hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Litt jåleri

 • 31.03.2016, 22:06

Jeg er nok ikke av de som står opp grytidlig om morningen for sminke meg etter alle kunstens regler... Det der er jeg alt for trøtt til, og så er min tid timet og tilrettelagt sånn at fra klokka ringer til jeg må være ute av døra, er det ikke alt for lang tid. Det blir bare å dekke til noen flekker i huden, litt farge i fjeset sånn at jeg ikke ser alt for blek ut og litt ekstra farge på kinnbena. Deretter er det bare å komme seg av gårde.

I november en gang klarte jeg å slipe ned neglene mine på overflaten, sånn at de ble veldig tynne. Det resulterte i at de fliset seg opp og knakk hele tiden. Jeg har aldri noen gang hatt så dårlige negler som jeg hadde de siste månedene. Men nå har endelig den tynne delen av neglene vokst ut, og de har igjen blitt stein harde som de alltid har vært.Så den eneste måten jeg er jålete på er å ha lange negler og skifte jevnlig neglelakk. I dag var det på tide å bytte igjen, og etter å ha sittet å stirret på alle flaskene med lakk i alle regnbuens farger en lang stund, falt valget på Essie, og smurfene Hackus og Vexy viser fargen jeg valgte :o))

Det er ikke ofte jeg skriver om sminke og den slags, men nå følte jeg for å gjøre det... 😄 

#jåleri #jålete #sminke #negler #neglelakk #essie #smurfer #hackus #vexy #blogg

Det var ikke greit

 • 31.03.2016, 00:09

Etter at "Plata" ble stengt for gjengen som pleide å oppholde seg der, har de nå flyttet til Storgata/Brugata. Dette har ikke vært noe stort problem for meg, selv om jeg ved et par anledning har holdt på å bli slått ned. Ingen av gangene var det noe usnakket med meg som var årsaken. Her var det snakk om uoverenstemmelser mellom to andre. Siste gangen skulle den ene personen slå til en annen med en plastpose, som det var noe tungt i, og han bommet på hode mitt med noen milimeter. Selv om det gikk bra, så var det ikke greit

Garasjehuset jeg "noen" ganger parkerer i nede på Lilletorget er i utgangspunktet lukket, og man må taste inn en kode for å komme inn. Likevel hører jeg at det finnes gjester i oppgangen om ettermiddagen, når jeg kommer for å hente bilen min. De har som regel sittet i etasjen over der jeg har bilen min. Jeg har egentlig ikke tenkt så veldig mye over det, bare registrert at de har vært der.
                            
I dag klarte jeg å forsove meg, så jeg valgte å ta bilen til byen. Da jeg kom ut i trappeoppgaven i parkeringshuset, så det ikke ut der. Det lå søppel og skrot nedover trappen, og midt på det ene trappetrinnet holdt jeg på å trå på en blodig sprøyte. Å DET VAR IKKE GREIT! Jeg skjønner at det er fristende å sitte i oppgangen hvor det er varmt på denne tiden av året, men det er ikke noe hyggelig å måtte smyge seg forbi for å komme fram. 

Jeg blir så oppgitt over å måtte vasse i dritten, og ikke bare det... I disse trappene er det jo ikke bare voksne som beveger seg, det hender nemlig at det kryr av unger der. Spectrum ligger like i nærheten, og når det er isshow eller konserter der borte bruker jo folk parkeringshuset. Ikke spesielt festlig å tenke på at en barn skulle løpe opp foran foreldrene å finne en sprøyte, plukke den opp....!! Det er heler ikke greit.

Opprørt som jeg var ringte jeg på i vakta, men der var det ingen som lukket opp så jeg bestemte meg for heller å ringe dem når jeg kom på jobb. Det slapp jeg heldigvis, for securitasvakta for bygget kom akkurat ut fra Rema1000 da jeg kom gående, og jeg stoppet han for å fortelle hva jeg hadde funnet. Han skulle kontakte vaktmesteren for å få det fjernet. Vel og bra det tenkte jeg, men det hjelper jo ikke mye... De vil jo komme tilbake igjen senere på ettermiddagen. Hva med å ta seg en ekstra runde fra tid til annen for å sikre at det ikke er noen der i det hele tatt. DET VILLE VÆRT GREIT DET.

#opprørt #skremmende #narkotika #stoff #ruseseg #storgata #brugata #lilletorget #sprøyter #spectrum #blogg #oslo

Selvlufting i lunchen

 • 30.03.2016, 17:12

I løpet av formiddagen sprakk det litt opp i skylaget, og da begynte det å rykke i spaserbeinet mitt. Jeg bare måtte ut for å få litt god Osloeksos i lungene, og høre måkene skrike å bære seg litt.

Youngstorget


Jeg hadde ikke noe annet mål med denne selvluftingen enn å få litt forandring. Etter å ha ruslet over Youngstorget, så tok bena mine helt overhånd å styrte meg bort Torggata for å "se" litt i vinduene. Ble ikke til det da, for jeg havna på Kithn.... Stolt av meg selv for jeg handlet ikke noe. Ikke alltid jeg kan skryte av det.

På tide å komme seg hjem fra jobb tenker jeg... Måtte sitte lenger siden sengen ikke ville gi slipp på meg til morran i dag.

#luftetur #selvlufting #youngstorget #torggata #vindusshopping #blogg #oslo

 • Mat
 • Deilig og sunn middag

  • 29.03.2016, 23:40

  Etter påskens mange utskeielser, var det på tide å skjerpe seg å begynne å spise litt mer sunn og fornuftig mat. Jeg sto lenge å vaklet mellom laks og kylling, men siden jeg måtte i butikken for å handle litt likevel ble det kalkun. På Meny hadde de oppskjærte kalkunfileér, så da falt valget på det. Til det ble det ferdig rucculasalat, med litt ekstra ruccala på toppen + fetaost som jeg ikke kan være foruten!.

  Kalkunfileéne stekte jeg i olivenolje, og når de var nesten ferdige helte jeg over litt Silver Swan soya saus for å få litt mer smak på den. Det smakte himmelsk godt 😋  #kalkunfile #kalkun #salat #rucculasalat #ruccula #silverswan #soyasaus #feta #ost #mat #middag #sundt #blogg

  Brrrrrrrrr!!!

  • 29.03.2016, 22:54

  Ja da, jeg vet at dette ser helt idiotisk ut, men akkurat nå sitter jeg med vinter jakke på meg inne å fryser så jeg skjelver, brrrrr!! Varmeovnene står på + 25C i alle rom så det er ikke kaldt inne heller. Jeg begynte å fryse før jeg gikk fra jobben i dag, og det var vel da det hele startet tenker jeg. Så når jeg gikk ut for å kaste søppel tok jeg på meg godjakka mi, og når jeg kom inn igjen ble den bare på.

  Jeg hater å syte og klage, men litt må til i dag kjenner jeg.... Det er ikke bare hånden min som er slem med meg i dag, men de andre leddene min også. Der kan det nok hende roten til alt ondt ligger. Vet fra erfaring at når leddene min er vonde, så har jeg lett for å fryse!!  Jeg må jo le oppe i alt elendet også, for hvem sitter vel med vinterjakke med pelskrave inne 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

                 

  Dette er nok det eneste stedet jeg er varm, under støttebandasjen... Den kom med skinne, som gjør at jeg ikke kan røre så veldig mye på håndleddet. Til og begynne med var den slettes ikke så behagelig å ha på, men den formet seg å nå er den faktisk ganske behagelig 😍

  #frossen #fryser #vondter #vondt #smerter #venstre #hånd #vinterjakke #inne #støttebandasje #skinne #blogg #håndledd

  Det var litt dumt

  • 29.03.2016, 11:41

  I går formiddag skulle jeg bære ned en tungt bord, av den sorten som kan slåes sammen. Halveis nede i trappen slo bordet bort i gelenderet, og jeg fikk en skikkelig "trøkk" i venstre håndleddet. Det gjorde ekstremt vondt der og da, men jeg tenkte ikke så mye over det. Hånden var vond utover ettermiddagen og kvelden, men ikke verre enn at jeg kunne bruke den. Tenkte vel at det ville gå over til i dag.

  Nå har det ikke gjordt det da, og nå verker det i hånden hver gang jeg bruker den. Ikke så ille at jeg ikke holder ut, men nok til at jeg skal stikke innom apoteket i lunchen for å skaffe en støtte til hånden. Da holdes den mer i ro, og så går det nok over om en dag eller så tenker jeg :o))  Det var nok litt dumt å bære bordet bare med hånd siden det var så tung, men man lærer aldri vettu... Tror at man er sterkere enn det man er!!!

  #vondter #vondt #smerter #håndledd #venstre #blogg #dumt

  God morgen 😊

  • 29.03.2016, 07:36

  Bare en kort tur innom for å si god morgen, og håper dere alle får en fin tirsdag. Det var hardt å komme opp, men det gikk til slutt 😉

  Nå skal første kopp med kaffe nytes, og så er det avsted.

  #godmorgen #tirsdag #våken #kaffe #blogg

  Jessica Jones

  • 28.03.2016, 22:12

  I dag har tv'n stått på Netflix hele tiden, og jeg har hatt seriemaraton... Plukket bare ut en serie helt uten å tenke hva jeg hadde lyst til å se på, og da endte jeg opp med Jessica Jones. En serie jeg aldri hadde hørt om tidligere, men den er faktisk ganske spennende. Det ligger 13 episoder ute på Netflix, og jeg er nå på den 12'te akkurat nå. Om det er laget flere sesonger aner jeg ikke...

  Litt om hva den handler om... Jessica Jones var tidligere sammen med en mann som kunne kontrollere andres mennesker hjerne, telepatisk. Han får andre til å gjøre akkurat det han vil. Går ut av et rom, stikke seg selv med kniv eller saks, skyte segselv eller andre. Hun tror hun har drept ham, men det viser seg å være helt feil... Flere år etterpå dukker han opp igjen, og hele serien handler om hvordan Jessice Jones med hjelp av nye og gamle venner forsøker å drepe han sånn at han ikke lenger kan gjøre noe mer skade.  I rollen som Jessica Jones finner vi Krysten Ritter som har spilt i flere kjente filmer og serier, og som erkeskurken Kilgrave gjør David Tennant er bra jobb. Han har tidligere spilt Dr Who og skurk i Harry Potter.

  Har du sett serien??

  #tvserie #jessicajones #marvel #netflix #krystenritter #davidtennant #seriemaraton #drwho #harrypotter

 • Mat
 • Litt for mye av det gode liv

  • 28.03.2016, 21:14

  Vanligvis pleier jeg å variere kosten mellom biff,gris kjøtt, kylling og fisk, men over lengre tid så har det blitt lite av de to siste. I dag følge jeg dog at nå var det på tide å snu om, og begynne å spise noe annet enn bare kjøtt. I kjøleskapet hadde jeg en pakke med skreiburgere, som jeg kjøpte før påske. Jeg hadde ikke smakt det før, men mmmmm så godt det var 😋  Det er nok ikke bare den vanlige kosten jeg har sluntre unna med, den siste tiden gitt!! Jeg har vært sløv når det gjelder snoop også, og dyttet i meg alt for mye av det. Jeg kjøpte ikke den haugen til påsken, men det blir alikevel for mye på så få dager. Først her hos megselv, og så når jeg var borte. Noe det blir slutt på fra nå av. I morgen er det tilbake til hverdagen og det normale igjen.

  Jeg har nok frotset i godsaker alt for lenge, så nå er det på tide å snu om bladet å skjerpe meg. For å få kroppen tilbake i fornøyd modus, må jeg tilbake på Middelhavskosten igjen. Da fungerte min ellers så ugreie mage og tarmer veldig fint, pluss at den sunne maten gjorde godt for leddene mine også. Problemet er bare å ikke skeie ut, for det er virkelig lett å gjøre det... iallefall for meg 😖

  #kjøtt #fisk #kylling #snoop #skjerpings #sunt #godt #middelhavskost #usunt #mage #tarmer #utskeielser #ledd
   

 • Mat
 • Vet ikke hva jeg skulle gjort uten

  • 28.03.2016, 14:57

  Etter som årene går har fingrene mine blitt mer og mer stiv, og fingertuppene mer sensitive. Sistnevnte pga at jeg med jevne mellomrom skifter ham/hud. Plutselig blir jeg tørr på fingrene, og visp så løsner den å jeg må fram med saksen for å klippe vekk skinnfillene. Det høres kanskje makabert ut, men det er ikke fult så dramatisk.

  Når tingene har blitt som de har blitt, er det veldig greit med litt hjelpemiddler... Nå i påsken har jeg tatt meg tid til å lage ordentlig frokost, med bløtkokt egg å alt det der. Det å skjære over toppen på egget med en kniv er helt umulig for meg, og derfor har jeg skaffet meg et hjelpemiddel....

    

  Det er noen år siden jeg kjøpte denne dingsen, som veldig enkelt klipper av toppet på egget for meg, og den er uvurderlig for meg. Nå slipper jeg å brenne meg på fingertuppene, og det er svært sjelden at jeg får eggeskall opp i egget mitt. Genial  oppfinnelse!!!

  #lillehjelper #egg #toppdeler #frokost #hudproblemer #sensitiv 

  Dette har jeg gjort i dag

  • 28.03.2016, 00:48

  Jeg har ikke helt klart å våkne i dag, dels for at jeg ikke klarte å komme meg i seng i går/dag tidlig og så var det denne sommertiden da som også har rotet det til i hode mitt. Derfor bestemte jeg meg for å ta livet helt med ro i dag, og gjøre minst mulig.. Vel, av fysiske aktiviteter da!!

  ​Etter at kattene hadde fått sitt morgenstell, og jeg min frokost fant jeg fram fargeboka mi og tusjene. Jeg spredde alt ut over skrivebordet mitt, så det var ikke plass til noe annet. Vel jeg trodde det, inntil pusene gjerne ville være med mamsen sin. Jeg ryddet litt plass på den ene enden av bordet, og Ronja la seg godt til rette  på plassen og sovnet. Hun malte seg selv i søvn, og nesten meg også 😻  Denne tegningen hadde jeg allerede begynt på i går, men det var en del igjen på den. Jeg holdt på med den ganske lenge før jeg var fornøyd,og kunne si meg ferdig med den.  Denne tegningen var ikke like detaljert, så den brukte jeg ikke like lang tid på. Det som tar tid med disse tegningene er ikke alltid selve fargeleggingen, men mer det at jeg blir sittende lenge å studere hvilke farger jeg skal bruke. Noen ganger er jeg fornøyd med fargevalget, mens andre ganger føler jeg at jeg har bommet helt. Disse to her er jeg ganske fornøyd med, men jeg ser jo at jeg burde ha brukte andre farger noen steder. Jeg kan ikke gjøre noe med fargevalgene mine nå, for tegningen er ferdig.

  Når jeg sitter sånn å fargelegger tenner jeg gjerne litt røkelse og setter på litt meditasjonsmusikk, men i dag droppet jeg musikken. Hode mitt følte sterkt for stilhet!

  #fargebok #fargelegging #tusj #farger #avslappende #meditere #røkelse #musikk #fargevalg #sommertid #trøtt

  Uten en tråd

  • 27.03.2016, 23:28

  Det er ikke ofte jeg drar fram gamle fotoalbum lenger, men når jeg gjør det er det så koselig. I går kveld når Anne var her fant jeg fram først et, bare for å vise henne noen gamle bilder fra Losby Gods. Hun bor jo ikke så langt der i fra, og har vært der noen ganger. Da jeg var barn så bodde vi rett nedenfor der Anne bor nå, så det var vanlig med utflukter til Losby og omegn. Når vi hade vært igjennom "mamma og pappas" gamle album, fant jeg fram det gamle barnealbummet mitt.

   Det var bilder av meg fra jeg var 6 uker gammel og opptil jeg var sånn cirka 3 år. Det er artig å se igjennom de gamle bildene igjen, men en ting slo meg. Det var en fryktig mange bilder av meg uten en tråd. Meg på skinnfellen, meg i badestampen, meg gående med hendene i være for å holde balansen, og meg på potte + mange flere. Det var vist vanlig på 60-tallet at man ble avbildet uten en tråd på... Jeg legger ikke ut noe eksempel, for det blir helt feil. Nakent barn på nettet, nei jeg tror ikke helt det, passer litt dårlig selv om bildene i seg selv er helt uskyldige. Jeg legger heller ut en mer påkledd versjon av meg selv :o))  Det er helt utrolig at mamma har satt sløyfer i håret mitt, og det som er enda mer utrolig er at de faktisk sitter der. Jeg hadde og har et veldig glatt hår, som det er umulig å feste noen ting i. Den puffen jeg sitter på var min "ynglingsstol" og jeg satt på den bestandig. Den kom i flere farger, men vår var i grønt og grått skai heter det vel. Det gikk hull på den etter noen år, og den var fylt med sagflis som endte ut over gulvet. Det gamle blomsterbordet som står bak meg, har jeg fortsatt. Det står i stua, men jeg har ikke blomster på det lenger.

  Det å se igjennom de gamle fotoalbummene hentet fra mange fine og gode minner ❤

  #losbygods #fotoalbum #gammelt #barn #bar #naken #utenentråd #barnealbum #foto #fotografier #puff #blomsterbord #60tallet #minner

  Sommertid, jippi 😄

  • 27.03.2016, 12:37

  Jeg burde vel egentlig juble over at vi nå går mot lysere tider og sommer, men jeg må være helt ærlig å si at det er noe dritt å snu klokka to ganger i året. Har aldri helt skjønt hvorfor vi ikke kan la klokka være i fred. Greiere på høsten for da får vi en time, men den vi mister nå er ikke fuldt så grei. Hele systemet mitt, i hode altså, blir snudd helt rundt.

  Bare for å ta alt det negative på en gang, så er vi ferdig med det.... Ute blåser det som besatt og øsregner, og vinden får regnet til å gå helt sidelengs 😒  Nå ja, alt er ikke bare svart, for jeg kastet et blikk ned i blomsterbeddet mitt på baksiden av blokken 😄 Der hadde det skjedd ting... Løkene som jeg satt ned i høst har nå virkelg fått fart på seg, og det er noe som gjør denne dama glad vettu 😃  I går hadde jeg besøk av Anne som feiret Påskeaften her hos meg... Hele ettermiddagen og mye av kvelden gikk til å være kreativ med fargeleggingsbok og tusjer. Der satt vi på hver vår side av kjøkkenbordet omgitt av bokser med tusjer i alle regnbuens farger, skravlet og koste oss. Innimellom ble vi avbrutt av et par puser, som syntes at vi var veldig dumme. Dumme for at vi ikke ga dem den oppmerksomheten de mente det hadde krav på. Anne tok dette bilde av Vinja og meg... 💕  Jeg vet det er vanlig med lam i Påsken, men vi gikk for en enklere løsning. Innkjøpt kalkunfilé fra Meny, som stekes i pose i ovnene i 40 minutter. Til det ble det servert pommes og bretagne kremet kyllingsaus. Det var så godt atte, og så enkelt da. Den eneste gangen man måtte sette seg litt i sving var jo når sausen skulle lages og pommesen skulle inn i ovnen. Veldig behagelig måte å lage god middag. Trodde først at kalkunen skulle bli for tørr, siden den hadde høyere temperatur enn den skulle ha når den kom ut av ovnen. Niks, nei og njet..., den var saftig og fin 😋

  Det var igjen en god del av Klin Kokos kaken Anne hadde laget når "gutta" var på besøk, så hun hadde tatt den med til meg. Vi klarte ikke mer enn et stykke, så resten ble med henne hjem igjen.   Siden det er et ordentlig drittvær ute i dag, så tenkte jeg at jeg skal fortsette med tusj og fargebok i dag også. Tanken på å gå ut for å dra noe sted, eller gå på tur frister ikke serlig mye akkurat. Nå roper kaffemaskinen på meg, den lurer på om jeg har tenkt til å bruke den i dag, hehehe...

  Ha en fin søndag alle sammen, uansett hvor dere er eller hva slags vær dere har 😄

  #sommertid #trøtt #grisevær #regnvær #vind #vinja #fargebok #farger #tusjer #kreativitet #kalkunfilé #pommes #kyllingsaus #middag #klinkokos #kake #venninne #venninnebesøk #hygge

  Hva er straffen?

  • 26.03.2016, 12:32

  Hvis jeg tar livet av laptoppen min, hvilken straff får jeg da? Blir jeg kastet i fengsel?

  Akkurat nå bryr jeg meg ikke om det i det hele tatt, for jeg har mest lyst til å ta kværken på den... Den lever sitt eget liv, og gjør akkurat som den vil. Jeg kan nesten ikke komme i nærheten av den, før størrelsen på skjermen går fra 110 til 50. Eller så raser den oppover i innlegget så det jeg skriver havner et helt annet sted enn det skal være. Jeg tror snart at jeg blir gal av dette her, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

  Som om ikke det var nok, så forsvant kurseren opp i høyre hjørne å klarte å lukke ned hele nettet mens jeg satt å skrev, veldig festlig. Heldigvis for meg lagret det seg i utkast det jeg satt å skrev på, og det var bare et par ord som ble borte.  Nå blunker den til meg også, men det er bare for å minne meg på å sette den på lading. Kanskje like greit å gjøre det, så får den stå i fred en stund!!  #sint #oppgitt #pcproblemer #laptopproblemer #datatrøbbel #irriterende #straff #blogg

  Litt mer høytidelig før

  • 26.03.2016, 11:41

  Jeg vokste jo opp som barn på 60 tallet og ungdom på 70 tallet, og når jeg tenker tilbake til den tiden så var alt mer høytidelig da. Ikke arrester meg nå, men vi pyntet oss mer den gangen enn vi gjør nå. Nå skriker du sikker høyt og protesterer, og sier at det gjør jeg da fortsatt. Mange gjør nok det, og legger flid i klærne de har på seg når de skal bort, eller under høytidene.

  Likevel påstår jeg at veldig mange er dårlig på å pynte seg, eller ta på litt finere tøy da!! Jeg er den første til å innrømme at jeg elsker den flekkete innegenseren min, som ikke flekkene går ut ordentlig i vask, og joggebuksa. Men jeg går da ikke bort i det. Det er greit å ta på noe finere når jeg skal bort, julaften eller i teateret eller operan. For utrolig nok har denne dama blitt litt mer kulturell på eldre dagen, hihihi!!

  Jeg har vært i konfirmasjoner hvor konfirmanten er fint kledt i dress eller bunad, mens enkelte av gjestene dukker opp i jeans. Det syntes ikke jeg er greit, for da mener jeg man burde dukke inn i klesskapet å finne fram noe annet enn den buksa man går i hver dag. Personlig så syntes jeg man bør skjerpe seg.  Fant dette gamle bilde av min farfar Anton, farmor Agnes og pappa Gunnar. Bildet er tatt av mamma på togstasjonene i Sverige, der de venter på å bli hentet av min tante og onkel. De har kjørt tog for å besøke familien i Sverige, og når man skal på besøk så kler man seg ordentlig. Da var det dress for herrene og pen kjole for damene under den gode vinterfrakken. Så måtte herrene også ha på seg hatt 🚂🚂

  Som et barn av 60 tallet var det vanlig å ha på seg hvite strømbukser, flott kjole (i glitterstoff, sydd av tante) og jeg må ikke glemme sløyfen i håret, som definitivtikke ville sitte der. For lille Vera Lynn kom ferdigpakket inn i denne verden med et hår, som var så glatt at både krøller og spenner bare skle rett ut. Alt dette til min mors store fortvilelse 😉

  Hva mener du?
  Er det greit å ikke pynte seg, eller ta på litt pener tøy??
  Hva er best, joggebukse eller penklær 😄?


  #høytidelig #klær #pynte #jeans #joggebukse #konfirmasjon #høytider #blogg

  Skjærtorsdag med gode venner

  • 25.03.2016, 23:16

  Det har vært litt stille fra denne kanten et par dager, men denne damen har vært litt opptatt og da har jeg rett å slett ikke hatt tid til å oppdatere på bloggen.

  På Skjærtorsdag inviterte Anne til middag hjemme hos seg, og i tillegg til meg var Terje og Matthew gjester. Jeg hadde avtalt med Terje i forveien at jeg skulle komme ned å hente dem kl 15:30, sånn at vi skulle være hos Anne kl 16:00. Denne gangen gjorde jeg ikke samme feilen som sist når jeg skulle parkere, hvor jeg ble innesperret. Nå valgte jeg en plass mellom to søyler, hvor ingen kunne stenge meg inne. Det er ikke den letteste plassen å rygge inn på, men jeg klarte det ganske greit jeg 😉

  Felix the cat kom løpende med det samme vi kom inn, og han gikk opp på to ben for å gi et nuss og hilse på oss. Han er jo bare så nydelig når han gjør det der. Noen ganger så gjør han seg litt kostbare, men ikke i går. 

  Det var litt tidlig å spise, så vi satt oss i sofaen å skravlet en god stund innen det var på tide å starte med middagen.  Til middag fikk vi servert deilig kyllingfilé med hvitløkssmør, som var stekt i ovnen på grønnsaksseng, med tilbehør av ris og en god kyllingssaus. Jeg koste meg ordentlig med middagen, såpass mye at de andre var ferdig med å spise lenge før meg. Mat skal jo nytes og ikke slukes 😜   Etter at middagen hadde fått lov til å synke litt lengre ned i magen, var det på tide med kaffe og kake. Anne hadde laget Klin Kokos kaken sin igjen. Det er en utrolig god kake, men ganske mektig så vi orket ikke mer enn et stykke av den. Munnen ville nok gjerne ha tatt et stykke til, men magen sa nei!

  Det er alltid så koselig når vi treffes alle 4, og det var det i går kveld også. Vi satt og skravla og koste oss, lekte oss litt på Snaph... For selv om vi er godt voksne mennesker så er det jammen morro å leke seg litt også. Vi bestemte oss for å se på en film på Viaplay, Tomorrowland med bl.a. George Clooney, Hugh Laurie og Britt Robertson. En film hvor handlingen foregår i to dimensjoner, vår verden og en annen lengre fremme teknisk. Ikke akkurat min type film, men det var ikke akkurat dårlig heller. Etter filmen koblet vi oss på YouTube via mobilen, og mimret oss igjennom noen gamle 70 og 80 talls slægre.

  Etterhver ble vi alle ganske signe og trøtte, så det var på tide å komme seg hjemover. Jeg kjørte gutta hjem og var vel hjemme hos meg selv ca 01:30. Da satte jeg meg en stund å så litt på tv på soverommet, og da tok det ikke lang tid innen Vinja var på plass 😻  Frk. Lilepuzdatter er veldig glad i mamsen sin, og hun benytter hver anledning til å ligge inntil, på armen og men helst oppå meg. Det tar ikke lang tid innen det begynner dure hypnotiserende og da glir jo øynene mine fort igjen... I går kveld var det dobbelt opp, for Ronja kom å la seg nede ved bena mine, og hun maler ikke noe lavere hun :o))

  I dag har jeg hatt besøk av Anne... Hun kom ved 12 tiden, og hadde med seg fargeboken og tusjene sine. Jeg har ikke vært noe serlig aktiv på det området siden vi hadde en kreativ kveld hjemme hos henne for et par uker siden. Jeg følte nesten at jeg hadde holdt på med disse fiskene mine en evighet, men jeg klarte ikke å bli ferdig med dem i dag heller. Det var ikke så mye igjen da jeg klappet sammen boka i ettermiddag. Skal sitte litt med det i morgen også, og da regner jeg med at jeg kan starte på en ny tegning.

  Jeg er så frossen nå i kveld at jeg satte opp varmen i alle rom, og pakket meg inn i et tjukt sjal og et teppe. Det er som jeg ikke helt får varmen inn i kroppen i kveld. Det føles nesten som om jeg har feber i kroppen, og det forklarer hvorfor jeg er så frossen. Blir nok ikke så lenge før denne dama kruper inn under dyna tenker jeg.

  Håper dere alle har en fin Langfredag 😄

  #venner #skjærtorsdag #middag #besøk #kyllingfilé #klinkokos #tv #tomorrowland #film #viasat #youtube #vinja #ronja #kos #trøtt #langfredag #fargebok #tusj #kreativ #feber #fryser
   

  Treg start

  • 24.03.2016, 13:20

  I natt har jeg sovet utrolig godt, og jeg har ikke vært våken en eneste gang. Vinja kom opp i senga for å se om jeg var våken ved 10 tiden.

  Hun gjorde ikke noen store forsøk på å få meg opp, men i stedet krøllet hun seg sammen i armkroken å begynte å male så hypnoserende at jeg sovnet igjen. Neste gang jeg våknet var det gått en time, men da kom jeg meg opp med en gang 😊

  Dessverre så fikk John Smith, værmannen, rett i at det ble dårlig vær i dag. Ute er det grått og det blåser ganske mye.... Litt dumt men siden jeg ikke skal være noe særlig ute så spiller det ikke så stor rolle.

  Stakk bare en snartur innom, ha en fortsatt fin Skjærtorsdag. Blogges senere.

  #skjærtorsdag #sove #utvilt #katter #vinja #blogg

  Påskeferien er et faktum

  • 23.03.2016, 23:06

  Når klokka var 13 i dag var jeg ikke sen om å pakke sammen tingene mine å komme meg ut av døra. Jeg ville komme meg hjem så rask som mulig, sånn at jeg kom til ESSO innen det ble for mange mennesker der. Alikevel hadde jeg trodd at jeg ble stående litt å vente, men da jeg hadde vært inne å betalt å kjørte bort til vaskehallen var det bare en bil foran meg. Bilen var ferdig vasket og jeg var hjemme hos meg selv, bare noen minutter over kl 14.

  Kattene pleier vanligvis å komme løpende når jeg kommer hjem fra jobb, men i dag kom jeg hjem lenge før jeg pleier så de sov dypt. Begge to så helt forvirret ut da jeg kikket inn til dem der de lå rett ut i senga mi. Begge to strakte på seg å glippet med øynene, og så la de seg ned igjen å sovnet igjen.  Jeg startet påskeferien med å sette meg ut på balkongen i sola og varmen. Jeg var litt siigen i kroppen etter litt sånn oppstykket søvn i natt, og da tok det ikke lang tid innen jeg forsvant inn i drømmeland. Det var ikke lenge jeg var borte, men det var nok til at jeg følte meg litt kvikkere igjen. Jeg hentet fram det uferdige sjalet og strikket noen rader på det igjen. Det har blitt liggende en stund, og jeg tenkte at det kunne være greit å bli ferdig med det snart.

  Denne dagen er vel neste den beste i hele påsken, for da har man 5 fridager å se fram til, helt ubrukte som man kan gjøre med hva man vil :o)) Jeg skal ikke reise bort denne påsken, bare være hjemme å kose meg å nyte fridagene.  Vinja ville bare si God Påske til dere alle sammen :o))

  #påske #ferie #bil #bilvask #esso #katter #balkongliv #strikke #sove #nyte #vinja 

  Forden er sur

  • 23.03.2016, 11:11

  Ja hvis han kunne snakke hadde han, for det er han, fortalt meg at det var på tide at jeg vasket han. Helt ærlig så må jeg jo si meg enig i det, for den ellers så vakre røde lakken er nå helt brun. Det er nesten litt pinlig å kjøre rundt med en så møkkete bil, for de fleste andre som var like ille har nå tatt seg i nakken å fått shinet opp sine bilder.

  For å glede Forden og megselv også skal jeg dra innom ESSO-stasjonen min på veg hjem å se om det er mulig å få skylt av all skitten. Jeg skal jo kjøre gjester til morgendagens middag, og da kan jeg jo ikke være bekjent av å møte opp med en bil som ikke ser ut, sukk!!


  (Dette er ikke Forden min, bare en illustrasjon)

  Det er en kort dag på jobb i dag, bare til kl 13 og nå er det bare 2,5 time igjen til jeg skal gå. For en gang skyld klarte jeg å komme meg på jobb sånn at jeg ikke taper noen timer på gå tidlig. Gleder meg virkelig til å få påskeferie nå...

  Ha en strålende dag folkens, blogges :o))

  #ford #bil #skitten #møkkete #vaske #esso

  Sitter å ser på månen

  • 23.03.2016, 04:32

  Da jeg kom hjem fra jobben i går kveld var jeg så trøtt og sliten at jeg knapt klart å holde øynene åpne under middagen. Det var altfor tidlig å gå å legge seg for natt, så dermed tok jeg med meg teppet mitt å krøllet meg sammen på sofaen. Jeg skulle "liksom" bare ligge å slappe av litt og døse, men det blir ikke alltid som man har tenkt seg.... For før jeg viste ordet av det sovnet jeg, og da jeg kom til meg selv var klokken vel nesten nå 04:00.

  Månen skinner igjennom stuevinduet så hele stua er opplyst, og bakenfor er det stjerner som ser ut som diamanter. Det er noe magisk over det hele  Problemet med å sovne sånn på sofaen, er jo at den ikke er ment til å bruke som seng. Jo jeg har sovet godt, men kroppen min har ikke hatt noe godt av å ligge der. Det har det bedre når den får ligge i senga, men jeg ser ikke noe grunn til å re opp senga mi nå for å legge meg der i et par timer. Nei, nå drar jeg teppet godt over meg, og så sover jeg en stund til jeg, zzzzz!

  #sove #sofa #sliten #trøtt #månen #stjerner #sofasliter

  Så har det skjedd igjen

  • 22.03.2016, 11:58

  Jeg hadde ikke fått sett på noen nettaviser i dag, inntil en kollega viste meg hva som har skjedd i Brüssel. T-banevogner som er sprengt i filler, og dårlige sladdede bilder hvor man kan se det som er igjen av menneskene som har vært ombord. Jeg trodde at jeg hadde fått 22.07. såpass på avstand at det ikke ville gå så innpå meg, men det hadde jeg altså ikke. 

  Det kom bare skyllende ned over meg, og jeg kjente meg kvalm og uvel.... 

  Jeg som endelig hadde begynt å syntes at det var greit å ta t-banen igjen, og så skal dette skje. Veldig glad for at har valgt å bruke bilen i disse tre påskedagene, sånn at jeg slipper å bevege meg ned på t-banen. Bak i hode mitt så vet jeg jo at jeg ikke skal la meg rive med av hendelsene, men nå rett etter at det har skjedd klarer jeg bare ikke å la være. Det er skremmende, så veldig skremmende :o((

  #skremmende #terror #redd #tbane #død #aksjoner #skremt #minner

  Så vanvittig tungt

  • 21.03.2016, 11:51

  Jeg kan ikke huske sist det var så stille omkring meg, som det var til morran i dag. Folk har enten fri og sover lenge i dag, eller så har de reist bort for påsken. Uansatt, når alarmen min gikk av var ikke denne damen her veldig våken, og det var utrolig tungt å komme seg opp i stående stilling. Bare for å ha sagt det så har jeg ikke rosa alarm klokke, skulle gjerne ha hatt det :o))

  Når jeg sto trøtt som en dupp inne dusjen, ønsket jeg nesten at jeg hadde satt meg opp på ferie... Jesp!! Nå høres jeg veldig sytete ut, men det var selvfølgelig ikke så ille som det. Så fort jeg hadde fått meg en god og varm dusj var jeg i grunnen ganske våken. Som en bonus satt Vinja på vaskemaskinen å strøyk seg inntil meg da jeg kom ut av dusjen. Alle som har røytende katter vet at akkurat det der er en dårlig kombinasjon... Jeg ble med ett veldig hårete kan man si :o/

  Det brøy ikke Vinja seg noe om, for hun var happy hun så lenge mamsen hennes tok seg tid til å snakke med henne å kose litt.
                    

  Været ute er vel ikke sånn suuuuperbra, men jeg kan da se antydning til at sola har lyst til å komme fram. Den strever veldig med å komme igjennom skydekket, og lyktes med det litt sånn innimellom. 

  Før jul klarte jeg å pusse ned noen lag på toppen av alle neglene mine pga at en neglelakk hadde satt igjen farge da jeg tok den av. Jeg var jo selvfølgelig en idiot som gjorde det, for det resulterte jo i at neglene mine ble så tynne at de brakk hele tiden. Først nå for 14 dager siden har dette vokst ordentlig ut igjen, så nå kan jeg begynne å få litt lengde på dem igjen. Ikke det at jeg vil ha Dolly Parton lengde, men litt utenfor fingertuppen er jo greit.

  I går tenkte jeg å shine opp neglene med ny lakk og greier, for den jeg hadde var flasset av både her og der... Det gikk jo selvsagt ikke, for jeg hadde jo ikke så mye som en tust igjen av den vatten jeg trodde jeg hadde. Så nå sitter jeg her da med mintgrønne negler m/glitter som det ser ut til at jeg har forsøkt å klore av. Ikke vakkert. Så nå må jeg ut i lunchen for å handle, for jeg tør ikke ta sjangsen på at jeg skal huske det på hjemveien... Da kommer jeg garantert til å glemme det!!!

  Ha en fortsatt fin mandag folkens, om det er på jobb, på ferie eller bare hjemme :o))

  #trøtt #tungt #våkne #påske #sol #alarm #vekkerklokke #rosa #blogg #negler #neglelakk #mintgrønn

  Skalp-massasje

  • 20.03.2016, 20:26

  Ronja har ikke alltid likt at mamsen hennes har børstet og rufsete henne i pelsen hennes.... Bare det å få henne til å sitte stille lenge nok til at jeg fikk kost med henne i mer enn 5 sekunder, var en utfordring. Etter som hun har blitt eldre har hun forandret seg litt, nå kan hun faktisk ligge i fanget mitt å kose seg i hele 5-10 minutter.

  I dag har vi hatt vask og puss av pelsen dag, og frøkna har storkost seg. På morningen ble hun vasket litt i baken, for hun kommer liksom ikke ordentlig til bak der, og så fikk resten av pelsen en omgang. Nå i kveld lå hun i fanget mitt ganske lenge mens jeg børstet henne over det hele. Da jeg var ferdig med det masserte jeg henne fra hode og nedover ryggen, og frøkna var i storhumør å koste seg å mjauet høyt å lagde andre festlige koselyder.

  Ble litt utdydelig dette siste bildet, men det syntes da godt at frøken Lillepuzdatter koser seg og nyter mamsens massasje av skalpen hennes :o))

  #ronja #lillepuzdatter #katter #vaske #børste #pels #masasje #blogg #kos

  Jentene har flyttet ut

  • 20.03.2016, 15:14

  Når vi har så god temperatur, og solen står høyt på himmelen kan balkonglivet starte opp igjen... Søstrene Lillepuzdatter av Skånevik (Vinja og Ronja) benytter hver anledning til å nyte det fine været. De elsker å være på balkongen, og desto varmere det er der ute desto bedre i følge dem. Om sommeren kan gradene komme opp i nærmere +50 C i løpet av dagen, og når jeg kommer hjem løper de til balkongdøra for at jeg skal slippe dem ut.

  Så lenge jeg fyller opp vannskålen deres med vann så ser det ikke ut til at de har noe problemer med varmen. De kommer inn innimellom å avkjøler seg i stua en liten stund, og så er det ut igjen.  Bakerst ligger Vinja på krakken, mens Ronja har overtatt favorittstolen til søsteren. Vinja anser nemlig at den stolen er hennes, og hun kan til nød låne den bort til søsteren i korte stunder. I dag var tydeligvis et sånt tilfelle ❤ De er ikke alltd like gode venner, men når det gjelder så passer de på hverandre.  Når jeg kom ut for å nyte en kopp kaffe i solen, kom Vinja å la seg på bordet ved siden av meg. Helst så ville hun nok ha ligget i fanget mitt, men hun ble på bordet.  Ronja flyttet seg ikke fra stolen når hun først hadde klart å kapre den... Hun lå hele tiden å kikket på søsteren, for å se om hun gjorde tegn til å prøve å ta tilbake godstolen. Det skjedde ikke, for da jeg gikk for å fylle opp kaffekoppen hoppet Vinja inn i det gamle klatrestativet å la seg der for å ta en lur.

  Jeg burde egentlig ha vasket ned balkongen i dag, men jeg er så død i kroppen og leddene mine at jeg tror jeg venter. I dag skal jeg bare nyte dagen, så kan jeg heller ta balkongvasken til uken. Da er det egentlig en fordel om det ikke er så varmt!!

  #balkongliv #ronja #vinja #katter #påske #nyte #sove #kos #vaske #blogg

  Gammel påskepynt ❤

  • 20.03.2016, 14:47

  Påskepynten har definitivt forandret seg opp igjennom tidene. I gamle dager var mye av pynten veldig enkel, så enkel at det så nesten ut som om den var hjemmelaget. Noe av den er kanskje det også!! Nå er vel mye av pynten i billig keramikk eller i plast, men ikke noe galt i det for jeg syntes de kan være fine av den grunn.

  Jeg har nok mest gammel påskepynt, som jeg har arvet etter min mamma, og selv om den er enkel å kanskje ikke de søteste så er det en rekke minner forbunnet med dem. Derfor setter jeg de fram hver år. De av dem som er litt ekstra slitne har gått i pensjon, men det er rikelig med pynt av den grunn. Veldig mange av kyllingene, hønene og hanene er laget av gule piperensere. Mamma skaffet seg dem da hun og pappa flyttet fra 1 rom til en stor og rommelig 4 roms leilighet på Lørenskog i 1952. Da ble det mange rom å fylle, og hun elsket å pynte i hjemmet. 🐣 Sånn er jo jeg også 🐥

  Mamma var også veldig kreativ å laget veldig mye pynt selv også, men det er det dessverre ikke noe igjen av.

  Nedenfor kan du se noe av min gamle påskepynt fylt av minner om mamma og pappa, og som jeg setter fram med et smil om munnen.  Jeg har to sånne lysestaker, og begge er fra 50-tallet en gang. Om stearinlysene er like gamle som stakene vet jeg ikke, men jeg kan huske at de har sittet der siden jeg var liten.  Dette er det første påskeegget mitt, som jeg fikk av mamma og pappa. Det er virkelig for seg gjort med gullpapir rundt egget og med masse fjer på. Jeg var virkelig glad i dette egget, og det var stor stas når det lå på nattbordet mitt når jeg våknet på påskeaften. Det var akkurat passet stort til ei lita jente ❤

  #påske #gammel #påskepynt #pynt #blogg #minner #mamma #pappa
   

  Helt gåen...

  • 19.03.2016, 23:21

  Jeg trodde faktisk ikke at det gikk ann å bli så sliten jeg, som jeg er nå... Hele kroppen verker bare jeg rører på meg, og det kjennes nesten ut som om jeg skulle ha løpt maraton eller noe i den stilen. Jeg gikk ganske grundig til verks når jeg gjorde rent, så nå lukter det rent å friskt her. Passet samtidig på å få ryddet og kastet litt i samme slengen.

  Kattene hadde et par gamle og dårlig klatre-/klorestativer som hadde sett sine beste dager, og jeg har ment å kvitte meg med dem lenge. Jeg kjøpte et nytt til dem, som har stått i entreen, men der var det egentlig i veien, så da den gamle travere ute på balkongen ble kassert flyttet det nye ut dit. Tror ikke at kattene ble så veldig happy når en av favorittplassene deres forsvant, men de venner seg nok ganske raskt til det. Passet samtidig på å flytte rundt på litt flere møbler i entreen også, så ble det rene danseplassen der ute.
  Når jeg hadde fått slept alt på plass var ryggen min helt gåen, og jeg gikk helt krokete til etter at jeg hadde fått tatt meg en lang og varm dusj. Da slappet musklene i ryggen av. Den er ikke helt god enda, men mye bedre. Det er verre med knærne og albuene mine, såpass ille at jeg måtte ta smertestillende for å ta toppen av smertene. Det er en grunn til at jeg ikke overanstrenger meg til vanlig når jeg gjør rent, og det er for å slippe sånne plager som dette etterpå.

  Før jeg laget meg middag slepte jeg meg opp på loftet for å hente påskepynten, men jeg har ikke fram noe enda. Det venter jeg med til i morgen tidlig. Nå har jeg tenkt til å ta kvelden snart, jesp!! Kattene har allerde gått til ro, Vinja oppe i klatrestativet mens Ronja ligger i to-seteren og småsnorker :o))

  #sliten #trøtt #vondt #vanske #rengjøring #smerter #rydde #kaste #ødelagt #påskepynt #knær #albuer #katter #ronja #vinja

  Hente fram "husmorgenet" igjen

  • 19.03.2016, 11:18

  Jeg vil egentlig ikke gjøre det, men siden påsken står for døra er det å shine opp heimen. Hybelkaninene skal jages ut, matter skal ristes, støv skal bort fra alle overflater og gulv skal vaskes. Å ja, det glemte jeg nesten vinduene skal pusses etter alle kunstens regler..

  Våknet allerede 08:30 i dag, helt av meg selv uten hjelp fra vekkeklokke eller alarm. Er i grunnen ganske stolt av det, for jeg er definitivt ikke noen morgenfuggel. Det er det flere bekjente som kan bekrefte, knis!! Siden vinduer er det mest kjedelig jeg vet å pusse, mest for at jeg er så vanvittig pirkete, ja da tok jeg de like godt først. Jeg innså at det var en dyd av nødvendighet å pusse dem nå, for her en ettermiddag så lurte sola seg bort om stuevinduene. Ja, jeg så altså ikke ut av dem, alt var helt gråbrunt... Selv om det var lenge siden jeg pusset dem, så er noen andre skyld i at de så ekstra ille ut.

  En av naboene over meg var så smarte, syntes de selv i allefall, og tømte aske fra peisen ut fra balkongen. Jeg vet ikke om de trodde vinden kom å løftet asken opp og deretter plasserte den et sted nedenfor, i gaten kanskje, men der tok de helt feil. Mesteparten landet i mitt blomsterbedd, og det var OK, men resten landet nedover stue- og balkongvinduene mine. Jeg skulle ha tatt sistnevnte også, men da må noen være her, for de har en egen evne til å hoppe ut av sporet.... Musklene i armene mine er ikke hva de en gang var, og jeg er ikke i stand til å holde de igjen å få dem på plass igjen... Sånn er det med den saken!!  Nå måtte jeg bare ha en liten pause, spise litt frokost/lunch og drikke en kopp kaffe eller to, før jeg setter i gang med bøtteballetten igjen. Tenker kattene får farten på seg når jeg drar fram støvsugeren, for den er de ikke spesielt glad i. Hadde jeg ønsket å bli kvitt dem for en stund, er det bare å sette på støvsugeren og vips så er det ikke en katt å se.

  Så vettu en gang ut på ettermiddagen en gang, da sleper Pittbulljedda seg opp 5 etasjer opp på loftet for å hente ned eskene med harepuser, høner, haner og kyllinger i alle aldre og utforminger. Det er det samme med påsken, som med jula, jeg må sette fram pynten. Noe er så gammelt at det er fra før jeg ble født, ting som min mor kjøpte den gang de flyttet inn i ny leilighet på Lørenskog. Den pynten er det ekstra stas å sette fram, selv om den er "litt" slitt.

  Nei, folkens... Nå er frokostlunchen spist, og en deilig kopp kaffe skal brygges og nyte før jeg igjen setter i gang. Vi blogges!!

  #vaske #rengjøring #støvtørking #vinduspussing #hybelkaniner #bøtteballett #rentogpent #påske #pynt

  "Den største forbrytelsen"

  • 18.03.2016, 22:13

  Denne uken så jeg på ettermiddagsprogrammet God Kväll på SVT1, og der var forfatteren Marte Michelet gjest. Hun fortalte om boken sin Den største forbrytelsen, som handler om utslettelsen av jødene i Norge. Etter å ha hørt henne snakke om boken og bakgrunnen til hvorfor hun skrev den, måtte jeg bare gå å kjøpe den i dag.  På baksiden av boken står det følgende:

  På begynnelsen av 1900-tallet kommer det unge jødiske ekteparet Benzel og Sara Braude til Kristiania. De slår seg ned på Grünerløkka og får fire barn: syersken Helene, kommunisten Isak, skuespillerspiren Harry og bokseren Charles. På en annen kant av byen vokser Stian Bech jr. opp. Han er sønn av en antisemittisk høyesterettsadvokat, og sliter med å leve opp til omgivelsenes forventninger. Men krigen skal gi Bech jr. nye muligheter. En kald februardag i 1941 kommer Wilhelm Wagner fra sikkerhetspolitiet i Berlin til Oslo for å kartlegge alle jøder i Norge. På hvert sitt vis flettes alle disse skjebnene inn i nazismens fanatiske utryddelsesprosjekt.

  Hvem stod bak forsøket på å utslette jødene fra Norge? Hvorfor og hvordan kunne denne forbrytelsen skje? Marte Michelet behandler dette traumatiske kapitlet av norsk krigshistorie i sin fulle bredde basert på moderne forskning og en møysommelig gjennomgang av norsk og tysk arkivmateriale. Det er en rystende beretning om fronkjempere, Statspolitet og de nazistiske byråkratene som gjorde Holocaust mulig. Og samtidig et levende portrett av jødisk liv i Norge i mellomkrigstiden og de skjbnesvangre okkupasjons-årene.

  26. november 1942 står ofte og gjerningsmenn ansikt til ansikt. Da går den første transporten med norske jøder til Auschwitz. Bare et fåtall skal vende tilbake i live.

  Jeg både gruer og gleder meg til å begynne på denne boka, for den er garantert både spennende, rystende og interressant.

  #martemichelet #forfatter #denstørsteforbrytelsen #jødeforfølgelse #holocaust #nazisme #krig #opprørende #bok #svt #godkväll #blogg

  Der kom den ja....

  • 18.03.2016, 15:54

  I går smøyg den seg inn denne SMS'n som jeg egentlig ikke skulle ha før i mai måned... Han hadde tydligvis glemt å notere dette i mappen min. Hva er det jeg driver å rabler om, tenker du? Jo, innkalling til tannlegen vettu, den som kommer en gang i året, og som få av oss gleder oss til. Jeg har vært igjennom så mye ommøblering og sannering i munnen de siste 10 årene, at jeg nå har kommet forbi tannlegeskrekken min, heldigvis.

  Er man et barn som vokste opp på 60 og 70 tallet, så har vel de fleste vært igjennom skrekksenariet med skoletannlegen som borret tennene sønder og sammen. Det var ikke noe, jeg tror vi ser ann en stund jeg, nei da... Uten røntgen og uten vannborr satte tannlegen i gang med å drille løs på de stakkars "friske" tennene våre, for de var nemlig friske.

  Min tannlegeregning, som følge av det har vel nådd opp en plass i nærheten av 50.000,-. Forhåpentlig blir det ikke noe mer sannering på en stund, og jeg bare går ut fra tannlegen igjen etter en kostbar tannpuss :o))  Det var bare litt historikk... Ettersom jeg ikke vet hvor mye regningen kommer på, er jeg nødt til å vente med timen min til jeg får feriepenger. Det får jeg i mai måned av alle ting. Derfor ble det en samtale til tannlegen for å ombestille timen min, så nå står det skrevet i rødt i kalenderen at jeg skal dit 19. mai 2016.

  Hvordan står det til med dine tenner, har du også opplevd å få dem ødelagt av skoletannlegen?

  #tannlegen #time #skrekk #gru #dyrt #skoletannlegen #kostnader #tannlegeskrekk #blogg

  Grrrrrr, blodtrykket stiger

  • 18.03.2016, 12:06

  Noen dager er det bare sånn at data'n ikke fungerer... Man kan irritere seg så man blir rød i ansiktet, uten at det hjelper stort. I dag var det min tur når jeg kom på jobb. Noe jeg var avhengig av ville ikke funke.

  Da restarter jeg PC'n tenkte jeg og så gikk jeg for å hente meg litt kaffe. Hadde stor tro på at problemet ville løse seg.

  Gjorde jo ikke det da...

  Da var det ikke annet å gjøre enn å overlate saken til de som kan dette bedre enn megselv. Så nå får vi se da om problemet snart løser seg😨

  #dataproblemer #irriterende #hjelpeløs #blogg

  Jula varer IKKE til påske

  • 17.03.2016, 21:45

  For et par dager siden skrev jeg om at det hadde kommet opp en "juledekorasjon" nede på Bryn Senter, og jeg undret over om de hadde tatt feil av datoen der nede. Det er jo påsken som nærmer seg og ikke jula...

  I dag var jeg en snartur innom Bryn Senter for å handle litt, og da kom forklaringen på den noe merkelige dekorasjonen. På lørdagen 19.03., får nemlig senteret besøk av søstrene Anna og Elsa fra Frost. Med det samme jeg så det, ga jo dekorasjonen mening med en eneste gang...

  Med andre ord, så hadde ikke deokratørene tatt feil av datoen alikevel, knis!!
  #frost #disney #anna #elsa #jul #deokorasjon #feil #bryn #senter

  Blir litt trist jeg

  • 17.03.2016, 21:28

  Hver eneste gang jeg er nede Bryn senter for å handle hos Meny ser jeg den gamle mannen.... Han har langt tjukt grått hår, går alltid i den samme anorakken og den samme svarte treningsbuksen med striper i siden. Av og til lukter det ikke så veldig godt, en eim av uvasket hår.

  Likevel så blir jeg litt trist når jeg ser ham, for han går alltid der nede alene. Sitter alene ved kafebordet inne på Meny, og jeg ser aldri at han snakker med noen. Da begynner tankene mine å surre litt rundt vettu du. Har ikke denne mannen noe familie??
  Man leser jo gang på gang i avisen og på nettet om ensomme eldre mennesker, som lever alene, som aldri får besøk av familien for veldig mange av dem har familie. Problemet er bare at det at den familien de har ikke "har tid" til å besøke mor, far, bestemor eller bestefar. Ikke blir disse menneskene blir skjelden invitert noen steder heller. De lever alene de siste årene av sine liv, og noen av dem klarer å få overskrifter i avisene for de dør alene uten at noen oppdager det. Ikke oppdager naboene at de ikke syntes til på en stund heller. Så ender det med at politi og brannvesen må kontaktes for å bryte seg inn i leiligheten for å finne det som er igjen......

  Med sånt i tankene blir jeg alltid litt trist når jeg ser de samme aldre menneskene alene gang på gang... Nå vet jeg jo at de fleste av den eldre generasjonen ikke faller inn i kategorien, ensom og glemt, men noen er der!!

  Da jeg var å handlet i dag på Meny så jeg den gamle mannen, men han handlet ikke noe bare satt å tok en kopp kaffe og leste avisen ved kafebordet. Da jeg var ferdig med å handle, og sto å ventet på bussen, så jeg ham igjen der han ruslet over parkeringsplassen på veg hjem...., går jeg ut i fra!

  Personlig så fikk jeg etterhvert syke og eldre foreldre, og det kunne aldri ha falt meg inn å ikke stille opp for dem. De hadde jo bare meg siden jeg var enebarn, og derfor var det en selvfølge å hjelpe dem når de trengte det.

  #gammel #eldre #ensom #trist #leit #bryn #meny #handle

 • Tur
 • Utpåturaldrisur 😊

  • 16.03.2016, 16:22

  Nok en knalldag i Oslo, og da måtte jeg bare en tur ut for å strekke på bena. Kroppen var jo ikke sånn suuper fornøyd da klokka ringte i dagsorden, og den ble ikke noe bedre av å sitte stille i flere timer heller.

  Tok en runde ned forbi Spectrum forbi Plaza, og ned til Akerselva før jeg igjen gikk Brugata opp for å komme tilbake til jobben. Tok noen bilder på veien 😊

  Tok med en sovende hr Andrik for Frodith, for hun er vel kanskje litt begeistret for disse sjarmerende fjærballene 🐳 Fant ingen and blant smileyene så det ble en hval i stedet 😄

  Om ikke lenge vender jeg nesen hjemover, og da skal jeg sette meg ut på balkongen en liten stund til sola går ned.

  Ha en strålende ettermiddag folkens 😊

  #oslo #tur #utpåturaldrisur #spectrum #plaza #lunch #akerselva #brugata #and #elv #vår #sol #varme

  Der gikk den gitt

  • 16.03.2016, 08:20

  Det var litt tungt å komme seg opp i dag, kroppen var helt død. Som et resultat av det kom jeg meg ut av døra akkurat såpass sent at jeg ikke rakk banen.

  Uansett så er det flott vær i dag også. Jeg tok en tynnere jakke på sånn at jeg ikke skulle renne bort når jeg sal hjem i ettermiddag. Nå på morran et den litt kald, og jeg fryser litt her jeg står å venter.

  Trøtt men ganske blid er nå Pittbulljedda, en tidlig morgen.

  #sent #mistet #tbane #morgen #vær #trøtt #blogg #småfryser

  Varer jula helt til påske?

  • 15.03.2016, 17:09

  Vet ikke helt hva de har tenkt på her jeg... Det er vel ikke jula som står for døra, er det vel?

  Hadde de nå enda satt dit noen harepuser og kyllinger, så hadde det vært greit...

  #jul #påske #sesonger #feilvurdering #festelig #blogg

  Luftetur...

  • 15.03.2016, 16:35

  Siden det var så fint vær i dag, måtte jeg bare ut i lunchen for å lufte meg litt. Det er helt umulig å være inne...

  Tok noen bilder fra livet i Torggata og på Youngstorget.

  Nå er arbeidsdagen over for i dag, og jeg står å venter på t-banen. Må innom Bryn for å handle, så jeg må ta en annen bane enn jeg pleier. Det er egentlig greit, for jeg slipper å gå den lange veien fra stasjonen. Jeg får nemlig buss rett utenfor senteret som stopper rett nede i gaten.

  #oslo #lunch #luftetur #byliv #handle #buss

  God formiddag...

  • 15.03.2016, 12:12

  Da denne damen slo opp sin blå øyne til morran i dag, var det allerede begynt å bli lyst ute. Å det var ikke for at jeg hadde sovet spesielt lenge hellet...

  Temperaturen var ganske grei, så jeg kunne sette opp balkongdøren å slippe ut kattene. De var ikke seine om å løpe ut, og det var rett opp på klatrestativet å mjaue litt til dagen 😄

  Da jeg rusla ned til t-banen var himmelen blå og solen hadde alt stått opp. Jeg nærmest koste meg der jeg gikk nedover.

  Når jeg så rundt meg på mine medpassasjerer, så virket det nesten som om alle var i godt humør. På vinteren sitter smilet langt inne, men ikke i dag gitt 😉

  Om litt er det lunch for denne damen, og jeg må bare ut å gå rundt kvartalet for å få noen solstråler i ansiktet.

  Ha en strålende dag folkens 😄

  #sol #vår #varme #tirsdag #blogg #katter

  Gjorde det igjen..

  • 14.03.2016, 23:21

  Jeg har en litt vemmelig hobby, og det er å sitte på YouTube å se på videosnutter... Hva er så vemmelig med det tenker du kanskje? Nå er ikke dette filmer med søte hundevalper eller kattunger, nei det er gyselige filmer hvor privatpersoner og leger fjerner megastore hudormer, kviser og byller. 

  Det verste er at jeg sitter å vemmes når jeg ser på dem, men jeg klarer jo ikke å slå av av heller. Sitter der med PC'n i fanget å grøsser mens jeg ser hvordan byllene eksploderer og spruten av...., ja vi vet jo alle hvordan det ser ut, fyker tvers igjennom rommet å lander på vegger og skap. Noen ganger står den som filmer litt for nære, og det viser seg ofte å være dumt!!

  I går "skulle jeg bare" se litt før jeg gikk å la meg, men det var ingen god ide for jeg kom meg ikke i seng før langt på natt. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke folk har gått til lege før, for noen av disse byllene er altså så digrea at jeg har ikke sett maken.
  Jeg måtte leite en stund innen jeg fant et bilde som ikke var for ille, for det er jo ikke sikkert at andre er like fasinert som meg over dette. De aller fleste syntes sikkert at dette her er bare alt fo motbydelig.

  Når jeg nå er inne på temaet, så kan jeg jo informere om at min egen lille boble av en vannblemme fixet seg selv i går. Midt under innspurten til Johannes Tingnes Bøe, så gikk det hull på den av seg selv. Den hadde fått en veldig festlig form, og var ikke ordentlig rund lenger så jeg skjønte at noe var i ferd med å skje. Jeg hadde jo ikke noe vatt her hjemme, så det ble Q-tips dynket i pyrisept for å rense, og deretter en sårsalve for å lindre. I dag da jeg våknet var det faktisk ganske bra :o))

  Hva med deg, er du fasinert av dette?
  Klarer du å se på denne typen filmer?


  #motbydelig #kviser #hudormer #byller #vannblemme #ekkelt

 • Mat
 • Lunchavtale

  • 14.03.2016, 18:00

  Det er alltid hyggelig å møte gode venner til en lunch, sånn i starten av uka. I dag møtte jeg min gode venn og tidligere kollega Terje.

  Vi hadde bestemt oss i forveien at vi skulle møtes borte på Taverna'n på Youngstorget. Terje var allerede kommet når jeg kom haltende inn døra.

  Sorry Terje, jeg var på tjuarferd og stjal bildet ditt. Håper jeg er tilgitt 😇

  Vi ble litt sånn satt ut da vi oppdaget Janne Formo på et bord like i nærheten. Glemte ganske raskt at hun og vennene eller hvem det nå var satt der. Vi ble så opptatt med å skravle om våre egne ting vi.

  Det ble en deilig kyllingsalat lunch som smakte så godt, at jeg nesten kjenner smaken i munnen bare jeg tenker på det.

  Det har jo vært så fint vær i dag, så det var nesten litt fælt å gå tilbake på jobb, men det måtte jeg jo. Nå er jeg på veg hjem å sitter på banen, og om noen minutter skal jeg begynne bestigningen opp til de stormfulle høyder, hvor jeg huserer. Det er en bratt stigning og jeg ser det som en treningsøkt.

  #lunch #avtale #venner #tavernan #youngstorget #kyllingsalat #sol #hjem #trim

  Jeg sa JAAAAAA jeg 😄

  • 13.03.2016, 16:02

  I forrige uke sendte Anne meg en melding og spurte om jeg ville være med på en konsert til sommeren, og jeg trengte ikke noen betenketid før jeg svarte på det. Å det kom tilbake med en gang:

  JA
                                                               

  Årsaken til dette gledesutbruddet var at den lune og flotte Kim Larsen skal ha konsert i Moss i august, nærmere bestemt 20.08.2016. Som den langvarige og trofaste fan jeg er så er dette stort, for det er leeeeng siden jeg har hatt muligheten til å komme på konsert med ham igjen. Moss er ikke langt fra Oslo, dessuten er det på en lørdag, så det spiller ingen rolle om Pittbulljedda kommer sent hjem heller 😵  Anne er like stor fan som meg, og har vært det like lenge som meg... Det har vært mange flotte konsertopplevelser med Lune Larsen på scenen, men jeg tror at den jeg satte mest pris på er den på "Pumpehuset" i København. Det å få oppleve han i Danmark sammen med danske fans var stor. 

  Konserten han skal ha i Moss er under Festivalen Sin, hvor også disse bandene skal opptre: Death by Unga Bunga, Violet Road og Dum Dum Boys. Gleder meg vilt allerede 😜

  #ja #konsert #festival #kimlarsen #deathbyungabunga #violetroad #dumdumboys #moss #festivalensin #glede #musikk #danmark #pumpehuset #københavn #opplevelse

  Jeg; en surrekopp 😜

  • 13.03.2016, 14:53

  I går kom Anne til meg med en smekkfull bag av fargebok og tusjer i alle regnbuens farger, og vi spredde alt utover kjøkkenbordet. Siden begge to har så vanvittig mye tusjer så går jeg ned i forveien å henter en stort hvitt bord som jeg setter inntil kjøkkenbordet. Jeg har ikke rørt fargeboka mi siden jeg var hos henne forrige lørdag, så fortsatte med fiskestimen min å håpet at jeg skulle bli ferdig med den denne kvelden.... Ble ikke det vettu...
   


  Da Anne kom var det ganske brukbart vær, så vi fant ut at vi skulle sitte litt ute på balkongen å nyte solen og varmen en stund. Nå bestemte sola seg for å leke gjemsel bak noen grå skyer, og da var det ikke så veldig varmt å sitte der lenger. Til slutt var det bare grått over hele himmelen, og sola kom ikke igjennom med en eneste solstråle...Da rusla vi inn til farger og varmen..

                      

  På fredag kjøpte jeg inn salat, som vi skulle ha til kyllingfiléene på lørdagen. Det er nå surrekoppen slår til for fuldt, for det var jo ikke mye jeg hadde å huske på før Anne skulle komme. Bare å hente to kyllingfiléer fra fryseren i kjelleren. Jeg klarte jo å huske det, men bare litt vel sent. Når Anne kom var det fortsatt tjukk is på toppen og de var ikke i nærheten av å tine på en stund.

  Sånn i ettertid så tror jeg kanskje at det ikke var meningen at vi skulle ha det til middag, for da de endelig tinte opp så de ikke gode ut. Jeg er veldig misstenksom når det gjelder kylling, så de to gråbleke sakene havnet til slutt i søppeldunken.
  Jeg foreslo da at vi kunne dra ned på Brynsenteret og Meny for å kjøpe en ferdigpizza å litt ekstra ost. Sånn ble det, og vi endte opp med en Grandis med kjøttdeig & løk, litt påskegodis og kaffe til kapselmaskinen. Det hele tok bare 20 minutter fra vi dro hjemmefra til vi var tilbake igjen. Kunne du ikke laget den selv fra bunnen av, spør du? Jo da, det kunne jeg nok, men helt ærlig... Jeg gadd ikke!! Med ekstra gode krydderier og ost ble pizzaen nesten som hjemmelaget den. Gode og mette ble vi i allefall + at det ble igjen noen biter til i dag som ble lunch til meg :o))  Etter at pizzaen var spist veltet vi oss overende i sofa og godstol, for å se finalen i den Svenske Melodifestivalen 2016. Vinneren ble denne unge fyren her; Frans Jeppsson Wall med If i were sorry. Ikke en dårlig låt egentlig, men ikke den favoritten i denne stua, men det er kanskje like greit... Vi håper jo at vår egen Agnete skal gjøre det bra i Stockholm i mai.

                  

  Hva syntes du?
  Ville du ha stemt på den?

  #lørdag #lørdagskveld #venninnebesøk #fargebok #farger #kylling #grandiosa #løk #kjøttdeig #melodifestivalen #sverige #fransjeppssonwall

  Tunge øyelokk i dag... 😪

  • 12.03.2016, 12:40

  I dag har jeg øyelokkene langt nede på kinnet, kjennes det i allefall ut som... Skal ikke klage på det altså, for jeg har sovet så godt i natt at jeg har striper i ansiktet etter en brett eller to på puten, knis!! Jeg var så sliten og trøtt i går kveld at jeg bare forsvant inn i drømmeland så fort kroppen kom i vater, og jeg husker knapt at jeg slo av lyset på nattbordet...  Jeg må jo bare si at jeg sto ikke opp først nå altså, neida jeg har vært oppe i flere timer allerede. Bare det at hode mitt ikke helt har kommet til segselv enda, og derfor står det en kopp rykende varm kopp kaffe ved siden av meg på bordet. Den skal nyyytes i all stillhet.....!!

  Så blir det slutt på det, for da må Pittbulljedda få satt en rakket et sted vi ikke bør snakke høyt om, og komme i gang. Jeg får besøk om noen få timer og innen det skulle jeg ha gjort rent her, men jeg rekker neppe full rengjøring nå så det får bli en light versjon denne gangen. Jeg håper gjesten ikke har pusset brillene sine, for da kan det hende at hun ikke ser det jeg ikke rekker å ta 😄 Nå kjenner jeg henne såpass godt, at jeg vet at hun ikke legger vekt på om det finnes noen støvkorn her og der. Med to langhårete katter er det ikke så lett å holde kattehårene borte heller...

  Ellers så er det en grå og trist dag ute her i Oslo med lav tåkeføring... Håper den letter utover dagen, sånn at det blir fine skytterforhold for gutta oppe i Holmenkollen senere i dag. Man håper jo på en medalje der, men franskmennene skal nok bli vanskelig å slå. Likevel, håpe kan vi jo gjøre 🙌

  På tide å komme seg opp av godstolen å sette i gang... Ha en strålende dag alle sammen!

  #trøtt #sove #kaffe #nytelse #venninne #besøk #holmekollen #skiskyting #oslo #blogg

  Status vannblemme

  • 12.03.2016, 11:41

  Bare en ting å si til det egentlig, den er hjertelig tilstede 😐 Jeg hadde trodd at det hadde gått hull på den over natten, men dessverre. Jeg må ok vente litt til før den forsvinner, snufs!!  #vannblemme #ubehag #blogg

  To familier...

  • 12.03.2016, 00:16

  Dette med familie og hva den betyr har jeg tenkt mye på, ikke bare nå men i grunnen hele livet. Det kan nok komme av at jeg er adoptivbarn, og kom til mamma og pappa da jeg bare var 6 uker gammel. Jeg har alltid vist at jeg var adoptert, for mamma og pappa valgte å være åpen om det helt fra jeg var såpass stor at jeg forsto det.

  Jeg husker at jeg egentlig var veldig stolt, for jeg hadde blitt valgt av dem <3 Når man nå først skal bli adoptert kunne jeg ikke ha vært mer heldig med de som skulle bli mamman og pappan min. De kunne jo ikke selv få barn, og at jeg kom inn i deres liv var en stor velsignelse. De viste ikke hva de godt de skulle gjøre for at jeg skulle ha det bra, og ga meg en trygg og god oppvekst
  Da jeg kom opp i tenårene, og begynte se på gutta å litt mer enn å bare se så kunne jeg plutselig få helt hetta... Herregud, tenkt om det er broren min, skrekk og gru. Hadde jo lest om folk som ble hodestups forelsket å giftet seg, og fikk barn... Så etter noen år fikk de greie på at de var bror og søster, grøss og gru... Nå var jeg heldig, for jeg traff aldri på noen av brødrene mine, puh!

  Så er det jo også sånn da, at når man har voksne foreldre så får man ikke alltid lov til å ha dem så lenge som man skulle ønske. Den snille gode pappan min var mye syk etter at han tok ut pensjon ved 62 års alder, og frem til han gikk bort i 2000 bare 76 år gammel. Da orket ikke kroppen lenger, og han sovnet stille inn på Ullevål Sykehus, med mamma og meg på hver sin side av sengen. Huff, jeg får nesten en klump i halsen når jeg tenker på det.

  Allerede før pappa døde så hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle kontakte Fylkesmannen i Oslo Akershus, for å finne ut hvem mine biologiske foreldre var. Han fikk ikke oppleve at fikk svar, men han viste at jeg hadde sendt en forespørsel. 

  Jeg ville egentlig bare vite hvor i landet jeg kom fra og navnet på mine biologiske foreldre, og var helt uforberedt på at Fylkesmannen tok kontakt med dem begge da jeg sendt min forespørsel. Min biologiske far var på telefonen ikke så lenge etter at han fikk vite at jeg hadde søkt etter ham, og vi pratet en lang stund. Det ble kanskje mest jeg som snakket, for jeg hadde så mye å spørre om. Hadde jeg søsken, hvor mange, tanter og onkler, besteforeldre osv. Mens han snakket så satt jeg og noterte på harde livet :o)) Da vi møttes første gangen var det hjemme hos søsteren min, og bare for å ha sagt det så er jeg midterste barnet i en søskenflokk på 5 hos min far. Jeg gruet meg veldig og hadde sommerfugler i magen under hele bilturen, og hadde mamma med som støtte. Det var jo ikke noe å grue seg til, for når vi kom fram ble vi mødte av en kjempestor familie som tok i mot oss begge to med åpne armer. Veldig sånn "Tore på sporet" i grunnen :o))

  Min biologiske mor fikk jeg aldri noen ordentlig kontakt med. Vi traff aldri hverandre, og hadde bare sporadisk kontakt med hverandre på telefon frem til hun døde for et par år siden.

  Etter at min adoptivmamma døde i 2006 har jeg vel følt at jeg ikke hører hjemme noe sted. Jeg vet ikke om jeg noen gang hadde tenkt at jeg skulle føle de sånn, men jeg kan sammenligne det med at de to familiene står på hver sin side av et stort stup. Over stupet går det en gjenomsiktig bro av glass, og midt på den står jeg rådvill uten å vite hvem vei jeg skal gå!! Om disse følelsene har kommet for de kontakten ikke er så god for tiden vet jeg ikke....!!

  Nå er jeg veldig heldig da, for jeg har gode venner som jeg vet stiller opp for meg. Gode venner som jeg er glad i å setter pris på. Mange ganger så kan de være mer viktig enn blodsbånd og familieforbindelser <3


  #familie #familieforhold #ensomhet #savn #foreldre #adoptiv #biologisk #søsken #blogg #brødre #blodsbånd #familieforbindelser #kjærlighet #vennskap

  Au i øret...

  • 11.03.2016, 21:00

  Da jeg sto opp til morgenen i dag, og med trøtte øyne kikket meg i baderomsspeilet oppdaget jeg en vannblemme på høyre øret. Den var ikke så veldig stor da, men utover dagen har det blåst seg opp til størrelsen av en ert. Det begynte etterhvert å sprenge, så jeg har vært fristet til å stikke hull på den flere ganger.

  Jeg har ikke gjort det for sist gang jeg prøvde meg på et tilsvarende stønt, så endte jeg opp med at øret mitt ble hovnet opp til dobbel størrelse. Jeg har vel egentlig ikke noen garanti for at det ikke skjer hvis det dreneres av seg selv heller.... 
  Det dukket opp en mindre "vannblemme" tidligere i uken, men den var borte igjen i løpet av et par timer, men jeg har fortsatt en skorpe som ligger under den øverste øredobben. Jeg misstenker at det er akkurat denne øredobben som er roten til alt ondt. Den er nemlig litt stram, og har nok gnagt litt mot huden å mer skal det faktisk ikke til.

  #vannblemme #blemme #vondt #øret #øredobb #drenere

  På plass

  • 11.03.2016, 11:43

  Det var rart å gå å sette seg et annet sted enn der jeg var vant til, på jobb. Jeg hadde nesten trodd at jeg skulle gå til den gamle plassen min, og glemme at jeg hadde flyttet.

  Utrolig nok så fungerte alt som det skulle, da jeg logget meg inn for å sjekke etter at jeg kommer på plass i går.....

  Nå var det fult så festlig i dag, da telefonen ringte. Den kimte alt den orket den, men det var helt stille i både rør og headset. Nå har vi heldigvis kommet litt lenger, og den virker sånn omtrent annenhver gang 😡

  Det ble lite med blogging på leg i går kveld. Naboen ringte på å lurte på om jeg ville komme over på en kopp kaffe. Jeg kunne ikke motstå det, og da skravla vi oss igjennom både en 1, 2, og 3 timer. Koselig var det, men det ble veldig sent. Jeg var så trøtt og sliten at jeg krabbet rett opp i sengen med en gang jeg kom inn. Å det tok ikke så lang tid innen Ole Lukkøya kom forbi..zzzzzz!

  #flytte #påplass #iorden #funger #telefon #headset #nabo #kaffe #prat #kos

  Jeg må jo le...

  • 09.03.2016, 23:12

  På Facebook er det jammen mange rare tester man kan ta, og selv om jeg syntes de er teite så klarer jeg jo ikke å la være å ta dem. Det er alt fra hva betyr navnet ditt, hva alvenavnet ditt, hvilken sagnfigur er du osv. Den siste jeg kom over  i dag er: Hvilken filmfigur passer deg?

  Det er jo tydlig at den som har laget denne testen ikke har sett kroppen min, og fått med seg at den er både romslig og så stiv i leddene at det er plagsomt å reise seg opp fra en stol på en dårlig dag. Tenker det hadde vært litt av en film hvis jeg skulle vært stjerna, Lara Croft-Tomb Raider. 
  Nei, jeg får nok fortsette som kontorrotte jeg gitt, og overlate den rollen til andre og mer sporty damer :o))

  #skuespiller #test #facebook #laracrofttombraider #filmfigur

  På flyttefot, snart...!

  • 09.03.2016, 22:12

  Det er ikke på privatfronten altså, men på jobben, og det er heller ikke så dramatisk som det kanskje høres ut. Vi skal jobbe på en litt anderledes måte enn det vi gjør i dag, og det har blitt opprettet 4 nye avdelinger. Min gamle avdeling blir splittet opp, og de jeg i dag jobber sammen med havner i forskjellige avdelinger. Jeg syntes det er veldig vemodig at vi ikke skal jobbe sammen lenger, for vi er en fin og sammensveiset gjeng.

  Det blir en del nye arbeidsoppgaver, og ting å lære seg, men jeg tar også med meg en del av de tingene jeg har i dag. Det er både skremmende og spennende på en gang.
  Før når vi skulle flytte kontor, etasje eller bygg så har jeg holdt på å pakke i evigheter for det var ikke bare jobbting på kontoret. Det var planter, bilder og annet stash. Så når vi skiftet bygg siste gangen ble det besluttet at alle skulle sitte i åpent landslap, og da var det ikke lenger plass til alt det private i allefall jeg hadde klart å samle på meg. Det meste av private ting ble tatt med hjem...   Det blir litt enklere i morgen når vi skal flytte plasser, for da er det bare stol, skjermer, telefon, laptoppen og skuffeseksjonen under ordet som drar på flyttefot. Alle har identiske border så de trenger vi ikke å flytte på. Det tar nok ikke så lang tid å få alt på plass, men kjenner jeg megselv rett så kommer jeg sikkert til å tulle det til når jeg skal koble sammen alle ledingene. Å det er mange av dem, skal jeg love deg!!!

  Jeg får ny sjef i denneomgangen også, for første gang på mange år blir det en mann. Hadde første samtale med ham på ettermiddagen, bare en kort en på 30 minutter. I morgen skal vi ha det første avdelingsmøte i den nye avdelingen, og da skal vi også snakke om hvilke arbeidsoppgaver vi skal ha.

  Er veldig spent på hvordan dette blir med mye læring og nye kolleger 🙌

  #flytte #forandringer #nytt #arbeid #spennende #annerledes #kollegaer #møter #blogg

  Så vanvittig trøtt

  • 08.03.2016, 23:27

  Jeg hadde store planer om å sitte å kose meg med å kommentere på bloggen i kveld, men etter at øyelokkene har glidd igjen flere ganger enn jeg kan telle... resignerer jeg. 🏩 Jeg er så trøtt og frossen at jeg nærmest gleder meg til å finne senga, noe jeg normalt har store problemer med. Siden jeg er ei ordentlig nattugle 😵

                         

  #trøtt #sove #natta #frossen #blogg

 • Tur
 • Jeg gikk en tur på taket

  • 08.03.2016, 21:21

  Det er ganske fin usikt over Oslo fra taket på jobben, og etter at jeg hadde vært en snartur ute i lunchen stakk jeg opp på taket. Før jeg gikk ut skinte sola uten veldig få skyer på himmelen, men da jeg kom opp på taket hadde det begynt å skye til litt. Det var noen flere der oppe, men de fleste gikk ned igjen når jeg kom opp.

  Når våren får skikkelig grep er det fint der oppe... Det er ingen skygge så skal man sitte der litt, må man bruke høy solfaktor 😎
  Denne retningen er mot Ullevål Sykehus, men du kan ikke se det på bildet. Kirkespiret som svakt kan skimtes i høyre side av bilde er Jakobs Kirke (Kulturkirken).  Bygningen til høyre på bildet er Shoppingsenteret Gunnerius, og gaten til venstre for det er Brugaten som strekker seg nedover Grønland.  Bygningen midt i bildet er det gamle gode Posgirobygget, og til venstre for det er Placa hotel og helt i bakrunnen er Ekebergåsen.  I forgrunnen er gamle no 19, som i sin tid var politistasjon. Til høyre er LO's høykvarter og innpakket er høyblokka i Regjeringskvartalet.  Igjen no 19 og høyblokka i Regjeringskvartale og den brune bygningen er der hvor AOF har sine lokaler, og de gamle Opera lokalene som nå huser Folketeateret. På toppen ligger restauranten Stratos.  Litt lengre bak den store krana ligger terminalen til Kiel båten, og Oslofjorden. Spiret litt mot høyre på bildet tilhører Oslo Domkirke.

  Dette var bare et lite overblikk over hva man kan se fra taket på jobben, og jeg håper du syntes det var greit med en liten guidet tur 😏 

  #oslo #oslobilder #visitoslo #ullevålsykehus #jakobkirke #kulturkirken #gunnerius #grønland #brugata #postgirobygget #plaza #ekebergåsen #høyblokka #regjeringskvartalet #no19 #folketeateret #aof #oslofjorden #kielbåten #oslodomkirke


   

  Drukner 😮

  • 07.03.2016, 21:21

  Jeg vet at jeg bare kan klistre en lapp på postkassen, så er problemet løst... Gjør jeg det, nei for jeg har et hat/elsk forhold til alle reklamen som dumper ned i postkassen.

  På den ene siden hater jeg å slepe den ut i papirkontaineren, men på den andre siden elsker jeg å bla igjennom stabelen en gang i uken. For selv om jeg ser igjennom den hver dag, så går jeg bare ut en gang i uken. Da må jeg se igjennom haugen en gang til....

  Nå har jeg akkurat kommet meg igjennom siste ukes reklamer og aviser i tillegg. Det tok meg jammen en god 1,5 time.....

  Jeg tror jeg er den enste i denne oppgangen uten NEI til reklame på postkassen, men så får jeg jo med meg tilbudene som kommer... Hender at jeg sparer en del kroner på det 😄

  #drukne #reklame #papir #postkassen #blogg

  Dagens kokk - Dr. Oetker

  • 07.03.2016, 17:56

  I dag overlater jeg matlagingen til noen andre. Hadde ikke lyst til å stå å slave over grytene når jeg kommer hjem så sent. Siden min favoritt Pizza fra Dr. Oetker er tilbake i frysedisken hos Meny, får doktoren stå for matlagingen.

  Innen jeg har pakket bort dagens innkjøp og fått på meg noe behagelig er maten ferdig. Det hender den gode doktoren fixer middagen for meg, og jeg syntes i grunnen at det blir ganske smakelig... Vel, litt ekstra krydder og ost må jo til da 😊

  #matt #middag #pizza #droetker #kokk #matlaging #namnam #blogg

  Sløv søndag

  • 06.03.2016, 22:38

  Etter at jeg forsøkte meg på å flytte Forden i natt, har jeg ikke hatt en altfor god søndag... Hendene, armene og skuldrene mine har verket en del, så det er ikke så veldig mye jeg har foretatt meg. Heldigvis for meg har det vært mye sport på TV som jeg kunne kose meg med, og det tar ikke så mye energi akkurat.

  Ikke har jeg vært veldig våken heller, siden jeg la meg sent og sto opp alfor tidlig har jeg ikke helt klart å holde øynen åpne hele dagen heller. Akkurat nå føles de som om noen har strødd sand i øynene, og jeg har mest lyst til å ha dem lukket igjen hele tiden. Blir nok ikke særlig lenge før jeg tar kvelden, sånn at jeg skal være ordentlig utvilt til en ny arbeidsuke i morgen, for det er litt kjedelig å starte uken med å være stuptrøtt.
  Det mest anstrengde jeg har gjort i dag er å lakkere neglene mine... Hadde egentlig tenkt å vente et par dager, men så begynte det å flake av litt her og så litt der. Da var det ingen vei tilbake. Kjøpte en lys grønn neglelakk fra Maybelline for en uke siden, og så hadde jeg en grønn glitterlakk fra tidligere som passet helt perfekt på toppen. Før du poengterer det, så ja det har kommet utenfor.... Jeg er nemlig ikke så stødig på hendene alltid, ogda kommer det noen ganger utenfor. Etter en tur i dusjen i morgen tidlig og et par håndvasker er det borte :o))

  Da logger Pittbulljedda av for i kveld, og ønsker alle en riktig god natt :o))

  #vondter #hender #armer #skuldre #trøtt #uopplagt #blogg #negler #lakkere #maybelline #neglelakk #godnatt #sove #blogg

  😬 Sint 👀

  • 06.03.2016, 11:48

  Det var akkurat det jeg var i natt.... Etter å vært hos Anne og hatt en veldig hyggelig kveld, kom jeg ned i garasjeannlegget der bilen min sto parkert å fant den helt innesperret. Det er ikke så god plass i disse nye garsjeannleggene, og da blir det fort trang hvis man ikke bruker hode å viser hensyn. Dessverre er det en del mennesker som ikke gjør det....  Jeg var trøtt og sliten og ville bare komme meg hjem, og kjente at det begynte å koke innvendig.... Tror faktisk at dampen sto ut av nesen min også, og jeg var sikkert et festlig syn der jeg sto å skummet.   Først og fremst.... Dette er ikke min bil, for jeg var alt for sint til å tenke på å ta noen bilder. Bilen ved siden av sto ikke like nære, men det var ikke så langt unna. Jeg klart å få åpnet bakdøren min på førersiden å satt i bagen, mn det var ingen sjangse for meg å få opp førerdøren. Med veldig stive ledd er det helt umulig for meg å smyge meg over fra passasjersiden, så den eneste løsningen her var å sette bilen i fri å dytte den ut.

  Det høres jo veldig enkelt ut, men det var jo ikke det vettu.... Forden er nok ikke den største og tyngste bilen som finnes, men han er ikke noen lettvekter av den grunn. Ikke var det flatt inne i garasjen heller, selv om det ser sånn ut. Jeg dyttet og Forden flyttet seg litt fremover, men så begynte det å bli tungt for det gikk jo litt oppover. Ikke er jeg så sterk som jeg en gang var, og ikke kunne jeg heller dytte så veldig hardt heller. Gjorde jeg det kunne den jo få fart på seg å trille rett inn i bilen som sto på andre siden. Mirakuløst klarte jeg å få bilen såpass lang fram at jeg fikk åpnet førerdøren, og satt meg fort inn før bilen begynte å trille tilbake igjen.

  Jeg merket ikke da hvordan det var fatt med armene og ryggen min, men det merket jeg når jeg kom hjem å skulle gå ut av bilen i min egen garasje. Da protesterte ryggen og skuldrene høylytt, men jeg klarte da å komme meg opp i stående posisjon. Sinnet hadde nesten forsvunnet og blitt etterfulgt av total resignasjon pga av smertene i kroppen. 

  Når jeg våknet tilmorran i dag var kroppen ikke blid, og det verket som besatt i hender, armer og skuldre.... Heldigvis har det gått bra med ryggen, og der kjenner jeg bare en aning stølhet og ingen smerter. Det er typisk, for jeg hadde lyst til å bruke søndagen til å strikk å sjalet mitt, men det skal jeg nok holde meg unna kjenner jeg.

  Veldig glad for at vedkommende i bilen ved siden av kom mens jeg gikk rundt der å skummet av sinne, for jeg vet at jeg da hadde blitt veldig verbal med et fargerikt uttrykk 😠

  #sint #forbanna #irritert #parkering #nærhet #fornær #smerter #vondter #vondt #hender #skuldre #rygg

 • Mat
 • Andebryst a la Anne 😋

  • 06.03.2016, 10:41

  I går var jeg hos Anne til god mat og litt kreativt hobbyvirksomhet. Det er nesten humoristisk å tenke på der jeg kommer slepende med en stor tung bag, med fargebøker og tusjer i alle varianter og farger. Det ser egentlig ut til at jeg skal flytte, ikke bare være borte noen timer 😉 Da jeg kom inn døra kom Felix the cat løpende, og da må vi hilse å så får jeg et nuss av ham. Søt er han 😻

  Denne lørdagen sto det andebryst med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter på menyen!
  Jeg må poengtere at vi spiste ikke hvert vårt andebryst, men det var to i pakken å ikke så lett å få tint bare et. Derfor tok Anne å stekte opp begge to, og så kunne hun heller fryse bort det vi ikke spiste, noe som ble en del! Brystene ble brynt i pannen først på begge sider før de kom inn i ovnen.  Hvis du syntes at rotgrønnsakene ser noe kjølig ut, så stemmer det ganske bra.... Jeg tok et bilde av dem med det samme de kom ut av fryseren. Grønnsakene ble stekt inne i ovenen en stund mens andebrystet brynte seg i pannen, og så fikk de selskap av hverandre den ut steketiden.  Ja da, det ser rotete ut på talerkenen.... Jeg var sulten når maten var ferdig, skjønner du, og da la jeg ikke så mye vekt på hvordan jeg la ting opp på talerkenen. Det var et utrolig deilig måltid, mmm! Jeg har spist and flere ganger, men da crispy duck på asiatisk restaurant, og det blir jo litt anderledes. Kjøttet var perfekt stekt, og var saftig og lett rosa inni. Kan være fare for at dette kommer på menyen igjen, men da kanskje med litt annet tilbehør. Vet jo at mange bruker søtpotet til and, og det hadde vært spennende å prøve. Har aldri spist søtpotet tidligere, tror jeg!

  Det var igjen ganske mye Klin Kokos kake fra forrige helg, og når middagen hadde lagt seg å magen ikke føltes så mett lenger fant vi den fram. Da begynte også finalen av Mesternes Mestere, noe i allefall jeg gjerne ville se. Håpet jo på at Vibeke Skofterud skulle få være med i finalen, men det gikk ikke så det ble Thor og Andreas. Ikke overraskende var det Thor Hushovd som gikk av med seieren 🏆
  Denne tegningen er en jeg gjorde ferdig i fjor en gang.... Jeg glemte helt å ta bilde av gårsdagens prosjekt, så da blir et heller en annen jeg ble veldig fornøyd med. Når vi ikke så på tv i går, hvilket ikke var så lenge, satt vi ved kjøkkenbordet med fargebøkene og tusjene våre. Vi holder begge to med i samme bok, men Anne har kommet ganske mye lenger enn meg. Hun har mer tid på dagtid enn meg til sånne oppgaver, så jeg sitter mest på lørdagene nå for tiden.

  Når det nærmet seg midnatt begynte jeg å bli ganske trøtt, og jeg pakket sammen sakene mine å satte kursen hjem over. Det var ikke så festlig å kjøre hjem på motorveien, for det var mye tungtrafikk som spruta ned bilenvidnuene mine med sølevann. Når jeg kom nesten hjem begynte det å snø lett, og det frøys på så det ble litt glatt. Ikke noe problem for meg siden Forden er godt skodd for vinterføre 🚗

  Klarte jo ikke å komme meg i seng med en gang jeg kom hjem da, og det har jeg jo fått igjen for når klokket ringte rett før 8 i dag. Jeg måtte jo opp såpass tidlig sånn at jeg fikk med meg starten i Vasaloppet... Det er tradisjon!

  #and #andebryst #rotgrønnsaker #fløtegratinert #poteter #middag #gorme #mat #middag #kreativ #fargebok #farger #tusjer #johannabashford #blogg #vinter #snø #glatt #trøtt #vasaloppet

  💅 Pedikyr 💅

  • 05.03.2016, 13:25

  Nå er totsingene mine fornøyd med meg, for jeg har virkelig viet dem all min oppmerksomhet i dag... Neglene mine har nøye blitt klippet ned og deretter filt og pusset med nesten alle duppedingsene i pedikyrsettet mitt 😄 Jeg skulle egentlig ha gjort dette forrige helg, men da satt jeg med bena høyt etter å ha sparket bort i vaskemaskinen så totsing ved siden av lilletoa fikk seg en skikkelig trøkk. Helt sikker jeg ikke, men jeg mistenker at det kan være en liten brist.

  Derfor måtte jeg være veldig forsiktig når jeg kom til den toa... Jeg fant til slutt en måte å holde den på sånn at det ikke var altfor smertefult, mens jeg holdt på. Nå skal det jo sies at den vonde toa ikke er like vond lenger, og det tar nok ikke så veldig lang tid innen den er tilbake til sitt vanlige jeg 😃


  Jeg pleide å gå til Oppsal Hud og Forpleie å stelle bena mine, men det har ikke blitt at jeg har gått dit på en stund. Nå har de flyttet opp til Manglerud Senter pga at Oppsal Senter er revet og er under oppbygging igjen, i mindre skala. Jeg fixer på gode dager å ordne bena mine selv, men er jeg veldig stiv i leddene blir det veldig vanskelig.

  Det jeg savner mest ved å gå dit er masasjen Kristin pleide å gi etter at hun var ferdig, og selv om jeg er utrolig kilen på føttene så klart jeg å slappe av å nyte. Jeg har bestemt meg for å bestille en time hos henne igjen, sånn at jeg går våren i møte med fine og fornøyde føtter 💓

  #føtter #pedikyr #fotpleie #velvære #negler #masasje #oppsal #hudogfotpleie #manglerud

   

  Fuller House

  • 05.03.2016, 12:05

  For noen dager siden fortalte missmommy at  hun hadde vært inne på Netflix å sett på fortsettelsen av Full House, nå Fuller House. Jeg viste ikke at det var kommet nye episoder, hvor ungene i huset var blitt voksne og hadde fått egne barn. Jeg ble veldig nyssgjerrig på serien, men har ikke fått somlet meg til å sjekke den ut...., før i går.

  Siden det ikke var så mye spennende å se på tv i går kveld, gikk jeg inn på Netflix for å se på "bare" en eller to episoder.... Vel, da øynene mine begynte å bli slitne og det var på tide å krabbe under fellen, hadde jeg fått med meg 7 eller var 8 episoder. 
  Jeg er alltid veldig skeptisk til sånn "fortsettelser", men jeg ble ikke skuffet denne gangen. Serien har det meste, kjærlighet, humor, tenåringsproblemer og voksne problemer. Jeg storkoste meg, og hadde det ikke vært for at jeg ble så trøtt hadde jeg nok sett alle episodene som var lagt ut.

  Det blir nok ikke noen flere episoder i dag, men i morgen derimot skal jeg få med meg noen flere.. Ålreit da, resten av dem 😄

  #fullerhouse #fullhouse #tv #tvserie #humor #morsomt #blogg #artig #kjærlighet #tenåringsproblemer #netflix

   

  Nå skal jeg kose meg ❤

  • 05.03.2016, 11:23

  For noen år siden fikk vi en Barrista på jobben, og der er det ganske heftig med trafikk det meste av dagen. De selger god kaffe, baguetter, og litt søtsaker. Til vanlig liker jeg best å drikke kaffen uten noen tilsetninger av kaffe eller sukker, men innimellom stikker jeg ned og kjøper en dobbel latte. Siden det var fredag i går bestemte jeg meg for å skeie ut med en kopp til baguetten min.

  Jeg hadde hørt tidligere på dagen at vi kunne få kjøpt Friele kaffe der nede til en ikke så altfor ille pris. Da jeg så at de hadde min favorittkaffe Malabar, klarte jeg ikke å la være å kjøpte en pose. Den er ikke så lett å få tak i, vel jeg har ikke klart å finne den. Han malte kaffen opp til filter for meg, og det luktet altså så vanvittig godt. På veg hjem hadde jeg posene mine i vesken, og duften av kaffe sto rundt meg. Mange som sto i nærheten på t-banen begynte å snuse, hehehe 😏  Jeg har ikke brygget noen kaffe av nyinnkjøpet i dag, men i morgen tidlig skal jeg tidlig opp for å se på Vasaloppet. Da skal jeg trakte en kanne, sånn at jeg har noe å kose meg med mens jeg sporter fra godstolen 😄

  #kaffe #kaffekos #malabar #monsooned #kos #nam #godt #blogg 

  Oppskrift på Klin kokos kake

  • 04.03.2016, 12:25

  Jeg lovet å legge ut oppskriften på Klin kokos kaken når jeg tak i den, og i går oversendte venninnen min den til meg. Se under bildet:  Klin kokos kake:

  • 2 dl vann
  • 500 gr sukker
  • 8 plater gelatin
  • 1/2 dl kokende vann
  • 250 gr kokos
  • kokesjokolade100 gr lys 
  • 40 gr kokosfett
  • 2 ts vaniljesukker


  Kok vann og sukker i 15 minutter. Legg samtidig gelatinen i bløt i 10 minutter. Ta den deretter ut og klem ut vann og rør den ut i 1/2 del kokende vann. Hell det sammen med vaniljesukker og sukkerlaken. Pisk dette til det er stivt og luftig. Bland deretter i koko og hell i springform, og sett kaken kaldt i ca 2 timer. Ønsker du en høyere kake, bruk da en mindre springform.

  Smeltet sjokolade og kokosfett over kaken og før blandingen stiver dryss over litt kokos.

  #bake #kake #klinkokos #sukkerbombe #kaloribombe #godt #smaksens #blogg

  Sånn ble det...

  • 03.03.2016, 19:52

  Endelig hjemme etter en lang dag som ble avsluttet hos frisørdamen. Jeg skulle egentlig ha vært der for en måned siden, men da måtte jeg avbestille timen min.

  Jeg har jo ikke det tjukkeste håret og da begrenser det seg jo til hva slags frisyrer jeg kan ha. Langt hår er definitivt ikke en av dem. Nå var det blitt så langt, og det virket bare pjuskete og pistrete.

  Sånn ble altså resultatet, og jeg ble veldig fornøyd. Var litt usikker på om jeg skulle ha kobberstripen foran i luggen, denne gangen også. Som du ser så ble det stripe, og jeg angrer ikke på det.

  For at det skal være litt orden i sakene, bestilte jeg ny time igjen til ca midten av april.

  #hår #frisyre #style #klippe #frisørdamen #farge #kobber #blogg

  Nei så vakker 😂

  • 03.03.2016, 16:50

  Da var det på tide å klippe håret, og fjerne motorveien av en ettervekst.

  Vakker er man definitivt ikke her man sitter med plastpose på hode, og godt innsmurt med to forskjellige farger 😄

  Nå hadde jeg gått så lenge over tiden, at jeg så ut som ei utvaska skurefille, og jeg følte meg sånn også.

  #hår #klipp #frisørdamen #farge #vakker #blogg

  Vinteren er ikke over

  • 03.03.2016, 10:15

  En ting er i allefall helt sikkert, og det er at vinteren ikke er over riktig enda. Det har jammen kommet en del i løpet av natten. Så pass mye at vaktmesteren våres måtte ut for å måke på morningen.

  Jeg hadde selvsagt glemt at t-banen gikk 2 min tidligere på grunn av ski wm oppe i Holmenkollen. Derfor kom jeg akkurat for sent til den banen jeg hadde planlagt å ta.

  Det ble en frisk ventetid i vind og snøvær, men jeg var godt kledd så det var ikke så farlig.

  I går hadde jeg store planer om å blogge etter at jeg hadde spist middag, men jeg var altså så uopplagt å trøtt at jeg bare ble sittende å halvsove hele kvelden. Sånn er det når vondter i kroppen tærer på kreftene og gjør at man blir så slite.

  Ikke så mye annet å gjøre enn å komme sterkere tilbake i dag.

  #snø #snøfnugg #vær #vinter #vinterdag #mars #sliten #trøtt #uopplagt

  Løp og kjøp

  • 02.03.2016, 13:49

  Var nettopp ute i lunchen for å kjøpe T- lys hos Nille. Jeg skulle ha 4 pakker med lys og overraskelsen bør stor da damen sa hvor mye jeg skulle betale....!

  Det blir kr 22,- Hæ sa jeg å så på henne, stemmer den prisen? Den prisen for 4 pakker... Hun smilte å sa at jo da det var helt riktig det. Hadde jeg orket å bære flere så hadde jeg kjøpt flere.

  #lys #tlys #nille #billig

 • Tur
 • Luftetur i lunchen

  • 01.03.2016, 23:42

  Jeg var så stiv i kroppen og det verket litt her og litt der på formiddagen, så jeg bestemte meg for å ta meg en tur ut i lunchen for å få litt bevegelse inn i leddene mine. Siden jeg sto så lenge ute i den kalde vinden på morningen å vente på t-banen, og det var nok til at det begynte å verke.

  Det var fortsatt ganske rått og kjølig ute selv om temperaturen sa noe helt annet, og det snødde litt i det jeg satte i gang på spaserturen min. Jeg har jo ikke all verdens tid, så turen blir jo ikke så lang. Jeg gikk bort Storgata til Kirkeristen, og så opp til Torggata som er gågate fra Stortorvetog borttil Youngstorget. Det var på denne turen jeg ramlet innom Eldorado og kjøpte boken jeg skrev om i mitt forrige innlegg.

  Tok noen få bilder mens jeg gikk, men det var så grått ute at de ble kanskje ikke så veldig fine...
  Oslo Domkirke ved Stortorvet.  Oslo Domkirke ved Stortovet.

  Stortorvet med ambulansebil i full uttrykning i bakgrunnen.

  Selv om det var en kjølig dag, og jeg var veldig stiv i kroppen da jeg gikk ut ble det en fin tur. Det beste av alt var at jeg følte meg i mye bedre form da jeg kom inn igjen 😏

  Var forresten veldig spent på om jeg kom meg hjem uten forsinkelser i dag, og heldigvis gikk alt på "skinner" denne gangen 😄 På toppen av alt var det masse sitteplasser, sånn at jeg slapp å stå hele veien opp. Det er nemlig ikke noe jeg er vant med.


  #luftetur #lunch #gå #vandre #utpåturaldrisur #spasere #storgata #kirkeristen #torggata #oslodomkirke #oslo #domkirke #eldorado #youngstorget

  "Kriget är slut"

  • 01.03.2016, 22:19

  For en stund siden  så jeg på "Stjärnorna på slottet" på SVT1... Et program der 5 kjente svensker bor sammen på et slott en uke, og hvor de har en egen dag der de bestemmer hva som skal skje. Hva de spiser og hva de skal gjøre den spesielle dagen. I tillegg så forteller de om sitt liv, og mange ganger om ting som ikke er kjent for offentligheten.

  Siste sesongen var Morgan Alling en av deltagerne, og han fortalte litt om hvordan det bl.a. var å vokse opp med en alkolisert mor. Det var en gripende fortelling han hadde å komme med, og jeg satt igjen med en klump i halsen når programmet var ferdig.

  I lunchen i dag var jeg på en liten runde ute for å lufte hodet mitt litt, og da jeg kom forbi bokhandleren Eldorado i Torggaten gikk jeg inn for å vame meg litt samtidig som jeg kikke litt på bøker. Da kom jeg over boken til Morgan Alling, Kriget är slut, som handler om livet hans og jeg måtte bare kjøpe den. Med en gang jeg hadde spist middag tok jeg den fram og begynte å lese den. Har ikke kommet så langt enda, men det er klart at dette er gripende lesning. 
  På baksiden av boken står det følgende:

  Når Morgan Alling forteller om sin tøffe barndom i radioprogrammet Sommar, ble responsen enorm. Kanskje for at ingen hadde ant at den glade og populære skuespilleren hadde en annen side. Han tidlige barndom var flt av arrestasjoner, fyllefester og misshandeling. Ved 4 års alder skiltes han fra sin alkholiserte mor, og havnet på barnehjem og deretter fra fosterhjem til forsterhjem. Til slutt kom han til en omsorgsfull fosterpappa som turte å stille krav. Til slutt havnet han ved teaterscenen som ble hans andre hjem.

  Kriget är slut er en gripende skildring av et barn som ikke bare klarte seg, men som også lykkes med å snu motgang til en styrke. Med en stor deltaljerikedom og tidsatsmofære tegner Morgan Alling et portrett av en gutt som overlever, takket være sin humor og sin lengten etter hevn.

  Jeg gleder meg virkelig til å lese resten av boken 😃

  #morganalling #bok #stjärnornapåslottet #tvprogram #svt #leselyst #alkolisert #mamma #misshandel #fosterhjem #barnehjem #barn #livet #livserfaring

  Må ta det med et smil

  • 01.03.2016, 12:05

  Jeg er glad for at jeg slo på NRK1 morgensendingen mens jeg gjorde meg klar til morran i dag, for da trengte jeg ikke å stresse med å bli ferdig. Som i går ettermiddag var det signalfeil på t-banen, og alle tog som var ute sto stille. I tillegg hadde de flere tog som ikke var kjørt ut, men som de ventet med da de ikke fikk kontakt med de som allerede var ute.

  Derfor rakk jeg å få meg et par kopper med kaffe, rydde litt, lese av og sende inn månedstallene til Hafslund. Forrige måned når jeg leste av skvatt jeg til, for jeg hadde brukt ganske mye strøm, mye mer enn hva jeg hadde gjort i 2015. Regningen som kom litt senere bekreftet det, huff.  (bildet kopiert fra google.no)

  Da jeg ruslet ned til t-banestasjonen var det flere som løp som besatte for å rekke banen, og de hadde nok ikke fått med seg at det ikke var nødvendig å løpe. Når jeg kom ned på perrongen var det nesten ikke ståplass igjen, og noen av de som sto der hadde nok stått der for de var så smått begynt å hoppe å sprette litt i jenkatakt for å holde varmen.

  Etterhvert kom det et par baner oppover fra sentrum, men de kom jo ikke nedover igjen på en evighet. Da banen endelig nådde min stasjon som er 3 stasjoner fra utgangspunktet var den allerede smekkfull, og jeg måtte åpne 3 dører før jeg fant en det var plass nok til at jeg og et par til kunne klemme oss på. Nå er ikke jeg så happy for å stå som sild i tønne, men i dag var jeg altså stivfrossen og da var det egentlig bare godt :o))

  Selv om det er veldig irriterende å komme for sent på jobb, så er det ikke så mye å gjøre med det. Man må bare ta det med et smil, og ikke hisse seg opp for mye. Jeg vurderte en stund om jeg skulle ta bilen, men så slo jeg det fra meg da jeg tenkte at det var det sikkert mange andre som også tenkte. Det er kø nok som det er på veien i rushtrafikken, og det ville antagelig ha vært enda mer i dag.

  Nå krysser jeg fingrene for at signalene til Ruter ikke krysser seg og lager krøll når jeg skal hjem i ettermiddag...!!

  #forsinkelser #signalfeil #tbane #ruter #fult #silditønne #fult #intimt #kø #trafikk #rushtrafikk #tirsdag #morgen #irriterende

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no