hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Endelig er helga her...

 • 28.02.2015, 14:38

Jeg var så klar for helg da jeg gikk fra jobben i går, for jeg var veldig sliten både i hode og i kroppen... Etter at middagen var spist og oppvasket ordnet bare sank jeg langt ned i godstolen med en pus i fanget. De byttet på å sitte ligge der, og på et tidspunkt trodde jeg nesten at de vill ligge der samtidig. Nei, da det skulle de ikke, og det endte opp med at begge to hoppet ned å gikk å la seg på senga mi i stedet!!


Ute er det vel ikke noe vær å skryte av i dag, men det regner i alle fall ikke å det er positivt. Temperaturen ligger rundt + 4C og pusene og jeg var litt ute på balkongen. Jeg tok meg en morgenkaffe mens de fløy rundt å mjauet å satt og så ut på hva som foregikk nede i gaten. Så var det jo noen småfugler som holdt på nede i buskene, og de hadde de nok veldig lyst til å hilse på... Kanskje leke litt med også, hehehe!!Det var vill og morsom lek utenfor på bakken tidligere i dag.... Mira, den lyse- og mørkbrune hunden, hadde funnet seg en lekekammerat å de holdt på i en evighet med å løpe etter hverandre å rulle rundt. Det var så gøy å stå å se på dem, og jeg snek meg til et par bilder av dem igjennom vinduet.

WM i Falun har i grunnen gått meg helt hus forbi, helt til i dag!! Nå har jeg akkurat fått med meg 3 milen til jentene hvor vi fikk gull og sølv med henholdsvis Therese Johaug og Marit Bjørgen. Så fantastisk bra gjort av jentene :o))

Ellers så er dette en ren kosedag hvor jeg ikke har noen store planer egentlig. Skal feste løse tråder på pulsvantene og skjerfet mitt sånn at det er klar til bruk, for det fortsatt såpass kjølig ute at jeg kan bruke det en stund fremover. Så får vi se om jeg kanskje begynner på et nytt prosjekt litt senere i dag :o))

#helg #fredag #vær #sliten #katter #fugler #varmegrader #hunder #mira #lek #morro #wm #falun #gull #sølv #strikke #pulsvanter #skjerf

Nytt kaffetilbehør fra Bodum...

 • 25.02.2015, 23:00

Til vanlig pleier jeg å bruke kapselmaskinen min når jeg skal brygge kaffe bare til meg selv, men det er litt upraktisk når det er flere som skal ha en kopp. Derfor bestemte jeg meg for å kjøpe meg en "kaffetrakter", men ikke en som gikk på strøm. Jeg hadde nemlig sett at de hadde glasskolber m/filter hos Kitchn fra Bodum.

I lunchen i går stakk jeg en tur ut for å ta en se litt nøyere på dem.... Det ligger en Kitchn butikk i Torggata, så jeg gikk dit. Jeg ville helst ha en kanne med rødt bånd siden alle duppedingsene mine på kjøkkenet går i den fargen, men det var ikke en farge de førte nå. Jeg bestemte meg for å vente å se om jeg fikk tak i det i en av de andre butikkene. Jeg gikk innom avdelingen på Oslo City på veg hjem, men de hadde veldig dårlig utvalg så jeg gikk derfra uten å handle noe. Så før jeg dro hjem kjørte jeg opp til Strømmen, der det også er en Kitchn butikk...De hadde jo ikke den fargen jeg hadde tenkt meg der heller, men etter at jeg hadde tenkt meg om et par ganger så endte jeg opp med å kjøpe en glasskolbe med rosa bånd. I tillegg kjøpte jeg en presskanne med rosa lokk og håndtak. Jeg hadde en presskanne før, men den ble kassert for et par år siden.

I lunchen i dag stakk jeg ned på Stockfleths og kjøpte to poser med kaffe fra El Salvador... Jeg har akkurat traktet meg en kanne for å smake på kaffen, og den var virkelig god og fyldig. Jeg var litt nysgjerrig på hvor lenge kaffen holdt seg varm i glasskolben, og det var en stund. Tok ikke akkurat tiden, men jeg kunne uten problemer drikke 3 kopper å få god varm kaffe :o))

#kaffe #kolbe #glassbeholder #trakter #bodum #presskanne #kanne #elsalvadore #kitchn #stockfleths #oslo_ciry #oslo #city

Nye banan og pekanmuffins klare....

 • 22.02.2015, 20:48

Før helgen bakte jeg et brett med banan og pekanmuffins, men som jeg nevnte i blogginnlegget mitt så hadde jeg brukt for mye veske.... Jeg sa ikke hvor mye da, men jeg hadde brukt 5 dl i stedet for 5 ss å da er det lett å forstå at muffinsene ikke ble så veldig gode.

Derfor kastet jeg alle sammen nå i ettermiddag, og laget noen nye. Nedenfor er resultatet, og disse både ser og smaker helt anderledes. Så cluet er!! Les alltid oppskriften ordentlig, og ikke hold på med masse andre ting samtidig da blir det bare rot....
Både i går og i dag har det vært knallvær, og i går benyttet jeg sjansen til å sitte ute på balkongen i sola å kose meg... Der jeg er, ja der er også Vinja. Hun kom mjauende etter meg og satt på meg, lå ved siden av å ikke minst satt på bordet ved siden av meg. Siden jeg hadde satt meg på krakken der Ronja nå pleier å ligge, så spratt hun opp på klatrestativet hvor å nærmest lå å solte seg :o))


Utenfor i blomsterbeddet har det så smått begynt å skje ting.... Jeg har ikke lagt merke til det før, men i går var jeg utenfor å plutselig var det kommet opp mange grønne spirer. Det er et sikkert vårtegn.. Ikke det at jeg tror at vinteren helt har sluppet taket enda, men jeg gleder meg over nytt liv utenfor å sola som varmer opp en stiv trerot av en kropp :o))

Anne kom en tur utpå ettermiddagen, og vi laget en Amerikansk gryte med ekstra løk til middag å så ble det litt annet godsaker utpå kvelden. Begge to satt iherdig med hvert sitt strikketøy, og jeg ble endelig ferdig med skjerfet så nå er det bare å feste tråder så er det helt klart til bruk. Når det er gjort kommer det et bilde!

I dag har jeg sittet klistret til PC'n med en haug med gamle fotoalbum ved siden av... Mye av dagen har gått med til å scanne inne gamle bilder av farmor, farfar, pappa, mamma og pappas søsken. Noen av bildene skal jeg dele på slektsgruppen jeg er medlem av på Face. En i familien har nemlig laget en lukket gruppe for vår famlie, for han mente at det var på tide at vi samlet troppene igjen... Det var et utrolig bra tiltak, og aktiviteten har vært høy ettersom familiemedlemmene har meldt seg inn :o))

#bake #banan #muffins #bakverk #pekan #sol #vår #nytt #liv #vinja #katt #slek #familie #scanne

Banan og Pekanmuffins

 • 19.02.2015, 22:18

Bakegleden står høyt i taket hos Casa Fres og Knurr nå om dagen..., og i dag ble det en ladning med banan og pekanmuffins. De siste gangene jeg har bakt muffins har jeg brukt hjernet mitt, men i dag valgte jeg å bruke papirformer på brett. De ble ganske store i omkrets men hevet seg ikke så veldig mye, noe som kanskje kom av at jeg brukte en fersk banan i stedet for moden!!


Det sto i oppskriften at de skulle stekes i mellom 20 - 25 min, men da var de langt fra ferdig... Jeg stekte dem i ca 15 min lenger, men tror nok at de kunne ha stått inne litt lenger. De var litt klinete fra bananen inni når jeg smakte på en, men da var den ikke helt avkjølt enda. Vi får se hvordan den er når den ha fått stått å kost seg en stund... Jeg oppdaget nå som jeg leste oppskriften igjen at jeg hadde blingset på hvor mye melk jeg skulle ha....., og jeg brukte alt for mye, hehe!!

Ingredienser: 
150 g hvetemel, 1,5 ts bakepulver, en klype salt, 70 g strøsukker, 115 g pekannøtter uten skall, grovhakket, 2 store modne bananer, most, 5 ss melk, 2 ss smeltet smør, 1 stort egg pisket og 0,5 ts vaniljessens. 

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 190 C. Plasser 8 papirformer på et muffinsbrett. Sikt mel, bakepulver og salt opp i en bolle, tilsett sukker og pekannøtter, og rør til det er godt blandet.

Ha moste bananer, melk, smør, egg og vaniljeessens i en egen bolle, og bland det godt. Tilsett de våte ingrediensene til det tørre, og rør forsiktig til det er akkurat blandet.

Fordel blandingen jevnt i papirformene, og stek muffinsene i stekeovnen i 20 - 25 minutter til de har hevet seg og er gylne. Ta muffinsene ut av ovnene, og legg dem på en rist for avkjøling.

De smakte nå i allefall veldig godt, og var ikke så veldig søte. Tenker at hvis jeg hadde brukt en ordentlig moden banan, så vill nok røren blitt litt søtere enn den ble denne gangen.

#bake #muffins #banan #pekan #nøtter #casafresogknurr

Ferdig snart?

 • 17.02.2015, 21:31

Det ble ikke noe blogging i går, for da var jeg så oppslukt i strikketøyet mitt... Jeg strikket og strikket og stikket å var så sikker på at jeg skulle bi ferdig med det rosa skjerfet mitt, men nei da. Den ene raden etter den andre ble ferdig, men det virket ikke som om det vokste i det hele tatt. Til slutt ble jeg så frustrert at jeg hadde mest lyst til å bare pakke det sammen, men jeg gjorde jo ikke det. Ville jo bli ferdig med det.

Det er alltid sånn når et arbeid går mot sitt slutt... Da vil man gjerne bli ferdig, sånn at man kan begynne å bruke det samt begynne på et nytt prosjekt. Jeg har en pose med grønt garn til et par nye pulsvanter, og et nytt skjerf som jeg har tenkt til skal strikkes i dobbelt perlestrikk. Det er et mønster jeg ikke har prøvd meg på før, men jeg så det her om dagen å det friste å prøve det.

                                                                                              (Ilustrasjon, bilde lån fra google)

I dag derimot har det ikke blitt noe strikking i det hele tatt... Jeg var ikke hjemme før kl 18:15, og etter at middag, oppvask, klesvask mm var unnagjort hadde jeg ikke noen glød til å ta det fram, men man vet jo aldri hva som skjer når jeg har sittet å slappet av en stund.

Nå har jeg brygget meg en stor kopp med rykende varm kaffe, satt meg godt til rett i godstolen å gjort meg klar til en ny sesong av "Hele Storbritania baker" på TV6. Det vil jeg jo ikke gå glipp av :o))

#strikke #rosa #pink #perlestrikk #skjerf #pulsvanter #grønn #husarbeid #kaffe #hele #storbritania #baker #tv6

 • Mat
 • Vi gir noe å får noe tilbake..

  • 15.02.2015, 19:26

  Nå har jeg skrytt og rost naboen min på Face, og jeg kan jo ikke være noe dårligere enn at jeg skryter litt av henne påbloggen også :o)) I går var det jeg som ruslet over til dem med noe å bite i, og i dag var det den andre veien!

  Tidligere i kveld var jeg i ferd med å ta ut noen boller fra fryseren, da det ringte på. Utenfor sto naboen min med to rykende varme boller rett fra ovnen. Det var jo så overraskende å hyggelig gjort, og jeg slapp å tine de jeg hadde som egentlig ikke var så veldig gode. Ikke lenge etter, i det jeg holdt på med middagen ringte det på igjen. Da sto hun utenfor med en tallerken med riskrem og en liten mugge med rød saus.


  Det var godt at jeg hadde valgt en fiskefilé til middag, og ikke en kraftig en siden jeg fikk en så god dessert. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste riskrem, men at det var godt er det ingen tvil om, mmmm!!


  Jeg har ikke smakt på bollene enda, men det blir ikke lenge til jeg skal brygge meg en kopp kaffe å ta en prøvesmak ;o)) Jeg har sagt det før og jeg sier det gjerne igjen, gjærbakst er bare noe av det beste som finnes :o))

  #fastelaven #boller #bakst #gjærbakst #riskrem #saus #nabo #snill #omtenksomhet

  Mine valentinhjerter

  • 15.02.2015, 12:24

  I går kom bakegløden over meg, og siden det var Valentin så bestemte jeg meg for å bake muffins i hjerteformene til maskinen min. De er vel egentlig til macroner, men det gikk helt greit å jeg endte opp med noen søte små kaker. Jeg syntes egentlig at det er greit at de ikke blir så store, for muffins kan fort være veldig mektige.

  Sjokolade passer veldig godt til Valentin, og så er det utrolig godt....  Når jeg var ferdig med å steke samlet jeg sammen noen hjerter å gikk over til naboen.... Hun ble veldig glad for dem, og inviterte meg inn på en kopp kaffe. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å være der så lenge, men når man sitter sånn helt uformelt på hver sin side av kjøkkenbordet går klokken veldig fort.

  Etter å ha vært inne noen dager og ikke fått skravlet noe særlig var det veldig hyggelig med en prat. Dessuten har jeg jo verdens hyggeligste naboer også, som jeg har kjent i mange år :o))

  #muffins #valentin #sjokolade #hjerter #bake #nabo #sosial #samtale #prate #kos #hyggelig

  I nabolaget...

  • 13.02.2015, 23:36

  Satt å mimret lit for meg selv over steder jeg har bodd når jeg har vært i London, og alle de merkelig rommene vi har hatt. Skakkjørte gulver, huller i gulv, rom så små at det nesten ikke gikk å snu seg rund, baderom som har vært så små at toalettet satt helt inntil veggen på den ene siden og dusjen på den andre... Listen er endeløs, men vi har jo hatt flotte rom også!

  Det beste stedet var vel oppe ved Maida Vale, hvor vi hadde en råflott leilighet på toppen. Vi ble dobbeltbooket og måtte bo et annet sted enn i Bayswater hvor vi skulle ha bodd, og havnet i den luksuriøse leiligheten. Vi kunne nesten ikke tro at vi var så heldig.

  Nå skal jeg ikke ramse opp alle hotellene vi har bodd på, men i stedet kommer noen bilder at "tube-stasions" som har ligget i nærheten av hotellene.....


  Det frister veldig å reise tilbake igjen, siden det er noen år siden jeg var der sist... Alikevel så tror jeg at jeg vil reise et annet sted, Scotland og Edingburgh eller kanskje Newcastle som en venninne snakket så varmt om, vi får se :o))

  #london #tube #station #tottenham_court_road #piccadilly_circus #baker_street #maida_vale #queensway #high_street_kensington #bayswater #lancaster_gate #kings_cross #st_pancras #newcastle #scotland #edingburgh

 • Syk
 • Pjuske dager

  • 13.02.2015, 21:47

  Natten til i går våknet jeg av at jeg var superkvalm, og det gikk definitivt ikke over heller... Jeg måtte bare styrte ut på toalettet og stikke hode ned i toalettskålen. Etter en stund hanglet jeg meg inn i senga igjen i den tro at det hele var over, IKKE!!

  De nærmeste timene kom jeg meg ikke tilbake til senga igjen, og jeg tok med meg puta mi og et pledd... Godt man har varmekabler i gulvet eller så hadde det blitt et kaldt opphold, ikke for jeg brydde meg så veldig mye om det akkurat. Kattene syntes det var veldig rart alt sammen, og satt utenfor å kikke på meg. Dette var jo ikke sånn det skulle være på morningen, for mammen deres skulle jo ordne med rent vann og mat til dem... Vanligvis pleier Vinja å mjaue så sårt som bare den når det er tomt i matkoppen, men i går var hun helt stille.

                                                                                                           (Illustrasjon)

  Når jeg kom til meg selv i dag var jeg fortsatt pjusk, små uggen i kroppen og litt svimmel... Det meste av formiddagen lå jeg rett ut i senga og sov. Jeg var sikker på at jeg hadde nok Pepsi Max, men overraskelsen var stor da gikk for å hente meg en ny flaske... Det var den siste det gitt, og det gikk jo ikke. Når jeg er småkvalm smaker det best med Pepsi Max, og ikke med vann. Etter å ha vært i dusjen var jeg helt utslitt, og måtte sette meg litt før jeg ruslet ut i bilen å dro ned på Ultra.

  Det tok på å dra å handle, så da jeg kom hjem ramlet jeg sammen i godstolen. Godt innpakket i mitt lune pledd sovnet jeg inn med Ronja i fanget. Da jeg våknet 1,5 time senere lå frk Lillepuzdatter der enda, men det er klart... Hun kan jo ha tatt seg en runde, og kommet tilbake noe jeg ikke hadde merket for jeg sov ganske hardt.

  Jeg føler meg fortsatt pjusk nå i kveld, men alikevel kjenner jeg at det er en viss bedring, heldigvis :o))

  #pjusk #syk #oppkast #toalett #ultra #pepsi #max #katt #ronja #vinja

  Jeg skulle bare...

  • 11.02.2015, 21:49

  Etter at jeg hadde spist middag i dag og ordnet med oppvasken skulle jeg bare tørke av skapdørene mine. De hadde blitt fettete og trengte å tørkes av, ikke noe merkverdig med det... Jeg hadde planer om å vaske kjøkkenet fra tak til vegger nå på vårparten, men ikke akkurat nå. Så var det sånn at jeg klarte å komme bort i veggen med vaskekluten, og da var det jo tydelig at veggene også trengte en omgang. Jeg kunne jo ikke la det se sånn ut....


  Da var det bare å sette i gang å vaske...., uæææææææ!!! Det var ikke akkurat det jeg hadde tenkt til å bruke onsdagskvelden min til, men når det trengtes så var det ingen annen utvei... Jeg skulle ha tatt taket også, men jeg orket rett og slett ikke å begynne på det også. Kan være at jeg tar det et tak til helgen, tidlig på søndags morgenen kanskje!!


  Nå er jeg dødssliten og hele kroppen verker, for det skal nemlig ikke mer til før jeg får vondt over alt. Så nå har jeg latt legemet synke langt ned i godstolen, og ved siden av meg på bordet står en kopp rykende varm kopp kaffe. Resten av denne kvelden skal jeg sløve foran tv'n å surre litt inne på nettet...

  Ha en fortsatt fin onsdagskveld folkens, blogges :o))

  #vaske #vegger #skapdører #sliten #verker #kroppen #kaffe 

  Helt firkantet øynene

  • 10.02.2015, 19:30

  Det ble lite med blogging i går, men pc'n gikk allikevel ganske varm... På et tidspunkt hang den seg helt opp, og det var så vidt jeg fikk den i gang igjen.

  Grunnen til dette var at jeg satt å bladde igjennom kirkebøker på nettet, for å finne pappas søster so  døde som barn. Jeg fikk blod på tann etter at jeg fikk hjelp fra en  hyggelig dame i en Facebook gruppe jeg er med i, for å finne  pappas bror som også døde som barn. Jeg har bare hørt om deres eksistens, men ingen kunne fortelle noe om når de var født og når de døde.

  Min onkel Oskar ble født 17. mai 1919 og han døde 27.07.1927 av noe som het Kolerine. Etter litt søking på nettet fant jeg ut at det var en veldig smittsom diaré. Noen steder sto det at det var et annet navn for Kolera.

  Jeg ble så oppspilt over at han var funnet, og det føltes som om  han endelig ble en person å ikke bare en historie noen fortalte.

  Etter at Oskar var funnet bestemte jeg meg for å prøve å finne Inger Lise, men det var ingen lett oppgave. Jeg kan jo like godt fortelle med en gang at jeg ikke fant henne, og det etter å ha sittet i flere timer. Øynene mine var helt firkantet og såre til slutt, og jeg måtte bare gi opp. Like før jeg gikk å la meg sendte jeg en mail til arkivet på Hamar for å høre og de kan hjelpe meg.

  Det er så spennende når noe man har lett etter så lenge endelig dukker opp ;o))

  Nå i kveld var himmelen så flott med masse skyer, og det var ikke så kaldt heller. Jeg kunne sette opp balkongdøra en stund så kattene kunne få løpe litt ut og inn. Det skal jeg si deg at de gjorde også, spesielt Vinja. Hun tok helt av å ble helt propell, hehehe....

  Nå skal denne dame finne fram strikketøyet, for det har ikke blitt så mye av det de siste dagene.

  Ha en fortsatt fin tirsdagskveld,  blogger ;o))

  #slektsforskning #familie #pappa #søster #bror #facebook #balkong #vær #katter #vinja #strikke

  Først opp, og så ned...

  • 08.02.2015, 23:18

  Det er akkurat sånn det er med meg.... Den ene dagen er formet så bra som bare det, og jeg har ingenting å klage på, men så kommer neste dag.... Da er jeg langt nede i kjelleren igjen, og i dag har vi vært akkurat der - nede i kjelleren. Jeg våknet veldig tung i kroppen, og det var veldig vanskelig å komme seg opp å i gang. Det gikk etter en stund....

  Ronja måtte få sin ukentlig vask i baken, noe hun går med på til en viss grad. Hun er tålmodig helt til jeg skal skylle av henne såpen, men da blir det rene slåsskampen. I dag holdt det helt til jeg skulle tørke henne, men da fikk jeg meg et skikkelig dask på hånden å vips så forsvant hun ned fra kjøkkenbordet og inn i stua. Hun kom ikke tilbake før etter at kjøkkenbordet var vasket å tørket av... Da tenkte hun at hun skulle få en godbit for at hun hadde hvert snill pus, hehehe!!


  På fredagen var jeg innom Europris for å kjøpe et kakefat jeg hadde sett på, og på veg mot kassen så jeg at de hadde høytalere som lignet på Geneva. Den kostet 499,- og har muligheten til å koble seg på via kabel eller bluetooth. Høytaleren kom i hvit, svart og rød, og jeg kjøpte en svart en. Hadde jeg en høytaler fra før, jepp det hadde jeg... Problemet er bare at etter at Iphonen min passer ikke, og det fungerer ikke med kabelen. Det er jo også sånn at lyden er ikke like bra med kabel, vel jeg syntes nå ikke det. 

  Jeg har aldri hørt om merket, før... DMTECH, men lyden var helt grei til mitt bruk. Bra bass, og klare fine toner. Veldig praktisk med Bluetooth, for nå kan jeg styre musikken fra hele heimen :o))


  Hva gjør man når man er sulten, men ikke har lyst på noe av det som er i kjøleskapet? Jo, man dukker inn i det andre skapet for å se hva som finnes der... En pose med tomatsuppe, noen bokser med hakkede tomater (hvitløk og urter), og noen pastaskruer. Plutselig så har man en veldig god middag :o))

  Nå skal jeg ta min slitne og ikke så altfor kvikke legeme å krabbe under dyna, så kanskje jeg våkner i litt bedre form i morgen.

  God natt, blogges :o))

  #formen #dårlig #ronja #vask #baken #katt #høytaler #europris #dmtech #musikk #lyd #tomater #suppe #pasta #hvitløk #urter #trøtt #sliten #sove

  Vårfornemmelser...

  • 08.02.2015, 15:31

  I går spratt jeg opp allerede 08:30, noe som er veldig uvanlig for meg på en lørdag. Da var jeg helt uthvilt og kroppen føltes som om den var i godt humør, og helt ærlig så er det lenge siden det har kjentes sånn :o))

  Etter å ha ordnet med frokost til kattene, rensket kattedoen for det som måtte ut, satt på en vaskemaskin og laget meg frokost slang jeg meg ned ved skrivebordet å begynte å arkivere bort de siste DVD'ene mine. Jeg fant fort ut at jeg ikke hadde kjøpt nok konvolutter denne gangen heller, så jeg stupte inn i dusjen å gjorde meg klar i en fei å dro ned på Bryn-senteret. Jeg fant ikke det jeg så etter med en gang, men borte i en krok hang de, og jeg tok med meg det de hadde. Skulle ikke ende opp med for lite denne gangen også. Godt var jo det, for jeg hadde ikke tatt med i beregningen alle sesongene av Charmed....

  Ute var det et fantastisk flott vær, selv om Ole rusket meg litt ekstra i håret så var det fint. Nå skal ikke jeg klage på vinden, for den vi ha hatt her i Oslo er ikke ingenting å snakke om. Det føyket litt rundt hushjørnene og noen søppelkasser nede hos Statoil gikk over ende, men noe særlig mer enn det var det ikke!!

  Det var vårstemning ute, for sola skinte og varmet opp så snøen smeltet over alt. Fuglene kvittret oppe trærne så det va en fryd å oppholde seg utendørs. Jeg var ikke kledd for noen tur, da jeg kun hadde slengt på meg et par tynne joggesko. De er for glatte og kalde til å gå ute med nå, men det var greit når jeg skulle sitte i bilen og rusle rundt på senteret.  Ute på balkongen var det ordentlig varmt og godt, så jeg bestemte meg for å sitte ute en stund. Kattene var ikke vonde å be når balkongdøren ble åpnet... Ronja elsker å være der ute, og nå som det ikke er så kaldt vil hun være der hele tiden. Jeg flyttet om litt etter at jeg fjernet utebelysningen i januar. Krakken med de nye tjukke røde putene har blitt Ronja's nye favorittsted. 

  Her krøller hun seg sammen å tar seg en lur i ny og ned, og i går var ikke noe unntak. Hun gikk litt frem og tilbake før hun fant ut hvilken pute hun skulle ligge på. Vinja inntok sin "favorittstol" og begynte å vaske seg med stor nøyaktighet. Den stolen er hennes, og hun er ikke happy hvis noen andre setter seg i den. 

  Jeg hadde kjøpt et skolebrød når jeg var ute, og det tok jeg med meg ut sammen med en kopp kaffe. Etterpå lente jeg meg tilbake å lot solstrålene varme meg, og etter en stund kom Vinja å la seg i fanget å der sovnet vi begge to. Jeg var borte en god stund, for sola hadde spasert nesten ned til Manglerudåsen når jeg kom til megselv. Da hadde Vinja lagt seg i stolen igjen, og jeg frøs der jeg lå. Når jeg gikk inn igjen lot jeg døren stå oppe en stund, men etterhvert kom begge kattene inn de også.... Vårfornemmelsene kom strømmende på når jeg satt der i sola og koste meg :o)) Håper vi får mange sånne fine dager utover nå, og siden jeg har innglasset balkong kan jeg begynne å sitte der ute lenge før noen av de andre naboene :o))

  Etter å ha spist middag i går tenkte jeg at jeg skulle se litt på tv, men det var ingenting som fristet så jeg tok fram strikketøyet å begynte å strikke videre på skjerfet mitt. Gikk inn på Viaplay å satte på siste sesongen av Time Team, og da var denne damen fortapt. Jeg ble sittende å se på det helt fram til det var på tide å legge seg.... For de som ikke vet hva det er, så er det et dokumentarprogram hvor en gruppe mennesker skal i løpet av 3 dager forsøke å foreta en arkiologisk utgraving å finne ut så mye som mulig. Jeg har sett nesten alle sesongene, og serien har gått i England i ca 25 år. Jeg er helt hekta :o))

  #arkiv #dvd #tvserier #charmed #bryn #vår #fornemmelser #vår #fugler #kvitter #sol #ole #vind #katter #balkong #kaffe #skolebrød #ronja #vinja #viaplay #timeteam #arkiologi #utgraving #england

  Muffinkveld

  • 05.02.2015, 21:28

  Stikker bare en kjapp tur innom mens jeg sitter å venter på at muffinsene mine skal bli ferdig. Jeg fikk plutselig lyst til å bake noen, for å ta med til fredagskosen i morgen.

  Denne gangen lager jeg noen med blåbær i. Har kjøpt ferdig vaniljetopping, men jeg vet ikke om jeg skal bruke den. Kan hende det blir for søtt. Jeg får prøvesmake en etterpå og vurdere.

  Det er andre gangen jeg prøver hjernet og det går mye greiere å steke denne  gangen.

  På tide å ta en ladning ut, og så går det siste inn..., ferdig ;o))

  Ha en fortsatt fin kveld, blogger.

  Det er ikke greit...

  • 03.02.2015, 22:50

  Når man er en veldig fin kattefrøken med flott tykk og lang pels, som blir vasket og pusset etter alle kunstens regler til alle døgnets tider. Da er det ikke morsomt når noe fester seg i pelsen, som man ikke får vekk uansett hvor mye man strever......

  Her om dagen hørte jeg frøken Lillepuzdatter (Vinja) var innom kattetoalettet, og hun kom ut igjen i en voldsom fart. Vanligvis pleier det å bety at noe henger fast i pelsen hennes, som igjen betyr at mor må fram med dorullen og vaskekluten. Jeg fotet pusen rundt hele heimen uten å finne noen ting, og tenkte at hun hadde nok bare hatt litt dårlig tid. Det hender det også....

  Jeg tenkte ikke noe særlig mer over det, inntil hun kom inn til meg da jeg satt ved skrivebordet. Da hun hun hoppet ned, smalt det i gulvet å frøkna ble vettskremt å fløy avgårde. Dette skjedde flere ganger, hver gang så satt hun sammenkrøllet å så ut som om at livet bare var forferdig. Jeg tok pusen på fanget, og undersøkte helsen hennes å der fant jeg roten til alt vondt. En stor bærsjeklump som satt fast inne pelsen på det ene benet. Det var den som slo i gulvet hver gang hun hoppen ned og som skremte henne. Det var en veldig fornøyd Vinja som hoppet ned fra fanget mitt og begynte å vaske å pusse pelsen etter alle kunstens regler :o))


  Arkivbilde fra 2014, der frøken Lillepuzdatter huserer oppe på dusjveggen min etter å ha sittet en stund på toppen av skapet å mjauet. Et favoritt sted, hvor hun pleier å sitte, og hun mjauer alltid høyt å sårt for å påkalle min oppmerksomhet. Da skal jeg komme å snakke med henne, og deretter pleier hun å få bruke ryggen min som springbrett for å komme ned på gulvet igjen. Rene ritualet dette her :o))

  #ugreit #katt #pels #henge #slenge #skremt #oppmerksomhet #vinja #lillepuzdatter #dusjvegg #kattetoalett

  Helt hekta

  • 03.02.2015, 12:43

  Jeg hadde tenkt å slenge inn et blogginnlegg i går, men jeg kom nemlig aldri så langt. Etter å ha spist middag, ryddetbort å ordnet med oppvasken tok jeg fram strikketøyet. Da var det gjort vettu, og jeg ble sittende å strikke på skjerfet mitt helt til jeg skulle legge meg.

  Hele tiden så tenkte jeg at det bare skulle bli en rad til, men det ble veldig mange rader til å både blogg og pc var glemt bort.

  Skjerfet er veldig rosa og passer perfekt til pulsvantene, og for ikke å glemme den rosa luen jeg kjøpte på Hennes før jul ;o))

  I dag er det en knallfin dag her i Oslo, og sola skinte så fint i vinduene til LO bygget at jeg ble helt blendet, men gjorde det noe? Ikke i det hele tatt.... Hungrer etter mer sol jeg nå. Akkurat her jeg sitter nå å nyter lunchen min, kan jeg ikke se den men den er der.

  Må bare beklage hvis det er mye skrivefeil, men det er ikke alltid like greit å blogge på det lille Nettbrettet.

  Ha en strålende dag folkens, blogges.

  #strikke #håndarbeide #rosa #middag #rydde #vaske #sol

  Rydde og kaste dag

  • 01.02.2015, 21:12

  Da jeg gikk å la meg i går var jeg litt tett i nesen og tjukke i halsen, men jeg tok en Ibux og da jeg kom til megselv ved 10 tiden i dag var formen helt på topp. Litt snufsete i nesen kanskje, men det var også alt :o))

  Etter at jeg hadde spist frokost brygget jeg meg en stor kopp kaffe, og så gikk jeg i gang med det jeg skulle gjøre i dag. Jeg har ryddet i DVD filmene mine før, og da kastet jeg en haug med gamle filmer som aldri ble sett på. I dag var oppgaven å putte DVD-platene i de små konvoluttene jeg kjøpte på Staples i uken som gikk.


  Jeg hadde kjøpt 200 konvolutter, men det skulle vise seg å bli for lite gitt. Så nå må jeg dra bort på Staples igjen i morgen og kjøpe noen flere sånn at jeg får pakket bort de siste. Boksene i papp som jeg kjøpte i går passet perfekt til dette bruket. Foreløpig har jeg bare satt alle DVD-ene rett ned i boksen uten noen orden. Jeg skal få tak i noen kort med alfabetet på å sortere dem, og Staples er vel rette stedet å få tak i akkurat dette.

  Vinja skal jo alltid være med når jeg driver med noe og i dag var intet unntak... Hun hoppet opp på bordet å satt å så på, og hjelp til med å skyve de tomme DVD-kassettene ned på gulvet. Hun kunne jo ha siktet på plastsekken, men jeg kan jo ikke være for kravstor. 

  På skrivebordet har jeg montert en hylle, og oppå den jeg lysestaker i form av sorte feer... Jeg hadde tent t-lys i dem alle, pluss en sandalwood røkelsepinne. Så bestemte frøken Lillepuzdatter at hun skulle opp på hylla, noe som ikke var så smart å før jeg rakk å stoppe henne var hun oppe på hylla. Der viftet hun ned røkelsepinnen og la halen opp i det ene t-lyset så det slukket, i tillegg til at halen hennes ble full av stearin. Da fikk damen fart på seg gitt, og jeg etter..... Hun var rasende og freste til meg når jeg skulle undersøke pelsen hennes å forsøke å få vekk voksen. Jeg var nødt til å vente til å roe seg før jeg gikk løs på pelsen hennes. Nå har roen senket seg igjen, og pelsen hennes er som den skal være å damen er fornøyd igjen :o))


  Når jeg var ferdig ble det 3,5 plastsekk med DVD-covere og en haug med ekstra papp som har vært rundt. Det er ikke rart at vi må betale så mye for filmene når det skal være så mye embalasje rundt. Jeg var spent på om det var plass i søppelkonteineren til alle sekkene, og heldigvis så var det ikke fult.

  Jeg hadde mest lyst til å finne fram strikketøyet å synke ned i godstolen når jeg var ferdig, men det var igjen en haug med papirer på venstre side av pulten som også måtte gjennomgås å sorteres. Så jeg brygget meg nok en stor kopp med kaffe og gikk løs på den. Det var så deilig å bli ferdig med alt dette, som jeg burde ha gjort for en stund siden.

  Nå skal jeg ta fram strikketøyet og komme noen rader lenger....

  Ha en fortreffelig søndagskveld, blogges!!

  #dvd #filmer #arkivbokser #konvolutter #embalasje #cover #søppel #konteiner #søppel #sekker #papir #ikea #staples #vinja #katt #stearin #røkelse #sandalwood #kaffe

  Ikea, pizza og macroner

  • 01.02.2015, 19:39

  I går hadde jeg avtalt med Anne at jeg skulle være hos henne kl 15, og så skulle vi dra på IKEA en tur. Som regel greier jeg å surre det til sånn at jeg kommer for sent, men i går var jeg jammen ganske så presis :o))

  Det er jo egentlig "galskap" å dra på IKEA på en lørdag, hvor det er så fult med folk der.. Å, det var mange der, så man måtte konsentrer seg totalt om seg selv og sitt, for ellers hadde iallefall jeg blitt sprø. Man går i kø rundt hele butikken, og skal man se på noe så skjer det i kø også. Nå overdramatiserer jeg nok litt, for det var ikke så ille...


  Vi skulle ikke se på noe oppe i 2 etg. så vi holdt oss nede i  første etasje. Jeg skulle egentlig bare ha noen bokser til å arkivere DVD filmene mine i. Jeg endte opp med 4 bokser i hvitt, 2 halvmåne dørmatter i sort, og 2 oppbevaringsbokser i plast. Anne kjøpte også oppbevaringsbokser og en annen treboks med skuffer + en ny leselampe i sort. Boksene var så store at det var ikke så enkelt å få de inn i bagasjerommet på bilen, men med litt lirking så gikk det da til slutt.

  På veg hjem dro vi innom Jysk, men jeg endte opp med å kjøpe nye håndklær.. Det sto med store bokstaver at de skulle ikke vaskes sammen med andre farger de første gangene de ble vasket, og da gadd jeg ikke å prøve å få byttet dem en gang. Jeg burde egentlig ha tenkt meg om en ekstra gang inne jeg slang de lyse håndklærne sammen med de andre i vaskemaskinen!!

  Nede i garasjen hos Anne var det bekmørk, så jeg hentet fram lommelykten jeg hadde i hanskerommet. Ellers hadde vi ikke sett noen ting. Oppe ventet Felix-pusen på oss, og han gikk opp på to ben å hold meg fast i armen for å få nussen sin... To ganger gjorde han det, godklumpen.

  Etter å ha sittet å skravlet, og strikket en stund ble det hjemmelaget pizza... Jeg hadde spist veldig lite i går, og var skrubbsulten så maten smakte helt himmelsk. Jeg passet meg nøye for å ikke spise for mye, for det hadde ikke gått helt bra på en tom mage.


  Etter å ha latt magen fått vile en god stund, fant Anne fram de hjemmelagede macronene hun laget i går. Det var første gangen hun hadde laget macroner, og jeg syntes at resultatet ble veldig bra jeg. De smakte helt fantastisk, og det fikk meg til å ville lage noen selv også. Vi får se hva som skjer til neste helg.

  Ved siden av macronene ble det litt popkorn, peanøtter og litt sjokolade. Siden vi begge var opptatt med å strikke så forsvant ikke hendene altfor ofte ned i bollene med snoop, men litt ble det da :o))

  Jeg ble ferdig med den siste rosa pulsvanten min, og kom godt i gang med det matchende skjerfet. Det skal bli av den typen som syes sammen i endene til en stor ring. Jeg ble så opptatt med strikkingen at jeg glemte tid og sted, og klokka var godt over midnatt innen jeg brøyt opp for å dra hjem.

  Ute snødde det, og det lå et fint teppe med snø på veien uten at det var altfor glatt. Da jeg kom til Karihaugen var det helt bløtt på veien, og det forble det helt til jeg kom til Trosterud. Der lå det et fint teppe med snø på veien, men det var ikke så veldig glatt. Politiet hadde parkert inne i rundkjøringen ved oppkjøringen til Lindeberg, og de sto så teit til at det var umulig å se om det kom noen biler inn i rundkjøringen. De burde ha valgt et litt annet sted å stå...

  Når jeg kom hjem var jeg ikke trøtt i det hele tatt, så jeg slang meg ned i godstolen i stu for å se litt tv... Kattene kom rennende med en gang, og nærmest sloss for å få ligge i fanget mitt. Det går jo ikke ann å ligge der begge to, nei dele med søsteren sin er helt utenkelig. Ligger den ene der, så få får ikke den andre komme i nærheten. Når de var kattunger var ikke dette noe problem, men de har blitt litt mer sære etter hvert som det har blitt eldre. Klokken ble vel nesten 03:00 innen jeg slo av lyset og krabbet under dynen.

  #ikea #oppbevaringsboks #leselampe #boks #papp #dørmatte #jysk #håndkle #macroner #popkorn #peanøtter #sjokolade #pizza #pulsvanter #skjerf #strikke #karihaugen #trosterud #lindeberg #glatt #godstolen #katter

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no