hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Kreativ lørdag med god mat

 • 14.01.2018, 16:15

Det var en stund siden vi har hatt en kreativ ettermiddag og kveld, Bestisen og jeg, men i går var det dags... Vi bytter jo på å være hos hverandre, og i går var det Bestisen som inviterte. Det er på mange måter bedre å være hos henne, for hun har nemlig mye større kjøkkenbord. Vi trenger et stort kjøkkenbord, for å få plass til alle fargeblyantene våres... Å vi har mange begge to ;o))

Lenge så favoriserte jeg å bruke tusj når jeg fargela, men så fant jeg jo disse flotte fargeblyantene hos Wish som du kan lese om i et tidligere innlegg HER. Det er jo alltid et sjansespill å bestille slike ting på nett, for man aner jo ikke hvordan de er. Farger de jevnt, er de for harde, for myke eller brekker de hele tiden. De var helt perfekte, og utrolig gode å fargelegge med ;o))Det var denne tegningen jeg holdt på med sist gang jeg skrev om dette, men den tar tid. Masse detaljer og småting som tar tid å gjøre ferdig. Jeg ble ikke ferdig i går kveld heller, men jeg har ikke noe hastverk ;o))Tidligere i uken snakket vi om hva vi skulle ha til middag, og valget falt på fiskepudding og reker i skjell... Dette er en rett jeg skjelden lager bare til meg selv. Egentlig ingen grunn til at jeg ikke gjør det, for det er superenkelt, rask å lage og veldig godt. For mitt vedkommende har det lett for å bli veldig mye kjøtt i desember og litt ut i januar, så det var en velkommen rett.

Jeg var nok ikke 100% engasjert i fargeleggingen, noe som gjør seg gjeldende ved at jeg bare blir sittende å glo på tegningen. Klarer ikke å finne ut hvilken farge jeg skal bruke, eller som passer sammen med de rundt. Så jeg var nesten litt glad når "Hver gang vi møtes" begynte, og jeg kunne konsentrere meg noe annet. Forhåpentlig syntes jeg det er mer spennende neste gang vi setter oss ned for å være kreative ;o))

Hadde du en fin lørdag?

#kreativ #hobby #fargelegging #fargeleggingforvoksne #fargebok #farger #gøy #middag #blogg
 

Hobbykvelden er over for denne gangen

 • 30.12.2017, 22:13

Vi avsluttet litt tidligere enn vi pleier, Bestisen og jeg, når vi har hobbykveld.. Det var ene og alene for at det var ting som må være klar til i morgen, og de gjør seg ikke selv ;o)) 

Jeg hadde jo helt nye fargeblyanter som jeg skulle teste ut, og jeg er så fornøyd med dem. De var er litt hardere enn de jeg har brukt før, men ikke så harde at de ikke farger jevnt. Fargeutvalget er utrolig og man kan virkelig jobbe med skygger for å få fine effekter, hvis man ønsker. 

Jeg syntes at jeg var veldig nøye, og farget inn veldig jevnt... Ser jo nå når det blir forstørret at det ikke var så jevnt allikevel, men det er ikke noe stress for jeg har en liten sak som jeg kan bruke å jevne ut fargene med.

Vi satt å jobbet i ca 5 timer jevnt med et lite avbrekk hvor vi spiste middag, men det er allikevel ganske mye jobb igjen på tegningen. Jeg liker godt når en tegning er detaljert, og det er mye å gjøre med dem. Nå er ikke så flink som mange andre til å sette sammen fargene, men jeg er stort sett fornøyd med mine resultatet. Selvsagt skjer det jo at jeg velger feil farge et sted, og alt blir bare tull...

#hobby #farger #fargeblyanter #fargelegging #fargeleggingforvoksne #kreativitet #morsomt #blogg

Dette skal jeg gjøre i kveld

 • 30.12.2017, 15:24

Som jeg har fortalt før så liker Bestisen og jeg å drive med fargelegging, og vi pleier å bytte på å være hos hverandre på lørdagene med fargelegging. I dag kommer hun til meg, så nå er kjøkkenbordet ryddet og et ekstra bord satt opp ved siden av. Vi må jo ha plass til alle fargene våre, og kanskje noe digg å putte i munnen for å holde kroppen i gang, hihi!!Noen uker før jul bestilte jeg meg disse fargeblyantene fra Wish. De er oljebasert og det er hele 160 av dem i mange flotte farger. Bestis hadde bestilt de tidligere i høst, og har allerede testet de ut å er så fornøyd med resultatet. I kveld skal jeg prøve dem for første gangen, og gleder meg til det. Vi har jo bestilt fargeblyanter før, og har betalt et svimlende beløp for dem. Disse fra Wish betalte jeg kr. 312,- med sendingen. Det er ikke ille ;o))Akkurat nå holder vi begge på med den siste fargeboken til Johanna Basford, som er litt annerledes enn de andre bøkene hennes. Her er det i tillegg til tegningene også en fortelling til dem. Det er gøy å prøve noe nytt.

Nå kom Bestisen så da får jeg avslutt... Jeg skal legge ut noe av det jeg har gjort i et innlegg senere i kveld eller i morgen.

#farger #fargelegging #fargeblyanter #hobby #kreativitet #sammen #blogg

Jeg bare elsker å puzzle

 • 28.09.2017, 21:11

Fra jeg var liten jente har jeg syntes det var gøy å legge puzzle-spill, og det har blitt noen opp igjennom årene. Det har vært små som var raske og legge, og de kjempestore på flere tusen som jeg har brukt en evighet på.

Etter at jeg fikk kattene mine har det å legge et puzzle blitt ganske vanskelig, for de vil veldig gjerne hjelpe til. De som har katter vet akkurat hva det innebærer, at brikkene havner på gulvet og blir borte. Vet ikke hvor mange ganger jeg lå på alle fire å lette etter brikker som var på avveier. Til slutt ga jeg bare opp.

Så oppdaget jeg Magic Jigsaw Puzzles som jeg kunne laste ned på PC'n, og det er faktisk mer gøy enn å sitte med brikkene på bordet. Nå kan jeg uforstyrret sitte å legge det ene bildet etter det andre, uten at en liten pote kommer å skal hjelpe til.Syntes du det er gøy å legge puzzle-spill? Hvis ja, blir det da på PC'n eller på bordet?

#spill #puzzle #puzzlespill #blogg

Det er lov å være barnslig....

 • 05.06.2017, 19:44

Om det er så veldig barnslig vet jeg nå ikke, for det er jo ikke akkurat underlag til kopper og glass jeg lager... Jeg syntes jo det er så gøy å lage forskjellige ting av Hamas perler, og jeg har begynt å få en del forskjellige farger også.

Jeg har snoket en del på Pinterest, og funnet en del fine mønstre som jeg har begynt å teste ut... Det er gøy å lage noe annet enn det "alle andre" lager av disse perlene. Jeg har lagret ganske mange forskjellige prosjekter på Pinterest profilen min, og innimellom går jeg inn å velger ut noe som jeg har har lyst til å lage.

I går var en sånn dag hvor jeg ikke orket å gjøre så mye, så jeg bestemte meg for å være litt kreativ å prøve ut noen av de mønstrene jeg hadde lagret. Det tar tid å lage de store prosjektene, så jeg fikk ferdig kun 4 stykker denne gangen, og nedenfor kan du se de jeg laget :o))Denne fikk jeg lyst til å lage med tanke på terrorhandlingene i London på lørdagen...Har du forsøkt å lage noe annet enn underlag til kopper og glass av Hamas-perler?

#hamas #perler #hamasperler #hobby #prosjekter #lekogmorro #gøy #leken #juni #sommer #blogg

Restegarnsteppe

 • 03.04.2017, 12:39

Som jeg nevnte i går så holder jeg på med "Hakking eller Tunisisk hekling", og jeg forsøker å lage et restegarnsteppe. Jeg kjøpte nemlig opp mange nøster, altfor mange, med flerfarget Odin garn, da jeg skulle lage bestemorsteppe for et par år siden. Nå er det ikke så mye jeg orker å hakke per kveld, så det tar nok litt tid før dette blir ferdig.Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal sette rutene sammen, men det blir noe sånt som på bilde over her. Trodde at jeg hadde veldig mye garn, og at det skulle rekke til et teppe men jeg må nok på et stadie kjøpe noe mere. Det er langt dit enda, og jeg har mange nøster igjen i kurven å ta av. Jeg har funnet ut at det går 2 firkanter på et nøste. Det er greit å ha noe pusle med på kveldene, bare det ikke blir for mye på en gang.Her kan du se hvordan firkanten ser ut på nært opp. Mønsteret blir til ved at jeg hakker 4 masker som ser ut som rettmasker, og 4 som ligner på vrangmasker. Dette gjør jeg fire ganger, og så blir det rett og vrang og omvendt. Det er gøy å prøve noe annet enn vanlig strikking og hekling også!

Har du prøvd deg på Hakking/Tunisisk hekling?

#hakking #tunisiskhekling #håndarbeide #hobby #teppe #restegarnsteppe #mandag #april #blogg

Panduro hadde det jeg lette etter

 • 25.02.2017, 08:30

For noen dager siden fortalte jeg om at det var flere måter å strikke på, og viste fram quic knit/easy knit loomen hvor jeg hadde startet på et sjef. Jeg fortalte også om at akkurat denne loomen var litt for liten til å lage et en cowl (sjerf som ser ut som en hals). 

Når jeg var på Strømmen senter i går, stakk jeg innom Panduro for å se om de hadde den størrelsen jeg var på jakt etter. For når jeg sjekket på nettet, hadde kun samme str som den jeg hadde selv. Til min store glede hadde de faktisk det jeg lette etter, så nå skal det bli en cowl så snart jeg finner et kjukt myk garn som ikke klør, hihihi!De hadde også Tunisiske heklenåler, som jeg også hadde sett etter og de hadde dem i flere tykkelser. Jeg kjøpte da med meg 6 mm og 12 mm. Har prøvd meg på tunisisk hekling for en stund til, og det var veldig gøy. De heklenålene jeg hadde fra før var ganske tynne, og da blir arbeidet veldig tett. Nå skal jeg forsøke meg med disse som er større, og det skal virkelig bli interessant :o))

#hobby #håndarbeide #strikke #quickknit #easyknit #loom #hekle #tunisiskheklenål #februar #lørdag #blogg

Noe jeg har laget i dag

 • 26.12.2016, 23:28

Selv om formen ikke var på topp i dag, har jeg heller ikke orket å være helt uvirksom.... Jeg satt meg ved skrivebordet etter frokost, og dro fram esken med plastperler for å se å om jeg fikk til å lage noe jeg hadde sett på Pinterest. Der kan man finne mye spennende :o)) Ikke bare barna som kan være kreative med plasperler, det kan vi voksne også!

Nedenfor følger bilder av hva jeg har produsert i dag!

Det er litt pirkete arbeid, spesielt når man forsøker å følge et mønster... Jeg gjorde feil noen ganger, sånn at antall perler ikke stemte på den ene siden. Da var det bare å sjekke å telle til man fant ut hvor man hadde gjort feil å rette det.

#hobby #perler #plastperler #tidsfordriv #figurer #blogg

Fargelegging for voksne

 • 13.11.2016, 15:49

Fra jeg var barn har jeg vært veldig glad i å tegne og fargelegge... Tegningen ble mer og mer lagt på hylla, men dette med fargelegging har jeg fortsatt med. De siste årene har jo dette blitt veldig populært, og flotte Johanna Basford fra England lager noen fine bøker som gjør at det klør i fingrene etter å sette i gang. Jeg har en god venninne som er like interessert i fargelegging som meg, og vi pleier å møtes jevnlig med tusjer i alle regnbuens farger og fargebøker.

I år har hun vært veldig kreativ og har kommet ut med tre bøker... Tegningene som jeg har fargelagt og viser fram i dette innlegget er fra boken, Lost Oceans.

#farger #fargelegging #farebok #fargebokforvoksne #lostoceans #johannabasford #hobby #kreativitet #blogg

En bok i øret eller i hånden

 • 28.08.2016, 21:49

For en stund siden kjøpte jeg de fire første bøkene i Outlander-serien på engelsk, og med frisk mot begynte jeg å lese... Det gikk litt tregt i begynnelsen, men så tok det seg opp. Etter et par dager dabbet det av med lesingen, og det har vært vanskelig å komme i gang igjen.

Bestis Anne fortalte i går at hun hadde lastet ned en app på telefonen som heter Storytel. Der kan man laste ned bøker og høre dem på telefonen, nettbrettet eller pc. Det hørtes veldig fristende ut, så jeg lastet ned appen i går kveld for å bruke den i dag.Til min store glede lå alle Outlander-bøkene på engelsk der, og jeg passet på å legge dem i bibloteket med en gang. Siden det ikke akkurat har vært nydelig vær i dag, har jeg sittet det meste av dagen foran skrivebordet med hodetelefonene på å hørt på Outlander. Mens jeg hørte på satt jeg å fargela i fargeboken min, og timene bare fløy avgårde. Til slutt verket det i ørene pga hodetelefonene, og jeg var støl av å sitte for lenge stille. Til slutt måtte jeg bare legge bort "boka" og komme meg opp på bena og røre litt på meg. Jeg kom meg igjennom 9 kapitler, og det hadde tatt noen timer å komme meg igjennom. 

Det kan nok hende at hører et kapittel til innen jeg tar kvelden i dag...., vi får se!!Denne tegningen jobbet jeg med i går når jeg var hos Anne, og jeg ble ferdig med den også :o))Dette er tegningen jeg har jobbet med i dag, men den er ikke ferdig enda. Jeg har igjen litt midt i tegningen, men det er for mye jobb til at jeg blir ferdig med den i dag. Akkurat nå orker ikke øynene og hodet mitt noe mer. Nå som tegningen er forstørret ser jeg jo at fargeleggingen ikke er helt jevn, men det får bare være sånn
.
Til morran i dag dro jeg fram husmorgenet, og fikk skiftet sengetøy og satt i gang en maskin med klær... Etter det var husmorgenet slitent å måtte hvile seg resten av dagen gitt :o))

Har du hørt om Storytel?

#storytel #lese #lydbok #tekstbok #outlander #serie #hobby #fargelegging #fargeleggingforvoksne #fargebok #blogg #august #august2016 #søndag 

Fram med fargeboka

 • 07.08.2016, 19:37

I går var bestis Anne på besøk hos meg. De siste lørdagene vi har hatt sammen har, har vi sitter med vært vårt strikketøy. Ikke denne dagen nei, nå var det fargelegging som gjaldt. Jeg kan knapt huske sist jeg hadde det framme, og det tok litt tid å komme inn i det igjen.

Det som var litt trøblete til å begynne med, var å klare å sette sammen rette farger. Etter en stund kom jeg da inn i det igjen, og alt gikk ganske greit.

Når klokka nærmet seg 17:30 så avsluttet vi fargeleggingen og gjorde oss klar til å dra. Vi skulle kjøre M til Gardermoen, for å reise hjem. Han har flyttet og har tømt leiligheten sin denne helgen. Terje og Kine hadde dratt tidligere på dagen med flyttelasset.

De ble dessverre sittende fast ved Bygdøy i 3 timer pga oversvømmelse i veien, og ble veldig forsinket. De var ikke framme før etter midnatt. Vår tur til Gardermoen var langt mindre trøblete.

Vel hjemme igjen satte vi oss igjen ned ved kjøkkenbordet med fargebøkene våre, og vi ble sittende der helt til Anne dro hjem til sitt.

#farger #fargebok #hobby #gardermoen #flyttelass #flytte #lørdag #venninnekveld

Fargerik dame med blå øyne

 • 29.07.2016, 00:57

Når jeg sitter med en blyant eller en penn i hånden å det er et stykke papir foran meg, må jeg bare lage noen tegninger. Ikke det at jeg så veldig flink, men jeg syntes allikevel at det er veldig gøy å tegne. Det blir alltid et øye, en munn eller et helt ansikt på noe som skal se ut som en dame/kvinne. Kroppen er det sjelden jeg lager, bare ansiktet.

I forrige uke fant jeg en app som heter Sketch Guru, som jeg lastet ned på nettbrettet... Det er rart å tegne på nettbrettet, men også litt morsomt. Forrige dagen ble det en ny dame som så dagens lys, men hun ser ikke så happy ut akkurat. Tror jeg tegnet om munnen hennes 7 ganger innen jeg til slutt ga opp å få den som jeg ville... Resultatet kan du se her :o))#tegning #sketchguru #app #nettbrett #hobby #fargerik #moro #gøy #nytt #blogg

Her kommer en til

 • 24.07.2016, 23:44

Når jeg først var i gang med å tegne litt, så måtte jeg jo prøve fra nettbrettet også. Nå var det jo sånn at jeg hadde ikke noe pain-app der, så jeg måtte laste ned en først. Det er jo mange og velge mellom, men jeg fant tilslutt noe som het Sketch guru som jeg fikk lyst til å prøve. Jeg er jo glad i doodle og tegne, og både vanlig Paint og Sketch guru er verdt å øve en del mer på.

Nedenfor følger mitt første forsøk på Sketch guru!
#tegne #paint #sketchguru #hobby #art #moro #blogg

Øvelse gjør mester

 • 24.07.2016, 21:43

Jeg fikk så lyst til å prøve å lage en tegning i Paint, noe jeg har gjort noen tamme forsøk på tidligere uten særlig hell. Vet nå ikke om det ble så veldig bra, men jeg skal da ha for forsøket. Frodith er jo så innmari flink til å tegne i paint, bare se HER, og legger stadig ut fine og morsomme tegninger. Jeg brukte PC'n og det var ikke så enkelt, kanskje det er lettere hvis jeg bruker nettbrettet.

Når jeg ser på dette vesenet jeg har tegnet, så er ikke vakker det som ramler ned i hodet mitt akkurat, hehehe!!#tegning #kunstverk #pain #forsøk #hobby #blogg #frodith

Jeg doodler

 • 21.06.2016, 23:24

Jeg klarer simpelten ikke å la være å doodle, eller skrible/tegne... Har jeg en pen eller blyant i hånden, og papir foran meg så begynner jeg uten egentlig å tenke på hva jeg driver med. Noen ganger skriver jeg noen ord i en finere skrift, men som oftest tegner jeg øyer med lange øyevipper. Noen ganger kan det hende at det blir noe som kan ligne på en menneskelig skikkelse også. Vakkert er det ikke alltid :o))

I går doodlet jeg i vei på noe reklame som hadde kommet  i postkassen, og da ble det jammen et par dameskikkelser og en jeg ikke helt vet hva er, hihihi!
Hvordan er det med deg, skribler du i vei hvis du har papir og en pen i hånden?

#doodle #tegne #skrible #pennogpapir #tegning #blogg

Kalorifritt

 • 20.01.2016, 22:56

Mange syntes nok at dette er en hobby for barn, men jeg syntes nå at det er ganske gøy jeg da selv om jeg er voksen. Litt gøy å forsøke seg på litt forskjellig ting, og teste ut forskjellige teknikker for å se hva som fungerer og ikke. Nedenfor er et lite knippe av det jeg har "lekt" meg med i dag.Ble inspirert av mitt favoritt godteri, Basset Allsort, og bestemte meg for å lage noen som kunne ligge i en skål på bordet. Jeg skal ikke spise noe snoop nå før påske, men det er jo greit at det står noe på bordet.... Selv om det ikke er spiselig :o))


Noen av disse underlagene til glass og kopper viste jeg i går også, men jeg laget noen flere nå i ettermiddag. På de sist har jeg brukt selvlysende selvlysende perler for å fylle opp mellom mønstrene, noe jeg syntes er ganske stilig. Bare så synd at det ikke kommer fram på bildene.


Jeg har forsøkt å gjenskape mitt favorittkors som jeg kjøpte i England, men det var ikke så veldig enkelt. Likevel så syntes jeg at resultatet ikke ble så aller verst. De to nederste radene måtte jeg smelte på etter at korset var ferdig, fordi malen jeg brukte ikke var stor nok. De to radene syntes jeg ikke var så veldig pene.

I morgen kan jeg gå tilbake til å strikke litt på sjalet mitt igjen, som jeg har måtte la ligge et par dager for å ikke slite ut armene og hendene mine helt. Nå kjennes de helt fine ut igjen, så da kan jeg ta noen rader igjen. Jeg har noen flere prosjekter i hode også som jeg har lyst til å sette i gang med. Vinterkveldene er fine å bruke på hobbyvirksomhet, for det frister ikke mye å gå ut på tur når det er så kald.

#kalorifritt #hobby #perler #hama #plastperler #basset #allsorts #underlag #bordbeskyttelse #kors #england #perlekors #plastkors

Helt hekta....

 • 08.07.2015, 20:13

I går hadde jeg masse planer for hva jeg skulle gjøre etter at jeg kom hjem fra jobb... Yeah right, det ble det definitivt ikke noe av, for jeg fant fram fargeboken min, og da var det gjort, Jeg klart ikke å løsrive meg fra fargeleggingen, før lenge etter at jeg burde ha gått å lagt meg. Det er jo så morro og man blir helt avhengig å bare gjør litt til, og litt og litt til. Før man vet ordet av det har det gått flere timer.


Når jeg var ferdig med denne så var det egentlig på tide å krype under dyna, men så snudde jeg om arket for å se hvilket bilde som var på baksiden....


Der dukket denne hodeskallen opp, og jeg tenkte at jeg "bare" skulle legg inn litt fyllfarge. Innen jeg klart å pakke sammen alt sammen var klokka nesten 01:00, og det var jo helt idiotisk å sitte oppe så lenge. Ser nå at jeg nok burde ha ventet til i dag med å begynne, for det var ikke så jevnt og pent som jeg skulle ønske at det var. Boka ligger lar ved siden av meg, og det klør i fingrene mine etter å ta fatt igjen. Først og fremst skal jeg fixe litt på ujenvhetene før jeg går videre.

Jeg har alltid syntes det er morro å sitte å dudle og fargelegge, men at jeg skulle bli så hekta hadde jeg aldri trodd, hehe!!

#fargelegging #hekta #avhengig #hobby #morro #kreavtiv

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no