hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Påsken er i gang

 • 26.03.2018, 10:08

At folk har tatt påskeferie var ikke vanskelig å merke til morran i dag.... Det var stille i blokka, og de som vanlig tramper ned trappen tidlig om morningen, lå enten å sov eller hadde reist bort. Selv har jeg ikke tatt påskeferie dette året, og skal jobbe disse tre arbeidsdagene før helligdagene begynner. Jeg må innrømme at jeg angret litt, at jeg ikke hadde satt meg på ferie når alarmen boret seg inn i hode mitt på morningen i dag...

Innen jeg kom meg avgårde, hadde det begynt å snø... Først bare litt, men så ble det rene snøstormen før det avtok igjen. Jeg valgte å bruke bilen til jobb i dag, for at t-banen ikke gikk direkte ned til byen. Ruter holder på med oppgradering, så jeg hadde måtte hoppe av på Helsfyr for så å ta bussen til Tøyen og så tilbake på t-banen igjen ned til byen. Jeg kjente at det ble litt for stressende tidlig en mandag morgen....

Easter chicks in the grass
Licensed from: Sandralise / yayimages.com

Jobber du i påsken, eller har du tatt deg fri?

#påske #ferie #påskeferie #jobbe #trøtt #snøvær #blogg

Dette er også meg

 • 25.03.2018, 13:10

For noen dager siden romsterte jeg igjennom gamle fotoalbum og da fant jeg også noen bilder av meg selv, som jeg ikke hadde sett på en stund. Det har vært mange morsomme frisyrer og briller opp igjennom årene, men de verste legger jeg ikke ut, hihi!!  Hmmmm, det var kanskje en ide, et innlegg med alle de håpløse frisyrene jeg har hatt, og et med alle de snåle brillene jeg har hatt...., som jeg faktisk syntes var fine da jeg kjøpte de ;o))

Her kommer et lite knippe bilder av meg, som er fra way back then.....

#minner #throwback #jeg #meg #selfie #blogg

Fjellskrekkreglene

 • 25.03.2018, 11:52

Nå som påsken er her er det viktig å kunne "Fjellskrekkreglene", og dersom du ikke allerede kan dem kommer en liten påminnelse her:

#fjellskrekkreglene #humor #donald #disney #blogg

Den første nye bilen min

 • 23.03.2018, 20:50

Når vi kommer opp slutten av tenårene, og nærmer oss voksenlivet med raske skritt, har vi alle våre drømmer om hva vi vil med livet våres. Det hadde jeg også, men den største drømmen min var å ta førekort og kjøpe meg bil. Jeg kunne nesten ikke vent til jeg fylte 18 år, sånn at jeg kunne begynne med kjøretimer. Den første timen hadde jeg 18.12., 7 dager før jeg fylte 18 år. Jeg hadde kjørt ganske mye før jeg begynte å ta timer, så jeg trengte ikke så mange...

Den aller første bilen ble en Bobble, som jeg i utgangspunktet ikke ville ha, men som jeg ble veldig glad i. Jeg hadde den ikke så lenga, ca 1 år, før jeg kjøpte meg en flonkende ny Opel Ascona J med fartsstriper og persienner i bakruten. Å så stolt jeg var da jeg dro opp å hentet den...  Til dags dato så får jeg stjerner i øynene når jeg tenker på den bilen. Det var veldig kult å råne rundt med vinduene rullet ned å anlegget på full guffe ;o))På den tiden skulle det jo også henge terninger i speilen, sammen med wunderbaum og en fotball med VIF skrevet på. Jeg husker at faren min fikk hetta av alt som hang der, de får gangene han kjørte bilen. 

Jeg hadde garantert kommet til å ha bilen i mange år, men den rustet rett og slett vekk mellom hendene mine. Opel brukte dårlig materiale i bilene sine på den tiden, og det ville ha blitt et underskuddsforetagende å holde rusten vekk. Hvis ikke faren min hadde tatt med seg bilen på jobben, og pusset rust i pausene sine. Til slutt spredde rusten seg som et utslett, og jeg hadde ikke noe annet valg enn å bytte den inn.

Den som kjøpte bilen bodde like i nærheten, og det hendte jeg så den med jevne mellomrom... Det var et trist skue, for den fikk bare flere og flere rustflekker, og til slutt kjørte vedkommende en annen bil. Ingen biler varer evig, men at den måtte scrappes pga rust syntes jeg er leit...

#bil #ny #opel #ascona #rust #rustflekker #wunderbaum #terninger #stolt #nybil #førekort #drømmer #blogg

Det er lov å lengte

 • 23.03.2018, 10:55

I går kveld satt og bladde i gamle fotoalbum, og jeg har jo noen fra tiden før jeg fikk meg digtalt kamera. Nå blir jo alt lagret på PC og ekstern harddisc. Det å bla igjennom album etter album, er forbundet med vemod og latter...., kanskje mest det siste ;o))

Jeg er så lei vinteren og all snøen, som nå ikke er så hvit å pen lenger, og lengter etter solfylte vårdager. Dager hvor fuglene kvitrer i tretoppene, og nytt liv spirer i blomsterbedet. Jeg fant noen vårbilder i det ene albumet, som jeg tok med det gamle speilreflekskamera. Det kamera som ikke var digitalt. Bildene ble litt ulne, og utydelig når jeg fotograferte dem med mobilen...Denne syrinen sto utenfor soveromsvinduet mitt, og når den sto i blomst så duftet det så frisk å fint inn igjennom det åpne vinduet. Den ble etterhvert så stor at den måtte flyttes, så nå står den borte ved fellesområdet vårt.Måtte ta med dette av blåklokkene også, som er en av favorittblomstene mine. Bildet tok jeg oppe i Holmenkollen, hvis jeg ikke tar helt feil ;o))

Jeg giver mitt dikt til våren

Jeg giver mit Digt til Vaaren,
skjøndt endnu den ej er baaren,
jeg giver mit Digt til Vaaren
som Længsler til Længsler lagt.
Saa slutter de to en Pagt: 
at lokke paa Sol med Liste,
saa Vinteren Nød maa friste,
at slippe et Kor af Bække,
saa Sangen ham maa forskrække,
at jage ham ud af Luften
med idelig Blomsterduften, ?
jeg giver mit Digt til Vaaren!

Bjørnstjerne Bjørnson

#lengsel #våren #varme #blomster #natur #syrin #dikt #bjørnstjernebjørnson #blogg

Det var rene grøten

 • 22.03.2018, 11:33

Da jeg sto nede på t-banestasjonen og ventet på banen til morran i dag, var tåka tjukk som grøt over Manglerud og Oslo sentrum. Oppover åsen mot der jeg bor, der begynte himmelen å bli blå og sola tittet så vidt igjennom. Det så ikke mye innbydende ut å dra ned i tåkehavet, men bare en time etter at jeg kom på jobb var himmelen helt blå og sola skinte... Noe den har fortsatt å gjøre ;o))

Parkeringsplassen derimot var ikke den morsomste å forsere akkurat. Det var flere ledige plasser, men det var også der det mer så ut som en skøytebane enn noe annet. Jeg måtte virkelig være forsiktig når jeg gikk ut av bilen, for jeg kunne kjenne at benet mitt begynte å skli. Da det var så og si bart over alt på asfalten, bortsett fra akkurat der jeg parkerte så tok jeg ikke på noen brodder, men det gikk fint allikevel.

Ute ligger termperaturen på plussiden her i Oslo, også i skyggen, og smeltevannet renner i strie strømmer nedover veiene. Man merker at de høye snøbrøytene og haugene allere har begynt å minke. Fortsetter det sånn kan jeg snart parkere vinterstøvlene, og finne fram joggeskoene igjen ;o)) Det skal bli deilig å slippe å stampe rundt med tykke vinterstøvler, i alle fall når jeg skal på jobb. Ut på tur, ja da blir det en helt annen historie ;o))

Ha en fin torsdag folkens ;o))

#vår #tåke #sol #smelter #is #snø #glatt #vinterstøvler #joggeskog #glede #blogg

Jeg ventet for lenge...

 • 21.03.2018, 22:57

Det er ganske lenge siden jeg bestemte meg for at jeg skulle kjøpe meg et nytt kjøkkenbord. Det jeg har nå ble spesialbygd til foreldrene mine, og har ikke helt vanlige mål. Lengden er OK, men det er litt for smalt. Jeg hadde sett meg ut en fint bord på IKEA, med solide ben og to plater som man trakk ut fra undersiden av bordplaten. Sammenslått hadde bordet en str på 90 x 90, og det var en helt perfekt størrelse til kjøkkenet mitt. Når man dro ut platene ble bordet ca 1,75.

Jeg vet ikke hvorfor jeg har somlet sånn med å dra for å kjøpe det, men det har jeg altså gjort... I dag møtte jeg Bestisen og dro glad og fornøyd til IKEA for endelig å kjøpe bordet... Hadde de bordet jeg ville ha, å nei da det hadde de ikke. De hadde samme merke, men det jeg ville ha var en utgått vare, til min store irritasjon. Jeg kjente at jeg ble skikkelig irritert på meg selv, for at jeg hadde ventet alt for lenge med å dra på handletur... Kikket litt på de andre bordene de hadde, men det var ingen som falt i smak.

NB! Bordet på bilde under her er ikke IKEA-bordet, men et bilde jeg fant på YAY.
 

wooden table
Licensed from: kovacevic / yayimages.com

Før vi tok runden for å se etter bordet de ikke hadde, gikk vi i kaféen og spiste middag. Jeg hadde ikke vært hjemom før jeg dro til IKEA, dro rett fra jobb til trening/behandling, og var ganske sulten. De hadde endel spennende middager å velge mellom denne gangen, men jeg gikk for laks. Det var godt å sitte ned en stund å slappe av, for jeg følte meg litt mørbanket etter treningen... Det var ikke så mange der da vi satte oss ned, men da vi reiste oss for å gå strømmet det på med folk.

Når jeg kom hjem søymfarte jeg finn.no for å se om noen hadde lagt ut bordet for salg, og jeg fant 4 stykker. Problemet var at det var 2 hvite og 2 svarte bord, og jeg ønsker meg et som ikke er malt. Jeg får lete med jevne mellomrom, så kanskje jeg er heldig. Eller så kan det jo hende at jeg finner en annen type jeg faller, vi får se ;o))

#kjøkkenbord #spisebord #bord #handle #somle #ikea #middag #blogg

Jeg fikk den siste plassen

 • 21.03.2018, 09:06

At flere og flere har begynt å ta t banen, merker man godt på parkeringsplassen. Det har som regel ikke vært noe problem å få plass der, selv om man kommer litt sent. Nå derimot er det en helt annen historie.

I dag er jeg litt forsinket, og ved første øyekast så jeg ingen ledige plasser. Heldigvis var det en eneste plass igjen, men den var trang... Jeg klarte akkurat å skvise meg inn, phu!!

#fult #tbane #parkeringsplass #blogg

Holkeføre

 • 19.03.2018, 10:39

Før helgen kom de å fjernet det meste av snøen på fortauet, og i gatene ned mot t-banen. Allikevel er det ikke bare bare å gå, for etter at det tinet og rant utover i går, hadde det frosset til igjen i natt.

Jeg fant ikke igjen broddene mine da jeg skulle gå, og jeg hadde ikke tid til å lete etter dem. Derfor bestemte jeg meg for å ta bilen til stasjonen. Hadde ikke mye lyst til å gå over enda igjen 😳

Parkeringsplassen så ut som en skøytebane, og alt som var strødd lå langt nede i isen. Jeg klarte da å komme meg helskinnet bort til bakken opp til stasjonen, uten knall og fall.....

Så lenge det smelter på dagen, og fryser på igjen på natten er det best å være forsiktig. Jeg må nok ta en grundig leteaksjon etter broddene mine også, sånn at jeg klarer å holde meg på bena.

Er det glatt hos deg, eller er det kanskje bart?

#vinter #snø #is #glatt #holke #blogg

Balkongsesongen har startet

 • 18.03.2018, 21:26

For en herlig dag vi har hatt her i Oslo i dag.... Sol og blå himmel fra jeg sto opp i dag, og etterhvert som sola kom høyere på himmelen ble temperaturen ganske behagelig også. Jeg bestemte meg for å tilbringe noen timer ute på balkongen. Så stiv som jeg er i ledd og muskler om dagen, gjør det godt med varmen fra sola.

Det var lite trafikk nede i gaten så det var nesten helt stille, kunne bare høre fuglene som kvitret sine vakre vårsanger i trærne. Jeg lente meg tilbake i stolen, lukket øynene og lot sola gjøre underverker med den stive kroppen min. At det hjalp kan jeg bekrefte....

Noen brunfarge blir det derimot dårlig med, ettersom jeg har innglasset balkong. Jeg hadde bare luftevinduene på hver side oppe en aning, for at det ikke skulle bli for varmt. Hadde jeg lukket vinduene opp helt, ville det ha blitt litt vel kaldt og jeg hadde ikke kunnet sitte bare i en genser og barbent. Så viktig er det ikke å bli brun, i alle fall ikke enda ;o))Med en gang jeg satte meg ut på balkongen, kom Ronja og Vinja også. De hoppet og spratt rundt omkring en stund innen de fant ut at de skulle slappe av de også. Ronja snek seg til besteplassen på toppen av klatrestativet, og da hoppet Vinja inn i trommelen å krøller seg sammen der. Dette har de lengtet etter i hele vinteren, for de nyter virkelig den tiden de kan være på balkongen...., akkurat som jeg gjør ;o))

Jeg håper vi får mange sånne fine soldager/ettermiddager fremover, og spesielt nå som påsken snart er her.

#sol #himmel #nytelse #vær #balkong #balkongsesong #velvære #vår #katter #ronja #vinja #blogg

 • Mat
 • Dette gadd jeg ikke i går

  • 18.03.2018, 13:33

  Som jeg fortalte i går var på Harry-tur i går, og da passet jeg på å kjøpe med meg to pakker med karbonadedeig. Valgte å kjøpe den hos Maxi-mat i stedet for Nordby. Jeg brukte den siste pakken jeg hadde i fryseren forrige helg, så det var på tide å fylle opp. Vanlgivis pleier jeg bare å kjøpe en pakke, men det blir nok en stund til jeg tar en ny tur å da er det greit å ha litt å ta av i fryseren.

  Man kan velge om man vil kjøpe importkjøtt fra Irland eller det fra Sverige. Det irske er mye billigere enn det svenske, men jeg velger ikke det mer. Jeg har kjøpt det før, og det er ikke noe i veien med kjøttet. Problemet er bare at jeg syntes at det lukter så ufyselig av det når man steker, så ille at jeg brekker meg nesten. En dame sto ved siden av meg og rasket med seg to pakker med irsk, og da jeg sa til Bestisen at jeg "ikke" vil ha det, av grunnen jeg beskrev over. Damen så litt rådvill ut, og jeg så at hun var litt i tvil om hun skulle ha pakkene.... Om hun la de bort igjen vet jeg ikke, for jeg gikk for å finne den karbonadedeigen jeg ville ha.  Da jeg kom hjem i går var jeg sliten så jeg gadd rett og slett ikke å veie opp og pakke bort karbonadedeigen. Det fikk vente til i dag. Jeg pleier å veie opp ca 400 gr emner som jeg pakker flate i plastposer. En smart løsning, for da tar de ikke så stor plass i fryseren, og en pakke tiner raskt hvis jeg plutselig bestemmer meg for å lage en gryte eller lapskaus.

  Det blir ikke noen rett med karbonadedeig i dag til middag, men heller deilige ostefrankfurter som jeg også kjøpte i går ;o))

  #harrytur #shopping #nordby #karbonadedeig #irsk #svensk #pølser #pakkebort #mat #blogg

  Turen gikk til Nordby Shoppingsenter

  • 17.03.2018, 22:33

  Det var ikke på lette ben jeg spratt ut av senga da alarmen uuuuulte som besatt til morran i dag. Jeg var supertrøtt og hadde det ikke vært for at Bestisen og jeg skulle til Sverige for å shoppe, ville jeg nok ha blitt i senga et par timer til ;o))

  Temperaturen var ikke den snilleste så tidlig på morningen, men solen skinte fra en skyfri himmel å da skal ikke jeg være den som klager, knis... Vet ikke om jeg trodde på den selv en gang ;o))  Magen min som i går stoppet meg fra å være med hos Lindmo, var i storform i dag... Snåle greier det der!! Jeg klarer sjelden å spise noe tidlig på morningen, men i dag klarte jeg faktisk å få ned en skive brød til kaffen i mens jeg kledde på meg ansiktet. Akkurat det er jeg faktisk litt stolt av ;o))  Ikke det beste bilde akkurat, men sånn blir det da man fotograferer igjennom bilvinduet i fart. Det var ganske mye trafikk nedover motorveien mot Nordby i dag, men så tidlig på morningen dro de aller fleste ned til Strømstad for å handle der først. Vi møtte mange av dem da vi var på veg hjem noen timer senere.

  Jeg hadde ikke skrevet noen handleliste, for jeg skulle ikke ha så mye... Hehe, men jammen fikk kronene ben å gå på allikevel. Selv om jeg handlet mer enn jeg hadde tenkt, var ingen av tingene unyttige ting. Det var selvsagt mest mat, men også en del toalettartikler som det lønner seg å kjøpe i Sverige. Ettersom det snart er påske ble det også kjøpt inn påskegodter, og de har jeg plassert lengst inn i skapet sånn at de ikke skal friste for mye.

  Bestisen's nevø bor nede i Østfold, og han kom en tur å spiste lunch med oss. Det var en god stund siden jeg hadde sett han, så det var veldig hyggelig at han hadde anledning til å komme ;o))

  Da vi var på vei hjem ble vi sittende i en kjempelang kø like nedenfor Mortensrud. Til å begynne med kunne vi ikke se hvorfor det var så lang og stillestående kø, men da vi kom litt nærmere kunne vi se at Politi, Brannvesenet og sykebil sto der. Da vi sneglet oss forbi ulykkesstedet, kunne jeg se en bil som hadde fått hard medfart. Håper det gikk bra med personen(e) i bilen.

  Jeg var ganske sliten når jeg kom hjem, så etter at jeg hadde pakket bort varene mine satte jeg meg ut balkongen å nøt ettermiddagssola en stund sammen med kattene. En fin avslutning på en lang og fin dag ;o))

  #trøtt #shopping #sverige #nordbyshopping #nordby #shopping #mat #toalettartikler #godteri #biltur #sol #balkongliv #katter #bilulykke #kø #blogg

  Det ble veldig kort

  • 17.03.2018, 19:11

  I går var jeg hos frisørdamen og fikk klippet og kvittet meg med etterfargen. Det hadde blitt ganske langt, og veldig flisete så det var behov for å klippe det ganske kort. Jeg liker å ha kort hår, men det er alltid veldig uvant med en gang. Det tar meg noen dager å venne meg til det korte håret ;o))

  Da jeg gikk fra frisørdamen i går var det fint stylet, men etter å ha sovet en natt på det så det plutselig ikke så fint ut lenger. Det var flatt og vervene mine hadde sneket seg fram både her og der. Jeg hadde ment å skylle og føne det før jeg dro på shoppingtur i dag, men så var jeg så trøtt at jeg valgte å sove lenger å lot verver og virvler bare være der de var.  Jeg skulle nok ha tatt en selfie i går mens jeg fortsatt så ganske vettug ut, men til dere som gjerne ville se hvordan jeg ble... Ja, dere for nøye dere med en fra bilen i dag, i det vi dro til Nordby Shopping ;o))

  #hår #frisyre #style #frisørdamen #klipp #farge #kort #blogg

  Ordner på sveisen i dag

  • 16.03.2018, 11:46

  Jeg er ikke av de som har det kjukkeste og fineste håret, men det vokser så fort. Det er ikke mer enn en uke siden, som jeg følte at jeg vant kampen om morningen da det skulle ordnes.

  Den siste uken derimot har jeg bare gitt opp. Jeg har feriedag i dag, og da passet det perfekt å fikse håret samtidig.

  Jeg skal ikke gjøre noe dramatisk denne gangen, bare ta etterfargen og fortsette som blondine 🤓

  Nå nyter jeg en kaffekopp mens jeg venter på at fargen skal sette seg. Rita har fantastisk god kaffe hihi!

  I ettermiddag skal Bestisen, kusinen og jeg opp til NRK. Vi skal være publikum hos Lindmo, som skal tas opp i dag å sendes i morgen. Det skal bli spennende 😉

  #hår #klippe #farge #frisørdamen #lindmo #publikum #gøy #blogg #kaffe

  Trodde ikke det skulle ta så lang tid

  • 16.03.2018, 00:07

  I ettermiddag bestemte jeg meg endelig for å skifte design på bloggen. Jeg har hatt det samme designet ganske lenge, og syntes at det begynte å bli litt utdatert. Jeg har undersøkt litt rundt omkring for å se om jeg kunne finne noe jeg likte, men jeg endte opp med et design fra KvDesign igjen. Syntes hun lager flotte og stilrene design.

  Det tok ikke lang tid å å bestille, betale og laste ned alle kodene... Problemet startet da jeg måtte legge til moduler, noe jeg ikke trengte på det gamle designet, for å få lagt til navnet mitt på toppen, headerbilde og sosiale medier. Vel, egentlig var det ikke et problem, bare jeg som ikke klarte å lese ordentlig hva jeg skulle gjøre. Jeg leste at modulnavnene skulle skrives med små bokstaver, men det jeg ikke fikk med meg var at jeg ikke kunne kalle dem hva jeg ville... Det tok laaaaang tid innen jeg oppdaget det, og kastet bort mye tid på å prøve alt mulig rart for å få det til å fungere... Nå som alt er på plass må jeg nesten le, for det er ikke første gangen jeg gjør den feilen med å ikke lese ordentlig igjennom bruksanvisningen!
   

  Woman eating her laptop in frustration
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

  Jeg skulle ha byttet header-bildet også, men det får vente til en annen dag.. Har ikke bestemt meg for om jeg vil ha bilde av meg selv, eller noen annet. Vi får se hva jeg bestemmer meg for tilslutt. Tenker at jeg tar kvelden jeg nå, begynner å bli trøtt 😴

  #design #blogg #bloggdesign #kvdesign #problemer #surre #nytt

  Jeg hadde ikke lyst, men gjorde det allikevel

  • 15.03.2018, 16:06

  Da jeg våknet til morran i går føltes kroppen min helt viljeløs og død.... Noe som gjorde at det ikke ble så veldig enkelt å komme seg opp av senga, og gjøre seg i stand til å gå på jobb. Jeg bet tennene sammen og fikk morgenstellet til både meg selv og kattene ute av verden, og kom meg ut av døra.

  Greia var også den at jeg hadde time hos terapeuten min til trening og behandling etter jobb. Helt ærlig så må jeg innrømme at jeg hadde ikke mye lyst til å dra å trene, men så er det da vettu at jeg vet bak i hode at det blir så mye bedre etterpå. Derfor slepte jeg meg avgårde å dro bort til studio, og satte i gang med øvelsene mine. Hihi, det ble mye pes og huff de første 5 - 10 minuttene, men så var det som om kroppen våknet å alt gikk som en drøm.

  Sakte men sikkert så kjente jeg at stive muskler i lår, knær, nakke og arme ble mykere og mykere... For en herlig følelse å komme igjennom alle øvelsene, og kjenne at kroppen reagerer på en positiv måte ;o))

  Da jeg var inne for å få satt opp flere timer de neste ukene, kom det fra terapeuten at jeg har ikke deg på timelista i dag jeg... Veldig greit at jeg ikke viste det i forveiene, hihi!! Årsaken er nok at det ble litt frem og tilbake da timene for denne uken ble satt opp, er at timen min i morgen måtte avlyses å da har han nok klart å slette gårsdagens time også... 

  #helse #trening #vondter #sliten #behandling #blogg

  Vårstemning

  • 15.03.2018, 11:26

  I går hadde vi et nydelig være her i Oslo, sola skinte og snøen smeltet så det dryppet hyppig på vannbrettet... Ute på balkongen var det varmt og behagelig sånn at kattene og jeg kunne nyte en times tid med ettermiddagssol.

  Ronja var kjapp med å hoppe opp på klatrestativet og innta vilestilling for så å dorme å drømme seg bort... Vinja kunne nok ha tenkt seg å ligge der hun også, men tok til takke med fanget mitt i stedet. Akkurat det syntes jeg var helt greit, for selv om sola varmet godt igjennom vinduene ble det litt kaldt lengre nedover. Vi kan jo bare håpe på at det fortsetter med sånne deilige dager utover, for da vil det fort minke på snøen.... Selv med mange varme soldager, vil det nok bli en stund til vi er helt kvitt den.

  spring
  Licensed from: klenova / yayimages.com

  Da jeg gikk til morran i dag kunne jeg høre at kvittringen til fuglene oppe i skogen og i buskene, hadde forandret seg. De skvattret og sang akkurat som de gjør når våren er her. Det er ingen dårlig måte å starte dagen på det ;o))

  #vår #mildt #varme #fugler #vårlyder #sol #balkongliv #blogg

  Jeg er i gang igjen

  • 13.03.2018, 08:00

  Etter at jeg var så uheldig å ramle og slå meg så kraftig før jul, har jeg hatt store problemer med det venstre benet mitt. Det har vært ekstremt vondt å gå, egentlig å bruke det i det hele tatt. Det har artet seg slik at hvis jeg satt mer enn ca 20 minutter uten å reise meg opp, så klarte jeg ikke å belaste benet før jeg hadde strekt ut musklene å forsiktig prøvde å belaste det. Ikke så greit når man er på jobb, og skal gå avsted å hente noe man trenger...

  Allikevel har jeg bitt tennene sammen å trent hos fysioterapeuten og her hjemme, noe som endelig har begynt å hjelpe.... De siste dagene har kneet endelig begynt å lystre, og bevegeligheten har begynt å bli normal igjen. Det er helt fantastisk å slippe smertene, og ikke minst klare å gå normalt igjen uten å bite tennene sammen for hvert skritt jeg tar.

  Delhi underground
  Licensed from: kubagrabski / yayimages.com

  På grunn av disse plagene har det blitt til at jeg har brukt bilen på jobb hver dag, noe som har kostet meg ekstremt mye penger i parkeringsavgifter. Penger jeg i utgangspunktet ikke hadde råd til å bruke, men måtte gjøre allikevel.

  I går for første gangen på jeg vet ikke hvor lenge, gikk jeg ned til t-banen og tok den til sentrum. Selvsagt kjente jeg det i kneet, men det var overkommelig ;o)) Det var så godt å endelig mestre å gå i ca 10 minutter, og stå i 20 minutter (for sitte fikk jeg jo ikke), så å gå i noen minutter opp til jobb...

  Det at jeg ikke har orket å gå så mye, har jo også gått utover kroppen på andre måter. Kondisjonen har blitt dårligere, og jeg har gått opp i vekt noe jeg definitivt ikke har hatt noe ønske om. Akkurat det går det ann å gjøre noe med, og blir neste prosjekt ;o)) i tillegg til å bli enda sterkere i bena igjen.

  #skade #kne #ramlet #trene #gå #kjøre #penger #tbane #tilbake #helse #kondisjon #trene #blogg

 • Mat
 • Ovnsbakt fiskefilet i Italiensk saus

  • 12.03.2018, 21:31

  I går fortalte jeg om at jeg hadde fått tips om en god fiskemiddag fra Findus, og i dag har jeg hatt den til middag. Jeg var veldig spent på hvordan den ville smake, og om den hadde nok smak for min gane. Lovet jo at jeg skulle komme tilbake med en vurdering i dag ;o))

  Sånn så den ut før jeg puttet den inn i ovnene, og helt ærlig så den ikke spesielt spennende der den lå på vent. Formen stekes midt i ovnen på 225 C i ca 35 min. Det kommer selvsagt litt ann på ovnen man har, men den var helt ferdig etter 35 min i min ovn.  Her er altså formen ferdig, og til min store glede var det mye saus omkring fisken. Sausen smakte godt av tomat og forskjellige krydder. Det var mye smak, og hver munnfull var en glede for smakssansene. For de som ikke er så glad i mye smak av tomat, vil kanskje ikke være overbegeistret for formen. Selv elsker jeg smaken av stekt tomat, og de saftene som siver ut under stekingen.

  For den som ikke er så glad i å stå å kokkelere på kjøkkenet, men som vil ha en godt og smakelig måltid er denne retten midt i blinken. Med andre ord, jeg kan varmt anbefale den ;o)) Selv kommer jeg garantert til alltid å ha en sånn form i fryseren til en hver tid ;o))

  #fisk #middag #italiensk #saus #smakelig #tomater #urter #mozzarella #godt #anbefaling #blogg

  Nytt prosjekt på gang

  • 12.03.2018, 08:00

  Nå på vinteren når snøen laver ned, og det ikke er så veldig hyggelig å være ute. (vel, jeg syntes i alle ikke det) Da er det veldig greit å ha noe fordrive tiden med. Jeg liker å drive med håndarbeide, og så liker jeg jo å se favorittseriene mine på tv. Begge disse "hobbyene" går jo fint å gjøre samtidig ;o))

  En gang i fjor da jeg var innom Rusta, kom jeg forbi en kurv med garn som var på salg. Garnet heter Mindy, og ser ut til å være laget for Rusta i Kina. Det er et flerfarget garn, og ettersom jeg elsker rosa og lilla valgte jeg noen nøster med de fargene. Da jeg kjøpte det var det for å lage et trekantet sjal, i samme type mønster som jeg hadde laget selv.

  Det er nok ikke alle som er glad i flerfarget garn, men jeg liker det... Man vet aldri helt hvordan sluttresultatet vil bli, og det er spennende syntes jeg.  På fredag startet jeg på det nye sjalet, og siden garnet er ganske tykt og jeg bruker pinne no 6 mm går det ganske fort. Jeg prøver å ikke strikke for stramt, for at det skal bli litt bevegelse i sjalet når det blir ferdig. Sist gang jeg strikket dette mønsteret strikket jeg for fast, og jeg ble ikke så fornøyd med resultatet. Denne gangen ser det ut til å bli så elastisk som jeg ønsker det skal være ;o))

  #håndarbeide #strikke #hobby #sjal #flerfarget #garn #mindy #rusta #blogg

  Vi har et resultat....

  • 11.03.2018, 22:25

  Fra jeg var barn og frem til nå har Eurovision Song Contest, eller MGP som vi kaller det, vært noe jeg har gledet meg til... For noen uker siden hadde Danmark sin finale, og vinneren ble min favoritt Rasmussen. Denne helgen hadde både Norge og Sverige sine finaler, og jeg så begge sammen med Bestisen og niesen hennes. Det spiller ingen rolle om man liker eller ikke liker låtene, for jeg må se det og si min mening om hva jeg syntes om det jeg hører og ser. Det er litt av gamet å kunne diskutere, glede seg og irritere seg over alt fra sanger til hva artistene har på seg...  Jeg kan ikke påstå at jeg hadde noen favoritt under den norske finalen.... Når det er sagt så syntes jeg kanskje litt bedre om Alexander Walmanns låt, enn noen av de andre. Nå var det ikke han som dro hjem seieren, men en annen Alexander..., nemlig Rybak. Mange er sikkert totalt uenig med meg, men jeg syntes ikke om låta hans i det hele tatt. Jo da, den var fengende på en måte, men jeg er allikevel ikke overbegeistret for den. Siden han skal representere Norge, håper jeg jo at han kommer til å gjøre det bra ;o))  Det var nok langt flere låter jeg likte under den svenske finalen, men favoritten der var karen over her. En artist som heter John Lundvik som fremførte låten My Turn. Han sang seg langt inn i hjertet mitt, og sikkert til mange andre også. Allikevel var det ikke han som vant, men i stedet Benjamin Ingrosso. (sønn av Pernilla Walgren) Han hadde en fin og fengende låt, som nok kommer til å ligge høyt når stemmene avgis... Tror jeg i allefall.

  Ser du på MGP (Eurovision Song Contest)?

  #mgp #norge #sverige #eurovisionsongcontest #musikk #konkurranse #alexanderrybak #alexanderwalmann #johnlundvik #benjaminingrosso #blogg

 • Mat
 • Fikk tips om en god og lettvint middag....

  • 11.03.2018, 20:48

  Jeg er jo som kjent ikke av den typen som liker å stå på kjøkkenet, og styre med å lage mat når jeg kommer hjem fra jobben. Da er jeg sliten, og foretrekker helst at maten mer eller mindre lager seg selv mens jeg skifter til mer behagelig tøy. Derfor ble jeg glad da jeg fikk tips om en god og spennende fiskerett, tidligere denne uken. Jeg er glad i fisk, men spiser dessverre litt for lite av det.

  Det var ovnsbakt fiskefilet i Italiensk saus med urter, tomater og mozzarella... Den settes bare inn i ovnen, og vips etter ca en halvtime er middagen ferdig. Det passer meg perfekt, for da har jeg fått på meg mitt behagelig tøy og gitt kattene mat.

  Meningen var at jeg skulle ha det i dag, men så laget jeg Tone Voung Vinningland's gode makaronigrateng i går når jeg hadde besøk. Det ble så mye igjen at jeg valgte å ta restene av det til middag i dag i stedet. Derfor blir det den nye og spennende fiskeretten i morgen i stedet . Gleder meg allerede nå til å smake på den 😋  Har du smakt denne? Hvis ja, hva syntes du om den?

  #middag #lettvint #fisk #tomat #mozzarella #urter #fiskeform #mat #godt #blogg

  Jeg hakket meg ferdig

  • 11.03.2018, 20:20

  Når man holder på med mye håndarbeide, strikking og/eller hekling, så ender man ofte opp med mye restegarn etterhvert. Problemet da er, hva skal man gjøre med det. For noen uker siden bestemte jeg meg for å bruke opp noe av det, og da på et skjerf. Istedet for å strikke eller hekle, valgte jeg å hakke et. Jeg fant fram den største hakkenålen jeg hadde, som er str 12 mm.

  Det går ikke like raskt å hakke seg et skjerf som det er å bruke strikkepinnene, men det blir jo et litt annerledes mønster. Akkurat det syntes jeg er litt stilig.  Som jeg sa over så var meningen at det skulle bli et skjerf dette her, men jeg skjønte etterhvert at det var både for kjukt og for bredt til å være skjerf. I stedet ble det faktisk en varmt og behagelig sjal. Jeg har brukt Odin garn til dette prosjektet, og det blir veldig mykt og godt mot huden. Trodde først at det skulle klø, men det var det ingen fare for.

  Det å ta en selfie sånn at sjalet kom godt med på bildet, se det var ikke så enkelt. Armene mine var rett og slett ikke lange nok, og selfistangen min må lades opp igjen...  Jeg var i utgangspunktet litt usikker på om fargene passet sammen, men de fungerer på et vis. Skulle jeg ha gått i butikken og kjøpt inn nytt garn til et tilsvarende prosjekt, ville jeg nok mest sannsynlig ha satt sammen litt andre farger ;o)) Om fargene passer eller ei, så er det ingen andre som har makent ;o))

  #håndarbeide #hobby #sjal #skjerf #hakke #hakkenål #fargevalg #restegarn #odin #blogg

  Velkomstkomite

  • 07.03.2018, 11:27

  Hver dag når jeg kommer hjem fra jobben, kommer begge kattene mine (Ronja og Vinja) å møter meg i døra. Da blir jeg besnust etter alle kunstens regler, for jeg har jo med meg noen spennende nye lukter utenfra som de må bli kjent med. Når det er overstått, skal det koses og rufses i pelsen mens de stanger til meg, smaker litt på meg og en rekke andre ritualer som de har lagt seg til ;o))

  Noen ganger sitter Vinja i vinduet å kikker ut når jeg kommer, og når hun oppdager meg stirrer hun på meg en stund før hun hopper ned å løper til døra. De nærmest sloss om å være den første som hilser, og som regel er det Vinja som vinner den kampen. Da setter Ronja seg tålmodig ned å venter på tur, for hun vet jo at jeg ikke glemmer henne ;o))  Her er det Vinja som er i aksjon å snuser på støvlene og buksene mine... I går var støvlene veldig spennende for, hun ville ikke gi seg med å snuse på dem. Det er hunder i borettslaget og de kaster jo ut en tiss her og der, og jeg hadde mest sannsynlig tråkket i det uten å se det. Det er jo en spennende lukt for henne, og som hun definitivt må prøve å bli kjent med ;o))

  #katter #velkommen #velkomstkomite #møte #hyggelig #kjæledyr #blogg

  Er jeg usynlig?

  • 06.03.2018, 11:02

  Ja vet du, jeg begynner nesten å lure på om jeg er usynlig. Går jeg bort over på fortauet, over et fotgjengerfelt, inne på et shoppingsenter eller andre steder hvor mange mennesker oppholder seg, så blir jeg gått på eller skumpet bort i. De går rett på meg som om jeg ikke eksisterte i det hele tatt... Kjenner at jeg begynner å bli mektig lei av å være...

  I går da jeg skulle over fotgjengerfeltet i Storgaten ved Gunerius, skjedde det igjen. Jeg gikk mot Gunerius og en hel horde kom den andre veien, og på de få minuttene det tok meg å komme over feltet ble jeg gått på to ganger!! Jeg føler hele tiden at jeg må flytte meg for alle andre, og da må jeg jo lure på om jeg er usynlig....  Opplevd det samme? Blir du gått på som om du ikke eksisterte?

  #usynlig #irriterende #mennesker #hensyn #blogg

  Det er så deilig

  • 01.03.2018, 16:36

  Til tross for kuldegrader langt ned med doble tall, så er det i alle fall en ting som er positivt. Det er at nå er det nesten eller helt lyst når man drar på jobb, avhengig av når man kommer seg ut døra, og det samme når man kommer hjem. Det er ikke lenge siden det var bekmørk da jeg dro, og likeså når jeg kom hjem igjen... Å det var deprimerende det, ikke sant!!

  Akkurat i skrivende stund er jeg i ferd med å pakke sammen for å komme meg hjem. Klokken er 16:31 og solen skinner fra en ganske blå himmel, er ikke det herlig så vet ikke jeg ;o))

  Winterday
  Licensed from: mariah / yayimages.com

  #dagslys #morgen #ettermiddag #oppløftende #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no