hits

Vera Lynn

- je suis prest -

"Jeg fryser"

  • 16.09.2018, 15:49

Det er sant, jeg fryser så jeg har ståpels over hele kroppen. Der jeg ikke har et eneste hårstrå også, hihi! Det er så huskaldt i heimen at jeg så ingen annen råd, enn å hente fram mine gode gamle og trofaste venn vifteovnen.

Den har stått bak ved sofaen og samlet støv siden i vinter en gang, hvor den plutselig stoppet opp. Jeg trodde at den hadde gått i stykker, men det hadde den ikke. Var bare litt overarbeidet, og trengte å vile seg litt. Stakkar'n var veldig støvete, så jeg tørket godt av den og brukte til og med hårføneren på høyeste hastighet for å bli kvitt det som satt på motoren og på bladene.Nå står den å summer og går mens jeg sakte men sikkert tiner opp i kroppen. Ståpelsen har allerede lagt seg, men jeg er ikke helt varm enda. Den får nok stå der å summe og gå en stund til kjenner jeg.

Kunne jo selvsagt ha satt på panellovnene, men jeg syntes det er litt vel tidlig enda. Vifteovnen får gjøre jobben enn så lenge, men blir det kjøligere ute så får vi se ;o))

Har du satt på varmen enda, eller syntes du det er litt vel tidlig?

#fryser #kaldt #kjølig #huskaldt #vifteovn #varme #blogg

Finnes det noe bedre

  • 08.07.2018, 13:59

Det blir ikke mange timer i senga om natten i disse varme tider. Heimen er varm på kvelden, og det tar lang tid å få temperaturen ned. Når det endelig blir kjølig på soverommet er det veldig godt å krype under dyna, selv om det blir sent.

I kveld blir det ekstra godt, for jeg skiftet på senga til morran i dag. Nå høres det nesten som om det er noe jeg gjør sjelden, men det er det ikke. Det er bare det at det er den aller beste følelsen å legge seg i en ren seng 😍 Kjenne duften av det friske skyllemiddelet jeg bruker 😊


Licensed from: AlexVan pixabay.com

Vinja kom løpende med en gang hun skjønte at jeg skulle skifte på sengen. Det er nemlig det morsommeste hun vet, for jeg lar henne være med når jeg tar av sengen, og da ruller hun seg rundt i sengetøyet på gulvet. Mens hun holder på med det lukker jeg døren til soverommet, for hun får ikke hjelpe til å legge på det nye. Det hadde hun gladelig gjort, om hun hadde fått lov 😉

#sengetøy #rent #nytt #duft #skifte #katt #vinja #varmt #lakenskrekk #blogg

Første grilling denne sesongen

  • 25.05.2018, 17:35

Før jeg klarte å bli sausa forkjølet var jeg hos Bestisen Anne sammen med en annen Bestis, Terje for årets første grilling. Det ble plutselig bestemt på lørdagen, og på søndagen møttes vi. Vi hadde ikke handlet inn noe spesielt, men alle tre dukket inn i kjøleskapet og fant fram det vi hadde. Terje tok med burgere, potetsalat og jordbær, jeg hadde løk og ostepølser, middelhavssalat og potetsalat. Anne hadde noen svinekoteletter, og alt sammen kom på grillen.

Det var litt kjølig for oss damene, men vi satt allikevel ute på balkongen fra tidlig på formiddagen til vi dro hjem ut på kvelden. Anne's balkong har ikke sol hele dagen, så det kan bli litt kjølig der når den ikke er framme.Det var dårlig med mat på bordet da jeg tok bildet, men jeg skal love at det kom etterhvert å det smakte utrolig godt alt sammen ;o)) Bare så synd at man blir så fort mett, når man har så mye godt å velge mellom.Vi storkoste oss med den deilige maten, og skravla i vei... Ingen av oss har vondt for å finne noe å prate om, hihi ;o)) 

Det er meningen at jeg skal til Anne igjen nå på lørdag for å grille også, men med denne forkjølelsen i kroppen vet jeg ikke hvordan det blir. Kan nok være at det er lurest å være hjemme, men det bestemmer jeg først når lørdagen er her.

#mat #grille #burger #pølser #potetsalat #vennetreff #bestis #kos #hygge #blogg

En koselig tradisjon

  • 08.04.2018, 14:12

For ca 6 år siden startet Bestisen og jeg en tradisjon, hvor vi bytter på å være hos hverandre på lørdagene, så sant det ikke er noe annet som ligger på timeplanen. Det har blitt en hyggelig tradisjon, hvor vi lager god mat, ser tv, fargelegger eller driver med håndarbeid mens vi trimmer snakkemusklene våre. For at vi skravler er helt sikkert, og det er aldri manko på samtaleemner.

I begynnelsen var vi veldig ambisiøse og laget råflotte middager, men vi har senket nivået betraktelig etter som årene gikk. Vi fant ut at det ikke var nødvendig å bruke så mye penger hver helg på mat, samtidig som det ble en liten stressfaktor siden man ble stående så lenge på kjøkkenet. Litt av gleden ved lørdagen ble borte. 

I går stekte Bestisen opp litt karbonadedeig, og hentet fram smørbrødjernet. Så la vi karbonadedeig på en skive brød, krydret, tok på ketchup før en skive tomat og litt ost ble dandert på toppen og en ny skive brød oppå der, og så inn i jernet. Veldig enkelt og veldig godt. Her kan man jo variere med det man liker, og jeg så nettopp noen som hadde stekt et speilegg med ost på toppen. Det hadde jeg ikke tenkt på før, og skal jammen prøve i mitt eget jern.Bestisen disket opp med deilige og hjemmelaget skolebrød til kaffen, og jeg koste meg virkelig... De var mye mye bedre enn de man kjøper i butikken, bare for å ha sagt det ;o))

Jeg hadde bestemt meg for at det ikke skulle bli så sent, men klokka ble midnatt innen jeg kom meg avgårde. Ute var det fortsatt, så vidt, varmegrader noe vi ikke har vært bortskjemt med den siste tiden så sent på kvelden/natten.

Jeg var ikke trøtt, så jeg satte meg oppe i senga å slo på tv'n å så slutten av en film og en episode av en gammel serie som gikk på Dansk TV. Pusene ville kose med mamsen sin, og kom etter tur for å ligge i armkroken for å få rufset pelsen sin litt. Disse små kosestundene våre er noe jeg setter pris på, for ellers holder jeg ofte på med noe å de får ikke ligge i ro så lenge som de ønsker.

Begge to lå oppe i senga sammen med meg da jeg sovnet litt senere, men i løpet av natten hadde de forsvunnet ut i stua. Når jeg våknet igjen, kom begge to inn å mjauet for å si god morgen. Kanskje mest for å informere om at det var tomt for mat og at det var lite vann i vannkoppen, hihi!!

#tradisjon #koselig #venninnebesøk #hyggelig #smørbrødjern #skolebrød #hjemmebakt #bakevare #katter #vinja #ronja #minekatter #blogg

Bestisen inviterte...

  • 18.06.2017, 15:53

Jeg var veldig spent da jeg åpnet øynene i går morges, hvordan føltes kroppen...., var jeg like sliten og hadde jeg like vondt som jeg hadde på fredagen. Heldigvis hadde jeg klart å sove av meg slitenheten, og mye av vondtene. Jeg kan vel ikke påstå at jeg spratt ut av senga, men jeg kom meg da i det minste ganske hurtig opp å i gang. Det føltes veldig godt at kroppen spilte mer på lag, og at jeg hadde mer energi enn da jeg gikk å la meg kvelden før :o))
(bilde er "lånt" fra google)

Det var bestisen Anne som inviterte til etegilde hjemme hos seg i går, og hun hadde tenkt smart... I stedet for å lage noe tungt og mektig, stilte hun med spekemat, eggerøre og potetsalat. På en varm sommerdag er jo det perfekt, og veldig godt.​ Man blir mett, men ikke sånn at man ligger som et vrak i sofaen etter. Det kan det fort bli med sånn kraftigere mat!!

Når maten hadde sunket litt, ble det vaniljeis med salt strøssel og salt saus, mmmmmmm så godt det var 😋

Niesen til Anne ringte og lurte på om hun kunne komme en tur, noe som var veldig hyggelig. Vi satt en stund ute på balkongen, men da sola glimret med sitt fravær, ble det veldig kjølig så vi gikk inn å satt oss i stedet. Ingen grunn til å sitte ute å fryse, når man kan ha det lunt og fint inne :o))

#venninnebesøk #middag #mat #spekemat #potetsalat #eggerøre #sommer #juni #lørdag #blogg

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no