jeg godt på akkurat nå... Det har gått i et fra jeg sto opp til sånn tidlig på formiddagen. Jeg har både vært hos legen og til behandling i dag.

Akkurat i det jeg var på veg ut av døra oppdaget jeg at de hadde ringt fra legekontoret. Jeg ringte dem tilbake med en gang, og tenkte at nå var legen syk og jeg måtte vente en dag eller så for å kunne komme. Jo da, det stemte det at han var syk, men jeg hadde heldigvis fått en time hos en annen lege 20 minutter senere enn den opprinnelige timen.

Ettersom det er så vanskelig å parkere ved legesenteret, pga byggeprosjektet på Oppsal Senter, valgte jeg å gå bort. Det var jo en sånn nydelig dag med nesten blå himmel og sola som var begynt å stå opp i horisonter. Det var litt skarp luft, men det var bare behagelig.Det ble nesten 20 minutter å vente på å komme inn til legen, men jeg hadde ikke hastverk så det gikk veldig greit det. Det var fult av folk på venteværelset, og alle sammen satt sånn å kikket på hverandre i smug, og omtrent alle trakk til seg øynene hvis de oppdaget at den de så på, så tilbake. Jeg gjorde det samme selv, men det var jo gøy å se hvor brydd folk kunne bli :o))

Jeg kom til en veldig hyggelig turnuslege som heter Vidar, med en hærlig trønderdialekt :o)) Etter en lengre konsultasjon ble jeg 100% sykemeldt ut denne uken, og så skal jeg prøve meg på 50% fra mandagen av igjen. Jeg er veldig spent på hvordan det skal gå, men gleder meg også til å få komme i gang igjen. Det er ikke bare bare å gå hjemme heller, men det er klart når man ikke er i form så er det ikke noe annet alternativ. Ny status på hvordan det blir når neste uke er omme får tas i slutten av uken.Jeg kunne ha valgt å ta bussen hjem igjen, men valgte å bruke bena å forsere bratte bakken, som sees i bakgrunnen. Du syntes kanskje ikke den er så bratt, men med dårlig kondis og knær er den en utfordring for meg. Iallefall etter julefeiringen hvor jeg virkelig har gasset meg i alt jeg ikke burde.

Når jeg kom hjem rakk jeg å sitte å slappe av en stund, og spise en lunch før jeg måtte avsted igjen. Manuelterapeuten holder til på Oppsalklinikken, som ligger mer eller mindre rett nedenfor legesenteret. Oppsalklinikken har egne parkeringsplasser for sine pasienter, men jeg gikk bort igjen som et ledd i trening og oppvarming. Før behandling hoppet jeg opp på sykkelen og syklet noen minutter for å bli god å varm. I dag kjørte vi opp tempoet litt, og kom i gang med noen tyngre øvelser. Etter at behandlingen kjente jeg godt i skuldrene og knærne at jeg hadde brukt kroppen. Det var vondt og godt på en gang.

Jeg gruer litt for hvordan det skal bli å jobbe og ha trening/behandling på samme dagen....? Kroppen tåler ikke så mye så jeg må være forsiktig å ikke overdrive, men ta det forsiktig sånn at jeg ikke gjør vondt verre. Jeg tror nok ikke at det vil skje, for "Vegard" kommer til å være med meg hele tiden å passe på at jeg gjør alt riktig.

#lege #turnuslege #legesenter #behandling #trening #østensjølegesenter #oppsalklinikken #gå #traske #sykemelding #blogg

Første besøk hos Manuellterapeuten

 • 09.12.2016, 00:44

Jeg satt lenge på formiddagen og debatterte med megselv om hvorvidt jeg skulle gå meg en tur... Brukte så lang tid på det at tiden løp fra meg, og før jeg viste ordet av det var det på tide å komme seg bort til Manuellterapeuten for den første sesjonen.Ettersom det bare var skumring ute, valgte jeg å gå igjennom skogen.... Det ser veldig mørkt ut på bildet, men det var ikke så ille. Hadde det vært helt mørkt ville jeg ha gått langs gaten, for det er så mye røtter som ligger over stien i skogen. Det kan være vanskelig nok å la være å snuble og dette på dagtid, så da kan du jo selv tenke deg hvordan det blir når mørket senker seg.

Det var mye varmere ute enn jeg hadde trodd, og den nye varme boblejakken var nesten litt for varm. Jeg hadde ikke tid til å gå inn igjen å skifte, så jeg var nødt til å bare bli varm. Nå høres det ut som om jeg nesten rant bort, men så ille var det jo selvsagt ikke, hihihi!!Hele Oppsal er jo en stor byggeplass om dagen, så det lønner seg å gå når man skal bort til legesenter eller behandling. Det var en fin spasertur bort i det fine kveldsværet.

Det ble ikke så veldig mye behandling eller trening hos terapeuten denne gangen. Mye av tiden gikk med til å fortelle om hvilke plager jeg har, hvordan kroppen fungere eller lettere sagt ikke fungerer osv. Dette brukte vi 45 minutter på, og de resterende ble til å testeut hva jeg klarte og ikke klarte. Jeg måtte opp på benken en liten tur, hvor han klemte og kjente på alle vondtene mine. Etter å ha klemt her og der og hørt hva jeg fortalte mente han at jeg faktisk hadde Fibromyalgi, alle symptomene er der i tillegg de vonde punktene. Dette er jo noe den forrige fysioterapeuten min har sagt hele tiden. Jeg skal tilbake på mandagen for en ordentlig treningstime, og det skal bli spennende å se hvordan kroppen er etter den. For jeg var temmelig kjørt i kroppen etter det lille vi gjorde denne gangen!!!Vaktmesteren våres har satt opp flere juletrær rundt om i Borettslaget, og dette søte treet står på baksiden av blokken jeg bor i. Måtte bare ta en bilde av det da jeg kom hjem igjen :o))Alle de andre rundt om kring, som har pyntet balkongene sine med lys har hvite pærer... Ikke denne damen her, for hun er glad i farger og liker å skille seg ut. Så jeg kjører lyslenker i rødt, grønt, blått og oransje. Lenken har 7 innstillinger hvor av flere av dem blinker, men der går grensen også for meg. Jeg har stilt inn lenkene min sånn at de lyser "stille" og rolig. Føste gangen jeg hadde de oppe så syntes jeg det virket kult at det blinket, men når det ble mørkt holdt jeg på å bli gal så sent på kvelden var jeg ute med gardintrappen å endret sånn at det ikke blinket mer ;o))

Rett etter at jeg hadde spist middag, ringte naboen inn å lurte på om det passet at hun stakk over på en kopp kaffe. Selvsagt passet det, og det er alltid veldig hyggelig når hun kommer over en tur. I dag hadde hun fått en veldig trist nyhet, som hun følte et sterkt behov for å prate om. Det er jo klart at man stiller opp i en sånn situasjon!

I kveld er jeg veldig trøtt og sliten, så jeg skal prøve å komme meg i seng litt tidlig. Det har dessverre blitt veldig sent de siste nettene, men jeg har satt alarmen på 9, selv om jeg ikke skulle noe sted. Greit å komme opp litt i någenlunde tid sånn at man ikke sover bort dagen.

#manuellterapi #behandling #sliten #utkjørt #vær #mørkt #spasertur #juletre #belysning #nabobesøk #trøtt #sove #blogg #desember #førjulstid

En ulykke kommer sjelden alene...

 • 01.08.2016, 23:37

Jeg startet dagen og formiddagen med å sitte ute på balkongen. Solen sto ganske høyt på himmelen da jeg slo opp mine blå øyne og sto opp. Foten min var ikke helt på topp, men jeg orket da å trå på den uten alt for mye besvær. Jeg tok med meg frokosten/lunchen ut på balkongen og satt meg der for å nyte stillheten. På den tiden av dagen er det nemlig ganske stille og rolig.


(ikke det beste bildet jeg har tatt akkurat)

Jeg begynte å lese i bok 2 i House of night serien, men hode var ikke helt med meg i dag. Det resulterte i bare 3 kapitler, før jeg la fra meg boka. Vinja kom mjauende ut å satt en stund å så på meg, før hun bykset opp i fanget mitt å la seg til rette. Jeg hadde egentlig tenkt til å gjøre noe annet, men syntes nesten at jeg måtte la henne få ligge å kose seg en stund.

Siden foten min var bedre i dag bestemte jeg meg for å ta en tur ut for å handle littegranne og fylle opp tanken på bilen. Sistnevne var nesten tom og trengte virkelig å fylles opp. Jeg har alltid fylt på Statoil, som har ligget rett nedenfor her jeg bor, men nå har den stengt for det er planlagt nye blokker der. Nærmeste Statoil stasjon. Esso stasjonen er nærmere så nå blir det heller den jeg skal fylle hos heretter.

Som sagt var jeg uheldig på lørdagen å tråkke over ankelen min, og har vært lite i farten de siste to dagene. I dag kom det melding fra bestisen Anne om at hun hadde ramlet å vridd kneet sitt da hun var på stolpejakt i dag. Så nå sitter hun med benet på en stol, men hun mente kanskje at det var bra igjen til i morgen. Vi får se hvordan ståa er i morgen da... Vet ikke om jeg skal le eller gråte, uansett er vi veldig uheldige begge to.

I morgen skal jeg til fotpleiedamen og jeg både gleder og gruer meg. Gleder meg for at det skal bli godt å få stelt dem, men gruer litt siden foten ikke er helt bra å det kan gjøre litt vondt hvis hun tar i. Nå ja, den tid den sorg....

Nå tenkte jeg å nyte de siste timene av denne dagen med å se på Miss Marple.

#houseofnight #bokserie #bedratt #balkongliv #fot #vondter #uhell #statoil #esso #fotpleie

Luft må til

 • 29.07.2016, 20:03

Nå har det gått 4 dager siden jeg var hos legen og fikk fjernet føflekken min. De to første dagene gikk jeg med kompress, og etter det har jeg gått med plaster for det har vært litt sårt. I tillegg ville jeg ikke at det skulle komme noe rusk og rask inn i såret. Nå syntes jeg det var på tide å få luftet den bare flekken litt, sånn at det skulle kunne bli skorpe og gro.

Som du kan se av bilde er det jo ikke akkurat store flekken det er snakk om. I sta kjente jeg at det begynte å klø litt og det er et godt tegn på at det begynner å skje noe.#føflekk #inngrep #leging #gro #klør #blogg #helse #velvære

Borte vekk

 • 25.07.2016, 23:12

Da var det gjort, flekken er fjernet og ligger på sprit eller hva de nå putter den i når den skal sendes til undersøkelse.

Ettersom det er dårlig med parkeringsplasser utenfor legekontoret dro jeg sånn at jeg hadde veldig god tid. Det var veldig lurt, ikke for at det var manko på parkeringsplasser, men for at hovedinngangen var stengt i hele juli. Jeg måtte begynne å labbe å gå opp den bratte bakken til inngangen på toppen. Siden det var veldig varmt og klamt ute ble jeg ganske varm av spaserturen. De hadde heldigvis satt opp alle dører og vinduer så det var ganske luftig der inne.Det var ganske raskt å fjerne føflekken... Vi rusla inn på behandlingsrommet, legen og jeg, og han mente det ikke var nødvendig for meg å ligge på brisken. Han kunne fikse inngrepet mens jeg satt i en stol ved siden av. Jeg fikk litt bedøvelse, men den hadde egentlig ikke begynt å virke ordentlig da han begynte å snitte. Det gjorde ikke spesielt vondt, bare at jeg kjente at han skar. Føflekken var jo ikke så stor, så det tok ikke mer enn et par minutter å fjerne den. Jeg trengte heller ikke å sy, og fikk bare på et kompress.

Det tar ca 14 dager før legen får svar på om føflekken  er av den gode eller den slemme sorten. Jeg har bestemt meg for å ikke gå rundt å grunne på om den er noe å bekymre seg for. Da blir bare ferien ødelagt, og det er ikke noe poeng.

#lege #legekontor #inngrep #føflekk #snill #slem #ondartet #tilbakemelding #blogg

Ikke lenge igjen nå

 • 25.07.2016, 11:58

Om noen få timer skal jeg være hos legen for å fjerne føflekken min, og nå sitter jeg her med sommerfugler i magen å gruer meg en aning. Jeg har jo gjort dette flere ganger, fjernet føflekker og myggstikk, så jeg burde jo egentlig være vant til det. Kanskje sånne ting blir verre etterhvert som man blir eldre.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg har fjernet myggstikk, for det er jo ikke vanlig akkurat. Jeg er allergisk mot enkelte mygg, og da ender myggstikket opp med å kapsle seg inn sånn at jeg må operere det bort. Jeg har ikke tall på hvor mange jeg har fjernet, men det er en god del. Nå er det altså en småskummel føflekk som skal fjernes. Godt å bli kvitt den, men som jeg sa så gruer jeg meg....Inngrepet skal gjøres borte på Legesenteret av fastlegen min. Det er han som har foretatt fjerning av alle de andre føflekkene og myggstikkene mine. Veldig greit at jeg kan få gjort det borte hos han, og slippe å dra andre steder for det. 

Ute er himmelen dekket av et tynt lag med skyer, som sola kikker igjennom fra tid til annen. Det blåser en del, noe som gjør at det ikke virker så varmt som det var i går på denne tiden. For meg som ikke er sånn overbegeistret for sterk varme er det helt perfekt :o))

På tide å komme i gang, for jeg hadde tenkt å få vasket håret innen jeg gikk. Oppdatering om legebesøket og inngrepet kommer når jeg er tilbake igjen :o))

#lege #doktor #inngrep #føflekk #myggstikk #operasjon #legekontor #fastlege #sommerfulgerimagen #gruermeg #blogg

Bekymring

 • 19.07.2016, 12:18

Da jeg var hos fastlegen min tidligere i sommer så viste jeg ham en føflekk som jeg ikke likte noe serlig. Han kikket på den med forstørrelsesglass, og sa at han ville se på den igjen etter ferien.

Helt siden da har jeg gått rundt med en uro i kroppen, og nesten blitt litt hysterisk. Jeg kikker på den nesten hver gang jeg er på badet, og syntes den forandrer seg fra time til time og at den verker osv. Den gjør ingen av de tingene, men jeg klarer ikke å slappe av. Hadde tenkt til å vente til jeg var ferdig med ferien min, eller mot slutten av den med å gjøre noe. 

Problemet er bare det at jeg klarer ikke å slappe av, og til tider går jeg bare rundt å tenker på denne flekken... I sta klarte jeg ikke mer, og sendte inn en forespørsel om time via Helserespons. Jeg er overbevist om at det er noe galt med den, og vil ha den bort så fort som mulig å få den undersøkt. Skulle jeg har rett i mine antagelser, så er det like greit å bli kvitt den så fort som mulig...Nå tikket det inn en melding fra Legesenteret, og jeg har fått time på mandag... Hadde kanskje trodd at det ville ta lenger tid innen jeg fikk time, men det er jo strålende at jeg kommer inn så fort å får satt hjulene i gang. Følte meg litt lettet, men ikke så veldig mye.....!!

#føflekk #bekymring #farlig #legetime #helse #blogg

🌸 God morgen 🌸

 • 17.06.2016, 10:02

Jeg kan vel ikke akkurat påstå at jeg er like sprudlende som avataren min nå på morningen, og det kommer av at jeg nesten ikke har sovet i natt. Da jeg la meg ganske tidlig i går hadde jeg store forhåpninger om å sovne med en gang. Jeg vet ikke om det er psykisk, men når jeg vet at jeg må opp å må høre alarmen for ikke å forsove meg, ja da får jeg ikke sove. Litt søvn har jeg nok fått meg, selv om det ikke virker sånn. Forhåpentlig så går det seg til ettersom dagen går.

Da jeg føyk ut av døra for å rekke fysioterapi-timen, som var kl 07:50, så hadde jeg bare 5 minutter på meg. Siden jeg tok bilen så tok det meg bare 3 minutter opp, så jeg kom inn døren akkurat på slaget. Før vi startet med behandlingen så gikk vi igjennom de øvelsene jeg skal gjøre selv, og de skal jeg gjøre før jeg begynner med selve behandlingen. I dag var ikke Elin like snill med kroppen min, og det var ikke noe behagelig. Det var ikke bare skuldre og overarmene som var ømme og vonde. Det var også albuene mine, noe jeg ikke har tenkt så mye på før hun tok tak i dem. Det ble mye konsentrasjon på å puste, blandet med en del au og stønning. Hihihi, ikke var det noe bra for frisyren heller 😄 Jeg så ikke så aller verst ut da jeg gikk inn, men ikke fult så bra når jeg gikk ut igjen!


Nå skal brygge meg en diger kopp med kaffe, og sitte her i stillhet å nyte den. Kanskje jeg kommer litt mer til meg selv etterpå.
Ha en strålende fredag 😄

#godmorgen #sove #søvnproblemer #trøtt #fysioterapi #behandling #kaffe #morgenkaffe #sommer #sommer2016 #juni #jui2016 #blogg

💤 God natt 💤

 • 16.06.2016, 23:28

I kveld sender jeg avataren min inn, for selv må jeg ta kvelden tidligere enn jeg pleier.
I morgen har jeg time hos fysioterapeuten grytidlig, og jeg er nødt til å legge meg sånn at jeg ikke kommer til henne med øyelokkene hengende langt ned på kinnene mine. Jeg har en følelse at jeg kanskje kommer til å gjøre det allikevel, for det er jo ofte sånn at når du må opp tidlig så blir man liggende våken lenge å kikke på klokka. Lenge med tanker om at nå må jeg snart sove så jeg hører alarmen!!

GOD NATT og sov godt kjære bloggvenner!
#sove #hvile #godnatt #behandling #fysioterapi #tidlig #blogg

Et skritt fram og to tilbake

 • 16.06.2016, 01:18

I går hadde jeg min første fysioterapibehandling i denne omgangen, og som jeg fortalte før jeg gikk så både gruet og gledet jeg meg til å komme i gang. Det ble jo som jeg tenkte at jeg fikk mer vondt i armene mine etter behandlingen, og jeg ble så sliten at det meste av ettermiddagen å kvelden ble brukt til å slappe av. Fysioterapeuten var ikke spesielt slem mot meg denne gangen, men når det er en stund siden sist man har hatt behandling, så skjer det noe med muskler og scener.Før vi begynte behandlingen så snakket vi litt sammen, og jeg måtte gjøre noen bevegelser for å vise hvor høyt jeg kunne løfte armene. Den venstre klarte jeg å få høyere enn den høyre armen, og bevegeligheten var også bedre i den venstre. Fysioterapeuten så hvor hoven jeg er i kroppen, og hvor vondt jeg også har over det hele. Det er det samme hvor enn man klemmer på kroppen min så er det vondt, og hun nevnte at det minner om bløtdelsrevmatisme. Dette har hun nevnt ved tidligere besøk også. Det kan også virke som om jeg har fått artrose i skuldrene også, men det må man i så fall stadfeste ved nye røntgenbilder.

Akkurat nå orker jeg ikke å tenke på noen nye runder med undersøkelser og røntgen og alt det der. Det må gjøres, men det får vente til etter ferien. Nå har jeg mer enn nok med det som foregår her og nå!!Klokken har blitt mange igjen, og det er vel på tide at jeg ser å komme meg i seng. God natt 😪 💤💤

#fysioterapi #fysioterapeut #behandling #betennelse #bløtdelsrevmatisme #artrose #skuldre #armer #vondter #røntgen #sove #godnatt #blogg

Jeg skifter ham...

 • 15.06.2016, 22:43

Jeg husker ikke akkurat hvilket år det startet, men det var nok på midten av 80 tallet en gang.... Helt plutselig begynte jeg å bli veldig tørr på hendene, og ingen håndkrem klarte liksom å trekke ordentlig inn for å gjøre huden mykere. Dette pågikk et par år, og så eskalerte det til noe mye verre. Huden på fingrene begynte å løsne. Først så det ut som vannblemmer før det tørket inn å begynte å løsne. Dette var ikke bare ubehagelig men også vondt og sårt.

Jeg var hos flere hudleger og alle som en hadde bare en løsning, smør inn huden med kortisonsalve og bruk bomullsvanter hvis jeg skulle bli for klissete. Å jett om det ble klissete, og etter hvert begynte jeg å bli lei det. Stadig være klinete på hendene, men det ble ingen bedring... Huden skrellet fortsatt av.

Til slutt var jeg så frustrert og oppgitt at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. Tilfeldigvis var det helsekost butikk i samme bygning, og jeg stakk inn for å høre om de kunne gjøre noe. De kom da med den norske kremen Agrosan, og endelig kunne jeg se bedring. Utbruddene kom fortsatt, men de ble kortvarige og det beste var at jeg ikke lenger gikk rundt å var klissete på fingrene mine 😊 Agrosan er også fin ved solbrenthet, annen forbrenning og sår.Jeg har akkurat hatt et nytt utbrudd, som har vært ganske ille. Det er på veg tilbake igjen, og på bilde kan du se hvordan det var i dag morges.Jeg vet fortsatt ikke alltid hva som er årsaken til utbruddene, men så lenge jeg har et middel som gjør at utbruddene ikke varer så lenge og som lindrer, kan jeg leve med det. Heldigvis så er ikke alle så ille som nå, og det er en trøst....

Har du sett sånne hudplager og har du prøvd Agrosan?

#hudplager #hudlege #agrosan #plager #hud #utbrudd #helsekost #norsk #blogg

😱 Burde jeg klage mer 😱

 • 14.06.2016, 14:41

Det var en gang noen sa til meg at jeg "at du bør klage mer". Dette var i forbindelse med eller på slutten av en lang sykemeldingsperiode. Der jeg slet med det samme som nå, bare mye verre.

Jeg har egentlig aldri vært av dem som har beklaget meg til alle jeg har møtt, eller til kollegene mine. Når jeg har hatt store smerter, så har jeg spist smertestillende holdt og smertene for meg selv. Så når jeg da ble eller har blitt så dårlig at jeg har blitt sykemeldt, så har det nok vært de som ikke har trodd at det var så ille.

Det var jo da denne kommentaren kom.... Selvsagt kunne jeg jo klage hver eneste dag, og fortelle om hvor vondt jeg hadde det og hvor elendig jeg følte meg. Hvor sliten og trøtt jeg var for at jeg hadde betennelser i kroppen, som stjal alle kreftene mine. Alt dette kunne jeg gjøre, men jeg gjorde det ikke!! Hvorfor? Jo, for jeg tenkte det at det hadde ikke folk lyst til å høre om, eller de gadd rett å slett ikke.Er det ikke sånn med de fleste av oss da? At vi blir litt lei disse personene, venner og bekjente, som alltid skal prate om alle sykdommene og plagene sine. De som kommer med en lang tirade om hvor fælt de har det, bare man spør om hvordan de har det. For sånn vil man jo ikke være? Eller burde vi kanskje være det, og fortelle hvordan det egentlig står til med oss!

Kanskje det er "vi" som spør om hvordan det står til som er problemet? Kanskje det er "vi" som bør være mer medfølende eller bevist på hvilke svar som vil komme, når vi spør om hvordan en venn eller bekjent har det? Jeg sier vi for selv om jeg selv har plager, så passer jeg selv inn i kategorien. Det er vel derfor jeg ikke snakker så mye mine ting!!

Hva mener du?

#sykdom #smerter #plager #bry #medmenneskelighet #lytte #klage #blogg 

☕ En ny dag er i gang ☕

 • 10.06.2016, 11:42

Det å være på farten å gå omtrent fra morgen til langt ut på ettermiddagen blir man sliten av, iallefall nå som formen ikke er så bra fra før av. Det gjorde veldig godt for bena mine å få gått litt, for det har ikke blitt så mye av det etter at jeg ble sykemeldt. Jeg hadde først tenkt til at jeg skulle ta det litt med ro i dag, men så er det noen ting jeg må ordne i dag så da blir det ut av døra om ikke så lenge.Først skal jeg ta meg en tur opp til fysioterapeuten jeg har brukt tidligere ved plager i nakken, for å bestille en time. Jeg har fått henvisning fra legen til nye behandlinger, og det er greit å begynne med behandling så raskt som mulig. Selvsagt kan jeg jo bare ringe for å bestille time, men jeg syntes det er greit å dra dit for å snakke med dem/henne i person :o)) Får bare krysse fingrene for at jeg får time ganske raskt!Når jeg har vært hos fysioterapeuten skal jeg dra opp på Manglerud for å bestille time til fotpleie... Tidligere har jeg gått her på Oppsal hvor jeg bor, men da senteret ble revet valgte de å flytte til Manglerud. Bygningen de holdt til i står fortsatt, og de kunne ha fortsatt men valgte å flytte. De har mange eldre kunder som er dårlig til bens, og det ville og er vanskelig for dem å komme seg dit. Jeg har ikke vært hos dem etter at de flyttet, så det skal bli spennende å se hvordan de har fått det. Det skal også bli deilig å få noen andre til å ta vare på bena mine igjen 😄

Nå skal formiddagskaffen nytes og så kan jeg komme meg ut av døra :o))

#velvære #helse #nakke #skuldre #nakke #betennelse #fotpleie #føtter #behndling #nytelse #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #blogg

🏥 Det ble en ny sykemelding 🏥

 • 06.06.2016, 18:16

Som jeg skrev tidligere i dag var jeg på nytt hos legen i dag, siden skuldre og armer ikke var blitt noe serlig bedre etter en uke hjemme. Det var både frustrerende og leit for det er noe hærk når dette skjer, og det går ut over formen generelt også. Jeg bruker masse tid på å spenne meg sånn at jeg ikke skal ha så vondt, og da blir jeg sliten og trøtt.... Som jeg har fortalt før!!Det endte opp med at legen sykemeldte meg 100% til og med 17.06., og deretter 50% ut juni måned. I tillegg fikk jeg henvisning til fysioterapeut, så jeg skal kontakte de jeg har brukt før for å se om hun jeg gikk til før har noen time. Jeg håper virkelig det, for jeg har ikke så lyst til å skifte..., men må jeg så må jeg!!

Mens jeg var der fikk jeg legen til å se på 3 føflekker jeg har, og han skremte meg litt for den ene ville han se på igjen etter ferien siden den har to farger. Jeg har ikke tenkt på akkurat det, for den har sett sånn ut hele tiden. Føflekker er skumle ting, og jeg kjenner litt panikkfølelse for at det kan være noe galt med den. Jeg håper virkelig ikke det er tilfelle, men den blir fjernet over sommeren å da blir den sjekket. Da er det bare å krysse fingrene for at alt er OK.

#legebesøk #legen #sykemelding #føflekkskrekk #føflekk #skremmende #blogg

Nytt legebesøk

 • 06.06.2016, 11:13

Sitter på en ganske fullpakket legesenter og venter på å få komme inn til legen. Klok av skade fra forrige gang er jeg ekstra tidlig ute.

Jeg får alltid hjertebank når jeg sitter sånn å venter. Det er ikke noe grunn til det, men det skjer allikevel.

Alle sitter i sin egen verden og tør liksom ikke å se på hverandre... Bare kikker når de tror ingen ser.

#legen #legekontor #vinter #blogg

🏥 Jeg ble sykemeldt 🏥

 • 31.05.2016, 13:45

Når jeg våknet til morran i dag kjente jeg med en gang at betennelsen i skuldrene, fortsatt var hjertelig tilstede. Så da satt jeg klar med tlf i hånden, når telefontiden åpnet på legesenteret. Etter andre forsøket kom jeg igjennom og fikk time 11:30.

Vanligvis er jeg av den sorten som ikke liker å sitte på venteværelset for lenge. Derfor pleier jeg å dra så jeg kommer rett inn, men ikke i dag. Jeg regnet med at det kunne bli vanskelig å finne en p-plass, og det ble det.

De har gravd opp hele Oppsal Senter og p-plass, og det er bare noen få plasser på en provisorisk plass. Jeg endte opp med å måtte kjøre rundt i gatene, til jeg fant en ledig plass lengre ned. Så måtte jeg traske å gå opp igjen, ikke at jeg hadde vondt av det... Bare det at tiden ble litt knapp.

Etter å ha vært inne hos legen til undersøkelse endte jeg med å bli sykemeldt hele denne uken. Han mente det skulle holde.

Ute er det en fantastisk fin og varm dag, men jeg er så trøtt og sliten etter legebesøket så jeg har sunket ned i godstolen for å slappe av en stund.

#legen #legebesøk #sykemeldt #betennelse #parkeringsproblemer #trøtt #sliten #sol #varmt #blogg

😖 Au i skuldrene 😔

 • 30.05.2016, 20:05

De siste dagene har jeg slitt med vondt i nakken og skuldrene..... Da jeg våknet i dag morges var jeg helt stiv i nakken og skuldrene, mest høyre, verket noe helt forferdelig. Den eneste stillingen som ikke er så vond er å lene meg fremover med skuldrene litt fremover, men det er ikke noen god løsning. Jeg har heldigvis nok smertestillende til å døyve smertene noe. Problemet er bare det at jeg blir så trøtt å sliten av å ha vondt hele tiden.

På toppen av alt ringte de fra Røhne Selmer å fortalte at jeg kunne få igjen bil en min i dag.... Til tross for at jeg var glad for å få den igjen bø det på problemer for meg. Jeg klarer ikke å snu på hodet, og det er vesentlig når man skal kjøre bil. Bilen måtte hentes og det gikk heldigvis veldig fint. Dekket de håpet å skaffe fra Goodyear, var dessverre ikke tilgjengelig. Derfor måtte jeg kjøpe to nye som de satte på foran, og dette var en kostnad jeg ikke hadde regnet med 😖

Nå er den iallefall tilbake i garasjen der den hører hjemme 😊

#vondt #smerter #betennelse #nakken #skuldre #forden #bilen #røhneselmer #dekk #blogg

 

😀 Karius og Baktus hadde ikke flyttet inn 😀

 • 19.05.2016, 23:18

I mange år var jeg så vettskremt for tannlegen at jeg rett og slett ikke gikk dit, ikke en gang når jeg fikk vondt... Det går jo selvfølgende ikke i lengden, for før eller siden går det galt når tennene ikke blir stelt å sett til. Første gangen det gikk galt var med den ene visdomstannen min, som sakte men sikkert gikk i oppløsning. Den hadde tilslutt høye spisse kanter som sørget for å gnage hull på kinnet mitt, og jeg fikk betennelse. Så ble det fixet å jeg fortsatte med å ikke gå til tannlegen, for den seansen skremte meg bare opp enda mer å det gikk mange år til neste gang jeg besøkte tannlegen.

Neste gang jeg MÅTTE besøke tannlegen igjen var det for at to av jekslene mine knakk, og for å gjøre en lange smertefull historie kortere... Jeg endte opp med en kraftig betennelse over hele venstre side av ansiktet, som gjorde den delen helt lam. Betennelsen kom fra en verkebyll på noen røtter til en tann som senere måtte rotfylles. Tannlegen fortalte meg at hvis jeg ikke hadde kommet når jeg gjorde ville betennelsen ha gått til hjernen, noe som ikke var bra.

I fjor klarte jeg å knekke en tann til, og valgte da å bytte Tannklinikk å fikk verdens flotteste og mest behagelig tannlege. Til tross for at jeg måtte sette krone på to tenner + + så klarte han å ta knekken på tannlegeskrekken min, men bankkontoen min var ikke like happy for det ble dyrt, knis!!

Cartoon tooth vector with thumb

Så var vi kommet til dagens dato, og et nytt tannlegebesøk. Skrekken er nok borte, men det betyr ikke at jeg liker å gå til tannlegen. Jeg gruer meg litt hele dagen, men om det var for at jeg var redd for å ha noen hull eller om det kom til å gjøre et innhugg på bankkontoen er jeg litt usikker på, hehehe! Jeg hadde time kl 15, og jeg dro fra jobb i god tid for man vet aldri om det blir noen forsinkelser med t-banen osv.

Når jeg gikk ut av tannklinikken sånn ca 30 minutter etter at jeg gikk inn, smilte jeg fra øre til øre for denne damen hadde ikke et eneste hull hun 😀 Både jeg og bankkontoen min var like lykkelige, for regningen kom på under 1.000,-. Det er mange år siden jeg har hatt så lav tannlegeregning. Skjer det ikke noe uventet, så er det et år til neste gang jeg skal tilbake 😀

#tannlege #tannlegeskrekk #tenner #betennelse #visdomstenner #verkebyll #lammelse #nullhull #tannklinikk #blogg

Det var ikke greit

 • 31.03.2016, 00:09

Etter at "Plata" ble stengt for gjengen som pleide å oppholde seg der, har de nå flyttet til Storgata/Brugata. Dette har ikke vært noe stort problem for meg, selv om jeg ved et par anledning har holdt på å bli slått ned. Ingen av gangene var det noe usnakket med meg som var årsaken. Her var det snakk om uoverenstemmelser mellom to andre. Siste gangen skulle den ene personen slå til en annen med en plastpose, som det var noe tungt i, og han bommet på hode mitt med noen milimeter. Selv om det gikk bra, så var det ikke greit

Garasjehuset jeg "noen" ganger parkerer i nede på Lilletorget er i utgangspunktet lukket, og man må taste inn en kode for å komme inn. Likevel hører jeg at det finnes gjester i oppgangen om ettermiddagen, når jeg kommer for å hente bilen min. De har som regel sittet i etasjen over der jeg har bilen min. Jeg har egentlig ikke tenkt så veldig mye over det, bare registrert at de har vært der.
                            
I dag klarte jeg å forsove meg, så jeg valgte å ta bilen til byen. Da jeg kom ut i trappeoppgaven i parkeringshuset, så det ikke ut der. Det lå søppel og skrot nedover trappen, og midt på det ene trappetrinnet holdt jeg på å trå på en blodig sprøyte. Å DET VAR IKKE GREIT! Jeg skjønner at det er fristende å sitte i oppgangen hvor det er varmt på denne tiden av året, men det er ikke noe hyggelig å måtte smyge seg forbi for å komme fram. 

Jeg blir så oppgitt over å måtte vasse i dritten, og ikke bare det... I disse trappene er det jo ikke bare voksne som beveger seg, det hender nemlig at det kryr av unger der. Spectrum ligger like i nærheten, og når det er isshow eller konserter der borte bruker jo folk parkeringshuset. Ikke spesielt festlig å tenke på at en barn skulle løpe opp foran foreldrene å finne en sprøyte, plukke den opp....!! Det er heler ikke greit.

Opprørt som jeg var ringte jeg på i vakta, men der var det ingen som lukket opp så jeg bestemte meg for heller å ringe dem når jeg kom på jobb. Det slapp jeg heldigvis, for securitasvakta for bygget kom akkurat ut fra Rema1000 da jeg kom gående, og jeg stoppet han for å fortelle hva jeg hadde funnet. Han skulle kontakte vaktmesteren for å få det fjernet. Vel og bra det tenkte jeg, men det hjelper jo ikke mye... De vil jo komme tilbake igjen senere på ettermiddagen. Hva med å ta seg en ekstra runde fra tid til annen for å sikre at det ikke er noen der i det hele tatt. DET VILLE VÆRT GREIT DET.

#opprørt #skremmende #narkotika #stoff #ruseseg #storgata #brugata #lilletorget #sprøyter #spectrum #blogg #oslo

Brrrrrrrrr!!!

 • 29.03.2016, 22:54

Ja da, jeg vet at dette ser helt idiotisk ut, men akkurat nå sitter jeg med vinter jakke på meg inne å fryser så jeg skjelver, brrrrr!! Varmeovnene står på + 25C i alle rom så det er ikke kaldt inne heller. Jeg begynte å fryse før jeg gikk fra jobben i dag, og det var vel da det hele startet tenker jeg. Så når jeg gikk ut for å kaste søppel tok jeg på meg godjakka mi, og når jeg kom inn igjen ble den bare på.

Jeg hater å syte og klage, men litt må til i dag kjenner jeg.... Det er ikke bare hånden min som er slem med meg i dag, men de andre leddene min også. Der kan det nok hende roten til alt ondt ligger. Vet fra erfaring at når leddene min er vonde, så har jeg lett for å fryse!!Jeg må jo le oppe i alt elendet også, for hvem sitter vel med vinterjakke med pelskrave inne 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

               

Dette er nok det eneste stedet jeg er varm, under støttebandasjen... Den kom med skinne, som gjør at jeg ikke kan røre så veldig mye på håndleddet. Til og begynne med var den slettes ikke så behagelig å ha på, men den formet seg å nå er den faktisk ganske behagelig 😍

#frossen #fryser #vondter #vondt #smerter #venstre #hånd #vinterjakke #inne #støttebandasje #skinne #blogg #håndledd

Det var litt dumt

 • 29.03.2016, 11:41

I går formiddag skulle jeg bære ned en tungt bord, av den sorten som kan slåes sammen. Halveis nede i trappen slo bordet bort i gelenderet, og jeg fikk en skikkelig "trøkk" i venstre håndleddet. Det gjorde ekstremt vondt der og da, men jeg tenkte ikke så mye over det. Hånden var vond utover ettermiddagen og kvelden, men ikke verre enn at jeg kunne bruke den. Tenkte vel at det ville gå over til i dag.

Nå har det ikke gjordt det da, og nå verker det i hånden hver gang jeg bruker den. Ikke så ille at jeg ikke holder ut, men nok til at jeg skal stikke innom apoteket i lunchen for å skaffe en støtte til hånden. Da holdes den mer i ro, og så går det nok over om en dag eller så tenker jeg :o))Det var nok litt dumt å bære bordet bare med hånd siden det var så tung, men man lærer aldri vettu... Tror at man er sterkere enn det man er!!!

#vondter #vondt #smerter #håndledd #venstre #blogg #dumt

Der kom den ja....

 • 18.03.2016, 15:54

I går smøyg den seg inn denne SMS'n som jeg egentlig ikke skulle ha før i mai måned... Han hadde tydligvis glemt å notere dette i mappen min. Hva er det jeg driver å rabler om, tenker du? Jo, innkalling til tannlegen vettu, den som kommer en gang i året, og som få av oss gleder oss til. Jeg har vært igjennom så mye ommøblering og sannering i munnen de siste 10 årene, at jeg nå har kommet forbi tannlegeskrekken min, heldigvis.

Er man et barn som vokste opp på 60 og 70 tallet, så har vel de fleste vært igjennom skrekksenariet med skoletannlegen som borret tennene sønder og sammen. Det var ikke noe, jeg tror vi ser ann en stund jeg, nei da... Uten røntgen og uten vannborr satte tannlegen i gang med å drille løs på de stakkars "friske" tennene våre, for de var nemlig friske.

Min tannlegeregning, som følge av det har vel nådd opp en plass i nærheten av 50.000,-. Forhåpentlig blir det ikke noe mer sannering på en stund, og jeg bare går ut fra tannlegen igjen etter en kostbar tannpuss :o))Det var bare litt historikk... Ettersom jeg ikke vet hvor mye regningen kommer på, er jeg nødt til å vente med timen min til jeg får feriepenger. Det får jeg i mai måned av alle ting. Derfor ble det en samtale til tannlegen for å ombestille timen min, så nå står det skrevet i rødt i kalenderen at jeg skal dit 19. mai 2016.

Hvordan står det til med dine tenner, har du også opplevd å få dem ødelagt av skoletannlegen?

#tannlegen #time #skrekk #gru #dyrt #skoletannlegen #kostnader #tannlegeskrekk #blogg

Gjorde det igjen..

 • 14.03.2016, 23:21

Jeg har en litt vemmelig hobby, og det er å sitte på YouTube å se på videosnutter... Hva er så vemmelig med det tenker du kanskje? Nå er ikke dette filmer med søte hundevalper eller kattunger, nei det er gyselige filmer hvor privatpersoner og leger fjerner megastore hudormer, kviser og byller. 

Det verste er at jeg sitter å vemmes når jeg ser på dem, men jeg klarer jo ikke å slå av av heller. Sitter der med PC'n i fanget å grøsser mens jeg ser hvordan byllene eksploderer og spruten av...., ja vi vet jo alle hvordan det ser ut, fyker tvers igjennom rommet å lander på vegger og skap. Noen ganger står den som filmer litt for nære, og det viser seg ofte å være dumt!!

I går "skulle jeg bare" se litt før jeg gikk å la meg, men det var ingen god ide for jeg kom meg ikke i seng før langt på natt. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke folk har gått til lege før, for noen av disse byllene er altså så digrea at jeg har ikke sett maken.
Jeg måtte leite en stund innen jeg fant et bilde som ikke var for ille, for det er jo ikke sikkert at andre er like fasinert som meg over dette. De aller fleste syntes sikkert at dette her er bare alt fo motbydelig.

Når jeg nå er inne på temaet, så kan jeg jo informere om at min egen lille boble av en vannblemme fixet seg selv i går. Midt under innspurten til Johannes Tingnes Bøe, så gikk det hull på den av seg selv. Den hadde fått en veldig festlig form, og var ikke ordentlig rund lenger så jeg skjønte at noe var i ferd med å skje. Jeg hadde jo ikke noe vatt her hjemme, så det ble Q-tips dynket i pyrisept for å rense, og deretter en sårsalve for å lindre. I dag da jeg våknet var det faktisk ganske bra :o))

Hva med deg, er du fasinert av dette?
Klarer du å se på denne typen filmer?


#motbydelig #kviser #hudormer #byller #vannblemme #ekkelt

Endelig passet den

 • 27.01.2016, 22:16

At jeg er en god og rund person er ingen hemmelighet, og at jeg i løpet av desember og over jul har klart å bli enda rundere er heller ingen hemmelighet. Det er jo sånn at jeg er så glad i potetgull og søtsaker, at jeg ikke kan ha det i huset. Dessverre så har det ikke vært manko på disse godsakene i heimen de to siste månedene, og der har vi årsaken til at magen har blitt noen hakk større :o(( Det hjelper lite å være sur i ettertid, for jeg har meg selv å skylde for å ha fylt opp skapene mine med så mye usundt!


Når jeg begynte å jobbe igjen etter nyttår bestemte jeg meg for at nok er nok.. Jeg har ikke klart å holde meg helt unna, men da har det kun vært en utskeielse i helgen. I ukedagene har jeg vært veldig flink. Derfor var jeg veldig spent når jeg tok fram den minste av Stormberg vindjakkene mine i dag. Ville glidelåsen gå igjen uten at jeg måtte holde inn magen, nei da. Den satt litt etter, men jeg hadde to gensere + jeansjakken under så det var kanskje ikke så rart :o))

Dette er favorittjakken min siden den er i sterk rosa, og de signalgule pulsvantene strikket jeg for å matche glidelåsene på jakken :o))

#vekt #rund #stor #overvekt #søtsaker #potetgull #jul #nyttår #utskeielse #stormberg #vindjakke #rosa

Ting forandres...

 • 20.04.2015, 22:25

Etter som årene går og man blir eldre så forandres ting i kroppen... For oss damer så forsvinner jo mensen på et eller annet tidspunkt, og mange får store problemer med hetetokter. Jeg er har kommet i den alderen, og mensen har definitivt tørket inn, noe jeg definitivt ikke er lei meg for. For så mye problemer som jeg har hatt med den, smerter og kraftige blødninger, opp igjennom årene er det ikke noe tap å miste den. Noen overgangsalder og hetetokter har jeg derimot ikke vært plaget med, så langt i allefall....

Samtidig som mensen forsvant så dalte Kalsium nivået mitt i kroppen ganske mye, og jeg fikk beskjed om å spise kalsiumtabletter med D vitamin hver dag for å kompensere.  I begynnelsen kjøpte jeg dem reseptfritt på apoteket, men de var ikke sterke nok å kalsiumnivået i kroppen økte ikke noe særlig. Nå går jeg på en annen sort som jeg får på resept, og det ser ut til å hjelpe betraktelig.


I dag hentet jeg ut den siste boksen i den gjeldende resepten, og for en gang skyld logget jeg meg inn på nettet for å fornye resepten. Har aldri gjort det å den måten før, men jeg følte at det var på tide å komme meg inn i 2015 jeg også. Dessuten så syntes jeg ikke at jeg kan ta meg fri for å gå til legen akkurat nå.

Det ble litt fram og tilbake med bestillingen, så jeg håper virkelig at alt ordna seg til slutt. Jeg får stikke innom apoteket i morgen å sjekke om det ligger en ny resept i systemet deres. 

#overgangsalder #forandringer #hetetokter #mensen #smerter #blødninger #kalsium #resept #apotek #dvitamin #lege

På tide med litt manikyr

 • 06.04.2015, 15:17

I løpet av påsken har neglene mine blitt lange, og ikke at det er noe galt med det, men de er litt skjøre for tiden. Et resultat av det er at de sprekker og knekker hele tiden sånn at jeg ender opp med noen lange å noen litt kortere. 

Nå derimot er de blitt veldig korte, men ikke for korte.... Jeg pleier ikke å bruke så mye tid på å lakke neglene mine, men jeg tenkte at jeg skulle gjøre det før jeg tar kvelden. Ellers å er statusen på forkjølelsen den samme... Jeg er pottetett, og bruker mer tid på å pusse nesen enn noe annet. Den stakkars nesen min begynner å bli ganske sår av all pussingen, så jeg håper virkelig at det letter oppi der. Jeg får stikke på apoteket i morgen å kjøpe en flaske med saltoppløsning, for jeg brukte opp den forrige jeg hadde sist gang jeg var tett i nesen. Det er den eneste nesesprayen jeg kan bruke, for alt annet gjør at jeg hoster så jeg brekker meg.

Det er noe hærk å bli forkjølet sånn på våren... Været er fint og temperaturen er ganske grei sånn at man kan være mye ute, men nå tør jeg ikke ta sjansen på å gå ut. Det er jobb igjen i morgen, og jeg bare MÅ være frisk nok til å gå på jobb. Bare tanken på å måtte ringe på jobb i morgen for å si at jeg er syk, er ikke noe jeg ønsker å gjøre!!

#manikyr #negler #stelle #behandle #sprø #knekke #forkjølelse #feber #sår #nese #nesespray #saltoppløsning

Så vanvittig sliten...

 • 18.03.2015, 22:47

Nå kjenner jeg at det skal bli godt å være ferdig hos tannlegen, for jeg blir så vanvittig sliten etter hver eneste besøk. Jeg regner med at det kommer av at jeg ikke klarer å slappe av, og spenner meg som en fiolinstreng... Burde ikke gjøre det, for jeg er egentlig over redselen for å gå til tannlegen. Den forsvant etter første besøket... Allikevel klarer jeg ikke helt å slappe av i stolen....

Etter dagens besøk var jeg helt ferdig, og måtte ta meg en time i vannrett stilling etter at jeg hadde spist middag og ryddet vekk oppvasken. Da kom Vinja mjauende med en gang, og hun hoppet opp i senga å la seg inntil meg å der sovnet vi begge to. For at jeg ikke skulle sove bort hele kvelden satte jeg klokke til å ringe en time fram....I dag hadde jeg time kl 15:15, men tannlegen var endel forsinket så jeg ble sittende en stund på venteværelset. Det gjorde egentlig ikke så mye, for jeg ble sittende å se på tv'n å glemte helt tid å sted.

Dagens behandling var å file ned tannen som hadde sprekker, og tilpasse til en krone. Tannen ble rotfylt for 3 år siden, og allerede da var nerven død pga en betennelse. Derfor var det ikke nødvendig med bedøvelse i dag. Det var deilig å slippe det, for det tar jo så vanvittig lang tid innen det går ut igjen. Sist gang klarte jeg å bite meg selv i tungen så jeg hadde vondt et par dager.

Tidligere på dagen i dag fikk jeg en SMS som bekreftet at fritidsbuksene jeg hadde bestilt kunne hentes borte på Rimi, og meningen var at jeg skulle dra innom på veg hjem å hente dem. Den som dro rett hjem å glemte hele greia var jo meg det, og jeg kom ikke på det før nettopp nå. Nå ja, jeg får dra innom å hente dem på veg hjem i morgen i stedet.

Det blir nok ikke så lenge før jeg tar kvelden, for jeg er ikke supervåken i kveld akkurat.

Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

#tannlegen #bryn #tannhelsesenter #sove #hvile #krone #tenner #rotfylling #fritidsbukser #rimi

Null hull :o))

 • 17.03.2015, 23:23

I dag var jeg hos tannlegen igjen, og da tok han røntgen å undersøkte tennene mine. Til min store glede og lettelse fant han ikke et eneste nytt hull noe sted. Jeg hadde sett for meg langt flere besøk og relativt store regninger, men det blir ikke fult så ille som jeg trodde. 

Jeg må tilbake to ganger til, for det står ikke så bra til med tannen jeg mistet plomben i. Den har sprekker på to steder, så det er viktig at den blir gjort noe med så fort som mulig. Fikk time allerede i morgen til å file den ned å tilpasse en krone, og så er det tilbake igjen på torsdag morgen for å få satt inn den permanente tannen. Skal bli godt å få det gjort, og bli ferdig med tannlegen for denne gangen!!
Tannlegen avsluttet dagens time med å fjerne endel tannsten som hadde dannet seg siden sist, og tilslutt fjernet han missfarginger. Jeg har vært veldig bevist på tannstenen, noe som har påvirket hvor mye jeg har åpnet munnen når jeg har smilt eller ledd. Noe jeg gjør ganske mye av :o))

Jeg blir helt drenert for krefter av å være hos tannlegen, sikkert for at jeg ikke klarer å slappe av... Selv om jeg ikke er redd for å gå dit lenger så klarer jeg allikevel ikke å slappe ordentlig av. Nå kjenner jeg at jeg er ganske trøtt og sliten så det er på tide å finne senga å få seg noen timer søvn.

God natt fra meg :o))

#tannlegen #krone #pusse #missfarge #tannsten #sliten #trøtt #sove #tenner

Første fase overstått

 • 10.03.2015, 22:38

Da jeg gikk å la meg i går, tenkte jeg at det ville bli vanskelig å få sove.... At jeg ville ligge å tenke på og grue meg til tannlegebesøket i dag, og det ble litt sånn også. Jeg ble liggende å vri meg en god stund innen jeg sovna, men da sovna jeg så hardt at jeg ikke hørte vekkerklokken som ringte både 1, 2 og 3 ganger innen jeg endelig slo opp øynene.

Hele formiddagen frem til jeg satt på venteværelset hos tannlegen var jeg urolig i kroppen og magen ugrei. Det rare var at når jeg endelig satte meg ned for å vente på å komme inn ble jeg helt rolig, og da jeg dumpet ned i stolen var det liksom helt greit.


Jeg var utrolig heldig med tannlegen, som var en person man ikke kunne unngå å like.... Han har et behagelig vesen, og får deg til å slappe av å så prater han med seg selv hele tiden. Det var litt vanskelig i starten å vite om han snakket til meg eller til seg selv :o))

Tannlegen mente at det var best å begynne med den brekte tannen, og til min lettelse så var den ikke så ødelagt at det ble problemer med å få satt en krone på. Etter en del filing av tannen og tilpassing var det klart til å sette på den midlertidige kronen. Den permanente tannen laget han ferdig på pc'n og freste ut mens jeg var der, og han tilpasset den i samme slengen. Den er klar til å festes i morgen allerede. Sist gang jeg fikk en en krone måtte jeg vente en evighet innen den kunne settes på plass.

Det er så vanvittig godt å ha kommet i gang sånn at jeg kan få orden på tennene mine.... De trenger en ordentlig undersøkelse, og i det er nok en fylling i tillegg til den jeg har mistet som det må gjøres noe med som jeg vet om. 

#tann #tannlege #krone #urolig #avslappet #sove #sliten

Snublefot, det er jeg det...!!!

 • 12.12.2014, 21:44

I går skulle jeg en veldig kjapp tur bort på Clas Ohlsson i Torggata for å handle.... Siden jeg skulle ha en feriedag i dag, kunne jeg ikke somle for mye ute siden jeg hadde noen saker og ting som måtte være ferdig innen jeg gikk hjem. Derfor stakk jeg hendene langt ned i lommene på jakken min, og satt inn turboen bortover Torggata. Siden det var så mye folk ute å julehandlet ble det rene slalomrennet bortover....Nå skal det sies at jeg ikke er så fleksibel og myk i leddene mine lenger, og derfor løfter jeg ikke alltid bena så høyt som burde.... Rett ved inngangsdøren til Clas Ohlsson gikk det som det måtte gå da jeg sparket forsiktig borti en helle som sto litt opp. Med en gang var det som alt skjedde i sakte kino, og jeg kjente at jeg mistet balansen å begynte stupe forover.

Jeg ville liksom forsøke å redde situasjonen, men det var allerede for sent å jeg innså at jeg kom til å ramle pladask midt bland alle julehandlende mennesker. Jeg klarte å vri meg en aning med overkroppen sånn at jeg traff bakken på baksiden av høyre side, mens kneet mitt dundret ned i bakken med et brak. Folk stimlet sammen og alle lurte på om det gikk bra med meg, og det hadde det jo. Ingenting var brukket, men det var grisevondt å jeg klart ikke å komme meg opp ved en hjelp. En veldig hyggelig mann tok tak i hånden min å hjalp meg opp.Jeg syntes hele oppstandelsen var flau, og takket mannen for hjelpen å forsvant inn hos Clas Ohlsson hvor jeg hinket rundt å handlet.

Senere på kvelden var det meningen at jeg skulle på Julekonsert i Oslo Domkirke, men kneet mitt hovnet opp til trippel str å ble veldig stivt. Jeg var nødt til å droppe konserten, og satt resten av kvelden med benet høyt.

Da jeg våknet til morran i dag hadde hele høyre side blitt skikkelig blå, og hele kroppen protesterte voldsomt når jeg forsøkte å røre meg..... Siden jeg skulle til Sverige å handle i dag var jeg bare nødt til å komme i gang, og selv om jeg har hatt vondt så har det gått veldig greit i dag. Nå i kveld er jeg ganske sliten og mer støl enn noen sinne i tillegg til at jeg er enda blåere på høyre side.

Det er jo typisk at man skal være snublefot sånn rett før jul, men forhåpentlig så er kroppen tilbake til sin vanlige seg igjen om noen dager!! 

#snublefot #ramle #lunch #julehandel #clasohlsson #torggaten #flaut #julekonsert #oslo #domkirke #sverige #jul

Endelig på bedringens vei

 • 22.09.2014, 23:02


Nå har jeg vært sausa forkjølet i over en uke, og endelig begynner formen å bedre seg. Jeg har ikke hostet så veldig mye i dag, og jeg har heller ikke behøvd å pusse nesen like ofte. I tillegg så har jeg begynt å få igjen luktesansen, som jeg ikke har vært i nærheten av siden forrige søndag - hærlig :o))Ronja elsker å ligge å kose seg på labbetusteppet, og på formiddagen i dag lå hun der å strakte seg i hele sin lengde en evighet. Det ene øyblikket strekker hun seg ut, og så ruller hun seg sammen til en ball. Noen ganger kommer søsteren slentrendes forbi, og da klarer hun ikke alltid å hjelpe seg selv å må  bare bortom å erte littegranne. Da ender det som regel opp med en skikkelig slåsskamp så hårballene fyker rundt dem og meg, men det varer ikke så lenge :o))Jeg er et ordentlig høstmenneske og stortrives nå som det har begynt å bli mørkere ute om kveldene, for da kan jeg tenne masse t-lys i alle lykter og lysglass. Bruker en del penger på t-lys på denne tiden av året, men det er jo så koselig å det blir så lunt og trivelig inne. I ettermiddag flyttet jeg noen lykter i vinduet som har stått andre steder i stua.

Nå som formen begynner å bli bedre så begynner hode å fungere mere også, og da begynner jeg også å planlegge skifting av gardiner og duker i høstfarger. Planene er allerede klare, og jeg vet hvordan jeg skal ha det. Foreløpig må det vente noen dager, for formen er ikke så bra at jeg orker å klatre rundt å henge opp nye gardiner og stryke duker. Det får nok vente til helgen igjen tenker jeg.

Da må jeg også på Plantasjen for å kjøpe inn lyng til å plante på graven til mamma og pappa, og verandakassen. Meningen var jo at jeg skulle gjøre det forrige helg, men da ble jeg jo dårlig. På den positive siden så er det fortsatt varmt i været, så det har ikke gjort noe at jeg ikke har fått plantet noe enda. Jeg har en jobb og gjøre ute i blomsterbeddene mine også, for der må det klippes tilbake å pyntes opp til høst og vintersesongen. Det ser ut til at jeg har fult på timeplanen til kommende helg.

#forkjølet #frisk #ronja #katt #høst #tlys #gardiner #duker #lyng #grav #verandakasse #blomsterbedd

Alltid like uheldig

 • 06.04.2014, 16:08


På fredagen klarte jeg å vri den venstre kneet mitt, som er ganske vondt fra før av... Dette skjedde på morningen, og utover dagen ble kneet ganske hovent og stivt. Da jeg skulle kjøre hjem ble det ganske problematisk å gire oppover Svartdalstunnellen når køen tetnet til. På et vis fikk jeg det til å jeg kom meg til Ultra og handlet inn til helgen.For å toppe vondte i kneet klarte jeg å forstrekke noen muskler i ryggen da jeg bærte alle handleposene fra garasjen, og det var noen av dem. Tunge var de også! Vanligvis pleier jeg å rygge foran oppgangen å bære de inn derfra, men jeg tenkte at jeg nok skulle klare å få dem inn. 

Jeg kjente jo at det strammet litt bak der på fredagen, men tenkte at det ville ordne seg..... Ikke i det hele tatt, og da jeg sto bøyd over kattedoen på lørdagsformiddagen kjente jeg at det ikke var så bra bak der. Det var så vidt jeg klarte å reise meg opp igjen... Resten av lørdagen ble tilbrakt i godstolen foran tv-skjermen innstilt på Netflix, hvor jeg fikk med meg flere filmer og tv-serier. Innimellom måtte jeg bare streve meg opp i stående stilling for å bevege meg rundt litt å strekke på musklene.

I dag er både kneet og ryggmusklaturen mye bedre, og jeg klarer å bevege meg rundt uten å gå bøyd å med smerter.....Utenfor stuevinduet holder en stor humle på å stange og stange for å komme inn.... Den ble vekket tidligere i uken når det var så varmt og godt, men nå som det har blitt kjøligere igjen vil den gjerne gjemme seg bort igjen til varmen kommer tilbake. Jeg er glad i humlene, og når jeg nå om litt skal planlegge hvilke planter/vekster som skal pryde blomsterbeddet på baksiden, så skal jeg finne noe som tiltrekker seg mange av disse goselige og fluffy skapningene.

På tide å komme seg opp av godstolen for å ordne litt middagsmat, blogges!

#kne #rygg #vondt #ultra #svartdalstunnellen #smerter #netflix #humle #blomsterbedd #planter #vekster

Les om Anne's Gastric Bypass operasjon

 • 29.03.2014, 21:10


For en stund siden tok venninnen min Anne beslutningen om å ta en Gastric Bypass operasjon for å komme ned i vekt, du kan lese hennes historie her.DAMA HAR FORTJENT EN GULLMEDALJE :o)) Legene gjorde sitt, men hun har også måtte jobbe på egen hånd for at dette skulle gå bra. Nå har hun kommet ned i den vekten hun ønsker å være, men må jo passe på sånn at hun ikke legger på seg igjen.

#gastricbypass #operasjon 

Tok i litt hardt

 • 13.11.2013, 23:34

Tidligere i dag var jeg å trente hos fysioterapeuten, men det ble et lite slit for kroppen var ikke helt i humør i dag. Jeg starta med 20 minutter på sykkelen, og kneet mitt protesterte litt men det gikk ganske greit.

Jeg prøvde å øke vekten med 5 kg på armøvelsene for å se om skuldrene taklet det, men for den venstre ble det for tungt så jeg måtte gå ned igjen. Kunne selvsagt ha presset meg selv litt, men jeg er så redd for å gjøre det også. Det var det jeg pleide å gjøre før, og endte opp med betennelser både her og der.... Noe jeg ikke har tenkt til å trene på meg igjen.Når jeg hadde jobbet meg igjennom alle øvelsene min noen ganger, så fikk jeg lyst til å forsøke dette apparaetet... Jeg kjente at venstre kneet mitt ble i dårlig humør, så jeg holdt ikke på så lenge. Nå i kveld kjenner jeg at jeg nok skulle ha latt være hele øvelsen, for nå værker kneet litt mer en vanlig. Forhåpentlig så har det roet seg til i morgen, etter en god natts vile under en varm dyne :o))

De to siste gangene jeg har vært der så har jeg tydeligvis lagt igjen motivasjonen et eller annet sted... I dag derimot var den hjertelig til stedet, og det gjorde det nok litt lettere å komme seg igjennom programmet når kroppen kranglet litt.

Det var nesten litt uvant å komme hjem mens det ennå var lyst ute, for ellers er ikke det mulig å få til. Om man kommer seg ut av døra på jobben mens det ennå er litt lys på himmelen, så har det forsvunnet innen man kommer hjem. Mørkere vil det jo også bli i tiden fremover, men heldigvis så er det ikke så lenge til desember hvor store deler av landets befolkning lyslegger vinduer, balkonger og hager. Da blir det straks litt enklere med mørketiden, syntes nå jeg i allefall :o))

På tide å komme seg under fellen, for i morgen er en ny arbeidsdag :o))

Trodde jeg skulle kvæles...

 • 05.11.2013, 22:33

Det er merkelig at noe som er så godt som Klementiner, kan skape så mye problemer!!

Når jeg spiste en av disse lekkerbiskene i sta klarte jeg å få saften i vrangstrupen, og jeg fikk nesten ikke puste. Jeg heiv etter pusten mellom noen kraftige hostekuler i lange leiter, og trodde nesten at jeg skulle kveles. Når jeg endelig trodde at det var over så var det akkurat som om det rant mer ned i luftrøret, og nye hostekuler satte i gang igjen.

Nå har det endelig roet seg, og jeg har fått igjen pusten...

Tar det med ro jeg....

 • 19.10.2013, 13:24

Like før jeg skulle gå fra jobben i går begynte jeg å føle meg litt uvel, suste i hode og litt småekkel i magen..... Jeg hadde dessverre spist litt lite igjennom dagen og var sikker på at det bare var det som var årsaken. På veg hjem fra jobben fikk jeg skikkelig vondt i magen og begynte å fryse noe helt vanvittig. Jeg var veldig glad for at jeg valgte å ta bilen på jobben. Satte opp varmen til +24 på anlegget, men jeg frøys alikevel.

Jeg hadde en pose med grønnsaksuppe i skapet som jeg kokte opp og fikk i meg en talerken av.... Kroppen trengte sårt litt næring, men magen min ville ikke la den få beholde den særlig lenge. Etter å ha løpt fram og tilbake mellom stresslessen og toalettet en stund roet det seg litt, og da gikk jeg å la meg til å sove å sov rundt til kl 10 i dag.Når jeg kom til megselv i dag skjønte jeg fort at det ikke var noen ide å legge planer for dagen.... Magen var fortsatt ikke helt i form, og jeg var/er veldig slapp siden jeg ikke har klart å få i meg noe serlig med mat.

Jeg hadde en avtale med Anne i dag om å møtes for å ta en tur på Metro, men har sendt henne en melding å avlyst det. Sånn som jeg føler meg i dag har jeg det bedre her hjemme, hvor jeg kan pakke meg inn i noen varme pledd å slappe av. Synd for jeg hadde virkelig lyst på en tur til Metro hvor det var salg på dynejakker. Jeg trenger en ny vinterjakke, for den gamle er blitt litt stor den siste tiden. Jeg finner nok noe, men da er det ikke sikkert det blir på salg :o((Vinteren med snø og is nærmer seg raskt, og derfor ringte jeg Røhne Selmer på Ensjø i går å bestilte time for skifte av dekk. Jeg har dekkene mine på Dekkhotellet deres, og de må bestilles så det tar et par dager innen man får time. De hadde tid til å ta bilen på tirsdag morgen, og gjør det mens jeg venter. Kan levere bilen å hente den senere, men da må jeg gå tidlig fra jobben. Det passer dårlig, så da er det bedre å vente mens de fixer det. Jeg har ikke alltid vært den første til å skifte dekk, og har blitt tatt på senga tidlig om morningen av en lass med snø utenfor døra. I år tenkte jeg at jeg skulle være i forkant :o))

Nå skal jeg lene meg litt tilbake å se et par doser med "Mord i Paradis" på FOX, blogges!!

Treningen overstått

 • 16.10.2013, 19:15

Akkurat nå føltes det som om kroppen har fått juling, og jeg er skikkelig støl etter treningstimen i dag hos fysioterapeuten. Jeg begynte med å sykle noen kilometer på sykkelen for å få opp pulsen, og det gikk relativt greit. Kneet mitt protesterte litt mot slutten, men ikke verre enn at jeg holdt ut.Gjorde et forsøk på å øke vekten fra forrige gang nå jeg begynte med armøvelsene, men da protesterte venstre skulder såpass mye at jeg måtte gå ned igjen. Det var helt tydelig at jeg nok må trene litt mer med lette vekter innen jeg kan øke tyngden. Bedre å være forsiktig i starten så jeg ikke ender opp med en betent skulder igjen, og det er ingen tjent med. Etter at jeg hadde tatt runden på de apparatene jeg skulle bruke så jumpet jeg opp på sykkelen igjen og tråkket noen kilometer til.

Når jeg kom hjem satte jeg meg ned for å betale de faste regningene mine, og når jeg var ferdig med det klarte jeg å sovne... Da jeg våknet igjen etter noen minutter så ble jeg jo så kald å begynte å fryse noe vanvittig å pakket på meg gode tjukke sokker og ei lun jakke. Det hjalp ikke så veldig mye, for jeg fryser fortsatt. Er nok på tide å finne noe varmt å drikke for å få tilbake varmen i kroppen, brrrrr!!!

Apostlenes hester

 • 18.09.2013, 23:57

Jepp, de har faktisk sånn delvis i dvale en god stund.... Da jeg begynte å jobbe igjen etter å ha gått sykemeldt en stund bestemte jeg meg for det var på tide å slutte å kjøre bil til jobb å heller ta t-banen. Jeg har jo hele tiden vist at det var sinnsykt å bruke bilen, men med vonde knær og ankler tok jeg den lettvindte løsningen. Klarte ikke helt å gi slipp på bilen så jeg har kjørt ned til t-banestasjonen, og det har vært ganske behagelig :o))I dag lot jeg bilen bli stående i garasjen og tok apostlenes hester i bruk å ruslet ned til t-banen... Det var kjølig i dag og det merket jeg ganske godt på knærne mine som ble ganske stive innen jeg kom ned. Akkurat det er det jeg gruer meg mest til når vinteren og kulda setter i gang for fult om ikke så lenge. Når jeg skulle hjem vurderte jeg sterkt om jeg skulle hoppe av på Helsfyr og ta bussen derfra hjem, men så kom Mortensrud akkurat da jeg kom ned på perrongen så jeg tok den helt opp.

Jeg kunne ha tatt banen til Oppsal og gått den lette, men noe lengre veien hjem, men jeg gjorde ikke det... Tok den tyngste veien som er bare rett oppover, men raskere. Det venstre kneet mitt hang ikke helt med oppover bakkene, og i den siste kneika hadde det mer eller mindre fått nok. Jeg kom meg opp med litt besvær, puh. Forhåpentlig så blir det noe bedre ved jevnlig trening og gåing....

Jesp, nå må denne damen få seg litt søvn, natta!!

Utslett til besvær

 • 30.07.2013, 22:06

Den siste måneden har jeg slitt med røde og hissige utslett på øyelokkene og på halsen.... De har kommet for så å bli svakere og nesten blitt borte for så å komme tilbake igjen. I dag var de kommet tilbake igjen etter å ha vært ganske fine noen dager, og de var ikke noe pene i det hele tatt. Så lenge jeg er hjemme så har jeg ikke noe makeup på dem, men skal jeg ut blant folk føler jeg at jeg må dekke de til litt så de ikke er så i øyenfallende.Da jeg var på apoteket tidligere i dag så viste jeg dem utslettene og de mente at jeg skulle prøve hydrokortison... Når jeg tenker etter så mener jeg å ha brukt det på disse utslettene før når jeg har fått dem. Jeg mener bestemt at det er varmeutslett, for jeg har ikke spist noe som jeg ikke har spist før de kom. Ikke er det kattene for jeg hadde de samme utslettene før jeg fikk dem. Jeg fikk beskjed om å være forsiktig når jeg smurte på over øyelokkene, og det skal jeg være...Utslettet er mye hissigere enn det er ut på bildet, men man ser jo hvor hoven og skrukken huden er. Det gjør at hele huden over øyelokket føles stiv som lær og det er ikke noe behagelig når jeg blunker. På tide å smøre litt igjen og da blir det litt mykere en liten stund i allefall..

Sliten....

 • 19.07.2013, 16:59

I ettermiddag var jeg tilbake hos fysioterapeuten igjen etter 3 uker opphold, og det skal jeg si at jeg merker godt. Jeg er så sliten og nummen i kroppen at jeg orker nesten ikke å holde øynene åpne snart lenger...Skulderen og armen min har jo blitt mye bedre, men det var alikevel ganske smertefult når fysioterapeuten holdt på. Jeg konsentrerte meg på å puste ordentlig for at det ikke skulle være så vondt.

Da hun var ferdig og jeg skulle gå hadde jeg mest lyst til å krølle meg sammen på benken å ta meg en liten powernap....., noe jeg tror jeg skal gjøre nå før jeg lager meg noe å spise.

Før jeg dro hjem var jeg en snartur innom Rema for å handle inn litt til helgen... Det er fellesferie og butikken var så og si tom for folk, og det var deilig å kunne gå rundt å kikke uten å skumpe bort i noen :o))

Det fine sommerværet vi har hatt de siste dagene har fortsatt i dag også, men heldigvis ikke like trykkende som i går. I dag har det vært mer luft og litt kjøligere temperatur....

Høyt blodtrykk, å nei da :o))

 • 10.07.2013, 18:57

Når jeg gikk å la meg i går kveld hadde jeg absolutt ingen tro på at jeg kom til å få sove i det hele tatt i natt, men utrolig nok så har jeg sovet ganske bra... Blodtrykksapparatet klemte armen min ganske bra, og det var ordentlig ubehagelig å det var av den grunn jeg trodde det ville bli en våkenatt. Jeg har nok sovet ganske hardt når jeg først forsvant inn i drømmeland, og derfor ikke kjent at armen ble skviset. Første gangen jeg så på klokken til morran i dag var den rett før 06:30, men jeg sovnet igjen ganske snart.

Jeg var veldig spent på hva resultatet av målingen ville bli, og gledet meg også til å få av meg apparatet som jeg følte var i veien hele tiden. Gleden var stor da jeg fikk beskjed om at trykket var helt perfekt, og da jeg sov var jeg så avslappet at undertrykket mitt gikk under 100 et par ganger :o))

Både legen min og jeg var veldig fornøyd med resultatet for det betyr jo at jeg slipper å begynne å spise piller for å kontrollere trykket. Jeg sa til legen at det var hans skyld alt sammen, og med en gang forsto han ikke hva jeg mente..... Så jeg måtte forklare meg litt nøyere! Siden blodtrykket mitt var så perfekt når jeg ikke var hos han måtte det jo være han som var årsaken til at blodet bruste opp og ble så høyt. Da flira han godt :o))

Siden jeg nå har fått bekreftet at det ikke var noe i veien med blodprøvene og trykket så gjenstår det bare et besøk hos revmatologen i august.... Det blir spennende å høre hva han konkluderer med!!

15 timer igjen

 • 09.07.2013, 19:41

Det er akkurat så mange timer til jeg må ha på meg dette hærsjens blodtrykksapparatet..... Var lei det allerede etter et par timer, og det er ikke noe behagelig der det blåser seg opp hver hele og halve time. Det strammer noe innmari og venstrearmen min er øm som bare den allerede, og den som ikke er så veldig god fra før av. Der blåste den seg opp igjen, au og atter au....

Skal bli en sann fornøyelse å få den av i morgen formiddag skal jeg love....Da jeg fikk den på meg og sykepleieren startet den sa han at jeg måtte ikke bli forskrekket om den første målingen var skyhøy, men den var ikke det. Når legen har sjekket blodtrykket mitt har den vært høyere. Jeg er spent på hva legen sier når jeg får gjennomsnittsmålingen for døgnet....


Solen tar...

 • 26.06.2013, 12:15

En ting som glimrer med sitt fravær i heimen er en tube med solkrem, og jeg har lenge ment å kjøpe en ny etter at den gamle ble kastet for en stund siden. Dessverre har det blitt med tanken, og da går det som det. Når jeg var ute i går på min fotosafari og på gravlund var nakken min i solen hele tiden, og resultatet ble at jeg ble solbrent. Merket ikke noe med en gang, men på kvelden i går var jeg så sår å skjønte egentlig ikke hvorfor. Svaret var ganske tydelig når jeg tok et titt.... Før jeg la meg smurte jeg meg inn med AgroSan og når jeg våknet i dag var det bare rødt og ikke sårt lenger...

Før jeg dro ut i går fikk jeg hjelp til å smøre sunblokk på tattisøynene mine i nakken, og det kan man tydelig se, hihihi... Ikke så lett å ta bilde av segselv bak i nakken, så det  ble litt skakt og utydelig...
Nytt besøk hos legen...

 • 19.06.2013, 12:08

Jeg klarte ikke å komme meg opp like tidlig som jeg hadde håpet, og da ble det bare stress før jeg kom meg ut av døra og til legen... Hadde bare et par minutter på meg da jeg gikk inn døra nede, og svingte rundt hjørnet for å ta heisen opp. Den gikk ikke så jeg måtte traske opp trappene, og da ble jeg enda mer stresset i tillegg til tanken på å gå inn på legekontoret. Følte nesten at hjertet hoppet ut igjennom halsen min.Sykemeldingen (100%) ble forlenget helt frem til ferien min i slutten av juli måned.... Selv om jeg har blitt noe bedre er ikke skulderen der skal være enda!! Jeg snakket med legen om at jeg ønsket å få en henvisning til en spesialist innen revmatisme for en utredning. Han skrev ut henvisningen hos en som holder til på Økern senter, og jeg skal ringe dit etterpå for å bestille time. Jeg fortalte samtidig at jeg var så hoven i kroppen, og det kunne han jo se at jeg var. Han kunne jo ikke stille noen diagnose bare av å se og klemme på meg, som forresten var vondt. Det han sa var at det "kunne" være veskeansamling i lymfene, som ikke var farlig men plagsomt. Skulle de vise seg å være det kan de behandles av fysioterapeuten med en spesiell behandling, men vi får se hva blodprøvene forteller.Han tok blodtrykket mitt, som var litt høyt, men det er det alltid når jeg er hos han. For å sjekke om det stemmer så må jeg gå med blodtrykksmåler et døgn. Enden på visa var at jeg måtte inn på labratoriet og fylle blod i en haug med reagensrør.  Jeg var spent på hvordan det ville gå, for de siste gangene jeg skulle ta blod hadde de kjempeproblemer med å få noe. Damen på labratoriet fant en annen åre som lå lengre inn å den var mer enn villig til å gi fra seg det hun trengte.

Dette blodtrykksapparatet jeg skal gå med har de bare et av, og det er venteliste på det. Jeg fikk time hos sykepleier 08.07. og skal da gå med det et døgn. Så skal jeg tilbake til legen min igjen når jeg kommer for å levere apparatet, og da får jeg resultatet om det svinger eller er stabilt litt for høyt.

Skal jeg være helt ærlig så blir jeg kjempenervøs og urolig hver gang jeg skal ta blodprøver, og iallefall så mange å for så mye rart som i dag. Første tanken er at jeg ønsker at ALDRI sa noe til legen så jeg slapp å gå igjennom dette, men så vet jeg innerst inne at det er idiotisk å tenke sånn... 

På tide å roe seg ned med en kopp kaffe og slappe av, blogges!!
45 minutters tortur

 • 04.06.2013, 00:46

Jeg var helt klar over at det ikke kom til å bli en behagelig sesjon hos fysioterapeuten i dag, men at det skulle bli så smertefult var jeg ikke klar over. Skal jeg bli bedre må hun behandle de smertefulle områdene, men for et mareritt å komme seg igjennom.

For å få det beste resultatet av behandlingen bør jeg helst ligge på magen, men det er ikke mulig for meg enda. Jeg gjorde et forsøk, men da hogg smertene til i skulderen og grenet seg nedover armen sånn at jeg mistet følelsen i fingrene. Derfor hadde jeg ikke noen annen mulighet enn å legge meg på siden. Det fungerer også, men det er ikke like lett for kroppen å slappe av. Vel, slappe av og slappe av er ikke så enkelt når noen står over deg og klemmer og drar fingrene over de vonde punktene. I dag var det så vondt at jeg klarte faktisk ikke å puste som jeg skulle, og fysioterapeuten måtte minne meg på det flere ganger. Da det gjorde som mest vondt var det som om kroppen ikke ville reagere på det jeg ba den om, og trekke pusten inn og ut var en av dem.Da jeg trodde at alt var over og jeg satt på benken å hentet meg inn igjen, begynte hun å klemme og dra i musklene på den andre skulderen. Den har i grunnen ikke vært noe serlig smertefull, vel det var i allefall det jeg trodde, men herregud.... Det tok ikke lange stunden innen hun fant de rette punktene, og fyttikatta så vondt det var. Jeg klarte ikke å sitte rett opp, og bare sank sammen å tårene spratt fram, puh!

Fysioterapeuten sa at det var lenge siden hun hadde kjent at jeg hadde sånne store smerter, og det kan jeg skrive under på. Hun lurte på om jeg hadde snakket med legen min siden jeg var hos henne sist, men det har jeg ikke. Det er noe jeg skal gjøre når jeg skal til ham igjen... Årsaken er at fysioterapeuten mener jeg har en eller annen for for revmatisme, og syntes jeg skulle be å få komme til en revmatolog for uttreden. Det har jeg tenkt til å få henvisning til ved neste legebesøk.

Når jeg kom ut i bilen igjen var jeg helt skutt, men jeg var nødt til å handle litt så jeg dro rett bort på Rema i Østmarkveien... Skal nemlig lage vegetarkaker en dag denne uka, og da trengte jeg noen ingridienser. Blir spennende å lage dem igjen for det er en stund siden sist. Det skal være sopp i, men det har jeg ikke brukt før så det skal bli interressant å se hva det gjør med smaken. Jeg gjør det nok ikke før på onsdag tenker jeg, for i morgen har jeg noe annet på timeplanen så da rekker jeg det ikke.

Etter at jeg kom hjem slang jeg meg ned i stresslessen for å se litt på tv, men kreftene var borte så jeg gikk å la meg på senga å sovna før hode traff puta... Det gjorde godt med en vil, men jeg kjenner at kroppen langt fra er ordentlig utvilt så det blir nok ikke så lenge før jeg kryper under dyna igjen! 

GOD NATT!!
Pinlige sykdommer

 • 19.04.2013, 14:23

Jeg har akkurat sittet å sett på programmet Pinlige Sykdommer som jeg tok opp i går... Det handla om mange forskjellige ting, men også om LUS noe som jeg syntes er noe at det mest motbydeligste jeg vet om. Mamma fortalte da hun gikk på skolen var det enkelte av hennes klassekamerater som til stadighet hadde lus, og hun holdt seg langt unna... Så klarte hun og søstrene å få lus alikevel, og mormor gikk helt bananas. Alle tre hadde kjempelangt hår, som måtte renskes for lus med langt hardere midler enn vi har i dag. I tillegg var mormor rasende for at de hadde fått det og mamma fortalte at hun trodde at hun skulle miste håret av skuringen. Da jeg gikk på skolen var dette et problem som ikke var noe problem lenger, i allefall på min skole.Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å legge ut dette bildet, for jeg klør over hele hode ved synet.... Alle de gylne klumpene i håret er luseegg, og her er det mange av dem, grøss!! I min naivitet trodde jeg at vi ikke hadde noe luseproblem her lenger, men der tok jeg helt feil. En kollega har skolebarn, og de har måtte behandle familien flere ganger pga at ungene har fått lus på skolen. 

Etter at jeg så programmet har jeg ikke gjort noe annet enn å klø meg i hodebunnen, noe jeg ikke gjorde før. Det er helt klart psykisk, for jeg vet at jeg ikke har lus men bare tanken på de små eklingene får det til å krible over hele hode, grøss.

Litt fakta:
Hodelus er blodsugende snyltere som lever i håret tett ned mot hodebunnen.  Lus i hodebunnen overfører ikke sykdommer, men kan gi plagsom irritasjon og kløe. Kløen er en allergisk reaksjon på lusebittene. Det kan ta mange uker fra du blir smittet med lus, til kløen starter. Hodelus skyldes ikke dårlig hygiene.

Hodelus smitter ved direkte kontakt fra hode til hode. Hodeplagg, hårbørster og kammer kan også være smittekilder. Hodelus har ikke vinger, og kan derfor verken hoppe eller fly, men de beveger seg raskt rundt i hodebunnen. Det er sjelden at lus beveger seg lengre ut i håret, de kan høyst overleve to døgn borte fra hodebunnen.

Familier med barn i skole og barnehage er mest utsatt. Husdyr er ikke kilde til hodelus hos mennesker. 

Behandling av hodelus:
Hodelus forsvinner ikke av seg selv. For å fjerne lusene mest effektivt anbefales det å kombinere lusemiddelet med kjemming (se metode under "Hvordan oppdager du hodelus"). Kjemming anbefales ikke som  eneste behandling fordi lusene kan flytte seg rundt i hodebunnen og dermed forbli i håret. Alternativt kan hodelus bekjempes ved å barbere hodet.

Ved en hårlengde på under 0,5 cm vil lusene få lite å holde seg fast i.

Legemidlene Malation, Prioderm og Nix virker som nervegifter på lusene, og de senere årene har det fra mange land blitt rapportert om resistens (motstandsdyktighet) mot disse midlene. I Norge har vi sett tegn på resistens mot Nix, men Malation og Prioderm ser ut til å ha god effekt

Alternativt har vi lusemidler som ikke er legemidler, men som inneholder dimetikon eller planteoljer alene eller i kombinasjon. Disse er ikke nervegifter, og man har ingen fare for utvikling av resistens. 

Kun personer med påvist levende lus skal behandles.
Hvis andre i familien eller omgangskretsen har påvist lus, bør de behandles samtidig for å minske risiko for gjensmitte.
Les og følg pakningsvedlegget til lusemiddelet nøye. Pass på å påføre tilstrekkelig mengde middel, og at behandlingstiden blir lang nok.
Når lusemiddelet er påført bør man kjemme grundig gjennom håret med en fintannet lusekam. Hvis lusene er motstandsdyktige mot lusemiddelet vil de likevel kunne lammes en liten stund og kan fjernes ved kjemming.
Gjenta behandlingen med lusemiddel etter 8-10 dager som beskrevet i pakningsvedlegget. Dette vil drepe lus som klekkes fra overlevende egg etter første behandling. Kjem gjerne mellom behandlingene i godt fuktet hår.
Etter behandling bør håret gjennomsøkes på nytt. Finner man levende lus etter fullført behandling, kan man gjenta behandlingen eller forsøke et annet middel.
Barn kan være i barnehage eller på skole igjen dagen etter at første behandling med lusemiddel er gjennomført.
Kontrollér håret jevnlig i tre uker etter fullført behandling.
Hvis man ønsker å fjerne hodelus ved kjemming alene, skal håret kjemmes grundig hver dag i minst åtte dager og deretter én gang i uka i tre uker.Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no