hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Jeg holdt meg på bena

 • 25.01.2018, 09:53

Da jeg kikket ut etter å dratt opp rullgardinen på morgenen i dag og så den skøytebanen utenfor, tenkte jeg i mitt stille sinn at dette skulle bli gøy. Selv med brodder ville det bli ganske hasardiøst å komme seg ut av gården. Heldigvis for meg og andre som skulle på jobb, kom vaktmesteren og strødde godt overalt. Så uten å flakse med armene, så klarte jeg å komme meg fram til garasjen i god behold, puh!Bare for å være på den sikre siden tok jeg å slang broddene i vesken, for det er ikke godt å si hvordan det blir når jeg skal hjem igjen. Da har det sikkert smeltet en del, og singelen har forsvunnet ned i isen...

Bortsett fra at det er veldig glatt over alt, så er det igjen blitt blå himmel å sola har så smått begynt å kikke fram. Akkurat det gjør veldig godt etter flere dager med snøvær, etterfulgt av regn.

Ha en strålende dag kjære bloggvenner.

#is #glatt #speilblankt #brodder #regn #snø #sol #vinter #blogg

Gummistøvelvær...

 • 24.01.2018, 15:24

Utenfor vinduene pøser regnet ned, og vanndråpene spruter langt opp over vinduene mine... Jeg kan se at det er glatt på fortauene, så skal man ut å gå er det greit å ha brodder på støvlene. Ute i gården lå det ganske mye snø i går, og selv om det ser ut som det fortsatt ligger snø, så er det masse vann under. Trenger nok gummistøvler bare for å komme bort til papirkontaineren eller garasjen.

Jeg er fortsatt pjusk, og har holdt meg i ro her hjemme i dag. Det kjennes ut som om det går den rette veien, og jeg er klar for jobb igjen i morgen. Det skal bli godt å komme inn i vante rutiner igjen ;o))Nå fikk jeg jammen besøk, så da får jeg skrive litt mer senere. Ha en fortsatt fin dag :o))

#vær #regn #regnvær #snø #gummistøvel #blogg

Samme bilde, men forskjellig allikevel...

 • 23.01.2018, 17:48

I dag har snøen lavet ned over Oslo hele dagen, og det bare fortsetter nå i ettermiddag. Det er meldt kraftig regn, så det spørs vel hvor lenge den siste snøen blir liggende. Jeg har vært og er pjusk i dag, så jeg har vært hjemme... Føler meg fortsatt uggen, men er noe bedre enn tidligere i dag heldigvis.

Jeg fant jeg fram Canon kamera mitt for å ta noen vinterbilder ut av stuevinduet. Følte litt for å leke meg litt, og det finnes mange morsomme funksjoner på kamera. Et av dem er å ta et bilde, og så produserer kamera 4 bilder hvor av 3 av dem er med filter. Dette er originalen...Den litt retro stilen.Den svart/hvite stilenSå måtte jeg ta med den rosa varianten også ;o))

Det er ikke så ofte jeg bruker Canon kamera lenger, for det blir til at jeg bruker mobilen ettersom den alltid ligger i lommen eller vesken. Nå tar ikke kamera noe speilrefleks, men et lite hendig kamera som også får plass i lommen ;o)) (Canon IXUS) Ikke er det bare lite og hendig, men det tar også ganske gode bilder ;o))

#foto #fotografi #photo #dagensbilde #filter #forskjellig #bilde #vinter #snøvær #blogg

Da var det over....

 • 22.01.2018, 12:20

I 10 år har Åge Sten Nilsen stått på scenen med The show must go on, men nå er det altså slutt. Selv har jeg vært å sett forestillingen 4 ganger, tror jeg at jeg ble enig med meg selv at det ble. Jeg har "digga" Queen helt siden jeg var tenåring, og så da dette showet ble satt opp første gangen var det en drøm.

På fredag var Bestisen og jeg i Lillestrøm Kulturhus for å se den siste forestillingen, som også var en ekstraforestilling, og jeg gledet meg noe helt vilt og hemningsløst. Jeg ble ikke skuffet, for Åge og resten av gjengen leverte på alle plan.  Denne gangen hadde de tatt med en del låter, som ikke akkurat er av de som blir spilt på radioen. Noen av dem kunne jeg faktisk ikke huske at jeg hadde hørt før, og de var fra starten av karrieren til Queen. Etter det jeg kunne se var det ikke en tom stol å se i salen, så forestillingen var nok utsolgt. På de andre showene jeg har vært, har det vært en mix av unge og litt eldre publikummere. Denne gangen var det nok flest av den eldre garden, og med det mener jeg fra min alder og oppover.

Det var lov å ha med seg drikke inn i salen, og en del valgte da å kjøpe øl. Enkelte ble nok litt ekstra happy, og tok litt av under showets gang. For de som var i følge var det kanskje ikke så gøy, men for oss som så på var det nok litt det, hihi!! Ofte er det jo sånn, at drikker man øl så må man jo også på toalettet ganske ofte, og da må jo alle reise seg... Heldigvis for oss satt alle i ro på vår rad under showet ;o))

#theshowmustgoon #show #musikk #forestilling #nytelse #musikkglede #ågestennilsen #lillestrøm #kulturhus #blogg

Lengsel....

 • 22.01.2018, 10:55

De aller fleste går rundt å storkoser seg over at vi endelig har fått ordentlig vinter, og det gjør i utgangspunktet jeg også... Så lenge det ikke blir så veldig kaldt ute, for da har jeg mest av alt lyst til å være inne i varmen. Da sitter jeg å kikke ut av vinduet, og tenker på da dagene er lengre, varmere og solen står høyt på himmelen.

Sånn som dette ;o)) For det er jo lov til å lengte litt er det ikke?#sol #sommer #varme #lengsel #blogg

Snøkaos...

 • 16.01.2018, 12:22

Det å komme seg ned alle bakkene og til t-banen på morgenen var litt av en utfordring... Enkelte steder var ikke fortauet brøytet, så jeg måtte gå i gaten på en smal sti. Det siste stykket ned mot stasjonen, så det ut som om folk hadde gått i sporet til den som først gikk der. Å den personene var jammen langbent....

Før jeg kom så langt som ned i gaten skulle jeg gå ned en sti langs blokken, men i enden ble stien blokkert av en diger snøhaug. I stedet for å gå tilbake valgte jeg å gå over gresset, hihihi for en idiot jeg er, noe som ikke var så smart. Halvegs tro jeg igjennom en gammel snøskavel under nysnøen, og høyre benet sviktet å jeg ramlet overende i snøen. Ettersom det var rikelig med snø, så slo jeg meg ikke, men jeg hadde litt problemer med å komme opp igjen, hihi!!

Snow covered cars
Licensed from: ints / yayimages.com

Jeg vet ikke hvor folk hadde gjort av seg, for det var nesten ikke biler å se på veien. Inne på t-banen var det flere ledige seter, ikke den haugen, men såpass at man kunne velge hvor man ville sitte. Kanskje folk kikket ut å så all snøen, og så tenkte de at nei jeg tar en feriedag i dag...!!

Håper du får en fin dag, uansett om du bor et sted hvor snøen laver ned, eller om sola skinner ;o))

#vær snø #snøvær #snøkaos #vinter #blogg

 • Jul
 • Da var det siste pakket vekk

  • 15.01.2018, 14:42

  Det eneste som minnet meg på jula når helgen startet, var min fargerike belysning ute på balkongen. Som den eneste på kilometers omkrets med farget belysning, skilte jeg meg helt klart ut. Derfor fant jeg ut at det var på høy tid å ta den ned... Jeg klatret opp og ned av gardintrappen som en apekatt, uten at knærne protesterte noe nevneverdig, hihi!!

  Jeg passet meg dog for å vri for mye på meg, men i stedet gå ned og flytte gardintrappen oftere... Hadde nemlig frisk i minnet hva som skjedde da jeg hang de opp. Da klarte jeg å pådra meg ryggvondt som ikke ville slippe hele uken jeg hadde ferie. Denne gangen kom jeg fra nedpakkingen uten noen varig men ;o))  Jeg hadde veldig mye belysning på balkongen, og det ble veldig tomt å rart og litt mørkt da alt var nede... Nå har jeg annen belysning der, så det er ikke bekmørkt heldigvis ;o))

  #belysning #jul #farger #pakkened #annerledes #blogg

  Å så var det bare en tilbake...

  • 14.01.2018, 19:47

  Helt siden jul har amaryllisen min stått så fin, og blomstret hele tiden. Den kom med 3 stilker, og de første som kom fikk alle 4 blomster. Nå er det bare en stilk igjen, og blomstene springer ut en etter en. Denne siste stilken er superlang, så jeg måtte feste den til bøylen med en strips. Den holdt nesten på å velte på formiddagen i dag, så den bare måtte få litt ekstra støtte.

  Er jeg heldig nå, så har jeg blomster på den i kanskje 14 dager......, håper!!!  #amaryllis #blomst #blomstre #natur #blogg

  Kreativ lørdag med god mat

  • 14.01.2018, 16:15

  Det var en stund siden vi har hatt en kreativ ettermiddag og kveld, Bestisen og jeg, men i går var det dags... Vi bytter jo på å være hos hverandre, og i går var det Bestisen som inviterte. Det er på mange måter bedre å være hos henne, for hun har nemlig mye større kjøkkenbord. Vi trenger et stort kjøkkenbord, for å få plass til alle fargeblyantene våres... Å vi har mange begge to ;o))

  Lenge så favoriserte jeg å bruke tusj når jeg fargela, men så fant jeg jo disse flotte fargeblyantene hos Wish som du kan lese om i et tidligere innlegg HER. Det er jo alltid et sjansespill å bestille slike ting på nett, for man aner jo ikke hvordan de er. Farger de jevnt, er de for harde, for myke eller brekker de hele tiden. De var helt perfekte, og utrolig gode å fargelegge med ;o))  Det var denne tegningen jeg holdt på med sist gang jeg skrev om dette, men den tar tid. Masse detaljer og småting som tar tid å gjøre ferdig. Jeg ble ikke ferdig i går kveld heller, men jeg har ikke noe hastverk ;o))  Tidligere i uken snakket vi om hva vi skulle ha til middag, og valget falt på fiskepudding og reker i skjell... Dette er en rett jeg skjelden lager bare til meg selv. Egentlig ingen grunn til at jeg ikke gjør det, for det er superenkelt, rask å lage og veldig godt. For mitt vedkommende har det lett for å bli veldig mye kjøtt i desember og litt ut i januar, så det var en velkommen rett.

  Jeg var nok ikke 100% engasjert i fargeleggingen, noe som gjør seg gjeldende ved at jeg bare blir sittende å glo på tegningen. Klarer ikke å finne ut hvilken farge jeg skal bruke, eller som passer sammen med de rundt. Så jeg var nesten litt glad når "Hver gang vi møtes" begynte, og jeg kunne konsentrere meg noe annet. Forhåpentlig syntes jeg det er mer spennende neste gang vi setter oss ned for å være kreative ;o))

  Hadde du en fin lørdag?

  #kreativ #hobby #fargelegging #fargeleggingforvoksne #fargebok #farger #gøy #middag #blogg
   

  Det føles godt..

  • 13.01.2018, 13:29

  Når jeg våknet til morgenen i dag, var jeg forberedt på at jeg skulle være så støl i kroppen etter treningen i går. Til min store glede var jeg ikke støl i det hele tatt. Kroppen føltes heller ikke tung og daff som ofte skjer med meg dagen etter en økt. 

  Knærne mine er alltid stive og vonde om morningen og sånn var det i dag også, men allikevel ikke så stive og vonde som de har vært de siste månedene. Etter at jeg ramlet på Allehelgenssøndagen har kroppen bare forfalt, for jeg har jo ikke orket å trene så mye. De gangene jeg har trent har det stort sett bare vært armene som har fått jobbe, for høyre benet mitt har vært så smertefult. Nå ser det ut til at det begynner å snu seg sakte i riktig retning ;o))
  Workout
  Licensed from: leeser / yayimages.com

  Jeg er ikke en person som setter opp nyttårsløfter, for jeg klarer aldri å holde dem allikevel. Nå har jeg satt opp et, og det har jeg tenkt til å holde. Det går ut på at, uansett hvor dårlig form jeg er så skal treningstimen holdes. Jeg har også sagt fra til Vegard (terapeuten) at hvis jeg skulle syte og klage, og si at nei det der orker jeg ikke, skal han være streng å si at JEG SKAL gjøre øvelsen allikevel.

  Før jeg ramlet var kroppen min begynte å respondere bra til treningen, og jeg klarte å utfordre meg selv til å jobbe hardere. Målet er at jeg skal være der igjen om ikke så lenge, og jeg gleder meg til at jeg skal orke å gå på lengre turer igjen med kamera rundt halsen. En annen ting jeg gleder meg til, er å klare å sitte på huk igjen å komme opp igjen uten hjelp. Der er jeg ikke i dag... Det føles godt å ha noen mål å strekke seg etter ;o))

  Ha en strålende lørdag kjære bloggvenner ;o))

  #trening #øvelser #kroppen #smerter #vondter #knær #ledd #mål #helse #utfordringer #blogg

  Noen er bare idioter

  • 13.01.2018, 00:25

  Med noe feberhete kinder dro jeg bort for å trene litt i ettermiddag.... Selv om formen ikke akkurat var på topp, følte jeg at jeg bare måtte prøve å komme meg igjennom øvelsene mine. Jeg var ekstremt stiv i leddene mine og kroppen generelt når jeg kom dit, men jeg jobbet meg sakte men sikkert igjennom hele programmet. Da jeg var ferdig, var smertene mindre og det var mye lettere å bevege seg.

  Nå var det ikke akkurat det jeg skulle skrive om..... Nei det var om et eller annet menneske, som hadde lagt den delen av hjernen som foretar fornuftige beslutninger i DVALE.


  Da jeg parkerte bilen, gjorde jeg det på en rad hvor det sto biler midt i mot. Da jeg kom ut å skulle dra, var det en megaidiot som hadde bokset meg inne ved å parkere bak meg. Jeg hadde ingen mulighet til å komme ut, uansett hvordan jeg ville ha prøvde å kjøre.

  Mine feberhete kinder ble enda heter, og blodet begynte å koke i årene... Jeg trampet inn på Leos Lekeland (tenkte at sannsynligheten for at vedkommende var der, var stor) for å høre om de kunne rope opp i høytaleren om bilen. Fyren bak disken ble med meg ut å tok bilde av registreringsnr så skulle han gå inn for å finne ut hvem som eide den. Veldig hyggelig gjort av han ;o)) Det varte å rakk, uten at noe skjedde... Til slutt reiste de som hadde parkert ved siden av meg, og da klarte jeg å lirke bilen ut. Jeg var fortsatt ganske forbannet....

  Jeg kan til nød forstå hvis dette var den eneste ledige plassen på parkeringen, men det var jo ikke det... Vedkommende hadde metervis med plass å parkere på  🤬🤬🤬🤬 Jeg tok bilde av registreringsnr på bilen jeg også, og når jeg kom hjem prøvde jeg å sjekke ut hvem som eide bilen. Jeg fant ut at bilen var eid av et firma og at den var leaset. Tanken var å sende vedkommende en SMS å si hva jeg mente om parkeringen, men jeg droppet det etter å ha tenkt meg om en stund. Tenkte også at jeg skulle poste bilde av bilen med synlig reg nr, men kom på bedre tanker.

  Nå er kindene mine igjen bare litt feberhete, og blodtrykket er tilbake til normalen igjen ;o))

  #idiot #parkering #feilparkering #trening #behandling #sint #forbannet #sint #utenksomt #blogg

  Outlander inspirert arm- og pulsvarere

  • 12.01.2018, 13:16

  De siste dagene har feber og sår hals gjort at jeg har holdt meg inne, godt innpakket i pleezepleddene mine. Det kan jo bli kjedelig i lengden og bare sitte å halvsove å se tv. Så jeg dro fram håndarbeidskurven og gravde fram noen nøster med restegarn å laget arm- og pulsvarere. Jeg viste jo de rosa i et innlegg tidligere i uken, du kan se dem HER. De er nå blitt ferdig, og jeg er godt i gang med noe nye.

  Jeg er jo, som jeg har sagt før stor fan av tv-serien Outlander, og i første sesongen bruker den ene hovedpersonen Clair noen arm- og pulsvarmere i brunt og beige. Jeg likte dem veldig godt, og tenkte at jeg ville lage noen på min måte. Ettersom armene mine ikke er så gode, så blir alle disse pulsvarmerne laget på knitting loomen min.  Her er altså min variant på Clair Fraser sine pulsvarmere. De er strikket i et garn som heter Alpina, som er 50% acryl og 50% ull. Foreløpig er bare en varmer ferdig, mens no 2 er under arbeid.... Ettersom de er så raske å lage, blir jeg nok ferdig med den også i dag. Alpina-garnet er ikke noe jeg har hatt liggende, men ble kjøpt inn spesielt for dette prosjektet.

  #håndarbeide #strikke #loom #knitting #knittingloom #hobby #pulsvarmere #blogg

  Nye lysestaker...

  • 10.01.2018, 11:00

  I går var jeg innom Lagerhouse, som har butikk på oversiden av Stortorvet, mest for å varme meg litt. Der fant jeg disse lysestakene, som jeg falt pladask for. Jeg har vært på jakt etter noe i den utformingen en god stund, uten å finne det. Første gangen jeg så noe lignende var i et av innredningsprogrammene til Ernst, men om det var vinter- eller sommerprogram husker jeg ikke.

  De var ikke dyre heller, bare 49,- og i disse litt dårlige tider som januar er, syntes jeg det var overkommelig 😊

   

  De skal stå på stuebordet, men ikke sammen med det lange lysfatet noe som blir litt for mye. De er perfekte akkurat nå som jeg har valgt å gå for svart og grått tema i stua 😊

  #nytt #interiør #lysestaker #stæsj #svartoggrått #tema #blogg

  Jeg trives ikke nå om dagen

  • 09.01.2018, 23:45

  At jeg ikke er overbegeistret for vinteren, er ingen hemmelighet akkurat. Det jeg misliker mest er kuldegradene, for jeg syntes jo det er vakkert å idyllisk når snøen ligger hvit og fin.

  Nå kan vi i grunnene ikke ha den ene og ikke den andre... Noen kuldegrader må til, men det behøver vel ikke være så kaldt som nå vel?

  I lunchen i dag gikk jeg bort til Stortorvet, en tur som tar kanskje maks 10 min. Jeg kom halvvegs da kroppen mer eller mindre ikke ville mer. Leddene mine nærmest skrek av smerter, og jeg ble helt stiv. Jeg var innom et par butikker og fikk varmet meg, men det ble jo like ille på veg tilbake igjen, brrrrr!

  Når jeg blir så kald og stiv, så er det som om alle krefter forsvinner ut av kroppen. Jeg blir så sliten, og føler meg helt elendig. I tillegg til at jeg liksom ikke helt klarer å bli varm igjen.

  Så derfor skrudde jeg varmeovnene opp så de nesten glødet da kom hjem. Pakket meg inn i 2 fleecepledd for å prøve å bli varm igjen, noe som ikke helt har lyktes....

  Du tenker at jeg ikke var kledd for en dag ute i kulden, og da har du til dels rett. Jeg var kledd for å komme meg til og fra jobben, og hadde derfor ikke på meg kjukk strømpebukse under jeansen 😱

  #vinter #kaldt #fryse #kuldegrader #stiv #ledd #blogg

  Det blir da en pulsvarmer

  • 07.01.2018, 22:57

  Da var jeg i gang med nye pulsvarmere, og selv om jeg bruker strikke loomen min er det annerledes. Jeg har lært meg hvordan man strikker rett og vrang på den, men det er litt fiklete.

  Til å begynne med gikk det veldig sakte, men etter hvert som jeg fikk taket på det gikk det raskere.

  Vet nå ikke om jeg syntes den ble så fin, men øvelse gjør mester. Jeg prøvde en ny teknikk når jeg begynte å strikke rett, men det var ikke helt sånn jeg trodde det skulle bli.

  Slik ser de ut på vrangen... Også der er de helt annerledes, men jeg liker den siden best 🤓 En ting er sikkert, de er ordentlig varme og lune så hendene mine kommer ikke til å være kalde.

  Alltid gøy å prøve noe nytt, selv om det ikke blir helt som man trodde det skulle bli!

  #strikke #knitting #loom #håndarbeide #pulsvarmere #blogg

  En formiddag fra h......!!

  • 06.01.2018, 17:16

  I dag våknet jeg ganske tidlig, noe som ikke er så vanlig for meg på en lørdag... Hvis jeg ikke har planer da, noe jeg ikke hadde så tidlig. Jeg følte meg ikke bra i det hele tatt, og da tenker jeg ikke på følger etter treningen i går. Magen var ikke god, og jeg var kvalm å uggen...

  Tenkte at hvis jeg prøvde å sove litt til ville det rett på seg, men å nei så heldig var jeg ikke... Etter en liten stund begynte en av veldig mange turer ut på badet, uten å være for detaljert så kom det både den ene og den andre veien 🤢

  Sick

  Licensed from: BDS / yayimages.com

  Det har holdt på hele formiddagen, men etter hvert roet det seg sånn at jeg kunne slappe av litt... Jeg pakket meg inn i et par pledd for å få varmen, for jeg frøys så jeg hakket tenner. Om jeg har blitt smittet av noe, eller om det bare er kroppen som agerer ut for at jeg har gjort litt vel mye de siste dagene, se det vet jeg ikke. Kan være begge deler.

  Kanskje det som er det verste med at dette kom AKKURAT i dag, er at nå når dette skrives skulle jeg ha sittet på Tavernan og spist middag med Anne og Brit. Deretter skulle vi i Folketeateret for å se Les Misrables, noe jeg har gått rundt å gledet meg til siden før jul. Det er til å grine av 😭 Anne spurte niesen sin Kine om hun ville overta billetten min, og det ville hun så da får jeg i det minste igjen pengene for den.

  Så i stedet for en hyggelig kveld i Folketeateret, blir det en kveld godt innpakket i pledd foran tv-skjermen for meg 📺

  #syk #uvel #dålig #trist #folketeateret #lesmisrables #tavernan #middag #hjemme #blogg

 • Jul
 • Nå har jula flyttet ut...

  • 06.01.2018, 15:24

  Jeg sa tidligere denne uken at jeg skulle pakke bort jula på fredagen, men da jeg kom hjem fra jobb på torsdag klødde det i fingrene etter å få tilbake stua til normalen. Så jeg gikk i kjelleren og hentet alle boksene, og satte i gang med å pakke sammen. Det er merkelig at det tar alltid så lang tid å sette fram pynten, men det å pakke den ned går mye kjappere. Ikke glemte jeg noe heller...

  Julegardinene og dukene rakk jeg ikke å ta på torsdagen, men etter treningen i går satte jeg i gang med å ta ned dem også. Jeg var spent på om jeg trengte å stryke noen av de som skulle henges opp, og til alt hell var det kun kjøkkengardinene som var litt skrukkete å trengte å glattes litt på. Dermed tok det heller ikke så lang tid å få alt på plass.  Da jeg ryddet i skapene min tidligere i høst, fant jeg igjen de sorte gardinene mine å bestemte allerede da at de skulle opp når jula ble pakket bort. Det er lenge siden jeg har brukt dem, men det ble fint (syntes jeg selv) sammen med matchende duker og tilbehør.

  Det var litt overgang fra den lune og gode rødfargen som har preget heimen, til sort og grått i de fleste rommene. Nå er det bare med en gang, for allerede nå så tenker jeg ikke på det noe serlig ;o)) En annen ting er jo at det blir mye bedre plass, for her blir det satt fram mye pynt...

  #jul #julepynt #hverdag #rydde #blogg

  Jeg vet det er bra for meg, men....

  • 06.01.2018, 00:36

  Dagens treningsøkt ble akkurat så hard som jeg trodde den ville være... Jeg var jo ikke akkurat spretten og i fin form når jeg kom dit, så det sa seg selv at jeg kom til å få svi når jeg var ferdig. For å varme opp syklet jeg en god stund, og det gikk i grunnen ganske greit. 

  Vi var tre stykker der med omtrent de samme plagene, og praten gikk ganske livlig mens vi pustet og peste oss igjennom øvelsene våre. De andre to var tilårskomne damer, som ikke var så happy for musikken som strømmet ut av høytalerne. De ville mye heller høre på trekkspillmusikk og den slags... Selv foretrekker jeg litt andre rytmer, for trekkspill er ikke noe for meg.  Vi testet ut noen nye apparater som jeg ikke har brukt før, for å se hvordan de påvirket knærne mine. Det gikk i grunnen ganske greit, uten de store plagene. Jeg prøvde meg også på noen nye for armene, men det gikk ikke like fra pga betennelse rundt skulderbladene.

  Jeg har pleid å trene mandag og fredag, men jeg må bytte mandagen med onsdag ettersom Vegard slutter tidligere den dagen. Til uken blir det bare fredagen, og Vegard skal sette opp et ordentlig treningsprogram til meg.   Treningsstudioet har flyttet til nye og større lokaler siden jeg var der sist.. Før de flyttet hadde de kun et lite rom, hvor det ikke alltid var plass til alle som skulle trene. Nå har de virkelig fått en stor plass å boltre seg på, i tillegg til at de har fått flere apparater. Ordentlig fint var det ;o))

  Det eneste som er litt dumt er at det er litt vel langt å gå dit, så nå på vinteren er i alle fall jeg avhengig av bil. Når det er bart på veien, kan jeg bruke sykkelen... Noe jeg også har planer om å gjøre.

  Når jeg kom hjem var jeg nødt til å krype ned i godstolen en stund for å slappe av, for jeg ble sliten... Da kom Vinja, som hun forsto at mamsen hennes ikke hadde det så godt. Hun la seg godt tilrette i fanget mitt, med den store og buskete halen sin over mine såre knær. Der lå hun å malte, og det var så hypnotiserende at jeg sovna jeg også... Trengte det ;o))

  #trening #øvelse #workout #treningsapparater #sykle #smerter #vondter #sliten #vinja #katt #blogg

  Da var det i gang igjen

  • 05.01.2018, 11:24

  Om ikke lenge skal jeg avsted for å trening/behandling, og jeg både gruer og gleder meg til deg. Gleder meg til å komme i gang, for å få kroppen i form igjen. Gruer meg for at jeg vet at jeg kommer til å bli så elendig etterpå, ene og alene for at det er flere uker siden jeg trente.

  Etter at jeg ramlet og slo meg så fælt på Allehelgens-søndag, har det blitt lite med ordentlig trening. De gangen jeg har vært der, så har jeg ikke klart å gjøre alle øvelsene pga høyre benet. Det er fortsatt ikke tilbake helt der det var, men ikke så langt unna.

  Training stuff
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Jeg er også veldig spent i dag, for stedet jeg trening på at flyttet til større lokaler litt lenger unna. Har bare sett noen få bilder på nettet, så det skal bli spennende å se hvordan det ser ut i virkeligheten.

  På tide å svinge seg rundt og gjøre seg klar til å dra, ha en fin dag folkens.

  #trening #behandling #smerte #glede #form #blogg

  Huff så lurvete

  • 04.01.2018, 13:59

  Da jeg var på veg fra t banen til Bryn senter i går ettermiddag, var det kommet så mye snø at det var vanskelig å gå. Det var faktisk mindre snø i gaten enn det var på fortauet....

  Med stive ledder er det ikke alltid like lett å ta seg fram. Bena sklei i alle retninger, og et par ganger var det så vidt jeg ikke gikk over ende. Det hjalp lite ned brodder akkurat da 😳

  Skulle ønsket at de hadde kjørt en runde eller to med brøyting, så hadde det gjort det litt lettere å komme seg fram. Hihi, noen ganger følte jeg det nesten som jeg sto på stedet hvil...

  En ung jente kom meg i møte med barnevogn, og selv om hun gikk nedover bakken slet hun med vogna. Kom til å tenke på at for noen år siden, kunne man få kjøpt «ski» til å sette på hjulene til barnevognen. Man kan kanskje ikke det nå lenger?

  #snø #vinter #føre #vanskelig #blogg

  De kommer å møter meg

  • 04.01.2018, 10:05

  Hver gang jeg kommer hjem, uansett om det er snakk om etter 10 minutter eller 10 timer, så kommer pusene mine og møter meg i døra. Med det samme jeg låser opp står Vinja først i køen, og hun går opp på bakbena å stanger til meg i leggen for at jeg skal hilse og kose med henne. Ronja venter som regel til Vinja blir ferdig før hun hopper ned fra klatrestativet... Det er som regel der hun pleier å ligge for å ha oversikt over hva søsteren driver med...

  Noen ganger møter jeg på en nabo, og blir stående å prate utenfor døra mi. Da hører jeg at de mjauer og drar klørne over døra, og vil at jeg skal komme inn sånn med en gang liksom, hihi.

  I går hadde Vinja sånn hastverk med å møte meg, at hun løp forbi meg og ut i oppgangen... Hun bråstoppet litt forvirret, og sprang inn igjen da hun skjønte at jeg ikke var der lenger, hihi! Det var nok litt skummelt, og dessuten hørte hun at noen kom nedover trappen. Vinja er litt usikker på fremmende mennesker sånn med en gang, men hvis hun liker deg så vil hun gjerne få litt kos ;o))


  Vinja


  Ronja


  Når de syntes at de har fått nok kos, så springer de ut på kjøkkenet begge to... Der er matkoppen tom, og da er det forventet at matmor skal fylle på litt. Skjer ikke det ganske raskt så blir det en aldri så liten mjauekonsert, hihi!!

  #katter #kjæledyr #møte #glad #kjærlighet #glede #kos #ronja #vinja #blogg

  I opened a book

  • 04.01.2018, 08:00

  Jeg tror jeg har postet denne en gang tidligere, men jeg syntes det er så fint dette diktet av Julia Donaldson at jeg må bare legge det ut igjen.  #lese #bok #forsvinne #fantasi #leseglede #dikt #blogg

  I dag gikk det gæli gitt

  • 03.01.2018, 15:24

  Det å ha dårlig tid er ikke noe å anbefale, i alle fall ikke når det er isete ute.... I dag så jeg at jeg hadde sjansen til å rekke i alle fall 1 og kanskje 2 baner før, enn det jeg trodde. Dermed satte jeg i gang med å stresse som besatt, og alt gikk etter planen helt til jeg kom utenfor døra. Under det fine tynne teppe med snø som hadde kommet, lå det speilblank is.

  Da gikk det som det gikk det vettu...., jeg sklei og gikk overende samtidig som jeg vred det kneet jeg hadde i vondt i fra før. Jeg ble liggende en stund å sprelle, før jeg på en eller annen mirakuløs måte klarte å komme meg opp igjen. Heldigvis slo jeg meg ikke, men som sagt så ble høyre kneet mitt stivt og ømt. Jeg tok ingen sjanser på at det skulle skje igjen, og føyk inn igjen å hentet broddene mine å fikk satt de på.   Jeg kom meg ned til banen uten noen flere hele eller nestenuhell, for broddene gjorde jobben sin de. Mens jeg var opptatt med å ramle, og deretter sette på meg brodder, gikk både 1 og 2 t-baner. Surt, men svært lite å gjøre med den saken. Lærdommen er jo at jeg skulle ikke ha stresset så fælt, og heller brukt tid til å ta på meg piggene med en gang så kunne det hele vært unngått.

  Det var sikkert morsomt å se på, og ettersom jeg ikke slo meg kan jeg godt dra litt på smilebåndet selv også ;o))

  #knall #fall #ramle #is #speilblank #uhell #forsinket #blogg

  Et mareritt

  • 02.01.2018, 21:58

  Mange velger å gi bort blomstergrupper på denne tiden av året, og jeg syntes at det er veldig hyggelig å få dem. Det er bare det at de er et mareritt å vanne. Ofte er det satt sammen planter som ser pene ut sammen, men som ikke skal ha lik mengde med vann, eller så pakker de sammen alt for mange planter i oppsatsen så det er umulig å vanne, eller så pakker de mose på toppen så hardt at det er kul umulig å vanne uten at det flyter utover alt...

  Den siste gjelder i mitt tilfelle, for nå har jeg tappert forsøkt å vanne gruppen jeg fikk før jul... Hva skjedde, jo vannet rant ut av kurven bak, og det så ikke jeg før jeg hørte at det begynte å dryppe på gulvet. Innen jeg rakk å få tørket opp var det blitt en stor dam, og rett ved siden av lå PC'n min. Ingen fare, jeg oppdaget det akkurat i siste liten så den ble ikke våt.  Jeg vurderer å potte om alle plantene i oppsatsen, sånn at jeg skal få gitt hver og en av dem den mengden vann de skal ha. Ikke i kveld kanskje, men en eller annen dag denne uken skal jeg nok få gjort det. Orker ikke å søle sånn hver gang jeg skal vanne, om det så er ved benken på kjøkkenet eller om den står i vinduskarmen.

  Har du samme erfaring med slike grupper, eller er det bare jeg som er så uheldig?

  #natur #blomster #planter #grupper #blomstergruppe #vanne #søle #kline #vått #blogg

 • Jul
 • Pakke bort jula? Nei ikke enda 🎄

  • 02.01.2018, 13:13

  Da jeg var barn var det veldig vanlig at jula prydet heimen helt til 20 dag jul. Når den dagen kom hadde vi også god mat og spiste rester av kaker og godterier. Jeg husker at jeg syntes det var sååå trist når pappa bar ut juletreet, og kastet det på haugen sammen med de andre trærne. Jeg gjemte meg bort og gråt, for jeg orket ikke å se at han fjernet det.

  Ofte var det sånn at våre juletrær vokste og kom med nye skudd mens de sto inne, og som barn så jeg på treet som noe levende med følelser og tanker. Noe som sikkert kom fra et eller annet eventyr jeg hadde hørt. Det var derfor jeg ble så trist, for jeg tenkte på hvor godt treet hadde hatt det inne i varmen med all pynten på. Nå skulle det ligge der ribbet uten pynt i kulda.... Disse voldsomme følelsene for juletreet avtok etterhvert som jeg ble eldre, og når jeg fant ut at jeg var allergisk mot bartrær ble det plast som prydet stua.

  Christmas tree
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Nå for tiden pynter jeg jo til jul allerede 1. desember, og da føler jeg ikke behovet for å la pynten stå til midten av januar. Enkelte år har jeg faktisk pakket bort i Nyttårshelgen, og det er for at kattene mine har begynt å vise litt vel mye interesse for juletreet. Dette året kommer jeg til å begynne til fredagen, og pakker ned alt pynten da. Så blir det en hviledag på lørdagen, ettersom jeg har planer den dagen. Søndagen er det påan igjen, for da skal gardinene skiftes. Jeg har jo røde julegardiner i alle rom, og da det er nisser på en del av dem er det greit at de også skiftes ut.

  Hva gjør du? Pakker du ned jula tidlig eller lar du den stå en stund ut i januar?

  #jul #julepynt #nedpakking #januar #nyttår #blogg
   

  Amaryllisen vokser seg til

  • 01.01.2018, 22:52

  Jeg er så stolt av Amaryllisen min, som nå har kommet med blomster i to av stilkene sine. Nå er jeg veldig glad for at jeg kjøpte støttebøyle til den, ellers er jeg jammen redd for at den ville ha veltet for meg. Nå er den skikkelig tung, og det skal ingenting til for at den tipper ;o))

  Det er første julen på lenge hvor faktisk blomstergaven fra Borettslaget har sett frisk og fin ut etter Nyttår, og det setter jeg stor pris på ;o))  Det var så mørk i vinduet, og for å slippe å flytte den for å ta bilde lyste jeg den opp med lommelykt. Hihi, du kan se hånden min reflektert i vinduet. Så ikke det før jeg fikk lastet bildet opp på PC'n ;o)))

  #natur #amaryllis #blomster #blomstre #stolt #vakker #blogg

  Jentene fixet fyrverkeriet

  • 01.01.2018, 15:52

  At kjæledyra våre kan bli redd og engstelig når bråket setter i gang på Nyttårsaften, er en kjensgjerning. Rundt her jeg bor har det minsket med oppskyting av fyrverkeri betraktelig de siste årene, men litt er det jo fortsatt. Nå er det oppsamlingsplasser som folk drar til.

  Her i heimen var Ronja litt nysgjerrig på det som skjedde ute, men hun ville ikke ut. Vinja derimot lå på senga mi, og var ikke interessert i det hele tatt. Før om årene løp gjerne Ronja ut på balkongen å satt på klatrestativet, og der stirret hun fasinert på fyrverkeriet og fargene. Når noen fyrte opp de store tunge, som hørtes ut som bomber, da ble hun redd og ville inn med en gang. Vinja var redd og gjemte seg i skapet da hun var yngre, men nå bryr hun seg ikke lenger.  Dersom du har kjæledyr, hvordan reagerer de på fyrverkeriet?

  #kjæledyr #fyrverkeri #raketter #skremmende #redd #engstelig #blogg

 • Jul
 • Da har vi lagt 2017 bak oss

  • 01.01.2018, 14:35

                                 

  Tenkt, da har vi lagt 2017 bak oss og har startet på et nytt år. Hva vil det nye året bringe med seg av gleder og utfordringer? På denne dagen vært år sitter jeg ofte å gjør opp regnskap over året som har gått. Har jeg fått gjort de tingene jeg hadde planer om, eller er det ting jeg ikke rakk å gjøre. Noen ganger så blir listen over tingene jeg ikke gjorde, lengre enn det jeg faktisk gjord. Akkurat det er litt deprimerende. I 2017 syntes jeg i grunnen at det meste av det som sto i kalenderen har blitt gjort.  Det har blitt en tradisjon at Bestisen er hos meg på Nyttårsaften, og slik var det også denne gangen. Vi kjøpte inn et kalkunbryst på ben, som lå vakumpakket i marinade. Til det hadde vi kun kokte poteter, tomater og resten av skinkestek-sausen fra fredagen. Kalkunen ble saftig og god, og vi spiste godt begge to. Det ser kanskje litt puslete ut, men det var mer enn nok med mat til oss to.  Bestis Anne og jeg har kjente hverandre i mange år, og denne Nyttårsaften var det faktisk 40 år siden vi møttes for første gangen. I den anledning måtte vi jo ha en kake, så hun laget den gode ostekaken sin. Den har pepperkaker i bunnen i stedet for annen kjeks. Vi har opplevd mye morsomt, trist og interessant på disse årene. Når vi nå har tatt skrittet over til 2018 så er listen over ting vi skal gjøre begynt å fylles opp. Allerede til lørdagen skal vi sammen med kusinen til Anne i Folketeateret å se Les Misrables. Det er noe vi gleder oss veldig til ;o))  Når klokken var slagen gikk vi ut på balkongen for å se på rakettene, men det var så grått å tåkete at det var ikke mange vi så. De som sendte opp var et stykke unna, ingen i området her jeg bor, og så vi bare noen lysglimt her og der. Akkurat det syntes jeg var litt trist.

  I dag tar jeg livet helt med ro, ble ganske sent/tidlig før jeg kom i seng så jeg er litt ullen i kroppen.

  #godtnyttår #2017 #2018 #besøk #nyttårsaften #feiring #jubileum #40 #kalkun #ostekake #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no