hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Sjekket og sendt inn

 • 30.04.2014, 00:30
Da jeg fikk skatteoppgjøret mitt for omtrent en måned siden, bestemte jeg meg for at i år skulle jeg definitivt ikke vente til de siste dagene med å sjekke den.

Hva skjer, jo jeg gjør akkurat det jeg ikke skulle.... Nå har jeg akkurat vært igjennom alle postene og sjekket dem ut en etter en, og jammen stemte de i år også, hehehe!! Selvfølgelig hadde jeg gjemt alle oppgavene jeg hadde fått veldig godt, og jeg brukte en god stund på å finne dem igjenDenne uken blir kort, bare en arbeidsdag igjen... Denne damen har nemlig fått fri på fredag sånn at jeg skal bare jobbe i morgen å så blir det fire dager fri. Håper bare at været blir bra sånn at det går ann å være mye ute. I dag derimot krabbet varmegradene nedover gradestokken, og tok med seg en ordentlig sur vind som gjorde at man kneppet jakken godt igjen. Jeg måtte til og med skru varmeapparatet i bilen opp på + 23C på veg hjem for å få varmen i kroppen, grøss!!

Tidligere i kveld begynte jeg på et kveldsmaraton med Nanny Fine på Netflix... Jeg bare digget serien når den gikk på 90-tallet, og syntes fortsatt serien er bra. Nå må jeg bare passe på at jeg ikke blir sittende oppe halve natten å glane.

Ha en fortsatt fin kveld/natt, blogges!!

#altinn #selvangivelse #netflix #nannyfine 

Avslappende søndag...

 • 27.04.2014, 23:54


I dag har det vært nok en flott dag med skikkelig knallvær... Allerede tidlig på formiddagen var det ganske varmt og godt, så jeg satte ut på balkongen med kaffekoppen å nøyt det fine været.Azalean min var blitt litt tørr igjen,så den havna ned i bøtta en god stund... Jeg er fortsatt overrasket over at jeg klarer å holde liv i en sånn vanskelig plante som dette. Den stortrives, og kommer stadig med nye blader, og fortsetter det sånn så kanskje det kommer noen blomsterknupper etterhvert også. Min mamma var veldig flink med azalear, og hadde opptil flere av dem som kom igjen med blomster år etter år. Hun hadde virkelig grønne fingre, og hjemmet var fylt med mange flotte blomster og planter. Nå jobbet ikke hun hver dag, og hadde mye tid til å pusle om dem... Noe jeg ikke alltid har!!

I påsken kjøpte jeg to potter med kattegress som står på kjøkkenet... Jeg har vært flink å vanne dem jevnlig, og som et resultat har de vokst seg enormt store. På formiddagen i dag var jeg nødt til å klippe dem ned en del, for de hadde begynt å legge seg utover gulvet. Pusene er blitt veldig glad i gresset, og da jeg satte dem opp på benken fulgte de etter begge to. De var ikke så happy for at mammen deres tok fra dem noe de likte. 

Mens jeg holdt på å vanne kom jeg på at jeg burde ha dratt ned på gravlund en tur for å se etter stemorsblomstene jeg kjøpte til pappas 90 års dag. Siden det har vært så varmt og tørt så lenge ville de nok trenge litt vann. Det var helt folketomt nede på gravlund da jeg kom dit... De stakkars stemorsblomstene mine lå utover bakken, men jeg tror jeg kom akkurat i siste liten. Jeg pøste på en masse vann oppe i fatet og rundt om, og jeg satte meg litt på krakken i sola en stund. De begynte så smått å løfte litt på seg, og jeg tenker jeg skal dra ned igjen i morgen etter jobb for å se hvordan de har det. Veldig synd hvis de ikke klarer seg... Jeg må nok være litt flinkere til å dra ned å vanne heretter hvis det fortsetter å være så varmt og tørt.Hvitveisen står i full blomst borte i skogen, men det var ikke like mange av dem som det pleier å være. Skogbunnen pleier å være helt hvit av blomster på denne tiden!Det satt en stor flott humle på en av de gule blomstene, og jeg forsøkte å ta bilde av den med mobilen... Det gikk dessverre veldig dårlig, og humla ble bare en stor mørk flekk. Vurderte å ta med kamera da jeg dro ut, men så glemte jeg det i det jeg gikk ut døra. Typisk det vettu, men det ble da et ganske fint bilde av den gule blomsten :o))Jeg liker denne årstiden best av alle... Da våkner naturen til liv igjen etter å ha ligget i dvale hele vinteren, og det skjer forandringer fra dag til dag... Bare de siste dagene har de aller fleste buskene fått blader, og mange var blomsterknoppene har begynt å springe ut :o))Etter at jeg hadde gredd og børstet Ronja i sta, tok hun den lille kammen i egen pote... Hvis jeg forsøkte å ta den fra henne, nappet hun den tilbake igjen med en gang. Hun lå lenge å å koste med børsten, før hun hoppet ned å tok med seg Lotte, rotta hennes, ut på kjøkkenet hvor hun la den ved siden av matkoppen mens hun spiste. Lottene, for det er nemlig to av dem, blir flyttet rundt i heimen og jeg finner dem dem overalt. Verst er det nå hun legger dem opp i vannkoppen, for da må nemlig Lottene henges til tørk å det liker Ronja dårlig...

Da var denne dagen over, og det er på tide å komme seg i seng...

#azalea #kattegress #vanne #sol #varme #alfaset #gravlund #stemorsblomster #hvitveis #skogbunn #ronja #katt #matkopp #vår #natur #blomster 

På besøk hos Casa Anne

 • 27.04.2014, 21:16


I over et år har Anne og jeg byttet på å dra til hverandre på lørdagene for å spise middag, og i går var det hennes tur til å stå for serveringen.

Siden det var så fint vært så gikk jeg ut å satt meg på balkongen med en gang jeg hadde spist frokost. Jeg tok med meg kaffekoppen å sank langt ned i min stol, og like etter var Vinja på plass i den andre stolen. Den er hennes, og hun liker ikke at noen andre setter seg der. Da har det lett for å bli en del stirring, og så mjauing litt sånn småirritert.... Det var 80 tallsmusikk hele dagen på min favoritt radiostasjon RADIO NORGE, og jeg tok med meg radion ut på balkongen og satt der å nynnet og sang med. Hehehehe, om det var så veldig vakkert tviler jeg nå litt på :o))

På veg til Anne dro jeg nedom EuroPris for å handle... De hadde nemlig tilbud på store flasker av den den dusjsåpen jeg bruker og prisen var 20,- per stk. Derfor rasket jeg med de 4 siste flaskene de hadde av den. Det var tydeligvis flere enn meg som liker den siden det var så få igjen, for alle de andre sortene var det fulle hyller. Hadde først tenkt å dra på mandag, men nå er jeg glad for at dro på lørdag!!Sola kommer på ettermiddagen hos Anne, og da jeg kom begynte den å fylle balkongen.... Vi satt ut oss ut for å skravle litt i det fine været. Felix ville også være med, og da vi var inne et øyeblikk så var han ikke sen om å innta den ene stolen. Der lå han som den rene fotomodellen og tronet :o)) Side det var en sånn deilig vårkveld var det stor aktivitet utenfor og på mange av balkongene rundt om. Siden blokkene ligger så tett kan man ikke unngå å se hva andre foretar seg, og jeg er jo litt nysgjerrig så da blir det å glane litt sånn i smug :o))

Maten i dag var kyllingfilé fylt med hvitløkssmør og surret i bacon, som ble stekt på grillen. Som tilbehør hadde vi frisk salat og grillpotetsalat, og det smakte himmelsk godt. Kylling var full av gode smaker på både innsiden som utsiden. Felix liker også kylling så han gikk å været med nesen opp mot bordet når vi spiste, men han fikk ingenting å måtte nøye seg med sin egen mat.Både Anne og jeg hadde en del snoop igjen etter påske, og da jeg dro til henne tok jeg med meg det jeg hadde igjen. Vi tømte alt opp i et par boller og koste oss med "restene". Vi klarte selvfølgelig ikke å spise opp alt sammen, så Anne gjemte restene i skapet til en annen gang. Skulle ikke forundre meg om bollen finner veien tilbake hit til meg om 14 dager når Anne kommer hit, hehehe!!Felix er en sprek og spretten pus, og utpå kvelden hoppet han opp på kjøleskapet. Der satt han å kikket ned på oss en god stund før han kom ned igjen :o))

Siden Åge Alexandersen skulle være hos Lindmoe ble vi sittende å se på det, og sammen med Åge var var gruppe Violet Road... Jeg ble helt begeistret av gruppa, og endte opp med å gå på YouTube for å å høre mer av dem. Kommer garantert til å skaffe meg noe av dem :o)) Den nye låta til Åge var veldig bra så jeg kommer også til å skaffe meg den. Det er ikke ofte jeg kjøper meg ny musikk lenger, og det er kanskje på tide å fornye seg litt :o))

Jeg var hjemme hos meg selv igjen rundt midnatt, og da var det høy fengende musikk fra en av leilighetene oppover i etasjen. Jeg satte opp balkongdøra sånn at pusene skulle få komme ut å lufte seg litt, og for å høre på musikken. Klarte ikke å høre hvilket band det var, men det var bra... Den stilnet etter en liten stund, dessverre!!

#80tallet #radionorge #balkong #europris #dusjsåpe #tilbud #felix #katt #kyllingfilé #hvitløkssmør #bacon #salat #potetsalat #grill #snoop #påske #kjøleskap #ågealexandersen #lindmoe #violetroad #youtube

"Felix the cat"

 • 27.04.2014, 19:37video:20140426230157

En godtesjuk Felix i går :o))

#felix #katt #godtesjuk

Borte vekk

 • 26.04.2014, 12:13

Denne uke har jammen gått veldig fort, og helt ærlig så skjønner jeg nesten ikke hvor dagene har blitt av. Det var ikke lenge siden, syntes jeg, siden jeg satt å koste meg i det fine været i påsken!

I begynnelsen av uken så fikk vi et skriv fra styret i borettslaget, hvor vi ble minnet på at det sto veldig mye "søppel" nede i kjellerrommene og ute i gangen. Den tok jeg til meg, for jeg er dessverre en av dem som har brukt fellesrommet til litt oppsamling.

Når jeg har ryddet i boder og i skaper så har jeg satt det i fellesrommet, med den tanke om at jeg skulle kjøre det til Fretex ganske raskt. Dessverre så har det blitt stående og stående. Når det er sagt så er jeg på langt nær den eneste.

Vi får komprimatorbil den 5. mai, og hvis det ikke ble fjernet innen den tid ville det bli kastet. Jeg bestemte meg for å ta meg i nakkeskinnet, og gjøre noe med min haug. I går avtalte jeg med Anne om at hun skulle ta med sin bil, og så skulle vi fylle opp begge to å kjøre ned til Fretex.

Jeg hadde i forveien sjekket hvor lenge de tok i mot varer, og det var frem til kl 18.

Haugen min var ikke fult så stor som jeg trodde den var, og vi fikk plass i Anne sin bil. Jeg hadde også tatt med to oljeovner, men de ville de ikke ta imot av den grunn at de ikke fikk lov til å selge de videre. Da havner de på fyllingen sammen med den gamle tv-n min. Det var mange kjekke og staute karer der, og de fikk tømt bilen ganske fort.

Etter at bilen var tømt dro vi bort på Alnasenteret, for Anne måtte kjøpe seg ny telefon. Hun hadde nemlig vært så uheldig å miste mobilen ut av lommen tidligere på dagen. Den gikk i bakken med et brak, og skjermen gikk til dundas.

Hos Lefdal ble det en ny Samsung Galaxy S5. Den ser jo litt anderledes ut på baksiden, med et materiale som ligner på skinn. Hun valgte en hvit en, noe som er ganske lekkert.

Etterpå dro vi bort på Bryn Senteret og spiste middag på Al Dente. Det var godt å få i seg litt føde, for det kjente jeg at hele kroppen min trengte. Det var dessuten godt å sette seg ned å slappe av litt.... Leddene mine var skikkelig grinete i går, og det verket for hvert skritt jeg tok. Dette har heldigvis blitt bedre til i dag.

Etter å handlet litt hos Ultra dro vi en kjapp tur på Expert på Alna, for Anne skulle se på en liten DAB radio som hun kunne ha med seg ut på balkongen. Hun fant egentlig en hos Lefdal som gjerne ville ha, men de tok ikke det gavekortet hun hadde og som hun hadde tenkt å bruke. Hos Expert fant hun ikke noen hun likte, for den første hun hadde sett på var den hun egentlig ville ha.

Når jeg kom hjem slang jeg meg ned i godstolen med bena høyt for å vile dem... Jeg var ganske sliten, og det tok ikke så lang tid innen jeg forsvant inn i drømmeland. Våknet vel omlag en time senere med Vinja liggende sammenkrøllet i fanget min.

Nå har jeg tatt med meg nettbrettet, kaffekoppen og radion ut på balkongen. Der sitter jeg å nyter formiddagen mens jeg hører på PopQuiz med Finn Bjelke.

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

#skrot #fretex #oljeovn #tv #alna #lefdal #expert #bryn #aldente #ultra #samsungs5 #bil #påske #lørdag #fredag #katt #vinja

Hverdagen har begynt igjen

 • 22.04.2014, 23:12


Det var ikke lett å riste kroppen ut av sengetøyet i dag, etter å ha fri i over en uke. En uke hvor jeg har slappet av og virkelig storkost meg. Opp kom jeg da, og da jeg sjanglet ut på badet lå to pusekatter i hver sin sofa å glippet med øynene... De kunne ikke fatte hvorfor mammen deres måtte begynne å styre før det var ordentlig lyst ute!!

Allerede da jeg sto opp var det tydelig at det skulle bli en fin dag... Temperaturen lå på + 9 så dører og vinduer kom opp med en gang sånn at frisk luft kunne komme inn i heimen. Da jeg skulle kjøre nedover til jobben oppdaget jeg at jeg hadde glemt å fylle diesel på bilen, og nålen var nede på det røde feltet. Selv om jeg hadde dårlig tid var jeg nødt til å svinge innom Statoil å fylle opp tanken.

I lunchen stakk jeg bort på Åhléns for å kjøpe sjalusivegger til balkongen. Jeg har tenkt på det en stund, siden det er så åpent bort til naboen når jeg sitter der ute. Det er ikke det at jeg er sjenert, men det er veldig behagelig å slippe å sitte på utstilling. Problemet var bare at de var lange, og det blåste.... Jeg sleit som bare den med  få de med meg fra butikken på Youngstorget, og ned i bilen. Kjenner det i armene nå i kveld!!Mens middagen min sto i ovnene og gjorde seg klar, tok jeg med meg en en øl og slang meg ned ute på balkongen. Det var så varmt og godt der ute, at når timeren gikk av inne på kjøkkenet hadde jeg ikke mye lyst til å gå inn igjen... 

Satte meg ut igjen etter at jeg hadde spist, men som alltid begynte den nye naboen å sage med det same... Jeg holder på å bli gal av dette her, for de har holdt på i flere måneder og stort sett hver eneste dag.... Til deres forsvar så holder de ikke på til langt utover, men alikevel!!Den nye veggen er bare midlertidig til jeg får skaffet meg en rullgardin eller liftgardin, har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gå for enda. Det jeg syntes var fint med denne typen er at den ikke er helt tett, og slipper igjennom en del lys. En vegg består av 3 paneller, men dessverre var den ikke lang nok til å dekke hele veggen så jeg måtte kjøpe to stykker.Begge pusene går stadig å gnur seg inntil bordben, og vinduskarmer... Her er det Ronja som er i gang :o))Ronja er en ordentlig ulldott, og her ligger hun rett ut å nyter de siste solstrålene før sola tar kvelden.Vinja lå i favorittstolen sin å glodde på meg når jeg tok bilder av Ronja, og da jeg snudde meg for for å ta noen av henne lå hun helt stille å bare så på meg med "det" blikket. Som søsteren er hun jo verden goeste pusejente :o))

Den siste uken har det skjedd mye ute i naturen, trær og busker har fått grønne blader... Det er så tydelig når det lyser grønt over alt, og litt gult som på min flotte busk i beddet. Den kommer i blomst på våren, og har noen nydelige gule blomster. Originalbusken sto i sin tid utenfor huset til mormor i Odalen, og hun hadde hatt den i mange år. Mamma tok med seg noen kvister på rot som hun først plantet nede i skråningen. Der likte den seg ikke noe serlig, og når vi spadde opp et nytt bedd ved siden av balkongen ble den flyttet dit. Nå står den midt i solsteken hele dagen, og stortrives :o))

Nå begynner denne damen å bli smal i øynene, og da er det på tide å komme seg under dyna...

Ha en fortsatt fin tirsdagkveld, blogges :o))

#trøtt #katter #sol #varme #statoil #diesel #lunch #youngstorget #åhlén #vegg #natur #grønt #blader #trær #busker #mamma #mormor #odalen #tirsdag #ronja #vinja

Siste dag i ferien

 • 21.04.2014, 22:16


Den siste fridagen i påsken er nå snart over, og det har vært en fin og avslappende påske.

Når jeg gikk å la meg i går rant øynene mine og nesen var en aning tett, og da jeg slo opp øynene mine i dag var jeg spent på om noe var forandret. Det var i grunnen ikke det. Jeg hadde en aning hodepine, øynene var såre, nesen rant og det føltes som om jeg hadde feber. Om det er en liten vårforkjølelse eller om det er allergi vet jeg ikke, men snufsa har jeg gjort det meste av dagen.Det har blitt lite spising av egg på denne damen i påsken, men i dag kokte jeg meg et par egg til frokost å virkelig gjorde litt ekstra ut av frokosten. Dekket litt fint på bordet og tente lys å storkoste meg en lang stund. Mange av påskedagene har jeg så vidt rukket å spise frokost i det hele tatt, bare grabbet noe like før jeg skulle løpe ut av døra. Derfor var det trivelig å gjøre noe ekstra den siste dagen før jeg begynner å jobbe igjen.

Jeg er en flittig dagbokskriver, noe jeg har holdt på med i mange år og den boka har blitt glemt bort nå i påsken. Så mens jeg satt og slappet av med en kopp kaffe begynte jeg å oppdatere den. Jeg forteller jo hva jeg gjør i løpet av en dag på bloggen, men de mer personlige tingene passer ikke inn der. Derfor er det fint med en dagbok hvor man kan skrive ned de tingene jeg ikke føler passer å utlevere på bloggen.

Når sola kom på balkongen tok jeg med meg boka og kaffekoppen å satte meg ut der.... Med det samme jeg satte baken ned i stolen kom to grå skygger å skulle være med. De fant sine favorittplasser og lå rett ut å sov i solstrålene :o))

 

Mine to små hårballer har fått en skikkelig omgang med børste og kam i dag for å bli kvitt nye tover i pelsen... Ronja kom løpende med en gang jeg tok fram børstene, for det er noe hun elsker. Hun lager mutrende lyder, krommer ryggen og vifter med halen på den glade måten :o)) I dag ble hun litt sint for det gjorde litt vondt borte ved halen, men det gikk fort over. Vinja satt pent på gulvet å så på mens jeg holdt på med søsteren, og når hun så at jeg tok fram hennes børste så spratt hun opp på bordet med en gang. Hun er også veldig glad i å bli stelt med, men hun er ikke like tålmodig som søsteren. I dag ble hun veldig sint på børsten etter en stund, problemet var bare at den ene fingeren min var i veien å jeg fikk en lite kutt. Etter det var vi ferdigbørstet for i dag.....

Nå skal jeg sitte ned å slappe av å se på Daylight på NRK3 en stund inntil det er på tide å legge seg.... Blir nok ikke så veldig lenge til jeg tar kvelden, for i morgen er det en ny arbeidsdag.

Ha en fortsatt fin mandagskveld, blogges :o))

#påske #såre #øyne #hodepine #egg #frokost #kaffe #dagbok #balkong #hårballer #tover #pels #ronja #vinja #film #daylight #nrk3

Hercule Poirot døde

 • 21.04.2014, 20:00


Det er ingen hemmlighet at jeg er vilt begisteret for Agatha Christies Hercule Poirot, og benytter hver anledning til å se episodene igjen og igjen.Derfor gledet jeg meg voldsom til å se de aller siste episodene som var spilt inn, og som skulle vises nå i påsken. Ingen lever evig, heller ikke helter å denne påsken skulle altså Hercule Poirot dø. Helst så ville jeg at den episoden ikke skulle lages, for da hadde han liksom hatt evig liv. En ganske barnslig tanke egentlig, men men.....!Jeg leste nettopp på nettet at David Suchet måtte gå ned mange kg for å se ordentlig sjuk og avmagret ut, og det lykkes han helt klart med.

Engelske fans var helt i fistel over at han også ble morder i den siste episoden..... For dem som har sett alle de andre episodene, også meg, så er det helt utenkelig at han ville gå til sånne drastiske midler. Han gjorde det for å redde andre, men alikevel!!

Helt ærlig så skulle jeg ønske at jeg aldri hadde sett noen av disse episodene, for noe så dystert og deprimerende er det lenge siden jeg har vært med om. Det var jo ikke sånn det skulle være, for Hercule Poirot har alltid krydret tilværelsen med litt humor tiltross for at mange blir drept. Denne gangen var det ingenting som var humoristisk, og etter gårsdagens finaleepisode var jeg så deprimert og trist at jeg kan ikke beskrive det med ord engang.

Jeg søymfarte alle kanalene for å finne noe til å få humøret opp igjen, men det var ingenting på noen av kanalene. Tilslutt gikk jeg over til Netflix og der fant jeg da noe som løftet humøret noen hakk.

Det er merkelig at en film/tv-serie klarer å få humøret sånn i bunnen av brønnen... Det har hendt en gang før når jeg så en film, som jeg nå har glemt tittelen på, om de siste dagene av jordens eksistens. Den var helt klart mye mer deprimerende, men Hercule Poirot siste dager kommer helt klart som en god nummer to.

#herculepoirot #deprimerende #dystert #davidsuchet #morder #film #tvserie #agathachristie

Botanisk Have med venner

 • 20.04.2014, 22:39


For et fantastisk flott påskevær vi har hatt i dag... Varmt som om det skulle ha vært en sommerdag, og en himmel med bare lyse skyer som så ut som bomullsdotter.

På Langfredag avtalte jeg med Anne, Terje og M at vi skulle møtes i Botanisk Have i dag, siden det var meldt så godt vær. Vi ble enig om å møtes ved 12 tiden i parken, noe som passet meg veldig godt. Da kunne jeg sove til jeg våknet av megselv uten å ha en alarm som uuulte grytidlig på morningen. Jeg våknet av megselv ved 07:30 tiden, men syntes det var litt vel tidlig å stå opp så jeg la meg til å sove igjen, og våknet ved 9 tiden.

Anne kom ved 11:30 tiden, men som alltid måtte jeg somle litt så vi kom oss ikke avgårde før en halvtime senere. Terje ringte å lurte på hvor vi var i det vi var på veg nedover, for de hadde allerede kommet. Det tok ikke lang tid å kjøre ned, så vi var vel der bare 15 minutter senere.Terje og M satt og slappet av på noen krakker ikke langt fra inngangen.... Jeg hadde tatt med meg hjemmebakte boller og mini gulerotkaker samt kaffe på termos til megselv. Ut i fra hva som ble sagt så trodde jeg at de også hadde tatt med seg det, men det hadde de ikke. Mens Anne og jeg satt å koste oss i sola gikk de opp å kjøpte seg lunch og kaffe på kafeen.

Det var så varmt og godt i sola at jeg kastet jakken jeg hadde på meg, og endte opp med å bare ha på meg det samme som jeg pleier på en litt kjølig sommerdag. 

Vi ble sittende en god stund på krakken å prate og bare nyte dagen. Det var mange andre som hadde samme ideen som oss, så det var ganske bra trafikk rundt i hele haven hele tiden vi var der.

Jeg tok med meg det røde Nikon kamera mitt for å ta bilder... Kamera har ligget ubrukt ganske lenge, og jeg hadde helt glemt hvordan innstillingene var å træla fælt før Anne kom for å få fram menyen jeg jeg skulle ha. Det gikk ikke så bra, og jeg overleverte kamera til Anne når hun kom for at hun skulle prøve seg. Hun gjorde det, men hun husket selvfølgelig ikke etterpå hva hun hadde trykket på. Det spilte egentlig ingen rolle, så lenge kamera fungerte som jeg ville det skulle.

Når jeg kom hjem og fikk overført alle bildene til PC'n var et 183 bilder, men noen hadde blitt utydelige så de ble slettet med eng gang. Det har lett for å bli sånn, for jeg er skjelven på hånden, og selv med stabilisatoren på så blir ikke alle bildene bra.. Jeg skal ikke klage for flesteparten av dem er egentlig veldig fine :o)) Kamera sto på mesteparten av tiden vi var i haven, og dermed gikk batteriet tomt like før besøket var over.Bilde er tatt mens vi kjørte hjemover, og det er Tøyen man ser i bakgrunnen.

I hele dag har øynene mine rent og svidd litt, og etter at jeg kom hjem begynte nesen min. Om det er allergi eller en lett forkjølelse vet jeg ikke, men jeg føler meg helt fin. Vi får se om det er noen forandring innen i morgen.

Nå skal jeg i allefall lene meg godt tilbake i godstolen å se på tv en stund til det er på tide å krabbe under dyna.

#botaniskhave #langfredag #boller #gulerotkake #kaffe #lunch #påskeegg #nikon #kamera #allergi #forkjølelse #godstolen #tøyen

Lammestek på påskeaften

 • 20.04.2014, 20:49


Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke liker lam, og gjort et stort nummer av at det skulle jeg aldri spise. Når vi var i Sverige for noen dager siden kjøpte vi alikevel en surret lammestek, som var ferdig krydret. De andre gangene jeg har spist lam, har det vært koteletter å det har ikke vært noen favoritt hos meg.

På formiddagen dro vi ned til Oslo sentrum for å handle inn noen flere gønne te-lys. Det var bare på Nille hos Gunerius de har hatt det, og derfor tenkte vi at det var best å dra ned å sikre seg et par brett før de ble utsolgt. På veg hjem igjen dro vi innom Ultra på Bryn for å kjøpe inn grønnsaker til middagen.Til lammet valgte vi gulerøtter, purre, løk, hvitløk  og tomater, men vi var nok litt rause å skulle ha brukt bare halve mengden. Grønnsakene og lammesteken ga fra seg mye god kraft som vi senere lagde en veldig deilig saus av. 

Jeg må med hånden på hjertet innrømme at jeg bare elsket lammesteken... Den ble akkurat passe rosa inni, mør og smakte helt fortreffelig :o)) Det blir definitivt ikke siste gangen det blir lammestek i dette huset!!

Det er jo fælt at man lager så god mat, og så når den er ferdig orker man ikke å spise så mye...

Mens lammet sto og godgjorde seg i ovnen, satt vi oss ut på balkongen i solen å slappet av. Da begynte den nye naboen å sage med en elektrisk sag til stor irritasjon. Nå er ikke jeg kristen, og feirer heller ikke påsken i henhold til kristne tradisjoner. Alikevel så respekterer jeg den, og mener at det ikke passer seg å holde på med arbeide på Påskeaften. Heldigvis ble det ikke holdt på så veldig lenge denne gangen, men alikevel......!!

#lam #lammestek #nille #telys #gunerius #oslo #grønsaker #gulerøtter #purre #løk #hvitløk #tomater #påskeaften

En dag med venner

 • 18.04.2014, 23:46


I går når Anne var her på besøk bestemte vi at vi skulle dra en tur til Plantasjen for å kikke litt, og avtalen var at jeg skulle være hos henne ved 11:30 tiden. Vi tenkte kanskje at det kunne være en del folk der i dag, og dermed var det greit å være der når de åpnet. Jeg må ha ha sovet veldig hardt i natt, og til morran for jeg hørte ikke at alarmen gikk å våknet først ved 11 tiden. Da var det bare å hive seg på telefonen å gi henne beskjed om at jeg kom senere.

Sent i går kveld snakket jeg med Terje, som lurte på om vi skulle finne på noe sammen i helgen, men da vi snakket sammen var jeg usikker på om jeg kunne. Mens jeg holdt på gjøre meg klar i dag tenkte jeg at kanskje han og M hadde lyst å være med på Plantasjen å sendte ham en sms. Han ringte tilbake å sa at de gjerne ville være med. 

Etter å ha hentet dem dro vi videre opp til Lørenskog og hentet Anne før vi dro opp til Plantasjen oppe ved Olavsgård. Det var ikke så mange mennesker der oppe som jeg hadde trodd, og vi fant fort en parkeringsplass. Jeg kjøpte meg 3 rosa potteskjulere til 50,-, en hvit prestekrage lignende plante, 2 potter med kattegress, 2 gravlys og en store potte med lilla stemorsblomster til graven. Anne fant en nydelig og stor blå orkide som hun kjøpte i tillegg til potter og en rosa asters.

Jeg kikket litt på planter til det lille beddet mitt på baksiden av blokken, og jeg så noen som kunne være aktuelle. Alikevel var det ingen med wow faktor, så jeg får nok lete litt mer utover våren til jeg finner det som passer der. Jeg vil ha noen passelig store og lettstelte busker, gjerne med litt farge på bladene. Ikke nødvendig med blomster, men har de det er det et bonus :o))

Vi snakket om å spise lunch mens vi var ute på tur, og tenkte kanskje at vi kunne stikke bort på Olavsgård. Etter en liten prat ble vi enig om å dra videre til Losby Gods en tur for å kikke litt, og kanskje spise der hvis det var mulig. Det ligger jo ikke så langt unna så man bruker ikke lang tid på å kjøre dit.

Jeg angret på at jeg la vekk igjen kamera på formiddagen, for det var en ordentlig flott dag i dag med knallvær. Ikke for det, mobilkamera tar jo ikke så dårlig bilder det heller.
Vi ruslet rundt å kikke oss omkring å tok noen bilder mens vi gikk.der. Det ble ikke noen lunch eller middag på Losby Gods, for de var ikke åpne. Golfklubben derimot var åpen, men gikk ikke inn der for å sjekke om det gikk ann å spise der. Vi rusla i stedet tilbake til bilen og kjørte videre.Siden vi var like ved Triaden når vi kom fra Losby dro vi bort på Egon og spiste middagen våres der. Det ble en TexMex burger med Pommes frites og coleslaw salat. M betalte for maten for oss alle sammen, noe som jeg syntes var veldig hyggelig og snilt gjort. Jeg spanderte kaffe/latte etter middagen..

Jeg hadde ganske vondt i ryggen og kneet mitt da jeg sto opp, men det gikk seg til utover dagen. Det ar alikevel veldig deilig å kunne sette seg ned litt i solen, og spise det første måltid ute for sesongen :o)) Vi satt å skravla og koste oss en god stund innen vi dro videre. På veg hjem igjen dro vi innom gravlund sånn at jeg skulle få plantet stemorsplantene og tent lys for pappan min. Etterpå svingte vi hjemom meg for å kikke til pusene som hadde vært hjemme alene hele dagen. Terje og M hadde ikke vært hos meg før så de ble med in en tur.

Når vi kom ned til Carl Berner ble vi invitert inn til M på te/kaffe. Anne og jeg ble ikke så veldig lenge, for jeg begynte å bli sliten å før jeg kunne sette meg godt til rette her hjemme så skulle jeg jo også kjøre Anne hjem igjen. Før vi alle skiltes ble vi enig om å møtes igjen på søndag til en tur i Botanisk Have.

Dette har vært en veldig hyggelig dag sammen med veldig hyggelig og trivelig mennesker :o))

#plantasjen #potteskjuler #gravlys #rosa #kattegress #orkide #lørenskog #olavsgård #losby #losbygods #lunch #egon #texmex #burger #coleslaw #gravlund #stemorsblomster #carlberner #botanskhave

Verdens beste pappa

 • 18.04.2014, 21:15


I dag ville den snille, gode og verdens beste pappa ha fylt 90 år hvis han haddet levet.

Jeg var utrolig glad i ham, og savner ham veldig. Mange vil kanskje si det samme, men jeg vil påstå at han var verdens beste pappa. Alltid opptatt av å gjøre noe for andre uten å forvente å få noe tilbake. Som jeg har fortalt før så ble jeg adoptert som baby, og når det nå først skulle skje så kunne jeg ikke ha vært mer heldig som kom til ham og den kjære mamman min. Kjenner jeg ham rett så holder han nok fortsatt en våkende hånd over meg :o))

Tidligere i dag var jeg nede på graven å satte ned et stort fat med stemorsblomster, og tente lys i lyktene. Så kjære pappa, gratulerer på den store dagen... Glad i deg :o))#pappa #bursdag #90år #stemorsblomster #lys #lykter

Bare meg og kattene mine

 • 17.04.2014, 12:38


I dag har jeg bestemt meg for å bare være inne og kose meg sammen med kattene mine.... Ute er det et skikkelig guffent vær, med kraftig blåst og regn som ikke akkurat innbyr til å uteliv. Noen vil nok helt sikkert være helt uenig i det, og kler seg i de rette klærne å trosser det stygge været. Ikke noe for meg akkurat.Pusejentene er ikke preget av været, og har all verdens energi som blir brukt på å løpe rundt i hele heimen. Så kommer de inn til meg på kontoret, hvor jeg sitter nå, og opp på skrivebordet hvor jeg må avverge at de setter fyr på segselv. Jeg har nemlig tent en del t-lys oppe på hyllen, og da skal de jo selvsagt oppå der for å se litt nærmere på flammene. De har de forsøkt før, og svidd av seg værhår og litt av pelsen på halen uten at de har tatt noen lærdom av det.

Om litt skal jeg legge over litt ny musikk på iPad'n min... Jeg 3 nye som jeg har lyst til å legge inn, men siden det er ganske fult må noen vike for at de skal få plass. De jeg har tenkt å legge inn nå er Robbie Williams, Sassybeat og Tomas Ledin. Når jeg først er i gang, kan det nok hende at jeg skifter ut noen flere også....Anne var her hos meg en tur i går, og da viste jeg henne en løper jeg holdt på å hekle på. Hun likte godt mønsteret og kunne godt tenke seg å prøve på det samme. Derfor har jeg scannet og sendt det til henne på mail nå. Mønsteret er fra en gammel Marks heklebok med mange fine mønster i. 

Jeg har lagt bort det store tunge strikketeppet mitt nå, og bestemt meg for å gjøre ferdig denne løperen. Jeg fant håndarbeidet da jeg ryddet i skapene mine for en stund siden, og løperen var egentlig ment til min mor som døde i 2006. Det sier litt om meg, og alle mine prosjekter hvorav noen nesten ikke blir ferdig. Det er kanskje ikke en farge som passer inn i stua nå, mørk grønn, men man vet jo aldri... Det kan jo godt hende at jeg kommer til å gå for den fargestilen igjen en gang. Har litt lyst til å hekle en ny duk i samme mønster i en mer lys og sommerlig farge, MEN jeg MÅ bli ferdig med denne først.

I flere dager har jeg tenkt at jeg skulle ringe til tanten min i Atrå, og slå av en prat. Det har bare blitt med tanken, men for litt siden ringte hun og nå har vi pratet så stemmen er sår og øret varmt :o)) Hun var også hjemme i påsken, og hadde ingen planer om å reise noe sted.

Når været er så guffent ute er det veldig koselig å være inne med varmeovenen på så det blir lunt og godt. Varm kaffe eller te i koppen, og kanskje litt usunt i en skål ved siden av, hehehe!!

Ha en fortsatt fin Skjærtorsdag, blogges :o))

#dårligvær #ipad #katt #robbiewilliams #sassybeat #tomasledin #marks #heklebok #løper #mønster #strikketeppe #atrå #tante #påske #skjærtorsdag.

Tre damer på harrytur

 • 15.04.2014, 20:57


Man venner seg ganske fort til å sove lenger uten noen alarm gitt, og derfor var det ikke så lett å riste søvnen ut av øynene til morran i dag. For i dag måtte jeg tidlig opp, siden Anne skulle komme komme til meg ca 08:15 for at vi skulle reise til Nordby for litt shopping. Innen vi kom oss av gårde hadde klokka nesten blitt 08:45, men det gjorde ikke så veldig mye.

Vi skulle ikke dra alene denne gangen, men ha med en tidligere kollega av Anne, som bor på Lambertseter, og vi svingte oppom å hentet henne før vi satte kursen for Sverige.Det var ganske bra med trafikk nedover, noe jeg egentlig forventet siden det er påskeferie og mange har fri. Trafikken fløt ganske bra hele veien sånn at man kunne holde god fart hele tiden. Jeg så ikke på klokka når vi kom dit, så jeg aner ikke hvor lang tid vi brukte nedover, men så veldig lang tid var det nok ikke. Vi satt jo å skravla hele veien, og da glemmer man tid å sted ganske fort.

Vi tok oss en aldri så liten runde rundt i de forskjellige butikkene først, og satte oss ned på Diner'n oppe i 2 etg. for å ta en lunch. Jeg hadde bare tatt meg en liten yoghurt innen vi dro så jeg trengte å få i meg litt mer næring. Jeg begynte å kjenne at kroppen ikke fungerte som den skulle, dessuten så verket både leddene og ryggen min noe vanvittig etter to dager med intens jobbing og rydding. Det var veldig deilig å sette seg ned å slappe av en liten stund.

Etter at vi hadde vilt oss en stund gikk vi videre, og vi var innom alt fra klesbutikker til veskebutikker :o)) Jeg kom ut fra dem alle sammen med bare to små plastposer, som inneholdt litt make up og en ny YSL parfyme, Manifesto, noen lette og friske skjerf samt en glidelåskjede fra Glitter.Siden det er påske, noe som betyr at man skal ha litt snoop i påskeegget... Derfor ble det jo selvsagt lagt inn et besøk hos Godtbiten som ligger vegg i vegg med Maximat. Der kom vi alle tre ut med en voksen mengde med snoop i forsjellige former. Alt sammen er nå forsvarlig pakket bort i skapet, hvor det skal få lov til å stå urørt noen dager til. Jeg kan bare ikke begynne å smake på det ennå, for da klarer jeg bare ikke å stoppe igjen. Sånn er det bare med den saken!!!

I matbutikken tok jeg IKKE helt av å handlet vilt og hemningsløst, og kom under 1000,- med god margin. De hadde tilbud på 4 x 1,5 L med Pepsi Max til 19,- et eller annet, så jeg kjøpte to pakker. For at vi nordmenn ikke skulle handle for mange pakker på en gang, sto det en lapp som fortalte at man ikke fikk ta mer enn 3 per person! Ellers så ble det kattesand, ost, kjøttpålegg, en skinkestek og noen rør med diverse Pringles smaker.Ann-Karin fortalte at det skulle være en to dyrebutikker på senteret, men det hadde ikke hverken Anne eller jeg sett tidligere. Da vi gikk mot matbutikken for å handle så oppdaget vi at det var åpnet en vis a vis Ö&B, og da vi gikk tilbake mot bilen igjen var jeg innom å kjøpte tørrfór til kattene. De hadde nemlig det som jeg bruker, og selv om jeg ikke er tom på en stund var det greit å kjøpe med 6 kg.

Jeg vet ikke hvordan det var med de andre to, men jeg var i allefall dødssliten etter å ha trasket hele dagen så det var godt å få satt seg i bilen igjen. Klokka begynte å bli mange, så vi satte nesen mot Marché ved Solliavkjøringen. Der ble det hjemmelaget hamburger med salat og pommes + ekstra ost og bacon, og til dessert ble det årets første softice m/sjokoladestrøssel og kaffe.

Hjemover var det betraktelig mer trafikk, men det gikk alikevel ganske radig hele veien hjem. Ann-Karin ble forsvarlig avlevert på Lambertseter, og ca 5 min etter var vi her hos meg hvor Anne ble hentet av Kine og kjørt hjem. Inne ventet to pusetasser på meg, og nærmest klatret oppover buksebena mine å mjauet og bar seg. Jeg måtte kose masse med dem før jeg fikk lov til å pakke bort varene mine. Posene var veldig spennende å de måtte jo undersøkes både på innsiden og utsiden, for det kunne jo hende at det var noe spennende i dem som de likte!!!

Resten av kvelden har jeg tenkt til å bruke foran tv-skjermen med bena høyt og kroppen godt tilbakelent :o))

#lambertseter #sverige #nordby #shopping #ysl #maifesto #glitter #ö&b #godtebiten #fourfriends #kattefór #marché

Første dag i påskeferien

 • 14.04.2014, 10:31


Det var veldig deilig å slippe å sette på noen alarm til i dag, og vite at jeg kunne sove til jeg våknet av megselv.

Nå er det jo ikke fri for alle i landet i dag, og rett før klokken 9 ble jeg vekket av noen merkelig lyder. Før jeg fikk ristet søvnen ordentlig ut av hode, hørtes det nesten ut som om en av kattene brakk seg. Heldigvis var det ikke det, men en person som holdt på å vaske trappeoppgangen. Vedkommende slengte moppen eller hva som ble brukt, hardt fra side til side og lyden var øredøvende.Jeg kunne selvsagt ha snudd meg rundt å lagt meg til å sove igjen, men jeg følte meg relativt utsovet så jeg sto like godt opp. Vanligvis pleier kattene komme løpende med en gang de hører jeg er våken men ikke i dag. De lå rett ut å dorma seg i stua, og ikke før jeg gikk ut på kjøkkenet begynte de å strekke seg å kom sprettende etter.

Nå har kattene fått sin mat, og doen gjort i stand, og jeg har spist min frokost.... Den første kaffekoppen står rykende varm ved siden av meg, og radioen er innstilt på NRK som den pleier i påsken. Da er det Nitimen og Påskelaburinten som gjelder på formiddagen :o))

Det blir nok ikke noe latmannsliv i dag, for om et par timer skal jeg ned i vaskekjelleren å få unna en stor vask. Etterpå skal jeg gjøre det jeg egentlig skulle i går, nemlig gjøre rent å pynte til påske. Jeg har jo noen harepuser, høner, haner og kyllinger som skal settes fram... Det er ikke like mye som til jul, men derimot akkurat passe til at det merkes at det er påske i heimen :o))Da jeg tittet ut ved 9 tiden i dag skinte sola og det var relativt vindstille men nå har himmelen blitt dekket av en grått lag med skyer. Innimellom kommer det noen vindkast, som sikkert ikke er så varm. Skal man ut så får man nok kneppe jakken godt igjen tror jeg :o))

Det er utrolig hvordan naturen har forandret seg de siste dagene.... For en uke siden var det så vidt gåsungene og knoppene på buskene var synlig, men nå har de blitt til små blader. Når man ser utover så er det ikke lenger grått og trist, men man ser et grønt skjær overalt.

Jeg må snart begynne å planlegge hva jeg skal gjøre med blomsterbeddet mitt på baksiden av blokken. I fjor gravde jeg opp alle rosebuskene mine og litt annet som ikke var noe fint lenger. Nå må jeg finne på noe nytt å sette ned der, og som er lettstelt å pent og se på. Så langt har jeg ikke peliling på hva jeg skal sette ned, men etter en runde på Plantasjen blant uteplantene når de kommer etter påske finner jeg nok noe tenker jeg :o))

Ha en fortsatt fin mandag, om du er hjemme eller på påskeferie, blogges :o))

#katt #vaske #nitimen #påskelaburint #kaffe #vaskekjeller #klesvask #blomsterbedd #uteplanter #mandag #påskeferie

Ble ikke helt sånn

 • 13.04.2014, 14:44

Når jeg sto opp i dag var jeg fast bestemt på at dagen skulle brukes til å gjøre rent i heimen. Jeg kom så langt at jeg fikk vasket kattedoen. Da ble det bråstopp, for jeg skulle ha noe i matskapet og kunne ikke finne det.

Da greide jeg ikke å la være å begynne å dra ut alt som var det, og det er et stort skap med mange hyller. Kjøkkenet zå etterhvert ut som en slagmark, men jeg fortsatte helt til jeg fikk dratt alt ut. Var hvist endel inni der jeg ikke hviste at jeg hadde.

Da jeg var ferdig så var hele gangen ved døra fylt med plastposer med søppel. Nå skal det sies at det var ikke bare matvarer i posene, men også en god del gamle plastbokser som det var og hadde vært noe i.

Det var litt av en jobb å slepe alt sammen ut i søppelrommet, men nå er det gjort.

Jeg stoppet jo selvsagt ikke med matskapet, men rufset igjennom er t par skaper til innen jeg var ferdig.

Nå er jeg dødssliten og hele kroppen verker, og jeg har tatt meg en liten pause ute på balkongen med kaffekoppen og nettbrettet.

Etter en liten hvil skal jeg ta å vaske på badet, mens resten av heimen får jammen vente til i morgen.

#vaske #rydde #matskap #søppel

Endelig påskeferie

 • 12.04.2014, 08:25


Jeg har gledet meg lenge til å ha fri hele påsken, noe jeg ikke har hatt på ganske lenge. Nå er endelig påskeferien her, og denne damen våkenet grytidlig før klokken. Jo da jeg har satt klokken til å ringe for jeg skal til frisørdamen på formiddagen, og ville ikke sove for lenge. Ingen fare for det heldigvis.

Så nå sitter jeg på kjøkkenet med en rykende varm kopp kaffe å slapper av litt innen jeg må sette i gang....Det er rart når man skal ha ferie så er det alltid noen saker på jobben som kommer dettende ned i fanget ditt som gjøres, og sånn var det i går også. Da var det 4 avtaler som måtte gjøres ferdig og fornyes innen jeg kunne gå. Det ble masse kaos på dagen så jeg fikk ikke begynt med dem før utpå ettermiddagen.... De tre første gikk veldig greit, men den siste var litt mer kjælkete å heldigvis var K der enda, og med veldig god hjelp av henne så kom vi i mål med den også. Så når klokka nærmet seg 17 kunne jeg gå hjem med god samvittighet uten å ha måtte spørre om noen andre kunne fullføre det jeg hadde begynt på.

Det finnes ikke noe verre å ta seg ferie og måtte spørre om noen andre kan fullføre noe man ikke rakk å ta. Noen ganger må man, men det beste er helt klart å slippe det.Pusene er ute på balkongen og beskuer småfuglene som holder på i buskene nedenfor, og de mjauer høyt for at de ikke får tak i dem, hehehe.... I går var det knallvær ute når jeg kom hjem fra jobben, og vi flyttet alle sammen ut på balkongen et par timer, vel jeg gikk inn da for det begynte å bii kjølig. De to mer lodne beboerne holdt ut en god stund til, hvor de lå rett ut å sløvet på henholdsvis klatrestativ og favorittstolen.

Ikke så godt å si hva slags vær vi får i dag, men ennå er det lysegråe skyer som dekker himmelen. Det kan nok sprekke opp når som helst, vel jeg håper i allefall det.

Nå må denne damen se å få drukket opp kaffekoppen og så stupe inn i dusjen sånn at jeg blir ferdig....

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

#påske #påskefeie #kaffe #kjøkken #balkong #katter 

Den store stemmen som stilnet..

 • 10.04.2014, 23:59


I dag ville Jan Werner Danielsen ha fylt 38 år, og jeg syntes det er på sin plass å minne ham på dagen hans.

Det er ikke ofte at vi har hatt artister med en sånn stor og vakker stemme som den han hadde, og det var utrolig trist den dagen i september 2006 å høre at han hadde gått bort i så ung alder. Jeg likte musikken og låtvalgene hans veldig godt, og jeg spiller dem med jevne mellomrom.Jeg vet egentlig ikke hvem av sangene hans jeg liker best, for de er så bra alle sammen. Den jeg kanskje husker best er Air, som han også sang så fantastisk under Fredskonserten og som gjorde sterkt inntrykk på meg.

 

RIP

#janwernerdanielsen #bursdag #fredskonserten

Endelig...

 • 10.04.2014, 22:42


Ganske lenge har jeg ønsket meg brødformer i silikon, men de er tydeligvis veldig populære for jeg har ikke klart å få tak i noen. Alle de stedene jeg har vært har hatt kakeformer og muffinformer, men ikke brødformer.

I dag var jeg en tur ute i lunchen for å lufte meg litt å etter å ha vært innom Åhlens en tur, stakk jeg innom Jernia for å sjekke om de hadde fått inn former. Til min store glede så hadde de fått inn i 3 størrelser, og da var ikke denne damen sen om å kjøpe to stykker i den største størrelsen. Til helgen skal jeg ta de i bruk for første gang når jeg baker meg et par brød.#silikonformer #silikon #brød #brødformer #jernia #åhlens #bake

Continuum - sesong 2

 • 09.04.2014, 22:36


For litt siden fortalte Anne meg at nå hadde de begynt å sende sesong 3 av Continuum på HBOnordic.

Jeg har så vidt begynt å se meg igjennom sesong 2, og i går kveld etter å ha sett et par filmer tenkte jeg at jeg skulle få med meg en episode innen jeg la meg. Der var det ikke mye reaksjon gitt. Det var jo selvsagt fordi at det Visa kortet jeg hadde registrert meg med ikke var gyldig lenger. Jeg har fått nytt for en måned siden, men tenkte jo ikke på at jeg måtte oppdatere dette på HBOnordic og Netflix hvor jeg hadde samme problemet. Nå er det i allefall fixet og jeg kan fortsette å se serien.

Serien er spennende og den er full av handling i alle episodene... Har akkurat sett en episode nå, og burde vel egentlig gjøre meg klart for senga men kjenner jeg meg selv rett så blir det nok en episode til innen jeg tar kvelden.Vinter og tidlig vår før det blir såpass varmt at jeg kan sitte ute på balkongen på kveldene, er perfekte for å sitte å glane på filmer og serier på tv. Når varmen og bedre vær kommer er jeg mer ute i friluft eller ute på balkongen med radioen ved siden av og en bok i hånden.

Hva med deg, blir det mye tv på deg igjennom vinteren eller har du mer enn nok av fritidsaktiviteter til å holde deg borte fra skjermen?

#continuum #sesong2 #sesong3 #hbonordic #netflix #visa 

Hope Springs

 • 09.04.2014, 00:14


Kveldens andre film ble Hope Springs med Meryl Streep, Tommy Lee Jones og Steve Carell.

Filmen handler om det middelaldrende ekteparet som bor i samme hus, men ikke prater sammen lenger.... Vel, de gjør ikke så veldig mye annet sammen heller. Til slutt holder ikke hun, Meryl Streep, ut lenger og bestiller time hos en ekteskapsrådgiver som ligger en flyreise unna. Da hun forteller ektemannen, Tommy Lee Jones om dette vil han ikke høre om det. Hun bestemmer seg alikevel for å dra, og gir ham flybilletten og tidspunktet flyet skal gå. Han har ingen planer om å gå, men etter en samtale med en kollega ombestemmer han seg.

En utrolig bra film som får en til å tenke litt, og dra på smilebåndet... Spesielt da ekteparet får diverse intimitetsoppgaver de skal utføre.#hopesprings #merylstreep #tommyleejones #stevearell

The accidental husband

 • 08.04.2014, 23:37


En av kveldens filmer er The accidental Husband med Uma Thurman Colin Firth og Jeffrey Dean Morgan i hovedrollene. Jeg fant filmen på Netflix da jeg lette etter noe å se på.

Filmen handler om radio terapeuten Emma Lloyd, Uma Thurman, som gir råd  til lytterne om parforhold og om ekteskapet. En dag ringer en dame inn for å få råd, siden hun snart skal gifte seg og er usikker på om han er den rette. Dr. Emma råder henne til å bryte med kjæresten, Jeffery Dean Morgen, på lufta, og han hører tilfeldigvis på hva som blir sagt. Han vil hevne seg på Dr. Emma, og forsøker å finne ut det han kan om henne. Han finner ut at hun snart skal gifte seg, og får hjelp til å lage en falsk ekteskapslisens mellom segselv og Dr. Emma. Da hun og den kommende ektemannen, Colin Firth, drar for å ordne det formelle får de beskjed om at Emma allerde er gift. Det er nå det begynner å bli interressant :o))

Nok en film jeg vanligvis aldri ville ha sett, men varmt kan anbefale :o))#theaccidentalhusban #umathurman #jeffreydeanmorgan

Så f... grått

 • 08.04.2014, 23:08


Jeg vet at jeg ikke burde klage på været, men jeg klarer bare ikke å la være... Regnvær er noe dritt, og jeg hater å bli våt når jeg har klær på!!! Når jeg våknet til morran i dag så det veldig lovende ut, himmelen var lys å det så ut til at sola skulle stikke seg fram. Så når jeg kom ut av dusjen litt etterpå var det plutselig blitt helt grått ute, og innen jeg kom meg ut av døra hadde det begynt å sprutregne :o((Jeg trodde at jeg hadde en lunchdate i dag, men dessverre så ble den stoppe av regnet da vedkommende var redd for å få krøller i håret, hihihihi!! Det var nok ikke grunnen, og den lunchdaten skal vi nok få tatt en annen dag tenker jeg :o))

I stedet tok jeg lunchen foran PC'n med en frisk kyllingsalat m/egg og skinke fra kantinen... 

På veg hjem i dag dro jeg innom Brynsenteret for å handle hos KapAhl... Jeg gikk hard til verks i undertøyskuffene min i helgen, og det var på tide å erstatte noe av det jeg hadde sendt rett ned i søppelbøtta. Det ble 4 nye BH'er og 6 nye truser. Det er jo de plaggene sammen med sokker som aldri blir gamle... Mens jeg nå først var der nede var jeg innom matbutikken å handlet bittelittegranne. Orket ikke å styre med noen middag, så jeg kjøpte meg et par lunchkaker og et Foccaca brød som jeg tok ved siden av.Selv om det er grått og trist ute, så lyser det gul og friskt i vinduskarmen fra mine to Krysantemum.. De to Krotonplantene jeg hadde der før hang noe voldsomt med hode, og jeg hadde egentlig tenkt å kaste dem. Nå som de har stått på gulvet, vekk fra varmeoven og sterkt lys, har de regelrett blomstret opp. Bladene henger ikke lenger ned langs stammen, men er løftet høyt opp i været. Nå er jeg glad jeg ikke kvittet meg med dem!Ronja sov ganske tungt da jeg fløy rundt med kamera tidligere i kveld, og jeg tenkte jeg skulle snike meg til å ta et bilde av henne... Særlig, da våket frøkna opp og kikket forvirret på meg en stund innen hun la hode ned å sovnet igjen! Hun og Vinja holdt på som ville mens jeg satt å spiste middag, med å løpe etter hverandre som gale og sånt blir man sliten av!Vinja derimot sov ikke, hun lå som en dronning på toppen av klatrestativet å fulgte med på alt som skjedde nedenfor henne.. Med en gang jeg satte meg til rett i godstolen spratt hun nedover hyllene og rett opp i fanget mitt. Der la hun seg godt til rette mens hun malte høylydt en laaaang stund!

Jeg kjenner at jeg er helt klar for påskeferie nå, og teller dagene ned en etter en... For første gang på veldig lenge skal jeg ha fri hele påsken, og det skal bli så deilig :o)) Har ikke tenkt til å reise bort, bare ta en tur til Sverige en dag og ellers finne på noe på dagene. Håper bare at det blir masse fint vær sånn at det går ann å være ute. En ting jeg godt kunne tenke meg er å ta en tur i Botanisk Have for å se på vårblomstringen. Jeg hørte at det var i full gang der inne nå.

#regnvær #sol #grått #lunchdate #bryn #kappahl #undertøy #krysantemum #kroton #ronja #vinja #påske #ferie #sverige #botaniskhave #vårblomstring

Alltid like uheldig

 • 06.04.2014, 16:08


På fredagen klarte jeg å vri den venstre kneet mitt, som er ganske vondt fra før av... Dette skjedde på morningen, og utover dagen ble kneet ganske hovent og stivt. Da jeg skulle kjøre hjem ble det ganske problematisk å gire oppover Svartdalstunnellen når køen tetnet til. På et vis fikk jeg det til å jeg kom meg til Ultra og handlet inn til helgen.For å toppe vondte i kneet klarte jeg å forstrekke noen muskler i ryggen da jeg bærte alle handleposene fra garasjen, og det var noen av dem. Tunge var de også! Vanligvis pleier jeg å rygge foran oppgangen å bære de inn derfra, men jeg tenkte at jeg nok skulle klare å få dem inn. 

Jeg kjente jo at det strammet litt bak der på fredagen, men tenkte at det ville ordne seg..... Ikke i det hele tatt, og da jeg sto bøyd over kattedoen på lørdagsformiddagen kjente jeg at det ikke var så bra bak der. Det var så vidt jeg klarte å reise meg opp igjen... Resten av lørdagen ble tilbrakt i godstolen foran tv-skjermen innstilt på Netflix, hvor jeg fikk med meg flere filmer og tv-serier. Innimellom måtte jeg bare streve meg opp i stående stilling for å bevege meg rundt litt å strekke på musklene.

I dag er både kneet og ryggmusklaturen mye bedre, og jeg klarer å bevege meg rundt uten å gå bøyd å med smerter.....Utenfor stuevinduet holder en stor humle på å stange og stange for å komme inn.... Den ble vekket tidligere i uken når det var så varmt og godt, men nå som det har blitt kjøligere igjen vil den gjerne gjemme seg bort igjen til varmen kommer tilbake. Jeg er glad i humlene, og når jeg nå om litt skal planlegge hvilke planter/vekster som skal pryde blomsterbeddet på baksiden, så skal jeg finne noe som tiltrekker seg mange av disse goselige og fluffy skapningene.

På tide å komme seg opp av godstolen for å ordne litt middagsmat, blogges!

#kne #rygg #vondt #ultra #svartdalstunnellen #smerter #netflix #humle #blomsterbedd #planter #vekster

The magic of bell isle

 • 05.04.2014, 22:30


Jeg har akkurat sett på en veldig bra film på Netflix som heter The magiv of bell isle (En ny vår på Norsk) med Morgan Freeman og Virgina Madsen.

Filmen handler om den alkoholiserte forfatteren Monty Wildhorn, som helt har mistet skrivelysten. Nevøen hans overtaler ham til å tilbringe sommeren i den stille byen Bell Isle. Han er ikke særlig vennlig ovenfor de han møter i starten av sommerferien, men så treffer han Mrs. O'Neill og hennes 3 døtre. Hun har tatt med seg døtrene til barndomshjemmet i den lille byen, noe den eldste datteren som er i tenårene ikke er så happy for.

De blir etterhvert gode venner, og de påvirker hverandres liv på en fin måte.

Dette er en varm og fin film som jeg kan anbefale på det sterkeste.#themagicofbellisle #ennyvår #morganfreeman #virginiamadsen #film #sommer #alkohol #forfatter

Netflix...

 • 05.04.2014, 12:09


For et par dager siden fikk jeg en mail fra noe som så ut som Netflix, hvor de informerte at det var problemer med kort nr ...... og betalingsopplysningene måtte oppdateres. Så ble jeg bedt om å gå til "Min konto" for å oppdatere dem.

Jeg er jo så misstenksom så jeg klikket ikke på linken for jeg var helt sikker på at det var noe humbug. Nå på formiddagen hadde jeg lyst til å se på en film, og da kom det opp en boks på skjermen om akkurat det samme. Jeg skjønte ikke hvorfor jeg måtte oppdatere, men så kom jeg på at jeg jo hadde fått nytt bankkort med nytt nr å det resulterte i at de ikke fikk trekt meg for det månedlige avdraget.

Nå er alt oppdatert og, og jeg kan koooze meg favorittseriene mine :o))#netflix #bankkort #betalingsopplysninger

Tomas Ledin konsert på torsdag

 • 05.04.2014, 01:00


Endelig var dagen der, og konserten jeg hadde gledet meg til så lenge. Det er ikke ofte Tomas Ledin har konsert her i Norge, og som stor fan av ham MÅ man bare ha med seg den.

Jeg hadde avtalt med Anne at jeg skulle være hos henne 18:15, sånn at vi hadde litt tid innen vi skulle gå bort på bussholdeplassen på Lørenskog. I forveien hadde vi diskutert om vi skulle bruke bil eller om vi skulle ta bussen bort, og vi ble tilslutt enig om det siste. Vi endte opp med å ta en buss som gikk ca 18:45, og det resulterte i at vi kom litt ekstra tidlig fram. Bussjåføren vi hadde var litt av en hissigpropp, noe vi fikk merke når det oppstod en aldri så liten hendelse mellom bussen og en personbil (ingen ulykke). Da ropte han høyt og skingrende å slo i dasjbordet, åpnet den lille døra ved setet og gikk mot vinduet og gestikulerte mens han ropte høyt. Det var ikke så mange på bussen, men vi som satt der dro på smilebåndet....

Konserten ble holdt på Lillestrøm Kultursenter, hvor jeg ikke har vært før. Siden vi var litt tidlig ute bød anledningen seg til knipse litt bilder.... Til tross for at sola skinte var det ikke noe særlig varmt ute, og vi bestemte oss ganske raskt for å gå inn i varmen. Der fant vi oss et bord utenfor kafeen hvor vi satt oss. Alle bestilte en eller annen form for alkoholholdig drikk, bortsett fra meg da som kjøpte kaffe. Jeg hadde bilen på Lørenskog så da ble det alkoholfritt denne kvelden.

Vi var i Teatersalen som tar va 600 personer, og det er akkurat passe... Våre plasser var på rad 12, som var helt perfekt å sitte. Ikke for nær og ikke forlangt unna til å se ansiktene til de som var på scenen. Dessverre fikk jeg en stol som var skikkelig løs, og den slang til både den ene og den andre siden hele tiden. Når konserten begynte så glemte jeg alt det, for da glemte jeg alt sånt.

For dem som trodde at dette skulle bli en konsert med alle de gode gamle hittene, så ble de nok veldig skuffet. Omtrent all musikken var hentet fra den nye CD'n hans, hvor musikken var roet ned noen hakk å var en fin blanding av viser og folkemusikk + litt heftigere toner innimellom. Mellom hver låt så snakket han endel om barndommen hos sin farmor og farfar i Ådalen, noe jeg syntes var veldig interessant å høre på. Når det nermet seg to timer slo han over i noen av de gode gamle, som fikk oss alle opp på beine å det ble ganske mye liv i salen. Jeg storkoste meg noe vanvittig.Jeg hadde ikke tatt med meg noe kamera, bare mobilen, men jeg forsøkte å ta noen bilder inne i salen... Resultatet ble dessverre ganske dårlig, noe som var litt overraskende. Vanligvis så pleier mobilen min å ta ganske gode bilder, men den slo seg litt vrang. Ikke ville den fokusere ordentlig, og bildene ble kornete og stygge :o))Før konserten begynte så jeg på et skilt at han skulle signere diverse materiell man kunne kjøpe, og siden jeg ikke hadde den siste CD'n bestemte jeg meg for å stelle meg i kø etter for å kjøpe den å få den signert. Det var en del av oss som hadde valgt dette, og vi måtte vente litt før han kom siden han skulle skifte først. Det var vel verdt å vente :o)) Han tok seg god tid til alle sammen, og pratet i vei.....Jeg benyttet sjangsen til å ta noen bilder av ham også, og dette var de beste av dem....Vi rusla etterhvert bort på bussholdeplassen for å dra hjemover igjen... Det var ikke akkurat folksomt der på den tiden av døgnet, ca 22:45, og vi måtte vente en stund til bussen vår skulle gå siden den før gikk rett foran nesa på oss. Det rusla noen originaler rundt der, så vi hadde da litt å se på, hehehe!!

Når jeg kom hjem var jeg dødssliten, og hoppa rett opp i senga... Jeg la meg ikke til å sove men satt litt å så på tv, men etter en liten stund begynte øyelokkene å glippe så jeg gled ned i liggestilling å slo av lyset. Husker ikke så mye mer så jeg må ha sovnet ganske kjapt!

#lørenskog #buss #lillestrøm #kultursenter #tomasledin #konsert #cd #ådalen 

Refleksjoner

 • 03.04.2014, 00:23


Dette blogginnlegget om miljøtenking bør du lese, klikk her :o)) #miljøbevist #miljøtenking

Typisk

 • 02.04.2014, 23:25


Nå er det sånn her i heimen om morningen at alt jeg foretar meg innen jeg skal gå på jobb, er timet og tilrettelagt.. Jeg vet hvor lang tid jeg bruker på å stå opp, finne det jeg skal ha på meg, dusje, ordne morgenstellet til kattene og kle på meg fjeset. Det er ikke lagt inn i timeplanen at noe uforutsett kan inntreffe, og når det gjør det så skjærer hele timeplanen seg totalt... I går var det en sånn dag....Trøtt som jeg var mens jeg sto i dusjen, merket jeg det ikke med en gang heller... Så ble jeg var at det en annen lyd da vannet traff gulvet, og kikket ned!! Der sto vannet til langt oppover føttene mine, og utenfor dusjkabinettet var det vann utover store deler av badegulvet. Akkurat det jeg trengte tidlig om morningen med dårlig tid.

Hadde jeg avløpsåpner? Jo da, men det var så lite igjen at det hadde ikke noe virkning, men heldigvis så seeeeeeg det ned innen jeg hadde fått på meg klærne og fjeset, men jeg måtte jo vaske over gulvet før jeg gikk.

På veg hjem kjøpte jeg med meg avløpsåpner, og vel hjemme gikk jeg løs på proppen i sluket... Den satt godt og jeg måtte bruke ca halve flasken, og da sto det en stund å arbeidet innen jeg hørte at det løsnet. Det skummer en del når det pågår, og  den ene katten min Vinja elsker å leke med skum å derfor måtte kattedoen ut fra badet og døra lukkes omhyggelig. Det likte ingen av dem noe serlig, og begge to satt foran badedøra å kikket på den å så på meg med store øyne mens de mjauet høyt og sårt, hehehe!!

Jeg kunne jo selvsagt ha unngått dette hvis jeg hadde tømt litt avløpsåpner ned i sluket med jevne mellomrom.... Var veldig flink en god stund etter at de ble tett sist gang, og jeg må nok være det heretter sånn at jeg slipper dette tullet når det passer som dårligst.

#avløpsåpner #timeplan #sluk #vinja #katt

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no