hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Pusene koser seg...

 • 07.11.2018, 16:10

Her kjører vi fortsatt med balkongdøra oppe, men bare litt sånn at pusene kan løpe ut og inn. Ettersom det ikke er så kaldt ute går det å ha døra åpen på en liten sprekk. Pusene elsker å være ute på balkongen. Enten så ligger de i en av stolene og dormer seg, eller sitter oppe på klorestativet å kikker på fuglene. Spesielt skjærene er interessante og det er så morsom å se hvordan de erter hverandre. Skjærene sitter mange ganger i balkonkassen når kattene er ute, og de vet at kattene ikke kan ta dem, hihi!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Vinja, men litt utydelig)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Ronja)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Vinja)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Ronja i stolen med halen til Vinja i forgrunnen)

Ingenting gleder meg mer enn når jeg ser at pusene mine har det bra, og koser seg. Det gjør de definitivt når de er ute på balkongen. Jeg gruer litt for tiden når det blir så kaldt at døra ikke kan stå åpen lenger, for da blir det et evig mas om først å komme ut, og et par minutter etterpå så skraper de på døra for å komme inn igjen.#katter #kjæledyr #ronja #vinja #ute #inne #blogg

Hun stjeler stolen min..

 • 14.10.2018, 13:19

Ingen av kattene mine har noen gang vært spesielt begeistret for å ligge i godstolen min... De har sine favorittplasser, i sofaen, på gulvet eller på senga mi, inntil nå. For ca 14 dager siden begynte Vinja å ligge i stolen min, og ikke noe galt i det hvis jeg ikke skal sitte der selv.

Som regel pleier hun å legge seg i stolen når jeg går å legger, men i det siste er det akkurat som om hun ligger på lur. Så fort jeg løfter baken fra stolen er hun der, hopper opp og legger seg godt til rette. Hun ligger så godt at jeg hater meg selv for å jage henne bort... Noen ganger får hun lov til å ligge der, og så finner jeg meg et annet sted å sitte ;o))Her ligger frk godpus å håper på at mamsen ikke skal jage henne bort igjen.....#katter #katt #vinja #vinjathecat #kos #godstolen #stjele #blogg

Liker deg ikke..., enda!

 • 07.10.2018, 13:56

Det er vel ca 14 dager siden jeg gikk til anskaffelse av ny støvsuger, noe Vinja (den ene katten min) ikke syntes var så greit. Første gangen jeg brukte den ble hun så fryktelig redd, at hun måtte sitte på armen for å få kos leeeeenge. (Hun er ikke en pus som har for vane å sitte på armen). Da brukte jeg en annen fot med egen motor, og som er fin til å fjerne rusk i teppet. Det ble da ekstra masse støy fra støvsugeren... 

Senere har jeg latt være å bruke akkurat den foten, og da har hun ikke blitt like redd. I går var det på tide å ta en runde med støvsugeren igjen, og jeg tok den fram å lot den stå en stund på kjøkkenet før jeg satte i gang. Tenkte at Vinja skulle få litt tid til å venne seg til den, og hun var bortom å snuste på den flere ganger...Det kommer nok til å ta tid innen hun liker den "litt mer", for jeg er realist å kjenner frk Pus så pass godt at hun kommer aldri til å godta den helt.

Da jeg satte i gang med å støvsuge lå hun på sengen min å fulgte med, men når jeg nærmet meg rommet og hun skjønte at jeg skulle inn dit også. Ja da forsvant hun inn i skapet, for hun har en egen hylle som hun går til når det er noe hun ikke liker eller blir skremt. For ikke å stresse henne opp noe mer lukket jeg døren inntil mens jeg holdt på å herje, og lukket opp igjen så fort jeg var var ferdig. Da stakk hun hode ut, hoppet opp i sengen igjen å la seg der for å se på mamsen jobbe videre.

Heldigvis ikke så dramatisk som første gangen, og så snart støvsugeren var satt inn i skapet var hun i hælene på meg med en gang... Årsak, jo det var på tide med ukens høydepunkt, en skål med våtfór ;o))#katt #redd #engstelig #støvsuger #støy #bråk #blogg

Jentene er fornøyd 😻

 • 07.09.2018, 21:27

Nå har jeg planet ut i godstolen, og har ikke tenkt å reise meg opp med det første... Er så sliten og kroppen verker, så da er godstolen det beste stedet i de nærmeste timene. Har nemlig vært på farten det meste av dagen i dag også, for å "ordne" til det som skal skje om litt.... ;o))

Som jeg fortalte i går så kjøpte jeg ny kattesand, og nå i kveld har jeg tømt kattedoen for gammel og ekkel sand. Skuret den skikkelig ned, for så å la den luftetørke ekstra etter at jeg hadde gått over den med en klut. Vinja satt oppe på vaskemaskinen og fulgte med, for å se om alt gikk rett for seg. Når jeg satte delene til ekstra tørking, var hun ikke fornøyd å mjauet høyt og irritert. Om det var for at hun faktisk måtte veldig på toa eller hun bare ville inn å sjekke viste jeg ikke da.


(arkivbilde fra 2017)

Jeg gikk å satt meg å tok en kopp kaffe mens jeg ventet, mens Vinja fløy rundt å mjauet og bar seg. Da jeg omsider gikk for å fylle opp i ny sand sto hun bak meg og nærmest trippet, HUN MÅTTE PÅ TOA, noe jeg skjønte etter at lokket var satt på. Da strøyk hun forbi meg og inn, snuste veldig og tråkket omkring en stund innen hun gjorde fra seg. Nå har hun sluttet å mjaue, og har lagt seg på sengen min for å ta seg en kveldslur. Ronja kom inn fra balkongen for å se hva alt oppstyret var, og når hun oppdaget at de hadde fått rent toa måtte hun jo inn å sjekke hun også ;o))

Godt å se at de setter pris på det er rent og pent i doen deres ;o))

#katter #kattedo #kattesand #vaske #skure #rent #blogg

Hils på Ruben

 • 29.08.2018, 21:50

Denne sjarmøren her heter Ruben, og er en ordentlig kosegutt. Jeg lærte ham å kjenne for bare et par uker siden, men jeg hadde hørt mye om han lenge før det. Mamsen til Ruben er niesen til bestisen, og de bor begge hos henne for tiden. Akkurat det at Ruben har flyttet inn syntes nok ikke Felix er så veldig stas. Han er katten til bestisen, og er ikke vant til å dele leiligheten med noen andre enn akkurat bestisen.

Det går stort sett ganske greit mellom de to flotte puseguttene, men innimellom fyker de i tottene på hverandre. Etter det jeg har blitt fortalt, så er nok lyden de lager verre enn selve slåsskampen.Ruben er ikke vanskelig å be når det gjelder kos... Det er bare å snakke til han, eller klappe seg litt på lårene så kommer han med en gang. Selv til meg som han ikke kjenner i det hele tatt, har han masse kos å gi. Jeg elsker jo katter å har ikke noe i mot å få en kosete kattepus i fanget 💖

#katter #kos #pus #ruben #blogg

Det pleier å være drama

 • 28.08.2018, 22:35

For et par uker siden mottok jeg brev fra Evidensia Dyreklinikk på Lørenskog, om at det nå var på tide med den årlige kontrollen og vaksinering av kattene. Jeg kjente at jeg fikk hjertebank med en gang, for et besøk hos dyrlegen er lik masse drama. Kattene er nemlig ikke begeistret for dette besøket, og Ronja er som regel den som lager mest drama rundt hele besøket.

Jeg ringte i går for å bestille timen, og var heldig å få time allerede i dag kl 10:45. Etterpå gikk jeg å hentet opp reiseburene, sånn at kattene kunne venne seg til dem. Henter jeg dem samme dag, så slår de seg helt vrange å det blir vanskelig å få de til å gå inn i burene. I løpet av kvelden var de bortom å kikket å snuste litt på burene, og gikk inn for så å sprette raskt ut igjen.Når jeg sto opp til morgenen i dag prøvde jeg å gjøre alt så vanlig som mulig, sånn at Ronja og Vinja ikke skulle bli stresset. Da tiden nærmet seg bestemte jeg meg for å få Vinja inn først, for hun pleier vanligvis å være den letteste å håndtere. Ganske riktig, hun forsvant inn på andre forsøket uten å frese å sette seg i motverge. Ikke noe drama. Ronja lå ute på balkongen og sov i en stol, men når jeg kom listende med buret våknet hun med en gang. Det så ut som om hun skulle hoppe ned fra stolen, men hun ventet litt for lenge så jeg rakk å sette buret foran henne. Da hadde hun ingen annen mulighet enn å gå inn i buret. Ikke noe drama der heller.Jeg hadde avtalt med bestisen, som bor like i nærhet, om å bli med meg for å hjelpe meg å bære burene inn og ut igjen. Når vi kom til Evidensia, var det vel ca 10 minutter til timen min. Det trengte vi for at kattene skulle roe seg litt ned, for de mjauet mye og var ikke helt fornøyd.

Dyrlege Ingrid, som vi kom til i dag, var flink med kattene og uten noe drama ble de sjekket, vaksinert og fikk klørne sine klippet. Mamsen, altså jeg, fikk derfor raskt kontroll over pulsen som hadde vært veldig høy innen vi gikk inn. De er veldig flinke med kattene hos Evidensia på Lørenskog. Rolig i kroppsspråket, og en lav å behagelig stemme som gjør at kattene ikke blir mer stresset enn de allerede er. Selv om jeg bor i Oslo har jeg brukt klinikken på Lørenskog fra jeg fikk kattene, enda om det finnes flere klinikker i nærheten av her jeg bor.

Når vi kom hjem igjen var ikke Ronja og Vinja sene om å komme seg ut av burene sine når dørene ble åpnet. Da var det å gå fra rom til rom, for å sjekke at alt var slik de forlot det. Sånn er det hver eneste gang.

Som jeg nevnte på toppen så pleier det å være drama, men denne gangen ble det ikke det ;o))

#katter #kontroll #vaksinering #klør #klippe #dyrlege #stress #drama #evidensia #dyreklinikk #lørenskog #blogg

Nye filleryer - må ligges inn

 • 05.08.2018, 20:32

På fredagen var jeg en tur nede på Rusta for egentlig å kjøpe avfallsposer både til søppelbøtten og til kattedoen. Bare for å ha sagt det, så ble begge deler i rosa, hihi!!  Filleryene jeg hadde ute på balkongen var modne for utskiftelse, så jeg svingte innom teppeavdelingen og hentet med to nye.

Jeg valgte maken til de jeg fra før, da de passer godt til de nye grå putene jeg kjøpte til stolene og krakken min. Jeg hadde ikke engang fått av plasten som holdt dem sammen, før Ronja og Vinja kastet seg over dem. De snuste på dem og gnudde seg inntil dem. Når jeg så fikk lagt de på gulvet, nærmest kastet de seg ned på ryene. Der ble de liggende og kose seg resten av kvelden. Det samme gjorde de i går og i dag også... Nå er det ikke så varmt ute på balkongen lenger, og begge to har kommet inn å ligger i sofaen å koser seg i stedet ;o))#fileryer #ryer #katter #kose #nyte #nytt #rusta #blogg

Ei som måtte inn å avkjøle seg...

 • 26.07.2018, 15:36

Vinja kom akkurat inn fra balkongen, og nærmest kastet seg ned på stuegulvet. Der lå hun rett på rygg i blåsten fra viften, og strakte på seg å lot vinden rufse i pelsen hennes. Vinja er ikke av dem som pleier å ligge så mye på ryggen, hun liker best å ligge på siden. Det er bare når hun virkelig skal kose seg og slappe ordentlig av hun gjør det...Jeg zoomet henne inn, men det ser jeg at jeg ikke burde ha gjord. Bilde ble dessverre veldig utydelig, men nå har frk Pus forsvunnet og et nytt bilde er ikke mulig.....

#vinja #vinjathecat #pus #katt #hvile #varmt #blogg

Jeg kjøpte skjeggtrimmer

 • 29.06.2018, 11:40

Nå trodde du kanskje at jeg skulle bruke skjeggtrimmeren på meg selv? Nei, så hårete har jeg enda ikke blitt, og jeg blir det forhåpentligvis ikke heller, hihi!

Nei, jeg kjøpte den for å fjerne tover i baken på Ronja. Min søte og veldig bustete pus, som får tover bare hun går igjennom stua. Jeg børster og børster til ingen nytte, for så fort jeg har blitt kvitt dem er de tilbake. Jeg pleier ofte og ta en runde med saksen på de verste, men det liker frk Lillepuzdatter lite. Derfor etter gode råd fra en hyggelig og hjelpsom kar hos Clas Ohlsson, ble det altså en skjeggtrimmer fra Remington.

I går bestemte jeg meg for å teste den på frk pus, og tenkte at hun kanskje ville bli redd pga av lyden. Niks, hun lå helt stille og malte, helt til mamsen traff en litt lei tove på magen. Da lugget det litt, og med en dyp murring stakk frk pus av.

Nå er ikke Ronja av den langsinte typen, så det gikk ikke lang tid innen hun kom tilbake igjen. Da vanket det masse kos og en god rufs i pelsen. Litt senere på kvelden lå hun på fotskammelen foran meg, og da lot hun meg villig fjerne den jeg ikke fikk tatt før på dagen.

Hun har noen få igjen, og de skal jeg prøve å fjerne litt senere i dag. Å bruke maskinen var mindre stress for Ronja, så når de kommer tilbake (og det gjør de) så vet jeg hvor lett de kan fjernes.

#katt #ronja #pels #stell #remington #skjeggtrimmer #blogg

😺 Ronja og Vinja har bursdag 😺

 • 30.05.2018, 14:14

I dag for 9 år siden ble mine to flotte pusetasser, Ronja og Vinja født i Skånevik, Hordaland.

 💖💖 GRATULERER med dagen jenter 💖💖#bursdag #gratulerer #katter #9år #ronja #vinja #blogg

Slapper litt av vi...

 • 22.04.2018, 12:29

Tidligere i dag var det liv og røre, når kattene holdt på med morgentrimmen sin... De løp etter hverandre i vill fart, rullet rundt på gulvet og la igjen så mye pels at man skulle tro jeg hadde tre og to stykker ;o))

Sånt tar på, og derfor har de nå lagt seg ned for å slappe av litt en stund 💖


(Vinja)


(Ronja)

#katter #katteliv #søstre #vinja #ronja #blogg

Frk. Lillepuzdatter i farta

 • 18.04.2018, 21:42

Innimellom får en av kattene mine fart på seg, og da går det for seg.... Det kan arte seg på to måter, at søsteren blir ertet til hun blir irritert og det blir en skikkelig slåsskamp. Eller så er det så mye energi i kattekroppen at det må løpes av.... I dag var det Vinja som var full av energi, og hun sprang igjennom hele heimen, ut på ballkongen og så inn igjen. Til slutt endte ferden på klorestativet og det fikk gjennomgå....

Når hun var ferdig på klorestativet kom hun til mamsen sin, for da ville hun ligge i fanget å kose litt... Da skal jeg rufse i pelsen til hun sovner, og da må mamsen holde fingrene borte. Vinja liker nemlig ikke å bli forstyrret når hun sover, for da blir nun sur og går sin vei.

Nå har frk. Lillepuzdatter krøllet seg sammen på senga mi,  og der blir hun nok en stund.

#katt #vinja #lek #morro #gøy #aktivitet #klorestativ #kose #nyte #blogg

Velkomstkomite

 • 07.03.2018, 11:27

Hver dag når jeg kommer hjem fra jobben, kommer begge kattene mine (Ronja og Vinja) å møter meg i døra. Da blir jeg besnust etter alle kunstens regler, for jeg har jo med meg noen spennende nye lukter utenfra som de må bli kjent med. Når det er overstått, skal det koses og rufses i pelsen mens de stanger til meg, smaker litt på meg og en rekke andre ritualer som de har lagt seg til ;o))

Noen ganger sitter Vinja i vinduet å kikker ut når jeg kommer, og når hun oppdager meg stirrer hun på meg en stund før hun hopper ned å løper til døra. De nærmest sloss om å være den første som hilser, og som regel er det Vinja som vinner den kampen. Da setter Ronja seg tålmodig ned å venter på tur, for hun vet jo at jeg ikke glemmer henne ;o))Her er det Vinja som er i aksjon å snuser på støvlene og buksene mine... I går var støvlene veldig spennende for, hun ville ikke gi seg med å snuse på dem. Det er hunder i borettslaget og de kaster jo ut en tiss her og der, og jeg hadde mest sannsynlig tråkket i det uten å se det. Det er jo en spennende lukt for henne, og som hun definitivt må prøve å bli kjent med ;o))

#katter #velkommen #velkomstkomite #møte #hyggelig #kjæledyr #blogg

To som trives inne i kulda

 • 28.02.2018, 19:30

I dag har det vært den kaldeste dagen hittil i vinter med - 15 C, og da er det godt å være innepus...

Mine to skjønninger er veldig glad i varmen og stortrives når gradestokken viser grader opp mot + 25 C og høyere. Det har jeg merket om sommeren når de ligger ute på balkongen, hvor gradene fort kommer over + 30 C når sola står på. Da ligger de rett ut og dormer seg å nyter.Vinja har ligget og slappet av på senga mi nå i ettermiddag og slappet av... Hun har kastet opp en del de siste dagene, men for å gjøre en lang historie kort så var det for at hun har forsynt seg av en av plantene mine. Merkelig katt altså, kaster opp pga noe hun spiser, så går hun bort å spiser mer av det å kaster opp igjen... Nå har det roet heldigvis...Hihi, Ronja ser nesten litt forskrekket ut... Hun lå så perfekt på senga mi å pusset pelsen sin, men da jeg kom med kamera så hun alle andre steder enn rett mot meg. Noen ganger er man heldig å får det perfekte bildet med en gang, men andre ganger går det bare ikke i det hele tatt ;o))

Da sola traff balkongen med full kraft i dag, ville Ronja ut en tur. Det var ordentlig varmt der ute, og hun hoppet opp på klatrestativet å la seg godt til rett midt i solsteken. Der lå hun helt til sola begynte å gjemme seg bak en stor furu på andre siden av gaten. Dette har hun ventet lenge på ;o))

#vinter #kaldt #katter #ronja #vinja #nytelse #ute #inne #vinter #balkongliv #blogg

De kommer å møter meg

 • 04.01.2018, 10:05

Hver gang jeg kommer hjem, uansett om det er snakk om etter 10 minutter eller 10 timer, så kommer pusene mine og møter meg i døra. Med det samme jeg låser opp står Vinja først i køen, og hun går opp på bakbena å stanger til meg i leggen for at jeg skal hilse og kose med henne. Ronja venter som regel til Vinja blir ferdig før hun hopper ned fra klatrestativet... Det er som regel der hun pleier å ligge for å ha oversikt over hva søsteren driver med...

Noen ganger møter jeg på en nabo, og blir stående å prate utenfor døra mi. Da hører jeg at de mjauer og drar klørne over døra, og vil at jeg skal komme inn sånn med en gang liksom, hihi.

I går hadde Vinja sånn hastverk med å møte meg, at hun løp forbi meg og ut i oppgangen... Hun bråstoppet litt forvirret, og sprang inn igjen da hun skjønte at jeg ikke var der lenger, hihi! Det var nok litt skummelt, og dessuten hørte hun at noen kom nedover trappen. Vinja er litt usikker på fremmende mennesker sånn med en gang, men hvis hun liker deg så vil hun gjerne få litt kos ;o))


Vinja


Ronja


Når de syntes at de har fått nok kos, så springer de ut på kjøkkenet begge to... Der er matkoppen tom, og da er det forventet at matmor skal fylle på litt. Skjer ikke det ganske raskt så blir det en aldri så liten mjauekonsert, hihi!!

#katter #kjæledyr #møte #glad #kjærlighet #glede #kos #ronja #vinja #blogg

Jentene fixet fyrverkeriet

 • 01.01.2018, 15:52

At kjæledyra våre kan bli redd og engstelig når bråket setter i gang på Nyttårsaften, er en kjensgjerning. Rundt her jeg bor har det minsket med oppskyting av fyrverkeri betraktelig de siste årene, men litt er det jo fortsatt. Nå er det oppsamlingsplasser som folk drar til.

Her i heimen var Ronja litt nysgjerrig på det som skjedde ute, men hun ville ikke ut. Vinja derimot lå på senga mi, og var ikke interessert i det hele tatt. Før om årene løp gjerne Ronja ut på balkongen å satt på klatrestativet, og der stirret hun fasinert på fyrverkeriet og fargene. Når noen fyrte opp de store tunge, som hørtes ut som bomber, da ble hun redd og ville inn med en gang. Vinja var redd og gjemte seg i skapet da hun var yngre, men nå bryr hun seg ikke lenger.Dersom du har kjæledyr, hvordan reagerer de på fyrverkeriet?

#kjæledyr #fyrverkeri #raketter #skremmende #redd #engstelig #blogg

Felix the cat

 • 05.11.2017, 22:20

I går var jeg hos Bestisen på middag og for å skravle hull i hode på hverandre ;o)) Hun har en flott pusegutt som heter Felix, som er en artig pus. Han er kanskje ikke så kosete ovenfor andre enn Bestisen, men det hender han overrasker. I går la han seg til å sove ved siden av meg i sofaen, og det er ikke noe han gjør så ofte ;o))Felix er ikke bare en skjønn pus, nei han er også et matvrak, hihi! Bestis har fortalt om flere tilfeller hvor han har stjålet mat fra henne. For det meste er det pålegg det da går i. I går koste vi oss med vafler, og da var han der å snuste. Om det var vafelen eller brunosten som fristet mest, er jeg usikker på. Uansett et hærlig bilde av han, om noe utydelig ;o))

#felix #felixthecat #katt #vaffel #matvrak #pusegutt #blogg

Det er aldri kjedelig....

 • 11.10.2017, 20:48

Når man bor sammen med en eller flere katter, er det aldri kjedelig i heimen. Det skjer alltid noe, enten som irriterer meg så jeg nesten går i flint, eller så får jeg latterkrampe...  I går var det den dagen hvor det ikke var så festlig, for da hadde en av dem kastet opp, noe som skjer fra tid til annen. Problemet var bare det at jeg så det ikke å trampet rett opp i det så det sa plask... I dag har de jaktet på hverandre rundt i heimen og ute på balkongen.Her har Ronja "gjemt" seg bak gardinet, og der sitter hun og lurer på søsteren som er ute på balkongen. Når Vinja kommer inn bykser Ronja fram, og det eneste jeg kan se er en gigantisk grå hårball. Så løper de etter hverandre, og stopper opp litt innimellom for å småsloss 😆Vinja flykta tilslutt opp på klatre/klorestativet ute på balkongen, for å få litt fred for søsteren. Der satt hun en stund å mjauet til regnværet utenfor, men hun var villig til å bli kost litt med av mamsen sin, hihi!!

Nå som høsten har kommet, og det begynner å bli kaldt ute. Når det skjer orker ikke jeg å la balkongdøra mi stå open hele kvelden, og det er der det blir en konflikt mellom Ronja og meg. Hun vil at døra SKAL være åpen hele tiden, sånn at hun kan løpe ut og inn. Ikke minst sove ute i stolen, og med den kjukke pelsen hun har er jo ikke det noe problem. Jeg har ingen kjukk pels, så jeg syntes ikke det er like behagelig, brrrr!!

#katter #ronja #vinja #utoginn #leke #katteliv #levemedkatter #kjæledyr #blogg

😻 Fornøyde puser 😻

 • 29.08.2017, 19:34

Jeg fortalte jo for en stund siden at jeg hadde demontert, pusenes slitte klore/klatrestativ og slengt det ned i kjelleren. Det hadde virkelig sett sine bedre dager, så det var jo på tide.

Nå har jeg jo skjønt på dem at de har savnet det, og i dag gikk jeg ned i kjelleren og hentet gulvplaten, et par av rørene og huset. Så monterte jeg dem sammen. Det er en mindre versjon av det de hadde, men oj så begeistret de ble. Til og med før jeg hadde fått skrudd delene sammen, snuste og klatret de på dem. Det var gøy å se gleden dere :o))De nærmest sloss om hvem skulle være den første til å ligge inni og oppå huset. Vinja vant den første kampen, og da lå Ronja på trappen ved siden av å stirret på henne. Til slutt hoppet Vinja ned, og da var ikke Ronja sen om å smyge seg inn. Der krøllet hun seg sammen og riktig koste seg.

De trenger et nytt stativ, men det koster så det får duge denne provisoriske varianten jeg skrudde sammen til dem. Så lenge de er happy så er jeg det ;o))

#katter #klorestativ #stativ #klatrestativ #glede #savn #nytt #gammelt #sensommer #august #tirsdag #blogg

Ufrivillige modeller

 • 22.08.2017, 19:30

Jeg tar ganske mange bilder i løpet av en uke, og ofte er det kattene mine som må være modeller. De syntes vel ikke at det er så veldig stas bestandig, noe blikket deres beskriver ganske tydelig. Det er som regel Ronja som blir litt sur når jeg stikker mobilen eller kamera opp i ansiktet hennes....Ronja hadde lagt seg godt til rette på trommelen, og hadde nok tenkt å få seg en liten lur... Så kom mamsen med mobilen for å ta bilde, for hun fant ut at hun hadde ikke Snappet et eneste bilde i dag. Så veldig happy ble ikke pusen, men hun lå allikevel stille et par sekunder så jeg fikk et bilde av henne. Så var det nok, og hun rullet seg sammen til en ball ;o))

Litt av årsaken til at Ronja var litt irritert i dag, var fordi jeg hadde forsøkt å bli kvitt noen tover i pelsen hennes. Vi kranglet en del om det, og tilslutt gikk hun sin vei å hoppet opp på trommelen!Vinja er primadonnan i Casa Fres og Knurr, og hun syntes egentlig at det er ganske greit å bli tatt bilde av. Noen ganger skakker hun på hode den ene og den andre veien, sånn at mamsen skal få litt variasjon i bildene sine. I dag syntes hun ikke at det var så veldig kjekt å være modell hun heller.

Jeg skulle ha vært ute å gått med dem etter at jeg hadde spist middag, men da var de så trøtte og slappe at jeg fant ut at jeg venter til i morgen i stedet. Det nytter ikke å presse søstrene Lillepuzdatter til noen ting, sånn er det med den saken!!

#katter #ronja #ronjathecat #vinja #vinjathecat #foto #modeller #ufrivillig #sensommer #august #tirsdag #blogg

En gammel traver takker for seg

 • 21.08.2017, 11:34

I 8 år har den vært en trofast følgesvenn, som har arbeidet jevnt og trutt uten å klage... Nå har denne arbeidshesten takket for seg, do spaden til kattedoen knakk i to til morran i dag. Jeg fikk den da jeg kjøpte inn den første kattedoen  2009, mens jeg ventet på å hente Ronja og Vinja hjem til Oslo...

Nå må jeg altså kjøpe ny spade, og det er ikke bare bare gitt. For den kan ikke ha for store hull, sånn at det som skal plukkes opp ramler ut igjen. Mange av dem jeg har sett henge i butikken, egner seg ikke til mitt bruk. Som bonus bør den jo være rosa da, hihi!
Jeg fant ikke akkurat den typen jeg ser etter når jeg googlet, men de du ser ovenfor her er noe i nærheten av det jeg er på jakt etter. Må en tur i dyrebutikken om litt, for jeg kan ikke akkurat dra på meg gummihansker å rote i kattedoen hver morgen. Det fungerer det også i nødens stund, men ikke akkurat ideelt.

#dospade #spade #knakkito #brakk #ødelagt #katteprodukter #sensommer #august #mandag #blogg

Ronja og Vinja på luftetur...

 • 20.08.2017, 13:55

Som jeg skrev om for et par dager siden, var vi hos dyrlegen til den årlige sjekken... Hun konstaterte jo noe jeg har vist en stund at Ronja dessverre veier alt for mye, og trenger å gå ned i vekt. Så nå blir det strengere regler når det gjelder foringen, og så må frk Pus ut å røre på seg ute... Det blir nemlig for lite mosjon her inne, så jeg har bestemt at nå skal både Ronja og Vinja ut på luftetur, helst da hver dag!!

I går tok jeg med meg Ronja ut på formiddagen, og det gikk vel sånn passe... Hun gikk ikke så veldig mye, men jeg stresset henne ikke med det heller. Lot henne for venne seg til lyder og lukter. Hun var nysgjerrig og så ut til å trives med å komme ut, så da ble det en tur ut i dag også. Etterpå fikk Vinja seg en luftetur også.

Ronja:

Ronja syntes at gresset var veldig skummelt med en gang, men så fant hun ut at det var i grunnen ganske godt å ligge litt å lytte til alt som skjedde rundt henne :o))Blomsterbedet måtte jo også undersøkes, og så var det jo en humle der... Ronja hadde nok veldig lyst på å fange den, men den stakk av gitt :o)) Plutselig ville hun ut å gå på tur, og hun gikk med halen i været før meg nedover noen trapper mot stikkveien til gaten. Plutselig kom Hanne og Mira (hund), og vi stoppet å pratet på avstand. Mira bjeffet høyt å ville bort til Ronja, men fikk ikke det. Trodde kanskje Ronja ville bli redd, men nei da... Hun stirret bare på Mira med etsåntjegbryrmegikkeomdeg blikk. Flinke jenta mi det som ikke ble redd hunden 💖

Vinja:


Vinja overrasket virkelig, for hun er en forsiktig pus... Sist gang jeg var ute med henne så dro hun magen bortover bakken, og ville nesten ikke gå. I dag sprang hun bortover gressbakken, og undersøkte alt hun kom over :o))Nå var det vel ikke meningen at mamsen skulle være med på bildet, men dette var det beste bilde av Vinja å da får skyggen min bare snike seg med da. Vinja likte seg også godt inni blomsterbedet, og holdt seg der til å begynne med. Etter hvert løp hun bortover med mamsen på slep, hihi!

Når de hadde vært ute bort i mot 30 - 45 minutter hver ville de inn igjen, og det var ikke så vanskelig å få de med inn. Bare skjønne at det var midterste oppgangen vi skulle til. Vi hadde en liten diskusjon rundt det, inntil de skjønte det, hihi!! Om det er for å slippe å gå ut igjen, eller det er for å passe på båndene vet jeg ikke. Ronja har nå i alle fall lagt seg opp på haugen, og der har hun sovnet :o))

Nå skal de få lov til å slappe av å nyte resten av dagen inne, og hvis de ikke maser om å komme ut en tur til så venter vi til i morgen formiddag ;o))

#katter #luftetur #utpåtur #utpåturaldrisur #ronja #ronjathecat #vinja #vinjathecat #uteliv #minekatter #sensommer #august #søndag #blogg

Tjuesjette feriedag - med bankende hjerte og høy puls

 • 18.08.2017, 14:08

I dag var det at det skulle skje, Ronja og Vinja hadde time hos dyrlegen kl 10:15 til den årlige kontrollen og vaksine. Jeg ville jo at denne morningen skulle gå som normalt som mulig, og jeg tror faktisk at det ble sånn helt til siste slutt.

Jeg hadde jo vært klok nok til å hente reiseburene deres et par dager i forveien, slik at de var vant til at de sto der. De har snust på dem, vært en rask tur inne i dem og godtatt dem. Når klokka nærmet seg 09:30 fikk mamsen bankende hjerte og høy puls, mens jeg forsøkte å finne ut den lurest måten å få de inn i reiseburene uten for mye stress.

Vinja lå og dorma seg på senga, og jeg burde jo ha begynt med henne, men det gjorde jeg jo ikke. Tok Ronja først, som forsøkte å stikke av, men jeg fikk tak i henne og uten for mye protester nærmest gikk hun inn i buret selv. Så var det Vinjas tur, men hvor var nå den førkna blitt av da? Jeg fant henne til slutt under senga mi, og eneste måten å få henne fram på var å bruke langkosten.... Det høres mer dramatisk ut enn det var, men etter noen minutter som virket lengre kom hun fram og jeg løftet henne opp og fikk satt henne inn i buret.

De var helt stille så lenge de sto ute i enteen, men med det samme jeg satte dem i bilen og spente fast buret begynte konserten... Det ble mjauet både høyt og sårt hele veien til Lørenskog :o))Bestisen bor like i nærheten, så jeg kjørte bortom å hentet henne... Alltid greit å ha med noen som selskap når man skal til dyrlegen. I tillegg til at jeg fikk hjelp til å bære inn pusene også. Det ble litt tid å vente siden vi var ute i så god tid, men vi har ikke vond for å finne noe å prate om så tiden gikk ganske fort den.

Begge kattene fikk klippet klørne sine, vaksinert seg, lyttet på, kjent på og veiet... Det siste gruet jeg for, ettersom Ronja er for stor, og ganske riktig frøken Lillepuzdatter hadde lagt på seg litt. Nå må hun ut å gå på tur med meg i bånd, så får vi se om det har en effekt i tillegg til et strammere matregime. Vinja derimot var helt fin på vekt. Alt de likte dyrlegen noe særlig er vel å ta i, men jeg syntes faktisk at de ikke var så misfornøyde og stresset som de pleier å være.

De var ikke lei seg for å komme hjem igjen, og med det samme jeg åpnet dørene til burene deres føyk de ut. Løp fra rom til rom for å sjekke at alt var som det skulle være, før de roet seg ned.

Hvem som er mest glad for at dyrlegebesøket er over, kattene eller jeg er jeg usikker på, men godt er det i allefall :o))

#dyrlegen #årskontroll #vaksinering #klør #klippe #undersøkelse #katter #Lørenskog #evidencia #sensommer #august #fredag #blogg

Tjuefjerde feriedag - Ikke nå igjen...

 • 16.08.2017, 22:35

Hvert år i slutten av august måned får jeg innkalling til årskontroll m/vaksine av kattene... Jeg vet jo at brevet kommer, men jeg får hjertebank hver gang jeg åpner postkassen å ser det ligger der. For det er en av de tingen i løpet av et kalenderår, som jeg helst skulle ha sluppet å gjøre, men som jeg må for at der så viktig....

Ingen av kattene er spesielt begeistret for å dra til dyrlegen, nei det er forresten feil... DE HATER DET.Når dagen kommer og mine firbente koseklumper skal inn i reiseburene sine, er de ikke lenger noen koseklumper. De har plutselig blitt forvandlet til to sinte skapninger, som freser og knurrer og stritter i mot det de kan. Jeg jobber som en helt for å få de inn i burene, og blir ofte både svett og varm i toppen mens jeg holder på... Nå skal de sies at Vinja er litt enklere å ha med å gjøre enn Ronja, men på ingen måte lett allikevel 😵😵😵

Vi har time hos dyrlegen på fredag formiddag, og for at de kanskje skal venne seg til reiseburene å ikke lage for mye oppstyr, har jeg allerede vært å hente dem. Da jeg kom inn med dem, løp Vinja og gjemte seg i skapet og Ronja forsvant ut på balkongen. Jeg lot dem bare være, og satt meg til å lese avisen i stua. Litt etter kom de inn i stua igjen, snuste på burene og gikk rundt dem. Inn gikk de ikke, men jeg lever jo i håpet 😉

Jeg er neppe den eneste som har dette problemet....

#katter #problemer #nekter #reisebur #dyrlegen #årskontroll #vaksine #sensommer #august #onsdag #bloggl

Tjueandre feriedag - trodde hun var syk

 • 15.08.2017, 10:17

Vanligvis pleier Vinja komme inn på soverommet mitt, når hun hører at jeg våkner. Sånn for å si god morgen, og forsikre seg om at jeg virkelig står opp å fyller opp vann- og matskålen deres. I går kom hun ikke, og hun bare løftet så vidt på øyelokket når jeg kom ut i stua..., hmmm!!

Da jeg dro bort for å trene lå hun rett ut på senga mi og bare sov... Begge kattene fikk en liten godbit da jeg skulle gå, og den ble inntatt liggende for Vinja sin del, noe som også er veldig uvanlig. Da jeg kom tilbake lå hun fortsatt der som et slakt, og jeg begynte å tro at det var noe galt med henne. Hadde avtalt med Bestisen å dra til Folkemuseet ute på Bygdø, men jeg følte ikke for å dra fra henne så vi ble enig om å droppe turen. Bestisen kom til meg i stedet, og så ble vi enig om å se an hvordan det gikk med pusefrøkna...

Jeg har fått innkalling til den årlige kontrollen med vaksine hos dyrlegen, og jeg hadde planlagt at den skulle skje til fredagen. Nå tenkte jeg at den måtte skje tidligere... Du tenker kanskje at jeg er en hønemor, og da har du rett. Kattene mine er jo barna mine, og de kommer foran hvis jeg mistenker at noe er galt.

Utpå formiddagen kviknet Vinja til igjen, og ettersom dagen og ettermiddag gikk var hun helt seg selv igjen. Dagen i forveien nøys hun mange ganger, og virket litt sløv etterpå så om det var noe der eller om bare var trøtt å ville sove vet ikke jeg.

Nå i morgentimene ringte jeg til dyrlegen, og bestilte time til den årlige sjekken å fikk på fredag. Jeg kjenner at jeg får hjertebank bare av å tenke på det, for det er alltid masse  stress når vi skal dit... Jeg finner jo reiseburene noen dager i forveien, sånn at de skal venne seg til dem. Allikevel er det en kamp å få to puser inn i burene... Glad når vi er hjemme igjen etter det besøket kan jeg fortelle 😵

#katter #syk #trøtt #vinja #vinjathecat #årskontroll #vaksine #dyrlege #sensommer #august #mandag #blogg

Nittende feriedag - demontering

 • 11.08.2017, 22:56

Da kattene mine var 2 eller 3 år gamle kjøpte jeg et gulv til tak klatrestativ til dem, og de har vært veldig glad i det fra første stund. Så glad at det nå har blitt helt utslitt. Pelsen hang i filler fra den store boksen som var på toppen. Klorerørene var helt kløst opp, så det så virkelig shabby ut.

Jeg har lenge tenkt å demontere det og kaste det, men da må armene og resten av kroppen spille på lag. Det har den ikke gjort, så jeg har utsatt det. I dag ut på formiddagen, kjente jeg at tiden var inne. Helt knirkefritt gikk det ikke, selv om jeg hadde det rette verktøyet. I fjor en gang løsnet stativet fra taket, og jeg måtte skru det fast ordentlig. Det hadde jeg virkelig klart, for det var så vidt jeg klarte å løsne skruen i taket....

Når endelig den standhaftige skruen ga etter, gikk det veldig greit å demontere stativet...

Kattene stusset nok over hva som skjedde, og gikk rundt stigen å kikket på meg. Da alle delene lå på gulvet, ble de nøye inspisert fra alle kanter. Om de kommer til å savne det vet jeg ikke, men det vil uansett ikke komme noe nytt stativ. Det eneste stedet det kan stå er i stua, og der er det vel egentlig ikke plass til det heller.

Selv syntes jeg det er litt uvant å ikke se rett inn i stativet når jeg ser til venstre fra godstolen... Det ble nå i allefall veldig god plass i stua 😊

#katter klorestativ #klatrestativ #demontering #kaste #fjerne #sensommer #august #fredag #blogg

 

Syvende feriedag - Søstrene Lillepuzdatter av Skånevik

 • 30.07.2017, 02:18

Søstre kan være så forskjellig, om de er mennesker eller dyr... Mine to katter er tvillinger, som nå har blitt 8 år gamle. De ble født av Lillepuz i Skånevik i Hordaland en mai dag i 2009. Som sagt så er de så forskjellige på alle måter...

Ronja er smårampete med viltre øyne og rufsete pels, en pels som det hele tiden blir tover i. Hun er snill og tålmodig som dagen er lang, og lar mamsen hennes få lov til å løsne tovene i pelsen selv om det gjør litt vondt noen ganger. Hun elsker å ligge i fanget og bli børstet over hele kroppen...., det tror jeg er noe av det beste hun vet om :o)) Hun er også ekspert på å lage trøbbel for seg selv, og når hun er rampete syntes det så godt. Da går hun på en spesiell måte, ørene står rett opp og det gjør halen hennes også... Da må mamsen følge med..... (ikke noe bilde av Ronja denne gang)

Under bilde av Vinja, skriver jeg litt om henne.Vinja er i flg henne selv Dronningen av Casa Fres og Knurr, og hun oppfører seg virkelig sånn. Får hun ikke viljen sin så blir hun sint, og freser til mamsen sin og søsteren. Mamsen freser tilbake, og da går Vinja vekk å stirrer furten tilbake. Hun bruker enormt mye tid på å pusse og vaske pelsen sin, som til gjengjeld er perfekt. Problemet er bare at all denne pussingen gjør at hun får i seg mye pels, som hun dessverre sender opp igjen utover gulvet så mamsen må til å vaske. Hun er en ordentlig mammadalt, og dilter etter meg over alt. Hun liker også å ligge i fanget å kose seg, men hun liker ikke å bli børstet... Om kvelden kommer hun opp i senga, og legger seg inntil meg å maler til vi sovner begge to.

De er stort sett gode venner, men det hender at de ryker i tottene på hverandre. Ofte er det Ronja som starter... Vinja kan ligge å sløve på gulvet når søsteren kommer slentrende forbi. Ronja setter seg ned ved siden av søsteren, og ser på henne litt. Så løfter hun den ene poten å dytter på søsteren, som først bare ser litt irritert på henne. Dette skjer noen ganger, før Vinja freser litt for å advare Ronja om at nå begynner jeg å bli irritert. Selvsagt gir ikke Ronja seg, og da ender jeg opp med en megastor grå ball som består av to katter som freser, knurrer, sparker og biter. Denne ballen med masse lyd og aktivitet ruller rundt på gulvet så hårdottene svever rundt dem. Kampen slutter som regel med at de blir sittende å stirre olmt på hverandre, hvorpå jeg stiller meg midt mellom dem for å bryte øyekontakten... Da går de hver til sitt, og stillheten senker seg igjen over Casa Fres og Knurr!!

Som du kanskje skjønner er Casa Fres og Knurr navnet på heimen her, og et meget treffende navn syntes du ikke?

#katter #katteliv #ronja #ronjathecat #vinja #vinjathecat #søstre #casafresogknurr #kos #glede #sommer #juli #søndag #blogg

Det ble kø...

 • 21.06.2017, 10:16

Til morran i dag ble det kø på badet gitt... Jeg hadde akkurat gått inn i dusjen da Ronja kom inn på badet, og med raske skritt gikk mot kattedoen og forsvant inn. Vinja lå på det runde klorestativet rett utenfor badet, og kikket inn med smale øyne. Da Ronja gikk inn så det ut til at hun sov sin dypeste søvn, og ikke kom til å våkne med det første.

Plutselig mjauet hun høyt og hoppet raskt ned å kom inn på badet. Der sto hun nærmest å trippet å så med stivt blikk inn i kattedoen, og det var ikke tvil om hva hun måtte. Ronja derimot brød seg ikke noe om at Vinja sto å tvinnet bakbena, nei da hun tok seg veeeldig god tid hun. Når Ronja begynte å sparke rundt i sanden, sto søsteren med nesen helt opp i glasset for nå bare måtte hun....

Når den ene løp ut forsvant den andre inn.... Matmor var veldig glad for at Vinja klarte å holde seg, så hun slapp å ta fram skurebøtta 😼#kø #dokø #katter #ronja #vinja #sommer #juni #onsdag #blogg

På tide med pelsstell...

 • 07.06.2017, 00:17

I kveld var det på tide med litt stell av pelsen til kattene, men det er ikke alltid så lett... Vinja vil bare ligge i ro mens jeg forsiktig stryker pelsen hennes, men tar jeg fram børsten blir hun fort irritert å forsvinner. Ronja derimot bare elsker å bli rufset i pelsen, og bli børstet over hele seg. Da mjauer hun og lager koselyder.

Jeg viste at Ronja hadde fått en del tover i pelsen igjen, og de måtte ut.... I stedet for å forsøke å få dem ut med børsten brukte jeg saksen. Først når de løsnet opp brukte jeg børsten... Da ble hele seansen bare kos, for hun kan bli ganske sint hvis det lugger når jeg børster henne!!Jeg fikk ikke tatt alle tovene i kveld, så det blir en ny runde på Ronja i morgen... Det kan nok være at det kreves enda en sesjon til før alle sammen er ute....

#pelsstell #katter #ronja #vinja #tover #kos #sommer #juni #blogg

🎈🎂 Gratulerer med dagen Ronja og Vinja 🎂🎈

 • 30.05.2017, 12:15

På denne dagen for 8 år siden ble mine to grå ulldotter født, av Lillepuz i Skånevik, Hordaland.... I sine første 10 uker bodde de sammen med mamman sin og brødrene sine, og så i juli samme året hentet jeg dem hjem hit til Oslo!

🎈🎂 Gratulerer med dagen jenter 🎂🎈#katter #ronja #vinja #bursdag #mandag #mai #bloggg

Når matmor er borte....

 • 28.05.2017, 14:26

Har man kjæledyr, og skal reise bort noen dager må man sørge for at noen ser etter dem... Bestisen har siden torsdag vært i Stocholm sammen med kusinen sin, og da har jeg vært innom å sett til Felix the cat. Han er flott pusegutt på 8 år, som har vært veldig selskapsyk når jeg har låst meg inn :o))Se det blikket da, er han ikke skjønn? Da jeg kom i går, fotet han meg rundt mens jeg fant mat og rent vann, og rensket opp i toalettet hans. Mens han gikk i bena på meg, malte han så høyt han kunne. Jeg satte meg ned ved kjøkkenbordet og da hoppet han opp, og vi hadde en en aldri så liten kosestund han og jeg 💕Felix er ellers veldig glad i alt jeg eier, og i går var det remmen på vesken min og nøklekjede han la all sin elsk på. De ble kost med, sleiket omhyggelig på, og dyttet rundt hele kjøkkenbordet. Mobilen min lå i faresonen, og jeg klarte akkurat å redde den i det den var på veg ned mot gulvet. 

I dag kommer bestisen hjem, og da tenker jeg at det er en pus som er happy :o))

#katt #hjemmealene #kattevakt #mate #kose #felix #felixthecat #ikkeminkatt #søndag #mai #blogg

Som jeg skvatt...

 • 26.05.2017, 12:38

På morran i dag holdt kattene  på med å løpe etter hverandre igjennom hele heimen, ut på balkongen og så inn igjen. Dette holdt de på med en god stund. Selv sto jeg på kjøkkenet å så på dem, og koste meg over at de lekte sammen og tydeligvis syntes at livet var bra :o)) Så bestemte Ronja seg for å klatre opp på det runde klorestativet som står i entreen... Hun tok litt for dårlig sats, og siden hun er litt tung i sessen kom hun ikke helt opp innen den begynte å tippe. Frk Lillepuzdatter kloret seg fast, mens stativet sakte men sikkert gikk over ende. Hun slapp ikke en eneste gang, men i stedet for å lande under stativet havnet hun oppe på skohylla... Jeg skvatt skikkelig og ropte ut, og for bort for å se hvordan det gikk med henne. Ronja bare hoppet ned fra skohylla, kikket på meg før hun snuste litt på stativet å stormet videre med Vinja etter seg.

 

Jeg måtte undersøke henne litt og strøyk henne over ryggen uten at det kom noen reaksjon. Hun bare hoppet å spratt videre sammen med Vinja, og hadde ikke tatt noen skade av hendelsen. Jeg er en ordentlig hønemor når det gjelder kattene, men de er selvsagt ganske hardføre av seg å tåler en støyt :o))

De herjet så fælt og så lenge at nå ligger de rett ut å slapper av, en på en matte på gulvet og den andre ute på balkongen :o)) Man kan jo ikke annet enn å elske disse hårballene 💖

#katter #ronja #vinja #løpe #gøy #morro #ramle #velte #ok #elsker #fredag #mai #blogg

To som koser seg

 • 08.05.2017, 13:11

Det er ikke så ofte jeg finner Ronja og Vinja liggende på sengen samtidig.... Når de skal ta seg en hvil og slappe av, så vil de som regel ligge hver for seg. Det eneste stedet de til nød kan ligge sammen er på sengen, enda det er god plass i begge sofaene i stua også. Der velger de hver sin sofa, og så ligger de å kikker på hverandre.

Veldig koselig å finne dem sammen sånn 💕#katter #ronja #ronjathecat #vinja #vinjathecat #sammen #væresammen #kos #sove #søstre #mandag #mai #blogg

😺 Må ha litt oversikt jeg 😺

 • 29.04.2017, 14:07

Kattene mine er ikke så ofte uvenner, men en plass strides de om å har gjort det siden det kom i huset... Det er klorestativet som står i stua, og som går fra gulv til tak. På toppen er det en kasse, og det er den som ofte er stridens kjerne. Begge to vil gjerne ligge opp på eller inni boksen, men det at den ene ligger inni og den andre opp går ikke. For dem er det kun plass til en katt.

Nå er det Ronja som troner på toppen, og hun storkoser seg... Der oppe fra kan hun se ut igjennom stuevinduene, og på det som skjer utenfor. Ser hun noen fugler, står ørene rett opp og øynene er trillrunde mens hun lager noen festlige smattelyder med munnen 😍#katter #ronja #ronjathecat #klorestativ #oversikt #søskenkrangel #lørdag #april #blogg

👀 Hva er det du ser på 👀

 • 23.04.2017, 23:16

Om det er det Vinja tenker på er ikke godt å vite, men det kan jo kanskje være det :o))
Eller så er hun bare oppgitt over at mamsen hennes, nok en gang skal ta bilde av henne. Denne gangen over hode på Ronja, hihih! Hun er en aldri så liten modell, og vet akkurat hvordan hun skal sitte for å ta seg best ut. Jeg tuller ikke altså, hun er faktisk ganske flink til å posere når jeg kommer med mobilen ;o))

Når det er sagt, så strekker tålmodigheten hennes seg bare sååååååååå langt. Da snur hun gjerne baken til mamsen sin, og spankulerer elegant avgårde bak et møbel eller inn i et annet rom, Smart det, for hun vet at jeg ikke gidder å løpe etter henne :o))#vinja #vinjathecat #ronja #ronjathecat #katter #modell #fotografering #søndag #april #blogg

😻 Dagens pelsstell 😻

 • 10.04.2017, 20:26

Hver eneste kveld har jeg en liten kosestund med hver av kattene. Da kommer børsten fram til stor glede og iver, hos dem begge.

Begge to har en del kjukk underpels som skal bort før sommeren kommer. For å slippe at den tover seg og de sleiker den i seg, er det greit med sånne børstesesjoner.

Ronja ser kanskje ikke så veldig fornøyd ut, men det er bare sånn hun ser ut når mamsen tar bilde av henne 😊

Jeg er veldig glad for at de elsker å bli børstet, for med den lange pelsen er det et must nå. Vet jo at det er mange katter som hater pelsstell, og da er det ikke lett å holde tovene borte.

Ronja får lett tover, og hun har noen bak på stussen som jeg ikke fikk ta. Da blir det å bruke saksa på henne, når hun minst aner det. Hehe, har en god tek på akkurat det 😉

#katter #pelsstell #børsting #kosestund #mandag #april #blogg

En som koser seg

 • 30.03.2017, 21:38

Helst ville nok Ronja ha ligget i fanget mitt å kost seg.... Hun vet nemlig at når hun ligger der å blir klødd, så kommer også mamsen fram med børsten. Det er noe av det beste hun vet om. Nå hadde det seg sånn at fanget til mamsen var opptatt, så da måtte hun ta til takke med sofaen. Det er vel ikke det verste stedet å ligge å kose det heller 😻#kos #velvære #katt #ronja #ronjathecat #nyte #torsdag #mars #blogg

Mer kattebilder - pus og ekornet

 • 20.03.2017, 17:22

For noen dager siden fortalte jeg om ekornet som klatrer opp og ned langs veggene på blokkene våres. Det er flere av dem, og i dag var et av dem på farten igjen.... Jeg satt i stua og hørte noe på vannbrettet inne på soverommet. Vinja lå på senga mi å dorma seg, og hun hørte også lyden å kikket opp. Jeg så ekornet kikke opp og inn igjennom vinduet.

Innen jeg rakk å reagere var Vinja oppe i vinduskarmen, og de stirret på hverandre en stund innen ekornet spratt oppover langs veggen. Vinja satt igjen litt overrasket og skuffet over at ekornet ikke ville være sammen med henne. Hun nektet å flytte på seg, og satt pal å stirret oppover for å se om ekornet kom tilbake igjen. Å plutselig hørte jeg et lite dunk, og den lille krabaten var tilbake. Vinja var i ekstase og begge to gikk frem og tilbake på hver sin side av vinduet. Innen jeg rakk å reagere å komme med kamera, forsvant den lille søtnosen til Vinjas store skuffelse.#katter #vinja #vinjathecat #ekorn #besøk #klatre #husveggen #mars #mandag #blogg

Morgenkos

 • 20.03.2017, 13:39

Nå på morningen har kattene og jeg hatt en kosestund, hvor de har ligget i fanget. Ekstra kos ble det når jeg tok fram børsten, og fikk kvittet begge pusene med litt vinterpels. De har begynt å røyte mer nå, og for å minske på oppgulp av hårballer børstes de hver dag.

Vinja er ikke like glad i å bli børstet som Ronja, men jeg får lov til å holde på en stund. Når hun blir lei så dasker hun til meg med labben, og da er det best for meg å stoppe. Gjør jeg ikke det serverer hun et skikkelig dask, og da med alle klørne ute... Ikke spesielt godt!! Ronja derimot får ikke nok av børsten, og legger seg godt til rette i fanget mitt mens hun lager mange forskjellige koselyder.Da jeg var ferdig med dagens lille børsteøvelse hadde det blitt en pen liten haug.... Den var ikke så veldig stor i dag, ettersom vi hadde en tilsvarende kosestund i går kveld også. 

#kosestund #morgenkos #katter #røyte #pels #mars #mandag #blogg

Bare noen minutter til...

 • 16.03.2017, 12:26

Jeg hadde satt alarmen på 9 i dag for at jeg skulle komme meg opp litt tidlig..... For en gang skyld har jeg sovet godt igjennom hele natten.  Så lå jeg der da å strakk meg mens jeg tenkte at jeg kan jo ligge og nyte morgenen noen minutter til, bare noe få...!!! Fikk jeg det? Å nei da!!

Har man katter så er man ikke arbeidsledig, spesielt når man tror man har noen minutter til å slappe av litt.Der lå jeg da, og syntes at ting var ganske behagelig.... Så hører jeg Ronja romstere i toalettet, hopper ut, og begynner å skrape på gulvet utenfor toalettet. Jeg hører hun henter først en sko, og drar den over gulvet og så den neste. Jeg vet jo hva det betyr.... Hun har tisset og dratt med seg våt sand i pelsen, som har ramlet av. Ronja er en ryddig pus hun, og liker å rydde opp etter seg. Problemet var jo løst i følge henne, kanskje ikke helt etter min mening.

Før jeg rakk å slenge bena over sengekanten, var Vinja i gang. Hun vasker og pusser pelsen sin 80% av dagen, og da følger det med masse pels ned i magen. Når den har ligget der en stund, ja da vil den opp igjen. Med andre ord, Vinja kaster opp! Det var akkurat det hun gjorde nå også... Ikke noe annet å gjøre da vettu en å komme seg opp av senga.

Mens mamsen sto med låvedøra i været og ryddet og vasket etter pusejentene, fulgte de nøye med for å se om det ble gjort ordentlig. Veldig viktig at mamsen gjør en ordentlig jobb.... 😍😻😻😍

#katter #rydde #vaske #ordne #vinja #vinjathecat #ronja #ronjathecat #kattenemine #morgenstund #torsdag #mars #blogg

Dette skjer ikke ofte...

 • 12.02.2017, 23:18

Kattene mine er stort sett gode venner og aksepterer hverandre, men de er ikke så glad i å dele. Det gjelder i grunnen alt, mat, leker eller plass! Ligger de på senga mi og sover, så er det i hver sin side av senga. Innimellom så sloss de så tovene fyker, men det går fort over igjen :o))

Derfor ble jeg litt overrasket da jeg kom ut i entreen på formiddagen, og fant dem begge oppe på klorestativet. Jeg tror vel ikke at Ronja var veldig happy for å få besøk av Vinja, for det var jo henne som lå der først. Man kan nesten se det på ansiktsutrykket hennes at hun helst ville ha ligget der helt selv. Man kan jo ikke noe annet enn å bli glad i disse to pelsdottene 💕Nå i kveld lå Ronja lenge i fanget mitt og koste seg, og da passet jeg på å takle noen av tovene hun hadde på magen. Jeg brukte børsten på henne, for den lugger ikke sånn som stålkammen gjør. Når jeg var ferdig var flere av tovene på magen borte, og de andre skal jeg gå løs på i morgen :o)) Hun var så fornøyd over å bli kvitt dem at hun løp rundt med høy haleføring en stund, og mjauet, hihihi!!

#katter #søstre #venner #uvenner #dele #velvære #pelsstell #tover #børste #februar #blogg

Vinja Lillepuzdatter av Skånevik

 • 16.01.2017, 14:51

Hun satt så fint ved siden av meg på armlenet, og så på meg med disse grønnaktiv øynene sine. Så tålmodig som bare den, satt hun der å ventet på at mamsen hennes skulle rufse pelsen og kose masse. Ikke sitte på armen, nei vil damen ikke... Hun vil ligge i fanget med hode mot meg, og alle fire potene mot magen min. Som blir omhyggelig massert i takt med kosen hun får selv 💖😻💖

Her er Vinja Lillepuzdatter av Skånevik#vinja #vinjathecat #minkatt #katt #øyesten #kjærlighet #kjæledyr #familiemedlem #blogg

Glad i mamsen sin

 • 25.10.2016, 23:42

Som jeg fortalte tidligere i dag, var ikke formen på topp og jeg trengte å slappe av å hente meg inn igjen etter at jeg kom fra jobb. Da jeg sank ned i godstolen min kom Ronja for å ligge i fanget. Jeg passet på å gre henne med stålkammen, før hun la seg til for å få has på noen tover i pelsen. Etterpå la hun seg godt til rett i fanget mitt, og lå der å koste seg mens hun malte så høyt og hypnotiserende at jeg sovnet. Søsteren Vinja hadde også lyst til å ligge i fanget, men Ronja breia seg såpass mye at hun ikke fikk plass.

Jeg var litt kald, men med en varm pus i fanget og et lunt sjal rundt skuldrene ordnet det seg vettu :o)) Det er litt deilig med sånne ettermiddager, hvor man bare kan synke ned i godstolen å kjenne at søvnen sakte men sikkert tar over kroppen.Nå har klokka løpt fra meg igjen, og jeg burde selvsagt ha vært i seng for lenge siden. Må opp grytidlig i morgen, for Forden skal til leveres kl 7 på verkstedet for å skifte til vinterdekk. De spør alltid om jeg vil vente på den, men de bruker dessverre så lang tid at jeg har ikke anledning til å vente. Derfor leverer jeg den bare, og henter den igjen på veg hjem fra jobben senere på dagen.

#katter #kos #male #kattekos #ronja #vinja #sove #forden #dekkskift #vinterdekk #blogg

Det er ikke så greit

 • 13.10.2016, 00:18

Som oftes er det bare kos med kattene, men andre ganger kan jeg bli så forbannet på dem at jeg har mest lyst til å skrike høyt.

For det meste er det Vinja som gjør ting som vet hun ikke får lov til. En av de tingene er å spise på plantene mine, for når hun gjør det kaster hun opp. Å hun gjør det igjen og igjen.

Dette her var en søt liten avlegger av en Fredslilje, som jeg igjennom lang tid har pleiet for å få til å overleve. Så oppdaget Vinja den og nå er disse kvistene det som er igjen.

Jeg tok frøkna på fersken her om dagen, og jeg eksploderte å ropte til henne at hun skulle komme seg ned fra benken. Hun var ikke sen om å fordufte, og jeg straffet henne med å overse henne i overkant av en time. Ikke en gang når hun kom for å kose, ga jeg etter. Jeg kunne se ar hun skjønte ar hun hadde gjort noe galt. Kommer hun til å gjøre det igjen? Å JA DA!

#katter #vinja #rampete #planter #fredslilje #blogg

😺 Ei som vet å kose seg 😺

 • 02.10.2016, 22:12

Ronja ligger i sofaen ved siden av meg, og hun koser seg storveis der hun nyter at hun kan bruke hele sofaen bare til seg selv. Søsteren Vinja kommer skjelden opp i den sofaen, og det vet Ronja veldig godt. Noen ganger ruller hun seg sammen som en ball, og andre ganger ligger hun på ryggen å blotter magen som på dette bildet :o))#ronja #ronjathecat #katt #katter #kos #nyte #blogg

Skyggekos....

 • 04.09.2016, 19:53

Når Frodith hadde sin konkuranse, hvor vi skulle sende inn skygge bilder til utstillingen hennes.... Ja da deltok ikke jeg, men i dag ble jeg litt, bare litt, revet med å lekte meg litt. Vinja lå å sov nede på matten, og i stedet for å vekke henne for å stryke henne på ryggen tok jeg å skyggekoste med henne istedet.

Hun var helt uvitende om at jeg holdt på å tulle litt med henne, og sov så søtt atte 💤Rett før hadde hun ligget en god stund i fanget mitt å kost seg en lang stund... Hun malte så høyt å hypnotiserende at jeg sovnet litt jeg også, og skvatt til da en motorsykket drønnet forbi nede i gaten 🚲Ronja lå oppe på krakken å fulgte med på skyggebevegelsene mine, og syntes at det så veldig spennende ut... Allikevel var det ikke så interessant at hun gadd å hoppe ned fra den gode plassen hun hadde skaffet seg. Det kunne jo hende at søsteren våknet å jaget henne vekk, nemlig.

Det har vært veldig fint vær i dag også, og jeg tilbrakte mesteparten av formiddagen + litt til ute på balkongen. Etter at kirkeklokkene hadde ringt fra seg, var det veldig stille og rolig ute. En sjelden gang ble stillheten brutt av en motorsykkel eller en bil med bråkete motor.

Jeg har vært ekstremt sliten siden fredagens behandling hos fysioterapeuten, som ikke var noen fornøyelse. Det var det samme hvor hun tok på meg så var det vondt, og aller verst var det faktisk rundt albuene mine. Det gjorde så vondt at jeg klarte ikke å være stille eller ligge i ro. Alle steder hun behandlet var smertefulle, og skal jeg bli bedre må hun jobbe med disse stedene også. Resultatet av behandlingen ble jo da at jeg ble ekstremt sliten, og når jeg setter meg ned glir øynene bare igjen... Heldigvis er det litt bedre i dag 😄

Siden onsdag har jeg også vært hos Felix hver ettermiddag og kost masse med han og fóret han, mens mamsen hans har vært på hyttetur. I dag kom hun hjem igjen, og han viste tydelig at han hadde savnet henne 🐱

#skyggespill #skyggekos #skygge #katter #kos #søstre #balkongliv #sliten #trøtt #fysikalskbehandling #behandling #fysio #smerter #kattevakt #ronja #vinja #felix #blogg #september #september2016 #søndag

Det gikk greit...

 • 21.08.2016, 16:18

På fredag formiddag pakket jeg med meg Ronja og Vinja i bilen, og drøm til den årlige kontrollen og vaksineringen. Vinja lagde ikke noe ballade da jeg jeg skulle ha henne inn i buret, men Ronja bestemte seg for at hun skulle ikke inn. Hun stakk av fra meg flere ganger, før hun gjemte seg oppe i klatrestativets hus oppunder taket. Der satt hun småsur og stirret på meg, og følte at der var hun sikker.

Det hun ikke hadde regnet med var at mamsen fant fram trappen, og klatret opp. Med litt besvær klarte jeg å få henne ned, til store protester.... Etter det roet hun seg ned og det gikk veldig greit å kjøre opp de 15 minuttene de tok å komme til dyrlegen på Lørenskog. Bestis Anne ble med for å hjelpe meg, og så ble hun med hjem til meg etterpå siden vi skulle ut på byen senere 😊


(Vinja, ligger i armkroken til mamsen)

Begge kattene var friske, men Ronja må på slankekur... Jeg viste i forveien at dyrlegen kom til å si det, så nå blir det å redusere maten sånn at frøkna gradvis kommer seg ned i vekt. Siden mamsen også må ned så får vi gjøre dette sammen, og det skal nok gå bra.

Når vi kom hjem ruslet kattene igjennom hele leilighet for å sjekke om alt var som de hadde forlatt det. De var trøtte og slitne etter å bli mast litt med av meg og dyrlegen, så de krøllet seg snart sammen og sovnet 😽😽😻
 

😼Da skal vi avsted igjen😼

 • 16.08.2016, 23:34

I forrige uke kom brevet jeg alltid gruer for skal komme..... Det er fra Evidencia Lørenskog Dyreklinikk, som forteller at det er på tide at mamsen ringer og bestiller time til den årlige kontrollen og vaksine av Ronja og Vinja. Dette er et mareritt som jeg godt kunne ha vært foruten, men som er viktig å overholde. Jeg vet akkurat hva de kommer til å si, og det er at Ronja er for tjukk. Det er jo sant, men det er umulig å få henne ned i vekt.... Jeg prøver, men ingenting skjer!!!!!

Jpeg

Vi fikk time denne uken heldigvis..., og hvorfor er jeg så glad for det siden jeg så at det er mareritt å dra dit? Jo, for det første så har jeg fortsatt ferie noe som gjør det enklere + at det er like greit å få det overstått....🙌

#katter #kontroll #dyrlegen evidenca #lørenskog #ronja #vinja #blogg

😻 Lille snuppa 😻

 • 26.07.2016, 17:00

Ronja Lillepuzdatter av Skånevik


#katter #kjæledyr #mitthjerte #kjærlighet #blogg

🐈 Advarsel: Kattebilder 🐈

 • 14.07.2016, 17:20

Det var noen dager siden jeg har tatt noen bilder av kattene mine, så nå i ettermiddag tenkte jeg at det var på tide at de skulle være fotomodeller. Om de syntes det var så festlig vet jeg ikke, men de slapp ikke unna. På det ene Nikon kamera har jeg et program for å ta bilder av kjæledyr, og det fungerer på den måten at det stiller tar bildet uten at jeg trykker på noen utløser. Noen måtte slettes med en gang, mens andre gikk igjennom nåløyet :o))


(Vinja)


(Vinja)


(Ronja)


(Ronja)


(Ronja)


(Vinja)

##katter #ronja #vinja #modeller #kattemodeller #foto #blogg #dyrebilder #kattebilder

😻 Jentene koser seg 😻

 • 09.06.2016, 23:50

I ettermiddag hadde jeg litt katnip i to av lekene til kattene, og som vanlig ble de helt ville å koste, sleikte og ville ikke gi slipp på lekene sine. Lukten av katnip'n satt seg i gulvet, og Vinja lå å vrei seg fram og tilbake over plassen. Det var helt klart at de koste seg glugg ihjel :o))Selv har jeg tilbrakt dagen sammen med Anne, og vi har vært ute å gått i flere timer. Da jeg endelig kom hjem var jeg helt utslitt, og hele kroppen verket. Jeg sank ned i godstolen, hvor jeg lukket øynene i ca 30 minutter. Det gjorde godt og jeg følte meg litt bedre med en gang :o))

Da jeg kom hjem satt pusene rett innenfor døra å ventet på meg, og de syntes nok at at mamsen hadde vært litt lenge borte fra dem. Hehehe, det som bekymret dem mest var nok at det var mer eller mindre tomt i matkoppen deres :o)) Skjer det mens jeg er hjemme så stresser Vinja noe enormt, og løper mellom kjøkkenet og stura mens hun mjauer høyt. Skulle jeg ikke skjønne hva hun mener, så hopper hun opp i fanget mitt å stikker snuten opp i ansiktet mitt mens hun beklager seg høylytt... Akkurat nå ligger de rett ut å tar seg en kveldslur, før de skal legge seg å sove for kvelden :o))

Tror jeg skal følge deres eksempel, for jeg er ganske sliten og trøtt selv 💤💤💤

#katter #katnip #katteleker #minekatter #trøtt #sove #trøtt #sove #sommer #juni #sommer2016 #juni2016 #blogg

🐾 Felix the Cat 🐾

 • 04.06.2016, 21:02

Når man har katter selv, så syntes man jo at de er noe av det vakreste og skjønneste som finnes på denne jord. Mine to er jo nettopp det, og hjertet slår noen ekstra slag når jeg tenker på dem eller ser de leke å more seg rundt bena på meg.

Likevel må jeg jo vise fram dette prakteksemplaret av en katt, nemlig min venninne Anne's Felix the Cat. En stor og flott pusegutt som jeg vet er halvt Maine Coon, noe som forklarer hvorfor han er en såpass lang gutt. Etter at jeg hadde skiftet vann i vannskålen, gitt ham mat og rensket doen hans for baller i forskjellige størrelser, ja da hadde vi en aldri så liten kosestund. Han fikk styre hvor lenge det skulle koses, og han ga klar bekjed når det var nok ❤

#felixthecat #felix #katt #mainecoon #kosegutt #skjønn #blogg

🐀 Ikke bare Frodith 🐀

 • 02.06.2016, 21:17

Frodith har rottene Salt og Pepper, og kattene mine har sine to grå rotter som heter Lotte 1 og Lotte 2. De burde selvfølgelig ha fått egne navn, men de fungerer jo de som de har også. Vinja er ikke interessert i dem, men Ronja hun sleper de med seg over alt. Jeg vet når hun kommer med dem, for da går hun liksom å snakker med dem der hun bærer dem som kattunger. Hun har tydeligvis fortsatt morsinnstinktet, selv om alt som kan bære fram kattunger er fjernet.
 

Denne gangen er det ikke Ronja som har lagt fra seg Lottene, men mamsen hennes for bildenes skyld 🐀🐀

#rotter #lekedyr #katter #ronja #vinja #frodith #blogg

🎂 Ronja og Vinja 7 år i dag 🎂

 • 30.05.2016, 14:10

I dag har pusejentene mine bursdag og de fyller 7 år.... Jeg fatter ikke hvor årene har blitt av, for de har bodd hos meg, siden de var såvidt 10 uker gamle. De ble født i Skånevik i Hordaland av Lillepuz som var niesen min sin katt. Når tiden kom for at de skulle flytte fra mamman sin, reiste jeg fra Oslo for å hente dem. Jeg husker hvordan jeg både gledet og gruet meg. Gledet meg mest, men gruet meg for at jeg skulle ha ansvaret for disse to skjønne skapningene.

Jpeg

Jpeg
 

Helt happy var ikke bursdagsbarna når mor kom med nettbrettet for å ta bilde av dem, men sånn er det innimellom. Skjønne er de uansett syntes jo mamsen, men det teller kanskje ikke,knis 💝💝

#bursdag #fødselsdag #katter #ronja vinja #kjærlighet #blogg

😽 Ei med godt sovehjerte 😽

 • 25.04.2016, 23:05

Tidligere i dag, når formen hadde tatt seg opp litt, halvt satt halvt lå jeg i senga å glodde på dag-tv... Da kom Vinja å hoppet opp i senga å ville ligge inntil meg. Hun sovnet etter at jeg hadde rufset og kóst med pelsen hennes en stund, og malte så høyt at jeg ble trøtt jeg også. Det tok ikke lange stunden innen jeg sovnet jeg også. Da jeg våknet etter en stund lå hun der fortsatt, og da jeg rørte litt på meg strakk hun bare på seg innen hun var langt inne i drømmeland igjen.Det var så mørkt i rommet så kvaliteten på bildet er ikke noe å skryte av, men det var heller ikke hensikten med det. Måtte bare vise den nydelige pusejenta mi der hun lå så søtt å sov ved siden av meg. Det er vel ingenting så nydelig som en sovende katt.

Formen er mye bedre nå i kveld, men jeg er fortsatt ganske slapp og sliten i kroppen. Derfor blir det nok ikke så lenge før jeg tar kvelden. Trenger en god natt søvn nå kjenner jeg, sånn at jeg forhåpentlig orker å komme meg på jobb i morgen.

#katter #pus #vinja #sove #kose #trøtt #sovehjerte #foto

😼 Villkatt-temmeren 😻

 • 24.04.2016, 13:05

I går hadde Romerike Blad en 3 siders artikkel om Elisabeth Soløst, som har startet et fosterhjem for Foreningen for omplassering av dyr (FOD). Der tar hun hånd om katter som bor ute uansett vær og årstider. Et veldig viktig arbeid, som krever mye tålmodighet og kjærlighet for å vinne tillit hos vettskremte katter som ikke er vant til menneskelig kontakt. Jeg kan dessverre ikke legg ut noen link til artikkelen, da den kun kan leses av abonnementer.

Det hele startet med Josefine og kattungen hennes, som kom til Elisabeth i februar 2015. Kattungen ble ble ganske snart husvarm, men mamma Josefine var vill og redd. Med masse tålmodighet og kjærlighet klarte Elisabeth å vinne Josefines tillit og de ble uadskillelige.... Det var en kortversjon, for alle vet jo at en redd og vill katt ikke blir husvarm med en gang, så det tok tid innen frk pus ble husvarm.

Foto: Lisbeth Andresen for Romerike Blad
Foto: Lisbeth Andresen for Romerike Blad


For å gi Josefine og kattungen et sted som var trygt, flyttet Elisabeth ut av soverommet sitt å overlot det til kattene. Josefine har nå blitt en ordentlig kosete pus, som er en flink terapikatt for nye redde fosterpuser som Elisabeth er fostermamma for. For tiden bor det 8 fosterpuser der som etterhvert skal få nye hjem når de har blitt trygge puser som stoler på mennesker.

Elisabeth gjør en fantastisk jobb for disse redde og ville kattene, så derfor ville jeg gjerne skryte av henne her på bloggen. Hun har startet sin egen blogg som heter Rosa poter, hvor hun skriver om fosterpusene hun har på besøk hos seg, og du finner bloggen HER Siden Elisabeth er familie er det jo ekstra stas å skryte av henne ❤

#katter #villkatter #fosterhjem #fosterpus #temmer #vill #redd #kjærlighet #blogg

Pus ikke bare kos...

 • 15.04.2016, 20:42

Jeg har en gang sagt at det å ha katt(er) er 90% kos og 10% jobb, og det står jeg fortsatt ved. Når jeg kom hjem fra jobben i dag, hadde jeg noen plastposer med varer å bære på. Da jeg låste meg inn møtte det meg en lite koselig syn....Rett innenfor døra hadde Vinja kastet opp en haug med hårballer, og litt flytende. Jeg holdt på å trå rett opp i det da jeg gikk inn, men oppdaget det heldigvis akkurat i siste liten. Det er jo ikke akkurat det mest festligste å måtte begynne å tørke og vaske oppkast med en gang, men det er jo lettest å få opp så lenge det er "ferskt". Da jeg kom så jeg Vinja sitte i soveromsvinduet mitt, så hun har mest sannsynlig hoppet ned for å møte meg og så satt i gang... Grunnen til at jeg vet at det var henne, er at når jeg pakket ut av posene mine så kom det opp mer hårballer på kjøkkengulvet, sukk!!

Nå ser det ut til at frk Lillepuzdatter er ferdig for denne gangen, og hun ligger høyt opp under taket i klatrestativet å småsover.

#katter #hårballer #oppkast #spy #ekkelt #kos #jobb #vinja #blogg

Skalp-massasje

 • 20.03.2016, 20:26

Ronja har ikke alltid likt at mamsen hennes har børstet og rufsete henne i pelsen hennes.... Bare det å få henne til å sitte stille lenge nok til at jeg fikk kost med henne i mer enn 5 sekunder, var en utfordring. Etter som hun har blitt eldre har hun forandret seg litt, nå kan hun faktisk ligge i fanget mitt å kose seg i hele 5-10 minutter.

I dag har vi hatt vask og puss av pelsen dag, og frøkna har storkost seg. På morningen ble hun vasket litt i baken, for hun kommer liksom ikke ordentlig til bak der, og så fikk resten av pelsen en omgang. Nå i kveld lå hun i fanget mitt ganske lenge mens jeg børstet henne over det hele. Da jeg var ferdig med det masserte jeg henne fra hode og nedover ryggen, og frøkna var i storhumør å koste seg å mjauet høyt å lagde andre festlige koselyder.

Ble litt utdydelig dette siste bildet, men det syntes da godt at frøken Lillepuzdatter koser seg og nyter mamsens massasje av skalpen hennes :o))

#ronja #lillepuzdatter #katter #vaske #børste #pels #masasje #blogg #kos

Jentene har flyttet ut

 • 20.03.2016, 15:14

Når vi har så god temperatur, og solen står høyt på himmelen kan balkonglivet starte opp igjen... Søstrene Lillepuzdatter av Skånevik (Vinja og Ronja) benytter hver anledning til å nyte det fine været. De elsker å være på balkongen, og desto varmere det er der ute desto bedre i følge dem. Om sommeren kan gradene komme opp i nærmere +50 C i løpet av dagen, og når jeg kommer hjem løper de til balkongdøra for at jeg skal slippe dem ut.

Så lenge jeg fyller opp vannskålen deres med vann så ser det ikke ut til at de har noe problemer med varmen. De kommer inn innimellom å avkjøler seg i stua en liten stund, og så er det ut igjen.Bakerst ligger Vinja på krakken, mens Ronja har overtatt favorittstolen til søsteren. Vinja anser nemlig at den stolen er hennes, og hun kan til nød låne den bort til søsteren i korte stunder. I dag var tydeligvis et sånt tilfelle ❤ De er ikke alltd like gode venner, men når det gjelder så passer de på hverandre.Når jeg kom ut for å nyte en kopp kaffe i solen, kom Vinja å la seg på bordet ved siden av meg. Helst så ville hun nok ha ligget i fanget mitt, men hun ble på bordet.Ronja flyttet seg ikke fra stolen når hun først hadde klart å kapre den... Hun lå hele tiden å kikket på søsteren, for å se om hun gjorde tegn til å prøve å ta tilbake godstolen. Det skjedde ikke, for da jeg gikk for å fylle opp kaffekoppen hoppet Vinja inn i det gamle klatrestativet å la seg der for å ta en lur.

Jeg burde egentlig ha vasket ned balkongen i dag, men jeg er så død i kroppen og leddene mine at jeg tror jeg venter. I dag skal jeg bare nyte dagen, så kan jeg heller ta balkongvasken til uken. Da er det egentlig en fordel om det ikke er så varmt!!

#balkongliv #ronja #vinja #katter #påske #nyte #sove #kos #vaske #blogg

Ukens hårball

 • 23.02.2016, 23:19

Begge kattene mine har lang og ganske tjukk pels, noe som ofte medfører tover og knuter. Vinja er vel den med minst tover, og de hun har er ikke så veldig vanskelig å få ut. Ronja der i mot er et kapittel for seg selv, for hun har pelsen full av tover og knuter på de merkligste steder. Denne uken har jeg holdt på å børste henne hver dag, og ulik søsteren så elsker hun det når børsten kommer fram.

Det hun ikke er like happy for er når jeg tar fram saksen, for noen av disse tovene sitter så hardt a det er helt umulig å få dem ut med børste eller kam. I dag var det magen hennes som fikk seg en omgang, og der var det mange tover å ta hånd om. Hun var veldig tålmodig en god stund, og jeg fikk bort ganske mye. Til slutt var tålmodigheten hennes brukt opp, og sa klart i fra med å daske til meg med poten sin. Heldigvis med klørne inne denne gangen, og så forsvant hun.

Like etter kom Vinja opp i fanget, og hun lot meg fjerne en stor tove på ryggen men ikke mer enn det. Jeg fikk derimot lov til å dra børsten igjennom pelsen hennes, uten at hun ble irritert. Hun malte og koste seg så jeg ble helt overasket :o)) Vinja ble liggende en stund i fanget, og det tok ikke lang tid før vi sovnet begge to, zzzzzzzz!
Det er ikke rart man blir glad i disse to pelsdottene for de er jo bare så innmari skjønne... Ronja som ser ut som om hun er missfornøyd hele tiden, og Vinja som bare er vakker :o))

#tover #knuter #hårball #stelle #pels #katter #børste #gre #klippe #tålmodighet #øyestener

To som venter

 • 13.02.2016, 00:05

Hver eneste dag når jeg kommer hjem sitter Ronja og Vinja rett innenfor døra og venter på meg. Ronja skal først snuse på sko og buksene mine, for jeg har jo alltid med meg en duft inn som hun ikke har kjent før eller som er spennende. Vinja derimot er som en liten hund, og nærmest hopper opp å står på to, stanger til meg å mjauer høyt. Da vil hun at mamsen skal kose masse med henne. Å ta av seg yttertøyet er ikke et alternativ...


Når varene pakkes ut fra dagens shopping skal kattene være med for å sjekke ut om det er noe spennende i plastposene mine. Det er jo ikke så mye som de liker der, så de blir sjelden lenge. I dag forsvant Ronja ned på gulvet ganske raskt. Hun ville ut å lufte seg, og sprang inn i stua og bort til balkongdøra. Der satt hun å mjauet høyt til jeg kom å slapp henne ut.


Lille Ronja'n min, som alltid ser så lei seg ut på alle bilder jeg tar av henne... Hun liker ikke å bli tatt bilde av, og prøver alltid å se vekk når jeg kommer med kamera. I dag fikk jeg henne til se om meg et lite øyeblikk innen hun igjen snudde seg vekk.

Det blir ikke lenge før denne dama går legger seg, for jeg er ordentlig trått og sliten i kveld. Dessuten må jeg jo være våken og opplagt i morgen til å gå på Frodith's fotoutstilling, noe som kommer til å bli veldig spennende.

God natt :o))

#katter #ronja #vinja #hilse #handle #savne #ute #inne #trøtt #sove #frodith #fotoutstilling

Stakkars pusen min...

 • 11.02.2016, 21:46

I går kveld satt jeg å strikket noen omganger på det beryktede sjalet mitt... Vinja lå oppå armlenet på stresslessen ved siden av meg å kikket på, og innimellom forsøkte hun å leke med tråden. Etter en stund kom Ronja inn i stua og begynte å lekte med et eller annet, og da ble Vinja veldig nysgjerrig.

Før jeg fikk summet meg for hun avgårde for å undersøke hva det var Ronja holdt på med, men.... I det hun gjorde det klarte hun å vikle seg inn i garnet mitt, og da hun forsvant ned på gulvet ble også strikketøyet revet ut av hendene mine. Vinja ble skremt, og begynte å løpe igjennom heimen med både strikketøy og garnøste hengende etter seg. Hun stresset seg opp og ble veldig redd, og til slutt gjemte hun seg oppe i en krok inne på soverommet mitt. Jeg fikk klippet av tråden sånn at hun ikke skulle ha så mye på slep hvis hun satte av gårde igjen.

Når jeg løftet henne opp for å få løsnet garnet var det ikke så enkelt... Det satt litt fast rundt benet hennes og skikkelig fast i pelsen på det ene benet, men å få det av var ikke så enkelt. Hun begynte å frese og knurre til meg å vrei seg løs. For å gjøre en kjempelaaaaaang historie kortere, så fikk jeg henne til slutt løs og da var hun ikke sen om å forsvinne inn i skapet til "hylla hennes". Der føler hun seg trygg, og da er det beste å la henne være i fred. Jeg koste litt med henne og så la hun seg ned.

Da jeg sto opp til morran i dag, hadde hun ikke vært ute av skapet men hun kom ut når jeg begynte å herje rundt. Jeg syntes veldig synd på henne, for hun stresser seg så veldig opp at hun når noe sånt skjer at hun ikke har det noe godt. Hun har det noe bedre i dag, men helt tilbake til sitt normale seg er hun ikke enda.


Til å begynne med så syntes jeg at det hele var ganske komisk... Etter hvert så ble det ikke det lenger, når jeg så hvor stresset og redd hun ble. En annen katt ville mest sannsynlig ikke reagert så kraftig som hun gjorde. Ronja hadde ikke brydd seg i det hele tatt, for hun hadde nok mest sannsynlig ha surret seg mer inn å likt det :o))

#katter #vinja #ronja #redd #skremt #stresset #strikketøy #garnnøste #løpe #gjemmeseg 

Vinja Lillepuzdatter av Skånevik

 • 06.02.2016, 21:40

På formiddagen i dag hadde balkongdøra oppe en stund, og begge kattene løp ut og inn hele tiden i vill fart. Til slutt ble Ronja lei og slang seg ned i sofaen å tok seg en lur. Vinja holdt på ute balkongen å satt oppe på klatrestativet å mjauet til noe eller noen.

Plutselig kom hun inn i en veldig fart, og så skranglet det på gulvet. Hun hadde funnet en spiker som løsnet fra veggen da jeg tok ned belysningen på balkongen, og hun begynte å leke med den. Jeg var ikke så happy for at hun skulle leke med den, for hun kunne få den i øyet eller stikke seg i munnen. Jeg har sett det før, så jeg tok den fra henne.... Det likte hun dårlig!!


Jeg la spikeren på bordet, og det så jo selvsagt Vinja å vips så satt frk Lillepuzdatter på bordet. For henne spilte det ingen rolle om hun satt på gulvet eller bordet å lekte med, for leke med den skulle hun. Det hadde hun bestemt seg for. Siden hun har mer enn nok andre ting å leke med tok jeg den å la den i verktøykassen. Jeg må jo nesten le av henne også, for hun diltet i hælene på meg å satt foran kassen å kikke på den. Hun studerte nok fælt på hvordan hun skulle få tak i spikeren igjen :o))

Tilslutt ga hun opp og fant noe annet å fordrive tiden med!!


Jeg så igjennom noen bilder fra 2012, og da kom jeg over dette bildet av den ene broren til Ronja og Vinja. Han heter Sprocket, og holder fortsatt til borte i Skånevik. Niesen min hadde lagt bildet ut på Facebook eller Instagram, og jeg "lånte" det av henne. Syntes det er litt stilig. 

Ronja og Vinja kommer fra et kull på 4 kattunger, to jenter og to gutter. Den andre broren deres heter Link, men han har jeg ikke noe bilde av. Rart å tenke å at de om noen måneder blir 7 år, og de har bodd hos meg siden de var 9 uker gamle 💋

#ronja #vinja #lillepuzdatter #skånevik #katter #leke #gøy #lykke #søsken #link #sprocket #facebook #istragram

Ronja Lillepuzdatter av Skånevik

 • 22.01.2016, 01:49

I ettermiddag var Ronja virkelig i slaget.. Det begynte med at hun satt på dørterskelen til balkongen å mjauet høyt og anklagende, bare for de mamsen hennes ikke kom løpende for å slippe henne ut. Mamsen hennes satt da å spiste middag, og nektet å gå fra den å det likte hun selvfølgelig ikke. Da middagen var spist og oppvasken tatt fikk hun komme ut, og hun nærmest spurtet ut med høy haleføring.

Siden hun er en innepus lar jeg henne ikke være ute altfor lenge av gangen, det er nemlig litt for kaldt til det. Hun er ikke vant til å være ute i kulden, og jeg vil nødig ha en forkjølet pus. Når hun kom inn igjen hadde hun tydeligvis fått en masse energi i kroppen, og hadde tydeligvis bestemt seg for å gjøre livet surt for søsteren sin. Vinja er ikke vanskelig å tirre opp, og det tok ikke lang tid før en vill jakt foregikk fra rom til rom i hele heimen. Normalt pleier de å gi seg etter en kort stund, men i kveld holdt de det gående en evighet...


Etter en sånn aktiv ettermiddag blir Ronja trøtt, og da hopper hun opp i den ene sofaen i stua for å ta seg en velfortjent hvil å sove litt... Mamsehjertet mitt smelter jo helt når jeg ser henne ligge der langt inne i drømmeland <3

#katter #ronjathecat #ronja #ute #inne #kaldt #vinter #erte #plage #søsken #ertekrok #øyesten #gladideg #sove #hvile #trøtt #drømmeland

Hmmm, er den til meg?

 • 18.01.2016, 00:01

Jeg måtte bare legge ut dette bildet av Ronja, som skal undersøke alt. Smake på og snuse! På fredagen tok jeg frem noen Bassets All sorts, og da var frk Lillepuzdatter av Skånevik der med en gang. Denne gule godbiten syntes hun var veldig spennende, og den ble både snust og smakt på innen hun fant ut at den ikke var noe god. Akkurat det var like greit, for hun hadde ikke fått noe likevel...


#katt #ronja #ronjathecat #øyesten #basset #alsorts #gul #godis #snadder #estoffer #smaker #snuser #undersøke #leke

Ei som koser seg..

 • 03.11.2015, 22:36

Toseteren i stua er Ronja's favorittsted nummer 1... Der krøller hun seg sammen som en ball, eller strekker seg ut i sin fulle lengde. I går lå hun å blottet magen opptil flere ganger, samtidig som hun kikket bort på meg. Hun måtte jo følge med på om jeg så på henne og fulgte med i hva hun drev på med :o))


Søsteren derimot skal absolutt ligge oppe i sengen sammen med meg når jeg skal sove... Når jeg har gjort meg klar til å legge meg, og går rundt å slukker lysene løper hun foran meg å hopper opp i senga. Der strekker hun seg ut i hele sin lengde å ligger å kikker på meg. Noen ganger flytter hun seg når jeg kommer, men så er det andre ganger hvor jeg må løfte henne vekk. Det liker frøken Lillepuzdatter lite!!

#katter #katt #ronja #vinja #slappeav #koseseg

Stressnivået på topp..

 • 21.08.2015, 01:06

En gang vært år skal kattene til dyrlegen for en sjekk og få vaksinen sin, og i dag var dagen kommet. Det er alltid stressende å dra til dyrlegen, for kattene vil ikke inn i reiseburene. Jeg må alltid jobbe hardt for å få begge to inn, mest Ronja for hun stritter i mot noe vanvittig.

Jeg ventet i det lengste med å hente reiseburene, for jeg viste hva som ville skje. Ganske riktig, med det samme jeg satt de ned i stua var det ikke en katt å se noe sted. Ronja freste og knurra til meg da jeg forsøkte å få henne inn, men etter å ha jobbe med saken en stund var det jeg som gikk av med seieren. Vinja satte seg også litt på bakbena, men det gikk likevel bedre med henne. 


Anne ble med meg og hjalp til å bære den ene av dem, og satt ute å ventet med en katt mens jeg var inne med den andre. Vinja var først ute, og hun oppførte seg som den engelen hun er. Når jeg gikk ut for å hente Ronja hadde jeg nesten klump i halsen, for jeg regnet med at det ville bli en reprise av fjorårets besøk hvor hun slo seg helt vrang. Frøken Lillepuzdatter overrasket å oppførte seg eksemplarisk, nesten. Hun knurret litt, men kom ut av buret uten hjelp å kikket seg nysgjerrig omkring.

Hele besøket gikk fort siden ingen av dem slo seg vrange.... Da jeg åpnet burene hjemme var de ikke sene om å gå ut, og da måtte de gå fra rom til rom for å undersøke at ingenting var blitt forandret mens de var borte :o))

Jeg er så lettet over at denne dagen er over, og at det forhåpentlig blir et år til neste gang vi skal dit.

#dyrlegebesøk #dyrlege #katter #ronja #vinja #stress #mas #lettelse

Katter er rare....

 • 05.07.2015, 22:12

De siste dagene har det jo vært deilig sommervær ute, og inne på min innglassede balkong... Alikevel insisterer kattene mine på å ligge der ute å sove. Det er så varmt der ute at jeg orker ikke å sitte der ute midt på dagen, når sola steker som verst. Innimellom kommer de inn i stua og slenger seg ned på gulvet å avkjøler seg en smule, men så er det ut på balkongen igjen. De har vannskål der ute, og jeg skifter det ut med jevne mellomrom med kaldt vann. 

Akkurat nå har Ronja kommet inn, og slengt seg ned i sofaen mens Vinja fortsatt ligger å småsover i godstolen sin.....#katter #ronja #vinja #sommer #varme #balkong #sove #slappeav

Alltid hjelp å få

 • 10.06.2015, 22:23

Nå i ettermiddag satt jeg meg ned med fargeboken og fargeblyantene mine for å koble av litt... Jeg var litt trøtt, men det glemte jeg ganske fort når jeg begynte å fargelegge. Utrolig hvor avslappende det er for kropp og sjel å drive med dette :o))

Det tok ikke lang tid innen Vinja spratt opp på bordet, for hun måtte jo undersøke hva mamsen hennes holdt på med, og da hun så at det var fargelegging jeg holdt på med ville hun hjelpe til. Først skulle hun ha fargeblyanten for seg selv, så syntes hun at det var en fin effekt på bilde å gni poten fram og tilbake over bilde... Bedre det enn hva Ronja gjør, for hun skal sleike på fargene hun!!


#fargelegge #farger #fargebok #ronja #vinja #katt #hjelp #avslappende #rolig

Felix the cat

 • 25.04.2015, 20:53

Felix har vært hjemme alene fra i går til i dag, og jeg har hatt æren av å sørge for at pusegutten fikk mat og masse kos. Jeg dro rett opp etter jobben i går, og da var han veldig selskapssyk. Han laget så mange morsomme lyder da jeg kom inn døra, og så la han seg ned på gulvet å rullet seg fra og tilbake. Da jeg bøyde meg ned for å kose med han hadde jeg på meg pulsvantene, og jeg tror han så det som et tegn til at det fritt fram å sloss litt. Han satte klørne i hånden min, og eneste måten å komme seg løs på var å få av seg pulsvanten... Da gikk han løs på benet mitt, og alle klør var ute å ble godt plantet inn i benet mitt. Jeg gikk da mot stua og kjøkkenet med en katt hengende rundt ankelen min, hihihihihihi!!

Han slapp til slutt, og da ble det minst 15 minutter med kos på kjøkkenbordet. Til slutt var han ferdig med å bli kost med å hoppet ned fra bordet å gikk bort til matkoppen sin. Jeg satt meg ved kjøkkenbordet mens han spiste sånn at han skulle ha litt selskap. Da han var ferdig med å spise hoppet han igjen opp på bordet, hvor det ble litt ekstra kos til dessert. Etter det var han ikke så veldig interessert i meg mer, og jeg kunne sette nesen hjem igjen :o))


I dag var jeg ikke oppe hos Felix før kl 12:30 siden jeg måtte til frisørdamen først, for å klippe meg å fjerne en autostrada av en ettervekst i fargen sølv. Han kom mjauende i på en slags kurrende måte, og vi måtte igjennom samme ritualet som i går med rulling på gulvet å høy maling. Klok av skade tok jeg av meg pulsvantene før jeg bøyde med ned for å kose med ham, noe som gjorde at han ikke gikk til angrep. Han ville ha masse kos i dag også, og det var det ikke mangelvare på... Han fikk akkurat så mye han ville ha + litt til.

Nå har mamsen hans kommet hjem, og han er sikkert veldig fornøyd :o))

#felix #the #cat #hjemme #alene #passe #mate #kose #frisørdamen #autostrada #ettervekst #katt #pus

Søstrene Lillepuzdatter av Skånevik

 • 06.04.2015, 23:14

Kattene mine har ligget å slengt på klatrestativet i dag, og der har de fulgt med på alt jeg har foretatt meg... Så fort jeg har reist meg, har de diltet etter meg, for selv om de liker å ligge sløve så er de veldig nysgjerrig på hva jeg finner på når jeg ikke er i samme rom som dem.

Jeg dro fram speilrefleksen på formiddagen, og da var jo de et yndet objekt å ta bilde av... De var vel ikke så veldig happy for at tok bilde av dem, noe blikket deres fortalte alt om, hehehe!!VINJARONJAVINJARONJA

#katter #pus #klatrestativ #kos #vile #søstre #nysgjerrig #mammajenter #fotografere #foto #bilder

Dagens bilde - kos i solen

 • 29.03.2015, 17:43

                                                                                     #dagensbilde #katt #vinja #sol #kos

Dagens bilde - Vinja

 • 22.03.2015, 00:33

Vinja tar seg en liten kveldsstrekk på gulvet ;o))

#dagensbilde #katt #vinja #sove #stekk

Dagens bilde - Ronja

 • 17.03.2015, 10:19

                                                                                           #dagensbilde #katt #ronja

Å klørne ble stusset

 • 12.03.2015, 22:11

I dag har jeg vært hos veterinæren med Ronja og Vinja for å klippe klørne deres. Dette er ikke noe jeg gledet meg til, for det pleier å være en veldig stressende opplevelse for både mammsen og kattene. Det pleier å begynne allerede når kattene skal inn i reiseburene, men utrolig nok gikk fikk jeg dem inn uten altfor mye mas. De viste sin missnøye med å mjaue høyt og sårt, men mammsen lukket ørene og fikk begge to inn i bilen å dro avgårde.
Jeg bruker vanligvis 10 Liv på Lørenskog, men siden det bare var snakk om å klippe klær ville jeg ikke dra så langt. Vi har en veterinær på Oppsal Senter, og siden det bare er noen få minutter med bil var det like greit å dra dit. Jeg måtte vente litt før jeg kunne ta dem ut av bilen for det var hunder både utenfor og inne. Tenkte det ikke var så smart å utsette dem for noe som kunne stresse dem mer enn nødvendig.

Veterinæren Nina var så rolig å fin og Vinja ga ikke et pip fra seg under hele besøket. Hun kikket storøyd rundt seg, og var nok litt usikker på om hun skulle syntes det var greit å være der eller ikke. Ronja var helt sikker på at hun ikke ville være der å sa fra, men hun var alikevel ganske så tålmodig å klørne ble klippet med et par pauser. Litt stresset var hun, men jeg tenkte at frk Lillepuzdatter var klar for å reise hjem å alt hadde gått bedre enn forventet.

Veterinæren hjelp meg ut i bilen med burene, men da vi skulle sette dem inn i bilen kom en kvalmende odør fra buret til Ronja. Hun hadde bærsjet å det stinket noe helt vanvittig. Det var ikke bare en gang jeg brakk meg der jeg kjørt hjemover....


Vel hjemme igjen slapp jeg ut Vinja, og satte Ronja på badet.... Da jeg skulle åpne å slippe ut Ronja hadde jeg glemt å lukke badedøra, og hun bare satte avgårde å løp fra rom til rom klissvåt av tiss og bærsj. Hele leiligheten stinket, men ikke så ille som badet hvor buret sto full av avføring. Jeg fikk vasket litt av Ronja og tørket henne med papir, men helt ren var hun ikke... 

Jeg var sliten og sulten å hadde mest av alt lyst til å bare sette meg ned, men det kunne jeg ikke... Først gikk jeg over med engangskjøkken kluter og fikk opp det verste på gulvet samt oppi reiseburet. Tilslutt var det bare å hente fram skurebøtta og vaske rent alle gulvene... Jeg hadde tenkt å vaske gulvene en av de nærmeste dagene, men ikke akkurat i kveld. Nå er det gjort, og jeg er helt ferdig!!

Veterinæren syntes at Ronja var i rundeste laget, og mente at jeg skulle prøve et annet fór enn det jeg bruker. Jeg fulgte rådet å kjøpte med meg en sekk hjem. Like før jeg dro bort for å klippe klørne så hadde jeg åpnet en ny sekk, men da tok jeg å tømte det tilbake igjen til sekken. Nå er det å følge anvisningene til punkt å prikke så kanskje pusen blir litt mindre etter hvert.....

Nå skal jeg slappe av foran tv'n en stund før jeg kryper under dyna....

Ha en fin kveld videre!!

#katter #klør #klippe #veterinær #oppsal #senter #stress #reisebur #vinja #ronja #avføring #vaske #gulver #fór

Det er ikke greit...

 • 03.02.2015, 22:50

Når man er en veldig fin kattefrøken med flott tykk og lang pels, som blir vasket og pusset etter alle kunstens regler til alle døgnets tider. Da er det ikke morsomt når noe fester seg i pelsen, som man ikke får vekk uansett hvor mye man strever......

Her om dagen hørte jeg frøken Lillepuzdatter (Vinja) var innom kattetoalettet, og hun kom ut igjen i en voldsom fart. Vanligvis pleier det å bety at noe henger fast i pelsen hennes, som igjen betyr at mor må fram med dorullen og vaskekluten. Jeg fotet pusen rundt hele heimen uten å finne noen ting, og tenkte at hun hadde nok bare hatt litt dårlig tid. Det hender det også....

Jeg tenkte ikke noe særlig mer over det, inntil hun kom inn til meg da jeg satt ved skrivebordet. Da hun hun hoppet ned, smalt det i gulvet å frøkna ble vettskremt å fløy avgårde. Dette skjedde flere ganger, hver gang så satt hun sammenkrøllet å så ut som om at livet bare var forferdig. Jeg tok pusen på fanget, og undersøkte helsen hennes å der fant jeg roten til alt vondt. En stor bærsjeklump som satt fast inne pelsen på det ene benet. Det var den som slo i gulvet hver gang hun hoppen ned og som skremte henne. Det var en veldig fornøyd Vinja som hoppet ned fra fanget mitt og begynte å vaske å pusse pelsen etter alle kunstens regler :o))


Arkivbilde fra 2014, der frøken Lillepuzdatter huserer oppe på dusjveggen min etter å ha sittet en stund på toppen av skapet å mjauet. Et favoritt sted, hvor hun pleier å sitte, og hun mjauer alltid høyt å sårt for å påkalle min oppmerksomhet. Da skal jeg komme å snakke med henne, og deretter pleier hun å få bruke ryggen min som springbrett for å komme ned på gulvet igjen. Rene ritualet dette her :o))

#ugreit #katt #pels #henge #slenge #skremt #oppmerksomhet #vinja #lillepuzdatter #dusjvegg #kattetoalett

Ronja, borte vekk!!

 • 28.01.2015, 22:11

Hver morgen, i det jeg skal gå på jobben pleier kattene å få en liten godbit hver av meg. Dette er en rutine vi har, og når jeg rister på esken kommer som regel begge kattene løpende ut på kjøkkenet. I dag derimot kom bare Vinja luskende....

Jeg var for en gang skyld ferdig til å gå tidligere enn vanlig, men det forspranget ble raskt spist opp. Da Ronja ikke kom for å få godbiten sin gikk jeg inn i stua for å se etter henne, og så i de andre rommene uten at jeg klarte å finne henne. Jeg ropte og lokket uten at hun viste seg. Så kom jeg på at jeg hadde vært ute etter avisen, og da sto døren åpen mens jeg måtte over til naboens dørmatte å hente den. Kanskje Ronja var ute i gangen, skriiiik, noe som ikke er så festlig siden det også bort et par hunder i oppgangen. Jeg kjente at panikken spredde seg i kroppen, og jeg stressa ut i gangen for å se etter henne... Først ned i kjelleren, som er bare to trapper ned, men der var hun jo ikke så da var det å begynne å trampe opp mot loftet 5 etasjer opp. Var hun der? Å, nei da!!

Når jeg kom inn igjen, hvem satt da på krakken i entreén så rank å fin med kulerunde øyne, og viftet med halen. Så fornøyd med seg selv satt hun der og var storfornøyd med at mammen hennes kom "hjem" igjen... Frk Lillepuzdatter fikk godbiten sin hun, som hun spiste mens hun lagde små fornøyde knurrelyder... 


Jeg lurer fælt på hvor hun var mens jeg løp rundt å lette etter henne. Helt sikkert et sted hvor hun fulgte med meg der jeg ble mer og mer stresset, og hun moret seg sikkert noe helt vanvittig, hehe!!

Du syntes kanskje jeg burde være mer avslappet til at hun stakk seg bort.... Det hadde jeg også vært, hvis jeg hadde vist at det ikke var noen mulighet for at hun kunne ha kommet seg ut. Denne gangen var hun heldigvis ikke langt unna :o))

#katt #ronja #borte #vekk #gjemt #kattegodis #oppgang #kjeller #loft 

Har man ikke noe å gjøre!

 • 10.01.2015, 01:07

Noen ganger står ikke søskenkjærligheten øverst på lista, og i kveld var den helt klart i bunnen... Jeg satt å pratet i telefonen, og hørte noen rare lyder fra soverommet. Tenkte ikke så veldig mye på det da, men da jeg skulle på kjøkkenet kastet jeg et blikk inn.

Dette er hvordan senga mi så ut, og midt oppi all pelsen lå Vinja som om ingenting hadde hendt... Søsteren Ronja hadde forsvunnet ut på kjøkkenet å satt med snuten langt ned i matkoppen. Når de ryker sammen, så er det ikke uvanlig at det ligger igjen såpass mye pels at det hadde vær nok til en katt til.... Den lille rosa støvsugeren ble full og god i magen sin, det er sikkert :o))


#katt #søskenkjærlighet #ronja #vinja #pels #rosa #støvsuger #uvenner

Frøknene Lillepuzdatter av Skånevik

 • 08.12.2014, 22:14

De vet å kose seg frøknene Lillepuzdatter av Skånevik når kvelden kommer. I går tronet de oppe i huset på toppen av klatrestativet det meste av kvelden. De pleier vanligvis å krangle og småsloss om hvem som skal ligge inne i huset, og det pleier å være Vinja som vinner den kampen. I går derimot nøyde hun seg med å ligge på toppen av huset, og lot Ronja sove inne i huset :o))

#katt #ronja #vinja #kos #sove

Kattekos

 • 12.10.2014, 20:43


Utpå dagen i dag kom solen fram, og det ble godt å varmt ute... Kattene har storkost seg ute på balkongen mye av dagen, og har nesten ikke vært inne i det hele tatt. Vinja kom nettopp inn nå etter å ha tatt en lang middagslur ute i favorittstolen sin.

Jeg elsker jo å ta bilder av dem, og måtte jo ta noen i dag også :o))


RONJA


VINJA


VINJA - SJEKK UT DEN TUNGEN


VINJA


RONJA


VINJA


RONJA


RONJA


RONJA

#kattekos #ettermiddag #sol #ronja #vinja

Dagens bilde

 • 28.09.2014, 22:39


Vinja hjalp meg med å gå igjennom reklamen som var kommet de siste dagene, og hun fant jammen noen kupp også, hihihihihi :o))#vinja #reklame #kiwi #katt

Vinja, min ene øyesten!

 • 19.09.2014, 22:20


Av mine to katter er det nok Vinja som trives best foran et kamera... Hun er liten prinsesse, og hun vet det så altfor godt. I flg henne selv er det hun som er sjefen her i heimen, og prøver jeg som da egentlig er sjefen å irettesette henne blir hun sint. Det tar gjerne form i at hun lapper til meg med poten sin, og er jeg heldig har hun valgt å holde klørne inne :o))

Uansett hvor småhissig hun er, så elsker jeg henne over alt på jord.... Det går for Ronja også :o))

Nedenfor følger noen bilder av skjønningen min der hun chiller og når hun er skikkelig action ute på badet!!Nydelig, ikke sant?

#vinja #katt #englebarn #prinsesse #sjef #ronja 

Vi overlevde denne gangen også....

 • 18.08.2014, 21:28


Så kom dagen da den årlige kontrollen hos Lørenskog Dyreklinikk skulle gå av stabelen, og jeg må innrømme at jeg føle meg stresset allerede da jeg sto opp. Jeg prøvde å ikke viste det ovenfor pusene, og jeg tror faktisk at jeg klarte å skjule det ganske godt. Hovedpersonene selv holdt på ute på balkongen det meste av formiddagen, men en halvtime innen vi skulle avgårde hadde de lagt seg for en aldri så liten formiddagslur.

Det pleier vanligvis å være en aldri så liten kamp å få dem inn når vi skal avgårde, men utrolig nok så gikk det ganske greit denne gangen. Vinja pleier som regel ikke å låte noe særlig, men i dag var det henne som mjauet og bar seg på veg opp til klinikken. Ronja kom med noen små mjau innimellom, men ellers gikk det greit. Var innom å hentet Anne for at hun skulle hjelpe meg å bære å holde den ene pusen med selskap når den andre var inne hos dyrlegen.

Vi var litt tidlig ute så vi satt oss i ventegruppen å skravlet til det var på tide å gå inn. Jeg tok med Vinja inn først siden hun var den mest rolige av de to. Hun oppførte seg som en engel hele tiden, og hele besøket gikk ganske raskt. Såååååå var det Ronja sin tur, som freste med en gang jeg løftet opp buret for å ta henne med inn. Hun likte seg ikke der, og freste å småknurret å ville bare sitte i vinduskroken å kikke ut på regnet. Hver gang dyrlegen skulle enten lytte på hjertet, kjenne på kroppen, gi vaksine og klippe klør stakk hun ut av grepet mitt å rett bort til vinduskroken. Da var det bare for meg å hente henne igjen. Tålmodigheten hennes var i grunnen nådd når klørne skulle klippes, så det ble det så som så med. Både dyrlegen og jeg fikk et lite minne!!

Jeg ble glad for å se at ingen av pusene hadde lagt på seg noe fra i fjor til i år, men heller gått ned littegranne. Vinja er relativt normal i vekten, mens Ronja burde ha vært endel lettere men det er ikke så lett å gjøre noe med. Jeg har endret fór og redusert mengden, men vektredusksjonen går ikke serlig fort akkurat.

Når jeg kom hjem var ikke pusene sene om å løpe ut av buret.... Begge to ruslet fra rom til rom å snuste å sjekket at alt var som det skulle være, og når det var gjort roet de seg å la seg ned for å hvile littegranne. Nå er alt tilbake til normalen igjen :o))Når pusene gikk for å ta seg en velfortjent hvil dro jeg ned på Comfort Bryn AS for å snakke med dem, og avtale time til å få hjem en rørlegger. Jeg oppdaget jo her i forrige uke at jeg ikke har tilgang til vann til vaskemaskinen jeg skal kjøpe. Det ble nemlig ikke ordnet når jeg pusset opp badet. Man har lagt opp kontakt til strøm, og utløp for å tømme maskinen for vann... Jeg var ikke fornøyd med det firmaet som hadde pusset opp badet, og ville derfor ikke at de skulle ta denne jobben. Gleden var stor da de kunne komme allerede nå på torsdag å ordne opp for meg. Derfor blir det en jobb å gjøre for meg med å rydde og skure litt ekstra sånn at det ser bra ut når de kommer....

Resten av kvelden skal jeg sløve foran tv'n, for jeg føler meg litt sliten å drenert.....

Ha en fortsatt fin mandagskveld, blogges :o))

#lørenskogdyreklinikk #evidensia #dyrlege #sjekk #vaksine #stress #redsel #comfortbryn #rørlegger #vaskemaskin #mandag

Ingen telefon fra Hamar....

 • 22.06.2014, 11:39


Ikke det at jeg trodde at jeg skulle få det heller, men man vet jo aldri...... Istedet ventet denne på meg da jeg sto opp i dag!!En av kattene hadde tydligvis en gigantisk hårball som tydligvis vill opp, og som alltid blir kontoret mitt brukt til det. I allefall når det skjer i løpet av natten, for døren er dratt inntil å da syntes det ikke så godt. Jeg får være takknemlig for at ikke Ronja begynner å skal gjemme det bort. Hun er nemlig veldig flink til å rydde opp når en av dem kaster opp eller mister en bæsj som har festet seg i pelsen. Da kikker frøkna seg rundt å tar det hun har for poten å drar over for å gjemme det bort. Deretter tramper hun litt oppå, for å være sikker!!

Har satt meg godt til rette ved skrivebordet mitt, tent te-lys og røkelse med fantastisk musikk av Medwyn Goodall fra iPod'n.

#hamar #hårball #skrivebord #telys #røkelse #medwyngoodall #ipod

5 år i dag

 • 30.05.2014, 21:26


For 5 år siden i dag, 30. mai 2009 ble Ronja, Vinja, Sprocket og Link født i Skånevik av Lillepuz...

Ronja og Vinja ble med meg til Oslo, og ble innepuser hos meg. Sprocket ble igjen hos min niese i Hordaland, og bodde hos henne en god stund til han en dag forsvant, mens Link flyttet til en bekjent av min niese. Så vidt jeg vet så bor han der fortsatt :o))

    

I dag har jeg vært en tur på Lambertseter, og da var jeg innom Dyrego å kjøpte en presang til pusejentene mine... Når de har bursdag må de jo få en gave av mammen sin, og i år ble det denne aktivitetsleken. De har undersøkt å lekt med den i hele kveld, og tilslutt sovnet Vinja sammenrullet på den mens Ronja lå å kikket borte på dørterskelen. Når søsteren hadde vilt seg en stund gikk hun, og da var Ronja der på et blunk. Det ser nesten ut som om hun ligger å speiler seg :o))

Gratulerer med dagen godjentene mine :o))

#bursdag #5år #ronja #vinja #sprocket #link #katt #aktivitetsleke #dyrego #lambertseter #skånevik #oslo #hordaland

Rules for the cat

 • 16.05.2014, 11:27


Noen som kjenner seg igjen? Det gjør i allefall jeg :o))  

Flue til besvær...

 • 15.05.2014, 23:01


Tidligere i ettermiddag hadde jeg vinduene på balkongen åpne noen minutter, og da klarte en enslig atal og innpåsliten flue å komme seg inn. Jeg la ikke merke til det med en gang, men da jeg satte meg i stua litt senere for å se på tv ble det et voldsomt liv ute i entreen. Begge pusene satt å stirret opp i taket å mjauet sårt, og med en gang skjønte jeg ikke hva som hadde skjedd. Så fikk jeg se den lille innpåslitne skapningen....

Ronja mistet interessen etterhvert, men det gjorde ikke Vinja.... Hun har jaktet rundt på flua i hele kveld å holder fortsatt på. Jeg hadde håpet at hun ville få tak i krypet sånn at det ble fred i heimen, men nei da den har klart å lure henne. Akkurat nå har tatt en liten pause i jakten for å irritere søsteren sin i stedet.... Tenker at vi skal ha mye morro her hjemme i sommer :o))#flue #vinja #ronja #katt #innpåsliten 

Kos med mor

 • 26.03.2014, 21:40


Mor, altså meg er så frossen i dag at jeg var nødt til å finne fram den gode gamle vifteovnen min å sette den på bordet ved siden av meg.

Jeg begynte å fryse allerede mens jeg var på jobben i dag, utpå ettermiddagen en gang, og jeg var ikke i stand til å få varmen tilbake i kroppen igjen. Da jeg kjørte hjem freste jeg AC'n opp på + 25C og jeg begynte så vidt å bli varm da jeg kom hjem. I det jeg gikk ut av bilen kom det en ordentlig guffen kjølig vind som fikk meg til å fryse igjen. Inne i heimen ble alle panellovnene skrudd opp, og den tjukkeste jakken i skapet ble omhyggelig kneppet igjen.Pusene holdt seg langt unna fanget mitt så lenge vifteovnen sto å hoppet ved siden av meg, men så fort jeg slo den av kom Ronja å la seg til rette. Hun var helt bestemt på at mammen hennes skulle kose masse med henne, noe som innebærer rufsing av pels fra hode og helt ned til tærne, massering av potene og ørene. Da maaaaaler frøkna så høyt og syntes livet bare er helt topp.

Ellers så har hun sloss litt med søsteren sin i dag, for det å irritere henne såpass mye at hun går til angrep er noe som gjør dagen eller kvelden perfekt, hehehe!! Når det er sagt så hender det at Vinja gir igjen med samme mynt, men stort sett så er det Ronja som setter i gang når Vinja ligger rett ut å slapper av!!

Nå har begge to ligger nå rett ut å tar en liten kveldsstrekk, men så fort jeg reiser meg opp sitter de ved siden av meg :o)) 

Når mor plystrer...

 • 25.01.2014, 22:57

video:vinja liker plystring


For en stund siden gikk jeg rundt å plystrert mens jeg holdt på med noe i heimen, og plutselig oppdaget jeg at Vinja begynte å oppføre seg litt rart. Hun strøyk seg inntil bena mine å mjauet høyt, kastet seg ned på gulvet å rullet rundt og sår bort til meg for å få kos igjen.

I dag bestemte jeg meg for å filme henne, men nå er det jo sånn at når man tar fram et kamera så oppfører ikke dyret seg sånn som det pleier å gjøre. Litt oppvisning ble det da for kamera :o))

Plystringen min er vel kanskje ikke all verden :o)) 

En pus i fanget...

 • 02.12.2013, 23:22Mens jeg satt å hørte på litt julemusikk og bare slappet av å nøyt dagen til det fulle kom Vinja å ville ligge i fanget. Hun er så snål, for først hopper hun opp på armlenet til stolen min. Der blir hun sittende en stund å kikke på meg, så reiser hun seg å kommer med et sårt og tynt mjauuuuu mens hun legger seg godt til rett i fanget mitt.

Hun nærmest kaster seg ned når jeg har lagt armen min i en spesiell stilling, for da bruker hun den som hodepute en stund. Da slapper hun helt av å maler høyt mens hun glir inn i drømmeland, og akkurat da kan man omtrent rive ned veggene rundt henne uten at hun reagerer. Når jeg lener meg godt tilbake kan vi ligge sånn å sløve og dorme i evigheter og i dag ble det nesten 1 time. Jeg begynte å miste følelsen i de edle bakdeler så jeg var takknemlig da hun bestemte seg for å hoppe ned, og jeg kunne reise meg opp litt... Kunne sikkert ha løftet henne vekk, men jeg hadde ikke hjerte til å vekke henne :o))Når mammen drar fram kamera våknet frøkna med en gang å måtte kikke opp for å se hva som foregikk over hode på henne... Siden hun lå så godt fant hun ut at det var like greit å ligge i ro å bli fotografert, for så kunne hun fortsette å sove en stund til..... Noe hun også gjorde :o))

Nå har frøkna hoppa opp i senga mi og ligger side om side med søsteren :o))

Å ta bilde av pus...

 • 30.11.2013, 23:54


Har man kjæledyr blir det til at man tar mange bilder av dem i forskjellige vinkler, og det er ikke alltid det enkleste for de sitter jo ikke stille særlig lenge av gangen. Selv har jeg en som nesten sitter å gjør seg til foran kamera, Vinja, og så har vi Ronja da.... Hun er ikke begeisteret når mor kommer med kamera!Her har vi da et veldig typisk eksempel på de bildene jeg ender opp med, i allefall når jeg skal ta bilde av Ronja. Akkurat når jeg dro fram kamera fant hun ut at hun skulle rulle seg frem og tilbake på gulvet flere ganger mens hun lagde sine sedvanelige koselyder, hehehe!!Etter x-antall forsøk endte jeg til slutt opp med dette... Et sekund tidligere lå hun i en perfekt stilling å kikket opp på meg med store runde øyne, men innen matmora rakk å trykke på utløserknappen så hun vekk igjen.

Nå ligger frk Lillepuzdatter rett ut på ryggen med bena til alle kanter inne på senga mi, og så mørbanket som jeg kjenner meg blir det nok ikke lenge til jeg holder henne med selskap.....

Ronja er suuuur

 • 23.11.2013, 13:36

I dag syntes ikke Ronja at matmora er spesielt snill, og hun er sur på meg. Det begynner å avta, men jeg må nok vente en stund til innen jeg er helt tilgitt. Det har seg sånn at frk Lillepuzdatter av Skånevik, har en underpels som tover seg i et sett. Jeg børster henne hver eneste dag, og hun elsker det. Alikevel så klarer hun å få noen store klumper i pelsen.

Jeg har holdt på noen dager med å få børstet og klippet bort disse ubehagelighetene, med større og mindre suksess. I dag måtte jeg bli mer streng for å få vekk så mye som mulig av tovene, og det resulterte i at frk Ronja ble ordentlig sur på mammen sin. Jeg kunne ikke la henne få viljen sin for da ville jeg ikke ha fått vekk noen av tovene, men tilslutt hadde hun fått mer enn nok å det gikk ikke for meg alene å holde henne i ro.I tillegg er hun litt grinete for at hun ikke får lov til å løpe ut og inn igjennom balkongdøren hele tiden.... Hun har ingen forståelse for at matmora ikke har tjukk pels som henne, og syntes det er greit at kuldegradene slippes inn i stua. Når jeg slipper henne ut så mjauer hun og vil inn, og når hun er inne mjauer hun og vil ut. Egentlig helt normalt for katter det der :o))

Nå har frk roet seg og ligger på toppen av klatrestativet og sover, men det blir nok ikke langvarig kjenner jeg damen rett :o))

Satte fyr på segselv

 • 27.10.2013, 22:31

Jeg kan ikke akkurat påstå at det lukter veldig godt av svidde katter, ikke i det hele tatt.....Tidligere i dag satt jeg godt innsurret i strikketøy og garn da Vinja kom hoppende opp i fanget mitt... Siden det var så mørkt og guffent i dag hadde jeg tent lys i alle lysglassene mine på bordet, og som vanlig skulle hun jo opp å ta en runde rundt bordet innen hun kom tilbake til meg for å ligge fanget. I det hun gikk forbi det ene lave lysglasset klarte hun å legge seg oppi, og pelsen tok skikkelig fyr.

Frøken Lillepuzdatter ble selvsagt vettskremt å fløy av gårde overalt.... Jeg forsøkte å tvinne meg ut av strikketøyet og alt garnet til ingen nytte, for jeg hadde klart å surre meg skikkelig inn. Når jeg fant igjen pusen så satt hun skremt på kjøkkenetgulvet og stinket verre enn verst. Flammene hade slukket for lenge siden, og hadde heller ikke gjort noe serlig stor skade. Til og begynne med fikk jeg ikke lov til å røre henne, men etterhvert roet hun seg. Jeg fikk børstet henne ordentlig sånn at all den svidde pelsen ble borte.

Etter å ha sovet en stund på kontorstolen min kom hun tilbake og hoppet opp i fanget mitt, men hun ville ikke gå på bordet igjen..... Det er ikke første gangen hun svir av seg litt pels eller værhår, men ikke så mye som denne gangen. Hun er jo så pertentlig og nøye med pelsen sin, så dette likte hun svært dårlig....

Det er ikke greit, nei...

 • 21.08.2013, 21:18

Jeg er så glad at det er over for denne gangen, for det var ingen fornøyelse hverken for matmor eller pus... I dag var det altså tid for det årlige besøket hos dyrlegen, og allerede i går forberedte jeg meg med å hente opp reiseveskene til kattene å satt dem i stua. Begge pusene snuste omhyggelig på dem, og de prøvelå inni dem en stund også. Det verket med andre ord som at de ikke hadde noe i mot å oppholde seg i dem, i wish!!

Jeg sto opp grytidlig for at det ikke skulle bli noe stress og at alt skulle være så normalt som mulig... Det var det også helt til det ble på tide å komme inn i reiseveskene, huff a meg, da var det slutt på husfreden. Vinja lå på senga mi å slappet av, og hun kom inn i på andre forsøket uten for store protester. Ronja skjønte at nå skulle hun ut på tur, og dermed forsvant frøkna under kjøkkenbordet.. For å gjøre en laaaaaaaaang slåsskamp kortere så måtte jeg forsøke 6 ganger før jeg fikk henne inn, og da knurret og freset hun å var blitt ordentlig stresset. Var ikke helt sånn jeg hadde sett for meg at det skulle gå for seg, men når pus ikke vil så vil ikke pus. I bilen ytret de begge sitt missnøye med høye mjauuuuuu å litt pesing. Jeg svingte innom Anne for at hun skulle bli med til litt moralsk støtte.

Oppe hos Katteklinikken 10 Liv var Ronja så stresset at jeg slapp henne ut for at hun skulle roe seg litt, men det skjedde ikke. Hun gikk bare rundt og knurret og freset for seg selv å var veldig fornærmet på meg for at jeg lot henne gå igjennom dette her.Vinja kom først inn til dyrelege Inger, og jeg var veldig spent på hvordan hun kom til å oppføre seg. Ingen grunn til bekymring, for hun kom forsiktig ut av reisevesken å kikket nysgjerrig rundt seg. Det var heller ingen protester når hun ble lyttet på, sjekket tenner, sjekket chips og gikk vaskinen sin. Litt missfornøyd var hun da hun måtte tilbake til reisevesken igjen, men det gikk i grunnen over all forventning :o))Når det var Ronja sin tur hadde hun gjemt seg og hadde ikke noe lyst til å komme fram. Anne fikk et godt grep om henne å bar henne inn på undersøkelsesrommet under store protester. Selve undersøkelsen gikk egentlig veldig greit, hun knurret og freste litt men det var mer bare for å si fra at JEG ER SUR. Hun hadde lagt på seg endel så nå blir det å teste ut et nytt fòr som skal være bra for overvektige pusekatter. Klippe klørne på forpotene hennes måtte vi bare glemme for da var tålmodigheten hennes nådd, og hun sa høyt og tydelig i fra at nå får det være nok. Det var ikke mulig å få henne inn i reisevesken igjen, som er litt i minste laget, så jeg fikk låne et reisebur av Katteklinikken. Det godtok hun og hun roet seg en aning, men hun var fortsatt ganske stresset og jeg syntes så synd på henne!!

Turen hjem gikk uten noe særlig dramatikk, og når vi kom hjem var det to ganske trøtte og utslitte puser som kjapt kom ut av reiseveske og bur. De var tydelig glad for å komme hjem, men Ronja var fortsatt stresset å litt fornærmet på meg. Jeg har nå kommet inn i varmen igjen, og nå i kveld kom hun å la seg på fotskammelen å ville at jeg skulle koze med henne. Hun ble klødd og strøket over hele seg til stor nytelse kunne jeg se.

Nå ligger begge to rett ut å sover kveldsluren sin, sånn at de er klar for en aldri så liten trim senere i kveld :o))

Rampejenter..??

 • 31.07.2013, 11:18

Når man har katter eller også små barn i huset så hender det at det skjer små ulykker i blandt, og jeg regner med at det er en eller begge to som i natt eller morgentimene har vært på ferde. For når jeg kom inn på kontoret mitt så det ikke ut der inne. Skrivebordet og gulvet var fult av jord.....Denne planten lå i en haug med jord på skrivebordet, men jeg tenkte ikke på å ta bilde av den da for den var i ferd med å ramle ned på gulvet så jeg måtte redde den. Vinja spratt nemlig opp på skrivebordet for å være med å beskue skadene og da dyttet hun til den så den begynte å skli. Ronja gikk rundt med halen i været nede på gulvet og småpratet så fornøyd med seg selv...Når jeg begynte å feie opp jorden fikk jeg selvsagt god hjelp av Vinja, for det syntes hun jo at hun måtte, hehehe....

Jeg vet jo ikke 100% om det er de som har revet ned planten, men sannsynligheten er ganske stor. Den er tung og kan ha ramlet av segselv, men jeg tror egentlig ikke det. Pusene er nemlig helt som besatte om kveldene, for da har det kommet inn noen små bevingede småtasser som de vil fange. Ingen av dem skyr noen midler, og bryr seg ikke om hva som står i deres vei... Det viktigste for dem er å fange innsektet, og stort sett så lykkes de, men da på bekostning av det som tilfeldigvis står i veien. Det er ikke mange dagene siden Ronja rev kaffeplanten min ned da hun jaktet på en stankelbein i vinduet. Jeg kan jo trøste meg med at det er jo ikke lenge hvert år de har denne gleden, så jeg må bare feie jord med et smil, hehehe!!

Uansett hva disse hårballene finner på av rampestreker så går det ikke ann å være sint på dem lenge, om i det hele tatt... Er jo så glad i dem :o))

Pels til besvær

 • 23.06.2013, 22:22


Noen ganger blir jeg sprø av pelsen til Ronja... Jeg børster henne nøye hver eneste dag over hele kroppen, men alikevel klarer den lille hårballen å bli full av tover. Fatter ikke at de kan klare å dukke opp så fort som de gjør, og så inni granskauen vanskelig de er å få børstet ut igjen. I dag hadde hun klart å få en på skjørtet på bakbenet og et par stk på hofta. Det gikk ikke ann å børste dem med børsten, så jeg prøvde meg med stålkammen i stedet. En liten stund gikk det greit til tross for uvillig jamring fra hårballen, men tilslutt gjorde det nok vondt og hun bli skikkelig sint å lappet til kammen. 

Jeg la kammen foran henne sånn at hun kunne få lov til å la sinnet gå utover den mens jeg fant fram saksa. Det var ingen andre løsninger igjen, og ut måtte disse klumpene sånn at hun ikke blir sår i huden sin. Hun var fortsatt ganske sur på meg, men jeg klarte å klippe vekk mesteparten før hun ålet seg ut av grepet mitt å forsvant. Jeg lot henne være noen timer før jeg tok fram kammen igjen. Jeg fikk ikke ut alt da heller så jeg får ta en runde i morgen også. Hun elsker å bli børstet så jeg vil ikke holde på for mye sånn at hun løper sin vei hver gang børsten kommer fram.Noen nye beboere i oppgangen ved siden av har skaffet seg en hundevalp, en nydelig liten brun krøllete sak som jeg ikke helt vet rasen på. Matmor var ute på gresset med den vesle frøkna i sta, og da satt begge pusene i vinduet å så på med stor interresse. Jeg traff matmor og den lille søtnosen i begynnelsen av forrige uke, og da fortalte hun at valpen var 11 uker. Kunne se at hun hadde vokst endel siden jeg så henne sist. Vet ikke helt om pusene hadde vært like interressert om de hadde mødt valpen snute til snute.... Det hadde vel endt opp med fres og knurr tenker jeg :o))
Ronja og Vinja Lillepuzdøtre av Skånevik

 • 20.06.2013, 19:32

Når matmor flyr rundt med kamera i hånden så slipper heller ikke pusene unna.... De er ikke alltid like happy for å være fotomodeller, og det pleier vanligvis ikke å blitt tatt bare et bilde før jeg blir sånn passe fornøyd. Neida, jeg ender gjerne opp med 5- 6 stk før frøknene ser dit jeg vil de skal se, hehehe!! I dag var intet unntak kan jeg si....Vinja var vel lettest å ta bilde av i dag, for hun la seg  til på gulvet å kikket opp...Ronja ser som vanlig litt småsur ut, men hun er bare verden hærligste og glade pusejente...Litt søskenkjærlighet blir det også tid til innimellomJentene må jo følge med på hva som skjer utenfor, og i dag var det et par trost som holdt på å samle inn verden største berg med mark :o))
Gratulerer med dagen

 • 30.05.2013, 12:55

I dag er det 4 år siden mamma Lillepuz fødte 4 nydelig kattunger, Sprocket, Link, Ronja og Vinja i Skånevik i Hordaland... Alle fire så forskjellige men utrolig nydelige :o)) De to første måneder bodde de ute i fjøset med mor og kaninen. Første gangen vi møttes var når Ronja og Vinja var 9 uker, og selv om jeg hadde sett bilde av dem så smeltet jeg totalt. To små grå ulldotter som løp rundt i fjøset kozte seg med brødrene sin. Turen over fjell og igjennom tunneller til det nye hjemmet i Oslo var lang, og de ga helt klart uttrykk for at denne ikke var noe morsomt. Pausene ble mange, og gleden over å få lov til å få gå fritt rundt i bilen å undersøke alt det nye rare var stor :o))Det ble en ny erfaring for meg å ha to små katter i huset, siden jeg aldri hatt det før... Hos meg blir ikke dørene i leiligheten lukket, og første natten krabbet de to små tassene opp i senga mi. Der la de seg til rette på hver sin side av halsen min og sovnet. Midt på natten våknet jeg av at de begge to lå å sugde på øreplippene mine... De savnet nok mamman sin tenker jeg. Første dagen brukte de ikke kattedoen enda jeg hadde satt begge to oppi der, men neste morgen fløy Ronja rett opp og gjorde fra seg. Vinja hadde ikke helt skjønt dette her, og plutselig begynte hun å mjaue og være veldig urolig å før jeg rakk å reagere gjorde hun fra seg på kjøkkengulvet. Jeg løftet henne rett oppi doen, og da gikk det opp for henne hva den skulle brukes til å ingen sånne uhell har skjedd siden :o))To søte småpuser i slutten august 2009.Nå 4 år etter har de de blitt to store flotte pusejenter som mammen deres elsker over alt på denne jord :o))

GRATULERER MED 4 ÅRS DAGEN RONJA OG VINJA LILLEPUZDATTER AV SKÅNEVIK
Ronja, min lille engel

 • 02.05.2013, 11:44

Jeg elsker begge kattene mine over alt på denne jord, og de er så forskjellig som det går ann å bli... Ronja er et lite rampetroll som vet å tøye strikken til mammen sin ekstra langt, kanskje litt lenger enn hun burde noen ganger, hehehe!!

Nå om dagen er hun bare verdens største koseklump, og kommer løpende i fult firsprang bare jeg ser på henne. Når hun har sovet en liten lur, tar hun runden bortom meg å mjauser for å bli strøket over pelsen. Problemet er at hun aldri står helt stille, og vimser rundt hele tiden. Så kaster hun seg på gulvet såpass langt unna at jeg ikke når henne, og når jeg reiser meg opp fyker hun av gårde sånn at jeg må gå etter henne. Gidder jeg ikke å setter meg, titter hun på hjørnet å så kommer hun med halen i været å stryker se inntil meg.

Ikke rart man blir glad i denne hårballen med fire raske små ben :o))
Vi sløver i dag

 • 01.05.2013, 16:37


video:jentene sløver

Det er ikke bare matmor som er trøtt og sigen i dag..... Pusejentene ligger for det meste strødd rundt omkring de oxo. Prøvde aktivisere Ronja litt i sta mens jeg filmet henne, men jeg måtte gi opp til slutt. Hun lekte og spratt rundt i stua som bare den hun, men bare så lenge mor ikke hadde kamera framme. Så da ble det film av puser som slapper av med slapp kommentar av matmor, hehehe!!

Filmsnutten er tatt med mitt Nikon COOLPIX HD kamera. Første gangen jeg tester ut filmfunksjonen på kamera, og kvaliteten ble slettes ikke så ille!!

God venninne...

 • 17.03.2013, 16:11

Heldige meg har en kjemgod venninne i Anne, som var så snill å kjøpe med masse kattesand til meg når hun var i Sverige i dag.... Siden jeg ikke orket å dra spurte hun meg om det var noe hun kunne kjøpe med, og jeg var jo kjempeglad for at hun kunne ta med sand for meg.Nå er det nok kattesand til flere uker framover, og det er så deilig å ha det i huset.... Anne fortalte at det var tilbud på posene nå, og dermed så koster det meg 300,- norske kronasjer for 6 poser med sand, og det er jammen ikke dårlig :o))Tidligere i dag ble det full slosskamp i heimen gitt.... Jeg fant nemlig "julegavene" til pusene når jeg ryddet litt i skapet i sta, og da de fikk dem tok Ronja å sopa til seg begge to. Hun lå på gulvet med begge to godt innunder labbene, og de likte søsteren dårlig. Vinja ble fly forbanna på henne, og kastet seg over henne så pelsdottene føyk rundt. Det gikk så ille for seg at en av dem skrik høyt, men jeg vet ikke hvem. Jeg trodde et øyeblikk at jeg måtte gå i mellom, men like plutselig som de røyk i tottene på hverandre var de venner igjen!! De fargerike musene/rottene er populære, for de har lekt med dem i hele dag etter at de fikk dem. Ronja dro med seg en opp i sofaen når hun skulle ta seg en lur :o))
Pusene har fått en venn

 • 02.03.2013, 11:45

For et par dager siden oppdaget jeg ekstra aktivitet i vinduskarmen på soverommet mitt.... Begge pusene satt i vinduskarmen å kikket ned på bakken hvor det tydeligvis var noe veldig spennende. Plutselig kom en stor vakker svart og hvit guttepus opp å satte seg på vannbrettet utenfor. Jentene mine er ikke så glad i andre pusekatter, og knurrer å freser til dem, men denne kjekkasen hadde nok noe ekstra for det kom ikke en lyd fra dem.Hehehe, Ronja lot veldig som hun ikke var så interressert men det var hun nok egentlig... Hun hadde oversikten hele tiden :o))Noe spennende skjedde nok bortenfor som opptok de to godklumpene, og jeg ble litt nysgjerrig å gikk for å se.... Da var det ingenting der, men det mennesker ser og det katter ser er to forskjellige ting :o))

Kjekkasen har ikke vist seg igjen etter at jeg har kommet fra jobb, men jeg er sikker på at han slenger innom fra tid til annen midt på dagen. Jeg hadde følelsen av at de kjente hverandre litt fra før, siden alt var så avslappet :o))
Pus til besvær

 • 09.01.2013, 22:11

At jeg er glad i kattene mine er det ingen tvil om, men noen ganger kan drive meg rett og slett til vanvidd. Jeg vet ikke om hun er utspekulert eller hva det er, men nå om dagen gjør Ronja meg snart sprø. Sitter hun ikke på dørstokken til balkongen eller henger i dørkarmen å mjauser høyt for at hun vil ut, så ligger hun på ryggen å klorer seg fram langs sofakanten. Da roper jeg ut navnet hennes, og sprett opp med halen høyt i været å kommer løpende bort til meg for å få koz... Som om hun skulle ha gjort noe flott. Jeg har tatt henne i nakkeskinnet å holdt henne nede uten å si noe, jeg har kjeftet på henne, stengt henne inne på soverommet en stund men ingenting nytter. Hun vet utmerket godt at hun gjør noe galt, men bryr hun seg? Å nei da!!Her sitter englebarnet i vinduskarmen å kikker ut som om ingenting skulle ha hendt. Hun kan virkelig virke uskyldig hvis det passer henne, hehehe!! Akkurat nå sitter hun ved siden av stolen min å stirrer opp på meg, og hvis hun ikke snart får litt koz så går hun opp på to ben å dytter til meg med poten sin. Når jeg snur meg for å stryke henne stanger hun til meg, før hun kaster seg på gulvet for at jeg skal stryke henne over ryggen og magen. Jeg klarer ikke å være sint lenge på henne, hehehe.. Det sørger hun for :o))Så er det prinsessen selv Vinja, er hun rampete? Nei egentlig ikke, hun er mer trassig og blir sint hvis hun ikke får det som hun vil. Har hun bestemt seg for noe så gir hun seg ikke uten en slåsskamp. Vet ikke hvor mange ganger hun har lappa til meg med poten, både med og uten klør ute. Hvis jeg ikke gir meg så freser hun til meg å går til angrep, men her i heimen er det jeg som er sjefen så jeg står fast. Det igjen gjør at jeg får meg noen stygge klor innimellom, men etterhvert skjønner hun at det ikke nytter å går sin veg.

På tross av alt dette elsker jeg dem begge høyere enn noe annet
Jeg elsker dem....

 • 11.11.2012, 21:25

Ja, det er det ingen tvil om at jeg gjør, for de er mine øyestener å jeg kjenner at jeg blir helt varm i hjertet når jeg tenker på dem. Når de ligger sammerullet eller utstrekt og sover skjønnhetssøvnen sin, eller når de leker på gulvet å jakter på hva det nå måtte være som ligger foran snuten deres akkurat der og da.

Når jeg derimot gjør et iherdig forsøk på å støvsuge opp alle kattehårene deres fra teppene i sofaene og på senga, da er jeg ikke like sikker.... I dag strevde jeg virkelig med å bli kvitt alt sammen, og jeg holdt nok på i bortimot 45 minutter for å få fri begge sofaene og teppet over senga mi. Englebarna satt like i nærheten å fulgte med på alt jeg foretok meg, og syntes nok at det var artig å se på... Munnstykket på støvsugeren tettet seg til slutt, og da måtte jeg hente stekepinsetten for å komme til å dra det ut... Like fort som kattehårene var fjernet forsvant irritasjonen min :o))

Jeg har alltid vært glad i dyr, men at jeg skulle bli så glad i disse to lurvete pelsfrøknene var jeg nok ikke forberedt på :o)) Nå ligger de å dormer seg på toppen av klatrestativet å kikker ned på meg, og gjør jeg et forsøk på å reise meg for å gå på kjøkkenet er Vinja på plass på kjøkkenbordet innen jeg har kommet meg ut av stua, hehehehe!!
Ikke akkurat Pussy Galore....

 • 03.11.2012, 14:11

...., men Vinja Lillepuzdatter av Skånevik som har blitt helt vill etter Roger Moore!! Verken hun eller Ronja er spesielt interresert i hva som skjer på tv-skjermen, men her denne uka satt jeg å så på 007 James Bond - The Spy who loved me på Max å plutselig ble Vinja veldig interresert i hva som foregikk!!

Frk. Lillepuzdatter hoppet opp på tv-bordet å satt helt fixert å så på det som foregikk på skjermen. Da den hvite bilen til Bond og damen forsvart under vann var det enda mer spennende å hun forsøkte å fange det som var på skjermen. Jeg måtte le av henne der hun satt, og hun satt der ganske lenge oxo. Filmen gikk i reprise i går kveld, og da satt hun på gulvet foran tv'n å glante opp så noe måtte det være med den filmen som fasinert henne så voldsomt :o))

 

Søskenkjærlighet?

 • 12.02.2012, 11:19


Det ene øyeblikket sitter de å vasker hverandre, og så gyver de løs på hverandre. Her er de i gang igjen så pelsdottene fyker.Den som hadde råd og plass til denne....

 • 05.02.2012, 12:35


Kattene min trenger et nytt og større klatrestativ, og drømmen er å kunne kjøpe et sånt et til dem... De hadde vært så fornøyd med å kunne klatre til toppen å ligge der å kikke ut på verden, men det koster mye å krever sin plass i stua... Må nok finne noe som er litt mindre enn dette tenker jeg, men alikevel høyere enn det de har i dag. I dyrebutikken oppe på Manglerud senteret har de stort utvalg i Kattens no 1 stativer, så jeg får ta meg tur dit å kikke litt :o))Puser i farta....

 • 03.11.2011, 23:01

Ronja og Vinja er snåle...! Det ene minuttet er de verdens beste venner, og så i neste er de så uvenner så man nesten ikke tror de skal bli venner igjen.Det begynte sånn som dette her i kveld... Vinja satt på dørterskelen å kikket på Ronja, som hadde inntatt hennes favorittplass i vinduet. Det falt ikke helt i god jord, hehehe!!


 

Så oppdaget Ronja at søsteren satt å glodde på henne, og det likte hun ikke i det hele tatt. Vinja snudd automatisk ryggen til henne.Da var morroa i gang, og de løp etter hverandre en lang stund inntil Vinja gjemte seg bak gardinen. Når Ronja kom inn i rommet spratt hun frem å kastet seg over søsteren.Etter å ha stormet rundt heimen en stund, var det opp i klatrestativet for å daske til hverandre en stund. Det er jo oxo noe de syntes er festlig, ligge på hver sin plate å irritere hverandre.Når de er ferdig med å irritere hverandre på klatrestativet, er det vill fart ned på gulvet. Da slåss de så pelsdottene fyker, og de freser og skriker til hverandre. I dag gikk det ikke så vilt for seg som det mange ganger pleier å gjøre. Etterpå blir de veldig slitne, og må vile seg litt.Vinja hoppa opp på klatrestativet igjen, og det tok ikke lange stunden innen hun sov godt.Ronja forsvant inn på et av soverommene, og der lå hun rett ut å sov... søte pusen :o)). De våkner når jeg begynner å slå av lyset og skal legge meg, da foter de meg rundt heimen. Mange ganger hopper de opp i senga mi når jeg legger meg, og da vil Vinja ligge under dyna inntil meg mens Ronja skal ligge ved bena mine.

En kan jo ikke noe annet enn å være glad i disse to pelsdottene :o))

Ronja og Vinja liker å hjelpe til....

 • 21.11.2010, 19:20

Med en gang jeg fant frem neglefil, saks og håndkle, skjønte Ronja og Vinja at mammen skulle ordne med neglene sine. Da var de ikke seine om å komme for å hjelpe meg.  Det er det samme hver gang, de er helt fiksert på neglefilene.  Når de er utslitt får de overta dem å leke med...., og det gjør de til det ikke er mer igjen av dem...

Vinja følger nøye med:


Ronja prøver å stjele neglefila:


Ronja lurer på om jeg ikke skal file mer?


Vinja syntes ikke Ronja skal ha neglefila lenger:


Nå har Vinja lagt seg rett ut på senga mi, og Ronja på klatrestativet...  De har herja rundt hele leiligheten, og ble til slutt så slitne at de måtte bare slappe av en stund.  Nå kommer det ikke til å være et kny fra dem på lenge......kanskje!!!

Ikke alltid like gode venner.....

 • 13.11.2010, 18:26

Søskenkjærlighet er ikke alltid tilstede her hjemme.  Mens jeg holdt på å reparere det jentene hadde ødelagt ble de skikkelig uvenner, og røyk sammen så pelsdottene føyk rundt beina på meg.  Det som regel Vinja som begynner med å erte Ronja, som ikke har verdens største tålmodighet. Heller ikke i dag:Tilslutt gjemte Vinja seg bak kjøkkendøra, men Ronja hviste hvor hun var å satt bare å ventet at hun skulle komme frem igjen. Så dum var ikke Vinja, og ble bak døra en god stund.  For at de ikke skulle ryke i tottene på hverandre igjen måtte jeg få dem interessert i noe annet.  Det var ikke så vanskelig.

Vinja er en ordentlig ertekrok.  Ronja kan ligge å sove på klatrestativet, og så kommer søsteren å setter seg ved siden av. Ser på henne en stund, så tar hun labben å dasker til Ronja...  som skvetter opp fra søvnen, og blir fly forbanna på henne.  Da går det for seg en stund, men like fort er de venner igjen å ligger i en haug på sofaen å sover sammen....

Sniff, sniff...det lukter svidd...

 • 08.11.2010, 18:54

Før jeg spiste middag tente jeg alle lysestaker og lykter i stua...  Dette syntes Ronja var spesielt spennende, og hoppet opp på bordet. Hun stakk først nesen bort til t-lyset men trakk den rask til seg. Så var det poten, og da fikk hun stearin på den noe som hun definitivt ikke likte.

Jeg snudde meg bort et lite øyeblikk, og hørte plutselig en frese og knitre lyd.... Ronja hadde lagt halen sin oppå det ene t-lyset. Hun skvatt unna, men jeg fikk tatt tak i halen og dratt hånda igjennom. Uuuu som det stinka svidd pus.  Det lukta svidd pels ganske lenge før den forsvant. Jeg tok en kikk på halen hennes, men man kan ikke se noe, så det var nok ikke mye som ble borte.

Hun brukte en evighet med å vaske og pusse den ren igjen......   Nå ligger hun ved siden av meg, og jamrer seg høyt for at hendene mine er på tastaturet og ikke kozer med henne. Oppsann, der kom Vinja å så er jakten i gang igjennom hele huset, he he!!! 

Ronja Lillepuzdatter av Skånevik

 • 07.11.2010, 18:25

I går ble det en mini-pizza til middag for meg, og da var ikke Ronja langt unna.  Hvis jeg tar med meg mat inn i stua, så hopper hun opp på bena mine for å se hva det er for noe. I går var ikke noe unntak:Skorpene var så harde at jeg lot dem ligge igjen, og det var noe for damen....Hun sleikte seg rundt munnen, og syntes hun hadde det toppen.Det er like gøy å se på hver gang, der hun ligger... så kommer poten snikende frem....Mellom hver gang måtte jo poten vaskes...Så gjør hun seg klar igjen.  Søsteren lå oppe på klatrestativet å kikke på hele tiden, men hun gadd ikke delta. Når Ronja endelig klarte å få en bit ned på gulvet kom Vinja oxo, og så sloss de litt om biten.  Det varte ikke så lenge, skorpen var mest spennende så lenge den lå på talerkenen.

Katter og sko

 • 09.10.2010, 16:22

Hva er det som er så vanvittig interresant med å stikke nesen inn i "sure" joggeskog eller andre sko for den sakens skyld?

Kattene mine er helt fiksert på skoene min når jeg har vært ute, både innvendig og utvendig. De stinker ikke inni, men parfyme er det vel heller ikke. Når jeg kom inn, fikk jeg nesten ikke av meg skoene før de var der:Vinja og Ronja nyter søndagen

 • 03.10.2010, 12:58

Vinja:


Ronja:

Dyrlegebesøk med jentene i dag....

 • 17.09.2010, 11:45

Ronja og Vinja har vært hos dyrlegen til morran i dag....  De begynte å mjaue før jeg fikk satt dem inn i bilen, og det fortsatte de med hele veien til dyrlegen.  Var innom å hentet veninnen min Anne for å få litt hjelp til å passe dem mens vi ventet.  Jeg slapp dem ut med en gang vi kom dit, for at de skulle roe seg ned å bli kjent med alle luktene.  Begge to var veldig nysgjerrige å fløy rundt å undersøkte venteværelset.  Jeg hadde trodd de vill være litt redde, men det skjedde ikke.

Før de fikk vaksine hadde de en helsekontroll hvor de oxo ble veiet, og min mistanke om at Ronja var for tung ble bekreftet.  Hun veide 4,9 kg, noe som litt i overkant av 1 kg for mye. Vinja veide 3,8 kg, men dyrlegen mente at oxo hun var litt for tung. Så nå må jeg passe ekstra nøye på at de ikke får for mye mat, kutte ned på godbiter som de tigger seg til.... spesielt det siste.  Skal holde på med det først for å se om de minker i vekt, hvis ikke må jeg gå over på et annet fór.

Det ble litt knurring og fresing når de fikk vaksina si, men det gikk veldig greit.

Utenom vekten var dyrlegen veldig fornøyd med helsetilstanden dems, og det var jeg glad for.  Jeg har vært så redd for at de skulle legge på seg, og så har det gjort det alikevel. Nå ja, jeg trenger å gå ned noen kilo jeg oxo, så nå får vi gå på slankekur alle tre.....  Det går nok greit tenker jeg.

Nå ligger de å slapper av.... ble nok litt slitne av det de har vært med.  Vet at de kan bli trøtt av vaksinen oxo. 

Det var ikke så lett.....

 • 10.09.2010, 11:31

I går fikk jeg besøk av veninna mi Anne, og hun hadde tatt med seg tanga sånn av vi skulle klippe klørne til kattene.

Med frisk mot gikk tok vi fatt, men datt fort ned på jorden når mine to hårballer ikke hadde lyst til en manekyr. De hylte, freste, klorte og beit.  Det hørtes ut som om vi tok livet av dem.  Jeg kledte på meg en tjukk jakke for ikke å bli klort opp på armene mine, og så satte vi i gang igjen.  Pus vant ikke denne omgangen, og etter 15 minutter strøyk de slukøret ut av kjøkkenet å inn i stua.  Der lå de på hver sin hylle i klatrestativet å vasket potene sine, og pelsen.

Det gikk nesten en time innen de hoppet ned, og kom bort til meg for å koze litt.  Veninnen min holdt de seg lagt unna enda en god stund til.  Tilslutt smelta de, og krabbet opp i fanget til henne oxo....  Da hun skulle gå hjem, løftet hun opp tanga fra bordet...., da forsvant pus å gjemte seg med en gang.  De var helt sikker på at nå skulle vi klippe mer.

Jeg kom til den besluttningen at vi skal gjøre dette igjen om en måneds tid, ikke nødvendig klippe noe serlig, men "late" som sånn at de blir vant med det.  Blir for dumt vøttø å betale dyre hundrelapper hos dyrlegen når man kan gjøre det hjemme.

Glede.....

 • 09.09.2010, 10:13

Når jeg kommer hjem løper de mot meg, mjauer og stryker seg mot bena mine. Det er ikke vanskelig å se at de er glad for jeg kommer hjem til dem. Når jeg bøyer meg ned å stryker dem over pelsen maler de høyt å mjauer enda mere. Det er glede det :o)

Om morgningen når jeg våkner hører jeg to dunk ute i stua, og så like etter er de inne på soverommet. Da er det opp i senga, og mor får to våte nesenuss på kinnet.  Så legger de seg tett inntil meg for å få litt koz innen vi skal stå opp. Noen ganger maler de så høyt at jeg nesten sovner igjen.  Når jeg har fri så kan vi ligge sånn lenge å bare slappe av alle tre, og det tar ikke lang tid før vi sovner. Det er glede det :o)

Jeg har blitt spurt om jeg ikke angrer på at jeg skaffet to katter... jeg blir jo bundet!!!  Det svarer jeg definitivt nei til, for all den gleden det gir meg veier opp for at jeg kan bli litt "bundet" innimellom. Ville ikke bytte dem bort noen ting.

Ronja og Vinja i farten....

 • 08.08.2010, 15:06

Trodde nesten at kattene mine hadde blitt totalt gale i sta....  Det begynte med at Vinja klorte på sofaen, som hun vet ikke er lov, og når jeg snakket til henne begynte hun å løpe, som noen hadde satt en rakett i baken på henne. Hver gang jeg irettesetter henne når hun er borte på sofaen gjør hun dette her... 

Det tok ikke lang tid innen søsteren var i gang oxo.  Hun syntes det var veldig gøy å jakte på Vinja, og dermed løp de igjennom hele leiligheten som ville. Opp i senger, bord, stoler, under bord osv.  Det holdt på i ca 15 minutter, da ble de så slitne at de måtte legge seg ned en liten stund.  Nå ligger de på klatrestativet å halvsover, mens de følger nøye med om jeg har tenkt til å reise meg fra stolen.  Gjør jeg det er Vinja på beina med en gang, og løper ut på kjøkkenet hvor hun hopper opp på kjøkkenbordet.  Der mjauer hun høyt å sårt, og håper på at jeg skal gi henne en godbit...., men den går ikke selvfølgelig.  Hun kan ikke få godbiter hver gang jeg går på kjøkkenet, hvordan skulle det bli da??

Tenkte å ta fram hekletøyet mitt om litt, og da blir det nok litt aktivt igjen.  Det kan bli en utfordring å ha garnet for segselv, vi får se hvordan det blir :o)

Godjentene til mamma kozer seg....

 • 01.08.2010, 14:21

Ronja og Vinja har en avslappende søndag:Pusejentene mine vet å koze seg mellom rampesrekene, nei da... nå var jeg slem.  De er egentlig veldig snille og greie, men det hender selvsagt at det blir helt feil.  Kan vel sammenligne dem med Emil i Lønneberget, de mener så vel... men så blir det så feil alikevel...noen ganger!!!

Jeg fant...jeg fant!!!

 • 01.08.2010, 13:26

Ingenting er som å krabbe på alle fire med en lang pinne, for å lete etter katteleker under fryseren og kjøleskapet.  Tror jeg holdt på i 30 minutter å rote for å få tak i alt som lå under der.  Ronja og Vinja lå langflate på magen å forsøkte å kikke under, for å se om jeg fikk med alt de hadde gjemt under der. 

Hadde det nå endelig bare vært leker som under der så....., men det var jord, blomsterblader, grener, papirstrimler og glassperler i forkjellige farger.  Sistnevnte kom fra en lysestake jeg hadde på kjøkkebordet som var fylt med perler for å få en fin effekt.  Kattene klarte å rive ned lysestaken sånn at hele kjøkkengulvet glitret når jeg kom hjem.  En annen gang hadde de revet ned en palme, og dratt all jorden ut over gulvet... oxo et morsomt syn når man kommer sliten hjem fra jobben!!  Tiltross for at jeg støvsugde og feide og støvsugde om og om igjen forsvart noe under fryser og kjøleskap, og de gadd jeg ikke å dra fram.  Nå kom alt frem i dagslyset....., puh.

Så får vi se hvor lenge det går innen jeg må legge meg på alle fire for å finne det de roter bort.  Jeg fant oxo igjen en kulepenn, blyant og min favoritt edderkopp i plast som har vært borte en god stund. 

Nå sover de to små rampetassene mine... den sover synder ikke, heter det jo... :o)

Så var det overstått......

 • 22.05.2010, 01:49

Nå ligger Ronja og Vinja i sofaen og sover..... De har vært litt trøtte i dag, men det er det ingenting å si på etter hva de gjennomgikk i går.  Da var de hos dyrlegen for å steriliseres.

Det begynte vel ikke så bra, for når vi kom til Klinikken skulle dyrlegen ha en liten helsesjekk av dem..  Hun tok Vinja først, og hun lot seg villig løfte ut av buret for å undersøkes. Ronja derimot var en helt annen historie...  Hun satte en pote utenfor buret..snuste, og begynte å knurre og frese sånn at Vinja satte i gang oxo.  Dyrlegen forsøkte å løfte henne ut, men det ville hun ikke vite av...., og satte et par klør inn i hånda hennes.  Dyrlegen ga opp til slutt, for Ronja ville ikke ha noe med henne å gjøre.  Hun løp rundt på gulvet en stund, men når vi satte buret ned så gikk hun villig inn igjen.

Jeg tenkte nok mitt om hvordan dette skulle gå i dag, når hun var så lite samarbeidsvillig!!!!!!

Hele dagen gikk jeg rundt å tenkte på hvordan de hadde det, og samme hvor mye jeg forsøkte å tenke på jobben min klarte jeg det ikke helt. Når jeg fikk en tekst litt før kl 15 om at de var våkne, og jeg kunne hente dem hadde jeg mest lyst til å løpe avgårde.  Jeg besinnet meg, og tenkte at de hadde godt av å være der litt til for å bli litt mer våkne innen jeg kom... smart.
Dro hjem til en veninne som bor like i nærheten, og ble invitert på grillmat.  Hun ble med meg bort etterpå for å hente dem, og hjem hit.

Da vi kom bort for å hente dem satt de i hver sine bur, av den grunnen at Ronja var fly forbanna. Det var jo meningen at de skulle ha på seg en body over såret, men siden Ronja var så sint hadde de ikke turt å gjøre det.  Jeg fikk med meg to stk body for å sette på dem når vi kom hjem..... IN YOUR DREAMS!!!  Vi var to stykker om de, men det var ingen sjangs for å få den på. Frøkna var så sint at vi måtte bare gi opp etter flere mislykkede forsøk.  Da hadde hun klart å klore venninna mi to ganger i ansiktet. Vi fant ut at vi ikke skulle stresse henne noe mer.

På dyreklinikken mente de at de måtte ha body'n på pga at da ville de ikke komme til såret, men siden det ikke går får jeg bare følge med på såret sånn at de ikke sleiker for mye på det.  Foreløpig ser sårene bra ut, noe som var lett å se siden plasterlappen datt av på morran i dag.  Jeg er glad når det har gått noen dager, og sårene gror fint. Da kan jeg virkelig slappe av.

En ting er i allefall sikkert, og det var at de begge viste at de var glad for å se meg i går da jeg hentet dem.  Ronja slutta å knurre å frese med det samme jeg kom bort til buret hennes, og snakket til henne.  Da jeg strøyk henne over hodet stanget hun til meg å ville ha mer koz. Skulle ønske hun var litt mer sånn ellers oxo, men det er ikke henne.

Oj sann... er klokka så mye, da får jeg se å komme meg under dyna å sove noen timer... GOD NATT!!

Bare to arbeidsdager igjen....

 • 18.05.2010, 11:26

Tenkt nå er det bare 2 arbeidsdager igjen til Ronja og Vinja skal til Vetrinæren for å steriliseres. Skal levere de 8:15 på torsdag morgen, og den dagen kommer til å bli et mareritt å komme igjennom.  Kommer til å tenke på dem hele dagen, og hoppe hver gang telefonen ringer.  Jeg vet jeg er hønemor når det gjelder kjæledyrene mine, mye mer enn jeg egentlig burde være, men.... jeg klarer ikke å la være.  Er jo så glad i disse pelsdottene mine da.

Grunnen til at jeg er så bekymret er nok at hver gang jeg har vært hos dyrlegen med et dyr, så har det enten avgått ved døden hos dyrlegen eller like etter. I utgangspunktet har de jo vært dårlige når de har vært der, men alikevel....!!!

Ronja og Vinja er friske, raske og ekstremt rørete så utgangspunktet skulle være bra........

Jeg har lovet megselv at jeg skal gjøre mitt beste for å slappe av og ikke ta helt av.  Det er godt jeg er på jobben, da har jeg i grunnen noe annet å samle tankene mine om. Mye annet.

Er han ikke søøøøøt??

 • 08.05.2010, 00:02

Niesen min sendte meg dette bilde at lillebroren til kattene mine, er han ikke skjønn.  Så små var mine to rabbagaster oxo en gang. Da jeg hentet dem hjem siste uka i juli 2009 var de to små nydelig jentepuser. Om under en måned er de 1 år.

                                                
Når jeg ser bilde av denne lille nydelig tassen får jeg jeg lyst til å skaffe en katt til, men..... det skal jeg ikke. Det får holde med de to jeg har..........!!!!

Katter til besvær.....

 • 03.05.2010, 23:33

Det er lenge siden jeg har vært så sint som jeg var i dag, da jeg kom hjem fra jobben.  Glad og fornøyd kom jeg hjem fra jobben, men den gleden varte ikke lenge...  Da jeg så ut på kjøkkenet var gulvet dekket av jord, over alt.  De to pelskledte hårballene mine hadde revet ned en palme som sto oppe på en hylle, så hadde de dansa rundt å dratt joda utover.  Jeg gikk nesten opp i liminga så forbanna ble jeg.  Jeg hylte rett ut i bare sinne......  Det var jo ikke noe annet å gjøre enn å dra fram støvsugeren igjen å prøve å få opp alt sammen.  Jeg hadde to bæreposer med varer, men jeg måtte bare la de stå ute i entreén til jeg var ferdig.  Det er jo ingen ide å kjefte på kattene, men jeg klarte bare ikke å la være.  De forsto at det hadde gjort noe galt, vel Ronja forsto... hun la seg oppe på en kommode og ble der til jeg var ferdig. Vinja lata som ingenting å fløy rundt i jorda og lagde mer rot.  Jeg roet meg ned igjen etter en stund, men det tok litt tid.

Akkurat nå angrer jeg på at jeg ikke tok et bilde av alt rotet.... til minne. Noen ganger er de bare så innmari rampete at jeg holder på å gå fra forstanden.... de driver meg nesten til vanvidd.  For det meste er de ganske snille og greie, men så er det de få gangene da!!!!!

Den sover synder ikke.....

 • 25.04.2010, 20:02

Vinja:


Ronja:

Søskenkjærlighet

 • 07.04.2010, 14:22


Dette kaller jeg søskenkjærlighet :o)  Her hadde jentene min småsloss så lodottene føyk, men like etter var de helt oppslukt av hverandre.  Kozte og vasket hverandres pels....

Pus i farta.....

 • 13.03.2010, 12:09

Vinja har blitt litt av en fjellklatrer den siste tiden....  Er det mulighet for å hoppe opp på et skap eller en dør, ja så gjør hun det.  Til morran i dag hørte jeg noe som ramlet i gulvet, men jeg gadd ikke å stå opp for å undersøke det.... var litt vel tidlig.  Da jeg kom ut på kjøkkenet lå en pynte-gris på gulvet, og den har sin faste plass på toppen av fryseren under en diger kaktus.  Grisen er jeg ikke så bekymret for, men jeg liker ikke at damen er oppe ved kaktusen. Den plasserte jeg der for at de ikke skulle komme til den, men det var før når kattene var mindre. Da hoppet ingen av dem høyere enn til sofaen eller bordet.

Ronja hopper ikke opp på noe høyere enn mine skuldre, og før vi klippet klørne på dem var ikke det spesielt godt.  Jeg har klor nedover hele ryggen etter Vinja som hoppet ned på ryggen min fra badeskapet.  I utgangspuntet er ikke det så ille, men denne gangen hadde jeg ikke klær på.  Det var ikke noe godt.

Hele tiden har det vært Vinja som har vært koseklumpen, og som kommer mjauende for å koze i armkroken.  De siste dagene har Ronja oxo villet koze, og i går kom hun å lå i armkroken min i nesten 30 minutter.... noe som er en rekord.  Jeg er veldig glad for at hun oxo krever sin plass hos meg, sånn at det ikke bare er Vinja som får koz.

Hjemme alene fest.....hver dag!!

 • 04.03.2010, 11:50

Man kan trygt si at at kattene mine lever i paradiset.  De romsterer rundt i leieligheten mens jeg er på jobbe, og gjør som de vil.  Forrige dagen, hadde en av dem....sikkert Vinja, klatret oppover den ene gardinen sånn at den hadde løsnet i de fleste klypene som holdt den opp.  Det var hull og klor etter klørne. MOR BLE SINT, noe som selvsagt ikke hjelper stor i ettertid.  Alikevel var de "litt" slukøra resten av kvelden.  I går var det meste av gulvet på lille soverrommet dekket av jord....!!!  Da hadde de revet ned en blomsterpotte sånn at den hadde sprekt.  Gikk de sin vei da, og lot som den hadde ramlet ned av segselv..... definitivt ikke!  De hadde dratt all jorden fra blomsterpotta utover gulvet å virkelig moret seg stort. MOR BLE SINT IGJEN.., men til ingen nytte.  De syntes det var veldig morsom, når jeg tok frem feiebrettet og kosten.

Man kan i grunnen si at det er hjemme alene fest hver dag hos meg. Noen mener at jeg burde stenge kattene inne på et rom mens jeg er på jobb, men det er da ikke noe liv å sitte innesteng på et rom hele dagen.  Stort sett er de snille og greie, men de er bare 9 mnd...lekne så da går det ikke alltid som de har tenkt seg.

MEN, JEG ER ALIKEVEL VANVITTIG GLAD I DE TO RAMPETASSENE.

Denne dagen startet ikke bra!!!

 • 02.03.2010, 12:03

Når man må begynne med å vaske katterumper like før man skal løpe avgår på jobb, ja da kan man trygt si at dagen ikke starter så veldig bra.  Frøkna hadde vært på toa hun, men så hadde noe av det som ikke var av det faste slaget, festet seg i pelsen hennes bak.  Damen var ikke happy når mor kom med papir for å fjerne det......  Ikke at det lykkes så bra heller, nei jeg måtte til med vaskekluten.  Hun freste og slo etter meg med labben.  Hadde jeg hatt bedre tid så ville jeg nok ha vunnet kampen, men jeg måtte til slutt gi opp for ikke å komme for sent.  Fikk bort ganske mye, og håper det som er igjen tørker fort....veldig fort. Ellers får jeg en jobb når jeg kommer hjem, puh.

Sånn er det bare... ikke bare koz med kjæledyrene....man må noen ganger gjøre tings om ikke er så veldig morsomt oxo.

En fin måte å våkne på :o)

 • 03.11.2009, 10:19

Til morran i dag ble jeg vekket at Ronja og Vinja som kom opp i senga og mjaaaauuuuuet høyt. De syntes at jeg hadde sovet altfor lenge, og det var på tide å stå opp. Når jeg begynte å røre på meg, gikk de til angrep på dyna..... Spesielt der føttene mine var, det var noe spennende der som de gjerrne skulle ha tatt tak i. Jeg kunne nok tenkt meg å sove litt lenger, men de var av en helt annen oppfattning.


Ronja


Vinja

I går sendte jeg melding til Sonja som fikk den andre broren til kattene , og spurte om jeg kunne få en bilde av han. Synts det hadde vært gøy å se hvordan han ser ut nå.  Han har fått navnet Link.  Jeg har ikke sett han siden 29.07., så han har sikkert blitt en stor gutt nå, selv om han var den aller mindste i kullet.  Håper hun sender et bilde til meg. Guttene i kullet er sjokoladebrune med sorte tigerstriper, mens jentene ble grå.  Linda hadde lagt ut bilde av Sprocket på Facebook, og han lignet veldig på Ronja :o)

Jeg angrer ikke et sekund........

 • 04.08.2009, 10:55

Nå er det 4 dager siden jeg kom hjem til Oslo med Ronja og Vinja, og de er bare helt herlige. De er rampete, og har all verdens energi.  Om morningen vekker de meg med nuss på nesa og små mjauuu. De ligger i senga mi om natten, og det er ikke alltid like enkelt å få sove.  De skal gjerne leke litt med håret, ørene og nesa mi.  Vinja har fått for seg at det er greit å suge på øreflippen min samtidig som hun maler høyt inn i øret mitt.  Det var det jeg våknet av i dagmorges.  Jeg skjønte ikke hva det var med en gang...

Nå holder de på oppe i vindusposten å leker, mye rart å se på ute. I går så de to skjærer som spankulert ute på plenen, og det var veldig spennende. De fulgte nøye med, og skulle gjerne å ha vært der å lekt med dem, he he..

Sven Erik fikk ordna båndene dems i går, sånn at jeg kan ta dem med meg ut en tur når været blir bedre.  Har ikke lyst til å ta dem med ut i regnet.  Vinja liker ikke at det regner å blåser på henne, og så er jeg litt redd for at de skal bli syke oxo.  De er ikke vaksinert mot noe enda, noe de blir om 14 dagers tid da de er 12 uker gamle. Jeg hadde ikke sett Felix på noen uker, og han var blitt så stor.  Han blir antageligvis veldig slank og lang når han blir voksen pus. For allerede nå var han lang. Vi har blitt enig om at Felix skal komme på besøk hit, for å se om disse tre går sammen.

I går dro jeg ut for å handle inn litt mat, og senere mer kattemat og sand...så da var de alene i noen timer.  Det var jo spennende å se om de gjorde noe mer ugang når jeg var borte, men de hadde vært så snille så.  Antar at de hadde ligget i sofaen å sovet det meste av tiden. Der var de da jeg kom hjem, og tittet trøtt på meg når jeg ropte på dem.

Kattungene har fått navn: Ronja og Vinja!!

 • 02.08.2009, 14:02

Etter å ha tenkt meg om en stund, og kikket på personlighetene til kattungene har jeg bestemt meg for hva de skal hete. Den helt grå har fått navnet Ronja og den andre som har hvite sokker har fått navnet Vinja.  Begge navnene hadde jeg tenkt på før jeg møtte dem, men gikk litt bort fra det.  Etter å ha kjent dem en ukes tid var det ikke vanskelig å bestemme seg for navnet.  Ronja er tøff, frekk og ei lita ugangskråke men samtidig den som dilter etter meg og vil ha kroppskontakt.  Vinja er tøff på sin måte, rampete og litt sky, men er ikke så opptatt av å koze så mye.  Begge to er lekne, og finnes ikke redde i det hele tatt. 

Til morran i dag fant de ut at soveromsvinduet mitt var veldig morsomt å sitte i, så jeg flyttet på litt blomster sånn at de fikk plass.  Der satt de lenge å fulgte nøye med et par skjærer som spaserte på gressplenen, men så kom en flue bort på vinduet og den ble det jaktet febrilskt etter en god stund.  Flua vant til slutt.....

Nå har de lagt seg godt tilrette under kontorstolen min for å sove som bare katter kan.  De er jo bare så skjønne begge to.

Det ble to frøkner....

 • 29.07.2009, 00:33

Linda og jeg dro til Etne i dag for å handle, og da tok vi med kattungene i samme slengen for å kjønnsbestemme dem + få resept på ormekur til dem.  Vi dro innom dyrlegen først, og ut fra det han kunne se så får jeg med meg to frøkner tilbake til Oslo.  De andre to var gutter, selv den minste i kullet, som Linda var skråsikker på var jente.  Under turen til Etne syntes de veldig synd på segselv, og mjauuuuuuet høyt og sårt  hele veien. En av de ble oxo så redd at den bæsjet i reiseburet......det stinket noe vanvittig når vi tok de ut.  Akkurat det gikk veldig mye bedre på hjemveien.  Lurer på hvordan det år når vi starter på en 6 timers tur tilbake til Oslo!!!

Som ekte Oslojente, og vant til å kjøre på forholdsvise breie gater og veier, var kjøreturen litt ekkel.  Veien som gikk langs fjorden var like brei som lysløypa i Østmarka. Når vi møtte andre biler utom møteplassene måtte vi rygge...... Det gikk jo selvsagt helt greit det.

Vi gikk en tur med hundene i sta, og da var vi innom stallen for å hilse på kattene.  De var høyt og laft, og løp om kapp med kaninen som oxo så sitt til å stikke ut for å lufte seg.  De var ute i stallen i bortimot en time.  Den ene kattungen klatret opp på en palle som sto etter veggen, og den svaiet litt frem og tilbake.  Da kom mor løpende med halen i været, og hun stirret på meg så på ungen o på meg igjen.  Det var som hun sa, se å få ungen min ned derfra nå med engang.  Jeg stillet villig opp jeg vøttø. Da gikk mor vekk igjen å jaktet på en stor spyflue.  Gleder meg vilt til å dra bort dit igjen i morgen.

Klatrestativet til kattene er fixet......

 • 20.07.2009, 23:46

Etter jobben i dag dro jeg opp til Tam på Alnasenteret og fikk byttet klatrestatiet til kattene.  Det var ikke noe problem å få gjort det.  Deretter dro jeg opp til Anne, hvor Sven Erik var så snill å sette det sammen for meg.  Til min store irritasjon gikk det som en drøm, ikke noe problemer i det hele tatt...!!

Linda hadde lagt ut nye bilder av kattene i dag, og jeg snooket dem til meg.  Det har jo blitt så store å fine begge to.

spell og pusene 1


Det er ikke rart at man smelter når man ser disse skjønne skapningene.  Jeg tenker på dem hele tiden, og gleder meg til jeg til jeg skal hente dem.

spell og pusene 2


Kontakta dyrlegen i dag oxo for å forhøre meg om hva jeg måtte tenke på når jeg kjører hjem med småtassene, pluss litt annen info. Damen jeg snakket med var veldig hyggelig og hjelpsom, og jeg fikk noen nyttige tips av henne.

Nytt bilde av kattungene min

 • 17.07.2009, 23:45

Linda har lagt ut nye bilder på Facebook i dag, og der var det et nydelig bilde av mine to småtasser oxo.  Jeg smeltet jo totalt når jeg så det. Jeg tenker på dem hver dag, og gleder meg voldsomt til jeg skal hente dem.

spell og pustassene mine


Må ringe til dyrlegen over helga. Det er noen småting jeg må ha svar på innen jeg drar å henter småtassene. Glad jeg ikke skal kjøre hele veien alene.... faren min skal oxo være med....da får jeg noen å prate med under veis.

Nye bilder av pusetassene mine...

 • 23.06.2009, 20:43

De har jammen vokst siden jeg så dem for en uke siden, og hjertet mitt smelter helt når jeg ser dem.  Jeg teller uker og dager til jeg dra å hente dem hjem til meg.

kattene 3

En av dem er den skjønne grå tassen foran til høyre på bildet.  Ikke rart man blir bløt om hjertet.....????


 

kattene 4

En jeg jobber sammen med sa at jeg kom til å ta helt av når de kommer hjem til meg,  jeg håper ikke det..... men jeg kan ikke love det.  Jeg har villet skaffe katt i så lang tid å endelig blir det av.

På besøk hos Felix

 • 21.06.2009, 21:16

dscf0022

I dag har jeg vært på besøk hos Felix, en vilter og uredd kattunge som nettopp har flyttet inn hos Anne og Sven-Erik. Han er bare 8 uker gammel. Han kom ut i gangen å møtte meg når jeg kom, og når jeg løftet han opp begynte han å male.  Pelsen var så bløt og herlig.  Jeg hadde kjøpt en liten gave til han, men den syntes han var litt mystisk.  Innpakkningspapiret derimot var mye mer spennende å leke med.  Når han ble sliten krabbet han opp til Anne å la seg inntil halsen hennes for å sove litt.  Han kom oxo å la seg bak bena mine i sofaen.  Nå lengter jeg i allefall etter mine to som jeg skal hente om 6 uker. 

felix 02

Ikke lett å ta bilde av dem når de er så små, for å sitte stille til fotografen har blitt ferdig med å stille inn kamera kan bli litt kjedelig.  Det ble endel bilder med halve katten, eller så utydelig at det ikke var noe å samle på.


Kattene!

 • 17.06.2009, 23:52

I lunchpausa dro jeg ut for å lufte meg litt, og tok meg en liten spasertur i gatene.  Gikk forbi Spectrum, hvor folk hadde begynt å samle seg til kveldens konsert.....Metllica syntes jeg hørte noen nevnte.  Stakk innom dyrebutikken på Lilletorvet.... egentlig bare for å kikke litt.  Skulle ikke kjøpe noe, nei da.. he he.  De hadde et bra utvalg til både hund og katt.  Tror nesten jeg var over alt å titta på det de hadde.  Likte me godt der, så jeg tror at jeg kommer til å gå dit igjen.  Jeg endte tilslutt med å kjøpe en kattehule, som kattene kan sove eller koze seg i.  Den så ut som semsket skinn, men var i stoff.  Kan vaskes i vaskemaskinen, noe som kan bære praktisk. 

Jeg syntes fortsatt det er vanskelig å komme opp med noen navn til kattene.  Fant noen her om dagen, men det var ingen som føltes riktig.  Kanskje ikke kommer til å finne noe som passer før jeg faktisk møter de to pelsballene for første gang!!

Kattenavn!

 • 14.06.2009, 00:37

Nå har jeg sitti en stund å tenkt på hva jeg kan kalle kattene mine.  Siden jeg ikke vet hvilket kjønn det er enda må jeg finne to av hver. Det skal være korte og enkle navn, som er lette å huske å si. Foreløpig har jeg kommet på disse:

Jentenavn:  Shira, Saga, Vilja o Vinga
Guttenavn:  Mio o Ask

Jeg liker alle navnene, så vi får se hva jeg lander på tilslutt.

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no