hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Jeg tok meg god tid

 • 22.10.2018, 19:10

Jeg fortalte for en stund siden at jeg heklet en juleduk på oppdrag for bestevenninen min. Hun sto for garnet og jeg gjorde jobben. Ettersom jeg har så vondt i nakken og skuldrene har jeg ikke kunnet sitte lenga av gangen, men noen omganger har det da blitt på kvelden. 

Det ble kjøpt inn 14 nøster med bomullsgarn, 12 røde og to hvite. Nå er duken ferdig, og jeg brukte 11 + litt av det 12 nøste med rødt, og 1 hvitt + litt av det andre. På et tidspunkt trodde jeg at det måtte kjøpes inn mer rødt garn, men det holdt.Det å hekle duken var veldig gøy, men å feste løse ender er gørr kjedelig. Jeg brukte litt i overkant av en time på å feste dem. På den hvite borden ble det flest ender, ettersom jeg avsluttet alle toppene med å klippe av garnet. Forsøkte å hekle fastmasker langs kanten, for å slippe å klippe av garnet. Det ble ikke noe pent, så jeg valgte bort den løsningen å tok heller jobben med å feste i stedet.

Skal jeg være helt ærlig så syntes jeg at duken ble veldig fin ;o)) Hvis du syntes den ser posete ut i midten, så kommer det av at duken ikke er presset enda. Snakket med Bestisen, og hun sa at hun kunne presse den selv når det ble på tide å legge den på ;o))#håndarbeide #hekle #duk #jul #juleduk #bomullsgarn #blogg

Flere prosjekter på gang

 • 08.10.2018, 20:56

Når vi kommer til slutten av september eller i starten av oktober, pleier jeg alltid å pynte stua til høsten. Da kommer det opp oransje gardiner i stua, brune eller oransje duker og litt forskjellig stash. Jeg pyntet til høsten i stua før helgen, men jeg mangler å sette fram litt ekstra pynt som løvblader og lignende. Det har jeg faktisk tenkt å gjøre i morgen.

Jeg har et lite rundt bord som står ved utgangen til balkongen, og der manglet jeg en duk i en høstfarge. Jeg hadde bare rosa og grønne, og de passet ikke inn. Før helgen kjøpte jeg inn oransje bomullsgarn, og i går satte jeg i gang med å lage en ny duk. Den er super enkel å lage, og innen det var på tide å ta kvelden var den nesten ferdig. Jeg hadde igjen å lage den siste borden, men den tok jeg nå i ettermiddag.Jeg er akkurat ferdig med å feste noen ender, og glatte over den så nå ligger den på det runde bordet. Skal jeg være ærlig, så syntes jeg duken ble veldig fin ;o)) Jeg trodde jeg hadde brukt samme garn som på de andre jeg har laget, men det stemmer ikke. Den ble nemlig litt stivere enn de, men det er bare positivt for da holder den bedre på fasongen.

Nå som høstduken er ferdig, må jeg bruke tiden på juleduken jeg lager for bestisen. Jeg har heklet litt hver dag, så jeg har ikke så veldig mange omganger igjen. Allikevel tar det nok litt tid, for den begynner å bli stor å det tar tid å komme rundt en omgang.#håndarbeide #duk #rund #høst #oransje #hekle #liten #stor #pynte #løv #blogg

Hekler på oppdrag

 • 05.10.2018, 11:43

Høsten er jo tiden for sofakroken, te/kaffe, strikketøy eller hekling, og det er sistnevnte som ligger mitt hjerte varmest. For tiden holder jeg nemlig på med å hekle en stor rund juleduk for bestisen. Hun betaler for materialene og jeg gjør jobben. Jeg laget en tilsvarende duk som gave i fjor i rosa, og den var tydeligvis veldig populær. For den ha ligget på helt siden hun fikk den, kun tatt av for å vaskes når det er behov for det.

Jeg har kommet godt i gang med duken, og er vel ferdig med over halve mønsteret. Det er nå hver omgang tar lang tid, ettersom duken begynner å få litt størrelse. Det skrevne mønsteret har jeg rotet bort for flere år siden, så jeg sitter med en annen duk jeg laget til meg selv å hekler etter den. Akkurat det er ikke like enkelt, for det er så smått å pirkete at det er vanskelig å telle seg fram. Av den grunn har jeg måtte justere litt her og litt der for å få mønsteret til å gå opp. Det er ikke så lett å oppdage, hvis du ikke sitter å studerer rad for rad......!!

Licensed from: Saekita pixabay.com

Jeg legger ikke ut noe bilde av hvor langt jeg har kommet med duken nå.... Det kommer når den er ferdig, om ikke så veldig lenge ser det ut til.#håndarbeide #hekle #duk #juleduk #jul #oppdrag #blogg

Design by me

 • 22.09.2018, 12:36

I går var Bestisen og jeg på Norges Varemesse Lillestrøm, på Design by me. Den messen holdes denne helgen, og vi valgte den første dagen å litt tidlig for ikke å gå rundt i kø.

Dette er en messe for de som driver med søm, strikking og hekling pluss litt andre ting.

Både Bestisen og jeg er glad i håndarbeide, hun strikking mens jeg er mer opptatt av hekling. Vi tenkte at vi kanskje skulle finne noe spennende garn, som vi kunne kjøpe.

Det «var» spennende garn å finne, men de jeg likte kostet over 200,- per nøste. Så mye penger er jeg ikke villig til å betale, for det ferdige arbeidet ville ha blitt alt for kostbart.

Jeg ble egentlig litt skuffet, for det var ikke så mange boder med garn som trodde det ville være. Hadde kanskje ønsket at noen av de gode gamle garn sortene også hadde vært representert der.

En hyggelig ting var jo at jeg traff en av kusinene mine, Diana, som jeg ikke hadde sett på veldig lenge. Det ble et veldig kort møte, men allikevel hyggelig.

Fant denne lekre håndarbeidsvesken på messen, og jeg bare måtte ha den. Den er i filt og er håndlaget av kvinner i Nepal, betalt av Lovely Planet. Den er allerede blitt fylt opp av mitt siste prosjekt, juleduker til stuen ;o))

#messe #norgesvaremesse #designbyme #lillestrøm #håndarbeid #søm #strikke #hekle #veske #blogg

Virussjal no 2 er ferdig

 • 14.09.2018, 13:17

Jeg fortalte for en stund siden at jeg hadde heklet et "virussjal" etter en video på YouTube. Garnet hadde jeg kjøpt hos EuroPris, og var en sort som var spesiallaget for dem. Det er et flerfarget garn, som fåes i mange nyanser. Du kan lese mer om forrige sjalet HER.

Ikke så mange dagene etter at jeg ble ferdig med det første sjalet begynte jeg på et nytt, samme mønster, samme garn men i en annen fargenyanse. Nemlig i lillafarger, som er en av favorittene. Nakken og skuldrene mine er ikke på topp, så jeg har tatt det veldig forsiktig å brukt god tid på dette. Jeg har kun heklet de dagene hvor jeg ikke har hatt så vondt, for jeg må være forsiktig. Det har i grunnen gått veldig bra.

I går kveld ble jeg ferdig med no 2, og jeg ble veldig fornøyd med det. Selve mønsteret er enkelt, og det er raskt å hekle. Sitter man et par timer på en kveld, så har man kommet ganske langt. I alle fall med dette garnet som er relativt tykt, og så har jeg brukt heklenål no 5.

#håndarbeide #hekle #sjal #virussjal #europris #garn #heklenål #lilla #fargevalg #blogg

Håndarbeide - virussjal

 • 28.08.2018, 23:41

For noen måneder siden satt jeg å så igjennom forskjellige videoer på YouTube, om hvordan man skulle hekle et virussjal. Jeg fikk så lyst til å prøve meg på det mønsteret selv, men jeg hadde ikke noe garn her hjemme som jeg syntes passet. Så jeg har flydd rundt i forskjellige garnbutikker å lett etter det perfekte garnet.

For meg var det perfekte garnet et som skifter farger med jevne mellomrom, for at effekten på sjalet skulle bli som jeg ønsket det. Det var ikke så lett å finne, men helt plutselig ved et besøk hos EuroPris fant jeg det jeg lette etter. Garnet het Crazy Wool Cookie, og er produsert spesielt for EuroPris. Nøstene er på 200 g, og er 20% ull og 80 % akryl. 

Når jeg satte i gang hadde jeg ikke noe mønster, men jeg abonnerer på kanalen til en mann som heter Fiber Spider på YouTube, som har laget mange videofilmer med detaljert forklaring på heklemønster. Hans forklaring av virussjalet var det beste, så jeg startet å stoppet videoen mens jeg heklet det han forklarte. Etterhvert satt mønsteret, og jeg trengte ikke lenger å bruke videoen.

Mønsteret så veldig komplisert ut, men når jeg først kom i gang var det faktisk veldig enkelt. Over kan du se resultatet, som jeg er veldig fornøyd med med. Jeg liker fargene, og hvordan de hele tiden skifter ;o)) Ble så fornøyd så jeg fortet meg ned på EuroPris og kjøpte 4 nøster med garn i lilla nyanser. Jeg har kommet godt i gang med det, men har tatt en pause for å ikke ødelegge armene mine helt. For de er vonde nok som de er.

#håndarbeide #hekle #sjal #virussjal #europris #garn #crazywoolcookie #blogg

Lært meg nytt heklemønster....

 • 31.07.2018, 20:45

Når det er noe nytt jeg skal lære meg, eller om det er noe jeg forstår så pleier jeg ofte å gå inn på YouTube for å finne en forklaring der. Ettersom jeg er elendig på å lese bruksanvisninger, så er YouTube perfekt. Har faktisk lært meg ganske mye nyttig der de siste årene.

Jeg er jo veldig glad i håndarbeide, og da det ikke er så lett å få tak i bl.a. hekleoppskrifter lenger, har jeg vært inne på YouTube og søkt og funnet masse spennende. Det siste jeg kom over var dette mønsteret som du kan se på bildene under. Jeg har sett bilder av dette mønsteret, men skjønte ikke helt hvordan jeg skulle gjøre det ut fra stillbildet. Nå derimot har jeg skjønt hvordan det skal gjøres, og det var superenkelt.

Jeg måtte lage et par prøvelapper for å sjekke ut hvordan mønsteret ble. Det ble veldig fast, og jeg tror nok at det lønner seg å gå opp noen nr på heklenålen. Da blir det mykere og mer fluffy, og det lønte seg å prøve seg litt før man går løs på et ordentlig prosjekt. På begge to har jeg brukt to farger, farge 1 et flerfarget garn i lilla/rosa og farge 2 ensfarget som er på viftene.

Jeg har tenkt å skrive ned mønsteret, sånn for å ha det og hvis noen er interessert kan jeg legge det ut når jeg er ferdig med det.

#håndarbeide #hekle #youtube #læring #prøve #flerfarget #blogg

Nytt hekleprosjekt på gang...

 • 15.04.2018, 19:50

For et par dager siden rotet jeg igjennom håndarbeidskista mi, og fant en haug med rødt heklegarn... Ettersom jeg var så lei av å strikke, bestemte jeg meg for å begynne litt tidlig på en juleduk til stuebordet mitt. Kan jo like godt være litt tidlig ute, for jeg vet akkurat hvordan det blir hvis jeg venter til høsten... Da går tiden så fort, og plutselig må jeg nihekle for at den skal bli ferdig til den skal legges på...

Jeg har heklet dette mønsteret et par ganger før, da en gang i Solberg garn som nå og en gang med et litt kjukkere garn. Den hadde nok blitt jevnere hvis jeg hadde brukt litt kjukkere garn, men det var så mye igjen av det røde Solberg garnet at jeg syntes at jeg måtte bruke det.Ofte er det sånn at man begynner nederst på en duk og hekler seg oppover til slutten. På denne duken begynner man på midten, og hekler oppover. Så snur man å hekler den andre halvparten. Den ser ikke så innviklet ut, men man må holde tungen rett i munnen for det er lett å så feil å tro man er på en annen rad enn det man er.

Jeg har bare bommet en gang på hvor jeg var, og jeg oppdaget det heldigvis før raden var ferdig....

Duken skal ha frynser i endene, men jeg har ikke bestemt om jeg skal ha dem i hvitt eller om de skal være i rødt. Langs sidene skal jeg lage hvite picotter, og det var da jeg tenkte at jeg kunne samme fargene på frynsene... Det kan hende at det ikke blir noe fint.... Får se når jeg er ferdig å hekle hva jeg syntes da..., er jo bare halvvegs nå ;o))

#håndarbeide #hekle #hobby #duk #blogg

Nytt prosjekt på gang

 • 12.03.2018, 08:00

Nå på vinteren når snøen laver ned, og det ikke er så veldig hyggelig å være ute. (vel, jeg syntes i alle ikke det) Da er det veldig greit å ha noe fordrive tiden med. Jeg liker å drive med håndarbeide, og så liker jeg jo å se favorittseriene mine på tv. Begge disse "hobbyene" går jo fint å gjøre samtidig ;o))

En gang i fjor da jeg var innom Rusta, kom jeg forbi en kurv med garn som var på salg. Garnet heter Mindy, og ser ut til å være laget for Rusta i Kina. Det er et flerfarget garn, og ettersom jeg elsker rosa og lilla valgte jeg noen nøster med de fargene. Da jeg kjøpte det var det for å lage et trekantet sjal, i samme type mønster som jeg hadde laget selv.

Det er nok ikke alle som er glad i flerfarget garn, men jeg liker det... Man vet aldri helt hvordan sluttresultatet vil bli, og det er spennende syntes jeg.På fredag startet jeg på det nye sjalet, og siden garnet er ganske tykt og jeg bruker pinne no 6 mm går det ganske fort. Jeg prøver å ikke strikke for stramt, for at det skal bli litt bevegelse i sjalet når det blir ferdig. Sist gang jeg strikket dette mønsteret strikket jeg for fast, og jeg ble ikke så fornøyd med resultatet. Denne gangen ser det ut til å bli så elastisk som jeg ønsker det skal være ;o))

#håndarbeide #strikke #hobby #sjal #flerfarget #garn #mindy #rusta #blogg

Jeg hakket meg ferdig

 • 11.03.2018, 20:20

Når man holder på med mye håndarbeide, strikking og/eller hekling, så ender man ofte opp med mye restegarn etterhvert. Problemet da er, hva skal man gjøre med det. For noen uker siden bestemte jeg meg for å bruke opp noe av det, og da på et skjerf. Istedet for å strikke eller hekle, valgte jeg å hakke et. Jeg fant fram den største hakkenålen jeg hadde, som er str 12 mm.

Det går ikke like raskt å hakke seg et skjerf som det er å bruke strikkepinnene, men det blir jo et litt annerledes mønster. Akkurat det syntes jeg er litt stilig.Som jeg sa over så var meningen at det skulle bli et skjerf dette her, men jeg skjønte etterhvert at det var både for kjukt og for bredt til å være skjerf. I stedet ble det faktisk en varmt og behagelig sjal. Jeg har brukt Odin garn til dette prosjektet, og det blir veldig mykt og godt mot huden. Trodde først at det skulle klø, men det var det ingen fare for.

Det å ta en selfie sånn at sjalet kom godt med på bildet, se det var ikke så enkelt. Armene mine var rett og slett ikke lange nok, og selfistangen min må lades opp igjen...Jeg var i utgangspunktet litt usikker på om fargene passet sammen, men de fungerer på et vis. Skulle jeg ha gått i butikken og kjøpt inn nytt garn til et tilsvarende prosjekt, ville jeg nok mest sannsynlig ha satt sammen litt andre farger ;o)) Om fargene passer eller ei, så er det ingen andre som har makent ;o))

#håndarbeide #hobby #sjal #skjerf #hakke #hakkenål #fargevalg #restegarn #odin #blogg

Nå er den ferdig 🤓

 • 22.02.2018, 16:47

Sent i går kveld festet jeg den siste løse tråden på duken jeg har heklet, og DEEEET var kjedelig det. Å hekle den var veldig gøy, selv om det tok litt tid å komme rundt omgangene på slutten. Feste tråder er ikke gøy, i alle fall ikke når det ble så mange som det ble på denne... En pen liten haug ble det til slutt, hihi!!

Det som gjenstår nå er å presse den, sånn at den blir slett og fin. Er ikke helt fornøyd med de første radene helt innerst, som ble litt strammere enn jeg hadde tenkt meg. For på et tidspunkt truet duken med å bli en søt liten... Nå tror jeg at alt dette ordner seg etter at den er presset, og når den kommer på bordet.. Ettersom den er så tung vil den strekke seg ut litt av seg selv ;o))
 

Jeg målte duken mens den lå i fanget, og det så ut til at den var sånn ca 1,20. Bordet til Bestis er 90x90 så det er helt perfekt. Allikevel er jeg veldig spent på hvordan den vil ta seg ut når hun legger den på. En ting er å se den sånn flatt på gulvet, men det er noe helt annet når den ligger der den skal være ;o))

#hekle #duk #rund #håndarbeidet #hobby #blogg

Snart er den ferdig

 • 19.02.2018, 11:33

I god tid før jul kjøpte jeg inn bomullsgarn til en duk jeg skulle hekle, og gi bort i julegave. Dessverre så ville armene og skuldrene min noe annet, så jeg fikk aldri startet på duken. Turte ikke ta sjansen på å sette i gang med et så stor prosjekt med masse vondter.

Duken var det Bestisen som skulle få av meg, og som vil passe veldig fint på hennes runde 90x90 stuebord. Årsaken til at jeg ville lage duken, er for at det er nesten umulig å få tak i runde duker i butikkene. Det går helt greit med en avlang, men det er helt klart finere med en rund duk til et rundt bord. At jeg skriver om det nå er for at jeg viste henne duken på lørdagen, så hun vet at hun får den.... Veldig snart ;o))

Jeg begynte på den søndag for en uke siden, og hadde mest sannsynlig blitt ferdig med den til denne helgen hvis jeg ikke hadde gått tom for garn. Jeg var jo syk i influensa da også, og ikke kom meg ut. Derfor ble den liggende i noen dager innen jeg fikk mer garn. Nå er den snart ferdig, og jeg holder på med en av de siste omgangene. Problemet er bare det at duken har nå blitt så stor at det tar tid å komme rundt en omgang, i tillegg til at den er veldig tung. Det er flere år siden jeg har laget en slik stor rund duk, og jeg hadde nesten glemt hvor frustrerende det kan være i starten. For på et stadie så det nesten ut til at det skulle bli en søt liten lue, hihi!! Nå som den er så stor og tung, er ikke det noe stor problem siden den vil strekke på seg når den kommer på bordet. Så skal jeg jo presse den da innen jeg gir den fra meg ;o))

Kommer til å legge ut et bilde av den når den er helt ferdig...

#håndarbeidet #hekle #hobby #blogg

Outlander inspirert arm- og pulsvarere

 • 12.01.2018, 13:16

De siste dagene har feber og sår hals gjort at jeg har holdt meg inne, godt innpakket i pleezepleddene mine. Det kan jo bli kjedelig i lengden og bare sitte å halvsove å se tv. Så jeg dro fram håndarbeidskurven og gravde fram noen nøster med restegarn å laget arm- og pulsvarere. Jeg viste jo de rosa i et innlegg tidligere i uken, du kan se dem HER. De er nå blitt ferdig, og jeg er godt i gang med noe nye.

Jeg er jo, som jeg har sagt før stor fan av tv-serien Outlander, og i første sesongen bruker den ene hovedpersonen Clair noen arm- og pulsvarmere i brunt og beige. Jeg likte dem veldig godt, og tenkte at jeg ville lage noen på min måte. Ettersom armene mine ikke er så gode, så blir alle disse pulsvarmerne laget på knitting loomen min.Her er altså min variant på Clair Fraser sine pulsvarmere. De er strikket i et garn som heter Alpina, som er 50% acryl og 50% ull. Foreløpig er bare en varmer ferdig, mens no 2 er under arbeid.... Ettersom de er så raske å lage, blir jeg nok ferdig med den også i dag. Alpina-garnet er ikke noe jeg har hatt liggende, men ble kjøpt inn spesielt for dette prosjektet.

#håndarbeide #strikke #loom #knitting #knittingloom #hobby #pulsvarmere #blogg

Det blir da en pulsvarmer

 • 07.01.2018, 22:57

Da var jeg i gang med nye pulsvarmere, og selv om jeg bruker strikke loomen min er det annerledes. Jeg har lært meg hvordan man strikker rett og vrang på den, men det er litt fiklete.

Til å begynne med gikk det veldig sakte, men etter hvert som jeg fikk taket på det gikk det raskere.

Vet nå ikke om jeg syntes den ble så fin, men øvelse gjør mester. Jeg prøvde en ny teknikk når jeg begynte å strikke rett, men det var ikke helt sånn jeg trodde det skulle bli.

Slik ser de ut på vrangen... Også der er de helt annerledes, men jeg liker den siden best 🤓 En ting er sikkert, de er ordentlig varme og lune så hendene mine kommer ikke til å være kalde.

Alltid gøy å prøve noe nytt, selv om det ikke blir helt som man trodde det skulle bli!

#strikke #knitting #loom #håndarbeide #pulsvarmere #blogg

Greit å bli kvitt litt restegarn

 • 28.12.2017, 12:18

Jeg har en stor kurv i stua full av garn, og mye av det er restegarn etter andre prosjekter.

I tillegg har jeg også noe garn, som jeg har kjøpt for å strikke pulsvarmere av. Det er bare det at dette garnet er så oppstykket, at jeg ikke kommer mer enn noen runder før det er stopp. Derfor har det blitt liggende i kurven å ta opp plass.

Så fant jeg ut at det kunne jo bli pulsvarmere av dette garnet allikevel, men i stedet for å bruke strikkepinner så bruker jeg Easy knit loomen min.

Man kan strikke det meste på disse lommene, men det er kanskje litt mer innviklet. I alle fall hvis man skal prøve seg på noe annet enn lue, skjerf og pulsvarmere. Jeg har sett det bli gjort på YouTube, og det kan nok hende jeg tester det ut på et tidspunkt.

På disse pulsvarmerne har jeg valgt å gjøre de ekstra lange, og de rekker fra albuen og ned over fingrene mine. Jeg brukte to tråder fra forskjellige farger for å live dem opp litt.

De fleste jeg har laget er ikke så lange, og det er heller ikke nødvendig. Jeg har jo alltid en jakke eller en genser som dekker armene mine.

Det har minket betraktelig med garn i kurven, og det var jo også det som var hensikten 🤓

#håndarbeide #strikke #easyknit #loom #restegarn #pulsvarmere #blogg

Jippy, jeg ble ferdig 😊

 • 01.12.2017, 21:47

Helt ærlig så trodde jeg ikke at jeg skulle klare å bli ferdig med pleddet mitt innen i dag, men med intens strikking i går kveld så felte jeg av den siste masken kl 23:55. Jeg kunne ha blitt ferdig for et par dager siden, men så har skulderen min kranglet en del så jeg har ikke turt å ta i strikketøyet.

Ettersom det ble så sent så rakk jeg ikke å sy inn alle løse tråder, men det tenkte jeg at jeg skulle kose meg med i kveld eller kanskje jeg venter til i morgen. 

I følge oppskriften skal man legge opp 116 masker, og strikke til man er ferdig med nøstet som er på 350 gr. Jeg ville ha mitt pledd bredere, og la opp 180 masker å brukte to nøster. Garnet er Viking Pleddgarn. For at det ikke skulle bli for fast, brukte jeg pinner no 6. Jeg er veldig fornøyd med resultatet ;o))#håndarbeide #strikke #pledd #viking #pleddgarn #blogg

Håndarbeide - rødt og svart pledd

 • 12.11.2017, 15:38

Jeg skulle ønske at jeg hadde kommet mye lenger på pleddet mitt, men jeg har mange omganger og i alle fall et nøste til innen det er ferdig. Omgangene går jo ganske fort når jeg først setter meg ned, og det er jo ikke noe mønster heller. Mønsteret i pleddet er stripene som kommer naturlig i garnet.

Garnet som brukes til dette pleddet er Viking Pleddgarn, 350 gr nøste som er 88% akryl og 12% polyester. Man skal i flg beskrivelsen på garnet bruke pinne 5 eller 6. Jeg valgte å bruke no 6 for å få det så luftig som mulig. Mange påstår at så lenge man ikke bruker ullgarn så blir ikke plagget eller i dette tilfelle pleddet noe varmt. Nå har jeg strikket et pledd til av dette garnet, samt et par sjal og det varmer veldig godt...Har du strikket av Viking Pleddgarn noen gang?

#strikke #håndarbeide #pledd #rødtogsvart #kreativ #kreativitet #blogg

Det vokser

 • 04.09.2017, 14:47

Jeg fortalte for noen dager siden at jeg hadde begynt å strikke på et nytt teppe, denne gangen sort og rødt. Satte meg som mål at det skal være ferdig før jul, og hvis jeg er like flink som jeg har vært disse dagene så tror jeg faktisk at jeg klarer det :o))

Tok dette bildet på lørdag, og som du ser har jeg kommet et stykke. Jeg strikket litt i går kveld etter at jeg kom hjem, så nå har jeg kommet litt lengre... Det var en periode jeg ikke syntes det var noe gøy å strikke, men nå har jeg fått gløden tilbake. Jeg har jo noen andre prosjekter også, som mine pulsvanter i mange forskjellige farger. De får jeg strikke på innimellom ;o))#håndarbeide #strikke #prosjekter #pledd #pulsvanter #gøy #moro #høst #september #mandag #blogg

Jeg strikker og strikker...

 • 28.02.2017, 23:37

I går var jeg en tur innom EuroPris, og da kjøpte jeg meg 4 nøster med et garn som heter Makaroni Interiørgarn fra Trysil (100% polyester). Garnet ser mer ut som lisser, og er ganskje kjukt og mykt. Jeg tenkte at det kunne være passe å strikke en cowl (hals) av på Quick knit loomen. 

Nå i kveld skulle jeg bare ta noen omganger, sånn for å få litt feeling på garnet å hvordan det ble... Om det ble tett og kompakt, eller fluffy og behagelig. Det ble veldig mykt og godt, men det ble jo ikke bare noen "få" omganger når jeg først satte i gang. Jeg endte opp med å strikke opp et helt nøste, og begynte på et til. Det er vanskelig å stoppe når man først kommer i gang vettu :o))Jeg syntes kanskje at cowlen blir litt smal, men jeg får gjør noen omganger til før jeg prøver den. Skulle den vise å bli for trang, får jeg bare rekke opp å gjøre det på en annen måte. For det er flere måter å lage dette på, så jeg skal nok få til noe som varmer halsen min :o))

Du som strikker en del, har du hørt om dette garnet?

#quickknit #strikke #cowl #quickknitloom #trysil #polyester #håndarbeide #hals #sjerf #februar #tirsdag #blogg

Flere måter å strikke på

 • 19.02.2017, 19:11

De siste dagene har det vært et lite tilbakesteg når det gjelder armene mine, spesielt den høyre. Siden jeg skrev sist har jeg vært hos legen igjen, og min 50% sykemelding ble forlenget en måned til.

Jeg er jo så glad i å drive med håndarbeide, strikke eller hekle i sær, men det er ingen god ide å drive så mye med det når armene er vonde. Heldigvis er det en annen måte å strikke på som ikke sliter på armene, og det startet jeg med for et par dager siden. Teknikken heter Quick knit eller easy knit hvor man bruker en loom (bøyle) og en krok. Tror ikke at dette er så veldig utbredt her i landet, men i USA er det mange som holder på med det.

Nå er jeg nybegynner, og har foreløpig bare lært en måte å strikke på loomen med. På YouTube fant jeg andre måter som jeg skal teste ut etter hvert. Det er alltid gøy å prøve noe nytt.Jeg hadde igjen refleksgarn fra jeg laget pannebåndet, og bestemte meg for å lage meg et par pulsvarmere. De jeg har strikket på fire pinner tidligere har hatt tommel, men de jeg laget på loomen er uten. Jeg valgte å ikke ha hull til tommel i det hele tatt på disse to jeg laget nå. 

Garnet er ganske kjukt så det tok meg ikke lang tid å lage dem :o))

Når pulsvarmerne var ferdig, fant jeg frem nøstet med rosa pleddgarn for å teste ut om det kunne brukes til et sjerf. Planen var å lage et som på engelsk kalles for en cowl, et sjerf sitter sammen som en hals, men det gikk ikke. Årsaken var at den største loomen min har 36 pinner, og det er den som passer til å lage luer. Skal man lage en cowl, må man bruke en loom med ca 61 pinner. Jeg mener at de har den størrelsen hos Panduro i Karl Johans gate her i Oslo, så jeg får stikke dit til uken.

Det går uansett fint å bruke loomen med 36 pinner, for i stedet for å strikke rundt så strikker man frem og tilbake. Ettersom garnet ikke er kjukt blir sjerfet luftig, og det er ganske behagelig. Garnet er ganske fluffy, så arbeidet blir mykt og behagelig å ha rundt halsen. Er du av den observante typen vil du fort se at maskene ser litt forskjellige ut på de to arbeidene, så stemmer det. Grunnen er nok for at på pulsvarmerne strikker jeg rundt og rundt, og surrer tråden likt rundt pinnene hele veien. På sjerfet strikker jeg frem og tilbake, og jeg surrer tråden forskjellig fra hvem side jeg er på!

Hadde jeg strikket med vanlig strikkepinner, så ville sjerfet ha vokst fortere enn når jeg bruker loomen. Nå er jo ikke målet å blir ferdig nesten før jeg har begynt, så det er ikke så farlig. Jeg er veldig fornøyd med resultatet :o))

#strikke #quicknit #easyknit #loom #håndarbeide #krok #pulsvarmere #sjef #vondter #armer #sykemelding #legebesøk #februar #søndag #blogg

Pannebånd i refleksgarn

 • 10.02.2017, 00:54

Jeg skrev i sta at jeg hadde kjøpt garn til pannebånd i Gjesdal refleksgarn, og nå er båndet ferdig. Før jeg startet på arbeidet lette jeg på nettet etter mønster jeg kunne bruke, men jeg fant ikke noe som passet til den tykkelsen mitt garn hadde.

Jeg tok derfor sjangsen på å legge opp 84 masker på pinner no 6, for passet ikke pannebåndet kunne jeg jo alltids rekke det opp å starte på nytt. Den kunne kanskje ha vært noe mindre, men den fungerer. Kan nok være at jeg kan lage flere senere, og da vet jeg jo at jeg bør legge opp litt mindre masker. Båndet ble litt "slarkete" i kantene og rullet seg opp, så for å stramme det litt heklet jeg en kant rundt.

Til å være det første jeg lager + at det ble laget helt på frihånd er jeg fornøyd. Viste ikke hvor bredt det skulle være, og det kunne kanskje ha vært noe smalere, men det er greit :o))Nå er det ingen fare for at jeg ikke syntes når jeg er ute i mørket, for denne lyser virkelig opp :o))

#håndarbeide #strikke #hekle #gjesdal #garn #gjesdalgarn #refleksgarn #synlig #februar #blogg

Viktig å bli sett og holde ørene varme

 • 09.02.2017, 18:57

Det er ganske kjølig nå om dagen, og jeg går konstant å er kald på ørene når jeg er ute. Jeg er ikke noe glad i å gå med lue, så ofte trekker jeg opp hetten på jakken for å skjerme litt.

Jeg blir fortsatt kald, så i dag stakk jeg innom Bogerudtekstil å kjøpte et par nøster med Gjesdal refleksgarn i rosa. Det er kjukt og lunt, men ikke ull. (85% akryl og 15% polyester). Jeg skal i første omgang lage et pannebånd som varmer godt om ørene, og liker jeg det ferdige produktet så kan det være at jeg lager noen lune pulsvanter som matcher ;o))

Ikke bare vil jeg holde meg varm om ørene, men jeg kommer jo til å syntes i mørket også :o))#håndarbeide #strikke #pannebånd #pulsvanter #gjesdal #refleksgarn #ferbruar #blogg

Heklet rund duk

 • 05.02.2017, 18:30

For en stund siden fortalte jeg at jeg hadde begynt å gjøre noe små forsøk på hekle litt igjen. Forsøket gikk ut på å lage et par runde duker til et par småbord jeg har på hver sin side av treseteren i stua. De første forsøkene gikk nok ikke så veldig bra, og arbeidene ble rekket opp. Jeg ble til slutt enig med meg selv om at jeg hadde kjøpt for tynt garn, og dro da en tur på Bogerud Tekstil hvor jeg fikk tak i et bomullsgarn som var akkurat den tykkelsen jeg syntes passet.

Deretter satte jeg i gang å lete på nettet etter mønster, et lett et vel og merke, til en rund duk. Ettersom jeg har store, og jeg mener store problemer, med å lese hekleoppskrifter å forstå dem, var jeg avhengig av å finne et som også hadde et bilde. Dette bildet måtte være såpass klart å tydelig at jeg kunne se hvordan jeg skulle gjøre det. Var ikke så enkelt det, men til slutt fant jeg et hos Drops som så ganske lovende ut.Frustrasjonen sto i taket, og jeg fant fram mange av de glosene jeg vanligvis aldri pleier å si når jeg er sammen med andre. Jeg leste og heklet, gjorde feil og rakk opp igjen, startet om igjen med samme resultat. Til slutt kopierte jeg bilde av duken over i et Word dokument å forstørret det, for så å printe det ut. Da forsto jeg med en gang hva den skrevne teksten betydde.

Sakte men sikkert vokste arbeidet, og det ble etterhvert til en duk. Skal jeg være helt ærlig så er jeg ganske stolt av det ferdige resultatet, selv om det er noen feil men de kan jeg leve med. Neste duk gikk som en drøm, og jeg unngikk de feilene jeg gjorde på den første. Nå skal jeg bare få presset dem, så skal jeg legge de på :o))

For noen år siden heklet jeg mye til megselv, til min mor og som gaver , men så begynte armene å streike pluss at jeg blr litt lei av å bare ha heklede duker. Jeg kommer nok til å hekle mer utover, sånn at jeg har å bytte på når temaer skal endres i stua (andre farger på gardiner og puter), men det skal ikke bli noen masseproduksjon.

#hekle #duker #rundduk #håndarbeidet #mønsterproblemer #mønster #feil #blogg

Jeg har så lyst...

 • 21.01.2017, 21:16

Opp igjennom årene har jeg både heklet og strikket ganske mye, kanskje mest hekling. Så måtte jeg trappe ned når armene mine ble såre og vonde. Nå kjenner jeg at det er på tide å ta fram heklenål igjen å prøve seg litt, men jeg må være forsiktig å kjenne mine begrensninger.

For en stund siden kjøpte jeg en heklebok som het «Bestemors hage» hvor det er mange spennende oppskrifter. En av dem fanget blikket mitt med en gang, dels for at den var så fargerik men også for at det var så mange spennende teknikker.

Mange syntes sikkert at denne duken er litt vel fargerik, men det var akkurat det jeg likte ved den. Jeg har så lyst til å lage den, og utfordre meg på alle de nye hersketeknikkene jeg ikke har prøvd før. Jeg telte sånn raskt over og det er 8 eller 9 forskjellige farger. De har desverre ikke skrevet noen fargenummer, men de sier at det er et Drops garn. Finner nok ut av det tenker jeg.

#håndarbeide #hekle #strikke #fargerikt #farger #drops #garn #blogg

Noe jeg angrer på

 • 09.10.2016, 23:26

Min kjære mamma var veldig flink når det gjaldt alt av håndarbeide, men det var en ting hun var ekstremt dyktig til. Det var å slå nupreller, og hun forsøkte å lære meg det uten særlig hell. Jeg er kjempeflink til å lage knuter, men de knutene jeg lager er ikke så enkle å få opp igjen. Når man slår nupreller, ja da skal knutene gli på tråden før man drar sammen iflg min mor. Det skjedde ikke når jeg gjorde det, nei de satt helt fast.

Jeg angrer så fælt på at jeg ikke la mer sjel i å lære det, men nå er det for sent...

Det er selvfølgelig ikke for sent å lære seg å slå nupreller, for det finnes kurser man kan ta. Allikevel skulle jeg ønske at det var mamma som lærte meg det.

Her om dagen likte jeg et bilde på Instagram hos Fru Kvist, av et påbegynt arbeid av nupreller. Det ble et par kommentarer frem og tilbake, og jeg fikk opplyst at de faktisk hadde kurs i dette jevnlig. Så nå har jeg tenkt til å sjekke ut priser og tider, og så kanskje jeg faktisk melder meg på, og gjør et hederlig forsøk på lære meg dette :o))

Når man ser på bilde over, så er det veldig lekkert men også ganske pirkete!!

#håndarbeidet #nupreller #hobby #kurs #læring #blogg

Fram med pinnene

 • 06.10.2016, 11:41

De siste dagene har jeg kjent det på leddene mine, og spesielt hendene at det er kjøligere ute... De blir vonde og stive når gradestokken krabber ned mot null punktet. Jeg har allerede funnet fram og begynt å bruke noen lette pulsvanter, men det er nok på tide å finne frem noen litt tykkere og lengre noen. 

Jeg strikket meg en del pulsvanter i vinter som jeg også brukte mye, og noen av favorittene har blitt veldig slitt. Jeg må nok finne fram strikkepinnene, og kjøpe noe mer garn å sette i gang en aldri så liten produksjon. Noe garn har jeg, som ble kjøpt på våren, men det var noe duse farger... Jeg har lyst til å strikke noen i litt friske farger, som de jeg nå mer eller mindre har slitt ut er.

Balls with thread for knitting
Licensed from: Oleg Zhukov / yayimages.com

Jeg er ikke så glad i å bruke hele votter, så da er pulsvanter med tommel midt i blinken for meg... :o)) Det er også litt viktig for meg at leddene mine er dekket til og holdes varme, for ellers blir de så stive og vonde at jeg klarer nesten ikke å bruke hendene. Til informasjon så bruker jeg hele votter eller fingervanter når det er skikkelig kaldt ute!

Strikker du mye?
Hva strikker du i så fall?


#håndarbeide #strikke #pulsvanter #votter #fingervanter #hobby #blogg

For en somlekopp jeg er

 • 30.09.2016, 23:34

Hvor lenge siden det er siden jeg ble ferdig med to av sjalene mine, husker jeg ikke, men det er iallefall en god stund siden. Nå må jeg korrigere meg selv litt, for jeg ble ferdig med å strikke dem for lenge siden. Stoppe inn alle de løse endene var en en helt annen ting. Hvor mange ganger jeg har flyttet på posen, har jeg ikke tall på men noen ender ble nå iallefall ikke sydd inn.

I dag plukket jeg endelig fram posen og satte meg ned å fikk stoppet inn alt av løse tråder. Det rosa sjalet er strikket litt annerledes og har derfor blitt strammere og litt mindre enn det andre. Størrelsen er grei, men jeg kunne kanskje ha ønsket at det var litt større...#håndarbeide #strikke #sjal #farger #hobby #blogg

Klarte ikke å la være...

 • 02.09.2016, 11:49

Til tross for at jeg ikke er ferdig med strikkeprosjektet sjal, så klarte jeg ikke å la være å kjøpe meg nytt garn i går... Var en tur innom Bogerud Tekstil i lunchen, og kom over denne fine fargen i Viking Pleddgarn. Nå har jeg ikke tenkt til å strikke et pledd, men i stedet for et nytt sjal av dette garnet.

Jeg har strikket et pledd i dette garnet tidligere, og det blir ordentlig mykt å godt. Derfor tenkte jeg at det ville være perfekt til å lage et sjal også. Så i går kveld la jeg opp å strikket noen omganger, og så noen omganger til, og enda noen omganger før jeg la det fra meg... Tror det kan bli veldig fint, siden det er et garn med flere farger... Skal legge ut et bilde av arbeidet når jeg har kommet noen omganger til :o))#strikke #håndarbeidet #hobby #pleddgarn #sjal #morsomt #blogg

Nytt prosjekt

 • 21.07.2016, 21:24

For en tid siden forsøkte jeg meg litt på å lage Mollie blomster, men da med et litt kjukkere ullgarn. Nå fikk jeg lyst å prøve meg på bomullsgarn, og se om jeg kunne få til en duk til stuebordet. Jeg valgte Gjesdal bomulls sport denne gangen, men det kan hende jeg skulle ha valgt noe tynnere garn. Jeg skal nå lage noen blomster, så får vi se hvordan de blir...Jeg har tenkt at det gule garnet skal være i midten på blomsten, og så blir kronbladene grønne. Var veldig i tvil om hvilken gulfarge jeg skulle velge, og sto å så på en lys gul og så en sterkere en, men til slutt så ble det den sterkeste fargen jeg gikk for. Vet du ikke hva en Mollie blomst er, ta en titt på bilde under :o))Sånn ser altså Mollie blomstene ut, søte ikke sant? Når man sjekker på nettet så dukker det opp mest sjal og pledd, men det er noen andre prosjekter også. Som vesker, penaler og pynt på forskjellige klesplagg. Når jeg har kommet i gang, skal jeg legge ut noen bilder.

#prosjekt #håndarbeide #hekle #blomster #mollie #mollieblomster #blogg

Dette blir bra, tror jeg!

 • 29.02.2016, 21:51

Like før strømmen gikk i går kveld, skulle jeg skrive et innlegg om at jeg hadde begynt på en nytt sjal. Jeg hadde jo kjøpt et nytt mønstret garn, som jeg tenkte ville bli fint. Var jo veldig spent på om det ble veldig busy å se på, men jeg syntes ikke at det var så ille.  Jeg begynte å strikke på det på formiddagen, og holdt på til langt ut på kvelden.

Til slutt måtte jeg legge det bort, for jeg begynte å få vondt i den venstre skulderen.. På bilde her har jeg akkurat begynte på nøste nr 2, og jeg innså at dersom jeg skulle få en stort og romselig sjal måtte jeg skaffe meg noen flere nøster. Derfor stakk jeg en snartur ut i lunchen og kjøpte 5 nøster til, så får vi se hvor langt jeg kommer med det. Da jeg strikket det rosa sjalet laget jeg mønstret med rader hele veien fra innsiden, noe som jeg fikk vite ikke stemte noe. Så derfor har jeg gjort akkurat som mønsteret sier, og da ble det seende sånn ut :o)) Skal jeg være helt ærlig så syntes jeg det ble mye penere!

#sjal #strikke #strikketøy #håndarbeide #mønster #plagg

Å ja, da var det ferdig 😉

 • 26.02.2016, 21:16

Det har vært mer enn en gang jeg har tenkt at dette sjalet aldri skulle bli ferdig, men der ligger det altså 👀 Jeg har ikke festet trådene enda, men det er ikke så mange at det vil ikke ta så lang tid. Det så veldig stort ut så lenge det var inne på pinnen, men det ikke så stort eller bredt som det virket. Jeg tror kanskje at det hadde vært greit med et nøste til, da hadde det blitt helt perfekt.

Jeg kommer likevel til å bruke bruke det, og det var ordentlig lunt og mykt. Kan ha det rett på huden uten av det klør, og det er alfa og omega.
Bare for å minne om det, brukte jeg garnsort NO 1 - Aktrylgarn, og i stedet for 3,5 - 4,5 i pinner har jeg brukt 8. På den måten ble sjalet luftig og mykt. Det var et veldig godt garn å strikke av. Jeg har jo brukt samme garnet til å strikke pulsvanter, men da på de pinnene som hører til.

#sjal #strikke #garn #no1 #akryl #rosa #mykt #luftig #håndarbeide

Knitting bowl - strikkeboller

 • 25.02.2016, 13:20

Surret rundt på nettet, og da kom jeg over disse her. De kalles for knitting bowls, eller strikkeboller på norsk. Jeg kan vel ikke påstå at jeg syntes at de er vakre, men aritige og praktiske. De kommer i noen søtere varianter også, se bildene under :o))                                   

                                                    

Egentlig så syntes jeg disse var ganske smarte, og kan stå på bordet ved siden av. Nøstene holder seg i allefall på plass, og man slipper å jakte på dem rundt hele heimen etter at kattene har dratt av gårde med dem. For de gjør faktisk det innimellom, som jeg skrev om tidligere der Vinja hadde virkelig surret seg inn.

#knittingbowl #strikkebolle #orden #garnnøster #strikke #håndarbeide #smar #løsning

 

Koblet helt av..

 • 25.02.2016, 11:23

Når jeg kom hjem i går ettermiddag, var jeg så lei alt som het data at laptoppen forble avslått resten av kvelden. Det var egentlig ganske behagelig å ha litt fri fra den, og heller gjøre andre ting. Det er alltid noe man kan henge fingrene i, hvis man bare vil :o))

Som jeg har nevnt noen ganger tidligere så holder jeg jo på å strikke dette rosa sjalet, som jeg har måtte rekke opp x-antall ganger. Det er jo ikke sjalets feil, det er jo meg som ikke klarer å følge med på det jeg driver med å gjøre feil. Fant ut at det var på tide å bli ferdig med det, så jeg dro det fram å satte i gang å strikke. Trodde kanskje at jeg skulle klare å bli ferdig i går, men jeg ble ikke det...

Anne ringte meg for å skravle litt, men når vi skravler på telefon blir det aldri bare litt, hehehe!! I går ble det vel nesten 1,5 time :o)) 

Når det var på tide å komme seg i seng så  var det igjen noen omganger, som jeg skal gjøre når jeg kommer hjem i dag. Jeg har satt av 4 nøster til dette, og nå er det siste nøste som går. Siden sjalet er så bredt som det er nå, blir det ikke mange omganger jeg må ta i dag.
Til morran i dag gjorde jeg det helt store... Hadde klart å forsove meg, men jeg stresset rundt og klarte å ta igjen tapt tid. Da jeg skulle forte meg inn i dusjen, klarte jeg å sparke bort i vaskemaskinen med stor kraft. Jeg hørte en knaselyd, men om det kom fra tærne mine eller noe annet sted vet jeg ikke. I allefall så fikk jeg veldig vondt i lilletoa og den ved siden av på venstre ben. Jeg vet ikke om de er forstuet, en brist eller bare forferdelig vonde.., men en ting er sikkert de er ikke noe gode å trå på.

Brukte nesten 10 minutter for å få på meg støvelen, og da kom det noen flotte gloser også... Jeg brukte en evighet ned til t-banen, men jeg kom meg da ned å rakk den banen som går ca 5 minutter på halv, og som er den siste banen jeg kan ta for ikke å komme for sent.


Derfor er det veldig behandelig at jeg har arbeidsoppgaver i dag, hvor jeg kan sitte mye :o))

#datafri #kobleav #laptop #strikke #sjal #tær #brist #forstuet #vondt #forsoveseg #tbanen #ruter

Garn til nytt sjal...

 • 15.02.2016, 21:35

Nå har jeg jo holdt på å strikke på dette sjokkrosa sjalet mitt, og rekket det opp igjen helt og delvis en stund. Det burde jo være nok til at man ikke hadde lyst til å starte på et nytt et, men det gjelder jo ikke meg vettu. Jeg var ute en tur i lunchen i dag, og da stakk jeg "bare" innom Bogerud Tekstil på Gunnerius for å kikke litt. Hadde ingen planer om å kjøpe et nytt garn, men jeg ombestemte meg ganske fort da jeg kom inn i garnbutikken :o))Jeg kikket litt rundt om kring på forskjellige garnsorter, men endte opp med å kjøpe No 1 Actrylgarn som jeg bruker på det sjalet jeg strikker nå. Det blir veldig mykt og deilig, spesielt siden jeg strikker med pinner no 8 i stedet for 3,5 eller 4,5 som det står på nøstet. Valgte et flerfarget garn for å få litt liv i det, og tror at det kan bli ganske fint. De hadde flere fargenyanser i de flerfargede garnene, men selv om jeg er glad i farger så ble kombinasjonen helt feil for meg.

De siste dagene har jeg faktisk klart å strikke på det rosa sjalet uten å måtte rekke opp en eneste maske, og jeg har kommet ganske langt nå. Hvor mange omganger til jeg må strikke er jeg ikke så sikker på, men jeg vil ha sjalet ganske stort så det blir nok noen til tenker jeg :o))

#strikke #sjal #rosa #gran #flerfarget #actrylgarn #no1 #håndarbeide #bogerudtekstil #gunnerius

Klarte ikke å la være

 • 26.01.2016, 21:46

Jeg måtte en tur ut i lunchen i dag for å ordne et par småsaker, og da klarte jeg selvsagt ikke å la være å ta en tur innom Bogerud Tekstil. Jeg skulle bare kikke litt, som jeg alltid innbiller megselv, men kom jo ut med en pose med litt garn i forskjellige rosa og lillafarger. Jeg har alltid vært glad i de fargene, men har ikke alltid valgt å kjøpe forskjellig ting i de inntil for et par år siden. Nå er det veldig mye i skapene mine :o))Jeg har jo fortalt tidligere at jeg begynte å strikke sjal av Viking Balder garn, men det prosjektet er nå blitt kassert. Oppskriften jeg brukte var ment for et tynnere garn, og da ble formen på sjalet mitt helt feil. Hvis jeg skulle ha strikket det slik at det kunne ligge godt rundt skuldrene mine, ja da måtte jeg ha strikket et veldig langt sjal. Nå gjør jeg et nytt forsøk med samme garn som jeg har strikket pulsvantene i, NO 1 i Aktryl. Jeg har valgt å bruke pinne no 8 som er langt større enn det som er normalt, men det blir veldig fluffy og lett i allefall. Som du kan se på bildet har jeg ikke kommet så veldig langt enda, men med så tjukke pinner går det veldig fort :o))


I kveld var det Vinja som insisterer på å ligge i fanget mitt for å kose litt. Det var ikke så lett å strikke med henne liggende der, for hun ville jo selvfølgelig hjelpe til . Tråder som hang ned var jo veldig spennende å de måtte lekes med. Rundpinnen ble smakt på, og tilslutt holdt hun den helt fast så jeg måtte bare legge det bort en stund. Nå har frøkna forflyttet seg inn i sengen min :o))

I går kveld begynte det å regne, og litt etter litt smeltet all snøen som lå oppe på taket. Innimellom raste den ned og traff vannbrett og bakken med et brak. Både kattene og jeg skvatt himmelhøyt hver endeste gang. Til morran i dag var det ganske vått ute i gården, men likevel ikke så mye at jeg måtte bruke gummestøvler. Nede i gaten derimot var det ikke så ille.

Nå i kveld har gradene steget til + 4,5C, men det regner heldigvis ikke mer.

#garn #rosa #lilla #strikke #sjal #nytt #no1 #akryl #katter #vinja #kose #varmegrader #smelter #snø #regnvær

Det vokser

 • 19.01.2016, 15:45

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg i dag, så har jeg ikke rørt trikketøyet for å la fingrene hvile... Måtte likevel vise fremgangen fra sist gang jeg viste det fram. Da lignet det, som en venninne sa, forstykket til en bikini, knis! Nå gjør det ikke det lenger. Jeg hadde først tenkt til å strikke hele sjalet i en farge, men forsto etter hvert at jeg ikke hadde nok garn til det.

Siden jeg hadde kjøpt inn 3 farger til et annet prosjekt, som ikke ble noe av bestemte jeg meg for i bruke de på sjalet. De to fargene jeg har her går jo godt sammen, men jeg er litt usikker på den siste.. Den er en litt mørkere lilla, og nå lurer jeg på om den kanskje blir for mørk. Skal nå strikke litt mer på rosafargen så får vi se hva jeg bestemmer meg for.


#sjal #farger #lilla #rosa #strikke #strikkedilla #strikkeprosjekt #håndarbeide

Sjal til besvær...

 • 17.01.2016, 23:45

På fredag våknet jeg med feber i kroppen, men jeg kom meg da opp av senga og inn i dusjen... Kroppen hadde nok mest lyst til å bli liggende under dyna, men det var ikke et alternativ. Det var svinkaldt ute, og jeg orket ikke tanken på å gå ned til t-banen å bestemte meg for å ta bilen. Den hadde derimot stått ubrukt en hel uke i kulda, så jeg var veldig spent på om den ville starte. Etter å ha hostet og harket litt, så dro den i gang.

Formen var enda verre på lørdagen, så jeg holdt meg ganske i ro hele dagen. Jeg var invitert bort på Taco på kvelden, men det måtte jeg bare avlyse. I stedet satt jeg meg i stua godt innpakket for å holde varmen , og siden jeg var lei av å strikke pulsvanter hele tiden bestemte jeg meg for å strikke noe annet. Tidligere i uken hadde jeg funnet en pose med Viking Balder-garn og et mønster til en sjal, og det bestemte meg for å starte med.


Mønsteret på sjalet er jo noe av det enkleste i verden, men jeg klart selvfølgelig å rote det til... Ikke bare en gang, nei da.... 4 ganger!! For å få disse "stripene" oppover sjalet, foretar man en felling samtidig som man legger til et kast. Det var dette kastet jeg klarte å rote med, for på jeg tok det etter at jeg hadde felt av i stedet for foran. På den måten ble mønsteret forskjøvet, og ingenting stemte. Nå har jeg klart å få orden på det, og jeg har kommet et stykke lenger nå enn på dette bildet.I dag har lekt meg litt med plastperler, som jeg har en god del av... Prøvde ut forskjellige kombinasjoner, hvor av alle var langtfra vellykket. Andre igjen var jeg mer fornøyd med. Jeg har noen ideer til hvordan jeg kan bruke dette til pynt, men det kommer jeg tilbake til, når jeg har testet ut om det fungerer. Noen ganger er det gøy å sitte å pusle med sånne ting

Nå skal denne damen krabbe opp i køya, og forsøke å sove av seg litt mer feber....

#feber #syk #dårlig #sjal #strikke #feil #rekkeopp #frustret #håndarbeide #hobby #plast #plastperler #fargerikt #gøy #moro #tidsfordriv #sove

Nye pulsvanter på gang

 • 13.01.2016, 00:17

Etter en lite strikkepause, har jeg igjen tatt fatt på nye pulsvanter... Denne gangen blir det et par i lys rosa, noe jeg ikke har fra før. De fleste andre jeg har strikket har vært i ganske sterke farger, så det blir fint med noen som er ikke er så i øyenfalne. Av de fargene jeg kjøpte i fjor har jeg igjen to farger som jeg ikke har strikket av, og det er en sterk cerise og en mørkere lilla.

Kanskje det er på tide å prøve seg på noe nytt, en genser kanskje... En kollega viste meg noen lekre gensere i en gruppe hun var medlem på Facebook, så kanskje det kna bli en av dem. En av dem hadde en slags blondemønster nederst på bolen, noe som gjorde genseren veldig elegant :o))


#strikke #håndarbeide #pulsvanter #rosa #cerise #lilla #genser #hobby

Strikkedilla

 • 07.10.2015, 22:20

Jeg gjorde ferdig den første pulsvanter for et par dager siden, minus tommelen. Den tar jeg til slutt på begge to. Jeg begynte på den andre vakten nå i kveld.

Jeg er ikke så glad i å strikke med fire pinner, men det er ikke aktuelt med noen rundpinne her. Det går litt raskere når vrangborden er ferdig heldigvis.

Nå er det aller siste episoden av CSI Las Vegas, og Grusom er tilbake 😚

På tide å børste av støvet

 • 04.10.2015, 14:45

Det begynner å bli lenge siden jeg har blogget nå, men lysten har ikke vært der. Det har ikke akkurat vært mangel på ting å skrive om, men det har føltes så vanskelig å få ordene ned fra hodet og ut til fingrene. Da blir der ikke så lett å skrive heller.

Jeg hadde sendt ferie og begynte på jobb igjen i slutten av august. Tiden har gått så utrolig fort fram til i dag, og jeg skjønner nesten ikke hvor dagene har blitt av.

Den siste uken har jeg igjen fått gløden over meg til å begynne å strikke. Jeg hadde et skjerf jeg ikke hadde fått ferdig i vinter, og jeg begynte med iver og glød på det. Etterhvert ble det litt kjedelig så jeg bestemte meg for å begynne på nye pulsvanter.

Jeg er jo veldig glad i farger, og da falt valget på denne sterke fine fargen. Garnet heter NO 1, og er kjøpt hos Bogerud Tekstil. Det er 100% acrylic.

Jeg bruker jo bare pulsvanter om vinteren, og har derfor kjøpt noen flere nøster i forskjellige farger som etterhvert skal bli noe lunt å godt til hendene.

Innimellom skal jeg også ta noe  omganger på skjerfet mitt, sånn at det blir ferdig til kuldegradene kommer.

Hobbykveld hos A-K

 • 29.03.2015, 15:46

Å våkne til morran i går med sola som kilte meg på nesen igjennom persiennen, var helt toppen. Det var en perfekt måte å starte påskeferien på :o)) Jeg hadde ikke sovet så veldig godt å var ganske sigen i kroppen, men jeg tvang meg ut av senga. Etter å ha ordnet med morgenstellet til kattene, slang jeg i meg litt frokost...

Jeg hadde egentlig tenkt å steke noen små sjokolade hjerter på fredag ettermiddag, men da var jeg så sliten at jeg sovna med en gang jeg hadde spist middag. Derfor satte jeg i gang med det å steke dem rett etter frokosten. Det tok ikke så lang tid, for jeg lagde bare en liten porsjon denne gangen. Jeg ville ha de med meg opp til Ann-Karin da vi dro dit senere på dagen.

Etter torsdagens snøfall var det ikke så enkelt å få parkert inntil fortauskanten oppe hos Ann-Karin. Det var mange ledige plasser siden folk hadde reist på påskeferie. Vi måtte kjøre litt lengre bort i gaten før vi kom over brøytekanten.


Ann-Karin og Anne satte i gang med å lage kjede og armbånd... De har gått på kurs for å lære en teknikk, men så skulle Ann-Karin lære Anne en annen som hun holdt på med. Her gjør man alt fra bunnen av... Først skal kobbertråden (i dette tilfellet) kuttes opp, og deretter lager bøyer man til å lager ringer. Mens de holdt på å sage kobbertråden satt jeg i stua og holdt på med mitt.  Alt dette gjorde de ikke i går, for Anne fikk bruke noen ringer som Ann-Karin allerede hadde laget tidligere. 


Jeg hadde tatt med meg "fargeboken for voksne" som jeg kjøpte for et par uker siden... Der satt jeg å koste meg med fargene mine, mens de andre to holdt på med kobbertråden. Jeg glemmer tid å sted når jeg holder på med boken, og før jeg vet ordet av det har det gått flere timer. Når de andre to kom til bordet ble det litt skravling, men ikke så veldig mye... Man må nemlig ha tankene på det man driver med når man skal lage smykker :o))


I sted for å bruke masse tid på å lage mat, bestilte vi en en stor pizza fra Peppes med hvitøksbrød og rømmedressing. Det er jo så vanvittig god, men man blir jo så fort mett. Det var uansett godt med en liten pause fra hobbyvirksomheten, for man blir veldig sliten i øynene av alt småpirket.

Etter en pause gikk vi tilbake til bordet å forsatte med det vi holdt på med et par timer til, før vi hadde en ny pause hvor vi spiste kaker og jeg drakk en etterlengtet kopp med kaffe. På det tidspunktet var jeg begynt å bli ganske trøtt og siiigen i kroppen, men vi gikk tilbake til bordet å jobbet litt til Anne ville gjerne bli ferdig med armbåndet hun hadde jobbet med. Det ble hun, og det ble virkelig fint. Glemte å ta bilde av det, dessverre.

Når jeg kom hjem var klokken bort i mot 01:00 på natten, og selv om jeg var trøtt så kom jeg meg ikke i seng. Jeg hadde ikke fått med meg at klokkene skulle skrus fram i natt, før like før vi skulle dra hjem, så jeg sørget for at kjøkkenklokken min ble snudd innen jeg kom meg opp i senga. Der ble jeg sittende en god stund å se på tv innen jeg slo av lyset å la meg til å sove.


Jeg vet at man egentlig burde vente med å åpne påskeegget til påskeaften, men jeg klarte ikke helt å la være å ta et par små sjokolader av dette som jeg fikk på jobben. Smakte himmelsk til en sterk kopp kaffe :o))

Nå har regnet forsvunnet, og balkongen min bader i sol igjen... Tror jeg skal gå ut å sette meg en liten stund jeg :o))

#hobby #armbånd #halskjede #kobber #tråd #farger #fargelegging #pizza #peppes #hviløksbrød #kaker #hjerter #sjokolade #sommertid #klokke #påske #påskeaften #påskeegg #kopp

Nytt strikkeprosjekt

 • 02.03.2015, 23:08

Jeg klarte ikke å vente så lenge inne jeg begynte å strikke på et nytt prosjekt.

Trodde nesten at jeg skulle klare å bli ferdig med den første pulsvotten i dag, men det ser ikke ut til at jeg blir det. Jeg begynner å bli trøtt, så jeg tenker at jeg tar kvelden nå.

#håndarbeide #strikke #pulsvott #garn #grønn

Endelig ferdig :o))

 • 01.03.2015, 18:47

Endelig er jeg ferdig med både pulsvanter og skjerf, som jeg har holdt på med en stund. Jeg ble vel egentlig ferdig å strikke forrige helg, men det var først i dag jeg fikk satt meg ned å festet alle løse tråder, og sydd sammen skjerfet.  Skal jeg være helt ærlig så er jeg veldig godt fornøyd med resultatet... 


#strikke #skjerf #pulsvotter #håndarbeide

Ferdig snart?

 • 17.02.2015, 21:31

Det ble ikke noe blogging i går, for da var jeg så oppslukt i strikketøyet mitt... Jeg strikket og strikket og stikket å var så sikker på at jeg skulle bi ferdig med det rosa skjerfet mitt, men nei da. Den ene raden etter den andre ble ferdig, men det virket ikke som om det vokste i det hele tatt. Til slutt ble jeg så frustrert at jeg hadde mest lyst til å bare pakke det sammen, men jeg gjorde jo ikke det. Ville jo bli ferdig med det.

Det er alltid sånn når et arbeid går mot sitt slutt... Da vil man gjerne bli ferdig, sånn at man kan begynne å bruke det samt begynne på et nytt prosjekt. Jeg har en pose med grønt garn til et par nye pulsvanter, og et nytt skjerf som jeg har tenkt til skal strikkes i dobbelt perlestrikk. Det er et mønster jeg ikke har prøvd meg på før, men jeg så det her om dagen å det friste å prøve det.

                                                                                              (Ilustrasjon, bilde lån fra google)

I dag derimot har det ikke blitt noe strikking i det hele tatt... Jeg var ikke hjemme før kl 18:15, og etter at middag, oppvask, klesvask mm var unnagjort hadde jeg ikke noen glød til å ta det fram, men man vet jo aldri hva som skjer når jeg har sittet å slappet av en stund.

Nå har jeg brygget meg en stor kopp med rykende varm kaffe, satt meg godt til rett i godstolen å gjort meg klar til en ny sesong av "Hele Storbritania baker" på TV6. Det vil jeg jo ikke gå glipp av :o))

#strikke #rosa #pink #perlestrikk #skjerf #pulsvanter #grønn #husarbeid #kaffe #hele #storbritania #baker #tv6

Helt hekta

 • 03.02.2015, 12:43

Jeg hadde tenkt å slenge inn et blogginnlegg i går, men jeg kom nemlig aldri så langt. Etter å ha spist middag, ryddetbort å ordnet med oppvasken tok jeg fram strikketøyet. Da var det gjort vettu, og jeg ble sittende å strikke på skjerfet mitt helt til jeg skulle legge meg.

Hele tiden så tenkte jeg at det bare skulle bli en rad til, men det ble veldig mange rader til å både blogg og pc var glemt bort.

Skjerfet er veldig rosa og passer perfekt til pulsvantene, og for ikke å glemme den rosa luen jeg kjøpte på Hennes før jul ;o))

I dag er det en knallfin dag her i Oslo, og sola skinte så fint i vinduene til LO bygget at jeg ble helt blendet, men gjorde det noe? Ikke i det hele tatt.... Hungrer etter mer sol jeg nå. Akkurat her jeg sitter nå å nyter lunchen min, kan jeg ikke se den men den er der.

Må bare beklage hvis det er mye skrivefeil, men det er ikke alltid like greit å blogge på det lille Nettbrettet.

Ha en strålende dag folkens, blogges.

#strikke #håndarbeide #rosa #middag #rydde #vaske #sol

En ny variant....

 • 12.01.2015, 23:39

Etter å ha fått dilla på Mollie Flowers, og har heklet noen av dem de siste dagene med Viking Superwash, fikk jeg lyst til å prøve en annen variant. Jeg fant fram en vanlig rull med hyssing, og begynte å hekle noen blomster av det. Nå ser det veldig rufsete ut, men det skal være litt sånn syntes jeg. Tenkte at dette kunne bli en matte til gulvet kanskje Akkurat denne hyssingen som jeg brukte her er ganske myk, og den blir nok veldig god å trå på tenker jeg.

Er jeg ferdig med det jeg begynte på først? På ingen måte, det er langt igjen og jeg tror det er et arbeid som jeg kommer til å jobbe med for så å legge det bort en stund. Så gjøre jeg noe annet, før jeg på nytt finner det frem igjen å fortsetter.


                                                                                         #mollie #flower #håndarbeide #matte #gulvet #hekle 

Molly Flower

 • 05.01.2015, 22:56

I dag har jeg forsøkt meg på noe som jeg aldri har gjort før, nemlig å hekle Molly Flowers. Jeg har vel sett bilde av det en gang, men tenkte ikke på å prøve på det da. I går dukket det opp en håndarbeidsside på Facebook hvor de hadde lagt ut x-antall videofilmer om hvordan man laget blomstene, og jeg ble veldig nysgjerrig jeg!!Dette er mine første 4 blomster, og til å være første gangen så syntes jeg ikke at det ser så ille ut, eller hva? Jeg har brukt Viking Superwash på dette forsøket, og for å få litt størrelse på blomstene har jeg brukt heklenål no 4,5. Kan være at jeg hadde fått samme resultatet med en tynnere nål også. Superwash garnet har en tendens til å dele seg så man må pase på litt, men det blir nå iallefall ganske mykt.


For de som er litt mer viderekomne å ser jo selvsagt resultatet helt anderledes ut, men jeg håper at jeg skal få mine like jevne å fine etter hvert som jeg blir mer vant til teknikken.Ovenfor kan du se en forklaring på hvordan blomstene lages. Det er ikke vanskelig, men krever at man ikke strammer for mye og sørger for at tråden glir lett over heklenålen. Akkurat den delen er ikke så lett for meg, siden jeg har en tendens til å stramme litt for mye innimellom.

Formen er ikke helt på topp nå i kveld, og jeg burde vel ha tatt en Ibux og lagt meg.... Nå var det litt gøy å lage disse blomstene, så jeg tror at jeg skal lage noen til innen jeg tar kvelden.

Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

#molly_flower #håndarbeide #hekle #garn #heklenål #fremgangsmåte #forklaring #blomster #ibux

No. 1 klar...

 • 23.11.2014, 21:59


Gløden til å begynne å strikke har kommet over meg igjen, og i forrige uke kjøpte jeg meg noen nøster med Viking Superwash garn.

Hadde lyst til å strikke meg noen pulsvanter, og jeg satte i gang med godt mot. Alt gikk greit til jeg kom til tommelen hvor jeg fikk trøbbel, for noen superstrikker er jeg ikke. Da ble jeg litt oppgitt og slag strikketøyet fra meg, og der ble det liggende i noen dager. Nå er tommelen på plass og den første pulsvanter ligger klar til å feste tråder. På bilde ser vanten ut som om den er smalere øverst enn nederst, men jeg glemte å strekke den ut før jeg tok bilde.... Gadd ikke å ta et nytt :o))

No. 2 er så vidt påbegynt, og er jeg iherdig så kanskje vrangborden blir ferdig i kveld :o))#stikke "pulsvanter #viking #garn #superwash 

Endelig ferdig...

 • 12.08.2014, 00:11


Da var den og sider ferdig, løperen jeg begynte på for så lenge siden. Det skulle være en gave til moren min, men innen jeg kom halvveis ble hun veldig syk å duken ble lagt bort.

Min mor døde i juni 2006, og jeg har tatt den fram flere ganger for å gjøre den ferdig. Dessverre så har ikke den store gløden vært der, og løperen ble lagt pent ned i posen igjen.

Nå er den altså ferdig, og jeg er i god gang med en ny løper til skjenken. Jeg må passe på mens jeg har gløden i meg....

#løper #duk #håndarbeid #hjemmelaget #trivsel

Takk til Ann-Karin

 • 21.07.2014, 16:52

Jeg måtte bare vise gaven jeg fikk av Ann-Karin på lørdagen. Hun er et nytt bekjentskap, som var med oss til Sverige nå i helgen. Hun er en veldig kreativ dame som lager flotte smykker, og håndarbeide..... Bare se her:

Sokkene passet føttene mine perfekt, og så myke og gode de var i en av mine favorittfarger.

Så tusen takk Ann-Karin for den flotte gaven ;o))

Ferdig....

 • 19.02.2014, 23:16


Da ble jeg ferdig med den heklede posen til nettbrettet mitt, som jeg har laget med teknikken Hakking eller Tunisian Crochet som det heter på engelsk. Det var første gangen jeg prøvde meg på denne teknikken, og det var litt anderledes fremgangsmåte enn hva jeg var vant til.Helt i starten så surret jeg det litt til hvordan den ene enden skulle være, og den ble ikke så pen. Akkurat det gjorde ikke så veldig mye denne gangen for den kanten ble borte da jeg heklet sammen sidene. Det var litt rart å hekle med den lange heklenålen å ha alle maskene på nålen. Vinja syntes den var artig hun, og lå i fanget itt å forsøkte å fange den hver gang jeg beveget den. Det ble en aldri så liten slosskamp oss i mellom sånn utpå kveldingen, som ble uavgjort :o))Det finnes flere måter å "hakke" på, og ovenfor følger noen av de jeg fant på nettet. Jeg skal helt klart forsøke meg på noen av dem, for dette var faktisk litt gøy. Har heklet mange vanlig staver og luftmasker oppover årene, og selv om jeg fortsatt syntes det er gøy er det alikevel artig å prøve noe nytt.

#hakking #tunisiancroche #heklenål #nettbrett #håndarbeide 

Heklet pose til nettbrettet

 • 16.02.2014, 20:35


Da jeg hadde bestemt meg for å holde benet mitt i ro hele dagen, bestemte jeg meg for å finne frem litt håndarbeidet igjen... Jeg har jo fortsatt ikke blitt ferdig med strikketeppet mitt, men det begynner å bli tungt å snu så jeg bestemte meg for å begynne med noe mindre.

Valget ble å teste ut den nye lange heklenålen min, og da bestemte jeg meg for å lage en pose til å ha mitt Samsung Galaxy Tab 3 8' nettbrett opp i. Jeg mente at jeg husket hvordan denne hekleteknikken skulle gjøres, og det ble ikke så ille... Den høyre kanten ble ikke så fin som jeg skulle ha ønsket, så der har jeg nok ikke gjort helt rett men det blir inni posen så jeg tror ikke at det kommer til å syntes. Kunne jo ha gått på YouTube å sjekket ut hvordan det skulle gjøres, men jeg gadd jo ikke det...

Den ser kanskje veldig smal ut, men den er ikke det i det hele tatt. Hvis den blir for rommelig vil den skli ut, og det vil jeg jo ikke skal skje. Bestemte meg for å lage et hullmønster på toppen som jeg kan tre en tråd til å knyte sammen med. Tror det blir bra til slutt, bilde kommer :o))

Jeg må si at jeg liker mønsteret som kommer fram av denne teknikken, og den blir også ganske fast uten særlig mye elastikk!!

#heklenål #hekle #håndarbeide #samsung #galaxy #tab3 #nettbrett #hekleteknikk 

Da var jeg i gang...

 • 02.10.2013, 22:24

Jeg hadde jo ikke tenkt å begynne å strikke på pleddet riktig enda, nei jeg skulle jo gjøre ferdig bestemorteppet mitt først..... Problemet var bare det at det klødde i fingrene etter å begynne på noe nytt, og tidligere i kveld klarte jeg ikke mere. Jeg ville lage teppet større enn det som sto på oppskriften, og sjekket med en bekjent som allerede har strikket et par tepper av samme garnet om hvor mange masker hun hadde brukt.

Jeg strikket noen omganger før jeg ga meg for i dag... På bildet hadde jeg bare kommet en 5 - 6 runder, men det ble litt mer innen jeg ga meg. Jeg har ikke tatt i strikkepinner på mange år så det var uvant å strikke igjen, men har man først lært det så kan man det :o))Oppdatering på teppeprosjektet kommer etterhvert som det vokser :o))

Plastperler og strykehjern...

 • 04.02.2012, 15:46

Jeg klarte å hente frem litt kreativitet, sånn at jeg fikk ferdig koppunderlaget til jubilanten.. Dette er jo noe de driver med i barnehagen, og kanskje litt barnslig..., hehehe!! Det er akkurat det som er meningen, hjemmelaget bursdagspresang til en person som ikke er så overbegeistret for de tingene, knis!!


Jeg laget tre forskjellige så får de andre kollegene være med å bestemme hvem vi skal gi bort. Det var første gangen jeg har lekt meg med perler på denne måten, og det var faktisk litt gøy!! Å det, syntes faktisk Vinja oxo... Hun lå rett ved siden av meg, og et par ganger kom det en lysrask labb bort på brettet. Før jeg viste ordet av det spratt perlene til alle kanter, og hun så fryktelig fornøyd ut. Jeg var ikke like fornøyd som måtte plukke opp alle perlene, og sortere dem!!

Maleriet i grelle farger og mønster får jeg vente med til i morgen, men da må jeg gjøre det... Alle de andre gavene begynner å ta form og bli ferdig, og da vil jeg ikke være den siste å som alle må vente på :o))Easy Knit...

 • 22.09.2010, 11:07

Jeg har funnet en ny måte å strikke på:

Når jeg var på Nordby i Sverige forrige uke måtte vi en tur innom Panduro.  Der fant jeg disse Loomene som man kan strikke på.  Garnet vikles dobbelt på pinnene som stikker opp, og deretter løfter man underste løkke over. Ved slutten av hver rad vikles garnet en gang på pinnene.  Siden jeg ikke hadde gjort dette før begynte jeg med et enkelt skjerf.  Vikler man ikke garnet for stramt så får man et strikketøy som er mykt og luftig.

Først tenkte jeg at dette her virker tungvindt, og det kommer til å ta forever å bli ferdig.  Det går egentlig ganske raskt, og jeg syntes det er veldig gøy.  En annen positiv ting med å gjøre det på denne måten er at jeg ikke får vondt i armene.  Etter mange års aktiv strikking så kan jeg ikke ta i en strikkepinne uten å få betennelser både her og der. 

Loomene kommer i mange fasonger, runde avlange og denne merkelige som er med på bilde. Hva den skal brukes til er jeg ikke sikker på!!!  Kanskje noen annen vet???

Strikkemønster...

 • 02.08.2010, 15:23

Veninna mi Anne ringte meg til morran i dag.... endelig tilbake fra Danmark! Hun lurte på om jeg hadde noen strikkemønstre igjen?  Jeg lovet å rote i skuffer og skaper for å se hva jeg kunne finne.  Før armene mine pakket sammen, strikket jeg ganske mye å jeg kan ikke huske at jeg har kasta noe av det. 

Jeg fant to Drops blader i sta, men det skal være mye mer.... Har en plastpost med heklemønstre, og inniblandt der skal det oxo være noen strikkemønstre.  Når Anne begynte å snakke om å strikke var det veldig fristende å prøve seg igjen.  Men først må jeg få ferdig en duk som jeg hekler på....  den begynte jeg på for, hva er det nå, over et år siden. Jo det må det være, for det var før jeg fikk kattene.  De har bodd hos meg i 1 år nå. Det er ikke alltid det går så fort, he he..

Problemet med mange av de strikkemønstrene jeg har er, at de er fra 80 tallet, hvor det var høye skulderputer osv.!!!!

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no