hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Mat
 • Four Seasons Asian Dining

  • 31.03.2014, 23:19


  I kveld har jeg vært på på Four Seasons Asian Dining sammen med kollegene på jobben... Anledningen var avslutning av prosjektet vi har har jobbet iherdig med siden i høst. Dessverre så var det fire stykker som ikke kunne være med ettersom formen ikke var helt på topp, synd, men ingenting å gjøre med.

  Restauranten ligger i Rosenkrantz gate, og vi ruslet bort dit i samlet flokk.. Det var en deilig ettermiddag så det var bare behagelig å få rørt litt på seg!


  (bildet lånt fra restaurantens hjemmeside)

  Vi hadde en veldig hyggelig kelner som var hjelpsom og som fikk oss til å føle oss velkommen. I tillegg hadde de nydelig mat.  Til forrett valgte jeg Bo Tai Chanh, som er salat med lettgrillet indrefilé i limedressen, og det smakte utrolig godt.. Tiltross for at kjøttet var litt mer rått enn jeg vanligvis pleier å foretrekke det.

  Til hovedrett valgte jeg og to andre Four Seasons Crispy Duck, noe jeg har spist før et par ganger og som jeg liker veldig godt. De som ønsket det kunne gjerne ta vin til maten, men jeg kjørte bil så jeg lot det være. Helt ærlig så tror jeg ikke at jeg hadde tatt noe alkohol selv om bilen hadde stått hjemme.

  Til dessert ble det Chocolat Fondant med eksotiske frukter og sorbet + en god kopp kaffe. Jeg var litt uheldig, for når alle de andre som hadde bestilt dessert fikk sin så glimret min med sitt fravær. Når de andre omtrent var ferdig med sin dessert, ja da kom min på bordet. Det gjorde ikke så veldig mye, for vi skravla og koste oss så tiden til den sto foran meg gikk fort :o))  Nå var det egentlig ikke bare en avslutning på prosjektet, men også for å ta farvel med Ann-Christin som hadde sin siste arbeidsdag i dag for at hun har valgt å ta ut AFP. Det blir veldig rart at hun ikke skal være der lenger... Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det før i dag når vi har markert at hun slutter. Hun er en flott dame med mye humor og noen fine kommentarer. Tenkte endel på det etter at vi brøyt opp og da jeg gikk tilbake til bilen....  Tidligere i dag hadde vi også en liten markering i anledning at Ann-Christin slutter, og da hadde sjefen vært ute å kjøpt en kake... Det var en sjokolade med masse krem både inni og utenpå, men den var ikke så søt å den virket ikke så mektig. Jeg tok ikke så stort stykke med tanke på at det ikke var så veldig lenge til vi skulle spise middag.

  For å ha et lite minne fra stunden filmet jeg litt med mobilen, og etterpå sendte videofilmen til Ann-Christin på mail så hun også hadde den.

  Det har vært en lang dag å jeg begynner å bli ganske sliten, så det blir neppe lenge til jeg kryper under dyna!!

  #fourseasanasiandining #rosenkrantzgate #bothaichanh #crispyduck #chocolatfondant #afp

  Balkonglivet nytes fullt ut

  • 30.03.2014, 21:06


  I natt skrudde vi klokka en time mot sommeren, og for at jeg ikke skulle sove altfor lenge utover dagen satte jeg alarmen til å ringe. I tillegg så skulle Anne komme en tur på besøk ved 12 tiden, for å sitte ute på balkongen for å nyte solen og varmen:

  Jeg fløy rundt og ryddet og ordnet litt med det samme jeg sto opp, og det tok litt tid... Spesielt siden jeg til stadighet fant nye ting jeg skulle gjøre noe med :o)) Da jeg endelig trodde at jeg var ferdig og kunne hoppe i dusjen, kunne jeg høre Ronja mjaue veldig mye og høyt. Det gjør hun bare når hun skal kaste opp, og ganske riktig like etter hørte jeg de klassiske brekningslydene. Der midt på dørmatten hadde hun lagt igjen en kladd, og så løpt inn i stua og fortsatt der. 

  Dørmatta havna inn i dusjen, hvor jeg fant en ganske stor hårball... Ikke noe annet å gjøre å fjerne den og skure matta rein, og etterpå bar jeg den ut å la den på gresseti sola sånn at den skulle tørke fortere. I stua var det bare vått på gulvet så det var enkelt å tørke opp og vaske rent. Frøkna var litt molefunken etterpå, helt til mammen hennes kom bort å koste masse med henne... Da løp hun rundt med halen hevet høyt å småpratet med meg :o))  Mens jeg holdt på å rydde oppdaget jeg en voksen mamma med sønnen sin oppe på muren ved veien.... Der trampet de begge rundt en god stund innen de hoppet ned, og på toppen av muren er det et bedd med busker og med løker. Så når jeg var ute med litt søppel før Anne om måtte jeg bare opp for å sjekke om de nye vekstene hadde overlevd all tråkkingen. Heldigvis hadde det gått fint, og ingen av dem var nedtråkket... 

  At unger kan være så ubentenksomme kan jeg jo til dels forstå, men voksne mennesker burde faktisk vite bedre...  Mine påskeliljer har vokst ganske mye de siste dagene, og blomstene har blitt store :o))  Bare i løpet av et par døgn har knoppene tittet fram på mange prydbusker, men de er veldig små enda... Måtte bare teste macro'n på kamera, så knoppene er på langtnær så store som de ser ut her.  Sola hadde ikke kommet på balkongen enda da Anne kom, så vi satte oss litt på kjøkkenet å pratet mens jeg fikk meg et par kopper med kaffe. Ronja hoppet opp på kjøkkenbordet og la seg godt tilrett på avisen min. Der ble hun liggende å glippe med øynene en stund, lille godklumpen min det.

  Etterhvert kom sola inn på balkongen og vi forflyttet oss ut dit... Det var så varmt og godt å sitte der og det gjorde godt for kropp og sjel :o)) Når vi sitter sånn går praten ganske høylydt og vi kommer oss igjennom ganske mange temaer i løpet av en dag, og i dag var intet unntak det kan jeg underskrive på. Vi går liksom aldri tom for noe å snakke om, aldri!!!

  Siden Anne ble her noen timer, serverte jeg en enkel middag med poteter og fiskeburgere av sei med purre... Det ble kanskje ikke den mest spennende middagen, for jeg hadde ikke noen grønnsaker som tilbehør, noe jeg må kjøpe en dag denne uka.

  Vi ble sittende ute i sola helt til Anne fant ut at det var på tide å komme seg hjem for å fóre Felixpusen sin.

  Nå skal jeg nyte et par timer foran tv-skjermen innen det blir på tide å kome seg i seng, for i morgen er det en ny arbeidsuke!!

  #balkong #rydde #hårball #sol #varme #ronja #fiskeburgere #sei #purre #påskeliljer #prydbusker

  Les om Anne's Gastric Bypass operasjon

  • 29.03.2014, 21:10


  For en stund siden tok venninnen min Anne beslutningen om å ta en Gastric Bypass operasjon for å komme ned i vekt, du kan lese hennes historie her.  DAMA HAR FORTJENT EN GULLMEDALJE :o)) Legene gjorde sitt, men hun har også måtte jobbe på egen hånd for at dette skulle gå bra. Nå har hun kommet ned i den vekten hun ønsker å være, men må jo passe på sånn at hun ikke legger på seg igjen.

  #gastricbypass #operasjon 

  Ut i det fine været..

  • 29.03.2014, 20:36


  Det var så fint vær i dag at jeg ikke bare kunne sitte på balkongen å kose meg i dag, niks... jeg måtte ut i sola en tur.

  Etter å ha ryddet i skapene for en uke eller så siden hadde jeg fått et par poser med klær til Fretex, og de tok jeg med meg sammen med en pose med glass til kontaineren. Det står en for glass nede på t-banestasjonen, og sist gang jeg forsøkte å kaste noe der var den så full at de ikke gikk å få inn en knappenål engang. Nå var den heldigvis tømt, og jeg ble kvitt alt glasset mitt.

  Nede ved Alna står det mange kleskontainere til Fretex så jeg dro ned dit for kvitte meg med posene mine. Før så sto det tilsvarende over alt, men nå må man jakte på å finne dem. Jeg gadd med andre ord ikke å kjøre rundt for å se om jeg fant noen...  Forden var ikke helt fornøyd, og har ikke vært det en stund.... Han var veldig møkkete, så jeg dro opp på ESSO stasjonen og vasket han ren. Nå ser han omtrent ny ut igjen :o)) Om ikke lenge skal jeg dra ned på Bryn senter å levere den til en grundig vask både utvendig og innvendig. Traff en nabo da jeg dro ut, og hun fortalte at hun betalte ca 300,- tilsammen for begge deler noe som ikke er ille.  Det var et par stk foran meg, så jeg kjøpte meg en kopp kaffe å slang meg ned på krakken i sola mens jeg ventet. Jeg har lengtet så lenge etter sånne gode dager som dette, og det er utrolig hvor godt det påvirker kropp og sjel med varmegrader og solstråler :o))

  Når Forden var blitt ren og pen dro jeg en tur bort på Plantasjen ved Skullerud... Jeg trengte noe som lyste opp vinduskarmen min litt, for de store krotonplantene mine er ikke akkurat så veldig fargesprakende. Jeg kjøpte meg en falsk solsikke til å ha på balkongbordet, for det nytter ikke å ha noe levende der. Pusene min skal smake på bladene, og så blir det veldig varmt der å det takler ikke alle planter. I tillegg kjøpte jeg meg to gule krysantemum m/rosa potte til stuevinduet. Sto lenge å vurderte hvilken farge jeg skulle ha på pottene, rosa eller mintgrønn, men fant ut at det livet mer opp med de rosa. Jeg har så mye grønt i stua fra før av.

  Vel hjemme igjen kom de nye plantene i vinduskarmen og kroton kom ned på gulvet foran kaminen.... Etterpå ble det en runde rundt med vannkannen for å vanne litt, for det var litt tørt gitt. Noen av dem trenger påfyll av mer jord, så jeg må se om jeg har noe jord oppe i leiligheten eller kjelleren i morgen.

  Nå blir det noen repriser av NCIS på denne damen :o))

  #fretex #glass #alna #ford #esso #plantasjen #solsikke #krysantemum #rosapotte #skullerud #ncis

  Monica Heldal - Boy from the North

  • 29.03.2014, 12:48


  Jeg er egentlig ikke så veldig glad i rolig musikk, men denne låta til Monica Heldal - Boy from the North er helt fantastisk.

  #monicaheldal #boyfromthenorth #musikk

  Helg igjen :o))

  • 29.03.2014, 12:32


  Det var deilig å kunne gå hjem fra jobben i går ettermiddag, og vite at to fridager ventet.... Jeg var sliten siden jeg hadde sovet dårlig de siste nettene, og overskuddet jeg hadde i starten av uka var brukt opp. I natt derimot har jeg sovet veldig godt, og våknet opp til en strålende dag ute. Termometeret på veggen viste at utenfor soveromsvinduet var det + 19C nesten sommertemperatur det. Ute i lufta var det nok ikke fult så mye, men det var nå i allefall en hyggelig temperatur å se :o))

  Til morran i dag brukte jeg litt ekstra tid på å få børstet og klipt pelsen til Ronja... Hun får, som jeg har sagt før, ofte tover i pelsen og må børstes daglig. I dag derimot var jeg nødt til å ta i bruk saksa, for under pelsen hennes hadde tovet seg såpass sammen at det ikke gikk å børste det ut. Tovene kan ikke sitte der for lenge, for da kan hun få problemer med huden under. Hun er en snill pusejente som lar mammen sin gjøre det meste med henne, selv om det ikke alltid erlike morsomt.

  I går som i dag var det knallvær, og mens middagen sto å putret på plata satt jeg en stund ute på balkongen i sola å slappet av. Sola hadde varmet opp vinduene på balkongen så der ute var det full sommer, og etter at jeg hadde spist middag var det fortsatt lunt å fint å sitte der ute. Det er jo akkurat dette som er så deilig med innglassing. Jeg kan begynne å sitte der allerede nå i kortermet genser, mens andre må pakke på seg tjukke jakker....  Etter å ha blitt omhyggelig børstet og stelt med forsvant Ronja å la seg på en av favorittplassene sine, nemlig ved dørstokken. Der har hun oversikt bort til balkongdøra, og på Vinja sånn at hun ikke kan snike seg innpå henne når hun kommer inn :o))  Vinja bare elsker å ligge ute på balkongen, eller i det hele tatt være der ute. Oftes ligger hun i stolen sin, men det hender at hun tar seg en aldri så liten strekk på gulvet også.  Jeg var en tur på polet i går, og da jeg kom hjem ble Ronja veldig nysgjerrig på den ene flasken jeg hadde kjøpt. Hun rynket på nesen når jeg skrudde av korten, og syntes ikke at flasken var like spennende da, og godt er nå det :o))  Vinja ble liggende en stund på balkonggulvet, men så plutselig oppdaget hun en edderkopp like ved bena min, hens det stive blikket :o)) Dessverre for henne, men heldigvis for edderkoppen så forsvant den raskt under plankene, hehehe!!

  Sola begynner nå å komme inn på balkongen, og i dag har jeg tenkt til å ta med meg en bok å sette meg ut dit. Jeg har ikke åpnet en bok på evigheter, kjøpt dem har jeg, men ikke lest i dem. Naboene hamrer, sager og borrer men det har jeg tenkt å lukke ørene for å gli inn i min egen verden :o))

  Ha en fantastisk flott lørdag, blogges :o))

  #sol #varme #ronja #tover #pels #vinja #havanaclub #balkong #edderkopp #lese #bok

  Det spirer og gror

  • 28.03.2014, 21:20


  Det er ikke til å unngå å merke at våren begynner å ta tak i våren ute... Dagene er definitivt blitt lengre og lysere å en del varmere, noe som gjør at man slipper å pakke på seg masse klær. I blomsterbeddene mine har det også begynt å bli liv, og når jeg var ute med søppel nå i ettermiddag satt svarttrosten oppe i en av bjørketrærne og sang så vakkert. Når jeg hører den synger så kan jeg ikke bli annet enn i godt humør :o))  Azalean min vokser fortsatt og er helt dekket av nye blader blader på toppen. Nede ved jorden har det også begynt å komme nye blader, så jeg er i ekstase over at fortsatt klarer å holde liv i den. I tillegg at den trives så godt :o))  I det jeg bestemt meg for å kaste begge krotonplantene mine kom de med blomster... De blir nok kastet når vi nermere oss påske, men så lenge blomstene står der så fine skal de få lov til å stå i vindu å trone. Selve plantene er ikke noe fine lenger, og det er på tide å skifte dem ut nå. Tenker at det blir et besøk hos Plantasjen om ikke så lenge :o))

  #vår #svarttrost #azalea #kroton #plantasjen 

 • Mat
 • Overmodne bananer

  • 27.03.2014, 22:24

  For et par uker siden beklaget jeg meg høylydt på jobben over at bananene blir så fort stygge og overmodne.

  Jeg hadde nettopp kjøpt en klase bananer som lå kjølig, og som i løpet av et par dager hadde blitt helt overmodne og ekle. Da jeg kjøpte dem hadde dem hadde de vært mer grønne enn gule, og derfor mente jeg det var litt tidlig.

  En kollega sa da at hvis jeg delte opp klasen sånn at bananene lå adskilt så ville de holde lenger. Så derfor gjorde jeg nettopp det når jeg kjøpe en klase på mandag, og det fungerte ganske bra. Et par flekker på skallet er det, men inni er de helt fine.

  #bananer #overmodne

  Hviste du det?

  • 26.03.2014, 23:07


  At tittelmusikken fra CSI seriene er det The Who som står for...

  Jeg har vært fan av dem så lenge jeg kan huske, og oppe i skapet har jeg omtrent alt de har utgitt på LP... Problemet er bare det at jeg får jo aldri spilt dem siden jeg ikke eier en god gammeldags platespiller. Jeg har vurdert flere ganger å gå til anskaffelse av en nyere spiller, som kan kobles til PC'n men har slått det fra meg igjen for det koster endel. Så er det jo det da, hvor ofte kommer jeg til å bruke den?

  Gruppa ble startet i 1964, men het ikke The Who på den tiden. De har hatt både The Detours og The Hight Numbers som navn før de tilslutt endte opp med The Who. Originaloppsettningen var Pete Townshend på gitar, Roger Daltrey sang, Keith Moon trommer og John Entwistle bass.

  De har ikke bare stått på scenen og holdt storslagne konserter verden over, nei de har også laget et par filmer... Først Tommy som de selv medvirket i sammen med en rekke kjente musikere og skuespillere, som: Elton John, Eric Clapton, Ann Margret, Oliver Reed, Tina Turner, Jack Nicholson, Robert Powel, Paul Nichols. Jeg bare digger den filmen og musikken. Noen år etter kom Quadrophenia hvor Pete Townshend hadde co-skrevet screenplay, mens Franc Roddanm laget filmen. På rollelisten sto bla. Sting, Toya Willcox, Phil Daniels, Jesse Birdsall m.fl.

  THE WHO DEN GANG:


  THE WHO I DAG:
  I dag er det kun Pete Townshend og Roger Daltrey igjen av originalbesetningen.

   

  Trommis Keith Moon døde 7. september 1978 som følge av en overdose... På bilde til venstre en ung Keith, og på bilde til høyre er han sammen med Zak Starky som i dag sitter med trommestikkene å holder orden på rytmene i bandet. Han er igjen sønn av Ringo Starr.  Etter at Keith døde var det Kenny Jones som overtok trommestikkene, og holdt dem fast fram til 1988. Som ung var han trommis for The small Faces sammen med bl.a. Rod Stewart og Ron Woods.  Den 27. juni 2002 døde John Entwistle på et hotellrom på Hard Rock Hotel and Casino i Las Vegas av et hjerteinnfarkt.

  Bandet holder fortsatt koken og skal ut på en ny turne i år, men jeg mener å ha lest et sted at de nå har bestemt seg at dette blir siste gangen. Akkurat det er jeg ikke 100% sikker på!!

  Jeg var så heldig å se The Who i Oslo Spectrum for en del år siden, på en turne hvor de bare spilte musikken fra Quadrophenia. Det var stort, og jeg koste meg storveis igjennom hele konserten. Hadde ikke sagt nei hvis muligheten til en ny konsert hadde åpnet seg, sukk!!

  Det var litt om et av mine store idoler :o))

  #thewho #petetownshend #rogerdaltrey #keithmoon #johnentwistle #kennyjones #zakstarky #tommy #quadrophenia #csi #thedetours #thehighnumber #thesmallfaces #ronwood #rodstewart

  Kos med mor

  • 26.03.2014, 21:40


  Mor, altså meg er så frossen i dag at jeg var nødt til å finne fram den gode gamle vifteovnen min å sette den på bordet ved siden av meg.

  Jeg begynte å fryse allerede mens jeg var på jobben i dag, utpå ettermiddagen en gang, og jeg var ikke i stand til å få varmen tilbake i kroppen igjen. Da jeg kjørte hjem freste jeg AC'n opp på + 25C og jeg begynte så vidt å bli varm da jeg kom hjem. I det jeg gikk ut av bilen kom det en ordentlig guffen kjølig vind som fikk meg til å fryse igjen. Inne i heimen ble alle panellovnene skrudd opp, og den tjukkeste jakken i skapet ble omhyggelig kneppet igjen.  Pusene holdt seg langt unna fanget mitt så lenge vifteovnen sto å hoppet ved siden av meg, men så fort jeg slo den av kom Ronja å la seg til rette. Hun var helt bestemt på at mammen hennes skulle kose masse med henne, noe som innebærer rufsing av pels fra hode og helt ned til tærne, massering av potene og ørene. Da maaaaaler frøkna så høyt og syntes livet bare er helt topp.

  Ellers så har hun sloss litt med søsteren sin i dag, for det å irritere henne såpass mye at hun går til angrep er noe som gjør dagen eller kvelden perfekt, hehehe!! Når det er sagt så hender det at Vinja gir igjen med samme mynt, men stort sett så er det Ronja som setter i gang når Vinja ligger rett ut å slapper av!!

  Nå har begge to ligger nå rett ut å tar en liten kveldsstrekk, men så fort jeg reiser meg opp sitter de ved siden av meg :o)) 

  Så var jeg i gang igjen

  • 25.03.2014, 00:00


  I går kveld følte jeg meg i ganske fin form, og det gjorde jeg også så lenge jeg lå i senga til morran i dag etter at alarmen hadde vekket meg!!

  Etter å ha blitt ferdig i dusjen og fønet håret mitt, var det ikke så mye igjen av formen. Jeg måtte bare legge meg litt nedpå å slappe av en liten stund innen jeg kledde på meg fjeset og smurte matpakken, og jeg sendte en melding til sjefen for å si fra at det ikke gikk så fort unna med meg i dag.

  Jeg har kommet meg ganske greit igjennom arbeidsdagen, med litt hjelp av Mr. Ibux, og uten tror jeg at jeg hadde kommet til å slite litt. Jeg har hatt hodepine og vondt i halsen det meste av dagen, men jeg har konsentrert meg om jobben å da har det gått ganske greit.

  På veg hjem dro jeg innom Ultra for å handle inn noen poteter, melk og yoghurt samt litt middag til noen dager. Jeg trodde jeg hadde poteter i skapet, og det hadde jeg jo men da jeg så på dem i går hadde alle sammen lange hvite groer som stakk ut over alt. De har kommet fort, for det er ikke så mange dagene siden jeg kjøpte dem. Når jeg var i Sverige forrige fredag kjøpte jeg et par poser med müsliblanding med diverse bær, og i sta tok jeg å strødde litt av den oppi yoghurten jeg kjøpte, og det var kjempedigg :o))  Det var fortsatt sol og fint vær når jeg kom hjem så jeg slapp ut hårballene mine.... Vinja hoppet rett opp på lille klatrestativet og satt der å koooooozte seg i sola mens hun hadde et våkent blikk mot småfuglene som holdt på nede i buskene. Hun kunne nok ha tenkt seg en fuglestek tenker jeg.....  Etter å ha sittet ute en stund forsvant Ronja inn å slang seg ned på teppet ved stolen min..... Hun bare haaaaaaater når mammen hennes kommer med et kamera, og jeg vet ikke om noe dyr som kan se så sur ut som henne da. Hun gjør et godt forsøk her, men så ville hun ha kos av mammen sin å da var det sure oppsynet glemt, hehehe!! Ikke så lenge etter kom sprettende å plantet seg i fanget mitt, og storkozte seg da jeg klødde henne bak øret, hover hodet og nedover ryggen :o))

  Den siste tiden har jeg dessverre proppet munnen min med ting jeg ikke burde, og det har resultert i at jeg har lagt på meg noen kilo. Det er jeg ikke spesielt fornøyd med, og må gjøre noe med nå!! Jeg er skjelden sulten, og det gjør at jeg ofte glemmer å spise. Noen ganger spiser jeg frokost, og neste måltid blir nærmere kl 14... I dag smurte jeg med meg matpakke, sånn at jeg hadde nok til å porsjonere igjennom dagen. Nå gjelder det bare å fortsette sånn hver dag...

  Nå skal denne damen gå å legge seg, for nå er jeg kjempetrøtt å trenger noen timers søvn... Skulle ha lagt meg for en stund siden, men da jeg forsøkte å publisere det jeg hadde skrevet før jeg slo av PC'n så datt nettet ut og jeg måtte restarte routeren min. Det jeg hadde skrevet var selvsagt bort, og da jeg oppdaget det må jeg innrømme at jeg ble rimelig forbanna.....!!!

  Ha en riktig god natt, blogges!!

  #form #ibux #ultra #handle #poteter #melk #yoghurt #middagsmat #vinja #ronja #småfugler #kilo #sulten #matpakke #trøtt #søvn #godnatt 

  Nesten feberfri...

  • 23.03.2014, 23:20


  Jeg var veldig spent når jeg slo opp øynene i dag på hvordan formen ville være, og heldigvis så føltes ikke hode ut som om det var fult av vatt lenger å feberen var nesten borte...!! Halsen er fortsatt sår og jeg er tett i bihulene, men det kan jeg leve med :o))  Kattedoen trengte en grundig rens i dag, og etter å ha spist frokost tok jeg fatt på den. Vanligvis pleier kattene å sitte ved siden av meg når doen blir vasket, men i dag var de ikke interessert i det hele tatt. De var opptatt med noe annet, og kom slentrendes når jeg var på veg ut i søppelrommet med den gamle sanden. Når jeg kom inn igjen hadde en av dem vært der inne kunne jeg se, for det var krystaller utover gulvet. Alltid morsomt å sparke så mye sandsom mulig utover gulvet da :o))

  Jeg hadde egentlig store planer om å ta fram strikketøyet mitt, for teppet mitt er nemlig ikke ferdig enda.. Posen med teppet ble hentet fram, men jeg mistet gløden før jeg klarte å dra det ut av posen. For dra det må jeg nemlig, siden det nå er blitt ganske stort og tungt. Det er vel akkurat det som gjør at jeg snts de er litt slitsomt å holde på med det. Jeg blir veldig sliten i armene av å snu det, men jeg må bare se å ta meg i nakken nå sånn at jeg blir ferdig med det en gang for alle. Jo før jeg blir ferdig, jo før kan jeg begynne på noe litt mindre og lettere.  For det meste har jeg sittet langt ned i godstolen min i dag å sett på tv eller film, og det er også der jeg kommer til å avslutte kvelden. Nå er det Bond-filmen For your eyes only med Roger Moore, som ikke er min favoirtt Bond, hehehe!! Jeg burde ikke se hele filmen, for det er en ny arbeidsdag i morgen..... men kjener jeg megselv rett så klarer jeg vel ikke å komme meg i seng...

  #feberfri #hals #bihule #kattedo #kattedo #vask #film #strikke #teppe #jamesbond

 • Syk
 • Feberhete dager

  • 23.03.2014, 00:26


  Siden torsdagen har jeg gått rundt med følelsen av at hode har vært full av vatt, fryst og svettet om hverandre.... Mesteparten av tiden har jeg ligget på sofaen godt innpakket mens jeg har veklset mellom å se på tv og sove. Ronja har vært ganske sur på meg, for sofaen er nemlig hennes domene... Der ligger hun på dagene og nettene å dormer seg, og når mor tar den plassen var hun ikke så veldig blid. Noen ganger satt hun på bordet rett foran nesen på meg å glodde eller så satt hun i sofaen ved siden av... Jeg kunne kjenne blikket hennes selv når jeg lukket øynene, og så fort jeg reiste meg opp var hun lynrask til å legge seg godt til rette for at jeg ikke skulle komme tilbake å ta fra henne plassen, hehehe!!  Utpå dagen i går proppet jeg i meg et par Ibux for å få ned feberen, og for å orke å bake et par brød. Jeg kjøpte en sånn "ferdigpose" med mel til solsikkebrød for noen uker siden, som jeg ikke hadde brukt. Siden jeg var tom for brød, og ikke orket å dra i butikken slang jeg alt opp i kjøkkenmaskinen å lot den gjøre jobben for meg. Mens jeg satt å hang ved kjøkkenbordet ble deigen eltet og knadd å det eneste jeg behøvde å gjøre var å ta den et par runder på bordet før jeg delte den i to å la den i former. Mens brødene sto å hevet seg satte jeg alarmen en time fram og slang meg på sofaen for å slappe av litt, og selvsagt sovnet jeg med en gang kroppen lå i vannrett stilling...!!

  Jeg har ikke bakt brød på mange år, men kommer nok til å gjøre det igjen... Lettvindt, og det smakte veldig godt.

  I går var det knallvær ute, nesten helt blå himmel og masse sol... I blomsterbeddet mitt vokser og gror påskeliljene mine, og fra balkongvinduene kan jeg se at knoppene har så smått begynt å dannes på trærne, Våren nærmer seg med raske skritt, og denne damen er bare så fornøyd ;o))  Vinja var så fornøyd hun også at det fine var kommet, og så fort sola og varmen nådde balkongen føyk hun ut å rett opp i favoirttstolen. Der lå hun hele dagen å dorma seg å syntes livet var helt topp.  Det er sånn hun gjør hele sommeren, og det er en fryd å se hvordan hun koser seg å nyter livet :o))  I dag har jeg følt meg litt bedre, og har forsøkt meg på litt rydding i skapene på soverommet mitt... Jeg orket ikke så veldig mye av gangen innen jeg måtte sette meg ned å hvile, men litt fikk jeg da tatt. Fant den gamle harddiscen min i skapet, men kabelen glimret med sitt fravær.... Etter å ha rotet igjennom et stort nøste av ledninger fant jeg en som passet i discen, og den fungerer som et skudd. Den har vel ikke all verdens lagringsplass, men det er da i allefall plass til bildene mine å det er det viktigste.

  Nå kjenner jeg at hodepinene kommer snikende og det er på tide å ta seg en Ibux og krabbe under dyna!

  #feber #fryse #svette #ibux #bake #brød #solsikke #kjøkkenmaskin #påskeliljer #sol #vinja #ronja #harddisc #hodepine

 • Syk
 • Feber og sår hals....

  • 20.03.2014, 08:51

  De siste dagene har jeg gått rundt å vært slapp og sliten, og da jeg våknet i går var jeg ganske heit i kindene.... Følte meg ikke så aller verst så jeg kom meg opp og på jobben hvor jeg hanglet meg igjennom dagen hutrende, for jeg frøys å satt til tider med pulsvanter for å holde meg varm på hendene. Utover kvelden steg feberen og jeg kom meg i seng ganske tidlig.   Når jeg våknet til morran i dag derimot, følte jeg meg ikke i form i det hele tatt... Feberen hadde ikke gått ned noen ting, og kroppen frøys og svettet på en gang pluss at halsen var sår. Jeg gjorde et tappert forsøk på å gjøre meg i stand til å gå på jobb, men skjønte fort at det kunne jeg bare glemme da det gikk helt rundt for meg å jeg nesten måtte sette meg å hvile etter tannpussen.

  Jeg orket ikke å ligge i senga, så jeg har dratt på meg tjukke sokker og jakke å lagt meg på sofaen i stua... Det føles liksom litt bedre å ligge der enn under dyna i senga!!

  #fryse #feber

  Nytt lesestoff

  • 19.03.2014, 23:52

  I lunchen var jeg en tur innom Eldorado, mest for å kikke litt... Kom ikke akkurat tomhendt ut igjen ;o)) Det er jo så stort der og alle bøkene står oppført under forlag, og ikke under sjanger som man er vant til.

  Det gjør at man bruker en del tid på å lete, hvis man ikkd vet hvem som har utgitt boken. Det gjør aldri jeg....

  Jeg endte opp med biografien til Pete Townshend... For de som ikke vet hvem han er så er han leder og gitarist i det legendariske bandet The Who, som jeg har vært fan av siden tidenes morgen.

  Gleder meg virkelig til å sette i gang å lese boken, for han har gjort det meste og vært med om mye.

  I tillegg kom jeg ut med en ny bok om hekling, hvor det var utrolig mange fine teknikker jeg ikke har forsøkt meg på enda.

  #eldorado #bøker #petetownshend #thewho #hekling

  Godt å komme hjem...

  • 18.03.2014, 19:38

  Sitter her å ser på Vinja som leker med en Q-tips.... Hun snakker til den, og bærer den med seg, for så å slippe den ned på gulvet hvor hun sparker til den. Deretter løper hun etter den....

  Det er jo ikke noe vits å kjøpe noen dyre leker, for pusene finner alltid noe i heimen å leke med. Er det ikke Q-tips, så er det et sammenkrøllet papir ;o))

  Når jeg kom hjem i dag var jeg helt utslitt, og med dundrende hodepine. Det har nok blitt litt vel mye stillesitting med blikket godt festet på PC'n på jobben. I tillegg har jeg blitt stiv i nakken for at jeg frøys omtrent hele tiden. På et tidspunkt så dro jeg på men pulsvantene mine...

  Det var derfor godt å komme hjem og skli ned i godstolen etter middagen.

  I går var jeg med Anne på IKEA for at hun skulle kjøpe noen hyller til skapet sitt. Selv skulle jeg se etter et smalt bord til å sette scanneren min på. Det jeg bruker nå er midlertidig.... Anne fikk sine hyller, men jeg fant ikke noe bord. Jeg så derimot noen fine kjøkkenstoler som jeg likte godt.... Da jeg kom hjem var jeg ikke så sikker på at de passet inn, siden de var offwhite.... Jeg må gå litt i tenkeboksen før jeg bestemmer meg.

  Jeg kom ikke tomhendt hjem, nei da! Det ble 4 nye lykter til balkongen. Ja da, jeg vet at det burde være en annen farge på lyset, men jeg har fortsatt en del røde igjen fra jul og de må brennes opp før jeg går løs på de hvite.

  Resten av denne kvelden kommer nok til å bli brukt til å se på tv, og bare sløve... Kanskje jeg til og med klarer å komme meg i seng ganske tidlig for en gang skyld.

  Ha en fortsatt fin tirsdagskveld, blogges ;o))

  Et lite sammendrag

  • 16.03.2014, 22:53


  De siste dagene har jeg ikke akkurat vært så aktiv på bloggen, noe som skyldes at jeg har vært på farten og har hatt en god del å gjøre. På fredag hadde jeg en feriedag, og den ble brukt til å dra en tur til Nordby Shopping sammen med Anne. Jeg hadde ikke vært i Sverige siden i november, så det var virkelig på tide med en tur nå.

  Vi hadde avtalt at Anne skulle være hos meg ved 8:30 tiden, og hva klarte jeg å gjøre? Jo jeg forsov meg, men jeg satte inn turbogiret å klarte å være ganske så ferdig når Anne kom Jeg hadde bare igjen å brygge kaffe til termokoppen, og smøre med meg litt å spise på veien. For jeg rakk nemlig ikke å gjøre noen av de tingene før jeg dro.  Det var lite med folk i Sverige om fredagen, og man kunne fritt bevege seg rundt i butikken uten å svinge unna horder med andre nordmenn. Jeg elsker å shoppe, også i matbutikker, men blir ganske stresset når det blir for mange andre shoppere som går i veien, dytter til meg og regelrett kjører meg ned.  Jeg hadde ikke skrevet noen handleliste, men jeg har alltid noen faste  ting som jeg alltid kjøper å det er kaffekapsler og kattesand. I tillegg ble det 2 firepakker med Pepsi MAX, karbonadedeig, grytekjøtt, kjøttpålegg, ost og endel krydder som jeg hadde gått tom for. I tillegg kjøpte jeg inn til Taco for lørdagskvelden.  Bagasjerommet på bilen ble stappfult, og noen ting måtte settes inne i bilen... Jeg hadde satt av en god del penger til denne turen, og jeg kjøpte meg også endel klær... 3 par joggesko hos Skoknuten, hvor jeg bare betalte for 2. De er nok ikke av beste kvalitet, men holder denne sesongen. Hos Zizzi kjøpte jeg 3 par jeans, (2 par blå og 1 par sorte) samt 6 gensere. Var også innom Stormberg hvor man hadde samme tilbudet som hos Skoknuten, og Anne kjøpte 2 jakker og jeg en vindjakke.   For noen år siden ble jeg gjort oppmerksom at det var en Snurredass som het det samme som meg, Vera, noe jeg har blitt mobbet for (ikke ondskapsfult). Når vi var inne hos Õ&B oppdaget jeg at de hadde Campagneglass i mitt navn, og jeg må innrømme at det klinger bedre i mine ører enn en Snurredass, hihihihihi!!  Kjøpte også denne boken, som minnet veldig om stilen til Karin Brunch Holmquist... Det er bøker jeg har kost meg mye med, og småler meg igjennom alle sammen. Etter å lest bakpå denne boken ser det ut til at det kan bli en like humoristisk opplevelse :o))  Mine gamle konsertpropper har begynt å bli litt slitt, så når jeg var innom Apoteket investerte jeg i noen nye. Viktig at jeg har noen som fungerer når jeg skal på konsert neste måned med Tomas Ledin, for der blir det et skikkelig trøkk.... Uten sliter jeg noe voldsomt med hørselen etterpå.  Det ble litt nytt til ørene også, ikke det at jeg har manko på øredobber men jeg begynte å bli lei de jeg hadde... De ble innkjøpt hos henholdsvis Glitter og Zarcillo.  Som den store kattepersonen jeg er måtte jeg bare ha denne nøkleringen med katter på :o))

  Da vi dro fra Oslo på morningen var det et skikkelig knallvær med blå himmel og sol. Det fine været hadde vi med oss hele veien nedover, men utover dagen skyet det over nede i Sverige å like før vi skulle dra hjem begynte det å øsregne. Heldigvis så ga det seg innen vi kom til Marche ved Solli, hvor vi stoppet for litt mat. Her hjemme hadde det ikke regnet i det hele tatt, og det kom heller ikke noe.

  På lørdag sov jeg til jeg våknet av megselv, men siden jeg hadde vært så trøtt kvelden innen å la meg tidlig våknet jeg heldigvis ikke så sent. Jeg satt en stund på kjøkkenet etter å spist frokost og koste meg med et par kopper kaffe innen det var på tide å gjøre litt husarbeide. Jeg blir veldig lett distrahert, og inne på kontoret fikk jeg for meg at jeg skulle snu om litt sånn at jeg lettere fikk tilgang til scanneren. Av den grunn ble jeg litt forsinket med husarbeidet, og ringte til Anne for å si at hun ikke behøvde å komme så tidlig som vi avtalte.

  Til mat stekte jeg opp litt karbonadedeig og hadde i tacoblanding, men i stedet for å pakke alt inn i lomper så spiste vi blandingen på tallerken sammen med salat og nachos m/ostesmak. Det var kjempedigg, og veldig mettende. Alikevel ikke så mettende at vi ikke orket litt snoop senere på kvelden :o))  På kvelden ble det MGP finalen, hvor ingen av oss hadde en eneste favoritt... Folket valgte Carl Espen Thorbjørnsen som vinner, med en melodi som jeg ikke er noe begeisteret for i det hele tatt. Jeg foretrekker noe med litt mer fart, og følte at denne ble for tam for meg. Mulig at han kommer til å gjøre det bra i København....., det vil tiden vise. Innen den tid kan det jo hende at jeg også har begynt like melodien, noe som faktisk har hendt før.

  I dag har jeg sittet klistret foran PC'n og scannet inn gamle bilder så øynene er store og såre.... Det skrev jeg om tidligere i dag, så jeg skal ikke si noe mer om det nå.

  Nå har jeg satt meg godt tilrette i godstolen for å se på James Bond filmen Moonraker på DR 1. Har selvsagt sett den ørten ganger før, men den kan godt sees igjen flere ganger den :o))

  #sverige #nordbyshopping #kaffekapsler #kattesand #karbonadedeig #grytekjøtt #ost #kjøttpålegg #joggesko #vindjakke #stormberg #skoknuten #svindelogmultelikør #ørepropper #tomasledin #øredobber #nøkkelring #MGP #københavn #carlespenthorbjørnsen

  Søndag foran PC'n

  • 16.03.2014, 17:03


  På formiddagen i dag koblet jeg scanneren min til PC'n og gikk igjennom gamle fotoalbum... Jeg har ikke sett på disse albummene siden mamma levet, og denne sommeren er det 8 år siden hun døde. Det ble en følelsesmessig opplevelse. Jeg både lo og gråt litt da jeg så alle de gamle familiebildene, og nesten ingen av dem er i livet lenger. Ingen kan leve evig, men savne dem kan man alskens gjøre.

  Her er noen av dem jeg fant av megselv :o))

  På disse to bildene er jeg vel rundt året tenker jeg.  Her er jeg nok ca 2 år.  Så har vi nådd 4 årsalderen.  Er ikke helt sikker på hvor gammel jeg er her, men i begynnelsen av tenårene kanskje. Bilde ble tatt av mammas onkel, som var veldig god på å ta bilder. Husker han tok veldig mye svart/hvit bilder.  Min aller første nye bil, en Opel Ascona J 1980 modell, kjøpt på Kjeller Bil... Den måtte jeg til slutt selge for at den rustet bort for meg. Jeg brukte mer tid på å pusse rust enn å kjøre den, og kronene rullet ut av bakkontoen så da valgte jeg å bytte den ut. Den gjorde vondt for den var så rålekker.  Her tenker jeg at jeg var ca 18 år, og bildet er tatt hos mormor på Synsterud i Nord Odal.

  Jeg trodde ikke at jeg hadde noe serlig bilder av farfar og farmor og pappa som veldig ung, men til min store glede fant jeg en god del. Tror det finnes flere i et gammelt skrin, og det skal jeg ta fram en annen kveld å se igjennom.

  Nå har klokka blitt mange og jeg må se å få i meg litt føde, for det har jeg helt glemt å tenke på når jeg hold på med bildene.

  Huff, nå har det begynte å snø her i Oslo...., det liker ikke denne damen noe serlig!!

  #fotoalbum #familie #synsterud #nordodal #oslo #opel #ascona #følelser 

  Balkonglivet er i gang

  • 12.03.2014, 22:56


  Sola har stått høyt på himmelen hele dagen i dag også, og det lokket meg ut i lunchpausen for å få noen solstråler i ansiktet. Jeg hadde ikke noe mål for turen, men bena mine førte meg mot Youngstorget hvor jeg sto en en liten stund i sola og bare.... vel sto der!! Så bestemte jeg meg for å stikke oppom Den Lille Arkana for å kikke litt. Endte opp med å kjøpe meg et smykke og to stenhjerter. Det lukter alltid så godt av en eller annen røkelse når jeg åpner døra :o))

  Etterpå var jeg en snartur innom Åhlens hvor jeg kjøpte meg en ny stekepanne til pannekaker, og så etter en sånn dings med tre pigger til å stikke i poteter og grønnsaker for å kjenne om de er kokt. Det hadde de ikke, så jeg skrittet bort på Jernia litt lenger opp i gaten. Der fikk jeg tak i det jeg skulle ha + en ny brødform maken til den jeg kjøpte før jul. Har nemlig tenkt å bake brød snart og da var det greit med et par former i allefall.

  Da jeg kom hjem satte jeg på middagen, som i dag ble kyllingkjøttboller i tomatsaus m/fullkornris, og mens den sto å putret på ovnen gikk jeg ut å satt meg på balkongen i sola. Det var såpass varmt at jeg kunne sitte i en tynn genser. Det var så behagelig å kjenne sola på kroppen at jeg ble helt dorsk og forsvant inn i drømmeland noen minutter. Jeg gleder meg virkelig til flere sånn dager og ettermiddager utover :o))

  Det var noen riktig flotte skyer på himmelen da jeg kom hjem!!  Frk. Ronja Lillepuzdatter av SKånevik på sin faste plass, hvor hun kan følge med på det som skjer utenfor å på søsteren som ofte lager ablegøyer på gulvet.  Frk. Vinja Lillepuzdatter av Skånevik snuste grundig over hele balkonggulvet, som om det hadde vært noen ukjent ben der i det siste!  Da jeg satte ut Erika i balkongkassen i høst kjøpte jeg samtidig en liten en til å ha på bordet inne på balkongen. Når jeg satte meg ut i dag tok jeg en titt på den, og jammenvar det liv i den fortsatt, tiltross for at den ikke har fått noe vann på veldig lenge-

  Nå klarer jeg ikke å holde øynene åpne stort lenger, så jeg tenker at jeg skal gå å få meg noen timers søvn.... De siste kveldene har jeg ikke klart å komme meg i seng før klokka har nermet seg 02:00, og det fungerer dårlig i lengden serru.

  Til dere som skal sitte oppe noen timer til..., ha en fortsatt fin kveld og til dere andre GOD NATT!!

  #sol #youngstorget #denlillearkana #ålhens #jernia #skyer #solstråler #ronja #vinja #katt #balkongkasse #erika 

  Knallvær over Oslo

  • 11.03.2014, 22:30


  Allerede da jeg sto opp til morran i dag kunne jeg se at det ville bli en fin dag ute, for himmelen var helt klar og det var litt kjølig ute. Faktisk så var det minusgrader, noe det ikke har vært på noen dager nå her i byen. At det knaket litt her og der i kroppen var fort glemt når jeg kom ut, og sola kunne så vidt skimtes i skogbrynet :o))

  Det satt noen på alle plassene på kuben våres i dag, og latteren satt ganske løst innimellom igjennom hele dagen :o)) Det har vært nok å henge fingrene i hele dagen, så timene har bare løpt avgårde. Plutselig var klokka blit 16 og på tide å begynne å tenke på å komme seg hjemover igjen.  I lunchen stakk jeg en tur ned på Oslo City for å kjøpe kattesand.... Jeg liker denne typen kattesand, men kjøper gjerne en pose som er større enn denne på bildet. Jeg pleier vanligvis å kjøpe en som er på 7,6 l, som pleier å holde i ca 1,5 uke før jeg må skifte igjen.

  Tok meg en ekstra runde omkring på Oslo City mens jeg nå først var der, men det ble bare med titten. Klarte å la være handle noe serlig nevneverdig, noe som ikke akkurat skjer hver gang :o))  Det var fine farger på himmelen i kveld, som skiftet fra lakserød over Manglerudåsen til mer lilla lengre opp. Sola er lengre oppe enn den har vært på lenge, men jeg rekker liksom ikke å nyte så veldig mye av den etter at jeg kommer hjem fra jobben. Vi er jo snart i midten av mars så det blir nok snart en forandring på det.  Etter å ha spist en lett middag slang jeg på en jakke og satt meg ut med en kopp med kaffe å slappet av mens jeg nøt det som var igjen av varmen fra sola. Jeg tok med meg en bok ut, for jeg hadde tenkt å begynne lese litt. Var dessverre altfor sliten og trøtt å før jeg viste ordet av det gled øynene igjen å jeg fikk meg en ufrivillig powernap :o))

  I vinduskarmen min holder kaktussene mine på å blomstre på harde livet... Hvilken type de er har jeg ikke peiling på for de blomstrer akkurat når det passer dem, uavhengig av hvilken årstid vi befinner oss i. Ellers så er statusrapporten på Azalean min at det fortsatt stortrives i kjøkkenvinduet, og de nye bladene bare vokser og vokser. Det er helt utrolig at jeg har klart å holde liv i den så lenge :o))

  Har akkurat sett reprisen av den norske MGP finalen fra 1994, og hadde helt glemt at det var hærlige Jan Werner Danielsen og Elisabeth Andreassen som vant. Egentlig hadde jeg glemt hvilke artister som var med i det hele tatt. Duett er en flott låt, og helt ærlig så står den seg bra fortsatt :o))

  #sol #kattesand #oslocity #varme #kaffe #powernap #blomstre #kaktus #azalea #janwernerdanielsen #bettan #elisabethandreassen #mgp #1994

  Er det mulig...??

  • 10.03.2014, 21:57


  I dag var jeg innom Claes Ohlsson på veg hjem, og der kjøpte jeg bl.a. et nytt rosa tørkestativ...

  Stativet var godt forseilet i plast, og det var jo fin når man skulle frakte det med seg hjem... Når det så gjelder å få det ut av plasten skulle vise seg å være langt mindre festelig :o(( Jeg trodde det bare skulle være å klippe opp på toppen å dra plasten av, men å nei du så enkelt skulle det vise seg å ikke være. Plasten var sveiset sammen rundt alle stenger, samt rundt trådene som klærne skal henges på. Sånne ting får meg til å ta helt av, og det gjore jeg også. 

  Noe som burde ta bare noen få minutter, endte opp med å ta meg 20 minutter... Det tok sikkert lengre tid enn nødvendig også for at jeg ble så innmari forbanna. Temperaturen sankt betraktelig nå stativet kom ut av den åletrange forpakningen, og fargen er jo helt perfekt :o))  På besøk i går

  • 09.03.2014, 12:35

  Etterå ha vært hos frisørdamen i går, dro jeg hjem en stund for å få i meg litt mat å ordne noen småting.

  Det var deilig å få litt orden på håret igjen, og ikke minst bli lysere. Sist gang ble det brukt litt for mørk farge, og pluss at sist gang håret ble stripet så ble det litt for lite av dem. Nå derimot er jeg kjempefornøyd.

  Før jeg dro til Anne som jeg skulle være hos i går kveld, var jeg nede på Alna senteret. Der kjøpe jeg en stor sekk med tørrfor til pusene. Det hadde nemlig ikke holdt over helgen.

  Etterpå var jeg innom Lefdal hvor jeg kjøpe en Dolche Gusto kapselmaskin til Anne. Den var en av de minste i hvitt, men den var automatisk..... Akkurat det la jeg ikke merke til før vi prøvet den.

  Jeg kjøpte med en boks med kaffe og en med te, og det koste vi oss med litt senere.

  Anne serverte kyllingfile i fløtesaus bakt i ovnen med ris til, noe som smakte veldig godt. Utpå kvelden serverte hun sjokolademuffins bakt fra grunnen med en deilig og rik sjokoladekrem på toppen.

  Vi så MGP delfinalen, men ble vel ikke akkurat overveldet av låtene som ble presentert. Det var et par som var et hakk bedre enn de andre, men ikke noe mer enn det.

  Jeg var vel hjemme hos medselv igjen ca 00.30, og da boe det til at jeg ble sittende en stund oppe for se litt tv.

  Det ble sent før jeg kom meg i seng, og derfor var jeg ikke så tidlig oppe i dag heller. Været er ikke så ille i dag så jeg har tatt med meg kaffekoppen og nettbrettet ut på balkongen. Sola kommer å går hele tiden, men det er lunt her alikevel.

  Ha en fortsatt fin søndag, blogges ;o))

  Oppe tidlig

  • 08.03.2014, 11:49

  I dqg har denne damen vært oppe siden kl 8.... Det var ikke helt frivillig, men jeg hadde time hos frisørdam3n kl 10

  Jeg er fortsatt hos Studio Style Frisør på Oppsal, og har vært igjennom hovedfarging. Nå er det en stund under plast for at stripene skal ta.

  Tok med termokoppen denne gangen siden jeg skal være her noen timer. Det var på tide å fixe på håret nå, for nå så det det så flisete å dødt.

  Humøret er forresten helt i toppskiktet i dag, hvorfor? FORDE AT SOLA SKINNER VEL ; o))

  Ha en fortsatt fin lørdag folkens, blogges!

  MGP-delfinale

  • 07.03.2014, 20:14

  Nå har jeg benket meg foran tv'n for å se på 1 delfinale i MGP. Denne gangen skal alle delfinalene forgå denne helgen, og det syntes jeg ikke noe spesielt om.

  Jeg syntes at det var gøy å samles om tv'n hver helg for å diskutere låtene og klærne til deltagerne. At de gjør det på denne måten er pga penger.....

  Jeg har ikke hørt noen av melodiene i forveien, så jeg er veldig spent på om hva som kommer.... Håper det er noe som får de stive beina mine til å rykke til for å holde takten ;o)

  #mgp #delfinale

  Nye klær

  • 06.03.2014, 22:25


  I lunchen i dag skulle jeg egentlig bare en kjapp tur på Nille for å kjøpe noen poser med Crazy Forgs som er fylt med tyrkisk pepper pulver... Når man kommer opp rulletrappa til 2 etg på Gunnerius så ligger Zizzi rett fram, og hodet mitt var på vei til Nille mens bena mine styrte meg rett inn på Zizzi.

  Med en gang jeg kom inn fanget blikket mitt noen jakker som han rett fram... Jeg måtte bare prøve, og rasket med meg en rosa og en sort jakke og et par gensere å dukket inn i prøverommet. Etter å ha prøvd alt sammen klarte jeg ikke å bestemme meg for hvilke farger jeg skulle kjøpe, og endte opp med alt sammen :o))  Den rosa jakken her ser ikke ut som om den er det på bildet, men uansett hvor mange bilder jeg tok klarte jeg ikke å få fram den shockrosa fargen som jakken faktisk har. Jeg får gjøre et nytt forsøk i dagslys senere så kanskje det blir bedre. Tror det blir fint med en lys topp og sorte bukser til :o))  Den sorte jakken passer jo til alt :o)) Ingen av jakkene er i skinn, men i noe som ligner og det gjør nok at de kan bli lune og gode når sola endelig begynner å varme igjen. 

  Jeg kan ikke huske sist jeg kjøpt meg noen nye klær, så det var på tide nå syntes jeg. Dessuten var det kundedager hos Zizzi, og dermed fikk jeg 20% rabatt på alle plaggene :o))

  Bare for å ha sagt det, så ble det Crazy Frogs også :o)) 

  #nille #crazyfrogs #zizzi #jakke #gunnerius 

  Vål'enga er seriemestere :-)

  • 04.03.2014, 22:25


  Lykken er stor i kveld, for Vål'enga knuste Stavanger Oilers 7 - 1 og vant serien :o))


  (FOTO: AAS, ERLEND / NTB SCANPIX)

  #vif #enga #vålerenga #seier #seriemester #stavangeroilers

  Litt ekkelt

  • 04.03.2014, 22:11


  Når jeg kom hjem fra jobb i dag, og skulle kjøre bilen inn i garasjen min sto garasjedøren til en eldre nabo åpen. Med en gang tenkte jeg ikke så mye på det, men så kunne jeg ikke se henne noen steder. Trodde med en gang at hun kunne ha glemt å lukke døren etter å ha vært ute, men for sikkerhet skyld så gikk jeg inn i garasjen å bort til bilen. Der satt damen med hode fremoverbøyd helt stille, og jeg kjente at hjertet mitt gjorde et gigantisk hopp.

  Jeg banket på ruten et par ganger, og til min store lettelse løftet hun hode å så litt forvirret på meg. Hun hadde sovnet og hvor lenge hun hadde sittet der fikk jeg ikke noe klarhet i. For snart 14 dager siden fant jeg henne sittende i trappen ute i oppgangen siden hun ikke følte seg helt i form. Derfor trodde jeg det verste når jeg så henne sitte foroverbøyd inne i bilen. Hun fortalte at hun hadde så lav blodprosent, og da blir man jo veldig trøtt og sliten. Heldigvis går hun jevnlig hos legen og blir fulgt opp...

  Når vi gikk mot oppgangen tok jeg handleposen hennes sånn at hun skulle slippe den, og opp i etasjen har hun stolheis så hun slapp nå i allefall å gå opp. Jeg sa fra til henne at dersom hun trengte hjelp til noe så måtte hun bare ta å ringe til meg, for det er sånt man gjør for en nabo. Det er sånt jeg håper at andre vil gjøre for meg også, hvis jeg skulle få behov for det :o))

  #ekkelt #sove #blodprosent #dårlig #garasjedør #nabo #hjelp

  Nye lesebriller

  • 03.03.2014, 21:59


  Jeg jubla da SMS'n kom på formiddagen i dag fra Synsam, lesebrillene mine var kommet og jeg kunne komme å hente dem.

  Det var en kjempestor lettelse å slippe å bruke de gamle som hele tiden skle helt ned til nesetippen, siden det ikke var noe som holdt dem oppe lenger. De har gjort nytten sin i snart 4 år, og har nå gått i pensjon :o)) Jeg hadde møter ut dagen fra klokka 12 så rett før kl 11:30 gikk jeg med raske skritt bort i Karl Johans gate for å hente dem. Det tok ikke så lang tid og jeg var tilbake igjen på jobb etter 15 - 20 min.  Her er altså de nye skjåglasa, som denne gangen har sort innfatning. Det er første gangen jeg har hatt så mørk innfatning, men syntes vel selv at jeg kledde dem ganske godt. De er nå i allefall mye sterkere enn de gamle, og det var veldig uvant. Jeg har jo sittet å myst en god stund når jeg skulle lese skrift som var noe mindre, og det har vært slitsomt. Plutselig virket alt så stort og jeg ble nesten litt ør i hodet av det. Nå har jeg brukt dem noen timer og jeg begynner så smått å bli vant til dem.  Nestenblondina med de gamle brillene, med tape på og alt...  Så har de nye lesebrillene kommet på nesen... Helt greie disse, ikke sant??

  Det som ikke er like greit er at denne damen sårt trenger å komme seg til frisørdamen for en klipp og litt ny farge på autostradaen av ettervekst. Den ble veldig tydelig på bildene syntes jeg. Problemet er bare den at jeg ikke har time før til lørdagen. Det kommer til å bli en lang uke, hvor jeg får holde meg langt unna speiler sånn at jeg slipper å se all etterveksten!!!

  Pusene mine har vært helt propell i kveld, og løp ut og inn evig lenge..... Jaktet på hverandre, og fløy over møbler for så å fly rett opp til taket på klatrestativet og så ned på gulvet å rundet hele heim før de fløy ut igjen. Så var det hele runden om igjen.... Nå har de tatt kvelden ser det ut til å ligger rett ut, en i senga mi mens den andre ligger øverst i klatrestativet.

  Jeg er veldig trøtt i kveld siden jeg sov litt dårlig i natt... Med en gang jeg la meg så var jeg borte, men noe vekket meg etter en time å da var det umulig å sovne igjen. Til slutt slo jeg på tv'n inne på soverommet å så litt på Oscar sendingen på TV6. Når jeg sovnet igjen er jeg litt usikker på, men de siste jeg husker var en eller annen kjendisdame i en nydelig kjole som ble interjuet... Skal gjøre et forsøk på å komme meg tidlig i seng i kveld, og er jeg heldig så kommer jeg til å sovne med en gang å ikke våkne før klokken ringer til morran igjen.

  Ha en fortsatt fin mandagskveld, blogges :o))

  #synsam #lesebriller #innfattning #karljohansgate #katt #oscar #tv6 #sove

  En skikkelig innedag

  • 02.03.2014, 21:30


  I går kveld begynte nesen min å renne og hode ble veldig tungt, og det var litt sån når jeg våknet ut på formiddagen i dag også... Ikke det at jeg følte meg dårlig eller noe, men bare litt tung og dø i kroppen. Derfor var det veldig deilig å bare sose inne i heimen i dag.

  Kattedoen trengte å desinfiseres og vaskes så jeg kastet meg over den innen jeg spiste en sen frokost. Var så greit å få det unnagjort på formiddagen. Jeg måtte nesten flire av pusejentene, for en satt på skapet ved siden av dusjen å fulgte med på hva jeg drev på med. Den andre satt oppi vasken med bakbena, og forbena på ryggen min. Det var jo viktig for dem å overse at jobben ble ordentlig gjort.  Etter at jeg hadde spist satt jeg meg i stua for å ta en kopp kaffe å slappe av litt foran tv-skjermen... Jeg måtte ta en Ibux, og klarte selvsagt å sovne en liten stund. Da jeg satt meg ned regnet det ute, men når jeg våknet igjen var det dette været som holdt på utenfor. Helt i starten var snøfillene kjempestore og fluffy, men etterhvert gikk det over i en fin blanding av regn og snø. Det ligger fortsatt et tynt teppe med snø ute, men det er varmegrader så den forsvinner nok snart igjen... "håper"  Før jeg kjøpte meg ny Asus PC i augsust måned brukte jeg alltid IncrediMail til å lese og sende mail, men den brukte mye plass og sørget noen ganger for at PC'n ble treg og hang. Derfor bestemte jeg meg for at ikke skulle laste ned den til den nye PC'n. Nå har jeg en WIndows PC og bruker Outlook, og har ikke helt den samme oversikten over mailene mine føler. Derfor har jeg brukt noen timer i dag til å gjennomgå alt som lå i innboksen min, og fra august 2013 tl nå hadde det hopet seg opp over 3000 mail. Mesteparten av dem var bare informasjon, som jeg faktisk burde ha slettet for lenge siden. Nå er de i allefall slettet de aller fleste av dem, og jeg har vært inne å stoppet mesteparten av info-mailene så heretter vil det ikke bli like ille......

  Nå sitter jeg godt tilbakelent i godstolen å ser på 71 grader Nord Norges Tøffeste Kjendis, og er egentlig veldig mett og fornøyd. Har nemlig akkurat kost meg med kaffe og fastelavensboller, for jeg måtte nemlig ha et par stykker. Jeg kjenner nå at jeg burde ha holdt meg til bare en, men det er for sent å angre nå...

  Jeg sitter å håper på at de skal ringe meg fra Synsam i morgen og fortelle at de nye lesebrillene min kan hentes... Nå er jeg så lei av å bruke de gamle som omtrent ikke henger sammen lenger, og henger helt på skjeive neders på nesetippen. Synsfeltet i brillene blir av den grunn helt feil også, og jeg blir veldig sliten i hode og i øynene.

  Ha en fortsatt fin søndagskveld, blogges :o))

  #nese #hodepine #ibux #kattedo #katter #snøvær #varmegrader #asus #windows #outlook #incredimail #71gradernord #fastelavensboller #synsam #lesebriller 

  Fastelaven

  • 02.03.2014, 13:34

  Fastelavn

  Fastelavn eller fastelaven betyr egentlig kvelden før fasten og er dagen som tradisjonelt åpnet den romersk-katolske fasten. Etter at Norge ble et protestanitisk land fikk feiringen et mer folkelig preg, og ble knyttet til karnevalsfeiringen i Skandinavia. I Norge blir fastelavn markert med pyntede bjørkeris og fastelavensboller med krem og syltetøy. Norske Kvinners Sanitetsforening har solgt de tradisjonelle fastelavensrisene siden 1952. 

  Langfaste

  Fasten begynte med onsdag i 7. uke før påskedag eller askeonsdag og varte til påskeaften: fleskesøndag eller fastelavnssøndag, fleskemandag eller blåmandag og hvitetirsdag eller feitetirsdag. Søndagen og mandagen feiret man med fet kost. Tirsdagen spiste man hvit mat, melke- og melmat, f.eks. boller, som en overgang til fastens magre kost, men til dels også fet mat. Fastelavn kom etter hvert til å vare en hel uke.

  Hedenske skikker

  Til fastelavn knytter det seg mange skikker, som fra først av hørte til en hedensk vårfest. Herfra stammer skikken med fastelavnsriset. Kvinner, dyr og trær skulle vekkes til fruktbarhet ved slag av livskvisten, derfor ble fastelavnsriset opprinnelig bare brukt på unge, gifte kvinner som ennå ikke hadde fått barn. Ved ploggangen skulle jorden vekkes til fornyet liv; askeonsdag spente man nakne jomfruer for en plog. Man foranstaltet en symbolsk kamp mellom sommer og vinter, hvor vinteren ble beseiret; sommeren hadde spirende kvister, vinteren isstykker til våpen. Brenning av bål hørte også hit, men er i de nordiske land flyttet lenger frem på våren. Til fastelavn hørte også våpenleker, sverddans, dystritt, stikking etter stråmenn, utkledninger og løyer.

  (Kilde: Store norsk leksikon) 

  #faste #fastelaven #fastelavn #karneval #norskekvinnerssanitetsforening #fastelavensris #påske #hednesk #vårfest #fruktbarhet #sommer #vinter  

  Bolle i ovnen

  • 01.03.2014, 19:29


  Det er nettopp det jeg har hatt i dag, ikke bare en men hele 43 stykker :o))

  Som jeg nevnte tidligere i dag er det første gangen jeg baker boller uten egg og fløte, og jeg var veldig spent på hvordan de ville bli... Både konsistensen og smaken var helt perfekt, og mye lettere enn hva jeg er vant med. De jeg pleier å lage er mye mer mektig, og rene måltidet.  Det var en stund siden jeg kjøpte egg, og da jeg skulle hente ut et for å pensle bollene før de skulle inn i ovnen så var ikke alt som de skulle med dem. Alle sammen hadde svarte runde merker på skallet, så hadde bare en vei å gå.... rett ned i søppelkassen. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å rusle over til naboen å spørre om hun kunne verpe meg et egg, og det kunne hun heldigvis.

  Når jeg våknet til morran så det nesten ut til at det skulle bli sol ute, men innen jeg hadde fått ordnet med kattedoen og mat til oss alle sammen var det blitt grått å trist. Utpå formiddagen begynte det å snø, og det la seg på gresset. Om det blir liggende der serlig lenge tviler jeg på, for det er varmegrader ute :o))

  Ryggen min var ikke spesielt god da jeg sto opp i dag, og jeg grudde meg litt til å bake boller... Det var ikke noe behagelig, men jeg klarte meg ganske bra ved å lene meg på bordet med ene hånden mens jeg knadde og trillet ut bollene. Nå i kveld er det ganske plagsomt å reise seg opp av godstolen når det er nødvendig, men jeg regner med at det verste er over igjen til i morgen. Hvorfor ryggen plutselig har slått seg litt vrang nå vet jeg ikke, for jeg kan ikke huske at jeg har løftet noe tungt eller gjort noe spesielt som skal ha forårsaket det...

  Nå skal denne damen nyte resten av lørdagskvelden, blogges :o))

  #boller #fastelaven #fastelavensboller #rygg #snø 

  Husmorforkle er tatt på

  • 01.03.2014, 13:10

  I morgen er det fastelaven, og da må det bakes boller... Jeg hadde noen få igjen fra tidligere bakedag som jeg kunne ha brukt, men det er ikke helt det samme... Må være nybakte :o))

  Jeg som regel brukt en og samme oppskrift hver gang jeg baker boller, som innholder både egg og fløte. Denne gangen derimot har jeg valgt en oppskrift jeg fant på nettet hvor ingen av de ingridiensene var med.

  Akkurat nå står deigen til heving på benken, og er på god veg ut av bollen så jeg må se å dytte litt på den og la den stå å heve litt til.

  Blir spennende å se hvordan de blir, og hvordan de smaker.... Jeg gleder meg til første smaksprøven :o))

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no