hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Jul
 • Da var det siste pakket vekk

  • 15.01.2018, 14:42

  Det eneste som minnet meg på jula når helgen startet, var min fargerike belysning ute på balkongen. Som den eneste på kilometers omkrets med farget belysning, skilte jeg meg helt klart ut. Derfor fant jeg ut at det var på høy tid å ta den ned... Jeg klatret opp og ned av gardintrappen som en apekatt, uten at knærne protesterte noe nevneverdig, hihi!!

  Jeg passet meg dog for å vri for mye på meg, men i stedet gå ned og flytte gardintrappen oftere... Hadde nemlig frisk i minnet hva som skjedde da jeg hang de opp. Da klarte jeg å pådra meg ryggvondt som ikke ville slippe hele uken jeg hadde ferie. Denne gangen kom jeg fra nedpakkingen uten noen varig men ;o))  Jeg hadde veldig mye belysning på balkongen, og det ble veldig tomt å rart og litt mørkt da alt var nede... Nå har jeg annen belysning der, så det er ikke bekmørkt heldigvis ;o))

  #belysning #jul #farger #pakkened #annerledes #blogg

 • Jul
 • Nå har jula flyttet ut...

  • 06.01.2018, 15:24

  Jeg sa tidligere denne uken at jeg skulle pakke bort jula på fredagen, men da jeg kom hjem fra jobb på torsdag klødde det i fingrene etter å få tilbake stua til normalen. Så jeg gikk i kjelleren og hentet alle boksene, og satte i gang med å pakke sammen. Det er merkelig at det tar alltid så lang tid å sette fram pynten, men det å pakke den ned går mye kjappere. Ikke glemte jeg noe heller...

  Julegardinene og dukene rakk jeg ikke å ta på torsdagen, men etter treningen i går satte jeg i gang med å ta ned dem også. Jeg var spent på om jeg trengte å stryke noen av de som skulle henges opp, og til alt hell var det kun kjøkkengardinene som var litt skrukkete å trengte å glattes litt på. Dermed tok det heller ikke så lang tid å få alt på plass.  Da jeg ryddet i skapene min tidligere i høst, fant jeg igjen de sorte gardinene mine å bestemte allerede da at de skulle opp når jula ble pakket bort. Det er lenge siden jeg har brukt dem, men det ble fint (syntes jeg selv) sammen med matchende duker og tilbehør.

  Det var litt overgang fra den lune og gode rødfargen som har preget heimen, til sort og grått i de fleste rommene. Nå er det bare med en gang, for allerede nå så tenker jeg ikke på det noe serlig ;o)) En annen ting er jo at det blir mye bedre plass, for her blir det satt fram mye pynt...

  #jul #julepynt #hverdag #rydde #blogg

 • Jul
 • Pakke bort jula? Nei ikke enda 🎄

  • 02.01.2018, 13:13

  Da jeg var barn var det veldig vanlig at jula prydet heimen helt til 20 dag jul. Når den dagen kom hadde vi også god mat og spiste rester av kaker og godterier. Jeg husker at jeg syntes det var sååå trist når pappa bar ut juletreet, og kastet det på haugen sammen med de andre trærne. Jeg gjemte meg bort og gråt, for jeg orket ikke å se at han fjernet det.

  Ofte var det sånn at våre juletrær vokste og kom med nye skudd mens de sto inne, og som barn så jeg på treet som noe levende med følelser og tanker. Noe som sikkert kom fra et eller annet eventyr jeg hadde hørt. Det var derfor jeg ble så trist, for jeg tenkte på hvor godt treet hadde hatt det inne i varmen med all pynten på. Nå skulle det ligge der ribbet uten pynt i kulda.... Disse voldsomme følelsene for juletreet avtok etterhvert som jeg ble eldre, og når jeg fant ut at jeg var allergisk mot bartrær ble det plast som prydet stua.

  Christmas tree
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Nå for tiden pynter jeg jo til jul allerede 1. desember, og da føler jeg ikke behovet for å la pynten stå til midten av januar. Enkelte år har jeg faktisk pakket bort i Nyttårshelgen, og det er for at kattene mine har begynt å vise litt vel mye interesse for juletreet. Dette året kommer jeg til å begynne til fredagen, og pakker ned alt pynten da. Så blir det en hviledag på lørdagen, ettersom jeg har planer den dagen. Søndagen er det påan igjen, for da skal gardinene skiftes. Jeg har jo røde julegardiner i alle rom, og da det er nisser på en del av dem er det greit at de også skiftes ut.

  Hva gjør du? Pakker du ned jula tidlig eller lar du den stå en stund ut i januar?

  #jul #julepynt #nedpakking #januar #nyttår #blogg
   

 • Jul
 • Da har vi lagt 2017 bak oss

  • 01.01.2018, 14:35

                                 

  Tenkt, da har vi lagt 2017 bak oss og har startet på et nytt år. Hva vil det nye året bringe med seg av gleder og utfordringer? På denne dagen vært år sitter jeg ofte å gjør opp regnskap over året som har gått. Har jeg fått gjort de tingene jeg hadde planer om, eller er det ting jeg ikke rakk å gjøre. Noen ganger så blir listen over tingene jeg ikke gjorde, lengre enn det jeg faktisk gjord. Akkurat det er litt deprimerende. I 2017 syntes jeg i grunnen at det meste av det som sto i kalenderen har blitt gjort.  Det har blitt en tradisjon at Bestisen er hos meg på Nyttårsaften, og slik var det også denne gangen. Vi kjøpte inn et kalkunbryst på ben, som lå vakumpakket i marinade. Til det hadde vi kun kokte poteter, tomater og resten av skinkestek-sausen fra fredagen. Kalkunen ble saftig og god, og vi spiste godt begge to. Det ser kanskje litt puslete ut, men det var mer enn nok med mat til oss to.  Bestis Anne og jeg har kjente hverandre i mange år, og denne Nyttårsaften var det faktisk 40 år siden vi møttes for første gangen. I den anledning måtte vi jo ha en kake, så hun laget den gode ostekaken sin. Den har pepperkaker i bunnen i stedet for annen kjeks. Vi har opplevd mye morsomt, trist og interessant på disse årene. Når vi nå har tatt skrittet over til 2018 så er listen over ting vi skal gjøre begynt å fylles opp. Allerede til lørdagen skal vi sammen med kusinen til Anne i Folketeateret å se Les Misrables. Det er noe vi gleder oss veldig til ;o))  Når klokken var slagen gikk vi ut på balkongen for å se på rakettene, men det var så grått å tåkete at det var ikke mange vi så. De som sendte opp var et stykke unna, ingen i området her jeg bor, og så vi bare noen lysglimt her og der. Akkurat det syntes jeg var litt trist.

  I dag tar jeg livet helt med ro, ble ganske sent/tidlig før jeg kom i seng så jeg er litt ullen i kroppen.

  #godtnyttår #2017 #2018 #besøk #nyttårsaften #feiring #jubileum #40 #kalkun #ostekake #blogg

 • Jul
 • Fredagshygge med god mat

  • 30.12.2017, 15:00

  I går var jeg på middag hos Bestisen sammen med kusinen hennes Brit. Vi fikk servert en deilig skinkestek, som ble innkjøpt siste gangen vi var i Sverige rett før jul. Steken var på rundt 3 kg så det var rikelig med mat til oss tre, pluss at Bestis og jeg delte det som var igjen sånn at det blir til flere middager.  Steken ble saftig og god med en del fett her å der, men det er jo sånt som setter god smak på den. Som tilbehør hadde vi surkål til potetene. Bestisen hadde laget en utrolig god saus, som var kraftig med ikke for kraftig. Vi satt lenge ved bordet å koste oss med maten, og skravlet om alt som er ;o)) Ble kanskje litt vel mett, men sånn skal det være når man får god mat.  Til kaffen litt senere ble det is og julekaker som var hjemmelaget.. Jeg laget jo en Delfia-kake før jul, som det kun ble spist av på bursdagen min. Vurderte å ta den med, men droppet det. Litt dumt sånn i ettertid, for da hadde jeg kanskje blitt kvitt litt av den. Jeg er veldig glad i Delfia-kake til vanlig, men i år så har den bydd meg litt i mot. Har tatt den ut av kjøleskapet et par ganger, men endt opp med å sette den inn igjen...

  Det ble en hyggelig kveld, og jeg var heller ikke så veldig sent hjemme igjen... Hadde jeg vært smart hadde jeg gått å lagt meg, men jeg ble sittende en god stund oppe i stua å se på tv og kose med pusene. Når jeg har vært borte fra dem noen timer, er de alltid veldig kosete ;o))

  #middag #romjul #selskap #mat #godmat #skinkestek #surkår #poteter #saus #hygge #kos #blogg

 • Jul
 • Trøtt i tryne...

  • 29.12.2017, 09:51

  I går ble jeg nok sittende oppe litt lenger enn jeg burde, så øynene var ekstra trange da alarmen uuuuulte på nattbordet kl 6 i dag. Det var ekstremt vannskelig å få kroppen ut av senga, og opp i stående stilling men jeg fikk det til. Hvordan, se det vet jeg ikke!! Det straffer seg å ikke komme seg i seng i normal tid. Kanskje guleroten til å komme seg opp var at det er den siste arbeidsdagen i dette året for meg. 

  Da jeg krabbet under dyna i går kveld snødde det store putevar, men til morran i dag var tåka kjukk som grøt oppe på de Stormfulle Høyder. Det var nesten to varmegrader ute, så snøen på bakken var ganske våt. Nede i Oslo sentrum var det helt klart, og ikke tegn til tåke.

  foggy landscape
  Licensed from: peus / yayimages.com

  I ettermiddag skal jeg til Bestisen på middag, og som tradisjonen er så blir det skinkestek med deilig og kraftig saus til. Det er mulig at kusinen også kommer, og det er bare hyggelig. Hun er en person som det er veldig lett å like ;o))

  #trøtt #sent #morgen #snø #tåke #middag #mat #besøk #blogg

 • Jul
 • Man glemmer alltid noe

  • 27.12.2017, 22:56

  I syntes jeg i grunnen at jeg hadde god kontroll på julehandelen, og mente selv at jeg ikke hadde glemt noen ting. Når det gjaldt de tingene man putter i munnen hadde jeg i alle fall full kontroll på. Men det var andre ting jeg hadde ment å kjøpe, som aldri ble kjøpt inn...

  Akkurat det fant jeg ut av da julaften kom, og jeg skulle tenne lys i lysglassene mine.. Da hadde jeg under en eske med røde t-lys igjen, men tenkte at OK da får jeg bruke hvite da når det ikke er mer igjen av de røde. Hehe, hadde jeg bare hatt en eske med hvite t-lys så hadde det jo vært greit, men det hadde jeg jo ikke. Jeg hadde mange esker med lys, men de var lyse grønne og gule. Akkurat det passet ikke til jul...  I lunchen i dag stakk jeg opp til Nille på Gunerius, for å se om de hadde noen røde t-lys igjen. De hadde faktisk en god del igjen, og det var salg så jeg kjøpte 3 esker med røde og en med hvite. Nå har jeg så det holder til det som er igjen av jula.

  Mange er litt engstelig for å bruke disse t-lysene i plastbeger, men jeg bruker ikke noe annet. Jeg har faktisk ikke brukt noe annet på mange år, uten at det har oppstått noen farlig situasjoner. Når det er sagt, så ville jeg vel ikke ha satt dem i en oppsats med brennbart materiale. Jeg bruker mine kun i lysglass.

  #tlys #lys #lysglass #røde #hvite #mangel #jul #blogg

 • Jul
 • Etter regn kommer sol

  • 27.12.2017, 10:37

  Store kontraster i været om dagen... I går bøttet det ned uabrutt hele dagen, og det var bare en skikkelig ufyselig dag ute. Så kommer første arbeidsdag i romjulen og himmelen er knallblå, rundt nullpunktet på gradestokken... Peeeeerfekt ;o))

  Jeg trodde at jeg skulle ha store problemer med å komme meg opp i dag, med tanke på at jeg har hatt ferie i 1,5 uke. Kan vel ikke påstå at jeg spratt ut av sengen, men jeg kom meg nå ganske raskt opp på bena å kom i gang. Kattene, som har blitt vant med at matmor sover lenge, glippet med øynene å gjespet stort før de krøllet seg sammen å sovnet igjen. De begynte ikke å røre på seg før jeg satte i gang hårføneren...

  Bench
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

  De fleste i blokka lå i dyp søvn da jeg listet meg ned trappa, for ikke å bråke så mye. Man kan jo vise litt hensyn til de som ikke behøvde å starte dagen så tidlig, ikke sant. Foran utgangsdøra lå det en stabel med aviser, for avisbudet som gikk i dag var tydeligvis av den late sorten... Vedkommende hadde ikke giddet å gå opp å legge avisen på dørmattene, som er avtalen. Skal være glad at han eller hun hadde orket å åpne døren å lagt de innen for i allefall!

  Det var lite med mennesker på farten på morningen, så mange har nok juleferie. Akkurat det er litt deilig for da får man sitte på t-banen til og fra jobb ;o))

  Ha en strålende onsdag.

  #jul #romjul #ferie #jobb #avisbud #aviser #irriterende #vær #blogg

 • Jul
 • Det er godt vær ute og være inne i ☔

  • 26.12.2017, 14:37

  I dag våknet jeg til lyden av regnet som trommet heftig på vannbrettet... Ute øsregnet det, og det har det fortsatt med. Et lite unntak for en time eller så siden hvor det sluddet, og veldig store våte snufnugg plasket ned på bakken ;o))

  Jeg har absolutt ingen planer for dagen, så jeg skal sitte langt ned i godstolen å chille å se på film... 

  Det er deilig med slike dager hvor man ikke har annet å gjøre en å bare nyte dagen og slappe av. Jeg skal gjøre det til det fulle, for i morgen er det tilbake på jobb. Jeg valgte å ta ferie før jul for å bli ferdig med alt jeg skulle gjøre, så da blir det romjulsjobbing på meg dette året.  #chille #avslappende #andrejuledag #regn #grått #trist #nyte #romjul #jobbe #romjul #blogg

 • Jul
 • En stille og rolig bursdag

  • 26.12.2017, 12:31

  I går var det bursdagen min, og jeg startet dagen med å sove lenge... Det å ligge i senga og bare nyte at det var jul, ferie og min dag uten å måtte stå opp var deilig. Til slutt ble kattene utålmodige, og syntes at jeg burde stå opp... Det var jo selvsagt for at matkoppen deres var tom, hihi!!

  Utenfor så holdt tåken på å skli unna, og det var antydning til at vi skulle få litt sol...   Det var ikke så enkelt å henge ut flagget, men ut måtte det jo... Jeg har nemlig vært veldig kreativ når jeg festet julebelysningen ute på balkongen, noe som gjør det litt vanskelig å flytte på vinduene. Jeg ville jo ikke ødelegge lyslenken heller, så jeg var veldig forsiktig å fikk til slutt hengt flagget ut.  Jeg brygget meg en kopp kaffe og tok på meg boblejakke å satt meg ut på balkongen i det milde været vi hadde. Jeg lot balkongdøra stå åpen så kattene kunne løpe ut og inn som de ville. De fikk virkelig trimmet seg, da de satte i gang med å leke å løpe etterhverandre... Etterpå var de helt utslitt å lå rett ut en god stund ;o))

  Litt senere kom Bestisen Anne og niesen hennes Anne for å feire bursdagen sammen med meg... Jeg orker ikke store voldsomme feiringer lenger, syntes det er mer koselig med noen få personer.  I fjor kjøpte jeg et taco-sett i julegave fra meg til meg, men jeg har ikke brukt det noe særlig. Nå kan man jo bruke det til andre ting, og i går fylte jeg opp alle skålene med godteri. Det ble kanskje litt overdådig, men man skal da kose seg litt skal man ikke? Det var mye igjen etter at gjestene hadde gått, så før jeg tok kvelden tredde jeg en pose over sånn at kattene ikke skulle komme å sleike på godtet som ikke har papir. For det vet jeg nemlig at i alle fall Vinja har en tendens til.  Da gjestene hadde dratt hjem, lente jeg meg godt tilbake i godstolen å nøt en fantastisk konsert med Adam Douglas på NRK. (En amerikansk jul, med akkurat Adam) Mange fine julesanger, og noen av dem hadde jeg aldri hørt før. På bildet synger han sammen med Makeda, som også var deltager i Stjernekamp sammen med ham.

  På nyåret skal Bestisen og jeg på konsert med Adam, og det er noe vi begge gleder oss til ;o))

  Da jeg gikk å la meg, sånn en stund etter midnatt, snødde det store putevar ute... I følge yr.no så skulle ikke det vare, og det fikk man jo et bevis på når man våknet i dag. For i dag regner det, nei det bøtter ned noe som betyr INNEDAG ;o))

  #bursdag #feiring #jul #flagg #adamdouglas #julekonsert #nrk #snø #regn #blogg

 • Jul
 • God JUL alle sammen

  • 24.12.2017, 11:10

  Sitter på kjøkkenet å nyter en kopp kaffe, mens det strømmer fine julesanger fra radioen... Den har stått på P7 Klem Jul i hele desember, så hvis julestemningen skulle gjemme seg et øyeblikk, ble den rask lokket fram igjen ;o))

  Ute er det fortsatt snø på bakken til tross for at varmegradene har jobbet hardt for å bli kvitt den. Med andre ord, det ser ut til at vi får en sånn passelig hvit jul. Jeg er happy jeg så lenge det ikke er grønn jul ;o))  Jeg glemte å henge ut kransen på døra i går kveld, men med det samme jeg hadde stått opp var jeg ute og festet den. Det må være en julekrans på utgangsdøra syntes jeg. Det er hyggelig for de som går forbi, og for de som stikker innom i julen ;o))

  Nå skal jeg svinge meg rundt å gjøre meg klar for dagen, ønsker dere alle sammen en  #jul #godjul #julefeiri

 • Jul
 • Pittbulljedda gjør ting hun ikke har gjort før...

  • 24.12.2017, 01:25

  På torsdagen tok jeg på meg kokkehatten, og forberedte meg til en dag på kjøkkenet. Et rom jeg i grunnen ikke oppholder meg i mer enn høyst nødvendig. Jeg er ikke noen mester i å lage mat, heller ikke på å bake. Det stopper meg ikke fra å prøve igjen og igjen, med forskjellige resultater.

  Først stekte jeg medisterkaker av en 1 kg med medisterdeig... Akkurat det kan jeg, og de ble veldig saftige og gode. Så gode at jeg bare måtte prøvesmake et par mens de fortsatt var varme, mmmmm 😋

  Så kommer vi til det jeg ikke kan, eller kanskje jeg skulle si det jeg aldri har gjort før...  En av de kakene jeg liker veldig godt er kromkaker, men jeg har aldri stekt dem selv. Da min mor levde, så var det hun som stekte å jeg var rullemester. Noe jeg etterhvert ble veldig god på...  Etter at jeg var ferdig med medisterkakene bestemte jeg meg for å lage kromkaker.

  Det å lage røren var ikke noe problem, men så skulle jeg steke... 😆😆  Den først kromkaken er den som ikke er rullet, og som ser ut til å ha sola seg alt for mye. Ettersom jeg ikke hadde stekt før, fulgte jeg veldig nøye med, og så at kromkaken var ganske lys å tenkte at jeg rakk å hente noe på benken. Det var snakk om et par sekunder, og da ble resultatet som du ser over her. De to neste var nok også litt vel mørke, men så ble det noe bedre. Må nok jobbe litt med saken skjønner jeg, hihi 😉  På kvelden koste jeg meg med egenproduserte kromkaker til kaffen, sammen med sandnøtter og brune pinner som bestisen Anne og kusinene hennes hadde bakt. Som du kan se av bilde ble også disse to kromkakene litt vel brune, men de smakte veldig godt da 😊

  Dessverre så måtte det gamle gode kromkakejernet pensjoneres, noe det egentlig burde ha blitt sist gang det ble brukt for et år eller to siden. Teflonen skreller av hele tiden, og det er ikke bra. Må nok se meg om etter et nytt jern jeg da.

  De fleste viser fram fine perfekte kaker, men jeg syntes det er litt viktig å vise at det ikke alltid blir perfekt... I alle fall ikke for meg 😉

  #bake #steke #medisterkaker #kromkaker #mislykket #kromkakejern #julekaker #blogg

 • Jul
 • Da var jula snart her...

  • 23.12.2017, 23:26

  Det er vist en god stund siden jeg har vært på bloggen nå...! Har hatt masse å gjøre de siste ukene, ting som skulle være ferdig til jul eller så har jeg vært på juletilstelninger og konserter...

  I dag har støvsugeren og skurefilla fått slengt seg rundt noen omganger... Badet trengte en grundig omgang, fra gulv til tak (nesten) og det er noe av det verste rommet jeg tar. Det er trangt å lite, så det er ikke så lett å komme til alle steder. Det er nærmest en treningsøkt å ta badet, og jeg kan med hånden på hjertet  si jeg merket det på kroppen etterpå.  Juletreet ble montert og pyntet på mandagen, og i dag kom gavene under treet. Det syntes Ronja er gøy, for hun elsker å spise på pakkebåndet. Jeg måtte til slutt snu alle pakkene sånn alt det løse båndet kom inn. Ikke bra hvis hun får det ned i mage og tarmene sine...  Tidligere i dag laget jeg Delfia-kake, noe som jeg bare MÅ ha til jul. Det er jo en veldig mektig konfektkake, men mmmm så godt det smaker til en kopp kaffe ;o)) Prøvesmakte litt på røren, og den smakte veldig godt så jeg regner med at kaken blir det. Den ble ikke så høy denne gangen, og jeg misstenker at jeg brukte en annen oppskrift i fjor...

  Forrige dagen prøvde jeg meg for første gang på kromkaker, men det krever et eget blogginnlegg, hihihi ;o))

  #jul #julefeiring #vaske #skure #juletre #julegaver #katt #delfiakake #bake #kromkaker #blogg

 • Jul
 • Skriver du julekort?

  • 13.12.2017, 11:29

  I går kveld satte jeg meg godt til rett i sofakroken for å skrive julekort... Jeg hadde så mange igjen fra tidligere år, slik at jeg slapp å kjøpe noen nye kort i år. Noen fikk fine doble kort i konvolutt med nisser og glitter på, mens andre må nøye seg med et åpent som alle kan lese. 

  Det å sitte sånn i førjulstiden og skrive julekort å kikke på de man fikk året før burde være en koselig ting... Hvis man da hadde fått noen å kose seg med da. For det er en kjensgjerning at "vi" skriver mindre og mindre julekort, og heller sender SMS, MESSENGER hilsner eller en festlig hilsen på Facebook. Jeg sier ikke at det ikke er hyggelig, men jeg savner det å gå i postkassen å hente julekort. Lese dem å fylle opp julepostmappen på veggen. De siste årene har jeg fått så få julekort, at jeg har latt de gamle kortene være i mappen. Ellers hadde den vært så slunken og trist å se til.

  Mer under bildet.

  Christmas Card
  Licensed from: WaD / yayimages.com

  Til tross for at de fleste har sluttet med å sende julekort til meg i posten, så insisterer jeg på å skrive til mine faste...!!

  Jeg syntes det er litt trist at vi har sluttet med å skrive kort til hverandre, og heller bare sender elektroniske hilsner. Resten av året er det greit med SMS, MESSENGER, WHATSAPP eller Facebook, men til jul syntes jeg at vi burde ta oss bryet med å skrive og sende julekort til hverandre.

  Hva med deg, skriver du fortsatt julekort eller blir det bare julehilsen på SMS ol?

  #julekort #jul #tradisjon #skrive #sende #hilsen #sms #messenger #whatsapp #facebook #trist #blogg

 • Jul
 • En må kose seg litt...

  • 03.12.2017, 22:05

  Hver søndag i adventstiden pleier jeg å kose meg med julemedisterkaker, pølser surkår og gode poteter. Nå er ikke jeg av de som drikker så mye alkohol, men til god julemat må jeg ha øl og akevitt.

  Hvis du tror at jeg har stekt medisterkakene, så må jeg skuffe deg gitt for de er Gilde sine. Dessverre så hadde disse medisterkakene ligget litt for lenge i kjøleskapet, og var sure. Kjente det med en gang jeg smakte på den, så da ble det bare medisterpølser denne gangen. Ikke det at det gjorde så veldig mye, for maten smakte veldig godt allikevel den ;o))  Er det noe du "bare" må ha i tiden fram til jul?

  #julemat #medisterkake #medisterpølser #surkål #øl #akevitt #blogg

 • Jul
 • 🎄 Julen har flyttet inn i Casa Fres og Knurr 🎅

  • 03.12.2017, 20:34

  Endelig kan jeg sette meg ned å slappe av, for nå har jula definitivt flyttet inn i Casa Fres og Knurr... Altså hjemme hos meg ;o)) Jeg har holdt på i 3 dager for å få alt ferdig til i dag, og det har kostet meg endel å endte opp med vondter her og der... For det som før tok meg 1 dag, må i år gjøres over flere dager. Akkurat det er litt vondt å akseptere at jeg ikke er like sterk som før, og at jeg ikke klarer like mye.

  Jeg er nå i alle fall fornøyd med resultatet, og det er jo det viktigste :o))  Det som sto igjen når jeg våknet i dag, var å henge opp belysningen på balkongen. Jeg er jo veldig glad i farger, og derfor har jeg også valgt lys-lenker med fargede pærer. Min balkong er nok derfor den mest fargerike her om kring ;o))  Jeg liker julenisser, og har en god del av dem i flere størrelser. En annen ting jeg liker er de tradisjonelle julefargene, rødt og grønt. For meg blir det helt feil med mye sølv og hvitt i julen, men jeg vet jo at veldig mange syntes det er fint.

  Disse Kari Trestakk lysestakene mine vet jeg nesten ikke hvor jeg skal gjøre av lenger. De ble kjøpt inn for mange år siden, den gangen jeg hadde helt andre møbler i stua. Da passet de så godt inn, men nå gjør de ikke det lenger. Jeg var i tvil om jeg skulle ta de fram, men gjorde det til slutt. Mulig det blir siste gangen....

  Akkurat nå er jeg veldig sliten, og har satt meg godt til rette i godstolen med bena på skammelen.... Ronja surrer rundt meg, og vil ha kos å står på to ben å mjauer høyt. Når jeg ikke lar henne komme opp i fanget, kaster hun seg på gulvet å lager klagende lyder, hihi!! Ingen fare, pus skal nok få all kosen hun vil ha ;o))

  Pleier du å pynte huset/leiligheten til 1. desember, eller pleier du å vente til lille julaften?

  #jul #julepynt #pynte #nisser #karitrestakk #lysestaker #belysning #pærer #ronja #katt #blogg

 • Jul
 • Enda et tegn... 🎄

  • 27.11.2017, 16:05

  Noen dager før 1. søndag i advent setter borettslaget vaktmester opp et juletre på enden av hver blokk. Vi har alltid hatt vårt på baksiden av blokken, til glede for oss alle. I sommer ble det plantet et Magnoliatre på plassen, og da ble beholderen som treet settes i flyttet til enden.

  I dag når jeg kom hjem fra en liten handletur, holdt vaktmesteren og en hjelper på med å sette opp trærne. De hadde fått tak i noen utrolig flotte trær dette året. Jeg tok ikke noe bilde av dem da, tenkte at jeg venter til lysene blir tent til søndagen. Dessuten begynte det å snø noe så infernalsk, og jeg hadde mye å bære på så jeg tenkte det var best å komme seg inn.

  Christmas tree
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Jeg gleder meg til lysene tennes på juletrærne ute i gården her, omkring i hager og lys-slyngene inne på balkongene. Det er jo så mørkt på denne tiden av året, og det å komme hjem sent på ettermiddagen blir straks litt mer koselig med alt lyset ;o)) Hos meg er det mørk inni heimen når jeg ikke er hjemme, men jeg dekorerer jo balkongen med masse lys. Uten de ser det nesten deprimerende trist ut hos meg...

  Bruker du mye lys utendørs i førjulstiden?

  #juletre #utetre #lys #lyseopp #utelys #trivelig #koselig #trivsel #vaktmester #borettslag #blogg

 • Jul
 • Jula nærmer seg...

  • 27.11.2017, 12:27

  Jeg kjenner at jeg begynner å få litt høye skuldre, for jeg vet alt jeg skal gjøre innen søndagen... Hele heimen skal vaskes, gardiner skal strykes og henges, duker skal strykes, og det skal pyntes i alle rom. Galskap? Helt sikkert, men ved å stresse å få alt klart til 1. søndag i advent gjør at jeg kan nyte resten av førjulstiden uten å stresse. Da er det i enden egentlig verdt det.

  På morgen var jeg nede i kjellerboden for å få oversikt over om jeg faktisk kjøpte meg nye julegardiner til soverommene. Jeg hadde nemlig fått for meg at det hadde jeg, men nei da... Der lå de gode gamle gardinene, som jeg har brukt de siste tiårene. 

  Jeg så nemlig noen fine julegardiner nede på Rusta i fjor, og det var de jeg hadde håpet at jeg hadde kjøpt. Jeg har veldig lyst på nye, så jeg skal ta meg en tur ned en dag denne uken for å se hva de har. Kanskje de har de samme gardinene denne sesongen også, eller også noen nye som er like fine ;o))

  house at Christmas

  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Litt smågal er jeg nok når det gjelder jul og pynting av heimen... Jeg er ikke like gal som jeg pleide å være, for da var det så mye pynt at man nesten ikke kom fram. Det så ut som et ordentlig julehus, og det var veldig koselig men for mye. Nå er mye av den gamle julepynten pakket bort, og jeg har bare noen få bokser som blir hentet fram fra kjelleren.

  Hvordan er det hjemme hos deg, pynter du alle rom i heimen? Eller blir det bare litt her og der?

  #jul #julepynt #julegardiner #pynte #gal #julehus #høytid #blogg

 • Jul
 • Det ble en tur til "Jul i Vinterland"

  • 26.11.2017, 13:21

  Når desember nærmer seg dukker det opp Julemarkeder over alt, og jeg har jo lyst til å gå på dem alle sammen. Det hadde vært hyggelig å rekke dem alle sammen, men der kommer i alle fall jeg i tidsklemma så jeg må nok velge bort de fleste av dem.

  En ting jeg føler at jeg må ha med meg er Juli i Vinterland, som holder til i Spikersuppa her i Oslo. Meningen var at jeg skulle ned på åpningsdagen 18. november, men det ble ikke noe av. I stedet ble det en tur nå tirsdag ;o))  Det er et julemarket på Youngstorget også, og jeg var innom for å kikke litt. I fjor var det et mini-market med noen av de de samme bodene som i Spikersuppa, men i år var det helt forandret. Nå har de satt opp et stort telt med glassvegger, som ligner på en lavvo. Der inne selges det stort sett bare samiske produkter, noe som kanskje ikke er helt min greie.

  Det er veldig hyggelig å gå rundt i byen på ettermiddagen og kvelden, når alle lysene er tent. Stemningen blir liksom litt lun og trivelig, selv når det kjølig ute.

  Det var ikke så mye mennesker når jeg var innom julemarkedet på tirsdagettermiddag, men en del var det jo. Det var mange spennende boder, og på en kald dag som det var ble det veldig fristende med alle duftene fra bodene som solgte varm mat og drikke. Jeg hadde ingen plan om å handle noe, og det ble heller ikke til at jeg gjorde det. Har tenkt meg tilbake igjen litt nærmere jul, og da på en dag jeg ikke har vært på jobb først.  Jeg hadde dessverre kledd meg litt dårlig for å være ute så lenge, og ble veldig kald etter en runde eller to rundt der. En kopp med rykende varm gløgg gjorde virkelig susen. Jeg kjente hvordan varmen sakte men sikkert spredde seg rundt i kroppen, og jeg var klar for en liten runde til. Med hånden på hjerte, så tror jeg at det var en av den beste gløggen jeg noen gang har drukket.  Nå dro jeg ikke alene på julemarked, men hadde med meg Bestisen også. Da vi følte at vi hadde sett det vi ville, stakk vi inn på Egon som ligger vis a vis julemarkedet for å spise middag. Det begynte å bli såpass sent på ettermiddagen, at ingen av oss hadde lyst til å begynne å kokkelere når vi kom hjem.

  Det var godt å komme inn i varmen å tine opp kroppen igjen, og få i seg litt god mat ;o))

  Har du vært på julemarked enda, eller skal du på et?

  #julivinterland #julemarked #youngstorget #spikersuppa #gløgg #kos #gløgg #middag #blogg
   

 • Jul
 • Jeg klarte ikke å la være..

  • 18.10.2017, 21:33

  At butikkene ruster opp til jul allerede nå i oktober har vært merkbart en stund, og jeg syntes jo selvsagt at det er litt i tidligste laget. Nå trenger jeg jo ikke å kjøpe noe da....

  Som sagt jeg trenger ikke å kjøpe, men det er ikke alltid like enkelt å la være 😉 På veg hjem i dag dro jeg innom Meny på Bryn for å kjøpe noen småting, og da kom jeg forbi en stor pall med forskjellige pepperkaker. Jeg fikk helt vann i munnen, og klarte ikke å gå forbi pallen uten å legge en av boksene i handlekurven.

  Nå har jeg akkurat smakt på dem, men jeg kan ikke si at Berthas Pepperkakefigurer overbeviste på smak. Helt greie å dyppe i kaffekoppen, men det er ikke de jeg kommer til å kjøpe inn når jula nærmer seg. Bake selv, tenker du... Niks, det kommer ikke til å skje selv om de hjemmelagde smaker bedre. Grunnen er at jeg ikke spiser så mye pepperkaker at det er verdt slitet.

  Skal du bake til jul, eller blir det kjøpte kaker?

  #jul #kaker #pepperkaker #hjemmelaget #kjøpte #bake #blogg

 • Jul
 • 🎅 Pakket bort jula alikevel 🤶

  • 04.01.2017, 16:52

  Her hjemme hos meg er det mer eller mindre tradisjon at jula pakkes bort ved 13. dag jul, og jeg var helt innstilt på at det skulle jeg gjøre også denne gangen. Så begynte tankene og surre her i går, og jeg tenke mer og mer på at det kunne være deilig å bli ferdig med det. På den måten ville helgen være fri!!

  Med det samme jeg sto opp gikk jeg ned i kjelleren og hentet opp alle boksene til julepynten.... 4 store bokser + juletreesken + litt ekstra!!  Jeg burde jo selvsagt ha satt meg ned for å spise frokost først, men jeg glemte hele maten å begynte å høste av juletreet og pakke ned pynten. Når jeg først setter i gang klarer jeg faktisk ikke å stoppe, og jeg holdt det gående helt til alt var pakket bort i eskene sine. Det var ikke bare bare bare å slepe alt ned i kjelleren, og jeg var veldig glad for at jeg har det der nede (2 trapper) i stedet for loftet (5 etasjer opp). Allikevel kjenner jeg det godt i armene at jeg har bært kassene ned i kjelleren.

  Jeg skulle jo også ha tatt en runde med støvklut å skurebøtte, men det må bare vente til et par dager. Nå skal jeg bare lene meg tilbake og slappe av resten av kvelden!  Når juletreet var demontert og grene klemt sammen var Vinja på pletten for å undersøke det. Hun satt mellom delene og snuste å pirket bort i treet. Begge kattene er glad i treet, både når det ligger på gulvet og når det var sto oppreist. Helt siden jeg satte det opp har de flydd rundt det å snust, smakt og strøket seg inntil det. Noe klatring har det heldigvis ikke blitt på noen av dem, og det kan jeg jo være glad for :o))

  #julepynt #pakke #bort #juletre #demontere #katter #nysgjerrig #trettendagen #hverdagen #blogg

 • Jul
 • 💸 Et underskuddsforetagende 💸

  • 30.12.2016, 00:28

  Hvert eneste år kjøper jeg meg en, to, e!ler noen ganger tre Flax julekalendere. Hvert år så vet jeg jo at jeg med 99% sikkerhet ikke får tilbake det jeg har lagt ut. I år insisterte jeg i tre stykker, og betalte 150,- for det.

  Hver eneste morgen satt jeg meg ved skrivebordet og skrapte i veg, med stor iver for man jo håper jo allikevel at det skal bli gevinst. Jeg kan vel si med en gang at jeg ikke ble rik denne gangen dette året heller 😟 Jeg gikk i tap som vanlig, men det ble da gevinst på to av kupongen. På den ene ble det 10,- på fargespillet, og på en annen ble det 50,- på oppsamlede symboler. Til sammen den nette sum av 60,-.

  Man må være forberedt på å tape, og ha et veldig avslappet forhold til spillet tror jeg. Det har jeg og er forberedt på at den store gevinsten ikke tikker inn på min konto 😊

  Pleier du å kjøpe skrapekalender?

  #underskudd #tap #skrapekalender #flax #julekalender #spill #blogg

 • Jul
 • Jeg bare elsker dem 💕

  • 28.12.2016, 12:48

  Men det er ikke bare jeg som er begeistret for mummi-koppene mine. Mine to venner Vexy og Hackus syntes også at de er fine. Spesielt den røde med bilde av lille My som jeg fikk til jul, og så fort jeg finner den fram er det der på pletten for å se på den å passe på den :o)) Frodith har Salt og Pepper, mens jeg har Vexy og Hackus 💕

  Første gangen jeg så disse var på bloggen til Tone Voung Vinningland, som tidligere var på blogg.no, men som nå har flyttet til nouw. Du finner hennes fine blogg HER. Jeg syntes at koppene var fine, men tenkte først at det ikke var noe for meg. Det var bare det at jeg ikke klarte å glemme dem, og ved neste besøk hos Kitchn kjøpte jeg min første kopp... Siden har det blitt flere, nå har jeg 11 stk., og mangler kun en for at det skal gå opp :o))

  Ingenting er som å starte dagen med en eller to gode kopper kaffe ☕

  #godformiddag #kaffe #kaffekopp #mummi #smurfer #vexy #hackus #blogg #onsdag #desember

 • Jul
 • ❄ Snøfall ❄

  • 27.12.2016, 16:26

  Fra jeg var barn har fulgt NRK's julekalender, noen ganger med stor iver og andre ganger fortvilelse, for at jeg har syntes at det har vært så kjedelig. Nå er vel kanskje ikke julekalenderen laget for voksne, så det at jeg i voksen alder syntes at det er kjedelig er kanskje ikke så rart.....

  Årets julekalender Snøfall var noe av det beste jeg noen gang har sett, både som barn og som voksen. Fra første stund syntes jeg det var spennende, og jeg bare måtte se alle episodene. Var det en dag jeg ikke var hjemme så var det rett inn på T-We boksen for å se den. Etter det jeg har lest så har Snøfall vært den mest populære julekalenderen noen sinne, og det er ikke vanskelig å skjønne det.  Bak i hodet viste man jo at det kom til å gå bra til slutt, men helt sikker følte meg seg selvsagt ikke! Vinter som ville være julenisse, og kom med så mange nye håpløse regler som ingen likte. Han som ikke var den rettmessige lærlingen...!!

  Den ligger fortsatt tilgjengelig på T-We boksen, og jeg har tenkt til å sette meg ned en dag nå i romjulen å se hele serien i et. 

  Jeg nevte for bestis Anne hvor spennende jeg syntes serien var, og hun sa at hun også syntes det. Som meg har hun sittet klistret til tv'n å sett hver eneste episode, men om hun reagert som meg i siste episoden vet jeg ikke. For hele tiden har jeg vært så irritert på Vinter og alt han har funnet på, men på julaften da han var lei seg å begynte å gråte..... Ja da gråt jeg også, og så mye så Ronja hoppet ned fra klatretrommelen og kom bort for å trøste meg ❤

  Hva med deg, blir du engasjert av film eller serier som for det meste er ment for barn?

  #nrk #julekalender #barn #engasjerende #tvserie #spennende #interessant #nrkjulekalender #ronja #trøst #glede #blogg #desember #jul

 • Jul
 • Julaften og bursdagsfeiring vel overstått

  • 26.12.2016, 23:01

  At jeg er glad i jula er ingen hemmelighet, og jeg nyter hvert øyeblikk av den... Bare så synd at den flyr avgårde så fort, at før man vet ordet av det er den nesen over. Ja ikke hele jula da, men det var vel mer julaften jeg tenker på. Den syntes jeg kom og gikk litt faderlig fort, men koste meg gjorde jeg vettu :o))

  På julaften var jeg opp ved 9 tiden, sånn at jeg kunne nyte en lang og god frokost før jeg måtte sette i gang med dagen. Ønske om en hvit jul ble dessverre ikke innfridd, men det var vel heller ingen overraskelse. Jeg hadde sjekket yr.no og det er ikke meldt kaldt og snøvær så langt øyet når. Nå er det ikke vanskelig å få julestemning inne, og når mørket kommer ute kan man ikke se at det ikke er snø.

  Jeg kom meg ut av døra tidlig for å dra ned på gravlund, for å tenne lys for mamma og pappa. Siden jeg dro så tidlig håpet jeg å komme unna den verste køen. Det var fult av biler der, men jeg fant en plass nesen nederst på parkeringsplassen. Når jeg kom ned til graven ble jeg overrasket over at lysene jeg satte ned tidligere var borte. De stjeler som ravner der nede, og det er ikke første gangen ting blir borte. Det er jo også en sjanse for at gravlund selv har ryddet de bort.....

  Vel hjemme igjen fikk jeg ribba inn i ovnen til damping, og da var det ikke så mye styr med den etterpå. Måtte bare tas ut etter 45 minutter for å fjerne folie og sette ned ovenen før den skulle inn igjen. Noen sprø svor over det hele ble det ikke dette året, men det er ikke det viktigste akkurat. Den ble nå i allefall saftig og veldig god, og jeg spiste et stykke mer enn jeg egentlig orket bare for at den smakte så godt :o))


  (Bildet er lånt fra Pinterest)

  Jeg ønsket meg Mummi-kopper fra Arabia til jul og i bursdagspresan, og det fikk jeg også. Tilsammen ble det 6 stykker, og ingen av dem var like så jeg slipper å bytte. Til den grønne Snusmumrikken koppen fikk jeg en matchende asjett. I tillegg hadde jeg kjøpt en Sodastream-maskin og et Taco-sett til megselv i julegave. I tillegg ble det noe annet småtteri også fra familien :o))  I tillegg så hadde Kine, bestis Annes niese, laget denne flotte kransen til meg i julegave. Den ble jeg så glad for at bare måtte henge den opp på veggen over tv'n. Hadde jeg ikke hatt en flott krans på døra mi fra før, ville den nok ha havnet der :o))

  På bursdagen min kom Kine, Anne og John Kåre (Kines bror og Annes nevø). John Kåre hadde feiret julaften med Anne, og hadde ligget over så vi ble enig om at de skulle komme ved 14 tiden. Siden han nok ville dra hjem før det ble alt for sent, ville han få vært med på den enkle feiringen en stund. Det var en avslappet feiring, hvor gjestene kunne slenge seg rett ut i sofaen hvis de så ønsket det :o)) Siden gjestene kom så tidlig, ble de heller ikke så lenge. På slutten satt vi mer eller mindre å gjespet de fleste av oss :o))

  Jeg var ikke noe i superform hele dagen, slapp og uggen i kroppen å sov som en stein hele natten. (veldig uvanlig) Da jeg våknet til morran i dag, hadde jeg ikke hørt klokka å det var langt ut på formiddagen. I tillegg hadde jeg feber og hadde litt rennende nese. Av den grunn har jeg gjort minst mulig i hele dag, bare sittet ved skrivebordet mitt å puslet med litt hobbyvirksomhet og nå sitter jeg godt innpakket å småfryser. Tror kke det er så veldig alvorlig, og regner med at det verste er over til i morgen.

  #jul #julaften #julefeiring #ribbe #mat #gaver #pakker #mummi #kopper #sodastream #tacosett #gravlund #lystenning #bursdagsfeiring #venner #besøk #feber #sliten #blogg

 • Jul
 • Jeg klarte ikke å la være

  • 23.12.2016, 21:56

  Jeg måtte jo ut en tur i dag allikevel, noe jeg hadde bestemt i forveien..... Naboen skulle  få en gave, og jeg hadde bestemt at de skulle få en blomsteroppsats. Jeg hadde sett meg ut en fin en i blomsterbutikken på Bryn tidligere i uken, men når jeg kom ned dit fantes det ikke snurten av en eneste oppsats igjen. Men det de hadde var eksakt 2 igjen av den planten jeg hadde lyst på, og da klart jeg jo ikke å la være å de ble med meg hjem. Nå står de så fint i vinduet mitt ❤  For å få kjøpt en oppsats til naboen måtte jeg til Plantasjen for å få tak i, og det var nok en mening med det. Den jeg valgte der var jo mye finere enn den jeg først hadde sett på. Da jeg var over for å overlevere den lå hun å hvilte, men hun kom inn en stund etter for å takke. Da passet vi på å sitte ned å nyte en kopp kaffe sammen, og prate en stund :o))

  #planter #juleoppsats #blomsteroppsats #gave #juleblomst #stuevindu #jul #blogg

 • Jul
 • Fin start på dagen

  • 22.12.2016, 13:55

  Etter å ha sovet godt igjennom hele natten, sto jeg opp å laget meg en deilig frokost. Det er ikke ofte jeg sover igjennom hele natten for tiden, men i går var jeg ekstremt sliten å så fort hode mitt traff puten var jeg borte. Så da jeg slo opp øynene, følte jeg meg helt utvilt å opplagt :o))  Den nye te-kannen hadde sin premiere til en sen frokost, sammen med et par skiver brød med sylte. Jeg kjøpte en julete i løsekt her for noen uker siden, og den er virkelig god. Jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte mer av den, men det går vel ann å få tak noe mer i en spesialforetning.  Vinja nyter hverdagen med å ligge å kose seg oppe på kloretrommelen, og der venter hun på at mamsen hennes skal komme å gi henne masse kos. Hun får også masse av det å syntes egentlig livet er helt hærlig.  Ronja på sin side er veldig begistret for juletreet, og er stadig borte å smaker på det, undersøker gavene og studerer veldig på hvordan hun skal komme bak det. Det er nemlig ikke så enkelt for henne, nå som jeg har satt julegavene sånn at det ikke lenger er fri pasasje til å bare løpe rundt. Dette syntes hun selvsagt er veldig irriterende.

  Ellers er det jo så mildt ute nå at jeg kan ha balkongdøren oppe litt, og da kan kattene få komme ut å lufte seg litt. Det setter de stor pris å løper ut og inn i et sett. Det er ikke bare de som er glad for at det er mildt, for det er jeg også pga av kroppen min fungerer bedre da... Allikevel savner jeg nok snøen, for i mitt hode skal det være hvit jul... Akkurat det kan vi nok se langt etter iflg yr.no i allefall.

  Nå skal ribba mi saltes og peppres sånn at den kan ligge å gose seg å få fin smak til jeg skal steke den på julaften.

  Ha en strålende førjulsdag 🎅🤶

  #sove #utvilt #frokost #tekanne #julete #katter #kos #rampestreker #mildt #grønt #jul #ribbe #krydre #blogg #desember #desember2016

 • Jul
 • Julegave til megselv

  • 21.12.2016, 22:26

  I En god stund har jeg ønsket meg en ny te-kanne, men jeg har ikke klart å finne akkurat "DEN" som har wow faktoren. Mente at det var en Bodum-kanne jeg ville ha, men der fikk jeg ikke tak i den sorten jeg kunne tenke meg. Det har seg sånn at alle mine kjøkkenapparater er røde, og derfor ville jeg gjerne ha en som hadde noe rødt på seg. Noe de ikke hadde i butikkene, som kom fra Bodum. 

  Så hadde det seg sånn at jeg rusla forbi Rafens på Brynsenteret i går, og da falt blikket mitt på en rød te-kanne fra Le Creuset. Den var ikke billig, men den var akkurat det jeg hadde sett etter så den ble med meg hjem + en stor å fin asjett i samme farge. Te-silen som henger opp i kannen har små hull, veldig små hull, som gjør at det ikke blander seg noe rusk i teen. Veldig fiffig :o))  Jeg har ikke fått brukt den enda, for jeg har ikke hatt tid til å sitte ned såpass lenge at jeg kunne nyte så mye som en liten slurk engang. I morgen derimot skal jeg ikke ut av døra, så jeg sitte lenge ved frokostbordet å bare nyte :o))

  #te #tekanne #bodum #lecreuset #rafens #bryn #nytelse #julegave #tilmegselv #blogg

 • Jul
 • Utveksling av julegaver

  • 20.12.2016, 00:46

  Når man går sykemeldt over lenger tid, som jeg har gjort en stund, blir det ofte sånn at man sitter opp lenge og sover litt for lenge neste dag. I dag derimot måtte jeg opp tidlig, for jeg hadde avtalt med fetteren min å komme en tur til han og kona.

  Hvert år på denne tiden drar vi på besøk til hverandre for å utveksle julegaver... Det var vel egentlig sånn at de skulle ha vært hos meg denne gangen, men jeg følte at det var helt greit å dra til dem. Ettersom jeg fortsatt sliter med vondter og lav energi i kroppen, kunne jeg selv bestemme når besøkes skulle avsluttes.
   

  "Pakker til deg og pakker til meg"


  De disket opp med en deilig lunch med masse godt pålegg, og vi benket oss rundt spisebordet å skravlet i vei. Det er ikke så ofte vi treffes, men når vi gjør det er det utrolig hyggelig. Vi har aldri manko på samtaleemner, og praten går flittig over bordet. Jeg hadde med meg et par gaver, og dro hjem med to trodde jeg. Da jeg kom hjem var det faktisk tre 😮 Når klokka ble sånn ca 14 brøyt jeg opp, for jeg hadde noen gjøremål som jeg skulle ha gjort innen jeg dro hjem. Hadde ikke lyst til å sitte fast i rushtrafikken......!!!!

  Jeg hadde noen julekort som skulle sendes, og dro innom Metrosenteret på Lørenskog for å kjøpe frimerker å få dem avgårde. Det var en liten kø som gikk i sikk sakk, men det gikk i grunnen ganske raskt. Tok en aldri så liten runde å kikket på senteret mens jeg nå først var der, og endte jo opp med noen handleposer jeg ikke hadde forutsett!!

  Nå ble det jo sånn at jeg unnslapp jo ikke rushtrafikken allikevel, og endte opp i å bruke 25 minutter fra Alnasenteret til Brynsenteret. En tur som maks tar 5 minutter når det ikke er noen trafikk. Jeg hadde det veldig bra der jeg satt jeg, for radion var stilt inn på P7 Klem Julekanalen. De kjører julemusikk hele døgnet, og jeg sang høyt og falskt å koste meg glugg i hjel, hihihihihi!!

  Når jeg kom hjem sånn rundt 17:30 var jeg skrubbsulten, men også ekstremt sliten.... Så etter at jeg hadde spist, og satt lettere henslengt i godstolen å slappet av gled jeg inn inn i drømmeland å kom ikke til megselv igjen før mobilen ringte en stund senere. Jeg har vanskelig for å sovne når jeg går å legger meg, og kan ligge våken i timesvis innen jeg endelig får sove. Jeg håper virkelig at det snur seg, for det er ekestremt slitsomt å holde på sånn!!

  #julegaver #jul #familiebesøk #sammenkomst #hygge #kos #handle #rushtrafikk #sang #musikk #blogg #desember #desember2016 

 • Jul
 • Plutselig tilbake...

  • 03.12.2016, 01:07

  Jeg er tilbake igjen i bloggverdenen etter en tids pause, dels for å ta vare på skuldrene og armene mine, men også for at jeg ikke syntes det var noen hensikt å fortelle hver eneste dag hvor ille armene mine var. Veldig kjedelig for andre å lese om alt for mye sykdom og vondter dag ut og dag inn. Bare for å få det ut av verden en gang for alle, så har jeg fortsatt vondt og er sykemeldt og kommer til å være det ut dette året. Jeg skal begynne hos en Manuell terapeut, som er spesialist i de plagene som herjer i kroppen min. Mye av behandlingen kommer til å gå ut på trening sammen med tearapeuten. Noe mer skal jeg ikke si om saken!!!

  #tilbake #skulder #nakke #vondter #sykemeldt #julekonsert #øyvindblunck #elisabethandreassen #bettan #torendresen #annesofieendresen #håvardbakke #operan #balett #nøtteknekkeren

 • Jul
 • Jula har flyttet inn

  • 21.10.2016, 00:48

  I allefall hos Skeidar på Alna-senteret!

  #jul #julepynt #julebutikker #skeidar #alnasenteret #Alna #blogg

 • Jul
 • Koselig juletradisjon

  • 22.12.2015, 00:04

  I ettermiddag var Anne, naboen og jeg en tur i Den Norske Opera og Ballett for å se Nøtteknekkeren. Da vi bestilte billettene syntes vi det var en god ide å gå tidlig, så da ble det 16:30 forestillingen.

  Naboen var inne hos meg i går kveld, og da ble vi enig om at vi skulle møtes der. Jeg spurte om vi skulle møtes for å gå sammen bort, men de ville gå selv med begrunnelsen at vi gikk mye raskere enn dem. Begge er litt oppe i årene, og er ikke like raske på foten som de var tidligere. I forveien hadde og jeg blitt enig om at hun skulle komme opp til meg på jobben, og så gikk vi i følge bort.


  Selv om det var 4. gangen vi var å så forestillingen var det like koselig... Jeg syntes det er en fin stemning og stor ro å sitte der i et par timer å bare kutte ut alt maset rundt førjulstiden. Vi satt akkurat passe unna scenen sånn at vi så helt perfekt.

  Anne fortalte at hun hadde lest at det var siste gangen de skulle oppføre forestillingen på denne måten... Blir spennende å se hvilke forandringer de kommer til å gjøre.

  #dennorskeoperaogballett #opera #ballett #forestilling #kunst #juletradisjon #førjulsstemning

 • Jul
 • Fraværende....

  • 20.12.2015, 23:33

  Hele desember har løpt avgårde så fort at jeg nesten ikke har klart å holde følge... Jeg har hatt så mye å gjøre hver dag, at det jeg endelig kunne sette meg ned har jeg ikke hatt ork til å åpne PC'n engang. Helt ærlig så trodde jeg da jeg var i slutten av november at jeg hadde stålkontroll på alt som skulle gjøres, men ikke helt... For tiden har ikke helt strukket til, men når det er sagt så jeg vel ikke alene om det tenker jeg!!

  I dag var jeg oppe tidlig å bli ferdig med de siste forberedelsene til julehelgen... Jeg kjøpte medisterdeig når jeg var i Sverige for en stund siden, og den har ligget å koset seg i fryseren til inntil et par dager siden.


  Anne sendte meg en oppskrift på hvor mye krydderier ol jeg skulle bruke til medisterkakene, og med et egg mer enn det hun hadde skrevet ble de så saftige å fine. Jeg hadde ikke svartpepper, så jeg brukte hvitløkspepper i stedet å satte en skikkelig god smak på dem :o))


  Skulle egentlig ha satt opp juletreet i går, men da var ikke formen helt på topp, så jeg satte det opp i dag å pyntet det. I år har jeg helt ny belysning på treet. Jeg kjøpte ny sist gang jeg var i Sverige, på Rusta. Det er lenker med led-lys, som er festet i en ring som henges over grenen helt på toppen. Jeg hadde først tenkt til å kjøpe en, men så fant jeg ut at det kanskje ville bli litt lite... Noe det også ville ha blitt.

  Jeg er så glad i Kari Trestakk lysestakene mine, og de har fast plass foran juletreet hvert år. De kjøpte jeg av en tidligere kollega for en god del år siden.

  Hvert år krysser jeg fingrene for at jeg ikke finner en katt eller to oppe i treet, I verste fall at det ligger på gulvet med knust julepynt. Hittil har det gått veldig fint, så jeg håper at jeg er like heldig denne gangen også. Kattene har så langt vært mer opptatt av å ligge under treet i stedet for oppe i det!!

  #mat #jul #medisterkaker #steke #julemat #juletre #pynte #ledlys #julepynt #juledekorasjoner #lysestaker #karitrestakk


 • Jul
 • Jula har flyttet inn

  • 30.11.2015, 23:04

  På fredagen hadde jeg en feriedag for at jeg skulle ha god tid til å pynte heimen til adventstiden og jula... Jeg hadde egentlig tenkt til å starte da jeg kom hjem fra jobben på torsdag, men en veldig vond skulder satte en stopper for det. I stedet tok jeg det med ro hele kvelden å ladet opp neste dag.

  Fredag var jeg oppe relativt tidlig å tok ned alle gardinene, og satte i gang med rydde opp i heimen før jeg var nede i kjelleren å hentet julegardinene, dukene og putene. Skulderen var ikke så veldig happy, men jeg satte i gang med å stryke gardinene og de nye gardinkappene som jeg skulle henge opp over stuevinduene. Jeg måtte kjøpe to for at de skulle dekke begge vinduene og balkongdøra. Når jeg var ferdig med å henge gardinene opp var jeg utslitt så jeg måtte sette meg ned å slappe av en stund før jeg fortsatte. Når jeg holder på med sånne ting så glemmer jeg å spise, og holder det gående til jeg nesten segner om. Det var nesten det som holdt på å skje, så jeg passe på å få i meg litt mat i samme slangen.  Noe pynting ble det ikke på fredagen, for plutselig fikk jeg for meg at jeg skulle flytte om på noen møbler i stua + å få hjørneskapet tilbake inn igjen. Jeg fant ut at jeg skulle ta det med ro resten av kvelden å fortsette på lørdagen.

  Da lørdagen kom ble det veldig fint vær, og da passet jeg på å henge opp belysningen på balkongen. Det tok litt tid å få det opp, men til slutt hang det der å lyste så flott. Siden sola skinte og varmet så fint, brygget jeg meg en stor kopp kaffe å satte meg litt ute på balkongen for å nyte varmen fra sola en stund. Det er virkelig deilig med sånne dager :o))

  Det er kanskje litt bakvendt å henge opp gardiner først, og deretter sette i gang å vaske etterpå. Allikevel var det jeg valgte å gjøre, og jeg gikk skikkelig grundig til verks når jeg først satte i gang. Når jeg var ferdig begynte klokka å bli mye, men jeg bestemte meg for å få strøket dukene som skulle legges på innen jeg laget meg middag. Etterpå verket skulderen min, så jeg bestemte meg for å vente med å sette fram nissefar og resten av familien i alle former og størrelser til søndagsformiddagen. I stedet sank jeg godt ned i godstolen mens jeg så vidt fikk med meg "Tore på sporet" og "Lindmo".

  Søndag kom all pynten opp av alle esker og bokser og jeg kunne senke skuldrene å nyte resten av dagen. Det hadde tatt på all denne jobbingen i flere dager, og jeg var så innmari sliten at da jeg gikk å la meg så sovna jeg med en gang. Da jeg etter et par timer ble vekket av en vaskemaskin som begynte å sentrifugere kl 00:50 på natten var jeg ikke spesielt happy. Når jeg først våknet så klarte jeg ikke å sovne igjen, og ble liggende våken en evighet innen jeg sovnet igjen ikke så lenge før alarmen begynte å ule.


  Det er to Julemarkeder i Oslo frem til Jul. Det ene er i Spikersuppa, som er langs Karl Johans gate hvis du lurer på hvor det er, og den andre er på Youngstorget. Siden jeg jobber like i nærheten av det siste, stakk jeg en snartur bort i lunchen i dag for å se. Har en avtale med Anne i morgen at vi skal besøke begge to etter jobben. Hun skal komme ned til Oslo. Det er alltid mer kos å rusle på Julemarked når det begynner å bli mørkt, og alle lysene tennes rundt om kring.

  Er ganske trøtt nå i kveld, så nå tenker jeg at det er på tide å legge kroppen i vater å få seg litt søvn, zzzzz!!

  #pynte #julepynting #vaske #stryke #gardiner #julegardiner #duker #puter #julepynt #flytterundt #julemarked #spikersuppa #karljohansgate #youngstorget #belysning #balkong

 • Jul
 • Jula har kommet til Europris

  • 13.11.2015, 23:45

  Jeg var en snartur innom Europris nede på Bryn på veg hjem fra jobben i dag, og der var jula kommet for fult både ute og inne. Det var rene flombelysningen fra lysslyngene de hadde dandert så fint utenfor butikken. Ikke bare lyste de fint, men de blinket litt sånn diskre. Den megastore nissen syntes jeg vel kanskje var litt vel mye...  Personlig så syntes jeg at det ville ha vært bedre om de hadde flyttet den ned fra plattingen. Da hadde den ikke virket fult så ruvende, som den gjør nå. 

  Grunnen til at jeg skulle innom var at jeg hadde sett i brosjyren, som kom i posten her om dagen, at de hadde noen fine englelysestaker. Se bilde nedenfor. Det er jo så typisk når jeg har bestemt meg for å kjøpe noe så har de det ikke. De hadde hengt opp prislappen på hylla og oppe i taket, men på plassen sto det en stor stygg blå englelysestake. Jeg fant til slutt en person som jobbe i butikken, og spurte han om de ikke hadde fått de inn. Svaret var: jammen dette er jo den lysestaken det, og så dro han opp brosjyren å prøvde å overbevise meg at de søte hvite var den samme som den mørkeblå.

  Jeg forsøkte å forklare ham at de ikke var i nærheten av å være like, men dessverre så nådde jeg ikke fram... Etter å ha forsøkt å overbevise ham om at han hadde feil en god stund, kjente jeg at det begynte å koke innvendig. Da fant jeg ut at det beste var å gå mot kassa sånn at jeg ikke kom til å si noe jeg angret på :o( Jeg får stikke innom en annen Europris butikk litt senere, for jeg vil ha disse lysestakene.


  #jul #julepynt #belysning #lysslynge #europris #engler #lysestaker #frustrasjon #irritasjon

 • Jul
 • Våken og veldig opplagt

  • 30.12.2014, 12:54

  Etter en veldig god natt søvn, var det en helt annen person som mer eller mindre spratt ut av senga når klokken ringte i dag. Jeg tror jeg bare var våken en gang i løpet av natten, og resten var jeg laaaaangt inne i la la land.

  Da jeg skulle "kle på meg" fjeset mitt til morran, kom Vinja å la seg rett oppå all makeup'n... Hun hadde ikke noe hastverk med å flytte på seg, og det var ikke før jeg begynte å rote rundt under henne for å finne tingene mine at hun flyttet seg litt lengre bort. Hun hadde definitivt ikke lyst til at jeg skulle dra, og gikk hele tiden i bena på meg når jeg hold på å ta på sko og kledde på meg. Når jeg kommer hjem igjen er hun ellevill å nermest klatrer oppover buksebena mine :o))  Nede i Oslo sentrum er det skikkelig tjukk tåke for øyeblikket.... Det så ikke så ille ut tidligere i dag, men så kom det en hel vegg sigende med grå og trist tåke. Den ser ikke ut til å forsvinne med det første. Tror ikke man skal så langt unna gryta innen man finner sola og blå himmel.

  På veg hjem i dag, må jeg handle inn litt til i morgen... Hovedretten kommer med gjesten, og jeg må skaffe tilbehøret. Det er ikke så mye jeg trenger å kjøpe men litt blir det. Fikk et Trumf-rabattkort på 740,- som jeg har tenkt til å bruke på Ultra. Tror faktisk at det skal dekke det jeg trenger å kjøpe inn.

  Der var lunchen min over, og det er på tide å gå tilbake til arbeidsoppgavene igjen.

  Ha en fortsatt flotters dag videre, blogges :o))

  #våken #opplagt #sovet #godt #katt #vinja #savn #makeup #tåke #oslo #sentrum #trumf #ultra #handle #lunch

 • Jul
 • Trøtt i tryne...

  • 30.12.2014, 00:12

  Etter å ha hatt fri i flere dager har jeg klart å snu døgnet igjen, og hver eneste kveld har det blitt til at jeg ble sittende oppe mye lenger enn jeg burde ha gjort. Som et resultat har jeg jo også sovet til ut på formiddagen. Slike ting vil jo straffe seg etterhvert....

  Da jeg gikk å la meg i går kveld var jeg megatrøtt, og regnet med at jeg kom til å sovne med en gang. Det skjedde jo ikke, og jeg endte opp med å ligge våken hele natten. Vel det føltes nå iallefall sånn, men noen minutter har jeg nok vært i drømmeland innimellom i løpet av natten.


  Da alarmen gikk av til morran i dag var jeg våken....., og det gikk ganske greit å komme seg opp av senga. Jeg følte det som om jeg hadde vært på fylla dagen før, og at jeg var fyllesjuk. Ikke akkurat en behagelig følelse når man må avsted på jobben, og være oppegående. Jeg har vel ikke følt at jeg har vært oppegående i dag, men jeg kom meg da igjennom arbeidsdagen på et vis.

  Forden hadde ikke vært i bruk siden julaften, og han var ikke lett å starte til morran i dag. Det har vært kaldt, og han var litt kranglete med en gang jeg satte på tenningen. Så kviknet den til å brummet fornøyd da jeg kjørte han ut av garasjen. Folk hadde tydeligvis juleferie for det fantes omtrent ikke noe trafikk ned mot byen, og jeg brukte ikke mange minuttene ned. Ikke var det mange ute i gatene heller, men gjengen som før holdt til borte på Plata var på plass utenfor Gunerius som alltid. Det har blitt det nye tilholdsstedet nå, og det er ikke alltid like festlig å gå forbi dem.

  Arbeidsdagen gikk ganske fort, og før jeg viste ordet av det var klokka blitt 16 å det var på tide å komme seg hjem. Kjøleskapet er fortsatt ganske fult, så det var ingen grunn til å dra innom noen matbutikk. Jeg laget en lapskaus i går hvor jeg brukte resten av ribbefettet fra julaften, og jeg hadde ganske mye igjen til i dag. Jeg var ganske frossen når jeg kom hjem, og da smakte det godt med et par boller med rykende varm lappskaus.


  Nå har klokka blitt alt for mye igjen, og det er på tide å komme seg i senga... Håper bare at jeg får sove i natt sånn at jeg er mer opplagt i morgen enn jeg var i dag.

  God natt, blogges


                                                          #trøtt #uopplagt #ford #startvansker #jobb #plata #gunerius #julaften #sove #drømmeland

 • Jul
 • Julaften vel overstått

  • 26.12.2014, 15:00


  I dag er det viledag her i heimen etter to dager med masse god mat og snoop..... Da er det godt å ha en dag hvor man kan tasse rundt i pysjen halve dagen, og bare slappe av å nyte at man har fri. Jeg sov helt til klokken var 10:30 i dag, og da var skikkelig dorsk i kroppen. Ute er det svinkaldt å det frister ikke akkurat til å gå en tur akkurat. Tenker nok at dagen kommer til å bli tilbrakt her inne foran tv-skjermen sammen med kattene :o))  Jeg ble strålende fornøyd med ribben på julaften, den ble helt perfekt.... Svoren ble helt sprø og jeg var borte å små-smakte på den mens ribben lå å vilte. Den ble mør og fin med veldig god smak. Tror det er første gangen jeg har fått så fin ribbe tror jeg.


  Maten smakte himmelsk og jeg satt veldig lenge ved bordet og koste meg... Det er bare så synd at når man lager så mye god mat, så blir magen så fort mett. Man ønsker å kunne spise mer for at det er så godt, men klarer det bare ikke.

  Julaften feirer jeg alltid alene, etter eget valg... Da jeg vokste opp var det bare mamma, pappa og jeg å da de ble borte og jeg ble igjen alene bestemte jeg at julaften skulle jeg feire for meg selv. Følge de tradisjonene jeg var vant til. Til å begynne med så syntes familie og venner at det var helt feil å spurte igjen og igjen om ikke jeg ville komme å flere sammen med dem. Etterhvert har de skjønt at det er sånn jeg vil ha det, og at jeg har det helt fint med å feire alene :o))

                                                                                                                Årets julegaver:


  Dette Nail settet fra Scholl var fra Anne, og jeg var med å kjøpe det. Jeg har et batteridrevet fra før, men denne går på strøm. I tillegg så er det en tørkefunksjon for nylakkerte negler. Jeg har ikke prøvd den enda, men det skal jeg i løpet av julen.


  Før jul hadde flere ganger sett på en sånn blender, men hver gang bestemt meg for å vente... Så når jeg åpnet gaven fra fetter Ivar og kona Marit så var det akkurat den blenderen jeg hadde lyst på, i rosa til og med. Med denne skal jeg lage mye godt :o))


  Denne gaven var fra megselv, hehehe... Syntes pungen var søt, og så trengte jeg en ny pilleeske, og begge to fant jeg hos Glitter på Tveita rett før jul.


                                                          Fra fetteren min og kona fikk jeg også dette kubbelyset, som passer perfekt i julelykten min....
  Disse to flotte gavene fikk jeg fra Ann-Karin. Etuiet er sydd av kjæresten til en kollega av henne, og er til å ha strikkepinner i. Helt perfekt for meg, som alltid roter bort pinnene mine. Smykket har Ann-Karin laget til meg, og jeg syntes det er råflott :o))


  Av mine fantastiske naboer fikk jeg disse to flotte figurene, kjøpt hos Kremmerhuset. Når julen er over skal de få fast plass oppe på kaminen, som er sort å der vil de passe helt perfekt :o))

  Jeg er kjempefornøyd med alle gavene jeg har fått dette året :o)) Noen var helt uventet, og andre viste jeg om! Gleder meg spesielt til å prøve blenderen, og når butikkene åpner igjen skal jeg handle inn noen godsaker for å teste den ut ordentlig .o))

   
  #ribbe #svor #godt #mat #mør #julaften #alene #julegaver #negler #nail #beauty #scholl #blender #pung #pilleeske #lys #etui #smykke #dyrefigurer #kremmerhuset

 • Jul
 • Jeg er i rute

  • 24.12.2014, 15:46


  Jeg bestemte i går at jeg skulle komme meg ut av døra sånn ved 12:30 tiden for å dra til Alfaset Gravlund, for å tenne lys for mamma og pappa. Klokka ble nok litt mer enn det, for jeg hadde noen julesamtaler jeg måtte ta. Til faren min og til min tante i Telemark, og da gikk minuttene ganske fort :o))

  Det var smart tenkt å dra tidligere ned dit, for jeg hadde ingen problemer med å finne en parkeringsplass. Akkurat da var det mange ledige plasser, så jeg kunne velge og vrake. Når jeg kom ned til graven ble jeg litt lang i masken, for lokket på lykten min var borte og den var full av snø. Jeg fant det etter å gått rund å sparket litt i snøen, men glassene i lykten var jo fulle av is. Jeg forsøkte å få av det meste, men lyktes ikke helt så man kunne jo ikke se at jeg hadde tent lyset. Det vil nok tine etter hvert, så nå som mørket kommer vil lyset skinne tenker jeg.


  Når jeg kom hjem satte jeg på ovnen med en gang sånn at jeg fikk begynt å dampe på ribben, og etter ca 45 min. i ovnen var dette resultatet. Nå er den satt inn igjen uten folie, og skal stå der å gose seg i ca 2,5 time til. Det lukter helt himmelsk allerede, og magen min har begynt å romle litt. Skal ikke gjøre samme feilen som jeg pleier, å småspise godterier før middagen.... Bedre å vente til etterpå sånn at den gode middagen kan nytes til det fulle :o))

  Mens ribba sto å dampet ringte jeg til min kusine på Tangen i Hedmark, som jeg ikke har snakket med på veldig lenge. Jeg hadde lyst til å ønske henne God Jul og slå av en prat sånn før det var på tide å vie litt mer tid til matlagingen. Det sto bra til med dem, og hun ventet at mine tremenninger med familie skulle komme til julemiddag og pakkeåpning.  I går kveld fikk jeg hengt ut julekransen på utgangsdøren min.... Jeg hadde jo egentlig tenkt til å henge den opp litt tidligere, men glemte det helt bort. Kransen kjøpte jeg for et par år siden nede i Julemarkedet som avholdes i Spikersuppa her i Oslo. Den jeg hadde før gikk i gulvet da jeg skulle henge den opp året innen, og så litt sjaber og sliten ut. Denne her er jeg veldig fornøyd med og passer ekstra godt på når jeg skal henge den så den ikke ramler i bakken.

  Som det store barnet jeg er, så har jeg nå plantet meg foran tv-skjermen for å se på "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" Det blir liksom ikke jul uten at jeg har fått med meg det. Har ikke julestemningen kommet før den begynner, så kommer den definitivt etterpå.

  Ha en fin juleaften sammen med de dere har kjær :o))


  #gravlund #alfaset #lys #lykt #ribbe #dampe #kose #julekrans #familie #kusine #tremenninger #far #tante #telemark #hedmark #tangen #kalleanka #julemarked #jul #mat

 • Jul
 • God Jul

  • 23.12.2014, 23:01

  Jeg vil passe på å ønske alle på Blogg.no en riktig God Jul :o))
  #godjul #seasongreatings

 • Jul
 • Lille julaften og solen skinner

  • 23.12.2014, 12:09


  Det var så deilig å våkne opp i dag og vite at jeg var i rute... Noe som er aller første gangen, tror jeg. Jeg er ekspert i å utsette ting til dagen etter, men det har jeg ikke gjort i år. Nei, når noe skulle gjøres har jeg satt i gang å fått det unna med en gang :o)) Ingenting er glemt som skulle handles inn av matvarer eller julegaver, så nå er det bare å en omgang på badet, støvsuge og vaske gulver så er alt klappet og klart.


  Når jeg skulle legge meg i går kveld fant jeg denne hårballen liggende rett ut på senga mi. Der hadde Ronja virkelig tatt seg til rette, og hun hadde ikke lyst til å flytt seg i det hele tatt. Jeg måtte løfte henne opp å legge henne ned ved fotenden av sengen for å få lagt meg, til damens store irritasjon. Hun var tydligvis trøtt og fant ut at hun ikke gadd å krangle å ble liggende der jeg plasserte henne :o))


  Den tjukke tåken vi har hatt i et par dager nå, var borte da jeg sto opp til morran i dag.. Nå skinner solen ute og det er noe få kuldegrader ute, som er helt perfekt :o))

  Jeg tenkte å stikke en snartur bort på Oppsal en liten tur, men kun for å stikke innom Narvesen for å kjøpe Programbladet. Pleier vanligvis ikke å kjøpe det ellers, men til jul syntes jeg det er greit. Da er det som regel en god del programmer og filmer på tv, og det er greit å ha en liten oversikt over hva som tilbys. Kanskje jeg tar en tur innom Nille mens jeg først er ute, for det hender de har tillbud på julepynt og stash sånn tett på jul. Jeg fikk kjøpt noen av de store nissene min på den måten :o))

  Ha en strålende dag, og ikke stress for jul blir det alikevel :o))


  #jul #forberedelser #vaske #støvsuge #programbladet #nille #oppsal #katt #ronja #trøtt

 • Jul
 • Julegaver: sjekk, mat: sjekk, snoop: sjekk, annet: sjekk!

  • 22.12.2014, 23:35


  I dag hadde jeg avtalt med Anne at vi skulle dra sammen for å handle inn det siste til julehelgen.... Jeg hadde satt klokka på 8 sånn at jeg skulle ha god tid til hun kom ved 10 tiden, men siden jeg ikke klarte å komme meg i seng før kl 03:00 i natt hørte jeg ikke klokka. Heldigvis våknet jeg av meg selv sånn at jeg rakk å bli sånn någenlunde ferdig til Anne kom.

  Først dro vi ned på Bryn-senteret hvor vi stakk en snartur innom Clas Ohlsson for å se om de hadde stekeform til ribben, men der fantes det ikke noe sånt i det hele tatt. Siden jeg ikke hadde fått tid til å spise frokost før jeg dro, gikk vi opp på Al Dente å kjøpte noe å spise. Jeg tok en rekesmørbrød og en kopp kaffe. Vi ble sittende en stund å skravle om litt forskjellige ting innen vi gikk ned på Ultra å handlet inn "litt" mat.

  Det var jo akkurat det jeg trodde det skulle bli, litt mat, men da jeg kom til kassen for å betale var regningen på nesten 1.200,-. Nå ja, da er jeg godt forberedt både på matfronten og på snoopfronten til julehelgen begynner. Folk stresset og steamet rundt meg som om det var den siste dag noensinne man kunne få kjøpt mat. Jeg ble ganske forbannet et par ganger, da jeg sto i kø for å komme bort til en disk, og jeg regelrett ble dyttet unna for at noen andre mente at de bare kunne gå foran. Jeg hadde mest av alt lyst til å bruke kjeft på disse idiotene, men lot det være da en eksplosjon fra meg hadde ødelagt julestemningen for andre i butikken.

  Etter at jeg hadde fått plassert mine varer i kjøleskapet hjemme, dro vi videre ned på Tveita for å handle inn de siste gavene å litt til kattene våre. Folk stresset rundt like heftig der som de hadde gjort på Bryn. Jeg viste sånn någenlunde hva jeg skulle ha så det gikk raskt å handle. Anne skulle ta ut penger oppe i minibanken i 2 etg., men køen var lang og den ble bare lengre. En dame sto med to stappfulle poser med småpenger som hun skulle putte i vekslemaskinen, men det var ikke der hun tømte dem. Neida, hun klarte å tømme dem utover gulvet å brukte en evighet på å bli ferdig... Det var godt å komme hjem etter endt handletur å vite at nå er alt i boks, og at jula bare kan komme :o))


  Da jeg sto opp i dag var tåken tjukk som grøt ute, men utover dagen så kom sola fram en stund innimellom. Det var så fint lys ute da jeg kom hjem fra handleturen i dag, og jeg forsøkte å ta en bilde av det. Dessverre hadde jeg ikke lukket igjen balkongdøren, og da jeg var opptatt med å få det beste bilde begynte det å dugge på balkongvinduene mine. Det så jo ikke jeg så bilde ble ikke så fint som jeg trodde...  Når jeg holdt på ute på balkongen kom jo jentene mine settende etter, for der jeg er... ja der er de også. Ronja har sin faste plass oppe på klatrestativet, hvor hun sitter å filosoferer over livet å kikker ut på verden. Vinja pleier å ligge å dorme seg i sin faste stol, men det er litt kjølig for det nå så hun bare strøyk rundt å undersøkte hver krik og krok. Godjentene til mammen sin det :o))


  Tidligere i kveld skulle jeg lage Delfiakake som jeg alltid pleier å gjøre en av de siste dagene før julaften.... Da jeg stupte inn i kjøleskapet og romsterte for å finne Delfiafettet som jeg kjøpte for over en måned siden, ble jeg rimelig lang i ansiktet. Der lå det nemlig ikke noe Delfiafett, men SMULT, og det kunne jeg jo ikke bruke. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å hive seg inn i bilen å dra bort på Rimi på Oppsal. De hadde heldigvis, og kaken var reddet.


  Det ble ikke så mye røre som det pleier å gjøre så kaken ble ikke så veldig høy.... Jeg smakte på røren, og det var i allefall ikke noe i veien med smaken på den. Kanskje det egentlig er like greit at den ikke er så høy, for den er veldig mektig!

  Nå er kroppen plassert godt ned i godstolen med ryggen litt tilbakelent, og bena på krakken.... Her har jeg tenkt å bli en stund for å sløve foran tv-skjermen mens jeg sånn halvt ser på Chevy Chase i Hjelp det er juleferie.

  Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

  #Ultra #Bryn #clasohlsson #aldente #mat #juleshopping #tveita #vær #farger #katter #ronja #vinja #delfiakake #smult #chevychase #film #hjelpdeterjuleferie

 • Jul
 • Frisørdamen og Nøtteknekkeren

  • 21.12.2014, 14:36


  I går lørdag, var jeg oppe før det lysnet helt siden jeg skulle til frisørdamen på formiddagen. Jeg hadde hatt en veldig god natt, og sovet meg stort sett igjennom hele natten uten å våkne. Det er ikke noe som skjer hver natt akkurat. Jeg hadde veldig god tid, men som vanlig klarte jeg å kludre det til sånn at jeg fikk dårlig tid å måtte stresse for å rekke timen min.

  Siden håret mitt er helt lyst nå for tiden så syntes ikke etterveksten like godt, men den var hjertelig tilstede... Jeg beholdt det lyse håret en runde til, men bestilte time til både farge og striper til neste time i januar. Kan hende jeg forandrer mening innen den tid, noe jeg har gjort tidligere :o/

  Før jeg dro hjem igjen stakk jeg innom Nille å kjøpte noen flere røde t-lys, et hvitt kubbelys til den røde lykten min, en eske lange lys til Kari Trestakk lysestakene mine og to røde snoopboller. Jeg har to stykker som jeg kjøpte hos Black Design i fjor eller året før, men jeg finner de ikke igjen. De er nok på loftet et sted, og kjenner jeg meg rett så klarer jeg ikke å la være å gå opp dit å se etter dem.........

  Tiden gikk fort og ved 15 tiden kom Anne, og så dro vi ned til Oslo og Den Norske Opera og Ballett for å se på Nøtteknekkeren. Vi parkerte bilen i Parkeringshuset vis a vis Operan og ruslet bort. Det var klarvær ute og ganske skarp luft nede ved sjøen, men vi hadde kledd oss godt så det var ikke noe problem. Forrige forestilling hadde nettopp sluttet og vi møtte mange mennesker som var på veg hjem.
  Vi var tidlig ute, og benyttet anledningen til å ta noen bilder utover fjorden.... Det var ingen fornøyelse å gå der, for det stinket kloakk så man nesten ble kvalm. Jeg forsøkte å puste igjennom munnen og ikke nesen, men det var ikke så veldig enkelt akkurat. Anne fortalte at en kollega av henne også skulle på Nøtteknekkeren samtidig med oss, og hun hadde ikke før fortalt om det før hun oppdaget at kollegaen sto rett ved siden av oss å tok bilder :o))

  Vi utvekslet noen få ord, før vi ruslet inn for da begynte det å bli litt kjølig å lukten litt vel ekstrem. Vi fant et skap som vi puttet våre ytterklær i, før vi gikk for å kjøpe noe å spise å drikke. I år syntes jeg at det var flere som hadde pyntet seg enn de andre årene vi har vært der, og det syntes jeg var koselig å se. 


  Bildet ble vel ikke så superbra, men det viser iallefall hvor bra plasser vi hadde.... Det er første gangen vi har sittet så nære scenen, og med nye briller på nesen kunne jeg se alle dansernes ansikt og uttrykkene deres. Jeg kjente også igjen to av danserne som hadde større roller i Svanesjøen tidligere i år. Det er utrolig flott og stemningsfult å være i Operaen. Jeg var litt trøtt og øynene hadde veldig lyst til å lukke seg i første akten, men så drakk jeg litt vann å da gikk det mye bedre. Forestillingen var i 2 timer og 10 minutter ilagt ca 10 minutters pause mellom aktene. Det var godt å reise seg å gå ut å røre litt på seg.

  Det å komme seg ut av av Parkeringshuset skulle vise seg å være veldig vanskelig, ikke bare for oss..... Anne sa i det vi kjørt bort mot bommene at det ikke så så kaotisk ut denne gangen, og jeg skulle ønske hun ikke sa de ordene. For i det vi kom like fram så var det en bil som sto der i evigheter, og vi trodde at dette var en som ikke hadde betalt i forveien å fikk problemer. Niks, nei og no!!! Da det ble vår tur ville ikke den "idiotiske" maskinen godkjenne billetten våres, og vi lagde verden lengste kø. Folk begynte å tute, som om det hjalp noen ting. Jeg fikk til slutt ringt One Park som driver Parkeringshuset, for det finnes jo ingen der som kan hjelpe og heller ikke noen hjelp knapp på maskinen som fungerte. Damen måtte åpne bommen manuelt for å slippe oss ut!! Jeg håper virkelig de sendte noen ned for å sjekke ut hva som var problemet!!!!!

  Vi hadde spist dårlig begge to, så vi kjørte innom Statoil-stasjonen rett nedenfor her jeg bor å kjøpte noe varmt. Det var ikke helt det store og ingen av oss orket å spise opp maten.

  Resten av lørdagskvelden satt jeg å sløvet foran tv-skjermen å så på litt av Harry Potter og Halvblodsprinsen og litt av Star Wars og lit av noe annet som jeg ikke husker for jeg sovnet fra det. Når jeg først kom meg i seng sovnet jeg med en gang hode traff puten.


  #frisørdamen #hårfarge #klipp #nille #tlys #kubbelys #bolle #dennorskeoperaogballett #opera #ballett #oslo #kloakk #stank #kaldt #nøtteknekkeren #svansjøen #dansere #onepark #parkeringshus #kaos #statoil #harrypotter #halvblodsprinsen #starwars

 • Jul
 • Trøtt som en dupp!

  • 30.12.2013, 12:21


  Det er nok ikke til å komme fra at når man har fri så mange dager, ja da legger man seg til noen dårlige uvaner. Jeg tenker spesielt på å sitte oppe til langt på natt, og så sove til utpå formiddagen. Når man da må opp tidlig en dag så er det ikke så veldig greit.

  I natt har jeg sovet ekstremt dårlig i tillegg til at jeg kom sent i seng... Jeg var lys våken når jeg gikk å la meg rundt midnatt, men det var nesten umulig å få sove. Til slutt satte jeg meg opp og slo på tv'n inntil jeg ble trøtt, og da lyktes det meg å få 1,5 times søvn før jeg våknet igjen. Etter det har jeg nok svevet inn og ut av søvntilstanden helt til klokka ringte grytidlig, og jeg bare måtte krabbe ut av senga. Når jeg først kom opp og inn i dusjen ordna det seg....


  (arkivbilde)

  Ute er det blå himmel og sol i dag, og da jeg kikket på gradestokken før jeg gikk viste den jammen minusgrader. Ikke så mange, men et par stykker og jeg fant fram dynekåpa sånn at jeg ikke skulle gå der å fryse.

  Var litt spent på om det var mange som skulle avsted på jobb i dag, men det var helt stille. Bare noen få biler som skulle samme vei som meg, og jeg brukte ikke mange minuttene ned til byen. Jeg måtte slite litt for å få ut bilen, for låsen til garasjen hadde frosset fast igjen. Noe den ofte gjør hvis det har vært vått og regnfult etterfulgt av minusgrader. Vanligvis pleier jeg å ha en lighter i veska, men den lå selvsagt igjen i en annen veske. Like før jeg hadde tenkt å gå inn for å hente lighteren, så gled den sakte med sikkert opp. Jeg har låsolje, men den står jo selvsagt inne i garasjen hvor den ikke var til spesiell god nytte i dag. Kanskje på tide å kjøpe en flaske som jeg kan ha i vesken!!!!

  Om litt er lunchpausen min over, og det er på tide å være produktiv igjen :o))

  Ha en fortsatt fin mandag, blogges!

 • Jul
 • Koselig romsjulsmiddag i går

  • 29.12.2013, 14:50


  Som vanlig i jula blir det mange dager med snoop og mye god mat, og til slutt er kroppen mer enn fornøyd å skriker etter noe magrere. Kroppen min har definitvt fått nok nå og har sagt fra at det er på tide å skjerpe seg.

  I går var jeg invitert til Anne på kalkunmiddag, og det var midt i blinken.... Hun hadde kjøpt et kalkunbryst og ikke en hel fugl, og selv om vi var tre stykker så ble det mer enn nok mat. I tillegg har hun mat igjen til en middag eller to til tenker jeg.  Jeg skal jammen kjøpe et slikt kalkunbryst en gang jeg skal servere middag. Det er enkelt å tilberede og smaker utrolig godt. I tillegg er det mat man blir sånn "god" mett av, og ikke stinn å ubehagelig som med fetere mat.  Unge Felix Paulsen pleier å komme å hilse på meg når jeg kommer, men i går kom han bare bort å kikket på meg å gikk igjen. Han ville ikke hilse som han pleier med at han går opp på to ben, og så skal vi gnu nesene mot hverandre. Litt smårampete var han utover kvelden, men det er jo sånn søte pusegutter skal være :o))

  Jeg liker så godt Anne's fine Carl Larsson bolle... Mulig det er meningen at det skal være pepperkaker i den, men Anne's hjemmelagede sjokoladekuler passet også helt perfekt :o))

  Det har vært glatt i Akershus på kveldene den siste tiden, og ikke spesielt festlig å kjøre bil da. Akkurat det behøvde jeg ikkeå bekymre meg for i går kveld, for da jeg dro hjem sånn ved 22:30 tiden var det + 5C ute å nesten tørt på asfalten de fleste stedene.

  Når vi sitter sånn å skravler på lørdagskveldene blir det ofte ganske sent, men i går var jeg trøtt å uopplagt så jeg fant ut at det var greiest å komme seg hjem litt tidlig. Jeg satt en liten stund i stua å så på tv og tok en kopp kaffe innen jeg krabbet i seng. Sovnet omtrent med det samme hode traff hodeputen, og våknet ikke før kl var 10:30 i dag. Da våknet jeg av at Vinja satt ved siden av meg å mjauet meg inn i ansiktet, årsaken var at det var helt tomt i matkoppen hennes :o)) • Jul
 • Midt i romjula

  • 28.12.2013, 12:05


  Etter flere dager med å sitte oppe til langt på natt og så sove lenger enn ellers i året på morningen, var det opp å hoppe tidlig i går for å gå på jobben i går. Det er skjelden det er så stille i blokka på en arbeidsdag som i går, men alle de som er i jobb hadde juleferie så det var bare hos meg alarmen ulte til morran. Selv pusene min var trøtte, og de bare løftet på hode da jeg krøyp ut av senga å famlet meg inn i dusjen :o))

  Vi begynte ikke før kl 08:45 så jeg stesset ikke med å komme noe tidligere heller. Mens jeg slo på PC'n og gjorde meg klar til arbeidsdagen sier kollegaen min at hun hadde et par dårlige nyheter, og den ene var at jeg måtte jobbe på mandagen. Akkurat det var jeg jo klar over kunne skje så det gjorde jo ikke så veldig mye. Den neste dårlige nyheten var mye verre..... En kollega som er på juleferie ble i går vitne til at svigerforeldrene omkom i en kraftig bilulykke, og andre familiemedlemmer skadet. Jeg hadde jo lest om ulykken i avisen, og syntes det var grusomt men viste ikke da at dette var nær familie av noen jeg kjente. I hele går tenkte jeg på henne og hvordan hun å resten av familien har det nå. Jeg burde sende henne en melding, men jeg må innrømme at jeg har feiget ut for jeg vet ikke helt hva jeg skal si :o((  I hele går var det mørkt og trist ute, og det ble liksom ikke helt noen dag..., bare skumring. Da jeg gikk på jobben regnet det lett, men etterhvert ble det ordentlig regnvær så jeg var glad for at jeg hadde tatt med meg paraplyen. Når jeg var på veg hjem begynte det å sludde store putevar som igjen la seg på bakken, og jeg trodde kanskje at det vill bli liggende. Særlig!! Neida, det gikk over til vanlig regn etter en stund, og det tok ikke lange stunden innen bakken var helt bar igjen.

  Da jeg våknet til morran i dag var det klarvær, men det blåste kraftig noe det fortsatt gjør. Det fine været har ikke vært så langvarig for nå har det skyet over og regnet er tilbake igjen. Temperaturen er ikke så ille så jeg har hatt balkongdøren oppe sånn at pusene kunne løpe litt ut og inn. En lang stund lå Ronja ute på klatrestativet og kikket på livet utenfor. Nå har både hun og søsteren gått å lagt seg for å sove formiddagsluren sin, så det er stille i heimen en stund :o))

  Siden før jul har jeg hanglet litt med feber og tette bihuler, men nå har feberen dratt sin kos, jippi!! Bihulene mine er fortsatt ikke helt åpne, men det plager meg ikke noe serlig så det får bare gå sin gang så blir det nok orden på det før det nye året kommer.

  Nå skal jeg fylle opp kaffekoppen og nyte den innen jeg tar fatt i dagen, kan ikke bli sittende i stresslessen hele dagen heller!

  Ha en fortryllende lørdag, blogges! • Jul
 • Julaften og bursdag vel overstått

  • 26.12.2013, 14:15

  Det har blitt lite tid til blogging de siste dagene, for det har jo vært en del som skulle ordnes og settes i stand til julaften og bursdagen min i går. I dag var den første dagen som jeg kunne sove helt til jeg våknet av megselv, og samtidig vite at jeg ikke har noen faste avtaler i løpet av dagen :o))

  Det var litt deilig å få sove ut for feberen var tilbake og det samme var hodepinen min, men etter et par Ibux så er begge nå under kontroll for en en stund.  På lille julaften satte jeg meg godt til rette etter at jeg hadde strøket alle juledukene mine, og tenkte at jeg skulle slappe av resten av kvelden. Plutselig kom jeg på at jeg hadde glemt å henge opp kransen min på døra. Det pleier å å være ganske strevsomt, men i fjor lot jeg opphenget på toppen av døra bli sittende så det var bare å henge den opp å tape fast båndet. Hvis jeg ikke gjør det slenger den så fælt når døra åpnes å kan ramle ned...  På julaften var det et skikkelig grisevær her i Oslo, det regnet og blåste noe helt vanvittig. Jeg vurderte om jeg skulle droppe å dra ned på gravlunden for å tenne lys for mine foreldre, men slo fort fra meg den tanken. Det er en tradisjon å reise dit, og jeg vet med megselv at jeg ikke hadde fått ro i kroppen før jeg hadde vært der. Jeg kledde godt på meg å dro på gummistøvler og dro avgårde.

  Jeg var der nede ved 12:30 tiden, og da hadde ikke de store hordene med mennesker kommet enda.... Hvis de kom da!! Fikk parkert bilen uten å stå i kø å vente, og sloss litt med vinden på veg ned til graven. Det kom noen kraftige vindkast, og jeg var glad jeg ikke tok med noen paraply for da hadde jeg vel letta. Ikke så lett å tenne lys i den sterke vinden, men jeg fikk da fyr tilslutt. Lyset i lykten på støtten blåste ut et par ganger, og ville nok gjøre det innen jeg var tilbake i bilen. Den store i front er dyperer og tettere så der var det ikke noe problem.

  Vel hjemme igjen satte jeg på ovnen for å begynne og få ribba i stand. Mens den sto i ovnen ringte jeg først til faren min for å ønske han god jul. Jeg regnet ikke med at han var hjemme, men det var han. Årsaken var at han for noen dager siden hadde ramlet på glattisen og mest sannsynlig brukket noen ribben. Mulig jeg missforsto han, men jeg fikk inntrykk av at han ikke hadde oppsøkt noen lege. Jeg ba han gjøre det, og få tatt et bilde for å se tingene tilstand. Han skulle ellers ha vært hos søsteren min å feiret jul hos henne sammen med familien, og det hadde vært hyggelig. Etterpå ringte jeg min tante i Atrå og pratet en stund med henne, og som meg skulle hun feire julaften alene å syntes at det var helt greit.

  Jeg var heldig med ribba, og fikk sprø svor over hele. I tillegg var den saftig og fin og god :o)) Jeg spiste jo selvsagt altfor mye for det var så utrolig godt.  Denne lille massasje-bilen fikk jeg til jul av fetteren min, og den har jeg nå startet de siste to dagene med. Den legges bare oppe på ryggen når man ligger godt i senga, og så rusler den rundt bak der å vibrerer å masserer. Jeg trodde at den ville ramle ned, men se det gjør den ikke. Virkelig behagelig er det. Kattene syntes de lange pinnene som stakk ut var veldig spennende, og til morran i dag gikk Ronja til angrep på den. Hun hoppet opp på baken min å ble sittende der mens hun dasket til pinnene når de rørte på seg :o))   Fra naboen fikk jeg denne boken, som hun hadde blitt ambefalt av datteren sin. Den skal jeg sette meg ned å begynne på i løpet av romjulsdagene :o))  Jeg fikk også en Ice creammaker av fetteren min og kona, men den har jeg ikke testet ut enda. Skal finne frem bruksannvisningen senere i dag og lese igjennom den. Jeg har kjøpt fløte og så har jeg vaniljestang i skapet og det skulle jo være på god vei til en vaniljeis. Rapport kommer når jeg har testet den ut :o))  Denne søte nissejenta og pakken med servietter fikk jeg i bursdagspresang av Kine når hun kom hit i går. Jeg satte virkelig pris på gaven hennes :o))

  Fra før har jeg jo fått en Dolce Gusto kapselmaskin, som jeg har betalt en del på selv... Den måtte jeg jo ta i bruk før jul siden den gamle ikke klarte å holde på vannet i beholderen lenger. Etter å ha ruslet og gått i 3 år så måtte den pensjoneres etter lang og tro tjeneste.  I dag, på 2. juledag, har vi fått tilbake finværet for en liten stund, og det var nesten oppløftende å se blå himmel og sol etter flere dager med vind og regnvær. Sjekket været inne på yr.no nettopp, og da ser det ut til at regnværet er tilbake igjen i morgen samt gråvær på lørdag. Etter det får vi et par fine dager igjen, før det blir regn/slaps i noen dager.

  Ronja sitter ved siten av meg på bordet å ser så bedende på meg, hun vil nok ligge i fanget å bli børstet i pelsen sin... I går hadde vi en liten sessjon på formiddagen og jeg kom meg igjennom det fleste tovene hennes, men det var en liten en igjen som jeg overså å den tenkte jeg å bli kvitt nå.

  Ha en fortsatt kjempefin 2. juledag, blogges :o)) • Jul
 • Happy birthday to me

  • 25.12.2013, 13:17
  Da har et år gått siden sist, og jeg har vist blitt et år eldre.... Ta det helt med ro jeg har ingen krise av den grunn, nei jeg føler meg like ung og barnslig i hode som jeg alltid har gjort. Hehehe, det er bare når jeg ser meg selv i speilet at jeg innser at jeg ikke er det, knis.

  Dagen skal feires sammen med noen gode venner med uten de store utskjeielsene :o)) Den store heidundrande festen får jeg vente med til jeg har rundt tall igjen, og det er mange år til :o))

  Nå må jeg svinge meg litt rundt sånn at jeg blir ferdig til gjestene mine kommer, blogges :o))


 • Jul
 • Julens kaloribombe er klar

  • 23.12.2013, 22:08


  Tidlig i høst bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle bake noe til jul, rett og slett for at det blir spist så lite kaker her... Det hender at jeg tar litt til kaffen innimellom, men det er så lite at jeg får aldri spist det opp.

  Alikevel er det en ting jeg bare må lage, og det er Delfiakake... Det er den mest mektige kaken jeg vet om, men også noe av det beste jeg vet om. Er ikke stk. for store kan man kanskje klare å spise 2, men det er ikke så beint sikkert. Etter å ha vært ute å handlet og slappet av litt satte jeg i gang med å lage den, og det gikk i grunnen ganske raskt å gjør den.

  Jeg hadde glemt å kjøpe marsipan, men fant en pakke jeg hadde kjøpt for en stund siden inne i skapet. Som den "gode" baker jeg er så prøvesmakte jeg meg igjennom prosessene, og må innrømme at røren smakte utrolig godt. Derfor har jeg god tro på at den vil smake like godt når den har stivnet inn :o))  Når jeg først kommer i gang så må jeg jo innrømme at det er veldig gøy å styre og ordne, men jeg søler jo noe vanvittig sånn at det blir en haug med oppvask etterpå. Det er vel ikke noe problem tenker du!! Jo, når man ikke har oppvaskmaskin er det ikke noe festlig å vaske opp søl så høyt som Gaustadtoppen, men det må jo gjøres.

  Da jeg sto opp i dag var det igjen å lage Delfiakaken - sjekk, handle det siste - sjekk, stryke juledukene - sjekk og henge kransen på døren - sjekk! Siden alt det er unnagjort kan jeg lene meg godt tilbake å nyte resten av kvelden, og kanskje klare å komme meg i seng litt tidlig. Jeg trenger å virkelig det, for i dag har jeg knasket Ibux og drukket masse vann for å holde feberen nede så lavt som mulig. Det har lykkes sånn ganske bra, men en lang å god natt søvn vil også hjelpe på ganske bra tenker jeg!

  Ha en fortsatt fin lille julaften, blogges :o)) • Jul
 • God Jul

  • 23.12.2013, 11:20

   

 • Jul
 • Julestemning i heimen

  • 22.12.2013, 23:37


  De fleste rommene i heimen har nå blitt dekorert med noe rødt, enten i form av lysglass, nisser eller blomster... Det er en av de tingene jeg liker med julen at jeg fyller rommene med den lune og varme fargen. Når det er kaldt ute, ikke som nå, så virker det varmere inne med mange ting i fargen rødt :o))  Hvert år får alle beboerne i borettslaget en plante fra styre, og de siste årene har det vært Asalea.... Jeg elsker planten å syntes den er vakker, men jeg klarer aldri å holde liv i den serlig lenge. Jeg gjør alt riktig og drukner den i en bøtte jevnlig sånn at den aldri tørker ut, alikevel opplever de sjelden å leve ut januar mnd. I fjor hadde det skjedd så triste ting før jul at jeg orket ikke å se at nok en Asalea skulle avgå ved døden. Derfor tok jeg den med til fetteren min og kona i håp om at de skulle klare det jeg ikke klarte.

  Det gjorde de ikke, og den reiste til de evige blomstermarker etter kort tid. Asalear er jo sarte planter, og skal pusles å stelles hele tiden. De vi får i borettslaget er massebestilt, og hvor lenge de har stått inntullet i papir vet jeg ikke. Alt sånt spiller en stor rolle for hvordan planten kommer til å klare seg. Jeg krysser fingrene for at jeg skal ha mer hell med meg i år :o))  I ettermiddag var fetteren min og kona på besøk hos meg og vi utvekslet julegaver. De hadde med seg denne flotte oppsatsen, som en liten pus straks var borte å smakte på og spyttet ut igjen, hens bladet på bordet :o))

  Jeg hadde ikke spist noe hele dagen så jeg laget en hurtiglappskaus, som jeg tenkte vi kunne spise sammen. Da de ringte for å si at de var ved Fredrikstad så nevnte jeg middagen, men da hadde de allerede stoppet å spist en julemiddag. Jeg var jo fortsatt sulten, og lappskausen var ferdig når de kom så jeg tok en tallerken mens de fikk kaffe og kaker. De har ikke vært hos meg på veldig lenge, så det var veldig hyggelig at de kom innom en tur. De siste årene er det jeg som har dratt hjem til dem for å levere julegavene.

  Ronja den lille selskapsløven min var straks borte for å hilse på dem, mens Vinja var mer skeptisk. Det var greit med kona til fetteren min, men hun var slettes ikke sikker på om fetteren min var OK. Det endte med at hun holdt seg på armlengdes avstand inntil hun rusla inn på soverommet mitt å la seg på senga. Der ble hun til de hadde gått, da kom hun sprettende å ville ha kosen sin!!   All julepynten er framme og det har blitt riktig så julete og koselig i heimen, syntes jeg selv i allefall... Det eneste som mangler nå er å finne juledukene og stryke dem, men det er noe jeg pleier å gjøre på lille julaften. Ofte gjør jeg de mens jeg ser på kvelden før kvelden programmene på tv, enten på NRK eller SVT, men i morgen skal jeg nok begynne litt tidligere.  Denne engelen er jeg spesielt glad i, og den blir alltid hengt veldig høytidelig opp på veggen. Jeg fikk den av min brevvenninne igjennom mange år Birgitta fra Lund/Malmø i Sverige. Vi var brevvenner fra det året jeg fylte 13 år og hun 15 år til for ca 10 år siden. Da ble hun veldig syk og vi mistet kontakten helt fram til tidligere i år hvor vi fant hverandre på Facebook.

  Dessverre så valgte Birigitta å avslutte livet sitt selv tidligere i høst, og det gjorde meg så utrolig trist at hun ikke så at hun hadde noen annen utvei. Jeg har tenkt mye på henne etter at hun døde, og alle problemene hun hadde før vi begynte å skrive samme, under tiden og etterpå. Jeg har aldri hatt noen psykiske problemer eller vært ekstremt deprimert, og har derfor store vanskligheter med å forstå hvordan noen kan velge et sånt drastisk slutt på livet sitt. Hadde jeg forstått det så ville det vel være ensbetydende med at jeg hadde store problemer selv......!! Birgitta hadde 5 barn som alle er voksne, og nå i disse juletider går mine tanker til dem!!

  Nå skal jeg lene meg godt tilbake i stresslessen å se ferdig Lewis på TV6, og så hopper denne damen i sengen!! • Jul
 • Den grønne julen...

  • 22.12.2013, 21:29


  I natt ble jeg vekket et par ganger av vinden som brølte i lukene mine.... Jeg var heldigvis så trøtt at jeg sovnet igjen med en gang, og godt var det. Mange ganger så er det ikke så lett å sovne inn igjen når man blir vekket av lyder gang på gang. Kattene likte ikke at det bråket i lukene så de lå helt inntil meg, og der var de jammen når jeg våknet ved 9 tiden på morgenen også :o))


  (arkivbilde fra 20.12.13)

  På formiddagen tok jeg med meg en kopp kaffe å satte meg ut på balkongen for å nyte noen solstråler, som tittet fram bak noen få skyer på himmelen. Det er en merkelig desember vi har, hvor det er flere varmegrader og gresset like grønt som det er om sommeren. Hvor ofte kan man sitte ute et par dager før julaften på balkongen, uten å fryse, og nyte det fine været? Pusene kom springene å la seg på sine faste plasser, som de pleier å gjøre når jeg setter meg ut.

  De siste dagene har jeg holdt på fra morgen til kveld for å bli ferdig med det som skal gjøres eller handles inn, så derfor var det veldig deilig å kunne ta det litt med ro på formiddagen i dag. 


  (bildet hentet fra google.no)

  I går måtte jeg jo selvsagt også ut en tur for å handle de siste julegavene til gjestene som kom hit i dag. Jeg bestemte meg for å dra ned på Tveita for der var det flere butikker å velge mellom. Hadde trodd at det ville være totalt kaos der ned å veldig vanskelig å parkere, men langt der i fra. Riktignok hadde senteret satt opp at det var fult på alle parkeringsplassene, men det var jo bare tull og fanteri, for det var mange ledige plasser. Jeg fikk en plass med en eneste gang.

  Julegavene ble funnet i første butikken jeg besøkte, hos Jernia, og der fant jeg jegså et par brød og kakeformer som jeg kjøpe til meg selv. Den ene skal jeg bruke når jeg lager Delfia kake i morgen. Jeg stakk en snartur opp i 2. etg. for å ta en tur innom Nille siden jeg trengte noen flere store lys i plastbeholder, men det hadde de ikke igjen. Hverken i hvitt eller rødt, så jeg bestemte at jeg skulle stikk innom avdeling på Oppsal på veg hjem igjen for å se om de hadde. Kom aldri så langt vettu.....  Bilen min var ekstremt skitten, så etter at jeg var ferdig med å handle julegaver dro jeg bort på ESSO stasjonen like i nærheten for å få vasket den. Det var bare et par biler foran meg i køen så det tok ikke så lang tid innen det var min tur. Siden den var så skitten som den var klarte ikke maskinen å få alt sammen, så jeg må ta en ny runde i maskinen for å få av resten. Det blir ikke så mye kjøring de neste dagene så jeg venter nok litt med det.

  Dro videre til Ultra for å handle inn det jeg ikke fikk handlet inn sist gang jeg var der. Jeg skal jo lage Delfia kake, og rasket med meg alle ingridiensene mens jeg gikk igjennom butikken. De hadde alt bortsett fra PER kjeks og Delfia fett. Jeg måtte innom to butikker til innen jeg fikk Delfia fettet, men noen PER var det ikke å oppdrive så jeg måtte nøye meg med MARIE kjeks i stedet. Det er jo også en søt kjeks så det går nok greit.

  Anne kom en tur hit på kvelden i går, og da hadde hun med seg noen kaker hun hadde bakt, kromkaker og sandnøtter. Smakte på dem i sta, og de var veldig gode :o)) Hun hadde vært innom Dolly Dimple og kjøpt med seg en pizza, som ble middag. Vi klarte ikke å spise opp den store pizzaen så jeg stakk over til naboen med det som var igjen, og de sa ikke nei til det :o))

  Jeg hadde store planer om å komme meg i seng før klokka ble altfor mye i går/natt, men jammen ble den 03:00 innen jeg var under dyna.... Jeg er håpløs!!

 • Jul
 • Nå er det jul hos Casa Fres og Knurr

  • 21.12.2013, 10:59

  I går holdt jeg på fra tidlig på formiddagen til klokka var ca 21 med å vaske og pynte til jul... Jeg hadde noen småpauser innimellom sånn at jeg ikke skulle bli helt utslitt. Kassene med julepynt og juletreet kom ned 5 etg uten noe serlig dramatikk, og uten at armer og skuldre protesterte noe serlig.  Det er alltid like spennende når juletreet pakkes ut, og om pusene vil la det være i fred. Mens det ennå lå umontert på gulvet måtte det snuses og smakes på, men så var det ikke så interressant lenger.

  Pynten min består av en fin blanding av gammelt og nestennytt.... Den eldstre er en engel som er over 90 år som mamma fikk da hun var bare 1 år, og den er ekstra stas å henge opp hvert år. Den har fast plass helt øverst i treet sånn at alle kan se den :o))

  Pusene syntes det var spennende med glitteret når det ble tatt ut av posen å skulle henges opp. Da satt begge to klar til å kaste seg over det, og leke med det. Heldigvis så har de ikke brydd seg noe serlig om det etter at det kom på treet, men så passet jeg på å ikke henge det nedenfor grenene så det blir for mye bevegelse. Jeg prøvde å henge glitteret på Disney måten i buer rundt oppover treet, men fikk det ikke til noe fint så jeg ga opp det. I stedet ble det den klassiske fra toppen og ned. Treet var fint uten glitter også, men jeg føler at jeg må ha det på :o))  Jeg må ut å kjøpe de siste julegavene til gjestene som kommer i morgen, og jeg har sittet å vridd hjernen trill rundt for å finne på noe jeg kan kjøpe. Har foreløpig ikke klart å komme på noe, men når jeg først kommer i butikkene så blir det sikkert ei rå med det tenker jeg :o)) 

  Siden det er mildvær ute skal jeg dra innom ESSO-stasjonen og vaske bilen min, som nå ikke er Candy red lenger. Nei nå har den fått en veldig ekkel brun/grå farge å det anbefales ikke å lene seg inntil den, da blir du møkkete. Den ene vinduspusseren min er ekstremt dårlig og trenger å byttes ut, og jeg tenkte å sjekke om de kan bytte den for meg. Mest sannsynlig så kan de ikke det, for de som står bak disken kan veldig lite om bil.... 

  En kopp kaffe til nå, og så er det å sette i gang, blogges :o)) • Jul
 • Pakker og kort er sendt

  • 17.12.2013, 22:43

  Med det samme jeg kom hjem i går begynte jeg å pakke inn de julegavene jeg skulle sende. Jeg ble akkurat ferdig med innpakkingen til middagen min var klar.

  Jeg håper ikke at pakkene fikk alt for mange kattehår på seg, for pusene skulle jo være med på hele pakkeprosessen. Så fort jeg jaget de ned fra skrivebordet var de der igjen, og til slutt ga jeg opp å lot dem være der.

  Siden jeg hadde litt å gjøre lot jeg Fjordland stå for middagen, og det ble kyllingfile med grønnsaker og fullkornsris. Det var skikkelig digg :o))

  Når middagen var spist og fått lov til å synke litt,dro jeg fram alle julekortene jeg hadde kjøpt å julekortene fra i fjor å satte meg godt til rette.

  Jeg hadde linet meg opp litt smågodt, kaffe og schotish shortbread for å ha noe å kose meg med mens jeg skrev. Da det siste kortet var ferdigskrevet var klokka blitt over 23 allerede. Et par går til Danmark mens de resterende 26 er innen norge :o))

  Når lunchen kom i dag tok jeg med meg både pakker og kort å dro ned på Post-i-butikk nede på Kiwi. Jeg kan ikke si at jeg gledet meg, for jeg var sikker på at det ville være lang kø å alt ville gå veldig smått.

  Heldigvis var det ingen grunn til å grue seg, for det var bare 4 stk foran meg å det gikk relativt fort. Når det ble min tur gikk det i ganske raskt også, for jeg hadde frimerker til alle så nær som 6 kort, og de satte jeg på mens damen ordnet med pakkene mine.

  Jeg måtte gå tidligere fra jobben i dag siden jeg skulle til legen kl 15. Hadde det ikke vært for at jeg måtte dit nå så hadde jeg nok forsøkt å ombestille timen. Det var så mye som jeg skulle ha gjort i dag, som jeg ikke rakk. Jeg hater når det blir sånn at bare får gjort noe av det jeg har planlagt....

  Nå er jeg veldig sliten, for jeg har holdt på i flere timer med å flytte klær fra det ene skapet ned i kommoder, og det som var der inn i skapet. Jeg har ment å gjøre det lenge, men det har aldri blitt med merr enn tanken inntil i dag.

  Jeg fikk kastet endel også mens jeg holdt på, men må nok gå en runde til med noe av det jeg la inn i skapet. Begynte å bli så sliten at jeg orket ikke å gå igjennom alt sammen.

  Kjenner på kroppen at det ikke blir så lenge til jeg legger kroppen i vater.

  Ha en fortsatt fin tirsdagskveld :o))

 • Jul
 • Minikonsert med Jenny Jenssen

  • 14.12.2013, 19:00


  For noen dager siden dumpet det ned et reklameblad fra Oppsal Kjøpesenter, og i tillegg til alle tilbud var det en oversikt over aktivitetene på senteret fram til jul. Jeg la merke til at Jenny Jenssen skulle underholde en halvtimes tid to ganger i dag. Da tenkte jeg at det skulle jeg prøve å få med meg, for hun synger alle disse fine julesangene våres med sånn innlevelse at julestemningen ikke kan unngå å overmanne deg :o))

  video:20131214144625


  Da den siste konserten begynte var jeg fortsatt ute på juleshopping, men jeg klarte å være der 10 minutter inn... Da var Jenny i god gang så jeg stilte meg opp sammen de få andre som var der, for det var ikke akkurat fullspekket med folk. Som den profesjonelle artisten hun er sprudlet hun av godt humør, og sjarmerte oss som sto der. Noen mennesker forsøkte å haste forbi, men hun klarte å fange oppmerksomheten deres å smilet kom fram :o))

  Jeg sto litt for megselv, og da kom hun bort med mikrofonen å jeg måtte synge sammen med henne til min store skrekk. Det var ingen vei utenom så jeg sang med den stemmen jeg ikke har jeg, hehehe!!   De småjentene er datteren til Jenny Jenssen og venninnen hennes... De var med å synge, og var virkelig flinke :o))  Den ene damen som jobber hos Nille og jeg ble stående å prate litt sammen med henne etter konserten.... Det var ikke så lenge, for hun hadde time hos Nikita for å fixe håret sitt.

  Endelig fikk jeg høre noen av de gode julesangene som jeg savnet så sårt under julekonserten i Oslo Domkirke :o)) • Jul
 • Julekonsert i Oslo Domkirke

  • 12.12.2013, 00:58  Denne dagen begynte med at det var nesten umulig å komme seg opp av senga... Kroppen og hode ville ikke reagere som de skulle etter den lange dagen jeg hadde i går, men jeg klarte da til slutt å rive løs fra den varme sengas lune og behagelige tilværelse. På et mirakuløst sett klarte jeg det tilslutt.

  I kveld gikk arbeidsgivers julekonsert i Oslo Domkirke av stabelen, og jeg endte helt plutselig opp med 4 billetter i stedet for 2. Da jeg hentet billettene hadde jeg nok en gang fått til siste konserten kl 20, men var heldig å fikk byttet dem til kl 18 med en kollega. De nye billettene var også til samme tidspunktet. Jeg sendte en SMS til Terje for å høre om han også hadde lyst til å være med, og det ville han noe som jeg syntes var veldig hyggelig :o))

  Vi var tidlig ute Anne, Terje og jeg så når vi kom bort til kirket rett etter kl 17 var det ikke så veldig mange foran oss i køen. Det betydde at vi mer eller mindre kunne velge og vrake hvor vi ville sitte. Det var ordentlig surt og kaldt ute i dag, og det tok ikke lange stunden innen jeg begynte å fryse der vi sto å ventet på å bli sluppet inn. 

  Det er lite snø nede i Oslo sentrum og ganske bløtt, men det er n i allefall veldig vakkert med alle de ekstra lysene som er tent over hele byen våres :o)) Lysene bortover Torggata mot Youngstorget var nydelige, og jeg bestemte meg for  ta et bilde av dem da jeg skulle gå hjem igjen. Av en eller annen grunn så var alle sammen slukket da vi skulle dra hjem igjen.  Lykken var stor da de åpnet dørene litt tidligere enn forventet å vi kunne gå inn å sette oss. Inne vurderte jeg sterkt å ha dukåpen på meg, men valgte å ta den av siden jeg regnet med at når alle kom inn ville det bli ganske varmt derinne. Benkene er jo ikke akkurat så mye så jeg satt meg på kåpen i stedet, men jammen ble det hardt mot slutten av konserten alikevel.  Før konserten begynte holdt direktøren våres en fin tale til oss :o))

  Årets artister var Ole Paus, Katzenjammer og Oslo Kammerkor som gjorde konserten til en flott opplevelse.... I tillegg til den fine musikkopplevelsen underholdte Ole Paus med sin versjon av Juleevangeliet, og det var en fornøyelse... En ordentlig humoristisk versjon som fikk de fleste av oss til å le høyt ved flere anledninger :o)) Tiltross for at det var en flott konsert, så klarte den ikke helt å hente fram julestemningen. Til det manglet det noen av de de gode gamle julesangene.

  På tide å komme seg under dyna for å f seg noen timer søvn...., god natt :o)) • Jul
 • Så altfor tidlig

  • 12.11.2013, 23:40  Hvert år håper jeg på at julepynt og julelys i gatene skal komme litt senere enn de gjorde året før, men det skjer jo ikke vettu... Altskens julevarer inntok butikkene for flere uker siden, og mot min vilje ble jeg jo litt lett revet med å begravde meg blant nisser og annen julepynt :o))


  (http://www.demotix.com - bilde tatt i Regent Street, London, 13 November 2012 av Paul Brown)

  Når jeg var liten, for mange år siden, så var det sånn at julelysene i gatene ble tent til 1. advent. Da var det tradisjon her i heimen at vi reiste ned til Oslo sentrum for å se dem bli tent på kvelden, og så ruslet vi igjennom bygatene å kikket på lysene og på de dekorerte butikkvinduene. For ei lita jente var dette noe helt fantastisk, og jeg var helt fasinert av nissene som beveget seg. Vi måtte alltid ned til Steen og Strøm for de hadde den flotteste julepynten. Det var tider det, når julepynten bestod av festlige nisser i røde klær, reinsdyr og juletog som kjørte på kryss og tvers igjennom utstillingen, mimre mimre....!! Det var nok ikke sånn, men jeg husker at det snødde hver eneste gang, noe om nesten gjorde hele opplevelsen magisk :o))

  Hva er det nå, helt elendig om jeg skal være helt ærlig!! Lite som minner om jul i mange utstillingsvinduer :o((

  I dag jobbet jeg til kl ble nesten 17, og da var det allerede blitt ganske mørkt ute... Da jeg gikk nedover Brugata oppdaget jeg at de allerede har hengt opp julelysene mellom husene, og det er jo alt for tidlig.... ca 14 dager. Tenkte først å ta en bilde av pynten, men så hadde jeg fotoapparatet mitt langt nede i vesken. I det strøket der har ikke jeg lyst til å åpne vesken å rote rundt, for det er så mange ranere som reker omkring. Derfor ble det ikke noe bilde.

  Når jula endelig er her så kommer nok denne dama til å nyte høytiden, og all irritasjonen over at pynt og lys kom for tidlig er glemt for lenge siden :o))

  Ha en fortsatt fin kveld :o))

 • Jul
 • Godt Nytt år...

  • 01.01.2013, 00:35


 • Jul
 • Jeg skal bare...

  • 31.12.2012, 12:16

  .....sitte ned i noen minutter med kaffekoppen innen jeg skal ta støvsugeren og samle sammen hybelkaninene som tydeligvis har blitt fóret av noen. Skjønner ikke hvordan de kan ha blitt så store igjen, og heller ikke hvordan de har klart å lure seg inn igjen.  (kilde: google.no) Jeg må nok stramme de opp noe voldsomt skjønner jeg, og fortelle dem at de simpelten ikke kan bo her... De ligger å lurer under møblene mine og angriper kattene mine og da har de gått for langt.

  Værgubbene har fått rett når det gjelder været gitt, for det regner og er grått å trist ute. Jeg må ut en liten tur for å dra ned på gravlund hvor jeg skal tenne lys for mamma og pappa. Siden det er deres bryllupsdag, er det en tradisjon å tenne lys. Håper bare at de har strødd ordentlig nedover på gangstiene så jeg slipper å se ut som Bambi på isen for første gang. De pleier å være flinke så det ordner seg nok. Siden det har regnet så mye de siste dagene så er det kanskje ikke så mye is igjen, kryss fingrene.

  Snakket akkurat med Anne som lurte på når hun skulle komme hit i dag, og vi ble enig om at hun skulle komme rundt ved 15 tiden. Vi skal feire Nyttårsaften sammen på en helt avslappet måte med litt god mat og kanskje spise opp litt av de siste godtene. Heldigvis er det ikke så mye igjen, å bra er det :o))

  Nei, nå må jeg se å komme meg inn i dusjen sånn at jeg rekker gravlund før Anne kommer... Jeg vet jo hvordan jeg er når PC'n først blir slått på, veldig vanskelig å rive seg løs fra den.

  Ha en fortsatt fin dag, blogges :o))
 • Jul
 • Siste dagen i 2012..

  • 31.12.2012, 01:36

  På denne dagen blir jeg alltid så deppa, og tenker på alt jeg skulle ha gjort men aldri fikk ut fingeren til å gjøre det. Sånn er det ikke i år, nei dama er fornøyd hun :o)) Satt litt i sta å tenkte på det, at jeg er i grunnen ganske fornøyd med livet som det er. Vel, det eneste må være vekta som burde ha vært endel lavere enn den er, men det går det ann å gjøre noe med i det nye friske året 2013. Å det skal jeg oxo.

  Slutten på 2012 ble litt anderledes siden noen jeg kjente døde så uventet, og fokuset ble flyttet fra julestress til andre og langt mer viktigere ting. Når noen dør så brått kommer tankene om hvor skjørt livet er, og hvor fort det kan være over. En god grunn kanskje til å leve hver dag som det var den siste, med visse begrensninger!!

  I dag for 64 år siden ble mamma og pappa gift, og det er litt trist at de ikke er her lenger syntes. Savner dem på dager som julaften og nyttårsaften, men det er vel sånn det skal være. Jeg har vært så utrolig heldig som har fått så flotte foreldre... To mennesker var glad i meg og tok vare på meg, og virkelig fikk meg til å føle meg elsket. Skulle gjerne hatt dem her en gang til for å gi dem den godeste klemmen noen sinne :o))  Her er de nyforelsket en sommerdag i Oslo under 2. verdenskrig.  Er ikke helt sikker på når dette bildet er tatt, men jeg vil tro at det var på slutten av 90-tallet engang. De var glad i å reise til Fredrikshavn med med Stena, og de var avgårde omtrent en gang i måneden. I 1998 feiret de sin 50 års bryllupsdag, og bare to år etter døde pappa. Mamma levde 6 år etter det. <3 Glad i dere <3

  Jeg bestemte meg for at jeg skulle ikke sitte oppe så lenge, meeeeen så begynte det en fin julefilm på FEM å da kom jeg meg ikke i seng. Før jeg finner noe annet spennende på en annen kanal så er det nok best å slå av tv'n for i kveld. GOD NATT!!
 • Jul
 • Premiere for julegave....

  • 30.12.2012, 14:23

  En av julegavene mine var en eggekoker fra OBH Nordica, men den har ikke blitt brukt enda. I dag fikk jeg veldig lyst på egg til frokost/lunch og plukket dem fram. Jeg dro litt på smilebåndet da jeg leste meg igjennom bruksanvisningen, for så mye vær forsiktig, pass deg, obs meg her og obs meg der har jeg ikke vært borte i noen gang. Er det virkelig nødvendig å skrive så mange ganger at man må passe seg, så man ikke brenner seg?  Den var kjempegrei å bruke, men det som var det beste var at jeg slapp å gå rundt å passe på så eggene ikke ble for harde. Når vannet var dampet bort så var eggene ferdig og da satte kokeren i gang med å bråke. Men en ting lurer jeg på, og det er hva i alle verden har de fóret hønene med? Skallet var så tynt at når jeg skulle kakke hull i før jeg kokte dem, knuste eller sprakk det så det ble egg utover hele benken. Selv etter at de var kokt var skallet mykt. Ikke det at jeg mener at skallet være beinhardt, men det er en mellomting. Det var uansett en god frokost/lunch.

  Før jul handlet jeg inn ganske mye mat, litt vel mye egentlig... I dag stupte jeg inn i kjøleskapet og matskapet og foretok en skikkelig utrydding og endte opp med noen plastposer som skulle ut i søppla. Jeg vet at jeg har sagt det før, men det må nok sies igjen.... Når jeg handler må jeg bare begrense meg, og ikke putte mer opp i handlevogna enn det jeg trenger, men med tanke på at jeg har tenkt å komme meg ned i vekt å legge om kostholdet nå i 2013 så ordner det seg nok :o))  Det å bevege seg ut i gården med søppel i dag var ikke så veldig festlig, for det var veldig glatt ute. Blokktillitsmannen hadde strødd godt i går, men flere steder hadde det forsvunnet ned i isen og frosset fast i natt. Jeg gikk veldig veldig forsiktig da jeg skulle bevege meg fra oppgangen og bort til kontainerne med papirsøppel. Utstyrt med gummistøvler som hadde gode såler gikk det veldig bra, og jeg skle ikke i det hele tatt. Når jeg var hos Claes Ohlsson i går så jeg at det hang brodder med rosa og mintgrønne pigger, og sto å vurderte om jeg skulle kjøpe dem... Endte opp å ikke gjøre det, men angret litt i dag!!   Det kraftige regnværet i går har sørget for at snøen har minket kraftig til i dag, og den ser møkkete og guffen ut. Ut i fra det jeg hørte på radion så skal vist det dårlige være fortsette i dag, og i morgen så innen jeg skal tilbake på jobb igjen er det vel blitt helt bart over alt tenker jeg. Nå ja, siden jula mer eller mindre er over så er det ikke så farlig for min del at snøen blir liggende noe serlig lenger.

  Det har vært dårlig med matlyst de siste dagene, oxo i dag, så derfor har jeg tenkt å lage meg en enkel lappskaus med masse krydderier oppi. Det pleier som regel å sparke i gang matlysten igjen :o))
 • Jul
 • Så trøtt i trynet jeg var.....

  • 29.12.2012, 22:46

  Det måtte komme et lass med snø i går kveld/natt.. Trodde først at det var tåke ute, men nei da.., det var digre snøfiller som kom dalende ned å la seg centimeter for centimeter!! Siden det er helg nå så betydde det at snømåkingen ikke kom til å starte mens det ennå var mørk.  At jeg var sliten når jeg gikk å la meg i går, merket jeg godt da jeg gikk å lag meg. Kan ikke huske at jeg traff hodeputen eng, og det er ikke så veldig ofte at de skjer med meg. Stort sett så er jeg så trøtt om kvelden at jeg nesten ikke orker å reise meg opp for å gå inn i senga, men da skjønner du.... i det jeg legger meg ned så spretter øyelokkene opp igjen. Vil de lukke seg igjen med det første da? Absolutt ikke, og jeg blir liggende der å glane i taket i egvigheter.  En veldig trøtt og usminket versjon av Nestenblondina ved frokostbordet i dag.... Jeg kunne sove helt til klokka 09:00 i dag, men jeg var ganske trøtt og uopplagt da alarmen uuuuuulte langt der borte et sted. Opp kom jeg da på et vis, og hadde til og med tid til å sette meg ned for å spise frokosten uten å måtte løpe rundt med en skive brød i den ene hånda å hårbørsten i den andre.

  Jeg hadde time hos frisørdamen kl 10:30, og siden det hadde kommet så mye bløt og tung snø måtte ut litt før en planlagt. Blokktillitsmannen holdt på å brøyte da jeg gikk ut, og foran garasjeporten var det pakket en halvmeter snø. Jeg slet som bare den med å få sparket den unna... Det hjelper lite å ha to spader i garasjen, når snøen er på utsiden! Jeg fikk sparket unna nok snø til at porten åpnet seg, og jeg fikk ut bilen men ved innkjøringen holdt jeg nesten på å kjøre meg fast. Det var en pen brøytekant der, og jeg fikk ikke nok fart til å kjøre over den å ble stående å spinne midt oppi en stund. På det tidspunktet hadde det begynt å regne og det frøys selvfølgelig på bilruta men heldigvis forsvant det fort igjen når ruta ble varm.  Det var deilig å komme til frisøren å få fixa ettervekst og klippet vekk flisene.. I dag morges ga jeg bare opp å få noe orden på det..., fliser og det fuktige været som plutselig kom gjorde sånn at håret fikk en egen vilje. Samme søren hva jeg gjorde, ble det akkurat stikk motsatt, hehehe!!

  Etter at jeg var ferdig hos frisøren dro jeg ned på Bryn for å handle... Jeg skulle egentlig bare ha litt mineralvann, men når jeg kom til kassa var det vist havna litt mere oppi handlevogna mi gitt. Skjønner ikke helt hvordan det hadde gått for seg. Mens jeg alikevel var der nede så stakk jeg innom Claes Ohlsson oxo, for den gamle LED arbeidslampa mi hadde takket for seg så jeg trengte en ny en. Den er oppladbar og kan henges opp, sånn at man slipper å stå å holde i den sånn som med en vanlig lommelykt. Det slo meg at både på Oppsal og på Bryn var det omtrent ikke folk, noe som ikke er vanlig på en lørdag. Jeg fikk plass nede på 1. plan i parkeringshuset uten å måtte kjøre rundt å jakte som man vanligvis gjør på lørdagene.  Når jeg kom hjem ble jeg litt småirritert, for det ble måket på formiddagen hadde han ikke tatt langt nok tilbake. Sånn er det vær eneste vinter, noe som resulterer i at jeg med min ikke sånn kjempestore bil har problemer med å få snudd bilen uten å rygge inn i snøfonna. Så irritert var jeg at jeg dukka inn bak bilen og hentet ut en "store" spaden å gravde ut en lomme i snøfonna sånn at jeg får rygget bakover. Jeg pleier å minne vaktmesteren på det med jevne mellomrom, men denne gangen fixa jeg det selv!!!

  Helt siden jeg gikk fra frisørdamen i dag, og fortsatt har regnet silt ned å varmegradene har krabbet oppover gradestokken. Jeg kunne til og med ha balkondøra opp i lengre stunder av gangen, og pusene har vært helt i ekstase over å kunne løpe ut og inn hele tiden :o))

  Nå skal jeg nyte siste rest av Sister Act 2..., blogges!!
 • Jul
 • Bursdagspresang.....

  • 27.12.2012, 16:07

  Dette fine fatet fikk jeg av verdens beste og fineste Kine i bursdagspresang, sammen med et lilla kulelys. Akkurat nå har det fått plass på kjøkkenbordet til julen er over. Det gjør seg ikke like fint der, og når jula pakkes bort skal det få flytte inn i stua tenker jeg. Der passer det bedre :o))

  Fatet er fra Black Design, som er min favorittbutikk!!  Vurderte lenge fram og tilbake om jeg skulle legge på voksduken med nisser på kjøkkenbordet, og kom til slutt fram til at det var likesom noe som manglet uten så da kom den på. Den minner meg veldig om mamma, som alltid la på voksduk på kjøkkenbordet. Bordplaten skulle bevares og ikke bli ødelagt. Med alle de lagene med lakk som er på der, er ikke det noe problem :o))
 • Jul
 • En strålende dag....

  • 27.12.2012, 14:11

  Etter to dager med tåke og snø var det en drøm å våkne til det knallværet som vi har i dag.. Himmelen er helt blå og solen skinner, men gradestokken ligger litt lavere i dag enn den har gjort de siste dagene, - 8 C.  Man kjenner at både humøret og formen stiger til nye høyder med det fine været. I går tynget nok tåka litt, men nå var jeg jo egentlig ganske sløv og trøtt så jeg brøy meg vel egentlig ikke så mye. Satt for det meste å sløvet å så på tv. Det er jo på sånne dager som i dag man burde ta seg en tur ut og gå seg en tur i det fine været. Nå er jeg dessverre opptatt i allefall en time til nede i vaskekjelleren.  Siden klokka 12 i dag har jeg holdt på nede i vaskekjelleren med å vaske alt sengetøyet jeg bare har lagt til side den siste tiden. Vi har jo ganske fint vaskeri her i blokka, med to store vaskemaskiner, sentrifuge, tørketrommel og stort tørkerom, og av den grunn har jeg ikke skaffet meg noen vaskemaskin oppe i leiligheten. Jeg går jo bare ned en trapp og igjennom kjelleren så er jeg der. Det er kanskje litt dumt noen ganger for jeg må gå tidlig fra jobben for å rekke hjem til jeg skal begynne, og det passer ikke alltid like bra...

  Nå er alt sengetøyet inne på tørkerommet allerede, og skal henge der i ca 30 minutter til før det er tørt.

  Ronja er veldig rampete i dag, og hun er borte på juletreet og tygger og drar i det hele tiden. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har snakket til henne... Da spretter hun i været å løper avgårde i vill fart igjennom heimen og opp i sofan for å komme til vinduskarmen. Det får hun heller ikke lov til, så da får hun litt kjeft til.... Hun vet så utmerket godt at hun ikke får lov, men hun skal utfordre meg hele tiden å når jeg da snakker til henne ser hun på meg med DE øynene å jeg smelter nesten hver gang :o))
 • Jul
 • Status Flax Julekalender...

  • 26.12.2012, 14:37

  Det er helt utrolig Flax kalenderen min hadde et  lite dryss av gevinster dette året, og tilsammen har jeg vunnet hele 400,- Jeg sa det tidligere i desember da jeg vant tilbake innsatsen at det er første gang på flere år at jeg har vunnet. At det skulle bli såpass som det ble hadde jeg aldri tenkt :o))

  Jeg hadde to kalendere til med kattenes navn på, nei da jeg er ikke blitt helt tullete, men det var ikke noe serlig uttelling på de. Bestemte meg for at dersom det ble noe gevinster på dem, så skulle jeg bruke beløpet til å kjøpe noe til kattene. Enten mat eller leker, helt avhengig av gevinsten...   (arkivbilde) Når jeg satt å skrapte og skrapte hver dag satt jeg å tenkte på om noen i det hele tatt vinner noe mer enn småpenger på disse kalenderne. Har aldri hørt at noen i min omkrets har vunnet noe mer enn småpenger. Ingen har fått de store gevinstene på baksiden av kalenderen.

  Har du hørt om noen som har vunnet noen store gevinster på kalenderen sin?
 • Jul
 • Å snøen daler ned....

  • 26.12.2012, 13:42

  Trodde ikke at jeg skulle sove så lenge i dag, men da jeg lukket opp øynene var klokka allerede 10:45. Jeg trengte det vel da tenker jeg, hehehehe!! Da jeg krabbet under dyna i natt var det tjukk tåke ute, men i dag har det snødd noe voldsomt på formiddagen. Det var så vidt varmgrader, men tror jeg at det har blitt kjøligere igjen.  Pusene var helt ville etter å komme ut på balkongen, og satt på dørstokken å mjauet høyt og sårt... De bare skulle ut de, hehehe!! Jeg ble med dem ut for å ta noen bilder, for det var helt fasinerende å se på. Noen av snufkuggene var gigantiske, omtrent som putevar :o)) Pusene satt oppe på klatrestativet å stirret på dem med store runde øynene. Begge to sto på tobein å lente potene på vindusruta og forsøkte å fange dem.....  Ikke så lett å fange snufnugg med mobilkamera, men jeg gjorde da et tappert forsøk :o))  Vinja fikk øye på en stor måke som flakset borte ved naboens balkong, og den var veldig interressant... Her gjorde frøknen seg klar til å hoppe til neste stativ å bort til vinduet på andfre siden for å forsøke å fange den. Måka satt bare å glante dumt på henne en stund og så flakset den videre, og da så Vinja nesten litt betutta ut, hehehe!!  Ronja brøy seg ikke om måka i det hele tatt, nei hun bare satt å så på snøen... Jeg tenkte et lite øyeblikk på at jeg skulle finne frem båndet hennes å ta på det, og skulle vi gå ut en tur. Hun er har vært ute i snøen før, og det syntes hun var veldig spennende. Da var snøen hard og ikke så fluffy som den er nå. Kan nok tenkes at vi tar en tur ut, men ikke i dag.

  Nå går Harry Potter og De vises sten på Dansk TV 2, og selv om jeg har sett den massevis av ganger før må jeg se den igjen :o))
 • Jul
 • 1. juledag og min bursdag....

  • 25.12.2012, 11:29

  Det er jo litt typisk, i dag som jeg kunne sove så lenge ville våknet jeg selvfølgelig grytidlig.... Siden jeg fortsatt var litt trøtt så snudde jeg meg bare rundt, og sovnet igjen med en gang. Kattene kom settende med en gang de hørte meg, men da de forsto at jeg ikke hadde noen formening om å stå opp enda hoppet de ned fra senga å forsvant igjen!!  Når jeg våknet neste gang var jeg inne i skapet å hentet flagget for å henge det ut... Det er jo min bursdag i dag, og det må jeg selvsagt flagge for :o)) Da jeg skulle ta flagget ut så jeg ikke så nøye hvilket flagg jeg tok, og endte opp med Klanen flagget mitt å det var ikke før jeg var ute på balkongen før jeg oppdaget det, hehehehe. Pent det oxo, men passer ikke akkurat helt i dag :o)) Ute er det en fantastisk flott vinterdag, og det snør lett. Inne virker det litt kjølig, men det er for at det faktisk har blitt mildere ute.. Det er så vidt - 4 C!!  Ronja skvatt ut på balkongen sammen med meg, og var veldig nysgjerrig på flagget... Hun satt lenge på klatrestativet å så på det, før Vinja begynte å erte henne å da sprang de rundt bena mine en stund. Jeg måtte skifte batteri i julekransene mine, siden lysene nesten ikke lyste lenger. Nå lyser de fint igjen, og holder noen dager før jeg igjen måskifte!

  På tide å sette i gang tenker jeg... Jeg får gjester ved 15 tiden, og innen da må jeg vaske kattedoen, støvsuge og rydde litt. Blogges senere :o))
 • Jul
 • Det var farlig godt....

  • 24.12.2012, 23:57

  Middagen skulle spises kl 17 hadde jeg bestemt meg for, men så feilberegnet jeg litt når det gjaldt hvor lenge ribba mi skulle være i ovnen... Hadde kjøpt midtribbe m/kotelettkam, og den trengte lenger tid, men det gjorde egentlig ingenting. Den som venter på noe godt kan aldri vente for lenge :o))

  Glemte å ta bilde av ribba, noe jeg definitivt burde ha gjort for den ble den beste jeg noen gang har fått til. Jeg er egentlig en elendig kokk, men jammen overgikk jeg meg helt i dag. Ribba ble saftig, god og med en overside full av sprø svor. Klarte jo ikke å la være å knaske i meg endel, og jisses så godt det var å jeg måtte legge bånd på megselv så jeg ikke spiste for mye. Vanligvis pleier jeg å spise mer medisterpølse enn ribbe, men i dag ble det omvendt gitt, nam nam... 

  Det har vært en helt perfekt juleaften, stille og rolig akkurat sånn som jeg vil ha det... Spise god mat, åpne julegaver og se masse repriser på tv som man definitivt har satt så mange ganger at man kunne ha vært stand in, hvis det hadde vært teater, knis. Tror ikke noen av de filmene jeg har vært innom i dag, har vært noen jeg IKKE har sett fra før. Jeg klager ikke, for egentlig så skal man se repriser i julen... Det har blitt en tradisjon det :o))

  Pusene fikk sine julegaver tidlig på dagen, hver sin strikket mus med kattemynte i... De små musene har fått kjørt seg i dag, så det var da en vellykket presang til pelsdottene. Alikevel så er den grå store rotta favoritten til Ronja, hun bærer den med seg over hele heimen. Den lå på kjøkkenet i sta, men så hørte jeg henne komme gnurkene inn i stua med rotta i munnen. Til morran i dag hadde hun tatt den med seg opp i senga mi, og den lå oppå hodeputa mi å kikket på meg når jeg våknet!!

  Jeg husker når jeg var liten var forventningene om juleaften og 1. juledag (min bursdag) så høye, og de ble stort sett innfridd, men jeg husker oxo at jeg ble litt trist på de to dagene var over.... Da var liksom jula over oxo, og så måtte jeg vente et helt år til neste gang de tor årene kom igjen. Jeg må nesten dra litt på smilebåndet av det, hehehe!!

  Nå skal jeg slæppe av til Chat Noirs Jubileumsforestilling, og så får vi se hva som skjer etterpå, blogges :o)) 
 • Jul
 • Julaften er her...

  • 24.12.2012, 13:45

  Var tidlig oppe i dag og sprang inn i dusjen og fikk stelt meg i en fei... Var nødt til å vaske og føne håret mitt, og det tar sin tid selv om det er kort, og skulle jeg rekke å komme meg i butikken og på gravlund før det ble altfor langt på dag kunne jeg ikke somle. Alt er stort sett ferdig i heimen, så jeg kan bare koze meg igjennom hele dagen :o))

  Jeg var litt bekymret da jeg våknet i dag for at det ikke skulle være måket, men det var tydelig at noen hadde vært ute i natt. Da jeg kom ut i gården traff jeg blokktillitsmannen våres, og han fortalte at vaktmesteren hadde vært ute å gjort det. Problemet var at han hadde skadet hånden sin oxo, så kunne han ikke måke noe mere. Da blir det blokktillitsmannen som må trå til, og det må han nok oxo for det har begynt å snø lett igjen. Borettslaget har lempet på parkeringsreglene i jule- og nyttårshelgen, slik at folk kan stå andre steder enn på de oppmerkede plassene. De har dog ikke lov til å stå sånn til at de er i veien for utrykkningskjøretøy eller sperre for innganger o.l. Når vi kom ut i dag hadde en idiot parkert rett utenfor oppgangen ved siden av, og så nære at man nesten ikke kom ut. Ikke hadde bilen noen parkeringslapp heller så man kunne ikke se hvem de var hos. Det var ikke populært!!!  (arkivbilde) Dro først bort på Oppsal senter for å ta meg en tur i minibanken og så skulle jeg kjøpe blomster, som jeg skal gi bort.  Trodde nesten at det skulle være masse folk og kaos der, men det var nesten ikke biler på parkeringsplassen. Enten var jeg for tidlig ute eller så er folk blitt ferdig med handelen allerede. Hos blomsterbutikken derimot var det endel folk, og folk begynte å småkrangle om hvordan køen skulle være. Noen mente at det var greit at det var en kø inn i butikken, som delte seg ved kassen, mens andre mente at det skulle være to køer... BASTA!! Jeg sto allerede ved kassen da denne diskusjonen oppsto, så jeg slapp å blande meg inn i den.  (bilde hentet fra google.no) Nede på Alfaset Gravlund var det heller ikke så mye folk, så der var jeg definitivt før horden med folk som skulle tenne lys for sine kjære. Klok av skade tok jeg med meg spaden min ned til graven og jeg hadde tatt godt fottøy på som egnet seg for å stampe i snøen. Jeg måtte spa fram graven og lyktene mine sånn at jeg fikk tent lyset. Kjøpte et megastort gravlys på Nille om fredagen som jeg oxo tente. Mange kom omtrent i pensko og skulle langt vekk fra stiene for å tenne sine lys, og de ble våte på bena... Den dumheten har jeg oxo gjort, og jeg gjør det ikke igjen. På veg ut igjen begynte det å strømme på av biler, og det var kø for å komme både ut og inn... Var glad jeg hadde dratt så tidlig som jeg gjorde.

  Nå sitter jeg å slapper av foran tv'n og venter på Kalle Anka som skal starte julen for alvor :o)) Blogges!! • Jul
 • Det ble hvit jul :o))

  • 23.12.2012, 23:35

  Tidligere i dag sa jeg vist  noe om det forventede snøværet ikke helt kom, vel.. Jeg tok nok litt feil for nå snør det som bare den, og det har jammen kommet en god del ute.  Det begynte for alvor på ettermiddagen mens Anne var her. Da hun kom snødde det lett, mens vi satt i stua og prata begynte det å snø mere og vinden tok seg opp ganske kraftig. Jeg sto litt i vinduet å så ut i sta, og kjente at jeg hadde ro i kroppen å det var bare toppen at snøen lavet ned i store mengder :o)) Jeg er jo ikke så veldig glad i snøen, men det er rart med det at på julaften og i julen vil man gjerne ha en hvil jul. Det må gjerne snø på julaften oxo, det er ekstra kozelig :o))

  Etter at Anne hadde dratt dro jeg fram strykebrettet og skurebøtta å satte i gang. Det er merkelig hvor mye mer jul det blir da juledukene med mange minner kommer på plass under nisser og annen julepynt. Her er det en salig blanding av litt nytt, litt gammelt og noe veldig gammelt å det er jeg liker. Julen er jo den tiden man ikke bare kozer seg, men oxo minnes de som ikke er her lenger. Mange av de tingene jeg har satt fram er ting som var her når mine foreldre levde, og ha de rundt meg vekker gode minner som er fine å ha i juletiden :o))  Etter at jeg var ferdig og skulle til sette meg til for kvelden, kom jeg på at jeg helt hadde glemt å henge opp julekransen min på døra ute. Den jeg har nå kjøpte jeg på Julemarkedet i Spikersuppa i 2011, og er veldig fornøyd med. Før den hadde jeg en som var nesten helt rød med masse glitter på, som jeg likte veldig godt...... Den datt i gulvet med et brak da jeg tok den ned et år, og det ble ikke mye igjen av den gitt, synd men ikke noe å gjøre med.

  Jeg husker når jeg var barn så hang alle naboene opp kranser på døra om kvelden lille julaften, og det var nesten litt høytidelig over det. Vi sto der å så på at kransen ble hengt opp, og beundret den og naboens. Så ble det vekslet noen ord før man hastet inn for å gjøre ferdig de siste juleforberedelsene :o))

  Tingen i kveld er å ikke glemme seg bort å se på den ene filmen etter den andre sånn at jeg ikke kommer meg i seng før langt på natt... Jeg må opp grytidlig i morgen for å dra bl.a. i blomsterbutikken og på gravlund for å tenne lys. Jeg må komme meg dit ned innen de store hordene med folk drar før og etter de skal i kirken. Da blir det altså så kaotisk med å få parkert bilen at det er nesten så man mister motet. Dessuten er jeg så barnslig at jeg bare må ha med meg "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul", for det er da jula virkelig begynner for meg, hihihii.

  Ha en fin julenatt, blogges :o))
 • Jul
 • Juleexpo....

  • 25.11.2012, 23:30
  Til helgen (30.11. - 02.12.12) er det Juleexpo på Norges Varemesse på Lillestrøm. Dit har jeg tenkte meg for å se om jeg kanskje kan finne noen julegaver eller tips til noen. Kan være litt farlig å slippe meg løs der, men den sjangsen får jeg ta, hehehe! Jeg hadde veldig lyst til å dra til Løiten Lys før jul, men så fortalte en venninne at de skulle komme på messa å da kan det jo hende jeg finner noe der i stedet.
 • Jul
 • Kjedelig..., kjedelig og atter kjedelig!!

  • 31.12.2011, 12:27

  Helt oppgitt sto jeg å glante på den slanke samlingen med DVD-filmer, og syntes at alle sammen så kjedelige ut. Jeg kunne helt enkelt ikke finne noen som jeg hadde lyst til å se på. Akkurat da angret jeg bittert på at jeg hadde gitt bort så mange til Loppis, med begrunnelsen av at jeg hadde sett dem så mange ganger eller det var så lenge siden jeg så dem, og da kunne jeg like godt gi dem bort, dust!!


  Selvsagt..., da går man inn å bestiller noen nye filmer fra CDON. De kom selvsagt ikke akkurat når jeg hadde lyst til å se dem, men det kom en bra film på tv like etterpå så problemet var egentlig løst, hehehe!!! Ovenfor ser du den brokete samlingen av DVD'er jeg bestilte.

  Jeg elsker jo Benny Hill, og kan ikke få nok av mannen... Husker han fikk voldsomt pepper for de halvnakne damene han hadde med i seriene sine, det var jo kvinnediskriminerende... for noe sprøyt. Mannen var genial, og jeg har virkelig sansen for hans type humor.

  Ellers så digger jeg Angela Landsbury i Murder She Wrote... Det er den type kozelig krim som man kan synke ned i godstolen for å nyte. Jeg liker ikke den typen som jeg føler at jeg må gjemme meg bak noe, for at det er så ekkelt, hehehe!!

  Så måtte jeg ha noen nyere filmer oxo, og da ble det Hangover 2 og Kong Curling som jeg ikke har sett, bare klipp fra. Tilslutt måtte jeg jo ha en film med Gerard Butler, som er en stooooor fan av (høy og mørk, hehe). Det er noe med de skotske skuespillerne og akseten deres, bare digger det, hehehe!!


  Om ikke mange timer så er året 2011 over og 2012 tar over... Vi har vært igjennom et år med både gleder og store nationale sorger. Jeg håper vi aldrig mer får oppleve noe lignende :o( Nå tror jeg det viktig at vi legger alt dette bak oss, og begynner å se fremover og tar i mot 2012 med åpent å positivt sinn. For året 2012 må bli et år med mye glede og positivitet, det har vi alle behov for.

  Nå må jeg svinge meg rundt å komme meg i dusjen...., jeg må ned på gravlund for å tenne lys for foreldrene mine som ville ha hatt bryllupsdag i dag.

  Håper alle får en fin nyttårsfeiring, koz dere å vær forsiktig med rakettene!! • Jul
 • Mamma og pappas bryllupsdag i dag....

  • 31.12.2011, 02:15

  Den 31. desember 1948 giftet mamma og pappa seg i Mo Kirke i Nord Odal :o)) Festen ble holdt oppe i den lille husmansstua til mormor og morfar, og det var som alltid mange gjester når de holdt gjestebud.

  Det regnet hele kvelden, og all snøen som hadde kommet til jul ble til speilblank hinne over alt. Utpå natta da folk skulle gå hjem var ikke det mulig... Det var nemlig ikke bilveg fra bygda og til huset, og det var så glatt at folk tok ikke sjangsen på å komme seg ned til bygda. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å gå på låven for å finne frem det de hadde av sengetøy.
  Dette bilde ble tatt 31. desember 1988 på deres 40 års bryllupsdag. Pappa døde i november 2000, det året de ville ha hatt sin 52 års bryllupsdag. I morgen skal jeg dra ned på gravlund for å tenne lys i lyktene for å minnes dagen. 

  De var to fantastiske mennesker, som valgte å adoptere meg og gi meg et trygt å godt hjem. Et hjem fylt med mye humor og latter, men først og fremst mye kjærlighet. Jeg har mange ganger tenkt på hvor heldig jeg var som fikk komme til dem <3. Savnet etter dem er stort, spesielt nå i julen... :o))

  Gratulerer med 63 års bryllupsdag mamma og pappa, selv om dere ikke her for å feire den.... Kanskje dere sitter på hver deres skydott å dingler med bena å kikker ned, hehehe... Hvem vet........!!!!
 • Jul
 • Jeg rulla rundt på golvet, hehehe!!

  • 29.12.2011, 20:52

  Før feberen tok helt overhånd over kroppen min dreiv jeg å lekte meg litt med Casio kameraet mitt... Prøvde å ta bilde av kattene, men det var jo helt håpløst å sitte i en stol eller på huk. Bildene ble utydelig hele tiden, og da var det bare en ting å gjøre å det var å kaste seg ned på gulven sammen med dem..


  Vinja hadde gjemt seg bak gardinene etter at hun og Ronja hadde vært i en aldrig så liten slosskamp igjen.. Jeg la kamera på gulvet og zoomet henne inn. Bilde ble fint det, selv om øynene hennes ser het psycho ut. Det blir sånn hver gang blitzen treffer øynene deres.


  Ronja oppdaget stroppen til kamera, og det ville hun selvsagt leke med.. Resultatet ble en haug med uklare bilder som jeg måtte slette... Jammen godt man har digitalkamera så man blir kvitt uønskede rariteter, hehehe. Jeg fikk da noen bra bilder av henne der hun jaktet rundt meg :o))


  Frk. Vinja ble etterhvert lei av å ligge under gardinet, så hun spratt opp på klatrestativet. Bilde ble ikke så tydelig, men det så jeg ikke før jeg fikk lastet det opp på PC'n. Der lå hun å glippet med øynene å kikket på Ronja og meg som holdt på nede på gulvet. Etterhvert sovnet hun, og maaalte høylydt der hun lå. Hun ble nok veldig trøtt av å løpe rundt heimen med Ronja på slep og så sloss så ulldottene føyk rundt dem... Skjønner det godt jeg :o))


  Ronja ble forferdelig skitten i pelsen etter at hun hadde slåss med søsteren, og hun brukte nok 15 minutter på å vaske og pusse hvert eneste pelsstrå... Så ble hun jo fin oxo når hun endelig ble ferdig. Hadde jeg tatt på henne, så hadde hun nok brukt nye 15 minutter på å bli fin, hehehe!!


  Syntes litt synd på megselv i dag, siden jeg ikke var i form å dukket inn i skapet for å romstere etter noe godterier. Jeg fant en pose med litt igjen, som jeg kozte meg med. Det var litt mer i den da jeg hentet den frem, men jammen ble den ikke tom etterhvert.....!!

  Jeg orket ikke å lage meg noen middag i dag, så jeg bestilte en pizza fra Peppes som serverte maten varm og innbydende på døra... Siden jeg er forkjøla er det ikke så mye som smaker, men pizzan var godt kryddret så det var faktisk godt :o))

  bbckonk
 • Jul
 • Med desa godt inn i papirlommetørkleet....

  • 29.12.2011, 11:39

  Jeg trodde det var meningen at man skulle bli bedre av forkjølelsen ettersom dagene gikk. Det gjelder tydeligvis ikke den varianten jeg har fått denne gangen. I går kveld følte jeg meg faktisk litt bedre, og tenkte at i morgen skal jeg ta meg en tur ut for å lufte meg litt... se litt folk!!


  Det tror jeg ikke at jeg skal ta sjangsen på, for desen er tettere og feberen høyere i dag. Etter å ha dusjet og vasket håret var jeg så sliten at jeg måtte sette meg ned for å slappe av... Skjønte da at det beste var å hold seg inne litt til, men i morgen må jeg ut for å kjøpe tørrfór til pus.... Det holder nemlig ikke til over nyttårshelgen.

  Været er noe bedre i dag her i Oslo... Fortsatt grått, men ikke så ille som i går ved denne tiden og det regner ikke lenger. Det må man ta som et lyspunkt i tilværelsen, hehehe! På tide å fylle kaffekoppen :o))

 • Jul
 • Hjemmelaget jule- og bursdagskort til meg....

  • 28.12.2011, 22:53

  Min aller beste venninne Anne har holdt på med scrapping en stund, men jeg har ikke sett så mye av det hittil. I år derimot ble det både selvslaget jule- og bursdagskort til meg. Jeg syntes det var skikkelig fine :o))


  Dette er bursdagskortet jeg fikk av henne, og det var definitivt det fineste jeg fikk i år. Syntes hun er flink, og hun kommer til å bli enda bedre etterhvert som hun fortsetter å lage nye ting.


  Dette er julekortet hun laget til meg, og jeg syntes oxo at det er flott. Nå like før jul bestilte hun en maskin som stempler ut forskjellige ting som kan bruke til å lage forskjellige ting. I dag fortalte hun meg at hun hadde fått telefon om at den var kommet i butikken, og da hadde hun bare 20 min til å hente den. Hun rakk jo det vettu, utrolig hva man får til når man bare vil, hehehe!!

  Jeg foreslo for henne at hun kunne opprette en blogg, hvor hun kunne publisere de tingene hun laget. Bli kjent med andre som oxo holder på med scrapping, og få litt tips og tilbakemeldinger på tingene hun laget. Jeg har foreslått det flere ganger, men da har hun ikke vært så keen på ideen. Nå i kveld derimot virket hun mer interressert!! Vi får se hva hun bestemmer seg for.

  Hva syntes dere om kortene??

 • Jul
 • Jeg vant da noe, men gikk alikevel i tap....

  • 28.12.2011, 13:08

  Hvert eneste år kjøper jeg Flax juleskrapekalender, i år kjøpte to store og en vanlig en... Hver dag frem til julaften har jeg skrapt og krysset av de forskjellige symbolene i håp om at i år så kommer en stor gevinst til meg, HA!!!

  Dette ble resultatet i år:

  Stor Flax kalender no: 1:Innsats kr 100,- og gevinsten ble 0,-
  Stor Flax kalender no: 2:Innsats kr 100,- og gevinsten ble 50,-
  Flax skrapekalender:Innsats kr   50,- og gevinsten ble 30,-    

  Jeg burde vel ikke sutre og beklage meg, for jeg gjorde det betraktelig bedre i år. I 2010 kjøpte jeg like mange kalendre, og fikk absolutt ingenting tilbake.. Det syntes jeg er dårlig, for man kunne da i det minstre få et nytt skrapelodd for at man har strevd og skrapt en hel måned, omtrent!!

  Den ene store kalenderen var dessuten helt håpløs å skrape, for der må de ha brukt superglue under der man skulle skrape. Kan ikke forstå noe annet, for jeg sleit fælt med å finne og gjenkjenne bilde etter at jeg var ferdig med å skrape. For sikkerhet skyld, skal jeg ta med kalenderen med 0,- i gevinst til komisjonæren så de kan sjekke... Det var nemlig den som var så håpløs..., kanskje det er gevinst på den oxo, hahahahahaha!!!!

  bbckonk
 • Jul
 • Atsjoo

  • 28.12.2011, 10:39

  Her nyses og hostes det, og formen er generelt ikke bra i dag... Da jeg våknet føltes kroppen tung og uvillig, men jeg tvang meg da opp å skrudde opp varmen i heimen. Jeg frøys og hadde mest lyst til å krabbe ned i køya igjen, men jeg gjorde ikke det... Fikk unna morgenstellet til pusene, og laget meg en diger kopp varm kopp kaffe..


  Ute er det grått og trist i dag, og det regner etter det jeg kan se, eller er det snøblanda? Nei, det er nok regn, for det var da varmegrader på gradestokken sist gang jeg så på den for litt siden. 

  Det er jo som forgjort at man skal bli dårlig akkurat nå, som jeg hadde tenkt til å få litt orden i skapene mine på kjøkkenet og kanskje litt andre steder... Jeg skulle ha ryddet skrivebordet mitt, og det orker jeg... for da kan jeg sitte stille mens jeg ser igjennom skrotet. Først en ny stooor kopp kaffe før jeg bestemmer meg for å gå for det...., hehehe!!

  Ronja flyr rundt beina på meg her jeg sitter, og småprater... Hun er i kozehjørnet sitt, og da skal jeg prate med henne og koze masse med pelsen hennes. Når jeg gjør det kaster hun seg rett ut på gulvet å nyyyyter :o))

  Kaffemaskinen venter på meg, blogges :o)) 
   

 • Jul
 • Da er feberen et faktum igjen...

  • 27.12.2011, 15:51

  Når jeg la meg i går kveld følte jeg meg ikke akkurat i storveis form... Tenkte da at det skyldes betennelsen i armen min, men når jeg våknet i dag forsto jeg at det ikke var det. Jeg hadde feber og følte sterkt for å bli i senga langt under dyna. Etter å ha vært i dusjen følte jeg meg litt bedre...


  Jeg måtte ta meg en Ibux i sta for å få ned feberen litt, det var som om hele hode mitt surra rundt. Det hjelp litt, så nå har jeg plantet meg godt ned i godstolen for å se på Harry Potter og Fønixordenen på DVD. Det er en av HP filmene jeg ikke har sett så ofte.... Anne, Kine og jeg skal ha en Harry Potter dag/kveld/natt, hvor vi skal se alle filmene etterhverandre om ikke så lenge.


  Ronja og Vinja har vært ute på balkongen i flere omganger i dag... Det var jo så flott vær ute i dag å de koste seg på klatrestativet i sola å mjauet høyt av velvære. Selv om formen ikke var på topp, tok jeg på meg en tjukk jakke og satte meg ut litt med en varm kopp kaffe. Når det ble for kaldt for meg gikk jeg inn igjen å lukket døra, mens pusene ble igjen. Når de ville inn klorte de på døra og mjauet.... grei løsning det, hehehe!!

  Jeg har heldigvis alt jeg trenger i kjøleskapet og i fryseren, så jeg slipper å tenke på at jeg må dra butikken for å fylle opp. Sikkert mange som må det, og det er helt sikkert like kaotisk der som det var før jul... Jeg tenker oxo at det er mange som vil bytte julegavene de har fått, det er jo den store byttedagen i dag.....

  Nå skal jeg se ferdig HP filmen før jeg lager meg litt middag, ha en fortsatt fin ettermiddag :o)) • Jul
 • Stille i heimen....

  • 26.12.2011, 18:46

  Her i heimen tar vi livet helt med ro i dag... Både folk og puser er trøtte og slitne i dag å gjør minst mulig. Begge kattene har ligget oppe i senga mi i natt, de likte ikke at det blåste. Før vi gikk å la oss for natta fløy de rundt å lytte og ville ikke roe seg ned. Da jeg hoppa opp i senga for å se litt på tv der før jeg sovna, var de ikke seine om å krabbe opp til meg, og der ble de!!


  Ronja ligger som en sammenrullet ball oppe på klatrestativet, og hun glippet så vidt med øynene når jeg kom med kamera. Hun er vanligvis ikke så happy når mammen skal forevige henne.


  Vinja ligger i etasjen under søsteren på klatrestativet, og hun kastet så vidt et blikk på meg når jeg kom med kamera. Hun er ikke noe mer happy for å bli tatt bilde av hun heller, men litt greit syntes hun det var å bli med på bilde, hehehe!!

  Var spent på om vinden hadde gjort noe skade utenfor i natt, men det meste så greit ut... bortsett fra det ene juletreet som hang helt over til høyre og vimpelen som hang på halv stang. Siste gang vi hadde sterk vind her, så fløy noen takstein men nå ser det ut til at det har gått greit. Det har sikkert gått hardere for seg andre steder i landet.


  Gamle nissefar passer på at jula går stille og rolig for seg, noe han har gjort siden lenge før jeg ble født. Dette var en av mammas første innkjøpte julepynt da hun og pappa stifta bo, og jeg må bare ha han framme hver jul. Han hører liksom hjemme her... Pusene har vært borte å snust på han noen ganger, men han er myndig å de trekker seg unna :o))


  Jeg fikk denne fine feen av fetteren min og kona, og jeg ble automatisk helt betatt av den med en gang. Den er en lysestake ikke bare en pyntegjenstand. Når jula er over har jeg det perfekte stedet for den, hvor den kommer til å skinne :o))

  Har nettopp sett den gamle norske filmen Brylluppsfesten, og jeg får meg mer enn en latterkule igjennom filmen. For de som ikke har sett, GJØR DET... den er morsom, hehehe!!

   

 • Jul
 • Hoi, hvor det blåser i trea i dag...

  • 25.12.2011, 22:49

  Julaften er over, bursdagsfeiringen er over for i år så nå kan jeg sette meg tilbake å bare nyte resten av juleferien fult ut. Ingen alarmer som ringer tidlig om morningen, for å rive meg ut av senga sånn at jeg får gjort alt som trengs å gjøres. Ikke det at jeg har stresset så voldsomt akkurat....!!!


  Jeg trodde ikke vi skulle bli noe serlig berørt av disse to stormene, som jeg ikke husker hva heter akkurat nå, men jammen driver en eller om det er begge på å ruske fælt i tretoppene utenfor. De stakkars juletrærne våre blir mer og mer skakkjørte, og jeg håper inderlig at de holder seg oppegående. Lyset har blunket flere ganger i kveld, men ikke gått... Leste på nettet i går at folk oppe på Manglerud, midt i mot hadde mistet strømmen i går kveld. Mange satt da å spiste julemiddagen. Så lenge maten var ute av ovnen var det jo ikke så farlig, for å spise går fint ann med bare stearinglys det :o))

  Stakkars pusene, jeg tror de ble veldig slitne av oss damene som satt å skravla i munnen på hverandre tidligere i dag. Begge to ligger rett ut på senga mi nå og sover uten å røre på seg. Jeg var ikke klar over at de lå der, og trampa inn for å hente noe... vanligvis skvetter de opp men ikke da... De rørte ikke på et øre engang... Skjønner egentlig at de ble slitne, for det ble jeg oxo... Det gikk på inn- og utpust i flere timer, og det skal litt til å tåle det, hehehe!!

  I morgen når jeg våkner skal jeg koble til den nye BlueRay spilleren min, og da blir det sofatilværelse med film resten av dagen. Har kjøpt noen nye filmer i det siste som jeg ikke har fått sett på enda, og i morgen er en fin dag å starte med å se dem.

   

 • Jul
 • God Jul....

  • 24.12.2011, 11:04

  Første dag på en stund jeg våknet før klokka ringte :o)) Ute var det helt klart, sola var i ferd med å stå opp og det var noen få kuldegrader. Så deilig at den hæsjens tåka ikke var kommet tilbake igjen. Skulle gjerne ha vært litt mer snø på bakken, men så lenge det litt kaldt og fint vær så skal ikke jeg klage :o))


  Like etter at jeg var stått opp ringte naboen på, og avleverte en stor tung plastpose.... Oppi der var det 6 plasker juleøl, en boks serinakaker, hjortetakk og en søt juleduk. Hun var så lei seg for at hun ikke hadde orket å gå ut å kjøpe en "ordentlig"julegave til meg. Ikke noe i veien med den jeg fikk, det var en flott presang :o))

  Nå har jeg akkurat spist en deilig julefrokost, og nyyyyter dagens første kaffekopp...!! Så er det å sette i gang turboen... inn i dusjen på med klærne, og så ned på gravlund så tidlig som mulig. Det blir helt håpløst der nede, og nesten umulig å parkere. De har laget en veldig "pen" parkeringsplass, men det har blitt mindre plasser og skikkelig trælete å komme frem.

  Ha en flott julaftens formiddag, og husk ikke stress for det blir jul alikevel om du er ferdig med alt eller ikke :o))

 • Jul
 • Lille Julaften og alt er klart.....

  • 23.12.2011, 22:45

  Til tross for at jeg var en dag på etterskudd, så er alt klart å jeg kan bare sitte ned å slappe av å nyte kvelden. Inntil for et par dager siden var jeg helt sikker på at Julaften var på søndag, og at jeg hadde mega god til til alle juleforberedelsen... IKKE!! Da fikk jeg virkelig panikk i 5 minutter, hehehe!!


  Det gikk fort over, og jeg la en slagplan som jeg har fulgt til punkt å prikke... Derfor er jeg nå allerede i mål med alt som skal gjøres. Jeg hadde til og med tid til å stikke inn til naboen, og nyte en god flaske Grans Juleøl sammen med dem. Det var kozelig å sitte ned å skravle litt :o))


  På formiddagen dro jeg opp til Fetsund i tåkehavet for å besøke fetter Ivar og kona Marit. Jeg skulle jo ha vært hos dem på tirsdag på middag, men da slo jo ryggen seg helt vrang så jeg måtte droppe det. Verken de eller jeg hadde tid til middag i dag, så det ble noen kopper med kaffe og litt å tygge i. Det holdt i massevis for meg :o))

  Været var helt ufordragelig i dag, tjukk tåke og sølete veier... Bilen min var rimelig rein da jeg dro, men når jeg kom hjem hadde den helt skifta farge til gråbrun, æsj!!


  Tilbake i Oslo begynte veiene å fylles opp med biler som var på veg til forskjellige shoppingsentre for den siste julehandelen. Oxo jeg måtte det, men det var ikke mye jeg manglet... Bare en kake til bursdagen min på søndag, siden jeg ikke gidder å bake en og en flaske med dusjsåpe.. Ille å gå tom for det midt i julehelga!!


  Satt en stund å så på kvelden før programmet på NRK, men når Hellstrøm var ferdig med å steke ribba slo jeg over til TV 2 Zebra for å se Home Alone for ørtene gangen. Syntes filmen er like morsom hver gang jeg ser den. Lille julaften avsluttes alltid med A Christmas Carol, men ikke en vanlig spillefilmversjon.... NEI DA, en gammel musical innspilling fra 1970 kalt Scrooge med Albert Finney i hovedrollen og Anton Rodgers, Kenneth Marsh og Albert Finney som gode medspillere. Jeg bare elsker denne versjonen... Jeg hadde den på VHS, og sleit den nesten ut.... Å, få tak i den på DVD var ikke så enkelt, men jeg klarte det til slutt.


  Da tar jeg kvelden fra PC'n og håper alle får en fin julenatt og en fin julefeiring i morgen :o)) • Jul
 • Jeg har begynt å pakke bort jula....

  • 02.01.2011, 17:17

  I sta ribbet jeg juletreet for julepynt, og brettet det godt sammen.....  Ble så irritert på kattene i går, som ikke ville la det stå i fred at jeg bestemte meg for å pakke det bort for denne gangen.  De har stort sett vært snille med treet i år, men selvsagt har de smakt litt på det og på glitteret. I utgangspunktet hadde jeg tenkt at det skulle stå til 13 dagen, men etter i går fant jeg ut at NEI dette gidder jeg ikke. Resten av pynten står til slutten av uka, så pakker jeg bort det oxo.

  Det er siste dag i juleferien i dag, og i morgen er det tilbake på jobben igjen.  Jeg hater alltid siste dag i ferien, da blir jeg deppa over at alle feriedagene er over.  Da tenker jeg at det hadde vært deilig å skru tiden tilbake til lille julaften, he he...
  Nei da, jeg vil egentlig ha jula om igjen....  Nå er vi på toppen av bakken, og det går fort utfor mot våren og sommeren :o)

 • Jul
 • 2. juledag...en slapp dag!!!

  • 26.12.2010, 12:56

  I går hadde jeg en fin feiring av bursdagen min, men venner og famlie.  Det ble litt frafall pga forkjølelse og omgangssyke, men vi som var igjen hadde nå en veldig hyggelig kveld.Jeg fikk jo kaffemaskin av Anne, Kine og Sven-Erik, av Ivar og Marit fikk jeg en batteridrevet visp... man trykker på knappen så rører den rundt i kjelen selv, av Eldbjørg og Berit fikk jeg penger. Naboen som ikke kunne komme fikk jeg et gavekort hos frisøren på vask, klipp og føn. Det kommer godt med på nyåret.

  Jeg var veldig fornøyd med kaken jeg hadde bestilt:


  Siden jeg ikke har oppvaskmaskin, så må jeg takle haugen med kopper og skåler fra i går for hånd. Har sittet å utsatt det lenge nå, for jeg klarte å få akutt betennelse i høyre armen i går. Den tålte ikke at jeg løftet og dro for å få møbler på plass etter at gjestene var gått i går. Jeg får bare ta tiden til hjelp så går det meste greit.  Var spent på hvordan pusene ville reagere med så mange mennesker her.  Vinja satt vettskremt oppe på kaminen, før hun for inn på soverommet mitt å gjemte seg.  Etter en stund gikk jeg inn til henne å kozte litt, og da kom hun å satte seg på dørstokken for å se ann gjengen en stund.  Ronja hadde det som plommen i egget, hun elsket at det kom masse mennesker som vill koze med henne. Etter at gjestene var godt syntes hun fortsatt at hun ikke hadde fått nok, så hun hoppet opp i fanget mitt  å sovna mens jeg strøyk henne over ryggen :o)

  Kusina mi Borghild som bor i Os ved Bergen ringte meg nettopp og gratulerte meg med dagen i går. Hun hadde tenkt til å ringe meg i går men, så glemte hun det helt.  Egentlig greit det, for her var det ikke ørens lyd i går.  Det var veldig kozelig at hun ringte :o)

 • Jul
 • Julefreden har senket seg.....

  • 23.12.2010, 21:59

  Endelig er alt ferdigpyntet, og røde juleduker ligger på overalt. Nå har jula definitivt kommet inn i heimen :o)

  He he, faren min ringte meg i sta for å gratulere meg med dagen i dag... Han hadde glemt at det fortsatt er et par dager igjen. Det gjør ikke så mye, bare kozelig at han ringte... han er ikke av de som ringer for ofte akkurat.

  Jula er en fin tid for oss tv-slaver, men det byr jo på en del problemer oxo. I allefall for meg som ikke har dekoder eller dvd-spiller som kan ta opp.  Det er alltid to, tre eller fire program som man har lyst til å se på som går samtidig. Det begynte allerede i dag, dagen før dagen på NRK, Hjelp, det er juleferie, Santa  Claus nr et eller annet på TV-Norge, Beethoven på Viasat 4, og Bingo Lotto på Svensk TV4.

  Hva skjer da, jo jeg får ikke sett ordentlig på noe av det... sitter å sapper fra den ene kanalen til den andre.  Det beste ville jo heller være å slå av hele greia å høre på radio'n, men det greier jeg jo ikke.

  Nei, det er ikke greit å være TV slave, he he...

  Kattene var så flinke og snille i dag når jeg strøyk dukene mine...  Vanligvis skal de opp på strykebordet, leke med strykehjern-ledningen eller dra i duken etterhvert som jeg stryker.  Det er som regel en prøvelse, men ikke denne gangen.
  Nå ligger englebarna i senga mi og sover så søtt...  De syntes nok at det er litt rart i stua med juletreet der, klatrestativet dems flyttet på pluss en del andre ting som måtte flyttes eller fjernes for jula

  Heisann der kommer Ronja for å koze litt, og ingenting er vel mer hyggelig enn å ha en varm og lodden pusekatt i armkroken :o)

 • Jul
 • ....jeg kom i mål denne jula oxo!!!

  • 23.12.2010, 11:35

  For et par dager siden var jeg så stressa, og satt å tenkte på alt jeg ikke hadde gjort enda.  Nå er de siste gavene kjøpt, juletreet er pyntet og står fortsatt oppreist og maten er i hus.  Det som gjenstår nå er å stryke og legge på juledukene å sette frem de siste juledekorasjonene.

  Ribba står på benken å venter på at jeg skal sate og peppre den.  Jeg hadde ment å ha gjort det i går kveld, men så glemte jeg å ta den ut tidsnok til at den kunne tine. Syntes nesten jeg kjenner lukten av nystekt ribbe, medisterpølse og kake + surkål :o)

  I går var Lars (vaktmesteren) her å hjalp meg montere de nyinnkjøpte do-sete....  Han trodde først at det skulle være enkelt, men det var ikke fult så enkelt som han trodde, hehe.  Setet satt på plass, men da gikk det ikke ann å åpne det :o) Da var det bare å begynne på nytt igjen.

  Etterpå stressa jeg bort til frisørdamen, og ordna med etterveksten og klippet håret litt. Deretter var det ut på holka opp til Lørenskog for å hente Anne. Hun skulle få plukke ut sin julegave, og vi gikk på Black Design. Hun ønsket seg et vinstativ, av den sorten som står på gulvet som et tårn.  Så var vi oppe hos bakeren å bestilte bursdagskaken min...  Da hun spurte hvilke farge jeg ville ha på marsipanlokket, valgte jeg rød og med hvite roser... Passet fint til jul det.  Anne og Sven Erik skal hente den for meg i morgen, så tar hun den med til meg på 1. juledag når de kommer.

  En kaffekopp til nå, så skal bære ned eskene som julepynten er i ned i kjelleren...!!!

  Ha en fortsatt god dag alle sammen!!

 • Jul
 • Endelig juleferie :o)

  • 21.12.2010, 16:23

  Endelig kan jeg gå hjem, og pynte heimen, og ta juleferie.
  Jeg gleder meg sinnsykt til å få fri helt frem til 3. januar 2011. Det virker
  så lenge til, og jeg skal nyte hvert minutt :o)

  Hjelp, det er juleferie! DVD

  Håper bare ikke det blir like crazy som hos denne familien :o)

 • Jul
 • Nå begynner det snart....

  • 04.12.2010, 12:51

  Om litt begynner familie og venner å bekymre seg for meg og julaften...  Det bekymrer dem at jeg velger å feire dagen alene. For dem høres dette ikke riktig ut, men det er mitt valg som jeg er helt komfortabel med.

  Da jeg vokste opp var vi bare 3 stykker... mamma, pappa og jeg. Det var sjelden at det var andre feiret julaften sammen med oss. Vi hadde våre tradisjoner som vi vernet om, og som føltes trygge og gode.  Disse tradisjonene har jeg fortsatt med, og uten dem ville det ikke bli jul.  Skulle jeg feire jul hos andre ville det ikke bli det samme, for de har sine tradisjoner som de tar frem når julen kommer.

  Jeg syntes det er lunt å kozelig å være hjemme....

  På 1. juledag har jeg bursdag, og dette året kommer det mange. Har ganske mye som skal ordnes til dagen, og stedet for å bake en bursdagskake har jeg tenkt til å bestille en fra bakeren. Har begynt å glede meg allerede :o)

  Det å være alene på julaften når man ikke har familie og venner er trist!!  Jeg har begge deler, men velger å være alene, det er noe helt annet :o)

 • Jul
 • Så kom jula tilslutt....

  • 24.12.2009, 18:38


  Ribba fikk kanskje ikke sprø svor i år, men den smakte godt alikevel. Huset lukter godt av ribbe, og jeg kjenner at jeg blir litt trist og vemodig.  Tenker på alle de kozelige julaftnene sammen med mamma og pappa. Skulle ønske at de kunne være her nå, men det kan bare bli i tankene det.........   Var nede på gravlund og tente lys for dem tidligere i dag.  Det er i jula jeg savner dem mest, og tenker på dem.  Flere har invitert meg til å feire julaften med dem, men jeg har takket nei.  Selv om det er litt ensomt, så er det veldig deilig å være hjemme hos seg selv.  Nå har jeg akkurat spist julemiddagen, og sitter bare å tar 5 minutter før jeg skal rydde bort maten.  Så skal jeg åpne julegavene mine.  Kattene mine var veldig interesert i ribba når den kom ut av ovnene.... he he!!  De gikk rundt den på benken og luktet ut i været, men nermet seg ikke.  De fikk sin egen middag, og da var ribba mi glemt.  Nå har de lagt seg inne på soverommet mitt for å ta en kveldslur.  Når jeg begynner å frasle med julepapiret klarer de ikke å styre seg fra å komme frem for å hjelpe til.  Papir og bånd er veldig gøy, vel alt som lager spennende lyder er morsomt for dem.  I går fikk jeg litt dårlig samvittighet, for da kjefta jeg på dem litt i meste laget.  De var både rampete og nysgjerrig å var over alt de ikke skulle være...  Det ble masse koz senere på kvelden, for å gjøre opp for at jeg var sur før på dagen.

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no