hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Dagens bilde - utsikt

 • 29.04.2015, 22:24


Bilde er av Holmenkollbakken og er tatt fra Oppsal, Øst i Oslo, som ligger på andre siden av byen.

#dagensbilde #utsikt #oslo #visitoslo #holmenkollbakken #oppsal #øst

Nye melaminboller...

 • 26.04.2015, 19:45

Det er mange som ikke liker melaminprodukter, men jeg digger dem å har mange skåler i forskjellige størrelser. Det jeg ikke har hatt er boller, men på lørdagen var jeg innom Europris å da kom jeg over dette settet med 6 boller i forskjellige størrelser. 


#bollesett #melamin #boller #farger #pastell #rosa #gul #turkis #praktisk

 • Mat
 • Hjemmelagde vegetarburgere/pølser

  • 26.04.2015, 18:36

  Før helgen bestemte jeg meg for å lage mine gode vegetarburgere igjen... Jeg har ikke laget dem på veldig lenge, men nå tenkte jeg at det var på tide å gjøre det. De andre gangene jeg har laget dem har jeg ikke fulgt oppskriften helt til punkt og prikke, men det gjorde jeg denne gangen. 


  Dette trenger du: 1 ss solsikkeolje, 1 løk, hakket, 50 gr finhakket sopp, 1 rød paprika, 400 gr Cannelinibønner (1 boks), 100 gr ferske brødsmuler, 100 gr revet cheddar ost, 1 ts tørkede urter (mix), salt og pepper, 1-2 eggeplummer (avhenger av str), hvelemel eller potetsmel.

  1. Varm oljen i en panne. Ha i løken, paprikaen og soppen, som stekes over lav varme. Rør jevnlig i blandingen, som stekes i ca 5 minutter eller til den er blitt myk.

  2. Mos cannelinibønnene med potetmoser. Ha i løk, paprika og soppblandingen sammen med urter, salt og pepper, brødsmuler, osten og eggene. Kjør blandingen i kjøkkenmaskinen og spe med mel/potetsmel. Når blandingen har blitt "seig" settes den til side til den har blitt kald og tyknet litt.

  3. Blandingen kan formes til både pølser eller burgere. De stekes til de har fått en gylden overflate på begge sider.

  Mine observasjoner:
  Man kan bruke hvilken type bønner man ønsker, noe jeg har gjort. Det kan påvirke konsistensen på burgerne noe. Enkelte bønner er seigere, og holder blandingen bedre sammen enn andre. En annen ting å merke seg, er at man ikke skal være redd for å krydre. Det står at man bare skal bruke 1 ts med tørkede urter, men personlig så syntes jeg at det er litt lite. 

  Dersom du bruker en foodprocessor til å hakke løk og paprika, så pass på at du ikke kjører den for hard. Du ender da opp en en puré. 

  Jeg pleier å spise burgerne til kokte poteter, og for litt ekstra smak lager jeg en peppersaus som har jeg ved siden av.

  Velger du å lage pølser, så syntes jeg de smaker veldig godt i pølsebrød.... Ketchup og sennep er ikke akkurat noe jeg syntes var godt på pølsene, men jeg har ikke funnet noen god erstatning. Hvis du prøver ut oppskriften og kommer på noe som passer, så gi meg gjerne en tilbakemelding :O))

  #hjemmelaget #vegetar #burgere #pølser #vegetarburgere #vegetarpølser #solsikkeolje #løk #sopp #paprika #cannelinibønner #brødsmuler #cheddar #ost #urter #salt #pepper #eggeplummer #hvetemel #potetmel #poteter #peppersaus #mat #middag #sundt #godt

  Felix the cat

  • 25.04.2015, 20:53

  Felix har vært hjemme alene fra i går til i dag, og jeg har hatt æren av å sørge for at pusegutten fikk mat og masse kos. Jeg dro rett opp etter jobben i går, og da var han veldig selskapssyk. Han laget så mange morsomme lyder da jeg kom inn døra, og så la han seg ned på gulvet å rullet seg fra og tilbake. Da jeg bøyde meg ned for å kose med han hadde jeg på meg pulsvantene, og jeg tror han så det som et tegn til at det fritt fram å sloss litt. Han satte klørne i hånden min, og eneste måten å komme seg løs på var å få av seg pulsvanten... Da gikk han løs på benet mitt, og alle klør var ute å ble godt plantet inn i benet mitt. Jeg gikk da mot stua og kjøkkenet med en katt hengende rundt ankelen min, hihihihihihi!!

  Han slapp til slutt, og da ble det minst 15 minutter med kos på kjøkkenbordet. Til slutt var han ferdig med å bli kost med å hoppet ned fra bordet å gikk bort til matkoppen sin. Jeg satt meg ved kjøkkenbordet mens han spiste sånn at han skulle ha litt selskap. Da han var ferdig med å spise hoppet han igjen opp på bordet, hvor det ble litt ekstra kos til dessert. Etter det var han ikke så veldig interessert i meg mer, og jeg kunne sette nesen hjem igjen :o))


  I dag var jeg ikke oppe hos Felix før kl 12:30 siden jeg måtte til frisørdamen først, for å klippe meg å fjerne en autostrada av en ettervekst i fargen sølv. Han kom mjauende i på en slags kurrende måte, og vi måtte igjennom samme ritualet som i går med rulling på gulvet å høy maling. Klok av skade tok jeg av meg pulsvantene før jeg bøyde med ned for å kose med ham, noe som gjorde at han ikke gikk til angrep. Han ville ha masse kos i dag også, og det var det ikke mangelvare på... Han fikk akkurat så mye han ville ha + litt til.

  Nå har mamsen hans kommet hjem, og han er sikkert veldig fornøyd :o))

  #felix #the #cat #hjemme #alene #passe #mate #kose #frisørdamen #autostrada #ettervekst #katt #pus

  Nå begynner det å skje noe

  • 22.04.2015, 22:53

  Det begynner å bli en stund siden det ble bestemt at Oppsal Senter skulle oppgraderes, og samtidig skulle det bygges blokker på toppen av senteret. Når flere etater og utbyggere skal bestemme å ikke klarer å bli enig om hvor mange parkeringsplasser det skal være, hvor mange leiligheter, hvor høye blokkene skal være m.m., ja da tar det tid å komme i gang.

  I siste OBOS-blad ble prosjektet nevnt, og til uken skal det være informasjonsmøte hvor man får vite litt mer... Noen tegninger på hvordan leiligheter blir, har jeg skjønt ikke er klare enda. De kommer senere.

  Anne og jeg tenkte at vi skulle ta oss en tur bort for å være med på informasjonsmøte. Hun kunne nok tenke seg å flytte tilbake til gamle trakter, og jeg har jo også veldig lyst på en ny leilighet som slipper å pusses opp. Vi får se hva jeg bestemmer meg for når jeg endelig får se leilighetene.  Når jeg ser på utformingen av blokkene så ligner det veldig på de som har blitt bygd på Lørenskog, der Anne bor. Det er vel den stilen som de går for nå om dagen. Det ser jo veldig fint ut på tegningen, og den store åpne arealet mellom blokkene.

  Offentlig transport middel som t-bane går rett på andre siden av gaten, så man har ikke langt å gå hvis man skal på jobb eller avsted et annet sted.

  #oppsal #senter #nybolig #leiligheter #obos #informasjon #møte #informasjonsmøte #transportmiddel #t_bane #offentlig

  Endelig varmere vær.....

  • 21.04.2015, 21:34

  Balkonglivet har definitivt startet for mitt vedkommende, og jeg nyyyyter det virkelig. På tredje dagen i rad kan jeg sitte ut på balkongen å kost meg i det varme gode været. Jeg håper bare at det fortsetter videre, for jeg er så lei av å gå med tjukke vinterjakker. Den stive kroppen min har så innmari godt av sol og varme :o))


  Så fort jeg gikk ut å satt meg var kattene rett i hælene på meg, og der ble de så lenge jeg var der ute.... Når jeg gikk inn for å spise, ja da diltet de etter meg begge to. De stortrives ute på balkongen, og idag var det ekstra stas for et bevinget insekt hadde kommet seg inn igjennom det åpne vinduet. Det var full jakt og mjauing på høyt plan en stund.

  Det holdt på å gå riktig galt på jobben i dag.... Jeg satt sammen med den ene vikaren våres da en person kom for å skifte lyspærer i taket. For å komme til måtte han ta ned et panel i taket, men det han ikke var klar over var at det var tungt. Det henger fast på den ene siden, men i det man løsner det raser det ned med stor fart hvis man ikke holder det godt igjen. Med andre ord, han holdt det ikke vast. Panelet raste ned å dundret inn i ryggen på stolen min.... Til alt hell hadde jeg akkurat flyttet meg nærmere bordet, ellers hadde jeg fått det rett på meg. I armen eller i verste fall hodet... Heldigvis gikk det bra denne gangen, og den unge herren med lyspærene ble illrød i ansiktet å følte seg nok ganske beklemt....

  I lunchen stakk jeg innom apoteket for å sjekke om legen min hadde ordnet med resepten min, men der lå det ingenting... Jeg har aldri fornyet resepter på nettet, så jeg vet ikke hvor lang tid det vanligvis tar før det er klart. Bestemte meg nå for å la saken bero et par dager å sjekke igjen, og har den ikke dukket opp da, må jeg ringe legekontoret å ta en prat med dem.

  Nå blir det litt tv resten av kvelden, og om noen minutter begynner "Hele Storbritania baker" på TV6... Det er et program jeg bare må få med meg hver uke, for det er alltid morsomt å se andre streve for å lage noe å kanskje ikke helt få det til. Siden det ofte går galt når jeg er på kjøkkenet føler jeg med stakkarne :o)) I tillegg nyter jeg å se Paul Hollywood, hihihi!!

  #balkong #sol #varme #vår #sommerlig #balkonglivet #katter #jakt #mjauing #insekt #yrkesskade #nestenulykke #lunch #resept #apotek #legen #bake #storbritania #paulhollywood

  Ting forandres...

  • 20.04.2015, 22:25

  Etter som årene går og man blir eldre så forandres ting i kroppen... For oss damer så forsvinner jo mensen på et eller annet tidspunkt, og mange får store problemer med hetetokter. Jeg er har kommet i den alderen, og mensen har definitivt tørket inn, noe jeg definitivt ikke er lei meg for. For så mye problemer som jeg har hatt med den, smerter og kraftige blødninger, opp igjennom årene er det ikke noe tap å miste den. Noen overgangsalder og hetetokter har jeg derimot ikke vært plaget med, så langt i allefall....

  Samtidig som mensen forsvant så dalte Kalsium nivået mitt i kroppen ganske mye, og jeg fikk beskjed om å spise kalsiumtabletter med D vitamin hver dag for å kompensere.  I begynnelsen kjøpte jeg dem reseptfritt på apoteket, men de var ikke sterke nok å kalsiumnivået i kroppen økte ikke noe særlig. Nå går jeg på en annen sort som jeg får på resept, og det ser ut til å hjelpe betraktelig.


  I dag hentet jeg ut den siste boksen i den gjeldende resepten, og for en gang skyld logget jeg meg inn på nettet for å fornye resepten. Har aldri gjort det å den måten før, men jeg følte at det var på tide å komme meg inn i 2015 jeg også. Dessuten så syntes jeg ikke at jeg kan ta meg fri for å gå til legen akkurat nå.

  Det ble litt fram og tilbake med bestillingen, så jeg håper virkelig at alt ordna seg til slutt. Jeg får stikke innom apoteket i morgen å sjekke om det ligger en ny resept i systemet deres. 

  #overgangsalder #forandringer #hetetokter #mensen #smerter #blødninger #kalsium #resept #apotek #dvitamin #lege

  Ny tursekk

  • 19.04.2015, 21:15

  Når vi var på Metro-senteret i går stakk vi innom Stormberg-butikken, og der forelsket jeg meg totalt i en rosa tursekk. Jeg klarte ikke å la være, og endte opp med å kjøpe den, og den var ikke dyr heller. Kostet bare 199,-. De hadde fått inn sekkene bare dagen i forveien, og den kom også i selvlysende grønn for dem som måtte like den fargen.

  Den er akkurat stor nok til at jeg får plass til en vannflaske, litt mat og speilrefleksen. Jeg hadde tenkt å innvie den i dag på turen med Anne, men det ble ikke noe av for mitt vedkommende. Leste nettopp på bloggen til Anne at hun hadde gått inn til Mariholtet, og fått et godt knippe med bilder på turen, se her :o)) Jeg har ikke vært på Mariholtet på mange år, så det hadde vært koselig med en tur inn igjen snart.  #tursekk #tur #sekk #rosa #grønn #stormberg #mariholtet #blogg #metro

  Foto: Samsung Galaxy s5

  Damene på "Hagemesse"

  • 19.04.2015, 14:21

  Da var jeg tilbake igjen etter noen dagers opphold.... Jeg har vært så sent hjemme og vært så sliten at jeg rett å slett ikke har orket å slå på PC'n på kvelden. Ikke det at det har vært så mye spennende å fortelle om heller....

  I går var Anne, Ann-Karin og jeg opp på Hagemessa på Lillestrøm. Når vi kom dit rundt ved 11 tiden var det fult av besøkende der allerede, men det var ikke noe vanskelig å finne parkeringsplass. Vi hadde bestilt billetter på nettet i forveien, for å slippe å stå i kø ved inngangen. Nå var ikke vi der når de åpnet, så det var ingen kø i det hele tatt.

  Nedenfor følger noen av de bildene jeg tok i løpet av dagen :o))

  Jeg vet ikke hvor lenge jeg sto der for å forsøke å fange vannstrålen som ble skutt ut og sprutet vann over en hellelagt gangvei. Det var omtrent umulig å fange vannstrålen både i det den ble sendt ut samtidig som en lystrålet fulgte vannet, og når den landet i oppsatsen ute i vannet. Bildene ble absolutt ikke så bra som jeg hadde håpet....  Vi hadde nettopp stoppet å vært med i konkurranse for å finne navnet på de forskjellige humlesortene som finnes, og vunnet en plakat, når vi oppdaget en portabel bikube. Jeg ble helt fasinert av de små skapningene. De jobbet og strevde på harde livet... 


  Jeg var ikke helt forberet på at de skulle selge goodiser der, og Anne og jeg kjøpte med oss 2 vaniljeboller, 1 punchebolle og 1 annen sjokoladebolle som vi skulle ha til senere på kvelden når Anne kom til meg.
  Jeg mente at jeg hadde lest et eller annet sted at Finn Schjøll skulle være på messa, og jeg gikk rundt for å se om jeg kunne finne ham. Fant ham ikke så jeg vet ikke om han ikke var der i det hele tatt eller at jeg bare ikke fant han.

  Etter å ha trasket rundt der i noen timer trengte vi å sette oss ned for å spise, men det var ganske fult over alt. Vi bestemte oss for å dra til Metrosenteret på Lørenskog for å spise hos Burger King. Det var godt å sitte ned en stund å slappe av å få pratet litt sammen, for det blir jo ikke så mye av det når man går rundt.

  Jeg kjørte Anne og Ann-Karin hjem til Anne for å hente bilen. Ann-Karin skulle kjøpe seg et nytt kamera, og Anne skulle bli med henne. Selv dro jeg videre ned til Alfaset Gravlund for å tenne lys for pappan min, som ville ha fylt 91 år i går. Jeg hadde kjøpt to nye lykter som jeg tok med meg å tente. På veg hjem dro jeg innom Ultra på Bryn hvor jeg kjøpte litt salat og pommes til middagen.

  Anne kom til meg ut på ettermiddagen, og siden det var relativt fint vær satte vi oss ut på balkongen en liten stund før vi begynte på middagen. På menyen sto det Pulled Turkey med pommes og salat. Enkelt å tilberede og sabla godt :o)) Jeg har kjøpt kalkunen ferdig marinert i Sverige, og da går det veldig raskt å lage middagen. Anne hadde igjen en diger pose med godisser fra påsken, og hun tok med posen ned til meg. Nå begrenset vi oss til å tømme opp litt i en ikke alt for stor skål, resten tok hun med hjem til neste lørdagssamling :o))

  Vi snakket litt om å gå ut på tur i dag, men formen min var ikke på topp da jeg våknet så jeg sendte henne en melding å sa fra at det ikke ble noe for mitt vedkommende.

  #hagemesse #lillestrøm #blomster #hage #maxistol #bier #humler #konkurranse #godis #mat #burgerking #metro #lørenskog #foto #kamera #canon #ixus #alfaset #gravlund #pappa #fødselsdag #ultra #bryn #pulled #turkey #pommes #salat #vaniljebolle #sjokoladebolle #punchebolle #sverige 

  Alle bildene er tatt med mitt Canon IXUS 265 HS kamera.

  Jeg blir litt oppgitt

  • 14.04.2015, 00:05

  I fjor ble det stemt JA på Generalforsamlingen i borettslaget for at vi skulle skifte vinduer i alle leilighetene. Nå er prosjektet godt i gang, og iflg styreleder så ligger akkurat etter skjemaet. Fortsetter de sånn så kommer de til å være ferdig  i god tid før jeg tar sommerferie.

  Når jeg kom hjem fra jobben på fredag, så hang det en lapp på døra mi. Der sto det at de kom for å måle opp vinduskarmene den 14.04., altså i morgen, mellom 09:30 - 10:30. Jeg kjente at jeg ble ganske irritert med en gang, for det var ekstremt kort varsel å få det på en fredag ettermiddag. Det var jo ingen mulighet for å gi beskjed på jobben om at jeg måtte komme senere....

  Nå ble det sånn at jeg kunne ta meg fri på formiddagen, men det passet ekstremt dårlig... Jeg kommer definitivt til å gi beskjed når de kommer i morgen, om at det ikke var okey å forvente at man tar seg fri fra jobb på så kort tids varsel. Det er ikke bare pensjonister og hjemmeværende i blokkene her, en god del som meg jobber faktisk. Noen ganger må jeg innrømme at det virker som folk tror at man bare kan være hjemme når "noen" må inn i leiligheten. 

  Jeg krysser fingrene for at de kommer til meg først, for da kanskje jeg ikke blir så sen på jobben!!!


  #irritert #surt #ubetenktsomt #merkelig #irriterende #vinduer #prosjekt #oppmåling #fri #jobb #forventet #fredag #tirsdag

  Mye vær i Botanisk Hage

  • 12.04.2015, 23:42

  For en utrolig koselig søndag dette har vært, som startet med at Anne kom hit ved 11 tiden. Vi hadde avtalt at dersom været ikke var så ille så skulle vi ta med kamera å gå oss en tur. Jeg hadde blingset på mobilen da jeg satte alarmen på i natt..... Den var markert på søndag, men klokkeslettet var 10 og ikke 9 som jeg måtte opp for å være helt ferdig til Anne skulle komme. Derfor var jeg ikke heeeeeelt ferdig da hun kom, men det var ikke så veldig farlig.

  Sola sto skinte da vi dro ut, men det blåste ganske mye. Det var ikke spesielt kaldt så det tegnet til å bli en fin dag. Reisemål for dagen ble Botanisk Hage på Tøyen, hvor vi håpet at det så smått hadde begynt å vokse og gro omkring i beddene. Det var ganske fult med biler på parkeringsplassen, men det var lov å stå på grusplassen ved siden av. Der var det rikelig med plasser  Ved inngangspartiet var det ikke så veldig mye liv enda, noe som ikke overrasket meg så veldig mye. Det er tidlig enda, og det har heller ikke vært supervarmt den siste tiden. Men enkelte steder var det noen blåe tepper med blomster, som virkelig lyste opp. Bildet klarte ikke helt å beskrive hvor vakkert det egentlig var.  Jeg er veldig glad i Rododrendon, og i Botanisk Hage har de noen flotte eksemplarer som jeg/vi bare måtte ta noen bilder av. Vi krøp innunder grene for å komme midt inni beddet for å få tillgang til alle de lekre blomstene.

  Etter å ha trasket litt rundt i et par timer, bestemte vi oss for å sette oss ned en stund for å spise den medbrakte matpakken. Vi fant oss en krakk å satte oss ned. Et ungt par, indisk eller pakistansk, kom forbi sammen med en fotograf. Jeg vet ikke sikkert, men av kjolen jenta hadde på seg, så kunne det være et forlovelsesbilde. Det ble sikkert et nydelig bilde der de sto med et tre i bakgrunnen, og på bakken var de omkranset av et teppe av blå blomster :o))

  Vi hadde så vidt fått satt oss ned å begynt på matpakken da det begynte å hagle noe voldsomt. Jeg tenkte at det stopper vel å ble sittende litt, men det ga seg ikke så vi bestemte oss for å gå tilbake til bilen å dra hjem. Innen vi hadde kommet til bilen så hadde hagleskuren dratt sin vei, men det var grått å så ut til at det snart skulle begynne å regne hver øyeblikk. Det kom ikke regndråpe før vi var hjemme hos meg, og da så jeg skuren komme fra Manglerud i rask fart, og i løpet av noen sekunder bøttet det ned.

  Anne ble her en stund, og siden hun ikke hadde planlagt noen middag for seg selv spiste hun her. Jeg serverte laksefileér på grønnsaksseng i ovnen og med en urtesaus til. Det smakte utrolig godt, nam nam....

  Denne helgen har gått veldig fort, så altfor fort, og nå er det på tide å ta kvelden så man kommer seg opp i morgen tidlig.

  Ha en riktig god natt, blogges :o))

  #ut #tur #gå #botanisk #hage #fotografere #foto #bilder #natur #busker #blomster #oslo #tøyen #matpakke #regn #hagle #forlovelse #unge #par #fotograf #middag #laks #grønnsaker #sove #natta

  En sløv og grå dag...

  • 11.04.2015, 23:33

  Etter flere dager med sol måtte det jo komme en dag med tåke og grått vær... Allerede i går kveld så lå tåken langt ned mot trekronene, men jeg tenkte at det bare var forbigående, sånn at sola igjen ville være på plass til morran i dag. But no...


  Midt på dagen i dag hadde det lettet en del, og noen få minutter kom sola fram.... Innen jeg rakk å hente kamera, så hadde skyene igjen overtatt hele himmelbilde. Siden sola ikke hadde klart å varme opp balkongen, var det ikke noe særlig behagelig å sitte der ute. Jeg gjorde et forsøk, men ble litt vel kjølig så jeg forsvant inn igjen etter kort stund.


  Der mamsen er, ja der er Vinja også... Hun er en ordentlig mammapus som liker å dilte etter meg over alt. Da jeg lukket opp balkongvinduet for å ta bilder, kom hun med en gang. Hoppet først opp på store klatrestativet, hvor hun fulgte nøye med på det jeg drev på med. Hun snuste inn vårluften, og hadde jeg ikke stått i veien for henne hadde hun nok gjerne tatt seg en tur ut. 

  Til slutt hoppet hun opp på lille klatrestativet, og der satt hun å kikket. Jeg måtte jo ta en bilde av den søte lille pusefrøkna mi. Hun har alltid vært en verbal pus, men nå som hun har blitt litt eldre har hun blitt enda mer verbal. Hun mjauser og prater nesten hele tiden og ofte løper hun ut på badet å hopper opp på vaskemaskinen. Der sitter hun å mjauer høyt og sårt, og det er egentlig bare for å fortelle meg at jeg skal komme NÅ med en gang. For hun vil nemlig ha masse kos, der og da, hehehehe!! Oftes er det når jeg er opptatt med noe annet, som for eksempel spise middag!!


  Det har skjedd mye ute i naturen den siste uken. Ny knopper har dukket opp, og de som var knøttsmå forrige helg har nå blitt ganske store. En regnskur nå etterfulgt av sol og litt varme så kommer det til bli grønt på et blunk tenker jeg. Kjenner at jeg lengter etter litt mer varme på kroppen nå :o))

  I påsken snakket Anne og jeg om at vi skulle ta en tur til byen i morgen. Da er det nemlig gratis å komme inn på alle museer i byen. Vi syntes at det kunne være artig å være turist i egen by for en gang skyld. Nå snakket vi sammen tidligere i kveld, og da ble vi enig om å droppe det. Fant heller ut at vi skulle sjekke siden med aktuelle steder å besøke, og notere hvilke ting vi kunne tenke oss. Så drar vi heller å besøker dem en dag litt lengre ut på våren, når de er litt varmere å behagelig å være ute.

  Anne skal komme hit en tur allikevel i morgen, og da med både fotoapparat og strikketøy. Er det sånn någenlunde vær så skal vi ta oss en tur opp i Østmarka for å ta noen bilder, samtidig som vi får oss en fin tur. Er det dårlig vær blir det sofaen og strikketøyet og to damer med munndiaré som garantert får dagen til å gå :o))

  #vær #tåke #grått #kaldt #sol #balkong #foto #bilder #katt #vinja #mjaue #kose #mammapus #vår #knopper #grønt #regn #varme #påske #oslo #museer #gratis #fotoapparat #strikketøy #tur #skravle #munndiare #sløve 

  Dette kan jeg altså ikke

  • 08.04.2015, 23:46

  For det meste klarer jeg å ordne tingene selv, og får jeg det ikke til i første omgang så gir meg ikke for det. I de fleste tilfeller så greier jeg å ordne det, men i dag måtte jeg i grunnen gi opp.

  Det har seg nemlig sånn at jeg har en sånn T-We boks fra Canal Digital, som jeg går fant ut ikke fungerte helt optimalt. Jeg sjekket ut hvordan den var koblet opp mot modem ol., og fant fort ut at den ikke koblet opp slik den skulle i henhold til bruksanvisningen på nettet. Det var en kabel som ikke fantes montert på noen av mine bokser. Jeg fór ned i kjelleren å fant esken, og der lå jammen kabelen. 

  Da var alt i orden, tenker du... Å nei da, for antennekabelen var altfor kort til at jeg fikk koblet alt sammen som det skulle. Jeg strakk å tøyde, og det var ledninger og kabler utover hele gulvet som man lett kunne snuble i. Sånn kunne jeg jo ikke ha det, og satte alt tilbake til der de hadde stått innen jeg satte i gang.


  Det jeg trengte av rett og slett en antennekabel som var lengre enn den jeg hadde i fra før.... Så når lunchen kom i dag, fortet jeg meg bort på Clas Ohlsson i Torggata for å skaffe en ny kabel. Jeg trodde selvsagt at jeg bare kunne gå å kjøpe en i den lengden jeg trengt, men var det så enkelt...? Ikke på noen måte, skriiiiiiik!!

  Det hele endte opp med at jeg måtte kjøpe en kabel på 10 meter + to endestykker som skal brukes for å montere kabelen henholdsvis i datauttaket i veggen, og i modemet. For en ferdig kabel med endestykker ferdig montert på kommer bare i 1,5 meter, og jeg må ha ca 5 meter. Det var jo så enkelt sa ekspeditøren, og det er det sikkert hvis man vet hva man gjør. Noe jeg ikke gjør.... Jeg har aldri gjort dette før, og jeg har ikke peiling på hvordan det skal se ut. Langt mindre hvor mye som skal skrelles av kabelen for å sette på endestykket.

  Jeg fjernet så mye som jeg turte fra kabelen, men jeg er så usikker på om det er riktig sånn jeg har gjort. Har forsøkt å finne noen bilder av dette på nettet, men har ikke helt klart å få det til . Her må jeg bare innrømme at jeg må finne noen til å hjelpe meg, som vet hva de driver med.

  #canaldigital #antennekabel #modem #data #koble #twe #boks #ordne #fixe #klareseg #hjelp #bistand #clasohlsson #torggata #selvjulpen #motløs #irriterende

  Østensjøbanen stenger i et år

  • 07.04.2015, 22:15

  Fra 7. april 2015 stenges Østensjøbanen (linje 3) på strekningen mellom Brynseng og Mortensrud, for det at banen skal oppgraderes. Noe som er sårt trengende. Det har vel ikke blitt foretatt noen oppgraderinger siden banen ble åpnet for t-banen på 60-tallet. Før det gikk blåtrikken på strekningen..., altså den samme trikken som nå fortsatt går rundt i Oslo.

  Banen åpnes igjen i januar 2016 men da ikke i sin fulle lengde, noe som først skjer per april 2016. Både skinnegang og perronger skal oppgraderes, med ny belysning og nye leskur. Etter åpning av banen kommer det til å bli to avganger i kvarteret i stedet for en. Det betyr at man kommer seg raskere til og fra sentrum, samt at det også kommer til bedre plass å mulighet for sitteplass også i rushtrafikken :o))

                                                                                                               (kilde: ruter.no)

  Min nærmeste stasjon er Skøyenåsen, og i flg Sporveiens bilde av stasjonen skal den bli seende sånn ut. Jeg hadde håpet at vi kanskje hadde fått en overgang over linjen på en eller annen måte, men de gjør ingenting med adkomstveiene til stasjonen. Akkurat min stasjon vil ikke bli dramatisk endret, noe som sikkert kommer av at det er en liten stasjon. Det er jo ingen butikker eller kiosker i nærheten av stasjonen, og det blir heller ikke det etter oppgraderingen.

  Siden jeg har vært syk i dag, så har jeg ikke fått testet ut å ta buss for bane. Jeg sjekket ut hvordan det skulle bli i går, og for mitt vedkommende blir det veldig greit. Bussen går to gater lengre ned, og går rett ned til Brynseng så videre til Helsfyr. Jeg kommer til å hoppe av på Brynseng å ta banen derfra til jobb, og så tar jeg den fra Helsfyr hjem. Det tar nok litt lenger tid, men ikke så veldig mye etter det jeg kunne se av tidstabellen.

  Det blir bil på meg i morgen, for jeg må handle inn noen store ting å det orker jeg bare ikke å dra med meg på noen bane og buss. Det blir først på torsdag jeg får prøvd hvordan det blir det nærmeste året.

  #østensjøbanen #østensjø #bane #tbane #oppgradering #skøyenåsen #sporveien #buss #brynseng #helsfyr #skinner #leskur #belysning #ruter

  Søstrene Lillepuzdatter av Skånevik

  • 06.04.2015, 23:14

  Kattene mine har ligget å slengt på klatrestativet i dag, og der har de fulgt med på alt jeg har foretatt meg... Så fort jeg har reist meg, har de diltet etter meg, for selv om de liker å ligge sløve så er de veldig nysgjerrig på hva jeg finner på når jeg ikke er i samme rom som dem.

  Jeg dro fram speilrefleksen på formiddagen, og da var jo de et yndet objekt å ta bilde av... De var vel ikke så veldig happy for at tok bilde av dem, noe blikket deres fortalte alt om, hehehe!!  VINJA  RONJA  VINJA  RONJA

  #katter #pus #klatrestativ #kos #vile #søstre #nysgjerrig #mammajenter #fotografere #foto #bilder

  På tide med litt manikyr

  • 06.04.2015, 15:17

  I løpet av påsken har neglene mine blitt lange, og ikke at det er noe galt med det, men de er litt skjøre for tiden. Et resultat av det er at de sprekker og knekker hele tiden sånn at jeg ender opp med noen lange å noen litt kortere. 

  Nå derimot er de blitt veldig korte, men ikke for korte.... Jeg pleier ikke å bruke så mye tid på å lakke neglene mine, men jeg tenkte at jeg skulle gjøre det før jeg tar kvelden.   Ellers å er statusen på forkjølelsen den samme... Jeg er pottetett, og bruker mer tid på å pusse nesen enn noe annet. Den stakkars nesen min begynner å bli ganske sår av all pussingen, så jeg håper virkelig at det letter oppi der. Jeg får stikke på apoteket i morgen å kjøpe en flaske med saltoppløsning, for jeg brukte opp den forrige jeg hadde sist gang jeg var tett i nesen. Det er den eneste nesesprayen jeg kan bruke, for alt annet gjør at jeg hoster så jeg brekker meg.

  Det er noe hærk å bli forkjølet sånn på våren... Været er fint og temperaturen er ganske grei sånn at man kan være mye ute, men nå tør jeg ikke ta sjansen på å gå ut. Det er jobb igjen i morgen, og jeg bare MÅ være frisk nok til å gå på jobb. Bare tanken på å måtte ringe på jobb i morgen for å si at jeg er syk, er ikke noe jeg ønsker å gjøre!!

  #manikyr #negler #stelle #behandle #sprø #knekke #forkjølelse #feber #sår #nese #nesespray #saltoppløsning

  Dagens bilde - et lite ansikt

  • 06.04.2015, 14:48

  Overførte noen gamle bilder fra Nikon D5100 speilrefleksen i dag, og kom over dette artige bilde. Med en gang så det bare ut som en vanlig knopp fra en prestekrage, men bak i hode minner den meg om en Disney karakter... Problemet er bare at jeg ikke helt klarer å huske hvilken i farten. Bare et minne som surrer bak i hukommelsen, kanskje du husker!!!


  #dagensbilde #foto #prestekrage #knopp #nikon #d5100 #speilreflekskamera #kamera #natur #blomst #ansikt #disney #karakter

  Ikke helt som planlagt..

  • 05.04.2015, 22:02

  Nei, påsken har nok ikke utviklet seg helt som jeg hadde regnet med at den skulle, for de fleste av planene min har dessverre gått i vasken. De første dagene i påsken gikk jeg rundt å var veldig slapp og sliten hele tiden, uten at jeg følte at det skulle være noen grunn til det. Etterhvert så åpenbarte det seg hvorfor jeg ikke var i form...


  På onsdag hadde jeg besøk av Anne, og vi var ute å handlet inn til et middagsselskap som Anne skulle holde på Påskeaften. Etter at hun hadde gått var det som om piffen bare gikk ut av kroppen min. Jeg ble sittende å sløve, og følte meg mer og mer elendig. Sent på kvelden hadde jeg fått høy feber, og halsen min krislet. Dagen etter skulle vi jo til Tjøme, som jeg har fortalt tidligere, men den turen måtte avlyses.

  Neste dag følte jeg meg en god del bedre, vel iallefall på dagen, så jeg avtalte med Anne at jeg skulle bli med henne og Ann-Karin ned til Akershus Festning. Heller ikke dette orket jeg å være med på, men jeg kom meg da ut av døra å gikk meg en aldri så liten tur igjennom den lille skogen ved siden av. Så grusveien på oversiden av blokkene tilbake igjen, mens jeg fikk tatt noen bilder. Utover kvelden ble jeg feberfri, og jeg var klar for middagsselskap hos Anne neste dag.

  Da jeg våknet på lørdag hadde heldigvis formen holdt seg, og jeg følte meg egentlig i ganske bra form.

  Vi, og med det mener jeg Terje, M og jeg, skulle være hos Anne kl 16, så jeg hadde avtalt at jeg kulle hente de andre ca 15:30. Som alltid løp tiden fra meg, og jeg var nede hos M 5 min senere enn jeg hadde sagt. Nå var ikke det noen krise, for det tar ikke så lang tid å kjøre opp til Anne derfra. Jeg pleier vanligvis å parkere i garasjen, men vurderte det dit hen at det ikke var så kaldt å liten sjanse for is på ruten så bilen kunne like got stå ute.

                                                                                               (kilde: google.no)

  Vi satt oss en stund i sofaen å skravlet mens maten gjorde seg klar i ovnen. Dagens rett ble deilig kalkunfilé fylt med hvitløkssmør på en seng av rotgrønnsaker, og ris med saus. Det smakte bare helt himmelsk godt. Vi har hatt dette før på lørdagsmiddager hos hverandre, og det er like digg hver eneste gang. Jeg hadde tatt med meg øl som "gutta" skulle få til maten, men den som glemte å hente dem ut fra kjøleskapet ved starten av middagen var jo meg. Jeg kom på det, så det ble godt drikke til etter maten i stedet :o))


  Anne hadde laget en rå god ostekake som vi tok litt ut på kvelden sammen med en kopp kaffe.... Etterpå ble det litt snaks og snoop mens vi så på ESC 60 års fødselsdag på NRK, et program som både interesserer og irriterer. Etterpå ordnet M sånn at Anne kunne styre YouTube på tv'n via mobilen, og noen timer med mimring over gamle 80 talls slagere fulgte. Pluss noen finske og russiske videoer som var hysterisk morsomme, og som fikk oss til å le høyt. Jeg bestemte meg for å finne igjen disse snuttene senere, for å legge de ut på facebook. Flere må få anledning til å se dem :o))

  Vi koste oss igjennom hele kvelden, og klokka dro over 02:00 innen vi klarte å bryte opp for å dra hjem igjen. Jeg svippet de to andre hjemom innen jeg satte nesen hjem til megselv, og kl ble vel litt før 03:00 innen jeg var hjemme. Da var formen min langt nede i kjelleren, for forkjølelsen hadde kommet tilbake med full styrke. Jeg nøs og pusset nesen i et sett, og det var ikke så greit å få sove. Sist gang jeg så på klokken var den nesten 04:00 uten at jeg følte noe behov for søvn, men så må jeg ha glidd inn i drømmeland.

  I dag kom Anne en tur til meg på formiddagen, og hadde med seg strikketøyet. Jeg nøs og pusset nesen og strikket i veg på skjerfet mitt, og var i grunnen ganske glad for at jeg bare kunne sitte å slappe av. Det var veldig hyggelig med besøk, og slettes ikke noe slitsomt. Når Anne dro hjem utpå ettermiddagen laget jeg meg en enkel middag, før jeg sank langt ned i godstolen for å fortsette maratonsendingen av Poirot på FOX.

  Nå blir det en febernedsettende tror jeg, og så blir det nok senga om ikke så altfor lenge tenker jeg.

  Ha en fortsatt fin søndag, bogges :o)

  #påske #ferie #syk #feber #hoste #tett #nese # forkjølet #tjøme #tur #akershus #festning #fotografere #middag #selskap #kalkunfile #hvitløk #smør #grønnsaker #risk #saus #ostekake #ost #kake #facebook #snaks #snoop #youtube #film #morsomt #hysterisk #strikke #skjerf #poirot #fox #febernedsettende

  Det er typisk....

  • 03.04.2015, 12:51

  Når jeg endelig har fått ferie og har mange planer, hva skjer da? Jo jeg blir forkjølet sånn at jeg ikke får vært med på noen ting. I går skulle jeg jo til Tjøme for dagen, men det gikk i vasken. I går kveld virket det som om forkjølelsen var på veg tilbake, og jeg planla med Anne at vi skulle dra til Akershus Festning sammen med Ann-Karin. Det gikk også i vasken :o((


  Dessverre så var forkjølelsen blitt mye verre igjen da jeg våknet til morran, og jeg var skuffet og litt lei meg... Det er ikke så veldig mye å gjøre med det :o(( Jeg kan jo trøste meg med at det er flere dager igjen av påsken, så jeg håper jo at jeg kan få komme meg ut i det fine været jeg også!!

  For en stund siden investerte jeg i et nytt kamera, Canon Ixus 265, identisk til bilde ovenfor. Det hadde jeg tenkt til å få testet ut nå i påsken. Det er superenkelt å bruke, og setter man det på auto så stiller det seg inn selv. Går man tett på et motiv, så slår kamera over til macro osv. Veldig praktisk kamera og ha i vesken, for å ta øyeblikksbilder. Det har også innebygd WiFi, så det er lett å overføre bildene til mobilen eller PC'n.

  Foreløpig har jeg bare testet det ut inne, og vært veldig fornøyd med resultatet. Det var dette kamera jeg hadde tenkt til å ta med meg ut i dag på en liten tur i byen, men det må heller vente til jeg føler meg i bedre form igjen.

  Ha en fortsatt fin fredag, blogges!

  #syk #forkjølet #feber #akershus #festning #påske #ferie #kamera #canon #ixus

  God Påske

  • 02.04.2015, 15:40

  Nå sitter jeg godt plantet i godstolen innpakket i et lunt pledd, fryser og hoster. De siste dagene har jeg vært veldig slapp, og følt meg litt sliten å da kvelden kom skjønte jeg fort hvorfor. En vårforkjølelse med feber og krislete hals hadde kommet snikende på meg. Jeg har vel antagelig hatt litt for lite klær på meg når jeg har vært ute i det fine været. Fort å gjøre den feilen :o))

  Jeg hadde egentlig avtalt med Anne, Terje og M at vi skulle dra til Tjøme i dag... Gå langs havet, ta noen bilder å være ute i det fine vårværet, men jeg skjønte allerede i går kveld at det ikke kom til å bli noen tur på meg. Så jeg ga avbud før jeg gikk å la meg. Det er veldig dumt at det ble sånn for jeg hadde gledet meg til turen, men jeg håper vi kan ta den om ikke så lenge....


  Det er ikke bare jeg som er sløv i dag.., kattene mine ligger rett ut de også. En på senga mi, og den andre i sofaen ved siden av meg. De var ute på balkongen litt tidligere i dag, og fulgte nøye med når den svarte pusen fra borettslaget litt lengre bort var utenfor. Han er en stor guttepus som jeg pleier å prate litt med når jeg går forbi oppgangen hans. Mine frøkner var veldig nysgjerrig på ham oppe fra klatrestativet på balkongen... Om de hadde vært det hvis de hadde møtt ham snute til snute er vel en helt annen historie :o))


  I går fant jeg fram strikketøyet mitt igjen, som har ligget langt nede i håndarbeidskurven veldig lenge. Dette er skjerfet som matcher pulsvantene jeg strikket for en liten stund siden. Det er på tide å få det ferdig nå sånn at det ikke blir liggende når jeg har lyst på å begynne på noe nytt. Har veldig lyst til å strikke en tynn cardigan i bomullsgarn.

  På tide å stikke hode inn i fryser og kjøleskap for å se om jeg kan finne noe som pirrer smakssansene mine. Hode og mage min sier meg at det er på tide å spise middag nå snart!

  Ha en fin skjærtorsdag, blogges :o))

  #påske #ferie #forkjølet #feber #hals #vår #tjøme #biltur #sol #strand #svaberg #foto #kattene #håndarbeide #strikke #pulsvanter #skjerf #cardigan #bomullsgarn #middag

  Dagens bilde - Truffle

  • 01.04.2015, 22:25

                                                                                                           #dagensbilde #nytelse #truffle

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no