hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Det durer og bråker...

 • 16.08.2018, 13:43

De siste ukene har borettslaget mitt hatt et firma på plass til å skifte ut de gamle takrennene, noe som var nødvendig i aller høyeste grad. Vi går jo mot høsten, og med det følger regnvær å da er det viktig at vannet går den veien det skal. Ikke spesielt festlig hvis det skulle på innsiden av bekledning osv

Det som kanskje ikke er like festlig er at det er nesten uframkommelig ute i gården til tider. Både store og små kraner som står på begge sider av blokkene. Det forsinker en stakker som har dårlig tid til en avtale, når kranen må flyttes for at man skal komme ut med bilen. Har bare skjedd en gang, men det skapte problemer for flere av oss ettersom vi ikke viste de skulle komme. Mer under bildet.Jeg har egentlig ganske godt sovehjerte, men duringen av kranene har lokket meg ut av søvnen flere morninger. Akkurat det syntes jeg ikke er så festlig, men nå har kranene heldigvis flyttet fra den siden soverommet er til stuen. Det eneste jeg må passe på nå, er at jeg er påkledt når jeg står opp om morgenen. Litt pinlig i går da jeg sto opp, og et fjes stirret inn på meg i det jeg gikk lettere kledd ut på kjøkkenet... 

Skal bli deilig når de er ferdig med min blokk, noe jeg tror ikke blir så veldig lenge tid.

#bråk #lyder #durer #arbeid #oppgradering #takrenner #borettslag #vekket #blogg

Den første kaffekoppen

 • 07.07.2018, 11:42

Hva er det med den første koppen med kaffe? Hvorfor gjør den så utrolig godt for kroppen? Nå kan jeg bare svare for meg selv, og svaret er enkelt.... Jeg klarer meg bare helt enkelt ikke uten. Er jeg trøtt eller ugrei i kroppen, så føler jeg meg alltid mye bedre etter at jeg har fått drukket den første koppen med kaffe. Det er som om den sparker i gang det indre maskineriet.

Forskerne påstår gang på gang at kaffe ikke gjør at man føler seg mer våken om morningen, at kroppen kvikner til, at man får mer energi til hjernen og listen bare fortsetter. Drikker disse menneskene kaffe selv? Jeg må jo bare spørre, for når det gjelder min kropp og min hjerne så fungerer det helt motsatt av hva forskerne sier ;o))


Licensed from: freephotocc pixabay.com

Nå har jeg akkurat drukket min første kopp kaffe, og i dag kjennes det som om kroppen trenger en kopp til innen jeg kan starte dagen ordentlig.

#morgenkaffe #kaffe #blogg

Jeg kjente det etterpå...

 • 07.07.2018, 00:26

Siste treningsøkt denne uken gikk i grunnen ganske greit, og jeg presset meg litt mer enn på onsdag. Det fungerte ganske bra, men jeg kjente det godt i skulderen og i knærne mine. Ikke sånn at det ble et stort problem. Med en gang føltes det som om jeg hadde masse energi i kroppen. Nå i kveld derimot kjennes det vel ikke fult så godt kanskje....

Det som er litt vanskelig er å finne akkurat hvor hard jeg skal ta i på hver av øvelsene, sånn at jeg ikke blir satt tilbake pga smerter. Håpet er jo at jeg skal kunne ta et steg fram, og forbli der i stedet for å ta et eller to steg tilbake. Ikke lett å finne balansen, men klarer det nok til slutt ;o))


Licensed from: lograstudio pixabay.com

Det som er litt frustrerende er at jeg var så utrolig myk i kroppen før. Jeg kunne sitte i yogastilling, legge begge bena (ikke samtidig) bak hode, og nesten gå ned i spagaten. Nå har jeg ikke sjansen til å få til noe av det. Prøvde å sitte i yogastilling for en stund siden, hihi.... Jeg klarte nesten ikke å rette ut bena igjen etterpå, og jeg fikk nesten panikk. Prøver nok ikke det igjen nei ;o))Etter at jeg var ferdig å trene dro jeg raskt hjem og ordnet meg litt å skiftet, før jeg satt meg i bilen å dro opp for å hente Bestisen og nisen. Vi hadde bestemt å møtes for å spise lunch hos Jordbærpikene på Triaden, før vi skulle fredagshandle. Jeg hadde bare spist en liten yoghurt på morningen, så jeg var skrubbsulten og kjøpte meg en egg og bacon meny. 

Merker at det er ferietid, for det er lite folk på shoppingsentrene om dagen. Man slipper å gå rundt i kø når man skal handle, noe jeg bare hater. Jeg la merke til at alle jeg møtte så ut som om de hadde veldig god tid, ingen stresset rundt. Vi stresset ikke mye vi heller hvis jeg skal være ærlig ;o))

Det er ikke ofte jeg legger kroppen i vannrett stilling etter middagen, men i dag måtte jeg bare gjøre det. Smøg under dyna og sovna nesten før hode traff puten. For at jeg ikke skulle sove bort hele kvelden satte jeg alarmen på. Det gjorde det veldig godt å få seg en strekk, og få litt energi tilbake i kroppen ;o))

#helse #trening #øvelser #sliten #vondt #kroppen #jordbærpikene #triaden #lunch #vennetreff #shoppe #hvile #blogg

Skulle egentlig bare late meg

 • 05.07.2018, 23:04

Det begynte egentlig veldig bra med at jeg sov veeeeldig lenge, etterfulgt av en lang kaffepause foran TV skjermen. Av og til er det greit å innvilge seg en ordentlig lat dag, så lenge det ikke blir hver dag. Som sagt begynte det veldig bra, men så fikk jeg maur i rumpa å spratt opp.

Jeg begynte å rydde litt i noen papirer, og fikk kastet en haug  jeg ikke lenger trengte å oppbevare.  Når jeg først var så godt i gang, gikk jeg løst på det som egentlig er ment som et bøtteskap/kott. Nå hadde det derimot blitt litt av et roteskap, hvor jeg ikke lenger fant igjen noen ting. Det tok litt tid å ta alt ut av skapet og få oversikt over det som var der, og konstatere at mesteparten bare kunne kastes. Da jeg var ferdig, fikk jeg faktisk plass til støvsugeren inne i skapet. Det hadde jeg aldri trodd var mulig da jeg startet å rydde 😊


Licensed from: tookapic pixabay.com

Så dagen hvor jeg skulle sitte med bena høyt og ikke gjøre noen ting, ble langt mer aktiv enn jeg trodde den skulle bli. Fortsetter jeg sånn har jeg full oversikt over alt i skapene mine om ikke lenge. Må passe på når jeg har gode dager når noe skal bli gjort 😊

#lazy #lat #rydde #oversikt #aktivitet #rot #blogg

Hviledag...

 • 24.10.2017, 12:37

Etter en lang dag på AHUS i går, trengte jeg virkelig å sove lenge i dag... Nå blir det jo sjelden sånn som jeg bestemmer, hihi, nei da jeg våknet litt før 8 i dag jeg. Lys våken, og ikke en sjanse til å sove noe mer. Så da sto jeg like godt opp, ryddet litt og ordnet med morgenstellet til kattene, og laget meg en god frokost. Sistnevnte er ikke noe jeg rekker hver dag...

Jeg har en feriedag i dag også, og det er derfor jeg kan ha en hviledag i dag.

Heavy Rain

Licensed from: HomeStead Digital / yayimages.com

Ute er det en grå og regntung dag, og det er egentlig veldig deilig å kunne tilbringe den inne i varmen. Varmeovnene står på, sånn at det er lunt og godt. Vinja ligger rett ut på senga mi og sover, mens Ronja ligger på det lodne skinnet på gulvet. Det er ikke noe jeg trenger i butikken, så jeg skal bare nyte dagen inne å se film på Viaplay...

#hviledag #regn #grått #katter #sliten #feriedag #blogg

Jeg sorterer og sorterer...

 • 14.10.2017, 14:25

I går etter at jeg kom hjem ryddet jeg i kjøleskapet, og fikk samlet sammen annet rusk og rask som skulle kastes. Ettersom det styrtregnet orket jeg rett og slett ikke å gå ut med alle posene mine da, og satte dem i en krok på kjøkkenet til i dag. Vinja skal jo være med når jeg gjør noe, og søppel er jo spennende.....Det er ikke alltid like lett å sortere hva som skal hvor, men stort sett går det ganske greit. Vi sorterer jo i papir, plast, matvarer og alt det andre hver for seg. Hihi, jeg burde kanskje ha ryddet litt i skohyllen før jeg tok bilde, for der var det rotete....!!!Her om dagen oppdaget jeg at vi hadde fått nytt søppelskur til papir, og jeg syntes virkelig det var smart og fint. Det beste med skuret er at nå er det kun en liten sprekk til å putte papiret i. Det gjør at alle må dele opp store pappesker og lignende, for å få kastet det. Jeg har alltid gjort det, for på den måten ta ikke pappen så stor plass. Andre har ikke tenkt i de baner, og det har resultert i at kontainerne blir unødvendig fulle lenge før hentedagen... Skal bli interessant å se hva folk gjør nå!!!

#søppel #sortering #kildesortering #søppelskur #blogg

Da har jeg gjort min plikt

 • 08.09.2017, 16:30

Klokka ringte tidlig her i Casa Fres og Knurr i dag, og det var ikke fritt for at jeg var ganske trang i øynene. Jeg jespet meg fra senga og inn i dusjen, og våknet vel egentlig ikke noe mer av det kjølige vannet ;o)) Årsaken til at jeg måtte opp så tidlig, var at jeg hadde en tidlig time til behandling/trening.

Etter å ha vært ekstremt stiv i nakken og skuldrene i en uke, var det både godt og vondt å trene. Når jeg var ferdig, var jeg mykere og smertene mye svakere ;o))

Jeg gjorde noen små ærender, og så dro jeg ned på Bryn Senteret hvor det var satt opp et hus hvor man kan forhåndsstemme. Hadde funnet fram valgkortet mitt, og lagt det i veska sånn at jeg kunne stikke innom når jeg hadde anledning til det. Bare tanken på det kaoset som er oppe ved valglokalet, får stressnivået til å nå nye høyder hos meg. Det var ganske mange som hadde bestemt seg for å stemme i dag, så det dannet seg snart en liten kø!!


Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg hadde tatt mitt valg til hvilket parti jeg skulle stemme på for lenge siden. Så det var ikke så mye å tenke på da jeg kom inn bak forhenget. Man bør egentlig ha tatt et valg før man kommer til valglokalet, for det partiene lover i øst, vest, sør og nord i disse valgtider...., ja se det kan man ikke stole så mye på.

Har du vært å stemt enda, og har/hadde du bestemt deg for hvilket parti som skulle få din stemme?

#valg #stortingsvalg #valglokale #bestemt #vondter #skuldre #nakke #smerter #trening #behandling #høst #september #fredag #blogg

Jeg har da begynt..

 • 27.08.2017, 19:56

De som kjenner meg har vel hørt ganske lenge, at jeg snart må begynne å rydde i skapene mine. Det har bare blitt med praten, men i dag fikk jeg endelig begynt. Jeg tenkte det sånn at nå tar jeg et skap, i stedet for å sette i gang det store prosjektet med å ta dem alle sammen.
 

Volunteer holding clothes donation box
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Jeg valgte det skapet hvor jeg har alle gensere, og jeans... Alt sammen ble dratt ut og lagt på senga, og jeg var hard å ga bort alt som jeg ikke hadde brukt det siste året og kanskje også lenger. Når jeg var ferdig, endte jeg opp med en stor pose med jeans, og to poser med gensere. Disse skal jeg kjøre ned å legge i Fretexkontaineren nede i Smalvollveien. 

Tenker at hvis jeg tar et skap om dagen eller annenhver dag, så blir jeg ganske raskt ferdig. Da kan jeg gå løs på skjenken og hjørneskapet i stua. Der vet jeg at det er mye som enten kan kastes eller gis bort. Begge disse møblene skal bort også, og mer moderne å anvendelige møbler skal kjøpes inn. Jeg har allerede valgt ut de nye møblene, men jeg vil ikke gå til anskaffelse av dem innen de gamle er ryddet og fjernet.

En annen ting jeg også har sagt jeg skal får gjort en stund, er å feste ender på et teppe, 3 sjal og 3 duker som har blitt liggende en stund. I dag vettu fikk jeg endelig ro i kroppen til å sette meg ned å gjøre det. På teppe var det så mange ender at jeg holdt nesten på å gi opp. Jeg hadde brukt et pleddgarn på det, og var veldig uheldig med de nøstene jeg hadde kjøpt. Det var flere knuter og andre rariteter som gjorde at jeg valgte å klippe av litt av garnet. Heldigvis var det ikke så mye å feste på de andre 6 prosjektene.... Nå er det i alle fall gjort, og alt er klart til bruk :o))

Jeg har en stor kurv med garn til nye prosjekter... Noe av garnet er satt av til nye pulsvanter, som jeg bruker fra tidlig på høsten og igjennom hele vinteren. Jeg har kjøpt garn i mange forskjellige farger, og når jeg kikker opp i kurven er det veldig vanskelig å velge hvilken farge jeg skal begynne med, sukk!!

#rydde #kaste #gibort #fretex #klesskap #klær #håndarbeid #teppe #sjal #duk #nyeprosjekter #prosjekter #fargeglad #sensommer #august #søndag #blogg
 

 

Det skjer ting på Youngstorget

 • 06.07.2017, 23:05

Det er evig lenge siden jeg har vært borte på Youngstorget her i Oslo, og jeg hadde ikke fått med meg at nummer 3 skulle rives. Overraskelsen var defor stor når jeg rundet hjørnet i Toggata, for å gå tilbake til jobben igjen etter endt lunchpause i dag. Det meste av bygningen var allerede revet, og kun et tomt skall var tilbake.
 
Her sees Youngstorget som det en gang var, og det er bygningen som jeg har markert som er den som skal rives. Det er Thon som står for prosjektet, og han skal jo bygge opp nytt igjen. Personlig så syntes jeg de burde sette opp noe som ligner på bygningen på venstre side av Folketeaterbygningen, men etter å ha sjekket så ser jeg at ikke det kommer til å skje.Dette er slik den nye bygningen skal se ut... Den er stilren og pen, men ikke i tråd med resten av bygningen i området. Jeg vet jo at mange syntes det er flott med nye bygninger, og ja de kan være fine men jeg er jo så glad i den gamle stilen. Syntes det er trist at de river de gamle husene, i stedet for å vedlikeholde og oppgradere dem.

Det nye bygget skal ha serveringsted på gateplan, og så blir det kontorlokaler i etasjene over.

#youngstorget #gammelt #nytt #rive #fjerne #fornye #moderne #sommer #juli #mandag #blogg

Det ser grått ut....

 • 20.06.2017, 12:17

Ute skinner vist sola, men det er ikke så lett å se igjennom de skitne vinduene mine... De skulle ha vært pusset for lenge siden, men så ventet jeg på at de skulle feie gatene for skitt, og når de endelig fikk gjorde det klarte jeg ikke å løfte armene såpass høyt at jeg klarte å pusse dem. Å så går no dagan, og dager blir til uker.....!!

Jeg tenker med gru på hva den gode husmor sier, hvis hun hadde sett vinduene mine... Hun hadde gremmes å ristet på hode!!

woman cleans the windows
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Jeg håpet å få tatt dem i løpet av denne uken, men i dag våknet jeg med en skikkelig stiv nakke og smerter nedover i skuldrene... Det føles som betennelse, noe som jeg kan få akutt.... Om det var for at jeg forsøkte meg på litt hagearbeid i går, eller om det var en annen årsak vet jeg ikke... Uansett så ble det en dag hjemme med smertestillende midler for å ta toppen av vondtene :o(( Jeg får se ann til i morgen, hvis det ikke er bedre så må jeg ringe legen for å fremskynde timen min. Jeg har time til fredagen, men det kan fort bli for lenge å vente.Utenfor soveromsvinduet mitt står en stor fin tuja, som ikke ble barbert da vi hadde dugnad i våres. Det har resultert i at jeg nå ikke får opp vinduet mitt, og da får jeg heller ikke pusset det på utsiden når jeg engang orker å gjøre det. Jeg avtalte med vaktmesteren i går at han skulle ta den elektriske kutteren en dag denne uken, og frisere busken på toppen.

#vinduspussing #rentogpent #skullehagjort #betennelse #vondter #nakke #skuldre #hjemme #sommer #juni #tirsdag #blogg
 

Like hardt hver gang....

 • 08.06.2017, 08:29

I dag kimte alarmen kl 5, og det var slettes ikke så enkelt å komme seg opp... Allikevel klarte jeg det før alarmen ringte på nytt noen minutter senere. Årsaken til at jeg måtte opp så tidlig var for at jeg skulle levere FORDEN til service på verkstedet, og hvis man skal få den igjen i sånn någenlunde tid lønner det seg å være der kl 7. Jeg var der rett etter at de hadde åpnet dørene, og da var det allerede 6 stykker foran meg.....

Tired Student
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Jeg kjenner allerede nå at øyelokkene er veldig tunge, så det blir nok noen kopper med sterk kaffe ut over dagen ;o))

#trøtt #tidlig #service #bil #forden #ford #sommer #juni #blogg

Mens jeg ventet

 • 07.06.2017, 23:00

Nå står FORDEN i garasjen, og nærmest ståler... Den har vært og fått seg en god vask både innvendig og utvendig, i tillegg til at lakken ble avfettet. Det er lenge siden den har vært så blank og fin... Hihi, det var nesten sånn at jeg syntes det var synd å kjøre den ut i regnet å møkke den til.... 

Mens jeg ventet på at de skulle bli ferdig med bilen, tok jeg meg først en runde rundt på Bryn Senteret å kikket i noen butikker... Etterhvert hadde jeg sett det som var å se, så jeg stakk inn på Al Dente for å ta meg en kopp kaffe og et kakestykke. Det var etter kl 16 så det var ikke akkurat det store utvalget, men jeg fant til slutt et stykke som så fristende ut. Det var veldig søtt, så det passet godt med en stor kopp kaffe til :o))Hihi, jeg glemte helt å ta bilde av kaken før jeg begynte å spise, så det ble et ordentlig rotebilde dette her....

#forden #ford #bilen #minbil #vask #uteoginne #bryn #aldente #kake #kaffe #kakeogkaffe #sommer #juni #blogg

Nå tar de snart vannet

 • 29.05.2017, 08:55

Før helgen fikk vi et skriv fra styret i Borettslaget, som informerte at vannet ble borte mellom kl 9 og 14 i dag. 

Med det samme jeg leste lappen kjente jeg at jeg ble stresset, og det har kvernet rundt i hodet mitt hele tiden. Så kommer sånne dumme tanker, HVA skal jeg gjøre hvis jeg må på toalettet?? For det er vel akkurat i slike situasjoner man faktisk må på toalettet, HELE TIDEN!!! Det er jo egentlig ikke noe big deal, men jeg greier å gjøre det til det.
Vannkannen er fylt opp, boblevannflaskene bobler over og før jeg løper av gårde til trening skal jeg også fylle opp kapselmaskinen, og dermed er jeg klar til en vannløs dag. Til tross for at alle disse vannbeholderne nå er fylt til randen, så betyr ikke det at jeg kan frotse i bobler og kaffe...., for det er fortsatt ikke anledning til bruke toalettet. Bare for å ha sagt det!!

Jeg vet at jeg lager storm i et vannglass når jeg bekymrer meg over sånne ting, men jeg klarer bare ikke å la være :o))

#vannmangel #vann #panikk #uten #vannkanne #kapselmaskin #toalettbesøk #mandag #mai #blogg

Oj som den flyr opp og ned...

 • 27.05.2017, 23:22

Da jeg glasset inn balkongen min for noen år siden, måtte markisen min taes ned. Da den skulle sette opp igjen viste det seg at bommen var for kort, slik at ny måtte bestilles. Det gamle stoffet ble satt på den nye bommen, men dessverre er det ikke helt riktig satt på så når det blåser flyr markisen opp og ned. Det er ikke bare irriterende, men jeg er også ganske nervøs for at skruene som sitter i rammene til glasset skal gi etter!

Jeg skulle ha kjøpt nytt stoff som passer til bommen, men jeg har ikke råd akkurat nå. Derfor må jeg finne andre måter å stabiler bommen på...

Det har blåst ganske mye i dag, og makisen har flakset opp og ned hele tiden. Tilslutt fant jeg et nøste med hyssing, og festet den ene enden i markisen og den andre i vinduskroken. Det var bare en midlertidig løsning, som fungerte/fungerer akkurat nå. Da jeg var på Brynsenteret stakk jeg innom Clas Ohlsson å kjøpte noe sterkere, og et par karabinkroker til å holde det på plass. På den måten er det også enkelt å løsne anordningen når markisen skal forandre posisjon....

Jeg gadd ikke å gjøre noe med det i dag, det får vente til i morgen formiddag... Det er en enkel anordning så det tar ikke lange stunden å ordne det til :o))

#markise #bom #flyr #vind #bom #balkong #lørdag #mai #blogg

Ikke helt som jeg trodde

 • 13.05.2017, 12:11

For et par uker siden fikk alle beboerne i borettslaget et skriv fra Brann- og Redningsetaten, hvor de informerte om at de ville komme på befaring i leiligheten. Dette skulle selvsagt foregå på dagtid, og for oss som jobber betyr det at man må omorganisere dagen for å få det til. De hadde satt opp to tidspunkt hvor de kunne komme, og ingen av dem passet for meg!

Jeg ringte dem å fikk heldigvis avtalt en ny tid i går, hvor jeg ikke var på jobb, etter at jeg hadde vært hos manuellterapeuten.Jeg trodde at de skulle ha en ordentlig sjekk av hele leiligheten...., men det var tydeligvis ikke en sånn type kontroll de skulle ha. Brannmannen som kom var en kjekk ung kar fra Valset, og han sjekket at jeg hadde rett røykvarsler på rett sted, at pulverapparatet og brannteppet var der det skulle. Jeg hadde pulverapparatet i feil rom, og det samme med brannteppet. Jeg flyttet dem mens han var der, sånn at han så at alt var på stell innen han gikk. Naboen var ikke hjemme, så jeg låste han inn for å gjøre samme sjekken der. 

Min røykvarsel er av gammel dato, men fungerende, og da jeg sa at den burde vel ha vært byttet ut med de nye vi hadde fått av borettslaget, sa han nei det trengte jeg ikke. De nye levde ikke opp til forventningen, slik at de ville komme med en oppfordring til borettslaget om å gå til anskaffelse av den typen jeg har. Nå slipper jeg å gå rundt å ha dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde byttet ut min gamle røykvarsler, puh!!

#brannogredningsetaten #brannvesenet #befaring #sjekk #hussjekk #brannslukningsapparat #røykvarsler #fredag #mai #blogg

Dette blir fint.....

 • 05.05.2017, 00:28

Rundt blokkene våre har vi gressplen, og hvert vår settes det frem krakker på enden av blokkene.... I år har vi fått nytt bord og to frittstående krakker i hvitt. Plenen er jo ikke helt flat så ingen av møblene står støtt, noe som gjør at det ikke er så greit å sette fra seg noe. En nabo fortalte meg at de skulle legge heller, og lage en fin plass til krakkene og bordet.

For et par dager siden startet arbeidet, og i ettermiddag var jobben nesten ferdig. Det mangler bare et par heller, noe som sikkert er klart i løpet av morgendagen. Det kommer til å bli så fint 😊 Jeg har ikke sett hvem som gjort jobben, men jeg går ut fra at det er vår flinke vaktmester. 

Det kommer til å bli fint å sitte der når det blir varmere i været... Går man ut å setter seg kommer det som regel noen andre også, eller de kanskje går forbi på veg hjem å stopper for en prat 😊

#borettslag #utearealer #sitteplass #heller #krakk #bord #trivsel #hygge #torsdag #mai #blogg

God morgen!

 • 24.01.2017, 09:06

Jeg stakk bare innom for å si god morgen, for er det ikke det da? Her i Oslo har vi fått igjen sola og den blå himmelen, og da stiger både humøret og energien i kroppen.

#godmorgen #god #morgen #tirsdag #januar #blogg

Velvære og møte i dag...

 • 23.01.2017, 13:24

En ny uke har startet med nye muligheter og utfordringer... I dag har jeg time til pleie og velvære av føttene mine, og det skal bli helt fantastisk. Det er ikke det at jeg ikke klarer å ordne bena mine selv, men det er jo så deilig å lene seg tilbake i den gode stolen å la noen andre gjøre jobben.

Mens bena mine står i bløt kan jeg nyte en kopp kaffe eller en kopp med te. Det er et lite pusterom i en stressende hverdag.

Etter at jeg har hvert til fotpleie skal jeg til Humanetisk Forbund på et introduksjonsmøte. Jeg meldte meg inn der i fjor og nå blir det en liten innføring om forbundet. Det er noen år siden jeg meldte meg ut av Statskirken, da det ikke var noe for meg. Den siste tiden har jeg begynte å tenke på hva som ville skje når jeg en gang dør, hvem skulle da ta hånd om meg osv. Begravelsesbyrået gjør jo sine ting uansett hvor man hører til, men jeg vil jo ha en eller annen seremoni. Jeg leste om HEF og kjente at dette var det jeg lette etter.

Jeg er ikke så glad i å gå på møter å sånn alene, og jeg kjenner at jeg syntes det er litt skummelt. Det skal ikke stoppe meg fra å gå, men det er noen sommerfugler i magen som har begynt å røre på seg 😉

I går var det kjukk tåke ute, og når jeg våknet i dag var det ikke blitt noe bedre... Det er like ille om ikke verre i dag, og det ligger litt på minussiden så jeg må nok kle meg godt når jeg skal ut litt senere.

Ha en fortsatt fin dag folkens 😊

#mandag #nyuke #januar #fotpleie #velvære #introduksjonsmøte #humanetiskforbund #hef #vær #tåke #rått #blogg

Det slo meg plutselig

 • 23.01.2017, 00:43

Hvert eneste år så lenge jeg kan huske har jeg slitt med tett sluk på kjøkkenet, spesielt etter at jul- og nyttårshelgen er over. Med det mener jeg ikke bare sånn litt tett, men mer sånn at man bruker en formue i avløpsåpner for å få bukt med problemet.

Da jeg sto å vasket opp stekepannen etter middagen, s!o det meg at i år har jeg ikke hatt noe problemer. Vannet renner fritt og lett igjennom rørene, og jeg har ikke åpnet boksen med Plumbo Gel, som jeg kjøpte for flere måneder siden.

Noe av årsaken er vel at vi hadde besøk av et firma som skyldte alle rør, både inne og de som er felles for oss alle sammen. I tillegg har jeg blitt flinkere til å ikke skylle fett og andre uhumskheter ned i slumret, noe jeg gjorde ganske ofte tidligere. Nå tørker jeg ut stekepannen med kjøkkenpapir før jeg vasker den...

Jeg husker frustrasjonen når vannet ikke ville gå den, og jeg tømte på mengder med avløpsåpner uten at det var til noe nytt. Vaktmesteren var inne med kraftigere saker, som fjernet proppen, men det var jo bare midlertidig. I min leilighet er ikke fallet helt riktig, noe som skaper problemer hvis det minste skitt samler seg i rørene.

For å være på den sikre siden er det kanskje greit å tømme litt ned i rørene med jevne mellomrom.....!!

#tettsomeipotte #tett #avløp #frustrasjon #avløpsåpner #propp #blogg

Julenissen stakk av...

 • 08.01.2017, 21:51

De siste dagene har det ikke blitt noe blogging, dels for at hodet mitt ikke har vært på plass til å sette meg ned å skrive, og så har jeg hatt litt å gjøre her hjemme som måtte gjøres. 


Nå har jo julenissen stukket av og tatt med seg all julepynten ned i kjelleren. Det han derimot ikke tok med seg når han stakk, var julegardiner og juleduker. Det vettu overlot han helt og holdent til meg. Å plukke ned gardiner med vonde armer er ikke den letteste oppgaven, og derfor har jeg utsatt den littegranne. Hadde tenkt å starte på fredagen som var, men da orket jeg ikke å sette i gang så det ble utsatt til lørdagen.Med det samme jeg sto opp på lørdagen satte jeg i gang med å ta ned alle gardinene i hele heimen, og jeg kjente det i armene når den siste var tatt ned. I utgangspunktet hadde jeg tenkt at jeg skulle henge opp de oransje gardinene mine i stuna, men i søken etter noen andre gardiner til soverommet og kontoret fant jeg de syrinfargede. Da ble de som skulle opp, noe som snudde rundt på alt annet i stua. Andre putetrekk og duker måtte finnes fram...

På soverommet og på kontoret mitt har jeg hatt hvite gardiner, men det hadde jeg ikke til å henge opp nå igjen. Ute har det kommet litt snø og med hvite gardiner virker det så kjølig inne. Derfor var jeg altså oppe i skapet i søken etter noen andre jeg kunne bruke. Innerst i øverste skapet fant jeg det jeg lette etter, nemlig de gamle grå stuegardinene mine, som jeg trodde jeg hadde kastet.

Dette er to fag med gardiner som er av et tynt stoff, og når jeg dro de fram var de alle sammen så krøllete at jeg trodde aldrig i verden at jeg skulle klare å få strøket dem glatte igjen. Jeg klarte det, men jeg brukte nesten to timer på det. Jeg fant også et par grå kapper oppe i skapet, som passet perfekt til. Nå henger de altså oppe, og skal jeg være helt ærlig så er de mye finere der de henger nå. For som stuegardiner syntes jeg nemlig ikke at de passet i det hele tatt.

I dag var jeg nødt til å ta livet helt med ro, og for å la armene mine hvile seg... For de trenger nemlig det, siden jeg skal tilbake på jobb i morgen. Jeg skal forsøkte meg i 50% stilling. Jeg gruer meg litt, siden jeg har vært bort så lenge, men så gleder jeg meg også for det skal bli godt å komme inn i normale rutiner igjen. Det kommer nok til å bli hardt å komme seg opp i morgen tidlig, men på et vis skal nok det gå bra :o))

#julenissen #julepynt #julegardiner #juleduker #stryke #rydde #ordne #jobb #tilbake #gruer #gleder #stikkeav #gardiner #stryke #blogg

Hjelpemidler er lov...

 • 15.11.2016, 20:58

Denne dagen begynte med verdens kjukkeste tåke, så ille at jeg knapt kunne se over til andre siden av gaten. I går ville denne grøten ha passet veldig godt på humøret mitt, men i dag var jeg mye lysere til sinns heldigvis. Dessuten så fikk vi besøk av sola på ettermiddagen, og da skal man ikke klage vel?

Jeg hadde noen få ærend som måtte gjøres i dag, så jeg kunne ikke sitte inne å late meg halve dagen.Det begynte å bli lite med kattemat og kattsand her hjemme, så jeg var nødt til å dra bort på Alna-senteret for å handle inn. Både kattesanden og tørrfór posen er tung, og jeg hadde ikke sjangs til å bære det opp i bilen. Men i bagasjerommet på bilen har jeg alltid en bagasjetralle liggende, sånn at jeg skal slippe å bære tungt. Det kan være tungt nok å dra tralla også, men det gikk ganske greit med venstrearmen. Like greit var det ikke få det inn når jeg kom hjem, men jeg klarte det da når jeg tok tiden til hjelp.

Veldig slitsomt å ikke være i slaget og ha smerter hele tiden, for alt man skal gjøre blir jo så vanskelig!!

#tåke #sol #humør #deprimerende #smerter #vondt #hjelpemidler #katter #katemat #kattesand #blogg

Det snør og det snør

 • 09.11.2016, 11:29

Mange av naboene har sittet oppe i natt å sett på den Amerikanske valgkampen, men det har ikke jeg gjort. Derfor var jeg veldig spent på hva som var resultatet når jeg våknet til morran i dag. Nå er vel ingen av de to kandidatene noen favoritter hos meg, men av to onder så håpet jeg vel at Hillary Clinton skulle dra hjem seieren. Sånn har det ikke blitt!! Da gjenstår det å se hvordan dette blir nå som hverdagen kommer!

Ute daler eller blåser det ned snø, sånne fine små fnugg som egentlig ikke blir til noen serlig store mengder. Gradestokken viser - 4,5 C utenfor vinduene mine, og det er ganske kjølig. Det mest fristende er å krølle seg sammen i godstolen inne i varmen, med varm kaffe i koppen og en lun film på tv'n.Nå kan jeg ikke bare sitte inne og kose meg i varmen, for det er ganske tomt i kjøleskapet for både det ene og det andre. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal spenne på meg broddene å gå bort i butikken, eller om jeg skal kjøre bil. Jeg trenger å røre på meg etter å ha vært i ro noen dager, for jeg slo meg ganske bra da jeg gikk over ende på søndagen. Knærne mine er fortsatt stive, så av den grunn trenger jeg vel å gå meg en tur.

Status på skuldre og armer, så er det fortsatt ikke noe å skryte av.... Alt er vanskelig, gre håret, dusje og kle på seg men jeg gjør mine øvelser og holder dem varme. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å ta tiden til hjelp!!

#valg #usa #trump #clinton #snø #snøvær #kuldegrader #utpåturaldrisur #gå #bil #vondter #skuldre #armer #vinter #vinter2016 #blogg

Det er lov å være litt trøtt

 • 26.10.2016, 11:40

Det er vel ganske kjent at jeg ikke er noen morgenfugl akkurat, selv om jeg gjerne skulle være det. Hver eneste kveld når jeg går å legger meg, håper jeg at jeg skal være i stand til å stå opp tidlig. Når alarmen uler grytidlig så henger hverken hode eller kropp med....

I dag hadde Forden time hos RøhneSelmer til å få lagt om til vinterdekk, men man får ikke noe fast time. Bare møte opp i tidsrommet 07:00 - 09:00 for å være sikker på at de har mulighet til å bli ferdig med bilen samme dag. Jeg hadde store forhåpninger til å være der nede kl 07:00 jeg, men den ble nok i overkant av en halvtime mer før jeg gikk inn døra.

Nå nettopp fikk jeg melding om at bilen var klar og kunne hentes, men jeg venter nå med det til jeg skal hjem fra jobb i dag. Kunne selvsagt ha brukt lunchen på å hente den, for det tar ikke mange minuttene med t-banen, men kjenner at det fort blir bare stress og mas.


(Dette er ikke Forden min, men en som var ganske lik som jeg fant på nettet)

Jeg kjenner at øyelokkene er litt siiiigne allerede, og jeg har jespet noen ganger.... Men det er vel lov å være litt trøtt når man har stått opp mye tidligere enn man vanligvis gjør, er det ikke?

#trøtt #sove #morgenstund #tidlig #røhneselmer #dekkskifte #vinterdekk #ford #blogg

Da sier vi god natt

 • 04.10.2016, 23:50

Ronja har allerede krøllet seg sammen, og sover så søtt på sofaen...  Om litt skal jeg også krølle meg sammen, og få meg noen timers søvn. Så fort jeg kryper under dyna kommer Vinja, og legger seg inntil meg. Så begynner hun male høyt, og da tar det ikke lang tid før jeg er i drømmeland, zzzzzzz!

God natt fra meg og kattene :o))


(Vinja Lillepuzdatter)

#godnatt #sove #trøtt #katter #ronja #vinja #natt #blogg

Det har blitt bedre...

 • 20.09.2016, 22:30

Det er ikke så veldig lenge siden man omtrent ble dyttet inn igjen på t-banen når man skulle gå av... Det var så ille noen ganger at jeg holdt nesten på å ikke komme av, innen dørene ble lukket. Bærmen som sto på perrongen var så opptatt av at de skulle inn, at de ikke ville slippe folk av. En av årsakene var nok at de vill kapre seg en av de få ledige sitteplassene, og noen brukte albuene for å få det til.....Det har vært veldig fokus på dette at, den som står ute på perrongen skal stille seg til siden for å slippe folk av innen de selv går på. Folk har blitt veldig flinke til dette, og jeg nesten ikke huske sist gang noen presset seg inn før jeg kom meg av. Det er sikkert noen som fortsatt ikke viser hensyn, men dem har det definitivt blitt mindre av.

Hvilken opplevelser har du rundt dette temaet?
Syntes du det har blitt bedre?


#tbanen #tbanekultur #høflighet #bedring #blogg

Litt sliten ble jeg jo...

 • 20.09.2016, 13:19

Man merker på kroppen at man ikke har vært i virksomhet på en uke.... Etter første dag tilbake på jobb, var det ikke akkurat sånn at jeg spratt opp trappa der hjemme. Jeg trampet nok litt mer enn vanlig, for å få med meg bena opp de få trappetrinnene før jeg står foran min egen dør. Jeg har ikke lenger feber, men kroppen er jo ikke helt seg selv igjen. Merket allerede da jeg satt på t-banen med musikk i ørene, at det var litt vanskelig å holde øynene åpne. Ble jo ikke noe bedre av valg av musikk heller... Hadde valgt et rolig album av Cabas, og var det gjort.Etter at middagen var spist, og oppvasken ryddet vekk tok jeg for meg en stabel med reklame som hadde hopet seg opp den siste uken. Nå høres det ut som jeg klager på det, men jeg elsker å sitte å bla igjennom disse reklamebladene som ramler ned i postkassen. Som regel leser jeg den med en gang de kommer, men den siste uke har det blitt lite lesing av noe slag. Allerede her begynte øyelokkene min å glippe, men jeg kom meg igjennom bunken min.

Når Vinja derimot spratt opp i fanget mitt, når det ble ledig, og begynte å male høyt og hypnotiserende..., ja da forsvant jeg inn i drømmeland en liten stund. Når jeg kom til megselv igjen lå fortsatt pus i fanget, og hun var helt avslappet å åpnet bare det ene øyet for å se om mamsen gjorde noe forsøk på å flytte på seg. Når hun så at det ikke var tilfelle, skled øyelokket igjen å borte var hun...

Forhåpentlig er jeg ​mer våken når jeg komme hjem fra jobb i dag...

#trøtt #sliten #dorsk #sove #reklame #katter #vinja #vinjathecat #blogg

Ikke i slekt med Fetter Anton

 • 08.09.2016, 23:55

Nei, det skal være sikkert å vist.... Tror heller det er mest Donald Duck jeg er i slekt med gitt. Jeg er nå like uheldig som han, og har like kort lunte om ikke kortere. I går fortalte jeg om lysrøret som sluttet og virke under benken, og at jeg hadde kjøpt nytt. Det viste seg at det nye lysrøret jeg kjøpte heller ikke virket. Jeg skjønte jo ganske raskt at det var selve lampen som ikke virket lenger. 

Derfor stakk jeg en tur ned til Clas Ohlsson på Oslo City i lunchen, for å se om de kunne ha en lyslist som kunne passe. De hadde jo det vettu, og jeg kom hjem med en ledlys. Den er av sorten som kan bygges på, noe jeg faktisk har tenkt til å gjøre. Tenkte at jeg skulle ha to stykker over vasken, sånn at jeg ser hva jeg driver med. Så skal jeg kjøpe en til som jeg skal få festet under skapene over den andre benken. Jeg klarer en god del ting her hjemme uten å måtte be om noe hjelp, men å bore hull og sette opp lamper er jeg ikke noe god på. Derfor må jeg få noen til å hjelpe meg med den oppgaven...Været var helt nydelig når jeg stakk ut sånn mellom 12:30 og 13:00. Sola skinte fra en nesten skyfri himmel, og det var ganske varmt ute. Hadde jeg hatt tid skulle jeg ha kjøpt meg en kopp kaffe å slengt meg ned på en krakk midt i sola. Dessverre så hadde jeg nok å gjøre oppe på jobben, så det var bare å komme seg tilbake å ta fatt igjen.

Naboen stakk innom nå i ettermiddag på en kopp kaffe og en prat... Alltid hyggelig når hun kommer innom. Det er så sjelden at folk gjør det nå til dags, for man skal helst ringe flere dager i forveien, for å lage en avtale. De spontane besøkene er faktisk mer spennende og morsomme.

Nei, nå tror jeg at jeg jesper kjeven min ut av ledd, så det er på tide å komme seg i seng.

#uheldig #fetteranton #donaldduck #lysrør #ødelagt #nytt #sommervarme #sol #varmt #clasohlsson #besøk #nabon #kaffe #trøtt

💡 Ikke noe lys i mørket 🕯

 • 07.09.2016, 13:35

Hvor irriterende ble ikke dette da? Det bare fortsatte i går gitt... Nå er det sånn at jeg ikke har et kjøkkenen som er veldig lyst på kvelden. I alle fall ikke før lyset blir slått på!

Lysrøret over vasken har blunket heftig til meg en stund, og i går ettermiddag var det slutt på den flørtingen. Røret ga fra seg tre raske blink å så ble det mørkt gitt... Sånt skjer jo selvsagt når man holder på med noe.

Trodde jeg hadde et ekstra lysrør men der tok jeg helt feil. Problemet er nå heldigvis løst, og nytt er innkjøpt. Var litt bekymret, for jeg vet nemlig at ikke alle har denne typen, men Jernia hadde de.

#lys #mørkt #lysrør #irriterende #jernia #blogg

😳 God morgen, kanskje!

 • 31.08.2016, 09:26

For mange er det vel midt på dagen nå, men for meg som har klart å forsove meg er det morgen. Det har vært en natt med mye smerte og lite søvn, så da jeg endelig sovnet så sovnet jeg virkelig. Alarmen har nok uuuult iltert lenge og vel, å som til slutt ga opp.

Nå står jeg og henger på t-banen ned til byen og jesper intenst, og håper at dagen kan bli bedre 😊 Sola skinner nå i alle fall.

Håper alle får en fin dag!

#forsove #sove #trøtt #sol #onsdag #blogg

Det var hardt, jesp!

 • 23.08.2016, 11:40

Om jeg syntes det var vanskelig å stå opp i går, så var det ikke noe enklere i dag kan jeg informere om. I går trengte jeg ikke gjøre noe annet enn å hoppe i dusjen, og rett inn i joggebuksa. Det kunne jeg jo ikke i dag siden jeg skulle på jobb, for første gang på 4 uker. Med ny telefon og ny ringelyd på alarmen var jeg ganske bekymret for at jeg ikke skulle høre den, men det gikk greit.

Heldigvis så hadde jeg gjort klart det meste i går kveld innen jeg gikk å la meg, sånn at jeg slapp å stresse rund som en galning. Allikevel ble det nok litt armer å ben, før jeg kom meg ut av døra.Tenkte først at jeg skulle kjøre til jobb og begynne pent, men da jeg kom ned til Østensjø Skole så sto det bom stille langs hele Østensjøveien. Jeg forsøkte å stå litt i kø for å se om det løsnet, men da det ikke gjorde det snudde jeg å kjørte opp til t-banestasjonen å tok første og beste bane til byen. Det hadde nettopp gått en bane som tok med seg de fleste på perrongen, og da var det nesten ingen med neste bane. Jeg fikk dermed sitteplass ned til byen, og da ble i grunnen starten på uken ikke så ille allikevel :o))

Den første dagen blir det meste av tiden brukt til å lese seg igjennom alle mailene som har kommet. Selv om de fleste går til en fellesmail, er det alltid noen som havner direkte også. Jeg hadde en pen liste som jeg må gå igjennom, og det kan se ut til at det er der jeg må bruke tiden min i dag.

Ha en strålende dag folkens :o))

#jobbstart #ferieslutt #tbanen #kø #august #august 2016 #sommer #sommer2016 #blogg #tirsdag

Litt treg start...

 • 29.07.2016, 12:23

Jeg vet ikke om det var for at jeg la meg til å sove på ettermiddagen i går, som gjorde at jeg nesten ikke fikk sove så godt i natt. Satt en stund foran tv å glippet med øynene, og tenkte at nå blir det vel ikke vanskelig å få sove. Helt feil, for med det samme jeg slukket lyset så spratt øynene opp å jeg var lys våken. Sånn dagen etter så sitter man igjen med en følelse av at man ikke har sovet i det hele tatt, men mest sannsynlig så har det nok blitt mer enn man tror.
Når jeg kom ut på badet til morran var det omtrent dette synet som møtte meg, jeg syntes til og med at jeg kunne skimte krøllspennene... Kanskje jeg ikke hadde fått opp øynene helt, knis :o))

Akkurat nå sitter jeg med dagens første kaffekopp å debatterer med meg selv om hva jeg skal gjøre i dag... Jeg tror at jeg kommer til å ta meg en tur ut å luke og rufse litt i blomsterbedet mitt, for det ser ut til at det trengs. Perfekt vær å gjøre det på også siden solen ikke steker i dag.

Ha skal du gjøre i dag?

#trøtt #søvnproblemer #kaffe #gjøremål #blomsterbed #fredag #sommerferie #blogg

Strikkepinner til besvær

 • 27.07.2016, 23:51

I dag har jeg hatt besøk av Anne, og vi har hatt en avslappende dag med hvert vårt strikketøy... Hun med sin genser og jeg med mitt sjal, som nå begynner å bli ganske stort. Jeg har ikke stresset med strikkingen, bare sittet å kost meg for ikke at jeg skulle få vondt i armene mine. Det har i grunnen gått ganske greit det :o))Jeg har strikket med trepinner som jeg har kjøpt hos Nille, og har syntes at det har vært ganske greit. Det eneste som har vært litt slitsomt er at det har vært tungt å dra maskene over pinnen. Selve pinnen er vel ikke problemet, mens plastbiten mellom de to har vært litt i kjukkeste laget. Da jeg hadde satt meg godt til rette og kommet i gang med strikkingen i dag, så fikk jeg plutselig ikke dratt maskene fram lenger. Det viste seg at plastebiten hadde knekt oppe ved pinnen. Jeg fikk løftet maskene over på en annen pinne, men den var så kort at det ikke gikk å bruke den. Bestemte derfor at vi skulle dra ned på Tveita for å kjøpe ny pinne.

Nede på Tveita ble pinnen kjøpt, men denne gangen kjøpte jeg en i stål som viste seg å være mye bedre å strikke med. Jeg var også innom Jernia hvor jeg kjøpte en ny liten rosa mixebolle. Tidligere på dagen hadde jeg nemlig klart å miste den jeg hadde i gulvet, og det tålte den ikke å gikk i flere stykker.

Mens vi allikevel var der nede stakk vi inn på Dolly Dimple for å spise middag. Vi hadde diskutert tidligere om vi skulle bestille pizza hjem eller om vi skulle sitte der å spise, og bestemte oss for å sitte der. Da fikke vi en ordentlig fersk og varm pizza. Ofte er det sånn at man bare får pizzaen og så forsvinner personalet, men jenta som jobbet der hentet tallerkner og bestikk informerte om både det ene og det andre. Jeg ble helt satt ut jeg, for sånt er man jo ikke vant med!!Tidligere på dagen slang jeg sammen noen sjokolademuffins med bringebær, som vi skulle kose oss med etter at vi hadde spist middag. Det var også da jeg knuste mixebollen min. Muffinsens ble ikke laget fra bunnen, men fra pose. Allikevel så ble det veldig gode, med søtsmaken fra sjokoladen og de litt syrlige bringebærene. Det ble 8 stykker tilsammen, og vi spiste 4 stykker... Naboen fikk et par stykker, så nå har jeg igjen et par til meg selv til i morgen.

For ikke så lenge siden begynte det å regne... Så lenge det regner på kveld og natten og så er det fint på dagen skal jeg ikke klage. Dessuten så slipper jeg å gå ut å vanne bedene mine :o))

#strikke #genser #sjal #strikkepinner #tveita #tveitasenter #mixebolle #rosa #venninnedag #dollydimples #pizza #muffins #sjokolademuffins #bringebær #kos #blogg

Lett og luftig

 • 21.07.2016, 12:17

I går var jeg hos frisørdamen og fikk klippet av en del på lengden av håret, og ikke nok med det.... Jeg fikk fjernet autostradaen av grå ettervekst, så nå er jeg blitt blondine igjen. Hadde nesten helt glemt hvor deilig det var å få stelt håret, for nå var det så lenge siden jeg hadde vært der sist. Skulle jo egentlig ha vært der 1. juli, men måtte avbestille timen.Det ble veldig varmt og godt ute i går, og jeg kjente godt varmen på kroppen min. På en side er det veldig deilig når sola varmer, men det er ikke dermed at mine stive ledd og muskler liker det. I går gjorde de definitivt ikke det, og det artet seg slik at jeg ble veldig sliten i kroppen og stiv. Hver gang jeg skulle reise meg opp for å gjøre noe eller hente noe, var det et mareritt. Heldigvis så kjennes det ut som om det er litt bedre i dag :o))

Gleder meg til i kveld, for da er "Sommar med Ernst" tilbake. Jeg bare elsker denne mannen og alle ideene han kommer med i forbindelse med oppussing. Selvsagt er det ikke alle tingene han lager som er i min smak, men noen spennende ideer får jeg da innimellom.

Ha en strålende dag alle sammen :o))

#frisørdamen #klipp #farge #blondine #smerter #ledd #muskler #vondter #kroppen #sommarmedernst #ernst #blogg

Sovna i stolen....

 • 09.07.2016, 11:08

Da var den første uke tilbake på 100% overstått, og det har til tider vært ganske hardt... Armene har verket og jeg har blitt veldig sliten, så sliten at når jeg har kommet hjem fra jobb har jeg vært nødt til å ta en aldri så liten power-nap. Jeg var jo klar over at det kom til å bli tøft, og så er det jo sånn med meg da at jeg er jo ikke i stand til stoppe opp å ta pauser. Har jeg først begynt med noe så er det vanskelig å legge det tilside...

I går kveld, ikke så veldig sent, begynte jeg å fryse noe infernalsk å slang et sjal over skuldrene. Det hjalp ikke så mye så jeg hentet et pledd å pakket meg godt inn. Det var ikke lenge før jeg glippet med øyelokkene....Jeg måtte ha vært mer sliten enn jeg trodde jeg var, for det ikke noen power-nap gitt.... Sovna ordentlig, og kom til meg selv i dagmorges ved 8 tiden. Da hadde jeg faktisk ikke vært våken en eneste gang i løpet av natten. Det knirket ikke bare i stolen da jeg forsøkte å reise meg opp, for selv om stolen er behagelig så er den ikke laget for nattesøvn. Etter å ha strekt og gjort noen morgenøvelser så begynte kroppen å bli litt mer medgjørlig :o))Vinja tok seg en aldri så liten power-nap nå nettopp... Hun var sliten, for hun hadde først trimmet rundt hele heimen og ute på balkongen, før hun hjalp til med å skifte på sengen. Det er en jobb som virkelig tar på, både for mamsen og for pusen 😺

#sove #nattesøvn #soveistolen #stressless #stol #trøtt #sliten #arbeid #helg #katter #vinja #vinjathecat #blogg

Lange dager...

 • 21.06.2016, 22:48

Jeg kan vel ikke akkurat påstå at det har vært en "slow start" på denne uka... Både i går og i dag har det blitt lange dager for meg, og jeg har virkelig vært så sliten at når jeg endelig kom hjem har jeg bare sittet og halvsovet det meste av kvelden. Ettersom det har skjedd noe fra morgen til ettermiddag, har det ikke blitt mye tid til å ta det med ro.

I går var jeg oppe mye tidligere enn hva jeg pleier å være, når jeg skal på jobb, og jeg gikk inn døra litt over 8. Jeg hadde fått en god del mail disse ukene som jeg har vært borte, og mesteparten av timene mine gikk med til å gå igjennom dem. Mye var informasjon, men det var jo også noen det må gjøres noe med også. Det tok ikke lang tid innen jeg var stiv i nakken og hodepinen kom snikende, men da var det ikke så lenge til jeg skulle gå hjem. Det var litt merkelig å komme tilbake på jobb igjen, men veldig hyggelig når kollegene sa at de syntes det var koselig at jeg var tilbake :o))

Når klokka ble 12 ish så dro jeg hjem igjen, og da rakk jeg å være hjemme lenge nok til at jeg rakk å skifte til treningstøy og spise en brødskive. Så var det opp til fysioterapeuten.

Før jeg skulle ha behandling tok jeg å syklet i 10 minutter, så fort knærne mine orket, før jeg gjorde noen lette armøvelser. Jeg hadde ikke noen vekter på apparatene nå, det får komme senere. Nå er det mer at jeg skal gjøre øvelsene for å få bevegelse i armene. Jeg orker mer belastning og bevegelse på venstre armen enn på høyre. Den er mer sår og stiv, men jeg klarte da å gjøre det jeg skulle gjøre.

Etterpå ble det en litt tøffere behandling, hvor fysioterapeuten tok i litt hardere enn hun har gjort. Det var ikke godt, men vondt skal vondt fordrive heter det jo. Jeg prøvde så godt jeg kunne å slappe av, og puste ordentlig selv når det var som vondest. Etter behandlingen lå jeg 20 minutter med varmepute på nakken og ryggen. Det var så deilig at jeg kunne ha ligget der enda lenger, hvis det ikke hadde vært for at timen var over + at jeg ble så tett i nesen av å ligge med ansiktet ned i ringen. Jeg puster som regel bare med nesen, og når den er tett sliter jeg litt.

Når jeg skulle hjem hadde det begynt regne ganske bra, og det fortsatte det med resten av kvelden. Det ble skikkelig kjølig inne så jeg skalket alle luker og pakket meg godt inn  å sank langt ned i godstolen. Der ble jeg sittende å halvsove helt til det var på tide å finne senga.I dag trengte jeg ikke å stå opp like tidlig, for jeg hadde time hos fotpleie kl 10 oppe på Manglerud Velvære, som tidligere lå på Oppsal. Kristin som jeg pleide å bruke var veldig busy både denne uke og neste siden hun snart skal på ferie. Derfor fikk jeg ikke time hos henne, men hos kollegaen hennes Randi som var veldig hyggelig. Jeg dro sånn at jeg hadde god tid, for jeg viste ikke om det ville være kø nede ved Bryn. Noe det ikke var, og jeg var på plass 10 minutter før tiden å fikk satt bena i vann med en gang. Jeg hadde glemt hvor godt det var å sitte der å la noen pusle og stelle med bena mine, og for ikke å snakke om den herlige massasjen av føttene og leggene etterpå. Det er ikke ofte at jeg er stille, men akkurat da var jeg det å nøt hvert minutt :o))

Jeg brukte bilen i dag, for det ble for trælete å komme seg opp til Manglerud uten den, og jeg dro ikke hjem med den før jeg dro på jobb. Problemet var bare det at når jeg skulle parkere i P-huset i Christian Kroghs gate var det midlertidig stengt. En vakt sa at det åpnet igjen en time senere, men så lenge kunne ikke jeg vente så jeg kjørte videre. Det er to P-hus med innkjøring på Grønnland, og jeg valgte det hvor jeg kom opp på Bussterminalen. Derfra tar det ikke mer en 5-6 minutter å gå opp på jobben. 

Det ble normal jobbing med saker i dag, og jeg måtte virkelig konsentrere meg om det jeg skulle gjøre. Det føltes som om hjernen var full av vatt, og jeg var nesten litt redd for at jeg skulle gjøre noe feil eller glemme. Det gikk greit om noe saktere enn normalt... 

Jeg ble sliten i dag også og mesteparten av ettermiddagen og kvelden har blitt brukt til å slumre i godstolen.... Mye av årsaken til at jeg blir så sliten, er nok ikke bare betennelsene i armene, men også at jeg ikke har vært så aktiv de tre siste ukene og nå skal kroppen i gang igjen.

#jobb #arbeid #sliten #trening #behandling #fotpleie #trøtt #parkeringshus #manglerudvelvære #oppsal #bryn #blogg

🌞 Sola er tilbake 🌞

 • 16.06.2016, 13:15

I dag våknet jeg av en lyd som minnet om noe man høres hos tannlegen... Det var noen som boret på badet i 4 etg, og det var som om jeg satt hos tannlegen og boret gikk for fult. De ga seg heldigvis ganske raskt, og jeg sovnet igjen til jeg våknet av meg selv et par timer senere. Ut over det, har jeg sovet veldig godt i natt og kroppen er i litt bedre humør 😄Sola og varmen er tilbake igjen i dag, og det ser ut til å bli en ganske fin dag... Regnet som kom i går gjorde godt for blomster og busker, for det var så tørt at det knaste overalt. Jorden i bedene var også så tørr at når det blåste så føyk det en aning. Det virker til at det kom nok regn til at det trakk ned i bakken også!

Det blir ikke lenge før jeg gjør som Ronja og flytter ut på balkongen med litt lesestoff og vannflaska mi. Jeg har satt opp kjøkkenvinduet på vid vegg, sånn at kattene kan gå ut å inn. Det er litt mer jobb for dem i år, for jeg har flyttet boret vekk fra veggen. Da kunne de mer eller mindre bare spasere inn av vinduet, nå må de trimme litt mer og hoppe opp og ned. Ronja er litt tung i sessen så hun trenger å røre på seg mer, som mamsen hennes, og jeg var spent på om hun ville ta spranget... Det gjorde hun nå nettopp 😍

I dag blir det en total hviledag for å lade opp til neste behandling hos fysioterapeuten i morgen tidlig... Fortsetter det fine være, kan det nok hende at jeg tar meg en aldri så liten spasertur i området for å få litt luft 👣👣

#søvn #boring #oppussing #sol #varme #vær #balkong #balkongliv #ronja #katter #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #blogg

😊 I dag starter det 😵

 • 15.06.2016, 12:03

Ute er det ikke akkurat det flotte sommerværet som vi har hatt de siste dagene her i Oslo. Det er grått og regner siler ned, men det er ikke noe dårlig ting egentlig. Etter så mange dager med varme og tørt vær, har det også vært ekstremt tørt ute i naturen. Jeg skulle jo ha vært ute med hageslangen, men heldigvis slapp jeg å slepe på den.

I går ringte Elin, fysioterapeuten, meg for å si at hun hadde time til meg i dag. Den tok jeg selvfølgelig på strak arm, for nå var det på tide å komme i gang. Selv om jeg gleder meg til behandlingen, så gruer jeg meg litt også. Gruer meg for at jeg vet at jeg kommer til å bli verre enn jeg er nå, og sånn blir det noen dager før det snur seg. Sånn er det alltid....Med det samme jeg sto opp, fløy jeg rundt for å finne et laken og et håndkle jeg kunne bruke, for jeg tror ikke at posen min med det jeg brukte sist er der fortsatt. Det er en stund siden sist, og de har en opprydding innimellom og fjerner det ingen har brukt på en stund. Jeg skal stikke ned på Jysk senere for å kjøpe et annet hånd le, men ikke i dag.

På tide å komme i gang, for jeg må rekke å ta ut noen kontanter før timen min. Det er cash only hos dem, noe jeg kom på sent i går kveld 😱

#behandling #fysioterapi #regnvær #grått #vær #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #blogg

Det tok vist på...

 • 14.06.2016, 13:05

I dag har jeg flyttet ut på balkongen med kaffe, vannflaske, nettbrett og bok, for å prøve å ha en avslappende og rolig dag. At jeg ikke er helt i slaget merket jeg i går ettermiddag etter at jeg kom hjem. Skuldrene verket, enda jeg ikke hadde brukt dem til noen ting. Det er litt bedre igjen i dag, men det er nok lurt å ta det med ro i dag.

Jpeg

Vinja har ligget lenge i fanget mitt å kost seg, men det ble vel for varmt for henne så hun hoppet ned å la seg på gulvet i stedet for. Det er ikke lenge før sola kommer å titter inn på balkongen, og da blir det hett her hvis ikke markisa kommer ned. Det er noen lyse og kritthvite sommerskyer på himmelen, og de demper litt for varmen. Det blir ikke like intenst.

Ute er det ganske stille og rolig, bortsett fra skjærene som skvattrer og prater like i nærheten. Jeg vet det er mange som ikke er glad for dem, men jeg elsker disse bråkebøttene i sin svarte og hvite fjærdrakt 😊

#sliten #smerter #all #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #katter #vinja #blogg

😄 Vennelunch og Plantasjen i dag også 🌸

 • 13.06.2016, 19:35

For den som måtte lure på om jeg er sykemeldt med dårlige og vonde skuldre, og sitter hjemme å taster i vei på PC'n sent og tidlig!! Da kan jeg fortelle at det gjør jeg ikke, for det orker nemlig ikke armene mine. Det jeg gjør hvis jeg har mange bilder som skal brukes i et eller flere innlegg, så laster jeg de over på PC'n og Dropbox. Da kan jeg lett hente dem med nettbrettet.... Når jeg bruker nettbrettet eller telefonen så får jeg ikke vondt i armene, så derfor blir det der jeg blogger 99% av innleggene mine. Tenkte bare at det var greit å si noe om det!!

Så tilbake til dagen i dag og hva jeg har gjort 😄 Jeg dro og hentet Terje på avtalt sted, og kjørte han først slik at han fikk ordnet opp i noen viktige ting. Deretter dro vi oppover mot Plantasjen Skjetten, hvor Terje skulle se etter planter til balkongen sin. Siden det var blitt litt langt ut på dagen bestemte vi oss for å spise litt først. Det fristet ikke noen av oss å spise på Plantasjen, men så husket Terje at det lå en veikro ikke så langt opp i bakken mot Nittedal. Vi bestemte oss derfor å dra dit.Kroa heter Morten's Kro, og den var tydeligvis veldig populær for det var fult av biler på parkeringsplassen. Vi valgte begge to et smørbrød med fisk, tror det var ørret, med potetsalat under. Det smakte veldig godt. Det er lenge siden jeg har sett et så stort utvalgt med mat på en veikro, og jeg tenkte at hit skal vi dra en annen gang også for å spise. Mye mer tiltalende mat der 😉

Når vi kom ned til Plantasjen var jeg heldig å få en av skyggeplassene til bilen, noe jeg ble veldig glad for... Ikke noe særlig å komme tilbake til en glovarm bil med alle plantene. Da blir de omtrent kokt med en gang.

Mens Terje gikk rundt å kikket på blomster og bestemte hva han ville ha i kassene sine, da gikk jeg rundt å tok noen bilder av alle de fine blomstene de hadde. Jeg skulle ikke kjøpe noen selv, for nå har jeg det jeg skal ha ute på balkongen og inne er det fult opp over alt. Nå skulle jeg ha plantet noen ute i bedene mine, men jeg orker rett og slett ikke å drive med det akkurat nå... Det får vente til armene er bra, og blir de ikke såpass at jeg drive med planting ute så får det bare vente til neste år.

Det finnes mange flotte blomster, men det er noe spesielt med georginer. Måten bladene sitter rundt senter av blomsten, og fargenyansen i bladene. Jeg kan nesten ikke få nok av å se på dem 🌸Denne vakre blomsten heter Celiosa, og kommer faktisk i flere farger i sydligere land, men her hjemme på berget har jeg kun sett den i denne cerise fargen.Prøvde meg på et nærbilde av en Havehortensia, men det ble ikke så vellykket...!!

Når Anne og jeg var på Plantasjen i går kjøpte hun en slik Lilje i oransje, som hun skulle ha ute på sin balkong. Jeg vurderte det, men ble enig med megselv om å droppe det. Den var dyr, og så sår den vel kanskje ikke så lenge heller. Med mitt hell så ville jeg neppe klart å få den til å komme med flere blomster heller!!

Når Terje hadde funnet alle de plantene han ville ha, snudde vi nesen hjemover igjen. Da var klokka blitt over 16 og vi havnet midt i rush-trafikken, men jeg valgte en annen vei ned til ham og på den måten unngikk vi all trafikk.

Jeg hadde håpet på å høre fra fysioterapeuten min i dag, men hun har ikke ringt meg... Håper virkelig at hun er frisk igjen og er tilbake igjen på jobb i morgen, for jeg har jo ikke lyst til at det går alt for lang tid innen jeg får begynt med behandlinger igjen.

#tjeneste #gjøremål #lunch #vennelunch #mortenskro #nittedal #plantasjen #natur #blomster #planter #handle #shopping #rushtrafikk #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #mandag #blog

En snartur innom...

 • 13.06.2016, 11:56

Her i Oslo er det fint vær i dag også, og sola skinner fra en skyfri himmel... Jeg ønsker dere alle sammen en strålende fin mandag, om været er fint eller ikke :o)) Selv har jeg hatt en veldig god natt, og sovet godt ut så nå er helgens utskeielser ute av kroppen. Jeg har fortsatt vondt i armene mine, så de orker ikke så veldig mye enda. Jeg håper at fysioterapeuten ringer meg i løpet av dagen, for å avtale den første timen.Nå sitter jeg slapper av med dagens første kopp kaffe og har en rolig formiddag. Jeg gjorde en avtale med min gode venn Terje om å møte ham om et par timer. Han skulle ha kjøpt noen planter og litt annet til sin balkong, så vi ble enig om å dra en tur opp på Plantasjen Skjetten. De har litt større utvalgt enn der jeg var i går. Jeg skal ikke ha noen planter i dag, ikke for at jeg ikke vil ha noen men jeg har rett og slett ikke plass til noen flere.#sol #sommer #vame #kaffe #plantasjen #vondt #sommer2016 #juni #juni2016 #venner #blogg

💑 Savn 💑

 • 11.06.2016, 13:17

Da jeg var oppe på Manglerud senter i går, slo det meg at det var det samme der som det var på Oppsal. De fleste menneskene som ruslet rundt der, var mennesker med rullator, stokk og som hadde levd et langt liv. Så var det noen få sånn midt i livet, som meg selv. Det var ikke særlig mange unge mennesker der, og nei de var ikke på skole for det var ikke så tidlig på dagen jeg var der.

På en krakk satt et eldre ektepar å kikket på de som gikk forbi, og de småpratet litt med hverandre. De holdt hverandre i hånden å så nesten litt forelsket ut. Jeg sto å observerte dem mens jeg sto i ventet på å betale i en av butikkene. Før jeg rakk å betale reiste han seg opp, og så hjalp han henne på bena som var litt mer ustø. Deretter gikk de hånd i hånd mot utgangen ❤

Jeg ble plutselig overveldet av savn etter mine foreldre, som ikke lever lenger dessverre. De var nok ikke av den typen som gikk å holdt hverandre i hånden, men de var glad i hverandre. Pappa døde i november 2000 og mamma i juni 2006, men innen det rakk de å være gift i nesten 52 år. Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg var som fikk akkurat dem til foreldre, og vokste opp i et trygt og godt hjem fylt med kjærlig og glede. Jeg tenker på dem hver dag, og savner å kunne snakke med dem å spørre dem til råds. De hadde ingen utdannelse annen enn livets erfaringer, men var kloke og viste svaret på det meste ❤There are moments in life when
you miss someone so much that
you just want to pick them from
your dreams and hug them for real


Charlie Brown, Peanuts (Knøttene)


#savn #hverdagsliv #kjærlighet #livet #gammel #blogg

Fikk gjort det jeg skulle

 • 10.06.2016, 19:31

Det var ikke like varmt ute i dag som det har vært de andre dagene. Solen skinte nok fra en relativt blå himmel, men det blåste ganske bra så det ble litt kjølig. Det var allikevel deilig å komme seg ut av døren å få rørt litt på seg. Jeg var ganske stiv i kroppen, men etter å ha fått gått litt rundt så ble det mye mye bedre.

Jeg ble litt irritert på hjemmesykepleien da jeg kom ut i gården for å hente bilen. Nok en gang hadde de parkert to biler ved gresset rett bak garasjeanlegget, noe som gjør det ganske vanskelig å rygge ut. Det gikk akkurat denne gangen, men det er ekstremt irriterende at de ikke kan finne andre steder å gjøre av bilene sine. De gjør en viktig jobb, og må ha bil med da de har ansvaret for et stor område. Allikevel så syntes jeg at de bør bruke hodet litt å forstå at de ikke kan parkere der det måtte passe dem. Jeg har snakket til dem ved flere anledninger, så det neste blir vel å ringe ned på kontoret til sjefen å klage!!Jeg dro først opp til fysioterapien, men hun jeg pleier å bruke var syk i dag. Jeg snakket med henne som driver stedet, og hun tok i mot henvisningen min å noterte navn og telefonnummeret. Så kommer "Elin" til å ringe meg når hun er tilbake på jobb til mandagen. Det er jo sånt som kan skje, men nå har jeg iallefall hvert der så ballen er i gang.

Etterpå dro jeg opp til Manglerud og til fotpleien for å bestille time der. Kristin som jeg vanligvis har pleid å bruke hadde fullboket helt frem til ferien sin 01.07., så hun kunne ikke ta meg. Jeg fikk i stedet time hos Ragnhild, som jeg har hilst på tidligere den gang de hadde lokaler på Oppsal. Hun hadde også ganske fullt, men det var en time ledig den 21.06. kl 10, og den tok jeg med en gang. Det skal bli så godt å få bli dullet litt med, så jeg gleder meg vilt til timen min :o))Til 17. mai kjøpte jeg dette hvite lys-fatet oppe på Plantasjen, og til det kjøpte jeg kubbelys i rødt, hvit og blått. Det ble superfint, og jeg har hatt dem stående helt til nå. Jeg har ikke hatt noen lys-glass som jeg syntes passe på fatet, og har faktisk lett etter det i et stykke tid. Når jeg var oppe på Manglerud i dag stakk jeg innom Nille, og der sto noen som passet midt i blinken :o) På det midterste glasset står det Truly Madly Deeply, og på de to på hver side står det And They Lived Happily Ever After. På andre siden er det et mønster i form av noen grener/kvister. Ordentlig fine syntes jeg at de er :o))

På veg hjem dro jeg innom Bryn-senteret og Meny for å handle inn litt til i morgen. Anne kommer hit for å spise middag, før vi skal på konsert. Vi bestemte at vi skulle steke opp noen kyllingbiter og ha det sammen med salat. Jeg kjøpte også loff, som vi skal riste i brødristeren og smøre hvitløksmør på. Å, jisses jeg blir sulten bare av å skrive om det... Så godt at jeg får vann i munnen :o))

#sol #sommer #juni #sommer2016 #juni 2016 #hjemmesykepleie #parkeringsproblemer #parkering #fysioterapi #timebestilling #fotpleie #manglerudsenter #nille #lysglass #brynsenter #meny #middag #konsert #blogg

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no