hits

Vera Lynn

- je suis prest -

En mann og 3 damer på tur til Nordby

 • 31.03.2015, 22:33

Til tross for at det er ferietid så måtte jeg opp grytidlig i dag, for å være klar til Anne og Kine kom kl 08:00. Vi hadde avtalt med Terje at vi skulle være nede i Sentrum hos ham 08:30, og jeg måtte innom Statoil for å fylle opp tanken på bilen før vi dro. Etter å ha hentet Terje skulle vi kjøre i følge, men Anne og Kine måtte stoppe for rødt lys å etter det så vi dem ikke før vi nærmet oss Solli i Østfold. Der freste de forbi oss, men Terje og jeg hadde ikke hastverk å dessuten stoppet vi på bensinstasjonen for å handle litt.

Det var mye folk på Nordby i dag, men ikke på langt nær så mange som jeg hadde trodd at det skulle være. Jeg pleier nå aldri å treffe kjentfolk når jeg er der, men i dag traff jeg fetteren min Ivar og kona Marit. De var på hytta rett på andre siden av Svinesundsbroen.

Jeg handlet ikke noe særlig i matbutikken i dag siden jeg var der for 14 dager siden. Der er lenge siden jeg kom ut av butikken å ha brukt så lite penger som denne gangen. Jeg derimot noe mer penger i andre butikker....For en ukes tid eller så siden kjøpte jeg en 30 ml flaske av den nye duften fra Tresor - La Nuit, og jeg falt pladask for den. Så jeg stakk innom Kicks og kjøpte en 50 ml flaske i dag. Da fikk jeg en gaveeske med noen produkter fra Lancôme. Jeg har ikke rukket å se ordentlig på alle goodisene som lå i esken, men det skal jeg litt senere :o))


Jeg har sett etter et lite rundt bord til å ha mellom kafe stolene mine på balkongen. De jeg har sett hittil har vært for store og ruvende, men da vi var en snartur innom Ö&B fant jeg dette lakkerte metallbordet. Det falt jeg for med en gang, og så er det superenkelt å klappe sammen å sette til side hvis man trenger plassen.


Sist gang vi var i Sverige så jeg på en krakk hos Rusta, men da turte jeg ikke kjøpe den for jeg var sikker på at den ville være for stor. Jeg hadde selvfølgelig glemt å måle til, men jeg tok sjansen å kjøpte den allikevel i dag. Den var både høyere og litt bredere enn den gamle krakken, men ikke mer enn at den fint kunne stå der. Den gamle krakken har Ronja revet i filler trekk og stopping.... Jeg hadde ment å sy nytt trekk med en tjukkere madrass inni, men så syntes jeg at krakken er litt for lav. Krakken er ment til å sitte på når man tar på seg sko og støvler, men det er ubehagelig siden den er så lav.


Hos Jernia fikk jeg endelig tak i nye rister til å avkjøle brød og kaker.... De var ikke spesielt billig med sine 99,- per stykke, men jeg trengte virkelig noen nye. Fra før har jeg bare hatt den gamle jeg arvet etter min mor, og den begynner å bli ganske sliten å stygg. De nye er noe mindre enn den gamle, og det var derfor jeg kjøpte to stykker.


Pusene måtte jo også få en liten ting når mamsen deres hadde vært på handletur. Inne hos Ö&B hadde de denne tunnelen som jeg kjøpte til dem. Det er ikke alltid mine kjøpt til dem har slått ann, men de har faktisk løpt igjennom dem flere ganger å Ronja la seg til og med inni den en stund. De hadde en annen tunnel som jeg kjøpte når de var små, og den ble etterhvert så slitt at jeg måtte kaste den.

Etter å ha trasket rundt på Nordby i flere timer var vi i grunnen fornøyd, så vi pakket alle varene inn i bilene og satte nesen mot Solli for å spise middag å slappe av litt innen vi dro videre hjem. Faren med å sitte ned å spise er at man blir så mett og belåten at man blir trøtt. I dag ble jeg skikkelig trøtt og sigen, og jeg nesten gruet meg til å kjøre hjem... Terje og jeg skravlet oss hjemover så jeg klarte meg ganske bra. Vel hjemme i Oslo, dro vi først innom meg for å avlevere mine varer før jeg kjøpte Terje hjem igjen.

Jeg pakket bort alle varene mine som vi bare hadde slengt innenfor døren, og så satte jeg i gang å montere møblene å fikk satt dem på plass. Etter det ruslet jeg ut på balkongen med en kopp kaffe og satt der å nøt de siste solstrålene innen de forsvart bak noen skyer!

Nå fryser jeg så jeg rister enda jeg har satt vifteovnen på bordet rett foran meg.... Der står den å blåser deilig varm luft rett på meg, og jeg kjenner at det er på tide klappe sammen PC'n før jeg sovner.

#sverige #nordby #shopping #la_nuit #tresôre #duft #parfyme #kicks #goodybag #gaveeske #ö&b #metallbord #bord #lakkert #hvit #krakk #rusta #tunnel #katter #leke #kaffe #balkong #kos #slappeav 

Vanskelig å komme i gang

 • 30.03.2015, 21:37

Planen i dag var å stå opp tidlig, sånn at jeg skulle komme i gang med rengjøringen å bli ferdig med den på formiddagen. Når man ikke klarer å komme seg i seng før fuglene begynner morgenkonserten, er det ikke så lett å starte dagen tidlig heller. I går kveld ble jeg sittende oppe til nesten 03:00 for å se på Apollo 13, som jeg egentlig har sett et par ganger tidligere. 

Når jeg først kom meg opp av køya, ja da soset jeg rundt i nattkjolen noen timer innen jeg kom i gang med noen ting. Jeg tenkte på å begynne på badet, men det ble med bare med tanken!


Til slutt fikk jeg da satt kroppen i gang, og gikk løs på badet med stor iver... Det er det verste rommet jeg tar, men et av det viktigste. Vinja satt oppe på vaskemaskinen å fulgte med da jeg forsvant inn i dusjen med Mr Muscle. Hun syntes det var veldig rart når alle glassene ble helt hvite. Da mjauet hun høyt, for hun kunne ikke se mamsen sin lenger, men hun ga seg når jeg stakk hode ut.


Jeg har ikke hentet noen påskepynt enda, og jeg sitter egentlig å debatterer med meg selv om jeg skal gidde å gjøre det. Får tenkte på det over natten, så få jeg se hva det blir til i morgen.

Da jeg sto opp til morran i dag regnet det lett, men som i går sprakk skyene opp utover dagen å sola kom tittende fram etterhvert. Jeg tok med meg en kopp kaffe å satt meg ut en stund for å nye solstrålene. Det tok ikke så lang tid innen pusejentene min kom etter, og Vinja skulle jo sitte i fanget å kose. Hun har begynt å mjaue riktig fælt den siste tiden, og stort sett er det for å få oppmerksomheten min. Har jeg satt meg ned for å spise middag, ja da sitter hun oppe på vaskemaskinen å lage ren masse lyd. Hun vil at jeg skal komme å snakke med henne å rufse henne i pelsen, og når det er gjort er hun fornøyd, lille søtnosen min :o))

#sove #morgen #sent #rengjøring #badet #vaskemaskin #vaske #katt #vinja #apollo #13 #sol #regn #påske #pynt #katter 

Dagens bilde - kos i solen

 • 29.03.2015, 17:43

                                                                                     #dagensbilde #katt #vinja #sol #kos

Hobbykveld hos A-K

 • 29.03.2015, 15:46

Å våkne til morran i går med sola som kilte meg på nesen igjennom persiennen, var helt toppen. Det var en perfekt måte å starte påskeferien på :o)) Jeg hadde ikke sovet så veldig godt å var ganske sigen i kroppen, men jeg tvang meg ut av senga. Etter å ha ordnet med morgenstellet til kattene, slang jeg i meg litt frokost...

Jeg hadde egentlig tenkt å steke noen små sjokolade hjerter på fredag ettermiddag, men da var jeg så sliten at jeg sovna med en gang jeg hadde spist middag. Derfor satte jeg i gang med det å steke dem rett etter frokosten. Det tok ikke så lang tid, for jeg lagde bare en liten porsjon denne gangen. Jeg ville ha de med meg opp til Ann-Karin da vi dro dit senere på dagen.

Etter torsdagens snøfall var det ikke så enkelt å få parkert inntil fortauskanten oppe hos Ann-Karin. Det var mange ledige plasser siden folk hadde reist på påskeferie. Vi måtte kjøre litt lengre bort i gaten før vi kom over brøytekanten.


Ann-Karin og Anne satte i gang med å lage kjede og armbånd... De har gått på kurs for å lære en teknikk, men så skulle Ann-Karin lære Anne en annen som hun holdt på med. Her gjør man alt fra bunnen av... Først skal kobbertråden (i dette tilfellet) kuttes opp, og deretter lager bøyer man til å lager ringer. Mens de holdt på å sage kobbertråden satt jeg i stua og holdt på med mitt.  Alt dette gjorde de ikke i går, for Anne fikk bruke noen ringer som Ann-Karin allerede hadde laget tidligere. 


Jeg hadde tatt med meg "fargeboken for voksne" som jeg kjøpte for et par uker siden... Der satt jeg å koste meg med fargene mine, mens de andre to holdt på med kobbertråden. Jeg glemmer tid å sted når jeg holder på med boken, og før jeg vet ordet av det har det gått flere timer. Når de andre to kom til bordet ble det litt skravling, men ikke så veldig mye... Man må nemlig ha tankene på det man driver med når man skal lage smykker :o))


I sted for å bruke masse tid på å lage mat, bestilte vi en en stor pizza fra Peppes med hvitøksbrød og rømmedressing. Det er jo så vanvittig god, men man blir jo så fort mett. Det var uansett godt med en liten pause fra hobbyvirksomheten, for man blir veldig sliten i øynene av alt småpirket.

Etter en pause gikk vi tilbake til bordet å forsatte med det vi holdt på med et par timer til, før vi hadde en ny pause hvor vi spiste kaker og jeg drakk en etterlengtet kopp med kaffe. På det tidspunktet var jeg begynt å bli ganske trøtt og siiigen i kroppen, men vi gikk tilbake til bordet å jobbet litt til Anne ville gjerne bli ferdig med armbåndet hun hadde jobbet med. Det ble hun, og det ble virkelig fint. Glemte å ta bilde av det, dessverre.

Når jeg kom hjem var klokken bort i mot 01:00 på natten, og selv om jeg var trøtt så kom jeg meg ikke i seng. Jeg hadde ikke fått med meg at klokkene skulle skrus fram i natt, før like før vi skulle dra hjem, så jeg sørget for at kjøkkenklokken min ble snudd innen jeg kom meg opp i senga. Der ble jeg sittende en god stund å se på tv innen jeg slo av lyset å la meg til å sove.


Jeg vet at man egentlig burde vente med å åpne påskeegget til påskeaften, men jeg klarte ikke helt å la være å ta et par små sjokolader av dette som jeg fikk på jobben. Smakte himmelsk til en sterk kopp kaffe :o))

Nå har regnet forsvunnet, og balkongen min bader i sol igjen... Tror jeg skal gå ut å sette meg en liten stund jeg :o))

#hobby #armbånd #halskjede #kobber #tråd #farger #fargelegging #pizza #peppes #hviløksbrød #kaker #hjerter #sjokolade #sommertid #klokke #påske #påskeaften #påskeegg #kopp

Så gjør vi så...

 • 25.03.2015, 23:46

Det begynte å bli lite med brød i fryseren, så jeg bestemte meg for at jeg skulle bake et par brød når jeg kom hjem fra jobben. Jeg var ganske sent hjemme, så jeg gikk i gang med å lage deigen innen jeg ordnet med middag til meg selv. Jeg brukte tørrgjær denne gangen også, og resultatet ble bedre enn forrige gang jeg bakte. Da ble deigen veldig tett og seig, og den hevet seg nesten ikke i det hele tatt.


Jeg burde nok ha valgt en litt større bolle når deigen skulle heves, for den var på god vei ut på benken da jeg kom for å sjekke den for endte gangen. Ikke noen problemer med hevingen denne gangen nei :o))


Da ligger to velduftende og rykende varme brød på rist for å avkjøle seg.... Jeg må skjære de opp før jeg putter dem i fryseren, men det tror jeg at jeg venter med til i morgen. De blir litt ugreie å skjære nå de er helt ferske.


Siden det var vaffeldagen i dag, slang jeg sammen en røre som jeg stekte mens brødene sto i ovnen. Når jeg endelig kunne sette meg ned med kaffen og vaflene var eg så sliten at jeg nesten ikke orket å spise noen ting. Jeg kom meg litt etter et par kopper med kaffe, men jeg kjenner på kroppen at jeg ikke kommer til å sitte oppe så veldig lenge i kveld.

Denne uka har fått ben å gå på, allerede torsdag i morgen å så er det freddan. Etter det tar jeg påskeferie, og jeg kjenner at det skal bli deilig med noen feriedager nå. Jeg sover dårlig om nettene, selv om jeg er aldri så trøtt å sliten når jeg går å legger meg. Krysser fingrene for at sovner med en gang jeg legger meg om litt, og at jeg i tillegg sover meg igjennom hele natten uten å våkne før klokken ringer.

God natt fra meg, zzzzzzzz!!

#bake #brød #vafler #vaffeldag #torsdag #fredag #påske #ferie #trøtt #sove

Dagens bilde - Felix the cat

 • 24.03.2015, 21:00


                                                                        #dagensbilde #katt #felix #the #cat #krystallkule

The best exotic Marigold hotel

 • 23.03.2015, 23:28

Jeg er ekstremt glad i engelske filmer, og i kveld viser TV6 The best exotic Marigold Hotel... En veldig fin, varm og morsom film som jeg koser meg storveis med. Ikke bare er filmen fin, men den har et bra knippe med fine engelske skuespillere også.

#film #engelsk #the #best #exotic #marigold #hotel

Fikk det ikke til....

 • 23.03.2015, 00:05

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har funnet fram PC'n de siste dagene, for å skrive et blogginnlegg... Hvor mange har det blitt? Hele ingen i det hele tatt. Til slutt ble det et dagens bilde av Vinja som lå rett ut på gulvet å strekte på seg...

Jeg har vært så trøtt og uopplagt de siste dagene at når jeg kom hjem fra jobben var hodet mitt tomt, og jeg klarte ikke å skrive så mye som et ord. Det endte opp med at jeg satt å stirret på skjermen og siden jeg var så trøtt så sovnet jeg like godt.  Det har ikke skjedd så veldig mye spennende de siste dagene akkurat...

Fredag ettermiddag, møtte jeg Anne etter jobben for å ta en nærmere titt på den den nyåpnede Spar Kjøp butikken på Metrosenteret. Jeg skulle ikke ha noe, men var mer nysgjerrig om de faktisk hadde like stort utvalg som de ga uttrykk for i reklamen. Det hadde de i grunnen, men jeg fant ingenting som pirret min interesse!

I går var det knallvær ute, og jeg tok med meg en bok og en sto kopp kaffe å plantet kroppen ute på balkongen. Der ble jeg sittende i flere timer, og kom meg jammen igjennom hele boken også. Utenfor var det ikke fult så varmt, men inne på balkongen var det skikkelig sommertemperatur. Kattene fløy inn igjennom det åpne kjøkkenvinduet, ned på gulvet å igjennom leiligheten for så å dundre ut på balkongen. Dette holdt de på med en god stund, før de ble slitne og ramlet sammen i en stol og på krakken. Når sola begynte å nærme seg åskammen på andre siden, begynte det å bli kjølig så jeg rusla inn i varmen....


I dag våknet vi alle til snøvær delux.... Jeg kan ikke si at jeg var kjempefornøyd med at snøen lavet ned, og at det la seg mer og mer på bakken ettersom formiddagen nærmet seg. Da jeg sto opp sånn ved 10 tiden var det ikke kommet så mye, men det endret seg gangske raskt.

Jeg ringte for å skravle litt med Anne, men hun sto midt oppe i skurebøttene så det ble ikke så veldig lenge. Hun hadde avtalt med Ann-Karin at de skulle dra en tur på Plantasjen bore ved Skullerud. Hun lurte på om jeg ville være med dem, og det fristet egentlig ikke å gå hjemme å dra meg så jeg sa ja til å bli med dem. De hadde avtalt å møtes kl 14 der borte, så Anne sa hun ville komme å hente meg ca 13:45.

Vi ble en god stund på Plantasjen.... Først gikk vi å kikket på blomster, noe jeg personlig ikke skulle ha. Her hjemme er det ikke plass til flere blomster eller planter av noe slag. Jeg skulle ha en potte til jord orkideen min, som har vokst ut av potten sin for lenge siden. I tillegg var jeg på jakt etter en stålform som jeg kunne vikle den ene eføyen min rundt. Jeg fant begge deler, men det hadde ikke den stålformen jeg hadde sett tidligere. De hadde bare hjerteformer, men det fikk det bare bli for jeg måtte ha noe. Hittil har jeg bare viklet den rundt noen lange blomsterpinner, men det fungerte ikke lenger. Vi fikk lyst på litt å spise å drikke, så vi fant oss et bort inne på kafeen. Jeg tok en vaffel og en kopp kaffe. Tiden gikk så utrolig fort når vi satt der å skravla....

Vel hjemme igjen etter noen timer, ble jeg stående en god stund i oppgangen å prate med en nabo.... Vi hadde vist mye å prate om, så jeg tror jammen vi sto der i nesten 45 minutter :o))


Jeg kjøpte meg litt ny musikk i går også på iTunes: Ed Sheeran, Hozier, Frida Amundsen, Susanne Sundfør og Usher... Satt å så igjennom musikken jeg hadde, og fant ut at det var på tide å fornye seg litt. Har ikke fått hørt ordentlig igjennom alt sammen enda, men jeg tenkte å ta med meg iPhonen på jobben i morgen for å høre litt musikk mens jeg jobber. Jeg pleier vanligvis ikke å gjøre det, men av og til er det godt å koble ut omverdenen litt...

Jeg hadde tenkt til å ta kvelden tidlig i dag, og sette meg opp i senga å lese litt... Etter å ha sittet i et par telefonsamtaler forsvant kvelden litt fra meg gitt, så nå blir det bare å krabbe under dyna å få seg noen timer søvn. I morgen er en ny uke med nye muligheter :o))

Ha en riktig god natt, blogges :o))

#trøtt #sliten #uopplagt #fredag #sparekjøp #lørdag #bok #kaffe #balkong #vær #snø #vind #plantasjen #skullerud #potter #blomster #kafe #vaffel #skravle #venninner #nabo #musikk #itunes #edsheeran #hozier #fridaamundsen #susannesundfør #usher #iphone

Dagens bilde - Vinja

 • 22.03.2015, 00:33

Vinja tar seg en liten kveldsstrekk på gulvet ;o))

#dagensbilde #katt #vinja #sove #stekk

Så vanvittig sliten...

 • 18.03.2015, 22:47

Nå kjenner jeg at det skal bli godt å være ferdig hos tannlegen, for jeg blir så vanvittig sliten etter hver eneste besøk. Jeg regner med at det kommer av at jeg ikke klarer å slappe av, og spenner meg som en fiolinstreng... Burde ikke gjøre det, for jeg er egentlig over redselen for å gå til tannlegen. Den forsvant etter første besøket... Allikevel klarer jeg ikke helt å slappe av i stolen....

Etter dagens besøk var jeg helt ferdig, og måtte ta meg en time i vannrett stilling etter at jeg hadde spist middag og ryddet vekk oppvasken. Da kom Vinja mjauende med en gang, og hun hoppet opp i senga å la seg inntil meg å der sovnet vi begge to. For at jeg ikke skulle sove bort hele kvelden satte jeg klokke til å ringe en time fram....I dag hadde jeg time kl 15:15, men tannlegen var endel forsinket så jeg ble sittende en stund på venteværelset. Det gjorde egentlig ikke så mye, for jeg ble sittende å se på tv'n å glemte helt tid å sted.

Dagens behandling var å file ned tannen som hadde sprekker, og tilpasse til en krone. Tannen ble rotfylt for 3 år siden, og allerede da var nerven død pga en betennelse. Derfor var det ikke nødvendig med bedøvelse i dag. Det var deilig å slippe det, for det tar jo så vanvittig lang tid innen det går ut igjen. Sist gang klarte jeg å bite meg selv i tungen så jeg hadde vondt et par dager.

Tidligere på dagen i dag fikk jeg en SMS som bekreftet at fritidsbuksene jeg hadde bestilt kunne hentes borte på Rimi, og meningen var at jeg skulle dra innom på veg hjem å hente dem. Den som dro rett hjem å glemte hele greia var jo meg det, og jeg kom ikke på det før nettopp nå. Nå ja, jeg får dra innom å hente dem på veg hjem i morgen i stedet.

Det blir nok ikke så lenge før jeg tar kvelden, for jeg er ikke supervåken i kveld akkurat.

Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

#tannlegen #bryn #tannhelsesenter #sove #hvile #krone #tenner #rotfylling #fritidsbukser #rimi

Null hull :o))

 • 17.03.2015, 23:23

I dag var jeg hos tannlegen igjen, og da tok han røntgen å undersøkte tennene mine. Til min store glede og lettelse fant han ikke et eneste nytt hull noe sted. Jeg hadde sett for meg langt flere besøk og relativt store regninger, men det blir ikke fult så ille som jeg trodde. 

Jeg må tilbake to ganger til, for det står ikke så bra til med tannen jeg mistet plomben i. Den har sprekker på to steder, så det er viktig at den blir gjort noe med så fort som mulig. Fikk time allerede i morgen til å file den ned å tilpasse en krone, og så er det tilbake igjen på torsdag morgen for å få satt inn den permanente tannen. Skal bli godt å få det gjort, og bli ferdig med tannlegen for denne gangen!!
Tannlegen avsluttet dagens time med å fjerne endel tannsten som hadde dannet seg siden sist, og tilslutt fjernet han missfarginger. Jeg har vært veldig bevist på tannstenen, noe som har påvirket hvor mye jeg har åpnet munnen når jeg har smilt eller ledd. Noe jeg gjør ganske mye av :o))

Jeg blir helt drenert for krefter av å være hos tannlegen, sikkert for at jeg ikke klarer å slappe av... Selv om jeg ikke er redd for å gå dit lenger så klarer jeg allikevel ikke å slappe ordentlig av. Nå kjenner jeg at jeg er ganske trøtt og sliten så det er på tide å finne senga å få seg noen timer søvn.

God natt fra meg :o))

#tannlegen #krone #pusse #missfarge #tannsten #sliten #trøtt #sove #tenner

Fargelegging for voksne

 • 17.03.2015, 22:36

For en tid tilbake la det ene søskenbarnet mitt ut bilde på Instagram av en "Fargeleggingsbok for voksne", og jeg ble egentlig ganske fasinert av det da. Så glemte jeg hele greia igjen inntil denne uken hvor jeg leste om det igjen et eller annet sted. 

Jeg er og har alltid vært veldig glad i å tegne og fargelegge, så dette tenkte måtte være et fint tidsfordriv som kunne rive meg litt vekk fra tv skjermen. Bildene som man skal fargelegge er veldig detaljert og gir en frie tøyler til å bruke de fargene man vil. Tenkte først at jeg skulle prøve med tusj, men etter å kjent på papiret så tror jeg det blir bedre resultat med fargeblyanter.

Mange syntes sikkert at dette er et veldig barnslig tidsfordriv, dem om det... Jeg kommer iallefall til å kose meg i mange timer med dette, for det er jo så gøy.

Jeg kjøpte to forskjellige bøker, en med forskjellige dyremotiv og en med hagemotiv. Det finnes andre bøker fra bl.a. Mandala med tilsvarende motiver, så her er det fritt fram :o)

#fargelegging #bøker #dyremotiv #hagemotiv #voksne #gøy #interessant #tidsfordriv #fageblyanter #tusj

Dagens bilde - Ronja

 • 17.03.2015, 10:19

                                                                                           #dagensbilde #katt #ronja

Litt oppdatering...

 • 15.03.2015, 14:27

Det har ikke blitt noe blogging de siste dagene, for det har gått i et fra morgen til langt ut på ettermiddag/kveld.

På fredag hadde jeg en feriedag i anledning at Anne, Ann-Karin og jeg skulle til Nordby i Sverige for å handle inn litt matvarer. Siden Ann-Karin skulle til tannlegen først kom vi avgårde litt senere enn vi pleier, men det gjorde ikke noe. Det var rikelig med timer til handle allikevel :o))


Tannlegen til Ann-Karin er i Ski, så vi hadde avtalt å plukke henne opp ved togstasjonen ca 09:45. Vi var litt tidlig ute så vi parkerte vis a vis togstasjonen og satt der å nøt det fine været. For det var knallvær ute, litt skarp luft men det gjorde ingenting så lenge sola skinte og himmelen var blå.

Det gikk radig ned mot Nordby så fort vi kom ned på motorveien igjen, og det var heller ikke så mye trafikk. Klokka var vel 11 når vi parkerte bilen i parkeringshuset hos Nordby. De siste gangene har vi gått i matbutikken først å fått det unnagjort, men denne gangen tok vi runden i de andre butikkene først. Jeg kom hjem med vitaminer, Agrosan håndkrem, consealer, bodylotion (Angel), stor og romslig bukse, et par topper, rosa skjerf, to par sorte joggesko fra Skoknuten, pluss noe annet småtteri som jeg ikke husker.

Vi tok en lunch hos Joe's Diner i 2 etg, noe som gjorde godt for jeg hadde ikke hatt noe matlyst innen vi dro. Fik bare i meg en banan, noe som er litt vel lite å starte dagen på egentlig. Jeg skeiet ut med to grillpølser m/pommes og litt å drikke til. 

Jeg var helt i lørdagsmodus, og tenkte at det var veldig lite folk der til å være helg... Tok meg litt tid innen det gikk opp for meg at det faktisk var fredag :o)) Det var ikke så veldig mye jeg trengte av mat så jeg handlet ikke vilt å hemningløst i matbutikken. Denne gangen var det jeg som kom ut igjen uten å ha lagt igjen mest penger i kassen. Ikke tror jeg at jeg glemte noe heller, og skulle jeg ha gjort det så reiser vi igjen om 14 dager.

For å slippe å begynne med middag når vi kom hjem hvert til vårt, stoppet vi hos Marché for å spise. Jeg hadde bestemt meg i forveien at jeg skulle ha en fiskemiddag, og håpet på at de skulle ha ørret. Det hadde de ikke, men de hadde laks.... Jeg har ikke vært så glad i det, men jeg valgte allikevel det til middag. Tanken på en tung kjøttmiddag fristet ikke noe serlig. Fisken smakte veldig godt, noe som overrasket meg :o))

Når jeg kom hjem var jeg helt utslitt, og ble sittende i godstolen å sløve sammen med pusene mine... Etter å ha småsovet meg igjennom de programmene jeg hadde bestemt meg for å se på, gikk jeg tilslutt inn i senga å la meg. Der var jeg borte nesten før hodet traff hodeputen.

Når jeg våknet på lørdag var jeg tung og dorsk i kroppen, men det gikk over etter at jeg kom meg opp å begynte å ordne å rydde litt i heimen. Jeg måtte rufse litt opp siden jeg skulle få besøk av Kine og Anne på ettermiddagen. Det var knallvær også på lørdagen, så jeg tok meg tid til å sitte ned en stund ute på balkongen med kaffekoppen. Det var så varmt å godt i solen at jeg hadde ikke lust til å gå inn igjen, men....

Da jeg gikk ut med litt søppel tok jeg med meg reiseburene, og med det sammen jeg satte de i entreén forsvant kattene som et skudd. De ville ikke være i nærheten av dem en gang, og de var nok litt engstelig for at mamsen skulle putte dem inn igjen å dra avgårde...


Anne og Kine kom ved 15 tiden, og da det var så fint vær gikk vi ut på balkongen å satt der til det var på tide å begynne med middagen. Det ble en enkel kyllinggryte Bali med ris til. Den smakte veldig godt, som alltid... Jeg prøvde å ikke spise så mye, sånn at jeg skulle bli for mett men det lyktes ikke helt.

Vi slang oss ned i sofaen og godstolen etter at middagen var spist for å slappe av litt å skravle en stund. Kine tok seg en liten tur ut for å få litt luft. 

I julepresang fikk jeg et dobbelt vaffeljern, som jeg ikke har fått prøvd enda... Det har likesom ikke blitt til at jeg har laget noe. Jeg laget røren tidlig på formiddagen sånn at den skulle få stå å svelle og godgjøre seg. Det hadde vel ikke skjedd så veldig mye på det området, men det var ikke noe i veien på smaken. Hadde såpass mye røre at jeg stekte noen ekstra plater som jeg gikk over til naboen med, og hun smilte fra øre til øre da hun så dem :o))


På kvelden så vi på den norske finalen i MGP, og vi hadde en favoritt eter at alle låtene ble fremført og det var Erlend Bratland's Thunderstruck. Vi var helt sikre på at han skulle dra hjem seieren, men nei da... Østlandets stemmer slo bena unna den seieren da de ga megamange stemmer til en av de dårligste låtene, etter vår mening da. Det var en stor skuffelse :o((

I dag skulle jeg ha vært med Anne, Ann-Karin og Kine å gått langs Akerselva fra Frysja, men da klokka ringte ved 8 tiden hadde jeg feber og vondt i halsen. Jeg kan ikke ta sjansen på å bli verre for i morgen er det en ny og lang arbeidsuke, hvor jeg også skal til tannlegen iallefall en gang. Derfor har jeg tatt det med ro så langt i dag, og det mest slitsomme jeg har gjort i dag er å veie opp kjøttdeigen jeg kjøpte på fredagen.

Nå har jeg lent meg godt tilbake i godstolen for å se på hopprennet i Holmenkollen, og denne gangen bader bakken i sol. Det er ikke alltid at det er slik. Nei, den dagen i året er det ofte tåke og dårlig sikt.

#fri #ski #shopping #tannlege #nordby #handle #mat #agrosan #håndkrem #vitaminer #concealer #lunch #bukse #topp #klær #marché #joesdiner #fredag #lørdag #rydde #reisebur #kyllinggryte #vafler #vaffeljern #besøk #mgp #final #erlendbratland #thunderstruck #skuffelse #holmenkollen #hopprenn #feber #halsvondt #søndag

Å klørne ble stusset

 • 12.03.2015, 22:11

I dag har jeg vært hos veterinæren med Ronja og Vinja for å klippe klørne deres. Dette er ikke noe jeg gledet meg til, for det pleier å være en veldig stressende opplevelse for både mammsen og kattene. Det pleier å begynne allerede når kattene skal inn i reiseburene, men utrolig nok gikk fikk jeg dem inn uten altfor mye mas. De viste sin missnøye med å mjaue høyt og sårt, men mammsen lukket ørene og fikk begge to inn i bilen å dro avgårde.
Jeg bruker vanligvis 10 Liv på Lørenskog, men siden det bare var snakk om å klippe klær ville jeg ikke dra så langt. Vi har en veterinær på Oppsal Senter, og siden det bare er noen få minutter med bil var det like greit å dra dit. Jeg måtte vente litt før jeg kunne ta dem ut av bilen for det var hunder både utenfor og inne. Tenkte det ikke var så smart å utsette dem for noe som kunne stresse dem mer enn nødvendig.

Veterinæren Nina var så rolig å fin og Vinja ga ikke et pip fra seg under hele besøket. Hun kikket storøyd rundt seg, og var nok litt usikker på om hun skulle syntes det var greit å være der eller ikke. Ronja var helt sikker på at hun ikke ville være der å sa fra, men hun var alikevel ganske så tålmodig å klørne ble klippet med et par pauser. Litt stresset var hun, men jeg tenkte at frk Lillepuzdatter var klar for å reise hjem å alt hadde gått bedre enn forventet.

Veterinæren hjelp meg ut i bilen med burene, men da vi skulle sette dem inn i bilen kom en kvalmende odør fra buret til Ronja. Hun hadde bærsjet å det stinket noe helt vanvittig. Det var ikke bare en gang jeg brakk meg der jeg kjørt hjemover....


Vel hjemme igjen slapp jeg ut Vinja, og satte Ronja på badet.... Da jeg skulle åpne å slippe ut Ronja hadde jeg glemt å lukke badedøra, og hun bare satte avgårde å løp fra rom til rom klissvåt av tiss og bærsj. Hele leiligheten stinket, men ikke så ille som badet hvor buret sto full av avføring. Jeg fikk vasket litt av Ronja og tørket henne med papir, men helt ren var hun ikke... 

Jeg var sliten og sulten å hadde mest av alt lyst til å bare sette meg ned, men det kunne jeg ikke... Først gikk jeg over med engangskjøkken kluter og fikk opp det verste på gulvet samt oppi reiseburet. Tilslutt var det bare å hente fram skurebøtta og vaske rent alle gulvene... Jeg hadde tenkt å vaske gulvene en av de nærmeste dagene, men ikke akkurat i kveld. Nå er det gjort, og jeg er helt ferdig!!

Veterinæren syntes at Ronja var i rundeste laget, og mente at jeg skulle prøve et annet fór enn det jeg bruker. Jeg fulgte rådet å kjøpte med meg en sekk hjem. Like før jeg dro bort for å klippe klørne så hadde jeg åpnet en ny sekk, men da tok jeg å tømte det tilbake igjen til sekken. Nå er det å følge anvisningene til punkt å prikke så kanskje pusen blir litt mindre etter hvert.....

Nå skal jeg slappe av foran tv'n en stund før jeg kryper under dyna....

Ha en fin kveld videre!!

#katter #klør #klippe #veterinær #oppsal #senter #stress #reisebur #vinja #ronja #avføring #vaske #gulver #fór

Første fase overstått

 • 10.03.2015, 22:38

Da jeg gikk å la meg i går, tenkte jeg at det ville bli vanskelig å få sove.... At jeg ville ligge å tenke på og grue meg til tannlegebesøket i dag, og det ble litt sånn også. Jeg ble liggende å vri meg en god stund innen jeg sovna, men da sovna jeg så hardt at jeg ikke hørte vekkerklokken som ringte både 1, 2 og 3 ganger innen jeg endelig slo opp øynene.

Hele formiddagen frem til jeg satt på venteværelset hos tannlegen var jeg urolig i kroppen og magen ugrei. Det rare var at når jeg endelig satte meg ned for å vente på å komme inn ble jeg helt rolig, og da jeg dumpet ned i stolen var det liksom helt greit.


Jeg var utrolig heldig med tannlegen, som var en person man ikke kunne unngå å like.... Han har et behagelig vesen, og får deg til å slappe av å så prater han med seg selv hele tiden. Det var litt vanskelig i starten å vite om han snakket til meg eller til seg selv :o))

Tannlegen mente at det var best å begynne med den brekte tannen, og til min lettelse så var den ikke så ødelagt at det ble problemer med å få satt en krone på. Etter en del filing av tannen og tilpassing var det klart til å sette på den midlertidige kronen. Den permanente tannen laget han ferdig på pc'n og freste ut mens jeg var der, og han tilpasset den i samme slengen. Den er klar til å festes i morgen allerede. Sist gang jeg fikk en en krone måtte jeg vente en evighet innen den kunne settes på plass.

Det er så vanvittig godt å ha kommet i gang sånn at jeg kan få orden på tennene mine.... De trenger en ordentlig undersøkelse, og i det er nok en fylling i tillegg til den jeg har mistet som det må gjøres noe med som jeg vet om. 

#tann #tannlege #krone #urolig #avslappet #sove #sliten

Jeg gruer meg...

 • 09.03.2015, 22:14

Det står ikke så bra til i munnen min om dagen dessverre :o)) For en tid tilbake sprakk og knakk den bakerste jekselen min og mye av tannen løsnet å kom ut. Det gjorde ikke vondt da den kom ut, egentlig mer behagelig. Jeg burde jo selvfølgelig ha ringt til tannlegen da, men det gjorde jeg selvsagt ikke. Som om ikke det var nok så tygget jeg på en karamell for litt siden, og jammen klarte jeg ikke å miste deler av en fylling i en tann opp....

                                                                                         (bildet lånt fra google.com)

I dag fikk jeg endelig somlet meg til å ringe til tannlegen. Jeg valgte å ringe til Bryn Tannhelsesenter i stedet for de jeg har brukt før. De har jeg gitt opp, for de glemmer hele tide å kalle meg inn å siden jeg ikke er overbegeistret for å gå ringer jo ikke jeg selv heller. Jeg fikk time allerede i morgen kl 11, og jeg kjenner at det rumler i magen bare jeg tenker på det. Selv om jeg gruer meg noe helt vanvittig, så skal det bli godt å få det overstått....

Nå er det engang sånn at jeg tilhører den generasjonen som ikke har så veldig gode minner fra skoletannlegen. Den gangen boret de tennene sønder og sammen selv om man ikke hadde noe hull. Jeg hadde ikke et eneste hull før jeg begynte hos skoletannlegen, men etterpå var det plutselig hull i omtrent alle tenne mine. Jeg vet at jeg ikke er den eneste som har hatt den opplevelsen.

                                                                                           (bildet lånt fra google.com)

Det ble dårlig med klipping av klørne til Ronja sist gang vi var hos veterinæren.... Hun slo seg helt vrang, og veterinæren som undersøkte henne var redd henne å turte ikke klippe klørne. Nå har de blitt veldig lange, så jeg ringte til den lokale veterinæren her jeg bor å fikk time til torsdagen på ettermiddagen. Selv om Vinja sine klør er så lange så får hun bli med også, men med henne pleier det skjelden å være noe problem. Hun er snill som bare den å er helt rolig når vi besøker veterinæren. Håper det blir sånn til torsdagen også.

For å være helt ærlig så gleder jeg til torsdagskvelden, for da er denne uka med masse ubehageligheter over både for meg og kattene.

#tenner #fylling #brukket #tannlege #skoletannlege #bryn #tannhelse #katter #klør #ronja #vinja #veterinær #klippe

Det er typisk....

 • 08.03.2015, 14:52

Nå har jeg slavet og pusset vinduene mine så de skinner, og så begynner det å regne... Jeg kan ikke si at det ble nevnt på værmeldingen i går kveld :o(( Får bare håpe at det ikke kommer så mye... Når det er sagt så trengte vinduene å vaskes, og en regnskur vil ikke klare å gjøre de like ille som de var.

Jeg skulle ha gått løs på vinduene ute på balkongen også, men da må jeg ha noen her sammen med meg. Vinduene er veldig tunge, og når de skal skyves bort til der de skal svinges inn mot balkongen må de presses inn mot kanten. Gjør man ikke det vil de skli ut av sporet, og klarer ikke jeg å holde dem alene å få de på plass igjen.


Nå har jeg tatt meg en liten pause for å ta en kopp kaffe, og hvile armene mine litt. Om litt er det opp å hoppe igjen for å stryke og henge opp nye gardiner på kjøkkenet. Jeg kjøpte jo nye gardiner til 50,- lengden hos Hansen & Dysvik for noen uker siden, og det ene faget passer perfekt til en rosa gardinkappe jeg heklet for noen år siden. Gleder meg til å se hvordan det blir når de kommer opp :o))

#vindu #pusse #gardiner #regnvær #kaffe #balkong

 • Mat
 • Lunchdate på Taverna'n

  • 07.03.2015, 12:30

  De siste årene har det skjedd mye på Youngstorget og i kvartalet rundt om... Nye utesteder har dukket opp og ligger vegg i vegg. Jeg har lenge hatt lyst til å ta meg en tur innom og sjekke dem ut, men det har bare blitt med tanken.

  I går satt jeg å tekstet med TEA, og han foreslo at vi skulle møtes til en lunchdate.... Vi viste ikke helt hvor vi skulle gå, men vi rusla mot Youngstorget for å hva som fristet der borte. Valget falt på Taverna'n som ligger i de gamle lokalene til apoteket. Nå hadde vi begge spist i forveien så vi bestemte oss for en dobbel latté.. Praten sitter alltid løst når vi møtes, og det er ikke vanskelig å finne samtalemner :o))

  Stedet var veldig hyggelig, med en rustick innredning som gjorde det veldig hjemmekoselig. Selv om vi ikke spiste noe, så tok vi en kikke på buffeén og menyen å det var mye spennende og lekker mat å velge fra. Har man lyst til å ha en tur på byen, så kan man få seg et godt måltid på Taverna'n og så er det flere steder rett ved siden av man kan ta seg en øl, vin eller drink.

  Tok noen bilder av stedet før vi gikk igjen, så kan dere jo selv vurdere :o))

  #tavernan #youngstorget #mat #lunch #venner #restaurant #rustick #utested #lekkert #delikat #fredag

  Nytt strikkeprosjekt

  • 02.03.2015, 23:08

  Jeg klarte ikke å vente så lenge inne jeg begynte å strikke på et nytt prosjekt.

  Trodde nesten at jeg skulle klare å bli ferdig med den første pulsvotten i dag, men det ser ikke ut til at jeg blir det. Jeg begynner å bli trøtt, så jeg tenker at jeg tar kvelden nå.

  #håndarbeide #strikke #pulsvott #garn #grønn

  Endelig ferdig :o))

  • 01.03.2015, 18:47

  Endelig er jeg ferdig med både pulsvanter og skjerf, som jeg har holdt på med en stund. Jeg ble vel egentlig ferdig å strikke forrige helg, men det var først i dag jeg fikk satt meg ned å festet alle løse tråder, og sydd sammen skjerfet.  Skal jeg være helt ærlig så er jeg veldig godt fornøyd med resultatet... 


  #strikke #skjerf #pulsvotter #håndarbeide

  Snø, hvem bestilte det?

  • 01.03.2015, 14:55

  Da jeg krabbet under fellen i sånn 03:30 i natt pøsregnet det, og jeg kjente en liten lykkefølelse over at den møkkete snøen skulle forsvinne innen jeg sto opp igjen, hehehe!! Den forsvant, men under et nytt teppe med ny hvit snø. Det var vel ikke helt det jeg hadde forestilt meg, men før noen minner meg på det.... Det er fortsatt vinter, og det vil nok komme enda flere snøfall innen vi igjen kan glede oss over våren!

  Siden jeg la meg så sent sov jeg litt lenger i dag, og da jeg våknet lå en pus inntil ryggen min og den andre nede ved bena mine :o)) Med det samme de merket at jeg våknet reiste de seg opp, og løp ut på kjøkkenet. Der var vann- og matkopp tomme å de kikket på meg med lengselsfulle blitt :o))

  Mange av plantene mine hang med hode i dag, så da kattene hadde fått det de skulle ha tok jeg vannkannen å gikk meg en runde. Noen var litt mer tørre enn de burde ha vært, men det så ut som om de ikke hadde det så aller verst.


  Ungene i blokken ovenfor var ute litt tidligere i dag, og da laget de denne snømannen... I forrige uke hadde noen laget et liten snømann familie og satt den på trappen ved inngangspartiet. Det er ikke så mange unger i borettslaget lenger som det var tidligere, og det er ikke mye barnelatter å høre utenfor. Jeg har bodd i borettslaget siden jeg var barn, og den gangen var vi borti mot 60 unger fordelt på de tre nærmeste blokkene. Det var masse liv å røre her da!!


  Det har snødd med forskjellig styrke i hele dag.... Da jeg sto opp kom det snøfnugg så store som putevar, og litt etter var det bare noen små fjoner. Akkurat nå regner det nesten mer enn det snør, men det skifter hele tiden så det er vel ikke lenge før det laver ned igjen.  I går kveld ble det veldig varmt inne, for jeg hadde varmeovnene på høygir siden jeg har vært så frossen tidligere på kvelden. Så da gikk både pusene og jeg ut på balkongen for å avkjøle oss litt og for å lufte ut litt i heimen. Det var deilig å få luftet seg litt.

  NRK 2 overrasket med å sende to program med The Who i går kveld, og jeg var helt i ekstase. Det er ikke noe som skjer vær dag akkurat. Først sendte de "The kids are alright" og deretter konserten "The Who at Isle of White 1970" Jeg bare skrudde lyden opp på tv'n og digget musikken vilt og hemningsløst :o))

  Nå blir det 5 mil på tv for mitt vedkommende... Ikke akkurat optimalt føre å gå i dag, så det blir spennende å se hvem som er sterkest å holder helt inn, uten å ramle, brekke stav og andre uhell.

  Ha en strålende dag videre :o))

  #snø #vinter #vått #regn #snømann #barn #lek #morro #latter #katter #kveld #natt #varm #avkjølt #balkong #thewho #musikk #bank #sport #5mil

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no