hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Zzzzzz, trøtt.no

 • 01.05.2017, 01:06

Nå har jeg sittet og jespet og halsovet den siste timen, så det er vel på tide å komme seg opp i senga, får seg litt søvn. Det er jo fridag i morgen, men det er ingen grunn til å sove bort hele dagen for det...

Nå stikker kattene og jeg en tur på badet å pusser tennene, før vi krøller oss sammen for natten :o))#natta #godnatt #sove #trøtt #megselv #kattene #mandag #mai #blogg

Den klarte jobben med glans 👍

 • 30.04.2017, 15:49

I går skrev jeg om at jeg hadde kjøpt meg ny kjøkkenmaskin, Electrolux Assistent, og i dag bestemte jeg meg for at den skulle få prøve seg. Ettersom den var helt ny, og jeg ikke hadde hatt dette merket før, tenkte jeg kanskje å begynne litt forsiktig så jeg tenkte det var best å halvere oppskriften.

Da jeg satte i gang å veie opp alle ingridiensene, ombestemte jeg meg å tenkte at det var like greit å teste yteevnen fult ut. Så da ble det til at jeg gikk for den store porsjonen allikevel.Jeg skriver oppskriften på slutten av innlegget....

Jeg var litt mer nøye når jeg veide opp mengden denne gangen enn sist, derfor ble også deigen løsere og luftigere å arbeide med. Kunne nok ha hatt litt mer mel i når jeg eltet den i maskinen, men jeg var redd for at deigen skulle bli for tørr og kompakt som sist. Mmmm, smakte akkurat på en nå, veldig god :o))  

Kjøkkenmaskinen jobbet rolig med deigen, og jeg syntes ikke at den slet med å elte. Den klarte seg helt fint, men så gjorde jeg også som det sto i bruksanvisningen. Jeg lot ikke hastigheten overstige 2, noe jeg hadde en tendens til å gjøre med Kenwood maskinen. Deigen var glatt og fin når den var eltet ferdig. Jeg kan trygt si at hvis noen vurderer å kjøpe en Electrolux Assistent kjøkkenmaskin, så er dette en maskin som klarer jobben. Når det er sagt så kan den bli for liten når man skal bake ofte brød og lage mat til en stor familie. Da ville nok en kraftigere Kenwood være maskinen å kjøpe.

Dette trenger du:
50 gr gjær, 5 dl melk, 150 gr smør, 250 gr kesella eller kesam (1 boks), 2 dl sukker, 16 dl mel, 1 ts salt, 1 ts kardemumme. 1 egg og 1 ss melk sammenpiseket til pensling.

Slik gjør du:
Varm smør og melk i en kjele til 37C (fingervarmt). Smuldre gjæren ned i en bolle, og hell litt av vesken ned og rør om til gjæren er oppløst. Bland deretter inn resten av vesken. Bland ned kesella/kesam, sukker og salt.

Tilsett melet litt etter litt, og kjør i kjøkkenmaskinen til du får en smidig deig... Blir deigen for løs, tilsett gjerne litt mer mel. Hell deigen ut på bordet, og kna den litt ekstra før den kommer tilbake i bollen til heving. Dekk over bollen med plastfilm, og la deigen heve i ca 60 minutter. La bollene heve ytterligere 30 minutter etter at de er trillet ut, og før steking.

Bollene stekes midt i ovenen på 225 C i ca 10 minutter (kommer litt ann på ovnen)

#bake #bakeglede #boller #gjærbakst #kjøkkenmaskin #electrolux #electroluxassistent #mat #glede #søndag #april #blogg

😺 Må ha litt oversikt jeg 😺

 • 29.04.2017, 14:07

Kattene mine er ikke så ofte uvenner, men en plass strides de om å har gjort det siden det kom i huset... Det er klorestativet som står i stua, og som går fra gulv til tak. På toppen er det en kasse, og det er den som ofte er stridens kjerne. Begge to vil gjerne ligge opp på eller inni boksen, men det at den ene ligger inni og den andre opp går ikke. For dem er det kun plass til en katt.

Nå er det Ronja som troner på toppen, og hun storkoser seg... Der oppe fra kan hun se ut igjennom stuevinduene, og på det som skjer utenfor. Ser hun noen fugler, står ørene rett opp og øynene er trillrunde mens hun lager noen festlige smattelyder med munnen 😍#katter #ronja #ronjathecat #klorestativ #oversikt #søskenkrangel #lørdag #april #blogg

Det ble ny kjøkkenmaskin 👍

 • 29.04.2017, 11:53

Jeg skrev i går at jeg skulle ut for å se på ny Kjøkkenmaskin, og når jeg skriver det så mener jeg egentlig at jeg skal kjøpe :o))

Vi dro først ned på Expert ved Alna, men der drev de med ombygging så det var bare kaos. Det var kun en liten del av varene som sto framme, mens det ble hamret, snekret og boret så man nesten ikke kunne komme fram. Den maskinen jeg hadde tenkt å se litt nærmere på var en Electrolux Assistent, men den sto ikke framme. Jeg ble litt oppgitt over hele situasjonen, så vi bestemte oss for å dra videre til Lefdal, som ligger over gaten på Alnasenteret.

Hos Lefdal var det orden i hyllene, og jeg fikk relativt raskt hjelp etter at jeg hadde trukket kølapp. Det var såpass tidlig på dagen at det ikke var så mange mennesker der enda.Jeg valgte en rød Electrolux Assistent som har W1000 yteevne, og som kommer med to boller (4,8 og 2,9 l) samt en ballongvispe, eltekrok og det som Kenwood kaller en Kvisp. Selvsagt måtte jeg ha en rød maskin, ettersom alle mine elektriske kjøkkenredskaper har den fargen :o))

Planen var at jeg skulle sette en bolledeig, for å teste ut maskinen når jeg kom hjem. Jeg endte opp med å komme hjem så sent at jeg ikke orket å begynne med det. Jeg har ingen planer for søndagen, så da kan jeg bruke formiddagen på litt baking :o))

#expert #lefdal #kjøkkenmaskin #electrolux #electroluxassistent #bake #boller #mat #lørdag #april #blogg

Sliten ja, men fornøyd 😄

 • 28.04.2017, 10:58

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra dagens treningsøkt hos fysioterapeuten.... Han utfordret meg til å gjøre øvelser som var både smertefulle og tunge, og jeg bet tennene sammen å klarte dem. Kanskje ikke så grasiøst som jeg skulle ha ønsket, men jeg klarte det da. Hele kroppen fikk gjennomgå i dag, og jeg kjenner det veldig godt både i knærne og i skuldrene!

Etter en times trening er jeg så vanvittig sliten, men jeg er også veldig fornøyd over at jeg klarte å utføre oppgavene jeg fikk. Hadde jeg jobbet 100% hadde det vært helt umulig for å klare disse øvelsene, og samtidig hatt energi til noe annet etterpå.

Nå skal jeg slappe av en stund å hente meg litt, før jeg skal en tur ut for å se på ny kjøkkenmaskin. Etter å ha gått noen runder med meg selv, har jeg bestemt meg for å se litt nærmere på en Electrolux maskin. Mulig det blir et kjøp i dag..... 😏
 

Training stuff
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

#trening #øvelser #slit #ork #klare #energi #sliten #kjøkkenmaskin #electrolux #fredag #april #blogg

 • Mat
 • 🍕 Dr. Oetker Veggie Pizza 🍕

  • 27.04.2017, 22:30

  I dag hadde jeg egentlig tenkt å ta fiskeburgere av steinbitt m/hvitløk og gressløk til middag, men så var jeg innom Meny på veien hjem.... Jeg hadde vært borte å hentet et par kartonger med yoghurt, og gikk tilbake mot kassa forbi frysedisken med pizza. Nå hadde jeg ikke tenkt å kjøpe pizza, men så fikk jeg øye på en eske jeg ikke hadde sett før.

  Det var Dr. Oetker Veggie Pizza, og jeg bare måtte kjøpe en for å smake.... Jeg har aldri smakt en Veggie Pizza før, så jeg var veldig spent på om det ville være noen smak i den. Jeg ble ikke skuffet, for pizzaen var veldig god. En annen ting var at jeg ikke ble så mett og stinn i magen av den, noe man ofte kan bli av ferdigpizza. Tenker at jeg kommer til å kjøpe den igjen en gang senere jeg :o))  Har du smakt denne pizzaen, og hvis ja, syntes du den var god?

  #droetker #veggiepizza #vegetar #pizza #mat #ferdigmat #godt #smakfult #torsdag #april #blogg

 • Mat
 • Kenwood eller Kitchnaid? Hva mener du?

  • 27.04.2017, 00:31

  For et par uker siden hadde jeg store problemer med å få min Kenwood Major starte når jeg skulle bruke den. Det er ikke første gangen det skjer, men denne gangen brukte jeg mye tid på å lirke den i gang. Jeg innser at det er på tide å gå til anskaffelse av en ny maskin, men hvilken skal jeg velge meg?

  Jeg baker ikke mye, og når jeg først gjør det er det ikke store deigen jeg produserer akkurat. Så derfor vurderer jeg å bytte til Kitchnaid, men er veldig usikker på yteevnen på den. Har forsøkt å lese for og mot på nettet, og flere inkl noen kokker mener jo at til vanlig husbruk for et så lite hushold som mitt er den ok. At den tar seg bedre ut på benken er ikke så viktig for meg, men at den ikke er så klumpete å tar sånn plass som Kenwood gjør er ganske viktig.

  Nå har jeg lyst til å høre med deg som baker og lager mat hvor du bruker kjøkkenmaskin, hvem du ville ha valgt og hvorfor. En ting å ha i bakhode er at jeg baker og lager mat til bare megselv, så jeg lager ikke mye av gangen. 


    

  #kjøkkenmaskin #kenwood #kitchnaid #valg #velge #matlaging #baking #spørsmål #torsdag #april #blogg

  Litt shopping....

  • 26.04.2017, 23:50

  Jeg er ikke akkurat kjent for å ta noen pauser når jeg er på jobb utenom lunchen, som f.eks. 5 - 10 for en kopp kaffe. De aller fleste gjør det, men jeg er en sånn person "SOM BARE SKAL" og da blir det aldri til at jeg kommer så langt som til en pause. Derfor hender det at jeg heller tar en lengre lunchpause utenfor huset.

  I dag hadde jeg sitet pal foran PC'n omtrent fra jeg kom på jobb, og nakken og skuldrene min var virkelig sure på meg. Derfor bestemte jeg meg for å ta en tur ut for å handle, ettersom jeg manglet noen småting.  Jeg er veldig glad i pafymen min fra Tresor - La nuit, men jeg liker også å bruke produkter fra Body Shop. I den siste tiden har jeg brukt en mild bodymist fra Body Shop i form av en behagelig blomsterduft. Nå hadde jeg lyst til å prøve noe litt mer krydret, og fant akkurat det jeg lette etter. Italian Summer Fig, som luktet helt hærlig. Skal bruke den i morgen, og da får vi se om det samme gjelder når den kommer på kroppen. Jeg kjøpte også Eau de toilette, som er noe sterkere.  Jeg bruker ikke så mye make up, men litt pudder og concealer må til for å dekke over små ugjevnheter i huden. Nå var det nesten tomt for begge to, og jeg hadde ikke lyst til å vente til det blir helt tomt heller.  Jeg bare elsker filmen Robin Hood - Prince of Theeves, og jeg trodde at jeg hadde den på DVD. Etter å ha vært igjennom de få filmene jeg har spart på, fant jeg ut at jeg ikke hadde det. Jeg har hatt den på VHS en gang, men alt jeg hadde av det har blitt kastet. Så når jeg var nede på Oslo City i dag stakk jeg innom Platekompaniet, for å se om de hadde den. De hadde kun en film igjen på Blu ray, og den bare måtte jeg ha vettu. Har ikke sett den enda, det kan vente til i morgen tenker jeg :o))

  #shoppe #lunch #kaffepause #oslocity #bodyshop #duft #parfyme #bodymist #pudder #concealer #dvd #film #robinhood #princeoftheeves #onsdag #april #blogg

 • Mat
 • 🤢 For en stank 🤢

  • 26.04.2017, 18:43

  I flere dager, har det vært en forferdelig stank i kjøleskapet mitt... Flere ganger har jeg søkt igjennom hyllene for å finne ut hva som var årsaken. Hver eneste gang har jeg endt opp med å ikke finne årsaken. Til slutt tenkte jeg at det måtte være noe som jeg har kastet, og lukten hang igjen. For jeg kastet nemlig en gammel ost som hadde blitt muggete, og som luktet.

  Så når jeg kom hjem i dag, begynte jeg å ta ut av kjøleskapet for å vaske der inne. Jeg kom ikke lenger enn til øverste hylla, før jeg fandt årsaken til at jeg nesten brakk meg når jeg åpnet kjøleskapsdøra. Bak noen poser med fiskesaus sto noen boksen med smøreost, som jeg hadde hatt til ost og kjekskvelden for stund siden. Det var 4 esker tilsammen, og all hadde en helt unormal grønnfarge på toppen. Jeg grøsser bare jeg tenker på det!!! Hadde jeg bare flyttet litt på sauseposene når jeg sjekke aller første gangen, kunne jeg spart meg for all denne stanken......
   

  hispanic young woman holding breath
  Licensed from: diego_cervo / yayimages.com

  Det er ikke første gangen jeg har "glemt" mat i kjøleskapet, og som begynner å stinke å ikke nok med det... Blir skikkelig grønn og  hårete 🤢

  Glemmer du mat i kjøleskapet, eller du flinkt til å rydde jevnlig?

  #mat #stank #stinke #muggete #kjøleskapet #ost #onsdag #april #blogg

  Koble helt av 😊

  • 26.04.2017, 11:32

  Noen ganger er det bare sånn, at jeg ikke orker noe annet enn å sitte i godstolen å gjøre ingenting. Å det har ingenting med at jeg er sliten i kroppen. Nei, det er hode mitt som ikke orker å ta inn nye inntrykk!

  I går etter jobb var det litt sånn.... Jeg orket ikke se på TV eller lese en bok eller blogge for den sakens skyld. Det var litt fult oppe i øverste etasje, noe det kan bli innimellom.

  Det jeg da gjorde var å finne fram høyttalere min, og så gikk jeg inn på Storytel app'n å fant fram en Agatha Christie bok. Den ble lest av David Suchet, som har spilt Hercule Poirot i mange filmer.

  Jeg hadde linet meg opp med både kaldt og varmt drikke, så jeg kunne sitte en stund å slappe av til David S som leste Mord på Nilen med stor innlevelse!

  #velvære #lydbok #storytel #agathachristie #mordpånilen #davidsuchet #tirsdag #april #blogg

  Fram med votter og lue

  • 24.04.2017, 13:41

  Det var vel ikke akkurat noen overraskelse å våkne til skikkelig snøvær i dag, for "værmenneskene" hadde meldt at det skulle komme snø på Østlandet i dag. Allikevel håper man i det lengste at det skal passere... Nå tror jeg vel ikke at snøen kommer til å ligge særlig lenge, for det + 5C ute å det veksler mellom regn og snø hele tiden.

  Påskeliljene mine har bøyd hode, for de likte ikke helt snøværet.... De retter seg nok opp igjen når de tørker :o))  Selv om det er ufyselig vær ute, så er det varmt og koselig inne. Jeg våknet veldig varm i morges og med en skikkelig krislete hals, så jeg måtte dessverre avbestille timen min hos manuellterapeuten. Litt dumt det, for jeg trenger å trene to ganger i uken, men orker man ikke så gjør man ikke. Så derfor krøp jeg ned under dyna igjen etter at jeg hadde sendt beskjed om at jeg ikke kom.

  Nå har jeg funnet fram en kjukk jakke og et par varme sokker for å holde meg varm, for selv om jeg har feber så er jeg ikke bare varm nei. Det veksler mellom hetetokter og frostrier, brrrr!!!

  #snø #snøvær #feber #syk #kald #varm #mandag #april #blogg

  👀 Hva er det du ser på 👀

  • 23.04.2017, 23:16

  Om det er det Vinja tenker på er ikke godt å vite, men det kan jo kanskje være det :o))
  Eller så er hun bare oppgitt over at mamsen hennes, nok en gang skal ta bilde av henne. Denne gangen over hode på Ronja, hihih! Hun er en aldri så liten modell, og vet akkurat hvordan hun skal sitte for å ta seg best ut. Jeg tuller ikke altså, hun er faktisk ganske flink til å posere når jeg kommer med mobilen ;o))

  Når det er sagt, så strekker tålmodigheten hennes seg bare sååååååååå langt. Da snur hun gjerne baken til mamsen sin, og spankulerer elegant avgårde bak et møbel eller inn i et annet rom, Smart det, for hun vet at jeg ikke gidder å løpe etter henne :o))  #vinja #vinjathecat #ronja #ronjathecat #katter #modell #fotografering #søndag #april #blogg

  🍩 Litt hjemmebakst må jeg ha ☕

  • 23.04.2017, 15:13

  Når man er fysen på noe, er det greit å ha boller eller annen gjærbakst i fryseren. Når det begynner å bli tomt, sørger jeg alltid for at jeg får bakt noe mer. Sist gang jeg bakte, laget jeg bollene annerledes, noe jeg angret litt på etterpå. Ble ikke luftige og fine som de pleier, og det kom nok av at deigen ble kjørt litt for lenge i kjøkkenmaskinen + at jeg arbeidet for mye med deigen på bordet. Den feilen skal jeg ikke gjøre en gang til.

  Jeg ble veldig fysen på noe i sta, og hentet opp et par forvridde boller ut av fryseren. De er kanskje ikke så luftige som de burde være, men det er ingenting i veien med smaken 😉  Pleier du å ha gjærbakst i fryseren, eller blir det ferdigkjøpt?

  #boller #gjærbakst #lager #bake #mat #hjemmebakt #ferdigkjøpt #søndag #april #blogg

  God formiddag 😄

  • 23.04.2017, 12:25

  Det er ikke så ofte jeg våkner av meg selv før klokken ringer, og føler meg utvilt. Det er lenge mellom slike morninger, men i dag våknet jeg grytid å følte at kroppen og hodet mitt hadde fått nok søvn å vile. Jeg syntes derimot at det var litt tidlig å stå opp kl 7, og når Vinja kom for å si god morgen ble jeg liggende en stund til.

  Ute skinner sola fra en himmel som ikke helt er skyfri, og temperaturen ligger litt under + 10 C.

  cup of coffee
  Licensed from: Oleg Zhukov / yayimages.com

  Nå sitter jeg å nyter en kopp kaffe mens jeg ser på noe som heter Psychic Detectives på TNT. Det er en type program hvor politiet står fast i å løse mord og lignende, og tar hjelp av klarsynte personer. Dette er noe som interesserer meg, så det er vanskelig å løsrive seg :o)) Mange tror jo ikke at klarsynte er seriøse mennesker..... Selv er jeg ikke så sikker på det er tilfelle!!

  Jeg har ikke pakket bort påskepynten enda, men det skal jeg gjøre nå i dag. Du syntes kanskje jeg burde ha gjort det for en uke siden når påsken var over, men jeg pleier som regel å la pynten stå en ukes tid etterpå. Jeg har allerede vært nede i kjelleren å hentet eskene hvor pynten skal ligge, så det er bare å pakke det ned, og så traske opp på loftet.

  I går våknet jeg opp med feber, sår hals, dundrende hodepine og masse vondter i kroppen... Det meste av dagen ble derfor tilbragt godt innpakket i godstolen, med PC'n i fanget. Veldig kjedelig at jeg ikke var i form, for jeg skulle jo ha møtt noen flotte bloggjenter nede i Oslo. Vi skulle møtes ved røret til Frodith og senere spise middag sammen. I dag er jeg heldigvis mye bedre, fortsatt feber og sår i halsen men hodepinen er heldigvis borte igjen :o))

  #påske #påskepynt #pakkebort #opplagt #våken #tidlig #morgen #psychicdetectives #tnt #feber #sårhals #hodepine #bloggtreff #søndag #april #vår #blogg

  Elmer og Lilja

  • 22.04.2017, 16:33

  Når det gjelder fluffy små kosedyr tror jeg ikke at jeg noen gang kommer til å bli voksen, jeg bare elsker dem... Før helgen flyttet to av dem inn til meg og kattene. De har til og fått navn, og heter Elmer (giraff) og Lilja (kanin).

  Nedenfor følger et lite knippe med søt fluffyness fra dagens photoshoot, hihihi 😉  #lekogmorro #fluffy #søt #kosedyr #leke #humor #hadetgøy #lørdag #april #blogg

 • Mat
 • 🧀 Jeg elsker ost 🧀

  • 22.04.2017, 13:54

  Det er ikke ofte jeg skriver innlegg om mat og matretter, men denne gangen gjør jeg et lite unntak :o))

  Når jeg var i Sverige å handlet i påsken, kjøpte jeg med meg et par ostestykker. Et av disse stykkene var en Boxholms kryddost med spisskummen og nellik. Jeg har aldri kjøpt dette merket før, så jeg var spent på hvordan den smakte. Mmmmmm, den er altså så god at jeg kunne ha høvlet opp hele osten å spist den uten brød eller knekkebrød. 

  Jeg har kjøpt ostestykker med spisskummen før når jeg har vært i Sverige, men jeg har ikke syntes at det har smakt noe serlig annet enn en mild gulost. Denne var annerledes og har fylde og masse god smak. Jeg kommer helt klart til å kjøpe med meg denne osten neste gang jeg drar 🧀  Har du smakt denne osten?
  Pleier du å kjøpe ost og meieriprodukter i Sverige?


  #ost #boxholm #kryddost #spisskummen #nellik #sverige #handletur #matvarer #lørdag #april #blogg

  Hagemessa på Lillestrøm 2017

  • 22.04.2017, 13:08

  Hvert år er det Hagemesse på Lillestrøm, og der kan man få mange ideer til hva man skal plante i hagen, balkongen og kanskje i vinduskarmen inne. Bestisen og jeg dro en tur opp i går, etter at jeg var ferdig hos fotpleien. 

  De andre gangene vi har vært der, har vi dratt på lørdagen.... Det er på grunn av at jeg har vært på jobb, og vi hadde ikke hatt sjangsen til å rekke opp før de stengte dørene for kvelden. Det er selvfølgelig en downside til å reise på en lørdag, å det er at da er det så mange mennesker der at man omtrent ikke kommer fram. For meg som "hater" å gå i kø, er det et mareritt. Ingen vits å utsette seg for det, når kan unngå det. I går var det ikke så mange der, og vi fikk sett de tingene vi ville se på uten å måtte vente på at andre skulle flytte seg.  Løten Lys var også representert på messa, og vi tok en liten kikke på det som var der. Helt ærlig så ble jeg litt skuffet, for det var så lite variasjon i produktene de hadde tatt med seg. Jeg pleier som regel å kjøpe litt når de er tilstedet, men det var ingenting som fristet denne gangen.  Vi traff også på Finn Schjøll når vi gikk forbi standen hans... Han holdt på å vise noen damer hvordan man satte sammen søte buketter til de runde vasene, de vasene som også har prydet bordene på God Morgen Norge. I det han gikk forbi, fikk jeg sjangsen til til å spørre han om noen flotte orkideer han hadde. Det var gøy å møte ham, selv om det kun varte noen få minutter :o))  På et sted solgte de løker i alle former og størrelser.... Så mye flott, men jeg klarte å styre meg. Jeg må gjøre noe med bedet mitt nedenfor balkongen, men ettersom jeg ikke helt har klart for meg hva jeg skal ha der, var det dumt å kjøpe noe nå. Jeg må gå litt i tenkeboksen før jeg kjøper noe, for jeg vil at det skal være full blomstring hele sommeren der.

  Ettersom det ikke var så mange der i går, hadde vi ikke noe problem med å finne et bord å sette oss ved når vi skulle spise litt. Jeg kjøpte meg bare en vegetar pasti og en farris, til den nette sum av 110,-. Det var godt å sitte ned noen minutter, og spise litt :o)) Etter å ha spist og slappet av litt tok vi en runde til før vi dro hjemover igjen.

  Jeg trodde jeg skulle slippe unna det verste av rushtrafikken, men da jeg kom til Haugerud var stopp. Det tok meg 45 minutter derfra og hjem, noe som normalt tar maks 10 min uten trafikk. Jeg hater kø, men det var ikke det som irriterte meg mest i går... Det var ei dame som satt i bilen foran meg, som sminket seg, gredde håret og sjekket mobilen, noe som gjorde at hun ikke fulgte med på trafikken. Det var så langt mellom henne og bilen foran igjen at hun slapp fram alt av trafikk fra sideveiene. Jeg kjente at jeg kokte, og hadde veldig lyst til å tute for å få henne til å følge med..., men jeg lot være!!!!

  #hagemesse #lillestrøm #blomster #planter #grønt #inneogute #trivsel #hygge #messe #fredag #april #blogg

  Velpleide føtter

  • 22.04.2017, 08:00

  Hver 6 uke sånn cirka går jeg til fotpleie og steller og pleier bena mine... Jeg klarer nok å gjøre det selv, men jeg har ikke noe problem med å betale for at noen andre gjør det. Det å sitte godt tilbakelent i en behagelig stol med bena i varmt vann, mens jeg drikker en kopp kaffe er jo bare så deilig. Etterpå kommer "Randi" å filer negler, ordner neglebånd, fjerner hard hud og pusser over. Helt til slutt bruker hun en stund på å massere føttene og leggene mine, og det er så behagelig at jeg nesten går inn i en transe.....

  Pedicure
  Licensed from: BVDC / yayimages.com

  De hadde fått inn igjen de flotte helsesandalene igjen, som kommer i mange forskjellige farger... Jeg kunne godt tenke meg et par i Lime, men de hadde ikke inne min str. Akkurat det er ingen overraskelse, for jeg har jo ben på str med en sildekasse, hihi!! Randi skulle bestille et par til meg, men jeg husket ikke hvilken str jeg måtte ha. Jeg har et par brune fra før, som jeg skal sjekke str på å ringe henne tilbake over helgen.

  Sandalene er så myke og behagelig å gå med, og jeg har brukt de brune som innesko på vinteren de siste 3 årene. De koster 1300,- så man kan ikke påstå at de er billig! Ettersom de er så behagelig å gå med og at de er slitesterke så er det verdt å betale beløpet!

  #velvære #pleie #pedicure #føtter #fotpleie #massasje #helsesandaler #sandaler #fredag #april #blogg

  Jeg utsatte det litt lenge

  • 21.04.2017, 11:47

  Hver eneste høst pleier jeg å være flink å klippe ned Havehortensian min, sånn at den ikke skal bli altfor stor året etter. Den er voksevillig og kommer alltid med mange skudd nede fra rota, og derfor må jeg kontrollere den litt.

  Høsten 2016 var fin, og blomstene sto derfor helt til snøen plutselig overrasket meg... Jeg burde jo da ha gått ut å klippet den ned, men det var jo da nakken og skulderen min klappet sammen, og Hortensian ble stående med sine avblomstrede blomster helt til nå. For et par dager siden oppdaget jeg kvistene fra i fjor var fulle av skudd, og da fikk Pittbulljedda fart på seg.

  Jeg tok med meg roseklipperen min og gikk løs på den med stor iver, og nå er den klar for en ny sommersesong. De grenene/kvistene som ikke hadde noen skudd, klippet jeg helt ned. De andre lot jeg være en 40 cm sånn cirka, og da var det to punkter med skudd som får lov til å vokse fram. Det har ikke kommet noe fra bunnen enda, men det kommer som regel i løpet av mai måned.  Jeg hadde ikke hjerte til å kaste de grenene/kvistene jeg klippet av, så de tok de med meg inn å satte dem i en vase. Om det blir noe av dem vet jeg ikke, men det hadde vært artig det hadde blitt det.

  #natur #planter #hortensia #havehortensia #vår #pleie #plantepleie #nyttliv #fredag #april #blogg

  Hercule Poirot han døde han

  • 20.04.2017, 22:26

  Men det får han da ikke lov til vel?? Heltene og de gode skal leve for evig i bøkene og tv-seriene, og ikke gå bort å dø. For et par dager siden satt jeg å så på Poirot's siste sak, hvor han altså dør helt på slutten. Hele filmen var mørk og dyster, helt ulik alle de andre som er spilt inn. Poirot skal liksom være litt spennende, interessant, og litt humoristisk. 

  Skal jeg være helt ærlig så var det ordentlig deprimerende og jeg satt hele tiden med fjernkontrollen i hånden å ville egentlig slå over... Så klarte jeg ikke det heller, og ble sittende der å syntes det bare var så trist 😪  Nå rister du sikkert oppgitt på hode og tenker at det har sikkert rabla for meg... Hehehe, nei da, jeg er bare veldig fan av Agatha Christies Hercule Poirot. Det begynte egentlig allerede da jeg leste min første bok om han, og begeistringen ville ingen ende ta når jeg så David Suchet i rollen. Det var nemlig akkurat sånn jeg hadde sett for meg HP, når jeg leste bøkene. En fulltreffer.

  Det er godt at jeg har har hele serien med HP på DVD, bortsett fra de aller siste 3 filmene.

  #tvserie #film #agathachristie #herculepoirot #dystert #trist #død #mørkt #helt #bøker #torsdag #april #blogg

  Jeg kom inn til slutt

  • 19.04.2017, 15:12

  Som jeg nevnte på morningen i dag, satt jeg på venteværelse hos fastlegen min å ventet på å komme inn. Han var dessverre 30 minutter forsinket, så jeg ble veldig godt oppdatert på sosiale medier innen jeg kom inn! 

  Ettersom det ble så lenge å vente, og jeg konsentrerte meg om noe annet enn å høre på hjertet som hoppet og danset oppunder drøvelen, var jeg helt avslappet da jeg kom inn. Legen var i strålende humør og var veldig pratsom, så vi hadde det riktig så hyggelig ;o))

  doctor and nurse
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Jeg fortalte ham at jeg hadde vært hos NAV til samtale, og jeg ble ikke forundret over at han ikke hadde hørt noe om det enda. Var vist veldig vanlig det der, forsto jeg. Nå kunne jo jeg informere ham om hvordan møtet gikk, ut i fra mitt ståsted i alle fall. Å da kom vi jo automatisk inn på hvordan forskjellige personer blir møtt når de kommer i kontakt med NAV. Hans erfaring var at det ikke var bare positive tilbakemeldinger.

  Ettersom skuldre og nakke ikke har blitt noe bedre, så ble sykemeldingen min forlenget fram til 19. mai. Jeg skal også ta nye røntgenbilder, for å se om det er noen forandringer siden jeg tok dem sist. Fortsetter kroppen min å jobbe mot meg, og ikke med meg sånn at situasjonen er den samme når jeg kommer til ham igjen, ja da skal han sende meg videre til Ullevål for utredning. Akkurat det tenker jeg bare er positivt :o))

  Jeg får jo bare brette opp ermene og fortsette med treningen, og gå turer for å holde kroppen i gang. Så veldig mye mer kan jeg ikke gjøre!

  #vondter #skuldre #nakke #syk #sykemelding #nav #trening #helse #onsdag #april #blogg

  Hjertebank

  • 19.04.2017, 09:42

  Hvorfor er det alltid sånn, at jeg får hjertebank når jeg sitter på et venterom? Det er hver eneste gang, uansett om det er noe å grue seg for eller ikke.

  Nå sitter jeg her med hjertebank på et smekkfult venterom, og venter på å få komme inn til legen. Det er ikke noe å grue seg for, men det hjelper ikke.

  Krysser fingrene for at legen ikke er forsinket og jeg kommer inn når jeg skal.

  #hjertebank #helse #venterom #legen #onsdag #april #blogg

  Endelig kom de...

  • 18.04.2017, 23:54

  En etter en viser fine bilder av både hvitveis og blåveis, men her hos meg har det vært dårlig med den type vekster. Da jeg kom hjem i dag syntes jeg å skimte noe hvitt oppe i skogbrynet, og da måtte jeg selvfølgelig gå opp for å se... Å der var de kommet vettu.

  Bildene ble nok ikke så tydelig som jeg skulle ha ønsket, for jeg er så stiv i kroppen om dagen at jeg har vanskelig for å bøye meg ordentlig, eller sette meg på huk for å komme nærmere motivet. Det var fult av dem oppover lia, et godt vårtegn og endelig :o))  Det hadde skjedd litt i blomsterbedet mitt også, påskeliljene mine hadde sprunget ut å lyste opp borte i det ellers så triste bedet. Jeg kjenner at når fargene begynner å dukke opp ute naturen, stiger vårfornemmelsen på vårskalan min :o))  Som jeg nevnte tidligere er det faren min sin bursdag i dag, og derfor tok jeg meg en tur ned på gravlund for å tenne lys for ham. Jeg hadde ikke vært der nede siden Nyttårsaften, og var spent på hvordan det så ut. Vel, jeg var mest spent på om rosen jeg plantet i fjor hadde klart seg. Det hadde den gjort, og det var kommet flere skudd. Jeg må nok klippe av den på toppen sånn at den ikke blir for stor.

  Jeg hadde tenkt å kjøpe noen stemorsblomster å plante på graven, men jeg er glad jeg ikke gjorde det akkurat nå. Det var helt klart alt for tidlig å gjøre det enda!

  #vår #vårtegn #hvitveis #påskeliljer #natur #planter #blomster #gravlund #rose #tirsdag #april #blogg

  Savner å gi deg en klem

  • 18.04.2017, 19:28

  På denne dagen for 93 år siden, ble den snille, gode og fantastiske pappan min født i Romedal, Hedmark. Han var en av de yngste i en søskenflokk på 9 unger, hvor av 7 stykker fikk lov å bli voksne og stifte familie.

  Pappa var en person med mye humor, og han hadde alltid et lurt glimt i øynene. Han elsket å erte folk, men ikke på en slem måte, nei sånn var han ikke. Han var snill og god tvers igjennom. Han elsket å gjøre ting for andre, små ting i hverdagen som både varmet og gledet.

  I november 2000 hadde kroppen hans fått nok og ga klar beskjed om at nok er nok! Han sovnet stille inn med mamma og jeg sittende på hver sin side av sengen hans på Ullevål Sykehus. Plutselig hadde kjempen, og klippen i familien våres reist til verden bortenfor.... Det ble så tomt å rart, men samtidig også godt for han hadde vært så syk lenge. Han trengte å få hvile 💖

  Kjære pappan min jeg savner deg og ikke minst savner jeg bamseklemmene dine...

  💖💖 Gratulerer med dagen 💖💖


  #pappa #far #bursdag #klem #lengsel #savn #18april #1924 #tirsdag #april #blogg

  🍎 God morgen ☕

  • 18.04.2017, 08:00

  Jeg måtte bare stikke innom en snartur før jeg gikk på jobben for å si:  ...... og for å ønske deg en en fin tirsdag.

  #godmorgen #morgen #tirsdag #april #blogg

  🌼 Grønn glede 🌿

  • 17.04.2017, 16:20

  Som jeg nevnte tidligere i dag, skulle bruke formiddagen til å pysle om plantene mine... Mange av dem trengte å pottes om, og endel hadde spist opp jorden i pottene sine, så det måtte etterfylles. Jeg hadde heldigvis mye jord i skapet og potter i alle størrelser oppe i skapet.

  Jeg er i grunnen glad for at jeg ikke hviste hvor mye jobb det var innen jeg begynte, da tror jeg kanskje at jeg hadde kommet til å utsette det litt til.  Når jeg steller med plantene mine, gjør jeg det på kjøkkenbordet. Det er der det er best plass til å holde på med sånt, og jeg har et ganske stort kjøkkenbord noe som er hendig :o)) Jeg hadde ikke noe avispapir liggende, så jeg måtte bruke en plastsekk å dekke kjøkkenbordet med!

  De som trengte mer jord har fått det, og 7 andre planter har fått større potter. Alle har fått seg en god dose med vann, og står nå å strekker på seg å syntes livet er helt skjønt, hihihi!! Noen av de gamle pottene var gamle og sprø, og de sprakk da jeg forsøkte å få plantene ut. De som var OK har jeg vasket, slik at de er klar til bruk igjen en annen gang :o))

  #grønnglede #natur #planter #potte #potter #idyll #glede #mandag #april #blogg

  En stille stund

  • 17.04.2017, 11:13

  Siste dagen i påskeferien har kommet, og som vanlig har den kommet alt for fort... Hvor har egentlig dagene blitt av? Hehe, det er akkurat slike tanker jeg sitter med hver eneste 2. påskedag, uansett om jeg har gjort mye forskjellig eller om jeg har stått på stedet hvil.

  Nå har jeg krøpet ned i godstolen, for å ha en liten rolig stund med kaffekoppen min. Jeg sov helt til kl 10 i dag, og nå har kattene fått sitt morgenstell å da kan jeg prioritere litt megtid :o))  På formiddagen i dag har jeg tenkt til å vie mine planter all min oppmerksomhet. Flere av dem har dårlig med jord i pottene sine, og i allefall 4 av dem trenger å pottes om. Det ser ut til at de trives, men pottene har blitt litt i minste laget. Jeg har mange potter oppe i skapet, og jeg må se hvem som passer til de forskjellige plantene. Jeg har utsatt denne jobben en stund, men nå må jeg bare ta tak i det.

  Hva skal du gjøre i dag?

  #kaffe #formiddagskaffe #påske #natur #planter #stille #rolig #formiddag #mandag #april #blogg

  🐣 Avslappende påskefeiring 🐣

  • 16.04.2017, 16:07

  Før påsken startet for fult var jeg, som jeg har skrevet om før, en tur i Sverige og handlet inn litt matvarer. I tillegg hadde jeg ment å kjøpe med toalettpapir, og andre toalettsaker også, men det klarte jeg jo selvsagt å glemme. Derfor stakk jeg en snartur bort på Coop Prix etter at jeg hadde tatt en runde med støvsugeren. Tenkte først at jeg skulle dra ned på Brynsenteret og Meny, men ombestemte meg da jeg trodde at det ville være mange der. Noe en nabo fortalte meg etterpå at det ikke var. Det var ikke mange hos Prix heller :o))

  Det har blitt en tradisjon at bestisen kommer til meg på Påskeaften, hvor vi lager god mat å koser oss ut over kvelden. Sånn var det i går også, og jeg hadde omtrent akkurat kommet hjem fra handleturen da hun kom :o))

  Påskemiddagen i år, som i fjor var ikke lam men derimot hvitløksmarinert kalkunbryst, med deilig saus og små poteter som var krydret med hvitløk, løk, basilikum og paprika. En middag som var raskt laget, og som smakte helt himmelsk. Kalkunbrystet skulle inn i ovnen i 20 minutter, og hvile i 10 minutter. Så jeg satte potene inn sammen med kalkunen når det var igjen 10 minutter av steketiden, Så fikk de stå der å kose seg en stund til alt det andre var klart :o))

  Etter at middagen var spist, og oppvasken tatt slang vi oss ned i stua... Bestisen i sofaen og jeg i godstolen, og der satt vi med hvert vårt håndarbeide å så på tv. Det var ikke noe spennende på noen av de vanlige kanalene, så vi endte opp med å se på Netflix i stedet. Der er det jo nok å velge mellom.  Det blir ikke helt Påskeaften uten påskeegg og godis, og vi hadde begge deler. Egget mitt var ganske fult som du kan se, og selv om jeg knuppet og spiste av det igjennom kvelden, var det ganske mye igjen når jeg tok kvelden..., eller kanskje jeg skal si morningen. For innen jeg kom meg i seng, var klokken nemlig alt blitt nesten 5 om morningen, hihi Snakk om nattugle ;o))

  Bestisen dro hjem til segselv flere timer før det, mens jeg ble sittende å glane på 90-talls serien Buffy the Vampire Slayer. En serie som jeg den gangen slukte hver episode av i de første sesongene, så dabbet det av. Noen ganger er det fint å se igjen gamle serier eller filmer, men denne gangen var det ganske kjedelig. Bortsett fra å se igjen skullespillere som den gangen ikke var så kjente, men som nå har blitt store kjente stjerner :o))

  Ute er det grått og litt trist i dag, og perfekt til å slappe av inne å bare nyte dagen!

  #påske #påskeaften #påskemiddag #kalkunbryst #påskeegg #godterier #venninnetreff #hygge #kos #søndag #april #blogg

  💖 Trøstepremie 💖

  • 16.04.2017, 12:40

  Rett før påske hadde flotte og fine Lena (Søtmonsen) som har bloggen Matogkakeoppskrifter en rebus, som jeg og flere andre var med på. Du kan sjekke ut bloggen hennes HER. Vinneren ble Frodith 😊

  Nå så ikke jeg nøye på listen over de som hadde vært med på rebusen, og syntes at det var hyggelig at Frodith hadde blitt trukket ut som vinner. Så plutselig dukket det opp en privatmelding fra Lene, hvor hun sa at jeg ikke hadde vært med i trekningen. Som et plaster på såret ville hun sende meg en trøstepremie, noe hun slettes ikke hadde behøvd å gjøre. Noen dager før helligdagene dumpet en stor konvolutt  ned i postkassen, men noen godsaker  😊

  Jeg gikk noen runder med megselv, før jeg bestemte meg for å skrive et innlegg om det... Tenkte først at det kunne virke som om jeg ville henge henne ut, for at hun hadde glemt meg.... MEN, det er det siste jeg ville, heller det motsatte. Jeg vil heller skryte av henne, for at hun var så søt og snill å sende meg en trøstepremie, noe hun definitivt ikke hadde trengt å gjøre. Det sier litt om hvilken flott person hun er. Jeg ble både rørt og glad over pakken 💖


  #trøstepremie #pakke #snilloggod #omtenksom #matogkakeoppskrifter #søtmonsen #søndag #påske #april #blogg

  Middag i godt selskap

  • 14.04.2017, 21:54

  Det er så hyggelig å gå bort til andre for å spise middag, dels for at maten smaker bedre når man ikke har laget den selv, men også for at det er hyggelig å ta på litt annet tøy å ha en hyggelig stund sammen med venner og bekjente :o))

  I går var jeg invitert til bestisen Anne på middag, sammen med eldste nevøen hennes "Bob". 


  (bildet hentet fra google.no)

  Når bestisen og jeg var i Sverige på onsdag, kjøpte vi en surret skinkestek, som bestisen hadde laget til sammen med poteter, surkål og en god saus. Det smakte så godt, men huff så fort man blir mett. Det er som på julaften, hvor man står å lager god mat i flere timer og så når man endelig skal sette seg ned å spise, ja da orker man ikke så mye....

  Det var hyggelig å treffe "Bob" igjen, har ikke sett han siden min bursdag 1. juledag. Vi satt å skravle og koste oss i noen timer til han reiste hjem over igjen. Han har vel ca 1,5 time å kjøre, så det ble nok sent før han endelig var hjemme.   Ut på kvelden var jeg nødt til å kaste BH'n, ettersom magen min har en tendens til å hovne opp når jeg har spist. Spiller ingen rolle om det er mye eller lite, og når det skjer så orker jeg ikke noe som strammer noe sted. Jeg la BH'n i veska mi, og da varte det ikke lenge før Felix Paulsen kom å stakk hele hode opp i vesken min. Han var så fasinert av plagget at han nektet å forlate det, hehe! Bestisen filmet han da han holdt på som verst, og det ble en morsom filmsnutt som havnet på Instagram, hihihi!!

  Jeg ble ikke så lenge utover kvelden, for vi hadde jo store planer for denne dagen......!!

  #vennetreff #venner #påske #middag #skinkestek #poteter #surkål #katter #felix #felixthecat #torsdag #skjærtorsdag #april #blogg

  😵 Noen mener det er selvpining 😵

  • 13.04.2017, 13:18

  Jeg vet ikke helt om jeg syntes at det er det, men litt frustrerende vil jeg nok påstå at det kan være... Hva da tenker du, jo å dra til Nordby Shopping å handle på onsdagen før påske. Bestisen og jeg var der i går, og det var den haugen med mennesker der. Handleglade nordmenn hvor du enn så henne!!

  At det ville være mange der var jeg klar over i forveien, men kanskje ikke fult så mange. Nå dro vi mye senere enn vi pleier, for bestisen skulle til frisøren å klippe seg først. Som oftes pleier vi å parkere på samme plassen hver gang inne i parkeringshuset i 1 etg. Det var smekkfult i 1 etg, og på taken over, men helt på toppen var det en god del ledige plasser. Jammen godt at de har utvidet parkeringsmulighetene, ellers hadde vi brukt opp en del drivstoff på å kjøre rundt å jakte på en en plass.
  Shopping
  Licensed from: 26amandine / yayimages.com


  På handlelisten min sto det ikke så mye, og det meste av det som sto der skulle handles i matbutikken... Det var bare to ting utenom, tannpirkere hos apoteket og påskegodt til påskeegget mitt. For påskeegg må jeg ha, blir aldri for gammel til det syntes jeg selv i allefall. Ser det litt som tradisjon :o))

  Det er rart det der, når man går sånn å handler.... Man har en handleliste, men allikevel så ender man opp med å gå ut av butikken med noen ekstra varer. Det ble sånn i går også, men ikke så mange akkurat :o)) Det var nok de som hadde langt mer i handlevognen jeg hadde, som den familien som jeg klarte å stille meg bak. Vognen var så smekkfull av varer at jeg tror ikke at de kunne ha lagt noe mer på toppen, uten at det ville ha ramlet av. Etter at vi hadde handlet ferdig dro vi rett opp i bilen med varene våre.

  Vi pleier vanligvis å spise lunch eller middag hos Nordby Wok, men siden det var fult av folk over alt valgte vi å dra til Marché ved Solliavkjøringen. Det var alltid der vi pleide å spise før.  Det var så lenge siden vi begge hadde spist en burger, så valget falt på husets egen... Den smakte veldig godt, men det var en ganske voldsom porsjon som det var umulig å spise opp. Det var godt å komme til Marché, for der var det helt stille... Jeg er ikke så glad i støy og bråk rundt meg når jeg skal spise, da vil jeg ha det rolig. Ikke sånn at jeg missliker at folk snakker sammen, langt i fra, men jeg orker bare ikke flere hundre mennesker snakke sammen... Da surrer det mer i hode mitt enn det vanligvis gjør!!

  Været var fint hele dagen mens vi var i Sverige, men etter at vi hadde spist og kjørte det siste stykke hjem begynte det å regne, ikke litt men et skikkelig regnskyll. Heldigvis ble det opphold da bestisen skulle ha sine varer over i sin bil, og jeg mine inn. Ingenting er vel så kjedelig som øsende regn når man skal pakke ut av bilen, hihi!!

  Resten av kvelden i går satt jeg litt småsliten å sløvet foran tv-skjermen, mens kattene byttet på å ligge i fanget mitt for å bli kost med og børstet :o))

  #svensketur #handletur #nordby #nordbyshopping #handle #matvarer #folkevrimmel #nordbywok #marché #matvarer #mat #utpåtur #onsdag #april #blogg

  Uheldige meg, i farta igjen!

  • 11.04.2017, 16:17

  Til morran i dag fikk jeg så lyst på bløtkokt egg, og hentet fram eggekokeren min å gjorde den klar til bruk. Den hadde stått oppe i skapet en stund, så jeg trengte å gjøre den ren. Når uheldige meg skulle kakke et lite hull i skallet på det første egget, sa det krasj å hele egget kollapset. Det var egg utover benken, og nede på gulvet, sukk!!

  Innen jeg rakk å tørke det opp hadde det rent ganske mye ned over skapdøra, og dannet en stor dam med egg på gulvet. Det er ikke akkurat det enkleste som finnes å tørke opp egg fra gulvet. Det sklir og ser ut til å ha en egen vilje, men jeg fikk det da opp til slutt.

  Heldigvis var ikke skallet på egg no 2 og det neste jeg hentet like tynt som på det første, og jeg fikk da en frokost med bløtkokt egg til slutt :o))

  #egg #skall #knas #sprakk #klin #uheldigemeg #uheldig #uhell #tirsdag #mat #fødevare #april #blogg

  Påskegult til stua

  • 11.04.2017, 15:14

  Her i Casa Fres og Knurr finnes det ingen planter som blomstrer, nei her er det kun grønne planter. Årsaken til det er at jeg er så dårlig på å vanne, og det er en dårlig kombinasjon hvis man ønsker fine blomster som står en stund.

  Nå som det er påske ville jeg allikevel kjøpe en plante som hadde gule blomster, og valget falt på en Ildtopp. Det er en blomst min mor også var veldig glad i, og som hun alltid kjøpte til påske. Derfor syntes jeg det var passende å ha en sånn. Nå må jeg bare huske på å vanne den, så den holder seg like fin!  Jeg har ikke lagt på gule duker i år, men beholdt de lilla/rosa som jeg la på i forbindelse med at jeg skiftet etter jul. Duken som ligger under Ildtoppen har jeg laget selv. Den var ferdig heklet, men jeg hadde ikke festet endene og presset den... I forbindelse med bilde festet jeg endene, men gadd ikke dra fram strykebrettet for å presse den... Gjør det senere jeg :o))

  #påske #sesonger #vår #ildtopp #blomst #pynt #stash #tirsdag #april #blogg

  Jeg er et surrehue

  • 10.04.2017, 23:27

  Noen ganger lurer jeg på hva som foregår oppe i topplokket mitt... Som i dag for eksempel hadde jeg time til behandling kl 08:30, noe som sto på timekortet mitt og på mobilen min. Akkurat det hadde gått meg hus forbi, for påminnelsen 30 minutter før jeg skulle være der gikk av mens jeg sto i dusjen. Hvorfor jeg var av den oppfatning at jeg skulle være der 09:30 vet jeg ikke.

  Så mens jeg satt å drakk en kopp kaffe, skulle jeg bare sjekke noe annet i kalenderen på telefonen... Plutselig oppdaget jeg feilen, og jeg kjente at jeg ble både kald og varm på en gang. Noe så vanvittig pinlig. Prøvde selvfølgelig å ringe Vegard for å fortelle at jeg hadde rota det til, men han tok ikke telefonen, så jeg sendte ham en melding samtidig som jeg bestemte at jeg måtte dra bort.
  Forgetful
  Licensed from: leeser / yayimages.com

  Jeg var ikke spesielt høy i hatten da jeg nærmest krøp inn døra, og gikk bort til kontoret til Vegard å banket på. Han tok det pent, og sa det var greit... Det var sikkert ikke det, noe jeg ikke hadde syntes selv.

  Vi ble enig at jeg skulle varme opp med å sykle til han var ferdig med den pasienten han hadde inne, så kunne vi ta en oppfølginsprat. Jeg tråkket i vei i omlag 10 minutter pluss litt til. Det ble bare en kort samtale.... Vanligvis så pleier han å være med å følge meg opp når jeg trener, men det hadde han ikke anledning til i dag siden han fikk en ny pasient et par minutter etter. Jeg kan jo de øvelsene vi gjør sammen, så jeg gjorde de på egenhånd i dag. Jeg gikk igjennom alle øvelsene mine flere ganger enn jeg pleier å gjøre, men det var nok litt dumt.... Det fikk jeg erfare senere på dagen.

  Jeg tappet meg veldig for krefter, så i ettermiddag har jeg mer eller mindre bare sittet og halvsovet... Det er først nå i kveld at jeg føler at jeg har fått igjen kreftene mine. Trening er bra, men ikke for mye av det!!!

  #glemsom #surrehue #trening #behandling #forsent #sliten #tappet #energiløs #sove #trøtt #uopplagt #mandag #april #blogg

  😻 Dagens pelsstell 😻

  • 10.04.2017, 20:26

  Hver eneste kveld har jeg en liten kosestund med hver av kattene. Da kommer børsten fram til stor glede og iver, hos dem begge.

  Begge to har en del kjukk underpels som skal bort før sommeren kommer. For å slippe at den tover seg og de sleiker den i seg, er det greit med sånne børstesesjoner.

  Ronja ser kanskje ikke så veldig fornøyd ut, men det er bare sånn hun ser ut når mamsen tar bilde av henne 😊

  Jeg er veldig glad for at de elsker å bli børstet, for med den lange pelsen er det et must nå. Vet jo at det er mange katter som hater pelsstell, og da er det ikke lett å holde tovene borte.

  Ronja får lett tover, og hun har noen bak på stussen som jeg ikke fikk ta. Da blir det å bruke saksa på henne, når hun minst aner det. Hehe, har en god tek på akkurat det 😉

  #katter #pelsstell #børsting #kosestund #mandag #april #blogg

  Songsvann rundt

  • 10.04.2017, 00:13

  Det var ikke helt lett å komme seg ut av senga i dag, når klokka ringte ved 9 tiden, for jeg var nemlig ikke hjemme før klokken var 01:30 i natt. Opp kom jeg og ferdig ble jeg til bestisen kom ved 11 tiden. Turen gikk til Songsvann hvor vi hadde bestemt at vi skulle gå rundt vannet. Vi hadde begge tatt med oss niste og noe drikke.

  Det er jo ikke så langt rundt vannet, men det godt å ha med noe å spise på allikevel. Vi gikk rundt nesten hele vannet innen vi satte oss ned, og da ble vi også sittende en god stund å prate å bare nyte den fine dagen ute i det fri. Vi tok noen bilder mens vi gikk, og når vi satt å spiste.  Jeg syntes det var riktig så stas at jeg endelig fikk tatt bilde av hestehoven, for som jeg har sagt før så har den ikke tittet op av jorda her hos meg.

  Denne lille godingen satt på andre siden av semi tørr bekk, og hvis jeg skulle ha gått nærmere for å fått et perfekt bilde ville jeg blitt klissvåt på bena. For denne damen her hadde bare vanlig joggesko på. Derfor forsøkte jeg å zoome inn, men det ble nok ikke så klart som jeg skulle ha ønsket. Læring her, bruk ordentlig beintøy når man går på tur.

  Det var mange maurtuer, den ene større enn den andre, på "solsiden" av Songsvann. På toppen av alle tuene hadde maurene våknet til liv, og de var i full gang med å se over tuene sine å reparere det som var i stykker. Jeg prøvde å få et nærbilde av dem, men dette var det beste jeg kom opp med :o))

  Her er et par bilder av den ene av de to slosskjempene jeg skrev om i mitt forrige innlegg. Når den var ferdig med å sloss, gjetet den oss så lenge vi satt å spiste matpakkene våres. Sammen med en annen satt den å skrek å bar seg, og det hørtes ut som om den kjeftet på oss for at den ikke fikk noe å spise. Men vakker var den :o))  På det nye Sony kamera mitt, er det selfie-skjerm og den måtte jeg jo bruke. Den fungerte veldig bra, nesten for bra egentlig... Kanskje det hadde vært bedre at bildene hadde vært noe mindre tydelig...., hihihi Da hadde nemlig ikke alle rynker og flekker i ansiktet syntes så godt, men det er jo meg så det er egentlig greit :o))  Det å gå rundt Sognsvann var en tur som passet bena mine perfekt. Ikke bratte bakker som får knærne mine til å skrike å true med å gi opp, nei for det meste ganske flatt med noen små oppoverbakker. Jeg så ikke på klokka når vi begynte å gå, heller ikke når vi kom nesten rundt, men i flg bestisen så tar turen ca 45 min i jevn gange. For oss som stopper opp hele tiden for å ta bilder, tok det nok litt lenger tid, hihi!!

  Når jeg kom hjem igjen var jeg sliten, for jeg blir det selv om ikke turen er så lang... Det var litt tidlig å begynne med middagen, så jeg satte meg på balkongen sammen med kattene, og kaffekoppen. Det var varmt og godt der ute, og med en malende Vinja liggende i fanget mitt tok det ikke lang tid innen jeg sovnet. Når jeg våknet igjen hadde det gått et stykke tid, og kaffen var iskald :o))

  Det hjalp med en liten lur, og jeg kvikna til igjen så da passet jeg på å få med meg et kapitttel til i Mord på Nilen på Storytel. Denne boken jeg hører på er på engelsk og leses av David Suchet, som spilte Hercule Poirot i flere år.

  På tide å ta kvelden for denne damen, for i morgen er det opp tidlig igjen for gå til behandling, den siste før påske. Ha en riktig god natt :o))

  #sognsvann #tur #utpåtur #natur #fugleliv #måker #sommerfugler #maur #maurtue #lunchidetfri #trening #storytel #bok #sove #katter #trøtt #søndagstur #søndag #april #blogg

  Venner? Ja det kan du tro!

  • 09.04.2017, 20:56

  Måker er den mest støyende fuglen jeg vet om, som skriker å bærer seg bare for at den har lyst... Noen ganger skulle jeg ønske at de kom med volumknapp, sånn at jeg kunne skru ned for lyden. 

  I dag når vi satt å spiste matpakka oppe ved Songsvann på formiddagen, ble vi for alvor omringet av noen måker som virkelig kunne bruke stemmen sin. De tenkte nok at det ville falle noen smuler, eller kanskje en hel brødskive på dem. Akkurat det var uaktuelt, for da hadde alle måkene som holdt til på Songsvann kommet for å få en bit. Det hadde mest sannsynlig blitt et masseslagsmål.....!!

  Et par av dem klarte å bli skikkelig uvenner uten at de hadde fåt noe fra oss. Mens den tredje satt bortenfor å skrek og bar seg, og som den bar seg  Til tross for at måker er ekstremt støyende, så er de veldig fasinerende fugler som jeg elsker å sitte å se på. De er nysgjerrige, morsomme og veldig frekke eller kanskje mer freidige. Noen er så tøffe at holder du opp noe spiselig flyr de ned å grabber det ut av hånda. Jeg har ikke opplevd det selv, men jeg har sett at har skjedd. Fasinerende :o))

  #fugler #måker #uvenner #slåss #høylydt #matpakke #songsvann #natur #søndag #april #blogg

  Er sånn det skal bli heretter?

  • 08.04.2017, 14:12

  Det er ikke mange ukene siden en person kjørte inn i folkemengde i London, og drepte flere uskyldige mennesker. En person med forvridde religiøse tanker, og som mener at det han tror på rettferdiggjør at det er helt i orden å begå en slik meningsløs handling.

  Nå har det altså skjedd igjen, helt inntil vår egen dørstokk i Stocholm. En mann kaprer en lastbil og kjører ned uskyldige mennesker og deretter inn i en butikk. Dette resulterte i at 4 mennesker er omkommet og flere skadet. Dette er en helt ny og effektiv måte å begå terrorhandler på, og som det er vanskelig å verne seg mot. For ikke går jeg å tenker på at noen skal kunne komme å kjøre meg ned, når jeg går på fortauet eller i en gågate. 

  Scared
  Licensed from: BDS / yayimages.com

  Er det sånn det kommer til å bli heretter??? Skal vi hele tiden behøve å gå rundt å være engstelig for at vi skal bli mejet ned?? Hvordan skal vi klare å verne oss mot slike angrep, og går det å verne seg mot dem??

  En ting er i allefall sikkert, vi kan ikke gå rundt å være redde hele tiden for at noe skal skje. Da har ekstreministene vunnet og det kan vi ikke tillate dem!!!!!

  Når det gjelder meg selv så har jeg blitt mer vár og engstelig ettersom jeg har blitt eldre. Kanskje det er for at det har gått opp for meg at jeg ikke er udødelig, og ting faktisk kan skje meg også. Jeg tror dette skille kom i forbindelse med hendelsene 22. juli 2011, en hendelse som virkelig skremte meg. Det er nok for at jeg var i byen, like i nærheten på jobb, og kjente kraften av bomben inne i bygningen jeg oppholdt meg. Før denne hendelsene ble jeg selvfølgelig skremt når jeg hørte om terrorhandlinger, men børsta det nok fort vekk. På åttitallet var jeg ofte i London og da var det ikke uvanlig at IRA sprengte bomber mens vi var der, men som en ung jente i 20 årene var ikke dette noe som gikk noe serlig innpå meg.

  The Swedish flag
  Licensed from: olesha / yayimages.com

  Mine tanker går i dag til det svenske folket, og til de som er direkte berørte!

  #skremmende #terrorhandling #skade #redsel #tro #religiøst #ekstremt #lørdag #april #blogg

  🥀 Det vokser og gror 🌼

  • 08.04.2017, 13:00

  Det er dårlig med vårblomster ute i naturen rundt her jeg bor, men det er nok ikke så lenge før det de begynner å kikke fram. Foreløpig er det ikke kommet nytt grønt gress i skogbunnen, alt ser vissent og dødt ut.

  Ute i bedene omkring blokkene derimot begynner det å skje ting. Krokusen har allerede kommet opp, mens påskeliljene er like rundt hjørnet.

  Jeg har igjen en rose i bedet ved balkongen, og den skulle jeg ha klipt litt av før vinteren kom. Bare litt selvfølgelig. Nå er det litt sent for den har kommet med mange skudd oppover grenen.  Denne rosen er flerfarget i blomsten, gul som går over i rosa, og bare helt vakker :o))  Jeg ble litt satt ut for et par uker siden, for jeg hadde nemlig flere påskeliljer i bedet under soveromsvinduene mine. Da jeg kom hjem fra jobb hadde noen gravd de opp å stjålet dem. Jeg ble både trist og sint på en gang, for kan ikke folk kjøpe seg blomster selv ikke stjele fra andre!! Min første tanke var å kontakte borettslaget, men når jeg roet meg ned igjen fant jeg ut at det ikke var noen ide.

  #vårblomster #påskeliljer #krokus #våren #natur #blomster #roser #lørdag #april #blogg

  Bay City Rollers

  • 07.04.2017, 23:53

  Som jeg nevnte i mitt forrige innlegg var Bay City Rollers mitt favoritt band da jeg var tenåring. Bandet besto av 5 kjekke gutter fra Scotland, brødrene Alan og Derek Longmuir, Eric Faulkner, Les McKeown og Stuart "Woody" Wood. Tenåringsjentene var helt på tuppa, og drømte seg bort. Noe jeg også gjorde, hihi!!

  Legger ved en videosnutt av en av låtene deres. Dette var spilt inn på tidlig 70-tall, og det har skjedd mye på musikkfronten siden den gangen. Da tenker jeg på kvaliteten av video og lyden :o)) Enjoy!

  #musikk #tenåringsidoler #70tallet #retro #scotland #boyband #fredag #april #Blogg

  Noe jeg må leve med resten av livet

  • 07.04.2017, 21:57

  Det året jeg fylte 15 år skulle favorittbandet mitt, Bay City Rollers, komme til Norge, og jeg var helt i ekstase. Jeg sparte lommepengene mine, og fikk det lille jeg manglet av foreldrene mine sånn at jeg kunne gå på konserten. Den skulle holdes i Ekeberghallen, og jeg gledet meg noe helt vanvittig å snakket sikkert hull i hode på venner og familie :o))

  Ca 2,5 uke før konserten ble jeg liggende rett ut i en av mine mange influensaer. Feberen tippet + 40 og jeg var helt elendig. Det verste var at den holdt seg seg der i nesten 14 dager før den begynte å synke, men jeg var jo langt i fra bra igjen selv om feberen begynte å normalisere seg. Jeg var fast bestemt på at den konserten skulle jeg gå på. Foreldrene mine var klare og sa at skulle jeg gå på konsert, ja da måtte jeg også gå på skolen. Så to dager før konserten slepte jeg meg på skolen, og husker nesten ikke noe av dagene så omtåket var jeg. Det var nok ikke den beslutningen jeg har tatt nei.

  Mot foreldrene mines råd gikk jeg på konserten, og hadde en fantastisk opplevelse der jeg sto helt opp mot scenene. Rett ved siden av var det satt opp noen gigantiske høytalere. Det var aller første gangen jeg var på konsert, og i tillegg til at dette var favorittbandet ble det en flott opplevelse. Som tenåringsjenter gjør, hylte og skrek jeg så jeg nesten ikke hadde noen stemme igjen.  Når konserten var over, og vi kom utenfor hallen var jeg døv, og jeg mener akkurat døv. Jeg hørte ingenting i det hele tatt. Det tok vel 5 - 10 minutter før hørselen min kom tilbake igjen, og med den kom øresusen (tinnitus). Den har ikke blitt borte, og er noe jeg levd med i mange mange år, og kommer til å leve med så lenge jeg lever. Øresus eller tinnitus kommer i mange varianter, min er en konstant sus som innimellom øker i styrke for så å roe seg litt ned igjen. Andre mennesker har en forferdelig ringing, som er helt ulidelig å vanskelig å leve med. Jeg har lært meg å leve med øresusen, vel jeg har ikke noe valg egentlig. Hvis jeg ikke hadde akseptert at den er der for å bli, så tror jeg at jeg hadde blitt sprø.

  En annen ting jeg kunne ha unngått, hvis jeg hadde droppet konserten, var å bli sengeliggende i nesten en måned etterpå pga influensa og feber. Noen ganger vet kanskje mamma og pappa best!  Den gangen var ingen som brukte ørepropper for å beskytte hørselsen. Jeg viste ikke en gang om det fantes noe man kunne bruke for å beskytte hørselen. De som fantes var noen klompete greier som mange bruker mer som sov i ro. Det var ikke før mange år senere, når jeg skulle på en Kim Larsen konsert i København jeg fant drømmeøreproppene. De er jo så supre, for de stenger ikke ute det meste av lyden som sov i ro varianten. Man kan velge hvor mye lyd man vil slippe inn, avhengig hvor langt inn man setter dem. Ikke er de ubehagelige å bruke heller.

  Tenk hvis de hadde vært funnet opp den gangen jeg var på min første konsert som 14 åring, da hadde jeg kanskje spart meg for år med plagsom øresus. Jeg sier kanskje, for det kan godt være at 14 åringen meg ikke ville ha brukt . Uansett så ville jo valget ha vært der.

  #konsert #musikk #tenåring #ekeberghallen #baycityrollers #øresus #tinnitus #hørsel #feber #influensa #ørepropper #80tall #fredag #april #blogg

  Balkongliv

  • 07.04.2017, 12:04

  I skrivende stund sitter jeg godt tilbakelent ute på balkongen, og bare nyter dagen. Himmelen er blå og solen skinner, så det ser ut til å bli en stråååålende dag 😊

  Jeg prøver å ha stuedøren åpen så mye som mulig, når temperaturen tillater det. På den måten kan kattene løpe ut og inn som de vil. De elsker å være her ute, og det gjør matmora også .

  Kaffekoppen er fylt opp, og det smaker ekstra godt å sitte ute å nyte den.

  Jeg håper virkelig det blir flott vær i påsken, sånn at jeg kan sitte ute på balkongen på formiddagen med en god bok på øret eller i hånden. Siden jeg har fri hele påsken, er mulighetene mange.... Både slappe av på balkongen, men også ta noen turer ut med kamera 🐣

  Ha en fin fredag folkens 😉

  #balkongliv #fredag #kaffe #livet #nyte #april #påske #blogg

  En helt vanlig dag

  • 05.04.2017, 23:49

  Da jeg åpnet mine øyne blå til morran i dag, ble jeg liggende en stund i senga å kjenne etter hvordan kroppen føltes. Heldigvis verket det ikke like ille som i går, men helt bra var det ikke. Det hjelper jo ikke å syntes synd på segselv selv om det knaker her og der, nei det beste er å komme seg opp å røre på seg. Jeg bestemte meg for å bruke bilen til byen, så jeg ikke skulle bli så sliten når jeg kom hjem...  Ute var det et nydelig vær, sola var i ferd med å stå opp men det var en skarp luft. Det blåste i dag også, men ikke fult så friskt som det gjorde i går. Da måtte du virkelig holde på hatten, hvis du hadde en da ;o))

  Hver dag når jeg går ned til t-banen eller igjennom skogen ved blokkene så ser jeg etter tegn til hvitveis, blåveis eller hestehov, men det finnes ikke tegn til liv noe sted. Foreløpig ser det ut som skogbunnen og veikantene er helt døde. Mange av dere har lagt ut flotte bilder av hvitveis og blåveis de siste dagene, og jeg skulle så gjerne ha funnet noen jeg også. Det kan virke som om jeg må litt lenger unna for å finne det jeg leter etter.

  Ettersom jeg var så stiv i dag, bestemte jeg meg for å ta en tur ut i lunchpausen. Jeg hadde lovet bestisen at jeg skulle stikke bort til Black Cat kaffe og tehus i Grensen, for å kjøpe et par poser med te. Hun fikk nemlig tak i en god te der for en stund siden, men siden hun ikke bor eller jobber i Oslo blir det ikke så lett for henne å få fylt opp når det blir tomt. Det var en passe tur fra Hammersborggata hvor jeg jobber og bort i Grensen.  I Youngsgata har de holdt på å pusse opp en av de gamle bygårdene, og jeg har vært så nysgjerrig på hva det skal bli der. I forrige uke da jeg spiste lunch med Terje fortalte han at det skal bli Kulturhus, som skal romme mange forskjellige aktiviteter. Hvor gammel gården er vet jeg ikke, men jeg syntes det er en vakker bygning. Jeg er så glad for at de velger å beholde fasaden, i stedet for å rive å bygge opp noe nytt og stygt. De gjør det samme på andre siden av gaten også, heldigvis :o))


  (Oslo Domkirke)

  Når jeg var på veg tilbake til jobben igjen, var ikke været akkurat så fint... Det var overskyet og vinden hadde øket en del, men det forandret seg hele tiden. Da jeg var nesten tilbake på jobb skinte sola igjen, såpass mye at det var nesten for varmt å gå i boblejakke. 

  Når jeg kom hjem hadde alle skyene blåst bort, og sola stekte inn på balkongvinduene mine. Jeg gikk ut og satt meg å slappet av i sola en god stund innen jeg begynte med middagen. Jeg hadde store planer om en sunn og god middag med kylling som hovedingridiens, men siden jeg hadde glemt å ta den ut av fryseren måtte jeg finne på noe annet. 

  Om et par dager begynner folk å trekke opp i fjellheimen for å ta årets siste skiturer, og få den perfekte påskefargen. Selv skal jeg holde meg her i byen, som jeg alltid gjør. Jeg er ikke glad i å gå på ski, og heller ikke dra opp i fjellheimen for å gå i kø. Hehe, akkurat det vet jeg faktisk ikke noe om, for jeg har aldri vært i fjellet i påsken. Jeg bare innbiller meg at det er sånn.

  Skal du på påskeferie, eller blir du hjemme?

  #vår #sol #vondter #stiv #utpåtur #spasertur #oslo #blackcatkaffeogthehus #hammersborggate #grensen #youngsgata #kulturhus #påske #påskeferie #skitur #onsdag #april #blogg

  💤 Jeg bare glippet med øyelokkene 💤

  • 05.04.2017, 19:41

  Det er ille når man er så trøtt og sliten at øyelokkene bare glir igjen så fort man setter seg ned. I går hadde jeg en sånn dag, og ikke nok med det var jeg så frossen at jeg ikke fikk varmen før jeg hadde pakket meg inn i 4 pledd. Det skal sies at de ikke var så veldig kjukke, men allikevel!

  Noe av grunnen til at jeg var så utslått var nok at jeg hadde smerter både her og der, noe som igjen kan gjøre a man blir veldig sliten i kroppen. Det er jo veldig frustrerende at formen skal svinge sånn, fra den ene dagen til den andre. Kanskje også i visse tilfeller fra den ene timen til den andre. Akkurat det er ikke noe som har kommet nå i forbindelsen med den siste sykemeldingen min. Nei, dette er noe jeg har slitt med i flere år, men ikke snakket så mye om.

  Sleepy piglet
  Licensed from: Mirage3 / yayimages.com

  Man skulle kanskje tro at jeg har sovet godt i natt, men nei da.... Da jeg til slutt fikk slept meg opp av godstolen og inn i senga, så var det som om kroppen var i opprør å det verket både her og der. Sånt blir det veldig lite søvn av dessverre. Derfor valgte jeg å flytte alarmen bakover sånn at når jeg endelig fikk sove, fikk gjøre det litt lengre.


  Jeg har og er ikke i superform i dag heller, men føler meg i allefall noe bedre enn jeg var i går på denne tiden. Kjente at jeg måtte beklage meg litt, for å få det ut av systemet 🙄

  #trøtt #sliten #vondter #dårlig #vondter #ledd #sove #søvnproblemer #syte #klage #onsdag #april #blogg

  God kveld

  • 03.04.2017, 22:06

  Tenkte jeg bare skulle stikke innom for å ønske alle en fortsatt fin kveld, og håper dere har hatt en fin mandag!

  Selv har jeg hatt en ganske fin og avslappende dag, hvor jeg har ladet batteriene og forsøkt å få opp enrginivået. Formen var ikke helt på topp i dag, så derfor har jeg holdt meg innendørs. Jeg hadde tenkt at jeg skulle gå ut å klippe ned noen inntørkede stilker på havehortensian min, og fjerne litt ugress i et annet bed. Det hadde vært en fin dag å gå ut, for himmelen var blå og solen sto høyt på himmelen. Er ikke formen der, så er ikke der. Kanskje den er bedre i morgen, sånn at jeg kan ta en liten runde etter jobb i morgen.  Lekte meg litt på snap i sta, og vips så ble jeg en klovn gitt :o))

  #godkveld #kveld #vondter #lade #batteriene #vårrydding #blomsterbed #klovn #mandag #april #blogg

  Restegarnsteppe

  • 03.04.2017, 12:39

  Som jeg nevnte i går så holder jeg på med "Hakking eller Tunisisk hekling", og jeg forsøker å lage et restegarnsteppe. Jeg kjøpte nemlig opp mange nøster, altfor mange, med flerfarget Odin garn, da jeg skulle lage bestemorsteppe for et par år siden. Nå er det ikke så mye jeg orker å hakke per kveld, så det tar nok litt tid før dette blir ferdig.  Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal sette rutene sammen, men det blir noe sånt som på bilde over her. Trodde at jeg hadde veldig mye garn, og at det skulle rekke til et teppe men jeg må nok på et stadie kjøpe noe mere. Det er langt dit enda, og jeg har mange nøster igjen i kurven å ta av. Jeg har funnet ut at det går 2 firkanter på et nøste. Det er greit å ha noe pusle med på kveldene, bare det ikke blir for mye på en gang.  Her kan du se hvordan firkanten ser ut på nært opp. Mønsteret blir til ved at jeg hakker 4 masker som ser ut som rettmasker, og 4 som ligner på vrangmasker. Dette gjør jeg fire ganger, og så blir det rett og vrang og omvendt. Det er gøy å prøve noe annet enn vanlig strikking og hekling også!

  Har du prøvd deg på Hakking/Tunisisk hekling?

  #hakking #tunisiskhekling #håndarbeide #hobby #teppe #restegarnsteppe #mandag #april #blogg

  🧀 Ost og kjeks er ikke feil 🧀

  • 02.04.2017, 16:55

  I går ble det den store rengjøringsdagen, vel på formiddagen i allefall, og jeg ble akkurat ferdig til bestisen Anne kom på besøk ved 15 tiden. Disse dagene har vi ikke med oss like mye bagasje når vi drar på lørdagsbesøk. Nei, nå står den store bagen med tusjer og fargebøker igjen hjemme, og i stedet er det en liten pose med litt håndarbeide.

  Vi hadde i forveien bestemt at vi skulle ha ost og kjeks som kveldskos, og da valgte vi en enklere middag. Noe så enkelt som ostegrillpølser og potetmos, som er veldig godt.   Anne hadde kjøpt noen oster når vi var i Sverige for en stund siden, og før helgen var jeg hos Meny å kjøpte inn noen vanlig smøreoster. Jeg må jo innrømme at jeg ikke alltid har vært så glad i ost som lukter eller smaker sterkt, men ettersom årene har gått har jeg forandret meg. I går utfordret jeg meg selv til å spise en muggost, noe jeg har holdt meg langt unna. Akkurat denne var veldig god, og jeg skal helt klart utfordre meg mer på den type oster senere

  Det blir ikke så veldig mye håndarbeide, for vi snakker og snakker hull i hode på hverandre å da er det vanskelig å konsentrere seg om strikking eller hekling. Bestisen holder på med en enkel i flerfarget garn, men jeg forsøker meg på et teppe laget av firkanter som er hakket (tunisisk hekling) Jeg kan ikke sitte så veldig mye med det, for da verker armene mine. Jeg klarer en firkant fordelt på to dager uten at armene skriker :o))

  #ostogkjeks #ost #kjeks #lørdagskos #ostegrillpølser #potetmos #muggost #strikke #genser #hakke #tunisiskhekling #hekling #teppe #søndag #april #blogg

  Det "ER" vår

  • 02.04.2017, 14:12

  Det spiller ingen rolle om det snør eller regner, for når musikkorpsene begynner å marsjere i gatene for å øve på å gå riktig og spille, ja da er det vår. Å, som jeg har lengtet etter lyden av dem, og i dag kom det første korpset opp gaten her jeg bor.

  I dag var det Oppsal Janitsjar som var ute å marsjerte... Jeg hørte trommene lenge før jeg så dem komme, og ga meg tid til å nappe med meg mobilen å stikke ut på balkongen. Jeg var langt fra alene om det, for jeg kunne se flere gå ut for å høre. På andre siden av gaten hang folk ut av soveromsvinduene sine. Er ikke dette et vårtegn så vet ikke jeg :o))  Ronja pleier å løpe etter meg ut på balkongen når det er noe som skjer, men i dag nøyde hun seg med å sitte på sofaryggen. Hun fulgte med, og når korpset hadde kommet litt lengere opp i gaten kom hun ut. Da satt hun på klatrestativet å kikket etter dem :o))  Utenfor begynner skydekket å åpne seg, og sola holder på å leke gjemsel bak skyene. Plutselig er den der, og så forsvinner den igjen. Småfuglene sitter nede i buskene nedenfor, og de kvittrer sine vakreste vårtoner. For en herlig tid vi har kommet til :o))

  Har du hatt besøk av korpset der du bor?

  #vår #vårfølelser #musikkorps #korps #marsjere #musikk #katt #ronja #ronjathecat #søndag #april #blogg

  Bøtteballetten er i gang

  • 01.04.2017, 13:01

  Jeg skulle ha begynt med å gjøre rent i går etter at jeg kom fra trening/behandling, men da var ikke formen akkurat på topp. I dag derimot er det har kroppen fått tilbake litt av energien, og smertene i knærne er ikke like ille som de var i går. 

  Nå har jeg akkurat blitt ferdig med å gjøre rent på badet, og måtte bare sette meg ned en liten stund for å slappe av litt.  Jeg har igjen å støvsuge og dra over gulvene før jeg er ferdig, men det går ganske fort. Kan ikke påstå at rengjøring er mitt favorittgjøremål, men det må gjøres ellers gror det ned her. Med kattene flyende rundt her, så blir det mye myekattehår og støv. Knis, jeg tror jeg så en hybelkanin under senga på str med en rotte, just kidding 😆

  Nei, nå må jeg sette i gang sånn at jeg blir klar til bestisen kommer om noen timer...

  #vaske #støvsuge #bøtteballett # #rengjøring #venninebesøk #lørdag #april #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no