hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Det snør det snør....

 • 31.01.2015, 12:22

Her ble det en sen start på dagen, for denne damen trengte virkelig å sove ut nå..... Var veldig sliten etter en lang uke med dårlig med søvn, igjen, og da var det godt å kunne sove til jeg våknet av meg selv uten den forstyrrende alarmen tidlig om morningen.

Da jeg sto opp snødde det tett med store snøfiller, og gradestokken var så vidt under minus-streken. Nå har snøfillene blitt til fnugg og gradestokken har klatret opp til + 2C


Om litt må jeg stupe inn i dusjen, for jeg har avtalt med Anne at vi skal ta oss en tur på IKEA sammen. Før det håper jeg å rekke innom Jysk for å få byttet, i allefall prøve, håndklærne som tok til seg farge. Jeg håper at jeg får nye, for jeg likte virkelig de lyse rosa godt. Det er vel egentlig galskap å dra på IKEA på en lørdag, men vi skal ikke handle noe som vi trenger å stå i kø for å da er det ikke så farlig.

Ha en strålende dag, blogges :o))

#trøtt #sliten #sove #utvilt #snø #snøfnugg #vinter #vinterdag #lørdag #kuldegrader #varmegrader #ikea #jysk #håndklær

Handletur

 • 29.01.2015, 23:29

På veg hjem fra jobben i dag dro jeg på en aldri så liten shoppingrunde... Først en snartur innom Staples for å se etter en spesielt stor og tykk kulepenn til min tante, som er veldig behagelig å skrive med for de som har litt vondt for å holde i en penn. Dessverre så hadde de ikke lenger denne pennen, men jeg gikk ikke derfra uten å handle. Jeg kom ikke tomhendt ut derfra, og det ble litt kontorrekvisita av forskjellig art med i posen.

Så kjørte jeg bort til Rusta for å se de hadde noen spennende kjøkkengardiner, men det var ingenting der som falt i smak.  Jeg kom ikke tomhendt derfra heller, men ikke noe spennende... Kun en dunk med spylerveske og en dørmatte.


Jeg har lenge ment å dra til Jysk for å kjøpe noen nye håndklær, men det har blitt med tanken.... I dag dro jeg bort dit å handlet tre sett med håndklær og vaskekluter. Med det samme jeg kom hjem puttet jeg dem i vaskemaskinen, men jeg skulle nok ikke ha puttet de rosa inn sammen med de andre. Badehåndkle og vaskeklutene klarte seg fint men de to i mellomstørrelse tok til seg farge fra det turkise, og fikk en egendommelig farge. Typisk.

Etter at jeg hadde slengt i meg litt mat og ordnet med oppvasken, gikk jeg løs på håndkleskapet å kastet alle de slitte og misfargede håndklærne og vaskeklutene. Det fylte en plastsekk innen jeg var ferdig, og nei så god plass jeg fikk i skapet :o))


Vinja kom ut på badet mens jeg holdt på å klippe av merkelapper på det jeg hadde handlet, og hun mjauet å bar seg noe helt vanvittig. Først sprang hun rundt bena mine, så opp på toalettet og vasket hvor hun sto å stirret opp på dusjveggen. Det var liksom dit opp hun hadde tenkt seg, men så stor jeg i veien for fluktruten så hun kom aldri så langt. Tilslutt hoppet hun opp på vaskemaskinen for å se nærmere på når jeg fylt den opp med det som skulle vaskes, og for ikke å glemme når jeg fylte opp med vaskepulver og skyllemiddel. Det luktet godt, og hun stakk nesen ned i åpningen for å lukte ordentlig , hehehe!

Det har vært en lang dag og nå nå kjenner jeg meg virkelig trøtt og sliten.... Tenker det er på tide å krabbe under fellen, og få seg noen timer søvn. Ha en fortsatt fin kveld, og god natt :o))

#staples #kjøkkengardiner #spyleveske #rusta #jysk #håndklær #vaskekluter #dørmatte #vaskemaskin #vinja #katt #trøtt #sliten #sove

Ronja, borte vekk!!

 • 28.01.2015, 22:11

Hver morgen, i det jeg skal gå på jobben pleier kattene å få en liten godbit hver av meg. Dette er en rutine vi har, og når jeg rister på esken kommer som regel begge kattene løpende ut på kjøkkenet. I dag derimot kom bare Vinja luskende....

Jeg var for en gang skyld ferdig til å gå tidligere enn vanlig, men det forspranget ble raskt spist opp. Da Ronja ikke kom for å få godbiten sin gikk jeg inn i stua for å se etter henne, og så i de andre rommene uten at jeg klarte å finne henne. Jeg ropte og lokket uten at hun viste seg. Så kom jeg på at jeg hadde vært ute etter avisen, og da sto døren åpen mens jeg måtte over til naboens dørmatte å hente den. Kanskje Ronja var ute i gangen, skriiiik, noe som ikke er så festlig siden det også bort et par hunder i oppgangen. Jeg kjente at panikken spredde seg i kroppen, og jeg stressa ut i gangen for å se etter henne... Først ned i kjelleren, som er bare to trapper ned, men der var hun jo ikke så da var det å begynne å trampe opp mot loftet 5 etasjer opp. Var hun der? Å, nei da!!

Når jeg kom inn igjen, hvem satt da på krakken i entreén så rank å fin med kulerunde øyne, og viftet med halen. Så fornøyd med seg selv satt hun der og var storfornøyd med at mammen hennes kom "hjem" igjen... Frk Lillepuzdatter fikk godbiten sin hun, som hun spiste mens hun lagde små fornøyde knurrelyder... 


Jeg lurer fælt på hvor hun var mens jeg løp rundt å lette etter henne. Helt sikkert et sted hvor hun fulgte med meg der jeg ble mer og mer stresset, og hun moret seg sikkert noe helt vanvittig, hehe!!

Du syntes kanskje jeg burde være mer avslappet til at hun stakk seg bort.... Det hadde jeg også vært, hvis jeg hadde vist at det ikke var noen mulighet for at hun kunne ha kommet seg ut. Denne gangen var hun heldigvis ikke langt unna :o))

#katt #ronja #borte #vekk #gjemt #kattegodis #oppgang #kjeller #loft 

Lett skal det ikke være

 • 27.01.2015, 23:19

I går tok jeg bilen på jobben sånn at jeg kunne reiser direkte til Alna-senteret etter at jeg var ferdig på jobben. Jeg hadde ikke igjen verken kattesand eller tørrfór til kattene. I boksen jeg pleier å ha kattematen var det bare støv igjen, og det var ikke noe å gi til to sultne pusekatter.

Jeg bestemte meg for å kjøpe 2x10 kg med kattesand så har jeg en stund, men jeg hadde ikke sjanse til å bære det opp i bilen. Av den grunn har jeg en stor og kraftig tralle liggende i bagasjerommet til alle tider. Den har jeg hattbruk for mange ganger gitt. Jeg hadde også bestemt meg for å kjøpe en stor sett med kattemat, sånn at jeg hadde i ganske lang tid fremover.Som jeg har nevnt ved flere tilfeller så er jeg født uheldig, og gårsdagens skulle jo vise seg å være helt i tråd med dette. Hadde de det kattefóret jeg skulle ha, selvsagt ikke... De hadde gått tom for flere dager siden, og bestillingen av nytt hadde ikke kommet enda. Jeg måtte jo som sagt ha mat, og i stedet for å kjøre til neste dyrebutikk dro jeg rett bort på Plantasjen på Skullerud. Der viste jeg at de hadde, vel og merke ikke like stor sekk som jeg hadde. De hadde bare to poser av 2 kg igjen, heldigvis for meg.

Klokka begynte å bli mye, og jeg orket ikke tanken på å begynne slave over grytene for å lage middag. Så jeg stakk innom Rimi borte på Oppsal, og kjøpte en pose med frossen Pasta Bolognese. Kanskje ikke det beste jeg har smakt, men jeg ble da i det minste mett.

Resten av kvelden satt jeg med både Ronja og Vinja i fanget, som byttet på med å ligge der. Jeg passet på å få børstet pelsen til Ronja, for hun har klart å få så mange floker i pelsen igjen. Mange av dem gikk greit å børste ut, men de største var det verre med. Det gjorde nok vondt, for hun lå klar med poten for å daske til meg når jeg holdt på for lenge. Forsøkte med saksen, men damen hadde mistet tålmodigheten helt å spratt opp i senga mi i stedet for.... Der var hun langt unna børsten og saksen.


Etter et par dager med grått å trist vær fikk vi en fin vinterdag med sol her i Oslo. Jeg passet på å stikke ut i lunchen for å lufte meg litt og nyte det fine været. Stakk en tur inn på Gunerius for å kikke litt, og kom forbi Boklageret hvor jeg fant denne strikkboken. En bok for meg som ikke er noen superstrikker akkurat, hvor de viser mange forskjellige strikkeeffekter som jeg skal prøve meg på etterhvert. Hos Nille investerte jeg i to nye rundpinner med bambuspinner. Jeg hadde ment å strikke litt i kveld for å bli ferdig med noen pulsvanter, men jeg har ikke vært helt i slaget så det ble ikke til noe.

Like før jeg skulle gå fra jobb ble jeg så uvel i magen og måtte bare løpe avsted i en fart. Etterpå ble jeg både kvalm og frossen å jeg var sikker på at jeg skulle få problemer med å rekke hjem før noe mer skjedde. Heldigvis så gikk det greit, og formen har bedret seg utover kvelden heldigvis.

Nå har denne damen tenkt å komme seg i seng, for selv om formen er relativt bra så er jeg fortsatt veldig frossen.

Ha en fortsatt fin kveld, og god natt :o))

#alna #dyrebutikk #kattefór #kattesand #everclean #multicrystals #royalcanin #plantasjen #skullerud #rimi #oppsal #pasta #bolognese #katter #oslo #gunerius #lunch #strikke #boklageret #bambus #pinne #uvel

Svett nøkkelost

 • 26.01.2015, 14:05

Nå ble jeg så opptatt av det jeg drev med at jeg nesten glemte å ta lunch, igjen. Det skjer i grunnen ganske ofte, og jeg kommer som regel på det i det jeg føler meg litt suset i hode. Det var vel det som skjedde nå.....

Jeg har nå i det minste smurt med meg matpakke i dag, som så ganske så innbydende ut i det den ble pakket in  i matpapiret. Det kan jeg vel ikke akkurat påstå et tilfelle nå. Ost er vel det pålegget som holder seg friskt minst av alt.....

Til morran i dag ble jeg vekket før alarmen, av at våt og tung snø deiset ned fra taket å på vannbrettet mitt. Jeg skvatt noe vanvittig, og fikk ikke sove igjen etter det.

Ute øsregnet det, og da jeg skulle gå på jobb var det et hav fra oppgangen og bort til garasjen. Med en gang så det ut til at det var blank is, men nei da.... Når jeg satte støvlen ut på "isen" forsvant foten langt ned i sørpen. Heldigvis er støvlene tette så jeg ble ikke våt.

Siden det ikke var blitt måkt etter siste snøfallet i helgen, var det ganske vanskelig å kjøre ut av gården. Bilen skle hit og dit, og truet med å sitte fast midt i bakken. Det ordnet seg heldigvis. Hadde det ikke vært for at jeg må innom dyrebutikken på veg hjem for å kjøpe 2x10 kg med kattesand og en stor sekk tørrfor, ville bilen ha blitt i garasjen. Man må ha muskler når man har dyr gitt.

Der er lunchen snart over, og det er på tide å gå inn på plassen for å jobbe igjen.

Ha en fin mandag, blogges 😉

Aktiv morgen

 • 25.01.2015, 14:04

Klokken dro seg utover mot morgenen innen jeg kom meg i seg, og for ikke å sove bort hele søndagen satte jeg alarmen på 10. Jeg hadde trodd at jeg skulle være veldig trøtt, men det var jeg ikke. Nakken min var også mye bedre, men jeg kjenner at den ikke er helt på topp. Heldigvis så er det en type vondt som blir bedre ved å røre på seg å gjøre noe, så det er bare noe forbigående.

Ute var det tjukk tåke da jeg sto opp, og den har bare blitt mer tett etter som morgen og formiddagen gikk. På et tidspunkt så det ut som om kanskje sola ville dukke opp, men det var bare et lite øyeblikk dessverre.Kattedoen var moden for en grundig vask, og da er vi tre som er med på den jobben. Arbeidsfordelingen er at jeg jobber og rengjør, mens kattene sitter tett opptil å følger med at det blir ordentlig gjort. Vinja liker ikke å bli våt på noen måte, men når doen vaskes glemmer hun det å sniker seg inn i dusjen for å se ordentlig at jeg vasker godt i alle kriker og kroker, hehehe!!

Etter å ha vasket og tørket doen satte jeg den til en liten ekstra tørk, for å være helt sikker på at den var tørr innen sanden ble tømt opp i. Ikke noe særlig å tømme i klumpesand i en fuktig do....., det har jeg forsøkt. Kattene syntes det tok veldig lang tid innen alt var klart å de kunne gå inn å sette sin lukt på den igjen.


Ronja liker å ligge på krakken i entreén, og min kjære mamma hadde ikke vært veldig fornøyd hvis hun hadde sett tilstanden på det fine broderiet som hun hadde lagt så mye jobb i. Ronja er nemlig ram til å klore og kvesse klørne sine der, i stedet for å bruke klorestativet. Hjelper ikke å i rettesette frøkna heller!! Jeg har ment å lage nytt trekk til krakken, men nå venter jeg litt inntil jeg får bestemt meg for hvilken farge jeg skal ha på veggene... 


Det var på tide å skifte på sengen i dag også, og da er Vinja på plass med en gang... Hun er av den oppfatningen at hun skal være med å hjelpe til, men mye hjelp er det ikke og jeg ender opp med å måtte støvsuge sengen før jeg kan legge på sengetøyet. Sengetøyet ble nå skiftet uten altfor mye dramatikk og innblanding av frk. Lillepuzdatter :o))


Skjønn er jo den lille pusejenta mi, og uansett hvor rampete og hvor mye ugang hun og søsteren finner på klarer jeg ikke å være sint på dem lenge av gangen. De vet akkurat hva de skal gjøre for at jeg smelter helt <3

Nå står Ronja på to ben ved siden av stolen min å mjauer så høyt at jeg kan se langt ned i halsen på henne.... Hun vil ha kos og masse oppmerksomhet, og når hun har fått det løper hun med halen i været bort til balkongdøren for hun vil ut å lufte seg.  Som katter flest så vil hun ut, og ikke før jeg har sluppet henne ut så vil hun inn igjen. Sånn går no dagan....

Akkurat nå fant hun igjen det tomme plastrøret som catnip'n var i, og den blir nøye snust sleiket og lekt med... Da har hun noe å drive med en stund fremover, og dele "leken" med søsteren er utenkelig å for å slippe det legger hun seg like godt oppå den, hehehe!!

Ha en strålende søndag videre folkens, blogges!!

#katt #vinja #ronja #vaske #kattedo #kattesand #sengetøy #hjelp #leke #ugang #rampete #catnip #broderi #mamma

Dårlig, bra og tilslutt bedre

 • 25.01.2015, 02:36

Denne dagen begynte ikke på den beste måten.... Jeg hadde tydeligvis ligget helt feil med nakken, og våknet opp med verdens stiveste nakke. Det igjen resulterte i at jeg veldig svimmel, og jeg hadde mest av alt lyst til å bare ligge i senga å deppe. Jeg tvang meg opp og gikk igjennom både kattenes og min morgenrutine. Sakte men sikkert så løsnet nakken opp og formen bedret seg betraktelig.


Det hadde kommet en del snø i løpet av natten, og da jeg var ute med søppel så jeg at det ikke var måkt snø noe sted. I oppgangen har vi bare en kost og en spade med veldig kort stamme, så jeg valgte kosten til å få unna snøen fra trammen, rundt og utenfor døren til søppelrommet. Det være litt trælete å bruke kosten, men det gikk da på et vis.

Da jeg først var i gang fikk jeg unna snøen foran garasjeporten min også. Hun som har garasjen ved siden av min er en eldre dame, som går med krykke og ikke er så god til bens. Hun pleier alltid å dra ut for å handle på lørdagene, så jeg tok å fikk unna snøen foran hennes garasje også. Hun hadde ikke orket å gjøre det selv uansett.


Ronja maste om å få komme ut på balkongen på formiddagen, og da jeg åpnet døren sprang hun ut med halen rett til værs. Av en eller annen grunn så liker hun best å drikke vann ute på balkongen, og hun sprang rett bort til vannkoppen sin å stakk snuten ned. Jeg måtte nesten smile litt av henne da hun ikke fant noe vann med en bunnfrossen vannkopp.... Flere ganger var hun bortpå å undersøkte den....

Anne kom til meg ved 15 tiden, og fant heldigvis en plass utenfor blokken. Bare en time før hun kom så hadde alle plassen vært opptatte. Vi satt oss i stua å skravla mens vi fikk med oss litt sport. Det var litt tidlig å begynne med maten, og vi bestemte oss for å vente til vaskemaskinen var ferdig. Taco er jo kjempeenkelt å lage å tar ikke mange minuttene å lage.... Jeg har ikke spist det på lenge, og det smakte veldig godt :o))


Anne hadde tatt med seg PC'n for å få litt hjelp i tilfelle hun fikk problemer, når hun skulle innstallere det nye designet på bloggen. Hun hadde sett seg ut et av KVDESIGN sine. Det å installere gikk ganske greit, men hun fikk problemer med å logge seg inn på "Mine sider" hos KVDESIGN da hun skulle bestille. Det ordnet seg tilslutt etter å ha byttet nettleser.

Jeg byttet til KVDESIGN i desember etter å ha vært på jakt etter noe nytt en stund. Det er mange som lager flotte design der ute, men det var alltid et eller annet jeg ikke likte. Nå har jeg funnet et jeg trives med og lagt til litt personlige ting :o))


På fredagen var jeg hos Marks & Spencer  i underetasjen hos Sten og Strøm... Jeg var der før jul å handlet inn til julen, men nå ville jeg kjøpe noen pakker med kjeks til i kveld. Jeg snakket med han som var sjefen, virket det som iallefall, og han fortalte at jeg var litt tidlig ute for å handle nye værer. De fikk ikke inn nytt etter julen før om en ukes tid. Jeg fant nå  iallefall noen som så gode ut, og etter å ha smakt på dem nå i kveld så var de akkurat så gode som de så ut, nam nam :o))

På tide å komme seg under dyna og hvile nakken min som har begynt å krangle litt igjen, natta! 

#nakke #vondt #stiv #svimmel #måke #snø #garasje #søppelrom #kost #spade #bunnfrossen #vann #vaskemaskin #blogg #design #kvdesign #nettleser #taco #marks_spencer #sten_strøm #kjeks

Besøk av nabo'n

 • 22.01.2015, 22:53

Tiltross for at vi har hatt full vinter her på Østlandet, så har det ikke vært så veldig kaldt den siste tiden. På veg hjem i dag merket jeg at jeg ble skikkelig kaldt på ørene og i kindene når jeg sto å ventet på bussen. Når jeg kom hjem kastet jeg et blikk på gradestokken, og da var gradene sunket fra -1 på morningen i dag til -5.

Kan merke det inne også at det har blitt kjøligere ute..... Stuen min er ikke av de varmeste, og hadde det ikke vært for at jeg snart skal krype under dyna ville jeg ha satt på vifteovnen. 


På veg hjem hadde jeg bestemt meg for å ta banen til Høyenhall for å stikke innom Ultra å handle. Dessverre gikk banen rett foran nesen på meg, siden ei dame stilte seg midt i rulletrappen og nektet å flytte seg. Hun sto som en klippe. Mortensrud kom noen minutter etter så jeg bestemte meg for å ta den til Oppsal og handle på Rimi i stedet. Siden det er så lurvete å gå, og dårlig med måking så bestemte jeg meg for å vente på Østensjø ring. Det ble litt tid å vente, men det gjorde i grunnen ikke så mye.

Akkurat da jeg var ferdig med å spise middag ringte naboen meg å lurte på om hun kunne komme innom en tur. Datteren og svigersønnen er i Australia å besøker sin datter og svigersønn, og under turen som strekker seg over noen uker har de lagt ut en del bilder på Facebook. Naboen har ikke PC så hun lurte da på om hun kunne få komme inn til meg å se bildene. Det var jo klart at hun kunne det, og vi satt å koste oss med bildene fra varmen å skravlet en stun. Veldig koselig å få besøk sånn helt uten at det er planlagt, noe som ikke skjer så veldig ofte akkurat. Vi har vel for vane å ringe folk for å høre om det passer før vi drar til noen....

Denne uken har gått veldig fort, og jeg kan knapt fatte at det allerede er fredag i morgen... Det har vært mer enn nok å henge fingrene i på jobben, og det er bare fint det :o))

Da tar denne damen kvelden, ha en riktig god natt.... Blogges!

#østlandet #kaldt #kjølig #snøfall #rimi #ultra #høyenhall #mortensrud #oppsal #østensjøring #nabo #datter #svigersønn #australia #facebook #fredag #snø 

Lunch i vinduskarmen

 • 22.01.2015, 13:16

I går ble det dårlig med blogging... Jeg var så trøtt, frossen og i dårlig form at jeg lå langt under godpleddet mitt å småsov det meste av kvelden. Jeg må ha vært langt vekke for jeg hørte ikke mobilen ringe på kvelden en gang.

Formen er vel ikke noe å skryte av i dag heller, men jeg er da i det minste oppegående. Tok med lille nettbrettet på jobb i dag, for å legge inn en innlegg i lunchen. Dessuten ville jeg teste ut den nye mobile routeren jeg skaffet for en stund siden.

Har satt meg ute i almenningen med matpakke og termokoppen fylt til randen med god varm kaffe.

Ute har det i det sluttet å snø, og man kan se antydning til lysning oppe på himmelen. Kanskje vi slipper å få noe mere ovenfra på en stund, for vi har endelig fått nok nå syntes jeg.

Anne spurte meg om jeg ville være med å rusle rundt på Lørenskog i dag, noe med vintervandring eller noe sånt. Jeg avslo tilbudet siden jeg ikke er helt i slaget. Tenker at jeg har det bedre med å komme meg hjem å være der, etter at jeg er ferdig på jobb.

Ha en fortsatt fin dag, blogges ;o))

#lunch #vinduskarm #frossen #lørenskog #hjem #nettbrett #mobil #router

Vi stamper i vei

 • 20.01.2015, 23:20

Det hadde jammen kommet en god del snø i løpet av natten, og det var ikke bare bare å komme seg ned til t-banen i dag... Noen brøytebil så det ikke ut til var kjørt siden jeg hørte den en gang i natt. Det var masse snø over alt, og med et kne som ikke liker å gå på ujevn underlag gikk det ikke så fort med meg. Jeg så jo hvordan det så ut, og beregnet meg god tid sånn slapp å stresse ned å risikere å trå ut og gjøre kneet enda mer missfornøyd.

I går skrev jeg om disse menneskene som har litt vondt for å vise hensyn til sine medpassasjerer... På t-banen ble jeg utsatt for en variant som jeg ikke hadde med på listen min. Nemlig de som insisterer på å ha på seg sekken inne på banen, og som ikke akkurat ser seg for når de skal snu seg eller flytte på seg. En røslig kar med en stor sekk sto ved siden av meg, og da han skulle trekke litt lenger inn for å gjøre plass til nye medpassasjerer (noe som var en bra gest) svingte han seg rundt stangen og deiset til meg med sekken så jeg ble dyttet i pleksiglasset så det sang. Fikk jeg en unnskyldning, på ingen måte... Han bare smilte til meg, som om det hjalp noe!!


Vi var ikke så mange på jobb i dag, så det var nok å gjøre... Det var egentlig ganske greit det, og dagen bare løp avgårde som om den skulle ha hatt syvmilstøvler på.

Jeg hadde egentlig tenkt meg en tur ut i snøværet i lunchen, og spiste derfor matpakken min i forveien mens jeg jobbet. Hehehe, den lunchen ute ble det faktisk ikke noe av. Jeg ble så opptatt av det jeg drev på med at jeg glemte hele lunchen, og kom ikke på det før det var for sent å gå ut.


Jeg hadde kanskje trodd at Vegvesenet hadde vært ute å brøytet gater og fortauer i løpet av dagen, men nei da det var like uframkommelig som det hadde vært når jeg stampet meg nedover på morningen.

Kattene var storfornøyde i ettermiddag og utover kvelden.... Jeg kjøpte en ny leke til dem på Plantasjen om søndagen, og den bestemte jeg meg for å gnu inn med kattnipp for å få dem til bry seg mer om den. Med det samme jeg tok av lokket på røret satte de nesen i været å kom løpende, og alt som kattnippen hadde vært i kontakt med ble nøye inspisert mm Så gjorde mordet store, altså meg, og bøyde meg ned for å plukke opp noe fra gulvet.... Hva er det med det, lurer du på? Jo jeg hadde glemt å sette på lokke til røret med kattnipp,så det føyk utover hele gulvet..... Nei, så happy kattene ble... De sleike, snuste og la seg oppi å mjauet høyt å laget masse spennende koselyder. Jeg kunne ikke la det ligge der, og fikk feid det opp igjen... Med sin gode nese så kjenner de fortsatt lukten på gulvet, og løper dit med jevne mellomrom å kaster seg ned å ruller seg rundt frem og å tilbake..... Skulle ha filmet dem, men glemte det helt i alt styret, hehehe!

På tide å ta kvelden kjenner jeg, ha en riktig god natt, blogges :o))

#snø #ufremkommelig #brøyte #vanskelig #kne #smerter #vinter #t-bane #sekk #hensyn #syvmilstøvler #lunch #matpakke #kattnipp #katter #katteleke #plantasjen #sleike #snuse #mjaue #koselyder

Tar DU hensyn?

 • 19.01.2015, 23:08

Hvis det er noe som irriterer meg så er det mennesker som ikke viser hensyn ovenfor andre medmennesker. De går igjennom livet med skylapper og ser seg ikke til høyre eller venstre. Hvor mange ganger har jeg ikke observert eller selv blitt utsatt for en eller kanskje alle disse situasjonene:

- går 5 i bredden på et fortau og ikke flytter seg når andre kommer mot dem

- åpner dører og går inn uten å kaste et blikk over skulderen for å se om noen kommer,
  eller ikke bryr seg når du er like ved å bare slipper døra akkurat sånn at du ikke rekker å gå inn

- stå til venstre i rulletrappen ved siden av venn eller venninne, sånn at ingen kommer forbi og
  ikke rekker tog, t-bane eller buss

- stoppe to skritt vekk fra rulletrappen, sånn at de som kommer etter må gå oppover trappen for ikke å
  ramle over de som står der. (klassisk Oslo City syndromet)

- stoppe med to eller flere barnevogner rett nedenfor rulletrappen for å prate, sånn at man må begynne å gå
  oppover trappen for ikke å ramle opp i barnevognen. (klassisk Oslo City syndrom) 

- presse seg inn på t-bane, tog eller buss før de som skal av, sånn at de nesten ikke rekker å  komme av
  innen dørene lukkes

- stå som en vegg foran dørene på t-bane og buss, for å sikre at ingen andre slipper ut på perongen

- avgi plassen på tog, t-bane eller buss til noen som helt tydelig trenger plassen mer

- trekke lenger inn i t-bane, tog eller buss, for å gi plass til nye passasjerer

- la andre få holde seg fast i stangen på t-bane og buss, i stedet for å tvinne seg rundt stangen som en
  poledancerJeg kunne sikkert ha laget listen enda lenger, men den illustrerer vel godt nok hva jeg mener. Nå skal ikke jeg sitte her å vifte med fingeren, for jeg har sikkert syndet noen ganger jeg også...  Stort sett forsøker jeg å vise hensyn til andre, og ikke tenke bare på meg selv å mitt. 

Så hvordan er det med deg....., viser du hensyn?

#hensyn #hensynsløs #skylapper #egoisme #buss #t_bane #tog #rulletrapp #oslo_city #irriterende 

Hey mitt vinterland..

 • 19.01.2015, 21:47

Flink var jeg i dag å kom meg opp relativt tidlig, og jeg kom meg ut av døra i snøværet.. Ja, for ute var det igjen blitt vinter, og jeg gledet meg ikke til ferden ned mot t-banen. Under det tynne teppe med snø som var kommet på morningen lå det fin speilblank flate med is.

Det var umulig å gå i normal gange nedover, og det er nedover hele veien... Jeg trippet nedover som jeg skulle være nesten 100 år, og jeg var ikke den eneste. En eldre mann som ikke var så veldig langt unna den alderen, fikk hjelp av noen skoleunger til å komme seg ned den siste kneiken ned til banen. Den banen jeg skulle ha gått smalt igjen dørene når jeg sto midt i den bratte og glatte bakken. Da var det jo ingen grunn til å prøve å forte seg en gang...

Da jeg skulle validere månedskortet/30-dagers, så virket ikke noen av boksene.... Det er ikke første gangen jeg har ufrivillig har kjørt gratis ned til byen. Jeg tenkte jeg skulle stikke innom bua nede på Jernbanetorget for å si fra, men den var fjernet. 


(arkivbilde)

Det har til tider snødd ganske bra utover dagen og kvelden, så nå ligger det et passe tjukt teppe med snø over det hele. Heldigvis så har snøen festet seg sånn passe på isen, så nå kan man bevege seg uten å ha hjertet langt oppe i halsen. Jeg burde selvsagt å skaffet meg brodder, sånn at jeg fritt kan bevege meg på isen uten å være redd for å ramle å skade meg.

På veg hjem tok jeg t-banen til Bryn Senteret for å handle litt, og siden jeg hadde litt ekstra tid til bussen hjem skulle gå tok jeg meg en runde omkring i butikkene i øverste etasje for å dra ut tiden. 

Jeg er så stiv i hele kroppen i dag, mest i øverste del av kroppen.... Det var så ille da jeg kom hjem at det nesten var litt vondt å puste. Ikke første gangen jeg har det sånn, og denne gangen beror det nok på at jeg har sittet veldig anspent på jobben i dag. Når jeg har jobbet har jeg lent meg forover mot skjermene og spent hver eneste muskel i overkroppen, mens jeg konsentrerte meg om jobben. Derfor tok jeg meg en tur ut i lunchen for å trekke pusten å løsne på stive muskler... Dessverre fungerte det dårlig, selv om jeg er noe bedre nå er det fortsatt anspent.

En varm kopp kaffe kanskje!!

#vinterland #snø #glatt #is #holke #bakker #t_bane #månedskort #validering #jernbanetorget #lunch #bryn #senter #buss #stiv #anspent #muskler #kopp #kaffe

På tur med damene

 • 18.01.2015, 21:49

De fleste søndager pleier jeg å tilbringe med å gjøre minst mulig, og lade batteriene til uken som skal komme... Ikke denne søndagen nei, for i dag har jeg vært med Anne og Ann-Karin oppe på Ekeberg på en søndagstur.

Jeg var litt bekymret for at det skulle være veldig glatt der oppe, og det var det også.... Med å gå forsiktig der det hadde tinet å var speilblankt unngikk jeg å flakse som ei kråke å holdt meg på bena under hele turen. De fleste stedene var det godt strødd, så det gikk ganske greit å rusle rundt der. Jeg har hadde først ikke tenkt å ta med kamera, men så ombestemte jeg meg i siste liten.

Like ved parkeringsplassen var innhegningen til hestene, og vi ble stående en stund å se på dem å ta noen bilder. En av de tofargede hestene var en ordentlig kranglefant, og var etter de andre hele tiden....Se det blikket...., ser litt rampete ut ikke sant!!Sjekk ut det uttrykket :o))

Det er en fantastisk utsikt fra Ekeberg og ned mot Oslo og fjorden. Det var vel ikke akkurat strålende vær i dag, men i det minste opphold sånn at man kunne ta noen bilder. De ble ikke så aller verst, syntes jeg selv da :o)) Iskrystallene på det som hadde vært vanndammer var så flotte at jeg måtte forsøke å ta bilde av dem. Det er så mange fine former i isen så jeg blir helt fasinert.

Etter å ha spasert rundt på Ekeberg en stund dro vi bort på Plantasjen, hvor jeg hadde sagt at jeg ville før vi dro. Jeg trengte nemlig å fornye plantene i stuevinduet mitt. Der har jeg siden i sommer hatt 4 ildtopper, som nå ikke var noe fine lenger. Alle sammen var blitt strantete og det var ikke noen utsikter til nye blomster etter det jeg kunne se. Vi hadde ikke spist noen ting på en stund så bestemte at vi skulle ta en en lunch mens vi var der.

Mens jeg drev å rev ned en stabel med potter rett ved restauranten, fant Anne og Ann-Karin et bort til oss ved vinduet. Det var stappa fult med folk, men det var da et par bord ledige. Jeg tok meg et karbonadesmørbrød med løk, som jeg syntes er veldig godt. Til kaffen spanderte Ann-Karin en veldig god Napolionskake. Noe jeg ikke har spist på veldig lenge. Det var godt å kunne sitte ned litt å slappe av...Hver gang jeg er på Plantasjen må jeg bortom å prate litt med Jakob, noe jeg også gjorde i dag. Det er ikke lov til å røre noen av fuglene, og iallefall ikke ham med det kraftige nebbet. Jeg har ikke alltid brydd meg om det, og noen ganger når han er i lune legger han hode inntil buret sånn at jeg kan klø han på hode. I dag strøk jeg ham på benet, men det syntes han ikke var noe kjekt å viste det med å nappe etter meg. Han traff ikke, og feilen var helt min...Det er så mange flotte blomster og planter der, og jeg har lyst på den, den, den, den, den og den....Dessverre har jeg ikke plass til alle de jeg har lyst på så jeg må begrense meg. Ikke bare koster det å kjøpe planter, men man skal se etter dem når man kommer hjem også. Skal man ha fornøyde blomster og planter så må man ta seg tid til å ta seg av dem å ikke glemme å vanne dem!

Anne og Ann-Karin er veldig glad i Orkideer, og de kjøpte med seg et par hver seg, pluss litt annet!!De tre siste plantene var de jeg kjøpte med meg hjem, vel de to siste kjøpte jeg to stykker av... Når jeg kom hjem dro jeg fram jordposen fra skapet å begynte å potte om tre av plantene. De kom en verden minste potter, og trengte sårt å komme i noe større for å kunne vokse og utfolle seg. Før jeg pottet de om så de så små og knusselige ut,men så fort de kom over i større potter var det som om de hadde vokst :o))

Etter middagen var jeg over hos naboen med noen muffins med melis og pynt på... Jeg får aldri spist opp alle sammen innen de ikke er noe gode lenger, og da syntes jeg det var greit å dele litt med de over gangen.

Nå har jeg akkurat sett på "Hvem tror du at du er", som denne gangen fortalte Mona Levins sterke slektshistorie. Man kjenner jo godt til hva som skjedde med jødene under krigen, og at det ikke var så mange som overlevde konsentrasjonsleirene. Jeg kjente ikke så godt til levekårene deres tilbake i tid, og det var også sterk kost. De russiske jødene var henvist til å bo kun i et område med sterke begrensninger til hva de fikk lov og ikke lov til å foreta seg. Som den lettrørte personen jeg er så klarte jeg jo ikke å holde tårene borte, denne gangen heller!!

Nå skal jeg synke langt ned i godstolen med bena høyt, og nyte et par timer tv innen det er på tide å krype til senga.

Ha en forrykende flott søndagskveld, blogges!

#ekeberg #glatt #is #vinter #hester #januar #plantasjen #blomster #planter #lunch #karbonade #løk #napolionskake #orkide #oslo #utsikt #potte #middag #muffins #nabo #mona #levin #hvemtrorduatduer #jøde #slekt #historie #konsentrasjonsleir #russisk #godstolen #tv #søndag #jacko #jakob

Høyt hang de, men ned måtte de

 • 17.01.2015, 20:15

Fra 1. desember har jeg kjørt med lyslenker med fargede pærer ute på balkongen, og de lyste skikkelig opp å kunne sees helt nede ved skolen. I dag var det på tide å ta de ned igjen. Ute var det en strålende dag, sola skinte inn på balkongvinduene så det ble ganske godt og varmt der ute. Jeg hadde tatt på meg en ganske tjukk jakke da jeg gikk ut, men den måtte jeg fort ta av meg.

Det gikk ganske raskt å ta lenkene ned, men desto lenger tid når jeg skulle samle dem å få dem ned i esken de hadde ligget i da jeg kjøpte dem Det gikk jo selvfølgelig ikke, så jeg måtte putte dem i hver sin plastpost. Jeg har jo ikke noe elektrisk utelampe montert på balkongen, så jeg hengte opp igjen lyslenken med klare lamper. De brukte jeg fra januar i fjor til jeg skiftet til 1 desember, og de får duge til jeg får somlet meg til å skaffe noe mer permanent.Da jobben var gjort ute på balkongen, var sola fortsatt godt oppe på himmelen.. Jeg brygget meg da en kopp med kaffe som jeg tok med meg ut å nøt i ettermiddagssola. Kattene var helt yre over å kunne løpe ut og inn som de ville, og Vinja benyttet sjansen til å hoppe opp å ligge i fanget mitt. Hun la seg godt til rette å myste mot sola.

Når sola nærmet seg Manglerudåsen så begynte det å bli ganske kjølig, så både tobente og firbente trakk inn i varmen igjen.

#lyslenke #blank #fargede #lys #sol #vinterdag #varme

Muffins og cupcakejern...

 • 16.01.2015, 23:18

Før jul gikk jeg å så på en muffin og cupcakejern hos Clas Ohlsson, og hadde veldig lyst på det.... Det ble ikke til at jeg kjøpte noen maskin da, men i dag gjorde jeg det. Etter at jeg hadde vært å handlet hos Ultra, tok jeg meg en snartur innom CO for å kikke litt. Nå er det jo sånn at alle de elektriske kjøkkenredskapene mine er røde, og de hadde kun et rødt igjen. Det fulgte med to ekstra sett med plater for å lage cakepops og hjerteformede muffins.

Jeg bestemte meg for at jernet skulle prøves allerede i dag, så jeg stakk inn på Ultra igjen å kjøpte kjøpte en ferdigpose med muffinmix. Gadd nemlig ikke begynne å lete igjennom oppskriftsbøker eller på nettet for å finne en oppskrift jeg kunne bruke. Jeg har brukt den typen før, og det har fungert helt fint.


Her er altså vidunderet jeg har anskaffet meg.... Rød og fin :o)) Så fort jeg hadde spist middag satte jeg i gang med å lage røren, og klargjorde jernet for bruk. Det var da jeg oppdaget at det ikke fulgte med noen bruksanvisning, noe som var litt dumt for der ville det ha stått hvor lenge muffinsen skulle steke. Det var endel fingeravtrykk på jernet da jeg tok den ut av esken + at noen merkelapper på ledningen var blitt fjernet. Regner med at maskinen har stått framme, og så blitt plukket på og endevendt av flere personer.


De første syv muffinsene ble ikke akkurat noe å skryte av... Det var for lite røre i formene og de ble stående for lenge til steking. De ble ikke brent akkurat, men de tørket ut litt vel mye så det ble nesten litt sprø. De neste syv ble ikke så ille, for da hadde jeg hatt mer røre i formene og ikke stekt de fult så lenge. Dessverre så satte noen av dem seg fast i bunnen, så det er mulig at jeg må smøre formene litt mellom hvert stek. De smakte veldig godt :o)) Jeg skal nok få dreisen på dette her etterhvert. Neste gang jeg er nede på Clas Ohlsson så skal jeg spørre om de kan kopiere bruksanvisningen for meg.

Jernet kostet bare 129,-, og da måtte jeg bare kjøpe det... Hva det kostet før jul husker jeg ikke, men det var mer enn det jeg betalte for det.

#muffin #cupcake #cakepop #jern #røre #bake #steke #misslykket

Pus fikk all min oppmerksomhet

 • 15.01.2015, 23:46

I går ble det ikke noe blogging på meg, for jeg hadde nok en kveld hvor jeg var så frossen at jeg lå godt innpakket i varme pledd hele kvelden. I tillegg var jeg så trøtt å sliten at jeg mer eller mindre halvsov meg igjennom kvelden.

Pusene mine nærmest sloss om å få ligge i fangen mitt, og siden de er en god varmkilde fikk de lov til det. Når en katt hoppet ned satt neste klar til å hoppe opp, og sånn byttet de på hele kvelden. De krøllet seg sammen og sov sammen med meg.Vinja så helt fjern ut der hun lå med hode mot magen min :o))Ronja liker ikke å bli tatt bilde av, og de fleste bildene jeg har av henne ser hun ganske morsk ut, lille snuppa!!Mens Vinja ventet på tur til å ligge i fanget mitt, holdt hun på å turne rundt den nederste stolpen på klorestativet samtidig som hun mjauet og pratet med seg selv :o))

Da jeg gikk på jobben til morgenen i dag regnet det lett ute, men da jeg kom ned til sentrum bøttet det ned så det var på tide å hente fram paraplyen for ikke å bli klissvåt. Utover dagen har det skiftet på mellom regn og snø... Midt på dagen snødde det ganske kraftig, men siden det var varmegrader la det seg ikke nede i byen. Her hjemme var det en litt annen historie, men det var egentlig ikke så dumt for det var begynt å bli litt glatt. Med litt fuktig snø på toppen behøvde man ikke være redd for å ramle.

Denne uka har egentlig gått veldig sakte syntes jeg, men nå går den mot slutten å i morgen er det fredag... Jeg har sovet ekstremt dårlig flere netter denne uken, så jeg ser fram til å kunne få sove lenge et par dager. Det er så frustrerende å ikke få sove når man vet at man må tidlig opp dagen etter, og man vet jo godt hvor dårlig man føle seg utover dagen nå kroppen ikke får nok hvile.

Ha en god kveld og en god natt, blogges :o))

#pus #katt #ronja #vinja #oppmerksomhet #frossen #trøtt #sliten #søvnløs #kos #sove #vær #vinter #snø #regn #glatt

Jeg fryyyyyser.....

 • 13.01.2015, 22:30

Etter at jeg hadde spist middag og ryddet opp ble jeg så trøtt at jeg måtte sette meg ned litt å slappe av en stund... Ronja kom og hoppet opp i fanget mitt, og det tok ikke lang tid innen vi sovnet begge to. Jeg våknet sånn ca 30 minutter senere når vaskemaskinen begynte å sentrifugere. Det var vel det at jeg sovnet som gjorde at jeg ble frossen tenker jeg.

Nå har jeg funnet fram Mr Vifteovn, og satt ham på bordet ved siden av meg... Han, og det er en han, blåser deilig varm luft på meg, og sakte men sikkert kjenner jeg at kroppen tiner opp. Når sant skal sies så var jeg ganske kald på jobben i dag også, for der var det kjølig og en kald trekk i dag. Jeg satt med pulsvantene på inne, og med et pledd over bena for å holde varmen, men det hjalp ikke så mye for jeg var like kald allikevel.


Jeg trengte å handle litt på veg hjem, og i stedet for å ta t-banen til Oppsal å traske derfra med tunge poser, tok jeg banen til Høyenhall og gikk derfra bort til Bryn senteret. Det tar ikke mange minuttene å gå, og det beste er når jeg skal hjem igjen kan jeg gå rett på 78A bussen som stopper rett nede i gaten. 

Jeg hadde tatt sikte på å ta bussen som gikk 16:44 hjem igjen, men bankterminalen i kassa hos Ultra hengte seg opp å jeg ble stående en evighet å vente på den. Så når jeg kom stimende ut med handleposene mine så jeg baken på bussen borte ved rundkjøringen. Da var det 30 minutter til neste, så jeg gikk like godt inn igjen å tok meg en runde inne hos Clas Ohlsson. Jeg bare kikket, og klarte faktisk å komme meg ut igjen uten å handle noen ting.... Litt stolt av det faktisk :o))

I dag er det den dagen da jula skal pakkes bort, så i løpet av kvelden regner jeg med at de siste lysestakene og stjernene forsvinner fra vinduene. Selv har jeg fortsatt oppe julebelysningen ute på balkongen, men jeg står ikke der ute i mørten å tar det ned. Tenker at jeg tar de ned på lørdagen, og så kommer jeg til å henge opp igjen de hvite. Jeg har jo ikke fått skaffet meg noen utelampe enda, så da får de være en god erstatter så lenge.

Nå blir det en reprise av Mord og Mysterier, før jeg kryper under dyna. Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

#fryse #kald #pulsvanter #pledd #vifteovn #tbane #oppsal #høyenhall #bryn #ultra #clasohlson #jul #lysestake #stjerne #ute_lampe #mordogmysterier #tvserie

Bilen parkert for en stund

 • 13.01.2015, 00:26

Jeg pleier vanligvis ikke å ha noen Nyttårsforsetter, men i år bestemte jeg meg for å ha et. Det går ut på at jeg skal la bilen stå i garasjen, og så skal jeg ta t-banen til byen. Det blir vanvittig dyrt i lengden, og så har jeg veldig godt av å røre mer på meg. Det blir mye sitting på jobben, så sitting i bilen fram og tilbake fra jobb... Ikke bra det der å være så mye i ro. 

Så i dag tok jeg bena fatt, og stampet nedover alle bakkene til t-banen på dårlige måkte fortauer... Jeg var ute i god tid til den banen jeg hadde bestemt meg for å ta, så jeg slapp å løpe nedover, noe mine dårlig knær og ankler liker svært lite. Mens jeg sto godt pakket sammen med andre reisende ned mot byen, begynte jeg å observere andre medpassasjerer. Omtrent alle sammen satt med nesen ned i hver sin mobil å leste avisen eller var på sosiale medier. Før satt folk med hver sin avis, men det er det omtrent ingen som gjør lenger. Jeg skiller meg ikke ut fra massen selv heller...


Det ble en ny Azalea fra borettslaget i år også, noe som var veldig hyggelig gjort.... Jeg hadde nesten håpet at vi ikke skulle få noen, for jeg har egentlig mer enn nok med å holde liv i den jeg fikk året før. 2014 planten lever fortsatt, men i går oppdaget jeg at jeg hadde glemt å drukne den så noen av knoppene hadde tørket inn. Da fikk den stå i bøtten med vann i flere timer, og da jeg tok den opp så den riktig så fornøyd ut, puh!! Om den klarer seg vil tiden vise.

Med det samme jeg kom hjem ringte søsteren min, noe som var så koselig <3 Vi snakker dessverre ikke så ofte sammen som vi burde, så kanskje det burde ha vært Nyttårsforsett no 2. Jeg er kjempedårlig på å ringe til familien min både den biologisk og den jeg vokste opp i, noe som jeg må bli bedre på i 2015. Vi vet aldri hva morgendagen vil bringe, og det er dumt å utsette noe til en annen dag når man kan gjøre det i dag :o))

Hvordan er det med deg, er du flink til å holde kontakten med familien?

#tbane #ruter #bil #bevegelse #nyttårsforsetter #mobiltelefon #aviser #passasjerer #azalea #borettslag #blomst #søster #savn #familie

En ny variant....

 • 12.01.2015, 23:39

Etter å ha fått dilla på Mollie Flowers, og har heklet noen av dem de siste dagene med Viking Superwash, fikk jeg lyst til å prøve en annen variant. Jeg fant fram en vanlig rull med hyssing, og begynte å hekle noen blomster av det. Nå ser det veldig rufsete ut, men det skal være litt sånn syntes jeg. Tenkte at dette kunne bli en matte til gulvet kanskje Akkurat denne hyssingen som jeg brukte her er ganske myk, og den blir nok veldig god å trå på tenker jeg.

Er jeg ferdig med det jeg begynte på først? På ingen måte, det er langt igjen og jeg tror det er et arbeid som jeg kommer til å jobbe med for så å legge det bort en stund. Så gjøre jeg noe annet, før jeg på nytt finner det frem igjen å fortsetter.


                                                                                         #mollie #flower #håndarbeide #matte #gulvet #hekle 

Kronidiot...

 • 11.01.2015, 21:59

Da er gardinene skiftet både i stua og på soverommene, og kronidiot er jeg for at jeg ikke begynner med en sånn jobb tidligere på dagen. Det å ta de ned er jo ikke noen stor jobb, men å stryke å henge opp andre tar sin tid. I tillegg hadde jeg klart å gjemme bort kappene til soverommet, og jeg brukte en evighet for å finne dem igjen. Når jeg først fant dem, kom jeg på at jeg tenkte at det var et smart å legge dem akkurat der jeg la dem. Problemet var bare at når de skulle finnes igjen, så hadde jeg glemt hvor dette smarte stedet er, hehe.... Ikke første gangen det skjer!


Jeg mente at jeg hadde oransje duker til stuen, men etter å ha saumfart skapene mine så skjønte jeg at det bare var noe jeg innbilte meg. Da ble det brune duker i stedet, og det ble like fint det.

Det har vært den store spydagen her i heimen i dag, men ikke jeg.... Nei, det har vært Ronja som mest sannsynlig har kastet opp to ganger. Første gangen var på like før jeg sto opp inne på kontoret, og det var en megahårball + litt ekstra. Så la hun fra seg et par på dørmatten jeg rett ved inngangsdøren i entreen. Jeg gadd ikke å vaske den, men puttet den i en pose og slang den i søppla. Hadde egentlig tenkt å kjøpe ny uansett... Hun var litt hengete en stund og gikk å la seg på senga mi, men når jeg begynte å rasle våtfórposen satt hun klar sammen med søsteren og ventet... Hun spiste som hun pleier, så det ser ut til å gå bra :o))

#kronidiot #gardiner #duker #puter #kapper #spy #hårball #ronja #katt #mat #stue #soverom

Fra rødt til oransje

 • 11.01.2015, 14:48

Om litt skal jeg opp av godstolen, hvor jeg har sittet og fulgt sport på NRK de siste timene, for å ta ned alle røde gardiner og bytte duker. Jeg har ikke stresset med å skifte de, men nå føler jeg at det er på tide å gjøre en forandring.

Før så hengte jeg alltid opp lyse gardiner når julen var over, og jeg syntes det ble så kaldt å upersonlig.... De siste årene har jeg valgt å gå fra rød til oransje sånn at det fortsatt blir lune og gode farger mens vinteren herjer utenfor vinduene. Jeg kjøper jo alltid en haug med røde t-lys før jul, og så ender det opp med at jeg ikke bruker like mange som jeg tror jeg skal, men nå kan jeg jo fortsatt bruke dem til det er tomt.


I går bestemte Anne, Ann-Karin og jeg at vi skulle gå en søndagstur rundt Østensjøvannet ved 11 tiden. Iflg yr.no så skulle det være overskyet, men ikke komme noe nedbør... Da klokken ringte ved 9 tiden å jeg kikket ut, ja da lavet det ned store putevar med snø. Ganske raskt krabbet jeg under dyna igjen å sendte en melding til Anne, og sa at jeg ikke ble med på noen tur i det været. Fikk melding tilbake om at Anne heller ikke ville gå når det var sånt vær. Om de to andre bestemte å gjøre noe annet senere vet jeg ikke... Det snør fortsatt ute, men ikke like kraftig som tidligere i dag.

Da var det opp å komme i gang, blogges :o))

#rød #oransje #gardiner #duker #jul #farger #lun #god #kald #tur #søndag #østensjøvannet #yr #snøvær #snø #ute

Hylla Cafe, Bar & Spiseri

 • 11.01.2015, 01:34

Etter det kraftige snøværet vi hadde i natt og utover formiddagen, kom det et flott klarvær med knallblå himmel og sol. Jeg er ikke overbegeistret for snø og vinter, men jeg må jo innrømme at det var vakkert :o))

For noen dager siden ringte min gode "venninne" Elbjørg på 92 år og ville at vi skulle møtes. I flere måneder har vi forsøkt å få til dette, men hele tiden har det kommet noe veien for oss begge. Denne gangen hadde ingen av oss inkl. Anne ingenting i kalenderen for denne lørdagen, og det ble bestemt at vi skulle møtes på Manglerud for å spise på Hylla Cafe, Bar & Spiseri. Både Anne og Elbjørg hadde vært der før, noe jeg ikke hadde vært. Vi ble enig om å møtes litt før kl 16 ved inngangen til senteret.


Det er nesten umulig å parkere oppe hos Elbjørg, så Anne og jeg bestemte oss for å kjøre ned til t-banen å ta banen videre. Det var ganske greit, og tok ikke mer enn ca 20 minutter med venting nede på Brynseng. Som vanlig var det ikke måkt nede på selve perrongen og vi vasset i snø til langt oppe på støvelskaftene. Det kommer helt klart til å umulig å bevege seg rundt der hvis det kommer mildvær. Jeg har vært med om det x-antall vintre, hvor det er så glatt at man nesten ikke klarer å komme seg inn på banen.


De hadde utrolig mye god mat på Hylla Cafe, Bar & Spiseri, og det var ikke så lett å velge en rett. Til slutt endte vi opp med sprøstekt and med sur/søt saus og ris, som smakte helt himmelsk. Jeg tok en ,5l med øl, og valge en sort jeg ikke hadde smakt før: Brooklyn Lager. Trodde det var et lyst øl, men det var en type som var halvmørk og rik på smak. Så pass tidlig på ettermiddagen var det ikke så mange der, men det begynte å komme flere like før vi gikk derfra.

Vi gikk ned til Elbjørg hvor hun allerede hadde dekket på bordet med kaffekopper. Hun disket opp med en deilig multekrem til dessert, etterfulgt av kaffe og St. Halvar likør. Jeg drikker svært lite alkohol nå for tiden, og det skal ikke så mye til innen jeg blir litt ekstra blid ;o)) Vi satt å skravlet hos henne i et par timer, før det var på tide å komme seg hjemover igjen.

Ute hadde det begynt å blåse ganske kraftig, og selv om det ikke var så kaldt så begynte jeg å fryse siden vinden i seg selv var ganske kjølig.

Det var en hyggelig kveld, og jeg har definitivt lyst til å dra tilbake å spise på samme stedet igjen. Maten var nydelig og vi fikk virkelig god service, kan virkelig anbefales :o))

#snø #vær #venninner #manglerud #hylla_cafe_bar_spiseri #tbane #brynseng #kaffe #sthalvar #likør #vind #blåse #kjølig 

 • Mat
 • Smooth start på dagen

  • 10.01.2015, 11:50

  Til jul/bursdag fikk jeg en smoothie maskin av fetteren min og kona, men det har ikke blitt til at jeg har prøvd den før i dag. I går kjøpte jeg inn litt frukt og annet til å lage noe godt. 

  Siden jeg ikke har noe særlig matlyst om morningen, så tenkte jeg at det er en fin start på dagen i tillegg til at jeg får i meg noe godt.


  I dag valgte jeg en ferdig smoothieblanding med jordbær, bringebær og banan. Jeg tok ca halve posen med frukt + 2 dl eplejuice og et halvt beger med vanlijeyoghurt.


  Spesielt appetittlig ser det ikke ut innen det er mikset ferdig, men å å å å så godt det var. Jeg har ikke laget noe særlig smoothie før, men det blir det en forandring på nå. I hefte som fulgte med maskinen var det noen oppskrifter, og det fleste av dem virket spennende. 

  Vinja satt på benken ved siden av å fulgte spent med på hva jeg drev med, men når jeg satte i gang maskinen forsvant hun. Den lyden var veldig skummel, men frk Lillepuzdatter av Skånevik er ganske nysgjerrig så det tok ikke lange stunden innen hun var tilbake for å se på :o))


  Flasken som fulgte med maskinen var blank, noe jeg syntes var litt kjedelig. Jeg er jo veldig glad i rosa, og oppe på Til Bords på Oslo City hadde jeg sett at de hadde ekstra flasker i rosa. Derfor stakk jeg opp dit i lunchen å kjøpte et par stykker.

  #smoothie #smogo #jordbær #bringebær #banan #maskin #ekstra #flasker #rosa

  Har man ikke noe å gjøre!

  • 10.01.2015, 01:07

  Noen ganger står ikke søskenkjærligheten øverst på lista, og i kveld var den helt klart i bunnen... Jeg satt å pratet i telefonen, og hørte noen rare lyder fra soverommet. Tenkte ikke så veldig mye på det da, men da jeg skulle på kjøkkenet kastet jeg et blikk inn.

  Dette er hvordan senga mi så ut, og midt oppi all pelsen lå Vinja som om ingenting hadde hendt... Søsteren Ronja hadde forsvunnet ut på kjøkkenet å satt med snuten langt ned i matkoppen. Når de ryker sammen, så er det ikke uvanlig at det ligger igjen såpass mye pels at det hadde vær nok til en katt til.... Den lille rosa støvsugeren ble full og god i magen sin, det er sikkert :o))


  #katt #søskenkjærlighet #ronja #vinja #pels #rosa #støvsuger #uvenner

  Dagens bilde - på vei hjem

  • 10.01.2015, 00:01


  Til orientering så kjørte jeg ikke så nære bussen og tok bilde... Det ble tatt mens vi sto for rødt lys!

  #dagensbilde #reise #hjem #timekspressen #buss

 • Syk
 • Varm og kald på en gang

  • 08.01.2015, 09:48

  Dag to med nesen i været og med skiftende temperatur inne i kroppen :o(( I det ene øyeblikket fryser jeg så jeg skjelver, og i neste så holder jeg på å renne bort. Som om ikke det er nok så har jeg en dundrende hodepine, som gjør at forbruket av Ibux har øket de siste dagene.

  I går pakket jeg meg godt inn i et par varme pledd å sank sammen i godstolen i stuen, og der halvt satt/halvt lå jeg det meste av dagen å småsov. Når Ibux'n hjalp forsøkte jeg å hekle noen flere Mollie Flowers, men det ble ikke så mange jeg klarte innen hodepinen var tilbake å da ble det vanskelig å fokusere blikket. Til slutt ga jeg opp det, og gikk tilbake å bare ligge å slappe av.


  Formen min er ikke noe serlig bedre i dag, og så langt har jeg ikke kommet meg ut av senga enda. Vinja vil trøste mammen sin og har lagt seg godt inntil meg. Der ligger hun å varmer meg og maler så fint :o))

  #syk #feber #hodepine #elendig #varm #kald #katt #vinja #trøst

  Molly Flower

  • 05.01.2015, 22:56

  I dag har jeg forsøkt meg på noe som jeg aldri har gjort før, nemlig å hekle Molly Flowers. Jeg har vel sett bilde av det en gang, men tenkte ikke på å prøve på det da. I går dukket det opp en håndarbeidsside på Facebook hvor de hadde lagt ut x-antall videofilmer om hvordan man laget blomstene, og jeg ble veldig nysgjerrig jeg!!  Dette er mine første 4 blomster, og til å være første gangen så syntes jeg ikke at det ser så ille ut, eller hva? Jeg har brukt Viking Superwash på dette forsøket, og for å få litt størrelse på blomstene har jeg brukt heklenål no 4,5. Kan være at jeg hadde fått samme resultatet med en tynnere nål også. Superwash garnet har en tendens til å dele seg så man må pase på litt, men det blir nå iallefall ganske mykt.


  For de som er litt mer viderekomne å ser jo selvsagt resultatet helt anderledes ut, men jeg håper at jeg skal få mine like jevne å fine etter hvert som jeg blir mer vant til teknikken.  Ovenfor kan du se en forklaring på hvordan blomstene lages. Det er ikke vanskelig, men krever at man ikke strammer for mye og sørger for at tråden glir lett over heklenålen. Akkurat den delen er ikke så lett for meg, siden jeg har en tendens til å stramme litt for mye innimellom.

  Formen er ikke helt på topp nå i kveld, og jeg burde vel ha tatt en Ibux og lagt meg.... Nå var det litt gøy å lage disse blomstene, så jeg tror at jeg skal lage noen til innen jeg tar kvelden.

  Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

  #molly_flower #håndarbeide #hekle #garn #heklenål #fremgangsmåte #forklaring #blomster #ibux

  11 måneder til neste gang

  • 04.01.2015, 23:03

  Jeg klarte ikke helt å komme meg opp like tidlig som jeg hadde planlagt i går, men det var ikke så farlig for jeg ble ferdig med det jeg hadde bestemt meg for å gjøre allikevel. 

  Med det samme jeg ble ferdig med både kattenes og mitt morgenstell, strøyk jeg ned i kjelleren å hentet alle eskene til julepynten. Etterpå laget jeg meg litt frokost og slang meg ned i stua for å spise den. Det var sport på tv, og jeg glemte meg selvsagt helt bort. Marit Bjørgen lå godt foran Therese Johaug og Heidi Weng, så jeg måtte jo se om hun holdt helt inn eller ikke. Det gjorde hun selvfølgelig :o))

   
  Når jeg først kom i gang med å pakke bort så gikk det ganske fort, men den mest kjedelige jobben er å brette sammen alle grenene på juletreet å klemme det sammen sånn at det passer ned i esken igjen. Det gjør jo nesten aldri det, og jeg ender opp med å tape og knyte på hyssing for å holde det på plass. Det var ingen forandring denne gangen, og jeg måtte ty til hyssing for å få kontroll over esken. Det var jo ikke så enkelt, siden to grå puser gjerne ville hjelpe til med knytingen :o))

  Jeg vurderte å ta ned de røde gardinene mine og dukene mine, men fant ut at det var så langt ut på dagen at jeg ikke orket å begynne på det. Det spiller ingen rolle om det er rødt i vinduene osv. noen dager til. Jeg har veldig lyst til å kjøpe meg noen nye kjøkkengardiner, men det køster så jeg får nok bruke de jeg allerede har. Januar, februar og mars er tøffe måneder med mange store regninger, så da får man heller vente til de er over før man går til innkjøp av noe nytt.


  Neglene på både fingrene og føttene mine trengte litt ekstra pleie så jeg prøvde det nye settet jeg fikk til jul. Det fungerte som en drøm det :o)) Jeg måtte avbestille fotpleietimen min før jul, så det var ikke så merkelig at føttene trente litt ekstra pleie. Jeg er jo så stiv i bena blitt at det var ikke så enkelt å komme til, men jeg klarte da å få bøyd bena nok til at jeg kom til!!

  I morgen er hverdagen her for fult igjen, og selv om det har vært deilig med noen fridager så er det veldig deilig å komme inn i normal gjenge igjen. Ha faste rutiner igjen med å komme seg opp tidlig hver dag, som igjen gjør at man ikke kan sitte oppe til langt på natt hver kveld. Det er ikke til å komme fra at jeg har lett for å snu døgnet på hode når jeg har fri i flere dager. Det fungerer ikke lenger nå gitt!!

  Ha en fortreffelig søndag, det som er igjen av den...., blogges!!

  #jul #julepynt #nisser #juletre #pakke #gardiner #fingre #føtter #fotpleie #stiv #kroppen #rutiner #hverdag #fri #sove

  Den store pakkebort helgen...

  • 03.01.2015, 12:15

  Det var utrolig godt å sove lenge i dag, og det ble nok litt lenger enn jeg hadde ment. For klokken var 10:30 da jeg kom til meg selv men jeg trengte det nok siden jeg var grytidlig oppe i går etter en natt med veldig lite søvn. Jeg måtte opp for å gå på jobb, og det var virkelig hardt men det gikk.

  Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg skulle høste juletreet og pakke det ned i kjelleren, og så skulle resten av julepynten få stå til neste helg igjen. Grunnen var at jeg hadde tenkt å ha gjester hos meg neste lørdag, men etter en telefonsamtale i går kveld ble det klart at det ikke skjedde. Da tenkte jeg at juletreet like godt kunne få stå oppe til søndag, og så pakker jeg bort all julepynten da. Så på søndagen blir det å stå opp tidlig å begynne med en gang....

  Dette året skal jeg ikke slepe all julepynten 5 etasjer opp igjen, nei nå kommer det ned i kjelleren. Kroppen min orker ikke lenger å dra alle esker opp på loftet, og jeg har såpass mye pynt at jeg må iallefall gå 4 ganger opp og ned før jeg er ferdig. Etter en slik økt har jeg så vondt overalt at jeg er helt gåen i flere dager etterpå!!


  Etter flere dager med mildvær har all snøen her i Oslo blitt borte, og jeg er ikke missfornøyd av den grunn. Nå er jul- og nyttår over å da er det helt greit for meg med grønne plener. I dag var det knallblå himmel når jeg sto op, men nå ser det ut til at det skyer over. I følge yr.no skal det ikke komme noe nedbør, og da får man tåle noen skyer innimellom :o))

  Jeg må dra på smilebåndet av kattene.... Når balkongdøren er lukket så sitter de foran og mjauer å vil ut, og så må jeg åpne og lukke den i et sett. I dag er det ikke så kaldt så jeg har satt døren åpen for å lufte å få inn litt ny luft i heimen. Vil de gå ut da, når døren står åpen altså, neida det vil de ikke. Ronja ligger på krakken i entreen å sover mens Vinja ligger på toppen av klatrestativet. Lukker jeg døren derimot, ja da kommer de med en gang for å går å så har vi det gående... Dette kjenner nok alle katteeiere til tenker jeg, hehehe!!


  Jeg ryddet litt i en kiste jeg har ved enden av sengen min, og der fant jeg et av mine håndarbeidsprosjekter i et stort virvar av garn og arbeidsverktøy. Dette er garn til tjukke pulsvanter, og jeg har allerede gjort ferdig to par men har igjen å lage tommelen. Jeg gjorde et tappert forsøk for en stund siden, men ble ikke fornøyd med tommelen så jeg rakk den opp. Selv om jeg ønsker at vi ikke får mer vinter, så vet jeg jo at det ønske ikke blir oppfylt. Det kommer både mer snø og mange kuldegrader å da kan disse gode og varm pulsvantene være greie å ha, så det er på tide å gjøre de ferdig.

  Vi er tre venninner som er opptatt av hobby, strikking og hekling å jeg tenker at vi kanskje burde innføre en "håndarbeidskveld" med jevne mellomrom. På den måten er det en litt større sjanse for at noen av prosjektene min blir ferdig. De to andre er mye mer flittig enn meg, selv om de også har noe liggende :o))

  Nå må jeg se om brødskivene mine har tint, sånn at jeg får meg litt frokost/lunch.... Kjenner at det romler litt i magen, og da er det på tide å få i seg litt næring.

  Ha en fortsatt fin lørdag, blogges!!

  #jul #juletre #rydde #høste #loft #kjeller #varmegrader #snø #plen #grønn #katter #ute #inne #ronja #vinja #håndarbeide #prosjekter #arbeidsverktøy #pulsvanter #hobby #frokost #lunch 

  Godt Nytt år!

  • 01.01.2015, 20:44

                                                                                                              Godt Nytt år alle sammen :o))


  Da har vi lagt bak oss 2014 og et nytt og blankt 2015 står klar til å tas i bruk... Det er jo nå mange setter seg mange og uoppnårlige nyttårsforsetter, noe jeg ikke har tenkt til å gjøre. Hver gang jeg gjør det så ender de opp med å fordampe etter veldig kort tid. I stedet sier jeg at jeg skal forsøke å leve mer aktivt, spise sundere osv., så får vi se hvordan jeg lykkes med det når det nye året har blitt gammelt å grått!!

  I går Nyttårsaften startet med at jeg sov nesten til jeg våknet av megselv, og ruslet litt rundt å ryddet før jeg satte meg i stua med frokosten og en kopp kaffe. I det jeg skulle hoppe i dusjen ringte min venninne på 92 år for å slå av en liten prat, og fortelle om hvordan julen hennes hadde vært. Hun hadde mye hun skulle ha sagt så jeg fikk bare lagt inn noen sier du det, og ja ha. Da vi var ferdig å prate stupte jeg inn i dusjen og gjorde meg i stand, for jeg måtte en tur ned på Alfaset Gravlund for å tenne lys for mamma og pappa.  Det var en deilig dag ute med blå himmel og sol, for ikke å snakke om at det endelig var blitt mildere ute. Det var varmegrader og første gang på flere dager var det deilig å bevege seg ute, og jeg hadde ikke vondt i leddene mine.... Himmelsk :o))

  Nyttårsaften er ikke den dagen i året hvor gravlunden er overflommet med mennesker, og vi var vel en 3 - 4 personer på den siden hvor graven til foreldrene min ligger. Jeg hadde tatt med et stort t-lys til lykten på støtten, et større et til lykten + et gravlys formet som et hjerte. Jeg var veldig spent på om noen hadde åpnet lykten min igjen, og tatt lyset mitt, for det er det som har skjedd de siste gangene. Nå var fortsatt lokket på og det utbrente lyset i lykten. Folk er frekke som stjeler fra andre graver, men det er ikke første gang jeg er borte i det, men har ikke vært laget av det selv.


  Jeg begynte etterhvert å få litt dårlig tid, for Anne skulle komme til meg ved 15 tiden. Innen da skulle jeg rekke å rydde litt og støvsuge og få satt i gang en maskin med tøy, så dea var det bare å komme seg inn i bilen å kjøre hjem igjen. Det gikk ganske fort å gjøre de tingene jeg skulle innen hun kom, og da jeg var ferdig var det enda litt tid tilbake så jeg gikk ut på bakongen tett etterfulgt av pusene mine. Der satte jeg meg ned med en kopp kaffe og koste meg i sola.

  Når Anne først kom så var sola fortsatt oppe så vi ble sittende der ute til sola krabbet ned bak Manglerudåsen.


  For å ikke bruke masse tid på matlaging hadde Anne kjøpt med seg en ferdig krydret Kalkunfilet som vi skulle ha til middag. Den satte vi inn i ovnen på 220C på varmluft i 40 minutter og så ut på benken en stund for å hvile. Imens kokte vi mandelpoteter, indisk ris og varmet den ferdige kyllingsausen jeg hadde kjøpt. Kalkunen ble saftig og fin og vi spiste en nydelig nyttårsmiddag. Jeg hadde kjøpt et par kopper med karamellpudding m/saus som vi tok til dessert. Vet ikke om det var desserten, middagen eller en kombinasjon av begge to som gjorde at vi begge ble så vanvittig mette, puh!!

  Resten av kvelden ble tilbrakt i hver vår sofa, halvt liggende, og se på film... Vi begynte med "Letters to Juliet", en utrolig hærlig film som jeg faktisk hadde halvt sett på dagen før, og ville se igjen. Etterpå ble det "Home Alone 3", som jeg har sett flere ganger, og som er sånn passe morsom.

  Vi hadde linet opp kamera for å gå ut ved midnatt for å ta bilder av alle de flotte rakettene, men det fine været vi hadde tidligere på dagen ble etterhvert erstattet av en en tjukk vegg med tåke. Det var ikke mulig å se noen ting i det hele tatt, bare lysglimt i tåkehavet, så vi ble sittende inne å se på tv i stedet. Så kjedelig, for jeg hadde virkelig gledet meg til å ta noen fine bilder av rakettene :o((

  Anne dro sånn at hun var hjemme hos seg selv sånn ved 2 tiden på natten. Selv ble jeg sittende en stund å se ferdig en britisk film, som ikke sluttet før 03:30, jesp!!

  I dag sov jeg helt til klokken 10:30, og det var virkelig godt å kunne sove ordentlig ut etter å ha lagt meg så sent/tidlig.... Det har vært en utrolig sløv dag, hvor jeg har brukt mye tid på å ringe rundt til familien for å ønske Godt Nytt år. Det har vært varmt ute i dag også, og jeg har hatt balkongdøren åpen i flere omganger til Ronja's store glede. For hun da kunne hun løpe ut og inn som hun hadde lyst uten å sitte å mjaue og mase på dørterskelen.


  Både Ronja og Vinja har vært snille med juletreet, ikke forsøkt å klatre i det eller spise på det... Det som derimot ikke har vært like festlig er når en av dem har lagt seg under treet å den andre kommer for å leke eller sloss. Da har det hendt at juletreet har danset tango og vals bortover gulvet sånn at jeg har vært redd for at det skulle velte. Til slutt måtte jeg sette opp en stor eske under treet sånn at de ikke kan løpe under der, og det har vel fungert sånn passe. Jeg tenker at juletreet kanskje blir pakket bort til helgen, mens resten av pynten får lov til å stå en uke til. Mulig jeg skal ha gjester lørdag om en uke, og det hadde vært hyggelig å kunne vise frem et julepyntet hus... minus juletreet da. Vi får se hva jeg gjør!!

  Ha en fortsatt fin 1. nyttårsdag dag, blogges :o))

  #godtnyttår #gravlund #alfaset #lys #lyslykt #hjerte #mamma #pappa #rydde #støvsuge #vaskemaskn #klær #sol #kalkun #middag #ris #poteter #karamellpudding #film #letterstojuliet #homealone #raketter #kamera #bilder #tåke #familie #telesamtale #ronja #vinja #katt #juletre

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no