hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Au i nakken...

 • 31.05.2015, 22:01

Den siste uken har jeg slitt noe voldsomt med stivhet og smerter i nakken å nedover ryggen... Det er ganske lenge siden jeg har vært så plaget som nå, og jeg har ikke følt meg i form i det hele tatt. I begynnelsen av uken var jeg så stiv og hadde sånne smerter fra midt nede i ryggen til helt oppe i hodet, jeg ble veldig svimmel å følte at jeg skulle gå over ende bare jeg snudde på hodet.... Jeg måtte innom Ultra for å handle, men jeg måtte gjøre besøket kort å fikk bare med meg noen av de tingene jeg skulle ha.


Resten av uken har jeg tatt Ibux både om morningen og kvelden og noen ganger midt på dagen, noe som tydeligvis har hatt en god effekt. Jeg er fortsatt stiv i nakken, men ikke på langt nær så ille som det har vært. Smertene er nå i allefall bort.

Jeg var ganske glad når helgen endelig kom, for jeg blir veldig sliten i kroppen av å være så stiv i nakken. Man bruker så mye energi på å finne stiller hvor det ikke gjør vondt. Til slutt ender man opp med å få vondt på steder man ikke hadde vondt på i utgangspunktet....

På grunn av nakkeplagene valgte jeg å la PC'n ligge det meste av denne uken, noe som sikkert var ganske lurt!!


Som tidligere nevnt så pleier Anne og jeg å bytte på å være hos hverandre på lørdagene, og i går var det min tur. Vi hadde avtalt at hun skulle være her ved 15 tiden, men jeg ringte henne på formiddagen å spurte henne om hun ville være med en tur på Plantasjen. Jeg hadde nemlig klart å vanne ihjel Lavendelplanten min ute i gangen. Var så bekymret for at den ikke skulle få nok vann, og endte opp med å gi den for mye :o((

Jeg ante ikke hva jeg skulle erstatte den med, og var veldig ubestemt der jeg gikk å løftet på annenhver plante jeg kom til. Det var mange som kunne være fine ute i gangen, men de fleste av de jeg så på var av den sorten som sprer seg utover å som ganske raskt må pottes om. Der planten skal stå er ikke den opphøyde potten så stor, så jeg måtte finne noe som ikke vokste så fort. Til slutt endte jeg opp med denne som er på bildet ovenfor. Jeg husker ikke i farten hva den heter..... Den passer perfekt, så nå er det opp til meg å vanne den akkurat passe sånn at jeg klarer å holde liv i den :o))

Etter at vi hadde vært på Plantasjen dro vi en kjapp tur ned på Bryn Senter, og Ultra. Der kjøpte jeg en Foccacia til en sen lunch, og et par doughnut med jordbærfyll på toppen til litt senere på kvelden.

Til en sen middag ble det Taco, som vi fylte med "pulled Beef", salat, mais,og ost. Med hånden på hjertet så syntes jeg det var litt vel mye fett på kjøttet, og jeg tror jeg heretter kommer til å holde meg til kalkun. Ellers så smakte taco'n veldig godt den. Jeg hadde kjøpt et par bokser med nøtter på fredagen som jeg tok fram. Den ene var cashenøtter med sour cream og onion, mens den andre er jeg litt usikker på. Tror det var en peanøtt, som var innbakt i en blanding av sweet chilli + noe annet. Godt var det nå i allefall. Hadde tenkt til å finne frem litt frukt også, men vi var så mette at det ble liggende i kjøleskapet.

Anne dro hjem rundt midnatt, men jeg var ikke trøtt da så jeg ble sittende oppe en stund til å se på tv. Jeg fulgte ikke så veldig nøye med, siden jeg satt å tasta på telefonen det meste av tiden :o))

I dag har jeg bare sløvet rundt inne med en mage som ikke har vært helt i humør, ikke noe alvorlig.... bare plagsom!! Etter å ha satt i gang en vask med håndklær satte jeg meg ned på kontoret med fargeleggingsboken min. Jeg viste jo at når jeg gjorde det kom timene til å løpe avsted, for jeg klarer jo ikke å løsrive meg fra det jeg driver med.

Nå skriker kroppen min etter en varm kopp kaffe, og litt å spise.... Ha en fortsatt fin søndagskveld :o)) 

#nakken #vondt #smerter #au #stiv #svimmel #uvel #plantasjen #blomster #planter #lavendel #ultra #foccacia #doughnut #pulledbeef #bryn #senter #fargelegging #klesvask #tidsfordriv

China glaze neglelakk

 • 26.05.2015, 22:47

I går fortalte jeg om at de fleste av neglelakkene mine var blitt veldig seige å gamle, og at det var på tide å fornye seg litt. Sååååå, da jeg var på veg hjem dro jeg innom Bryn Senteret og Hennes. Jeg hadde ikke noen anelse om hvilket merke jeg skulle kjøpe, men jeg kom over et som jeg ikke hadde prøvd før. China glaze heter det og de hadde mange flotte smashe farger. Jeg gikk ikke for de som var veldig sterke i dag, men noe dusere.

Om den er tynn og jeg må bruke flere lag har jeg ikke peiling på, håper ikke det....


Planen var at jeg skulle ta en skikkelig rufs på badet nå i ettermiddag, men ryggen og nakken min slo seg helt vrang... Den var ikke noe god på jobben i dag heller, men jeg trodde det ville gli over. Den gjorde ikke det, og på veg hjem stivnet det til mer og mer å da blir jeg svimmel. Veldig ubehagelig må jeg si... Etter en Ibux og en cowboystrekk føler jeg at formen er litt på oppadgående igjen. Det hjalp nok litt til at jeg satte på vifteovnen for å varme meg opp litt :o))

På fredag fikk vi en veldig trist beskjed... Vår tidligere Administrerende direktør, som fratrådte sin stilling for litt over en måned siden, hadde brått gått bort. Det var jo helt ufattelig at hun var borte i så ung alder. I dag var det en liten minnestund nede i kantinen, og veldig mange hadde møtt opp.... Jeg var der noen minutter før det begynte, og da var det allerede fult så sammen noen andre gikk jeg rundt på andre siden hvor det var noen ledige plasser. Minnestunden ble avsluttet med et minutts stillhet... R.I.P.

Det blir nok ikke så lenge før jeg tar kvelden kjenner jeg, men først skal jeg se litt på Masterchef UK...

#neglelakk #gammel #ny #farger #rosa #blå #lille #glitter #hennes #chinaglaze #bryn #senter #rygg #nakke #ubehag #ibux #hvile #trist #dødsfall #minnestund

Det ble blått...

 • 25.05.2015, 20:42

Jeg er nok ikke av dem som lakker neglene mine jevnlig, men i dag følte jeg for å gjøre en liten innsats. Hvilken farge skulle jeg velge? Jeg dro fram alle jeg hadde, og tilstanden til lakken i flaskene avgjorde valget for meg. Det måtte bli blå!! Nesten alle neglelakkene mine er kjøpt inn samtidig, og det var ikke nå nylig heller. Derfor hadde de fleste av dem blitt ganske seige og tjukke.


Med to puser som kommer settende med en gang jeg tar fram neglefilen, og gjerne vil leke med den er det ikke det letteste å få ordnet med neglene. Ikke så greit å lakke negler med kattehårene fykende rundt fingrene. I dag var det bare Ronja som ville være med, men hun lå oppe på hylla over skrivebordet å så på. Jeg tok ingen sjanser på at hun skulle komme nærmere å fortet meg med å få lakkert neglene.

Man kan tydelig se at det har kommet lakk utenfor, men det har jeg allerede fjernet.... Fysj, fingrene mine er så hovene om dagen, dels pga artrosen men også for jeg har lagt på meg. Artrosen får jeg ikke gjort så mye med, men det andre må jeg gjøre noe med NÅ!!

I morgen skal jeg stikke ut i lunchen å se om jeg kan finne noen nye lakker i forskjellige farger. Jeg er jo ikke så glad i duse farger, så jeg håper at jeg finner noen som smashe farger :o))

#negler #lakk #lakke #neglelakk #blå #gammelt #nytt #manikyr #ronja #katt #artrose #farger #lunch

MGP finale på lørdag og sløv søndag...

 • 25.05.2015, 00:25

I går var det årets store begivenhet, finale i MGP, og jeg så hele sirkuset hos Anne.... Avtalen var at jeg skulle være hos henne ved 16 tiden, men jeg surret rundt her hjemme med det og det andre så klokka løp helt fra meg. Derfor var klokka nesten 17 innen jeg var hos henne. Vi skulle heldigvis ikke ha en middag som var ferdig på et bestemt tidspunkt, så det var ikke krise om jeg kom for sent.... Bare irriterendes!!

Det var så fint vær, selv om det blåste litt, så vi satt en stund ute på balkongen å nøt sola som varmet godt... Furutreet som står rett utenfor holdt på å gjøre seg klar for sommeren, og det resulterte i at det meste på balkongen hadde fått en tynt teppe med gult støv.

Når det er MGP så er det tradisjon med hjemmelaget pizza, og det ble det også i går. Det er sjelden jeg lager pizza bare til meg selv, så derfor smakte det veldig godt. Etterpå ble det litt restegodis og kaker mens vi ventet på at finalen skulle begynne.


Ingen av oss hadde noen tro på at den norske låten med Mørland og Debrah Scarlett skulle gå av med seieren, så vi ble vel ikke skuffet når vi endte på 8 plass. Vår favoritt denne gangen var Australia med sjarmøren Guy Sebastian, og for første gang på flere år stemte vi faktisk. At Sverige gikk av med seieren var vel ingen overraskelse, for de hadde en veldig fengende låt. Avstemningen var super spennende, og til å begynne med var det ikke så godt å vite om det var Italia, Russland eller Sverige som ville bli vinneren.

Noe som har irritert meg noe grenseløst, er den svenske avisen Expressens oppførsel i forkant og under MGP. De har kastet ut beskyldninger om at Sverige har blitt trakkasert, uteglemt å dårlig behandlet. Det var mye mer også, en evindelig sutring fra start til langt etter at det var slutt. Siste artikkelen fra i går da var det sutringen om hvor bra startnr andre land hadde fått, mens Sverige var blitt "klumpet" sammen med Norge... Daaaaaa!!! Jeg kjente at jeg hisset meg noe voldsomt opp... Ikke en gang etter at de faktisk har vunnet må det sutres, skjerp dere!!!

Jeg dro hjem til megselv med en gang det var slutt, og var hjemme ved 01:00 tiden. Da var jeg jo ikke trøtt i det hele tatt så jeg slang meg ned i godstolen for å se "litt" på tv....., hehehe!! Når jeg slo av tv'n å kom meg i seng var klokka blitt 03:45, og ute var det alt begynt å bli lyst. Fuglene hadde stått opp, og satt i busker å kratt å sang...

Før jeg gikk å la meg satte jeg alarmen på kl 10 sånn at jeg ikke skulle sove bort hele søndagen. Det var ingen fare for det, for jeg våknet igjen allerede 06:30 å etter det gled jeg inn og ut av søvnen hele tiden inntil alarmen gikk av ved 10 tiden.


Etter å ha tatt morgenstellet til kattene og spist litt frokost slang jeg meg ned ved skrivebordet å tok fram fargeleggingsboken min.... Når jeg setter meg ned med den glemmer jeg helt tid å sted, noe som skjedde i dag også. Jeg endte opp med å sitte med den hele dagen, mens jeg lyttet til avslappende musikk som jeg har lastet ned fra iTunes. Den egner seg veldig godt til meditasjon eller når man bare vil slappe av.

Det er artig å se hvilke farger jeg har brukt på de forskjellige bildene... Fargevalget gjenspeiler form og humør, og de gangene som formen er på topp er jeg et petimeter til å bruke de fargene som er mest naturlig på planter og dyr. I dag har jeg vært trøtt og sigen så da ble det veldig fargesprakende...

Nå har denne damen tenkt til å ta et svalestup opp i senga, for øyelokkene vil snart ikke holde seg oppe lenger.... NATT 

#mgp #finale #russland #sverige #italia #norge #vinner #pizza #balkong #lørdag #søndag #fargelegging #bilde #ugle #natur #plater #itunes #musikk #avslappende #trøtt #sove

Nå skal det bakes...

 • 23.05.2015, 12:15

Når jeg var i Sverige på Himmelspretten var jeg innom Panduro, og der kjøpte jeg litt nytt til til baking. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle kjøpe meg nye springformer, men det har bare blitt med tanken. Så var det sånn at jeg så noen fine former hos Panduro da vi var i Sverige tidligere i år, men da følte jeg at jeg hadde handlet mer enn nok å valgte å vente til denne gangen. Tenkte at med mitt dårlige hell så hadde de dem sikkert ikke lenger, men det hadde de :o))

Det blitt ekstra ved siden av formene også......
Når jeg har bakt kaker så har jeg hatt en gammel trepinne til å sjekke om kakene er ferdig, men hos Panduro hadde de disse i metall. Jeg har ikke bakt noe enda så de ligger like blanke å fine i skapet enda.


Jeg har veldig lyst til å bake noen småkaker snart, og derfor investerte jeg i noen kakestempler. De jeg hadde fra før sto det God Jul på og passet best på de kakene man baker på den tiden av året. For at skriften skal komme best fram, passer det nok best med lyse kaker tenker jeg.


Den dagen jeg gikk over ende i Brugaten hadde jeg kjøpt disse isglassene hos Nille, og de overlevde heldigvis å bli kastet i bakken. Jeg har hatt veldig lyst på noe sånt lenge, men har ikke funnet noen jeg liker. Disse er i friske og fine farger å var akkurat det jeg var ute etter.


I går var jeg innom EuroPris på veg hjem fra jobben, og da fant jeg disse formene til iskuber med lokk. De jeg har fra før har ikke lokk, og det har mange ganger vært vanskelig å få de inn i fryseren uten å søle.... Nå slipper jeg å tenke på det lenger :o))

Med så mye nytt på bakefronten er det ingen grunn til å bake, så det er bare å fordype seg i bakebøkene mine å finne noen spennende oppskrifter :o))

#bake #nytt #springformer #kakestempler #stempler #isglass #iskuber #former

Oops, i did it again

 • 21.05.2015, 22:47

Så skjedde det altså igjen med dunder og brak.... På veg hjem i dag forta jeg meg nedover Brugata her i Oslo, som er gågate med heller. Etter år med store varebiler som kjører opp til butikkene for avlessing, så ligger de ikke jevn lenger. Det var nettopp dette som ble mitt fall i dag.


Jeg kan ikke huske at jeg sparket bort i noe, men det må jeg jo ha gjort.... Alt skjedde liksom i sakte kino, og hvor mye jeg enn forsøkte klarte jeg ikke å få flyttet bena sånn at ikke skulle ramle. Jeg gikk over ende og mer eller mindre rullet bortover å landet til slutt på ryggen. Å der lå jeg noen sekunder med øynene igjen, for at jeg syntes at det var så innmari pinlig alt sammen.

Det å falle var pinlig nok, men når man er en så stor dame som meg med en veldig stive ledd er det nesten umulig å komme seg opp igjen. I vertfall på en verdig måte.... Folk stimlet til og lurte på hvordan det var gått med meg, og snille som de var hjalp de meg på bena igjen.

Jeg slo det høyre kneet, arm og håndledd ganske kraftig :o(( Kneet mitt var ikke helt godt fra jeg falt forrige gang før jul, og slå det nå igjen var vel ikke akkurat det beste som kunne skje. Nå i kveld er det et mareritt å belaste det, men å sitte for lenge stille er heller ikke bra for da stivner kneet helt. Ikke så veldig mye jeg kan gjøre med det nå, bare håpe på at blir bedre så fort som mulig...

Sitter å ser slutten på 2. semifinale i MGP, og det er like før vi får vite om Norge går videre til den store finalen......!!!

#knall #fall #dette #snuble #kne #arm #håndledd #vondt #mgp #semifinale

Middagsinvitasjon

 • 19.05.2015, 23:24

Det har vært elendig med blogging på denne damen den siste tiden.... Det skyldes dels at motivasjonen til å blogge har vært i bånn, og så har jeg vært på farten nesten hver eneste dag. Det har vært tur til Nordby Shopping, på farten med Anne og så har hun vært hos meg.

Vi hadde planlagt å være hos meg på 17 mai for å se på barnetoget på tv, men så kom det en hyggelig invitasjon fra Terje og M. De lurte på om vi ville komme på middag på ettermiddagen. Det takket vi selvsagt ja til :o)) Som seg hør og bør skal man ikke komme tomhendt på besøk, så på lørdagen møttes vi å kjøpte en fin orkide. Det var Anne som plukket den ut, og du kan se den på bordet litt lengre ned i innlegget.


Jeg kan ofte ikke drikke noe alkohol når jeg drar bort, fordi jeg kjører bil... På søndagen var jeg derimot passasjer, og da jeg ble budt et glass med champagne takket jeg ja :o)) Vi satt en stund å pratet og hadde det veldig hyggelig før det var på tide for chef M å starte med middagen.


Vi fikk grillede svinekoteletter, som hadde ligget å kost seg i en deilig marinade. Til det ble det hjemmelaget potetsalat og coleslaw :o)) Det var altså så godt at jeg spiste alt for mye, men jeg kunne bare ikke hjelpe megselv. Jeg må virkelig rose chef M og assistenten som hadde laget så god mat til oss.

Godsakene lot ikke vente på seg.....


Til dessert fikk vi noe av den beste ostekaken jeg noen gang har smakt. M fortalte hvordan hadde laget kaken, og Terje har sågar lagt ut oppskriften et sted. Fant den ikke for tilfelle, men den er virkelig verdt å dele :o)) Bildet har jeg lånt av Terje for jeg glemte jo selvsagt å ta bilde av kaken selv.

Siden 17. mai falt på en søndag i år var det arbeidsdag for to av oss, og da kunne vi ikke sitte til langt ut i de små timer. Terje skulle hjem samtidig med oss, så vi kjørte ham hjem da vi dro. Nede i Oslo var det godt med folk som stimet rundt i gatene i festtøyet, og ikke alle var edrue å stødig på bena. Dersom noen av dem jeg så skulle på jobb dagen derpå, ville de nok ikke ha den beste arbeidsdagen tror jeg!!

Nå har jeg akkurat sett første semifinale i MGP, hvor det var stor variasjon på låtene. Alt fra hardrock til ballader. Det var flere som var ganske bra, men jeg syntes nok at Romania var den som festet seg i hodet mitt.

Da var det på tide å komme seg i seng, for i morgen venter en ny arbeidsdag!!

#17mai #nordby #shopping #middag #invitasjon #svinekoteletter #potetsalat #coleslaw #hjemmelaget #ostekake #semifinale #mgp #romania

Dagens bilde - humor

 • 19.05.2015, 21:57

Når jeg var på Nordby Shopping før helgen, kom jeg over dette litt artige toalett-skiltet :o))#dagensbilde #toalett #humor #norby #shopping #nøden

Litt overalt...

 • 15.05.2015, 20:48

I går kveld klarte jeg det igjen... Jeg sovnet i stresslessen mens jeg satt å så på tv, og jeg kom ikke til megselv igjen før kl 05:30. Da var kroppen min helt stiv og støl, så det var så vidt jeg kom meg inn i senga. Sovnet med en gang hodet traff puten, og våknet ikke før alarmen ulte kl 9.

Anne kom ved 11 tiden, men siden jeg ikke var helt klar med frokosten ble det litt senere enn bestemt. Jeg måtte vaske vekk litt blod fra bagasjerommet. Noe av det Terje hadde kjøpt i  går hadde lekket,  og det måtte bare fjernes.

Da vi skulle dra møtt vi en nabo, og han fortalte at det var kø over alt. Vi merket litt til det utover dagen, men så veldig ille var det ikke.

Først så dro vi ned på EuroPris hvor Anne kjøpte seg to opphøyde blomsterkasser i sort. Så dro vi en snartur innom Staples, før turen gikk til Plantasjen som ligger like i nærheten.

Jeg investerte i to nye oliventrær, og en liten laubærplante og potter til.... Som vanlig skulle jeg ikke ha noe, men det var vanskelig å la være.

Anne fikk tak i to sommerfugllavendel, to spanske marerittet og noe til som jeg ikke husker i farten. Da vi kom til kassen begynte Anne en vill skattejakt i alle lommene sin, for hvor var det blitt av den lille lommeboken. Den var nå i allefall ikke på henne. Jeg betalte for henne og tok med meg plantene ut. I mellomtiden hadde hun sjekket bilen, men fant ingen lommebok. Hun fooor inn igjen for å sjekke inne på Plantasjen uten i finne den.

Jeg var ikke fult så stresset siden det ikke var min lommebok, og kikket inne i bilen etter den.... Å, hva fant jeg der? Jo den lille lommeboken, og damen kunne puste ut 😯

På veg til Ultra for å handle dro vi innom EuroPris igjen for at Anne skulle kjøpe noen blomsterpotter til å henge på veggen.

Vi kjøpte med oss litt å spise å drikke på Ultra, og det tok vi med oss til krakken på enden av blokken. Den badet i varm vårsol så det var bare så deilig å sitte der å slappe av å skravle. Mange naboer som var ute å som stakk bortom å slo av en prat.

Nå er de ny plantene installert på balkongen, og jeg har for første gang i år spist middag ute 😊 Nå sløver jeg ute på balkongen med en iskald Tuborg sammen med kattene.

Siden jeg har blogger med mobilen er det sikkert masse skrivefeil, men jeg gidder ikke å lese igjennom for å sjekke.

#shopping #europris #staples #plantsjen #planter #oliventre #laubærplante #ute #bile #sol #vårsol #vår #varmt #venninner #venninneprat #koselig

Damene og en herre på tur

 • 14.05.2015, 20:17

For ikke så lenge siden kom jeg hjem fra en heldagstur til Norby Shopping. Jeg reiste sammen med Anne, Kine, Ann Karin og Terje.

Dro hjemmefra 8:15 og hentet Terje ikke så langt herfra. Hadde avtalt med Anne, at vi skulle møtes på Statoil stasjonen nedenfor Lambertseter.

Det var ganske mye trafikk på veien, men siden vi var tidlig ute var det ikke noe vanskelig å få parkert hos Norby. Mange dro antagelig videre til Strømstad  tenker jeg.

De fleste gangene vi drar nedover pleier vi å rusle rundt å kikke i butikker først, men i dag tok vi å gjorde oss klar med matbutikken først. Jeg skulle ikke ha så mye jeg, men det ble da nok i handlevognen alikevel. Jeg kjøpte mest pålegg i dag og mineralvann. Ellers endte jeg opp med ny rensegel fra Biotherm, concealer, tannpirkere med børste, to 10 kg esker med kattesand, sett med springformer (3 stk), bakestempel, kakestikker for å sjekke at kaken er stekt og skjerebøyle til å dele kaker. Disse siste tingene kjøpte jeg hos Panduro. Det ble også en ny rød parasoll til balkongen fra Rusta.

Når vi var ferdig med å handle, sånn cirka 14:30 dro vi bort til Marchè ved Solli for å spise middag. For mitt vedkommende ble det laksefile med poteter og rømmedressing. Til dessert ble det et par kuler med is og kaffe.

Jeg var supertrøtt og sliten da vi gikk å satte oss i bilene igjen. Terje fikk bestemme musikken, og satte på Katthult. Et veldig fint album, men for to trøtte og slitne gikk ikke det. Da ble det i stedet Nightwish, og da kviknet I allefall jeg til litt ;o))

Nå har jeg vært hjemme en stund, og jeg sitter ute på balkongen å slapper av og nyter de siste solstrålene.

#shopping #tur #venner #nordby #matvarer #mineralvann #pålegg #panduro #bakevarer #marche #spise #laks #kjøre #trøtt #sliten #sverige #sol #torsdag #himmelspretten #kristihimmelfartsdag

Damene i farta

 • 11.05.2015, 00:59

Med det samme jeg slo opp øynene i dag, spratt jeg mer eller mindre opp av senga å åpnet persiennen... Været ikke akkurat perfekt, men det regnet iallefall ikke så da var det håp for nye planter på gravlund.

Anne kom hit ved 11 tiden, og vi spiste frokost/lunch sammen innen vi dro ut... Først gikk ferden bort på Alfaset Gravlund for å fjerne høst og vinterplanene fra min familiegrav, men der hadde gravlund kommet meg i forkjøpet så det var ikke noe å gjøre. Været hadde bedret seg betraktelig og sola skinte å varmet opp luften ganske bra. 


Vi dro videre bort til Østre Aker hvor Anne har sin familiegrav. Hun hadde en rose som hun ville ta opp, og som hun trengte hjelp til. Jeg hadde tatt med meg den store hagespaden min, og med et par forsøk så kom rosen opp av jorden uten noen problemer.

Like før vi dro fra gravlunden sendte vi en melding til Ann-Karin, for å si fra at vi var under veis. Det tok ikke mange minuttene å kjøre derfra og opp til Lambertseter, og etter å ha plukket henne opp dro vi bort å Plantasjen borte på Skullerud. Der var det flere enn oss som var ute for å kjøpe nye planter til balkong og have. Det var ikke mange ledige parkeringsplasser, men vi var heldig å fant en ganske raskt.

Jeg pleier sjelden å treffe noen jeg kjenner når jeg er ute sånn, men i dag gjorde jeg faktisk det. En tidligere kollega som sluttet hos oss i 2010, og jeg har faktisk ikke sett ham siden. Vi ble stående å prate en liten stund innen vi gikk hvert til vårt.

For noen år siden så hadde jeg alltid gule prestekrager i balkongkassen, men de siste årene har jeg ikke fått tak i dem. I dag så hadde de noen igjen, og da var jeg ikke sen om å ta meg meg 6 stykker. I tillegg fant jeg en passe stor krukke med små stemorsblomster som jeg kjøpte. De andre to handlet også en del blomster, så det ble ganske fult i bagasjerommet.


Etter å ha vært en snartur hjemom hos meg dro vi opp til Plantasjen oppe på Olavsgård, hvor vi fikk kjøpt inn de siste plantene vi trengte. Det var like mange mennesker der opp, og da vi ville sette oss ned for å få oss en matbit var ikke det så veldig enkelt. Anne så et ledig bord med to stoler, og vi fikk en stol fra et annet bord. Mens Ann-Karin og jeg var å kjøpte mat ble det ledig et 4 mannsbord, og da flyttet Anne seg dit.

Det var godt å sitte ned en stund å vile seg, men vi kunne ikke sitte for lenge siden vi skulle rekke å dra ned på graver å plante før vi ga oss for dagen. Vi dro først til min familiegrav, hvor jeg fikk satt ned de plantene jeg hadde kjøpt. Deretter gikk ferden til Annes gravsted. Etter det var det på tide å sette nesen hjemover igjen. Vi kjørte Ann-Karin hjem og så var det min tur.Sånn ble det på graven når den var ferdigplantet. Jeg syntes at det ble veldig fint, men ser vel at jeg kanskje burde ha hatt et par sølvkranser til på forsiden. Det er lett å fixe litt senere. Jeg hadde en stor lykt i tillegg, men den fjernet jeg nå. Kan heller sette den på igjen, når høsten kommer.


Jeg hadde egentlig bestemt meg for å vente med å plante i balkonkassen til i morgen, men når jeg kom hjem klarte jeg ikke å la være. De visne Erikaene forsvant raskt ned i en plastsekk, og de så vinduene som var veldig skitne ble vasket før jeg begynte å plante i balkongkassene. Ble ikke så ille dette vel??


Når jeg var ferdig, ja da var jeg ferdig også...... Jeg tok med meg en boks med øl, og satte meg ut på balkongen for å slappe av en stund. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg gled inn i drømmeland...

Nå burde jeg ha vært i seng for lenge siden, men dessverre har jeg ikke klart å komme meg opp i senga enda.. Jeg er veldig trøtt, og bare jesper så nå logger jeg av for i kveld. Natta

#gravlund #alfaset #østreaker #plantasjen #skullerud #blomster #stemorsblomster #sølvkrans #prestekrager #gul #oalvsgård #mat #plante

Lørdagskveld i Lørenskog

 • 10.05.2015, 22:10

I går var det min tur til å dra til Lørenskog for en hyggelig av avslappende kveld... På formiddagen var formen min ganske laber, så det var ikke så lett å komme i gang. Det bedret seg sakte men sikkert utover dagen. Etter frokost og morgenstell av meg selv og kattene, gikk jeg ut på balkongen i det fine været å satt meg for å nyte et par kopper med kaffe. Mine to firbente kom etter å nærmest kranglet om å få sitte i fanget for å å ligge å få kos....

Til slutt måtte jeg begynne å gjøre meg i stand til å dra til Anne.... Jeg bakte jo en krydderkake i går, og den tok jeg med meg opp til henne.


Hos Anne ventet skjønne Felix, som forsøkte å angripe det ene benet mitt... Det ville jeg ikke ha noe av, men da han ikke ville høre når jeg snakket til ham gikk jeg unna. Hadde ikke lyst til at han skulle leke med benet mitt så voldsomt, at jeg endte opp med klor her og der. Egentlig er han en veldig snill guttepus, men det hender han prøver seg på noen rampestreker innimellom :o))


Vi tok en veldig enkel middag i går, pølser med pommes, men det smakte veldig godt. Når maten hadde sunket litt, så fant Anne fram ost og kjeks som vi koste oss med mens vi så på Adresse Wien. Jeg tror ikke at vi fikk med oss så veldig mye av programmet akkurat, for vi var så skravlete at vi glemte oss helt bort. Vi fikk vel med oss det meste, og jeg tror ikke at det var noen sanger som var sånn WOW. Den som kanskje var et hakk bedre enn de andre var den fra Romania... Ellers ble det litt Gullruten og Lindmo også :o))

Litt senere tok vi fram kaken, og den smakte veldig godt.... Jeg var litt bekymret for at den kanskje skulle være litt tørr, men den var saftig og fin.... Heldigvis :o))

Jeg ble hos Anne til klokka dro over midnatt, og da hadde det så vidt begynt  regne ute... Innen jeg kom hjem bøttet det ned, og jeg ble klissvåt når jeg gikk fra garasjen til inngangsdøra. Utover natten ble det bare verre og verre. Anne og jeg hadde bestemt at vi skulle dra på gravlundene våre å plante i dag, og jeg var litt bekymret for at det skulle bli veldig dårlig vær.

Når jeg kommer hjem så sent klarer jeg aldri å legge meg tidlig, og det gikk heller ikke i går... Klokka ble nærmere 02:30 innen jeg kom meg under dyna og slo av lyset...

#lørenskog #lørdag #kos #felix #katt #kaffe #kake #adresse_wien #mgp #romania #gullruten #lindmo #regnvær

Deilig krydderkake(r)

 • 08.05.2015, 23:29

Når jeg ruslet rundt på Ultra og handlet i dag, svingte jeg forbi der hvor bla Toro har sine ferdigposer med kakemix... Øynene mine landet på en pose med krydderkake, og jeg klarte ikke å la være å kjøpe et par stykker. Krydderkake er noe av det beste jeg vet, og det er evigheter siden jeg hadde bakt en.

Jeg pleier vanligvis å bake sånne kaker i langpanne, men denne gangen valgte jeg å bruke silikonformer. Formene skal forestille en muffins/cupcake.


Jeg smakte på en av de små til en kopp kaffe i sta, og de var veldig gode... Den store skal jeg ta med meg når jeg drar til Anne i morgen, for det er jo godt med en kakebit til kaffen etter å ha spist litt. Det ble ganske mange luftehull i bunnen av kakene ser jeg....

Var ganske sliten da jeg kom hjem fra jobben i dag, og jeg hadde mest lyst til å krype under dyna etter at jeg hadde spist middag. Hadde jeg ikke bestemt meg for å bake, så hadde jeg nok antageligvis gjort deg også.

I går fikk jeg endelig flytta rundt i kjøkkenskapene mine, noe jeg hele tiden planla til hver helg men som aldri ble til noe. Årsaken til omorganiseringen var at jeg hadde så dårlig plass i de skapene hvor jeg hadde diverse boller, fat og lignende. Nå har tørrmaten blitt flyttet til skapene over benken og ovnen, mens bollene o.l. har fått overta matskapet. Litt uvant at det er sånn, og flyr hele tiden til feil skap når jeg skal ha noe, men jeg venner meg nok til det...

#bake #kake #krydderkake #langpanne #silikonformer #ultra #handle #toro #kakemix #kaffe #omorganisering #kjøkkenskaper #matskap

IQ Fit - braincracker

 • 07.05.2015, 23:31

Investerte i et spill i dag som heter IQ Fit. Det er av den type spill, som man kan sitte i timesvis å vri hjernen rundt.

Det går ut på at noen av de fargede brikkene, skal legges ned på et bestemt vis. Så er det om å gjøre å fylle de åpne feltene med de resterende brikkene. Høres kanskje enkelt ut! Helt feil, det er vanskelig å man sitter der å prøver og prøver uten at det stemmer. Skikkelig frustrerende dette her.

Spillet kommer i en større variant også, men jeg bestemte meg for å prøve den lille i første omgang.

#spill #hodebry #headbreaker #logikk #game #gøy #moro #iqfit

Dagens bilde - mate?

 • 06.05.2015, 21:00

Dette skiltet henger på et gjerde i Brugata rett nedenfor Gunnerius, her i Oslo... Noen har lekt seg litt med teksten :o))#dagensbilde #skilt #humor #ugle #fugl

Damene på IKEA

 • 05.05.2015, 23:48

Når jeg var ferdig på jobb i dag, litt tidligere enn vanlig, dro jeg opp til IKEA for å møte Anne og Ann-Karin. Jeg skulle jo ikke ha noen ting jeg, bare være med å kikke litt...., ble det sånn? Å, nei da det gjorde ikke det. Jeg kom hjem med noen varer i bagasjerommet.

Vi hadde avtalt i forveien å møtes på kafeen i 2 etg for å spise middag. Anne var først ute, så kom hjem og til slutt Ann-Karin som kom med bussen. Hun ble litt forsinket siden det hadde skjedd en ulykke litt lengre ned i veien. Vi ventet med å kjøpe noen mat til alle var samlet. Jeg valgte en Thai kylling rett, som besto av masse deilig grønnsaker og ris i tillegg til kyllingfileén. Det var kanskje en litt romslig porsjon, men jeg var sulten og spiste den nå opp.


Årsaken til at damene skulle på IKEA i dag, var at Anne og Ann-Karin skulle se på møbler til balkongen... Nå er det nå jo en gang sånn at når man slippes løs i en slik butikk som har så mye spennende, ja da må man bare plukke på omtrent alt som er. Derfor tok det litt tid innen vi kom oss igjennom og fram til balkong/hagemøblene. 

Anne hadde sett seg ut de tingene hun kunne tenke seg i forveien, og endte opp med å kjøpe alt sammen. Et nytt bord, to klappstoler, en krakk og en beholder som kan fylles med vann eller sand til å sette parasollen i. Det kommer helt klart til å bli fint på balkongen hennes når alt er satt på plass. Ann-Karin hadde sett på en sofa på nettet som hun ville se litt nærmere på, men hun kjøpte ikke noe. Sofaen var nok ikke så behagelig å sitte i som den burde ha vært.

Så var det meg da, som egentlig ikke skulle ha noen ting.... Jeg kom hjem med et hvit bord i metall, som jeg har tenkt til å ha utenfor balkongen når sommeren kommer. Da blir det nemlig altfor varmt å sitte på balkongen. I tillegg kjøpte jeg to lette krakker med hvitt plastsete og metallben + en maken beholder som Anne kjøpte til parasollen.

Noen av varene til Anne måtte hentes på lagret på andre siden av gaten, så vi kjørte over dit for å hente det.


Ute pøsregnet da jeg dro til IKEA, og da vi dro derfor bøtta det ned.. Jeg ble ganske våt, og litt frossen så jeg satte opp varmen i bilen. For at Anne skulle slippe å slepe alle møblene opp fra garasjen til leiligheten, ble vi med henne hjem å hjalp til å få alt opp i heimen. Jeg var så vanvittig kaffetørst så jeg inviterte megselv på en kopp eller to, som jeg koste meg med mens vi satt å skravle en liten stund.

Siden Ann-Karin bor i nærheten så kjørte jeg henne hjem.... Når jeg kom hjem hadde jeg bestemt meg for å bare sitte å sløve resten av kvelden, men jeg klarte ikke helt det. Jeg begynte å montere krakkene å satte dem ut på balkongen. Bordet var allerede skrudd sammen selv om de lå flatpakket så det behøvde jeg ikke å gjøre noe med.

Det har vært en lang dag, og jeg er dødssliten så nå går jeg rett å slett å legger meg. God natt!!

#ikea #handle #shoppe #møbler #hage #balkong #parasoll #middag #krakk #bord #klappstoler #regnvær #pøsregn #sofa #montering

Et sikkert vårtegn..

 • 05.05.2015, 00:00

Når mai kommer så dukker musikkorpsene opp og marsjerer rundt i gatene... I ettermiddag hørte jeg musikken, og like etter kom de traskende ned gaten. Jeg kunne ikke se hvilket korps det var, siden de var i vanlig tøy. Noe vårlig temperatur har det ikke vært i dag, det har vært duskregn og kjølig hele dagen å jeg var glad for å ha pulsvanter på da jeg var ute.Ronja er en nysgjerrig pus, og når hun hørte musikken ned i gata kom hun løpende å hoppet opp på det lille klatrestativet. Der satt hun å fulgte med på det som skjedde nede i gata. Vinja syntes det var veldig bråkete hun, og holdt seg langt unna balkongen.

Nå i kveld begynte jeg å se på Game of Throne, en serie som veldig mange er mer eller mindre ajour med alle sesongene allerede. Når den begynte så ble det aldri til at jeg begynte å se på den, men nå har nysgjerrigheten min blitt pirret såpass at jeg bestemte meg for å begynne å se den. I kveld så jeg to episoder, og det holder av gangen for den er ganske brutal til tider.

Nå er det snart midnatt og denne damen må se å komme seg i seng, natta!!

#mai #korps #musikk #musikkorps #marsjere  #katter #ronja #vinja #nysgjerrig #gameofthrone #game #of #throne #sesonger #midnatt

Nye planter....

 • 03.05.2015, 20:06

Jeg vet ikke helt hva som har skjedd med plantene som jeg hadde i stuevinduet, men til tross for vanning så bare tørket de inn og avgikk med døden. Hun har helt sikker ikke vannet dem nok, tenker du, men nei da det er ikke problemet. De har fått akkurat passe med vann.

Siden jeg måtte ut en tur i går for å kjøpe mat til kattene, bestemte jeg meg for å dra bort på Plantasjen for å se om jeg kunne finne noe nytt. Det var stappa fult med biler på parkeringsplassen, men jeg fikk da en plass til slutt. Tydeligvis var det flere enn jeg som trengte noe nytt, men de fleste kjøpte planter til hage og blomsterbed.


Til stuevinduet ble det fire nye planter, to av hver sort... Jeg hadde de samme minipalmene fra før, men jeg likte dem så godt så jeg tok sjangsen på å kjøpe noe nye. De andre to hadde jeg en fra før av, og den har trivdes ganske godt hittil :o))
Jeg kjøpte også tre Sommerfugl lavendler, som er den sorten som jeg liker best... De to jeg satte på balkongen i kurver, har jeg egentlig planer om å plante ut, for det vil bli altfor varmt for dem der ute når sommeren setter inn for fult. Jeg er ganske ubestemt på det området, så det kan godt tenke seg at jeg beholder de på balkongen, og flytter de ut og inn for å skjerme dem for den verste varmen. Så kjøper jeg helt nye og setter ut i beddet.

Potten jeg har satt den ene lavendelen i, kjøpte jeg hos Europris til 129,-. Jeg syntes nemlig at de dem hadde hos Plantasjen var så dyre, og veldig store. Jeg hadde ikke lyst på en kjempepotte utenfor døra, og jeg viste at de hadde flere varianter hos Europris til en billigere penge.
Det er jo ikke nødvendig å betale mer enn nødvendig heller.

Når jeg kom hjem fant jeg fram rullen med svarte sekker, og begynte å fylle den med tørre og ellers dårlige planter i alle varianter. Sekken ble ganske full den når jeg var ferdig. Nå har det blitt luftig og fint overalt, og heimen er klar for vår og sommer.

Ronja og Vinja syntes alltid det er morsomt når mamsen holder på å potter om planter.... Da er de der med en gang, og vil leke med jorden, og mye av det havner på gulvet innen de er ferdig å leke seg, hehehe!!

#planter #blomster #palme #balkong #lavendel #sommerfugl #plante #natur #katter #ronja #vinja #plantasjen #europris #potte #blomsterpotte #kattemat

Herlig søndag

 • 03.05.2015, 11:50

Dette er en perfekt måte å starte dagen på... Våkne av seg selv uten innblanding av alarmen, gjøre unna morgenstell for swgselv å kattene, og så sette seg ut på balkongen med en kopp kaffe.

Det er kanskje ikke supervarmt enda, men det gjør ikke så mye. Med en tynn cardigan på, blir det akkurat passe.

Kattene svinser rundt meg og syntes at livet er herlig. Nå kan døren ut til balkongen stå åpen det meste av dagen, når jeg er hjemme da... Det er mulig at jeg kunne ha latt den stå åpen ellers også, men jeg bor i 1 etg og føler at det er litt risikabelt.

Søndager er fine dager, for da er det lite med trafikk i gaten nedenfor. I ukedagene kan det være noe forstyrrende for de som er hjemme, og har lyst til å sitte ute.

Jeg har ikke de store planene for dagen, men litt støvtørking må jeg nok gjøre ser jeg. Skal ikke kjase for mye, for nakken og skuldren min er i litt dårlig humør pm dagen.

#søndag #balkong #balkongsiv #nyte #katt er #behag #slappeav

A babydaughter is born

 • 02.05.2015, 12:31

Kate og William har fått en datter på morningen i dag, kl 8;34. Som den store royalisten jeg er så har jeg vært opptatt om det ble en gutt eller jente... Gratulerer til de nybakte foreldrene ??

England er jo alt for pomp og prakt, og da ble jo også fødselen annonsert av en "Town cryer".

Jeg har fulgt med på Sky News nå på förmiddagen for å se om det skjedde noe. Nå kan jeg dra ut, hehehe....

#baby #lykke #datter #kongelig #royal #kate #william #fødsel

1. mai og flagget er heist

 • 01.05.2015, 11:15

Klokken var ikke mye over 8 dag jeg trøtt i trynet ruslet ut på balkongen for å henge ut flagget. Det er alltid med stolthet jeg gjør det på denne dagen, som er en sånn viktig dag. Samtidig kom musikkorpset oppover gaten og spilte så flott, og lettrørt som jeg er så fikk jeg en tåre i øyekroken!!


Til morran var det veldig grått ute og ganske kjølig, men nå har skydekket åpnet seg å himmelen begynner å bli blå... Sola har også så vidt begynt å titte fram, så det blir nok en ganske bra dag allikevel :o))

Anne skal komme hit i dag, og i anledningen har jeg tatt ut en skinkestek som ligger å godgjør seg i kjøleskapet.... Jeg har også kjøpt inn noen jordbær som vi skal ha til dessert. Hvordan de smaker vet jeg ikke, og jeg håper virkelig at det er litt smak i dem. Det er ikke alltid det er det i de første utenlandske bærene som kommer på våren.

Ha en flott 1. mai folkens :o))

#første #mai #arbeidernesdag #arbeiderbevegelsen #vær #himmel #sol #skinkestek #jordbær #musikkorps #musikk #korps

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no