hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Det straffer seg

 • 31.05.2013, 13:55

I går foretok jeg ommøblering i heimen, som jeg har hatt lyst til å gjøre ganske lenge... Er kjempefornøyd med resultatet, og stortrives med slik jeg har fått det. Problemer er bare at skulderen og armen min ikke er like fornøyd i dag. Den verker helt ned til håndleddet, og jeg tror ikke at jeg skal gjøre så veldig mye til å tirre den i dag. Irriterende at den skal bli så ille, enda jeg var nøye med at alt jeg flyttet var lett. Løftet ut alle skuffene i kommodene når jeg dyttet de rundt, men tydligvis var det for tungt alikevel.

Aktivitetene i går satte i gang en reaksjon i kroppen, og jeg ble nesten hyperaktiv.... Det igjen sørget for at jeg var veldig våken og rastløs i kroppen da jeg skulle gå å legge meg. Jeg satte på en DVD å la meg ned i senga i håp om at jeg skulle bli trøtt å sovne. Det ble jeg jo ikke, og endte opp med å se hele DVD'n + litt av en annen. Sist gang jeg så på klokka var den 05:50, men da gled jeg faktisk inn i drømmeland å våknet igjen litt før 9. I fare for å sove halve dagen sto jeg opp og spiste frokosten.Litt seinere i dag skal jeg besøke Felix for å mate han og gi litt TLC... Han er alene til i morgen og trenger noen til mate han, og da stiller jeg selvsagt opp vettu. Som sist er han sikkert helt uthungret etter kos, enda han ikke har vært alene så lenge, hehehe!! Når han syntes at han har fått nok kos så sier han i fra, og da er det bare å finne fram maten. Etter det er han i grunnen ikke så interressert i meg lenger og jeg kan gå igjen :o))

Mine egen to hårballer ligger rett ut å glipper med øynene... Temperaturen er vel som i går, men kanskje ikke like klamt , og de syntes at livet er ganske behagelig akkurat nå :o))

Huff nå har jeg sittet å sløvet lenge nok, på tide å få kroppen i gang å røre litt på seg. Jeg må gjøre noen skulderøvelser for å få litt bevegelighet i leddet og strekt ut muskler og sener litt. Det blir ikke så veldig behagelig, men det må gjøres. Blogges!!
Klam dagid

 • 31.05.2013, 00:07

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å være inne i dag å smårydde litt, men så ombestemte jeg meg å tok meg en snartur ut alikevel.... Det var skikkelig klamt ute selv om temperaturen ikke var så høy, og jeg følte det på kroppen etter bare noen få skritt. Siden det er pusetassenes bursdag bestemte jeg meg for å kjøpe gave til dem, og dro bort på Oppsal. Tenkte kanskje det ville være fult av folk der borte siden det var Oppsaldagene, men det var lite folk og mange ledige parkeringsplasser.Pusenes bursdagspresang ble et nytt klore/klatrestativ, som jeg egentlig hadde tenkt til å ha på soverommet sånn at de kunne ligge der å kikke ut.... Så syntes jeg det ble for stort å flyttet det ut i entreen i stedet, men det er egentlig litt stort der også. Det får stå der så lenge så får jeg se om det kan få en bedre plassering senere. Da jeg satte det sammen var pusene med hele veien å stakk snuten borti alt jeg hold på med. Nederste hylle er en hengekøye, og det ble med en gang veldig populær. Jeg har hatt lyst til å ommøblere i heimen en god stund, og i dag passet jeg på å få gjort det. Jeg fjernet et bord inne fra soverommet og fikk flyttet kommoden jeg hadde i stua inn på den plassen. Kommoden måtte stå i stua siden jeg ikke hadde noen annen plass til den. Etterpå flyttet jeg det gamle gode blomsterbordet fra entreen inn i stua. Bordet er kjøpt av mamma og pappa på 50-tallet så det har noen år på baken. Syntes det passet bra sammen med den gamle tegningen og de to utklippene, eller hva?

Mens jeg holdt på å flytte om var det så varmt i leiligheten at jeg ble helt svett, og når jeg kikket ut av vinduet var det helt svart over Manglerudåsen. Like etter hørte jeg at det begynte å tordne, men det var ikke lenge. Luften ble heldigvis noe lettere etterpå, og nå er det ganske behagelig. Jeg lufter på harde livet sånn at det skal bli mest mulig behagelig når jeg skal hoppe i senga om ikke så lenge.


(Kilde: Claes Ohlsson)

Etter at jeg byttet ut den gamle kjøkkenmaskinen min med en større og kraftigere Kenwood-maskin så hadde jeg ikke noe som kunne hakke grønnsaker eller nøtter, pluss at den gamle stavmixeren min ikke fungerer som dem skal, sååååå.... Når jeg var nede på Bryn stakk jeg innom Claes Ohlsson og kjøpte ny stavmixer med alt dette tilbehøret til 649,-. Skal teste ut til helgen for da skal jeg lage vegetarkarbonader. Det har jeg ikke laget på lenge, og siden jeg ikke er noe kjøttmenneske om sommeren har jeg lyst til å teste ut noen vegetariske retter :o))

Nå blir det snart senga for meg, for jeg er ordentlig sliten etter all flyttingen av møbler i dag.... Skulderen min er ikke bli på meg nå, så det er best å la den vile til i morgen nå. Natta :o))
Gratulerer med dagen

 • 30.05.2013, 12:55

I dag er det 4 år siden mamma Lillepuz fødte 4 nydelig kattunger, Sprocket, Link, Ronja og Vinja i Skånevik i Hordaland... Alle fire så forskjellige men utrolig nydelige :o)) De to første måneder bodde de ute i fjøset med mor og kaninen. Første gangen vi møttes var når Ronja og Vinja var 9 uker, og selv om jeg hadde sett bilde av dem så smeltet jeg totalt. To små grå ulldotter som løp rundt i fjøset kozte seg med brødrene sin. Turen over fjell og igjennom tunneller til det nye hjemmet i Oslo var lang, og de ga helt klart uttrykk for at denne ikke var noe morsomt. Pausene ble mange, og gleden over å få lov til å få gå fritt rundt i bilen å undersøke alt det nye rare var stor :o))Det ble en ny erfaring for meg å ha to små katter i huset, siden jeg aldri hatt det før... Hos meg blir ikke dørene i leiligheten lukket, og første natten krabbet de to små tassene opp i senga mi. Der la de seg til rette på hver sin side av halsen min og sovnet. Midt på natten våknet jeg av at de begge to lå å sugde på øreplippene mine... De savnet nok mamman sin tenker jeg. Første dagen brukte de ikke kattedoen enda jeg hadde satt begge to oppi der, men neste morgen fløy Ronja rett opp og gjorde fra seg. Vinja hadde ikke helt skjønt dette her, og plutselig begynte hun å mjaue og være veldig urolig å før jeg rakk å reagere gjorde hun fra seg på kjøkkengulvet. Jeg løftet henne rett oppi doen, og da gikk det opp for henne hva den skulle brukes til å ingen sånne uhell har skjedd siden :o))To søte småpuser i slutten august 2009.Nå 4 år etter har de de blitt to store flotte pusejenter som mammen deres elsker over alt på denne jord :o))

GRATULERER MED 4 ÅRS DAGEN RONJA OG VINJA LILLEPUZDATTER AV SKÅNEVIK
Huff så vondt...

 • 29.05.2013, 14:59

Besøket hos fysioterapeuten i dag var langt fra noen fornøyelse, og det var så vindt jeg ikke skreik høyt av smerte... Jeg regnet ikke med at det kom til å bli behagelig, men ikke så forbanna vondt. For å skyve vekk smertene var jeg nødt til konsentrere meg om å puste riktig, men det hjalp ikke noe serlig. De neste sesjonene kommer neppe til å bli noe bedre, men på sikt så vil det hjelpe :o))

Ble helt tappet for krefter så jeg bare laget meg en glohet kopp kaffe å sank langt ned i stresslessen.... Jeg hadde bestemt meg for å vaske kattedoen med en gang jeg kom hjem, men jeg orket ikke tanken på det før jeg hadde fått slappet av en liten stund. Vanligvis pleier de å sitte ved siden av å følge med når doen vaskes og gjøres klar, men i dag lå de rett ut på balkongen å bare kikket på meg. Ingen fight om hvem som skal være første man inn for å markere....Lille frøken Vinja la en skikkelig pizza på gulvet rett før jeg skulle dra til fysio, og da var det bare å begynne å tørke og vaske gulvet. Frøkna var i fin form både før og etter, er bare en sånn ting som skjer innimellom. Det er bare så rart at det skjer akkurat når man skal ut av døra og har litt dårlig tid. Sånn er det med å ha kjæledyr, 99,99% glede og 00,01% ikke fult så festlig.

Nei, nå har jeg sittet lenge nok å syntes synd på megselv... Opp å hoppe og røre litt på meg sånn at jeg får noe annet å tenke på enn denne hærsjens vonde skulderen. Den virker alltid verre når man sitter å kjenner etter!!! Blogges :o))
Bomma på klokka

 • 29.05.2013, 11:02

At jeg skal til fysioterapi i dag er det ingen tvil om, men tidspunket ble litt feil gitt. Troppet opp en time for tidlig og satt der å kunne ikke fatte hvorfor hun var så sen. Så hørte jeg stemmen hennes da hun sa til en annen dame, kom inn du. Da måtte jeg sjekke timekortet mitt, og da kom sanheten frem...., jeg hadde lagt inn feil tidspunkt på mobilen... Ja ja, kkke mye å gjøre med det, så jdg stakk like godt inn på Rema å handmet.... Da slipper jeg det etterpå

Ute er det ganske behagelig vær, ikke stekende sol akkurat men det er ikke så farlig. Det blåser kraftig, men ikke noe kald vind. Foreløpig ligger gradene på en 17 - 18.Naboen skulle ned til Østensjøvannet for å gå tur, og dd lurte på om jeg ville være med. Hadde jeg ikke zkulle til behandling ville jeg ha blitt med dem.

Finner du mange skrivefeil så skyldes det at jeg bruker nettbrettet, og ikke var på meg lesebrillene.... På tide å dra avgårde til fysio pånytt, blogges.

 
Litt trøtt i dag

 • 28.05.2013, 10:36

Det er egentlig ingen grunn til at jeg er trøtt, for jeg la meg relativt tidlig i går..... Sovna omtrent med en gang hode traff puta, og våknet først ved 8 tiden. Jeg kan ikke huske at jeg var våken heller. Skulderen min er ganske smertefull i dag, og det stjeler mange ganger krefter å jeg kan mange ganger føle meg litt sigen.

Ute er det regnvær og vind i dag.... Når jeg våknet til morran hørte jeg regnet tappet på vannbrettet, og da er det litt deilig å ligge litt under dyna å lytte og slappe av litt til innen man står opp. Når jeg skal ut etterpå skal jeg nok ta en litt tjukkere jakke på, for den vinden er ikke varm.

Jeg har time hos fotpleien min i dag, og jeg gleder meg virkelig. Virkelig avslappende å la andre dulle med fotsingene en times tid.

På tidd å komme seg opp av gldstolen og inn i dusjen sånn at man er klar for dagens utfordringer, blogges!!

 
Litt nytt til huden

 • 27.05.2013, 16:15

En god stund nå har jeg brukt hudprodukter som jeg har kjøpt i dagligvarebutikken, men i dag bestemte jeg for at nå skulle det oppgraderes til noe bedre. Jeg har brukt Biotherm tidligere og har vært veldig fornøyd med det, og da falt valget på det.Etter en liten konsultasjon av en hyggelig dame hos Kicks på Bryn Senter endte jeg opp med ovennevnte produkter. Renseproduktene og dagkremen fikk jeg faktisk med gratis og det sparte jeg jo litt på. Gleder meg til å teste de ut i kveld :o))

Ellers så var jeg jo hos legen i dag, og har blitt 100% sjukemeldt fram til 15.06. Etter det håper jeg virkelig at jeg kan begynne i redusert stilling, for det er gørr kjedelig å være hjemme så lenge. Det er klart at når skulderen er så vond som det er og har vært så har det ikke vært mulig å jobbe, men den er ikke så stiv lenger. Smertene er nok ikke blitt noe mindre, men så lenge den begynner å bli mer bevegelig så kan jeg bruke armen mer. Det er bare sundt med bevegelse, med måte selvfølgelig. Snakket med sjefa tidligere, og jeg skal inn til en samtale neste tirsdag for å se hva som kan gjøres for å tilrettelegge arbeidsoppgavene når jeg er tilbake.

Tidligere i dag hadde jeg vondt i magen og var kvalm, men det har heldigvis gitt seg å jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sulten... På tide å fylle magen med litt middag, blogges :o))
En ny uke er i gang

 • 27.05.2013, 09:44

Den startet ikke så veldig bra denne nye uka akkurat..... Våknet allerede kl 6 av at jeg hadde veldig vondt i magen og var kvalm, og etter å ha vært en snartur oppe hoppet jeg i senga igjen å sovnet et par timer til. Var fortsatt kvalm og uggen i magen når jeg sto opp ved 8 tiden, men ikke fult så ille som tidligere. Jeg kunne ikke ligge noe lenger, for jeg måtte opp sånn at jeg fikk time på Legesenteret i dag. Sykemeldingen min gikk ut på fredag, og siden skulderen min ikke på langtnær er der den skal være, så må den forlenges igjen :o((

Jeg kom igjennom sentralbordet i løpet av  5-6 min denne gangen, ikke noen forkjølelsesepedemi på gang nå tydeligvis. Fikk time rett før de tar lunch, og det er ikke det mest ideelle akkurat, for er legen forsinket har damene i resepsjonen tatt lunch. Det har skjedd noen ganger, og da er det ingen til å ta i mot betalingen... Sist gang var damen på veg ut, men hun så meg så vi fikk ordnet opp alikevel.


(kilde: google.no)

Nå til morran drypper det fra himmelen igjen, ikke noe striregn, men lett sildrende.... Iflg yr.no i går så skulle det komme litt regn på morningen, men så skulle det klarne opp utover dagen. Vi får se om det slår inn, eller om dette er det været vi får hele dagen. Når jeg sto opp ved 8 tiden var gradene på ca + 12 C og det er jo ikke så ille akkurat.Vinja kom å slang seg ned ved siden av pc'n med en gang jeg slo den på... Nå ligger hun her ved siden av å glipper med øynene og kozer seg, mens søsteren ligger på krakken utr i entreen. Er det noe de kan disse to frøknene så er det å finne måter å koze seg på :o))

På tide å komme seg i dusjen, blogges!
Kerria Japonica Pleniflora

 • 26.05.2013, 12:24

For mange år siden tok mamma med seg en prydbusk fra mormors have som ble plantet nede i skråningen, og der sto den i mange år. Jeg forsøkte å klippe all annen vegetasjon unna sånn at den ikke skulle bli helt gjemt bort, men den ble i grunnen det. På samme tidspunktet fikk vi større balkonger, og i den prosessen ble vårt store flotte blomsterbedd fjernet. Vi bestemte oss for å spa det opp og lage nytt, først bare langs kantene. Vi bestemte oss da for å flytte prydbusken opp fra skråningen til begynnelsen av beddet. Der har den stått siden, og stortrives med å få sol hele dagen :o))Mamma kunne utrolig mye om blomster og planter, og hun kunne navnet på denne gule skjønnheten. Hun sa hva den het, men det har gått i glemmeboka dessverre. Så i går la jeg ut bilde på Facebook og spurte om noen viste hva den het. Svaret kom fra henne som er matmor til pusenes bror Link... Moren hennes hadde navnet, Kerria Japonica Pleniflora, og når jeg hadde det klarte jeg å finne det norsk navnet som er Soleiebusk. Med samme jeg så navnet husket jeg at mamma kaldte den det :o))

Jeg var litt brutal når jeg klippet den i høst så den er ikke så omfangsrik i år, men den blir alikevel fin å se på når alle bladene har kommet litt senere:o))
Dance with me

 • 26.05.2013, 11:42

I går ble jeg sittende å se på DR 1 hele kvelden for å se på krim, først Inspector Barnaby og deretter Lewis... Når jeg hadde tenkt til å slå av tv'n begynte en ny film Dance with me, med Vanessa Williams og den råkjekke Puerto Rico fødte Chayanne (Elmer Figueroa de Acre). Vanligvis pleier jeg ikke å se sånne "snørr og tåre" filmer, men den hadde masse fine latinorytmer som jeg liker å da ble jeg sittende.Jeg hadde aldri hørt om denne kjekke latinske kjekkasen Chayanne før... I filmen spiller han en Cubaner som kommer til Texas for å være hos sin far, som ikke vet at han eksisterer. Faren eier et dansestudio hvor han får jobb som altmuligmann. Så møter han drømmedama med ambisjoner om å bli profesjonell danser, og da er han fortapt. Når jeg googlet Chayanne så fant jeg ut at han er en kjempestjerne som har solgt millioner av album, og ovenfor er en liten smakebit, enjoy :o))
Feber og sår hals

 • 25.05.2013, 13:23

Jeg hadde håpet at formen skulle være bedre i dag, men sånn ble det ikke.... Våknet opp med sår hals og feber og hadde mest av alt lyst til å bli liggende i senga, men så kom det et par pusetasser å hoppet opp i senga. Når de kommer er det jo ikke mulig å ligge å slappe av, for de tråkker rundt på meg og småsloss med hverandre.I kveld skulle jeg ha vært hos Anne på middag, men måtte bare utsette det til formen er bedre... Det er jo typisk at jeg skulle bli dårlig nå som været er så fint, men ikke så mye å gjøre med det. Dumt også for vi skulle se litt på programmet i Operan og finne ut hva vi skulle bestille biletter til. Jeg har gjennomgått programmet og notert meg de tingene jeg kunne ha tenke meg å se. Får se om vi får gjort det i morgen eller på mandag, for vi må bestemme oss å bestille biletter når salget åpner i månedskifte mai/juni.

Det er rart med disse dyrene våre, de vet når man ikke er på topp å da kommer de å skal trøste litt... Vinja satt ved siden av meg på bordet å kikket på meg i sta, så kom det en svak miiiiii å så stanget hun til meg før hun gikk å la seg i fanget mitt. Der lå hun å malte høyt mens hun kikket opp på meg, for så å legge seg ned med hode og den ene poten på hånden min, aaaaaaa som det varmer :o)) Ronja gjør det ikke på den måten, nei hun svinger bortom meg å lager en mrrr-lyd for å bli kost og strøket på ryggen. Ser jeg ikke på henne går hun opp på to ben å dytter til meg med poten sin :o))

På tide å fylle opp kaffekoppen og få seg litt lunc, blogges!!
Den obligatoriske samtalen

 • 24.05.2013, 23:22

Når man går så lenge sykemeldt som jeg har gjort nå så er det obligatorisk med en samtale hos A-MED. I dag kl 12 hadde jeg denne samtalen. Det går ut på å fortelle om hvordan helsetilstanden er, og hvor lenge man tror man går sjukemeldt. I mitt tilfelle er det litt vanskelig å si akkurat nå siden skulderen ikke har hatt den framgangen jeg hadde håpet den ville ha. Hele samtalen gikk så raskt unna, at jeg syntes jeg akkurat hadde satt meg før det var på tide å gå igjen. Referat av samtalen vil bli sendt til min leder, og sikkert noen flere.


(kilde: http://www.a-med.no/)

Jeg dro hjemmefra nesten en times i forveien for jeg var ikke sikker på om mitt faste parkeringshus fortsatt var åpent. Rett før jeg ble sjukemeldt hadde de plukket vekk alt av betalingsautomater og bommer. Det viste seg at de bare hadde oppgradert, og da endte jeg opp med rusle litt rundt på Gunnerius for å slippe å sitte på venteverelset for lenge. Er det noe som stresser meg opp er nettopp å sitte på et venteværelse, og dette er ikke så stort... Siden jeg var stresset så fikk jeg hjertebank med en gang jeg satte meg ned, og da ble jeg varm å så ble jeg enda mer stresset. Innen jeg skulle inn så klarte jeg å få kontroll over megselv å roet meg ned, puh!!Etter at samtalen var over gikk jeg tilbake til Gunnerius, og jeg ønsket meg en ny veske siden Spikes & Sparrow vesken min er så tung at jeg nesten bærer meg ihjel. Den er tung uten noe inni, og enda verre blir det når jeg fyller den opp. Jeg endte opp med denne sorte Don Donna vesken i skinn, som er lett selv med alt mitt skrot i. Den kostet meg 1.250,-. Jeg elsker vesker med mange rom som man kan gå seg bort i, og denne hadde det :o))

Etterpå stakk jeg innom Dyrego og kjøpte våt- og tørrfór til pusene.... Jeg hadde vått fra før, men alle posene var av samme smak å de små kresne hårballene mine vil ikke ha dem. De liker litt forandring, og da må de jo få det. Ny smak gjorde susen det, og de spiste for en gang skyld opp alt sammen :o)) Mens jeg alikevel var ute stakk jeg innom Ultra og tok helgehandelen, så var det unnagjort.

Jeg følte meg litt varm og sår i halsen når jeg kom hjem, men jeg tok meg alikevel en liten tur i skogen med kamera. Når jeg kom inn igjen kunne jeg merke at feberen hadde krabbet litt høiere på termometeret, så da laget jeg meg en stor kopp med te å krøllet meg sammen i godstolen en stund. Det lindret, men halsen er fortsatt sår nå i kveld og feberen hjertelig tilstedet!!

Om litt begynner Rush Hour 2, og jeg tenkte jeg skulle prøve å få med meg den før jeg tar kvelden!!


På tur med kamera

 • 24.05.2013, 21:35

I dag fikk vi tilbake det fine været igjen... Sola skinte fra morningen omkranset med noen skydotter her og der, og en ganske behagelig temperatur. Jeg hadde veldig vondt i skulderen i dag og fant ut at det var bedre å ta seg en tur ut med kamera enn å sitte inne å ynke meg. Smertene ble ikke borte, men jeg glemte dem nå for en en stund.

Gikk først på baksiden av blokka, og knipset bilde av den flotte busken min som får gule blomster tidlig på våren. Den er virkelig et friskt innslag nå før alle de andre plantene kommer til, spørsmål:

Er det noen som vet hva denne busken heter???

Kun en av rosebuskene mine har kommet med skudd, og det var den som så tørrest ut. Jeg var helt sikker på at den ikke ville komme seg, men der ser man!Ronja satt godt plassert oppe på klatrestativet å fulgte med når jeg fløy rundt med kamera. Det er alltid spennende når jeg holder på med noe utenfor, da sitter pusene å ser på meg :o))Det var så deilig inne i skogen og jeg kunne ha gått rundt der i timesvis... Jeg brukte ikke speilrefleksen for den må lades opp først, og det lille røde Nikon kamera mitt er ikke så bra på macrobilder. Det er jo det jeg syntes er mest morsomt, og komme ordentlig innpå et knøttlite motiv. Forsøkte å ta bilde av en humle som skrittet rundt under noen barnåler, men jeg kom ikke nære nok til at bilde ble klart. Speilrefleksen skal definitivt lades i kveld sånn at det er klart til en annen gang :o))
Service vel overstått

 • 23.05.2013, 15:06

Når dagen gikk over til ettermiddag i går begynte jeg å vente på at de skulle ringe fra Røhne Selmer, for å fortelle meg at Forden var ferdig på service. Når man venter går jo klokka noe vanvittig sakte, og jeg endte opp med å se på klokka vært 5. minutt omtrent. Ved 14:30 tiden kom telefonen, men bilen var ikke ferdig enda og de regnet ikke med at den var ferdig før rett ved stengetid kl 17.

Jeg trodde at de hadde funnet noe alvorlig galt med den, men det hadde de ikke... De hadde bare ikke fått begynt med den før utpå dagen, og derfor ble den så sent ferdig. Litt kjedelig, men det kunne jo likegodt ha vært at den ikke ble ferdig i det hele tatt. Det skjedde en gang før, og da fikk jeg leiebil til dagen etter.Da jeg gikk ned til t-banen litt seinere merket jeg at luften hadde forandret seg betraktelig.... Det regnet fortsatt med jevne mellomrom, men det var langfra like høy luftfuktighet som det var da jeg var ute tidligere på dagen. Det var heller litt skarpere og kjøligere luft, og jeg hadde bare en jeansskjorte på meg å det var litt lite. Tok ikke lange stunden før jeg begynte å fryse, brrrr!!Jeg gikk sånn at jeg hadde god tid, kanskje litt vel god tid for jeg ble stående i nesten 15 min før banen kom. Hadde nok feilberegnet littegranne, men tiltross for at det var litt kjølig var det deilig å være ute litt. Brukte tiden til å knipse litt med mobilen, for kamera hadde jeg glemt å legge ned i veska. Første bilde er tatt oppover mot der jeg bor, men man kan ikke se blokkene pga bygningene og vegetasjonen foran. Når man sår nede på parkeringsplassen kan man så vidt se en av pipene!

Siden jeg måtte kjøre ned til Tøyen for så å dra opp igjen for å komme til Ensjø tok det litt ekstra tid. Jeg kom til Røhne og Selmer 15 min før de skulle stenge, og bilen var ferdig... Så den stå utenfor, men papirene var ikke klare enda, og jeg måtte vente i 10 minutter på det. Som jeg sa tidligere så var det ikke noe galt med bilen, og noe som var nytt for meg var et eget sertifikat på at lakken var fri for steinsprut. En venninne hadde sin bil inne til service nylig, og hun hadde noen småskader i lakken å de fikk hun beskjed om "MÅTTE" ordnes så det ikke dannet seg rust. Tror det hadde noe med en eller annen garanti? I allefall min hadde ingen problemer, og da var det bare å betale 4.700,- og være happy :o))

Hjem igjen gikk det i gangfart når jeg kom til Helsfyr, og jeg irriterte meg grenseløst over han som kjørte foran. Han satt å holdt med med andre ting enn å følge med på trafikken, og hele tiden ble det flerfordige meter mellom han å bilen foran. Så gassa han voldsomt på for å ta igjen, for så å bråbremse.... Jeg hater at folk ikke følger med i trafikken, og skaper sånn rykk og napp kjøring. Sånt har det lett for å bli småulykker av :o((

Tidligere på dagen slo magen min seg skikkelig vrang, og jeg måtte dessverre ringe og avbestille fysiotimen min... Jeg fløy mellom godstolen og toalettet i flere timer, og begynte å bli bekymret for at jeg ikke skulle få hentet bilen. Jeg følgte meg ikke dårlig, bare at magen var ugrei, og heldigvis roet den seg utover dagen sånn at kunne dra å hente den. Ble nok litt slapp av all denne løpingen, så jeg sank ned i godstolen, og det tok ikke mange minuttene innen Vinja kom og krøllet seg sammen i fanget mitt, og hun malte så hypnotisk at jeg sovnet omtrent med en gang :o))
En fuktig dag....

 • 22.05.2013, 10:08

Var grytidlig oppe i dag sånn at jeg skulle få levert Forden til service så tidlig som mulig.... Skulle ha vært der kl 07:00, men orket ikke å stå opp så tidlig så det ble en time senere i stedet. Morgenrushet var over så jeg slapp å stå i kø for å få levert bilnøkkelen. Det tok ikke mange minuttene før jeg rusla bort mot t-banen. Siden jeg går sjukemeldt har jeg ikke fylt på reisekortet mitt, så jeg stakk innom Narvesen å gjorde det der sånn at jeg slapp å stå å knote med det på stasjonen.

Siden regnet silte ned så tok jeg t-banen til Oppsal sånn at jeg kunne ta bussen videre, men selvfølgelig så hadde den akkurat gått. Neste buss kom ikke før om 30 min iflg det jeg kunne se, og tok jeg like godt beina fatt. Jeg var hjemme lenge før den kom forbi i gata her så det var et smart trekk :o))Jeg tok veien igjennom skogen som nå står i full prakt... Det var så grønt å vakkert der inne at jeg angret nesten for at jeg ikke hadde tatt med meg speilrefleksen. Pga regnet er luftfuktigheten utrolig høy i dag, og det er dessverre noe jeg takler dårlig. Det var derfor litt godt å komme inn i heimen igjen.Hvitveisen sto med bøyde hoder i regnet å så litt triste ut.Midt inne blandt hvitveisen sto denne enslige blå blomsten, og den var ikke vanskelig å få øye på :o))Påskeliljene mine kom sent i gang i år, og kom først i blomst rett før pinsehelgen... I dag trives de ikke der de står fulle av regndråper, og det blir nok ikke lenge før de takker for i år.

Magen min er litt grinete i dag og jeg har løpt til å fra toalettet x-antall ganger etter at jeg kom tilbake igjen..... Jeg skal egentlig til fysioterapeuten min kl 12 og jeg håper at det roer seg til jeg skal dit, hvis ikke må jeg flytte timen. Seinere skal jeg jo hente bilen, og da passer det dårlig med en ugrei mage, men vi får se hvordan det går!!
Singel og sand

 • 21.05.2013, 21:15

Det ble noen timer å vente før regnet ga seg på formiddagen i dag, og noen kopper kaffe i mens. Det fristet nemlig ikke noe serlig å stå ute i regnet for å støvsuge bilen. Garasjen min er nemlig ikke bred nok til å få opp dørene nok til at jeg kan stå der inne å gjøre det. Til slutt ga det seg, og da var jeg ikke sen om ta med støvsugeren å fyke ut. Det var et par kg sand på gulvet der jeg sitter, men opp kom det da til slutt. Resten av bilen var ikke så ille :o))Etter at bilen var fri for singel og sand dro jeg bort på Oppsal for å fylle opp reisekortet mitt til i morgen, men når jeg kom dit lå det godt i veska mi hjemme. Jeg gadd ikke å dra hjem for å hente det, får heller gjøre det nede på perrongen i morgen. Stakk innom Nille å kjøpte noen flere te-lys siden det var omtrent helt tomt. Det blir ikke til at jeg brenner like mye lys nå som det er blitt varmere og lysere, men det hender jo å da er det greit å ha noen på lager.

Stakk en tur bort på  Rema for å handle litt... Det hadde blitt litt tomt for både det ene og det andre i løpet av pinsehelgen. Det var kø for å parkere på begge parkeringsplassene, noe som kunne vært unngått hvis folk hadde kunne kjøre bil. Eller skulle jeg si parkere bilen sin, sukk!! Noen ganger blir jeg helt matt over hva folk kan klare å få seg til å gjøre!!

Etter turen til Seljord var Forden helt nedsølet så jeg stakk opp på ESSO stasjonen her ovenfor for å vaske den. Jeg hadde gratisvask denne gangen, og da tok jeg selvsagt den dyreste vasken :o)) Nå er den klar til servicen og dekkskifte i morgen. Håper virkelig ikke at de finner noe utover den faste prisen for det blir endelig dyrt nok alikevel!!

I det jeg kom hjem igjen sprakk himmelen opp å sola skinte og varmet godt. Den stekte såpass at jeg måtte kjøre ned markisen en stund til Vinjas store irritasjon. Hun lå i stolen sin å sov midt i solsteken å syntes det var veldig deilig, men for at det ikke skulle bli så varmt ute på balkongen var jeg bare nødt til stenge sola ute. Vinja mjauet litt anklagende mens markisen gikk ned, men så la hun seg ned å sovnet igjen. Hadde det ikke vært for at naboen over begynte å skramle og trampe på sin balkong hadde hun nok ligget der enda!
Tilbake igjen

 • 21.05.2013, 11:08

Jeg trengte noen dager fri fra pc'n så jeg la den rett å slett bort litt... Det har ikke skjedd noe serlig å blogge om, og hode mitt var litt tomt for ideer så da var det egentlig like greit. Av og til er det egentlig litt deilig å koble ut litt fra dataverdenen og gjøre noe annet.


(arkivbilde fra august 2012)

Vi har jo vært så utrolig heldig å ha hatt så fint vær, og det klager jeg definitivt ikke på... Problemet når varmen kommer er bare at det blir så hett inne i heimen min, noe som kommer av at leiligheten ligger inne i en krok hvor all varme samler seg. På en av de solfylte dagene vi hadde målte det + 49,8 C i kroken min, og inne i leilighen var det + 32 C... Jeg luftet så godt jeg kunne, men det var ikke før etter midnatt at tempen inne ble levelig. Det er på sånne dager jeg ønsker at jeg kunne ha varmepumpe som kunne gjøre det litt kjøligere inne. 

Nå har været her i Oslo blitt betraktelig kjøligere og litt mer grått... Akkurat nå ser det ut som om det snart skal begynne å regne, noe jeg håper det ikke gjøre for jeg må ut å støvsuge bilen innvendig. Skal levere den på service i morgen, og da vil jeg ikke at den skal se altfor ille ut. Skal bare få opp litt sand og riste mattene i denne omgangen, og så litt senere på sommeren skal jeg sette den inn for full vask inn- og utvendig. Da blir nok Forden fornøyd tenker jeg, hehehehe!!!


(kilde: google.no)

Jeg hadde en stabel med regninger i Nettbanken som måtte godkjennes, noe jeg skulle ha gjort før helgen... Ingen fare med forfallsdatoen for de første hadde dato i dag, men jeg liker helst å ta dem når jeg får lønning så har jeg litt mer oversikt over hva jeg kan bruke resten av måneden. Godt å få det unnagjort!!

På lørdag lå det brev fra Bedriftslegen om innkalling til samtale... Når man går sykemeldt over en viss tid så er det obligatorisk. Jeg hadde allerede snakket med sjefa om dette, og hun skulle ringe å bestille timen. Den eneste dagen jeg ikke kunne var i morgen, og hvilken dag fikk jeg time på? Jo nettopp den dagen. Nå må vi finne en ny dag, og jeg ringte sjefa på morningen å la igjen melding på svareren og ba henne kontakte meg. Jeg kunne jo selvsagt bare ha ringt å ordnet ny time, noe jeg ikke tenkte på før etter at jeg la igjen melding..... 

Status skulder: Vet ikke om det er noen ide å nevne det engang... Den er like vond og stiv :o(( Jeg gjør noen øvelser hver morgen for at den skal bli mer bevegelig, og det er så vondt at jeg blir helt kvalm. Alikevel fortsetter jeg, for litt mer bevegelse får jeg. Begynner å bli ganske lei av dette her nå, og kommer til å ta flere fysio-timer i uken utover. Pga av alle helligdagene har det ikke vært så lett, men nå er det slutt på dem så da skulle det la seg gjøre med et par i uka, for jeg føler selv at en time blir for lite.Håret mitt ser ikke ut i det hele tatt, så skal jeg stikke hodet inn i dusjen og få vasket det... Verre blir det å få fønet det siden jeg omtrent ikke klarer å få venstre armen opp, men jeg får gjøre et tappert forsøk. Etter at jeg klippet det forrige uke er det umulig å bare la det tørke av segselv, for da kommer jeg definitivt IKKE til å se ut, hehehe!!

Ha en fortsatt fin dag, blogges :o))MGP er over for denne gangen

 • 19.05.2013, 13:06

Det er en stund siden jeg har syntes at MGP finalen har vært så spennende som den var i går kveld... Mange gode låter som sloss om å dra hjem seiren, og mine favoritter lå hele veien blandt de 5 beste. En av dem var jo vår egen Margaret Berger, men det gikk jo raskt opp for meg at vi ikke skulle få noen seier. Vi fikk jo poeng hele tiden å ble liggende øverst på lista hele veien :o))Ingen overraskelse at Emmelie DeForrest og Danmark dro hjem seieren, for låta var knallbra.. Jeg har hatt den som en favoritt helt siden jeg hørte den første gangen, og da jeg skjønte at vi ikke kom til å trone på toppen jublet og heiet jeg med dem hele veien inn :o))Farid Mammadov fra Asarbaijhan er ikke bare kjekk å se på, men han synger som en gud... At han dro hjem 2. plassen var heller ikke så uventet, og jeg må innrømme at jeg har blitt mer og mer glad i låta etter hver gang jeg har hørt den.Margaret Berger leverte med glans og sørget for at vi hele tiden fikk poeng, og avstemningen ble bare gøy å se på. Ikke som andre år hvor man har sittet å krympet seg for vi omtrent ikke får poeng og noen ganger ikke i det hele tatt. Vet at endel har kritisert at Norges sceneshow var litt kjedelig, men man trenger ikke et voldsomt show hvis man har en god låt og en artist som leverer. Akkurat det har Margaret gjort, og vi kan være stolt av henne :o))

Anne og Kine kom hit og så finalen sammen med meg.... Som tradisjonen er så ble det hjemmelaget pizza som vi spiste i god tid innen MGP begynte, og den smakte veldig godt. Det ble igjen noen biter og et par av dem blir middagen min i dag tror jeg. Siden det er en god og varm dag i dag også orker jeg ikke å styre med mat, og da er det greit med noen pizzabiter. Når maten hadde fått sunket ned endel fant jeg frem kanelstangen og kransekake i tillegg til at vi hadde litt svenskesnoop på bordet. Litt stolt av megselv for at jeg klarte å la være å spise altfor mye snoop, fant fra bare litt i en skål å for en gang skyld spiste jeg ikke opp alt så resten kom tilbake i godtebollen :o))

Været er like flott i dag som det var i går, og inne i kroken ved balkongen har gradestokken allerede nådd + 25,6 C i skyggen, og mer skal det nok bli tenker jeg. I går var det en del over + 30 C så markisen kom ned og vinduene sto åpne for å få sirkulasjon. Sola har nådd balkongkassen min så det er på tide å kjøre ned markisen så det ikke blir altfor varmt utpå der. Det hjelper litt å kjøre den ned. Pusene har allerede funnet sine favorittplasser og ligger der ute å sover....

Vinja overrasket oss alle i går når hun helt og holdent henga seg til Kine, som fikk lov til å rufse pelsen hennes over hele kroppen. Til og med på magen, noe hun vanligvis ikke lar noen få lov til. Hun kom tilbake flere ganger for å få koz, og det varmet virkelig hjertet mitt å se henne være så avslappet rundt andre enn meg :o))
Knallvær i dag også

 • 18.05.2013, 13:11

Sitter og sløver over en kopp kaffe nr 2 i rekken og kommer liksom ikke helt i gang. Jeg er ikke helt i slaget, men prøver å psyke meg opp for ikke å la det ødelegge dagen min....

Det er finale i MGP i kveld og jeg skal se den sammen med Anne og Kine her hos meg... Jeg elsker jo dette sirkuset og gleder meg til i kveld. Masse bra låter så det blir utførlig spennende. Vi skal som tradisjonen er her i heimen lage pizza, og tradisjonen skal man ikke rokke ved.Kattene tok helt av i sta og løp igjennom heimen i vill fart.. Inn igjennom kjøkkenvinduet og inn i stua å ut på balkongen og inn igjen. Så sloss de litt, før de ramla sammen helt utslitt på stuegulvet. Da var det godt å ha lekeblekkspruten å kose seg med.

Nei, opp og hoppe... Jeg har over 4 kg karbonadedeig å veie opp å få inn i fryseren. Den kan godt ligge i kjøleskapet et par dager til, men det er fult inni der så det er greit å få gjort det.

Ha en fin lørdag i det fine været, blogges!
Stakk fra 17. mai feiringen

 • 17.05.2013, 21:48

Etter en relativt søvnløs natt krøyp jeg ut av senga ved 7 tiden, men det var ikke for å gjøre meg klart til feiring av nationaldagen i Oslo sentrum. Niks, det var for at Anne, Kine og jeg hadde bestemt at vi heller skulle dra over grensa til Nordby Shoppingsenter. Siden flagget måtte henges ut først ble vi enig om å dra ved 08:30 tiden.Det var ikke så mye trafikk på veien nedover så vi trodde kanskje at det ikke skulle være så mange der, men der tok vi feil gitt... En god den hadde bestemt seg for å gjøre det samme som oss, men heldigvis var det ingen i bunad der. De kom litt senere utpå dagen de :o)) Som vi har gjort de siste gangene så ble det matvarebutikken først... Er så greit å få det unna, for da følger jeg at jeg kan slappe av litt mer når jeg rusler rundt å de andre butikkene:Det var ikke bare meg som skulle ha værer i dag, neida det ble litt på pusene også.... I tillegg til 6 poser med kattesand fikk de kattegress som de kan spise Jeg har aldri kjøpt det før, men de eter jo på alle plantene mine så dette er helt sikkert en hit det også :o)) Til megselv ble det et par brett med Pepsi Max, over 4 kg med karbonadedeig fra Irland, 4 favorittsorter med kaffe fra Dolce Gusto (Aroma, Americano, Grande og Lungo) Kanelstang til i morgen, berlinerboller m/vanilje og dognuts, ost, potetgull til i morgen, pluss noe mer som jeg ikke husker akkurat nå.Vi dro innom Gottebiten for å kjøpe litt løsgodis til i morgen kveld, og der hadde de noen lekre godteboller man kunne kjøpe og fylle opp... Det var jo som å henge en gulerot foran et esel for meg, og jeg måtte bare ha bollen.Dette ble resultatet etter at jeg hadde løpt rundt hyllene med spaden og plukket litt her og litt der... Ikke noe sjokolade denne gangen, bare mjukiser i alle farger og former :o)) Det fulgte med lokk til bollen, som var omtrent umulig å få på. Jeg sleit som bare det med å få det på, men til slutt fikk jeg presset det på så det satt. Bollen var tung, og når jeg så på kvitteringen veide den godt over 2 kg. En ting er sikkert, og det er at jeg ikke kan sette hele den på bordet i morgen, niks her må det porsjoneres i noe mindre boller. Måtte prøvesmake på noen v dem i sta, og himmel så godt det var :o))Hos Panduro kjøpte jeg denne hagekurven med spade, kratte, og saks samt 4 pakker med diverse frø som jeg skal så. I tillegg var det med pinner som man kan skrive på hva man har sådd. Nå er vel ikke hageredskaper i rosa, lilla og blå det jeg ville ha kjøpt vanligvis, meeeeen..... Fin å ha med når jeg er ute å roter i beddene mine :o))

Til min store glede oppdaget jeg at to butikker førte mitt favorittmerke for vesker, Spikes & Sparrow. Veskene er laget av lær og er tunge i seg selv og enda tyngre blir de når man fyller dem opp med ting og tang. Alikevel bare elsker jeg dem :o)) Jeg hadde ikke råd til å kjøpe noen i dag, men neste gang turen går til Svinesund.... Kanskje :o))
 
Vi pleier vanligvis å sette oss ned å spise og drikke litt, men det ble ikke til at vi gjorde det. I stedet bestemte vi å stikke innom på Mæccærn for å kjøpe en is for å få opp blodsukkeret som var blitt ganske lavt. Da holdt det til vi kom til vårt faste spisested, Marché ved Solli. Der var det ganske fult med folk som tok seg en pause i 17. mai feiringen. Droppet middagen, og tok heller et karbonadesmørbrød og litt kaldt å drikke. 

Været har vært varmt og godt i hele dag og på temperaturmåleren i bilen var det + 25C da vi kjørte fra Sverige, og kanskje noe mindre når vi kom hit til Oslo. For de som har feiret dagen her hjemme har det helt klart vært en flott dag. 

Var dønn sliten når jeg hadde pakket bort alle varene mine, så jeg laget meg en koppe kaffe og slang meg ut på balkongen å slappet av en stund, hehehehe... Jeg sovnet med haken nede på brystkassen, og var borte i sikkert 45 minutter. Hadde det ikke vært for noen unger som gikk forbi nede i gaten med fløyter så hadde jeg garantert sovet lenger. Var fortsatt sliten så jeg gikk inn å tok meg en liten ekstra strekk på senga, og det gjorde underverker :o))

Ha en fortsatt fin 17. mai folkens :o))
Ferdigplantet balkongkasser

 • 16.05.2013, 23:22

Balkongkassene er ferdigplantet og klare til 17. mai med de nye lyktene å jeg er i grunnen fornøyd med resultatet. Margerittene er små enda, men gi dem litt tid så vil de vokse seg store og fine :o))


Kreftene som forsvant

 • 16.05.2013, 17:50

I går var jeg til første behandling hos fysioterapeuten, og herremin så utkjørt jeg ble etterpå... Meningen var at jeg skulle dra rett hjem, men jeg måtte en tur innom legen min for å kontrollere noe. Så kom jeg jo på at jeg måtte en tur bort på Plantasjen for å kjøpe inn planter til balkongkassen og til gravlund, og da var det bare å hive seg inn i bilen å dra videre.Det ble Margeritter til balkongkassen i år også... De er hardføre og står til langt ut på høsten, og det eneste jeg bør å gjøre med dem er å klippe av de visne blomstene å vanne. Var litt usikker på om jeg skulle velge rosa, hvite eller gule men valget falt til slutt på de hvite. Fant ut at de passet best :o))

Jeg kjøpte meg noen nye lykter til balkongkassen, de kommer det bilde av i neste innlegg. Jeg så på de samme i fjor også men da hadde de ikke den fargen jeg ville ha!

Etter at jeg kom hjem fra Plantasjen skulle jeg egentlig plante blomstene, men det var som om alle kreftene i kroppen bare forsvant å jeg ble bare sittende  i stresslessen å småsove. Jeg hadde helt glemt hvor sliten og utmattet jeg blir etter å ha vært til behandling, puh!!  Det er enda godt at jeg går sjukemeldt sånn at jeg kan slappe av etter behandling, og det kommer jeg definitivt til å gjøre etter de neste behandlingene.

Nå fikk jeg nettopp besøk av Anne, så det får heller bli mer blogging senere :o))
Jeg gruer meg

 • 15.05.2013, 09:58

Hadde satt klokka på 09:30 i dag, men jeg våknet lenge før det og fikk ikke sove igjen... Helt utrolig har jeg faktisk fått sove hele natten igjennom, og da er det helt greit å våkne tidlig på morningen. Våknet jeg opp uten smerter, nei jeg gjorde jo ikke det, men jeg var i allefall mer eller mindre utvilt.

I dag har jeg den første timen hos fysioterapeuten, og jeg gleder meg ikke i det hele tatt. Det kommer ikke til å bli en behagelig opplevelser siden skulderen min er så vond, men det vil etterhvert hjelpe og gjøre den mer bevegelig å da kanskje mindre smertefull. Av erfaring så vet jeg at en runde hos fysio tar alle krefter, så etterpå blir det å slappe helt av.

Ute er det en grå dag her i Oslo, og det kommer noen regndråper nå og da også. Ikke er det så veldig varmt heller med + 7,4 C så jeg må definitivt ha på meg jakke når jeg går ut.

Da var det å hive i seg resten av kaffen og hoppe i dusjen, blogges!!
 

Til julianogmamma-bloggen

 • 14.05.2013, 23:10

På bloggen julianogmamma tidligere i dag hadde hun et innlegg om det å ta passbilde, og jeg kommenterte bl.a. innlegget med at jeg ikke lenger lignet på megselv på mitt passbilde. Hårfargen har jo forandret seg fra helt svart til mer eller mindre lyst, så jeg er en helt annen nå enn da. Bilde ser ikke ut som noe passbilde, men mer noe som kunne ha vært tatt av politiet i forbindelse med en arrestasjon. Heldigvis er passet utgått og må fornyes. Jeg lovet at jeg skulle legge ut bilde, og her kommer det...


Kl 21 i kveld braker det løs

 • 14.05.2013, 14:04(bilde er lånt fra http://www.svt.se/melodifestivalen)

Endelig er det i gang, og i kveld braker det løs med 1. delfinale i MGP å jeg gleder meg virkelig :o)) Jeg har fulgt med på Adresse Malmö hver uke og hvert både enig og uenig med "ekspert" panelet. Det er jo akkurat sånn det skal være, og det er det som er så festlig ved hele greia. Vi elsker og hater programmet, og prater om det i det vide og det breie.Margaret Berger skal ikke i ilden i kveld, og vi kan derfor ikke være med å stemme. Det blir alikevel interessant å se hvem av landene som kommer igjennom nåløyet, for det var veldig stor forskjell på låtene. Noen var til å grine av mens andre var helt topp. Noe som også er spennende er hvordan scenen er og hvordan programlederen(e) kommer til å være. Personlig så er ikke jeg så begeistret for masse tull og fleiping mellom innslagene med teite kommentarer. Jeg syntes det nesten blir litt pinlig!!

Q: Hva med deg, skal du følge med eller er du totalt motsander av MGP? Solskinn eller regnvær?

 • 14.05.2013, 12:32

Det er ikke godt å si hva det blir til... I det ene øyeblikket er himmelen helt grå, og så i neste har skyene blåst bort å man ser blå himmel et lite øyeblikk. Det blåser litt surt ute, så man kan ikke gå uten jakke enda. Kjente det i går kveld oxo da jeg var ute med papirsøppel, og jeg var glad jeg hadde tatt på meg jakke gitt. 

Dugnaden var ferdig for en stund siden, og det hadde blitt riktig fint å ryddig. På enden av blokka hadde de skrumpet inn på blomsterbeddet for å lage en større gjesteparkering, og det ser ut til at de skal gjøre det med plenen mellom min og neste oppgang også. Der er det enda trangere, og nesten umulig å komme forbi når noen bruker den gjesteplassen. Vi har jevnlig besøk av ambulansen til en mann i min oppgang, og de har mange ganger måtte langt opp på gressen på andre siden for å komme forbi. Om vinteren har akkurat det bydd på problemer.Det er ikke sola som skinner så sterkt igjennom grenene, men blitzen på kamera... Jeg gadd ikke å lukke opp vinduet på balkongen når jeg tok bildet så kvaliteten ble deretter!

Det ble en relativ søvnløs natt med smerter i skulderen og armen, hvor jeg uten å lykkes forsøkte å finne en behagelig stilling. Så fort jeg hadde funnet en behagelig stilling og duppet av våknet jeg igjen av at armen verket som bare den. Jeg satte telefonen på lydløs sånn at hvis jeg skulle få sovne tilslutt ikke ble vekket om noen skulle ringe på morningen. Ikke at det skjer så ofte :o)) I morgen er det første besøk hos fysioterapeuten, og det blir interessant å se om hun kan gjøre noe for å lindre.....

Pusenes voldsomme interesse for den nydelige blomsterbuketten min har heldigvis avtatt... Nå kan de sitte ved siden av den, snuse på den, og så går de videre. Den blir alikevel stående oppe i lysholderen i tilfelle de skulle forandre mening :o)) 
Nydelig blomsterbukett fra kollegene

 • 13.05.2013, 21:34

På ettermiddagen i dag kom budet fra Finn Shjøll's blomster med en flott blomsterbukett, og den var fra mine kolleger. Jeg var jo veldig spent på hvordan den ville se ut siden de hadde forsøkt å levere den allerede på fredag, men den så helt frisk og fin ut :o)) Det var ikke bare jeg som likte blomsterbuketten, nei det gjorde oxo mine to firbente hårballer. Buketten skulle snuses og smakes på, og hvor mange ganger jeg måtte jage dem bort vet jeg ikke. Alt nytt er spennende, og serlig blomster :o))

For at de ikke skulle velte vasen var jeg nødt til å sette den oppe i den store Black Design lyseholderen min. Napper de i blader eller blomster skjer det ingenting, puh!!
Går ikke så fort her..

 • 13.05.2013, 12:26

Jeg vet jeg skulle ha gjort det for en stund siden, men så var det dette her med å få ut fingeren da... Er ikke kjent for å ligge i forkant med det som skal gjøres, og heller ikke med å skifte dekk på bilen. Først i dag fikk somlepotta ringt til Rhøne Selmer på Ensjø og bestilt time til å sko bilen til sommeren, og den årlige servicen. Dekkene burde allerede ha vært på bilen, men servicen var jeg nødt til å vente med til lønningen kom. Det er jo ikke småpenger vi betaler for denne hærligheten!!Jeg spurte hva servicen kostet, og fikk til svar at den lå rett under 4.000,-... Det er jammen godt man får feriepengene i denne måneden, ellers måtte jeg ha lagt til side litt nå og tatt det når juni lønnen kom. De siste bilene mine har jeg dessverre ikke vært like flink til å følge opp den årlige servicen, men når jeg kjøpte ny i fjor bestemte jeg meg for at denne gangen skulle ikke det skje. Da kan små ting fixes med en gang de oppstår, og ikke vente til de blir store og ekstremt dyre ting!!

På lørdagen da jeg skulle dra til Anne stakk jeg hode i postkassen, og der lå det et lite kort som jeg trodde bare var noe reklamegreier å puttet det bare i veska. Når jeg kom til henne tok jeg det opp å så litt nøyere på det, og det var da jeg oppdaget at det ikke var noe reklame. De hadde vært hos meg fra Finn Shjøll blomster for å levere en bukett til meg på fredag, og ikke truffet noen hjemme. Det var sikkert da jeg var i butikken for å handle. Så til morran i dag ringte jeg dem, og de skulle stikke innom med buketten til meg i løpet av dagen. Nå er jeg veldig spent på hvordan den ser ut :o))

I ettermiddag er det satt opp dugnad rundt blokken våres, men i år skal jeg ikke delta... Jeg har tatt dugnad i mine bedd allerede så der behøver det ikke gjøres noe, men jeg skal holde et lite øye med dem sånn at de ikke pøser på bark på dem. Jeg hater bark og lukten av den + at jeg blir helt tett i nesen og med rennende øyne. I fjor fikk jeg stoppet dem, men året før la de på duk å tømte på masse. Litt senere på sommeren når ingen så det tok jeg å fjernet all barken å la det på andre bedd. Det var jo så kjekt å ha på duk og bark for da slapp jeg å luke, men jeg liker faktisk å gå ut å pusle i beddene mine å luke. Regnet kommer å går nå på formiddagen så vi får se om det letter opp utpå ettermiddagen.

Status på skulder og arm: Ikke noe bra i det hele tatt :o(( Jeg våknet i dag av at jeg ikke klarte å røre skulderen i det hele tatt, men med noen høye ynk og litt pusteøvelser gjorde jeg noen lette øvelser for å myke den opp. Litt mer bevegelig har den kanskje blitt, men ikke noe mindre smertefull. Nå har jeg time på onsdag til fysio så får vi se hva hun kan utrette. 
Lørenskog i går

 • 12.05.2013, 12:17

Det var en stund siden sist nå, at jeg var hos Anne på en lørdag.... Vel, skal jeg være ærlig så er det en stund siden jeg har vært der noen dag. Kine var også der, og vi hadde en riktig kozelig kveld. Anne disket opp med en Meksikansk gryte m/rundstykker til. Jeg var skrubbsulten og det smakte himmelsk godt :o)) 

Som regel så står tv'n på og veldig ofte så ser vi på Cupcake Wars, hehehe det har nesten blitt en tradisjon... I går ble derimot tradisjonen brutt og vi var innom Hundeviskeren og så ble det kriminalsaker fra virkeligheten, og det er noe som virkelig interesserer meg.Når maten hadde sunket fant Anne fram bollene hun hadde bakt i går, potetgull og en nøtteblanding å så var vi klart til å se på Gullruten. Jeg ble ikke helt overbevist av programlederne, men ellers var det greit. Veldig happy for at en rute gikk til Tangerudgjengen :o))Felix var veldig kozete i går, men det beste var å hoppe opp i armkroken til mammen sin og ligge der å slappe av en stund. Sånn får ikke jeg til med mine pusetasser. De vil ikke sitte på eller ligge i armkroken, men i fanget mitt er det ganske greit, heheh! Felix er en ordentlig hærlig katt, som har trillrunde øyne som han kikker på deg med :o))

Som alltid når vi tre damene treffes klarer vi å komme oss igjen mange temaer, og i går var intet unntak. Vi begynte å snakke om massemordere, og endte til slutt opp med å diskutere politikk og om hvem som kom til å sitte på stortinget til høsten. Kine lo litt av det :o)) Vi er ganske dyktige på dette med å dekke mange temaer i løpet av en kveld!

Når klokka nermet seg midnatt verket skulderen min noe vanvittig så jeg pakket sammen mine ting å dro hjem igjen. Vinja var helt i ekstase når jeg kom hjem, og jeg fikk nesten ikke love å ta av meg før hun hadde blitt kost med. Dessuten så luktet jeg jo av Felix å det måtte jo oxo undersøkes nøye. Jeg lukket opp balkongdøra for å slå på lyset, og da ble liv i pusetassene. De stormet etterhverandre ut og inn og opp på klatrestativene å ned igjen. De holdt det gående i borti 30 minutter, og så slang de seg ned på gulvet å ble der.

Skulderen min er ekstremt grinete i dag så det blir ikke noen sprell i dag.... Jeg våknet kl 9 av at det verket i skulderen, og samme hva jeg gjorde fant jeg ikke en stilling som gjorde det bedre så jeg sto like godt opp. Etter å tatt et par smertestillende ble smertene "levelige" å jeg orket å tenke på å hoppe i dusjen, for på sånne dårlige dager er det en plage jeg må igjennom!!
Forandringen er i gang

 • 11.05.2013, 13:05

Fra den ene dagen til den andre forandrer alt seg ute i naturen, og de små museørene av noen blader på trærne har nå fått sin form... De ser ut som ordentlig blader, og skogen ovenfor begynner å bli tett sånn at man ikke kan se igjenom den lenger. Jeg bare elsker denne tiden av året :o)) 


(kilde: google.no)

Kjøttmeisen er veldig aktiv om dagen, og jeg ser dem fly rundt omkring fra furu til furu... De er noen artige små fjærballer, som jeg hadde mange besøk av før jeg glasset inn balkongen. De pleide alltid å komme på høsten å henge over kjøkkenvinduet å se inn, og for å fortelle at det var på tide å komme med vintermaten. Jeg hadde litt dårlig samvittighet når jeg ikke kunne fore dem mer, men heldigvis kom de ikke til å fly sultne for flere av naboene serverer dem også :o))

Jeg kjenner at jeg er i skikkelig vårmodus, og kozer meg med at det begynner å bli grønt overalt og varmere i været... Balkongdøren kan stå åpen dagen lang, og pusetassene mine kan løpe ut og inn som de vil. De koser seg også å syntes virkelig på dem :o))

Til morran i dag ble jeg vekket av at sola kilte meg på nesen, men etter å gjort ferdig morgenstellet til pusetassene var himmelen blitt litt grå og trist. Nå derimot har det begynt å klarne opp igjen å himmelen er blå litt her og der. Det er litt mer vind i trærne uten at det er spesielt kaldt.

Nå skal kaffekoppen fylles opp en gang til, og så skal jeg se ferdig episoden med Sex og Singelliv jeg nettopp satte på, blogges :o))
Da var det klart

 • 10.05.2013, 21:24

Jeg kom meg opp av stresslessen til slutt, og ut av døra for å rydde opp i beddene mine... Siden jeg hadde gjort en ordentlig jobb i høst med å rydde før vinteren kom var det jeg skulle gjøre i dag overkommelig.Fra balkongen så det ikke ut til at det var noe liv i beddet på baksiden, men når jeg kom ut var det knopper på alle buskene mine. Rosene mine derimot var det dårligere med. Det var liv i dem kunne jeg se når jeg klippet dem ned, bare ikke noen skudd enda. Jeg får se hvordan det går utover når det blir litt varmere. Jeg tok meg god tid så skulderen og armen min ikke skulle bli så vond, men det ble den alikevel. 

Til den ene rosen min, som pleier å ligge utover hele beddet med nydelige små roser, skal jeg kjøpe en espalje å binde den opp. Jeg har brukt noen bøjler til å støtte den opp, men det har ikke helt gjort susen. Får den derimot lov til å komme opp av bakken vil den bli helt fantastisk :o))Vinja satt klistra oppe på balkongen å fulgte nøye med på at alt ble gjort ordentlig, og selv hun ble nok fornøyd med resultatet, hehehe!!

Når jeg var ferdig laget jeg meg en kopp kaffe å satt meg ut på balkongen for å slappe av en stund. Trengte å hente meg inn igjen å la skulderen få vile litt innen jeg hoppet i dusjen. Akkurat da var himmelen fortsatt blå, og sola lekte litt gjemsel bak noen skydotter. Innen jeg gikk inn igjen etter to kaffekopper hadde himmelen blitt ganske grå!Kattene hadde ikke mer våtfór igjen så jeg måtte ut i dag..... Så jeg dro ned på Alna-senteret og Tam hvor jeg kjøpte et stor eske med Applaws fiskevåtfór. Her går det bare i fisk omtrent, siden frøknene Lillepuzdatter ikke er så glad i kylling. Jeg hadde først tenkt å ta kjøpe to esker med 6 poser i hver, men så oppdaget jeg at de hadde en stor med 12 poser så jeg tok det. Når jeg kom til kassa sto det ikke noen pris på boksen, og jenta spurte meg hva den kosta noe jeg ikke viste. Jeg sa til henne at esken med bare 6 i kostet 79,-. Hun gadd ikke å gå å sjekke hva den store esken kostet å jeg fikk den for 79,-. Jeg klaget ikke vettu :o))

Før jeg dro hjem stakk jeg innom Rema i Østmarkveien for å handle inn litt til helgen... Litt og litt fru Blom, handlebagen ble ganske tung da jeg hadde fylt den opp å enda kom prislappen på bare 450,- :o)) Da jeg pakket varene mine inn i bilen oppdaget jeg sykebilen sto oppe på veien å de jobbet med en person. Ambulansepersonalet var ikke alene, å nei da, folk stimlet sammen for å se hva som hadde skjedd. Jeg forstår meg ikke på dette, at det er så spennende å se på at et annet menneske er sjuk eller skadet. Er nysgjerrig jeg oxo, men jeg stopper som en regel aldri for å glane på sånt. Q: Gjør du??

Nå skal jeg lene meg godt tilbake i stresslessen å se på tv resten av kvelden, blogges!!


 

Treg start på dagen

 • 10.05.2013, 12:44

Ble nok litt sliten etter turen til Seljord i går, og jeg sov helt til klokka 10 uten å våkne en eneste gang i natt, og det hører ikke med til vanlighetene. Pleier skjelden å sove hele natten, så dette var godt :o)) Satt nok litt anspent i bilen kjenner jeg, for nakken min har blitt litt stiv, men det går nok over etter hvert som jeg begynner å røre litt mer på meg.

Nede i gata holder vegvesenet, eller hva de nå heter, på med å feie vekk sand og skitt etter vinteren. Det skal bli godt å kunne gå på fortauene uten å skli i sand, og kunne sykle uten å være redd for å skli i sanden. Den sykkelen jeg har nå er en typisk bysykkel med ikke altfor kraftige dekk, og de er ikke så gode på grus... Har litt lett for å skli ut i stor fart, og jeg har hatt noen nesten overendehendelser et par ganger som fikk hjertepumpa til å sette i gang på overdrive, hehehe!! Selv må jeg komme meg ut med havesaksen for klippe vekk tørre stilker på rosebuskene mine sånn at de igjen kan bli like fine som dette :o)) Det begynner å skyer over så jeg håper det er opphold lenge nok til at jeg får gjort meg ferdig. Opptil flere ganger tidligere har jeg måtte søke ly under balkongen når kraftige regnskyld har kommet når jeg har holdt på der ute. Det er meldt regn utover dagen, men kryss fingrene så kommer det ikke før utpå ettermiddagen en gang :o)) Når bankkontoen blir fylt opp til uken skal jeg dra rett på Plantasjen for å kjøpe planter til balkongkassene og gravlunden. Regner med at det blir Margeritter i balkongkassen i år oxo, for de tåler mange typer vær å står like fint til langt ut på høsten. Spørsmålet er bare om de skal være hvite eller gule i år!!!!

Nei, nå er det på tide å få kroppen opp av stesslessen å komme i gang med dagen, for blir jeg sittende her lenger nå så er jeg redd jeg ikke kommer lenger, blogges :o))


 

En våt, men kozelig dag i Seljord

 • 09.05.2013, 21:50

Når man ikke har brukt alarmen på en stund, og kanskje har sovet litt lengre enn man burde så er det tøft å stå opp tidlig igjen. I dag var en sånn dag, og jeg var stuptrøtt når jeg sto i dusjen til morran i dag. Tidligere i år hadde jeg blitt invitert med til Seljord av tanten til Anne som bor der, og i dag var dagen for besøket å vi hadde avtalt å skulle reise her fra meg ved 8 tiden, så da kunne jeg ikke somle altfor mye. 


(kilde: google.no)

Jeg hadde tenkt å stoppe på toppen ovenfor Seljord å ta bilde utover dalen, men med det regnværet og tåka vi har hatt i dag kunne jeg bare glemme det. Var ikke mulig å se noen ting, for tåka lå som et lokk med bare noen sprekker hvor man kunne se antydning til grønt. Da ble det et flott flyfoto fra Google i stedet fra en mer sommerlig årstid.Når jeg drar til Telemark pleier jeg å ta en beinstrekk på Meheia hvor de har et relativt greit toalett, hvis det skulle være behov for det. Beinstrekken ble droppet siden toalettet var fjernet, så vi fortsatte ferden til en Statoil stasjon et stykke etter Notodden. Der ble det både toalettbesøk, beinstrekk og en aldri så liten matbit. Varmt var det ikke, men vi sto nå å rasta utenfor bilen alikevel. Jeg hadde ikke tatt på meg klær til å være ute i så det var godt å sette seg inn i bilen igjen. Anne fikk stille som modell her.

Hver gang jeg har kjørt forbi det frådende vannet ved Melås bru har jeg hatt lyst til å stoppe å ta et bilde, men det har aldri blitt til at jeg har gjort det. De gangene har sola skint, men i dag trosset vi kjølig og vått vær for å få de etterlengtede bildene.Det er ikke ofte jeg befinner meg foran kamera, for jeg hater å bli tatt bilde av.... I dag derimot syntes jeg at jeg måtte være med foran vannmassene, men jeg likte det ikke. 

Vi hadde tatt med halvstekte rundstykker, servelat, kyllingkjøttpølse og fyrstekake sånn at Bitten skulle slippe å styre med noe mat, og etter å slappet av med et par kopper med kaffe og skravlet litt laget ordnet vi maten. Det smakte godt gitt :o)) Sønnen til Bitten med familie bor på en gård oppe i en annen dal med utsikt til Seljord. Han og yngste sønnen stakk en tur innom for å slå av en prat. Synd at været skulle bli så dårlig at vi ikke kunne sitte ute, men man kan ikke alltid få det som man vil!! Bitten er en kjempehyggelig dame, og det er alltid hyggelig å komme på besøk til henne :o))

Når klokka dro over kl 16 pakket vi sammen og satte nesen mot Oslo igjen. Da hadde vi vært der i ca 4 timer, og det holder når man har nesten 3 timers kjøring hjem igjen. Det at jeg hadde stått opp så tidlig i dag begynte å gjøre seg gjeldende på veg hjem igjen. Jeg jespet og jespet igjen og igjen, men siden vi var to i bilen med antydning til munndiaré så hadde jeg ikke noe problemer med å holde meg våken. Alene hadde det nok vært verre tror jeg.....Når vi kom til Kongsberg så romlet det i magen min, dels for at den ikke var helt i form men også for at jeg var litt sulten... Kjøpte en "liten" hamburger med pommes, ha ha ha, så liten var den ikke å jeg klart ikke å spise den opp. Til å være bensinstasjonmat var faktisk burgeren og pommesen ganske smakfulle, all ære til dem for det :o))

Nå har jeg kommet hjem, hvor to selskapssyke pusekatter ventet på meg... De måtte få masse koz før jeg fikk lov til å ta av meg sko og jakke :o)) Sitter å sløver foran tv'n og er ganske sliten i hodet og i kroppen, så nå tror jeg at jeg blir sittende her en liten stund. Vinja sitter ved siden av meg på bordet å har veldig lyst til å komme i fanget for å koze seg og sove en lur, men pc'n er i veien foreløpig. Så fort jeg legger den vekk om litt så er pusefrøkna på plass :o))
Trøtt i trynet...

 • 08.05.2013, 12:54

I natt har skulderen og armen min virkelig vært grinete, og jeg har omtrent ikke sovet i det hele tatt :o(( Nå sitter jeg over kaffekoppen min å jesper så kjeven knaker, hehehe! Det er på sånne dager at jeg kjenner at strikken er tøyd litt vel langt, men man kan ikke gi seg hen til altfor negative tanker for da blir dagen bare håpløs....Allerede klokka 06:30 var pusene i full gang, og de løp etterhverandre igjennom heimen å opp i senga å på meg... Akkurat da sov jeg faktisk, men ble raskt revet ut av søvnen i det Ronja landa oppå meg med et dunk. Hun hadde ingen hast med å gå av heller, og traske oppover magen min å stoppet på brystkassen. Der sto hun å kikket på meg en stund, men så kom søsteren å da tok hun skikkelig avspark så dyna nesten ble revet av meg. Avgårde bar det med begge to i en vill fart... Aldri kjedelig her med de to villbassene, men nå har de lagt seg ned for å ta formiddagsluren sin :o))

Været er ikke like flott i dag, men sola gjør et lite forsøk på å komme igjennom et tynt skydekke.... Gradene nermer seg + 20 C så det blir nok ikke så ille alikevel.I ca 14 dager har jeg tatt inn posten for en dame i oppgangen, som har vært på ferie i varmere strøk. Hun var nettopp innom å hentet den, og som takk for hjelpen fikk jeg en eske med sjokolade som hun hadde kjøpt på en sjokoladefabrikk de hadde besøkt. Det var jo veldig hyggelig av henne, men ikke nødvendig for jeg må jo ta inn min egen post. Skal spare den litt på esken :o))

 


PC fri i går

 • 07.05.2013, 13:05

Av og til er det litt godt å ikke slå på PC'n å la hjernen få slappe av littegrann, og i går hadde jeg en sånn dag... Jeg hadde ikke noe serlig å blogge om heller, og syntes ikke det var noen vits å blogge om at jeg ikke hadde noe å blogge om!!Jeg slang meg ut på balkongen så fort sola kom, og tok med meg Tirsdagsdamene. Det har vært litt lesetørke her en stund, men så plutselig kom leselysten over meg igjen. Jeg kom meg igjennom over halve boka, og hadde det ikke vært for at jeg måtte inn for lage middag så hadde jeg sikkert lest den ut. Utrolig flott bok, så jeg anbefaler deg å lese :o)) Boka ligger her ved siden av, og nesten roper ut LES MEG FERDIG, hehehe!!

Det er et fantastisk knallvær i dag oxo, og sola kommer nok til sørge for at temperaturen stiger til godt over + 20C på solsiden i dag som i går. Jeg var en liten tur ute, og det var ikke ille der heller men vinden gjorde sånn at jeg dro jakka rundt meg.

Ellers så er jo skulderen min forstatt ganske grinete, og formen går opp å ned som sur melk i en kattunge. Den ene dagen føler jeg at ting begynner å se lysere ut, men så er det tilbake til utgangspunktet den neste dagen igjen. Jeg prøver å ikke blir deppa når jeg våkner om morningen å skulderen er stiv og vond, men det er ikke så enkelt alltid. Vanligvis er jeg en ganske positiv person, men selv for meg hender det at lyset i andre enden kan bli litt vanskelig å se noen ganger.Etter at jeg ble sjukemeldt har jeg nok vært litt vel mye i ro, og det har jeg merket på vekten, dessverre :o(( I dag morges bestemte jeg meg for å krype til korset å bestige vekten for å sjekke status. I stedet for å vise hvor tragisk det sto til lyste det LO mot meg siden batteriene var mer eller mindre tomme. Etter å ha romstert rundt i skap og skuffer fant jeg en eske med batterier sånn at jeg kunne få klarhet i situasjonen. Den var ikke fult så ille som jeg hadde trodd, men jeg har lagt på meg litt så nå må jeg skjerpe meg å begynne å røre mer på meg... Jeg har i grunnen vært ganske flink å holdt meg unna snoop, bare på lørdagen og da ikke så mye heller!!

Å nå en kopp kaffe, og så litt uteliv, blogges folkens :o))
En strålende dag med + 18,7C

 • 05.05.2013, 16:00

Skikkelig flott vær ute i dag, himmelen er blå og sola skinner.. På formiddagen var det nesten ikke noe vind i det hele tatt, men nå har det tatt seg opp igjen. Hvis det blir verre kan jeg ikke ha markisen nede, for den blir løften opp og rykket ned av vinden å jeg er litt engstelig for at den skal løsne...Det er litt tidlig for meg å lage middag, så har jeg tenkt å ta med meg en bok å sette meg ut en stund... Har blitt lite lesing den siste tiden, og det er på tide å klappe igjen PC'n en stund å feste blikket på noe annet enn skjermen. Pusene har allerede flyttet ut og jeg kan høre at de driver å jakter på et eller annet. Sikkert en flue eller noe sånt som har forvillet seg inn :o))Til tross for at knoppene spretter omkring på trær og busker så er det ikke så veldig mye liv i blomsterbeddene mine, men litt liv er det da. Hvis jeg ikke tar helt feil så er det pinseliljer som strever seg opp her på skyggesiden. Der er det kun morgensol, men den er ikke særlig lenge nede i beddet på denne tiden av året.

Nå ut å nyte det fine været en stund, blogges :o))
Trim for eldre...

 • 05.05.2013, 14:37

Den eldre, ja det er meg det.... Ronja har lekt med et sammenkrøllet papir nå på formiddagen, og hele tiden har hun klart å få det til å forsvinne under omtrent alle møblene i stua. Selvfølgelig fikk hun ikke tak i den selv, og da begynte hun å mjaue høyt og sårt for hun skulle bare ha det papiret hun. Da måtte matmora,altså jeg løfte bakdelen opp av stolen for å pirke og lirke papiret fram igjen.Verst var det når frøkna klarte å få den under tv-bordet hvor det er mye ledninger... Da lå hun bak DVD-spilleren og klorte på ledningene mens jeg prøvde å få henne til å slutte, noe hun i allefall ikke gjorde før jeg hentet fram papiret hennes. Som den enarmede banditten jeg føler meg om dagen måtte jeg komme meg ned i knestående å pirke med en pinne, ikke noe vakkert syn, men for å få fred var det ikke noen annen måte. Ikke så lett siden Ronja hele tiden gikk mellom meg å tv-bordet for å se når papiret kom fram, hehehehe!!Jeg elsker å ta bilder, men dessverre så blir ikke resultatet som jeg har tenkt... Her er et godt eksempel på det, for i det ene øyeblikket lå hårballen rolig å så rullet hun seg rundt for å få tak i hva hun hadde gjemt bak gardinet :o))Når man har lekt en stund så må det slappes av i noen minutter, men det ble ikke lenge siden papiret lå rett foran nesen på henne... Det ble altfor fristende, hehehe!!Mens søsteren stormet rundt på stuegulvet å jaktet på papir, satt Vinja inne i kroken å kikket på... Hun gadd ikke å delta i den leken, og dessuten så leker hun heller med et lokk fra et Pringles rør. Det kan hun skyve rundt på gulvet, bære med seg til et annet rom å leke mer der :o))Jeg ble heller ikke helt fornøyd med bildet av dua, så jeg føyk inn for å hente speilrefleksen.... Satt dua der når jeg kom tilbake, selvsagt gjorde den ikke det så da måtte jeg nøye meg med dette. Jeg er veldig kritisk til bildene jeg tar, og noen av dem blir ikke bra uansett om jeg redigerer dem eller ikke. Akkurat nå har jeg store problemer med å holde kamera helt stille pga av betennelsen i skulderen... Hvis jeg ikke klarer å få motivet å fokus og tatt bildet med en gang, begynner armen å skjelve å bilde blir ikke bra!!
Hvorfor krype på bakken...

 • 04.05.2013, 18:03

Da jeg skulle dra fra Rema tidligere i dag oppdaget jeg denne krypende lange saken på veggen rett foran bilen.... Den har nok skjønt at den er tryggere der oppe enn på bakken, hvor den er et lett bytte for bilene som suser ut og inn hele tiden. Ikke mitt favorittkryp akkurat!!!


Årsaken til min tinnitus

 • 04.05.2013, 16:51

Da jeg gikk i 8. klasse var mine største idoler på denne jord det skotske guttebandet Bay City Rollers... Den gangen var det Vinyl som gjaldt og jeg spilte dem om og om og om igjen så jeg vet at foreldrene mine holdt på å bli sprø, for det skulle spilles så høyt som mulig også, hehehe!!Bak fra venstre Alan Longmuir, Derek Longmuir, Stuart "Woody" Wood og nederst fra venstre Leslie "Les" McKeown og Eric Faulkner.

Bandet ble startet i Edingburgh på 70 tallet av brødrene Longmuir, men det var først i 1974 da jeg ble fan at bandet hadde ovennevnte sammensetning. Husker venninnen min Tone var på språkskole i sydengland, og kom hjem med en LP-plate av dem..... Jeg var sååååå vanvittig missunnelig for jeg hadde ikke noen enda, men det tok ikke lang tid før jeg kjøpte min første. Etter det kom de som perler på en snor.

Så endelig kom de til Oslo, og jeg maste høl i hode på mamma og pappa for å få penger til bilett, å gikk det :o)) Konserten var i Ekeberghallen, og vi sto helt foran ved scenen å kunne ta dem på platåskoene, skriiik så i ekstase man var i. Eneste problemet var at rett ved der vi sto var noen kjempehøytalere, og da konserten var over var denne dama her helt døv... Hørselen kom ikke tilbake før det hadde gått ca 20 min, og da ringte og suste det inni hode mitt. Det har det fortsatt med siden i større og mindre grad... Til tider er det til å bli sprø av, men jeg har lært meg å leve med det å ikke la det ødelegge hverdagen min.

Den gangen var det ikke noen ørepropper å få tak i, og jeg tenker det var flere enn meg som endte opp med masse lyder i hodet etter et eller flere konsertbesøk.

Gutta har forandret seg litt siden 70 tallet, se nedenfor:


ALAN LONGMUIR


DEREK LONGMUIR


LESLIE "LES" MCKEOWN


STEWART "WOODY" WOOD


ERIC FAULKNER

Den som fikk mitt tennåringshjerte til å banke raskere var Les McKeown, og jeg var jo så forelsket i fyren at mye av soverommet mitt var tapesert med bilder av ham, sukk, hehehehe!! Det er mange år siden nå, men jeg syntes han har holdt seg ganske bra i grunnen :o)) 

Det regner...

 • 04.05.2013, 11:46

I dag morges våknet jeg til at regnet dryppet på vannbrettet, og det var veldig behagelig å dra dyna rundt seg og ligge å lytte... Det er utrolig avslappende å ligge sånn å lytte til regnet, i allefall for meg. Jeg elsker å se å lytte til det, men liker ikke å være ute i det. Hater å bli våt og kald å alt det der, men sitte inne å kikke er ordentlig koselig :o))Jeg slipper ikke helt unna de dryppende dråpene, for jeg må en tur bort på Rema for å handle inn litt til i kveld... Da er det bare å dra på seg gummistøvlene å traske i veg.

Det ble en litt treg start i dag selv om jeg hadde satt klokka til å ringe tidlig, for kroppen var vond å hadde slettes ikke lyst til å stå opp. Derfor dro jeg dyna godt rundt meg å sov litt lenger enn jeg først hadde planlagt. Hehehe, kunne vel egentlig ha spart meg for det, for jeg følte meg ikke noe kvikkere av den grunn. Pusene hoppet og spratt rundt meg som to små glade hunder da jeg ordnet med vann og mat til dem. Ronja spankulerte oppe på kjøkkenbordet med halen i været å småpratet for å minne meg om at det var tid for børsting av pels. Det har blitt et morgenrituale det der.

Nei, dette nytter ikke.... Nå må Nestenblondina se å få satt kroppen i gir, blogges :o))
Det lukter rent og godt...

 • 03.05.2013, 23:17

I ganske lang tid har jeg vært ganske oppgitt over at jeg ikke har orket å gjøre rent i heimen, og jeg orket egentlig ikke i dag heller men det var så ille at jeg kunne ikke utsette det noen lenger. Jeg brukte hele dagen med mange vilepauser for at skulderen og armen min ikke skulle klappe helt sammen. De har holdt, men er skikkelig grinete og såre nå i kveld. Ble ganske sliten i kroppen også, så jeg har sittet med beina høyt en god stund nå å kommer til å gjøre det til det er på tide å krype til sengs.De lune og varme orangefargene er nå kastet ut av stua, og inn har syrin og lillafargene kommet i stedet.... I fjor kjøpte jeg lilla duker til stua med sølvtråder som får de til å skinne, og jeg var sikker på at jeg hadde en til stuebordet oxo. hadde jeg det? Nei da :o(( Da ble det en svart duk med sølvtråd i stedet, og skal jeg være helt ærlig så syntes jeg det var like fint det. Da kom lysglassene og blomstene i lilla mye bedre fram. Bilde ble for mørkt til at det syntes!!

I morgen kommer Anne en tur, og vi bestemte oss for å ha ost og kjeks på kvelden... Jeg hadde tenkt å dra ut å handle min del av hærligheten på ettermiddagen, men regngjøringen tok for lang tid å jeg var altfor sliten. Får heller dra ut på formiddagen i morgen istedet. Jeg hadde to kjekstyper i skapet, og så skulle Anne kjøpe en pakke med flere typer i. Selv kjøper jeg noen gode smøreoster og selleristang så skulle vi klare oss tenker jeg. Vi trenger jo ikke den haugen på bare to stykker!!

Begynnr å bli ganske trøtt, men jeg skal ha med meg Graham Norton Show først. Koz dere med det som er igjen med fredagskvelden, blogges :o))
Auuuuuu

 • 03.05.2013, 11:15

I går var jeg jo så uheldig å få et slag av en dør på den vonde skulderen og armen min, og jett om jeg merker det i dag... Jeg hadde satt klokka på 8 for at jeg skulle komme meg opp, og ha god tid på å gjøre litt rent til helgen. Våknet til en utrolig stiv skulder og arm som ikke var så veldig villig til den slags arbeide :o(( Da slo jeg like godt av klokka og sovnet inn igjen med en gang. Nå har jeg vært oppe en times tid og tatt noen øvelser så den er et hakk mer bevegelig... Den døra skulle ha hatt juling, nemlig!!!

Været ute er ikke noe å snakke så veldig mye om i dag og heller ikke å ta noen bilder av, så da blir et heller et par av pusejentene... Begge to satt så fint da jeg skulle ta bilde av dem, men i det trykket til så fikk de begge dette stirrende og forskremte blikket.... De er ikke noe glade for å være fotomodeller og når jeg skal prøve å forevige dem, så må jeg si navnet deres å da blir det som det blir, hehehe!!

 Nei, dette går ikke.... Jeg kan ikke bli sittende her hele dagen, blogges!!
Sykemeldingen forlenget

 • 02.05.2013, 23:27

Det er ikke ofte at jeg har god tid når jeg skal til legen, for jeg rett og slett hater å sitte på venteværelse, men i dag hadde jeg faktisk det. Jeg satt og jeg satt og jeg satt der uten å se noe til legen min. Han var vanvittig forsinket... Jeg hadde time kl 14:20, men jeg kom ikke inn før kl 14:45 å det var så kjedelig å sitte der. Sykemeldingen min ble forlenget til 24.05., og jeg fikk rekvisisjon til fysioterapi.Skulderen er fortsatt ekstremt vond så det kommer ikke til å bli noe jeg ser fram til, men fysioterapeuten min er flink og vet hva hun skal gjøre så det årner seg nok :o))Mens jeg først var på Oppsal stakk jeg innom apotektet og kjøpte mer Triomar Omega 3 tabletter for Ledd... Ikke noen billige tabletter akkurat til en pris rett under 300,-, men jeg syntes faktisk ikke at jeg er så stiv lenger etter at jeg begynte med de. I tillegg spiser jeg Calsium med D vitamin som også går for ledd.

Da jeg skulle gå inn på selve senteret så jeg ikke at dørene var i ferd med å gå igjen, og disse er av den sorten som ikke går opp igjen med det første selv om noen kommer mot hvis de er på veg til å lukke seg. Det var jo nettopp det som skjedde i dag, de oppdaget ikke at jeg en relativt romslig person kom gående å smalt rett inn i min vonde venstre skulder og arm. Jeg kjente at jeg ble både ør og kvalm og jeg jamra meg ganske høyt så folk glante på meg.... Nå i kveld har jeg fått en fin blålig farge rundt albueleddet, og hele armen er litt sur og grinete.Forden var skikkelig møkkete i dag så før jeg dro til legen stakk jeg opp på ESSO stasjonen og vasket den grundig, og plutselig så den helt ny ut igjen. Tenkte det var best å gjøre det før en eller annen idiot tok fingeren å skrev VASK MEG i møkka, og lagde riper i lakken.

Når jeg kom hjem hadde jeg tenkt å ringe Anne for å spørre om hun hadde lyst på besøk, men så oppdaget jeg at hun nettopp hadde ringt meg. Når jeg ringte henne tilbake, og før jeg rakk å si noe, så spurte hun om hun kunne stikke bortom en tur. Hun var en tur på Tveita, og det tar ikke lange stunden derfra og hit. Siden været var så nydelig i sola, og vaktmesteren hadde satt ut krakken satt jeg meg der mens jeg ventet på henne. Satt å skravla litt med vaktmesteren mens jeg ventet....

Jeg merker at jeg var tidlig oppe i dag, for jeg jesper noe vanvittig og øynene glipper hele tiden.... Blir nok ikke så veldig lenge til jeg hopper i senga tenker jeg!!
Ronja, min lille engel

 • 02.05.2013, 11:44

Jeg elsker begge kattene mine over alt på denne jord, og de er så forskjellig som det går ann å bli... Ronja er et lite rampetroll som vet å tøye strikken til mammen sin ekstra langt, kanskje litt lenger enn hun burde noen ganger, hehehe!!

Nå om dagen er hun bare verdens største koseklump, og kommer løpende i fult firsprang bare jeg ser på henne. Når hun har sovet en liten lur, tar hun runden bortom meg å mjauser for å bli strøket over pelsen. Problemet er at hun aldri står helt stille, og vimser rundt hele tiden. Så kaster hun seg på gulvet såpass langt unna at jeg ikke når henne, og når jeg reiser meg opp fyker hun av gårde sånn at jeg må gå etter henne. Gidder jeg ikke å setter meg, titter hun på hjørnet å så kommer hun med halen i været å stryker se inntil meg.

Ikke rart man blir glad i denne hårballen med fire raske små ben :o))
Det er ikke så greit

 • 02.05.2013, 09:41

På tirsdag gikk sykemelding min ut, men skulderen min er langt i fra der den burde ha vært dessverre. Så et nytt besøk hos legen er nødvendig. Om morningen når jeg våkner er den så stiv og vond at dersom jeg gjør for brå bevegelser, blir jeg helt kvalm. Det tar omtrent 3 timer før den er såpass at jeg ikke blir uvel når jeg beveger den, og for å komme dit har jeg gjort noen lette oppmykningsøvelser. I går ettermiddag var jeg så ille at jeg i tillegg begynte å fryse, så jeg krøyp under dyna og forsøkte å få varmen tilbake. Lyktes ikke helt, men jeg følte meg nå i allefall litt bedre.

Når man går så lenge sykemeldt og har så vondt så er det ikke alltid like enkelt å holde humøret oppe, og jeg kjenner at selv med mitt gode humør så kniper det på noen dager. Da er jeg så langt nede i kjelleren at jeg domper kadaveret ned i stresslessen, og blir der i flere timer... Sitter der med firkantede øyne og glaner på tv.... Så kommer det et par hårete gode pusekatter som forstår hvordan det er fatt, og hopper opp i fanget. Ser på meg med sine grønnaktige øyne, mjauer og stryker seg inntil meg.... De er så gode på det med å trøste og få en til å føle seg bedre :o))Var tidlig oppe i dag og gjorde meg helt klar sånn at jeg kunne gå ut av døra med en gang, hvis jeg skulle få time hos legen på morran, hehehehe! Tror aldri at det har skjedd at jeg har klart å få første timen gitt, uansett om jeg ringer akkurat når sentralbordet åpner. Lurer litt på det der, hvor mange som ringer på en gang og hvorfor jeg aldri kommer først i køen!! I dag var intet unntak, og jeg fikk ikke time før langt ut på dagen en gang.... Skal prate litt med han om hva vi gjør videre for at jeg skal bli bedre å komme meg tilbake til jobben igjen!!

Heldigvis er humøret ganske bra i dag, selv om skulderen er grinete, og kanskje det kommer av at himmelen er blå og sola skinner. Det er litt kjølig nå på morningen, men kommer det ikke noen skyer å stenger for solen så blir det nok en veldig fin dag vil jeg tro. Vinden vil ikke gi seg, og det blåser ganske frisk ute i dag oxo.
Vi sløver i dag

 • 01.05.2013, 16:37


video:jentene sløver

Det er ikke bare matmor som er trøtt og sigen i dag..... Pusejentene ligger for det meste strødd rundt omkring de oxo. Prøvde aktivisere Ronja litt i sta mens jeg filmet henne, men jeg måtte gi opp til slutt. Hun lekte og spratt rundt i stua som bare den hun, men bare så lenge mor ikke hadde kamera framme. Så da ble det film av puser som slapper av med slapp kommentar av matmor, hehehe!!

Filmsnutten er tatt med mitt Nikon COOLPIX HD kamera. Første gangen jeg tester ut filmfunksjonen på kamera, og kvaliteten ble slettes ikke så ille!!

Vi er ikke mange

 • 01.05.2013, 11:12

Det blir mindre og mindre av oss som henger ut flagget på 1. mai, Arbeidernes dag, og i år er vi bare 4 av 22 i denne blokka. Hos dem ovenfor var det bare 2 av like mange. Er ikke dagen like viktig å markere lenger, eller hva er det? Jeg syntes nå at det er viktig!!Jeg hadde satt klokka til å ringe 8 sånn at jeg kunne henge ut flagget tidlig, men jeg hadde glemt å stille inn dagen å våknet førs 09:15... Ikke at det var så veldig farlig akkurat :o))  Vinja var rask til å løpe ut med eng gang og opp på klatrestativet, ikke det at flagget var så viktig for henne. Nei det var nok et trostepar ute på bakken som vakte mer interesse :o))Jeg har vært nøye med å børste Ronja hver morgen nå for at hun ikke skulle få noen nye store tover i pelsen, men til morran i dag kjente jeg at hun hadde fått en på skjørtet på bakbenet. Prøvde å børste den ut, men den var for tettpakket så saksa måtte komme fram for å få den bort. Hun er veldig snill å ligger helt stille til jeg er ferdig, som hun forstår at da blir den stygge tova borte raskere. Etterpå var fikk jeg masse koz, som om hun ville vise hvor glad hun var :o)) Nå ligger hun på krakken i entreen, og ser litt sur ut men hun følger bare med på hva søsteren driver med bak meg, hehehe!!

Ute er det foreløpig litt grått, men jeg kan se at himmelen begynner å bli blå over Manglerud så det blir nok en bra dag utover tenker jeg. Gradene ligger på + 7C så det er sånn passe.... Vinden har definitivt roet seg ned nå, og det er så vindt flagget vaier litt. Godt er det for den får temperaturen til å virke mye lavere enn den er!

Jeg sov ikke så godt i natt siden skulderen min var vond uansett hvordan jeg la meg, og jeg kjenner at jeg er siiiiigen i kroppen. Det å sove for lite er nesten som å føle seg fyllesjuk dagen etter, i allefall så føles mitt hode seg sånn. Jeg får brygge meg en kopp kaffe til så hjelper det vel litt kanskje, jesp!!Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no