hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Syk
 • Helt slått ut....

  • 28.01.2017, 19:13

  De siste dagene har ikke formen vært noe å skryte av.... Det begynte på kvelden om onsdagen, hvor jeg nøys og nøys flere ganger, samtidig som jeg begynte å fryse. Jeg pakket meg inn i flere tepper for å bli varm, men det lykkes ikke helt. Jeg jobber ikke hver dag, og syntes ikke at jeg kunne være hjemme.

  Så jeg kom meg opp og på jobb med god hjelp av Dr Ibux! Jeg kom meg også igjennom dagen på et vis, men jeg droppet å gå på Kulturnatt på Lørenskog, som var avtalt for en stund siden. Grunnen var at det skulle være ute, og jeg hadde ikke lyst til å bli noe mere syk. Bestis Anne og jeg hadde billetter til Knut Anders Sørum konsert på fredag, og den hadde jeg gledet meg til så lenge.

  Når fredagen kom våknet jeg opp med nest enn 40 i feber og ingen stemme, og jeg orket nesten ikke å kreke meg ut av senga. Kattene måtte ha mat og få rent toalett, så jeg fikk ordnet det... Etterpå tok jeg med meg en haug med tepper og satte meg i stua for å halvt sove og halvt se på TV.

  Det meste av dagen ble jeg på stedet hvil og jeg kan ikke klage på at jeg ikke har fått sove. Både på dagen og natt til i dag.

  Allerede da jeg slo opp øynene på fredag morgen, skjønte jeg at konserten med Knut Anders Sørum ikke ble av for min del. Jeg sendte en melding til bestisen, og ga beskjed. Hun slapp heldigvis å gå konserten alene, da hun fikk med seg niesen sin Kine! Jeg var glad for at noen kunne benytte seg av billetten min.

  Nå i dag er formen noe bedre, men ikke helt på topp. Jeg har tatt det helt med ro i hele dagen, men var nødt til å dra ut en liten tur på Meny form å handle på ettermiddagen. Nå blir det full slappings i joggingsen foran tv'en resten av kvelden.

  #syk #feber #sårhals #kulturkveld #lørenskog #konsert #knutanderssørum #sløve #joggings #tvkveld

 • Mat
 • På besøk hos Olivia

  • 25.01.2017, 21:26

  Her om dagen spurte min gode venn Terje om vi skulle ta en kopp kaffe og noe å bite i, etter at jeg var ferdig på jobb i dag. Det var lenge siden vi hadde møttes, og så jeg syntes det var en veldig god ide. Vi gjorde ingen avtale om hvor vi skulle gå, noe vi først bestemte oss for i dag. Terje kom og møtte meg utenfor jobben, og etter en liten prat ble vi enig om å dra ned på Olivia som ligger i Østbanehallen. Terje hadde vært der før, men det var første gangen for meg. Vi var begge to litt sultne, og da syntes vi det var greit å ta en middag i stedet for noe lettere.

  Vi hadde ikke lyst til å sitte ute i hallen, og ba om få et bord inne. På damen som viste oss inn virket det som om det ikke var noen ledige bord der, eller så ville hun helst ha sett at vi satt ute. Å nei da, vi hadde bestemt oss for å sitte inne, så det var bare for damen å lede oss inn!!  Terje bestilte en pizza mens jeg valgte en pastarett med kylling og bacon og noen andre godsaker. Det smakte urolig godt, men jeg ble så vanvittig mett enda jeg forsøkte å spise så sakte jeg kunne.

   

  Blir litt kjedelig kanskje med bare mat og inventarbilde, så derfor syntes jeg at det var greit at vi også ble med på et bilde. Å jeg spurte Terje om jeg fikk poste bilde av ham, og jeg er helt sikker på at han sa JA til det :o))

  Etter å ha sittet å skravlet en stund så hadde middagen sunket såpass ned at vi orket å be om menyen, for å sjekke ut hvilke desserter de hadde. Begge to kunne ikke motstå sjokoladefondant og iskrem. Det ble ikke sagt så veldig mye mens vi desserten, da var det tid til bare å nyyyyyyte :o))  Veldig stilig inventar hos Olivia, hvor noe er nytt og noe er gammelt fra den gamle ventehallen. Nå har jo jeg såpass mange år på baken at jeg husker vagt hvordan den gamle ventehallen så ut. Som barn var jeg med mamma og pappa dit for å møte familiemedlemmer som kom på besøk, og når vi selv skulle reise med toget. Akkurat det gjorde vi ikke så ofte, siden vi hadde bil.

  Vi ble sittende ganske lenge på Olivia og prate og kose oss... Kelneren gikk etterhvert forbi mange ganger, og syntes nok at vi hadde sittet der litt vel lenge, og tilslutt kom hun bort å spurte om det var noe mer vi ønsket. Da var vi egentlig moden for å bryte opp, så vi ba om å få regningen.

  Det var hyggelig å spise ute i dag, for jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle ha til middag... Når jeg kom hjem kunne jeg bare synke langt ned i godstolen, med en varm kopp kaffe.

  #olivia #østbanehallen #mat #middag #vennetreff #kos #hygge #glede #pastarett #dessert #uteliv #onsdag #januar #blogg

 • Mat
 • Spikersuppe

  • 25.01.2017, 00:11

  Jeg satt å scrollet meg igjennom Facebook nettopp nå, og et familiemedlem hadde laget spikersuppe som så utrolig god og fristende ut.

  Tankene mine begynte da å svirre rundt oppe i hode mitt, og jeg kom til å tenke på min onkel Leif. Han var en av de eldre brødrene til pappa, og da jeg var barn jobbet han rett nedenfor oss hvor de var i ferd med å sette opp noen blokker. Han bodde i et brakkehus like ved byggeplassen, siden det var langt å kjøre fra Tangen på Hedmarken hver dag. Innimellom var han oppe hos oss og spiste middag.

  Ved en anledning husker jeg at mamma spurte onkel hva han ville ha til middag, og da sa han at han ville ha spikersuppe.

  Mamma sa ingenting, men hun fikk et veldig lurt utrykk i ansiktet sitt. Da onkel hadde dratt ned til seg selv, fortalte hun hva hun hadde tenkt. Ville han ha spikersuppe så skulle han få det. Neste dag var hun borte på det lokale senteret, og stakk innom Jernia og kjøpte noe av den største spikeren hun kunne få tak i. Vel hjemme igjen ble den kokt, for å kvitte seg med eventuelle basselusker.

  Spikersuppen ble laget, og det duftet herlig i hele heimen. Da onkel kom nermest siklet han og hadde stjerner i øynene, og så fram til et herlig måltid. Mamma fylte opp talerknene og for en gang skyld fikk onkel mat sist. Midt oppe i suppen hans hadde hun plassert spikeren. Onkel så den ikke ved første skjeen, men da han fylte den pånytt havnet spikeren med. Jeg kan fortsatt huske ansiktsuttrykket hans, og latterbrølet som fulgte.

  Spikeren ble fjernet til stor humor, og vi koste oss alle sammen med suppen som var veldig god.

  Nå er alle sammen borte, og det er kun minnene tilbake.... Jeg er dog veldig heldig for jeg har mange gode og fine minner om dem alle sammen, og av og til lener jeg meg tilbake å henter dem fram en etter en 😊

  #suppe #mat #spiker #spikersuppe #familie #onkel #humor #minner #familieminner #blogg

  Ut på luftetur

  • 24.01.2017, 19:20

  Etter ha sittet foran PC'n fra jeg kom på jobb til midt på dagen uten noen pause, kjente jeg at jeg trengte å lufte hodet mitt. Derfor slang jeg på meg boblejakka å gikk ut i den friske luften. Det var så pass friskt at jeg dro skjerfet godt rundt halsen, og dro opp glidelåsen i jakken så høyt den gikk. Jeg klager ikke på at det var kjølig for det var godt å kjenne den kalde luften i ansiktet.

  Det var lite folk ute i byen på formiddagen, noe som overrasket meg litt. Vanligvis er det fult av folk som vimer rundt i butikkene, men kanskje de ikke har noe penger igjen etter en massiv julehandel 😱 Eller så kanskje det bare var litt tidlig enda!

  Da jeg begynte å hekle litt her om dagen, så hadde jeg egentlig ikke den heklenål str jeg skulle ha. Garnet jeg hadde kjøpt sa at jeg skulle bruke 1,25 eller 1,50, mens den minste str jeg hadde var 3,5. Det gikk helt fint å hekle med den, men jeg syntes ikke at det ble så pent. Så da jeg først var ute i lunchen stakk jeg inn på Oslo City og garnbutikken. Jeg kjøpte like godt begge størrelsene så har jeg.

  Nå skal jeg begynne helt på nytt, og med et annet mønster enn jeg først hadde startet opp med. Bilde kommer etter hvert som jeg kommer litt i gang.

  #vær #klarvær #luftetur #lunch #tirsdag #håndarbeide #hekle #heklenål #blogg

  God morgen!

  • 24.01.2017, 09:06

  Jeg stakk bare innom for å si god morgen, for er det ikke det da? Her i Oslo har vi fått igjen sola og den blå himmelen, og da stiger både humøret og energien i kroppen.

  #godmorgen #god #morgen #tirsdag #januar #blogg

  På tide å szzzzzzzove!

  • 24.01.2017, 00:42

  Denne dagen har gått så fort... Syntes ikke det er lenge siden jeg satt med kaffekoppen på morran, og skulle starte dagen. Nå er den snart over, vel det burde den vel egentlig ha vært for lenge siden. Problemet er bare det at jeg ikke er trøtt i det hele tatt, og går jeg å legger meg for tidlig blir jeg bare liggende å glane i taket. Det å telle sauer hjelper ikke for meg!

  Tenker at jeg skal forsøke meg på noen timer søvn nå, for det kan jo hende at jeg lykkes vettu 😊 NATTA!!

  #mandag #natt #sove #dagensomgikk #natta #blogg

  Velvære og møte i dag...

  • 23.01.2017, 13:24

  En ny uke har startet med nye muligheter og utfordringer... I dag har jeg time til pleie og velvære av føttene mine, og det skal bli helt fantastisk. Det er ikke det at jeg ikke klarer å ordne bena mine selv, men det er jo så deilig å lene seg tilbake i den gode stolen å la noen andre gjøre jobben.

  Mens bena mine står i bløt kan jeg nyte en kopp kaffe eller en kopp med te. Det er et lite pusterom i en stressende hverdag.

  Etter at jeg har hvert til fotpleie skal jeg til Humanetisk Forbund på et introduksjonsmøte. Jeg meldte meg inn der i fjor og nå blir det en liten innføring om forbundet. Det er noen år siden jeg meldte meg ut av Statskirken, da det ikke var noe for meg. Den siste tiden har jeg begynte å tenke på hva som ville skje når jeg en gang dør, hvem skulle da ta hånd om meg osv. Begravelsesbyrået gjør jo sine ting uansett hvor man hører til, men jeg vil jo ha en eller annen seremoni. Jeg leste om HEF og kjente at dette var det jeg lette etter.

  Jeg er ikke så glad i å gå på møter å sånn alene, og jeg kjenner at jeg syntes det er litt skummelt. Det skal ikke stoppe meg fra å gå, men det er noen sommerfugler i magen som har begynt å røre på seg 😉

  I går var det kjukk tåke ute, og når jeg våknet i dag var det ikke blitt noe bedre... Det er like ille om ikke verre i dag, og det ligger litt på minussiden så jeg må nok kle meg godt når jeg skal ut litt senere.

  Ha en fortsatt fin dag folkens 😊

  #mandag #nyuke #januar #fotpleie #velvære #introduksjonsmøte #humanetiskforbund #hef #vær #tåke #rått #blogg

  Det slo meg plutselig

  • 23.01.2017, 00:43

  Hvert eneste år så lenge jeg kan huske har jeg slitt med tett sluk på kjøkkenet, spesielt etter at jul- og nyttårshelgen er over. Med det mener jeg ikke bare sånn litt tett, men mer sånn at man bruker en formue i avløpsåpner for å få bukt med problemet.

  Da jeg sto å vasket opp stekepannen etter middagen, s!o det meg at i år har jeg ikke hatt noe problemer. Vannet renner fritt og lett igjennom rørene, og jeg har ikke åpnet boksen med Plumbo Gel, som jeg kjøpte for flere måneder siden.

  Noe av årsaken er vel at vi hadde besøk av et firma som skyldte alle rør, både inne og de som er felles for oss alle sammen. I tillegg har jeg blitt flinkere til å ikke skylle fett og andre uhumskheter ned i slumret, noe jeg gjorde ganske ofte tidligere. Nå tørker jeg ut stekepannen med kjøkkenpapir før jeg vasker den...

  Jeg husker frustrasjonen når vannet ikke ville gå den, og jeg tømte på mengder med avløpsåpner uten at det var til noe nytt. Vaktmesteren var inne med kraftigere saker, som fjernet proppen, men det var jo bare midlertidig. I min leilighet er ikke fallet helt riktig, noe som skaper problemer hvis det minste skitt samler seg i rørene.

  For å være på den sikre siden er det kanskje greit å tømme litt ned i rørene med jevne mellomrom.....!!

  #tettsomeipotte #tett #avløp #frustrasjon #avløpsåpner #propp #blogg

  Ikke mye å se

  • 22.01.2017, 18:36

  For de som kjenner meg så vet de at jeg liker å beklage meg litt over været, spesielt når det ikke er sånn som jeg syntes det bør være. I dag er det en sånn dag.... Det er ikke så kaldt ute, men det er kjukk tåke som gjør at det er vanskelig å se lenger enn noen meter fra fra stuevinduet.

  Nå hadde ikke jeg noe ute å gjøre i dag, så jeg lot tåke være tåke å koste meg inne med varm kaffe og kattene som surret rundt meg 😺

  Da jeg stakk ut for å ta et bilde hadde det lettet litt, men tåka var da enda kjukk nok allikevel 😊

  I fjor kjøpte jeg nye solcellelykter til balkongkassen, og etter at jeg hadde tatt vekk sommerblomstene la jeg dem ned i kassene til høst blomstene ble kjøpt inn og plantet. Det var veldig dumt, for kassene ble etterhvert fylt med vann pga regnet. Lyktene ble liggende under vann noe de ikke tålte, og i vinter har det ikke kommet et lysglimt fra dem. Så snart Rusta, hvor jeg kjøpte dem, har fått fylt opp hyllene sine, skal jeg kjøpe noen nye. Det er så koselig med lys i kassene 🔦

  #vær #vinter #tåke #drittvær #lykter #solcellelykter #blogg

  Gratulerer med dagen

  • 22.01.2017, 14:56

  I dag har vår alles kjære Toini bursdag, og ikke hvilken bursdag som helst... Nei, den flotte damen som gir så mange flotte naturopplevelser på bloggen sin, som du forresten finner HER, fyller 50 år i dag. På bloggen sin tryller hun frem de flotteste naturbilder du kan tenke deg, nydelige dråpebilder som setter fantasien i sving, dyrebilder og de skjønne hundene hennes er også ofte modeller 💖

  Jeg vet at Frodithen våres også har hedret henne idag, men når man runder et nytt 10-år kan man godt feires flere ganger.

  Gratulerer med dagen, og velkommen etter til de glade 50-årene 😉 Håper du får en fin feiring sammen med familien i dag!

  #bursdag #fødselsdag #dvergpinschereimitthjerte #50 #feiring #gratulerer #blogg

  Jeg har så lyst...

  • 21.01.2017, 21:16

  Opp igjennom årene har jeg både heklet og strikket ganske mye, kanskje mest hekling. Så måtte jeg trappe ned når armene mine ble såre og vonde. Nå kjenner jeg at det er på tide å ta fram heklenål igjen å prøve seg litt, men jeg må være forsiktig å kjenne mine begrensninger.

  For en stund siden kjøpte jeg en heklebok som het «Bestemors hage» hvor det er mange spennende oppskrifter. En av dem fanget blikket mitt med en gang, dels for at den var så fargerik men også for at det var så mange spennende teknikker.

  Mange syntes sikkert at denne duken er litt vel fargerik, men det var akkurat det jeg likte ved den. Jeg har så lyst til å lage den, og utfordre meg på alle de nye hersketeknikkene jeg ikke har prøvd før. Jeg telte sånn raskt over og det er 8 eller 9 forskjellige farger. De har desverre ikke skrevet noen fargenummer, men de sier at det er et Drops garn. Finner nok ut av det tenker jeg.

  #håndarbeide #hekle #strikke #fargerikt #farger #drops #garn #blogg

  En flott samling

  • 21.01.2017, 17:45

  Nå skal jeg skryte litt av bestisen, Anne altså, for det er så fortjent føler jeg. Hun er en kreativ dame, og noe av denne kreativiteten har hun viet til scrapping. Hver jul og bursdag laget hun fine kort, som virkelig er forseggjort. Jeg vet jo at dette er kort som ikke bare blir slengt sammen, nei disse kortene tar det masse tid å lage.

  Nedenfor er et fint knippe av kortene jeg har fått, og som jeg bare må spare på. Har ikke hjerte til å kaste dem, for jeg syntes de er så fine 😊

  Jeg ryddet i gamle julekort og bursdagskort i dag, å da fant jeg dem alle sammen. Nå har jeg samlet dem alle sammen på et sted i skuffen, sånn at det er lett å finne dem 😊

  Er de ikke fine?

  #julekort #bursdagskort #bestis #gave #rydde #blogg

  Hår, det skal vokse på hode det!!!

  • 20.01.2017, 18:41

  Noe av det verste jeg kan tenke meg er stive grisebusthår som vokser på haken, og på overleppen. Som i tillegg ikke er lyse, men svarte og veldig synlig når man er ute i dagslyset. Det er heller ikke noe bedre med skikkelig dun i ansiktet. Jeg mener jo at håret heller kan vokse på hode i stedet, og spesielt i mitt tilfelle siden jeg ikke har det kjekkeste håret akkurat.

  Når man ung så er ikke hårveksten så kraftig i ansiktet, for de fleste av oss iallefall. Når man derimot blir eldre så begynner hårveksten å øke på de uønskede stedene. Nå snakker jeg om ansiktet, for det er jo den delen av kroppen man viser omverden hele dagen. Selv benytter jeg flittig pinsetten, men dette begynner å bli vanskelig ettersom jeg ikke ser så godt lenger. Jeg syntes ikke jeg vinner den kampen akkurat...

  Så når jeg var ute å handlet i dag, stakk jeg innom Vita på Brynsenteret for å høre om de hadde noe som ville gjøre jobben lettere. Jenta bak disken forslo at jeg kunne prøve Veet Beauty styler, som kan brukes på de fleste steder. Den skal bli kvitt uønskede hårveksten i ansiktet, fikse øyebryn, trimme bikinilinjen og jeg kan vist også fikse litt på frisyren også. Akkurat det kommer jeg nok til å overlate til frisørdamen min Rita.

  Skal bli spennende å teste den ut, og se om den lever opp til reklameskrytet eller ikke fungerer i det hele tatt. Skal teste den og så får vi se om de fikser grisebusten.

  #vita #bryn #veet #beautystyler #hårvekst #uønsket #hårete #flerbruksmaskin #velvære #blogg

  A streetcat called Bob

  • 20.01.2017, 15:36

  I går var bestis Anne og jeg en tur på kino for å se filmen A streetcat called Bob. Vi hadde snakket om denne filmen lenge før den kom på kino her, men jeg hadde glemt det litt. Så vettu var jo Bob og mennesket hans på besøk her i Oslo denne uken. Jeg så interjuet på God morgen Norge, og etter det ble det bestemt at vi skulle gå.

  Ingen av oss hadde lyst til å dra ned til Oslo sentrum for å se den, og da filmen går på Lørenskog kino som er like ved der bestisen bor dro vi dit. Ganske greit for meg også det, for jeg parkerer hjemme hos Anne og så går vi bort. Det tar bare noen minutter. Jeg hadde avtalt med Anne at jeg skulle være hos henne i god tid, så kunne vi sitte å skravle litt først.

  Nå er jo jeg verdens største surrehue av og til... Det var jeg i går også, for jeg satt å fumlet med mobilen å tenkte at jeg hadde veldig god tid. Det trodde jeg for jeg hadde fått for meg at filmen begynte kl 20, men den begynte kl 19:30. Anne begynte å bli litt engstelig for at jeg ikke skulle komme i tide, men det ordna seg denne gangen også, pub!

  Skal si deg at jeg ble overrasket når jeg kom inn i kinosalen, for den var nesten tom. Et eldre ektepar drev å satt seg, og like før filmen begynte kom ei ung jente. Da ble vi 5 personer som så filmen... Håper virkelig at den får fler besøkende når helgen kommer, for det er en flott film. Katten Bob han spiller seg selv, mens James Bowen ble spilt av en skuespiller. Helt på slutten av filmen er han med i noen få sekunder.

  For de som ikke kjenner historien handler bøkene og filmen om James Bowen som er tidligere heroinmisbruker som desperat forøker å bli rusfri. Han går på metadon, og klarer også bli det. For å tjene til livets opphold spiller og synger han på gata. En dag finner han Bob i huset han bor i, og pus flytter inn. Bob er en klok pus og han bestemmer seg for å bli med James ut i Londons gater. Nå skal jeg ikke fortelle hele historien, men snus på hode for James til de positive. Han skriver bok om livet med Bob, og etter hvert blir det film. James er fortsatt rusfri, og har fått en bra liv sammen med sin beste venn.... Bob the cat 😻

  #film #kino #lørenskog #lørenskogkino #astreetcatcalledbob #katt #bob #jamesbowen #blogg

  Helt slått ut 🙇

  • 19.01.2017, 00:53

  Det å jobbe full dag med påfølgende trening/behandling var ikke det beste for meg akkurat nå, kan det virke som. Da jeg våknet til morran i dag verket skuldre og venstre kne såpass mye at det ikke var lett å komme ut av senga. Det var faktisk så ille at jeg valgte å bli hjemme idag.

  Jeg var ikke i form da jeg gikk å la meg i går kveld, men jeg trodde faktisk at en god natt søvn ville rette på det. Sov godt gjorde jeg i alle fall, men plagene forsvant dessverre ikke. For at jeg ikke skulle stivne helt til har jeg trasket rundt i heimen, forsøkt noen lette øvelser for å myke meg opp. Det hjalp heldigvis litt, og jeg føler meg heldigvis mye bedre nå i kveld.

  Da jeg sto opp og kikket ut var tåka så unik i at den nesten kunne skjæres med kniv, så lettet det litt før det igjen ble like tett. Om det var like glatt ute i dag som i går, se det har jeg ikke peiling på form jeg har ikke vært utenfor døra. Tåka har heldigvis forsvunnet helt nå i kveld, og det er helt klart igjen. Det holder seg fortsatt på minussiden, men bare så vidt.

  Naboen vår kaffetørst og skravlesyk så hun lurte på om hun kunne komme inn en tur. Det var jo bare hyggelig så hun var hjertelig velkommen. Det er alltid koselig når hun kommer inn for en prat 😊

  #vondter #smerter #elendig #dårlig #hjemme #tåke #vær #vinter #januar #nabo #besøk #kaffebesøk #hygge #prate #blogg

  Å fysj så glatt det ble

  • 17.01.2017, 23:17

  Da jeg gikk ned til banen idag var det ikke så glatt, bare noen partier her og der. Jeg gikk i joggesko så jeg tok det litt forsiktig, for å ramle er noe jeg prøver å unngå i det lengste. Jeg har nemlig litt problemer med å komme meg opp igjen....

  Ut over dagen begynte det å regne, og man man jo tenke seg hva som skjedde da. Det kom som underkjølt regn og frøys på bakken med en gang. Jeg var ikke klar over hvor glatt det var, og tok noen flaksende kast ute i Storgata. Kan levende  forestille meg at det så morsomt ut, hihihi!

  Når jeg forsøkte å komme meg opp fra banen, var det litt to steg fram og et tilbake. Brukte dobbelt så lang tid som jeg vanligvis pleier å gjøre, men opp kom jeg da til slutt. Jeg hadde time til behandling kl 16, og jeg vurderte sterkt om jeg skulle blåse i dieselforbudet og kjøre bort. Ble enig med meg selv om at bilen skulle stå. Da var det bare en ting å gjøre, nemlig finne fram broddene. Uten dem hadde jeg nok ikke klart å rekke timen min. Broddene hang fint nede isen!

  Det ble en hard økt denne gangen, og jeg fikk så vondt i kneet at det ble vanskelig å gjøre de siste øvelsene. Det er ganske frustrerende, for selve øvelsene er ikke vanskelige eller tunge. Bare min kropp som er så nedkjørt at den ikke takler dem. På sikt vil det nok forhåpentlig bli lettere, og jeg orker mer.

  På veg hjem valgte jeg å presse meg opp bratte bakken og igjennom skogen. Akkurat det angret jeg litt på, for det var bekmørkt der inne og glatt. Litt vanskelig å se isen og de glatte røttene, men jeg kom meg da helskinnet igjennom uten knall og fall.

  Jeg håper at det har blitt mildere ute til i morgen, for det frister ikke å bruke broddene... Må jeg så må jeg jo!!

  #glatt #isete #underkjølt #regn #brodder #trening #behandling #tungt #smertefult #vanskelig #skog #mørkt #blogg

  Vinja Lillepuzdatter av Skånevik

  • 16.01.2017, 14:51

  Hun satt så fint ved siden av meg på armlenet, og så på meg med disse grønnaktiv øynene sine. Så tålmodig som bare den, satt hun der å ventet på at mamsen hennes skulle rufse pelsen og kose masse. Ikke sitte på armen, nei vil damen ikke... Hun vil ligge i fanget med hode mot meg, og alle fire potene mot magen min. Som blir omhyggelig massert i takt med kosen hun får selv 💖😻💖

  Her er Vinja Lillepuzdatter av Skånevik  #vinja #vinjathecat #minkatt #katt #øyesten #kjærlighet #kjæledyr #familiemedlem #blogg

  En frisk start på uken

  • 16.01.2017, 12:47

  Det tok litt tid å gni søvnen ut av øynene på morran i dag, men når jeg først var kommet meg opp og inn i dusjen gikk det ganske greit. Jeg tror nesten at kattene mine var trøttere enn det jeg var på morran i dag. De løftet så vidt på hode da jeg føyk rundt å fant frem klær. Da jeg gikk ut på kjøkkenet derimot for å skifte vann i skålen og fylle opp tørrforet, da våknet de å kom løpende med halen i været begge to  Jeg hadde time hos legen kl 08:40, og som vanlig sosa jeg bort tiden sånn at jeg "nesten" kom for sent, men bare nesten. Ute var det en frisk morgen med - 7C grader, men jeg hadde kledd meg godt så jeg frøys ikke. Jeg ble dessverre ganske stiv i leddene mine når jeg hadde vært ute en stund. Det ble ikke så lenge å vente for å komme inn hos legen, og besøket resulterte i en forlengelse av min sykemelding på 50% en måned til.

  I forrige uke jobbet jeg hver dag og halve dager, men jeg syntes ikke at det fungerte noe serlig... Denne uken tester jeg ut å være hjemme mandag og fredag, og så jobbe tirsdag, onsdag og torsdag. Det blir ikke helt fulle dager, så det skal bli spennende å se hvordan kroppen min reagerer på det. I morgen blir det første dagen med "nesten" full dag, og så blir det trening/behandling på ettermiddagen. Det kan bli en utfordring, vi får se!!  Så lenge jeg har bodd på Oppsal, og det begynner å bli noen år, har det alltid vært livsfarlig å bevege seg over dette feltet. Hver eneste vinter så renner det vann nedover gresset på milde dager, som fryser til å gjør gresset, fortauet og deler av gata utrygg å bevege seg over. Mange har gått over ende her innen det blir strødd... I dag så jeg svært lite til sand eller singel noe sted, men den kan jo selvsagt ha rent bort!  Vi har ikke noe snø her i Oslo, men på morningen innen sola tar tak er naturen dekket av frost.... Dersom det skulle komme snø nå er bakken så hard at den ville legge seg med en gang. Iflg værguruene så ser det ikke ut til at det skjer med det første, men jeg gråter ikke av den grunn. Syntes det er veldig fint nå jeg, for jeg slipper å gå i kjukke vinterstøvler og kan bruke joggeskoene :o))

  Håper dere alle får en fantastisk fin mandag :o))

  #mandag #vinter #kaldt #kuldegrader #vær #legebesøk #sykemelding #holke #is #hverdagsliv #januar #januar2017 #blogg

  🔵 Blå himmel og sol 🌞

  • 15.01.2017, 22:38

  I dag har det jammen vært nydelig vær ute... Himmelen mer eller mindre knallblå og sola som gjorde så godt den kunne for å varme opp dagen. Akkurat det var nok ikke så enkelt, for det var ganske kjølig ute. De fleste som var ute å gikk tur hadde kledd seg godt kunne jeg se :o)) Selv har jeg ikke vært lenger ut enn på balkongen i dag. Jeg har hatt noen småting å ordne her hjemme.  På sånne dager kjenner jeg at humøret stiger flere hakk, og jeg bare lengter etter at våren og sommeren skal komme. Det ser jo veldig vårlig ut, men temperaturen sier jo noe helt annet.  En av tingene jeg hadde bestemt at jeg skulle gjøre i dag, var å ta ned julebelysningen ute på balkongen. Det så litt upassende ut med at balkongen min lyste opp i rødt, grønt, blått og oransje nå, som de fleste andre har fjernet sitt lys. Jeg måtte ned i kjelleren å hente gardintrappen, og der er det mørkt og kuselig. For noen år siden ble det satt opp nye lamper over hele kjelleren, og det var jo bra..... Det er bra lys inne i boden, men det ble dårligere ute i gangen å når det er mørkt er det ikke så lett å se.... I dag var det ikke så ille siden solen skinte :o))

  Jeg sleit litt med å ta ned belysningen, for armene mine protesterte høylydt hele tiden. Jeg fikk det til, men med påfølgende smerter. Det er godt at tingene har gått tilbake til sin naturlige tilværelse igjen, selv om det er slitsomt.   

  Pusejentene mine merker nok også at nye tider kommer, for de er og blir mer aktive nå som dagene sakte men sikkert blir lenger. På fredagen fikk de to nye leker av meg, og som alltid er det veldig spennende. Det varer dessverre ikke så lenge, og lekene har ligget på entregulvet siden fredagskvelden. De har snust på dem i det de har gått ut på kjøkkenet, men ikke vært noe mer interessert. Jeg har litt catnip oppe i skapet, og hvis jeg gnur lekene inn med det blir de plutselig veldig interessante igjen :o))

  I morgen skal jeg tilbake til legen igjen, for det er fortsatt veldig tungt og vanskelig å jobbe noe mer enn 50%. Enkelte dager er nesten det for mye også, men jeg føler selv at det er viktig at jeg er tilbake på jobb. Det er mest for meg privat, men det at man vet at det er mye å gjøre på jobb er jo en stressfaktor. Det burde ikke være det, men det er nesten uungåelig. For det å være langtidssykemeldt er ingen dans på roser akkurat, Helt i starten er man så elendig at man orker ingenting, så blir man noe bedre å da begynner man å savne det sosiale. Det er jo veldig kjedelig å være hjemme over lang tid, og de eneste man prater med er kattene..... Nesten i allefall :o))

  #sol #himmel #lyseretider #julebelysning #vær #årstider #katter #katteleker #catnip #sykemelding #legebesøk #blogg

  Nytt liv i pottene

  • 15.01.2017, 14:40

  Jeg har jo fortalt i tidligere innlegg om at jeg kjøpte juleroser (helleborus) til jul, som i utgangspunktet skulle så i vinduet ved siden av adventslysestaken. Nå ble det jo ikke sånn, for de ble så pjuskete allerede før jula begynte på ordentlig. Det endte jo med at jeg kjøpte to Ardisia i stedet for, som fortsatt står ranke og fine i stuevinduet mitt.

  Var jo veldig i tvil om julerosene skulle klare seg, selv om det begynte å komme nye skudd. Lenge så det veldig dødt og livløst ut oppi der, men så plutselig ble det veldig livat i den ene potten i allefall. Den andre er ikke fult så voksevillig enda, men den kommer seg sikkert den også...

  På denne tiden er det ikke nye blomster som kommer opp men bladene, og det skal bli spennende å se hvor frodig det kan bli etterhvert :o))

  #julerose #helleborus #planter #blomster #nyttliv #vokse #skudd #blader #blogg

  Ikke alle dager er like gode...

  • 12.01.2017, 00:30

  I dag har det vært en sånn dag, hvor jeg egentlig bare ville ligge under dyna å syntes litt synd på meg selv. Kroppen min var ikke samarbeidsvillig i det hele tatt, og det verket både her og der da jeg sakte men sikkert sto opp. Det var ikke noe alternativ å ligge å dra seg, for opp måtte jeg. Hadde trodd at det ville bedre seg etterhvert som jeg i gang, men det har dessverre ikke gjort det.... Beklager å begynne et innlegg med å syte og klage, nei forresten egentlig ikke. Det er ikke syting, bare å konstatere fakta!!

  Ute har det vært mye vær i dag.... Det har blåst, regnet og snødd omhverandre uten at det la seg på bakken, vel ikke nede i byen iallefall. Jeg måtte nesten le litt for meg selv da jeg gikk til jobben. Jeg kom rundt et hjørne med den rosa Peppa gris paraplyen, og ble totalt overrasket av et kraftig vindkast. Vinden tok tak i paraplyen, og forsøkte å stikke av med den. Da jeg fikk grep om papralyen igjen, tittet Peppa gris på meg fra feil side av den.... ;o))

  Jeg hadde time hos Manuellterapeuten i dag, men jeg må innrømme at det var ikke fristende. Heldigvis så holdt vi ikke på like lenge som vi pleide, og øvelsene jeg gjorde var ikke så harde heller. Allikevel ble jeg helt skutt, og var ikke så mye tess da jeg kom hjem.  Da jeg kom hjem lå det fortsatt litt snø igjen på gresset, men det varte ikke lenge for det begynte å øsregne i det jeg skulle gå inn. Nå i kveld ser det ut til å ha gitt seg, og det har blitt klarvær ute. Det var noen få varmegrader å ikke så kaldt ute, men det ble huskaldt så jeg måtte skru opp ovnene siden jeg frøys så fælt.  Når jeg kom hjem hadde jeg bestemt meg for å IKKE gå å legge meg, men holde ut til det var på tide å ta kvelden... Det gikk ikke lang tid før jeg måtte gi tapt, og i stedet for å sitte rett opp og ned i godstolen å sove, gikk jeg inn i senga å la meg. Jeg fikk selskap av Vinja, som kom å la seg inntil magen min. For at jeg ikke skulle sove bort hele kvelden, satte jeg på alarmen... Det ble sånn ca 1,5 time og det gjorde så godt. Jeg kjenner på kroppen at det ikke skal bli noe problem å få sove til natten, for jeg føler meg fortsatt trøtt og sliten.

  #vondt #smerter #sliten #vondter #vær #regn #snø #vind #behandling #trening #øvelser #sove #hvile #blogg

  Skriver du dagbok?

  • 10.01.2017, 22:03

  Når jeg begynte å skrive dagbok husker jeg ikke, men de eldste jeg har spart på er nok fra jeg var en sånn 11 - 12 år tenker jeg. Den gangen forelsket man seg hvert annet minutt, og boka ble fylt opp med navn på den ene kjekke typen etter den andre. Når jeg leser navnene på disse typene nå i dag, aner jeg ikke hvem de var lenger, knis!!

  Vi uttrykker oss jo litt forskjellig etter hvert som vi blir eldre, og det er også andre ting som opptar oss i en alder av 56 år enn når man er tenåring. Den gangen var det nok hormonene som styrte litt hva som ble skrevet. Nå blir det nok mer hverdagsskildringer, og litt om hver og vind. Det er jo veldig gøy å lese om alle tenåringslidelsene, og hvem man likte og ikke likte. Å, den man likte den ene dagen, og omvendt var gjerne helt annerledes dagen etter.  Nå om dagen bruker de fleste av oss datan ganske mye, og vi blogger å utleverer/bretter oss ut til alle som har lyst til å lese om det. Kan det være nødvendig å skrive dagbok da, kan man spørre seg selv. For mitt vedkommende er det et rungende JAAAA, og det kommer av to ting. Det ene er at jeg ikke har en blogg hvor jeg er alt for personlig, og av den grunn er det litt hyggelig å kunne skrive ned de tingene man ikke føler seg komfortabel med å dele medl andre. Den andre grunnen til at jeg liker å skrive dagbok, er at jeg ønsker å bevare håndskriften min. For når man nesten ikke skriver noe for hånd lenger, hjemme eller på jobb, blir håndskriften helt ødelagt. Skal jeg være helt ærlig, så syntes jeg at jeg har en relativt fin håndskrift....

  Hvordan er det med deg da?
  Skriver du dagbok?
  Skriver du fortsatt mye for hånd?
  Eller har nettbrett, telefon eller PC tatt over den jobben?


  #dagbok #kjæredagbok #skrive #fortelle #utlevere #dele #data #nettbrett #telefon #pc #håndskrift #blogg

  Frodith's lille og ikke skumle utfordring

  • 10.01.2017, 16:51

  For noen dager siden kom det en hvit konvolutt fra Frodith, og inne i den lå det en pakke med ballonger og et brev fra damen selv. Utfordringen gikk ut på å blåse opp alle ballongene, og ta de med ut å lage en aldri så liten foto-shoot.

  På første punktet gjorde jeg akkurat som det sto i brevet, og blåste opp alle 8 ballongene.... På punkt to glemte jeg en viktig detalje, og det var at jeg skulle gå ut for å ta bildene. Jeg tok de fleste inne i leiligheten, og så gikk jeg da i det minste ut på balkongen for å ta de siste. Jeg håper Frodith tilgir meg for at jeg ikke fulgte henvisningene som hun hadde satt opp 😲  Det var ikke så enkelt å få med alle ballongene på bildene jeg tok, så derfor legger jeg også ved et bilde som bevis på at alle 8 ble blåst opp.  Her er jeg godt i gang med å blåse opp den første ballongen, helt manuelt.... Det ble etterhvert litt tungt å blåse opp 8 stykker helt alene, så jeg må innrømme at jeg brukte en ballong-blåse på de fleste av dem.
  Uansett om jeg ikke helt fulgte rettningslinjene, så hadde jeg det utrolig morsomt der jeg fløy rundt med ballonger rundt halsen. Å så den lille rosa hatten da :o)) Å nei da Frodith, det var ikke skummelt i det hele tatt, bare gøy, hihihi! Dumt at jeg ikke gikk ut å lekte meg egentlig, for da hadde de som kom hjem fra jobb også fått det veldig gøy, hihihi 😆

  #utfordring #frodith #ballonger #fotoshoot #challenge #gøy #skummelt #lek #morro #bloggutfordring #blogg

  Å som jeg googlet...

  • 08.01.2017, 22:51

  Før jul kjøpte jeg meg to nye planter til stuevinduet mitt, noe jeg har fotalt om i et tidligere innlegg. Jeg har vært så frustrert og irritert over at jeg ikke har vist navnet på dem. På fredagen var jeg innom blomsterbutikken på Bryn Senter hvor jeg kjøpte dem, for å høre om de kunne hjelpe til. De husket selvfølgelig planten, men navnet.... Nei se det hadde de ikke peiling på. Vanligvis så pleier det å være klistret en lapp på potten, eller en eller annen lapp som sier noe om navnet og hvordan de skal stelles. Noe sånt fantes ikke.

  Jeg gikk inn å googlet på alt jeg kunne tenke meg for å finne planten, til ingen nytte dessverre. Jeg ble så frustrert at jeg holdt på å bli gal, og til slutt la jeg ut et bilde på Instragram og et på Facebook. Hvor jeg spurte om noen kunne hjelpe meg. På Insta fikk jeg bare likes på bilde, men ingen forklaring på navnet. Så endelig var det en tidligere kollega av meg som løste gåten.              

  Planten het Ardisia crenata, og hun hadde til og med lagt med et bilde og en liten forklaring på hvordan planten skulle behandles. Det var jo akkurat det jeg var ute etter. Så stor takk til Anne Siri for innsatsen og hjelpen :o))

  Det er ikke første gangen jeg kjøper planter jeg ikke aner hva heter, eller hvordan jeg skal ta vare på dem. Så blir det å leite til man blir blå i ansiktet for å finne ut navn og stell. Noen ganger finner jeg ut av det, mens andre forblir de et stort mysterium. Dette mysteriet er nå i allefall løst :o))

  #planter #grønneplanter #rødebær #bær #google #lete #navnløs #stell #ardisiacrenata #grønt #natur #blogg

  Julenissen stakk av...

  • 08.01.2017, 21:51

  De siste dagene har det ikke blitt noe blogging, dels for at hodet mitt ikke har vært på plass til å sette meg ned å skrive, og så har jeg hatt litt å gjøre her hjemme som måtte gjøres. 


  Nå har jo julenissen stukket av og tatt med seg all julepynten ned i kjelleren. Det han derimot ikke tok med seg når han stakk, var julegardiner og juleduker. Det vettu overlot han helt og holdent til meg. Å plukke ned gardiner med vonde armer er ikke den letteste oppgaven, og derfor har jeg utsatt den littegranne. Hadde tenkt å starte på fredagen som var, men da orket jeg ikke å sette i gang så det ble utsatt til lørdagen.  Med det samme jeg sto opp på lørdagen satte jeg i gang med å ta ned alle gardinene i hele heimen, og jeg kjente det i armene når den siste var tatt ned. I utgangspunktet hadde jeg tenkt at jeg skulle henge opp de oransje gardinene mine i stuna, men i søken etter noen andre gardiner til soverommet og kontoret fant jeg de syrinfargede. Da ble de som skulle opp, noe som snudde rundt på alt annet i stua. Andre putetrekk og duker måtte finnes fram...

  På soverommet og på kontoret mitt har jeg hatt hvite gardiner, men det hadde jeg ikke til å henge opp nå igjen. Ute har det kommet litt snø og med hvite gardiner virker det så kjølig inne. Derfor var jeg altså oppe i skapet i søken etter noen andre jeg kunne bruke. Innerst i øverste skapet fant jeg det jeg lette etter, nemlig de gamle grå stuegardinene mine, som jeg trodde jeg hadde kastet.

  Dette er to fag med gardiner som er av et tynt stoff, og når jeg dro de fram var de alle sammen så krøllete at jeg trodde aldrig i verden at jeg skulle klare å få strøket dem glatte igjen. Jeg klarte det, men jeg brukte nesten to timer på det. Jeg fant også et par grå kapper oppe i skapet, som passet perfekt til. Nå henger de altså oppe, og skal jeg være helt ærlig så er de mye finere der de henger nå. For som stuegardiner syntes jeg nemlig ikke at de passet i det hele tatt.

  I dag var jeg nødt til å ta livet helt med ro, og for å la armene mine hvile seg... For de trenger nemlig det, siden jeg skal tilbake på jobb i morgen. Jeg skal forsøkte meg i 50% stilling. Jeg gruer meg litt, siden jeg har vært bort så lenge, men så gleder jeg meg også for det skal bli godt å komme inn i normale rutiner igjen. Det kommer nok til å bli hardt å komme seg opp i morgen tidlig, men på et vis skal nok det gå bra :o))

  #julenissen #julepynt #julegardiner #juleduker #stryke #rydde #ordne #jobb #tilbake #gruer #gleder #stikkeav #gardiner #stryke #blogg

 • Mat
 • Middag på Hylla

  • 05.01.2017, 21:06

  I mange år har det vært en tradisjon at jeg og nå de siste årene bestis Anne, har vært hos Elbjørg til middag før jul eller i romjulen. Elbjørg er en sprek og kvikk damen på 93 år, som var min mammas venninne tilbake til ungdomstiden. Nå har jeg arvet henne, noe jeg syntes er veldig hyggelig. Damen bor i 4 etasje, og har ingen problemer med å komme seg opp og ned uten hjelp.

  Denne gangen ville hun at vi gikk ut for å spise den årlige middagen, og at det skulle være på Hylla oppe på Manglerud. Det er en kinesisk restaurant, som har nydelig mat og flott service.

  Sånn en halvtime innen Anne skulle hente meg ringte hun litt frustrert og stresset, for bilen hennes ville ikke starte. Hun hadde kjørt til jobben, og sto i garasen på jobben. Noen av gutta på jobben hennes skulle komme å hjelpe henne, men om de fikk i gang bilen var jo ikke så sikkert. Skulle ikke det gå, så ville middagsplanene våre gå i vasken, for det ville ta for lang tid for meg å kjøre opp å hente henne å dra ned hit igjen. Hun ringte meg en kort stund etter, og fortalte at bilen var i gang. Hun var allerede kommet et stykke på veg, og ville ikke være så veldig forsinket.  Jeg hadde avtalt med Elbjørg i forveien at vi skulle komme ned å hente henne. Det var ikke noe kø å snakke om, så det tok ikke så lang tid å kjøre fra meg og bort til henne. Vi parkerte bilen under Manglerud senter, dels for at det ikke var så langt å gå men også for at da sto bilen til Anne ganske varmt. Å det er jo bra for bilbatteriet hennes.

  Da vi kom til Hylla fikk vi vite at alle bordene i restauranten var reservert fra kl 18, men det var litt i overkant 1,5 time fram så det gikk greit. Hadde vi kommet litt senere, så hadde tiden blitt litt vel knapp å spise på. Jeg spurte en i betjeningen om hva som var årsaken til at alle bordene var reservert, og hun fortalte at første torsdagen i måneden ble det arrangert quiz der. Vi bestilte en kylling curry med sitrongress og ris alle tre, og to av oss valgte en fatøl til maten. 

  Maten kom på bordet nesten før vi fikk lagt fra oss menyen så det gikk veldig raskt, og den smakte helt himmelsk. Det eneste som var litt dumt var at porsjonen var så enormt stor, så ingen av oss klarte å spise opp. Noen dessert var det ikke tid til, men det var ikke så farlig for vi var så mette at jeg tror ikke at vi hadde klart det heller.  På veggene hang det mange flotte bilder, men det var et som fanget blikket mitt. Det var en hærlig bilde av bydelens store sønn Marius Müller, som dessverre gikk bort så alt for tidlig. Du kan se han på det store bildet ogå, men det var ikke så vellykket å zoome det inn! Trist at han ikke er mer :o((

  På veg tilbake til bilen var jeg innom å kjøpte et par poser med te i løsvekt, som jeg kan bruke i den nye tekannen. Den røde som jeg skrev om tidligere, og som jeg kjøpte før jul. De luktet veldig godt, og jeg håper de smaker det også. Jeg har ikke prøvd noen av dem tidligere så det blir spennende å se om jeg liker dem :o))

  Når jeg kom hjem var det skikkelig kjølig i stua, og jeg kunne ikke skjønne det.... Når jeg går å legger meg på kvelden skrur jeg ned varmen noen hakk, og på morningen skrur jeg den opp igjen. Så viste det seg at jeg hadde glemt å skru varmen opp igjen når jeg sto opp i dag, men nå begynner det å "årne" seg.

  #dametreff #middag #hylla #manglerud #hygge #mat #kos #te #bilproblemer #batteriproblemer #startproblemer #ordnaseg #kaldt #kjølig #blogg

  Brrrrrrrrr!!!

  • 05.01.2017, 13:06

  Vi har jo ikke vært bortskjemt med kuldegrader her på Østlandet denne vinteren, men i dag våknet jeg til - 12,2C grader utenfor husveggen. Det betyr at man må kle seg godt når man skal ut litt senere. Til tross for at det er kaldt ute, er det ingenting å si på været for himmelen er blå og sola kommer snart opp over åskammen.

  Senere i dag skal bestis Anne og jeg møte Elbjørg på over 90 år, og sammen skal vi spise middag på Hylla oppe på Manglerud. Gleder meg til god mat, og til hyggelig samvær med en oppegående og kvikk eldre dame :o))  #vinter #vær #kaldt #kuldegrader #klart #sol #middag #samvær #hylla #manglerud #blogg

  Avslutter med Charlies tant

  • 04.01.2017, 23:48

  Egentlig burde jeg vel allerede ha vært i seng, men så begynte jeg å se på Charlies tant på svt 1. Jeg fikk aldri somlet meg til å se den på teater når den gikk her, eller når den ble vist på NRK. Derfor ville jeg passe på å få med meg den svenske forestillingen. Jeg har ikke blitt skuffet, og har fått meg mer enn en god latter. En perfekt måte å avslutte onsdagskvelden på :o))

  Noen av skuespillerne: Jan Malmsjø, Claes Malmberg og norske Anders Hatlo.  Claes Malmberg er bare så hærlig som Charlies tante, og hysterisk morsom.  Her gjør Anders Hatlo et forsøk på kurtisere Claes Malmberg, hihihi!!

  Har du sett forestillingen på teater eller på tv?

  #teater #musical #musikal #claesmalmberg #janmalmsjø #andershatlo #chaliestant #charliestante #skuespill #humor #blogg

  Så god plass det ble

  • 04.01.2017, 23:32

  Tidligere i dag så syntes jeg det var veldig vemodig og tomt i heimen etter at jeg hadde pakket bort julepynen, og jeg savnet og angret litt på at jeg ikke lot det sto litt lenger. Nå har det gått noen timer, og da syntes jeg det er ganske greit. For jeg har jo fått så veldig god plass. Når sant skal sies så må jo stua om-møbleres en aning for å få plass til alt sammen...!!

  Knis, nå kan jeg nesten ta meg en svingom på stuegulvet uten at jeg sparker bort i noen ting 💃 Kattene syntes også at det ble litt rart, ikke noe juletre å gjemme seg under eller spise på. Aktivitetsmatten og kloremattene deres kom tilbake på sin vante plass, og det satte de pris på 😻

  #romslig #plass #julepynt #bortevekk #danseplass #katter #blogg

 • Jul
 • 🎅 Pakket bort jula alikevel 🤶

  • 04.01.2017, 16:52

  Her hjemme hos meg er det mer eller mindre tradisjon at jula pakkes bort ved 13. dag jul, og jeg var helt innstilt på at det skulle jeg gjøre også denne gangen. Så begynte tankene og surre her i går, og jeg tenke mer og mer på at det kunne være deilig å bli ferdig med det. På den måten ville helgen være fri!!

  Med det samme jeg sto opp gikk jeg ned i kjelleren og hentet opp alle boksene til julepynten.... 4 store bokser + juletreesken + litt ekstra!!  Jeg burde jo selvsagt ha satt meg ned for å spise frokost først, men jeg glemte hele maten å begynte å høste av juletreet og pakke ned pynten. Når jeg først setter i gang klarer jeg faktisk ikke å stoppe, og jeg holdt det gående helt til alt var pakket bort i eskene sine. Det var ikke bare bare bare å slepe alt ned i kjelleren, og jeg var veldig glad for at jeg har det der nede (2 trapper) i stedet for loftet (5 etasjer opp). Allikevel kjenner jeg det godt i armene at jeg har bært kassene ned i kjelleren.

  Jeg skulle jo også ha tatt en runde med støvklut å skurebøtte, men det må bare vente til et par dager. Nå skal jeg bare lene meg tilbake og slappe av resten av kvelden!  Når juletreet var demontert og grene klemt sammen var Vinja på pletten for å undersøke det. Hun satt mellom delene og snuste å pirket bort i treet. Begge kattene er glad i treet, både når det ligger på gulvet og når det var sto oppreist. Helt siden jeg satte det opp har de flydd rundt det å snust, smakt og strøket seg inntil det. Noe klatring har det heldigvis ikke blitt på noen av dem, og det kan jeg jo være glad for :o))

  #julepynt #pakke #bort #juletre #demontere #katter #nysgjerrig #trettendagen #hverdagen #blogg

  🌼 Mine juleroser - Helleborus 🌼

  • 04.01.2017, 00:43

  Jeg er jo stor fan av Ernst Kirshsteiger, og hans Sommar/Jul med Ernst. Ved juletider pleier han alltid å dekorere vinduer eller oppsatser med Juleroser (Helleborus), og jeg har alltid hatt lyst til å kjøpe det. Jeg har jo sett etter det, men der jeg har vært har de ikke hatt dem. Nå i desember derimot så var det Juleroser i omtrent alle blomsterbutikker og hagesentre.


  Så da Anne, Terje og jeg var en tur på juleshopping før jul på bl.a Jessheim Storsenter, kjøpte vi alle sammen et par planter hver oss. De hadde to sorter, en med blader og en uten med bare blomsterstilker. Vi kjøpte den sorten uten blader. Jeg var jo så fornøyd med endelig å få tak i denne fine planten, men gleden varte ikke så lenge. For ganske snart så visnet den ene etter den andre av blomstene bort å måtte klippes ned. Alt dette skjedde før jul, og de tok seg ikke ut i stuevinduet lenger. Derfor ble noen andre planter kjøpt inn til den plassen, og julerosene ble flyttet til kaminen (som det ikke fyres i)  Sånn så det ut oppe i den ene potten i kveld før jeg begynte å renske opp i inntørkede knopper og blomster. Det var et trist syn, men noen nye stilker hadde da kommet opp, og da jeg stakk nesen ned mot jorden kunne jeg se at i den ene potten var det tegn til mer nytt liv. Nye friske knopper var på veg nede i jorden. I den andre potten derimot kunne jeg ikke se tegn til noe nytt, men det kan selvsagt hende at de er lenger nede i jorden enda.... Vi får se hva som skjer der etter hvert.  Status etter at jeg hadde vært over med saksen å trimmet vekk alt det ikke lenger var liv i. Det ser jammen stussli ut i pottene, men er jeg heldig så kanskje noen små blomsterknopper klarer å løfte seg hode jordskorpen å slå ut i full blomst 🌼 Ronja måtte sjekke ut om jeg hadde gjort en ordentlig jobb 😺

  Har du hatt Julerose/Helleborus noen gang?
  Dersom ja, har du klart å få dem til å komme igjen?


  #blomster #planter #juleroser #helleborus #inntørket #blomstre #nyttliv #natur #blogg

  Alt på en dag...

  • 03.01.2017, 19:56

  I dag var jeg oppe før hanan gol, og det kjenner jeg godt på akkurat nå... Det har gått i et fra jeg sto opp til sånn tidlig på formiddagen. Jeg har både vært hos legen og til behandling i dag.

  Akkurat i det jeg var på veg ut av døra oppdaget jeg at de hadde ringt fra legekontoret. Jeg ringte dem tilbake med en gang, og tenkte at nå var legen syk og jeg måtte vente en dag eller så for å kunne komme. Jo da, det stemte det at han var syk, men jeg hadde heldigvis fått en time hos en annen lege 20 minutter senere enn den opprinnelige timen.

  Ettersom det er så vanskelig å parkere ved legesenteret, pga byggeprosjektet på Oppsal Senter, valgte jeg å gå bort. Det var jo en sånn nydelig dag med nesten blå himmel og sola som var begynt å stå opp i horisonter. Det var litt skarp luft, men det var bare behagelig.  Det ble nesten 20 minutter å vente på å komme inn til legen, men jeg hadde ikke hastverk så det gikk veldig greit det. Det var fult av folk på venteværelset, og alle sammen satt sånn å kikket på hverandre i smug, og omtrent alle trakk til seg øynene hvis de oppdaget at den de så på, så tilbake. Jeg gjorde det samme selv, men det var jo gøy å se hvor brydd folk kunne bli :o))

  Jeg kom til en veldig hyggelig turnuslege som heter Vidar, med en hærlig trønderdialekt :o)) Etter en lengre konsultasjon ble jeg 100% sykemeldt ut denne uken, og så skal jeg prøve meg på 50% fra mandagen av igjen. Jeg er veldig spent på hvordan det skal gå, men gleder meg også til å få komme i gang igjen. Det er ikke bare bare å gå hjemme heller, men det er klart når man ikke er i form så er det ikke noe annet alternativ. Ny status på hvordan det blir når neste uke er omme får tas i slutten av uken.  Jeg kunne ha valgt å ta bussen hjem igjen, men valgte å bruke bena å forsere bratte bakken, som sees i bakgrunnen. Du syntes kanskje ikke den er så bratt, men med dårlig kondis og knær er den en utfordring for meg. Iallefall etter julefeiringen hvor jeg virkelig har gasset meg i alt jeg ikke burde.

  Når jeg kom hjem rakk jeg å sitte å slappe av en stund, og spise en lunch før jeg måtte avsted igjen. Manuelterapeuten holder til på Oppsalklinikken, som ligger mer eller mindre rett nedenfor legesenteret. Oppsalklinikken har egne parkeringsplasser for sine pasienter, men jeg gikk bort igjen som et ledd i trening og oppvarming. Før behandling hoppet jeg opp på sykkelen og syklet noen minutter for å bli god å varm. I dag kjørte vi opp tempoet litt, og kom i gang med noen tyngre øvelser. Etter at behandlingen kjente jeg godt i skuldrene og knærne at jeg hadde brukt kroppen. Det var vondt og godt på en gang.

  Jeg gruer litt for hvordan det skal bli å jobbe og ha trening/behandling på samme dagen....? Kroppen tåler ikke så mye så jeg må være forsiktig å ikke overdrive, men ta det forsiktig sånn at jeg ikke gjør vondt verre. Jeg tror nok ikke at det vil skje, for "Vegard" kommer til å være med meg hele tiden å passe på at jeg gjør alt riktig.

  #lege #turnuslege #legesenter #behandling #trening #østensjølegesenter #oppsalklinikken #gå #traske #sykemelding #blogg

  Lange skygger i dag

  • 03.01.2017, 17:02

  Da jeg var ute å trasket tidlig på ettermiddagen var sola i ferd med å gå ned, og da blir skyggene veldig lange. Jeg fikk lyst til å prøve meg på noen skyggebilder, og de er kanskje ikke så kreative og flotte so Frodith sine men det ble da et par hvor jeg fikk veldig laaaaaaaange ben :o))

  På toppen av den bratte bakken ved Oppsal skole måtte jeg virkelig krysse bena..... Hadde jeg ikke gjort det ville det ha gått riktig galt, og da passet jeg på å ta enda et skyggebilde med lange ben :o))

  #skyggebilder #skygge #lang #ben #enkle #morsomt #lek #blogg

  Ostekake med pepperkakebunn - oppskrift

  • 02.01.2017, 19:52

  I et tidligere innlegg viste jeg fram ostekaken som bestis Anne hadde laget, og hadde med seg til nyttårsaften hjemme hos meg. Forskjellen på denne ostekaken og mange andre er at bunnen er laget av pepperkaker. Jeg lovet å legge ut oppskriften på den når jeg fikk den fra Anne, og det har jeg gjort nå.

  Oppskriften ligger under bildet:  Ostekake med pepperkakebunn:
  300 g pepperkaker
  150 g smør (i terninger)
  200 g kremost naturell
  50 g kremost med smak av mandarin og ananas
  1 beger kremfløte
  1 beger lettrømme
  100 g melis
  1 ts vaniljesukker (brukt ekte)
  1 pk sitrongelepulver
  2,5 dl kokende vann

  Til bringebærlokket:
  1 pk bringebærpulver
  2,5 dl kokende vann

  Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret. Kjør til jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 grader i 10 minutter og sett til avkjøling.

  Lag sitrongele: Løs opp sitrongelepulveret i det kokende vannet - sett til avkjøling.

  Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller håndmikser. Visp kremfløte til krem og sett den kaldt.
  Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.

  Lokket:
  Lag bringebærgele: Løs opp bringebærgelepulveret i det kokende vannet. La geleen bli helt kald og hell geleen over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.

  Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.

  Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.

  #ostekake #kake #mat #bake #namnam #godt #blogg

  Vexy og Hackus er over alt

  • 02.01.2017, 16:12

  Jeg har vel nevt det før i et tidligere innlegg at jeg også har to Smurfer som samboere, Vexy og Hackus, og disse to er litt på farten innimellom, hihihi! Nå i jula har de vært til over alt, og helst der de ikke burde være...  Her en kveld i jula satt jeg å så på tv, og så syntes jeg at det var noe som rørte seg oppe i juletreet. Ganske riktig der satt Vexy å kikket på meg. Ikke vet jeg hvordan hun har kommet opp dit, uten at jeg hadde sett det.  Når jeg gikk for å hente ned Vexy, ja da fant jeg jammen Hackus sittende på en julekule og svingte frem og tilbake. Han var jo så fornøyd som bare den.

  Nå i helga da gikk de begge til angrep på godtskålene på bordet, og boltret seg noe veldig. De prøvde å stikke av med litt, men det fikk jeg avverget ganske snart. Nå er alt snoopet pakket bort, så nå er det ikke noe for dem å stjele lenger.

  Du som leser dette tror vel at nå har det tørna helt for meg, men nei da slettes ikke. Det er lov å ha det litt gøy innimellom, og dette er bare gøy!! Om jeg litt smågal? Hehe, kan nok hende det, men det gjelder å ikke ta seg selv så høytidelig å være litt barnslig i blandt :o))

  Ha en fin dag :o))

  #vexy #hackus #smurfer #lekogmorro #gøy #smågal #barnslig #blogg
   

  ❤ Mummi-koppene min ❤

  • 02.01.2017, 13:45

  Det er ikke så lenge siden jeg begynte å samle på mummi-produkter, men det har fort blitt en del kopper. Noen har jeg kjøpt selv, mens andre har blitt gitt meg i jule- og bursdagsgave. Jeg manger en kopp for å ha 12 stykker, og i den aneldning tenkte jeg at det var greit å ta bilde av dem. For når jeg står der i butikken å ser på veggen av kopper, ja så husker jeg faktisk ikke hvem jeg har fra før... Blir fort sånn når det blir mange :o))

  Nå har jeg jo det luksusproblemet med å finne ut hvem jeg skal bruke....

  Jeg har også 4 asjetter og 3 frokostskåler, men det finnes ikke å få tak i alle som matcher koppene. Jeg har undersøkt på Arabia's sider også, men de har ikke alle der heller. Jeg får lete litt så kanskje noe dukker opp her og der :o))

  #mummi #mummikopper #mummiasjetter #mummifrokostskåler #asjett #frokostskål #kopp #samle #gaver #blogg

  Sånn var det før

  • 02.01.2017, 01:25

  Ting forandrer seg etter som årene går, og en av dem er hva vi sier til hverandre på Nyttårsaften... På Facebook i går så druknet vi alle med nyttårshilsner, og det lenge før 12 slaget. Mange begynte allerede tidlig på morningen, og jeg kjente meg litt trassig..., ja trassig å nektet å gjøre det samme!!
  Hvorfor det spør du deg seg kanskje!! Jo, for da jeg var "litt" yngre enn jeg er nå var det vanlig at vi sa til hverandre... Takk for det gamle, eller takk for året som gikk. Det var utenkelig å si noe annet enn det. Vi var jo ikke i det nye året enda, og da kunne vi jo ikke si Godt Nytt år. Dette henger igjen hos meg, og jeg syntes at det er en veldig grei skikk. Jeg husker at jeg sa det til en sjef da jeg gikk hjem siste arbeidsdag i romjulen, og da korrigerte han meg med streng stemme å sa at vi takker for det gamle i år. Når vi møtes igjen i det nye året kan vi komme med lykkeønskninger for det.  I går prøvde jeg i det lengste å ikke gjøre som alle andre, og jeg klarte meg ganske lenge... Tilslutt så ble jeg, litt mot min egen vilje, like aktiv som alle andre på Facebook, Snap og Instragram.

  Hva sier du på årets siste dag?
  (Takk for det gamle eller Godt Nytt år)


  #takkfordetgamle #godtnyttår #skikkogbruk #riktig #galt #blogg

  🎆 Godt Nytt år 🎉

  • 01.01.2017, 21:37

  Først og fremst vil jeg passe på å si Godt Nytt år til alle bloggvenner, med og uten egen blogg.

  Da har året 2016 blitt historie, og det nye året med blanke ark blitt snart 19 timer langt. Jeg har alltid en sånn rar følelse i kroppen på 1. nyttårsdag, ikke pga av alkohol, men mer det at et helt år har gått å jeg tenker på alt jeg burde ha gjort, som jeg ikke gjorde. Det er sånn hvert eneste år, men heldigvis så går det ganske fort over :o))  Dagen ble feiret ganske stille og rolig sammen med bestis Anne, med god mat pluss litt ekstra :o)) Vi handlet inn en kalkunfilé i romjulen, av den typen som ligger i pose med marinade. Den vi valgte var med hvitløk. Vi kunne selvsagt ha kjøpt en hel fugl, men siden det bare var oss to som skulle spise var det ikke noen ide å kjøpe noe større. Siden jeg er stor på allerede ferdig mat, så ble det surkål fra pose, og saus fra pose. Det satte på ingen måte noen demper på smaken, for det smakte helt himmelsk!!  Før jul fortalte Anne at hun hadde sett en oppskrift på en ostekake med pepperkakebunn, og den hadde hun veldig lyst til å lage. Hun bestemte seg for å gjøre det, sånn at vi kunne kose oss med den på Nyttårsaften. Den smakte altså så utrolig godt, og var det ikke for at jeg var så innmari mett så ville jeg nok ha tatt et stykke mer. Kremen under gelelokket består av lettrømme, philadelphiaost (naturell), mandarinost, melis, sitrongelepulver + litt til som jeg ikke husker. Kaken var mye friskere i smaken enn noen annen ostekake jeg har smakt tidligere.  Vi gikk ut på balkongen for å se på fyrverkeriet, og det var mange flotte raketter som ble sendt opp. Siden ingen sendt opp rett i nærheten av der vi sto, var det heller ikke så enkelt å få noen fine bilder av fyrverkeriet. Det ble litt for langt unna for mobilkamera, og jeg hadde ikke ladet speilrefleksen så da ble bildene som de ble. Jeg tok egentlig ikke så mange, for jeg hadde ikke lyst til å stå med nesen inn i mobilen under hele seansen.

  Det ble veldig lite søvn på meg i natt, dels for at jeg ikke kom meg i seng før ut på morningen, og da jeg endelig kom under dyna føltes det som om kroppen min var i opprør. Det gjorde at ikke fikk sove med en gang, ikke en gang med to malende puser liggende i senga sammen med meg. På grunn av det har jeg bare tatt livet helt med ro i dag. Jeg rydet og ordnet opp i heimen da jeg sto opp, men så satte jeg meg ned fargeboka mi. Var ikke så lett å rive seg løs etter det, og jeg satt ganske lenge. Til slut var det magen min som sa fra at det var på tide å lage seg middag. Det føles ganske greit å starte det nye året på en stille og rolig måte :o))

  #godtnyttår #nyttårsaften #venninnekveld #kalkun #kalkunfilé #ostekake #feiring #fyrverkeri #nyttår #raketter #søvnproblemer #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no