hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Åpning av Lørenskog Hus i dag

 • 30.04.2011, 11:03LØRENSKOG HUS
LØRDAG 30. APRIL KL. 16:00


 

Lørenskog hus åpner 30. april, kl.16.00

Velkommen til Åpningsfest!

Kom og se når det røde båndet klippes i en fantastisk festkonsert med 180 korister, 120 korpsmusikere, 12 trommeslagere, 12 signalblåsere 70 artister, 1 ordfører, 1 minister og 1 ku! 

Når konserten er over blir det åpent hus inne i Lørenskog hus hele kvelden, med kulturarrangementer og festligheter i alle de åtte etasjene. 

Alle arrangementer er gratis og passer for alle. 


Min planlagte Tattoo

 • 30.04.2011, 10:49

Jeg tror jeg har lagt ut bilde av denne før, men jeg gjør det igjen...  Skal ha en stor tattoo på venstre overarm, og jeg har funnet et flott bilde av Anne Stokes som jeg ønsker at artisten skal bygge tattoen på. Liker denne stilen, men artisten skal selvsagt får legge sitt personlig preg på den..  Skal ta med bilde, så kan artisten få fritt spillerom til å komme opp med et forslag til meg. Jeg har ikke lyst til å ta den nå før sommeren, og kommer til å vente til i slutten av ferien min i august med det.Vanligvis er jeg ikke så overbegeistret for insekter og sånt som summer, men jeg bare elsker humler... De er bare søte, og så liker de å bli klødd på ryggen, hehehe!!! Noe jeg har gjort mange ganger, da summer de og vifter med vingene sine. De må jo like det, ellers hadde de flydd sin vei.

Nok om det.... Jeg skal i allefall før sommeren få en liten humle på venstre underarm, i passelig størrelse..  Skal ta med noen fine bilder til Tina når vi drar ned til henne om ikke så lenge.Kjøpte meg foresten ny veske på Oslo Tattoo Convention i går kveld... Jeg så den med en gang vi kom inn, og klarte ikke få den ut av hode igjen så da ble den med meg hjem :o)

Jeg kommer snart tilbake...., kanskje allerede om noen minutter :o) 

Oslo Tattoo Convention i kveld...

 • 29.04.2011, 23:55

Anne og jeg har vært en snartur innom Oslo Tattoo Convention på SAS Hotellet i kveld. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ta en tattis i kveld, men det blr ikke til at jeg gjorde det alikevel.  Skal heller dra til Tina en av de nermeste dagene, for å bestille en time. Det blir ikke noen stor tattis nå før sommerferien, det kommer til høsten.Her fra den ofisielle åpningen, hvor programmet for helgen ble gjennomgått. Det skjer mye hver dag, med konkuranser i de forskjellige tattistypene. Mye fint å se der....

Alle tatto-artistene var busy med enten å tegne eller tatuere... Dersom jeg ville ha tatt noen, måtte jeg helt sikkert ha ventet ganske lenge på tur. Det var ganske varmt inne i salen, og jeg ble tørst å bestemte meg for å kjøpe en øl. Jeg tror det var den dyreste flasken med øl jeg noen gang har kjøpt, 68 norske kronasjer..

Før jeg dro ned på Convention ringte jeg på hos naboen for å høre status. For da jeg skulle på jobb til morran var de på veg ned til Legevakten. Nabofruen hadde så smerter i magen at hun holdt ikke ut... De viste ikke helt hvor de skulle kjøre for å komme dit, så jeg tilbød meg å kjøre foran for å lede veien. Jeg traff han hjemme, og det viste seg at fruen hadde fått hull på magesekken. Hun ble sendt direkte til sykehuset, og da jeg ringte på hadde han akkurat fått beskjed om at hun lå på operasjonsbordet. De håpet de kunne fixe det med kikkhullskirurgi......!!!

Jesp... så trøtt jeg ble, tror jammen at jeg skal ta kvelden nå!! GOD NATT.

Å så var William og Kate gift..

 • 29.04.2011, 18:31

Jeg forta meg hjem fra jobben litt før kl 11, og var hjemme i rett før kl 11:30 i det Kong Harald og Dronning Sonja gikk inn i Westminster Abby.

Hadde gardert meg med papirlommetørkler, og jeg trengte dem virklig... Jeg er jo så vanvittig lettrørt, så tårene mine rant både titt og ofte. 


(Bilde er fra www.mirror.co.uk)

Kate's kjole var helt nydelig, ikke for prangende og heller ikke et slep som rakk tvers igjennom kirken.William var kjekk og staut i uniformen sin :o) De er et vakkert par. Satt å så på han når biskopen av London holdt tale for dem, da så det ut som om William var milevis unna... kanskje han tenkte på sin mor!!!

Jeg orket ikke å høre på all kjattringen på NRK så jeg gikk over til BBC med en gang. Der kommenterte de kun når gjestene, når Dronningen m/følge, bruden kom, og når brudeparet hadde kommet ut av kirken. Det var en ren nyelse å følge sendingen der. Mens vi ventet på at brudeparet skulle komme ut på balkongen hadde de reportere i Hyde Park, The Mall og foran Buckingham Palace som snakket med de fremmøtte. Ingen tvil om at engelskmennene er opptatt de royale...!!!

Nå får man bare håpe at de får love til å være i fred, og at det ikke blir dem samme heksejakten som når Charles og Diana giftet seg.

Ønsker dem all lykke :o)

Klar for Kate og Williams bryllup i morgen...

 • 28.04.2011, 23:31

Som den store royalisten jeg er, så er jeg klar for bryllup i morgen :o) Skulle ønske jeg kunne få med meg hele sendingen på tv, men jeg må på jobben frem til 11...  Etter det er det om å gjøre å komme seg hjem så fort som bare den.....Er veldig spent på hvordan brudekjolen og brudebuketten er.... Vil den være prangende eller enkel, blir spennende!!!

Det er rart å tenke på at det til sommeren har gått 30 år siden Charles og Diana giftet seg.... Da hadde jeg sommerferie, og satt klistret hele dagen tv-skjermen for å ta inn alle detaljer. Husker når Diana kom ut av vognen, og kjolen var en eneste stor skrukk. Skikkelig prinsessekjole det der.

Siden jeg prøver å endre meg fra nattugle til morgenfugl, er det på tide å komme seg i seng, jesp!!!

Jeg kommer plutselig tilbake...., men ikke før i morgen :o) GOD NATT!!! 

God morgen..., tenk at jeg kan si det :o)

 • 28.04.2011, 08:54

Ikke dårlig...., for tredje dag på rad har jeg klart å stå opp tidlig å være på jobb før kl 8. Jeg er så stolt av megselv, og jeg som trodde at jeg skulle få store problemer med å klare det, but nooooo!!

For en flott dag... solen skinner og himmelen er blå. Det var kjølig da jeg dro, + 6,5 C, men det tar seg nok opp utover dagen tenker jeg. Syntes det er ganske greit at det er kjølig om natten og morningen en stund til.... :o)

I dag er det All-møte på jobben, men jeg sa meg villig til å være telefonvakt for jeg er ikke noe glad i disse møtene. Da sitter jeg som regel å stresser meg opp å tenker på alle de tingene jeg kunne ha gjort i stedet.

Det er så kozelig å ha noen på kontoret igjen, men desverre så blir den gleden kortvarig. Bona skal kun jobbe ut denne uken, så skal han tilbake til den avdelingen vi har lånt han fra. Synd, for han er flink, arbeidsom og veldig hyggelig.

Nå får kanskje jedda brette opp ermene å jobbe litt igjen...

Jeg kommer plutselig tilbake... senere i dag :o)  Ha en fortsatt fin dag :o)

Det måtte to til....

 • 27.04.2011, 20:02


(bilde er lånt av hella.info.no)

Nå i ettermiddag kom min gode nabo i 4 etg. for å hjelpe meg med å skru ned markisen min... Det skulle vise seg å ikke være fult så enkelt som han først hadde trodd.. Han holdt på en lang stund uten at den ville rikke seg. Til slutt ringte han til sønnen som bor i nærheten, og med hans hjelp fikk de den ned. Siden jeg bor i 1 etg var det enkelt å sette den på utsiden av verandaen, for så å gå ut å legge den i ly under. Der skal den ligge til verandaen er innglasset, da skal han komme tilbake å montere den opp igjen... med motor :o)


(bilde er hentet fra google)

Med det samme jeg kom hjem i dag gikk jeg rett ut på verandaen for å se om jeg klarte å stake opp sluket, men jeg hadde ikke de rette vektøyene så det gikk dårlig. Heldigvis var vaktmester Lars utenfor, og han låste opp garasjen for meg sånn at jeg kunne romstere der etter noe å bruke.  Fant et tynt jernspett som jeg fikk stukket ned i sluket og pirket rundt litt. Med et brøl så løsnet proppen, og vannet flommet ut... Jeg holdt et lite øye med det sånn at det ikke ble tett igjen, men det gikk heldigvis greit. Litt god varme ute nå, så tørker det lille som ikke klarte å renne ned oxo.

Har vært hos fysioterapeuten i dag oxo, og det var ingen fornøyelse akkurat. Skjønner ikke at han fant så mange vonde punker i dag, for jeg føler meg egentlig i toppform å har ikke noen smerter... Jeg ble jo så innmari trøtt etter behandlingen, så det var tydelig at den har hatt effekt... Slang meg litt ned på sofaen for å bare slappet av en stund, men hode hadde ikke før truffet puta før dama var langt inne i drømmeland.

Nå er kroppen restituert, og damen er godt våken... så derfor skal jeg gå inn på bloggen til Sisselfish å oppdatere meg på historiene hun har skrevet.

Jeg kommer plutselig tilbake..., kanskje allerede i kveld :o)

Jeg må åpne sluket på verandaen, oi hvor mye vann det var...

 • 27.04.2011, 11:06

Til morran i dag var jeg ute på verandaen for sette på plass møblene etter spylingen. Da oppdaget jeg at det fult av vann på gulvet under plankene..., og jeg tok en kjapp titt borte i sluket eller avløpet.  Der sto det vann ad mass, men jeg hadde jo ikke tid til å gjøre noe med det da.... Så når jeg kommer hjem om litt, må jeg brette opp armene å stake opp å fjerne all skitten nede i der...

Verandaen er skinnende ren, og klar for innglassing :o)

 • 26.04.2011, 22:22

Timene på jobben i dag var vel ikke så veldig slitsomt.... Mesteparten av dagen satt jeg å leste igjennom mailene mine, men jeg ble ikke ferdig. Måtte ha møte med sjefen, dels for å bli oppdatert på flyttingen, nye ting som er innført og om den samtalen vi egentlig skulle ha hatt mens jeg gikk sykemeldt. 

Ved 15 tiden kom Ivar og Marit med høytrykkspyleren.... Mens Marit og jeg satt inne i stua og skravla gikk Ivar løs på verandaen, og etter en liten stund var den skinnende ren. De hvite plastmøblene har ikke vært så hvite siden den dagen jeg kjøpte dem, for noen år siden :o)

Nå er det bare igjen å skru ned markisen, så kan glassmesteren bare komme å glasse inn verandaen min. Jeg gleder meg som et barn på julaften til at det skal være klart. Det skal bli så deilig å få det lille ekstra rommet.

Som takk for alt strevet med verandaen gikk jeg i gang med å lage en gryterett til oss. Ivar og Marit ville først ikke ha noe, men da jeg sa at jeg ikke hadde spist noe middag å skulle lage til megselv så var det greit alikevel. Jeg hadde kjøpt en vinebrødstang som jeg tenkte vi skulle ta til kaffe, men det ville de ikke... så da blir det å invitere naboen i morgen på kaffe. 

I kjelleren har jeg hatt flere sykkler stående, som jeg tenkte å gi til loppis. Jeg nevnte det for Ivar i fjor en gang, og da sa han at de trengte noen på hytta. i dag tok de med seg to av de tre jeg har, den siste skal de ta med neste gang. De skal gå over dem alle å sjekke at de er OK, så skal de bestemme hvem de skal beholde og hvem som de sender videre til Sierra Leone.

Jeg var så flink til å stå opp i dag morges, og skal jeg fortsette med det utover... ja da må jeg komme meg i seng om ikke så lenge. Kan ikke sitte oppe til kl 02:00 da gitt.

Jeg kommer plutselig tilbake, men ikke i kveld...tror jeg da :o)

2 timer tilbakelagt og 2 timer igjen....!!

 • 26.04.2011, 09:55

Iiii, så uvant det var å komme tilbake på jobben igjen...  Herregud som jeg sleit med å huske passord til først å komme inn på PC'n, og de andre systemene jeg skulle bruke. Så var det å huske hvordan jeg skulle bruke systemene...., det var som å komme på en helt ny arbeidsplass igjen!!

Jeg var i allefall veldig flink å greide å være på jobb til kl 8, så de andre ble helt overrasket gitt. Jeg pleier jo vanligvis å komme ramlende inn døra rett før kl 9. Har bestemt at det må bli slutt med det, og da var det veldig artig å overraske de andre med en tidlig morgen.

I tillegg har jeg fått en ny samboer på kontoret, en utlånt vikar som heter Bona. En ordentlig hyggelig type. Det har vært veldig stusselig inne på kontoret etter at Terje sluttet, så dette var et bonus.

Får vel kaste meg over mailene mine..., det var utrolig mange av dem.. noen hundre faktiskt, puh!!

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

He en fortsatt flotters dag alle sammen :o)

I morgen er det tidlig opp...så GOD NATT fra meg!!

 • 25.04.2011, 22:50

Var nettopp inne på yr.no for å sjekke hva slags vær vi har i vente til uka...  Det er vel ikke akkurat tropiske temeraturer, men det ser ikke så aller verst ut. Sola skal da vise seg mer eller mindre hver dag :o)Hvis jeg skal ha en sjangs til å komme meg opp så tidlig som jeg har planer om i morgen, må jeg komme meg under dyna nå!! Har ikke lyst til å falle tilbake til gamle uvaner om å ramle inn døra ved 9 tiden, NEI nå skal jeg klare å være på jobb til 8. Da slipper jeg oxo å sitte over hver dag for å få nok timer..

Jeg kommer plutselig tilbake, men sier GOD NATT i denne omgangen :o)

Har sløvet bort hele dagen....

 • 25.04.2011, 17:38

Jeg hadde egentlig ingen spesielle planer for dagen, men trodde vel ikke akkurat at jeg skulle bare sose den bort. Det har jeg altså gjort..., men jeg klager ikke for det har vært deilig å slæppe av å samle krefter og motivasjon til i morgen. Da er det nemlig første dag tilbake på jobben etter hjemmetilværelse siden 22.02.2011.Det mest anstrengende jeg har gjort i dag var å rydde i veska mi, sånn at den skulle være klar til i morgen. Hadde jeg ikke gjort det nå, ville helt garantert glemt noe... sånn som adgangskortet mitt f.eks. Det hadde ikke vært første gangen det.

Hva fant jeg blant alt rotet?? Jo, sykemeldingen min som jeg skulle ha sendt inn før påske... æsj!!! Litt seint å sutre over det nå, får bare ta den og levere den i morgen istedet.Mens jeg anstrengte meg med å rydde i veska tok jeg meg et glass med svensk Påskmust. Har hørt så mye om det fra en kollega av meg, som er svensk, og som syntes det er så godt. Det var greit, men jeg tror ikke jeg kjøper det igjen.Vinja tok livet helt med ro oppe i klatrestativet, og sov så godt helt til mammen kom drassende med dette idiotiske kamera igjen. Hun forsto ikke helt hva som var poenget med å få det opp i snuten, hehehehe!!Ronja var heller ikke så fornøyd når hun så meg komme med kamera, hehehe!!  Her får hun jo dessuten solen i øynene, og ser enda mer missfornøyd ut enn hun egentlig var, hehehe!!

Neimen, se på den klokka da...  Jedda har helt glemt å spise i dag.. Hmmm, det er kanskje derfor det rumler så kraftig i magen. Da er det bare å hive seg rundt å få satt på litt middag.

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

Selvangivelsen er sjekka og OK...

 • 25.04.2011, 11:56

Nå har jeg sagt at jeg skal gjennomgå selvangivelsen i flere dager, men jeg har hele tiden funnet en undskyldning for å slippe unna... Ikke bevist altså, hehehe!!

Siden den er en enkel greie å gjennomgå så er det egentlig ingen grunn å utsette det :o)Med det samme jeg hadde spist frokosten gikk jeg løs på den, og det var gjort i en fei. Jeg har ikke vært inne på nettet å godkjent den der, men i flg en venninne var ikke det nødvendig. Alikevel skal jeg gjøre det sånn at jeg får en kvittering, for så uheldig som jeg er kan du være sikker på at noe med akkurat min selvangivelse..

Når jeg bladde alle papirene utover skrivebordet var pusene der med en gang, de syntes at jeg trengte litt hjelp... halvparten av papirene havnet på gulvet så det var vel ikke store hjelpen, hehehehe. Det er jo hyggelig at de vil delta :o)

Om en måned er pusejentene min 2 år...

 • 25.04.2011, 00:02

Jeg satt å kikka igjennom bilder av pusene da jeg fikk dem, og det er ufattelig å se hvor små de var da :o) Den som har forandret seg mest er nok Ronja...

På veg hjem fra Skånevik i juli 2009 tok jeg bilde av småtassene da de fikk romstere løse i bilen under en rastepause. Kvaliteten på mobilkamera den gangen er kanskje ikke så bra....Her er det Ronja som er på full fart opp på nakkestøtten i bilen... Hun var så sint for at hun måtte sitte innestengt i reiseburet at hun gikk rundt å freste i flere minutter etter at hun kom ut oxo.Vinja kunne jo ikke være dårligere enn søsteren, og skulle oxo sitte oppe på nakkestøtten. Derfra var det fin utsikt til alt som foregikk rundt og utenfor bilen.Dette er i stallen hvor de løp rundt så det var nesten umulig å få tak i dem igjen. Når jeg kom bort for å koze med dem, så stakk alle 4 kattungene ut sammen med kaninen. Jeg lot dem få løpe fritt en stund, men det var litt av en jobb å få tak i alle sammen å få dem inn i båsen igjen.Ronja har vært en vinduskarmpus helt siden hun kom hjem til meg...  Hun kan ligge der i timesvis å kikke på det som skjer utenfor, og så er det jo oxo veldig godt å ta seg en liten lur der.Vinja syntes det kan være like greit å ligge på teppet på gulvet hun...  Ellers så er senga til mammen oxo veldig god å ha innimellom :o)

Pusene har blitt voksne jenter nå, og de har forandret utseende litt fra de var kattunger...Vinja 2011Ronja 2011

At jeg var dyrekjær det har jeg alltid vist, men at jeg skulle bli så glad i disse to pusetassene hadde jeg ikke helt regnet med. Jeg blir helt varm i hjertet når jeg ser på dem...  Akkurat nå ligger Ronja ved siden av meg i sofaen å sover lett, ørene beveger seg når slår litt for hardt på tastaturet på PC'n :o)

Kanskje mammen skal følge jentenes eksempel og krabbe til køys litt tidlig!!!

Årets første økt i blomsterbeddene er ferdig....

 • 24.04.2011, 18:40

Før jeg begynte tenkte jeg at det ikke var store jobben å rufse ute i blomsterbeddet, men det var mye mer jobb enn jeg hadde beregnet. I rosebeddet var det ikke så ille, og det var raske å klippe ned å pakke sammen alle kvistene.


(Bilde tok jeg i Botaniske Hage juni 2010)

I beddet på forsiden har jeg noen digre busker, og de hang utover gresset sånn at det var litt vanskelig å klippe gresset. Jeg klippet et par av dem ned ganske drastisk. En annen busk er ikke noe fin lenger, og jeg vurderer å fjerne den. Det trenger jeg litt hjelp til, for de røttene er jeg redd går ganske langt ned i bakken.

Vi skal vel ha dugnad om ikke så veldig lenge, så da får jeg ta tak et par staute karer med bedre rygg enn meg. Plutselig kom den gamle visa inn i hode: Gubben og gamla låg å dro, å ikkje fekk opp rota. Nå skulle vi ha hatt han Einball her... osv., hehehe!!

Jeg har lyst til å ha busk der som ikke blir så veldig stor, og som velter seg utover plenen. Er ikke helt sikker på hva enda, men jeg får ta en tur på plantasjen for litt inspirasjon.


(Bilde har jeg tatt i Botanisk Hage i juni 2010)

Naboen kom hjem fra Sandefjord like før jeg gikk ut, og da jeg var nesten ferdig inviterte hun meg inn på en kopp kaffe. Jeg takket for det, men sa at jeg fikk ha det tilgode. Ville gjerne bli ferdig ute, og komme meg inn i dusjen før middagen. 

Viste ikke hva jeg skulle ha til middag, men etter å ha dukket inn i fryseren og matskapet fant jeg ut at jeg skulle lage en gryte. Potetene min var gamle og full av groer, så det passet fint å bruke dem oppe i gryta. Så stekte jeg litt kjøttdeig og løk før jeg helte en pose med rotgrønnsaker oppi. Så avslutte med urtebuljongterninger og diverse krydderier.... mmmmm, så god den ble :o)

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

Vanskelig å komme i gang i dag....

 • 24.04.2011, 13:06

Dette blir en veldig dorsk dag kjenner jeg... Klarer liksom ikke å få i gang kroppen helt, og jeg har derfor ikke kommet lengre enn foran PC'n. Har ringt å snakket med en fetter og en tante, men det har jeg gjort sittende.Jeg må ut å klippe ned rosebuskene mine, og jeg har ikke lyst til å utsette det lenger. De har allerede kommet med mange nye skudd på de grenene som skal klippes ned... Sist gang jeg så på dem var det ikke et skudd å se, men i går var det kommet mange så det er bare å ta med seg saksa og komme seg ut.

Først skal jeg ringe til faren min og ønske han God Påske. Snakket så vidt det var med han rett før helgen, men da sto han å kappet ved for naboen å hadde ikke tid til å prate så mye. I går når vi var ute å tok bilder, var det lite eller ingen knopper på sesongtrærne. I dag derimot er det skjedd en eksplosjon kan jeg se fra her jeg sitter. Da jeg ramlet ut av køia sånn ved 10:30 tiden var temperaturen i solveggen kommet opp i + 23 C.

Nå svelger pittbulljedda den siste skvetten av kaffe, og så går hun ut å takler rosebuskene sine!!

Ha en fortsatt strålende dag, og jeg kommer plutselig tilbake :o)

Turist i egen by i dag...

 • 23.04.2011, 23:56

Opprinnelig hadde jeg bestemt meg for å ta macro-bilder i dag borte i skogen, men så ringte Anne å spurte om jeg hadde lyst til å være med på en aldrig så liten tur ned til Østensjøvannet. Jeg var ikke så vanskelig å overtale akkurat, for det er jo så deilig der nede...

Jeg tok med meg macro-linsa for sikkerhet skyld, men jeg endte opp med å ikke bruke den i det hele tatt i dag.Anne og Sven Erik hadde vært så smarte å ta med seg mat til fuglene, noe jeg helt hadde glemt å gjøre. Det dro jo naturligvis fuglene nermere sånn at vi kunne ta bilder av dem + at de fikk en godbit. Siden jeg var der sist hadde det kommet en ny bru over våtområdet!Måker er det mer enn nok av nede ved Østensjøvannet, og de er både gårdige å bråkete. De holdt sånn leven når vi kastet ut mat at det var nesten ikke ørens lyd å få. Samtidig er det ganske morsomt å se på dem, der de krangler innbyrdes å flakser rundt for å få tak i maten.Her er herr eller er det fru måke i farten for å fange brødbiter, hehehe!Denne Kanadagåsa ga fullstendig blaffen i alt styret rundt seg, den lå stille og rolig å sov. Innimellom glippet den med øynene sånn bare for å se hva de andre artsfrendene bråkte for :o)Årets første hestehov ble oxo festet på minnebrikken, hehehe!! Jeg har sett masse hvitveis langs veiene, men dette søte vårtegnet har jeg ikke sett før i år.  Det var ikke så mange av dem nede ved vannet, men noen få tuer så jeg da.Vi hadde ikke lyst til å dra hjemover igjen etter Østensjøvannet, og bestemte at vi skulle ta en tur opp i Holmenkollen. Jeg har ikke vært der oppe siden de bestemte å bygge nytt anlegg.  Det var spennende å se bakken og annlegget på nærhold.Det nye annlegget er enormt, men jeg så jo at det fortsatt er litt igjen planeringsmessig... Nå som snøen har gått vil de vel fortsette det arbeidet. Det var endel turister på besøk oppe i kollen, både nordmenn og utlendinger. Nærmere sommeren blir det nok atskillig flere tenker jeg.Hvis jeg ikke husker feil, så sto det på andre siden av statuen at "Bikkja i bakken" er en gave fra Stein Erik Hagen.Kanskje ikke det mest flaterende bilde av meg, men jeg måtte bare være med på bilde av Kong Olav. Det er godt at ingen tok bilde av meg da jeg forsøkte å komme meg opp på statuen, hehehe... Så stiv som jeg er i kroppen var det nok ganske latterlig å se på, hehehehe!!!Er vi turister, så er vi turister.... Vi fant ut at vi skulle ta en tur ned til Opera'n oxo, for jeg hadde nemlig ikke vært der enda. Jeg har gnålt om at jeg ville dit så lenge, og endelig ble det av. Det var ganske mange der nede som slappet av i solen.Det var jammen en flott utsikt over fjorden, og rundt i Oslo fra toppen av Opera'n. En fin spasertur opp på taket var det oxo. Jeg har syntes at det så veldig bratt ut oppover, men det var ikke så ille som jeg først trodde når vi begynte å gå.Sven Erik gadd ikke bli med oss opp på taken, og han satte seg nede på platået ved kiosken for å slæppa av litt. Jeg tok bilde av han oppe fra taket, ble ikke så ille det??Et lite utsiktsbilde fra taket med det snåle kunsverket i forgrunnen, og Københavnbåten Peal of Scandinavia klar til avgang i bakgrunnen.Ekeberg Restauranten fra Operataket.. Jeg tenker på mamma hver gang jeg ser den, for hun pleide å arbeide der da hun var ung. Hun og pappa bodde på Oppsal gård, og pappa pleide å ta ut travhesten for å trene den litt. Noen ganger kom han opp til restauranten med hest å sulky, og hentet mamma når hun sluttet på jobben... romantisk!!!Kunne ikke motstå fristelsen til å ta bilde av Holmenkollbakken nede fra byen, den syntes ganske godt. Nesten skinner i solen der den ligger.

Jeg har virkelig kozt meg i dag i det fine været, og har hatt en skikkelig deilig dag.  Så nettopp på værmeldingen at det skal bli en like flott dag i morgen...  Kanskje det blir en ny dag ute i solen med kamera... er jo synd å sitte inne i det fine været!!!

Pusene ligger rett ut etter å ha herja rundt i nesten en time... De lekte med eggene sine, sparket til dem å løp etter dem for så sparke til dem igjen. De ble ikke lei heller... Etterpå ble de litt uvenner å sloss litt, før de startet en maraton hvor de løp etterhverandre rundt hele heimen.  Ikke rart de blir slitne da, med så mye trim, hehehehe!!!*

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

Ha en fortsatt fin påskeaften, hehehe.. det var hvist bare 4 minutter igjen av den :o)

En kopp kaffe til å så ut i det fine været...

 • 23.04.2011, 11:38

Etter den fine turen til Seljord i går, kjenner jeg at jeg er litt dorsk i kroppen...  Jeg satte ikke noe klokke til å ringe i dag, for jeg trengte ikke å stå opp tidlig. Kjøleskap og fryser har den maten som trengs til over påske, og jeg slipper å dra ut i butikken. Regner med at det er nok av folk der som det er hehehe!!

Ute har trær og busker kommet med knopper for fult, og jeg har tenkt å ta med meg kamera og macrolinsen ut for å se om kan fange noen bra bilder av dem.  Det er perfekt vær ut til å ta bilder, sol men ikke altfor sterk.

Før jeg hopper i dusjen skal jeg drikke en kopp kaffe til... da er kroppen klar til en ny dag ute i solen :o)

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

Har hatt en fantastisk dag i Seljord og i Kivledalen...

 • 22.04.2011, 21:16

Trøtt som en fant var jeg da klokka ringte, men jeg velta meg ut av senga og ut på badet...  Klokka 8 kom Anne og Sven Erik å hentet meg for dagens tur. Anne skulle hjelpe GPS'n med å dirigere oss ut av Ekebergtunnellen, hehehe... Det burde hun ha latt være, for vi kjørte jo så feil at det tok oss 15 minutter å komme riktig.. I dette tilfelle burde hun ha stolt på GPS'n.

Det var disig ute, men + 10,5 C i temperatur, men andre ord perfekt vær å kjøre i. Innen vi kom til Drammen hadde solen kommet igjennom skydekket, og det var en fantastisk vær.  Vi var omtrent alene på veien helt til vi kom forbi Kongsberg, da begynte folk å våkne uten at det var snakk om mange biler akkurat.I Seljord hadde ikke solen kommet enda, den hadde blitt igjen i Drammen...  Den tok oss igjen etter noen timer, og da ble de skikkelig varmt og godt. Bitten, som vi skulle besøke var så glad for at vi kom å klemte oss skikkelig godt. Damen er over 80 år,og vi tok med rundstykker, pålegg, kaffe og påskegodt til henne sånn at hun skulle slippe å stå å styre for oss.

Sønnen og yngste barnebarnet stakk innom litt senere.. De hadde kommet ned til Seljord sentrum for å si hei, og for at de skulle ta en runde på rulleski. Etter en stund kom svigerdatteren oxo innom, hun hadde gått ned fra Kivledalen hvor de bor. Det er en god times rask gange.  Vi ble invitert opp til dem før vi dro hjem igjen..Når solen kom satte vi damene oss ut på verandaen for å slikke litt sol, mens sjåføren våres passet på å få seg noen minutter på øyet.  Jeg kikket på gradestokken, og da viste den + 24,9 C. Det ble veldig varmt på lårene, siden denne damen hadde klart å ta på seg svarte bukser... herregud som det brant. Ble skikkelig rød, men det ble jeg oxo på armene og i ansiktet. Jeg hadde selvfølgelig ikke smurt meg med noen solkrem... bare sunblokk på tattisene, og noen brune flekker i ansiktet.Når sjåføren hadde fått slappet av en stund tok vi med oss Bitten, og dro til Per o Gunhild oppe i Kivledalen. Det er et stykke å kjøre opp dit, men for en utsikt de har. På bilde kan man se Seljordvatne i bakgrunnen. Gunhild hadde skåret opp noen appelsiner, og det var så godt i varmen.  Vi satt ute å kozte oss på terassen en god stund innen det var på tide å dra ned i Seljord å slippe av Bitten før vi dro hjemover mot Oslo og Lørenskog.

Bitten var så glad for at vi hadde besøkt henne, og hun klemte oss flere ganger å sa hvor kozelig hun syntes det var. Det blir nok ikke så lenge til neste gang. Jeg ble nesten litt rørt når noen blir så glad for at jeg kommer :o)Om det var fordi jeg var trøtt og sliten, eller om det var for at jeg hadde spist litt lite vet jeg ikke..., men jeg ble uansett veldig kvalm på veg hjem.  Kanskje det bare var alle svingene fra Seljord og bort til Ørvella, who nows!!!  Jeg satt med kvalmen langt opp i halsen, og pøste på med Pepsi Max...  Etter at vi hadde stoppet å trukket litt luft begynte det dog å rette seg, og når jeg spiste en kjempegrill på Statoil stasjonen i Kongsberg var jeg fit for fight igjen :o)Hjemme ventet to puser, som syntes at mammen deres hadde vært borte altfor lenge. De klatret nesten oppover buksebena mina, og måtte få massevis av koz før jeg fikk lov til å ta av meg på bena. Det er det samme hver gang jeg har vært lenge borte, da er det helt forstyrret å jeg må virkelig pysla om dem..., noe jeg så gjerne gjør :o)

Nå har madammen sunket langt ned i sofaen, og her har jeg tenkt til å bli en god stund!!  Selv om jeg bare har sittet på baken i hele dag, kjenner jeg godt på kroppen at jeg er sliten. I morgen skal jeg definitivt være hjemme å bare slappe av å koze meg.

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

Ha en fortsatt fantastisk langfredag, om det er på hytta eller hjemme!!

Grrrrr.... forbanna tråløse nettverk!!!

 • 21.04.2011, 22:50

For noe dritt...  nå hadde jeg skrevet et megalangt innlegg, hva skjer... Det tråløse nettverket mitt kobler ut når jeg forsøker å publisere, og kun første avsnittet ble lagret. Det er ikke første gangen dette skjer, og jeg blir så forbanna!!!

Nå er jeg så irritert at jeg ikke gidder å skrive hele innlegget om igjen.... gløden ble borte i det nettet datt ned, hermfskjkdøslkjf!!!Pust ut, pust inn... jeg må ikke la en sånn filleting hisse meg opp så fælt, det løser ingenting. Ikke så lett når man har sånt temperament.

Fin måte å avreagere på er å krype opp i senga sammen med pusene... når de begynner å male kjenner jeg hvordan jeg sakte men sikkert blir rolig.

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

Nye kokebøker...

 • 21.04.2011, 11:24

Når jeg var i Sverige kjøpte jeg meg flere kokebøker, kunne ikke motstå fristelsen... Har bestemt at nå er det slutt på hurtig ferdigmat fra frysedisken. Nå skal damen bli den rene gourmékokken, hahahaha... sikkert!!Disse kjøpte jeg for et par uker siden her hjemme, men jeg har ikke vært så veldig kreativ på kjøkkenet enda...  Dette var de jeg kjøpte meg i går... Jeg var så sliten i går etter svensketuren at jeg ikke orket å se på dem, men i dag skal jeg ta å bla igjennom dem for å få litt inspirasjon til dagens middag.

Når jeg nå er inne på middag, må jeg ikke glemme å ta opp svineribben jeg skal ha til påskeaften. Den er ikke så stor, men trenger da noen timer til å tine på... I morgen skal den kryddres etter beste evne sånn at den blir god i smaken, hmm.  Har allerede kjøpt inn medisterpølse og surkål, men jeg tror jeg må investere i noen nye poteter.. Det går ikke så mye av det her i huset, og de pleier som regel å bli fulle av groer innen jeg kommer nederst i posen!

Vinja stryker seg langs bena mine og maler å vil ha litt koz.... Så nå skal pusen få litt koz av mammen sin innen hun ta seg en liten tur ut på sykkelen.

Det er fint vårvær ute, sol og ganske vamt + 16 C.

Jeg bare smelter.....

 • 20.04.2011, 23:34

Ronja har funnet seg en ny favoritt soveplass... Her krøller hun seg sammen, strekker på seg, ligger på rygg... helt enkelt bare kozer seg glugg ihjel. Mammen blir jo helt emosjonell og hjertet smelter når hun ser henne koze seg sånn :o)


(Ronja Lillepuzdatter av Skånevik) 

Handletur til Nordby i dag.......!!!

 • 20.04.2011, 22:22

Klokka 9 i dag dro Anne, Sven Erik og jeg nedover mot Nordby for å shoppe litt. Vi fant ut at det ville lønne seg å dra tidlig hjemmefra, sånn at vi kom dit før resten av Østlandet våknet.  Var flere som hadde den samme ideén gitt, for det var ganske mange biler på parkeringsplassen.Været veldig grått og disig da vi dro fra Oslo, men jeg stolte på Kristen Gislefoss...  Han sa i går at det ville bli fint vær i dag, og det ble det utover formiddagen.  Faktisk så ble det veldig varmt, og jeg var glad for at jeg ikke hadde tatt på meg for mye og tjukke klær.Jeg inntok baksetet for denne turen.... Da kunne jeg synke ned å lukke øynene å slappe av litt uten å delta i samtalen hele tiden. Det er ganske behagelig å koble ut omverdenen innimellom, og på vei hjem gjorde jeg faktisk det, hehehe.. Tror faktisk at jeg klarte å sovne et par ganger, ikke ofte at jeg gjør det.En av mine favorittbutikker på Nordbysenteret er IET, hvor de selger feer, drager og litt andre festligheter.  Jeg bare digger sånne figurer, og kunne godt ha tenkt meg denne.. som er ganske stor. Kjøpte den ikke... får se neste gang.Da jeg trengte nytt dosete og ring før jul, vurderte jeg sterkt å kjøpe denne her... Tilslutt endte jeg opp med en helt vanlig hvit og nøytral sak. Hadde vel skremt de gamle tantene så de hadde gjort i buksene inne de rakk å sette seg, hehehehe!!!

Når det gjelder påske er jeg fryktelig barnslig... Jeg må bare ha påskeegg, og da var det ingen annen vei utenom... Jeg måtte bare innom godtebutikken for å kjøpe løsgodis til påskeegget. De hadde så mye spennende og digg, at det var vanskelig å velge... så jeg endte opp med å ta litt av hvert jeg da.  Fordelte godiset i tre poser, en for de med papir, en for de klissete og tilslutt en for sukkertøy. Akkurat i den godisbutikken vi var i, var det lite folk å vi slapp å gå i kø mens plukket.Tilslutt ble det en tur inn i matbutikken for å kjøpe litt pålegg, og noen andre småting. Det er ikke så lenge siden jeg var der, og da handla jeg inn kjøttdeig ol., så jeg trengte ikke å kjøpe det. Jeg kjøpte meg et par brett med Pepsi Max og fylte opp kjøleskapet... greit å ha noen bokser når noen stikker innom + til megselv, hehehe!!!Sånn så parkeringsplassen ut da vi bestemte oss for å snu nesa hjemover. Da var det så lite ledige plasser at folk sto i kø rundt hele for å få en plass. På vår plass sto det 4 biler å venta, og det var rene kampen om å få forhjulet først innenfor.Dagens middag ble en Hamburgertallerken med ost og bacon hos By the Way ved Solli krysset. Vanligvis så syntes jeg t de har god middag der, men i dag smakte den ikke sånn som den pleide...  Ikke at den var vond, men det var bare ikke som det pleier å være. Kan være at det var noen andre som har laget den!!!Ganske lenge har jeg hatt lyst til å kjøpe hele serien med Charmed, men jeg har syntes ikke at jeg har hatt råd. I dag tok jeg meg råd.  De hadde utgitt en spesialutgave, denne kisten med alle DVD'ene, bare noen få. Disse er nummererte og det følger med et eget brev.  Jeg kjøpte meg oxo DVD'en Cornelis som jeg aldrig fikk somlet meg til å se på kino.Nå har damen sunket langt ned i godstolen, sammen med en boks Pepsi Max og påskeegget. Det er Foyl på påskekrimmen i kveld.. Den er vel ikke like spennende som jeg kunne ha tenkt meg, men den får duge.  Ellers så har jeg sikkert en bloddryppende DVD i hylla som kan øke hjerterytmen flere hakk :o)

Når jeg bar inn varene mine tidligere i ettermiddag stakk Ronja en tur ut i oppgangen.. Hun løp opp og ned trappene i en evighet og mjauet høyt. Jeg måtte flire, for hun slang seg ned på gulvet å gnudde seg og rulla rundt flere ganger mens hun kozeknurra. Flere ganger forsøkte jeg fange henne inn, men det ville hun ikke ha noe av. Tilslutt lot jeg henne løpe til det ikke var så gøy lenger... da kom hun av segselv.

Ha en fortsatt fin onsdagskveld :o) Jeg kommer plutselig tilbake!!!

Tette sluk er en drittjobb å rense opp i.....

 • 19.04.2011, 22:55

Nok er nok tenkte jeg i dag, når vannet fra dusjen brukte en evighet på å renne ned i sluket.  Kan ikke si at jeg gledet meg til å legge meg på alle fire å grave i dritten.


(Bilde er fra Google)

Tok først for meg sluket inne i dusjen, men der var det ikke noe som blokkerte.  I hovedsluket under vasken derimot var det masse guggemeie som jeg spadde ut, usj!!!  Det var skikkelig grouse, men jeg var sikker på at jeg fikk ut alt sammen. Da jeg satte på dusjen for å se hvordan det rant ned, så var det fortsatt tregt.

Jeg får slenge litt plumbo nedi for å se om det løsner opp litt av det som sitter fast.

God formiddag....... :o)

 • 19.04.2011, 12:08

Etter en lang dag i går var det godt å kunne sove til jeg våknet nå i dag..... Når jeg kom til megselv var kl 09:30, men det var så godt å ligge å strekke litt på seg så jeg lå en halvtime til :o)Var en tur på A-møbler i går ettermiddag og kjøpte nye fleezepledd og noen nye puter til sofaene. Denne over kjøpte to stk av, og de har fått plass i 3 seteren.Sofaen ble fin med de nye putene, og for ikke å snakke om det mer nøytrale fleezepleddet.  Det selvlysende grønne som jeg hadde i den gamle ble litt for i øyenfallende. Jeg er glad i farger, men det ble litt for mye, hehehe!!Jeg ville egentlig ha samme pute i begge sofaene, men de hadde ikke fler enn to, men denne her er da ikke så ille den heller.Hmmm, vet ikke helt om den passer inn....  Nå ja, den får ligge der så lenge så får jeg se hva jeg gjør senere.

Ute er det ordentlig vårvær ute, solen skinner og det er + 13 C i skyggen nå på formiddagen. Årets første humle kom på hverandaen her om dagen... Den holdt på der ute i mange timer, og da jeg lukket opp verandadøren fløy den inn en liten runde før den dro ut igjen.  Den ser ikke så stor ut på bilde, men det var diger. Selvsagt har jeg glemt å lade opp speilreflekskamera... da kunne jeg fått en skikkelig flott nærbilde av lodotten :o)

For noen dager siden sluttet aircondition i bilen min å virke, puh!!!  Det gikk greit akkurat da, men i går som det var så varmt trodde jeg nesten at jeg skulle tørne helt.  For første gang på nesten 10 år måtte jeg kjøre med vinduet åpent for ikke å avgå i varmen.  DERFOR har jeg ringt til Røhne og Selmer i dag og bestilt time for service og rep av anlegget... Jeg kan jo ikke gå sommeren i møte uten en kjølig bil...!!!

På tide å ta seg en tur ut i det fine være...  tror at jeg skal ta å pumpe opp dekkene på sykkelen, og ta meg en aldrig så liten tur.

Jeg er plutselig tilbake... ha en fortsatt fin tirsdag :o)

Det er pappa's bursdag i dag 18.04.11.

 • 18.04.2011, 14:00

Gratulerer kjære pappa med dagen i dag... :o)Hadde du fått lov til å være frisk og leve ville du ha fylt 87 år i dag. Sånn skulle det dessverre ikke gå, for 10.11.2000 orket ikke kroppen din mere. Da sovnet du stille og rolig inn med mamma og meg ved din side. Jeg savner deg av hele mitt hjerte!!!

Da var sofaen på plass :o)

 • 18.04.2011, 13:50

Endelig har den kommet :o) Sofaen som jeg har ventet på i flere uker.De grønne fleezeteppene passer vel strengt tatt ikke inn nå lenger, men det var det jeg hadde.  Med to puser som løper etter hverandre over sofaene, men skarpe klør må jeg legge noe på setet. Ellers er jeg redd de kommer til å gjøre kort prosess gitt.

Den burgunder stresslessen skal oxo byttes ut med en i sort... Ikke bare for at den ikke passer inn i fargen, men for at den faktisk snart ramler sammen.  Et eller annet er galt med den under... trodde først at det var bare bena som måtte skrues til, men det hjalp lite. Kanskje jeg tar meg en tur ned på A-møbler eller Bohus for å kikke litt seinere i dag.

Nå er det bare å vente på at innglassingen av verandaen skal starte, men det må jeg vente med til etter påske... For de som misstenker at jeg er litt utålmodig, så kan jeg bekrefte den misstanken, hehehe!!!

Blogges :o)

Det er så kjedelig å vente...og vente...og vente!!!!

 • 18.04.2011, 11:38

Tiden går jo så vanvittig sakte når en sitter sånn å venter på noe....  Minuttene sneiler seg frem, og jeg må tvinge megselv til ikke å se på klokka hele tiden..., men det er ikke lett.Inne i stua har jeg ryddet unna alle møblene, sånn at det er bare å bære sofaen rett på plassen der den skal stå. Pusene er rastløse, for ting står ikke der de skal stå, og de lurer nok fælt på hva som skal skje.....!!!

Jeg hadde håpet at jeg skulle kunne rekke fotpleietimen min kl 12, men det gjør jeg nok ikke.  Siden jeg ikke viste ekstakt når de kommer var jeg nødt til å avbestille timen, men... siden det var påske regnet hun med at timen fortsatt kom til å være ledig i dag hvis jeg rakk det.  Ellers så har jeg satt meg opp på avbestillingslista, og da ringer hun meg så snart det blir en ledig time.

Nei, nå må jeg gjøre noe ellers blir jeg gal av å vente....

Jeg kommer plutselig tilbake :o)

Jeg gleder meg som en liten unge....!!!!

 • 17.04.2011, 22:26

I morgen får jeg endelig den nye 3 seteren, og jeg gleder meg som en liten unge til den er på plass.  Det nye gulvteppet er oxo lagt på plass, og jeg har ryddet og målt opp sånn at når de kommer med den er det bare å sette den på plass.... Skal bare gli rett inn som en perfekt lukeparkering, hehehehe!!!

Anne var snill å kom tidligere i kveld å hjalp meg å slepe den gamle slitte toseteren ned i kjelleren, sammen med det like så slitte gulvteppe. Det er godt å ha gode venner som kan hjelpe innimelleom når det kniper :o)

Da jeg hadde lagt på det nye gulvteppet ble Ronja helt vill... Hun var helt betatt av det, og kunne ikke får nok. Teppet er rufsete som en shaggy dog, derav navnet oxo. Hun lå på teppet, og strakte potene ut å dro raggen til seg å så la hun hode ned å riktig kozte seg. Hun holdt på i evigheter :o)

Tidligere i dag hadde jeg besøk av tante Guri, hennes svigerinne og min fetter Gjermund... Det var meningen at de skulle ha vært hos meg for lenge siden, men jeg har ikke orket pga alle smertene jeg har hatt de siste ukene.  Gjermund ringte meg i går ettermiddag å spurte om det passet i dag, og siden formen hadde forbedret seg så syntes jeg det var bare hyggelig at de kom.

Tante er godt oppe i 80 årene, og hører veldig dårlig.... I dag hadde hun klart å glemme å ta på seg høreapparatet, noe som gjorde at hun ble litt utenfor i samtalen våres. Vi forsøkte jo å dra henne inn å prate såpass høyt at hun hørte, men det sier seg selv at hun ikke får med seg seg alt. Jeg syntes det var veldig hyggelig at de kom, men jeg hadde jo håpet at stua skulle ha sett litt triveligere ut før de kom.  De må jo få komme igjen ganske snart for å se hvordan det ble.

Min favoritt detektiv Hercule Poirot er på NRK 1, og akkurat denne episoden har jeg faktisk ikke sett, hmmm... Trodde faktisk at jeg hadde sett alle!!!  Når den er over skal jeg krabbe til sengs, for i morgen skal jeg være hos fysioterapeuten allerede kl 08:30, jesp. Egentlig litt vel tidlig for meg, men det var den eneste ledige timen han hadde denne uka!!

God kveld :o)

Jeg måtte bare le høyt der jeg lå......

 • 16.04.2011, 10:41

Etter en virkelig god natt søvn, våknet jeg ved 9 tiden av at kattene hoppet opp og ned på meg....  De mente vel at det var på tide at a mor sto opp, hehehe!!  Det var godt å ligge å strekke seg litt så jeg sto ikke opp med en gang...

Ronja lå ved siden av meg i seng, og Vinja føyk ut for å gå en tur i kattedoen....  Da hun kom tilbake hadde hun veldig hastverk, noe som tyder på at det henger en liten sak i pelsen hennes.  Hun ristet i poten og fløy hit og dit, og tilslutt datt den lille brune saken av å ned på gulvet.

Automatisk blir det det en voldsom aktivitet på begge pusene...  De skal jo gjemme det de har lagt igjen, men det er ikke mye å sparke over på gulvet.  Alikevel holdt de på en stund, inntil Ronja gjorde kort prosess....!!

Når jeg la meg i går tok jeg av meg sokkene mine, og slang de på gulvet...  Gadd ikke gå i skittentøyskurven da.  Jeg lå oppe i senga å fulgte med på pusene som holdt på å skrapte på gulvet, men så oppdaget Ronja sokkene mine.  Hun gikk bort å løftet den ene opp, og så la hun den godt rundt den brune klumpen. Dyttet litt så hun var sikker på at den lå godt, så satte hun halen fornøyd i været å gikk derfra, hehehe!!!

Jeg lo høyt for megselv der jeg lå i senga....  Det er ikke første gangen hun gjør det der :o)  I entreén har jeg en tynn dørmatte, og et par ganger tidligere når uhellet har skjedd der har hun tatt tak i dørmatten å slept den med seg å lagt den over den illeluktende saken, hehehe!!  Problemet løst iflg Ronja :o)

Var skikkelig morgenfugl i dag :o)

 • 15.04.2011, 11:44

Det var litt tøft å stå opp tidlig i dag, og jeg kjenner at øyelokkene er litt slitne og tunge....  Hadde time hos legen kl 9, og jeg ble 50% sykemeldt i 14 dager fra 26.04.  Meningen var først at jeg skulle begynne for fult da, men jeg kjenner på kroppen at det var litt vel optimistisk.

(C)hud/pvc JA11 black

I går ettermiddag fikk jeg melding fra A-møbler om at 3 seteren var kommet, og jeg kastet meg på telefon for å bestille kjøring. Optimismen var ganske høy da jeg slo nummeret, for at jeg skulle få sofaen til helgen... NOT!!!  Det raskeste de kunne klare var på mandag formiddag, og da blir det det.  Sofaene på bildet over er ikke akkurat den jeg skal ha, men den ligner.

Super shaggy teppe, 160x230

Etter at jeg hadde vært hos legen i dag, dro jeg ned på Bohus ved Trosterud.  Der fant jeg et flott grått fluffy gulvteppe til 1.990,- som jeg kjøpte meg.  Jeg skammer meg over tilstanden på det gamle teppet...  Det er nemlig frynser på det, og når kattene var små var det veldig morsomt å leke med dem.  Med andre ord... det er ikke så mye igjen av dem.  De har heldigvis sluttet med det tullet der.

Monaco sofasett

Når verandaen er ferdig innglasset så har jeg tenkt å kjøpe noe i denne stilen her....  Denne er fra Bohus, og var veldig god å sitte i.  Stolene passet oxo til store og romslige bakdeler, noe som passet meg perfekt, hehehehe!!!

Det er litt sårt i munnen etter tannlegebesøket i går, men jeg har definitivt vært med om verre de siste ukene. 

Været er ikke noe serlig i dag, overskyet og + 5 C.

Ha en fortsatt fin fredag :o)  Blogges!!

Første fase hos tannlegen over.... :o)

 • 14.04.2011, 16:10

"Skrev denne for flere timer siden, men serveren var nede så jeg fikk ikke lagt den ut"

Måtte opp grytidlig i dag for å rekke tannlegetimen min på Byporten.  Mens jeg satt å gjorde meg i stand, satt jeg å droddlet litt på om jeg skulle ta banen eller kjøre selv.  Ble til slutt enig med megselv om at jeg skulle ta t-banen, og jeg tror at det var en lur besluttning.  Det var kø nedover på veien.

 

Det gikk raskt å fjerne stingene, og det merket jeg ikke engang.  Det var langt mer ubehagelig når han tok ut dotten som hadde ligget nede i såret med antibiotika, men det gikk greit alikevel.  Etterpå tok han røntgen bilder å gikk over alle tennene mine.  Vi ble enig om at den bakerste tannen nede høyre side, oxo skulle trekkes.... den er knekt omtrent like så ille som den andre, men den er ikke betent heldigvis.  Neste tann skal settes på krone, og så er det noen slitte gamle fyllinger som må byttes ut.  Skal tilbake 02.05. for å reparere 3 fyllinger.  Disse tingene kommer til å koste meg i underkant av 14.000,-, hvis ikke noe uforutsett oppstår.  Syntes ikke at det var så ille som jeg hadde forventet meg.  Mens han hadde meg i stolen, fjernet han 10 år med tannsten.....  Var ikke så veldig mye, men det var godt å bli kvitt det.

Tror tannlegeskrekken har minsket ganske mye :o)  Nå kan jeg møte sommeren med et frisk smil, hehehehe!!!Da jeg var ferdig hos tannlegen var det ikke så lenge til kollegene på jobben skulle spise lunch, så jeg kjøpte med meg en yoghurt og dro opp til dem. Jeg savnet dem faktisk kjente jeg, og det var så kozelig å sitte å sludre over en kopp kaffe igjen. De var ikke så mange på jobb, for Anita hadde ikke jobbedag, vikaren og Lena var sjuke.  Bente fortalte at sjefen hadde tenkt til å ringe meg før påske, og jeg ble så lenge jeg kunne uten at hun dukket opp.  Møtet hun var på tok lenger tid.  Hun sendte meg en melding da jeg kom hjem, og vi ble enig om at jeg ringer henne etter at jeg har vært hos legen i morgen.Vi hadde fått en pose med påskegodterier alle sammen, så det passet veldig godt at jeg var innom jobben akkurat i dag.  Tok bare rask titt, og det var kvikklunch, påskesjokoladeegg og en pose med små fylte påskeegg + en gul turdrikkekopp m/lokk i plast.

Niesen min Linda ringte meg med det samme jeg kom hjem i sta, og vi hadde en veldig lang og kozelig prat.  Det var så lenge siden sist vi hadde det.  Sønnen hennes på ca 6 mnd ville oxo ha sagt sitt innimellom, og han var ikke så veldig imponert over at mamma satt å pratet i telefonen.  Tilslutt protesterte han høylytt for å si fra at nå var han i grunnen ganske sulten, og han ville ha mat NÅ, hehehehe!!  Jeg har ikke hilst på han enda, de bor vel 6 timer med bil unna i Skånevik, Hordaland.  Til sommeren kommer de innover til Oslo, så da byr anledningen seg :o)

Ojsann, det er vist flere som er sulten......  NEMLIG JEG!!!  Magen min romler så høyt at det er vist på tide jeg ordner litt middag til megselv oxo.

Ha en fortsatt fin dag :o)  Vi blogges!!!

I dag kobla han meg til strøm.....

 • 13.04.2011, 23:11

Ny runde hos fysioterapeuten til morran i dag, og i dag kobla han meg jammen til strøm for å ta toppen av smertene.  Det var noe så forbanna vondt innen han fant riktig program at jeg ikke klarte å ligge stille.  Jeg har aldrig prøvd strøm før, men jeg merket at det hjalp når han fortsatte med å presse på de altfor vonde punktene mine....Etter behandlingen hadde jeg ikke lyst til å sitte inne her hjemme, så jeg ringte til Anne for å høre om hun hadde lyst til å finne på noe.  Hun skulle egentlig gjøre rent, men når hun fikk et bedre tillbud så hadde hun ikke noe problemer med å la skurefilla ligge.  Vi bestemte oss for å dra opp til Jessheim Storsenter for å rusle litt rundt der oppe.  Hadde ikke vært der på en stund, så det var i grunnen greit.Jeg har hatt lyst på på Adobe Photoshop Elements 9 en god stund nå, og hos Siba i dag fikk jeg endelig ut fingeren å kjøpte det. Har ikke fått testet det ut enda, det tok litt tid å innstallere programmet å jeg hadde ikke så mye tid i ettermiddag. Men det kjæm en dag i mårå, som rein å ubrukt står :o)

Vi satte oss ned på en av kafeéne å tok en kopp kaffe og vaffel.... Hmmmm vaffel... herregud så godt det smakte, for meg som ikke har orket å tygge på en stund så var det helt fantastisk. En nystekt vaffel med bringebærsyltetøy...., jeg smiler her jeg sitter å tenker på det :o)  Det er rart hvor lite som skal til for å glede en innimellom.Hadde lyst på noe gult til å lyse opp litt i stuevinduet mitt, og i blomsterbutikken fant jeg en gul Kala som jeg kjøpte.  Det er ikke den på bilde, min er mye mindre... men like så dekorativ da.  Da jeg kom hjem nermest kastet kattene seg over den, for den måtte jo undersøkes fra nederst til øverst.

Nå i kveld har jeg vært på Generalforsamling i borettslaget.... Noe som vanligvis ikke er noe man gjør med glede, men denne gangen gikk alt veldig saklig og ordentlig for seg.  Tidligere ganger har endel av den eldre generasjonen sitter å småkjatret hele tiden når styrelederen forsøkte å si noe....  Noe som resulterte i at hun brukte mer tid på hysje ned damene enn å få sagt det hun egentlig skulle si.  Det var kun et forslag i kveld, og det var å tillate gassgrill.  Forslaget gikk igjennom med 19 stemme mot 16.

Det er alltid dårlig oppmøte på disse møtene...  Vi er 220 leiligheter i borettslaget, og når det dukker opp litt over 30 så kan man ikke se at interressen er direkte stor.  De eneste gangene det har vært smekkfult er når vi skulle stemme om ny bekledning til blokkene, og nye og større verandaer.  Da satt vi som sild i tønne.....I morgen skal jeg til tannlegen igjen, men nå gruer jeg meg ikke...  Skal bare ta stingene, og så skal tannlegen gå igjennom ruinene for å se hva som må gjøres.  Det er en del å ta tak i, men jeg har ikke råd til å ta alt på en gang så det må tas over en lengre periode.  Nå kjenner jeg at det er på tide å krabbe under dyna noen timer.  Skal tidlig til tannlegen, så jeg kan definitivt ikke sitte oppe til langt ut i de seine nattetimene i natt.  Da klarer jeg definitivt ikke å komme meg opp tidsnok i morgen:

GOD NATT.... Blogges!!!

Var med på prøvekjøring av Ford Focus 2011 modell

 • 12.04.2011, 16:18

Anne og Sven Erik har kjøpt ny bil, en Ford Focus 2011 modell...  De var ute på en prøvekjøring tidligere i dag mens den gamle bilen var til taksering, og da dro de innom meg.Lekker sak dette her :o)  Jeg ble med på en liten runde jeg oxo, og det var jo som å sitte i min egen bil. Alle duppedittene på dashbordet var jo selvsagt mer fancy enn på min som er en 2007 modell. Utvendig er den jo oxo mer moderne.

Akkurat da de kom for å vise bilen styrta regnet ned verre enn noen gang, så vi måtte stå inne i garasjen min for ikke å bli klissvåte.  Jeg hadde selvsagt ikke tatt på noen tjukk jakke da jeg dro ut, så bare den lille tiden jeg sto ute for å ta bilde av vindunderet ble jeg klissvåt.

De får litt over 75.000 ,- for sin 2007 årsmodell Ford Fusion. De hadde fått mer hvis det ikke hadde vært for en skade på støtfangeren bak og en sprekk i fronruten, men de syntes det var greit.  Selgeren skulle svinge seg rundt for at de skulle få bilen ferdig registrert til påskehelgen... krysser fingrene.

Når Anne ringte meg i sta for å fortelle at de hadde undertegnet kontrakten, satt Sven Erik nesten å kvittret i bakgrunnen så glad var han. Vet jo at begge to har ønsket seg en litt større bil hele tiden, og jeg er glad på deres vegne :o)

"Kan noen hjelpe"????

 • 12.04.2011, 12:03

Jeg fikk denne på Facebook av niesen min...  Er det noen som har mulighet til å hjelpe??

Ann Marlen Hagen har fått i oppgave å kjøre ei 12 års kaldblodshoppe og en 2 år kaldblodshingst til slakt etter påske,begge er innkjørte, håper jeg kan kjøre dem til ett godt nytt hjem istedet. Eieren er blitt akutt syk og kan ikke ha dem lenger.

Hvis noe er int send mail til ann.marlen.hagen@hotmail.com

YES...YES...YES...DET REGNER :o)

 • 12.04.2011, 11:56

Trodde nesten ikke at jeg skulle si det, men Yes det regner ordentlig ute....  Så hærlig :o)  Det var så tørt og støvete ute at det var nødvendig med et ordentlig regnvær nå.  Jeg hadde egentlig planlagt å ta ut sykkelen og lufte den for første gang i dag, men det kommer en dag i morgen oxo :o)

Jeg var nok litt tøff i tryne like etter jeg hadde trekt jekselen min, når det gjelder hvor greit det var....  Har ikke vært fult så greit som jeg først trodde gitt.  Kjeven låste seg, murrende smerte og hoven i kinnet.  I tillegg har jeg ikke klart å tygge, og har stort sett bare levd på yoghurt og middag som jeg slipper å tygge.  I dag våknet jeg uten altfor stort ubehag i kjeven, og tenkte at nå skal jeg ha i meg et par skiver brød....!!!  Med tiden til hjelp så klarte jeg å gomle de i meg, det var ikke noe behagelig men jeg har så langt klart å styre unna smertestillende piller....  det er jo en stoooor fremgang :o)

På søndag hadde Ronja fått sin siste kvalmetablett, og i går kom Anne trofast for å hjelpe meg å ta av morfinplasteret.  Jeg tror vi gruet oss litt begge to, men det gikk så greit....  Ronja har ikke vært så veldig fornøyd når hun måtte holdes fast hver dag, sånn at vi kunne gi henne tabletten. I går tror jeg hun forstod at nå var det over, og hun la seg på ryggen på gulvet å vips var plasteret borte.  Pusen spratt opp å mjauet og kozeknurret...  Hadde aldrig trodd at det skulle gå så greit, pust :o)

Siden Anne hadde vært så snill å komme hver dag å hjelpe meg, kjøpte jeg en presang til henne :o)  Hun likte nemlig den lyse lilla vesken jeg kjøpte meg for et par uker siden, men syntes ikke hun hadde råd.  Derfor dro jeg ned å kjøpte den tidligere på dagen..., og jett om damen ble glad for den :o)  Syntes hun fortjente såpass!!!

Ellers er kattene i full vigør om dagen....  De er jo innepuser, og nå bor de i vinduskarmen hvor de smattrer livlig til alt livet utenfor.  De siste dagene har svarttrost, gråtrost, linerle og skjærer trasket på gressbakken utenfor.  Troster går jo rundt å lyer etter mark, og dette syntes pusene er spennende å se på.  De skulle gjerne å lekt litt med dem, hehehehe!!!

I går var det ny behandling hos fysioterapeuten, og jeg var ganske stiv i nakken etter de siste dagenes plager.  Han fant de rette punktene og behandlet dem, og jeg følte det nesten som om jeg gikk på skyer etterpå :o)

Når jeg hadde vært til behandling dro jeg ned på Oppsal, hvor jeg bestilte en time hos legen...  Jeg skal jo egentlig begynne å jobbe 100% den 26.april, men etter å ha gått hjemme så lenge tror jeg, eller vet jeg, at det kan bli tøft å jobbe hele dager. Så jeg skal spørre om jeg kan få 50% den første uken, for at det skal bli en mykere overgang. Håper at det ordner seg.

Ellers så dro jeg til Brynsenteret hvor jeg satt meg å tok en kaffe mens jeg ringte til Rycon hvor sommerdekkene mine ligger, og så bestilte jeg time til å skifte dekk...  fikk time til fredagen. Så dro jeg bort på Staples hvor jeg bl.a. kjøpte den tralla jeg har sett på en stund + noe annet småtteri, og mens jeg var der nede dro jeg bortom Fretex kontainerne å fikk kvittet meg med alt det tøyet jeg hadde pakket sammen.

I dag blir det stort sett en innedag..., må bare ut for å kjøpe et brød siden jeg tok de siste skivene til forkost.

Ha en fortsatt fin tirsdag... Blogges :o) 

Nå i ro slumre inn..... Natti natti...!!!

 • 11.04.2011, 00:05

Brahms vuggevise:Nå i ro slumre inn,
lille hjertevenn' min.
Når du legger deg ned,
vil til drømmenes sted
dine tanker fly hen
til du vekkes igjen,
dine tanker fly hen,
til du vekkes igjen.

Visst en engel du ser,
når i drømme du ler,
som i lysende prakt
ved din seng står på vakt,
og med kyss på din munn
vugger ømt deg i blund.
og med kyss på din munn
vugger ømt deg i blund.  

Solfest på Rjukan i helgen.... skulle ha vært der, men!!!

 • 10.04.2011, 21:48

I helga har det vært Solfest på Rjukan, og jeg hadde egentlig bestemt å dra opp i år for å se på livet. Det gikk jo ganske dårlig med sjuke katter og tannverk, men jeg kommer sterkere tilbake neste år :o)


(Foto: Fredrik Pedersen - bilde sto i Varden 09.04.2011)

I år var det Elsa Lystad som fikk solprisen, en verdi vinner :o)  Min kjære tante Anne har bilde av seg selv sammen med alle solprisvinnerne, noe hun er kjent for i byen. I år igjen var hun på plass og her sees hun sammen med Elsa Lystad.

Et år ble jeg utnevnt som fotograf for henne, og det var det året som Øystein Sunde vant prisen.  Da var det så surt å kaldt at da han endelig kom ut av rådhuset var jeg så stiv på fingerne at jeg nesten ikke klarte å ta bilde + at han ikke var i verdens beste humør heller.

Varden.no hadde en fotoserie 09.04.11 med bilder fra festen, se linken nedenfor.

http://www.varden.no/bildeserier/sport-bildeserier/solfesten-pa-rjukan-1.6161971?=&bilde=1

Trodde jeg hadde kastet den, men nei da.....

 • 10.04.2011, 17:53

Når jeg rydda i veske/bag hyllene mine i forrige uke fant jeg den gamle Halloween parykken min....  Har bare brukt den en gang på et party for noen år siden.  En venninne ville låne den av meg i fjor, men da klarte jeg ikke å finne den igjen...Hihihihihi...  når jeg tenker etter så har jeg faktisk hatt noe lignende i en av mine mange farginger av håret, men da var det ikke langt.  Håret var svart, men med rød/rosa striper... Ingen skal beskylde meg for ikke å prøve ut nye farger i håret.  En gang hadde jeg faktisk grønt oxo, men det var ikke meningen, knegg...  det skulle da egentlig bli noe som het sort tulipan.

Nå ligger i allefall parykken på et sted hvor jeg kan finne den igjen, hvis jeg skal på et Halloween party eller noe annet hvor jeg skal kle meg ut, hehehe!!!

Matmor og pus i mye bedre form :o)

 • 10.04.2011, 10:20

Værmaskinen min sier at det skal bli sol i dag, og jeg har veldig lyst til å tro på den :o)  Sola prøver så godt den kan å komme igjennom skydekket, men har ikke helt klart det enda.  Det er ikke snø igjen på gresset eller oppe i skogen, så dette ser virkelig ut som om våren har kommet for å bli :o)

I går var jeg så oppesen mens bedøvelsen fortsatt virket, men var ikke noe behagelig da den begynte å gå ut.  Jeg hadde fått beskjed om å spise Ibux 400 mg og Pinex Forte 500 mg mot smertene, men de hadde absolutt ingen effekt. Derfor gikk jeg over til Ibux 600 mg som jeg har fått for muskelsmerter, og da forsvant de. Jeg våknet klokken 7 i dag med dundrende hodepine, men jeg prøvde å slappe av og massere nakken og tinningen litt å da slapp det.  Sovna igjen, og våknet først klokken 9 med hodepine men ikke så ille.  Da tok jeg meg en Ibux og sto opp.  Det positive var at jeg hadde ikke noen smerter der hvor tanna hadde sittet, en uvant følelse, hehehe!!!


Siden jeg ikke har orket å spise fast føde på flere dager har jeg gått ned 4 kg fra torsdag til i dag.....  Håndtakene på siden ved linningen har definitivt blitt mindre, men så fort jeg orker å spise ordentlig mat igjen vil de vel komme tilbake igjen, hehehe!!  Ikke rette måten å slanke seg på akkurat :o)Ronja er definitivt tilbake til sitt normale seg igjen :o)  Hun spiser og i sta hørte jeg at hun var på do, og jeg behøvde ikke å gå for å undersøke om hun hadde gjort noe.... den duften kjente jeg med en gang.  Det er jo flott, for da fungere hele systemet. I sta begynte hun å leke med det gule kinderegget sitt, og det har hun ikke gjort på mange mange dager.  Anne har vært snill å komme hver kveld for å hjelpe meg å gi Ronja kvalmetabletten sin. Første dagen gikk det veldig greit, men i går skjønte hun lunta med en gang jeg tok henne på armen....  Hun begynte å knurre, men satt stille...  Anne sleit litt med å få tabletten inn, men det gikk tilslutt.Vinja har gitt seg med å frese og knurre til Ronja, og i dag morges satt begge to ved siden av i senga da de hørte at jeg var våken. De snuste på hverandre og alt var i grunnen ganske greit syntes de i allefall :o)

Blogges :o) 

Hjemme igjen, minus en tann!!!!

 • 09.04.2011, 14:46

Kom hjem fra tannlegen for ikke lenge siden, og den vonde tanne ble igjen hos tannlegen.  Den var i så dårlig forfattning, og brukket så langt ned at han mente det beste var å trekke den.  Lasse, som tannlegen heter, sa først at han kunne prøve å fylle den for å sette en krone på, men så kjente han på tannen å da var den faktisk litt løs.

Jeg var kjempenervøs da jeg satt å fylte ut personalskjemaet på venteværelset, men når jeg kom inn til tannlegen og vi begynte å snakke sammen å han fortalte hva og hvordan han skulle gjøre det kjente jeg at jeg faktisk klarte å slappe av.

Selvsagt tok det mye lenger tid å sette bedøvelsen å vente på at den skulle virke ordentlig, enn det tok å trekke tannen.  Jeg forstod ikke at tanna var ute engang, før jeg så han kom drassende med "nål og tråd".  Det var litt puss/betennelse under tannen, men ikke mye, og det måtte han skrape bort. Så det var godt jeg gikk når jeg gjorde for dette hadde kommet til å bli mye verre!!!!

Jeg fikk resept på antibiotika tabletter, Abboticin 500 mg, som jeg ta 3 ganger om dagen i en uke.  Torsdag 14.09.11 skal jeg tilbake for kontroll, og da skal jeg ha en gjennomgang av resten tristessen for å se hva som må fixes på...  Dette kommer ikke til å bli billig, men nå skal jeg få orden på hele gliset en gang for alle.  Bytte ut all amalganen etterhvert oxo, for den er det utrolig mye av i munnen min.

Kanskje tannlegeskrekken min blir kurert nå... en gang for alle :o)

Tannlegen om litt......

 • 09.04.2011, 10:36

Jeg har ikke satt mine ben hos tannlegen på over 10 år, men nå er det desverre ingen vei utenom.  Har brekt en jeksel, for en stund siden, og nå har den vært så vond i flere dager. Jeg har spist mer Ibux de siste dagene enn jeg har gjort på et helt år. Problemet er at jeg har så sterk tannlegeskrekk at jeg blir dårlig bare av å tenke på å gå dit. Jeg har jo vist at det ikke kunne gå stort lenger, men som alltid skyver jeg alle ubehagelighetene foran meg så lenge som mulig.  Siden torsdag har jeg ikke klart å spise annet enn puffet havre m/melk, og Yt.  Det er helt umulig å bite sammen uten at smertene fra tannen skyter rundt i kjeven. 

Jeg har i tillegg to jeksler til som det knekket av biter som jeg har gått med en stund.  Før noen sier det.... JA, JEG VET JEG BURDE HA GÅTT FØR....  Prøver å psyke meg opp her jeg sitter, men det går i grunnen ganske dårlig. Regner med at jeg kommer til skjelve som bare det når jeg går inn døra etterpå!!!

Noe positivt er at Ronja har spist både våtfor og tørfor i går og dag...  Vinja er forsatt veldig usikker på søsteren, og kommer hun for nær freser og knurrer hun til henne. Alikevel kan de nå være i samme rommet uten for mye styr, og jeg håper det går bra når jeg drar til tannlegen.....!!!!

Blogges!!!

Sjuk pus og tannverk.....

 • 08.04.2011, 09:52

I går var jeg hos Veterinæren med Ronja, og de måtte bedøve henne for å ta blodprøver...  Blodprøvene var stort sett greie, bortsett fra en verdi som de mente skyltes en betennelse i bukspyttkjertelen. Hun fikk drypp, smerteplaster og kvalmedempende sprøyte.  Hun sov så hardt at de måtte gi henne dobbel dose med oppvåkning.

Da jeg fikk henne ut etter en lang stund lå hun som om hun var død....  Jeg er så fryktelig pysete og hjelpesløs når kattene blir sjuke. Fikk helt hjertebank og følte meg uttafor.  Ble sittende en liten stund for at hun skulle kvikkne til litt mer før vi dro hjem. Hjemme ventet Vinja, og det var ikke noe hjertelig velkomst skal jeg si....  Med det samme hun fikk se Ronja satte hun i gang med å frese og knurre, å ved et par anledninger dasket hun til henne.

Om jeg gjorde riktig i natt vet jeg ikke, men jeg tok med meg Ronja inn på soverommet og lukket døra.  Mye av tiden lå hun oppe i senga og inntil meg å sov.  Jeg har ikke sovet serlig mye.....  Hun ble litt mer våken utover natten og morningen, men er fortsatt sløv etter bedøvelsen. Ørene og potene er litt kalde, så nå foter jeg henne for at hun ikke skal legge seg på det kalde gulvet så hun blir enda mer kald.  Vinja er like sur, og flyr rundt å knurrer og freser.... får hun sjangsen dasker hun til henne oxo.

Når de ble sterilisert var ingen av dem på langnær så hengete etter bedøvelsen/narkosen...  Jeg liker ikke at godklumpen min er så uttafor :o(  En positiv ting var at Ronja ikke hadde gått ned i vekt, hun veide 4,9 kg som ved siste kontroll i september.

Nå skal jeg virkelig syyyte.......

Jeg skulle ha vært hos tannlegen for lenge siden pga 4 brekte jeksler, men jeg har jo sånn vanvittig tannlegeskrekk at jeg har ikke tørt.  Nå har den ene jekslen blitt så vanvittig vond at jeg ikke holder ut lenger, og jeg ringte til Byporten Tannlegesenter i sta for å bestille en time.  De hadde ingen i dag, men i morgen kl 11:50 fikk jeg time.  Jeg gruer meg noe vanvittig, men når det har blitt så ille at jeg ikke kan bite sammen uten at smertene jager nedover i kjeven.  Akkurat nå blåser jeg i hva de må gjøre, bare jeg slipper å ha så vondt.  Hvis det er noe positivt med det så orker jeg ikke å spise, og går ned litt i vekt, hehehe!!!

Nå skal jeg gå å sette meg inn i stua sammen med Ronja som har lagt seg i sofan.... Uff, stakkars lille pusen min :o(

Vi drar til vetrinæren.....

 • 07.04.2011, 15:53

Etter at Ronja har kastet opp 3 ganger i dag, fant jeg ut at det er like greit å dra til dyrlegen. Ringte til Katteklinikken 10-Liv å de hadde en time til meg 17:30 i ettermiddag.Hun er så kozete nå at det er nesten ulikt henne....  La seg oppå kjøkkenbordet på ryggen, og da skulle jeg stryke og klappe henne lett på magen. Så strøyk hun seg inntil meg, og kunne liksom ikke få nok koz!!!!

I går kasta Ronja opp igjen!!!!

 • 07.04.2011, 09:33

I går skjedde det igjen, da kastet Ronja opp igjen.  Det var bare maten hun hadde kastet opp, ikke blod eller noe annet guff. Jeg har aldrig hatt katter før jeg fikk disse to gullklompene, og vet ikke om det er vanlig at de kan gjør sånn innimellom?????Hun var nettopp på kjøkkenet og spiste litt tørrfór, kunne høre at det knaska.  Ellers så er hun jo våken, og nysgjerrig å virker ikke trøtt og slapp. Hun og Vinja sover omtrent like mye...  Nå sitter begge to å kikker ut, og småsmatrer på fugler og blader som rører seg i vinden.

Jeg forsøkte å veie henne i sta, men da slo hun seg helt vrang... Prøvde å veie henne sammen med meg på badevekta... 2 ganger, men da sprella hun så fælt med bena at vekta ikke klarte å stoppe på en vekt... bare nulla seg ut.  Ga opp, og tenkte jeg at jeg får heller vente litt å prøve igjen senere.Jeg har ikke lyst til å fote henne rundt hele dagen heller, for det merker hun å liker dårlig.  Når hun spiser liker hun ikke at jeg ser på, da går hun vekk å kommer tilbake når jeg har gått.  Jeg skal nå alikevel følge litt med, for å se at hun fortsetter å spise i dag og klarer å beholde det.  Hvis ikke blir det en tur til dyrlegen....

Blogges :o)

Fotoapparatet er funnet igjen, jippi!!!

 • 06.04.2011, 13:14

Jeg trodde nesten at jeg hadde lagt det fra meg et eller annet sted, og aldrig kom til å se det igjen....  Da jeg kom ut i bilen til morran for å dra til fysioterapeuten lå det på gulvet i bilen. Veska mi ramla over ende mens jeg kjørte sist jeg brukte bilen, men jeg merket ikke at noe datt ut...  Ble så glad for at det dukket opp :o)Sånn så jeg ut på huggu før jeg dro bort å klippet meg på lørdag.  Mitt eget platinablonde hår kommer tydelig frem under luggen, så det var på tide å gjøre noe med det.Så var det resultatet etter at Rita hadde gjort sitt.  Det ble nok litt kortere enn jeg først hadde tenkt meg, og definitivt mye lysere...., men det er greit. Syntes i grunnen at fargen var grei, og jeg kler den jo, eller??I dag har Ronja vært sitt vanlige seg igjen... Vet ikke helt sikkert om det var henne, men det ville ikke vært ulikt henne å kaste opp etter å gafla i seg masse mat for deretter å løpe rundt.  På kvelden brakk hun seg, og opp kom en liten ekkel sak som så ut som en hårball.  Hun har spist både i dag og i går, men jeg følger med....  Serlig etter at det var sånn Felix-pusen gjorde før han ble dårlig. Han har foresten blitt frisk igjen, puh!!Gressbakken utenfor blokka er nå mer eller mindre bar for snø, noe vi kan takke regnværet for et par dager siden for.  Det kunne godt ha kommet litt mer regn, sånn at vi ble kvitt det siste oxo.  I dag er det faktisk sol, og jeg klager definitivt ikke på at den har kommet.  Temperaturen ligger på + 11,1 C og det er veldig deilig.

Nå som snøen er borte er det på tide å gå ut med hagesaksen å trimme rosebuskene og hageortensian min, før året nye skudd kommer frem.  Heisann, nå så jeg akkurat årets første sommerfugl og den er sterk gul å flakser rundt i solveggen :o) Det er definitivt et vårtegn, ikke sant.

Ha en fantastisk onsdag :o)

Hvor pokker er det blitt av.....??

 • 05.04.2011, 12:21

Leteaksjonen er midlertidig avblåst....!!!  Nå har jeg leita rundt i hele heimen uten at det har dukket opp, hva??  Jo, fotoapparatet mitt selvfølgelig!!!  Jeg oppdaget det i går morges, men da orket jeg ikke å leite etter det.... Kan ikke skjønne hvor det har blitt av, og jeg husker at jeg brukte det en eller annen dag i helgen. Her er det bare å sette seg ned skjønner jeg.... renske hjernen for rusk å prøve å huske hva jeg gjorde etter jeg brukte det sist...!!!I går starta dagen dårlig... med en skikkelig sprint mellom senga og toalettet... mange, mange, mange ganger!!  Jeg skulle egentlig til fyisoputten på morran, men det måtte jeg bare glemme.  Heldigvis roet det seg utover formiddagen, og jeg orket å gå ned i vaskeriet for å bli kvitt megavasken min. Siden nakken og armene mine har vært så ille, har jeg rett å slett ikke orket å ta det..... Nå har det begynt å rette på seg, og jeg føler at begynner å få flere gode enn dårlige dager :o)Jeg snufset meg igjennom bisettelsen til Wenche Foss.....  Det var en flott seremoni, fylt med både vemod og humor. Spesielt festet talen til Biskop Stålset seg, den var varm og humoristisk.  Siden jeg er veldig lettrørt klarte jeg jo ikke å holde tårene borte, men smilet var jo ikke langt unna :o)Det er ikke mer et par dager siden jeg støvsugde, men nå er det fult av kattehår igjen....  Nå ja, det er egentlig på tide å ta på seg husmortryne uansett, så frem med mopp og skurebøtte, støvklut og støvsuger.  Kattene ligger i vinduskarmen å smatter å småjamrer seg mens de nøye følger med på et par skjærer på bakken. Begge to er helt fiksert, og skulle gjerne ha lekt litt med de pippiene, hehehe!!!

I går lo jeg godt... var ute en liten tur å da så jeg et ekorn som løp langs veggen. Det var ingen puser å se i vinduene mine, men da klørne fra ekorn hørtes på veggen dukket det to grå puser opp. Da ekornet stoppa og satt seg på vannbrettet foran dem ble de helt fra seg, hehehe!!  Ekornet forstod at de ikke kunne ta det, og satt der litt å kikket på dem.... liksom for å erte dem.  Kanskje de har hilst på hverandre før!!  Før jeg fikk kattene var det et ekorn som alltid satt i vindusposten min på morningen å rota i blomsterpottene. Det kan jo være den samme!!!

På tide å sette i gang med husmorgjerningen....  Kanskje fotoapparatet dukker opp!!

Ha en fortsatt fin tirsdag :o)

Jeg støtter STINESOFIES§STIFTELSE :o)

 • 03.04.2011, 14:00

Jeg har i flere år støttet STINESOFIES§STIFTELSE, og for en stund siden fikk jeg dette hyggelig kortet sammen med fakturaen. Det er oppskriften på en godt påske:

Denne oppskriften syntes jeg i grunnen vi alle burde ha i bakhode hver dag, ikke bare i påsken.

Hittil har jeg hatt en sløv dag... det mest anstrengende jeg har gjort i dag er å vaske kattedoen...!!  De siste regningene er betalt, og papirsøppelet som skal ut i kontaineren står klart til å bæres ut.

Ute er det tjukk tåke, men + 5C så det sildrer jevnt og trutt ned i sluket utenfor....  Snøen minker fra dag til dag, og da gjør det ikke så mye at det er overskyet og tåke innimellom.

Alle ser ut til å være lei snøen nå, og da jeg var hos frisøren i går var akkurat det som var gjenganger hos alle kundene som kom innom. Jeg fikk anledning til å høre mange samtaler ettersom jeg skulle både farge ettervekst og deretter stripe.  Noen ganger sitter jeg bare å lytter, men andre ganger blir jeg så engasjert at jeg bare "må" blande meg inn i samtalen. På parkeringsplassen til Oppsal-senteret er det et megastort berg av svart snø, og den kommer ikke til å bli borte på 1 måned ennå... så sant det ikke blir veldig varmt da!!

Dro en tur ned til Oslo sentrum etter at jeg var ferdig med å style meg i håret...  Lørdag i Oslo er jo ikke akkurat det jeg syntes er mest festlig...  Da stimer folk rundt som hissige lemmener, tråkker deg ned å blir sur for de du sto akkurat der, grrr!!!  Jeg traff en venninne da jeg var på veg fra Gunnerius til Oslo City.  Har ikke sett henne siden vi var å så på Hellbillies på Lillestrøm i sommer, men vi har jo litt kontakt på Fjesboka da.  Det var riktig hyggelig å treffe henne igjen :o)

Når jeg først var nede i byen måtte jeg jo shoppe litt..., det ble nye joggesko og en ny skinnveske... Jeg skulle bare kikke på veske, ikke kjøpe noen!!!  Så sto den jo der da, og nermest ropte på meg.... KJØP MEG, å jeg klarte ikke å stå i mot, hehehe!!  Etter det fant jeg ut at det var best å pelle seg hjem, før det var noe mer som ropte ut at jeg skulle ta de med hjem :o)

Nå letter tåka litt, så kanskje damen skal ta seg en aldrig så liten tur ut å lufte seg litt :o)

Ha en fortsatt fin søndag :o) 

Fult kjør i dag......, fysioterapi, legen og dyrlegen!!!

 • 01.04.2011, 22:39

I dag var det "upp och hoppa" tidlig for å komme seg tidsnok til fysioputten....  Han var ikke så veldig slem mot meg i dag, heldigvis :o)  Jeg ble forsinket pga at jeg ikke kom ut av gården med bilen, en eller annen tufs hadde parkert så jeg ikke klarte å kjøre forbi, grrrr!!!  Jeg hisset meg selvsagt voldsomt opp, og ble stressa.... til ingen nytte. I tillegg så var fysioputten forsinket med en annen pasient, som hadde all verdens tid etter at behandlingen var ferdig.Når jeg var ferdig med behandling var det bare en snartur hjemom før jeg måtte forte meg bort på legesenteret, sånn at jeg rakk legetimen min.  Kom akkurat inn døra når jeg hadde time, hehehe.  Jeg ble 100% sykemeldt t.o.m. 25.04.11.  Fikk legen til å sjekke blodtrykket mitt igjen, og det var stabilisert seg å var fint.  Gruet meg litt til å ringe på jobben for å fortelle at jeg fortsatt var sykemeldt, men det gikk greit.  Hadde en veldig hyggelig prat med sjefen, og humøret mitt steg ganske høyt under samtalen :o)Felix-pusen til Anne har ikke vært i form denne uka...  Han kom hjem fra kattehotellet på søndag, og kastet opp på kvelden å etter det har han omtrent ikke spist i det hele tatt.  Anne var veldig bekymret for han, og bestilte time hos Katteklinikken 10 Liv til i dag.  Hun hadde ikke bil for å komme dit, og spurte om jeg kunne kjøre henne å pusen bort.  Det var jo klart at jeg gjorde det.Her ligger Felixen godt innpakket med drypp etter å ha tatt ultralyd av buken.  De var nødt til å bedøve han sånn at han ikke skulle bli stresset.  Dyrlegen kjente på mage og tarmer først å kunne ikke kjenne noe, men han var misfornøyd da hun klemte øverst ved bukspyttkjertelen.  Etter ultralyden fikk Anne beskjed om at det ikke var noe fremmedlegeme i svelg, mage eller tarmer... heller ingen tegn til noen svultser.  De kunne ikke se noe på bukspyttkjertelen heller, men som hun sa var det ikke alltid så lett å se det. Hun mente han kunne ha en betennelse i kjertelen, og ville behandle han for det.  Siden han ikke hadde fått i seg noe serlig vått eller tørt på noen dager ga de han drypp for å få i han veske. Så fikk han en sprøyte mot kvalme, for det var tydlig at han var uvel... sleiket seg rundt munnen hele tiden. I tillegg fikk han et morfinplaster på magen, som skulle sitte på i 4 dager.  I tillegg fikk hun resept på kvalmestillende tabletter som han skulle ha 1/5 per dag i noen dager.

Anne fikk med seg noe mat som skulle røres ut i vann, og som hun skulle tvangsfóre han med hvis han ikke begynte å spise. Det var så fælt å se han ligge der inntullet, og helt bortreist av bedøvelsen....  Dyrlegen ga han en oppvåkningssprøyte like før vi dro derfra, og innen vi hadde satt oss i bilen var Felix veldig våken å lurte på hva som skjedde.  Han fulgte nøye med på alt som skjedde utenfor bilvinduene når vi kjørte hjemover.  Anne sendte meg en melding i sta, og da hadde Felix vært borte i våtfór koppen og spist endel....  Det hørtes veldig bra ut, og jeg håper virkelig at det fortsetter sånn.Nå har damen sunket laaaangt ned i soffan, og ser på Police Academy 3 på TV3.  Har sett alle filmene ørten ganger, men jeg syntes de er like artige alikevel.  Fin humor å slæppe av til på en fredagskveld!!!

Ha en fortsatt hærlig fredagskveld :o) 

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no