hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Jeg lengter såååååå

 • 30.01.2014, 17:05


Det er jo ingen hemlighet at jeg ikke er sånn veldig glad i vinteren og kulden..... Både jeg og kroppen min trives best når gradestokken ligger litt opp på pluss siden, og ikke sånn som nå hvor alt er hvitt og minusgradene går opp å ned hele tiden. Det meste av dagen i dag har det snødd ganske bra, har jeg kunnet se fra vinduene på jobben.


(Arkivbilde, tatt 2009 i Botaniske Hage)

Jeg lengter noe vanvittig etter sol og varme, og så må jeg ikke glemme lange lyse kvelder hvor man kan sitte ute helt til man MÅ gå å legge seg. Bare det at det blir lysere ute hjelper veldig på kjenner jeg, for da har man inntrykk at man får så mye mer ut av dagen. Det begynner så smått å bli lysere både om morningen og kvelden så vi går helt klart den rette veien. Noe annet som som også er veldig deilig å tenke på er at snart banker helgen på :o))

Nå snur jeg nesen hjemover, og kanskje kommer det et innlegg til litt senere i kveld :o))

Det knirker og knarker

 • 30.01.2014, 00:49

Dette kalde været vi har gjør at kroppen min ikke fungerer helt som den skal... Den er stiv og støl hver eneste dag, og det er slitsomt. Når jeg kommer hjem om ettermiddagene er jeg så sliten at jeg for det meste bare sitter å halvsover fram til jeg skal legge meg....

At vi er lite med folk på jobben og masse å gjøre påvirker også formen en god del.

I dag har leddene mine vært ekstra såre og vonde, og etter jeg hadde spist litt slang jeg meg på senga for å slappe av litt. Sovna momentant og kom til megselv for litt siden. Pusene lå tett inntil meg da jeg våknet å hadde ikke mye lyst til å stå opp.

Jeg må ha sovet hardt for telefonen min hadde ringt 3 ganger uten at jeg hadde hørt noen ting.

Problemet nå er at jeg er lys våken, når jeg burde ha ligget langt under dyna og sovet skjønnhetssøvnen min.... Forhåpentlig vil øyelokkkene bli tunge igjen ganske snart...

Til alle med lakenskrekk, ha en fin natt og til resten god natt!!!!

Lunch treff

 • 28.01.2014, 23:15

I dag var jeg forberedt på å stikke ned i kantina for å kjøpe meg et par skiver brød og litt pålegg til lunchmat, som jeg igjen tenkte å spise foran pc'n mens jeg jobbet.

Så plutselig tikket det inn en sms fra Terje som lurte på om jeg ville lunche med ham i dag. Det var akkurat det jeg trengte, og jeg viste at det ville være mye mer hyggelig enn å sitte å jobbe mens jeg spiste ;o))

For en stund tilbake åpnet Waynes lokalene sine i 1 etg på jobben. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle stikke innom en tur, men som så mye annet blir det bare med tanken.

Terje satt allerede der, men det var litt kjølig ved det bordet han satt så vi fant et annet bord litt lengre inn hvor det ikke trakk så mye fra døra. Det ble en dobbel latte på meg og en foccacha med pesto og motcarella, kjempedigg.

Når man sitter sånn å skravler å har det koselig går tiden så innmari fort, og før jeg viste ordet av det måtte jeg bare bryte opp for å gå opp å jobbe igjen,

Ute har det snødd ganske bra det meste av dagen, og om det var vanskelig kjøreforhold i går så ble det ikke noe bedre i dag. Det var i grunnen nesten litt verre, for det var ikke mye som skulle til før bilen dro ut på det lurvete føret.

Jeg begynte dagen med å spa foran garasjeporten, og det samme måtte jeg gjøre da jeg kom hjem igjen også. Vaktmesteren hadde vært ute å måkt, men det hadde kommet en haug igjen. Heldigvis var ikke snøen så tung så den var lett å få unna.

Ronja har vært en ordentlig koseklump i kveld... Først lå hun en stund oppe på bordet ved siden av meg, og så flyttet hun seg over i fanget mitt. Der breiet hun seg skikkelig å lå i over en time.

Jeg var litt frossen før hun kom å la seg, men hun varmet meg opp ganske bra å det tok ikke lange stunden innen jeg sovnet... Hun pleier vanligvis ikke male så høyt, men i kveld satte hun i gang med en ordentlig kvern som var skikkelig hypnoserende. Jeg sovna tvert inn jeg vettu!!

Er fryktelig sliten i kveld så det blir nok ikke så veldig lenge til jeg krabber under dyna i kveld kjenner jeg. Det er mye å gjøre på jobben, og i dag kjente jeg virkelig på at det ble litt for mye for de små grå gitt!!

Ha en fortsatt fin kveld, god natt!!

Snøkaos på veien

 • 28.01.2014, 00:23


Det er veldig merkelig at så fort det kommer noen snøfiller, så kan folk plutselig ikke kjøre bil lenger.... Nå skal ikke alle tas under en kam, for de fleste oppfører seg eksemplarisk i trafikken. Så har man de som ikke er i stand til å kjøre normalt i det hele tatt.Jeg bor jo litt oppe i høyden over Oslo, og på sideveiene her var det ganske lurvete å veldig glatt... Det samme skjer hver gang snøen kommer, ingen viser hensyn til hverandre og BARE skal FRAM uansett om det er plass til det eller ikke. Det er ganske smalt her oppe med høye fortauskanter som det er umulig å komme opp på for å slippe noen fram.

Når man kommer ovenfra så er det ingen biler parkert på den siden av gaten, og da presser alltid de som kommer den veien seg fram. Noen ganger så pass agressivt at de tvinger de som kommer nedenfra til å rygge, med de konsekvensene det innebærer. Når de da skal prøve å komme i gang igjen blir de mange ganger stående å spinne i bakken uten å komme noen vei. I dag tenkte jeg at jeg skulle være snill å slippe fram en rekke som nedenfra, men hva skjer? Jo, da sto det en idiot bak meg som begynte å tute for at jeg slapp dem fram. Jeg kjente at jeg begynte å koke, og hadde mest lyst til å hoppe ut av bilen å konfrontere vedkommende... Det skjedde ikke, dels for at jeg besinnet meg, så var det ikke plass å komme ut av bilen og på toppen av det hele så snødde det så fælt at jeg ville blitt våt i håret :o))

Det har snødd ganske tett hele dagen i dag, med bare et lite opphold utpå ettermiddagen, før det igjen begynte på igjen. Det har blitt endel varmere ute også, og nå ligger det på - 3C mot - 6,5C til morran i dag. Iflg yr.no så skal det fortsette å snø hele denne uken, men til helgen blir det varmgrader og litt regn før det igjen blir litt kaldere igjen.

På tide å komme seg i seng og få seg noen timer søvn, før man igjen må avgårde på jobb igjen.... Disse dagene syntes jeg nesten bare består av jobb og så hjem for å være våken en liten stund før det er på tide å sove igjen....

Ha en riktig god natt, blogges :o))

Nei så mørkt det ble

 • 27.01.2014, 23:01

Jeg hadde akkurat satt meg ned etter middagen for å slappe av litt, og lese igjennom avisen... Plutselig sa det klikk å så ble det helt stille og fryktelig mørkt i hele leiligheten. Først trodde jeg det var bare hos meg, men etter å ha famlet meg fram til soveromsdøra hvor arbeidslampen henger, kunne jeg få litt oversikt. Det var mørkt i blokken på oversiden og nedersiden, men ikke hele veien nedover på andre siden av gaten.

Utrolig hvor stille det ble.... Ingen elektriske apparater av noen art å høre hos meg eller hos noen andre, og etterhvert ble det nesten ulidelig. Jeg har en liten DAB radio som går på batteri, og jeg måtte sette på den for å få litt lyd for å overdøve stillheten. Det høres kanskje rart ut, også for meg for jeg er veldig glad i stillheten men det er når den er selvvalgt.Jeg dukket inn i skapet å hentet ut t-lysene mine å begynte å tenne opp i alle lyslyktene mine... Det ble liksom ikke helt greit å bare ha arbeidslampen som lyskilde når jeg skulle forflytte meg fra rom til rom.

Strømmen var borte nesten en time, og med den trekkfulle leiligheten jeg har så begynte det å bli småkjølig inne etterhvert. Derfor var jeg veldig glad når den omsider kom tilbake vet 20:00 tiden. Nå har varmen kommet tilbake inn i veggene, og mine veldig kalde fotsinger har blitt varme igjen :o))

Strømbrudd er noe som skjer fra tid til annen, og man får kanskje være takknemlig at det kom på kvelden å ikke på morningen når man har dårlig tid å skal på jobb.

Hafslund var kjappe til å sende ut en mail for å informere om hva som hadde skjedd og at de jobbet med saken :o))

Ikke noe lazy sunday i dag

 • 26.01.2014, 17:46


For første gang på veldig lenge våknet tidlig, ved 8 tiden, i dag morges... Syntes det var litt tidlig å stå opp, og lå en halvtime sammen med Vinja i armkroken å lyttet til stillheten. Vinja malte så hypnoserende at det var nesten så jeg sovnet igjen, men da sto jeg opp så ikke det skulle skje :o))

Ute dalte det ned noen store putevar av snøfnugg, og det har det fortsatt med største delen av dagen.

Jeg laget meg frokost å satte meg i stua foran tv skjermen for å se på utsendelsen fra Marcialonga i Italia, og der var ble det mye rødt, hvit og blått øverst på resultatlisten. Vinneren ble Simen Østensen, som rykket fra og fikk en relativt stor luke som holdt helt opp alle bakkene og i mål.

De fleste har tatt ned belysningen sin på balkonger i hager, men det har ikke denne damen her... Her har det lyst i rødt, blått, grønt og orange siden jeg hang de opp før jul 2012. Meningen var jo at jeg skulle ta de ned i januar 2013, men tenkte at det ble så mørkt ute på balkongen at jeg lot de være der. Det var jo selvfølgelig veldig iøyenfallende, men jeg hadde ikke råd til å ha en elektriker her for å sette opp en utelampe. Lampa er jo ikke så dyr, men elektrikeren skal ha mellom 6000 - 7000 kr for jobben.

I desember i fjor kjøpte jeg noen nye ledlys med hvit ledning og blanke pærer med gulaktiktig lys. I dag bestemte jeg meg for at de fargeglade lysene skulle ned å de andre opp, og sånn ble det. Jeg kledde godt på meg å satte i gang. Det var jo lett å bytte dem, og det var gjort i løpet av noen få minutter. Kattene syntes jo at det var veldig festlig å leke med ledningen som lå på gulvet, og som rørte på seg etter som jeg hang de opp. På et tidspunkt måtte jeg jage de unna sånn at de ikke ødela ledningen. Litt mer diskre dette her, ikke sant?Når jeg var ferdig med lysene dro jeg fram støvsugeren å fikk opp noe rusk og kattehår som hadde samlet seg på gulvet. Jeg følte veldig for en kopp med kaffe, og siden jeg hadde så godt med tøy på satte jeg meg like godt ut på balkongen en stund. Ronja og Vinja surret rundt bena på meg og lekte og småsloss.... Det endte opp med at de begynte å løpe etter hverandre i vill fart ut og inn, hehehe!!I uka som har gått har ikke formen vært helt på topp, og rengjøringen som var planlagt har ikke blitt noe av.... I dag derimot har jeg hatt all verdens energi, og kroppen føltes helt med på notene så både støvsugeren og moppen har fått jobbe hardt i dag. Jeg kjenner det i armene og ryggen, men ikke sånn at det er noe å bekymre seg for.

På tide å komme seg opp av godstolen å lage seg litt middag...., blogges :o))

#marcialonga #balkong #ledlys #støvsuger #rengjøring #katter #snø 

Når mor plystrer...

 • 25.01.2014, 22:57

video:vinja liker plystring


For en stund siden gikk jeg rundt å plystrert mens jeg holdt på med noe i heimen, og plutselig oppdaget jeg at Vinja begynte å oppføre seg litt rart. Hun strøyk seg inntil bena mine å mjauet høyt, kastet seg ned på gulvet å rullet rundt og sår bort til meg for å få kos igjen.

I dag bestemte jeg meg for å filme henne, men nå er det jo sånn at når man tar fram et kamera så oppfører ikke dyret seg sånn som det pleier å gjøre. Litt oppvisning ble det da for kamera :o))

Plystringen min er vel kanskje ikke all verden :o)) 

Sveisen fixet...

 • 25.01.2014, 16:40

I dag måtte denne dama opp litt tidligere enn vanlig på lørdagene, for jeg hadde time hos frisørdamen til å klippe og farge etterveksten min. Sistnevnte var blitt så stor at den minnet om en 4 felts motorvei. Håret mitt hadde vokst ganske mye siden jeg var og klippet meg sist, bare noe dager før jul så det var virkelig på tide.

Ute var og er det en skikkelig sur vind som får - 5C grader til å virke dobbelt så mye, så det var bare å pakke på seg masse varme klær så man ikke skulle bli kald.Jeg har brukt Studio Style Frisør på Oppsal i mange år nå, og kunne ikke tenke meg å gå noe annet sted. Den første frisøren min sluttet i fjor, for å begynne med andre ting så nå er det sjefa sjøl som forsøker å få orden på lokkene mine. Ikke så lett det, men hun klarer det med glans :o))Sjefen sjøl i full sving med en annen kunde :o))Ikke så værst dette her vel? Jeg er nå i allefall fornøyd med resultatet, kort og snertent som jeg liker det :o)) Jeg tenkte først at jeg ville gå ganske lys igjen, men det ble bare en fargenyanse lysere på etterveksten. Neste gang er det på tide å legge inn noen striper igjen, så da får vi se hvilke farger jeg velger... Det er noen uker til å bestemme seg på :o))Når jeg var ferdig hos frisørdamen tok jeg meg en tur innom Nille på Oppsalsenteret for handle noen småsaker.... Det er blitt trist å gå igjennom senteret syntes jeg for det er helt dødt der. Bare noen få pensjonister som sitter enten på kaffebaren eller hos bakeren. Ikke er det noen butikker der heller som drar folk, og nå var det også opphørssalg hos bokhandelen som har vært der omtrent fra senteret åpnet på 60 tallet. Det skal bli et nytt senter, men når det blir er ikke godt å vite. De høye herrer i kommunen og en eller annen etat krangler om hvor høye boligblokkene skal være og hvor mange boenheter det skal være. For det er ikke bare senteret som skal bygges om, nei det skal også bli noen flere blokker der.

De nye naboene oppe i 3 etg holder på å borre og slipe i leiligheten så det går igjennom marg og bein..... Hvis det er noe jeg syntes er utrolig irriterende er borring, og pusene mine er heller ikke spesielt begeisteret. De ligger oppe i klatrestativet å kikker opp mot taket med ørene bakover. Jeg håper inderlig at de ikke skal holde på til langt utover kvelden, for lørdagene og søndagene mine er hellige å da vil jeg ikke forstyrres av mye bråk.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld, blogges!!

#frisørdame #hårklipp #hårfarge #hair #haircut #studiostylefrisør #oppsal #oppsalveien #nille #kaldt #ettervekst 

En lang og slitsom uke er over

 • 25.01.2014, 01:14

Det er ikke alltid at jeg tar meg tid til å ta en ordnetlig lunch... Den siste tiden har det blitt til at jeg har tatt meg en snartur i kantina og kjøpt med meg mat, som jeg igjen har spist foran PC'n mens jeg har skummet igjennom overskriftene i en avis eller mens jeg har jobbet.

I dag følte jeg veldig for å lufte hode mitt, og det var heldigvis ikke like kaldt på formiddagen som det har vært, så jeg tok meg en aldri så liten rusletur omkring i Oslo's gater. Det snødde store lette snøfiller som la seg på kinn og brilleglass, som kilte noe vanvittig...Jeg bestemte meg for å stikke en tur innom Foto Video for å sjekke ut den siste versjonen av Pentax Optio WG-3 kamera. Det er et allværskamera, somman kan ta bilder under vann og som tåler sterk kulde. Jeg har en eldre versjon, og var veldig nyssgjerrig på hvordan de nye var. Dessverre så hadde de ikke kamera inne, men fyren viste meg et Olypus kamera, men det var ikke det som interresserte meg. Derfor gikk jeg derfra og ut i snøværet igjen.

Ute på plassen ved Glassmagasinet var det tydeligvis januarslipp på mennesker som skulle få deg til å støtte en eller annen organisason, eller som skulle selge noe. Tror jeg telte 8 stk som sto eller vandret rundt der. Jeg ble ikke stoppet av noen av dem denne gangen....Jeg hadde helt glemt at det lå en Indiska butikk rett nedenfor Glassmagasinet, men da jeg så det styrte bena mine meg rett inn med en gang. Jeg elsker jo bare å omgi meg med lysglass, og gikk nesten å siklet inne i butikken. Det var jo noe jeg hadde lyst på i rundt på alle hyllene, men jeg klarte å være bestemt å handlet ingenting.... I dag!! Alikevel er jeg ganske sikker på at noen glass kommer til å pryde heimen litt lengre ut på våren :o))

Tiden fram til arbeidsdagen var slutt gikk veldig fort, og jeg må jo innrømme at det var godt å kunne gå hjem å vite at to fridager venter... Det er det som er så flott med fredagene, man vet at man har to hærlige dager til rådighet hvor man ikke behøver å sette noen alarm til å kime iltert. Nå ja, jeg kan nok ikke sove til langt ut på dagen i morgen, for jeg har time hos frisørdamen til klipp og fjerning av en fylkesvei med ettervekst!

Når jeg kom hjem ventet to pusetasser på meg, og nærmest klatret oppover bena mine for å vise at de var glad for at jeg var hjemme. De er noen ordentlig mammadalter og flyr i bena på meg så fort jeg reiser meg opp for gå et annet sted i heimen er de der. Når jeg går å legger meg på kvelden løper Vinja føre meg inn på soverommet å hopper opp på senga. Der sitter hun å venter til jeg har lagt meg, og så legger hun seg inntil ryggen eller bena mina :o))

Hver enste kveld denne uka har jeg vært megafrossen og har sittet med den tjukke VIF jakka mi på og et pledd over meg. Varmen har jeg ikke fått tilbake før det begynte å bli på tide å komme seg i seng. I kveld har jeg også vært frossen, men fikk heldigvis tilbake varmen litt raskere.... Jeg har til og med kastet VIF jakka mi allerede....

På tide for denne dama og krabbe under dyna, blogges :o))

Ble så kald

 • 22.01.2014, 23:11

På veg hjem fra jobben i dag ble jeg så vanvittig gjennomkald at jeg ikke har klart å få varmen ordentlig tilbake enda. Nå har jeg ligget langt under dyna en lang stund, og det begynner sakte men sikkert å rette på seg.Alt verker fra halsen og ned, noe som er gaanske vanlig når jeg blir kald. Alikevel er det lenge siden jeg har vært så ille som i kveld. I tillegg til at det er kaldt er luften veldig rå, og det forverrer saken bedtraktelig. I morgen er en ny dag og da er det nok mye bedre igjen. Greia er vel at jeg ikke bør være ute for lenge i dette været.....

I lunchen i dag måtte jeg bare ut en tur for å lufte meg litt, og fikk for meg at jeg skulle stikke en tur ned på Oslo City for å rusle litt der. Begynte på toppen hos Clas Ohlsson og jobben meg nedover. Hos Kitchen hørte jeg en kjent stemme, og der sto jammen min tidligere kollega og venn T som nettopp hadde handlet litt.

Vi skulle ha møttes for lenge siden til en lunch, men tiden har bare ikke strukket til for meg. Jeg har ikke kunnet ta meg noen lengre luncher den siste tiden. Vi sto å snakket en stund før vi ruslet sakte opp mot jobben min. For at vi skulle få pratet litt mer sammen ble han med opp på jobben. Vi stakk innom Barista'n og kjøpte en latte som vi tok med opp.

Jeg hadde en del ting å få ferdig før jeg gikk fra jobben, så jeg satt til kl 17 for å bli ferdig. Fikk ikke tatt alt, men det som hastet mest. Det andre tar jeg i morgen ;o))

Nå skal jeg se på resten filmen Solstorm på HBOnordic før jeg tar kvelden.

Ha en fortsatt en fin kveld, blogges!

Nøklemani

 • 21.01.2014, 22:03

Vinja har en ting for nøkler, og når hun ser en liggende må hun bare ha den. Noen ganger kan de by på litt problemer, når jeg skal ha den "der og da".

Når jeg kom hjem fra jobben i dag så lå nøkkelen til mine gode gamle skjenk oppi sengen min. Vanligvis pleier jeg å legge den ned i skuffen i gangen, men sist jeg var inne i skjenken så la jeg den på foten av lampen. Hadde tenkt til å flytte den, men glemte det helt bort.

I dag hadde hun tydeligvis vært oppe på skjenken å rusla litt mens ikke var hjemm, og funnet nøkkelen. Da måtte hun selvsagt ha den... Heldigvis for meg så hadde hun bare tatt den med seg inn i senga denne gangen, og jeg var rask til å få den ned i skuffen.

Like før jul hadde jeg også glemt å legge den ned, og da var den søkk borte.... Jeg leita overalt i flere dager, men til slutt fant jeg den under teppet i stua. Hadde jeg ikke trådt akkurat der den lå ville det nok ha gått enda lenger innen jeg fant den!!

Aldri kjedelig med nysgjerrige og lure puser i heimen :o))

#katt #vinja #nøkkel #cat #key #skjenk

Lang dag..

 • 20.01.2014, 22:59

Nå sitter jeg godt innpakket i godpleddet mitt med tjukk jakke og fryser så tennene rister i munnen. Litt min egen skyld det da... Etter at jeg hadde spist middag så sovnet jeg med Vinja i fanget med bare en tynn genser på meg. Da er man dømt til å begynne å fryse når man våkner. Hjalp ikke mye at Vinja varmet opp bena mine heller....

Nå skal jeg smyge meg ut av teppet for å lage meg en stor varm kopp med te.

Det var mye å gjøre på jobben i dag og ikke så mange på plass, så det var nok å henge fingrene i. Jeg forsøkte å komme meg igjennom mailene våre, og med så mye varierende arbeidsoppgaver som det var der tok det mye lenger tid enn jeg trodde.

Jeg satt og jobbet til kl nærmet seg 17:30, men da måtte jeg bare gi meg... Armene mine var litt såre og slitne av all tastingen. Av den grunn blir pc'n avslått i kveld, og nettbrettet får gjøre jobben. Jeg stakk innom posten og hentet det nye BuyPass kortet som jeg måtte bestille her om dagen. At posten våres flyttet inn i butikken var jeg jo ikke så happy for, men jeg ser jo fordelen når det er åpent så lenge som butikken. Nå slipper man å stresse hjem for å rekke åpningstiden lenger ;o))

Ha en fin kveld videre, blogges ;o))

Huff da...

 • 19.01.2014, 20:39


Ronja har mast og mast i hele dag om å få gå ut, og når jeg lukker opp døra for å slippe henne ut flyr hun å gjemmer seg... Når jeg går å setter meg igjen sprinter hun bort til døra å sitter å jamrer seg og småprater irritert, og når jeg reiser meg forsvinner hun igjen. Tilslutt løp hun ut, og jeg smalt igjen døra... Dette var mens jeg satt å spiste middag i stua... Glemte hele pusen jeg gitt, og skvatt etter en stund av noen rarer skrapelyder på døra.

Det var ikke før jeg sto borte ved balkongdøra at jeg så at hun satt der ute.... Hun hadde kanskje vært der ute i ca 20 minutter så det var ingen fare, for frøkna har en veldig tjukk pels å hadde klart seg veldig bra hun.Når hun kom inn igjen var hun megakosete og nesten klatret opp i fanget mitt å mjauet og malte noe voldsomt. Jeg hadde selvsagt kjempedårlig samvittighet og koste ekstra mye med henne, og jeg tror jammen hun skjønte at jeg hadde hadde dårlig samvitthet også å unyttet seg av det. Jeg lot henne gjøre det. I lang tid etterpå lå hun oppå bena mine å så på at jeg strikket. Nå har lillegullet lagt seg sammen med søsteren i senga mi, og sover skjønnhetssøvnen sin :o))Jeg har fått strikket noen runder på teppet mitt i dag, men det er nok noen omganger igjen innen jeg er ferdig med det. Jeg trodde først at jeg snart var ferdig, men når jeg målte så jeg jo at det ikke stemte. Da er det bare å ta noen runder hver kveld da....

Har fått med meg 3 episoder av min nye favoritt-serie Continuum på HBOnordic, og dermed gjenstår det bare 3 episoder av første sesongen. Hørte nylig at det ikke er lenge til sesong 3 kommer, og da hadde det vært greit å være oppdatert på de eldre episodene :o))

Huff, nå begynte jeg å fryse igjen.... På tide å få i seg noe varmt å drikke, blogges!!

#strikke #søndag #pus #katt #continuum #teppe #ronja

Lazy sunday

 • 19.01.2014, 12:31


Det er akkurat hva jeg har tenkt til å ha i dag... Det er sport på tv, og strikketøyet ligger klart ved siden av å om ikke lenge har jeg tenkt til å ta fatt på noen omganger. 

Akkurat nå ser jeg på NRK's repotasje fra den fæle brannen i Lærdal, hvor mange har mistet hjemmene sine i natt. Jeg får helt gåsehud når jeg ser ødeleggelsene, og tenker på hvordan de må ha hatt det mens det sto på som verst. Mange har mistet alt de eier vil jeg tro, men heldigvis så har ingen liv gått tapt. 

I går var jeg hos Anne på middag sammen med Kine, og vi fikk servert lasagne m/salat til... Det smakte veldig godt, men jeg klarte nå heldigvis å begrense meg og spiste ikke alt for mye. Anne hadde igjen litt snoop fra jul, og det kom på bordet litt senere sammen med en deilig sjokoladekake. På fredagen hjalp jeg henne å få montert på foten på den nye tv'n sånn at den kunne brukes, og tidligere på dagen i går tok Kine å montere tv bordet. Anne har hatt lyst til å snu sofaen sin for å åpne opp mot vinduet, og siden vi var 3 relativt sterke damer på stedet så tok vi fatt å gjorde det. Da det var gjort fant hun ut at det nok ikke var så fint alikevel, og sånn er det noen ganger. Dermed tok vi tak i sofaen å fikk den tilbake til sin opprinnelige plass :o))

jVOXwKgQqD

Jeg var hjemme igjen ved midnatt, og da var det full fest hos naboen over.... Det var ikke noe problem for meg, for jeg var ikke trøtt i det hele tatt å satt meg en stund for å se på tv. Etterhvert flyttet jeg meg inn i senga for å se på tv en stund til, og da fikk jeg besøk av Vinja som gjerne ville ligge inntil meg å kose seg. Når klokka nermet seg 03:00 begynte øyelokkene å bli litt tung, og jeg slo av lyset å sovnet med en gang. Festen hos naboen var ikke over enda, men musikken var litt dempet betraktelig å jeg kunne knapt høre den lenger. Det hadde ikke vært noe problem når det sto på for fult heller, for er jeg trøtt så sovner jeg uansett jeg :o))

Når jeg kom til megselv igjen ved 10:30 tiden hadde det begynt å snø igjen.... Jeg er i grunnen fornøyd med den mengden vi har fått, og tenker at nå holder det for ei stund. Temperaturen holder seg rundt - 4 og 5 C grader å det er jo helt greit for da vil snøen holde seg tørr og fin. For det verste som kan skje er at det kommer mildvær å snøen blir til speilblank is, og det er umulig å komme seg ut av døra uten å dette over ende.Vinja er litt molefunken i dag, for matmora måtte fram med saksa i dag for å klippe bort en stor tove ved halen hennes... Hun får vanligvis ikke tover, og er supernøye med å pusse å vaske pelsen sin. Jeg fikk ikke bort alt i denne omgangen, for frøkna ble litt småirritert å dasket til meg med poten. Har tatt med meg både saks og børste inn i stua, og når hun kommer for å kose så tar vi en liten børste og klippesesjon igjen...

Nå venter strikketøyet på meg, og skal jeg bli ferdig med dette teppet en gang må jeg ta noen omganger hver gang :o))

Ha en fortryllende søndag, blogges :o))

Så var det hælj igjen

 • 18.01.2014, 12:51


I går klarte jeg noe jeg ikke har gjort på lenge....., sovne i godstolen å ikke våkne før klokka 06:00 til morran i dag. Var jo så stiv å støl at jeg nesten ikke kom meg opp av stolen, og jeg kunne helt klart å blitt der et par timer til men syntes det var greit at kroppen fikk ligge ordentlig en stund før jeg måtte opp. Jeg våknet ikke før kl 11, og det var mye senere enn jeg hadde håpet jeg skulle... Hadde satt alarmen på, men har ikke hørt den!Det har snødd i mange dager nå, og har kommet en del også. Det snødde da jeg sto opp, men nå har det gitt seg litt... For litt siden så det ut til at det skulle klarne opp men det lar nok vente på seg. Det har heldigvis blitt litt mildere og i dag er det ikke mer enn - 4C noe som er ganske greit egentlig.

 

Jeg er så innmari stolt av Asalean min som fortsatt står like fin som da jeg fikk den 19.12.13. Det har aldri hendt meg tidligere, og jeg sendte nettopp et skrytebilde til naboen å hun svarte med å si at hennes ikke var like fin. Jeg har vært meganøye med å vanne den ca hver 3 dag avhengig av hvordan jorden har vært. Kan hende jeg ikke har vært like flink med det tidligere, men jeg vet jo hvor sarte denne planten er å skal ikke ha store temperatursvingninger når den flyttes fra butikken/garneriet til den pakkes ut igjen.

I går hadde jeg en avtale med Anne om å komme opp til henne etter jobb, for å bli med å hente den nye tv'n hennes. Det var fredag og da er det vanligvis mye trafikk ut av byen, men i går var det ekstra ille. Folk som skulle hjem fra jobb, til fjells, til hytter og de som jobber i Oslo i uken og skal hjem. Jeg brukte litt over 30 minutter igjennom tunnellen å opp til Helsfyr, men da var tålmodigheten min oppbrukt å jeg svingte av å kjørte opp forbi Tveita og videre mot Furuset for å kjøre ned igjen på motorveien der. Det vant jeg nok masse tid på, for den veien var det ikke kø i det hele tatt.

Etter å ha hentet Anne dro vi bort på Metro for å hente tv'n hos Jernia, som har utlevering av varer bestilt på komplett.no. Den var ikke så tung men uhåndterlig for en person alene. Vel hjemme hos Anne løftet vi av den gamle tv'n fra opphenget på tv bordet å fikk skrudd av opphenget. Huff da, det fulgte jo ikke med noen skruer som passet til den nye tv'n til det opphenget, og ingen var å oppdrive hos Anne. Enden på visa ble at vi dro bort på Elkjøp hvor hun kjøpte et nytt tv bord, som tv'n står på og ikke henger på. Det var makent til det jeg har, faktisk, og kostet ikke så mye.

Etter å ha kjørt Anne tilbake hjem dro jeg hjem til megselv igjen.... Klokka var nesten 20 innen jeg var hjemme igjen, og jeg var sliten og sulten siden jeg ikke hadde spist noenting siden kl 12. Orket ikke å begynne med noe varm mat så sent på kvelden, og tok bare et par skiver med brød mens jeg koste meg med QuisDan på NRK.

Kattene ville så gjerne ut på balkongen i sta, og det fikk de jo..... De hadde det som plummen i egget å satt på hvert sitt klatrestativ å så på bilene nede i gaten, som sto å spant og ikke kom av flekken. Det samme hver gang det kommer snø det. Så begynte naboen over å spa vekk snø fra gulvet sitt, og lagde mange rare lyder. Da ble det veldig skummelt å inn forsvant begge to igjen, hehehe!!

Ha en fortsatt fin lørdag folkens, om det er foran tv'n skjermen for å se sport eller dere skal ut i de fine vinterværet, blogges!!

#snø #lørdag #asalea #tv #kø #elkjøp #katt #metro #jernia #komplett.no 

Det snør og snør

 • 17.01.2014, 00:11

Som det laver ned med snø, og det har det gjort i flere dager nå. Etter hva jeg hørte på værmeldingen så skal det vist fortsette noen dager til, i større og mindre grad.

Jeg var en liten tur ute i lunchen, men så vanskelig det var å gå pga all snøen og saltet som lå på fortauet. Jeg med mitt vonde kne sleit noe voldsomt og jeg kjente godt at det ikke var helt fornøyd.

Det er så deilig å tenke på at det igjen er fredag i morgen, og to dager med sove uten noen forstyrrende alarmer.

Anne ringte meg i sta og fortalte at hun hadde kjøpt nytt tv. Hun kan hente det på Metro i morgen og lurte på om jeg kunne hjelpe henne. Esken er stor og tv'n tung så det et ikke så lett å ordne det alene.

Sitter å ser på en god gammel film på HBOnordic med James Stewart og Doris Day, som heter The man who knew to much. Har sett den før, men det er så god at den kan sees flere ganger.

Er ikke så lenge til den er slutt, og da skal jeg krabbe under dyna og få meg noen timer søvn.

Ha en riktig god natt, blogges :o))

Sand i øya

 • 14.01.2014, 23:51


I går var jeg veldig trøtt og sliten, så når jeg gikk å la meg var jeg langt inn i drømmeland nesten før hodet traff puta. For først gang på noen dager så sov jeg igjennom hele natten uten å våkne før klokka ringte, og det var bare så godt.

Formen var ikke helt på topp alikevel for jeg hadde litt feber og øynene mine føltes som om jeg hadde sand i dem. De har svidd og brent hele dagen igjennom. Verst var det når jeg var på opplæring fra kl 9 - 12 i et rom med tørr og dårlig luft, å som jeg sleit for å komme meg igjennom timene. Det minner veldig om klasserommet på barneskolen for så mange - mange - mange - mange år siden.Det var kommet en del snø i løpet av natten, og snødde lett fortsatt da jeg dro på jobben til morran i dag. Det var fortsatt kaldt ute, ca - 8, men positivt at det var blitt noen grader varmere. Den fine tørre snøen som kom å la seg i gatene gjorde det ekstremt glatt enkelte steder, og man måtte følge med å være våken når man kjørte nedover. 

Jeg blir så innmari forbanna på disse dustene som ikke gidder å feie av taket på bilene sine!! Kjørte bak en sånn en, og det var som å kjøre i en snøstorm å jeg så nesten ingenting. Det virker så lenge de ser selv så er det ikke så farlig med de som kjører bak :o((Da opplæringen var over trengte jeg å komme meg ut i frisk luft, og tok lunchen min ute.... Jeg rusla bortover Youngstorget og opp Torggaten uten noen plan for hvor jeg skulle henne. Gamle Eldorado kino i Torggaten ble for en stund tilbake gjort om til en gigantisk bokhandel. Jeg hadde ikke vært inne å kikket enda, og bestemte meg for å gjøre det i dag.

Når jeg gikk rundt der med store øyne å så hadde jeg mer følelsen av at jeg var på bibloteket og ikke i en bokhandel. Jeg trodde kanskje at det hadde vært en del mennesker der, men jeg følte meg litt ensom å skvatt da en mann plutselig sto å så på en bok bak en hylle, hehehe!! Det ble et par bøker med meg hjem :o))Jeg bare digger Karin Brunk Holmquist og måten hun skriver på... Fra før har jeg tre bøker hun har skrevet, og som er en fornøyelse å lese. Man blir sittende med et smil om munnen og å bare kose seg igjennom bøkene hennes. Gleder meg virkelig til å ta fatt på denne!I fjor kjøpte jeg min første bok om Tirsdagsdamene og ferden til Lourdes... En bok som jeg trodde skulle være helt anderledes enn forventet på en positiv måte. Nå har det kommet to bøker til, og jeg var fristet til å kjøpe den siste også men syntes ikke at jeg kunne bruke penger på det nå. Den vil finnes i bokhandelen når jeg har lest denne.

Tilbake på jobben igjen var det mer enn nok å henge fingrene i så dagen bare løp av gårde...., og før jeg viste ordet av det var det på tide å gå hjem igjen. Det kom fortsatt litt snø, men ikke så mye at det la seg noe serlig. Jeg stakk innom Rema og kjøpte med meg litt middag innen jeg kjørte hjem igjen.Pusene har alt tatt kvelden og ligger rett ut oppe på klatrestativet, og det blir ikke før jeg gjør det samme... Ligger rett ut altså, men ikke oppe i klatrestativet, knis!! Har vært så frossen i kveld, og har sittet godt innpakket i en lunt og godt pledd siden jeg var ferdig med å rydde bort etter middagen.

Ronja er så spretten om dagen og snakkesalig at jeg ler høyt av henne innimellom.... I dag har hun holdt på noe voldsomt, og løp hit og dit å hoppet og spratt noe voldsomt. Såpass mye at hun fikk med seg Vinja, og de endte tilslutt opp med å løpe igjennom hele heimen å lekte.

Nei folkens, nå tar denne damen kvelden, natta :o))

Det startet ikke så bra

 • 13.01.2014, 21:48


Slo jeg av PC'n tidlig i går? JA
Fant jeg fram det jeg skulle ha på meg i dag? JA
Satte jeg alarmen til å ringe tidlig i dag? JA
La jeg meg tidlig? JA
Sovnet jeg med en gang? JA
Fikk jeg sove igjennom hele natten? NEI
Hva var årsaken til det?

Jeg våknet igjen sånn ca 01:30 i natt med skikkelig magesmerter, og måtte bare løpe ut på toalettet.... Det stoppet dessverre ikke med den ene gangen nei, og jeg endte med å trimme meg igjennom de neste 2,5 timene før det roet seg ved 04:00 tiden på morningen. Jeg skjønte jo da at jeg ikke kom til å orke å stå opp så tidlig som først planlagt å satte alarmen fram en time. Dessverre så var jeg nok så trøtt og sliten etter all løpingen at jeg ikke hørte alarmen å sov helt fram til kl var nesten 8. Det var ingen god start på den nye uka...

Det ble en hektisk dag på jobben, og til tider følte jeg det kokte litt oppe i hode men det var kanskje greit. På den måten glemte jeg at jeg ikke følte meg helt i slaget!! Formen er nå nesten tilbake til normalen, bare litt slapp og sliten men etter en god natt søvn så har det vel rettet seg igjen.


(arkivbilde)

Det har vært ganske kaldt i dag, og det var ikke mye fristende å kle på seg å gå ut i dag, brrrr!! Jeg vet at det er et helt normalt vær for årstiden, men det betyr jo ikke at jeg behøver å like det? Skal jeg være ærlig så trivdes jeg veldig godt når det var bart på bakken og noen varmegrader ute. Jeg hadde egentlig tenkt å stikke ut en tur i lunchen i dag, men jeg frøys inne å da orket jeg ikke tanken på å gå ut.

Da jeg skulle hjem på ettermiddagen hadde det i tillegg begynt å snø, og blåse litt så det virket enda kjøligere enn gradene viste (-10 C). Jeg pilte avgårde sånn at jeg skulle slippe å være ute for lenge sånn at jeg skulle bli kald og stiv i kneleddene mine. Stakk innom Rema og kjøpte kyllingkjøttdeig og et glass med Saritas Korma som jeg laget til middag.

Nå skal jeg hente meg en stor kopp kaffe og se en episode eller to av Continuum på HBOnordic :o))

Ha en fortsatt fin mandagskveld folkens :o))

Alt ordner seg for snille jenter

 • 12.01.2014, 21:08


Jeg fortalte tidligere at jeg hadde sittet oppe til langt ut i de små timer for å få koblet meg på HBO nordic, uten å få det til.... Helt fra jeg sto opp igjen ut på formiddagen verket jeg etter å begynne å klå på tv'n for å få det til å fungere, men jeg klarte å styre meg til klokka nermet seg 16 eller der omkring. Da klarte jeg ikke mere.

Det tok meg eksakt 5 minutter å ordne det, og det var så enkelt at jeg blir nesten litt forbanna over at jeg ikke skjønte det før. Jeg viste jo at jeg måtte logge meg på PC'n for fylle ut en kode som aktiviserte tv'n, men fikk ikke hode med meg til hvorden jeg skulle gjøre det. Som sagt så er det ordna, og jeg har allerede begynt å utforske litt av utvalget. Først så jeg på den gamle klassikeren Fletch med Chevy Chase..., som jeg husket som veldig morsom men ikke fult så mye nå lenger!!

Så gikk jeg over til serier, og endte opp med å se på en som SciFi het Continuum. Det er en Canadensisk produksjon hvor handlingen begynner i år 2077, hvor 7 personer var dømt til døden å skulle henrettes. En av de dødsdømte er en forsker, tror jeg, og han sendte seg selv og de 6 andre (kriminelle) tilbake i tid til året 2012. En ung politikvinne forsøkte å stoppe dette, men ble sendt sammen med de 7 andre tilbake til vår tid.

Serien handler om hvordan hun jakter på de andre og om hvordan hun skal klare å komme seg hjem til sin tid, hvor hennes mann og sønn befinner seg. Foreløpig har jeg bare sett 3 episoder, men kjenner at jeg har blitt hekta allerede :o))

#continuum #tvserier #hbonordic #samsung #smarttv #canada

Taco kveld

 • 12.01.2014, 13:26


I går hadde jeg besøk av Anne, og vi hadde bestemt at vi skulle kose oss med Taco til middag... Anne hadde vært inne på Matprat og funnet en oppskrift på taco saus fra bunnen, og det hørtes så spennende ut at vi bestemte oss for å prøve det.I stedet for å bruke kjøttdeig av svin eller okse så valgte vi kyllingkjøttdeig.... Fremgangsmåten var veldig enkel, man steker kyllingkøttdeigen med en hakket løk og noen hvitløksbåter, så har man i røde bønner og en boks med hakkede tomater + en revet gulerot. Kryddres med chillipulver, oregano, paprike, salt og pepper. Det var anne som sto for kryddringen, men jeg tror det var det som ble brukt.

Det var utrolig godt, og ikke altfor sterkt... Jeg liker jo at det er litt spark i sausen jeg da, men ikke så mye at jeg må drikker litervis med vann for å komme meg igjennom måltidet. Det å bruke kylling i stedet for vanlig kjøttdeig gjør også at man ikke blir så innmari stinn i magen, noe som er veldig positivt :o))

Anne hadde vel bestemt seg for å dra rett over midnatt, men så begynte jeg å surre med Smart tv'n min.... Jeg skulle vise hvordan den fungerte å det man kunne gjøre med å bruke app'er og logge seg på nettet. Så enkelt skulle det ikke være, for alle steder jeg forsøkte å gå inn måtte jeg logge meg inn på Samsung kontoen min. Det gikk jo selvsagt ikke...

Når jeg ble igjen alene klarte jeg selvsagt ikke å la være å klå på tv'n, og tilslutt klarte jeg å få Samsungkontoen min til å fungere etter at jeg byttet passord. Det som ikke fungerte var å få registrert meg og begynt å bruke HBOnordic som har mange filmer og serier på lager. Jeg holdt på med det helt fram til kl 03:30 uten å få app'en på tv til å virke. Det var frustrerende siden jeg fikk PC, telefon og nettbrett til å virke.... Jeg klør i fingrene etter å gå inn igjen for å prøve igjen, men jeg skal styre meg en stund til å heller kose meg med sporten på tv.

Ha en fortryllende fin dag videre, blogges :o))

#taco #søndag #smattv #samsung #mat 

Nok en strålende dag

 • 12.01.2014, 12:29


Sola er framme, gradestokken viser - 10C og det ligger et fint lite teppe med snø på bakken..., med andre ord en knalldag ute her i Oslo :o)) Jeg var en kjapp tur ute med litt søppel og ble bare stående en liten stund å nyte det fine været.Sola har ikke kommet så veldig høyt på himmelen enda, men det spiller jo ingen rolle så lenge den er der å lyser opp. Jeg burde kanskje ha slengt på meg litt mer klær å tatt meg en liten tur, men jeg er så sigen og trøtt i kroppen at jeg tror jeg skal nyte dagen med strikketøyet mitt og sport på tv.

At jeg er trøtt er helt selvforskylt siden jeg satt oppe til over 03:30 i natt... Det har seg sånn at jeg har et TV som jeg kan logge meg på nettet, og laste ned forskjellige app'er for å se film mm. I går kveld skulle jeg vise Anne alle disse duppedittene + at jeg etter at hun hadde dratt forsøkte å regisrere meg på HBO nordic for å kunne se filmer og serier.

Først kranglet jeg en evighet fo å få logget meg inn med Samsung-kontoen min, men etter å ha kranglet en stund fikk jeg det til etter at jeg hadde endret passord. Men å få HBO nordica til å fungere måtte jeg bare gi opp, og gå å legge meg. Jeg fikk lastet ned app'n på både telefonen og nettbrettet, men tv'n er forsatt et mysterium. Foreløpig har jeg klart å la være å gå inn for prøve igjen, men det varer vel ikke lenge før jeg må inn å klå igjen tenker jeg.

Både naboen og jeg har like planter ute i oppgangen, men dessverre så ser min mer pjusk ut enn hennes.... Hvis du er i tvil så er den øverste min :o)) Jeg har vannet og puslet om den som hun har, men alikevel så er den ikke like fin. Det er håp, for den begynner å komme med mer blader her og der... Til orientering så er ikke bladene så gule som de virker på bilde, det var lyset som gjorde det!!

På tide å fylle opp kaffekoppen, noe som trengs for å holde øyelokkene åpne i dag :o))

Snø + minusgrader = sant

 • 11.01.2014, 13:13


Da jeg slo opp mine blå glugger i dag var klokka allerede blitt 10:30, og for første gang på nesten en uke følte jeg meg helt utvilt :o)) I gjennom persiennen kunne jeg se at det var ganske lyst ute, og trodde først at det var sola.... I stedet var det kommet noen få cm med snø ute.Gradestokken har landet på en plass mellom - 3C og - 4C noe som betyr at vi får lov til å beholde snøen en stund... Yr sier at vi skal få litt mer i natt, men vi får se!!I går hadde jeg en avtale med Anne om å dra en tur til Strømmen etter jobben... Det var tomt for tørrfór til kattene hjemme så jeg dro først innom Alna senteret og kjøpte en sekk på 6 kg, og da har jeg en god stund fremover :o))

Det sto bom stille ved Helsfyr så jeg svingte av der å kjørte opp mot Tveita og så ned igjen mot Alna, noe som var en smart trekk. Der var det ikke kø i det hele tatt så jeg brukte ikke lang tid på å komme meg dit heller.Årsaken til at vi skulle på Strømmen var at vi begge to, sånn er det når man har lik smak, ville kjøpe flere av disse lysglassene. (ekstremt dårlig bilde, men men) Kjøpte to stk på lørdagen, og fant ut at de passet helt perfekt til Black Design lysestakene jeg har på veggen. (2 i stue, 1 i entreen og 1 på kjøkkenet) Siden glasset ser ut til å være knust så blir det et veldig flott skinn i dem når man tenner te-lyset :o))

Jeg fikk også tak i "Tunisiske heklenåler" og kjøpte i de tre vanligste str jeg bruker.... De heter nok noe annet her disse heklenålene, men jeg vet ikke navnet. Jeg har noen prosjekter på gang som disse skal brukes i, men som jeg sa for en dag eler to siden så må jeg bli ferdig med strikketeppet.

Var en snartur oppom Hansen & Dysvig for å se om de hadde grå overkapper til stuevinduet,men dessverre så hadde de ikke det. De hadde heller ikke noe alternativ jeg kunne bruke, men de får vel inn noe mer når alle julevarene har blitt pakket bort. Det var en del av det som lå der enda!!

Før vi dro hjem igjen dro vi innom Rema for å handle littegranne... Jeg var skrubbsulten og kjøpte en mini-pizza og litt ost som jeg kunne ta til middag + litt potetgull o.l. til i kveld. Anne skal komme hit om noen timer og da skal vi lage taco til middag. Hun hadde funnet en oppskrift på saus fra bunnen av, og vi tenkte at vi skulle forsøke oss på det i stedet for ferdiglaget :o))

Nå må jeg svinge meg rundt å rydde litt og ta en runde med støvsugeren, for jeg møtte noen hybelkaniner som hadde litt vel store :o))

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

Sensasjon

 • 11.01.2014, 12:36


Ja, for det er nemlig det :o)) Torsdag før jul kom en representant fra styret i Borettslaget rundt å leverte ut blomster til alle beboerne. Noe som er en veldig hyggelig ting de gjør hvert år, men hver gang jeg pakker opp synker hjertet mitt langt ned i magen. Under alt papiret befinner det seg en asalea igjen som alltid avgår ved døden i løpet av jula eller i allefall rett etter.

Jeg bestemte meg for at i år skulle jeg være meganøye med å vanne den som den skulle, altså druknes ca hver 3 dag, og det har jeg gjort. Den har blitt plassert i kjøkenvinduet, det eneste rommet hvor jeg ikke har på noen varme. Som du kan se av bilde så ser den helt fantastisk ut :o))  Jeg er så fornøyd for at jeg har klart å holde liv i den så langt :o))

Så strikker vi litt

 • 09.01.2014, 22:54


Så var jeg altså i gang igjen med strikkingen, og det var jammen på tide.... Strikketeppet som jeg begynte på i september er enda ikke ferdig, og jeg må bare bli ferdig med det innen jeg setter i gang med et nytt prosjekt. Har hatt litt lett for å begynne på det ene prosjektet etter det andre uten å fullføre det jeg holdet på med, og ender da opp med mange plastposer med uferdige håndarbeider som er sånn ca halvferdig...Det er som man kan se noen omganger igjen før jeg kan si meg ferdig med teppet, men hvis jeg er flink å strikker litt hver dag så vil det nok snart være klart.

I går kjøpte jeg meg et hekleblad med mange interresante oppskrifter, men jeg er jo totalt dust når det gjelder å lese å forstå en oppskrift. Derfor slang jeg PC'n i fanget på kvelden å søkte på nettet, å fant hekleguri en fin håndarbeidsside med videosnutter som viste hvordan de forskjellige teknikkene skulle gjøres. For meg som er ordblind var det helt toppen, og jeg hadde ingen problemer med å forstå hvordan jeg skulle gjøre det :o))

Jeg heklet ganske mye for noen år siden, duker og gardinkapper m.m., og det ble til slutt for mye for armene mine etterhvert så jeg måtte legge det vekk for en stund. Det har bare blitt sånn at jeg aldri har kommet helt i gang igjen, men nå kjenner jeg at gløden har kommet over meg igjen. Så snart jeg har blitt ferdig med teppet mitt skal jeg ta heklingen opp igjen :o))

Hver eneste kveld har jeg vært frossen og trøtt, men i kveld er det verst gitt.... Jeg har hatt store problemer med å sove hver eneste natt denne uken, men i natt til i dag hadde jeg størst problemer. Sovnet først med en gang jeg la hode på puten, men så våknet jeg igjen ganske raskt å da var det umulig å få sove igjen. Etter å ha ligget å slitt en lang stund satte jeg meg opp å slo på tv'n, og på et tidspunkt utpå morningen gled jeg inn i drømmeland. Problemet var bare at det var litt for sent, jesp!!

Det er i grunnen godt at det er freddan' i morgen, sånn at jeg har et par dager å komme meg på....

Ha en fortsatt fin kveld, blogges!

Trøtt i tryne...

 • 07.01.2014, 22:33


Vanligvis pleier jeg å sovne ganske raskt når jeg først kommer meg i senga, noe som kanskje kommer av at jeg sitter oppe litt vel lenge. I går kveld var jeg ikke trøtt i det hele tatt, når jeg egentlig burde ha lagt meg. Da ble det selvsagt til at jeg ble sittende en stund å se litt på tv før jeg krabbet under dyna, og da var jeg trøtt....Så fort kroppen var lagt i vater, og jeg pakket dyna godt rundt meg ble jeg lys våken igjen... Ikke hadde jeg på tv'n og ikke var det noe generende lys noe sted som holdt meg våken. Jeg la meg på ryggen og begynte å tenke kroppen avslappet sånn at jeg skulle sovne, men heller ikke det hjalp det spor. Til slutt satte jeg meg opp i senga å slo på tv'n å satt å glante på en eller annen film til jeg sovnet engang utpå.... Så ikke på klokka, for da hadde jeg bare blitt mer stresset, men det føltes ikke som om jeg hadde sovet særlig lenge når klokka lagde en masse ulyder på nattbordet, jesp!!

Jeg kom meg igjennom arbeidsdagen uten alt for store problemer, og stor sett ingen problemer med å holde øynene og motivasjonen oppe. Det var først når jeg kom hjem igjen at jeg merket at det ikke var all verdens overskudd igjen i kroppen. Etter middagen så spratt jeg opp med en gang og for ut på kjøkkenet for å rydde opp, før jeg ble for dorsk til å gjøre det :o))Dagen begynte ganske grå med tåke/dis i luften, men utpå dagen klarnet det heldigvis opp... Da jeg tilfeldigvis kom til å kikke ut av vinduet, ble jeg blendet av sola som hadde bestemt seg for å kikke fram en liten stund :o)) Klarværet har fortsatt, og akkurat nå ser jeg månen utenfor stuevinduene mine!

Ronja fortsetter å være ekstremt trassig og rampete om dagen.... I dag hang hun i vinduskarmen til balkongdøra for at hun ville ut, og da jeg gikk bort for lukke opp døra sprang hun inn på soverommet mitt. Selv om det var neste 7 varmegrader syntes jeg ikke det er noe godt å ha døra åpen, så jeg lukket den igjen. Så fort jeg fikk baken ned i stolen han hun i vinduskarmen igjen. Til slutt tok jeg henne på armen å bar henne ut på balkongen og lukket døra, og lot henne være der en god stund. Da hun kom inn igjen var frk Lillepuzdatter fornøyd å ville ikke ut igjen.... Mens alt dette pågikk satt søsteren på toppen av klatrestativet, oppunder taket, og fulgte nøye med mens hun pusset og vasket pelsen sin.

Det er på tide å ta fram strikketeppet mitt igjen å gjøre det ferdig.... Siden det ikke er så veldig mye igjen er det jo greit å komme i gang igjen, for jeg har lyst til å begynne å hekle igjen. Har tenkt lenge på at jeg skulle lage et duksett til stua, og kanskje en overkappe til stua i grått. I kveld er jeg for trøtt og uopplagt til å begynne med noe, men jeg håper at jeg er mer våken i morgen sånn at noe kan bli gjort da :o))

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld, blogges :o))

Må skryte litt

 • 06.01.2014, 20:49


Når jeg hadde bursdag 1. juledag fikk jeg dette fine bursdagskortet av venninnen min Anne, som jeg syntes var så flott. Jeg hadde tenkt til å ta bilde av det å legge ut når jeg fikk det, men så glemte jeg det helt bort. Når julepostmappen ble lagt ned i helgen kom jeg på det igjen. Syntes hun er flink, og fortjener litt skryt for det tar tid å lage et sånt kort.

Hun har egen blogg, sjekk den ut, og jeg sier hun skal legge ut bilder av det hun har laget på bloggen sin.... Håper hun gjør det, for det hun lager er så fint :o))

Vips så var det hvitt

 • 06.01.2014, 20:27


I dag har jeg hatt en feriedag, noe jeg virkelig trengte etter helgens jobbing. Hele formiddagen var det ganske mørkt ute, og den lille stipen med klarvær på himmelen over Manglerud forsvant ganske raskt igjen.

Jeg satte meg til å lese litt å la i grunnen ikke noe mer merke til været, for det regnet og var ikke noe trivelig i det heletatt. Så plutselig syntes jeg det ble lysere ute, og trodde kanskje det var klarvær på gang. Å nei da, da snødde det digre putevar som raskt la seg på bakken. Snøen blir vel neppe liggene så lenge for ute er det nesten 4 varmegrader... Helst så hadde jeg sett at det ikke hadde kommet noe i det hele tatt, men det er jo den tiden på året så vi slipper vel neppe unna litt snøvær i ny og ned. Jeg får vel kanskje være takknemlig for at det ikke er så ille som borte i USA for tiden.Pga mildværet vi har så står Erikaen min i balkongen like fin som da jeg satte den ned i høst :o))

Ronja har vært en ordentlig rampejente i dag, og jeg måtte bli sint på henne noen ganger.... I stedet for å stoppe opp for ta inn at hun ikke får lov til å gjøre en ting, så stripper hun bort til meg med kulerund rygg og småprater så glad som bare den. Hun ser så morsomt at det er veldig vanskelig å fortsette å være bestemt, men jeg gjør så godt jeg kan!!

De nye naboen i 3 etg har begynt å flytte inn i dag, men jeg klarte å motså fristelsen til å stå i vinduet å glane. Jeg innrømmer det gjerne, jeg var nysgjerrig, men klarte å styre meg, hehehe!! Jeg har ikke hilst på dem enda, men vet at det er et voksent par med en hund.....

I tre dager holdt jeg på søymfare nettet etter en ny header, og først i dag fant jeg noen jeg likte. Valget falt tilsutt på den du ser på toppen her selv om det ikke helt var det jeg så etter, er jeg fornøyd!! Det kan nok hende at jeg endrer på det igjen, vi får se :o))

Siste rest av jula er ute

 • 06.01.2014, 00:04


Jeg klart til slutt å motivere meg selv opp av stresslessen og fikk tatt ned alle julegardinene å samlet sammen dukene.... Det ble med en gang mye lysere inne når alt det røde i vinduene ble borte. Etterpå virvlet jeg rundt med støvkluten og støvsugeren for å jage bort noen hybelkaniner og annet støv som hadde samlet seg. Det var ikke så ille så det var egentlig ganske raskt gjort.Jeg ble veldig fornøyd med de nye kjøkkengardinene mine og kappen, fra Hansen og Dysvig... Det er de første gardinfagene jeg kjøpt til rommet på over 10 år, så nå var det virkelig på tide. Det var ikke noe galt med de andre jeg hadde, men inni mellom trengs det en forandring.Jeg er like fornøyd med de nye stuegardinene også, fra Black Design, men dessverre var de litt vel korte.... Det oppdaget jeg ikke før jeg hadde strøket dem og hengt de opp, men det går det ann å fixe litt på senere. Det er noen cm med brettkant som jeg kan sprett opp å legge ned å da blir det ikke så ille alikevel. Før jeg dro ut for å handle glemte jeg helt å måle opp til en overkappe, så nå får den gamle hvite duge en stund til. For noen år siden bestemte jeg at jeg ville ha gardiner ved hver av stuedørene også, for at det skulle virke litt lunere inne i stua.... De grå kappene over kjøpt jeg i går på KID.

Før jeg fikk kroppen opp av stolen på formiddagen vurderte jeg sterk å vente med å skifte gardiner og duker. Stolen fanget den såre og stive kroppen min så mye at det var ganske vanskelig å motivere seg til å komme i gang. Nå som alt er ferdig er jeg veldig glad for at gjorde det :o))

Jeg var så sikker på at jeg kom til å brenne en haug med te-lys i jula og kjøpte inn et passelig lager, men så viste det seg at jeg ikke har brukt like mye som jeg trodde. Nå sitter jeg igjen med noen esker med røde lys fra Nille som jeg er nødt til å bruke opp. Jeg kan ikke gå å kjøpe inn en haug med hvite lys nå... Det er mer enn nok andre ting å bruke penger på akkurat nå.

I morgen har jeg en feriedag, og det skal bli godt å våkne å vite at jeg ikke behøver å gjøre noen ting.... Etter to dager med klatring i stiger og slepe tunge esker opp på loftet er kroppen sliten å trenger å vile seg en dag før jeg skal på jobb. Jeg klarer nok ikke å sitte helt uvirksom tenker jeg, for det er alltids noe man kan fordrive tiden med :o))

Jeg burde nok ha gått å lagt meg NÅ, men er ikke trøtt så det blir vel til at jeg blir sittende en stund å se på tv tenker jeg.

Ha en riktig GOD NATT, blogges :o))

På tur med kloggs og nattkjole

 • 05.01.2014, 12:47


I utgangspunktet skulle jeg bare ut i søppelsjakten på morningen i dag, men siden det var en så fin dag tok jeg meg en liten minitur. Det var ikke så mange ute så tidlig på en søndags morgen så jeg fikk gå i fred med mine rosa kloggs, røde nattkjole med skinnjakke over. Hadde jeg vært ute litt tidligere ville jeg ha møtt alle de som skulle opp i kirken til gudstjeneste, men de var allerede på plass å da er det ganske dødt i gatene.På sensommeren så Rododendron min ut som om den hadde tenkt til å takke for seg, og jeg bestemte at når høsten kom skulle jeg grave den opp. Så plutselig begynte den å produsere masse nye blader, og satte knopper over alt. Nå står den der så grønn og fin å venter på at våren skal komme sånn at blomstene kan springe ut :o))De som bor i 3 og 4 etg i blokkene her jeg bor har fin utsikt over Oslo og fjorden, men jeg som holder til nede i 1 etg må gå ut å opp i gata for å kunne se deler av byen. Litt disig på morningen så det er kanskje ikke så lett å se.

Sola hadde enda ikke stått opp når jeg var ute, men den holdt på å gni søvnen ut av øynene. I det jeg kom tilbake fra min lille minitur kunne jeg skimte den igjennom trærne borte i skogen.Ikke mye stemning å finne her gitt..... I år hadde borettslaget funnet noen fine trær, men nå er det nok ikke lenge til vaktmesteren fjerner dem tenker jeg. Jeg syntes at han tar dem litt vel tidlig, men ikke så mye jeg får gjort med det. Årsaken til at jeg vil ha dem "litt" lenger er at det blir så innmari mørkt når de blir borte...

Nå sitter jeg her i godstolen å prøver å motivere meg til å komme i gang med å ta ned julegardinene, men det er ikke så lett..... Kroppen min er i et ordentlig dårlig humør og er lite samarbeidsvillig, og vil nok helst bare sitte stille hele dagen. Det er ikke et alternativ og jeg må bare komme i gang. Jeg vet jo at når jeg først begynner å bevege meg så våkner også kroppen mer til liv, men den vil nok protestere en del... Hvis jeg skal se det på den positive siden så er den verste jobben allerede gjort, og det er å pakke bort å slepe alt på loftet. Det som skal gjøres i dag er ikke så slitsomt egentlig..... :o))

Ha en flotters søndag, blogges :o))

Jula har flyttet på loftet

 • 04.01.2014, 23:48


Nå kan jeg endelig sette meg godt til rette å slappe av resten av kvelden, vel det som er igjen av den i allefall.... 

Jeg har vært ute å shoppet det meste av dagen, og da jeg kom hjem på ettermiddagen var jeg veldig i tvil om jeg skulle sette i gang med å pakke ned julepynten. Satte meg ned en stund med kaffekoppen, og kom fra til at det ville være godt å bli ferdig med det i dag. Da kunne jeg bare pusle med å henge opp de nye gardinene i stua og på kjøkkenet pluss legge på nye duker å sette fram nye puter i morgen. Som sagt har jeg vært ute å shoppet, og det er salg så ble det ikke så dyrt heller :o))

Å pakke ut å sette fram julepynten tar ganske lang tid, for jeg flytter rundt å får aldri helt bestemt meg hvor ting skal stå. Dels for at jeg ikke husker hvor de sto året før. Det å pakke den ned igjen tar ikke på langt nær så lang tid. Som vanlig fikk jeg god hjelp av kattene som hadde en pote med i alt jeg drev med. De er jo så nysgjerrig at det ikke går å holde dem unna. Det blir nok akkurat det samme i morgen når jeg begynner med gardinene og dukene tenker jeg. Alt sånt vil de jo være med på...Vanligvis pleier jeg å glemme igjen noe julepynt, og det oppdager jeg selvfølgelig etter at alt er satt på loftet. I år har jeg ikke glemt noen ting, og det er litt av en sensasjon :o))

Loftet mitt ligger 5 etasjer opp, og med 6 kolli som skulle forflyttes ble det en del tråkking i trappene. De mer sarte tingene var blitt pakket ned i 2 store plastkasser, og de var sånn passe tunge. Først ble begge kassene satt ut i gangen med juletreet, og så bar jeg hver å en av dem til avsatsen mellom 3 og 4 etg. Så etter en liten pust og hvil av stive knær var det opp de siste trappene til loftet. Når jeg kom ned igjen verket begge knærne mine så jeg var nødt til å sette meg en liten stund, før jeg tok de siste tre kolliene å gikk hele veien opp uten noen stopp.

Det blir litt stusselig i heimen når alt det lune og røde forsvinner, men man venner seg ganske raskt å før man vet ordet av det så er alt tilbake til normalen igjen. For jeg kjenner på kroppen at det er på tide at ting kommer tilbake til akkurat det, normalen. Det har for mitt vedkommende blitt litt for mye stillesitting og alt for mye spising av god mat å det er jo en dårlig kombinasjon. Nå finnes det ikke noe usunt i skapene mine lenger, og ikke skal det inn noe i dem heller på ganske lenge. Jeg har allerede fylt opp fryseren og kjøleskapet med sunn og god mat så jeg er jo godt i gang allerede :o))

Det blir nok ikke så lenge til jeg krabber under dyna i kveld kjenner jeg.... Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

Jula har flytte på loftet

 • 04.01.2014, 23:45


Nå kan jeg endelig sette meg godt til rette å slappe av resten av kvelden, vel det som er igjen av den i allefall.... 

Jeg har vært ute å shoppet det meste av dagen, og da jeg kom hjem på ettermiddagen var jeg veldig i tvil om jeg skulle sette i gang med å pakke ned julepynten. Satte meg ned en stund med kaffekoppen, og kom fra til at det ville være godt å bli ferdig med det i dag. Da kunne jeg bare pusle med å henge opp de nye gardinene i stua og på kjøkkenet pluss legge på nye duker å sette fram nye puter i morgen. Som sagt har jeg vært ute å shoppet, og det er salg så ble det ikke så dyrt heller :o))

Å pakke ut å sette fram julepynten tar ganske lang tid, for jeg flytter rundt å får aldri helt bestemt meg hvor ting skal stå. Dels for at jeg ikke husker hvor de sto året før. Det å pakke den ned igjen tar ikke på langt nær så lang tid. Som vanlig fikk jeg god hjelp av kattene som hadde en pote med i alt jeg drev med. De er jo så nysgjerrig at det ikke går å holde dem unna. Det blir nok akkurat det samme i morgen når jeg begynner med gardinene og dukene tenker jeg. Alt sånt vil de jo være med på...

Vanligvis pleier jeg å glemme igjen noe julepynt, og det oppdager jeg selvfølgelig etter at alt er satt på loftet. I år har jeg ikke glemt noen ting, og det er litt av en sensasjon :o))

Loftet mitt ligger 5 etasjer opp, og med 6 kolli som skulle forflyttes ble det en del tråkking i trappene. De mer sarte tingene var blitt pakket ned i 2 store plastkasser, og de var sånn passe tunge. Først ble begge kassene satt ut i gangen med juletreet, og så bar jeg hver å en av dem til avsatsen mellom 3 og 4 etg. Så etter en liten pust og hvil av stive knær var det opp de siste trappene til loftet. Når jeg kom ned igjen verket begge knærne mine så jeg var nødt til å sette meg en liten stund, før jeg tok de siste tre kolliene å gikk hele veien opp uten noen stopp.

Det blir litt stusselig i heimen når alt det lune og røde forsvinner, men man venner seg ganske raskt å før man vet ordet av det så er alt tilbake til normalen igjen. For jeg kjenner på kroppen at det er på tide at ting kommer tilbake til akkurat det, normalen. Det har for mitt vedkommende blitt litt for mye stillesitting og alt for mye spising av god mat å det er jo en dårlig kombinasjon. Nå finnes det ikke noe usunt i skapene mine lenger, og ikke skal det inn noe i dem heller på ganske lenge. Jeg har allerede fylt opp fryseren og kjøleskapet med sunn og god mat så jeg er jo godt i gang allerede :o))

Det blir nok ikke så lenge til jeg krabber under dyna i kveld kjenner jeg.... Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

Godt Nytt år!

 • 01.01.2014, 13:59


Da var 2013 et avsluttet kapittel, og et nytt år med mange blanke dager vi kan fylle med tanker og opplevelser er godt i gang. Som alltid sitter jeg på 1. nyttårsdag og lurer på hva det nye året skal bringe av gleder og utfordringer, for det blir helt garantert en del av begge deler :o))

Nyttårsaften ble feiret sammen med Anne og Eldbjørg på 91 år.... Vel sistnevnte dro hjem etter at vi hadde drukket kaffe og spist litt kaker ved 20:30 tiden. Hun syntes det var greiest å komme hjem før alle raketter og fulle folk begynte fylles opp ute i gatene. Ikke det at hun sa det, men i en så voksen alder og i tillegg til at hun har hatt gjester selv hele julen igjennom så var nok damen litt sliten!!

Jeg serverte bare helt enkelt medisterpølser, medisterkaker og poteter med surkål uten noen dessert.... Til oss som ikke kjørte ble det øl og akkevitt til maten :o)) Praten sto høyt i taket hele tiden, og det var nok noen av oss tre som var mer snakkesalig enn andre. Utenom at vi skravlet fælt så var det en stille og rolig nyttårsaften, og etter som jeg kunne høre var det ikke noen høylytte fester noen andre steder i blokka heller.

Når klokka rundet midnatt gikk Anne og jeg ut på balkongen for å se på rakettene... Vi hadde begge kamera med, hun et bedre og kraftigere kamera enn meg så jeg regner med at de hun tok ble mer tydelig enn mine. Jeg trodde ikke noen av bildene jeg tok ville bli bra, men mitt lille lilla Nikon kamera klarte jobben relativt bra. Det er en funkjson for fyrverkeri, men når jeg brukte den måtte jeg holde kamera så stille så stille, og det klare jeg ikke. Derfor satte jeg funksjonen tilbake til landskap, og bildene ble "bedre".

Ingen sendte opp raketter utenfor hos meg, og det virket som om folk at hadde samlet seg rundt mer offentlig plasser å sende opp der. Det kom litt tåke sigende rett før midnatt, men ikke mer enn at man kunne se ganske godt.Hver gang Anne er på besøk kommer Vinja etter en stund og vil ha masse kos av henne.... Da legger hun seg godt til rette mens Anne rufser henne ordentlig i pelsen. I går var intet unntak, og jeg syntes det er så flott for det er ikke så veldig lenge siden hun var sky og satt i skapet å kikket en evighet når noen kommer på besøk. Nå for tiden kommer hun å hilser veldig raskt, og noen er hun mer glad i enn andre :o))

Før på dagen i går var jeg nede på Alfaset Gravlund sammen med naboen for å tenne lys for mamma og pappa. Dette er en tradisjon siden de hadde bryllupsdag på nyttårsaften. I går var det en litt spesiell dag siden det var 65 år siden de giftet seg en regnfull nyttårsaften i Mo Kirke i Nord Odal. Det blåste noe helt vanvittig når vi var der ned, og jeg hadde litt problemer med å tenne lysene i lyktene. Til slutt lyktes det meg da. 

Jeg var ikke i seng før klokka dro over 03:00 i natt, og da sov jeg ganske lenge også... Klokka var nesten 11:30 da jeg slo øynene opp igjen, men siden jeg ikke hadde noen store planer så var det ikke så veldig farlig.

Nyttårskonserten er sånn halvveis sett,og nå er det nyttårshopprennet som gjelder :o))

Ha en fortsatt fin 1. nyttårsdag, blogges :o))Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no