hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Påskedagene går så fort

 • 31.03.2013, 21:26

Kan nesten ikke fatte at det er bare en dag igjen av påskeferien... Dagene har gått så fantastisk fort, men det har vært deilige dager hvor jeg har fått slappet av å ladet batteriene så jeg klager ikke. Dessuten kan man ikke ha altfor mye ferie, for da setter man ikke ordentlig pris på den når den kommer :o))Jeg flyttet ut på balkongen i et par timer med Margit Sandemo boka mi i sta, og det var så deilig å kjenne sola varme opp kroppen min. Jeg var kjempestiv da jeg satte meg ut, men etter å ha blitt varmet opp en stund knaket ikke kroppen like høyt og mye, hehehe!! Boka som foresten heter Skytsånden var spennende å innholdsrik fra første stund... Ikke masse informasjon om personene, nei her var det rett på. Så ble det litt hisorie. Handlingen var lett å komme i gang med, og det var vanskelig å legge boka fra seg for en pause i sta. Burde du lese den, ja helt klart :o))

Med det samme jeg forsvant ut på balkongen i sola, kom pusene diltende etter å slang seg ned de oxo. De storkozte seg der de lå å dormet seg i sola, og tydeligvis syntes at livet var hærlig :o))

Nå sitter jeg her å sløver foran tv'n mens jeg ser på Miss Marple på FOXCRIME, men om ikke så lenge begynner Lewis på NRK å han må jeg nesten ha med meg. Jeg har jo litt sansen for den litt enkle krimmen jeg, hvor jeg slipper å gjemme meg bak en pute for at det er så ekkelt. Derfor benker jeg meg alltid når Lewis eller Morse kommer!! Prøvde en gang å komme meg igjennom en Morse bok, men der gikk jeg helt i stå å måtte gi opp... Det ble litt for mye detaljer for meg, og jeg mista helt tråden i handlingen.
Lese i påsken

 • 31.03.2013, 13:58

Jeg har endelig klart å hente fram leselysten min igjen, og syntes det det er gøy... Det har blitt veldig mye sitting foran PC'n på kveldene i stedet for å lese eller gjøre noe annet fornuftig, men nå er det på tide å parkere PC'n litt innimellom. Helt ærlig så har den blitt et fast inventar i fanget mitt, og man skulle nesten tro at den var en del av meg, hihihihihi!!Jeg leste ut Carrie's Dagbok på fredagen, og boka var i grunnen ganske fin den. Hele tiden mens jeg leste boka så var det fjeset til Sara Jessica Parker i en yngre versjon jeg så for meg, og det var helt umulig for meg å riste tanken ut av hodet. Ikke at det spiller noen rolle... Jeg syntes at High School Carrie var veldig ulik og ukjent den Carrie som er i tv-serien... Nå har jeg ikke lest boka som tv serien er bygd på, så det kan jo godt være at likhetene er mer nærværende der.Rett før påske var jeg innom Narvesen ned i byen, og oppdaget at Margit Sandemo hadde kommet ut med en ny mini bokserie, Kiaras Saga. Denne gangen er det bare 3 bøker i serien, og det er i grunnen ganske passe syntes jeg. Noen ganger sliter jeg litt med å lese meg igjennom en lang serie, og holde interreessen oppegående... Jeg har masse andre bøker å ta av i bokhylla, men jeg er så nysgjerrig på denne nyanskaffelsen at jeg tror at den kommer til å snike i køen, hehehe!!
En fin påskeaften

 • 31.03.2013, 13:18

Endel syntes det var rart når jeg sa at jeg skulle ha ribbe, medisterkaker og pølser med surkål på påskeaften, men her i heimen har jeg vært vant til det fra jeg var barn. Vi hadde alltid igjen ribbe til påskaften, og det var på en måte avsluttningen på vinteren å velkommen til vår og varmere tider :o))

I går var Anne og Kine her til middag, og vi koste oss med ribben og resten av tilbehøret... Svoren ble ikke sprø i går, men ribba ble god den, og maten smakte helt fantastisk. Jeg sprettet øl og tok meg en akkevitt til maten, noe de andre to ikke ville ha da de begge skulle kjøre bil senere på kvelden. Det ble masse mat, nesten litt vel mye så jeg har middag i flere dager fremover. Jeg hadde kjøpt inn gelé som vi kunne ha til dessert, men vi ble altfor mette pluss at vi jo hadde påskeegg, hihihi det blir man aldri for gammel til :o))

Pusene min koste seg storveis oxo, for helt plutselig var det to personer til de kunne gå til for å få koz.... Det var en fryd for meg å se spesielt Vinja hengi seg helt til noen andre enn meg, og være så avslappet å la seg bli klødd og strøket over pelsen. Hun har vært så sky og skeptisk ovenfor andre i lang tid, at hun har holdt seg litt på avstand når jeg har hatt besøk.Lille påskepusen Ronja ligger å passer på påskekurven med sjokoladeegg, og innimellom når hun tror jeg ikke ser henne forsøker hun å stjele et egg... Om hun ville ha forsøkt å spist dem ved jeg ikke, men jeg tar ikke sjangsen. Mest sannsynlig ville hun nok bare ha lekt med det.....!!!

Kroppen er ikke helt med i dag, og det er nok selvforskylt tenker jeg. Det ble litt for mye god mat og snoop i går, i tillegg til at jeg satt oppe å glodde på tv til langt ut i de små timer. Det gjør egentlig ikke så veldig mye for jeg har ikke noen planer for dagen. Jeg kommer nok til å flytte ut på balkongen om ikke så altfor lenge, for nå har sola kommet å begynt å varme opp der ute. Himmelen er igjen knallblå og foreløpig ikke en sky som kan skygge for sola... Det lover bra :o))
Å, så forelsket jeg var

 • 30.03.2013, 14:50

I 1973 da jeg var 13 år kom musical filmen Jesus Christ Superstar, og til min store irritasjon fikk jeg ikke lov til å gå å se den. Husker ikke om det var fordi det var aldersgrensen eller om foreldrene mine sa nei, men jeg fikk i allefall ikke gå på kino. Husker at jeg gråt mine store tårer, men ingenting hjalp dessverre!

Ted Neely som spilte Jesus var så kjekk at ganske mange jenter både ung og gammel var helt fortap i ham... Jeg hadde ganske mange bilder av ham klistret på veggene mine, og satt der å stirra helt forelska å hørte på musikken fra filmen, aaaaaaa, det var tider det :o))Ted Neely anno 1973 som Jesus, sukk!!Ted Neely nå, og helt ærlig så syntes jeg fortsatt mannen er ganske sjarmerende til tross for at det har gått 40 år siden :o))

Hadde på NRK 1 tidligere i dag, og da spilte de endel av musikken fra musicalen, og jeg syntes faktisk at de kunne sende filmen igjen oxo. Personlig så syntes jeg det er en flott film, og tror at den garantert kommer til å klare seg igjennom kritiske øyne enn i dag!
Dette er livet...

 • 29.03.2013, 13:35

Både i går og i dag har jeg sovet til jeg våknet uten noen fortyrrende elementer som vekkeklokke tidlig på morningen, alikevel har jeg våknet ved 8 tiden. Det er helt uvant for meg å våkne så tidlig, men jeg klager ikke for det er ganske deilig. I allefall nå jeg føler meg helt utvilt og våken.

Etter å ha spist frokosten i går satte jeg i gang med å tørke støv å sette fram påskepynten min... Anne kom på besøk mens jeg holdt på, men det var greit for da fikk jeg litt selskap. Da jeg sto opp morningen var det jo tåke over Østensjøvannet, men den forsvant utover formiddagen å da Anne kom hadde sola kommet også. Utover dagen ble det ganske varmt og godt på balkongen så vi tok med oss radion og drikke å satte oss ut. Det var rene sommertemperaturen der ute, og det var bare når vi så ut på snøen, og alle klærne alle andre hadde på seg at vi husket at det bare var begynnelsen på våren.Anne holder litt på med scrapping, og har masse spennende saker å lage ting av... Denne fine påskekurven hadde hun laget til meg, og den passet perfekt til mine innkjøpte påskeegg. Er den ikke fin?Dette påskeegget fikk jeg da jeg var veldig liten, og siden jeg tok så godt vare på det har jeg det enda.. Hadde helt glemt at jeg hadde det, men når påskepynten ble møysommelig pakket ut så dukket det opp. Var veldig spent på om pusene ville la det være i fred siden det har så mye fjær, men de har vært veldig snille å latt det stå. Snuste litt på det med en gang, og så var det ferdig :o))

Da jeg var på Nille på onsdagen var det nesten ikke noe påskepynt igjen, og det lille som var solgte de ut til 50%. Da klarte jeg jo ikke å la være å handle inn litt nytt, men det hadde ikke de sterke påskefargene som jeg ellers bruker. Alikevel passet de godt inn der jeg satte dem.

Disse søte påskeharene kunne jeg ikke la stå igjen i butikken :o))

Disse to søtingene her tror jeg faktisk ikke kommer til å bli pakket bort når påsken er over... De er ikke utpreget påskepynt så derfor skal de få lov til å bli på kaminen, syntes de sitter fint der oppe :o))

Ute har det begynt å blåse litt, og det er litt skyer på himmelen men sola har begynt å varme opp balkongen, og varmgradene stiger oppover gradestokken så det blir nok ikke så lenge før jeg flytter ut dit med boka mi en stund. Må passe på å sitte ute så lenge vi har dette fine været, for helt plutselig er det borte igjen. Nå sier jo værmeldingen at det skal bli litt dårlig et par dager, og så blir det bare finværet til langt ut i neste ute. Vi får se om det stemmer, håper det :o))

Ha en fin laaaaaaangfredag, blogges :o))
Aaaaa, påsken er her

 • 28.03.2013, 10:37

Hvor deilig var det ikke å våkne av segselv allerede klokken 8 i dag, og atpåtil føle seg utvilt... Det hører ikke med til vanlighetene her i gården, men på den aller første fridagen i påsken gjorde jeg altså det. Jeg var ganske sliten i både hode og kroppen i går kveld, enda jeg hadde utsatt støvtørking og gulvsvaks, så jeg hadde trodd at jeg kom til å sove til langt ut på dagen. Heldigvis så skjedde ikke det, batteriene ble tydligvis ladet i løpet av natten så jeg har mer enn nok energi til å sveive litt rundt med støvkluten nå...I ukedagene blir det ikke tid til å sette seg ned ved kjøkkenbordet for å spise frokost, men det tar jeg meg god tid til når jeg har fri... I dag ble det deilige bløtkokte egg til frokost, og nå sitter jeg å nyter formiddagen med en varm kopp kaffe, og tenker på at det skal bli deilig når alt støvet er borte, Med to aktive røytende pusetasser så er både støv og kattehår raskt tilbake igjen, å da er det påan igjen, hehehe1

Foreløpig er vel ikke været noe å skryte av, men jeg syntes at det er antydning til lysning enkelte steder.... Da jeg sto opp var det tjukk tåke over Østensjøvannet, men den har nå forsvunnet igjen. Håper at det blir litt sol i dag oxo, sånn at jeg kan få satt meg litt ut...

Vinja var akkurat innom kjøkkenbordet å gikk foran nesen på meg for å få litt oppmerksonhet, og da jeg fortsatt å skrive på PC'n mjauet hun høyt å så anklagende på meg før hun forsvant. Nå er hun tilbake igjen, og går rundt meg å nesten piper. Hun var ikke så mjauete før, men det siste året har hun blitt det. Nå gadd hun ikke mere og hoppet opp kjøkkenbenken, videre opp på kjøkkendøra og rusla over på kjøleskapet som står bak. Så bort på på fryseren ved siden av hvor hun har lagt seg under kaktusen min, lille raringen!

Kaffekoppen er tom, og ber om å bli fylt opp en gang til.... Så blir det valsetakt rundt i stua med støvkluken, blogges :o))Siste arbeidsdag før påske

 • 27.03.2013, 10:07

Så var dagen kommet, siste arbeidsdag før påskeferien, og det er virkelig deilig å tenke på at jeg nå skal ha hele 5 dager fri :o)) Jeg skal definitivt koze meg å slappe av og bare nyte fridagene mine, for nå er jeg så klar for late dager med en bok eller god musikk i solen :o))Siden jeg skal handle inn til påsken etter jobb i dag, tok jeg bilen på jobben.... Det var så lite trafikk at jeg brukte bare 10 minutter ned, og da gjorde det ikke så mye at jeg sov litt lenger enn jeg egentlig skulle, hehehe!! Mange hadde nok sin siste arbeidsdag i går, og dro avgårde på påskeferie da, så jeg regner med at det blir like lite trafikk hjem i dag oxo....., håper!!Etter at jeg har vært å handlet har jeg tenkt å svinge rundt med skurebøtta i noen timer, sånn at heimen er fri for støv og kattehår. Så vettu skal jeg dukke ned i eskene med påskepynt å sette frem noen kyllinger og harer for første gang på flere år. Måtte gi opp å sette frem fluffy kyllinger når kattene var små, for de stakk av gårde med dem og ødela dem. Nå som de har blitt litt eldre så er ikke det like spennende. Litt snusing blir det nok sikkert alikevel, hehehehe!Det er ingenting å si på været i dag heller, for himmelen er blå og solen skinner... Til dere som drar på påskeferie i dag, kjør forsiktig sånn at dere kan nyte påsken sammen med familie eller venner :o))


Dårlig dag på jobben

 • 26.03.2013, 23:14

Jeg kan i grunnen forstå at bussjåførene kan bli både irritert og sinte når de dagen lang utsettes for hauger med mennesker som oppfører seg som en saueflokk. Hadde det vært meg så hadde nok min tålmodighet fått seg en knekk, og mitt hissige temperament ville ikke vært så lett å holde i sjakk.

På veg hjem i dag hoppet jeg av t-banen på Helsfyr for å ta bussen videre opp til toppen, for å slippe alle bakkene. Jeg hadde håpet at det ville være mindre folk med bussen siden det var påske, men det sto et hav av mennesker der da jeg kom + 3 barnevogner. Det ble totalt kaos da vognene skulle inn midt i bussen, og alle vi andre var nødt til å gå inn foran hos bussjåføren. Siden det ikke gikk å komme forbi barnevognene ble det ganske fort fult å bussjåføren ropte ut at alle måtte trekke innover, men det var jo ikke så enkelt for vi kom ikke av flekken.


Jeg sto helt i mine egne tanker og kloret meg fast for ikke å ramle overende siden sjåføren kjørte så fort, og derfor la jeg ikke merke til at vi hadde stoppet å ble stående. Plutselig hørte jeg høye stemer foran meg, og der var sjåføren. Han var tydeligvis irritert, og snakket med høy stemme til de tre med barnevognene å sa at de ikke kunne stå sånn for de sperret utgangen. Det var ikke enkelt for dem å flytte seg, for noen hadde plassert sine to store kofferter inntil kanten, noe den ene damen forsøkte å fortelle han. Til å begynne med ville han ikke høre på hva hun eller noen andre sa, men så flyttet han blikket å så koffertene. Den ene hadde veltet å lå utover å tok opp masse plass, hvorpå sjåføren begynte å rive å røske i den for å få den opp i stående posisjon. Den var tydeligvis veldig tung for han måtte rive og slite i den, og det hele endte opp med at han reiv av hanken... Den som eide dem så tydeligvis ikke det, eller så turte de ikke å si noe til ham.

Etter å ha flyttet på koffertene begynte sjåføren å dirigere barnevognene sånn at det ble bedre plass, og da så jeg midt snitt til å snike meg forbi og fikk slengt baken ned på et ledig sete. Dermed slapp jeg å stå der å klore meg fast resten av veien til mitt stoppested. Jeg er jo egentlig ikke så glad i å ta offentlig transportmidler, men noen ganger har det sine plussider, hehehe!!

I morgen derimot for t-bane og buss være meg foruten, for da har jeg tenkt til å ta bilen... Jeg skal innom butikken på veg hjem for å handle inn til påske, og da er det praktisk å ha bilen så slipper jeg å bære meg halvt ihjel... Nestenblondina er nå trøtt og sliten så det er på tide å komme seg under dyna i noen timer tror jeg, natta!!En tur i byen

 • 26.03.2013, 19:26

Siden været var så bra i dag ble det en lang spasertur i luncpausen, kanskje litt lengre enn den burde ha vært. Bena mine førte meg mor Grünerløkka hvor jeg ikke har vært på veldig mange år. Livet ute i gatene har definitivt begynt igjen, for folk satte ute på fortauet med kaffekoppene sine å kozte seg i sola. Hadde det ikke vært for at jeg ikke hadde så god tid skulle jeg jammen ha satt meg ned selv.

Jeg stakk innom Maritabutikken å kikket litt, og de hadde veldig mye spennende der... Fant en fin ildfast form der som jeg har en mindre str av her hjemme, men den var tung å jeg orket ikke å dra rundt på den på spaserturen min. Jeg får ta sjangsen på at den er der over påske, for da kommer jeg til å kjøpe den. De hadde oxo et flott kaffeservice til en vettu pris som jeg oxo kunne ha tenkt meg, men den må jeg kanskje tenke litt på om jeg skal kjøpe!

Akerselva er ikke helt hva den engang var for tiden... De driver å graver å ordner, og det sies at det skal bli fine stier å gå på men når det blir ferdig er ikke godt å si. De har holdt på i evigheter med dette, og jeg håper at vi snart skal se fruktene av alt arbeidet. 

Jeg har som sagt ikke vært oppe på Grünerløkka på evigheter, og jeg klarte jo selvfølgelig å gå meg helt bort. Det var derfor spaserturen ble lengre enn jeg hadde planlagt... Jeg gikk litt hit og litt dit, og plutselig endte jeg opp litt nedenfor Mathallen, og da viste jeg jo hvor jeg var henne. Det er var artig å komme seg ut å se noe annet enn det vanlige området jeg pleier å gå rundt i lunchen!

På veg tilbake fant jeg disse flotte veggkunstverkene... Jeg har ikke peilig på hva det heter der de var, men jeg tror det var noe kunstnergreier der nede. Når jeg skal bort til Mathallen nest gang skal jeg gå forbi der å kikke litt nermere for å se hva som er i bygningene.

Jeg hadde ikke spist noe serlig i dag, så jeg stakk innom å kjøpte meg en börek med feta og spinat. Kanskje ikke det sunneste jeg kunne kjøpe meg, men det var i allefall godt :o))

Merker at det begynner å bli vår ute, for det stinker dritt overalt... Flere ganger i dag trodde jeg faktisk at jeg hadde trått i hundebæsj, men det var lukten av råttent gress tror jeg som hadde kommet fra dvalen under is og snø. Stinket skikkelig, men det er et tegn på at det går mot varmere og lunere tider :o))
Det var like før

 • 26.03.2013, 09:35

Når klokka ringte til morran i dag var kroppen helt gåen, og det var bare med verdens største viljekraft at jeg klart å komme meg opp å inn i dusjen. Jeg hadde lovet å være på jobb til 8, siden en kollega skulle komme først kl 08:30 og den andre hadde en avtale på morningen. Når jeg først kom meg opp gikk det ganske fort unna, selv om jeg var trøtt og sløv. I det jeg hadde fått på meg yttertøyet å var på veg ut av døra, hørte jeg en av pusene brekke seg inne i stua. Det var Ronja som spydde på gulvteppet, og da var det ikke noe annet å gjøre enn å ta av seg igjen å begynne å vaske.

Heldigvis så var det lett å få opp og vaske, så jeg ble ikke så veldig forsinket.... Fristelsen til å gå bort i garasjen var stor og tanken veldig behagelig, og det var like før jeg gjorde det... Så besinnet jeg meg og labbet ned til t-banestasjonen, hvor jeg faktisk greide å nå banen etter den jeg skulle ha tatt. Siden det er påske og mye mindre folk fikk jeg sitte i dag oxo, noe som ellers ikke hører med til vanligheten. Jeg var på jobb 08:15 så med tanke på at jeg hadde vasket på morningen var vel ikke det så ille.

Det strålende været vi har hatt noen dager nå ser ut til å fortsette i dag oxo. Solen skinner allerede fra en blå himmel, noe som innbyr til å ta seg en tur ut i lunchen i dag... Nå må denne damen sette inn turbogiret så jeg blir ferdig med det jeg skal i dag!

Ha en fortreffelig dag, blogges :o))


Carries dagbok

 • 24.03.2013, 20:43

Endelig er leselysten kommet tilbake igjen :o)) Før jeg flyttet ut på balkongen forsøkte jeg å finne en bok jeg kunne begynne å lese, og det var ganske mange å velge mellom. Til slutt endte jeg opp med å med Candace Bushnell's bok Carries dagbok, som handler om livet til Carrie Bradshaw før hun flyttet til storbyen og traff de andre jentene i Sex og Singelliv. Boka begynner med første skoledag i det siste året på High School, og den er ganske lettlest noe som var til stor hjelp for meg som ikke ar åpnet en bok på flere måneder. Jeg har ikke kommet så veldig langt enda, og har så vidt begynt å bli kjent med personene. Så langt virker boka veldig ok, og jeg håper den fortsetter sånn hele veien igjennom oxo :o))

Det har vært virkelig varmt å godt å sitte på balkongen i dag, og jeg måtte til slutt senke markisa for ikke å brenne helt opp... Jeg var en liten tur innom og kikket meg i speilet å da så jeg ut som jeg hadde sovna foran en god gammeldags høyfjellssol, hehehe!! Nå satt jeg jo bak glass, så det var absolutt ingen fare for å bli solbrent :o))Pusene surra rundt meg en stund, men til slutt roet de seg ned å la seg til å slappe av... Vinja fant plassen sin i den andre stolen, og der rulla hun seg sammen til en ball å sovna. Ronja har sin faste plass oppe på klatrestativet, og der strakte hun seg ut å syntes tydligvis at livet var hærlig. Når det var på tide å lage seg middag diltet Vinja med meg inn for å få sin mat, men Ronja gjorde ingen mine til å røre på seg. Hun hoppet først ned å gikk for å spise når Vinja og jeg var ferdig med våres mat. Så gikk hun ut å la seg igjen, og der ble hun helt til kl 19:30... Da hadde jeg dratt døra inntil så det bare var en liten sprekk igjen som hun kunne komme inn igjennom. Det ble ganske kjølig så snart sola forsvant bak åsen, og da var det ikke noe godt å ha døra oppe lenger.

Jeg var en tur på loftet å hentet ned påskepynten min, men jeg har ikke satt den fram enda... Jeg har ikke fått gjort rent enda, noe jeg skal ta på mandag og tirsdag tenker jeg. Skulderen min er ikke helt venner med meg enda, så jeg må være forsiktig med å irritere den altfor mye.

Nå skal jeg få med meg slutten av Hele Norge baker, spennende å se hvordan det går med flatbrødene og knekkebrødene og hvem som må reise hjem, blogges!!
Knalldag

 • 24.03.2013, 15:08

For et hærlig vær vi har i dag, sola skinner fra en skyfrihimmel å ute på balkongen er nå gradene nesten +30C... Jeg har satt meg ut og sluker til meg alle solstrålene jeg kan få tak i, og kjenner hvor godt det gjør den ekstremt stive kroppen min :o)) I skyggesiden ligger dog kradene på et par minusgrader, men der har jeg ikke tenkt til å oppholde meg så det gjør ingenting!!Både pusene og jeg kozer oss ute i det fine været.... Det å se dem så fornøyde varmer hjertet, og fornøyde er de definitivt for de løper ut og inn å så slenger de seg litt ned i sola å slapper av å nyter dagen. Tenkte jeg skulle finne frem en bok å begynne å lese litt igjen, men vet ikke helt hvem enda. Påsken er jo en tid for krimbøker, men jeg tror det der litt dårlig med det i stabelen min. Jeg får se hva som pirrer min leselyst :o))Vinja Lillepuzdatter av Skånevik må alltid komme bort til meg for å se hva jeg foretar meg, og av å til kommer hun å legger seg bak nakken min som en skinnkrave å maler meg inn i øret... I dag derimot syntes det i grunnen at det holdt at hun bare kom bort å kikke litt, hehehe!

I går var jeg hos Anne og spiste deilig ostegratinerte nachos med bolognese kjøttdeig... Hmmmm, det var kjempegodt og hun hadde brukt 3 poser med bologneseblanding, masse hvitløk. Kjenner nesten at jeg får vann i munnen bare av å tenkte på det. Til dessert disket hun opp med gelé, noe jeg ikke har spist på veldig lenge... Jeg var litt mett, men klarte å finn litt plass på venstre side av mavesekken til den. Kozelig med disse lørdagskveldene hvor vi bare slapper av, skravler å ser litt på tv... Vi har tv på, men jeg tror ikke vi følger så veldig godt med, for vi skravler så fælt at vi ikke får med oss så mye, hehehe!

Neste lørdag, påskeaften, kommer damene til meg å da skal jeg diske opp med svineribbe, julemediser, medisterkaker, surkål mm. Praktiserer jo at jula varer helt til påske vettu, hehehe!! Håper jeg er like heldig med steking av den, som jeg var på juleaften, nam nam :o))

Da var kaffekoppen tom, og det er på tide å fylle den opp å hente meg en bok, blogges :o))

Ha en fortryllende fin søndag!!
Jeg har blitt meg igjen

 • 23.03.2013, 13:29

For litt siden kom jeg hjem fra et 3 timers opphold hos frisørdamen, hvor jeg har fått igjen fasongen på håret mitt å freshet opp fargen... Håret mitt så ut som en piasavakvast, og var så stritt og uvillig at jeg ikke fikk gjort noe med det samme hva jeg prøvde på.Gammelt bilde, men akkurat sånn ser jeg ut så jeg gadd ikke å ta noe nyt bilde, hehehe!! Føler nå at jeg har blitt megselv igjen, etter å ha sett ut som ei utvaska skurefille i flere uker. Deilig å freshe seg opp litt :o))

Det er merkelig med meg, uansett hvor god tid jeg har i utgangspunktet når jeg skal noen steder.... Ja, så får jeg alikevel dårlig tid å ender opp med å komme for sent eller akkurat. I dag var intet unntak, og jeg kom halsende inn til frisørdamen et minutt på 9. Det verste er at jeg sto opp i kjempegod tid, så det var ingen grunn til å bli så forsinket...., men jeg ble det nå alikevel!!Vinja ligger ved siden av meg, sånn halvt i fanget og halvt oppe på pc'n... Hun ligger å småprater litt for segselv, men vil ikke bli klødd og kozt med da blir hun litt småirritert på mammen sin. Vil hun ha koz så stanger hun til meg, og da får jeg lov til å koze å stryke henne en liten stund. Jeg må følge med for plutselig har hun fått nok, og da gjør hun det helt klart at nok er nok, hehehe!!Ute er det skikkelig knallvær, og det ser veldig varmt å godt ut men det er det ikke... Det er derimot skikkelig surt og kaldt, og man knepper definitivt jakken godt igjen når man kommer ut. Så lenge man er i sola virker det ikke så altfor ille, men i skyggen er det ikke så godt. Mest for at det blåser en kjølig vind rundt hushjørnene, og den har lært seg å komme på innsiden av klærne så man fryser. Tingen er å kle seg godt i dag, og ikke tro at våren er her!!

Kikket litt på yr.no for å se hvordan påskeværet kom til å bli, og det var jo bare sol og atter sol å se hele veien... Det kan jo ikke bli bedre, og denne damen skal nå i allefall passe på å nyte det fine været til det fulle. Om det blir balkongtilværelse eller ute i det fri for vi nå se på, tenker det blir litt av hvert jeg :o))

Når sola får varmet opp balkongen min litt til, skal jeg ta med meg kaffekoppen min å sette meg ut en liten tur å nyte....., blogges!!
Jeg går og går :o))

 • 21.03.2013, 22:27

For en knalldag det ble i dag med det fine været da gitt... Sola kom tittende ganske tidlig, og fant ut at det var så trivelig der oppe på himmelen at den bestemte seg for å ikke dra frem noen skyer å gjemme seg bak. Litt kjølig var det nok til morran, men etter som sola fikk tak så krabbet varmegradene oppover så det ble ganske levelig ute. 

I lunchen måtte jeg bare komme meg ut en tur for å lufte meg litt, og siden jeg er på jakt etter en løkhakker stakk jeg ned på Oslo City for å se om jeg kunne finne den. Det gjorde jeg jo selvfølgelig ikke, så da ble det stedet en fin tur ut. Utenfor Kiwi butikken i Storgata sto det både sjukebil og politibiler, og selv om jeg var grensløst nysgjerrig så gikk jeg ikke bort for å se. Plutselig hørte jeg rop og høye stemmer, og da så jeg ambulansefolkene trengte hjelp til å få en mann inn i sykebilen. Han slo seg helt vrang, og plutselig skvatt det fram 5 politimenn som overmannet mannen som da roet seg raskt ned.

Vi har hatt mer enn nok å gjøre i dag, og før jeg viste orde av det var dagen over.... Jeg kjente godt på skulderen at jeg hadde sittet å tastet på PC'n mesteparten av dagen, den var grisevond å ikke noe serlig fornøyd i det hele tatt. Derfor har jeg ikke tenkt å sitte så lenge nå, for det kommer en like hektisk dag i morgen oxo.Jeg fortsatte med å ta t-banen i dag oxo, og i dag var det ikke like festlig for det var så mange mennesker at jeg sleit litt med å stå der hele veien ned. Klarte til slutt å konsentrere meg om noe annet enn å tenke på alle menneskene å at vi sto trangt, og klarte å komme meg ned til Jernbanetorget uten å tørne.

På veg hjem gikk jeg helt bakerst å der var det ikke så mange så det gikk ganske greit.... Jeg bestemte meg for å gå av på Skøyenåsen for da fikk jeg ordentlig trim på turen hjem, for når man bor på toppen av alle bakkene får man rikelig anledning til å få i gang hjertepunmpa hvis man går på litt. Jeg gjorde akkurat det, og gikk meg ganske god å varm. Det venstre benet mitt er blitt veldig svakt etter at jeg ødela kneet mitt i fjor høst, og det kunne jeg godt merke når jeg satte i gang bestigningen av alle bakkene. Det var frustrerende at det venstre benet ikke orket like mye som det andre, men jeg regner med at det kommer seg etter hvert. Problemet er bare det at jeg er så innmari utålmodig!!

Det er så deilig å vite at det er fredag igjen i morgen... Skal bli deilig med et par dager fri nå kjenner jeg, og dessuten så har jeg time hos frisørdamen på lørdag for klipp, farging og striping av håret. Jeg syntes ikke jeg ser ut i det hele tatt nå om dagen, så det skal bli deilig å få fixa på det igjen :o))
Truse til besvær

 • 20.03.2013, 20:42

Når man som meg er brei over baken som ei låvedør, er det viktig å ha truser som sitter godt men de må oxo ta seg bra ut. For en stund siden kjøpte jeg en del nye truser hos Kapp Ahl, og deribland to shockrosa og en knallgul i et virkelig mykt og deilig matriale. De var utrolig deilig å ha på seg med en gang, men så vettu begynte morroa... Når jeg beveget meg eller bøyde meg begynte trusene å vise sitt rette jeg. Sakte men sikkert krøyp kantene bak over rumpeballene og samlet seg midt i sprekken, og for de som bare bruker string er ikke dette noe stort problem. Så er det meg da, jeg liker ikke når mine relativt store rumpeballer får lov til å slenge fritt å klaske mot hverandre. Ikke er det pent og ikke er det behagelig. Nei, her må det truser til som holder orden på de edle bakdeler sånn at de ikke får bevege seg altfor fritt.... Kommer jeg til å bruke disse nyervervede trusene igjen? Det er et stort NEI!!!


 

Endelig....

 • 20.03.2013, 20:02

Jeg vet at jeg har sagt det igjen og igjen at jeg skulle begynne å ta t-banen igjen, men det har blitt bare med tanken og praten. På kvelden har jeg bestemt at neste dag skal jeg gjøre det, men så når dagen kommer blir jeg stresset og føler ubehag bare ved tanken på at jeg ikke har tryggheten fra bilen i nærheten. Hvorfor gjøre et så stort nummer ut av dette spør du, men det har seg sånn at jeg regelrett HATER å ta banen. Jeg føler meg innestengt og stresset å hjertet hamrer med en gang jeg går inn igjennom dørene...

For et par år siden var jeg ganske flink å klarte å takle det til en viss grad, og tok banen hver eneste dag... Så kom 22. juli å da ble det helt bråstopp, og jeg har omtrent ikke satt mine ben på et offentlig transportmiddel. De få gangene jeg har gjort det, sitter jeg der med masse syke tanker i hode om hva som kommer til å skje... Det er til å bli gal av disse ville tankene!!!!For noen uker siden var jeg innom Narvesen på Oppsal for å undersøke om jeg fortsatt kunne bruke reisekortet mitt med gammel saldo, og mannen påsto at det var bare å aktivisere det så var alt i sin skjønneste orden. Hvor feil var vel ikke det! Da jeg dro kortet over leseren fikk jeg beskjed om at det ikke var en krone på det, noe som er helt feil men jeg hadde ikke noe annet valg enn å fylle på 630,- nye kroner.

Siden jeg skjelden er ute lenga av gangen hadde jeg jo ikke kledd meg for noen utetilværelse, og da jeg ble stående et kvarter å vente på banen ble jeg ganske kald og frossen. Jeg hadde feilberegnet litt på tiden, og ble ganske snurt når banen gikk rett foran nesen på meg. Den feilen skal jeg definitivt ikke gjøre i morgen nei!!

På veg hjem hadde jeg egentlig tenkt å hoppe av banen på Helsfyr, for så å ta bussen som stopper helt på toppen... Så hadde det seg sånn at min bane kom først å da endte jeg opp med å bli med den til Oppsal, for å handle inn til middagen. Det ble kylling korma med ris, og det smakte veldig godt :o))

Har det gått greit å ta banen i dag? Til en viss grad så har det vel gjort det, men jeg sleit litt på veg til jobb da jeg var innestengt i blikkboksen fra Helsfyr og helt til Tøyen uten at vi stoppet. Prøvde å tenke på alt positivt jeg kunne hente fram, og det fungerte... I morgen er det påan igjen!
Feriedag :o))

 • 18.03.2013, 21:26

Så deilig det var å våkne av megselv på en mandag uten alarm, og vite at jeg ikke måtte stå opp.... Første gang jeg våknet var kl 06:30, men jeg syntes det var litt vel tidlig å stå opp så jeg la meg til å sove igjen med en gang. Sov et par timer til kl 08:30, men da var jeg helt utsovet så jeg spratt opp å laget meg frokost og satt meg ved kjøkkenbordet med avisen. Der brukte jeg kjempelang tid og bare satt å kozte meg mens jeg hørte på Nitimen :o))

Det var jo meningen at jeg skulle stå for matlavineng på lørdag, men da var jo ikke formen så god. Når Anne og Kine var innom med kattesand i går sa jeg at de kunne heller stikke innom i dag, hvis det passet. Anne sa at hun godt kunne det. Jeg hadde nemlig kjøpt inn masse forskjellig salat som jeg skulle servere til kyllingfilé, og salaten ville jo ikke holde seg i mange dagene. Anne ringte meg på formiddagen for å høre når hun kunne komme, og siden jeg ikke skulle noe spes. sa jeg at hun kunne komme akkuraat når det passet for henne.

Hun kom akkurat i det jeg var på veg ut døra med søppel og papiravfall, og da hadde jeg tatt med meg kamera for å ta meg en aldri så liten spasertur innen hun kom. Tenkte først å droppe spaserturen, men så endte vi opp med å ta en liten tur igjennom skogen og opp tilbake på grusveien mot kirken. Når jeg satt inne virket det som om det var veldig varmt ute, men det var det i allefall ikke. Jeg hadde jo bare hoppet barbent opp i vinterstøvlene mine, og ikke tatt noen jakke under så det ble en kjølig liten tur, brrrr!!

I høst kappet vaktmesteren ned noen dårlige trær, og stubber å stammer er lagt henholdsvis ved garasjen og ved enden av lekeplassen. Vet ikke om han har tenkt til å bruke det til noe eller om det skal ligge der å råtne. Håper ikke det. Stubbene går det jo ann å lage noe på lekeplassen som ungene kan hoppe på eller kanskje noe å sitte på!Oppe på kirkeveien pleier det vanligvis å være strødd med hundemøkk som eierne ikke plukker opp etter den firbeinte, men etter siste snøfall er de godt gjemt under snøen. Godt er det, for det er altså så ulekkert å se på all møkka. Grusveien som mange kaller for Kirkeveien fordi den går mot og forbi kirken, mens andre kaller den for bikjedrittveien, hehehe!Når man kommer ned over veien fra kirken så kan vi se Holmenkollen oppe i åsen bak trærne til høyre i bildet... Når jeg står i vegkrysset ser jeg godt Holmekollbakken lyse oppe i lia :o))

Det smakte kjempegodt med kylling og salat til middag... Jeg hadde jo rasket med meg en haug med salat som jeg aldri hadde forsøkt før, og noen hadde jeg ikke hørt om en gang men det smakte. Da jeg ikke viste om vi skulle bare være to eller tre så jeg kjøpte mer enn nok salat til å holde til flere middager. I tillegg hadde jeg kjøpt en Tobleronekake oxo, og den tok vi til dessert når middagen hadde fått godgjort seg en stund i magen. Den var god, men veldig søt så det var en type kake man ikke spiser altfor mye av :o))

Jeg syntes jeg har hatt en deilig og avslappende feriedag, og stokost meg hele dagen... I morgen er det jobb igjen, men så er det bare 4 dager til neste helg... Så er det to dager fri før 2,5 dag på jobb før påskeferien begynner... Gleder meg allerede nå kjenner jeg :o))

Nå skal jeg lene meg godt tilbake å se resten av 71 grader nord!!
God venninne...

 • 17.03.2013, 16:11

Heldige meg har en kjemgod venninne i Anne, som var så snill å kjøpe med masse kattesand til meg når hun var i Sverige i dag.... Siden jeg ikke orket å dra spurte hun meg om det var noe hun kunne kjøpe med, og jeg var jo kjempeglad for at hun kunne ta med sand for meg.Nå er det nok kattesand til flere uker framover, og det er så deilig å ha det i huset.... Anne fortalte at det var tilbud på posene nå, og dermed så koster det meg 300,- norske kronasjer for 6 poser med sand, og det er jammen ikke dårlig :o))Tidligere i dag ble det full slosskamp i heimen gitt.... Jeg fant nemlig "julegavene" til pusene når jeg ryddet litt i skapet i sta, og da de fikk dem tok Ronja å sopa til seg begge to. Hun lå på gulvet med begge to godt innunder labbene, og de likte søsteren dårlig. Vinja ble fly forbanna på henne, og kastet seg over henne så pelsdottene føyk rundt. Det gikk så ille for seg at en av dem skrik høyt, men jeg vet ikke hvem. Jeg trodde et øyeblikk at jeg måtte gå i mellom, men like plutselig som de røyk i tottene på hverandre var de venner igjen!! De fargerike musene/rottene er populære, for de har lekt med dem i hele dag etter at de fikk dem. Ronja dro med seg en opp i sofaen når hun skulle ta seg en lur :o))
Med glede, å nei da...!!

 • 17.03.2013, 15:42

Bunken med regninger hadde igjen nådd toppen, og bankkontoen var fylt opp så da var det bare å sette seg ned å betale dem... En av dem derimot var større enn de fleste andre, og det var definitivt ikke med stor glede jeg betalte den. Jeg hadde ikke noe valg, for skal jeg ha bil slipper jeg ikke unna den årlige avgiften....Jeg er ikke alene om dette pengesluket, nei det gjelder det fleste av oss.... Hva går egentlig disse pengene til? Det kan ikke være til å fixe og reparere gamle å slitte veier, for etter det jeg kan se så er de like hullete hvert eneste år. Ser bare småveiene her jeg bor, de er fulle av hull å da snakker jeg ikke om småhull.... Nei, det er store hull som du fort kan kjøre i stykker bilen i, surt!
Dropbox

 • 17.03.2013, 12:30

Da jeg fikk meg ny telefon i 2012 så jeg at det lå et program som het Dropbox der, men jeg undersøkte det ikke noe videre. Så da jeg fikk nettbrettet mitt for noen uker siden bestemte jeg meg for å undersøke nermere hva dette var for noe. Plutselig åpna det seg en ny verden uten kabler..... Jeg har irritert meg lenge over at jeg må koble telefonen til PC'n for å overføre bilder som jeg skal bruke på bloggen, men nå kan jeg overføre de til Dropbox å åpne dem på pc eller nettbrett.

Jeg kommer nok ikke å lagre alt som er der, men det var veldig kjekt å slipp ned de bildene jeg har tenkt til å bruke når jeg blogger.... Siden jeg bruker to forskjellige PC'er og et nettbrett, så er det irriterende å ikke få tak i bildene som ligger på en av de andre uten å måtte overføre via kabel eller andre måter. 
Bruker du Dropbox, og har du god erfaring med det...?
Slapp, men ellers OK

 • 17.03.2013, 11:46

Etter mitt private Birkebeinerrenn mellom soverommet og badet natt til i går er nå formen på oppadgående. Jeg er fortsatt veldig slapp i kroppen, men i dag har jeg da fått meg frokost i form av et par knekkebrød. Magen romlet veldig, men det regner jeg med var av glede for at det endelig kom noe den kunne arbeide meg, hehehe!!Det var slutt på kaffe i rundellen min, så jeg måtte fylle den opp nå på morran.... Det var jo da jeg oppdaget at nå må jeg bestille opp mer kaffe, for lagret ble tomt det etter at rundellen ble fylt opp. Jeg kjøpte ganske mye første gangen jeg besøkte den nye Nordby matbutikken for en stund siden, men nå er det altså slutt. Huff da, nå så jeg plutselig et sted ikke støvkluten har vært...., men det går det ann å gjøre noe med nå med en gang kanskje, hehehe!!

På snakk om Sverige, så skulle jeg egentlig ha vært med Anne og Kine dit i dag, men det satte omgangsjuken en stopper for. Anne spurte om hun skulle kjøpe med noe for meg, og da ba jeg henne om å kjøpe med kattesand. Det var nemlig en av de tingene jeg hadde planer om å kjøpe i dag. Utover det hadde jeg egentlig ikke noe serlig planer for hva jeg skulle handle, for mat har jeg nok av i fryseren... Hadde nok heller blitt ting jeg hadde sett der å da!!Ute laver nå snøen ned igjen, noe den ikke gjorde da jeg tok bildet, og det er så vidt på minus siden... Jeg har ikke tenkt meg ut i dag, men heller holde meg foran tv-skjermen for å se på sport. Nå er det bare minutter til jentene skal ut på 3-mila opp i Holmenkollen. Marit Bjørgen er syk hørte jeg, men vi har jo flere gode jenter som kan hevde seg så dette blir spennende :o))
Den Lille Arkana

 • 16.03.2013, 14:57

Når kroppen er stiv og støl tar jeg meg som regel en tur ut i lunchpausen.... For å gå og bevege seg gjør underverker, i tillegg til at det er godt å komme ut av huset for å få litt frisk deilig eksosluft, hehehe! Denne uka var intet unntak, og på torsdag vandret bena mine bort mot Youngstorget!Oppe i basarhallen ligger Den Lille Arkana, som er en alternativ butikk som selger stener, krystaller, bøker, musikk, te og andre artikler relatert til forskjellige religioner og trosretninger. Jeg elsker butikken, og stikker noen gang innom for å se om jeg kan finne noe spennende. Liker å lese om forskjellige trosretninger og hvordan de praktiseres. Når man kommer inn i butikken er det som om skuldrene senkes og man føler en indre ro, da hode fylles av behagelig melodiøs musikk :o))

Det ble et par søte engler, som har fått plass oppe på kaminen min.. Da jeg pakket ut hjemme så hadde de sendt med en søt liten glassengel også, den skal få stå på lysfatet mitt :o))De hadde fine termokrus, og siden jeg hadde sett etter et jeg kunne bruke til te, kjøpte jeg dette. De hadde forskjellige motiver, men jeg falt for dette :o))Jeg kjøpte meg to Rosenkvarts, som har fått plass i entreen og inne i stua.

Det står om Rosenkvarts at den skaper Ro, harmoni, balanse, tilgivelse, kjærlighet og rensning. Den lærer oss tilgivelse og gir en dyp følelse av trygghet. Lar deg komme i kontakt med din sårbarhet og sensitivitet, samt å gi større rom for kjærligheten. Rosenkvarts beskytter mot negative energier, og er viktig for terapeuter å ha i rommet. Chakra: Hjerte. Fysisk: Beroligende og hjelper mot snorking. Burde definitivt hatt en Rosenkvarts i heimen når min far levde, for han kunne snorke så veggene ristet :o))

Jeg renset begge to når jeg kom hjem, først i varmt rennende vann for å løse ut energiene den har tatt til seg, så i kaldt vann for å lukke den og til slutt varmt igjen for å aktivisere den. I den siste fasen skal man programmere krystallen til det man ønsker den skal jobbe med :o))
Mitt deilige nye pledd

 • 16.03.2013, 13:47

Nå som jeg sitter her å fryser og kroppen ikke er helt seg selv, kommer det nye pleddet jeg kjøpte hos Åhléns tidligere i uken godt med. Det heter Liv, og er vevd i et myke deilig garn som gjør det behagelig å "stoppa om sig". Det er ikke så tykt, men varmer godt alikevel :o))

(kilde: http://www.ahlens.no/)
Jeg får da trim....

 • 16.03.2013, 13:09

Nå har jeg vært litt borte fra bloggen, noe som skyldes at jeg ble dårlig her i går etter jobb.... På veg hjem begynte jeg å bli kvalm og uggen i magen å det var så vidt jeg klarte å få gjort unna helgehandelen ned på Ultra, men det gikk da. Når jeg kom hjem prøvde jeg å spise litt men fikk i meg veldig lite, så jeg gikk å la meg på senga for å slappe av... Jeg sovna inn å våkna et par timer senere av at jeg bare måtte ut på toa i en fei, og da begynte mitt Birkebeinerløp som holdt på hele natten... Jeg kaster heldigvis ikke opp lenger, men jeg har fortsatt vondt i magen selv om jeg ikke trenger å gjøre noe dobesøk.

Nå har jeg pakket meg godt inn i et par varme pledd i godstolen, og sitter å halvsløver å ser på sporten på tv. Begynte å bli lei av å halvsøve, så jeg fant fram igjen laptoppen som nok har følt seg litt ensom og forlatt i et par dager. Det var på tide å ta den inn i varmen igjen :o))Ronja har inntatt sin nye favorittplass på krakken i entreen, og der ligger hun rett ut å kozer seg... Hun ble litt fornærmet på mammen sin i sta, for jeg måtte frem med saksa igjen for å fjerne noen tover på hofta hennes. De var tydeligvis vonde siden jeg ikke fikk lov å børste dem vekk. Så fort de var klippet vekk var hun kjempehappy, og kozeknurret og stanget til meg mens hun sleiket meg på hånda. Jeg børster henne hver eneste dag, men jeg må nok være mer nøye med å kjenne på underpelsen hennes så hun slipper dette der igjen....

 

Hvem pokker bestilte mer snø? Det var ikke meg i allefall, og jeg er ikke happy :o(( Bildet ble tatt i går da jeg kom hjem fra jobben, og siden det snødde hele kvelden og natten har det kommet mer nå. Før snøen kom var det speilblank is igjennom hele gården, og man måtte virkelig passe seg etter at det hvite teppet la seg sånn at man ikke gikk over enda. Jeg tok et par gymnastiske øvelser på veg inn da bena nesten forsvant under meg, men heldigvis klarte jeg å holde meg på bena :o))

Jeg er jo et kaffemenneske, men nå etter at jeg har vært dårlig så orker jeg ikke kaffe... Nå går det i deilig økologisk te, for det tåler kroppen min å jeg syntes faktisk at det smaker oxo. Prøvde meg med kaffe i sta, men klarte ikke å få ned mer et par små super så det ga jeg opp. Nå skal jeg pakke meg ut av teppene mine og fylle opp koppen...
Hektisk dag.....

 • 13.03.2013, 22:21

Nå i kveld er både kroppen og de små grå ganske slitne etter en skikkelig hektisk dag...... Vi la en plan på jobb xor å komme oss så langt igjennom en av køene våre, og vi gjorde virkelig en bra jobb om jeg skal si drt selv. Det var saker som ikke var plankekjøring, og som tok tid. Det tok virkelig på de små grå, som om ikke så altfor lenge skal få vile til i morgen.

Jeg lkkte godt å jobbe på den måten, at vi konsentrerte oss om de samme tingene.... Det er en fin måte å holde seg ajour på :o))

Hvis det blir mye skrivefeil så er det for at jeg bruker nettbrettet, og da har jeg en tendens til å bomme på bokstavene...... De er mye mer følsomme enn tastene på pc'n, og da sier det seg selv at feilene kommer. Orket ikke å dra fram pc'n nå like før jeg skal legge meg.

I lunchen var jeg bare nødt til å stikke ut en tur for å røre på meg, for kroppen min var ikke i humør i dag. Den var stiv zå det knaket å da var drt godt å komme ut litt. Stakk innom Åhlen en tur for å kikke litt, og jeg gikk ikke ut tomhendt, hehehe..... Jeg kjøpte meg et nytt turkis pledd til 199,- og et dørslag noe jeg ikke hadde fra før og som jeg ønsket meg. Mye enklere å bruke det enn en håndholdt sil....

Roen har senket seg i heimen etter en livlig kveld med to puser som har vært høyt og lavt, og nå har jeg tenkt å ta kvelden...... God natt!
God morgen!

 • 13.03.2013, 07:42

Da jeg sto opp for en stund siden så var himmelen på veg til å bli blå, men da jeg kom ut fra dusjen hadde det begynt å snø lett..... Heldigvis så varte det ikke så lenge, og nå er himmelen på nytt i ferd med å bli blå. Temperaturen holder seg rundt - 8C på morningen, men så lenge det blir varmere utover dagen spiller det ingen rolle.

Om litt skal jeg rase ut døra for å komme meg på jobben..... Håper det ikke er så mye kø nå på morran sånn at det går radig ned til byen, for ja da jeg har ikke helt klart å parkere bilen enda men jeg lever i håpet.....

Håper alle få0r en fin onsdag, ukas midterste dag, blogges ;o))

 
Ettermiddagen som forsvant...

 • 13.03.2013, 00:05

For det var nettopp det den gjorde.... Jeg var ikke hjemme fra jobben før kl 17:45 og da var det bare å sette i gang med å lage litt middag, og i dag ble det en veldig lettvind lappskaus. Kjøttdeig, frossen lappskausblanding, ferdig kjøttkraft, et par ekstra buljongterninger og masse godt krydderier. Den smaker aldri det samme, siden hånden som krydrer ikke har i like mye hver gang, men god blir den nå i allefall.

Jeg skal ikke sutre mye om den vonde skulderen, men den er fortsatt vond. Merket det veldig godt på jobben i dag da jeg forsøkte å ta i mot en dør, det gikk ikke så bra gitt!!

Var veldig sliten i dag når jeg kom hjem, så etter at jeg hadde spist bestemte jeg meg for å ta en liten powernap under dyna. Skulle bare ligge å slappe av en times tid, men det ble mye lenger noe det som regel pleier å gjøre. Jeg trengte det tydligvis, og det var godt å slappe av en stund :o))Når jeg kom hjem i dag var Ronja veldig snakkesalig og kozete... Hun fløy i bena på meg å småprata og ville at jeg skulle koze masse med henne, og til slutt hoppet hun opp på kjøkkebordet å bare kastet seg ned. Det betyr at hun vil at jeg skal finne fram børsten og dra over pelsen hennes. Det er noe av det beste hun vet, å da maaaaler hun høyt å kozeknurrer, hehehe. Etterpå måtte hun sitte litt i kjøkkenvinduet å se på fuglene som fløy utenfor, så husket hun tydeligvis at balkongdøra sto åpen og føyk ut dit hvor hun kunne se bedre.

Den observange vil se kanten på snoopboksen jeg kjøpte i dag til påsken.... Hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe den enda, men plutselig oppdaget jeg at de bare hadde en igjen å da ble jeg litt bekymret, hehehe. Det er bare lakris-snop med salmiakksmak utenpå, hmmm kjempedigg :o))Været i dag har vel ikke vært så aller værst... Sola kom og gikk med jevne mellom, men da jeg var på veg hjem var det knallvær ut og gradene hadde krabbet oppover gradestokken til noen få varmegrader. Fargespillet på himmelen nå i ettermiddag var helt fantastisk, men jeg fikk ikke tatt bilde av det. Kamera mitt trengte å lades, og innen jeg fant mobilen var det ikke så fint lenger! Sikkert mer heldig neste gang :o))

Snart på tide å krabbe tilbake til senga, men først har jeg tenkt til å se på Castle! God Natt!!
En god natt søvn

 • 12.03.2013, 07:46

Yes, Nestenblondina har sovet godt i natt.... Jeg tror at jeg bare var våken en gang i natt, og det hører med til uvanligheten. Skulderen bestemte seg for å være snill, og det er jdg takknemlig for ;o))

Vi skal på kurs i dag oxo i 1,5 time i dag, og det skal bli interressant. Det var ikke noe e-læring i forkant denne gangen. Vi skal på mange måter igjennom noe av det samme som sist bare på et helt annen område. Jeg har jobbet med mye av dette tidligere, og trodde at jeg kunne mye av det. Sånn var det ikke, for mye har skjedd ziden den gangen. 

Oslo er litt gråere i dag enn det var i går, men det ser ut til at det vil klarne opp. Litt kjølig med  - 7C nå på morran, men det blif nok varmere tenker jeg utover dagen. Nå må denne dama sette opp dampen og komme seg avgårde på jobb.

Ha en fin tirsdag, blogges ;o)) 

 
Jeg gjentar megselv

 • 11.03.2013, 23:40

Det er nå i allefall sånn det føles når jeg gang på gang forteller om vonde skuldre og betennelser som gjør dagene til et slit å komme igjennom. I natt lå jeg våken i flere timer for at jeg hadde så vondt i skulderen min. Så fort jeg hadde funnet en god stilling og gled inn i drømmeland klarte jeg å snu på meg å våknet av at det var vondt. Sånn holdt det på helt fram til det nesten var på tide å stå opp, men da vettu sovna jeg inn så hardt at når alarmen gikk av hørte jeg ingenting. Jeg kom først til megselv kl 08:30, og da skulle jeg ha vært på jobben allerede.På jobben i dag fungerte skulderen sånn 40% og hele tiden måtte jeg passe på hvordan jeg satt, hvordan armen vilte på støtten og for all del ikke la armen henge ned når jeg gikk. Selvsagt glemte jeg meg når jeg reiste meg for å gå vekk fra plassen min, og da var det som om 10 kniver ble kjørt inn i skulderen. Det er noe ordentlig pes, og jeg er virkelig dritt lei av å gå rundt å ha vondt hele tiden. All energien i kroppen forsvinner i løpet av dagen å når jeg kommer hjem er jeg så sliten at jeg klarer ikke å holde meg våken. Så ender jeg opp med å sovne i stresslessen, og det er ikke noe bra sted å sove når kroppen er vond fra før.

Akkurat nå er albue og skulder på sitt verste, og vil vel være det en stund.... Så plutselig snur det å det går tilbake til normalen, som er vondt men mer levelig :o))

Er jeg deppa i dag?? Ja da det er jeg.... Stort sett så takler jeg smertene og alt som det medfører ganske bra, men så kommer det perioder hvor jeg syntes at alt er helt håpløst... som nå!!!

Nå har klokka løpt fra meg igjen, og jeg burde jo selvsagt ha gått å lagt meg for lenge siden i stedet for å sitte her å surmule over at jeg har vondt i kroppen. Rart det der at klokka går mye fortere etter at man kommer fra jobb enn mens man er der!! Senga ser så innbydende ut der den står, så nå er det bare håpe på at jeg får sove hele natten igjennom, krysser fingrene. GOD NATT!!Forsovet meg...

 • 11.03.2013, 09:29

Det var ikkd helt sånn jeg ville at denne uka skulle starte, mennår man ligger våken omtrent hele natten med en vond og betent skulder... Ja da er det ikke greit. Vet ikke når jeg sovnet, men det var nå i allefall like før jeg burde ha stått opp.

Været er det nå ingenting å si noe på, for sola skinner fra en blå himmel... Varmt er det ikke med tett på - 10C så det er bare å kle godt på seg nårmanløper ut døra om noen  minutter. Ronja krever litt oppmerksomhet og går forbi foran nesen på meg hele tiden, hehehe.

Da må jeg få på meg yttertøyet å komme meg ut av døra.Ha en strålende mandag, blogges!

 

 

Agatha Christie's Miss Marple

 • 10.03.2013, 22:38

Fra så langt tilbake jeg kan huske har jeg vært fasinert av Agatha Christie's bøker, og jeg har lest dem opptil flere ganger. Hun har skrevet mange forskjellige bøker, men jeg liker best de om Hercule Poirot og Miss Marple. Mange flotte skuespillerinner har portretert Miss Marple opp igjennom årene, og nedenfor følger de jeg har funnet.Gracie Fields i 1956Margareth Rutherford fra 1961 - 1965Dulcie Gray spilte henne i 1977 på teatretAngela Landsbury i 1980Helen Hayes i 1983 og 1985Ita Ever i 1983 i et teaterstykkeJoan Hickson fra 1984 til 1992Geraldine McEwan fra 2004 til 2009June Whitfield fra 1993 til 2001 i hørespill i radionJulia McKenzie fra 2009 til nå.....

Av alle disse flotte damene er det nok Joan Hickson's versjon jeg syntes minner meg mest om den Miss Marple jeg så for meg når jeg leste bøkene. På en god andre plass kommer nok Geraldine McEwan, som på mange måter minner om Joan Hickson. 

Sitter akkurat å ser på Joan Hicson nå, og hun er snart klar til å avsløre hvem som er morderen. Ettersom jeg har lest boka og sett filmen flere ganger så vet jeg hvem det er, men jeg må liksom se det alikevel.
 • Mat
 • Grete Roedes Middelhavskylling

  • 10.03.2013, 14:37  Middelhavskylling:

  600 gr kyllingfilet
      1 ss olje
      1 ts salt
   1/2 ts pepper
      2 ss finhakket oregano eller tørket fra glass

  Stek kyllingfileene i en panne med olje i 3 - 4 minutter på hver side.
  Ha i salt, pepper og oregano og la fileene hvile i 3 - 4 minutter.

  Tomatsaus:

       2 bokser med hakkede tomater, gjerne med krydder
       2 stk løk
       2 fedd med hvitløk 
       2 ss hakket frisk basilikum eller tørket fra glass
       1 ts sukker
       1 ts salt
     1/2 ts pepper 

  Finhakk løk og hvitløk i en kjele med litt olje, til løken er blank.
  Tilsett hermetiske tomater, sukker og basilikum. La alt putre i noen
  minutter. Smak sausen til med salt, sukker og pepper.

  Server kyllingfileene med fullkornspasta og tomatsaus. 
   

  Å, det ble bare bedre...

  • 10.03.2013, 12:38

  I går sutret jeg veldig over at det kom et ekkelt snøvær på formiddagen, men den som venter på noe godt osv. Utpå dagen forsvant snøværet og skyene, og sola tronet så flott oppe på himmelen. Det ble så varmt og godt ute på balkongen at jeg kostet på meg noen minutter derute med en kopp kaffe. Pusene var strålende fornøyd å flytta ut med eneste gang :o))

  De skal få komme ut i dag oxo, men sola har ikke kommet så langt at den har fått varmet opp balkongen enda. Da jeg sto opp ca 09:30 var det - 7C ute, også inne i kroken min, men nå begynner det gradivis å varmes opp. Utetempen er nå på - 3,1 C så dette ser lovende ut. Ronja ville ut for en halvtime siden, men jeg orket ikke å ha døra åpen da pluss at det er et pes å drive å lukke dem begge ut og inn hele tiden. For de vil jo ut når de er inne og inn når de er ute, hehehe!  Siden Ronja ikke fikk det som hun ville hevnet hun seg med å klore på sofaen, men da ble hun raskt tatt i nakkeskinnet å hold nede... Hun skjønte lunta og ga seg med det, heldigvis!!


  (kilde google.no)

  Jeg var hos Anne i går kveld for å spise god mat å se på Melodifestivalen på SVT1... Det var ganske spennende i går for det var mange bra låter som sloss om første plassen, men til slutt var det den hærlige unge Robin Stjernberg som dro hjem seieren. Han kom fra andre sjangsen forrige lørdag, og iflg programlederne var det første gangen det hadde skjedd. Låta hans het You, og jeg syntes den er knallbra. Grattis til Robin :o))

   
  (kilde: google.no)

  Vi spiste Middelhavnkylling til middag i går som ble laget helt fra bunnen av, og det var så godt.... Det som tok tid med retten var å kutte løken og hvitløken, ellers var det en kjapp rett å lage. Vi måtte virkelig smake til tomatsausen og krydre om og om igjen for å få den rette smaken, men til slutt satt den der :o))  Jeg kommer deffinitivt til å lage den retten igjen til meg selv. Til dessert ble det blåbærpai, som kom fra frysedisken, men den var veldig god alikevel.

  Jeg ble så innmari stiv i nakken i går kveld, og klarte å pådra meg en skikkelig hodepine som ikke ville slippe igjen... Tilslutt måtte jeg bare se å komme meg hjem, hvor jeg dukket rett ned i Ibux boksen min. Jeg satt litt oppe for å se på Lewis på DR1 til tabletten begynte å virke, men så var det å krabbe under dyna... Sovna med en eneste gang jeg, og våknet ikke før 09:00 i dag. Nakken er litt stiv i dag oxo, og jeg kjente en antydning til hodepine i sta, men etter å strekt og tøyd nakken litt forsvant den heldigvis.

  Burde vel egentlig å slengt på meg å tatt meg en tur ut, men det er jo så mye sport på tv.... Tror TV'n vinner i dag gitt, men dagen er ennå ung så vi får se hva som skjer :o))

  Ha en fortsatt fin søndag, blogges!!
  Kong Vinter er på besøk

  • 09.03.2013, 11:48

  Etter lite søvn i natt ble jeg vekket grytidlig av at noen kjørte traktoren utenfor for å strø singel på holka.... Det trengtes virkelig, for jeg hadde virkelig store problemer med å komme meg fra garasjen og til inngangsdøra i går, uten å gå over ende. Alikevel var jeg ikke så happy for å bli vekket av det....


  (arkivbilde)

  Når jeg kom til megselv igjen et par timer etterpå hadde det begynt å snø ute, og det gjør det fortsatt... Ikke store snøfiller som det raskt blir mye av, men små søte flinger som fyker omkring å som ikke helt får bestemt seg for hvor de skal gjøre av seg. Helt ærlig, så kunne jeg vært foruten nå... Det hadde endelig begynt å tørke opp i gatene og på fortayene, men nå blir det like gristet igjen :o((

  Det bor eldre mennesker i oppgangen, og noen ganger har de behov av hjelp av hjemmesykepleien å i natt var det sånn. Jeg hadde endelig sovnet da jeg ble vekket av høye stemmer et sted over hode på meg, og da var det noen i etasjene over som ringte etter hjelp. Alt dette skjer over høytaler sånn at ikke bare den som ringer hører det over hele leiligheten..., det gjør vi andre i oppgangen oxo. Jeg kunne ikke høre hva vedkommende som bor her sa, men jeg hørte hva damen som svarte sa.... Så ble det stille og jeg sovnet igjen, men ikke lenge etter ble jeg vekket igjen av det samme!! Jeg aner ikke hva vedkommende trengte hjelp til, men fikk det nok ikke for jeg ble vekket 4 ganger før jeg endelig sovnet å sov helt frem til traktoren vekket meg til morran i dag.

  Selv om jeg blir litt irritert over å bli vekket av disse alarmoppringingene, så syntes jeg det er en fin ordning at eldre som før havnet på sykehjem kan få bo hjemme der de helst vil være. Det er jo gjerne sånn man vil kunne ha det selv, når og hvis den tid kommer. Som den hjemmekjære personen jeg er så ville det vært helt deprimerende å måtte havne på et sykehjem, og ikke få lov til å være hjemme der jeg føler meg vel og trygg. Bare for at man blir gammel og det kanskje ikke er bruk for en mer så skal man ikke automatisk stues bort på et hjem, nei man skal få lov til å være der man føler seg trygg og triver.  Pusene holder på å herjer med det lille klorestativet i entreen, men først har det løpt igjennom heimen etterhverandre.... Jeg forsøkte å slippe de ut litt på morningen, men de syntes det var litt guffen så de ville ikke være der. Mye mer gøy å holde på inne og erte hverandre, noe de er veldig flinke til begge to. Om litt tenker jeg nok at de har fått nok, og da kommer de inn i stua og slenger seg ned på teppet eller i sofan. Da skal det soves en liten stund :o))  Når jeg rota rundt i skapet mitt her om dagen fant jeg et par av remsene til teppet mitt som jeg begynte på i fjor en gang på denne tiden. Jeg bruker Easyknit loom for å lage den. Det er på tide å få teppet ferdig, så i dag skal jeg ta fram alt garnet og loomen å fortsette. Det er veldig kjapt å lage en lang remse, så hvis jeg er litt effektiv skulle jeg kunne få det ferdig innen alt for lang tid. Bilde kommer senere.

  På tide å fylle opp kaffekoppen en gang til før jeg hopper i dusjen å ordner meg for dagen, blogges!!  Freddan' er her..

  • 08.03.2013, 13:29

  Da var over halve freddan' gått allerede, og helgen nermer seg med stormskritt... Skal bli deilig å få seg et par dager fri uten alarmen som uuuuuler før det blir ordentlig lyst. Når det er sagt så merker jeg godt at det blir raskere lyst om morningen nå enn for bare noen uker siden, og det er jo så deilig :o))

  Oslo bader i sol i dag, men det var svinaktig kaldt med - 7 C da jeg stressa avgårde til morran i dag. Merket det godt da jeg gikk fra garasjen og opp mot jobben..., jeg ble ordentlig kald å har vel egentlig ikke fått varmen helt tilbake enda! Litt min feil, for jeg hadde jo tatt på meg altfor tynn jakke, som ikke helt var tingen i dag.

  Jeg har ikke fått tatt meg noen lunch enda, var bare nede i kantina og kjøpte meg en baguett som jeg spiste mens jeg jobbet. Nå deriomot har jeg tenkt til å logge ut noen minutter for å hente meg en kopp kaffe og få en pust i bakken. Enkelte dager blir sånn som dette, og det er bare å ta dem som de er.

  Ha en fortsatt fin fredag, blogges :o))


  Med vatt i hode

  • 07.03.2013, 22:25

  Dette er har vært en av de dagene... Ja du vet, dagen hvor man har jobbet med saker som har tatt en evighet for å bli ferdig, og man føler seg lite produktiv. Jeg hater sånne dager, men de kommer innimellom uansett hva man måtte mene om det. Jeg hadde følelsen av at hodet mitt var fullpakket med vatt, og like før lunch var det vanskelig å konsentrere seg. Det hjalp ikke noe serlig at betennelsen i skulderen og albuen min var hjertelig til stedet, og det resulterte i at jeg frøys og svettet om hverandre....  Så da klokka dro godt over 12 slang jeg på meg jakka og gikk ut i det fine været.... Sola hadde kommet fram, men det var ikke noe varmt akkurat. Bena mine ledet meg ned på Oslo City hvor jeg rusla rundt fra butikk til butikk. Stakk inn på KapAhl å kjøpte meg noen nye truser og en stabel med nye sommer som jeg dessuten fikk litt rabatt på. Siste stopp var Nille før jeg måtte opp for å jobbe igjen, og der kjøpte jeg noen flere blomster til lysfatet mitt. Det er ikke så lenge til jeg skal skifte til syrinfargede gardiner, duker og putetrekk å da vil jeg gjerne at fatet og det som står på det skal matche :o))

  Jeg hadde en plan for alt jeg skulle gjøre i dag, men kom ikke helt i mål dessverre... Det kommer en ny dag i morgen, den siste før helgen, og da er jeg nok sikkert i mål tenker jeg :o))  Etter at jeg hadde spist middag dumpa jeg ned i godstolen med beina på krakken, og det tok ikke lang tid før øynene sklei igjen å borte var jeg i drømmeland... Jeg kom tilbake til denne verden etter en halvtime, og da hadde Vinja lagt seg oppe på bordet hvor hun glodde på meg. Med det samme hun oppdaget at jeg var våken, mjauet hun og hoppet ned i fanget mitt hvor hun la seg godt til rette å sovnet. Varmen fra henne gjorde meg trøtt igjen, så jeg sovnet og var borte en stund til....

  Nabofruen ringte på i sta for å takke ordentlig for blomsten hun fikk av meg i går.... Hun nevnte at hun skulle komme inn på en kopp kaffe i dag når vi snakket, men ting skjer igjennom dagen så det er ikke alltid at det blir helt som man har planlagt. Hun var i allefall veldig glad for blomsten, og jeg fikk en ordentlig bamseklem :o)) Kaffekoppen skal vi nok få til en annen dag når det passer for oss begge :o))

  Siden skulderen og albuen min er så kranglete er det godt å vite at det er fredag i morgen og to dager fri til å slappe av å vile dem, og det skal jeg virkelig gjøre oxo. Heimen er relativt støvfri så jeg slipper å sitte å irritere meg over at hybelkaninene fyker forbi uten at jeg orker å fange dem inn, hehehe!!

  Nå burde jeg vel egentlig gå å legge meg, men kjenner jeg megselv rett så finner jeg alltid på et eller annet sånn at det blir sent alikevel :o))
  God morgen...

  • 07.03.2013, 07:47

  Bare en kjapp tur innom før jeg må løpe avgårde til jobben... Jeg var nok ikke lkke like flink til å komme meg opp av senga  i dag, dessverre. Da blir det å sitte litt lenger i ettermiddag, noe som er litt kjipt hvis det blir fint vær.

  Vinja ligger på hylla over skrivebordet å følger med på alt jeg foretar meg, viktig det der å få med seg alt. Dessuten så liker hun å være sammen med mammen sin, og dillter etter meg overalt, hehehehe.... Søsteren er ikke like opptatt av meg, men hun surrer rundt her hun oxo.

  Været i Oslo er ikke så ille i dag.... Himmelen er klar og det ser ut til at vi skal få litt sol. Litt kjølig ute nå på morningen med -5,8C. Det blir nok raskt snudd til varmegrader når sol kommer til.

  Da var kaffn drukket opp og Nestenblondina må se å sette inn turboen, blogges!

   
  Høghæle sko

  • 06.03.2013, 22:32

  De fleste jenter/damer spretter elegant bortover fortauet i sine lekre sko/støvler med høye heler, som om de skulle vært født til å gå i dem. I mine noe yngre dager gjorde jeg det samme, og kunne ikke tenke meg å gå i noe annet, selv om jeg ble kjempelang å kikket ned på alle andre. 


  Nike Air Jordan 3-5 High-Heeled-005

  Ved flere tilfeller de siste dagene har jeg sett noen damer som definitivt aldri burde ha kjøpt seg noe annet enn flate sko. Dette høres kanskje stygt ut, men de går bredbent som om de har gjort i buksa med rumpa ut å vagger overkroppen i noen veldig unormale bevegelser. Det er ikke mye vakkert akkurat. Det burde følge obligatorisk kurs i hvordan man bør bevege seg elegant i høye heler, og fungerer ikke det så kanskje man burde velge andre sko...  Det er ikke meningen å være stygg med noen, bare en observasjon!!  Startet dagen med kurs

  • 06.03.2013, 20:40

  Jeg er egentlig litt stolt av megselv i dag, for jeg klarte nemlig å stå opp mye tidligere enn jeg pleier... Vel, jeg måtte jo det for allerede kl 08:30 skulle jeg og resten av avdeling på kurs. Vi skulle lære om Yrkesskadeforsikring, Kollektiv ulykkesforsikring og Tapsdekninger, og for noen var det nytt stoff mens for resten ble det oppfriskning. Kanskje ikke helt riktig og si oppfriskning, for det hadde skjedd en del endringer som i allefall jeg ikke viste om i forveien. Det ble noen nyttige timer syntes jeg :o))  I natt kom naboen hjem fra et flere ukers opphold i Spanias varme, og mens de var borte fylte fruen i huset år... Derfor bestemte jeg meg for å stikke innom blomsterbutikken i lunchen for å kjøpe en plante til dem. Valget falt på en gul Guzmania, som hadde verden fineste gule blader i midten. Noen lærte meg en gang at det ikke er blomsten, men det skal vist nok vokse ut en litt mindre ubetydelig sak i midten. Om det stemmer eller ikke vet jeg ikke.

  Da jeg kom hjem ringte jeg på for å levere den... Datteren (en barndomsvenninne) var på besøk og skulle ut på tur med mor, nabofruen altså, men de hadde tid til å ta i mot blomsten. Siden de kom hjem midt om natten var de ganske forstålig slitne, og det tar litt tid å hente seg inn igjen. Regner med at nabofruen stikker innom en dag dag denne uka på kaffe og en prat, det er kozelig. De er ikke spesielt høylydte disse naboene mine, men alikevel har jeg savnet å høre lydene der inne fra. Jeg er i allefall veldig glad for at de er tilbake igjen :o))

  Inne ventet et kattedo som ikke så veldig appetittelig ut... Hadde egentlig bestemt meg for å ta den i går, men da sovnet jeg i stresslessen tidlig på kvelden å våknet ikke før langt på kvelden. Da jeg kom til megselv var jeg så dorsk at jeg orket ikke. Nå er i allefall doen ren og pusetassene mine veldig fornøyde. De ligger å dormer seg på toppen av klatrestativet, uten å krangle :o))  Det er ingen hemlighet at jeg har betennelser som kommer og går i nakke og skuldre.... I sta skulle jeg opp i skapet for å hente ned et par bokser med knust glass, for å bytte ut i et par lysglass, og i det jeg skulle dra meg opp hogg det til noe vanvittig i venstre albue. Så lenge jeg sitter stille og lar albuen vile på armlenet går det greit, men når armen henger fritt ned er det skitvondt. Håper virkelig at det bare er forbigående, og at når jeg våkner i morgen er albuen tilbake til normalen igjen!!

  Nå er det "Sveriges Mästerkock" på SVT4, og det må jeg få med meg.... En av dommerne er kokken, forfatteren og skuespilleren Per Morberg, som jeg er stooooor fan av. Å se han lage mat er en fryd, men han er en beinhard dommer som sier fra med store ord når han er missfornøyd.  Lunch i Almenningen

  • 05.03.2013, 12:50

  Nå hadde jeg tenkt å ta meg en tur ut i lunchen i dag, men det var ikke vær til å traske gatelangs syntes jeg. Derfor gok jeg likegodt med meg knekkebrødene mine ut i Almenningen, for å ta pausa der. Vanligvis pleier det å være mye liv her på denne tiden, men det er bare han som ordner med kaffemaskinene som holder på nå.

  Tidligere i dag måtte jeg igjennom et e-læringsprogram som måtte tas før et kurs jeg skal på i morgen.  Det var 4 tester som måtte tas innen man  var ferdig. Jeg bomma på et av dem, med en dum feil.... Ikke noe å gjøre med det nå...., tror heller ikke at det er den største krisen akkurat.

  Det var tøft å komme seg opp i dag, og jeg våknet opp med stiv nakke og dundrende hodepine. Den har  ikke helt forsvunnet enda, men har mer blitt redusert til murring. Nakken derimot er like stiv, så jeg må nok fylle på med litt smertestillende etterhvert. Jeg har noen gode øvelser som sikkert gjør susen, men det blir først når jeg kommer hjem i ettermiddag.

  Lunchen går altfor for fort, men deg er deilig å komme seg bort fra plassen en liten stund..... Å, da var det på tide at lunchmeg blir til produktivemeg, blogges!

   
  Vår, nei kanskje ikke

  • 04.03.2013, 16:59

  Det har vært varmegrade i flere dager nå, og mye av snøen rundt blokka har forsvunnet... Enkelte steder har gressbakken begynt å komme fram, men ennå er det for tidlig at knoppene skal sprette. Jeg har ingen løker i beddet mitt i år, så derfor ser det veldig trist ut der nå. Da jeg var ute med søppel og papir i sta, tok jeg meg en liten runde rundt blokka for å se på tilstanden.  Sluket er endelig åpent sånn at smeltevannet kan renne unna, men kommer det noen kuldegrader igjen vil det nok fort tette seg. Ute i gården renner vannet over asfalten, sånn at det kan være en prøvelse å bevege seg der ute. Jeg måtte gå ganske forsiktig når jeg skulle bort med papirsøppelet i sta. Måtte hoppe fra gruskorn til gruskorn sånn at jeg ikke datt over ende.  Når brøytebilene har spruta snøen vekk fra gata, har de sendt det langt opp på gressbakken... Ikke spesielt vakkert å se på den svarte og møkkete snøen, men den forsvinner vel snart. Det vi hadde trengt nå var egentlig flere varmgrader etterfulgt av et godt gammeldags regnvær, og så litt varmgrader igjen. Det hadde fått renset opp skikkelig.  Ikke mye liv å skue i beddet gitt... Jeg har tatt en beslutning om å grave opp alle rosene mine, og noen andre stauder for å få litt orden i beddet. Det er ikke noe pent lenger, om sommeren altså, og jeg vil ha noen pene lavere busker i stedet for rosene mine. Før jeg begynner skal jeg snakke med blokktillitsmannen for å høre om de kanskje vil ha rosene, så får de en fin plass et annet sted. Litt trist å grave dem opp, siden det var mamma som valgte de ut og plantet dem da vi laget beddet for noen år siden, men.....  Jeg klippet ikke rosene mine i høst, så nå står de der med hengende hode og brune... Vissent kan oxo være vakkert :o))  Erikaene mine i balkongkassene har klart seg ganske fint i vinter, og har faktisk beholdt fargen sin... Det var første gangen jeg brukte den sorten, og det var tydeligvis et bra valg :o))

  På tide å sette i gang med litt middag... Jeg dukket ned i fryseren tidligere i dag, og der fant jeg et par julemedisterpølser så jeg tok opp en. Nå har den tint opp nok til at jeg kan dele den opp og ta av skinnet. Er dårlig med poteter her i heimen, men jeg hadde en pakke med rotmos og det er kjempegodt til :o)) Best å forte seg, for nå romler det i magen kjenner jeg, hehehe!!
  Feriedag

  • 04.03.2013, 11:13

  Det var virkelig deilig å våkne allerede klokka 8 uten at alarmen kimte ved siden av øret.... Jeg la meg ganske tidlig i går så jeg fikk mange timer søvn i natt, og det er ikke så ofte jeg får til. Akkurat nå sitter jeg ned noen minutter å ser på Jamie Oliver på DR 1, og Vinja ligger rett ut på bordet ved siden av å ser på hun oxo.

  Formen er noe bedre i dag, og det virker som om feberen er på veg tilbake. Det er noe hærk at det skal komme hver eneste måned, men nå håper jeg virkelig det er siste gangen på denne siden av sommeren.

  Ute er det ikke like fint vær som i går, enda.... Over Manglrrudåsen begynner himmelen å skifte farge så det er håp om litt sol i dag. Gradene ligger på + 2,8 C og det er vel ikke så ille. På tide å løfte kadaveret opp av stolen og begynne å gjøre noe, blogges!

   
  En fin dag tross alt

  • 03.03.2013, 22:53

  For det ble det :o)) Masse blå himmel og sol som varmet godt opp balkongvinduene mine, men jeg turte ikke å sette meg ut der siden jeg fortsatt hadde og har feber i kroppen. Jeg lot balkongdøra og kjøkkenvinduet stå åpent, sånn at pusene kunne løpe ut og inn som de ville. Det har de gjort i hele dag oxo, og vært så fornøyde med tilværelsen :o))

  Ronja har ligget en del på klatrestativet å kozt seg i sola, noe som er helt uvanlig for henne.... Det er som regel Vinja som vil ligge i sola og koze seg, men ikke i dag. Hun satt litt på lille stativet å kikket på måkene som flakset rundt omkring oppe på himmelen, men tilslutt gikk hun inn å la seg rett innenfor døra mens hun lusket på søsteren sin, hehehehe!!

  Siden feberen ikke vil slippe helt taket i kroppen min er jeg veldig glad for at jeg har en feriedag i morgen, og det skal bli godt å kunne sove litt lenge å ta det med ro en dag til. Nå skal jeg sløve litt til foran tv'n før jeg tar kvelden, blogges :o))
  Gratulerer til Jørgen Aukland..

  • 03.03.2013, 12:42

  I formiddag gjorde Jørgen Aukland en kjempeinnsats, og dro hjem seieren i Vasaloppet.... Gratulerer med seieren :o))


  (kilde: nrk.no)
  Besøk i går...

  • 03.03.2013, 11:33

  I går ettermiddag og kveld var Anne på besøk for å skravle og spise litt god mat... Først på formiddagen hadde jeg sagt at jeg ikke trodde at jeg orket å ha noe besøk, for jeg våknet med høy feber og tett nese. Heldigvis begynte formen å ta seg opp utover formiddagen, så da vi snakket sammen igjen litt senere sa jeg at det var greit. Problemet var bare at det så ikke ut i heimen, så jeg måtte rydde og ordne littegranne. Kattene har begynt å røyte litt mer så jeg følte at det var kattehår overalt... Støvfilla og støvsugeren fikk kjørt seg en runde sånn at det ble litt hyggeligere å ta i mot besøk :o))


  (kilde: google.no)

  Jeg kjøpte Bali kyllinggryte fra Toro på fredagen, så det var bare å tine og skjære opp kyllingfileene å bryne dem og så et oppkok med fløte og vann. Vips så var en deilig gryte ferdig til å spise. Jeg hadde kjøpt ullkornspasta og ris, så Anne fikk bestemme hva vi skulle ta og da ble det ris. For å sette litt ekstra smak på kyllingen bruker jeg å ha i litt Silver Swan Soya Saus på slutten når jeg bryner dem. Det var søsteren min som tipset om den, og den er akkurat passe salt med veldig god smak. Den koster bare 20,- for en stor plastflaske :o))

  Det var "Sista sjangsen" den svenske Melodifestivalen i går, hvor Tone Damli var en av deltakerne... Hun kom ganske langt, men ikke helt fram. Låta var ganske bra, men det var de som var mye bedre der og de to gutta (Anton Ewald og Robin Stjärnberg) som gikk videre til finalen var veldig gode. Jeg likte begge to, og kunne ikke bestemme meg for hvem jeg likte best. Det blir spennende å se hvordan det går neste lørdag i finalen!

  Jeg hadde ikke helt fått taket på å bruke nettbrettet mitt ordentlig, så jeg fikk en liten innføring av Anne som har makent. Jeg fikk et par A-ha opplevelser, og det var jo bra :o))  Nå har jeg benket meg godt ned i godstolen for å se på Vasaloppet.... Jeg satt litt vel lenge oppe i går kveld så det ble ikke noe av å se starten dette året. Orket ikke å sette klokka til å ringe så tidlig og så sitte der å halvsove meg igjennom utsendelsen. Akkurat nå bytter brødrene Aukland på å ligge foran å dra mot oppløpet, men om de har nok krefter til å komme først i må... Ja se det, gjenstår å se. Hadde vært hyggelig, for det er en stund siden vi har hatt en norsk seier der.

  Ute er det en fantastisk gnistrende vær med blå himmel og sol, som nå har nådd verandakassen min, og da er det ikke lenge før den komme inn å varmer opp vinduene mine. Akkurat nå er det + 5,8 C i kroken min, og det blir nok mye mer når sola steker på veggen. Til tross for feber i dag oxo, så skal jeg sette meg litt ut senere med en kopp kaffe å nyte det fine været.  Forbanna på meg selv...

  • 02.03.2013, 12:46

  På torsdag fikk jeg det nye nettbrettet mitt, og da gjorde jeg jo den største brøleren av alle... Klarte å brekke opp SIM-kortet til microversjon, og som ikke det var nok så greide jeg oxo å få puttet det inn i brettet. Nå var det jo selvfølgelig sånn at man ikke skulle bruke microkort, men full str. Fikk jeg ut kortet igjen, nei da, jeg gjorde jo ikke det vettu... Siden det er lett å ødelegge noe når man driver å pirker inni mobiler og nettbrett, så jeg ga meg ganske raskt med det igjen.  I går tok jeg med meg nettbrettet ned til Mobilfixeren, og flau sto jeg der å fortalte hvor dum jeg hadde vært... Jeg så for meg at fyren skulle begynne å flire, men med trøstende ord sa han at jeg var langt fra var den første som gjorde det der. Det fikk meg til å føle meg litt bedre, men jeg syntes alikevel det var griseflaut... Siden jeg var der med en gang de åpnet hadde de tid til å ta det mens jeg ventet. Ganske raskt kom han tilbake å fortalte at det ville ta litt tid, for det gikk ikke å få kortet ut av sprekken så de måtte åpne hele baksiden for å fjerne det på den måten.

  Hele denne seansen kostet meg kr. 350,-, og de pengene svei virkelig å betale...

  På veg hjem var jeg innom på Tveita hvor jeg fikk aktivisert et nytt SIM-kort, hvor jeg måtte betale kr. 200,-. Nok en gang svei det å betale for min egen dumhet. Så alt i alt har det kostet meg 550,- for at jeg ikke har lest bruksanvisningen ordentlig. Da jeg kom hjem i går så skulle jeg sette inn det nye SIM-kortet, men da holdt det nesten på å gå galt igjen. Da jeg skulle løsnte kortet så holdt det lille i midten på å sprette ut, men jeg var veldig oppmerksom å fikk klemt det på plass igjen. Litt bekymringsverdig at de sitter så løst, men men....

  Jeg har fått testet ut brettet et par dager nå, og er kjempefornøyd med det. Lett å brukte både på Facebook, men fikk litt problemer med å laste opp bilder når jeg skulle blogge. Vet ikke helt hva som var problemet, men jeg skal da prøve igjen. Uansett så var det veldig greit å ha ved siden av seg på bordet, og ta fram innimellom for å sjekke status og kommentarer. Pusene var oxo veldig happy for det nye leketøyet til matmora, for fanget var ledig omtrent hele kvelden. De slapp å sloss om plassen med den store tunge laptoppen, hehehe!!
 • Mat
 • Lunch på café con bar i går...

  • 02.03.2013, 12:08  Det var meningen at vi kollegene og sjefa skulle ut å spise lunch sammen før jul, men da fikk vi det ikke til å passe. Det ble avtalt at vi skulle utsette det til rett over jul, men tiden går jo så vanvittig fort at lunchen ble nok litt glemt den. Så for litt over en uke siden ble det bestemt at vi skulle ut å spise 1. mars, men så var det opp til oss å finne ut hvor vi ville gå. AC og jeg satte oss ned for å finne et sted hvor de hadde lunch mat som passet alle ganer og mager. Til slutt falt valget på café con bar på Lilletorget.  Det var ikke noen små porsjoner vi fikk gitt.... Trodde aldri i verden at jeg skulle klare å spise opp Club Sandwitchen jeg bestilte, men den gikk ned... Da jeg var nesten ferdig med å spise klarte jeg å få satt fast stilken fra et salatblad bakved den ene mandelen, og jeg fikk den ikke løs. Til slutt måtte jeg opp på toalettet å stille meg foran speilen for å plukke den ut. Jeg har store mandler som ikke ser så fine ut, og det er ikke første gangen dette skjer.

  Jeg hadde bare vært på café con bar en gang tidligere, og det var midt om natten hvor det inntatt en del brun drikke, med skum på toppen, hehehehe! Maten var veldig god å så delikat ut, og betjeningen var hjelpsomme å i møtekommende så det var en fin opplevelse. Vi kozte oss og skravlet så tiden gikk veldig fort. Jeg kommer definitivt til å gå tilbake dit for å spise både lunch og middag :o))  Pusene har fått en venn

  • 02.03.2013, 11:45

  For et par dager siden oppdaget jeg ekstra aktivitet i vinduskarmen på soverommet mitt.... Begge pusene satt i vinduskarmen å kikket ned på bakken hvor det tydeligvis var noe veldig spennende. Plutselig kom en stor vakker svart og hvit guttepus opp å satte seg på vannbrettet utenfor. Jentene mine er ikke så glad i andre pusekatter, og knurrer å freser til dem, men denne kjekkasen hadde nok noe ekstra for det kom ikke en lyd fra dem.  Hehehe, Ronja lot veldig som hun ikke var så interressert men det var hun nok egentlig... Hun hadde oversikten hele tiden :o))  Noe spennende skjedde nok bortenfor som opptok de to godklumpene, og jeg ble litt nysgjerrig å gikk for å se.... Da var det ingenting der, men det mennesker ser og det katter ser er to forskjellige ting :o))

  Kjekkasen har ikke vist seg igjen etter at jeg har kommet fra jobb, men jeg er sikker på at han slenger innom fra tid til annen midt på dagen. Jeg hadde følelsen av at de kjente hverandre litt fra før, siden alt var så avslappet :o))
  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no