Vera Lynn Bråthen-Gylstrøm

Niende feriedag - å tegne er gøy

Skrevet 01.08.2017 klokken 21:08 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 11


Fra jeg var lita jenta har jeg syntes det var gøy å tegne og doodle.... Så fort jeg satt meg ned begynte jeg å tegne, og det er noe jeg har fortsatt med. Nå om dagen blir det vel mer fargelegging, og langt mindre at jeg tegner tegningene selv.

Jeg syntes at det var gøy å kopiere fra tegneseriene, og kunne sitte i timevis med det. Med kopiere mener jeg ikke at jeg la over, nei jeg tegnet fra bunnen av på egen tegneblokk, ved å se i tegneserieheftet. Høres det lett ut, nei ikke alltid....  Jeg brukte mye tid på å få selve tegningen så lik som mulig, men jeg ser jo nå at jeg burde ha brukt litt mer tid på fargeleggingen også... Den er ikke den beste kvaliteten akkurat, men den er som den er.....!!

Nedenfor kan du se noen av mine verk, fra noen år siden.


(Bamse - verdens sterkeste bjørn)


(Fant, for de som lurer sønnen til Lady og Landstrykeren)


(den alltid hærlige hissigproppen Donald Duck)

#kreativitet #hobby #tege #tegning #morsomt #gøy #farger #sensommer #august #tirsdag #blogg

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

11 kommentarer

I går pakket jeg bagen igen

Skrevet 23.07.2017 klokken 22:59 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 2


Nå grodde du kanskje at jeg har reist bort, for jeg har jo ferie, men nei da... Jeg pakket bagen som er full av tusjer og fargebøker, og så dro jeg til bestisen for en kveld fylt med god mat og fargelegging på høyt plan :o)) Det var nok de av naboene som trodde jeg dro bort, for bagen er stor og tung, hihi!

Fargeleggingen har kommet litt i bakgrunnen det siste året, men nå har interessen og gleden ved å sitte med det kommet tilbake igjen :o))

Som du kan se er det tusjer i alle regnbuens farger, og mange forskjellige sorter. Det finnes penseltusjer som er myke og behagelig å fargelegge med. Så har jeg også de som er hardere, og som man ikke må gni fram og tilbake på samme flekken for lenge. Gjør jeg det går fargen igjennom, noe jeg har fått erfare noen ganger!Tegning under arbeid...Det ferdige produktet, som jeg nå ser ikke er fult så nøye fargelagt som jeg skulle ha ønsket :o)) Det er ikke noe jeg får en anfall over akkurat, for det er gleden over å sitte å skravle og fargelegge sammen rundt kjøkkenbordet, og nyte en felles hobby som er det viktige :o))

Har du en hobby hvor du kan være kreativ?

#hobby #morsomt #kreativt #fargelegge #fargebok #fargeleggingforvoksne #farger #moro #sommer #søndag #juli #blogg

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Sløv, men kreativ fredag

Skrevet 30.12.2016 klokken 20:40 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 7


Det går litt i rykk og napp med søvnen her i gården om dagen... En natt sover jeg omtrent ingenting, men andre kan jeg sovne med en gang hode treffer puten, og ikke våkne før morningen kommer. Natt til i går hadde jeg en mer eller mindre søvnløs natt, og siden jeg måtte opp tidlig følte jeg meg som et slakt da alarmen gikk av. Jeg hadde noen ærend ute på formiddagen, men jeg gikk rundt som en zombie føltes det som.

Da jeg kom hjem og middagen var spist var jeg så trøtt, at jeg sovnet før jeg rakk å gå ut på kjøkkenet med tallerkenen min, zzzzzz!!!

Heldigvis har jeg sovet som en drøm i natt, og jeg følte meg ganske uvilt da morningen kom. Allikevel tenkte at det var greit å ta det litt med ro i dag, for i morgen er det Nyttårsaften å da må man være litt oppesen vettu!

Det var noen dager siden jeg hadde sittet med fargelegging, så jeg dro fram fargeboken og fargene mine å satte meg ved skrivebordet. Der ble jeg sittende noen timer å var veldig kreativ kjente jeg. Ronja kom etter en stund å ville være med, og la seg tvers over hele fargeboken å breia seg. Hun pleier å gjøre sånn når hun vil ha oppmerksomhet 😺På denne tegningen har jeg brukt alt jeg har av fargeblyanter, tusjer og glitterpenner for å få fram morsomme effekter. Det er ikke så lett å få fram alt sånt når man tar bilde av tegninger, men litt kan man da se :o))På denne tegningen har jeg brukt for det meste tusj, og litt glitterpenner... Når jeg ser på nettet på andre som har gjort de samme tegningene som jeg har gjort, så ser jeg at de lager fine bakgrunner å fyller ut tegningen så fint. Jeg har prøvd det, men jeg får det dessverre ikke til. Derfor ender jeg som oftes opp med å bare fargelegge det som er ferdig tegnet, og dropper frihåndstegning!

Nå har jeg tent lys i alle lyktene mine, og det har litt en ordentlig koselig stemning i stua :o))

#søvnløs #søvnproblemer ##sove #sliten #zoombie #kreativ #fargelegging #fargeleggingforvoksne #johannasjul #fargeblyanter #tusj #glitterpenner #ronja #katt #blogg

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7 kommentarer

🎨 Kreativitet på høyt plan og god mat 🍝

Skrevet 10.04.2016 klokken 15:24 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 14


For de av dere som stikker innom bloggen min, vet jo at jeg elsker å drive med fargelegging. Ikke i bøker ment for barn, men litt mer detaljert enn som så. For tiden er det britiske Johanna Basford sine bøker jeg jobber i. Hun har fine og detaljerte tegninger, som både frustrerer og gleder den som holder på med dem.

Det partiet jeg holder på med nå i boken "På havets bunn" eller Lost Ocean som den heter på originalspråket, er ikke så veldig pirkete. Det betyr at man kan bruke tusjer som ikke er fine liner (tynne), men som er litt bredere tupp på. Som jeg har fortalt tidligere er dette mentalt avslappende, og gir meg ro i kropp og sjel 😍

I går tok jeg med den svarte bagen min full av tusjpenner og fargebøker og dro til Anne. Der benket vi oss rundt kjøkkenbordet på hver vår side. Vi prater med hverandre og med oss selv som om den andre ikke var tilstede, knis!! Ovenfor er de tegningene jeg jobbet med i går. Skipet var nesten ferdig da jeg kom, så jeg gjorde det ferdig ganske raskt. Det var hodeskallen som sto i sentrum det meste av kvelden og utover natten 🌛

Anne disket opp med en enkel pastarett, som var suuuuuper god. Jeg har for vane og kjøpe pakker med gryterett, men Anne hadde kjøpt pastasaus som hun blandet inn i kjøttedeigen. Den varianten hun hadde var full av smak, noe jeg liker veldig godt. Vi tok en en pause ut på kvelden for å se på Gladiatorena på STV4. Et program hvor 4 utfordrere får prøve seg mot muskuløse jenter og gutter (gladiatorer) i forskjellige øvelser. Veldig spennende. Mens vi så på det ble det kaffe og rester av Klin Kokos kaken Anne bakte for en stund siden. Den var litt tørr på utsiden, men når det ble skjært bort var den helt grei, nam nam!

Når man sitter sånn å skravler og koser seg, ja da får klokka 7 milstøvlene på seg. Før jeg viste ordet av det var klokka blitt 01:30, og det var på høy tid for meg å komme meg hjem til pelsdottene mine.Jeg hoppet rett i køya med en gang jeg kom hjem, men jeg slukket ikke lyset. Satte på tv'n å kikket litt på den en stund. Frk. Vinja Lillepuzdatter kom med en gang jeg satte meg i senga, og hun lå først litt oppå bena mine, før hun kom å krabbet inn i armkroken min. Da slo jeg like godt av lyset, og det var ikke lenge før både pus å matmor sovnet 😻

Da jeg kom til meg selv på morgenen i dag, lå Vinja fortsatt ved siden av meg... Hun hadde nok ikke ligge der hele natten, kjenner jeg henne rett. Det ble litt morgenkos før vi startet på dagen.

Siden jeg har vært så trøtt og uopplagt de siste dagene, har jeg ikke hatt noen energi til å lese andre blogger. Etter en sen frokost så tok jeg med meg kaffekoppen og gjorde nettopp det. Om jeg får lest alle innlegg for de siste dagene? Nja, det får jeg nå se på.....

Ha en fortsatt fin søndag kjære venner med og uten blogg 😄

#lørdag #kreativitet #fargelegging #tusjer #fargebok #påhavetsbunn #gøy #pastarett #gladiatoreane #klinkokos #kake #kaffe #blogg #katter #vinja #kose

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

14 kommentarer

Dette har jeg gjort i dag

Skrevet 28.03.2016 klokken 00:48 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 17


Jeg har ikke helt klart å våkne i dag, dels for at jeg ikke klarte å komme meg i seng i går/dag tidlig og så var det denne sommertiden da som også har rotet det til i hode mitt. Derfor bestemte jeg meg for å ta livet helt med ro i dag, og gjøre minst mulig.. Vel, av fysiske aktiviteter da!!

​Etter at kattene hadde fått sitt morgenstell, og jeg min frokost fant jeg fram fargeboka mi og tusjene. Jeg spredde alt ut over skrivebordet mitt, så det var ikke plass til noe annet. Vel jeg trodde det, inntil pusene gjerne ville være med mamsen sin. Jeg ryddet litt plass på den ene enden av bordet, og Ronja la seg godt til rette  på plassen og sovnet. Hun malte seg selv i søvn, og nesten meg også 😻Denne tegningen hadde jeg allerede begynt på i går, men det var en del igjen på den. Jeg holdt på med den ganske lenge før jeg var fornøyd,og kunne si meg ferdig med den.Denne tegningen var ikke like detaljert, så den brukte jeg ikke like lang tid på. Det som tar tid med disse tegningene er ikke alltid selve fargeleggingen, men mer det at jeg blir sittende lenge å studere hvilke farger jeg skal bruke. Noen ganger er jeg fornøyd med fargevalget, mens andre ganger føler jeg at jeg har bommet helt. Disse to her er jeg ganske fornøyd med, men jeg ser jo at jeg burde ha brukte andre farger noen steder. Jeg kan ikke gjøre noe med fargevalgene mine nå, for tegningen er ferdig.

Når jeg sitter sånn å fargelegger tenner jeg gjerne litt røkelse og setter på litt meditasjonsmusikk, men i dag droppet jeg musikken. Hode mitt følte sterkt for stilhet!

#fargebok #fargelegging #tusj #farger #avslappende #meditere #røkelse #musikk #fargevalg #sommertid #trøtt

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

17 kommentarer

Kreativ lørdag

Skrevet 13.02.2016 klokken 12:18 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 10


Nå har jeg akkurat vært på besøk hos Galleri Frodith for å se på alle de flotte bildene hun har valgt ut til fotoutstillingen, se HER. Jeg virkelig storkoste meg med alle de flotte bildene som var på utstilling. Jeg ble jo også veldig stolt over at hun hadde plukket ut 3 av mine bilder også <3

Like før jeg gikk fra jobb i går begynte det å snø lett, og det har det fortsatt med igjennom natten. Det har resultert i at naturen igjen har fått på den hvite vinterkåpen, ikke den tjukkeste av dem men likevel.  Nå blir det å hente fram vinterstøvlene fra hylla igjen... Helt ærlig så syntes jeg i grunnen at det har vært veldig deilig å kunne gå i joggeskoene igjen


Som jeg har fortalt tidligere så er jeg veldig glad i å sitte med fargeboka mi, og være kreativ. Ettersom tiden har gått har jeg skaffet meg en del forskjellige tusjer, og når jeg skal ha de med bort for å være kreativ andre steder, så har nettet blitt veldig fult. I går bestemte jeg meg for å se om jeg kunne finne en bag eller veske til en rimelig pris, som jeg kunne bruke til dette formålet.

Nede i Oslo Sentrum kunne jeg ikke finne noe, vel jeg fant noe men hadde ikke lyst til å betale så mye for det. Jeg skulle innom Bryn for å handle inn litt til helgen, og da stakk jeg opp om Morris i 2 etg. Der fant jeg denne svarte bagen til 299,-. En pris jeg syntes jeg kunne betale.


Med en gang jeg kom hjem måtte jeg prøve om jeg fikk plass til alt sammen, og det gjorde jeg. Vel, det vil si at jeg fikk plass til alle tusjene mine, som er det jeg bruker nå for tiden. Jeg har også mye fargeblyanter, men de har jeg pensjonert for tiden da jeg syntes at det blir penere og jevnere med tusj. Tror kanskje at jeg hadde klart å få plass til de to store etuiene med fargeblyanter også hvis jeg ville ha de med.

Den siste tiden har jeg ikke vært så kreativ med fargelegging, men i dag skal jeg være det sammen med Anne. Da benker vi oss på hver vår side av kjøkkenbordet og strør om oss med fargebøker og tusjer, og vi har like mye begge to så det blir ganske fult, hehe!! Når vi holder på med det så har ikke kattene våre lov til å komme opp på bordet, selv om de prøver så godt de kan. Da blir det bare kaos... Mine blir nok litt fornærmet, for de mener at de har full rett til å være med :o))

Vi pleier også å lage god mat, og i dag blir det kyllingfilé fylt med hvitløkssmør og ris som tilbehør. Jeg får helt vann i munnen bare av å tenke på det, nam nam...

Ha en strålende lørdag folkens :o))

#fotoutfordring #foto #challenge #galleri #frodith #kreativ #bag #morris #fargelegging #tusj #fargeblyanter #katter

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10 kommentarer

Frustrerende

Skrevet 28.01.2016 klokken 12:36 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 6


Jeg lurer på hvorfor tiden har begynt å gå så vanvittig fort? Dette er noe jeg spesielt har lagt merke til etter Nyttår.

Planene for det som skal gjøres i løpet av en dag, både på jobb og hjemme, er klare allerede på morningen. Allikevel er det ikke unormalt at noe må skyves på til neste dag, frustrerende!!

Ble litt inspirert av Frodith som tegner så fine tegninger og legger ut på bloggen. Dette skal altså forestille meg når jeg er litt frustrert, hehehehe 😉

#frustrert #tidsklemme #rekke #nårikke

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 kommentarer

Kreativ lørdag med Taco

Skrevet 24.01.2016 klokken 12:23 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 6


De siste 3 årene har Anne og jeg møttes de fleste lørdager for å sitte og prate, og lage god mat. Jeg ble hekta på fargelegging for ca 2 år siden, og i fjor så fattet Anne også interresse for denne kreative hobbyen. Så nå er det det dette vi driver med på lørdagskveldene. Begge to har jo alltid syntes at det var gøy å tegne og fargelegge, og når man kommer over disse flotte bøkene til Johanna Bashford og Millie Marotta er det jo helt topp.

Jeg har testet ut både fargeblyanter og tusjpenner for å se hva jeg liker best, og jeg har kommet fram til at jeg liker tusjen best. Da blir fargene sterkere og klarer.... I tillegg må man være mer nøye, for gjør man feil med tusj kan man ikke bare viske det ut igjen. Feil gjør man jo, noen ganger mer enn andre...


Både Anne og jeg jobber ut fra samme boken for øyeblikket, og vi hadde faktisk kommet like langt.. Begge hadde igjen litt på en tosiders tegning da vi satte oss ned, og ble ferdig med den samtidig. Når vi sitter sånn på hver vår side av kjøkkenbordet, prater vi med oss selv og hverandre... Noen ganger er det mest med oss selv, da det blir kommentert om hmmm, passer den fargen her eller skal jeg bruke den i stedet kanskje, heheh!!


Det var egentlig meningen at jeg skulle ha vært hos Anne forrige lørdag på Taco, men da var jeg allerede blitt dårlig med feber å alt det som fulgte med. Da Anne spurte meg om jeg ville komme denne lørdagen tidligere i uken, var formen min ganske dårlig enda så vi ble enig om å flytte det til meg i stedet. Noen ganger er det jo sånn at man kanskje ikke orker å dra bort, men man orker å ha besøk hjemme hos seg selv. Nå skal det sies at jeg ikke så ille i går, men ble fortsatt fort sliten når jeg skulle gjøre noe.

Jeg valgte å steke opp to pk med karbonadedeig til Tacoen, for da kunne jeg bruke det som ble igjen til middag i dag eller i morgen. Anne liker best skjell og jeg lomper, så da ble det ja takk begge deler i går. Det var en god stund siden jeg spiste Taco, og da syntes jeg at det smaker veldig godt. Bare så synd at man blir så fort mett!!


Dette er tegning no 2 som vi begge begynte med og ble ferdig med. Det litt artig å sammenligne tegningene etter at vi er ferdig, for det har vel ikke hendt en gang at de har blitt helt like. Vi bruker stort sett samme farger på tegningene, men det er veldig skjelden at vi setter dem sammen på like måte.


Jeg ble også nesten ferdig med tegning no 3, det er bare igjen borden rundt tegningen. Den har jeg tenkt til å ta nå på formiddagen, kanskje! Jeg syntes ikke bildet viser fargene ordentlig, og den virker litt tam. Originalen har sterke fine farger, og med felter av glitter for effektens skyld. 


Da Anne skulle dra hjem sånn en gang etter kl 01:00, hadde tåka begynt å komme sigende. Det var ikke så veldig ille da, men ca en halvtime senere da jeg hadde ryddet opp å skulle legge meg kunne jeg ikke se over gaten lenger. Det har ikke blitt noe bedre i løpet av natten, for jeg kan fortsatt ikke se mer enn noen få meter ut av vinduet. Temperaturen holder seg heldigvis på minussiden, så vidt, og jeg håper virkelig at det fortsetter sånn. Begynner det å smelte eller i verste fall regne blir det veldig glatt, og nesten umulig å bevege seg utendørs.

Nå skal denne damen se ferdig herrestafetten, og nyte en eller to kopper kaffe. 

#lørdag #kreativ #fargelegging #fargebok #fargeblyanter #tusj #taco #skjell #lomper #karbonadedeig #tegning #tåke #mildere #minusgrader

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 kommentarer

Nå begynner det å skje noe

Skrevet 22.04.2015 klokken 22:53 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 6


Det begynner å bli en stund siden det ble bestemt at Oppsal Senter skulle oppgraderes, og samtidig skulle det bygges blokker på toppen av senteret. Når flere etater og utbyggere skal bestemme å ikke klarer å bli enig om hvor mange parkeringsplasser det skal være, hvor mange leiligheter, hvor høye blokkene skal være m.m., ja da tar det tid å komme i gang.

I siste OBOS-blad ble prosjektet nevnt, og til uken skal det være informasjonsmøte hvor man får vite litt mer... Noen tegninger på hvordan leiligheter blir, har jeg skjønt ikke er klare enda. De kommer senere.

Anne og jeg tenkte at vi skulle ta oss en tur bort for å være med på informasjonsmøte. Hun kunne nok tenke seg å flytte tilbake til gamle trakter, og jeg har jo også veldig lyst på en ny leilighet som slipper å pusses opp. Vi får se hva jeg bestemmer meg for når jeg endelig får se leilighetene.Når jeg ser på utformingen av blokkene så ligner det veldig på de som har blitt bygd på Lørenskog, der Anne bor. Det er vel den stilen som de går for nå om dagen. Det ser jo veldig fint ut på tegningen, og den store åpne arealet mellom blokkene.

Offentlig transport middel som t-bane går rett på andre siden av gaten, så man har ikke langt å gå hvis man skal på jobb eller avsted et annet sted.

#oppsal #senter #nybolig #leiligheter #obos #informasjon #møte #informasjonsmøte #transportmiddel #t_bane #offentlig

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 kommentarer

Fargelegging for voksne

Skrevet 17.03.2015 klokken 22:36 | Kategori: Kreativitet | Kommentarer: 4


For en tid tilbake la det ene søskenbarnet mitt ut bilde på Instagram av en "Fargeleggingsbok for voksne", og jeg ble egentlig ganske fasinert av det da. Så glemte jeg hele greia igjen inntil denne uken hvor jeg leste om det igjen et eller annet sted. 

Jeg er og har alltid vært veldig glad i å tegne og fargelegge, så dette tenkte måtte være et fint tidsfordriv som kunne rive meg litt vekk fra tv skjermen. Bildene som man skal fargelegge er veldig detaljert og gir en frie tøyler til å bruke de fargene man vil. Tenkte først at jeg skulle prøve med tusj, men etter å kjent på papiret så tror jeg det blir bedre resultat med fargeblyanter.

Mange syntes sikkert at dette er et veldig barnslig tidsfordriv, dem om det... Jeg kommer iallefall til å kose meg i mange timer med dette, for det er jo så gøy.

Jeg kjøpte to forskjellige bøker, en med forskjellige dyremotiv og en med hagemotiv. Det finnes andre bøker fra bl.a. Mandala med tilsvarende motiver, så her er det fritt fram :o)

#fargelegging #bøker #dyremotiv #hagemotiv #voksne #gøy #interessant #tidsfordriv #fageblyanter #tusj

Signatur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

hits