hits

Vera Lynn

- je suis prest -

En deilig vårdag i Botanisk Hage

 • 29.04.2018, 20:17

I dag har været virkelig vært fint her i Oslo, mye bedre enn jeg trodde det skulle bli i dag... Noen mørke skyer kom luskende ut på dagen, men sola klarte å stikke seg fram ganske mye allikevel.

Bestis Anne, niesen Kine og jeg bestemte i går at vi skulle dra en tur i Botanisk Hage for å ta noen bilder, og for bare være ute i det fine været. De kom å hentet meg kl 12, men vi hadde store problemer med å finne en ledig parkeringsplass uten for Botanisk Hage. Jeg hadde en mistanke om at det skulle bli vanskelig, for.... Det er snart mai måned å da pleier et av cirkusene å sette opp telt på plassen. Ganske riktig, der var Arnardo!! Det var ikke en eneste mini plass ledig engang, så vi kjørte videre å tenkte at da får vi heller dra til Vigelandsparken i stedet. Når vi kom til Sars gate, var det en eneste plass ledig som vi var heldig å få... Derfra var det ikke så langt å gå oppover til den nærmeste inngangen.

Jeg hadde tatt med det nye Olympus Pen kamera mitt, for å teste det ut. Alle bildene jeg tok, er tatt med standard linse 14 - 42 mm. Jeg hadde tatt med 40 - 150 mm linsen også, men valgte å ikke bruke den i dag. Nedenfor er noen av de bildene jeg tok.... Jeg er ikke like fornøyd med alle sammen, men de duger ;o))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi kom forbi Lids hus var det masse mennesker der, og vi ble selvsagt nysgjerrig på hva som skulle skje. Vi stoppet opp å ventet, og så kom en mann ut å snakket en masse å ønsket alle velkommen til at Våren skulle synges inn. Litt etter kom et mannskor ut på trappen, som begynte å synge så vakkert at jeg fikk nesten tårer i øynene. Jeg fikk ikke med meg hva koret het. Vi sto en liten stund å lyttet, før vi bestemte oss for å gå opp på kafeen for å få oss litt å spise og drikke. Jeg hadde ikke fått noen kaffe før jeg dro ut, og kroppen skrek etter en kopp..

Det var ingen ledige bord, men noen stoler sto lent mot veggen så vi tok med oss de og satte oss i solen. Jeg er glad vi gikk opp på kafeen når vi gjorde, for etter at konserten var over kom alle opp å køene for å kjøpe mat ble bare lenger og lenger....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha gått rundt i Botaniske Hage noen timer begynte vi å bli sultne. Jeg hadde ikke lyst til å begynne med middag da jeg kom hjem, så jeg foreslo for de andre to at vi skulle stikke innom Domino på Tveita og spise pizza. Å sånn ble det. Av og til er det godt å slippe å være kokk, bare sette seg til dekket bord...

#botaniskhage #natur #fotografering #foto #bilder #utpåturaldrisur #ute #venninnetur #dagensbilder #vår #sang #korsang #domino #tveita #tøyen #sirkus #arnardo #blomstring #blogg

Seks uker går jammen fort...

 • 29.04.2018, 19:06

Jeg er av de som ikke er født med tykt og fyldig hår, nei fra jeg var barn har jeg hatt tynt og bløtt hår som blåser til alle kanter. Som igjen får meg til å se helt dust ut, hvis jeg da ikke bruker litt hairspray for å holde det i sjakk.

For at håret er så tynt er det viktig for meg at jeg klipper det jevnlig, og jeg går derfor til frisørdamen hver 6 uke. Da blir håret klippet, og motorveien av grått hår blir omhyggelig fjernet. Etter at jeg gikk tilbake til å være blondine syntes det heldigvis ikke så veldig godt, så om det skulle gå over tiden er det ikke helt krise. Var nok litt verre i de årene hvor jeg farget håret mitt svart og/eller mørke brunt.For det meste har jeg brukt Studio Style Frisør på Oppsal som min faste salong. I noen år brukte jeg forskjellige salonger ned i Oslo sentrum, men jeg ble så lei av at så fort jeg hadde funnet en frisør jeg likte, ja da skulle den slutte. Sånt blir jeg så stressa av.I går hadde det allerede gått seks uker siden sist gang jeg var hos frisøren, og det var godt å få litt orden på det. Resultatet etter 1,5 time i stolen ble dette... En kort og lettstelt frisyre, og det er det greieste når håret ikke er så tykt. Dessuten så syntes jeg selv at jeg kler kort hår bedre enn lang, har liksom ikke 

#hår #frisyre #frisørdamen #klippe #stelle #farge #kort #lettstelt #velvære #blogg

Flat som ei pannekake...

 • 28.04.2018, 15:17

Jeg var fast bestemt på å holde timen min hos fysioterapeuten min i går, og tenkte at det kanskje ville være bra for nakken min.. Den er jo ikke bra, som jeg fortalte i mitt forrige innlegg. Jeg kan jo like godt si det med en gang, det ble ingen behandling :o((

Årsaken var Forden, som sto å hang med fronten på venstre side... Forhjulet mitt var flatt som en pannekake, og det ville ikke hjelpe å fylle på mer luft heller. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å ringe NAF for å be dem komme å hjelpe meg. Ettersom det var midt i rushtrafikken tok det i overkant av en time før en hyggelig kar kom...Han slet med å få av mutterne, for utenpå dem satt noen pynteskruer som slettes ikke ville løsne. Jeg tror han brukte mer tid på få mutterne, enn på å skifte til reservehjulet. Noe jeg faktisk ikke trodde jeg hadde, noe som sier litt om hva jeg vet om bilen min, hihi!!

Det er godt jeg ikke skal kjøre så lenge og langt med dekket, for jeg kan jo ikke kjøre fortere enn 80 Kmt med det. Jeg har ikke skiftet til sommerdekk enda, har time på verkstedet først neste fredag. Uansett er det en god følelse å slippe å sjekke om det er nok luft i dekket, og etterfylle i tide og utide. 

Det aller beste var at som NAF medlem, kostet det meg ingenting å skiftet dekket ;o))

#forden #ford #sommerdekk #reservehjul #bil #flatt #dekk #naf #veihjelp #service #blogg

Au i nakken igjen...

 • 28.04.2018, 14:23

Jeg trodde faktisk at jeg hadde klart å få litt orden på nakken og skuldrene mine, men hvor feil kan man egentlig ha... På torsdag måtte jeg gå hjem fra jobb pga smerter og stivhet i nakken. Noe som gjorde at jeg i tillegg var ganske svimmel. Da det ikke var bedre på fredag ble jeg hjemme dag også.

Det er noe forbasket hærk når nakken blir betent, stiv og vond, for jeg blir helt satt ut å orker nesten ingen ting. Alt jeg skal gjøre blir et ork og en plage.Når det smeller til, så passer det jo aldri for det er alltid noe man skulle ha gjort, som man må utsette og utsett til det blir bedre igjen... Jeg håper at bedre kommer veldig snart tilbake igjen!!

#au #vondt #nakke #skulder #betennelse #helse #blogg

Det nye kamera kom i går 😍

 • 24.04.2018, 21:56

På lørdag skrev jeg om at jeg hadde bestilt meg nytt Olympus Pen E-PL9 kamera, og sent i går ettermiddag var jeg innom posten å hentet det. Jeg fikk ikke sett så mye på det i går, for jeg måtte lade batteriet og det var ikke klart før jeg skulle gå å legge meg.Til å begynne med var jeg ikke sikker på om jeg ville ha det hvite eller det brune kamera, men etter å ha tenkt meg om falt valget på det brune. Det var det som for meg hadde den mest retro looken, som jeg i utgangspunktet hadde falt for.

Jeg var ikke så tidlig hjemme i dag, så jeg har ikke fått testet kamera ut ordentlig. Noen få bilder inne og ute på balkongen ble det da... Det blir nok en liten fotosafari til helgen, sånn at jeg virkelig får testet det ut på forskjellige motiver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kattene måtte jo være modeller, om de liker det eller ei... Ronja lå ute på balkongen hvor det var et sterkere lys, mens Vinja lå inne i entreen hvor lyset fra lampen fikk bilde til å bli mer gult. Jeg tok nesten alle bildene i auto-funksjonen denne gangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen modell er jeg ikke, men jeg måtte teste ut selfi-skjermen som på dette kamera felles ned under kamera. Jeg syntes det var lettere å få blikket riktig med denne skjermen, noe jeg syntes har vært vanskelig med andre kamera.

Jeg var veldig spent på hvor lett eller vanskelig det var å overføre bilder til mobilen, og til min store glede var det superenkelt. Etter å ha lastet ned Olympus OI. Share app'en, gikk det som en drøm. Det gjør jo at jeg også kan raskt dele bildene mine på Instagram, hvis jeg har lyst til det.

Så langt er jeg veldig fornøyd, og jeg gleder meg sykt til å teste det ut enda mer...

#kamera #olympus #pen #fotografere #foto #teste #nytt #blogg

Jeg begynner å bli lei

 • 23.04.2018, 22:41

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har etterfylt luft på det ene dekket foran på Forden. Et eller annet sted lekker det ut luft, men ikke sånn fra den ene dagen til andre altså. Det går noen uker mellom hver gang jeg må fylle på. Sist gang jeg var oppe og etterfylte tenkte jeg at nå holder det vel til jeg skifte til sommerdekk....

Det gjorde jo ikke det, for i dag måtte jeg opp å fylle på igjen..., og jeg er så lei av det. Jeg vet at dekket har blitt plugget før, etter at jeg hadde klart å få en skrue eller spiker i det. Mulig at pluggen ikke er tett lenger, men da tror jeg ikke det er noen vits å plugge på nytt for det begynner nemlig å bli slitt rundt ved felgen også....

Closeup of a flat tire
Licensed from: Jaykayl / yayimages.com

#bil #forden #dekk #luft #etterfylle #lei #lekk #blogg

Jeg har fått innkalling til tannlegen

 • 23.04.2018, 16:59

På formiddagen i dag tikket det inn en melding på mobilen fra tannlegen min, det var på tide med den årlige sjekken igjen... Jeg har selv bedt om at de legger opp til innkalling i mai, for da er jeg ferdig med det som eventuelt må gjøres innen sommeren kommer. Som alltid må jeg flytte på timen noen dager, for de setter den alltid opp time før jeg får lønning. Det måtte jeg i dag også, men jeg var heldig å fikk time før 17. mai.

I mange år hadde jeg tannlegeskrekk, men etter at jeg byttet tannlege har det forsvunnet. Han er så rolig og behagelig, at jeg helt glemmer hvorfor jeg er der...., vel nesten da. Jeg har nå i alle fall ikke hjertebank og rumlende mage lenger. De siste gangene har jeg kunnet gå ut fra tannlegen med et blende hvitt smil, og ingen hull i tennene.
 

crazy dentist
Licensed from: izakowski / yayimages.com

Jeg tror ikke at jeg er så heldig denne gangen, for jeg har nemlig hatt litt ubehag i en jeksel i overmunnen. Det har ist når jeg har drukket noe kaldt, og de siste dagene føler jeg at det har blitt noe verre. Derfor gleder jeg meg til å få sjekket ut tannen, og få gjort noe med den. Er jeg heldig er det bare en løs fylling som må byttes ut!!!

Har du tannlegeskrekk, og er du flink til å gå hvert år?

#tannlege #årlig #kontroll #tenner #hull #fylling #ubehag #tannlegeskrekk #helse #blogg

Våren er definitivt her...

 • 23.04.2018, 12:00

I går tok jeg med meg kamera da jeg dro ut en tur, for å se om ikke også jeg kunne klare å finne noen fine blomster jeg kunne legge ut på bloggen. Været var jo helt strålende med deilig temperatur og masse sol. Jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde så lite med klær på meg, når jeg gikk meg en tur. Fuglene kvitteret oppe i trærne og humlene summet rundt bena mine ved blomsterbedene.

Her kommer noen av de bildene jeg tok...Humla er en av mine store favoritter, som jeg ønsker velkommen hvert år... Som jeg har fortalt før, så pleier jeg å klø de litt på ryggen hvis de sitter lenge nok stille. Da summer de ekstra og vifter med fingene, noe jeg tar som et tegn på at de liker det ;o)) Denne humlen var veldig opptatt av å fly fra blomst til blomst for å sanke inn godsaker.Det var ikke mange hvitveis jeg fant, men noen var det da... De fleste jeg fant hadde ikke sprunget ut enda, men disse sto å lyste så fint i sola.Jeg fant faktisk et par hestehov også, noe jeg ikke klarte i fjor vår... Da var det ikke en eneste en på de stiene jeg gikk, om det var for at jeg gikk på feil sted eller noen allerede hadde plukket dem, se det vet jeg ikke.

Da jeg var inne i skogen for å ta bilder av de hvitveisene som ikke var sprunget ut enda, kvakk jeg til... Jeg bøyde meg ned for å ta bilde, og plutselig hørte jeg at det freste like ved fingrene mine. Jeg så noe røre seg under bladene, men jeg skvatt unna så fort at jeg ikke så hva det var. Jeg kan tenke meg at det var en huggorm, som lå gjemt og som bare ville si fra at NÅ KOM DU FOR NÆRE. Så redd som jeg er for slanger, gjorde jeg ikke noe forsøk på å finne den igjen. Jeg var bare sjeleglad at den ikke bet meg, puh!

Har du sett noe til huggormen i år?

#blomster #hvitveis #hestehov #natur #fotografering #foto #krokus #huggorm #redsel #blogg

Slapper litt av vi...

 • 22.04.2018, 12:29

Tidligere i dag var det liv og røre, når kattene holdt på med morgentrimmen sin... De løp etter hverandre i vill fart, rullet rundt på gulvet og la igjen så mye pels at man skulle tro jeg hadde tre og to stykker ;o))

Sånt tar på, og derfor har de nå lagt seg ned for å slappe av litt en stund 💖


(Vinja)


(Ronja)

#katter #katteliv #søstre #vinja #ronja #blogg

Det ser ut til å bli en fin dag

 • 22.04.2018, 12:17

Det ser ut til at denne dagen blir like fin som den vi hadde i går. Himmelen er blå, sola skinner, og temperaturen er ikke ille den heller. Det er litt vind i dag også, men kanskje ikke like kraftig som i går. Da måtte jeg feste markisen, sånn at vinden ikke rev og slet for mye i den.

Jeg våknet litt tidligere i dag enn jeg gjorde i går, og fikk unna en del ting med det samme jeg kom opp. Tok på en jakke og satt meg ut på balkongen med en kaffekopp en stund ;o))

De moderne fugleskremslene ser faktisk ut til å fungere, og både i går og i dag har de virkelig fått prøvd vingene sine. Så langt har jeg ikke sett noe til måkene, men skjærene lar seg ikke lure. De har skjønt at dette ikke er noe å være redd for, men så er vel ikke det de som legger egg og skal oppdra ungene sine på takene heller.Jeg kan se Østensjøvannet fra balkongen min, og når jeg zoomet inn med kamera kunne jeg se at isen hadde sluppet ved kantene. Da varer det nok heller ikke lenge før den knekker opp utover heller, og med det våkner fuglelivet for fult der nede. 

I år skal jeg ta meg noen runder der nede, og spesielt når ungene klekkes å begynner å komme fram. I fjor var jeg litt sen på den, så de fleste ungene var blitt store. Jeg fikk filmet et svanepar med 5 eller 6 unger, som var ganske store. De kom opp på land da de skjønte at folk hadde med seg mat til de, men man måtte passe på å ikke komme for nære.... Da bruste mor eller far i fjærene og freste!

Ha en fortsatt fin dag ;o))

#søndag #vær #fint #fugleliv #fugleunger #vår #sol #østensjøvannet #blogg

Årets første is 🍦

 • 21.04.2018, 19:44

Ja faktisk så er det den første isen jeg spiser i 2018... I dag har det vært en sånn deilig dag med høy temperatur, og da fristet det med en is. Så når jeg var ute en sving tidligere i dag kjøpte jeg med meg en Big Deal med karamell hjem. Den koste jeg meg med til en kopp kaffe etter at jeg hadde spist middag.

Jeg hadde faktisk helt glemt hvor god den var, mmmm!! Kommer nok til å bli noen flere av denne sorten utover våren og sommeren tenker jeg 🍦😍 Ettersom jeg er en ordentlig frysepinne så orker jeg ikke å spise is om vinteren, og derfor smaker også den aller første isen sååååå godt, hihihi!!#is #første #bigdeal #iskrem #godt #digg #blogg

Jeg var aldri helt fornøyd

 • 21.04.2018, 13:34

Jeg har alltid likt å ta bilder uansett om det er med mobilen eller med et annet kamera, og jeg har mer enn et jeg kan bruke. Speilrefleksen tar gode bilder, men jeg syntes mange ganger at det er slitsomt å bære det med seg. Spesielt når man skal gå mye og langt. Jeg ender som regel opp med å bære det i hånden, ettersom jeg får vondt i nakken hvis jeg har det rundt halsen..

Derfor tok jeg den beslutningen i fjor å kjøpe meg et mindre kamera, som kunne gjøre jobben på lik linje som det store kamera. Valget falt på et nett og hendig Sony-kamera som viste seg å ta gode bilder. Allikevel var jeg ikke helt fornøyd med det, og angret nesten fra starten på at jeg kjøpte det... Det har ligget bak i hode mitt og gnaget i snart et år nå, og her om dagen tok jeg beslutningen på om å kjøpe det kamera jeg hele tiden hadde lyst på...Det er et Olympus Pen E-PL9 kamera med retro-look, som jeg helt har forelsket meg i. Jeg kjenner et par stykker som har dette kamera, og som er superfornøyd med det. Så for et par dager siden var jeg inne på nettsidene til Scandinavian Photo, og bestilte det. De hadde ikke kamera i butikken, litt synd for da kunne jeg fått det samme dag, men det var på lager så det kommer vel om en ukes tid tenker. 

Kamera kommer med standard linse 14 - 42 mm linse, som jeg må klare meg med inntil neste lønning. Inntil da har jeg fått gjort meg godt kjent med kamera og funksjonalitetene. Gleder meg virkelig til å teste det utover våren og sommeren ;o))

Ettersom jeg har brukt Sony kamera så lite, skal jeg prøve å selge det til en god pris. 

#nytt #kamera #olympus #olympuspen #speilrefleks #nynytt #glede #blogg

En treg start i dag...

 • 21.04.2018, 12:03

I går ble jeg sittende alt for lenge oppe, og det straffer seg jo dagen der på... Jeg våknet første gang ved 10 tiden, kikket på klokken og så klarte jeg å sovne igjen en halvtime. Da jeg våknet igjen spratt jeg opp av senga, ordnet med morgenstellet til kattene før jeg gjøv løs på sengen min å skiftet sengetøy, og fikk det i vaskemaskinen.

Jeg måtte lukke soveromsdøren mens jeg holdt på med sengen, ellers hadde Vinja kommet for å hjelpe meg. Vel hun mener at hun hjelper til..... Det blir bare kaos, og da er det best å stenge henne ute, hihihi!!

Morning coffee

Licensed from: alenkasm / yayimages.com

Akkurat nå nyter jeg min andre kaffekopp mens jeg hører på musikk på det gamle anlegget mitt. Som jeg nevnte så står det bare på en stol nå, og jeg tenkte at jeg skulle stikke innom Fretex for å se om de hadde noe jeg kunne bruke i stedet. Jeg har sett at de av og til har fått inn bord til gamle anlegg, og det hadde vært perfekt om jeg fant et ;o))


Jeg hører på Queen's Who wants to live forever, som er en av de fineste og såreste låtene de noen gang har laget. Jeg får tårer i øynene hver gang jeg hører den.  Queen var og er en av mine store favoritter, men helt det samme er det jo ikke når Freddie ikke er der mer. At han døde satte meg veldig ut, og jeg ble så trist og lei meg å syntes det var forferdig at han ikke var der mer. Bare for å gjøre meg selv enda mer trist hørte jeg denne sangen om og om igjen... Jeg tror jeg elsket å plage meg selv den gangen!!

Ute ser det ut til å bli en veldig fin dag, sola skinner og himmelen er helt blå. Det blåser en del, og jeg krysser fingrene for at vinden ikke drar med seg en haug med skyer som dekker himmelen. Jeg har ikke helt de store planene for dagen, men jeg må ut en tur for å ordne noen ting litt senere.

#lørdag #formiddag #sengetøy #morgenstell #katter #vaske #kaffe #queen #musikk #vær #nyte #blogg

Dette kom i posten i dag

 • 19.04.2018, 22:53

For ca en uke siden hadde bloggvenninne Elin en giveaway på bloggen sin, har du lyst kan du stikke innom bloggen hennes HER. Hun ga bort en søt liten lysboks, og så var det jeg som ble trukket ut denne gangen. I dag kom pakken i postekassen, og når jeg får pakke blir jeg nesten som et barn å får lyst til å bare rive av papiret, hihi ;o))

Er den ikke søt? Den kan brukes både på strøm og batteri, som faktisk satt i boksen... Da jeg åpnet esken å tok ut boksen, ramlet alle bokstavene utover bordet. Vinja satt oppe på bordet og hun så på bokstavene som nye leker. Jeg fikk heldigvis reddet de fleste av dem før hun klarte å skyve de ned på gulvet...

Tusen takk Elin for den fine lysboksen ;o))

#giveaway #gave #lysboks #katt #vinja #blogg

Jeg tok det fram...

 • 19.04.2018, 20:33

I flere år har det gamle pioner-anlegget mitt stått pakket bort oppe i skapet, og jeg har ofte savnet det å kunne å kunne sette på en CD og høre musikk med skikkelig lyd, for det blir jo ikke det samme med de små høytalerne. Det har bare blitt med tanken så langt inntil i dag. I mens middagen lå på benken å tinet, hentet jeg anlegget ned å monterte det sammen. Nå er ikke det så veldig innviklet akkurat da ;o))

Bordet som hører til anlegget har jeg gitt bort for lenge siden, så foreløpig får det stå på en gammel stol jeg fant på balkongen til jeg finner noe annet. Det er jo bare CD-spilleren jeg får brukt, for kassetter har jeg ikke lenger, og det er ikke DAB radio. I dette annlegget putter man ikke inn en og en CD, men en boks bestående av 6 CD'er. Det er veldig greit, for da har man mange timer med musikk når boksen er fylt opp.

Jeg er veldig glad i Celtisk musikk, så akkurat nå er det som strømmer ut av høytalerne, mens jeg kan lene meg tilbake i godstolen å lukke øynene for å nyte ;o))

#anlegg #stereoanlegg #musikk #mimremusikk #cd #celtisk #pioneer #blogg

En fin måte å våkne på

 • 19.04.2018, 11:42

Det er aldri stas å våkne til alarmen som uuuuler nesten litt sint, ved siden av hode i ukedagene når man skal på jobb. Det er allikevel et must, for jeg hadde aldri i verden klart å våkne så tidlig av meg selv. Jeg er en ordentlig nattugle, og hode våkner aldri helt før sånn ved 10 tiden. De første timene går jeg litt i et vakum føles det ut som, men opp må man jo allikevel.

Da jeg strakte meg ut for å slå av alarmen i dag, landet hode mitt på noe mykt og godt... På hodeputen ved siden av meg lå Vinja, og hun glippet litt sånn småsur på meg med en gang. Hun syntes nok det var tidlig hun også, men det var bare et øyeblikk. Vinja var veldig kosete, og jeg fikk ikke lov å gå ut av senga før jeg hadde kost litt med henne.  Når jeg slang mine noe støle ben ut av senga, hoppet frk Pus ned å løp ut på kjøkkenet for å sjekke om det var mat i matkoppen. Det var det ikke, så hun kom veldig raskt tilbake for å informere om det med en litt sårt mjauuuuuu!

Selv om jeg var trøtt, så var det allikevel en veldig fin måte å våkne på...

Beautiful spring flowers
Licensed from: Anna Om / yayimages.com

Utenfor var det litt grått på morgenen, men nå like før jeg skal gå har faktisk sola begynt å kikke fram. Det lover om en fin dag, men høyere temperaturer enn vi hadde i går ;o))

Håper dere alle får en fin dag.

#våkne #morgen #alarm #katt #kos #vinja #varmt #sol #blogg

Frk. Lillepuzdatter i farta

 • 18.04.2018, 21:42

Innimellom får en av kattene mine fart på seg, og da går det for seg.... Det kan arte seg på to måter, at søsteren blir ertet til hun blir irritert og det blir en skikkelig slåsskamp. Eller så er det så mye energi i kattekroppen at det må løpes av.... I dag var det Vinja som var full av energi, og hun sprang igjennom hele heimen, ut på ballkongen og så inn igjen. Til slutt endte ferden på klorestativet og det fikk gjennomgå....

Når hun var ferdig på klorestativet kom hun til mamsen sin, for da ville hun ligge i fanget å kose litt... Da skal jeg rufse i pelsen til hun sovner, og da må mamsen holde fingrene borte. Vinja liker nemlig ikke å bli forstyrret når hun sover, for da blir nun sur og går sin vei.

Nå har frk. Lillepuzdatter krøllet seg sammen på senga mi,  og der blir hun nok en stund.

#katt #vinja #lek #morro #gøy #aktivitet #klorestativ #kose #nyte #blogg

Jeg tok meg en tur på taket

 • 18.04.2018, 10:16

I går våknet vi til tett tåke her i Oslo og null sikt... Heldigvis så lettet det ut over dagen, og vi fikk faktisk se solen noen få ganger. Jeg var litt tung i hodet etter et møte på jobb, så jeg tok meg en tur opp på taket av bygget for å trekke litt luft. Temperaturen var god, og det var godt å kjenne litt vind i ansiktet.

Fra taket kan man se mye av Oslo, og siden jeg hadde mobilen i lommen passet jeg på å ta noen bilder.


Her ser man nedover Brugata og Grønland.


På venstre side sees Oslo Plaza, og i bakgrunnen Barcode som ligger nede ved sjøen.


I den brune bygningen ligger Folketeateret (tidl Den norske Opera), og diverse restauranter. I bakgrunnen Regjeringsbygget som fortsatt er innpakket og vinduene stengt med plater.


Den gamle Postgirobygget


Spiret til Oslo Domkirke

#påtaket #taket #utsikt #oslo #brugata #postgirobygget #barcode #oslodomkirke #blogg

Ikke mye å se i dag

 • 17.04.2018, 10:11

At det skulle bli tåke i dag viste jeg, men at den skulle bli så grøtete hadde jeg vel ikke trodd... Det er så mye tåke at man knapt kan se over gaten, og innen det lysnet ordentlig var det nesten litt skummelt.  Når det er så mye her oppe i høyden, lurer jeg på hvordan det er nede i Oslo sentrum. Noen ganger så er det klarvær der nede, når det er tett tåke oppe hos meg.... Jeg får se når jeg kommer ned i sentrum om litt.Etter å ha vært hjemme fra jobben en hel uke med feber, hvor jeg ikke har gjort noe mer anstrengende omtrent enn å gå ut på kjøkkenet å fylle på vannflaske og kaffekopp, tok det på å være på jobb en hel dag. Det gikk greit, men jeg ble veldig sliten, så nesten hele kvelden i går satt jeg mest å halvsov foran TV'n. Det går seg nok til utover i uka tenker jeg...., og i morgen skal jeg trene igjen. Det pleier å være en fin energi-innsprøytning ;o))

Ha en fin dag ;o))

#vær #tåke #grøtet #sliten #trene #form #helse #blogg

Nymotens fugleskremsel

 • 16.04.2018, 22:56

I år har det dukket opp lange teleskopstenger med noen svarte fugler som svinger i vinden oppe på takene her omkring. Første gangen jeg så det var på taket nede på en av høyblokkene ved t-banen, og da trodde jeg at det var noen unger som holdt på med en flyvende drage. Nå har disse nymotens fugleskremslene dukket opp på flere og flere tak. Jeg ser rett ned på tre stykker fra balkongen min.

Vi har vært plaget med at måkene kommer opp å legger egg på taket, eller nede på parkeringsplassen. De er jo veldig beskyttende ovenfor ungene sine, noe som ofte byr på konfrontasjoner. I alle fall når ungene spaserer blant og under bilene, og folk prøver å hente ut bilen sin... Det er ikke alltid like enkelt.

Så lenge det er vind i luften har de en funksjon, men hva når det er helt vindstille... I dag har det vært en sånn dag, og da kommer fuglene med en gang. De har ingen respekt for slappe artsfrender laget av stoff.

Skal bli spennende å se hva som skjer utover våren, om måkene holder seg på avstand eller om de rett og slett gir blaffen. Personlig tror jeg kanskje at vi ender på siste varianten, for måkene er noen luringer ;o))

#moderne #fugleskremsel #fugler #måker #skremsel #blogg

Den gamle husmannsplassen

 • 16.04.2018, 13:01

For en stund siden gikk jeg igjennom noen gamle fotoalbum, og kom over et bilde av barndomshjemmet til mamma og søstrene hennes. Det var en husmannsplass, som ligger i Nord Odal i Hedmark. Fra mamma var veldig liten bodde de i et annet hus på plassen, men siste skoledagen hennes brant huset ned til grunnen. Dette som dere ser på bilde ble bygget en gang på 1930 tallet.Huset besto av et stort kjøkken, kammers, stue, inne gang, loft og en overbygd veranda. Der bodde mamma, hennes to søstre, mormor, morfar og oldemor. På andre siden av tunet lå/ligger fjøset og en relativt stor låve (som sist gang jeg var på plassen, holdt på å segne om). De hadde en ku, en gris og høner, i tillegg til at det ble dyrket poteter. De hadde flere epletrær og forskjellige bærbusker.

Jeg tilbragt mang en sommer- og vinterferie der oppe, hvor jeg hadde både jordene og skogen rundt plassen som tomleplass. Om kveldene på sensommer og høsten, kom elgene å la seg inntil gangtrappen for å hvile. Når de hørte at TV'n ble slått på i stua viste de at da kom ingen ut å forstyrret dem på en stund. Mormor hadde et par fuglebrett som man kunne se fra kjøkkenvinduet, og der kom alle skogens fugler for å få seg en godbit. Både sommer og vinter ;o))

Mormor og morfar hadde aldri innlagt vann så lenge de bodde der, det var noe som kom etter at de var borte. Jeg er ikke av de som syntes det er idyll å gå på utedo, så jeg syntes ikke at det var så veldig gøy. Spesielt siden utedoen, som faktisk står der den dag i dag, ble bygget av tynne planker med fritt utsyn til plassen, en gang på slutten av 1800-tallet.

Jeg tok dette bildet etter at mormor, som var siste gjenlevende, hadde flyttet på gamlehjem. Huset hadde da stått tomt en god stund, og så veldig trist å øde ut. Det har i senere år blitt pusset opp, og er nå bolig for en ung familie etter det jeg kan huske.

#husmannsplass #minner #gammelt #nordodal #odalen #hedmark #barndomshjem #sommer #vinter #dyreliv #blogg

Dette har jeg gledet meg til

 • 15.04.2018, 22:05

Det er mange ting å glede seg over nå som våren er her, snøen smelter, det spirer i bedene, fuglene kvitrer sine vakre vårsanger osv. En av de tingene jeg gleder meg til er når musikkorpsene begynner å marsjere i gatene, noe som er et sikkert vårtegn.

I dag satt jeg ute med kaffekoppen å slappet av da jeg hørte svak tromming, som ble sterkere og sterkere... Et av bydelens musikkorps var ute og luftet instrumentene sine.Denne gangen var det Oppsal Janitsjar som var ute i gatene... Folk hang over balkongrekkverkene, og ut av vinduene å smilte mens de gynget i takt med musikken. Jeg sto nermest å tok noen små dansetrinn til de fengende latinske rytmene ;o)) 

Har korpsene begynt å marsjere hos deg enda?For bare noen få dager siden var hele plenen ovenfor blokken min fylt, med den største snøhaugen du kan tenke deg. Etter en uke med høye temperaturer og mye sol, er de nærmest smeltet helt bort... I bedet mitt under soveromsvinduene er det fortsatt mye snø, men i går tok jeg en feiekosten å dro unna litt sånn at det skulle begynne å smelte der også ;o))

Hver eneste morgen holder småfuglene konsert med de vakreste tonene, og om ettermiddag og kvelden sitter svarttrosten å øver på sine vårtoner... Det er så vakkert at man blir rent rørt av det ;o))

#vår #sol #varme #oppsal #janitsjar #musikkorps #musikk #marsjere #smelte #snøhauger #blogg

Nytt hekleprosjekt på gang...

 • 15.04.2018, 19:50

For et par dager siden rotet jeg igjennom håndarbeidskista mi, og fant en haug med rødt heklegarn... Ettersom jeg var så lei av å strikke, bestemte jeg meg for å begynne litt tidlig på en juleduk til stuebordet mitt. Kan jo like godt være litt tidlig ute, for jeg vet akkurat hvordan det blir hvis jeg venter til høsten... Da går tiden så fort, og plutselig må jeg nihekle for at den skal bli ferdig til den skal legges på...

Jeg har heklet dette mønsteret et par ganger før, da en gang i Solberg garn som nå og en gang med et litt kjukkere garn. Den hadde nok blitt jevnere hvis jeg hadde brukt litt kjukkere garn, men det var så mye igjen av det røde Solberg garnet at jeg syntes at jeg måtte bruke det.Ofte er det sånn at man begynner nederst på en duk og hekler seg oppover til slutten. På denne duken begynner man på midten, og hekler oppover. Så snur man å hekler den andre halvparten. Den ser ikke så innviklet ut, men man må holde tungen rett i munnen for det er lett å så feil å tro man er på en annen rad enn det man er.

Jeg har bare bommet en gang på hvor jeg var, og jeg oppdaget det heldigvis før raden var ferdig....

Duken skal ha frynser i endene, men jeg har ikke bestemt om jeg skal ha dem i hvitt eller om de skal være i rødt. Langs sidene skal jeg lage hvite picotter, og det var da jeg tenkte at jeg kunne samme fargene på frynsene... Det kan hende at det ikke blir noe fint.... Får se når jeg er ferdig å hekle hva jeg syntes da..., er jo bare halvvegs nå ;o))

#håndarbeide #hekle #hobby #duk #blogg

Jeg ble plutselig så pjusk...

 • 15.04.2018, 19:29

For en uke siden i deg ble jeg skikkelig pjusk natt til mandag.... Jeg hadde vært uggen og ugrei i kroppen i noen dager, men tenkte at det var noe som gikk over av seg selv. Det gjorde nok dessverre ikke det!!!  På søndag kveld begynte jeg å bli kvalm og ugrei i magen, og i løpet av natten forverret det seg sånn at det ble rene hurtigløpet mellom soverommet og badet.

Deretter fulgte to dager hvor jeg ikke orket noen ting, samtidig som jeg fikk høy feber... Da var jeg ikke kvalm og uggen lenger, bare svimmel og slapp og som sagt med høy feber. Det resulterte i at jeg har vært hjemme hele uken, og subbet rundt i joggebuksa.

Nå er jeg heldigvis blitt frisk igjen, og føler meg i ganske fin form så i morgen er det tilbake på jobb igjen ;o))

Sick
Licensed from: BDS / yayimages.com

#syk #pjusk #omgangsyke #kvalm #feber #blogg

En fin gammel perle...

 • 09.04.2018, 08:30

Med inngang fra Steners gate her i Oslo, ligger Queen's Pub, en gammel bygning fra slutten av 1700-tallet med adresse Brugata 14. Hvor mange ganger jeg har gått forbi, stoppet å kikket litt , før jeg gikk videre har jeg ikke tall på. Inne har jeg aldri vært, men kunne godt tenke meg et besøk for å se om de har beholdt noe av det gamle der. Jeg har alltid vært opptatt av gamle bygninger, og setter stor pris på å studere dem. Lese om når de ble oppført, hva de har blitt brukt til og hvem har bodd der.

Jeg har ikke lest meg opp på denne bygningen, men jeg syntes bare at den er så fin at jeg måtte bare legge ut et bilde av den. Når jeg har funnet ut mer, kommer jeg kanskje tilbake med et nytt innlegg om denne vakre gamle bygningen ;o))#gammel #bygninger #1700 #historie #oslohistorie #oslo #blogg

Er du oppe enda?

 • 09.04.2018, 07:00

Ja er du det?

Jeg stakk bare en snartur innom for å si GOD MORGEN, og håper du får en fin dag.
En ny uke med blanke ark er her, og det er opp til oss selv å fylle dem med nye opplevelser å tanker."The only difference between at good and a bad day is you attitude"

#godmorgen #god #morgen #ståopp #

Her prøver jeg å sitte...

 • 08.04.2018, 20:38

I fjor kjøpte jeg dette lille skrivebordet og stolen på IKEA, som jeg satte i stua. Der hadde jeg store planer om å sitte å blogge. Det ble ofte til at jeg satt sammenkrøllet i godstolen, med PC'n i fanget. Å når PC'n først hadde havnet i fanget var og er det vanskelig å få lagt den bort. Derfor syntes jeg det var smart å ha en lite skrivebord, hvor jeg ikke satt med ansiktet mot TV'n.Det at TV'n står på gjør at jeg mange ganger blir ukonsentrert, og "mister" det jeg har tenkt å skrive om. Det er akkurat som om ordene blir borte fra hode og ned til fingrene. 

Har det nå blitt til at jeg har satt meg ved skrivebordet når jeg skal blogge? Både ja og nei... Prøver å være flink, men jeg ender nok ofte opp med PC'n i fanget. I dag derimot har jeg vært flink å satt meg ved skrivebordet, blogget og lest innlegg, gått bort for å ta en pause, og kommet tilbake igjen litt senere....

Har du et fast sted du sitter å blogger, eller blir det litt her og der?

#blogge #skrivebord #bord #blogg

Anne's gode skoleboller

 • 08.04.2018, 19:33

Etter at jeg skrev om de gode skolebollen jeg fikk i går, ble jeg spurt om jeg kunne legge ut oppskriften. Den hadde jeg ikke, så jeg var nødt til å spørre bakemesteren, Anne, og jeg kunne få den og legge den ut. Det fikk jeg vettu ;o))Dette trenger du:
500 gr mel, 150 gr smør, 1 dl sukker, 3 dl melk, 50 gr gjær + kardemumme (har ikke noe mål, men ikke bruk for mye,1 ts kanskje) Du trenger også vaniljekrem, og her kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig i butikken (det siste går like greit)

Slik gjør du:
Smuldre smør og sukker i melet, varm melken til 37 grader og bland gjæren ut i melken. Bland deretter inn de tørre ingrediensene. Det kan hende du må bruke mer mel, hvis deigen blir for klissete. 

Hev deigen under plast i ca 1 time.

Ha deigen ut på bordet og kna og arbeid med den litt, og rull ut en lang pølse. Del så opp i emner som veier 90 gr hver.

Etter emnene er trillet ut til runde fine boller, lager du en grop på toppen med fingeren. I gropen fyller du vaniljekremen, og setter bollene til heving en stund til.

Det står ingenting om å pensle i oppskriften, men ta et egg og pisk sammen med 1 spiseskje med melk som du bruker til å pensle dem før de stekes.

Bollene stekes midt i ovnen på 250 C i ca 10 minutter.

De blir ca 10 boller fra denne oppskriften, men vil du ha litt ekstra til fryseren så er det bare å doble all ingrediensene.

#bake #skolebolle #bolle #oppskrift #blogg

Har vært litt kreativ i dag...

 • 08.04.2018, 19:02

I dag fant jeg fram fargeboken min og fargeblyantene, å satt meg til å fargelegge en stund. Jeg kan knapt huske sist gang jeg har holdt i en fargeblyant, og det betyr at det er ganske lenge siden. Vi snakket om om å ha en fargeleggingsdag igjen, når jeg var hos Bestisen i går kveld, og da jeg våknet i dag fikk jeg veldig lyst til å jobbe litt med det.

Boken jeg holder på med for tiden, er den siste som Johanna Basford kom ut med i 2017. Jeg har ikke kommet så langt, bare et par tegninger inn. Den jeg holder på med, er over to sider og veldig detaljert. Det tar ganske lang tid, men jeg liker jo at det er mye detaljer å jobbe med ;o))Den første siden til venstre var mer eller mindre ferdig, før jeg begynte i dag... Jeg hadde bare igjen å fargelegge veggen bak. På den høyre siden hadde gjort en del arbeid fra før, men jeg ble ikke ferdig denne gangen heller. Tenker at jeg må sitte ned et par ganger til kanskje før alt er klart ;o))

Lysten til å fargelegge har ikke vært til stede, men nå har jeg klart å pirke litt bort i den så det blir nok mer av det utover tenker jeg :o))

#kreativ #hobby #fargelegging #farger #tegning #johannabasford #fargebok #blogg

En koselig tradisjon

 • 08.04.2018, 14:12

For ca 6 år siden startet Bestisen og jeg en tradisjon, hvor vi bytter på å være hos hverandre på lørdagene, så sant det ikke er noe annet som ligger på timeplanen. Det har blitt en hyggelig tradisjon, hvor vi lager god mat, ser tv, fargelegger eller driver med håndarbeid mens vi trimmer snakkemusklene våre. For at vi skravler er helt sikkert, og det er aldri manko på samtaleemner.

I begynnelsen var vi veldig ambisiøse og laget råflotte middager, men vi har senket nivået betraktelig etter som årene gikk. Vi fant ut at det ikke var nødvendig å bruke så mye penger hver helg på mat, samtidig som det ble en liten stressfaktor siden man ble stående så lenge på kjøkkenet. Litt av gleden ved lørdagen ble borte. 

I går stekte Bestisen opp litt karbonadedeig, og hentet fram smørbrødjernet. Så la vi karbonadedeig på en skive brød, krydret, tok på ketchup før en skive tomat og litt ost ble dandert på toppen og en ny skive brød oppå der, og så inn i jernet. Veldig enkelt og veldig godt. Her kan man jo variere med det man liker, og jeg så nettopp noen som hadde stekt et speilegg med ost på toppen. Det hadde jeg ikke tenkt på før, og skal jammen prøve i mitt eget jern.Bestisen disket opp med deilige og hjemmelaget skolebrød til kaffen, og jeg koste meg virkelig... De var mye mye bedre enn de man kjøper i butikken, bare for å ha sagt det ;o))

Jeg hadde bestemt meg for at det ikke skulle bli så sent, men klokka ble midnatt innen jeg kom meg avgårde. Ute var det fortsatt, så vidt, varmegrader noe vi ikke har vært bortskjemt med den siste tiden så sent på kvelden/natten.

Jeg var ikke trøtt, så jeg satte meg oppe i senga å slo på tv'n å så slutten av en film og en episode av en gammel serie som gikk på Dansk TV. Pusene ville kose med mamsen sin, og kom etter tur for å ligge i armkroken for å få rufset pelsen sin litt. Disse små kosestundene våre er noe jeg setter pris på, for ellers holder jeg ofte på med noe å de får ikke ligge i ro så lenge som de ønsker.

Begge to lå oppe i senga sammen med meg da jeg sovnet litt senere, men i løpet av natten hadde de forsvunnet ut i stua. Når jeg våknet igjen, kom begge to inn å mjauet for å si god morgen. Kanskje mest for å informere om at det var tomt for mat og at det var lite vann i vannkoppen, hihi!!

#tradisjon #koselig #venninnebesøk #hyggelig #smørbrødjern #skolebrød #hjemmebakt #bakevare #katter #vinja #ronja #minekatter #blogg

Time Team - Arkeologi på tv

 • 07.04.2018, 12:15

Jeg har alltid syntes at arkeologi både under og over jorden har vært spennende. I begynnelsen av 90-tallet begynte BBC og/eller Discovery å sende et litt annerledes program om arkeologi. Jeg ble helt hekta, og tok opp alle programmene på VHS for å kunne se dem igjen og igjen...

Disse programmene var noe helt annet enn de tørre fakta programmene man før hadde sett på tv. Gruppa og programmet het Time Team, og de reiste forskjellige steder i England etter ønske fra publikum for å undersøke om det var noe gammelt, og glemt under bakken. Det var lagt opp på den måten at de bare hadde 3 dager til å finne ut om det var noe på stedet, og hva det var.

Programmet slo an med en gang, for dette var noe som interesserte mange....


 (fra venstre: Arkeolog Phil Harding, Programleder Tony Robinson, Professor Mick Aston og Arkeolog Helen Geaks)

Til å begynne med var det kun Arkeologene Phil Harding og Carenza Lewis, Landskapsarkologene Mick Aston og Stewart Ainsworth, Historiker Robin Bush, Arkeologisk tegner Victor Ambrus og Programleder Tony Robinsom (kjent fra Black Adder) Time Team ble sendt første gang 16 January 1994, og gikk helt fram til 7 September 2014. På det tidspunktet hadde det kommet til mange flere arkeologer, men noen også var blitt borte. Kanskje den som ble mest savnet var Professor Mick Aston, som trakk seg fra serien i 2012 pga uoverensstemmelser, og senere døde i juni 2013. Han var med fra starten, og en av grunnene til at programmet ble utformet som det ble.

Jeg fulgte flere av sesongene på Discovery, men til slutt ble de flyttet til en annen kanal som jeg ikke hadde tilgang til. Jeg forsøkte å følge dem via hjemmesiden, hvor de la ut noen av utgravingene. Det var ikke helt det samme :o((

Rett før jul i fjor fant jeg ut at alle sesongene lå tilgjengelig på YouTube, og plutselig kunne jeg få se alle de episodene jeg ikke hadde sett.  Jeg skal love at jeg har kost meg i mange timer, og det ligger fortsatt masse ekstramateriale som jeg ikke har sett. Noen av programmene er så spennende at jeg faktisk må bare se de igjen og igjen 💖

Har du hørt om Time Team?

#arkeologi #timeteam #england #britisk #tv #tvprogram #fakta #historie #spennende #interessant #blogg

Trening med godt sluttresultat

 • 07.04.2018, 11:33

I går var det tid for ny trening hos Oppsalklinikken, og ettersom jeg ble så sliten å hadde så vondt etter forrige gang, gruet jeg meg litt. Det var det heldigvis ingen grunn til å gjøre, for jeg klarte å komme igjennom alle øvelsene mine uten problemer. Jeg reduserte litt på vektene på apparatene, og da hadde jeg det bedre etter at jeg var ferdig.

Jeg var ikke helt klar til å steppe det opp et hakk, og det er vel her jeg har gjort feil før også.. Tatt i for hardt, og så får jeg veldig vondt.På en dårlig dag klarer jeg ikke å sykle mer enn 5 minutter før høyre kne protesterer. I går kunne jeg legge på 5 minutter til, før det sa fra at nå fikk det klare seg for denne gangen. Ofte pleier det å være noen flere der, og da blir det til at vi prater litt sammen mens vi trener. I går var jeg der helt alene, og uten musikk... Da Vegard kom etter at jeg hadde varmet opp la jeg inn musikkønske på Kim Larsen, og det ble innfridd ;o))Dette er noen av de apparatene jeg bruker i tillegg til noen andre manuelle øvelser... Denne siste her har jeg problemer med når kneet mitt er i dårlig form, men jeg klarte å bruke den både på onsdagen og i går. Jeg blir så fornøyd med meg selv når jeg klarer og kommer igjennom hele programmet uten å måtte gi opp, for det er ikke alltid gitt at jeg klarer det.

Tydeligvis responderte kroppen bra på øvelsene, for jeg hadde ingen problemer resten av kvelden og heller ikke da jeg sto opp i dag morges. Tenk om det bare kunne fortsett sånn fremover......, krysser fingrene ;o))

#trening #helse #øvelser #apparater #kroppen #blogg

For to år siden

 • 06.04.2018, 12:19

Det er ikke alltid bildene jeg tar blir slik som jeg har forestilt meg dem. Jeg har en formening i hode om hvordan de skal bli, og så klarer ikke alltid kamera å fange det øynene mine ser. Det er både irriterende og frustrerende. Andre ganger så er sånn at kamera fanger opp det øynene ikke ser...

Dette bildet dukket opp på mine minner på denne dagen for 2 år siden. Selv syntes jeg at bildet ble veldig bra, selv om det kanskje kunne ha vært litt skarpere. Jeg tok det med mobilkamera og ikke speilrefleksen, noe som garantert gjør forskjellen. Det var relativt varmt den dagen, sola skinte samtidig som det begynte å snø. Det å fange snø på bilder med mobilkamera er ikke alltid like lett, men her klart jeg det ;o))

#foto #fornøyd #fint #fotografering #mobilkamera #naturfenomen #natur #blogg

Jeg blir like overrasket hver gang

 • 05.04.2018, 22:18

Jeg er egentlig ikke så verst på å holde liv i de grønne plantene min, men det er verre med de som egentlig skal blomstre. Vet ikke hva jeg gjør galt, for de står jo bare der med de grønne bladene sine. Det skjer liksom ingenting. Av og til uten at jeg merker noe til det, dukker det opp noen blomster. Det er akkurat det det har gjort 

Denne kaktusen har jeg arvet av min mor, og den var i en gruppe som  hun fikk etter at min far døde i november 2000. Innimellom kommer den med noen knopper, men det er ikke alltid de lever lenge nok til å springe ut. Nå har den kommet med en eneste blomst, og nå håper jeg den ikke kaster den før den har stått tiden ut.

Til jul fikk jeg en gruppe med et lite tre, en ildtopp og en sukkulent. Nå har jammen ildtoppen også kommet med noen blomster. Akkurat det syntes jeg er ekstra stas, for jeg pleier nesten aldri å få blomster på dem etter første blomstring. Jeg har en annen, og den bare står der grønn å fin....

#blomster #planter #ildtoppp #natur #blomstre #blogg

Hadde jeg hatt tid...

 • 05.04.2018, 11:18

Nok en dag med herlig regn som plasker ned, og det er store vanndammer over alt. Jeg jubler fortsatt over regnet, som hele tiden spiser mer og mer av snøhaugene rundt der jeg bor. Hadde jeg hatt tid og ordentlig fottøy på morgenen i dag, skulle jeg jammen ha hoppet ut i alle vanndammene jeg kom forbi.

Tenk så morsomt det hadde hvert, og hvordan folk hadde kommet til å glane... Voksne menneske som leker seg som et barn i vannet ;o)) 

Rainy weather
Licensed from: gemenacom / yayimages.com

#regn #regnvær #gøy #morsomt #lekent #vanndam #sprute #hoppe #vær #blogg

Denne gangen ble jeg sliten

 • 04.04.2018, 22:35

Det er så typisk at det blir forsinkelser på t banen, når jeg virkelig ikke har tid til det. Jeg gikk fra jobb sånn at jeg skulle ha god tid, for det var på tide med trening hos Oppsalklinikken igjen. Da vi skulle kjøre ut fra perrongen på Tøyen, bråstoppet banen og der sto den. Det tok en god stund før vognføreren opplyste at noen hadde dratt i nødbremsen, og han måtte gå igjennom hele toget og undersøke. Han gjorde det, men ble ikke noe klokere. Etter å ha sittet der i nesten 15 minutter, kom vi i gang igjen men på Helsfyr var det stopp, toget var i stykker å vi måtte av å vente på neste tog.

Plutselig hadde jeg ikke så god tid lenger.... Jeg rakk å komme hjem, skifte til treningstøy, og så var det avsted bort til klinikken. Jeg rakk det med nødskrik, puh!!!

Hele påsken igjennom har kroppen min vært bra, minimalt med smerter i leddene og med god bevegelighet. I dag var vi tilbake der vi var før, med stive og vonde knær noe jeg tror kommer av det kalde og råe været. At det har snødd og regnet har definitivt ikke vært i min favør.

Jeg jobbet meg sakte men sikkert igjennom alle øvelsene, pluss noen jeg ikke har gjort på en stund. Det gjorde vondt, men jeg presset på og var veldig fornøyd da siste øvelsen var overvunnet og gjennomført.

Nå har det gått noen timer siden jeg kom hjem, og jeg er så sliten og mørbanket over det hele at det er ikke morsomt å måtte reise seg opp av godstolen. Stolen fanger, men jeg tvinger meg opp innimellom sånn at jeg ikke stivner helt til. Krysser fingrene for at det meste av stivheten har bedret seg til i morgen, ellers blir det en lang dag tror jeg....

#trening #øvelser #stivhet #smerter #sliten #tbane #forsinkelser #blogg

Yes, det regner

 • 04.04.2018, 13:03

Det er ikke ofte at jeg jubler over at det regner, men i dag må jeg innrømme at jeg nesten boblet over av glede da jeg dro opp rullegardinen. Det hadde ikke kommet så mye snø som jeg trodde, og i tillegg så høljet regnet ned. Den råtne gamle snøen ble bare enda mer råtten, og kommer sola nå så er den borte før vi vet ordet av det... Akkurat det siste var mer en ønsketenking, hihi!!

Jeg måtte finne fram vinterstøvlene igjen selv om jeg fint kunne ha gått i joggesko, hvis det ikke hadde vært et lite hull foran ved sålen. Nye sko blir det ikke på meg før bankkontoen er fylt opp igjen, og det skjer ikke før neste uke en gang. At jeg får igjen på skatten hjelper ikke akkurat nå ;o))Litt uheldig måtte jeg jo også være da jeg sprang av sted til t-banen i dag.... Jeg kjører grønt i dag på jakke, skjerf og pulsvanter og da måtte jeg jo matche med grønn paraply, hihi. Da jeg sprang ut i sørpa så det plasket rundt bena, forsøkte jeg å slå opp paraplyen samtidig. Plutselig ble jeg stående med håndtaket i den ene hånden og resten av paraplyen i den andre, og jeg hadde ikke tid til å gå inn igjen. Med litt besvær klarte jeg å slå den opp, men konstaterte at den nok var moden for søppelkassen før håndtaket røk. En spile var også brukket og sto en helt annen vei enn den burde... Jeg har ikke manko på paraplyer, så jeg skal slippe å bli våt ved neste regnskur ;o))

#regn #snø #vått #slaps #ødelagt #paraply #blogg

Fortsatt venner

 • 04.04.2018, 11:30

Jeg går ut fra at det er stor pågang hos Skatteetaten i dag, for de fleste vil vel inn for å se om de får igjen eller hvor stor baksmellen blir. Selv var jeg inne i går kveld å sjekket, da jeg oppdaget at opplysningene allerede var tilgjengelig.

Til min store glede oppdaget jeg at Skatteetaten og jeg er venner også dette året. Det blir ekstra feriepenger på meg i år også, og det kommer jo alltid godt med.
 

       
#skatten #tilgode #penger #glede #venner #blogg

Jeg syntes det var viktig at jeg gikk

 • 03.04.2018, 19:29

Vi hadde snakket om å gå på kino når påsken kom, og da kom praten innpå Utøya-filmen. Jeg kjente at jeg egentlig ikke hadde lyst til å gå og se den, men så tenkte jeg at det ville være viktig at jeg gjorde det. Fortsatt får jeg klump i halsen når jeg tenker på det som skjedde her i Oslo og på Utøya 22.07.11. 

Jeg kjente ingen som var på noen av stedene, men jeg var jo på jobb like i nærheten når det smalt her i Oslo. De synene som møtte meg da jeg kom ut på gaten noen minutter etterpå, skremte meg virkelig.

På langfredag dro Bestis, niesen og jeg til Lillestrøm for å se filmen der... For dem som ikke har sett den enda, og som har bestemt seg for å gjøre det, er det greit å ha i bakhode at det en tøff film å se. Jeg syntes i alle fall det.  Selv om navnene og personene i filmen var fiktive, så var hendelsene ikke det. Jeg levde meg så inn i handlingen at jeg hadde følelsen av at jeg var der, og det forsterket inntrykkene enda mere. Jeg skvatt flere ganger, og klarte ikke helt å tårene borte ved et par tilfeller....Da filmen var ferdig var det helt stille i kinosalen, og ingen sa noen ting. Vi reiste oss stille opp og gikk ut av salen, og ikke før vi kom ut på gaten begynte folk å snakke sammen. Tror aldri at jeg har vært med om noe lignende før.

Jeg følte meg veldig nedtrykt og litt deprimert etter at jeg kom hjem, og jeg tror nok at det hadde vært lurt å ikke dra hjem alene. Det hadde nok vært bedre å kanskje sitte litt sammen å prate om filmen, og få følelsene ut av kroppen og hode. Nå ordnet det seg utover ettermiddagen, etter at jeg hadde fått meg en dose med humor på YouTube.

Angrer jeg på at jeg gikk å så filmen? Nei, ikke nå som jeg har fått den litt på avstand.

#film #utøya #220711 #deprimerende #skremmende #nedtrykt #sterk #inntrykk #lillestrøm #kino #blogg

I dag tok jeg sjansen...

 • 03.04.2018, 11:32

Da er både bloggen og jeg tilbake etter en fin påskeferie... Været har jo vært strålende, og sola har stått høyt på himmelen hver eneste dag. Dette har gjort at snøen virkelig har minket rundt i området der jeg bor. Det har sildret jevnt og trutt i takrennene og i slukene, og for en herlig lyd det er å høre på.

I dag var det kun is rett utenfor inngangsdørene til blokka, ellers var det helt bart... Så selv om det er meldt snø en gang seinere i dag, tok jeg sjansen og tok på meg joggesko da jeg gikk til jobb. Vinterstøvlene føltes som blylodd den siste tiden, og det var virkelig deilig å få noe lett på bena igjen. Da jeg kom ned på T-banestasjonen var det flere enn meg som hadde satt igjen støvlene hjemme ;o))

jogging shoes
Licensed from: Kuzma / yayimages.com

Nå krysser jeg bare fingrene for at snøfallet som er meldt ikke blir fult så kraftig som de sier. Hørte på NRK Østlandssendingen til morgenen i dag at det kunne komme opptil 15 cm enkelte steder. Håper ikke det blir her jeg bor...

Ha en strålende tirsdag da ;o))

#vår #joggesko #vinterstøvler #påske #vær #sol #varme #smelte #blogg

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no