hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Jeg strikker og strikker...

 • 28.02.2017, 23:37

I går var jeg en tur innom EuroPris, og da kjøpte jeg meg 4 nøster med et garn som heter Makaroni Interiørgarn fra Trysil (100% polyester). Garnet ser mer ut som lisser, og er ganskje kjukt og mykt. Jeg tenkte at det kunne være passe å strikke en cowl (hals) av på Quick knit loomen. 

Nå i kveld skulle jeg bare ta noen omganger, sånn for å få litt feeling på garnet å hvordan det ble... Om det ble tett og kompakt, eller fluffy og behagelig. Det ble veldig mykt og godt, men det ble jo ikke bare noen "få" omganger når jeg først satte i gang. Jeg endte opp med å strikke opp et helt nøste, og begynte på et til. Det er vanskelig å stoppe når man først kommer i gang vettu :o))Jeg syntes kanskje at cowlen blir litt smal, men jeg får gjør noen omganger til før jeg prøver den. Skulle den vise å bli for trang, får jeg bare rekke opp å gjøre det på en annen måte. For det er flere måter å lage dette på, så jeg skal nok få til noe som varmer halsen min :o))

Du som strikker en del, har du hørt om dette garnet?

#quickknit #strikke #cowl #quickknitloom #trysil #polyester #håndarbeide #hals #sjerf #februar #tirsdag #blogg

Nytt liv i blomsterbeddet

 • 28.02.2017, 18:33

Da jeg kom hjem i ettermiddag, kom jeg til å kaste et øye bort i blomsterbeddet mitt. Det som er under soveværelsesvinduene mine, og der hadde det skjedd noe den siste tiden. Nytt liv var på vei opp flere steder, og det betyr at definitivt er et steg nærmere våren. Nå er jeg ikke helt sikker på hva det er jeg har satt der, for sånt har jeg jo glemt når de begynner å kikke opp.

Enten så er det påskeliljer eller blå perleblomst.... Blir spennende å se hva det er, og jeg må nok vente litt til innen blomsten kommer. Jeg kjente at smilet viet seg ut fra side til side, der jeg sto midt oppe i snøhaugen å tok bilde av dem :o))#vår #vårløker #påskeliljer #blåperleblomster #vårtider #nyttliv #februar #tirsdag #blogg

Jack Taylor

 • 28.02.2017, 00:26

Når jeg ikke finner noe spennende å se på TV, så stikker jeg over på Netflix for å finne en spennende film eller serie. Forrige dagen var jeg inne, og kom over en Irsk serie som heter Jack Taylor. Det er en ganske mørk og litt dyster serie, men samtidig veldig fin.

Den handler da om den tidligere politimannen Jack, som drikker for mye, som stadig havner i slosskamp, roter seg stadig bort i trøbbel. Med andre ord serien har alle de klassiske punktene som en sånn serie skal ha. Jack Taylor spilles av den skotske skuespilleren Iain Glen, som også har vært å se i bl.a. Game of Throne og Lara Croft Tomb Raider + mange andre roller.

Serien består av ca 1,5 timers episoder, og så langt ligger det 6 av dem på Netflix. De siste 3 som er produsert i 2016 er ikke lagt til enda, men jeg håper de legger dem ut i løpet av året.
#jacktaylor #netflix #tvserie #serie #iainglen #spenning #krim #blogg

Grått, grått og atter grått!

 • 27.02.2017, 22:23

Ute har det vært en ordentlig drittdag, regn, tåke og bare helt grått å trist. Det passer egentlig perfekt på humøret og formen min i dag, for jeg er så vanvittig sliten og trøtt i kroppen.

Jeg har vært til behandling i dag, og det tar som allid nesten knekken på meg. Vanligvis pleier jeg å begynne timen med å sykle en stund, men i dag var begge to opptatte så jeg måtte finne på noe annet i stedet. Da ble det steppen på meg i stedet i noen omganger. Jeg pleier jo å gå på den en eller annen gang i løpet av timen min allikevel, så det var greit å ta den først. Siden før helga har jeg hatt så vondt i høyre skulder, noe jeg nevnte for Vegard å han gikk løs på sener og muskler å fikk løsnet litt opp.På lørdag kom det et heftig snøfall, men etter gårsdagens og dagens mildvær har mye av snøen på veiene smeltet bort. Regner allikevel med at det kan være glatt på morningen. Da har det nok frosset til sånn at man må gå forsiktig når man skal på jobben.

Jeg måtte ha med et par bilder av jentene også, som alltid venter på meg når jeg kommer hjem. Som regel ligger ronja oppe på kloretrommelen i entreen, mens Vinja ligger på senga, og når jeg setter nøkkelen i døra kommer de å sitter der som den rene velkomstkommiteen :o)) Vinja er vel den som viser mest glede, for hun kommer å stryker seg inntil meg. Går opp på to ben å strekker seg for å få kos, og det får hun jo vettu :o))

#vær #regn #tåke #tiner #sliten #trøtt #behandling #trening #katter #ronja #vinja #minekatter #velkomst #velkomstkomite #februar #mandag #blogg

God natt

 • 26.02.2017, 23:25

Stakk bare en snartur innom for å si
GOD NATT!
Ønsker alle en god natt, og håper dere får en fin start på uken som kommer.

#godnatt #sove #blogg

Det gikk opp et lys 💡

 • 26.02.2017, 20:54

Tidligere i kveld skrev jeg at et innlegg jeg hadde postet på formiddagen, var blitt kuttet. Jeg klarte ikke å finne ut av det selv, og sendte en mail til support. Jeg klarte jo ikke å glemme problemet, og det lå bak i hodet mitt å gnagde som et gnagesår. 

Så plutselig gikk det opp et lys.... 💡

De to første bildene i innlegget var mine egne, mens det siste hadde jeg lånt fra nettet. Jeg kom nemlig på at jeg hadde lest et sted, at når man lagrer bilder fra nettet kan det hende at det kan følge med koder og annet skit. Det jeg gjorde da var å slette bildet og alt av linjeskift rundt hvor bildet hadde stått. Så lastet jeg opp bilde opp på nytt, og lagret endringene. Vips så kom hele innlegget med.

Lærdommen er, bruk helst egne bilder så slipper man slike problemer som dette her!!#detløsteseg #bloggproblemer #låne #blogg

Ting begynner å skje

 • 26.02.2017, 19:35

Jeg fortalte før jul at jeg hadde kjøpt noen ny planter til vindusposten min, da julerosene jeg først hadde kjøpt ble så pjuske. Det var planter jeg aldri hadde hatt i huset, så jeg kunne ikke så veldig mye om dem. Til å begynne med hviste jeg ikke en gang hva den het, men heldigvis fant en tidligere kollega ut at de het Ardisia, og sendte meg notis om hvordan de skulle behandles.

Ting begynte å skje ganske tidlig på toppen, med at nye blader begynte å vokse seg til. Etterhvert kom det noen hvite små stengler, som jeg antok var nye bær. Det har ikke skjedd så mye etter det før i dag, for da oppdaget jeg at de hvite stenglene hadde utviklet seg til søte små hvite blomster. Om dette er forstadiet til de røde bærene, vil jo gjenstå å seg :o)) Jeg venter i spenning på fortsettelsen!!

#ardisia #planter #hviteblomster #rødebær #blomster #bær #stueplanter #planteelsker #februar #søndag #nyttliv #blogg

Blir dine blogginnlegg kuttet??

 • 26.02.2017, 13:16
Da jeg skulle legge ut det første blogginnlegget nå i formiddagen, oppdaget jeg at hele innlegget ikke ble vist i forhåndsvisning. Det ble ikke bedre når jeg postet innlegget. Jeg har selvsagt sendt en mail til support, men det er jo ikke sikkert at de får sett på det i dag.

Lurer derfor på om noen andre har hatt dette problemet i dag?

#kutt #bloggproblemer #irriterende #oppgitt #blogg

Hjemme hos Anne og Felix

 • 26.02.2017, 12:19

I går var det bestis Anne som inviterte til middag med tilbehør, i Casa Anne og Felix. Innen jeg kom meg avgårde hadde det begynt å snø ganske tett, noe det også fortsatte med til langt ut på kvelden. Jeg tenkte i mitt stille sinn at det kom til å bli ganske vanskelige kjøreforhold innen jeg skulle hjem igjen ut på natten.

Felix the cat kom løpende når jeg kom inn døra for å hilse, men det var bare litt stryking langs bena... Ofte, ikke hver gang, så går han opp på to ben og så skal han snuse på ansiktet mitt. Han er en skjønn og hærlig pusegutt :o))

Tema for kvelden var strikking og tv-titting, mens snakketøyet også fikk trimmet seg ganske heftig. Det eneste vi klarte å få ordentlig med oss var den Danske MGP finalen. Vi hadde en favoritt i Ida Una, men det var 21 år gamle Anja Nissen som til slutt dro hjem seieren. Ellers så koste vi oss med hvitløkskylling på grønnsaksseng, med ris og god saus til. Litt senere når maten hadde sunket betraktelig, ble det fastelavensboller med krem.Jeg ble ikke ferdig med sjerfet mitt, men det har da vokst ganske betraktelig. Jeg vil at det skal være ganske langt, sånn at jeg kan surre det i allefall et par ganger rundt halsen. Det er ikke helt der enda, men det begynner å nærme seg :o)) Bestis Anne strikker seg genser i et flerfarget garn, og på sikt kunne jeg godt ha tenkt meg å gjøre et forsøkt på det jeg også. Før jeg kan gripe ann et sånt prosjekt må armene og skuldrene mine ha det bedre enn de har det nå.Felix overrasket stort med å hoppe opp i sofaen, og legge seg til å sove ved siden av meg. Det har han aldri gjort på sine snart 8 år. Det syntes jeg var så koselig, en aldri så liten tillitsærklæring 💙Da jeg bestemte meg for å dra hjem nærmet klokka seg 01:00, og da hadde det heldigvis sluttet å snø. I stedet hadde tåka kommet, og den lå ganske lavt nede mot bakken. Det var ikke noe gøy å kjøre i det hele tatt, for i tillegg til tåka var det veldig glatt. Heldigvis så kjørte samtlige som var ute på veien fornuftig. Tror ikke farten var over 70 kmt, og det føltes veldig trygt 

Vel hjemme så hadde det lagt seg en vegg av snø foran garasjeporten, og det var så vidt porten gikk opp. Akkurat da angret jeg på at jeg ikke hadde lagt den lille spaden i bilen, men det ordnet seg. Til tross for at det var mye snø, så var det ikke alt for tungt å spa den unna. 

Akkurat nå begynner himmelen å bli blå over Oslo, og det er + 2C grader ute. Det drypper fra taket, og etter det jeg kunne se på yr.no så vil det komme til å dryppe mer de nermeste dagene :o))

#venninnekveld #casaanneogfelix #felix #felixthecat #håndarbeide #strikke #middag #godmiddag #fastelavensboller #MGP #snøvær #tåke #glatt #februar #lørdag #blogg

En treg start på lørdagen

 • 25.02.2017, 13:24

Planen min var egentlig å stå opp tidlig i dag, og få unnagjort noen huslige sysler... Vel det var nå i allefall planen min, men jeg hadde tydeligvis behov for litt ekstra søvn. Jeg våknet ikke før kl 10:20 sånn cirka med en pus liggende på hodeputa ved siden av meg, og den andre inntil hoften min. Der lå de å malte som et par spinnemaskiner..... Vi ble liggende noen minutter å kose, før det var opp å hoppe.

Toini fortalte på sin blogg at det hadde vært sol tidlig på morningen, men den hadde jeg gått glipp av. For nå er det grått, litt vind og det ser ut til at det kan komme noe nedbør. Det er vel egentlig meldt snø til kvelden, hvis det ikke passerer.Jeg var ganske raskt til å slå på PC'n etter at morgenstellet til kattene var ferdig, for jeg måtte jo inn for å se Karnevalsopptoget i blogg-gate, som Frodith har dratt i gang. Jeg deltok selv i karnevalet, og syntes at du burde stikke inn for å se meg og alle de andre flotte menneskene i karnevalsdrakt. Du finner oss hjemme hos Frodith "HER".

Nå skal jeg lene meg tilbake i godstolen en stund, nyte en god kopp kaffe eller to, og så må jeg gjøre meg klar til venninnekveld med bestisen. Det blir en full tv-kveld med Dansk og Svensk MGP, Hver gang vi møtes, Mesterenes Mestere og Lindmo, mens vi helt sikkert skravler bort halvparten. Jeg skal ta med Quick knit loomen min og forsøke å gjøre klar sjerfet jeg startet på for en uke siden. I tillegg skal vi kose oss med kyllingfilé fylt med hvitløkssmør surret i bacon, stekt på en grønnsaksseng i ovnen. Nå fikk jeg vann i munnen nå!!!

Ønsker alle bloggvenner, med og uten blogg en riktig fin lørdag :o))

#sove #trøtt #sliten #kosestund #katter #ronja #vinja #karnevalstog #frodith #karnevalsdrakt #kostyme #venninnekveld #bestis #tvkveld #håndarbeide #quicknit #sjal #februar #lørdag #blogg

Panduro hadde det jeg lette etter

 • 25.02.2017, 08:30

For noen dager siden fortalte jeg om at det var flere måter å strikke på, og viste fram quic knit/easy knit loomen hvor jeg hadde startet på et sjef. Jeg fortalte også om at akkurat denne loomen var litt for liten til å lage et en cowl (sjerf som ser ut som en hals). 

Når jeg var på Strømmen senter i går, stakk jeg innom Panduro for å se om de hadde den størrelsen jeg var på jakt etter. For når jeg sjekket på nettet, hadde kun samme str som den jeg hadde selv. Til min store glede hadde de faktisk det jeg lette etter, så nå skal det bli en cowl så snart jeg finner et kjukt myk garn som ikke klør, hihihi!De hadde også Tunisiske heklenåler, som jeg også hadde sett etter og de hadde dem i flere tykkelser. Jeg kjøpte da med meg 6 mm og 12 mm. Har prøvd meg på tunisisk hekling for en stund til, og det var veldig gøy. De heklenålene jeg hadde fra før var ganske tynne, og da blir arbeidet veldig tett. Nå skal jeg forsøke meg med disse som er større, og det skal virkelig bli interessant :o))

#hobby #håndarbeide #strikke #quickknit #easyknit #loom #hekle #tunisiskheklenål #februar #lørdag #blogg

Fastelavensris

 • 24.02.2017, 23:09

Da jeg vokste opp var mamma og jeg alltid ute i skogen plukket inn kvister, som vi festet fargerike fjær i. Fjærene pleide mamma å spare, og de lå godt pakket bort inne i sjenken til de skulle brukes. Jeg tror bestemt at jeg har posen enda, men nå ligger den oppe på loftet.

Selv har jeg aldri vært ute å hentet inn kvister til ris, men i begynnelsen når jeg bodde selv så kjøpte jeg ris til fastelaven. Så skulle det gå ganske mange år før jeg kjøpte et igjen, men i dag gjorde jeg det. Sanitetskvinnene hadde et bord på Strømmen Senter i dag, og de tok kr. 75,- per kvast. Jeg hadde selvsagt spart pengene, om jeg hadde hentet inn kvister selv og satt på dun på, men så går det jo til et godt formål da :o))Når jeg kom hjem med fastelavensriset, var det to puser som ble veldig interessert. De snuste på det, smakte på det, strøyk seg inntil det, og hadde stukket av gårde med det hvis jeg ikke hadde passet på. Jeg turte ikke å sette riset i en pen vase, da jeg plasserte det oppe på kaminen, for Vinja spretter så lett opp dit som bare den. Hvis det skulle gå i gulvet, blir det bare vått og ingen annen skade skjedd. Hun har allerede vært oppe for å ta en smakebit, men jeg jaget henne raskt ned igjen. Damen så på meg med deeeeet anklagende blikket, hihihi!!

#fastelaven #fastelavensris #ris #fjær #pynt #katter #vinja #vinjathecat #februar #fredag #blogg

Fornøyd pus med høy haleføring 🐈

 • 24.02.2017, 20:42

Det var en veldig fornøyd Ronja som kunne løpe ut på balkongen, da jeg kom hjem fra jobben i går. Hun lå oppe på klorestativet i entreen, men når hun hørte at jeg låste opp balkongdøra hørte jeg hun hoppet raskt ned. Før jeg hadde fått åpnet døra satt frk. Lillepuzdatter på dørstokken å kikket opp på meg ;o))

Med halen høyt hevet spratt hun ut på balkongen, hvorpå hun mjauet høyt og så var det opp på favorittplassen hennes :o))Ofte så ser Ronja veldig missfornøyd ut på bildene, nærmest litt sur.. Hun er egentlig ikke det, men tegningene i ansiktet hennes får henne til å se sånn ut.Solen virkelig stekte inn på balkongvinduene, så det var rene sommertemperatur der inne. Jeg tok meg tid til å sitte ned en liten stund, innen jeg skulle sette i gang med middagen. Man blir jo så avslappet å sløv av å sitte i solen, så jeg måtte virkelig tvinge meg opp å i gang etter en tid... Ellers hadde jeg nok sovna :o))

#vintersol #sol #katt #ronja #ronjathecat #lillepuzdatter #balkongliv #nyte #velvære #februar #torsdag #blogg

Fant den 👄

 • 23.02.2017, 20:24

Når Maybelline kom med Baby Lips balmen for et par år siden, falt jeg pladask for den. De nøytrale uten farge, men også en mørk lilla som jeg faktisk bruker hver eneste dag. Den ser veldig mørk ut på stiften, men når den påføres leppene er den langt mer lys.

Nå har jeg snart brukt opp den gamle balmen min, og det var jo da jeg kjente at jeg fikk litt panikk... Jeg har flydd i flere butikker, for å finne en ny uten at det lykkes meg. Da jeg var på Bryn senteret i dag, tenkte jeg at jeg kan jo alltids stikke innom Vita for å høre der. De hadde den ikke, og damen i butikken informerte meg om at den hadde egentlig gått ut. På nytt kjente jeg panikken komme. Hihihi, nå hørtes jeg veldig dramatisk ut :o)) Damen sa videre at det var store muligheter for at Hennes kunne ha den. Å VEIT DU HVA, det hadde det :o))

Ettersom jeg nå fikk vite at lip balmen hadde gått ut, ja da bestemte jeg meg likegodt for å kjøpe to stykker. Nå har jeg lekre lepper en god stund fremover, 👄Når jeg nå først var i "den" delen av Hennes kikket jeg også på neglelakker, og jeg fant to farger som jeg likte godt. Begge disse to er fra Hennes eget merke, og jeg aner ikke hvor godt de sitter. Ettersom den jeg har på nå, er i ferd med å skalle av både her og og både der så tenkte jeg å teste ut en de nye allerede i kveld.

Kanskje noen av dere har testet ut lakken, i så fall syntes du den sitter godt?

#shopping #maybelline #lipbalm #lilla #vita #bryn #hennes #neglelakk #baremåhaden #grønn #brun #februar #torsdag #blogg

Så vanvittig trøtt 😴

 • 22.02.2017, 23:00

I kveld hadde jeg virkelig tenkt å sitte i godstolen, lese innlegg og lage et eller to selv. Vel det var tanken, men jeg er altså så vanvittig trøtt nå i kveld at jeg klarer snart ikke å holde øynene åpne lenger. Årsaken er at jeg sov omtrent ikke i natt, kanskje 1 - 1,5 time. Det er ikke ofte at jeg går å legger meg før midnatt, men i dag blir det sånn.God natt folkens 😴

#trøtt #sove #utslitt #søvnproblemer #godnatt #februar #onsdag #blogg

❄ Der kom den igjen 🌨

 • 22.02.2017, 11:13

Skal si deg jeg ble lang i maska, da jeg var oppe i natt å så det snøværet. Det lavet ned snøfnugg så store som putevar, og jeg som var så klar for vår......

Selv om jeg var klar for vår, så vet jeg jo at både februar og mars kan være lomske mår det gjelder været.

Nå blir nok ikke denne snøen liggende så lenge, for det er varmt ute. Det var en utfordring å komme seg fra den ene siden av gaten, nåde oppe hos meg og nede i Oslo sentrum.

Jeg burde nok helst ha hatt gummistøvler 😉

#vær #vinter #snø #februar #onsdag #blogg

🎇 Frustrasjon 🎇

 • 21.02.2017, 21:09

I forrige uke kom en etterlengtet lønning inn på kontoen, og da jeg kom hjem fra jobb satte jeg meg godt til rette i godstolen med mobilen i hånden. For i dette hjemmet betales alle regninger med mobilen. PC'n har jeg ikke blitt brukt til det formålet på aldri så lenge, og jeg har jo ikke noe ønske om å begynne med det igjen heller.

Alt gikk veldig greit når jeg var inne å godkjente alle e-fakturaene mine, men når jeg var ferdig med det så logget jeg meg ut. Dumt, for jeg hadde en manuell faktura som også måtte betales, og det var da det ikke var morsomt lengre. Jeg fikk ikke logget meg inn igjen med Bank id, og når sånt skjer, blir jeg så inni hampen irritert..... Vel jeg ble mer enn irritert, for jeg ble rasende og holdt nesten på å slenge mobilen i gulvet. 

Ettersom jeg ikke lenger hadde en kodebrikke, fikk jeg jo ikke godkjent den siste regningen, grrrrr!!Jeg gjorde alt som sto i min makt for å få ordnet opp i det, men etter x-antall svordommer og alt det som hører med når ting ikke går som det skal, måtte jeg se meg slått. Så etter at jeg hadde vært hos lege og til trening på fredagen besøkte jeg banken for å rydde opp i floka. Jeg fikk ny kodebrikke, og så skulle jeg selv ordne opp med å bestille ny bankid til mobilen. Det gikk ikke så bra det heller, så i dag måtte jeg på nytt tusle i banken for å få litt hjelp.Jeg kom til en veldig hyggelig kundebehandler, som med noen små tastetrykk klarte å få orden på bankid'n min. Jeg nærmest danset ut av banken, for i så godt humør og lettet ble jeg. Det har jo blitt sånn at mobilen er hovedverktøyet mitt når noe skal gjøres, regninger skal betales, billetter som skal bestilles,og all aktiviteten på sosiale medier. Så må det jo nevnes at hver gang en diskusjon med uenigheter er i full sving, er det jo mobilen som avgjør hvem som har rett og avslutter enhver uenighet :o)) Nå kan jeg senke skuldrene, for regningen som forfalt for flere dager siden har blitt betalt :o))

#bankidpåmobil #bankid #mobil #frustrasjon #banken #service #hjelp #faktura #februar #tirsdag #blogg

The sound of silence

 • 20.02.2017, 23:29

Jeg har blitt så glad i denne versjonen av The Sound of Silence, som hardrockgruppa Disturbed gjorde i 2016. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har spilt den, og jeg blir ikke lei. Mange syntes originalen sunget av Simon & Garfunkel er den beste, og ja jeg elsker den også. Det er bare noe med stemmen til vokalisten som fanger interessen min 💖

Det drypper fra taket

 • 20.02.2017, 14:58

Utenfor er det nå +5C og snøen tiner litt etter litt, noe som passer meg helt perfekt. Jeg lengter etter at våren skal komme med sol, varme og fuglekvitter. Dager hvor det ikke er så kaldt, og som gjør kroppen min mer mobil, som igjen gjør at det blir enklerer å være mer i bevegelser. Som igjen gjør at jeg får litt mer energi til å bevege meg enda mer 😊Dette var hvordan det så ut for noen dager siden, kaldt med ca - 6 C og et fint teppe med snø.I dag ser det sånn ute, veldig bløtt og veldig glatt på enkelte steder. Det er kun inne i gården, for nede i gaten er det bart og fint :o)) At det er glatt inne i gården er det ikke så lett å gjøre noe med, og det er ikke mangel på at det er strødd. Det er bratt og vannet tar hele tiden med seg sand/singel og fryser det ned i isen over natten.

Nå sitter jeg å venter på at vaskemaskinen skal bli ferdig, og koser meg med filmen The Martian som jeg har leid. Jeg har hatt i tankene å se filmen lenge, men det har bare ikke blitt noe av, til nå :o))

#vinter #kulde #stiv #vondt #helse #velvære #vår #smelte #tine #februar #mandag #blogg

Flere måter å strikke på

 • 19.02.2017, 19:11

De siste dagene har det vært et lite tilbakesteg når det gjelder armene mine, spesielt den høyre. Siden jeg skrev sist har jeg vært hos legen igjen, og min 50% sykemelding ble forlenget en måned til.

Jeg er jo så glad i å drive med håndarbeide, strikke eller hekle i sær, men det er ingen god ide å drive så mye med det når armene er vonde. Heldigvis er det en annen måte å strikke på som ikke sliter på armene, og det startet jeg med for et par dager siden. Teknikken heter Quick knit eller easy knit hvor man bruker en loom (bøyle) og en krok. Tror ikke at dette er så veldig utbredt her i landet, men i USA er det mange som holder på med det.

Nå er jeg nybegynner, og har foreløpig bare lært en måte å strikke på loomen med. På YouTube fant jeg andre måter som jeg skal teste ut etter hvert. Det er alltid gøy å prøve noe nytt.Jeg hadde igjen refleksgarn fra jeg laget pannebåndet, og bestemte meg for å lage meg et par pulsvarmere. De jeg har strikket på fire pinner tidligere har hatt tommel, men de jeg laget på loomen er uten. Jeg valgte å ikke ha hull til tommel i det hele tatt på disse to jeg laget nå. 

Garnet er ganske kjukt så det tok meg ikke lang tid å lage dem :o))

Når pulsvarmerne var ferdig, fant jeg frem nøstet med rosa pleddgarn for å teste ut om det kunne brukes til et sjerf. Planen var å lage et som på engelsk kalles for en cowl, et sjerf sitter sammen som en hals, men det gikk ikke. Årsaken var at den største loomen min har 36 pinner, og det er den som passer til å lage luer. Skal man lage en cowl, må man bruke en loom med ca 61 pinner. Jeg mener at de har den størrelsen hos Panduro i Karl Johans gate her i Oslo, så jeg får stikke dit til uken.

Det går uansett fint å bruke loomen med 36 pinner, for i stedet for å strikke rundt så strikker man frem og tilbake. Ettersom garnet ikke er kjukt blir sjerfet luftig, og det er ganske behagelig. Garnet er ganske fluffy, så arbeidet blir mykt og behagelig å ha rundt halsen. Er du av den observante typen vil du fort se at maskene ser litt forskjellige ut på de to arbeidene, så stemmer det. Grunnen er nok for at på pulsvarmerne strikker jeg rundt og rundt, og surrer tråden likt rundt pinnene hele veien. På sjerfet strikker jeg frem og tilbake, og jeg surrer tråden forskjellig fra hvem side jeg er på!

Hadde jeg strikket med vanlig strikkepinner, så ville sjerfet ha vokst fortere enn når jeg bruker loomen. Nå er jo ikke målet å blir ferdig nesten før jeg har begynt, så det er ikke så farlig. Jeg er veldig fornøyd med resultatet :o))

#strikke #quicknit #easyknit #loom #håndarbeide #krok #pulsvarmere #sjef #vondter #armer #sykemelding #legebesøk #februar #søndag #blogg

Songs from above. En hyllest!

 • 16.02.2017, 21:07Den 4. mars skal bestis Anne og jeg på konserten Songs from above. En hyllest! Inntektene fra konserten går til kreftsaken, en sak som angår oss alle sammen. For de fleste av oss kjenner vel en eller har hatt et familiemedlem som har gått bort pga kreft. Selv har både min adoptivmamma og min biologiske mamma tapt kampen mot sykdommen.

Den som har sørget for å dra i gang denne konserten er min fetter Morten Skaug, det er han du ser helt nederst i bildet. Han mistet sin mor, min tante, til kreften. Han vet derfor veldig godt hvordan det er å minste noen man er glad i 😪 Du kan sjekke ut mer på Facebook-siden HER.

"Under her kan du lese et fint innlegg Morten la ut på Facebook i anledning konserten"

Vanligvis så pleier jeg å tulle å fjase på Facebook. Men denne gangen skal jeg snakke om noe jeg brenner for, noe jeg skulle ønske ikke fantes Nemlig Kreft.

Flere av dere har delt det som nærmest er kjedebrev om kreft, noen av de har nesten vært trusler. Jeg har ikke noe imot det, for det setter fokus på kreft, men det hjelper ingen.

32.592 menn og kvinner fikk kreft 2015. Av disse kommer fortsatt 70% til å leve etter fem år, som er målestokken kreftregisteret bruker når de måler overlevelse. Og det er jo flott! Men mange dør også.

Av alle typer kreft er det prostata kreft for menn og brystkreft for kvinner som har klart flest tilfeller. Så kjære dere mine mannlige venner: Den finger?n opp i rassen er ikke så ille, men den kan gjøre forskjellen på liv og død for deg. Jeg vet ikke hvordan det er å ha kreft. Men jeg vet mye om hvordan det er å være nærmeste pårørende til noen som har kreft. Jeg vet mye om hvordan det kjennes når du får vite at den du er mest glad i har kreft. Jeg vet mye om frykten for at den du er glad i skal dø.

Jeg har selv følt redselen de første gangene på Kreftsenteret, og kjent gleden når jeg forsto at dette kom til å gå bra. Jeg kan bare forestille meg hvordan de som har vært syke har hatt det. Jeg har også følt tryggheten fra fantastiske sykepleiere når de kjenner meg igjen og kommer bort og gir en klem og spør hvordan det går med meg. De er ikke bare opptatt av den som er syk. De er opptatt av meg også.

Jeg vet også noe om hvor vondt det er å se livet til den du er glad i ebbe ut i smerter.

Jeg vet at forskning redder liv. Hadde man visst det man vet i dag, den gang min mor fikk kreft, hadde hun kanskje fortsatt levd.

En mørk november kveld i 2013, langt nede i rødvinsglasset, når Movember barten hverken så bra ut eller hadde gitt noen penger i kreftkassa, bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg aldri hadde gjort, men alltid hadde hatt lyst til. Lage en konsert til inntekt for Kreftforeningen.

Jeg samlet sammen en broket gjeng som aldri hadde stått på en scene og lagde et fantastisk show. Og samlet inn 62.000 kroner.

Lørdag 4 mars gjør vi det igjen.

Du må gjerne like, kommentere eller dele denne teksten, men det er ikke så viktig for meg. Det som er viktig for meg er at du kjøper en billett og tar turen til Kolben kulturhus på Kolbotn, enten med bil eller toget (som bare tar 15 minutter fra Oslo S og vi har bar med øl og vin :). De inntektene går også til Kreftforeningen) og har det gøy sammen med oss. Og ved å gjøre det, så kommer pengene av seg selv inn til Kreftforeningen. 

Håper virkelig jeg ser deg der.
Morten.

#konsert #kreft #sykdom #kreftforeningen #songsfromaboveenhyllest #kolben #kulturhus #kolbotn #tap #miste #kreftforeningen #facebook #februar #mars #torsdag #blogg

Nesten helt hvitt...

 • 16.02.2017, 16:55

I dag er tåka like kjukk som den var da jeg gikk å la meg i går, og den hadde festet seg så fint til all vegetasjon å laget fine former. Jeg måtte ut med litt søppel, og ta tok jeg med meg et kamera for å forsøke å fange dem. Jeg var veldig inspirert av Toni, som har bloggen Dvergpinschere i mitt hjerte.  Du finner hennes flotte isbilder HER under navnet Taggete snø. Stikk inn å ta en kikk og nyt :o))

Jeg kan på ingen måte måle meg med Toini, men bildene er greie som vinterbilder :o))

Da jeg gikk ut var det som om det dryppet ned vanndråper fra tåken, i sånt slør som det mange ganger pleier å være men ordentlig dråper. Vet ikke om det var regn eller det var tåka allikevel. Det ble sleipt å glatt å gå over snøen med en gang, og jeg hadde bare på meg cloggs. Vi har hatt minusgrader en god stund, men nå er vi for første gang på pluss-siden igjen

Jeg har vært hjemme fra jobben i dag pga at magen slo seg helt vrang, og jeg har trimmet mellom godstolen og toalettet. Det begynte i går kveld med at jeg følte meg uggen i kroppen og litt svimmel, noe jeg ikke tenkte så mye på da for jeg kan fort bli sånn når nakken min er stiv. Den var veldig stiv i går!!! Det hadde jo selvsagt vært mye bedre om det var nakken, men jeg våkent litt etter kl 3 i natt å skjønte med en gang at det IKKE var nakken nei.

Magen er ikke helt i humør enda, men den har roet seg betraktlig så det går da den rette veien :o))

#vinter #vinterland #planter #is #snø #februar #torsdag #form #velvære #helse #fotografere #foto #blogg

Jepp, da var vi der alt

 • 15.02.2017, 22:06

I dag dumpet frikortet mitt ned i postkassen, allerede :o)) Det er jo med litt delte følelser jeg sitter å ser på det, på den ene siden så er jeg glad jeg alt har fått kortet for da slipper jeg å betale for lege og behandlinger resten av dette året. På den andre siden så skulle jeg jo helst vært det foruten, og vært frisk rask og rørete i kroppen.

Jeg har jo slitt med problemer i nakke og armer før, men jeg har aldri opplevd å få frikortet i begynnelsen av februar måned. Det koster faktisk mer å være syk enn å være frisk, og hundrelappene blir fort til tusenlapper. For å få frikort må du legge ut 1.990,- nå i 2017, og jeg hadde betalt 240,- over som blir tilbakebetalt. Uten frikortet ville jeg ha kommet til å brukt bort i mot 20.000,- på behandling/trening og legebesøk i 2017, dersom jeg fortsetter å gå jevnlig ut året. Noe som det er store muligheter for at jeg kommer til å gjøre..#helfo #frikort #behandling #trening #legebesøk #helse #frisk #syk #utgifter #refusjon #februar #onsdag #blogg

You talking to me?

 • 15.02.2017, 08:00

Da jeg sto nede på Jernbanetorget å ventet på t-banen i går ettermiddag, ble jeg var en kar som gikk å pratet til folk. Helt tilfeldige personer som enten satt eller sto å ventet på at deres bane skulle komme. Akkurat hva han sa fikk jeg ikke med meg, selv om han snakket høyt. Det kommer jo stadig baner inn, og da kan man nesten ikke høre seg selv tenke en gang.

Denne karen så ganske sliten ut, og så ut som han kunne ha hatt eller hadde en avhengighet til forskjellige narkotiske stoffer. Dette var bare en observasjon fra meg, ikke sikkert han var det!!! Vel, folk ble veldig opptatt med mobilen da han nermet seg, og hadde de ørepropper så fortet de seg å sette dem inn. Han ble etterhvert ganske irritert på at folk ikke gadd å svar han, og han hevet stemmet noen desibel. Innen han kom til meg gikk han å satt seg på krakken. Da min bane kom, skulle han med den han også.

Jeg hørte han prate et sted bak meg hele veien opp til Skøyenåsen hvor det viste seg at vi begge skulle av.


Vet ikke hvorfor folk var så redde for å snakke med han, kanskje de syntes at han så skummel ut siden han var kledd som på bildet ovenfor. Eller kanskje det var for at han så litt sliten ut, og slang litt i draga.

Da vi begynte å gå ned fra banen, fortsatte han å prate til folk uten at de svarete. De hastet forbi, eller stoppet opp for å hente mobilen eller rote i veskene sine i håp om at han skulle fortsette å gå. Da ville de slippe å måtte prate med ham. Selv er jeg ikke så fjollete så jeg gikk et par skritt bak han. Plutselig snudde han seg, og spurte om han kunne spørre meg om noe. Det eneste han ville vite var om jeg viste hvilken måned påsken var, og om den kom tidlig eller sent. Akkurat det kunne jeg fortelle han, og da smilte han å øynene lyste opp. 

Da er det jo vår da jo, sa han så fornøyd. Snøen er borte og det er varmt i været, er ikke det koselig å tenke på da sa han å så enda mer fornøyd ut. Du er kanskje så heldig at du har hytte du, fortsatte han. Noe jeg sa at jeg ikke hadde. Nå ja, sa han det går jo fint ann å kose seg her i byen også. Så takket han for informasjonen å gikk videre.

Konklusjon: han var verken skummel eller farlig, men ville bare ha svar på et par spørsmål.

#talkingtome #skummel #skremmende #sliten #spørsmålogsvar #spørsmål #svar #februar #onsdag #blogg

Tirsdag med frustrasjoner

 • 14.02.2017, 21:36

Allerede innen jeg kom meg avgårde på jobb i dag, var det lyst og himmelen blå... Temperaturen var litt kjølig der jeg nærmest løp ned til t-banen, for det måtte jeg siden jeg hadde surret bort den ekstra tiden jeg hadde med en telefon som kranglet. Vi var 3 stykker som hadde ekstremt dårlig tid, og for en gang skyld lå jeg ikke sist i rekka!!

Jeg har kommentert det før, men må si noe om det igjen.... Fra plassen min kunne jeg observere mine medpassasjerer, og jeg vil vel påstå at ca 99% av dem fisket opp en mobil med det samme de kom inn på banen. Hvis de ikke allerede sto med nesen ned i skjermen da. Selv kan jeg ikke gjøre det, for står jeg med hode ned blir jeg reisesjuk og kvalm!

Frustrasjonen i dag var saker jeg jobbet med, som var litt mer kompliserte enn jeg trodde de var da jeg startet på dem. Jeg rev meg litt i det korte håret, og ga ikke opp og de løste seg til slutt :o))Mens jeg sto å ventet på t-banen nede på Jernbanetorget, hadde jeg en aldri så liten indre diskusjon. Den gikk ut på om jeg skulle hoppe på første og beste bane, for å gå av på Helsfyr for å ta bussen videre. Bussen stopper i Ytre Ringvei, og da får jeg en lett spasertur nedover mot der jeg bor. Tar jeg banen så blir det bare bratte bakker og stigninger hele veien. Til slutt valgte jeg å ta banene, mest for at jeg trengte trimmen men også for at jeg kom tidligere hjem :o))

Bilde over tok jeg i det jeg kom opp fra t-banen, og helt bakerst på bilde skimtes blokken jeg bor i... Det ser veldig nære ut, men jeg somet en del så det er lite stykke unna i virkeligheten!

Hjemme ventet to pelsdotter, som hadde veldig lyst til å komme ut å lufte seg litt... Ronja strøyk ut med det samme jeg lukket opp balkongdøra, mens Vinja lå en stund på store klatrestativet i stua og gjorde seg til. Da jeg tok med en kaffekopp å satte meg ut kom hun etter, og hoppet opp i stolen "sin" å krøllet seg samman til en ball :o))

Det er jo Valentine dagen i dag, men for min del har det ikke dumpet ned noen kort i postkassen... Skal jeg være ærlig så hadde jeg ikke forvente det heller, knis!!

Har du fått noe valentine kort eller en annen ting i anledning dagen?

#mandag #vær #sol #vårlig #kjølig #tbane #jobbe #frustrasjon #katter #balkongliv #februar #tirsdag #blogg

Balkongliv - dag 2 🌞

 • 13.02.2017, 22:05

Desto flere dager vi får med strålende sol og snøens som drypper fra taket, ja desto mer lenger jeg etter våren og varmegradene. På morningen var det minusgrader og ganske kjølig, men når sola kom ble det ganske behagelig både ut og inne i solveggen :o))Solen skinte og varmet mer enn den gjorde i går, og jeg måtte etterhvert kaste boblejakken jeg hadde tatt på meg. Det holdt å sitte i en vanlig langermet genser. Man blir ikke brun av at sola skinner på ansiktet igjennom vinduer, men jammen ble jeg ikke rød i ansiktet der jeg satt.Jeg er egentlig en kaffedrikker, men i dag følte jeg sterkt for en søt kopp med te. Kjøpte et par poser i løsvekt rett etter jul, og jeg hadde bare smakt på en av dem. Skulle så gjerne ha fortalt hvilken sort de begge var, men jeg har dessverre klart å kaste papirstripsen som var rundt posen. Den første jeg smakte på var svart te, og den var grei men ingen stor favoritt. Den jeg smakte på i dag derimot var ikke svart te, og var fruktig og veldig god på smaken Pusene har bodd ute på balkongen fra sola kom til den gikk ned.... Da jeg gikk for at jeg syntes det begynte å bli kjølig, ble de der ute en god stund til. Når jeg derimot begynte å steke laksen jeg skulle ha til middag, kom de slentrende. Ikke det at hadde lyst på fisken, bare sin egen mat...

Jeg blir helt bløt i hjertet når jeg ser hvordan de koser seg ute på balkongen, og er så glad for at jeg skapte et nytt uterom der med glass rundt. Det er kun vi som har innglasset som kan begynne å bruke balkongen allerede nå. De andre må nok vente en stund til ;o))

#balkong #balkongliv #sol #varme #te #velvære #katter #februar #mandag #blogg

Knusktørr...

 • 13.02.2017, 19:38

I høst når jeg skulle plante i balkonkassene, kjøpte jeg også to små grantrær som skulle stå på balkongen. Meningen var at jeg skulle ha dem ute på balkongen, men så ble jeg bekymret for at de ikke skulle klare seg når kulda kom å tok dem inn.

Det har sett ut som om de har trivdes, og nye skudd har kommet på dem begge. Så for et par uker siden syntes jeg at fargen ikke var så frisk lenger, og da jeg rørte ved grenene begynte baret å rase ned. Etterhvert har det bare blitt verre og verre, og i dag var det helt klart at de ikke klarte seg. Alle barene raste av, og jeg endte opp masse søppel på gulvet.Bilde ble tatt før alle barene datt ned på gulvet... Jeg hentet en stor plastsekk og tredde begge trærne ned i den, og mens jeg var i farten tok jeg et kritisk blikk på noen av de andre plantene mine. Fire stykker til gikk samme veien, så har det blitt litt luftigere rundt om. Jeg hater egentlig å kaste planter, og forsøker i de lengste å redde dem... Nå var det dessverre ikke mer jeg kunne gjøre for dem!!

#planter #natur #gran #grantre #visne #død #kaste #rydde #februar #blogg

For en deilig dag...

 • 13.02.2017, 08:30

I går hadde vi virkelig en flott dag med blå himmel og sola som skinte, og fikk balkongen min til å nå sommerlige temperaturer. Jeg slang på meg en jakke og tok med en kopp kaffe å satte meg ut på balkongen.

Vinja var ikke sen om å komme etter, og først ville hun ligge litt i fanget mitt men fant ut at det var bedre å ligge i stolen. Hun gikk et par runder rundt seg selv, før hun krøllet seg sammen til en ball. Jeg hadde trodd at Ronja fulgte etter, for hun elsker å være ute på balkongen men hun hadde ikke lyst. Hun lå oppe på klorestativet, og hadde ikke noe lyst til å flytte seg derfra. Etter at det ble mørk og døra var lukket, DA skulle hun ut for å lufte seg.... Å det fikk hun jo selvfølelig :o))

Sjekket nettopp på yr.no og det ser ut til at det blir det samme være de neste dagene også. Sol, blå himmel og vame...., det føles virkelig godt å tenke på :o))#balkongliv #balkong #sol #varme #velvære #nytelse #katter #ronja #vinja #februar #blogg

Dette skjer ikke ofte...

 • 12.02.2017, 23:18

Kattene mine er stort sett gode venner og aksepterer hverandre, men de er ikke så glad i å dele. Det gjelder i grunnen alt, mat, leker eller plass! Ligger de på senga mi og sover, så er det i hver sin side av senga. Innimellom så sloss de så tovene fyker, men det går fort over igjen :o))

Derfor ble jeg litt overrasket da jeg kom ut i entreen på formiddagen, og fant dem begge oppe på klorestativet. Jeg tror vel ikke at Ronja var veldig happy for å få besøk av Vinja, for det var jo henne som lå der først. Man kan nesten se det på ansiktsutrykket hennes at hun helst ville ha ligget der helt selv. Man kan jo ikke noe annet enn å bli glad i disse to pelsdottene 💕Nå i kveld lå Ronja lenge i fanget mitt og koste seg, og da passet jeg på å takle noen av tovene hun hadde på magen. Jeg brukte børsten på henne, for den lugger ikke sånn som stålkammen gjør. Når jeg var ferdig var flere av tovene på magen borte, og de andre skal jeg gå løs på i morgen :o)) Hun var så fornøyd over å bli kvitt dem at hun løp rundt med høy haleføring en stund, og mjauet, hihihi!!

#katter #søstre #venner #uvenner #dele #velvære #pelsstell #tover #børste #februar #blogg

Tilårskommen dame leker seg på Snap 😆

 • 12.02.2017, 20:21

Jeg kan vel ikke akkurat påstå at jeg veldig oppdatert, på alle de morsomme tingene man kan gjøre med de forskjellige app'ene. I går havnet jeg inne på VG-tv via noe annet, og der var det en artikkel om nye ting på Snap. Når artikkelen var skrevet vet jeg ikke, så det er jo ikke så sikkert at den var "NY".

Dette gikk ut på at man kunne legge på noen filtre på bildene, og gjøre noe annet gøy... Jeg måtte jo teste det ut, og nedfor kan du se resultatet, hihihi!!
(Sånn blir det når tilårskomne damer leker seg på Snaph, hihihi!!)

#snap #snapchat #filter #utklipp #lek #morro #gøy #februar #blogg

Frisørdamen og venninnebesøk

 • 12.02.2017, 20:01

I går ringte også alarmen tidlig, og rev meg ut av en dyp og behagelig søvn.. Jeg var jo så utrolig sliten på fredag, og da gikk jeg faktisk å la meg ganske tidlig. Før hodet mitt traff hodeputen var jeg borte, og jeg tror heller ikke at jeg var våken i løpet av natten. Det å våkne med et utvilt hode er ikke noe som skjer hver dag dessverre!!

Jeg hadde time hos frisørdamen kl 10, så jeg hadde jo veldig god tid..... Det er i grunnen en dårlig kombo for meg, for da ender jeg som regel opp med å surre bort tiden sånn at jeg nesten kommer for sent. Det skjedde jo i går også, men ved å sette inn turboen var jeg borte hos frisørdamen et minutt på. Rita lå rett foran meg i løypa og gikk akkurat inn døra da jeg parkerte.Etter nesten to timer med farge i håret og heftig saksing ble dette resultatet. Jeg har jo ikke så tjukt hår akkurat, og da er det best med kort hår. Personlig så syntes jeg faktisk at jeg kler kort hår best :o))

Når jeg kom hjem igjen var det på tide med litt lunch, som ble inntatt mens jeg så på en serie på Netflix. Den heter "The Santa Clarita Diary" med Drew Barrymoore i en av hovedrollene. Hun spiller en person som plutselig ikke klarer å spise menneskeføde, men pga et virus eller hva det nå var, har hun blitt en levende død å kan bare spise menneskekjøtt. Høres det morbid ut? Den er egentlig ganske morsom, og jeg endte opp med å se 5 episoder etter hverandre.

Så oppslukt ble jeg at jeg helt glemte tiden, og plutselig måtte hive meg rundt for å gi kattene middag før jeg slang på meg å dro avgårde. Det var min tur til å dra på lørdagsbesøk hos bestis Anne, og avtalen var at jeg skulle være hos henne ved 16 tiden.... Ble 30 minutter senere 😲

Vi pleier vanligvis å sitte med fargelegging på disse lørdagskveldene våre, men siden det var svensk MGP, Mesternes Mester, Hver gang vi møtes og Lindmo på tv så droppet vi det. Jeg hadde tatt med strikketøy, men det ble ikke tatt opp av posen. Vi skravlet, knappet på mobilene og så på tv hele kvelden. Til middag ble det kylling Korma fra Saritas m/ris og når maten hadde satt seg litt ble det brioche med sjokoladefyll og melis, mmmmm!!Da jeg skulle gå ville unge Felix Paulsen ut i gangen å løpe litt.... Det er det samme hver gang det, og denne gangen fløy han bort til enden av gangen hvor det bor en hund. Der la han seg på dørmatten og rulla seg rundt. Når jeg forsøkte å ta et bilde av det, da satte han seg opp og begynte å klore i stedet. Han er bare så skjønn den katten, en fin pusegutt med kulerunde øyne og litt rampete 🐱👤

#frisørdamen #hår #klipp #farge #tvserie #netflix #thesantaclaritadiary #venninnebesøk #korma #kylling #saritas #felix #felixthecat #lørdag #blogg 

Bytur og litt annet...

 • 12.02.2017, 14:37

Som jeg fortalte for et par dager siden skulle bestisen og jeg en tur på bibloteket for å grave litt i historien rundt bydelene jeg bor i. Vi hadde etter en diskusjon blitt veldig nysgjerrig på hvor inndelingen av de forskjellige bydelene gikk. Begge syntes at dette er et interessant spørsmål, som vi følte at måtte grave litt mer ned i.

Da vi begge to drev med sleksforskning, pleide vi å sjekke hvilke bøker som var tilgjengelig for utlån. Dette hadde vi helt glemt i forveien, og vi endte opp med å ikke finne noe av interesse. Vi ble enig om å komme tilbake igjen etter at vi hadde lett mer hjemme på PC'n. Til tross for at det ble en bomtur på bibloteket, så var det godt å komme seg ut å røre litt på seg.  På veg tilbake igjen gikk vi ned til Akersgata og forbi Regjeringskvartalet, og helt ærlig så får jeg alltid en guffen følelse når jeg går den veien. Jeg får alltid gåsehud på armene og et kjølig drag igjennom kroppen hver gang. Vet ikke om det skulle skje noe der, for NRK var der et team, i tillegg til en del fotografer. Tenkte først at jeg skulle spørre dem, men endte opp med å la være.Jeg har aldri vært noe glad i å ta bilder av megselv, og i sær ikke  hele meg... Det er nok for at jeg alltid har vært stor og omfangsrikt, og syntes ikke det er noe hyggelig å vise fram. Begynner vel kanskje å bli litt mer avslappet til det, og tenker vel at "alt samme" er jo også meg. Derfor ble et bilde av meg fra Akersgata ved siden av statuen av den avislesende herren :o))


Bylivet går sin gang på Stortorvet, og i bakgrunnen sees Oslo Domkirke :o))

På veg nedover mot Domkirken kom vi forbi butikken som selger kaffe og te i løsvekt. Anne hadde vært på jakt etter en svart te i løsvekt en stund, men hadde ikke klart å finne noe. Så vi stakk innom for å se om hun kunne finne det hun var på jakt etter. Damen i butikken kom med et forslag til en te, og den syntes hun virket ok, og kjøpte. Selv er jeg ikke noen stor te-drikker egentlig, men nå som det er kaldt ute syntes jeg det er godt med en varm kopp te. Den luner bedre enn en kopp kaffe!Når vi kom ned i Torggata begynte den kjølige vinden å krype inn i kroppen, så vi stakk inn i bokhandelen Eldorado (tidl. kino). I barneavdelingen sto en "Trone", og jeg kunne ikke motstå fristelsen til å sette meg i den for en mini photoshoot :o)) Dronning for et par minutter, knis!

Klokka begynte etterhvert å bli mye, og det var en stund siden vi hadde spist. Vi hadde bestemt å helgehandle på Bryn-senteret, så da reiste vi rett dit for å spise middag hos Al Dente.Jeg orket ikke noen kraftig middag, så jeg valgte en pasta bolognese, som smakte ganske greit men ikke mer. Helt ærlig så minnet smaken litt om de boksene med bolognese jeg kjøpte for mange år siden. Å det mener jeg ikke akkurat på en positiv måte. Ettersom middagen ble spist der, så slapp jeg å begynne med noe matlaging når jeg kom hjem igjen. 

Når jeg endelig kom hjem etter et par timer var jeg helt utslitt, for jeg hadde jo vært til trening på formiddagen som var ganske hard. Jeg sank ned i godstolen, og ble sittende der resten av kvelden mens jeg sløvet meg igjennom programutvalget på tv.

#bytur #biblotek #oslo #oslosentrum #domkirken #oslodomkirke #akersgata #photoshoot #trone #eldorado #bokhandel #historie #byhistorie #bryn #brynsenter #aldentebryn #februar #blogg

Opp å hoppe

 • 10.02.2017, 20:59

Til tross for at jeg ikke var på jobb i dag, kunne jeg ikke ligge å dra meg til langt ut på formiddagen... Jeg hadde time til trening/behandling kl 10:30, men jeg så ikke akkurat fram til timen. Kroppen var død og viljeløs og smerter både her og der. Det er på sånne dager at jeg tenger treningen mest, for selv om jeg blir utslitt så får jeg mer energi i kroppen og blir noe mykere!!Mens jeg satt og gjorde meg i stand, og fikk i meg litt mat sto Solan og Ludvig å stirret på meg. De fulgte med på alt jeg foretok meg, med kulerunde øyne :o))

Ute snødde det ganske bra i det jeg skulle dra avgårde, og da jeg forsøkte å spyle den skitne frontruten så frøys det på med en gang. Jeg trodde først at jeg måtte ut å skrape, men heldigvis sparket varmekablene i ruten inn så jeg slapp det.

Det ble en tøff behandling i dag, som startet med x-antall minutter med sykling. Han var veldig forsinket, så jeg satt å tråkket i vei til knærne mine begynte å protestere. Jeg fikk forsøkt meg på noen nye øvelser som var tunge, men ikke verre enn at jeg klarte å utføre dem. Jeg er jo litt stolt over at jeg orket å gjøre dem, men lett var det neimen ikke.

Jeg har nå flydd så mye til behandling og lege i 2017 at jeg allerede har gått over på frikort. Vegard sjekket det for meg, men før jeg får selve frikortet i posten må jeg betale for behandlingene. Jeg får jo det tilbakebetalt når kortet kommer. Fælt vettu at jeg allerede har kommet dit, men siden det blir mange flere behandlinger utover, så er det jo bra for min økonomi :o))

Når jeg kom hjem kjente jeg at det hadde vært deilig å kunne synke ned i godstolen. Kunne ikke det for bestis Anne og jeg hadde avtalt at hun skulle komme til meg ved 12 tiden, for at vi skulle dra ned på Deichmanske bibloteket for å se etter noen bøker om Østensjøbydelenes histore.

Hvis du lurer på om jeg tok på meg det nye pannebåndet når jeg dro ut, siden det var så surt og kaldt i dag. Nei, jeg gjorde ikke det, og jeg angret litt for jeg ble veldig kald på ørene etterhvert.

#morgen #tidlig #solan #ludvig #behandling #trening #frikort #tungt #hardt #pannebånd #deichman #biblotek #østensjø #bydel #februar #vinter #blog

Pannebånd i refleksgarn

 • 10.02.2017, 00:54

Jeg skrev i sta at jeg hadde kjøpt garn til pannebånd i Gjesdal refleksgarn, og nå er båndet ferdig. Før jeg startet på arbeidet lette jeg på nettet etter mønster jeg kunne bruke, men jeg fant ikke noe som passet til den tykkelsen mitt garn hadde.

Jeg tok derfor sjangsen på å legge opp 84 masker på pinner no 6, for passet ikke pannebåndet kunne jeg jo alltids rekke det opp å starte på nytt. Den kunne kanskje ha vært noe mindre, men den fungerer. Kan nok være at jeg kan lage flere senere, og da vet jeg jo at jeg bør legge opp litt mindre masker. Båndet ble litt "slarkete" i kantene og rullet seg opp, så for å stramme det litt heklet jeg en kant rundt.

Til å være det første jeg lager + at det ble laget helt på frihånd er jeg fornøyd. Viste ikke hvor bredt det skulle være, og det kunne kanskje ha vært noe smalere, men det er greit :o))Nå er det ingen fare for at jeg ikke syntes når jeg er ute i mørket, for denne lyser virkelig opp :o))

#håndarbeide #strikke #hekle #gjesdal #garn #gjesdalgarn #refleksgarn #synlig #februar #blogg

Viktig å bli sett og holde ørene varme

 • 09.02.2017, 18:57

Det er ganske kjølig nå om dagen, og jeg går konstant å er kald på ørene når jeg er ute. Jeg er ikke noe glad i å gå med lue, så ofte trekker jeg opp hetten på jakken for å skjerme litt.

Jeg blir fortsatt kald, så i dag stakk jeg innom Bogerudtekstil å kjøpte et par nøster med Gjesdal refleksgarn i rosa. Det er kjukt og lunt, men ikke ull. (85% akryl og 15% polyester). Jeg skal i første omgang lage et pannebånd som varmer godt om ørene, og liker jeg det ferdige produktet så kan det være at jeg lager noen lune pulsvanter som matcher ;o))

Ikke bare vil jeg holde meg varm om ørene, men jeg kommer jo til å syntes i mørket også :o))#håndarbeide #strikke #pannebånd #pulsvanter #gjesdal #refleksgarn #ferbruar #blogg

Stive stælker

 • 08.02.2017, 21:59

Da jeg begynte å jobbe igjen så smått i januar måned, var (og fortsatt er) kroppen i såpass dårlig form at jeg valgte å kjøre i egen bil til og fra jobben. Det var en grei løsning, som fikk meg raskt hjem igjen når arbeidsdagen var over. Tanken har jo vært at jeg skulle la bilen stå og ta banen, men så er det jo sånn at det er veldig behagelig å bare sette seg i bilen å være hjemme i løpet av kort tid.

I går kveld bestemte meg for at jeg skulle ta banen, men da jeg sto opp til morran i dag var jeg veldig i tvil. Ute var det nesten - 8C, det snødde og blåste en sur vind. Før jeg fikk tid til å ombestemme meg, tok jeg på meg vinterstøvlene med god såle å trasket i vei.Jeg hater å gå med strømpebukse eller stilongs, så da blir jeg fort kald og stiv i... Det ble jeg jo i dag også, så det holdt. Tror ikke akkurat at det var kuldegradene, men heller den sure vinden som var min verste fiende. Hvorfor er jeg så sta og ikke kler mer på meg? Det har seg sånn at det blir så varmt når jeg kommer inn på banen, og så er det så mye styr med å ta av seg ekstra bekledning når jeg kommer på jobben... Å, det orker jeg ikke, så da får jeg jo bare ha det så godt :-oNår jeg kom ned til t-banen så hadde den banen jeg forsøkte å nå akkurat gått, så jeg måtte står i 10 minutter å vente. Det blåste såpass kraftig at jeg søkte ly bak et stort skilt for ikke å bli helt gjennomfrossen. Jeg var ikke den eneste som gjorde det, og vi sto der på rekke med ryggen mot vinden som en flokk med kuer, hihihi!!

Da jeg skulle hjem i dag var det store forsinkelser i t-banetrafikken, ettersom en person hadde kommet seg ned på sporet. Det løste seg relativt raskt tror  jeg å få ut personen, men det skapte allikevel forsinkelser. Jeg måtte en tur på Bryn, men den banen som gikk den veien kom ikke på en god stund. Jeg valgte derfor å ta en av de andre banene å gikk av på stasjonen før, og så tok jeg bena fatt å gikk bort til Bryn. Det tar bare 10 minutter å gå, så jeg så det som en liten treningstur :o)) Akkurat det har jeg jo bare godt av!!

#vinter #kaldt #snø #sno #vind #februar #forsinkelser #tbane #bryn #trim #utpåtur #blogg

Historie er gøy

 • 08.02.2017, 01:37

På lørdagen hadde jeg besøk av bestisen Anne, og vi satt å skravla som vi alltid gjør når vi er på besøk hos hverandre. Husker ikke helt hvordan vi kom inn på det, men vi kom inn på hvor gikk egentlig bydelsgrensene. Helt spesifikt hvor sluttet Skøyenåsen og hvor begynte Oppsal bydel osv. Hvorfor jeg var så nysgjerrig er for at jeg alltid har vært av den oppfatning at jeg bor på Oppsal. Når sånne diskusjoner kommer opp blir jo google.no flittig brukt.

Anne fant noe på nettet som tydet på at jeg faktisk bodde på Skøyenåsen... Så var det det da, at jeg kunne ikke helt slippe taket i dette, og jeg bestemte meg for å slenge spørsmålet ut på "Facebook-gruppa: Du veit du er fra Oppsal"  På lørdagen kom det mange kommentarer med forslag, og i dag tok det seg opp igjen. Bestisen klarer ikke å la et ubesvart spørsmål ligge. Dermed fant hun et kart med en inndeling som forklarte at jeg bort på Oppsal allikevel!!Jeg bor inne i den rosa delen hvor det står Oppsal, så dersom dette er en riktig inndeling så er det veldig klart hvilken bydel jeg hører til. Jeg er fortsatt nysgjerrig på hvordan det var i virkelig gamle dager, og om det var så klare inndelinger den gangen. Det blir nok en tur på biblioteket for å grave litt i gamle bøker kjenner jeg, for dette er både gøy å spennende.

Utrolig hva et lite spørsmål på en Facebook-gruppe kan sette i gang :o))

#historie #gamledager #bydeler #inndeling #grenser #bydelsgrense #oppsal #skøyenåsen #blogg

Ai ai hvor tungt

 • 07.02.2017, 22:00

Har man katter så betyr det at man også må bruke litt muskelkraft, og i mitt tilfelle siste rest av den, fra tid til annen. Pusetassene skal jo ha tørrfór og klumesand i toalettet sitt. Vel de som kun bor inne skal i allefall ha det... De siste dagene har det blitt mindre og mindre sand i kattedoen, så i dag bestemte jeg at det var på tide å besøke dyrebutikken.

Meningen var at jeg skulle kjøre ned på Alnasenterent, men så ombestemte jeg meg... Jeg hadde bilen nede i byen, og nede på Lilletorvet, som er like i nærheten av der bilen sto parket er det også en dyrebutikk. Problemet er bare det at denne damen ikke har noe serlig krefter i armene, og det lille hun har strekker ikke så veldig langt. I tillegg så er 10 liter i en sånn boks. Før armene begynte å krangle hadde jeg ikke noe problemer med å bære den tyngden!!

Det tok meg 5 minutter å gå fra butikken og bort til parkeringshuset, og da jeg skulle sette fra meg boksen for å taste koden på døra, hadde hanken gnagd seg langt inn i fingrene mine. I tillegg er jeg 100% sikker på at de hadde blitt i allefall 2 cm lengre enn de var, helt sikker, kors på halsen og alt det der, hihihihi!!Når jeg satte boksen fra meg bykset pusetassene frem for å undersøke den grundig. Den ble snust på fra bunn til topp, gnudd på, trådt på og smakt på. Da jeg satte den inn på kontoret, fulgte de med for å se hvor jeg gjorde av den, knis!!

#kattesand #sand #katter #tungt #fingre #armer #vondt #lilletorvet #alna #handle #februar #blogg

Kaldt og snøvær 🌨

 • 07.02.2017, 11:13

Når jeg våknet i dag var det så stille, nesten ikke en lyd utenfor. Varmegradene hadde blitt byttet ut med -7c og det snødde ganske mye. Det hadde kommet et par ekstra cm siden jeg gikk å la meg, men nå var snøen tørr.

Da jeg dro på jobb hadde det lettet, og det kom bare noen få fjoner. Da jeg gikk tur i går hadde jeg vært smart nok til å fjerne snø foran garasjeporten. Hadde jeg ikke gjort det, ville det ha blitt ekstraarbeid å få ut bilen.

Ønsker alle en fin tirsdag 😊

#vær #snø #kuldegrader #februar #tirsdag #blogg

Det er rart...

 • 07.02.2017, 00:35

Når man leser en bok danner man seg sin egen oppfattelse av hvordan personene i boka er og ser ut. Noen ganger er de bildene så sterke og levende, at det kan bli vanskelig å se en film eller tv-serie der rollefiguren ikke ligner ens egen bilde. Det har hendt meg noen ganger, og i enkelte tilfeller har jeg faktisk ikke orket å se ferdig, for det blir helt feil... Høres kanskje dumt ut, men det er meg!!

Da jeg for mange år siden begynte å lese Agatha Christies romaner om Miss Marple og Hercule Poirot, dannet jeg meg selvsagt bilder av hvordan de så ut.Når det gjaldt Hercule Poirot så jeg ham faktisk for meg eksakt som David Suchet portreterte ham. Det var nesten skremmende hvor lik mitt bilde av ham var, og hans rollefigur. Det er vel derfor jeg har blitt så glad i tv-serien, og har sett den igjen og igjen uten å bli lei. Jeg avslutter mandagskvelden med å se akkurat Hercule Poirot og Stylesmysteriet.David Suchet er en engelsk skuespiller, som ikke bare har spilt Hercule Poirot, men mye annet. Både film, tv og på teaterscenen. Jeg er fasinert av denne mannen, og måten han forandrer personlighet bare den voksede barten kommer på plass. Han er født 2 mai 1946, i Paddington, London. 

Du har sikkert skjønt at av de karakterene Agatha Christie skrev om er det Hercule Poirot som er min favoritt ❤

#lese #lesebøker #levende #karakterer #rollefigurer #agathachristie #herculepoirot #missmarple #davidsuchet #skuespiller #favoritt #blogg

Forandring fryder

 • 06.02.2017, 23:54

I alle år har jeg hatt sterke og harde negler på fingrene, men de siste årene har de forandret seg. Nå fliser de seg opp og er tynne og sarte, noe som gjør det umulig å ha lange negler lenger. Nå har jeg vel egentlig vent meg til å ha korte negler, og det gjør jo kanskje hverdagen noe enklere. Det er jo ikke alltid like enkelt å gjøre huslige sysler med lange negler, ikke det at jeg overanstrenger meg på det planet. Jeg gjør det jeg må gjøre :o))

For at neglene ikke skal revne helt og brekke så er jeg nødt til å bruke neglelakk... Det gjør at de ikke fliser seg opp og brekker å ser helt bedregelig ut.

De siste 14 dagene har jeg hatt en grønn neglelakk, som jeg syntes var veldig fin da jeg tok den på. Den passet perfekt til det jeg hadde på meg akkurat der, men det var da. Så i dag tok jeg grep!!Favorittlakken min er Essie, og jeg har den i mange forskjellige farger. Allikevel er det de i rosa, lilla og blå jeg bruker mest, og det ble en lillarosa denne gangen.

Kattene elsker å leke med neglefilen min, og passer jeg ikke på stikker en av dem av med den. Vinja satt ved siden av meg på armlenet til stolen å fulgte nøye med, og lurte nok på om hun skulle klare å stjele den fra meg. Da jeg la den fra meg på bordet så hun sitt snitt å snuppet den, og hun lekte vilt med den på gulvet lenge inntil Ronja kom å tok den :o))

Da jeg tok fram neglelakken å begynte å pynte på neglene, ja da forsvant kattene... De liker ikke lukten av den, og skyr hendene mine resten av dagen ettersom det lukter ny lakk av dem resten av dagen. Ronja hoppet opp i fanget mitt i sta, men da jeg forsøkte å stryke henne over pelsen satte hun nesen i været å så forsvant hun.

#velvære #pleie #negler #forandring #farger #essie #katter #lek #morro #blogg

På tur med kamera

 • 06.02.2017, 14:58

På morningen sa jeg at jeg hadde tenkt å gå meg en tur, og ta med meg speilrefleksen for å ta noen bilder. Jeg var veldig stiv i kroppen i dag, men jeg bestemte meg allikevel for å ta turen. Jeg ble ikke noe mykere i kroppen av turen, men det var godt å komme ut å få luftet seg.

Jeg tok mange bilder på min times lange tur, men jeg ble egentlig ikke fornøyd med noen av dem... Vet ikke om jeg hadde forventet meg firakuløse bilder før jeg gikk ut, men det er nå i allefall ikke det jeg føler jeg kom hjem med. Du får bedømme selv!!

Ingen av bildene har blitt redigert på noen måte, så slik du ser dem er slik de ble tatt!


(gårdsplassen og de nederste blokkene i borettslaget hvor jeg bor selv)
(Oppsal kirke, sett fra siden. Den ligger rett ovenfor blokken jeg bor i)

#vinter #vinterbilder #fotografering #oppsal #borettslag #utpåtur #misfornøyd #februar #mandag #blogg

Fra Øst mot Vest

 • 06.02.2017, 13:24

Oslo er vel egentlig ikke en stor by når det kommer til et stykke... Jo da, det bor mange mennesker her og det skyter i været nye boligblokker til stadighet, men i arial er det jo ikke så stort. Man har god utsikt fra Øst hvor jeg bort til Vest hvor man har Holmenkollen og Frognerseteren.

Da jeg snek meg rundt med fotoapparatet tidligere i dag sto jeg i utkanten av borettslaget å tok noen bilder. Fra der jeg sto var Holmekollbakken godt synlig, og når jeg zoomet den inn (Tamron linse: 18 - 270 mm) ser man bakken godt. Med en enda kraftigere zoom kunne jeg nesten se hopprennet herfra, hihi :o))#fotografering #øst #vest #zoom #tamron #linse #holmenkollen #holmenkossbakken #utpåtur #utpåturaldrisur #vinter #februar #mandag #blogg
 

☕ God morgen 🍳

 • 06.02.2017, 08:00

Stikker bare innom en kort tur for å ønske alle en fin dag.

Selv er jeg fortsatt 50% sykemeldt så jeg skal ikke på jobb i dag, og hva jeg skal gjøre i dag vet jeg enda ikke. Jeg børstet jo støv av speilrefleksen i går, og tenkte da at jeg skulle ta meg en tur ut for å ta noen bilder. Om jeg gjør det vet jeg enda ikke, men jeg tenker nok at det blir en tur ut for å få litt luft uansett.Hva skal du gjøre i dag, jobb eller noe annet spennende?

#morgen #mandag #februar #utpåturaldrisur #ute #fotografering #foto #hobby #sykemeldt #blogg

Back to the 80's

 • 05.02.2017, 21:49

En av mine favoritter på 80 tallet var jentegruppa Banarama, og låta Robert De Niro's Waiting.

"

#backtothe80s #banarama #robertdeniroswaiting #musikk #80tallet #favoritter #blogg

Heklet rund duk

 • 05.02.2017, 18:30

For en stund siden fortalte jeg at jeg hadde begynt å gjøre noe små forsøk på hekle litt igjen. Forsøket gikk ut på å lage et par runde duker til et par småbord jeg har på hver sin side av treseteren i stua. De første forsøkene gikk nok ikke så veldig bra, og arbeidene ble rekket opp. Jeg ble til slutt enig med meg selv om at jeg hadde kjøpt for tynt garn, og dro da en tur på Bogerud Tekstil hvor jeg fikk tak i et bomullsgarn som var akkurat den tykkelsen jeg syntes passet.

Deretter satte jeg i gang å lete på nettet etter mønster, et lett et vel og merke, til en rund duk. Ettersom jeg har store, og jeg mener store problemer, med å lese hekleoppskrifter å forstå dem, var jeg avhengig av å finne et som også hadde et bilde. Dette bildet måtte være såpass klart å tydelig at jeg kunne se hvordan jeg skulle gjøre det. Var ikke så enkelt det, men til slutt fant jeg et hos Drops som så ganske lovende ut.Frustrasjonen sto i taket, og jeg fant fram mange av de glosene jeg vanligvis aldri pleier å si når jeg er sammen med andre. Jeg leste og heklet, gjorde feil og rakk opp igjen, startet om igjen med samme resultat. Til slutt kopierte jeg bilde av duken over i et Word dokument å forstørret det, for så å printe det ut. Da forsto jeg med en gang hva den skrevne teksten betydde.

Sakte men sikkert vokste arbeidet, og det ble etterhvert til en duk. Skal jeg være helt ærlig så er jeg ganske stolt av det ferdige resultatet, selv om det er noen feil men de kan jeg leve med. Neste duk gikk som en drøm, og jeg unngikk de feilene jeg gjorde på den første. Nå skal jeg bare få presset dem, så skal jeg legge de på :o))

For noen år siden heklet jeg mye til megselv, til min mor og som gaver , men så begynte armene å streike pluss at jeg blr litt lei av å bare ha heklede duker. Jeg kommer nok til å hekle mer utover, sånn at jeg har å bytte på når temaer skal endres i stua (andre farger på gardiner og puter), men det skal ikke bli noen masseproduksjon.

#hekle #duker #rundduk #håndarbeidet #mønsterproblemer #mønster #feil #blogg

❄ Vinteren er på besøk ☃

 • 05.02.2017, 16:14

Da jeg sto opp utpå formiddagen i dag snødde det store putevar av noen snøfnugg, og jeg hentet fram og børstet støv av speilrefleksen for å ta noen vinterbilder. Jeg prøvde først med mobilen og med det lille Canon kameraet mitt, men ble ikke helt fornøyd med resultatet. Jeg måtte være litt kjapp, for det var ikke så mye strøm igjen på batteriet til speilrefleksen. Det holdt akkurat, og da jeg skulle ta det siste bildet ble det svart!!

Gradestokken viser varmegrader, så vidt, så det spørs vel hvor lenge snøen kommer til å bli liggende. Nå som den endelig er her, så kunne det godt ha blitt noen kuldegrader slik at det ikke smelter og bare blir holke. Det blir noen utfordringer å komme seg ned til t-banen da!!

Jeg tenkte først at jeg skulle gå ut med speilrefleksen for å ta noen bilder, men siden det måtte lades ordentlig opp droppet jeg det. Dessuten så fristet den varme stuen og kaffekoppen mere :o))

#snø #snøvær #snøfnugg #uteliv #inneliv #varmegrader #innekos #kaffe #sløvsøndag #søndag #blogg #februar

Jeg trengte en pause

 • 05.02.2017, 14:47

Noen ganger har jeg det sånn at jeg bare må koble ut, for å samle tankene... Jeg blir helt tom i hode, og det å sette meg ned å blogge blir veldig vanskelig. Dette selv om det har skjedd mye og det egentlig er mye skrive om, men så er det helt håpløst å få det fra hode og ut i fingrene. Den siste tiden har jeg hatt det litt sånn, og både PC'n og nettbrettet har ligget helt i ro. Den eneste gangen jeg har vært i nærheten av dem, er når jeg har tørket litt støv og kattehår av dem.

Ellers så har jo dagene gått med til jobb og trening/behandling, hvor formen går opp og ned som sur melk i en kattunge. På fredagen måtte vi tenke litt nytt med treningen, for jeg hadde fått en betennelse rundt tommel og pekefinger på høyre hånd. Det var en liten utfordring, for veldig mange av øvelsene krever at jeg bruker hender og armer. Det ble trening av ben, mage og rygg noe jeg godt kjente men på en positiv måte :o))Etter at jeg var ferdig med treningen kom bestis Anne å hentet meg, og så dro vi opp til Plantasjen i Skedsmo. Hun trengte å bytte ut noen planter i vinduene sine. Mine planter storkoser i alle rom, så jeg trengte ikke å handle noen ting. Tror det er første gangen jeg ikke hadde med meg noe hjem, men jeg så selvsagt mye jeg hadde lyst på :o)) Anne kjøpte seg 3 forskjellige grønne planter og plastpotter til å plante dem over i.Da vi kom til kassen så jeg at påskemarsipanen var satt fram. Jeg syntes jo det er litt vel tidlig siden påsken ikke er før i april. Jeg kjøpte ingenting, ettersom jeg ikke er så veldig glad i marsipan.

Når vi hadde vært på Plantasjen dro vi til Strømmen Storsenter for å gå litt rundt der, samt å spise en lunch. Vi valgte å gå inn hos Jordbærpikene, hvor de har et stort og delikat utvalg. Siden jeg hadde vondt i hånden valgte jeg en lett omelett med salat, som ikke var så vanskelig å skjære opp. Det eneste som var litt negativt, var at vi måtte vente en god stund på maten. Jo da, det var mange der, men de kunne ha vært litt kjappere allikevel!!I går kom Anne til meg, og da hadde vi i forveien bestemt oss for at vi skulle ta Taco til middag. Jeg hadde det meste av tingene i skapet, så det var bare noe småtteri jeg måtte kjøpe inn. Det er jo både godt og enkelt å lage... 

Ettersom jeg hadde vondt i hånden ble det ikke noe fargelegging eller noe håndarbeide i går. Vi satt i stua og skravlet mens vi så på tv, for svenskene begynte jo med sine delfinaler til MGP og det måtte vi jo få med oss mente vi. Hihi, tror egentlig at vi skravlet oss igjennom det fleste låtene, og endte opp med å ikke få med oss så veldig mye. Helt ærlig så tror jeg ikke at noen av oss brydde seg om det :o))

Det begynte å snø utover kvelden, og innen Anne skulle dra hjem ut i de sene nattetimer hadde det lagt seg en del. Allikevel hadde det ikke vært så ille å kjøre hjem. Det er jo så mildt så veiene er vel for det meste bare.

#tilbake #pause #hvilepause #trening #behandling #plantasjen #planter #strømmenstorsenter #strømmen #jordbærpikene #shoppe #tace #tacokveld #mat #lørdag #snø #snøvær #mgpsverige #mgp

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no