hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Syk
 • Atsjoooooooo, snufs!

  • 31.01.2016, 15:27

  Akkurat nå syntes jeg litt synd på meg selv, men det går nok over igjen.... Forkjølelsen er hjertelig tilstede, og nesen min er så rød at Rudolf ikke hadde hatt en sjangse foran sleden til julenissen, hvis jeg hadde stilt opp. Effekten av Ibuxen jeg tok for litt siden begynner å avta, så nå har jeg hodepine og fryser og svetter om hverandre. Jeg har pakket jeg inn i to tjukke fleezepledd for å få varmen, så får vi se om det hjelper litt.


  Jeg hadde ikke noen matlyst da jeg sto opp på morran, så jeg har akkurat spist mitt første måltid i dag nå. To skiver solsikkebrød med rekesalat, og et regime med vitaminer,sammen med en rykende varm kopp med kakao. Det er ikke noe jeg drikker for ofte, men akkurat i dag var det veldig godt. Nå skal jeg gjøre som kattene mine, ta meg en aldri så liten shut eye :o))

  #feber #fryse #svette #sår #nese #rød #varm #kald #matlyst #rekesalat #vitaminer #kakao #sove

  Kaputt...

  • 31.01.2016, 11:38

  Da var det slutt gitt, den gamle dekoderen fra 2009 har gjort sitt. Den har stått på soverommet mitt, og jeg pleier noen ganger å ligge i senga for å se på tv. Derfor har jeg beholdt den når nye har blitt byttet ut i stua gjennom årene. Nå gikk det altså ikke lenger....

  I går kveld var feberen steget noen ekstra grader, og jeg følte meg slapp og sløv. Derfor slo jeg av alt lys i resten av heimen å la meg opp i senga for å se litt på tv før jeg sovnet. Det gikk veldig dårlig, for på dekoderen sto det at jeg ikke abonnerte på noen kanaler. Da var det å gå igjennom sjekklista: 

  1. Dra ut kontakten, vente litt, så i med kontakten igjen: Fortsatt ikke noe signal

  2. Slå av bryteren, vente litt, så slå på bryteren igjen: Fortsatt ikke noe signal

  3. Resette dekoderen, vente litt: Fortsatt ikke noe signal

  4. Ta ut programkortet, og sette det inn igjen: Ny melding om at kortet satt i feil!!!!!!!

  5. Ta t programkortet, og sette det inn igjen: Samme melding om at kortet var satt i feil!!!!!!

  Etter det ga jeg rett og slett opp, for jeg var sliten med hodepine og en rennende nese. Jeg slo av alt sammen, og krabbet under dyna å sovnet omtrent med en gang.  Jeg var vel kanskje litt naiv da jeg slo på tv'n og dekoderen til morran og håpet på at alt mirakuløst hadde ordnet seg i løpet av natten. Det hadde jo selvfølgelig ikke det, noe det sjelden gjør.

  Telefonsamtalen til Canal Digital nå for litt siden, var egentlig ikke for at jeg trodde at de kunne gjøre noe, for det kunne de jo ikke. Nei, jeg viste nesten hva de skulle si, og det gjorde de, dekoderen hadde gjort jobben sin og måtte pensjoneres. Jeg vil fortsatt ha muligheten til å kunne se på tv fra senga, så jeg bestilte en ny dekoder med en gang. Den ser identisk ut som den gamle, men har ikke mulighet til å ta opp. Akkurat det gjør ingenting, for jeg trenger ikke to som kan ta opp.

  Den gamle dekoderen har hele tiden duret ganske høyt når den er påslått, og jeg håper virkelig at den nye jeg får ikke er like ille.

  #dekoder #kaputt #canaldigital #sjekkliste #programkort #feilmelding

  Vokser og gror

  • 30.01.2016, 14:22

  Jeg fortalte jo for noen dager siden at jeg hadde pottet om alle plantene min i juleoppsatsen min. Julestjernen hadde begynt å komme med noen eseløre blader, og jeg var jo veldig begeistret å håpefull til at den skulle klare seg videre.

  Se på den nå hvordan bladene har vokst seg til, og det kommer til og med noen nye blader nedover stammen som kanskje ikke syntes på dette bildet. Når det begynner å vokse og gro rundt om i pottene mine, ja da får jeg vårfornemmelser.


  #vokser #gror #trives #nye #blader #julestjerne

  Vemodig, vær og, forkjølelse

  • 30.01.2016, 12:02

  I går var en litt merkelig dag på jobben, for vår flotte og sprudlende vikar Emilie hadde sin siste arbeidsdag hos oss. Hun har vært hos oss siden i april, og vi har blitt veldig glad i henne alle sammen. Vi hadde en liten avslutning for henne med "Bærumskringle" og en pose med sjokolade. Den yngre garden skulle ut å spise middag og etterpå skulle de spille bowling. Hun har hatt plass rett ovenfor meg, og jeg kommer definitivt til å savne henne!!


  På veg hjem dro jeg innom på Bryn for å handle litt inn til helgen hos Meny. Det var ikke så veldig mye jeg trengte, men litt er det jo alltid man mangler i kjøleskapet og fryseren. Jeg hadde ikke så mye fisk igjen, så det ble noen pakker med det. Da jeg sto ved kassen så jeg Monica, tidligere kaldt T-banevenninnen, og jeg ropte ut til henne om hun ville sitte på og det ville hun. Jeg kjører jo forbi der hun bor, så da er det jo greit at hun slipper å ta bussen.

  Vi ble sittende i bilen å skravle en laaaang stund, noe som var veldig koselig for det var en stund siden vi hadde hatt en prat. Sist gang, som også var i bilen, ble vi enig om at vi skulle møtes på Bryn for å spise en middag eller bare ta en kopp kaffe. Nå er det jo sånn med tiden at den løper veldig fort avsted, så dette hadde jo ikke blitt av. Vi får gjøre et nytt forsøk om ikke lenge.

  Vet du leser dette Monica, så tusen takk for en hyggelig prat :o))

  Mens vi satt der å pratet begynte det å blåse noe infernalsk og regne.... Når regndråpene traff bilruten var de så store som tallerken og man ble bare klissvåt når man gikk ut. Jeg ble nå iallefall våt da jeg skulle få varene ut av bilen, og bære de inn... Enda da var det bare noen få skritt det var snakk om. Jeg hadde heldigvis tatt på meg en av Storbergjakkene mine, og de holdt regne borte fra kroppen men jeg ble klissvåt på jeansen og skoene mine. Om det er derfor jeg har blitt sausa forkjøla i dag eller om jeg ikke helt har blitt kvitt den gamle greia fra en uke siden er ikke godt å si... Sitter nå her å nyser og hoster og har nesen i papirlommetørklærne.


  Etter at middagen var spist middag og ryddet opp sank jeg ned i godstolen, og fant fram laptoppen for å blogge litt om dagen.... Vel, det var nå iallefall det som var meningen, men jeg var så trøtt og sliten at lappen ble liggende i fanget den og jeg sovnet. Så ble den lagt ned på gulvet, for jeg tenkte jo at etter å ha "duppet" litt i stolen så skulle jeg skrive litt. Selv om jeg kom til megselv utover kvelden så klarte jeg ikke å få hode mitt i den sinnstemningen det må være for at jeg skal klare å skrive noe i det hele tatt.

  At jeg var så trøtt og sliten var nok starten til forkjølelsen som jeg våknet med i dag...

  #vemodig #trist #slutte #nyjobb #handle #helgehandle #bryn #meny #tbanevenninnen #prate #skravle #vind #regn #regndråper #forkjølet #nyse #hoste #trøtt

  Dama er på nett igjen

  • 28.01.2016, 23:06

  Det er jammen forskjell på kundebehandlerne hos Canal Digital, for når jeg ringte andre gangen for å få hjelp kom jeg til verdens hyggeligste person. Han sjekket litt mer, og fant ut at det trådløse nettet omtrent ikke hadde vært fart i de siste 24 timene. Det stemmer jo bra med slik jeg opplevde det også, for det var ekstremt tregt i går kveld også.
  Fyren, foreslo at han kunne restarte hjemmestasjonen min fra seg, og så ringe meg tilbake 10 minutter senere for å sjekke om ting var oppe og gikk. Han ringte han, og hjalp meg med å komme i gang igjen. 

  Når jeg ikke kom inn på nettet kjente jeg nesten panikk over at jeg ikke kunne komme inn å sjekke bloggen og facebook via PC'n. Kom jo selvsagt inn via mobilnettet mitt på telefonen, men det er jo ikke helt det samme det.


  Huff det var da fælt så forskrekket Ronja ser ut på dette bildet da... Kattene har nemlig fått nytt klorestativ i dag, og Ronja var superfornøyd over at hun klarte å komme opp på toppen for å ligge der å kose seg. For det gamle stativet, som var utrolig dårlig, klarte hun ikke å komme opp på. Det nye syntes hun var veldig fint, for ikke bare kunne hun ligge å trone på toppen men så var det mange morsomme hull å gjemme seg i. Vinja føyk ut og inn av alle hullene å syntes det var veldig morsomt.

  Jeg måtte nemlig en tur på Alna senteret for å kjøpe tørrfór til kattene etter jobb, og da benyttet jeg samtidig sjangsen til å kjøpe nytt klatrestativ til dem. Var jo veldig spent på om de ville like det, og det var det ingen tvil om at de gjorde :o))

  #internett #nett #data #canaldigital #hjelpsom #datatrøbbel #katter #klatrestativ #nytt #ronja #vinja #alna #senter

  Datatrøbbel

  • 28.01.2016, 22:12

  Nå kjenner jeg at jeg snart eksploderer, men det vil jo ikke hjelpe noe allikevel.

  Jeg har holdt på med å komme inn på Internett siden jeg kom hjem fra jobben, uten å lykkes. Det trådløse nettet fungerer ikke, og jeg har forsøkt alt fra å resette til å nappe ut kontakten. Ingenting hjelper, for den dukker ikke opp i oversikten over tilgjengelige trådløse nett.

  Ringte til Canal Digital for å få hjelp av dem, men det kunne jeg like godt ha spart meg. Bare ta å resette og vent i 15 minutter. Det hjalp ikke. Jeg får kanskje ringe dem en gang til så kanskje jeg kommer til en mer hjelpsom person.

  #sint #oppgitt #internett #tråløs #canaldigital #hjelp

  Frustrerende

  • 28.01.2016, 12:36

  Jeg lurer på hvorfor tiden har begynt å gå så vanvittig fort? Dette er noe jeg spesielt har lagt merke til etter Nyttår.

  Planene for det som skal gjøres i løpet av en dag, både på jobb og hjemme, er klare allerede på morningen. Allikevel er det ikke unormalt at noe må skyves på til neste dag, frustrerende!!

  Ble litt inspirert av Frodith som tegner så fine tegninger og legger ut på bloggen. Dette skal altså forestille meg når jeg er litt frustrert, hehehehe 😉

  #frustrert #tidsklemme #rekke #nårikke

  Endelig passet den

  • 27.01.2016, 22:16

  At jeg er en god og rund person er ingen hemmelighet, og at jeg i løpet av desember og over jul har klart å bli enda rundere er heller ingen hemmelighet. Det er jo sånn at jeg er så glad i potetgull og søtsaker, at jeg ikke kan ha det i huset. Dessverre så har det ikke vært manko på disse godsakene i heimen de to siste månedene, og der har vi årsaken til at magen har blitt noen hakk større :o(( Det hjelper lite å være sur i ettertid, for jeg har meg selv å skylde for å ha fylt opp skapene mine med så mye usundt!


  Når jeg begynte å jobbe igjen etter nyttår bestemte jeg meg for at nok er nok.. Jeg har ikke klart å holde meg helt unna, men da har det kun vært en utskeielse i helgen. I ukedagene har jeg vært veldig flink. Derfor var jeg veldig spent når jeg tok fram den minste av Stormberg vindjakkene mine i dag. Ville glidelåsen gå igjen uten at jeg måtte holde inn magen, nei da. Den satt litt etter, men jeg hadde to gensere + jeansjakken under så det var kanskje ikke så rart :o))

  Dette er favorittjakken min siden den er i sterk rosa, og de signalgule pulsvantene strikket jeg for å matche glidelåsene på jakken :o))

  #vekt #rund #stor #overvekt #søtsaker #potetgull #jul #nyttår #utskeielse #stormberg #vindjakke #rosa

  For en bra oppfinnelse

  • 27.01.2016, 10:51

  Jeg vet ikke hvor mange forskjellige termokopper jeg testet ut før, jeg endelig fant Bodumkoppen. Den fyller jeg opp til randen når jeg kommer på jobb, og da holder de siste dråpene seg varme til etter at jeg har spist lunch. Da er det bare å fylle den opp igjen, og jeg har varm kaffe til jeg skal hjem.

  Jeg har anskaffet meg flere kopper i forskjellige farger... Det er her som med klokkene mine, må ha noe å velge i. Akkurat nå er det denne grønne jeg bruker på jobb, men neste uke et det ny måned så da skifter jeg.

  Ja da, er er litt sprø sånn 😊

  #bodum #termokopp #kaffe #varmt

  Shetland - min favoritt serie

  • 26.01.2016, 23:08

  I 2015 begynte SVT 1 å sende tv-serien Shetland, og jeg ble helt solgt med en gang... Som navnet sier så foregår handlingen på Shetland, og er en kriminalserie med Politietterforsker Jimmy Perez (Douglas Henshall) som ansvarlig for politistasjonen. Serien er litt mørk og dyster, men har sine lyspunkter. For 14 dager siden satte svenskene i gang med sesong 3, og denne damen sitter klistret hver fredag kveld :o))

  Så er det jo dette med at de snakker med skotsk aksang, og jeg vet ikke noe mer sexy enn det :o))  #shetland #tvserie #skotsk #jimmyperez #douglashenshall #svt1 #fredag

  Klarte ikke å la være

  • 26.01.2016, 21:46

  Jeg måtte en tur ut i lunchen i dag for å ordne et par småsaker, og da klarte jeg selvsagt ikke å la være å ta en tur innom Bogerud Tekstil. Jeg skulle bare kikke litt, som jeg alltid innbiller megselv, men kom jo ut med en pose med litt garn i forskjellige rosa og lillafarger. Jeg har alltid vært glad i de fargene, men har ikke alltid valgt å kjøpe forskjellig ting i de inntil for et par år siden. Nå er det veldig mye i skapene mine :o))  Jeg har jo fortalt tidligere at jeg begynte å strikke sjal av Viking Balder garn, men det prosjektet er nå blitt kassert. Oppskriften jeg brukte var ment for et tynnere garn, og da ble formen på sjalet mitt helt feil. Hvis jeg skulle ha strikket det slik at det kunne ligge godt rundt skuldrene mine, ja da måtte jeg ha strikket et veldig langt sjal. Nå gjør jeg et nytt forsøk med samme garn som jeg har strikket pulsvantene i, NO 1 i Aktryl. Jeg har valgt å bruke pinne no 8 som er langt større enn det som er normalt, men det blir veldig fluffy og lett i allefall. Som du kan se på bildet har jeg ikke kommet så veldig langt enda, men med så tjukke pinner går det veldig fort :o))


  I kveld var det Vinja som insisterer på å ligge i fanget mitt for å kose litt. Det var ikke så lett å strikke med henne liggende der, for hun ville jo selvfølgelig hjelpe til . Tråder som hang ned var jo veldig spennende å de måtte lekes med. Rundpinnen ble smakt på, og tilslutt holdt hun den helt fast så jeg måtte bare legge det bort en stund. Nå har frøkna forflyttet seg inn i sengen min :o))

  I går kveld begynte det å regne, og litt etter litt smeltet all snøen som lå oppe på taket. Innimellom raste den ned og traff vannbrett og bakken med et brak. Både kattene og jeg skvatt himmelhøyt hver endeste gang. Til morran i dag var det ganske vått ute i gården, men likevel ikke så mye at jeg måtte bruke gummestøvler. Nede i gaten derimot var det ikke så ille.

  Nå i kveld har gradene steget til + 4,5C, men det regner heldigvis ikke mer.

  #garn #rosa #lilla #strikke #sjal #nytt #no1 #akryl #katter #vinja #kose #varmegrader #smelter #snø #regnvær

  Tender, loving and care

  • 25.01.2016, 23:37

  Før jul fikk jeg jo en flott juleoppsats av fetteren min og kona, som jeg har gjort alt jeg har kunnet for å holde liv i. Det har jeg også klart selv om de røde bladene på julestjernen har falt av en etter en. Når man presser mange forskjellige blomster/planter sammen i en oppsats, som egentlig ikke passer sammen når det gjelder stell, så er det ikke det letteste å få alle sammen til å overleve.

   

   

  Julestjernen har som sagt kastet det ene røde bladet etter det andre, men jeg oppdaget i dag at den kommer med nye grønne blader. Derfor valgte jeg å potte den om sammen med de andre. Sist gang jeg gjorde det, endte jeg opp med en enorm stor grønn busk. Kanskje det blir sånn igjen, hvem vet.

  Jeg blir nesten litt sint når gartneriene dekker de små grantrærne eller furutrærne med noe hvit guffe som skal ligne på snø. Det gjør ikke treet noe godt i det hele tatt, og de visner som regel under all skitten.Det skjedde også med mitt lille furutre :o(( Da jeg løftet det ut av kurven bare smuldret det opp mellom fingrene på meg. Hva er poenget egentlig, for det hadde vært vel så pent om det fikk stå i oppsatsen uten den hvite guffa.

  #blomster #planter #ompotting #overleve #visne #julestjerne #gran #furu

  Surrehue

  • 25.01.2016, 22:41

  For en gang skyld hadde jeg faktisk litt god tid på morran, og jeg rakk å nyte en kopp kaffe før jeg skulle rusle ned til t-banen. Før jeg gikk ut av døra og i det jeg gikk nedover hadde jeg på følelsen av at jeg hadde glemt noe!! Halvveis på veg til t-banen så sa det plopp i hode, og jeg kom på hva det var jeg jeg hadde glemt!!

  Forden hadde time hos RøhneSelmer til sin aller første EU-kontroll.... Jeg kjente at jeg ble både varm og kald på en gang, og det var ikke noe annet å gjøre en å bråsnu å forte seg hjem igjen for å hente den. Heldigvis hadde jeg bilnøklene i vesken så jeg slapp da å gå helt inn. Plutselig hadde jeg ikke så god tid lenger, og jeg ble bekymret for at jeg ikke skulle komme meg på jobb i tide til morgenmøte. Sendte en melding på jobb for sikkerhet skyld, men det viste seg å ikke være nødvendig.


  Jeg hadde egentlig time forrige tirsdag til EU-kontroll, men da var jeg syk å orket ikke å levere den. Derfor fikk jeg flyttet timen til i dag, men jeg fikk ingen påminnelse på SMS som jeg pleier å da glemte jeg det vettu. Jeg var litt flau over å levere Forden, for jeg hadde ikke fått vasket den i forveien så det var skikkelig skitten. De påsto at det ikke gjorde noe, men jeg syntes nå likevel at det var pinlig jeg da.


  Like før arbeidstidens slutt kikket jeg ut av vinduet, og da kom det en vegg av tåke som innhyllet hele Oslo. Da jeg kom opp til Ensjø var det ikke et spor bedre der oppe, og gradene var nesten nede på null. Det var vel derfor tåka kom kanskje.

  Forden gikk igjennom EU-kontrollen med glans, noe jeg egentlig forventet... Litt kjedelig å ha siste nummer som begynner på 2 i registreringsnr, for sånn økonomisk så passer det jo ganske dårlig med verkstedbesøk i januar, februar og mars, men ikke mye jeg kan gjøre med det.

  Nå i kveld har Ronja vært ekstremt kosete, og ville ligge i fanget mitt... Det er jo bare koselig det, men hun maler jo så høyt å da blir jeg trøtt. Varte ikke lenge før vi sovna begge to, og jeg var vel borte i nesten en time. Da jeg våknet lå hun fortsatt i fanget mitt å koste seg :o)) Det er for det meste Vinja som kommer å vil ligge i fanget opptil flere ganger i løpet av en kveld. Alltid kos med en pus i fanget på kvelden :o))

  #surrehode #ford #eukontroll #glemt #tbanen #ensjø #tåke #feilfri #katter #ronja #vinja #kose #male

  Kreativ lørdag med Taco

  • 24.01.2016, 12:23

  De siste 3 årene har Anne og jeg møttes de fleste lørdager for å sitte og prate, og lage god mat. Jeg ble hekta på fargelegging for ca 2 år siden, og i fjor så fattet Anne også interresse for denne kreative hobbyen. Så nå er det det dette vi driver med på lørdagskveldene. Begge to har jo alltid syntes at det var gøy å tegne og fargelegge, og når man kommer over disse flotte bøkene til Johanna Bashford og Millie Marotta er det jo helt topp.

  Jeg har testet ut både fargeblyanter og tusjpenner for å se hva jeg liker best, og jeg har kommet fram til at jeg liker tusjen best. Da blir fargene sterkere og klarer.... I tillegg må man være mer nøye, for gjør man feil med tusj kan man ikke bare viske det ut igjen. Feil gjør man jo, noen ganger mer enn andre...


  Både Anne og jeg jobber ut fra samme boken for øyeblikket, og vi hadde faktisk kommet like langt.. Begge hadde igjen litt på en tosiders tegning da vi satte oss ned, og ble ferdig med den samtidig. Når vi sitter sånn på hver vår side av kjøkkenbordet, prater vi med oss selv og hverandre... Noen ganger er det mest med oss selv, da det blir kommentert om hmmm, passer den fargen her eller skal jeg bruke den i stedet kanskje, heheh!!


  Det var egentlig meningen at jeg skulle ha vært hos Anne forrige lørdag på Taco, men da var jeg allerede blitt dårlig med feber å alt det som fulgte med. Da Anne spurte meg om jeg ville komme denne lørdagen tidligere i uken, var formen min ganske dårlig enda så vi ble enig om å flytte det til meg i stedet. Noen ganger er det jo sånn at man kanskje ikke orker å dra bort, men man orker å ha besøk hjemme hos seg selv. Nå skal det sies at jeg ikke så ille i går, men ble fortsatt fort sliten når jeg skulle gjøre noe.

  Jeg valgte å steke opp to pk med karbonadedeig til Tacoen, for da kunne jeg bruke det som ble igjen til middag i dag eller i morgen. Anne liker best skjell og jeg lomper, så da ble det ja takk begge deler i går. Det var en god stund siden jeg spiste Taco, og da syntes jeg at det smaker veldig godt. Bare så synd at man blir så fort mett!!


  Dette er tegning no 2 som vi begge begynte med og ble ferdig med. Det litt artig å sammenligne tegningene etter at vi er ferdig, for det har vel ikke hendt en gang at de har blitt helt like. Vi bruker stort sett samme farger på tegningene, men det er veldig skjelden at vi setter dem sammen på like måte.


  Jeg ble også nesten ferdig med tegning no 3, det er bare igjen borden rundt tegningen. Den har jeg tenkt til å ta nå på formiddagen, kanskje! Jeg syntes ikke bildet viser fargene ordentlig, og den virker litt tam. Originalen har sterke fine farger, og med felter av glitter for effektens skyld. 


  Da Anne skulle dra hjem sånn en gang etter kl 01:00, hadde tåka begynt å komme sigende. Det var ikke så veldig ille da, men ca en halvtime senere da jeg hadde ryddet opp å skulle legge meg kunne jeg ikke se over gaten lenger. Det har ikke blitt noe bedre i løpet av natten, for jeg kan fortsatt ikke se mer enn noen få meter ut av vinduet. Temperaturen holder seg heldigvis på minussiden, så vidt, og jeg håper virkelig at det fortsetter sånn. Begynner det å smelte eller i verste fall regne blir det veldig glatt, og nesten umulig å bevege seg utendørs.

  Nå skal denne damen se ferdig herrestafetten, og nyte en eller to kopper kaffe. 

  #lørdag #kreativ #fargelegging #fargebok #fargeblyanter #tusj #taco #skjell #lomper #karbonadedeig #tegning #tåke #mildere #minusgrader

  Alle mine ur

  • 23.01.2016, 13:53

  Fortalte i går at jeg hadde ganske mange Mango klokker, og her er et bilde av dem. En av favorittene er den grønne klokken, men den stangen som stiller klokken og datoen er brukket inne i klokken :o(( Jeg skal ta den med ned til urmakeren på Bryn senter, for å få et prisoverslag på hva det vil koste å reparere den. Går ikke det blir jeg lei meg, for jeg er nok mer glad i den enn i noen av de andre, og det går ikke ann å få tak i maken klokke lenger.

  Med så mange forskjellige farger har jeg mulighet til å ha matchende klokke til det jeg har på meg :o)) Var det nødvendige å anskaffe seg så mange klokker? Nei, det var vel kanskje ikke det, for en mer nøytral hadde kanskje vært like greit. Så er det jo sånn at jeg liker jo farger, og helt ærlig så hadde jeg nok kjøpt enda flere farger hadde jeg fått tak i det... Sprø, ja helt klart, hehehe!!


  #mango #mangoklokker #klokker #farger #sort #grå #brun #oransje #rød #gul #grønn #blå #lilla #rosa

  Fra 10 til 2

  • 23.01.2016, 13:09

  Det ser jammen ut til at "spåmennene/damene" hos Metrologisk Institutt har fått rett. For det har definitivt blitt varmere ute, fra -10C til -2C på et døgn noe som er ganske mye. Jeg ønsket meg mildere vær, men kanskje ikke helt så fult så varm som dette. Blir hun aldri fornøyd, tenker du, og nei hun gjør jo ikke det :o))

  Etter at jeg hadde ryddet og ordnet litt i heimen, gikk jeg ut med med noen poser søppel.... Det hadde kommet noen cm med snø i løpet av natten, men ingen av de som hadde gått ut før meg hadde giddet å få vekk snøen. Folk vasser heller i snø enn å forsøke å bli kvitt den. Jeg hadde forstått det dersom det kun bodde eldre mennesker her i oppgangen, men det gjør ikke det lenger. De fleste er ikke eldre enn 40 år, og friske og spreke. Da ble det jo meg da som måtte ta å fjerne snøen, og da klarte jeg selvsagt å forstrekke en muskel eller er det en sene i skulderen. Det er ikke så ille, og det kjennes ut til at ved litt bevegelser så blir det myket opp.


  Bildet over er fra vinteren 2012, men skulle jeg ha tatt et bilde på samme plassen i dag så hadde det faktisk sett akkurat sånn ut. Omtrent samme mengde med snø nå som da. 

  Om et par timer kommer Anne til meg med fargebok og alle tusjene sine... Da skal vi benke oss ved kjøkkenbordet på hver sin side og være litt kreative. Begge to har fått litt dilla på å fargelegge, og det er jo straks litt mer morsomt å holde på med det når man er to. Da kan vi sitte skravle mens vi er kreative. Vi tar en pause etter et par timer, og da blir det taco til middag.

  Nå skal støvsugeren få lov til å jobbe litt, for det fyker noen hybelkaniner forbi når både kattene og jeg beveger oss rundt. Alle får besøk av dem, men hos meg som har to hårete samboere blir det gjerne litt ekstra. Noen ganger lurer jeg på om de gjemmer seg for meg når jeg kommer med støvsugeren, for så fort den er slått av å satt bort så kommer kaninene fram igjen, sukk!!

  #vinter #snø #kuldegrader #kaldt #varmere #spåmenn #spådamer #metreologiskinstitutt #måke #fargelegging #tusjer #fargebok #tace #hybelkaniner #støvsuge

  Tiden stoppet

  • 22.01.2016, 22:03

  Det er fortsatt kaldt her i Oslo, og jeg fryser jo som besatt når jeg bare tenker på at jeg må gå ut. At det var noe mildere i dag hjalp ikke når jeg måtte en tur ut i lunchpausen min i dag. Jeg vet ikke hva jeg surret med i det jeg skulle ut, men jeg fikk det for meg at glidelåsen på dynekåpen min hadde gått i stykker, men den var jo ikke det. Noe jeg fant da jeg kom inn igjen, for en dott jeg egentlig er!!!


  Årsaken til jeg måtte forlate kontorets nokså lune omgivelser, var at den ene av mine mange mangoklokker hadde stoppet og batteriet måtte byttes ut. Når noe sånt skal gjøres går man ikke dit man har kjøpt klokken, men til skomakeren i underetasjen på Oslo City. De gjør jobben for en langt rimeligere penge gitt.

  Jeg elsker mine Mangoklokker, og jeg ganske mange av dem... Så pass mange at jeg har en til omtrent hvert eneste antrekk i skapet :o)) Jeg er veldig glad i farger, og derfor var Mango Tutti Frutti Collection helt perfekt for meg. Problemet med å ha så mange klokker er batteriene stopper jo, og jeg kjøpte mange samtidig å da kan man jo tenke seg hvordan det blir. Jeg må snart raske med meg et knippe med klokker for å skifte batteri i dem. Det begynner å bli vanskelig å variere i henhold til det jeg har på meg :o))

  #kaldt #vinter #dunjakke #glidelås #ødelagt #mango #mangoklokke #fager #skomaker #oslocity #batteri #antrekk #tuttifrutti #klokke

  Ronja Lillepuzdatter av Skånevik

  • 22.01.2016, 01:49

  I ettermiddag var Ronja virkelig i slaget.. Det begynte med at hun satt på dørterskelen til balkongen å mjauet høyt og anklagende, bare for de mamsen hennes ikke kom løpende for å slippe henne ut. Mamsen hennes satt da å spiste middag, og nektet å gå fra den å det likte hun selvfølgelig ikke. Da middagen var spist og oppvasken tatt fikk hun komme ut, og hun nærmest spurtet ut med høy haleføring.

  Siden hun er en innepus lar jeg henne ikke være ute altfor lenge av gangen, det er nemlig litt for kaldt til det. Hun er ikke vant til å være ute i kulden, og jeg vil nødig ha en forkjølet pus. Når hun kom inn igjen hadde hun tydeligvis fått en masse energi i kroppen, og hadde tydeligvis bestemt seg for å gjøre livet surt for søsteren sin. Vinja er ikke vanskelig å tirre opp, og det tok ikke lang tid før en vill jakt foregikk fra rom til rom i hele heimen. Normalt pleier de å gi seg etter en kort stund, men i kveld holdt de det gående en evighet...


  Etter en sånn aktiv ettermiddag blir Ronja trøtt, og da hopper hun opp i den ene sofaen i stua for å ta seg en velfortjent hvil å sove litt... Mamsehjertet mitt smelter jo helt når jeg ser henne ligge der langt inne i drømmeland <3

  #katter #ronjathecat #ronja #ute #inne #kaldt #vinter #erte #plage #søsken #ertekrok #øyesten #gladideg #sove #hvile #trøtt #drømmeland

  Kort dag

  • 22.01.2016, 00:14

  Da jeg gikk å la meg i går kveld var jeg fast bestemt på at jeg skulle gå på jobb i dag. Når alarmen uuuuuulte som besatt til morningen var jeg ikke så sikker lenger. En ting var iallefall sikkert, og det var at jeg trengte å ta meg en febernedsettende å sove litt til for å få ned feberen. Enden på visa var at jeg jobbet en kortere dag, mellom 12 og 16, og jeg var mer enn fornøyd når det var på tide å gå hjem.

  Det var tomt for kattesand her hjemme, og jeg tenkte først at jeg skulle dra innom Alna-senteret å dyrebutikken der. Så kom jeg på at det ligger en dyrebutikk nede på Lilletorget, og da stakk jeg innom der i stedet. En sånn eske med kattesand er på 10L, og det blir fort veldig tungt selv om det ikke er så langt å bære det. Bæreremmen skar seg inn i fingrene mine så jeg fikk dype merker over fingrene mine.

  Borte i garasjehuset var det masse voksne og barn, som hadde vært i Oslo Spectrum å sett på Disney on Ice. Barna hadde luktet popcorn og søtt sukkerspinn, og bar på forskjellige Disney-effekter som sikkert hadde kostet mor og far eller besteforeldrene en bra slump med penger. Barna var opprømte og hadde nok hatt det veldig fint. Jeg har selv vært på Disney on Ice flere ganger, og selv kommet hjem med en god opplevelse men også sukkerspinn og slush i hår og på klærne.


  I dag var det lyst nesten til at jeg kom hjem, så det merkes at dagene begynner å bli lengre... Å, hvor jeg gleder meg til at jeg rekker hjem og får hvert hjemme litt før mørket faller på. Da føles det nesten som om dagene er lenger, og man får gjort mer før det er på å legge seg. Før om årene så gjorde det meg ikke så mye at det ble tidlig mørkt på denne årstiden, men nå syntes jeg ikke at det er så stas lenger. Nå kan jeg nesten ikke vente på at januar er over å lyset igjen er tilbake....

  I går oppdaget jeg at noen hadde tømt aske ut i blomsterbeddet mitt på baksiden av blokken, og akkurat det bryr jeg meg ikke så veldig mye om... Det som irriterer meg er at den som har gjort det har stått ute på balkongen, og slengt det ut. Problemet er når man gjør det, så detter det jo ikke rett ned nei da.... Det fyker jo selvfølgelig og det har det gjort i dette tilfellet. Balkongen min er full av aske, og det er stuevinduene og vannbrett mitt... Det er kun to som kan ha gjort det, og jeg vet ikke om jeg skal konfrontere dem eller om henge opp en lapp i gangen... Uansett må det bli slutt på det!

  #feber #febernedsettende #dårlig #sove #alarm #katter #kattesand #alna #lilletorget #dyrebutikk #mørketid #dagslys #lyst #aske #blomsterbedd #fyker #balkong #stuevinduer #vannbrett

  På bedringens vei...

  • 21.01.2016, 00:04

  Nå har jeg vært hjemme fra jobben i 3 dager, og mer eller mindre halvt ligget/sittet innpakket i fleezepledd det meste av dagene. Av den tiden har glidd ut og inn av søvnen, så jeg har da definitivt fått hvilt meg. Kattene har skjønt når mamsen deres var frossen, for da har de kommet for å ligge i fanget. Det er rart så mye varme som kommer fra en sånn liten kropp.


  Hadde ikke trodd at det skulle bli så langvarig, men feberen ville ikke gi slipp. Hodet verket, kroppen verket og stemmen forsvant å kom tilbake igjen. Når jeg våknet i dag kjente jeg en smule bedring, men ikke såpass at jeg orket å gå på jobb. Nå i kveld derimot er det blitt enda litt bedre, og skjer det ikke tilbakefall i løpet av natten skal jeg forsøke meg på jobb igjen i morgen.

  Det kommer garantert til å bli ganske slitsomt, siden jeg mer eller mindre har holdt meg i ro siden jeg gikk å la meg til å sove på fredagskvelden. Det lengste jeg har gått disse dagene er et par turer ut i søppelsjakten, så jeg vurderer om jeg skal bruke bilen i morgen for ikke å ta meg helt ut....

  Jeg har ikke hatt noen matlyst de siste dagene, og har følt at ingenting smakte noe serlig... I dag kjente jeg faktisk på følelsen av sult i magen, men fant ikke noe som fristet i kjøleskapet. Jeg endte til slutt opp med å hente ut en pakke kjøttdeig fra fryseren, og tenkte at det kunne være godt med en gryterett. Jeg pleier jo ikke å lage så mye mat helt fra grunnen av, og dukket inn i matskapet for å finne den gryterettposen jeg ikke hadde.

  Da var det bare å gjøre alt fra bunnen av da.... Jeg fant frem en løk som jeg hakket og stekte sammen med kjøttdeigen. Så hadde jeg litt vann, en boks med hakkede tomater, en boks med kidneybeans og litt fløte opp i sammen med kjøttdeigen, og til slutt kokte jeg opp litt pasta som jeg hadde i. "Sausen" ble litt tynn så jeg hadde i litt jevning oppi, og da ordnet det seg. Om jeg skal si det selv så ble det veldig godt, og jeg lagde såpass mye at det er nok til middag i morgen også :o))

  Nå begynner øyelokkene til denne damen å glippe, så det er på tide å komme seg under dyna... God natt :o))

  #feber #verk #hodepine #dårlig #dårligform #sliten #fryse #varm #kald #katter #matlyst #middag #gryterett #kjøttdeig #løk #kidneybeans #fløte #pasta #namnam #sove

  Kalorifritt

  • 20.01.2016, 22:56

  Mange syntes nok at dette er en hobby for barn, men jeg syntes nå at det er ganske gøy jeg da selv om jeg er voksen. Litt gøy å forsøke seg på litt forskjellig ting, og teste ut forskjellige teknikker for å se hva som fungerer og ikke. Nedenfor er et lite knippe av det jeg har "lekt" meg med i dag.  Ble inspirert av mitt favoritt godteri, Basset Allsort, og bestemte meg for å lage noen som kunne ligge i en skål på bordet. Jeg skal ikke spise noe snoop nå før påske, men det er jo greit at det står noe på bordet.... Selv om det ikke er spiselig :o))


  Noen av disse underlagene til glass og kopper viste jeg i går også, men jeg laget noen flere nå i ettermiddag. På de sist har jeg brukt selvlysende selvlysende perler for å fylle opp mellom mønstrene, noe jeg syntes er ganske stilig. Bare så synd at det ikke kommer fram på bildene.


  Jeg har forsøkt å gjenskape mitt favorittkors som jeg kjøpte i England, men det var ikke så veldig enkelt. Likevel så syntes jeg at resultatet ikke ble så aller verst. De to nederste radene måtte jeg smelte på etter at korset var ferdig, fordi malen jeg brukte ikke var stor nok. De to radene syntes jeg ikke var så veldig pene.

  I morgen kan jeg gå tilbake til å strikke litt på sjalet mitt igjen, som jeg har måtte la ligge et par dager for å ikke slite ut armene og hendene mine helt. Nå kjennes de helt fine ut igjen, så da kan jeg ta noen rader igjen. Jeg har noen flere prosjekter i hode også som jeg har lyst til å sette i gang med. Vinterkveldene er fine å bruke på hobbyvirksomhet, for det frister ikke mye å gå ut på tur når det er så kald.

  #kalorifritt #hobby #perler #hama #plastperler #basset #allsorts #underlag #bordbeskyttelse #kors #england #perlekors #plastkors

  Det vokser

  • 19.01.2016, 15:45

  Som jeg nevnte i et tidligere innlegg i dag, så har jeg ikke rørt trikketøyet for å la fingrene hvile... Måtte likevel vise fremgangen fra sist gang jeg viste det fram. Da lignet det, som en venninne sa, forstykket til en bikini, knis! Nå gjør det ikke det lenger. Jeg hadde først tenkt til å strikke hele sjalet i en farge, men forsto etter hvert at jeg ikke hadde nok garn til det.

  Siden jeg hadde kjøpt inn 3 farger til et annet prosjekt, som ikke ble noe av bestemte jeg meg for i bruke de på sjalet. De to fargene jeg har her går jo godt sammen, men jeg er litt usikker på den siste.. Den er en litt mørkere lilla, og nå lurer jeg på om den kanskje blir for mørk. Skal nå strikke litt mer på rosafargen så får vi se hva jeg bestemmer meg for.


  #sjal #farger #lilla #rosa #strikke #strikkedilla #strikkeprosjekt #håndarbeide

  Velduftende gave

  • 19.01.2016, 14:40

  Til jul fikk jeg penger til å kjøpe meg gave til meg selv, og siden jeg er veldig glad i såpene fra SÅPE (tidl. Lucky Duck) så valgte jeg å kjøpe meg noen stykker i forskjellige dufter. Ingen av disse hadde jeg kjøpt tidligere så det blir interresant å prøve om jeg liker dem. Så langt har jeg bare prøvd en av dem, julekrydder.

  Jeg har vært plaget med veldig tørr hud i mange år, og når jeg bruker dusjsåper fra dagligvarebutikkene må jeg som regel smøre meg inn med bodylotion for at huden ikke skulle bli tørr å sprekke. For det var det den gjorde... Etter at jeg begynte å bruke disse såpene har det bedret seg betraktelig, og det svært sjelden at jeg trenger å smøre meg inn.


  Jeg kan varmt anbefale et såpestykke fra SÅPE, de er gode for huden og dufter samtidig herlig :o))

  #såpe #dufter #tørr #hud #bodylotion #luckyduck #

 • Syk
 • Stum som en østers....

  • 19.01.2016, 12:34

  De siste dagene har ikke vært så festlige, for jeg har hatt høy feber å vondt i hele kroppen. Som om ikke det var nok så våknet jeg i går uten stemme... Jeg kunne bare viske, og det er så vanvittig slitsomt. Det hørtes ut som visking når jeg forsøkte å si noe, og kattene bare satt å så rart på meg. De utnyttet situasjonen kunne det virke som, og var ekstra rampete hele dagen. Hvor mye jeg enn ville så kunne jeg ikke kjefte på dem, og jeg innbiller meg at det så ut som de smilte i de grå ansiktene sine.

  Det meste av dagen i går halvt lå, halvt satt jeg i godstolen i stua godt innpakket i to fleezepledd å frøys. Jeg tok fram strikketøyet for å komme litt videre på sjalet jeg begynte på søndag. Klarte selvfølgelig å gjøre en feil sent søndag kveld, så jeg måtte begynne med å rekke opp men heldigvis ikke så mye som på søndagen.


  Da jeg våknet i dag morges var fortsatt formen elendig, men stemmen hadde da kommet tilbake igjen... Jeg er fortsatt frossen og har pakket meg godt inn i pleddene mine i dag. Strikketøyet får vente i dag, for jeg er ganske sår i fingertuppene etter i går... Må nok ikke overdrive heller!

  Ute er det en kald men gnistrende flott vinter dag. Før jeg sto opp kunne jeg høre folk gikk forbi utenfor, siden det knirket i snøen for hvert steg de tok. Jeg er vel ikke så veldig happy når gradene kryper under -10C som nå. En plass mellom -5 og -8C er greit, for da blir jeg ikke så gjenomkald i leddene.

  Ronja derimot er ikke så opptatt av det, hun vil gjerne ut en tur på balkongen. Hun sitter å mjauer høyt og anklagende for å komme ut. Når hun gått en runde å snust i alle krokene, som bare tar et par minutter så skal hun inn igjen. Som katter flest så vil hun inn når hun er ute, og ut når hun er inne... Sånn går hele kvelden, og dagen nå som jeg er hjemme... De som har katt, kjenner sikkert til det der!

  #stum #stemme #ingenstemme #feber #fryser #innpakket #fleezepledd #halsen #strikke #sjal #kaldt #ute #strikketøy #minusgrader #katt #mjauer #uteoginne

  Hmmm, er den til meg?

  • 18.01.2016, 00:01

  Jeg måtte bare legge ut dette bildet av Ronja, som skal undersøke alt. Smake på og snuse! På fredagen tok jeg frem noen Bassets All sorts, og da var frk Lillepuzdatter av Skånevik der med en gang. Denne gule godbiten syntes hun var veldig spennende, og den ble både snust og smakt på innen hun fant ut at den ikke var noe god. Akkurat det var like greit, for hun hadde ikke fått noe likevel...


  #katt #ronja #ronjathecat #øyesten #basset #alsorts #gul #godis #snadder #estoffer #smaker #snuser #undersøke #leke

  Sjal til besvær...

  • 17.01.2016, 23:45

  På fredag våknet jeg med feber i kroppen, men jeg kom meg da opp av senga og inn i dusjen... Kroppen hadde nok mest lyst til å bli liggende under dyna, men det var ikke et alternativ. Det var svinkaldt ute, og jeg orket ikke tanken på å gå ned til t-banen å bestemte meg for å ta bilen. Den hadde derimot stått ubrukt en hel uke i kulda, så jeg var veldig spent på om den ville starte. Etter å ha hostet og harket litt, så dro den i gang.

  Formen var enda verre på lørdagen, så jeg holdt meg ganske i ro hele dagen. Jeg var invitert bort på Taco på kvelden, men det måtte jeg bare avlyse. I stedet satt jeg meg i stua godt innpakket for å holde varmen , og siden jeg var lei av å strikke pulsvanter hele tiden bestemte jeg meg for å strikke noe annet. Tidligere i uken hadde jeg funnet en pose med Viking Balder-garn og et mønster til en sjal, og det bestemte meg for å starte med.


  Mønsteret på sjalet er jo noe av det enkleste i verden, men jeg klart selvfølgelig å rote det til... Ikke bare en gang, nei da.... 4 ganger!! For å få disse "stripene" oppover sjalet, foretar man en felling samtidig som man legger til et kast. Det var dette kastet jeg klarte å rote med, for på jeg tok det etter at jeg hadde felt av i stedet for foran. På den måten ble mønsteret forskjøvet, og ingenting stemte. Nå har jeg klart å få orden på det, og jeg har kommet et stykke lenger nå enn på dette bildet.  I dag har lekt meg litt med plastperler, som jeg har en god del av... Prøvde ut forskjellige kombinasjoner, hvor av alle var langtfra vellykket. Andre igjen var jeg mer fornøyd med. Jeg har noen ideer til hvordan jeg kan bruke dette til pynt, men det kommer jeg tilbake til, når jeg har testet ut om det fungerer. Noen ganger er det gøy å sitte å pusle med sånne ting

  Nå skal denne damen krabbe opp i køya, og forsøke å sove av seg litt mer feber....

  #feber #syk #dårlig #sjal #strikke #feil #rekkeopp #frustret #håndarbeide #hobby #plast #plastperler #fargerikt #gøy #moro #tidsfordriv #sove

  "21.02.46 - ALWAYS"

  • 14.01.2016, 22:53

  På formiddagen tikket det inn melding fra SOL på mobilen, om at min favorittskuespiller Alan Rickman var gått bort på morningen 69 år. Han døde av kreft omgitt av familien sin. En sykdom han hadde holdt skult for offentligheten.

  Jeg satte nesten kaffen i halsen når jeg leste at han var gått bort :o(  Jeg ble helt sjokkert når jeg leste det, og kunne nesten ikke fatte at det var sant. Måtte dobbelt og trippelsjekke at det faktisk stemte.

  De fleste husker han vel best i filmer som Harry Potter og Love Actually, men han har jo gjort så mye mye mer. Første gangen jeg så ham var i Robin Hood filmen hvor han hadde rollen som Sheriffen av Nottingham mot Kevin Costner og Morgan Freemann. Så var det Truly, Madly, Deeply mot Juliette Stevenson og så har vi første Die Hard filmen, hvor han spilte skurken Hans Grüber mot Bruce Willies. Han har gjort så mange flotte filmer, men ikke alle har gått verden over på de største kinoene.

  Samme år som Robin Hood hadde premiere møtte jeg ham faktisk i London... Han skulle på kino med samboeren og døtrene sine, og jeg skulle opp på McDonalds for å kjøpe middag til meg og en venninne for de siste småpengene vi hadde. Han kom fra en kant og jeg fra en annen, og bom der løp vi rett på hverandre å småpengene mine spratt til alle kanter. Snill og god som han var hjalp han meg med å plukke opp <3

  Han kommer til å bli savnet :o(


                                                                   
   

   

   


  Always

  21.02.1946 - 14.01.2016 R.I.P.

  #alanrickman #død #trist #tragisk #ubeskrivelig #skuespiller #harypotter #diehard #robinhood #loveactually #trulymadlydeply 

  Nye pulsvanter på gang

  • 13.01.2016, 00:17

  Etter en lite strikkepause, har jeg igjen tatt fatt på nye pulsvanter... Denne gangen blir det et par i lys rosa, noe jeg ikke har fra før. De fleste andre jeg har strikket har vært i ganske sterke farger, så det blir fint med noen som er ikke er så i øyenfalne. Av de fargene jeg kjøpte i fjor har jeg igjen to farger som jeg ikke har strikket av, og det er en sterk cerise og en mørkere lilla.

  Kanskje det er på tide å prøve seg på noe nytt, en genser kanskje... En kollega viste meg noen lekre gensere i en gruppe hun var medlem på Facebook, så kanskje det kna bli en av dem. En av dem hadde en slags blondemønster nederst på bolen, noe som gjorde genseren veldig elegant :o))


  #strikke #håndarbeide #pulsvanter #rosa #cerise #lilla #genser #hobby

  Nyoppusset t-banelinje og stasjoner

  • 12.01.2016, 21:30

  På søndag åpnet t-banens linje 3 Mortensrud fra Bøler, etter å ha vært under oppgradering siden i april. De siste stasjonene blir ferdig til april, og da vil også banen begynne å gå hvert 7 minutt. Noe som skal bli deilig, for da har jeg en mulighet til å få sitte til og fra jobb...., kanskje!!  Det var stor ståhei og båndklipping på Bøler stasjon, og jeg hadde egentlig tenkt å dra bort dit. Så var det dette snøværet og kulden da, og da valgte jeg heller å ta det med ro her hjemme. I går hadde jeg en fridag, og var ikke i nærheten av noen t-banelinje.


  Jeg hadde tenkt til å ta noen flere bilder av stasjonen, men det sto så mange mennesker borte ved det nye skuret at jeg droppet det i dag. Uansett så var det blitt veldig fint, og mange flere lys sånn at hele stasjonområdet var opplyst når det er mørkt ute.

  På veg hjem tok jeg banen til Høyenhall, og ruslet bort på Brynsenteret for å handle litt... Selvfølgelig klarte jeg å somle litt sånn at bussen gikk rett foran nesen på meg, og jeg måtte vente en halvtime. Jeg var godt kledd så jeg satt meg på benken for å vente, men det ble etterhvert ganske kjølig.....brrrrrr! Det var godt å komme seg inn på en varm buss når den endelig kom. Vanligvis pleier jeg å ga av nede i veien og gå opp bakken, men i dag hadde jeg mye tungt å bære på så jeg bestemte meg for å gå av på neste. Det var en utrolig dum ide!!! Neste stasjon har samme navn som Borettslaget jeg bor i, og jeg trodde derfor at bussen stoppet på toppen der veien deler seg. Tenkte at det var perfekt for det var jo letter å gå ned bakken med alle posene mine, og det kunne jo ha vært det hvis den hadde stoppet der. Gjorde jo ikke det, for den kjørte videre nedover bakken, og bortover en annen vei. Det resulterte i at jeg måtte gå lengre enn nødvendig og enda oppover, puh!

  Når jeg kom hjem laget jeg meg en stor kjele med lappskaus, men ikke helt fra bunnen av. Det ble kjøttdeig og en pose med frossen lappskausblanding. En perfekt middag når man er bunnfrossen, og ikke får varmen tilbake i kroppen.

  #tbane #tbanelinje #mortensrud #bøler #stasjon #nyoppusset #bryn #brynsenteret #handle #bussreise #lappskaus #kaldt

  Å snøen laver ned....

  • 11.01.2016, 14:10

  Når vi gikk inn i julen må jeg innrømme at jeg var litt lei for at vi ikke hadde ordentlig julestemning ute. Det påvirket alikevel ikke stemningen inne, hvor hele heimen var pyntet så det så ut som et ordentlig julehus. Det er det samme vært år, jeg sliter meg nesten halvt i hjel med å pynte for å få det så julete som jeg vil ha det. Noe som har vært en tradisjon i familien siden jeg var liten jente.

  De siste dagene derimot har hele landet fått mer enn nok snø... Jeg syntes det er helt topp så lenge gradestokken nå kan holde seg på minussiden, for da har vi en mulighet til å ha en ordentlig vinter. Blir det mildvær nå, blir det holke og nesten uframkommelig på fortauene.


  Juletreet vårt ute på plenen, som bare for noen dager siden knapt hadde et snøfnugg på seg, har nå grener som er tynget ned av snø. Vaktmesteren våres var tidlig ute i dag å måkte vekk snøen, og om litt skal jeg ta meg en tur ut for å se om jeg må fjerne noe snø fra garasjeporten min. Selv om han kan gå veldig nære innpå bygningene, så vil det alltid være igjen litt. Det må bort ellers får jeg problemer med å åpne porten min, som nå har blitt automatisert. Klaringen mellom bakken og garasjeporten er ikke så stor, og det skal ikke mye til for at den ikke åpner seg.  Ronja og Vinja vet å kose seg når vinden uler utenfor vinduene og snøen laver ned... På ettermiddag og kvelden pleier de begge to å ligge på senga mi og sove litt, men når det blir for varmt så slenger de seg ned på gulvet. Ronja liker å ligge oppe på klatrestativet også, men det var noen dager her hvor hun ikke likte å ligge der. Jeg har et klatrestativ som går fra gulv til tak, og det må skrues godt opp i taket for at det skal være stødig. Etter å ha løpt og hoppet opp å ned stativet over en tid hadde det løsnet oppe i taket. Det er ikke det lettest å klatre opp på stiger å holde balansen, som er litt dårlig, samtidig som det skal skrues og ordnes oppunder taket. Jeg fikk til slutt ordnet det, og Ronja har igjen funnet plassen sin oppunder taket :o))

  Ha en flott vinterdag :o))

  #snø #vinter #blåser #kaldt #jul #juletradisjoner #juletre #katter #ronja #vinja #sløve #kos #klatrestativ

  Den lever enda...

  • 10.01.2016, 22:06

  Da var jeg tilbake igjen etter uker med fravær... Har ikke hatt noen lyst til å blogge, selv om det har vært mer enn nok å fortelle om. Da er det like greit å ta seg en pause, og heller komme sterkere tilbake etter en stund. I den tiden jeg har hatt bloggefri så har julen kommet og gått, og jeg hadde ferie fra lille julaften og til mandag 4. januar. Det var deilig med langfri, og tiden ble brukt til ha besøk, gå på besøk og så ble det jammen tid til et kinobesøk. Var å så 3D versjonen av den siste Star Wars filmen, som jeg faktisk syntes var veldig bra.


  Like før jul var jeg på besøk hos fettern min og kona for å utveksle julegaver. Da fikk jeg denne flotte oppsatsen, men jeg kjente litt på at panikken kom snikende. Jeg er nemlig ikke så veldig god på å holde liv i plantene i en sånn oppsats. Som regel ender jeg opp med å måtte kaste alt sammen etter en liten stund. Bestemte meg for å at DENNE gangen skulle jeg være nøye med å vanne akkurat nok.


  Se nå!! Alle plantene bortsett fra en lever i beste velgående, og det er jeg egentlig litt stolt av, knis! Den eneste som ikke har overlevd er en plante med små grønne blader, som jeg ikke vet hva heter. Julestjernen har faktisk komme med et par nye grønne blader på undersiden, så er jeg heldig nå så kanskje den vokser til seg. For 2 - 3 år siden så klarte jeg å få en til å leve og den ble en stor busk. Hadde vært hyggelig om det kunne skje igjen :o))

  Sliter noe veldig med både Internett og tv-kanalene som jeg får fra Canal Digital nå i kveld. Trodde først det bare gjaldt meg, men etter å ha nevnt det på FB forteller en nabo at det er det samme oppe hos dem. Det er vel antageligvis snøværet som er problemet, for det snør og blåser ganske mye ut.

  #fravær #julegaver #juleferie #blomster #oppsats #blomsteroppsats #julestjerne #levende #internett #nettproblemer #tvproblemer #canaldigital #tilbake

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no