hits

Vera Lynn

- je suis prest -

💻 Fra laptop til nettbrett 📱

 • 31.05.2016, 21:55

Etter at skuldrene mine slo seg helt vrange har jeg pakket bort laptopen, og blogger alle innleggene på nettbrettet. Når jeg bruker det så går det ikke så hardt ut over skuldrene, og det er veldig behagelig. Jeg vil jo ikke gjøre noe som gjør at jeg får vondt heller. Det eneste som er litt frustrerende er, at jeg ikke klarer å skrive like fort så alt tar mye lengre tid. Jeg investerte meg et nytt nettbrett fra Asus for en stund siden, og det er veldig brukervennlig.... Mye mer enn det gamle jeg hadde fra Samsung. 

En annen ting som er frustrerende er at et nettbrett fungerer litt annerledes enn en pc, men nå skal jeg ikke klage for det er ikke så ille... Det er nok bare meg som ikke har fått draget på alle funksjonene ennå 😏 Jeg liker å overbevise meg selv om at jeg kan mer data enn det jeg faktisk kan, hihihi 😉

#nettbrett #laptop #enklere #betennelse #skuldre #asus #blogg

🎭 Musikalsk høst 🎭

 • 31.05.2016, 21:05

Nå har man noe å glede seg til når høstmørket kommer.... Det er musicals og konserter både her i Oslo og i Akershus, og jeg gleder meg virkelig allerede nå kjenner jeg. Det er veldig greit å være tidlig ute sånn at man er sikret billetter til de tingene man har lyst til. Er det noe populært så blir billettene fort revet vekk.

Detter er noen av tingene som er i boks:

Singin in the rain disconnects å se sammen med Anne, og den er på Folketeateret.Kristina fra Duvemåla skal jeg også se sammen med Anne, og den blir satt opp på Lørenskog Hus i Storstua.Ops så lite det ble da!!! Thank you for det music - Vi 💖 elsker ABBA settes opp på Edderkoppen, og den skal jeg se sammen med Anne, Terje og Matthew. Da blir det definitivt singalong fra benkeradene 😊

Har du planlagt noe gøy til høsten?

#kultur #musikk #musical #konsert #glede #blogg #høstaktiviteter

🏥 Jeg ble sykemeldt 🏥

 • 31.05.2016, 13:45

Når jeg våknet til morran i dag kjente jeg med en gang at betennelsen i skuldrene, fortsatt var hjertelig tilstede. Så da satt jeg klar med tlf i hånden, når telefontiden åpnet på legesenteret. Etter andre forsøket kom jeg igjennom og fikk time 11:30.

Vanligvis er jeg av den sorten som ikke liker å sitte på venteværelset for lenge. Derfor pleier jeg å dra så jeg kommer rett inn, men ikke i dag. Jeg regnet med at det kunne bli vanskelig å finne en p-plass, og det ble det.

De har gravd opp hele Oppsal Senter og p-plass, og det er bare noen få plasser på en provisorisk plass. Jeg endte opp med å måtte kjøre rundt i gatene, til jeg fant en ledig plass lengre ned. Så måtte jeg traske å gå opp igjen, ikke at jeg hadde vondt av det... Bare det at tiden ble litt knapp.

Etter å ha vært inne hos legen til undersøkelse endte jeg med å bli sykemeldt hele denne uken. Han mente det skulle holde.

Ute er det en fantastisk fin og varm dag, men jeg er så trøtt og sliten etter legebesøket så jeg har sunket ned i godstolen for å slappe av en stund.

#legen #legebesøk #sykemeldt #betennelse #parkeringsproblemer #trøtt #sliten #sol #varmt #blogg

😖 Au i skuldrene 😔

 • 30.05.2016, 20:05

De siste dagene har jeg slitt med vondt i nakken og skuldrene..... Da jeg våknet i dag morges var jeg helt stiv i nakken og skuldrene, mest høyre, verket noe helt forferdelig. Den eneste stillingen som ikke er så vond er å lene meg fremover med skuldrene litt fremover, men det er ikke noen god løsning. Jeg har heldigvis nok smertestillende til å døyve smertene noe. Problemet er bare det at jeg blir så trøtt å sliten av å ha vondt hele tiden.

På toppen av alt ringte de fra Røhne Selmer å fortalte at jeg kunne få igjen bil en min i dag.... Til tross for at jeg var glad for å få den igjen bø det på problemer for meg. Jeg klarer ikke å snu på hodet, og det er vesentlig når man skal kjøre bil. Bilen måtte hentes og det gikk heldigvis veldig fint. Dekket de håpet å skaffe fra Goodyear, var dessverre ikke tilgjengelig. Derfor måtte jeg kjøpe to nye som de satte på foran, og dette var en kostnad jeg ikke hadde regnet med 😖

Nå er den iallefall tilbake i garasjen der den hører hjemme 😊

#vondt #smerter #betennelse #nakken #skuldre #forden #bilen #røhneselmer #dekk #blogg

 

🎂 Ronja og Vinja 7 år i dag 🎂

 • 30.05.2016, 14:10

I dag har pusejentene mine bursdag og de fyller 7 år.... Jeg fatter ikke hvor årene har blitt av, for de har bodd hos meg, siden de var såvidt 10 uker gamle. De ble født i Skånevik i Hordaland av Lillepuz som var niesen min sin katt. Når tiden kom for at de skulle flytte fra mamman sin, reiste jeg fra Oslo for å hente dem. Jeg husker hvordan jeg både gledet og gruet meg. Gledet meg mest, men gruet meg for at jeg skulle ha ansvaret for disse to skjønne skapningene.

Jpeg

Jpeg
 

Helt happy var ikke bursdagsbarna når mor kom med nettbrettet for å ta bilde av dem, men sånn er det innimellom. Skjønne er de uansett syntes jo mamsen, men det teller kanskje ikke,knis 💝💝

#bursdag #fødselsdag #katter #ronja vinja #kjærlighet #blogg

⭐ Smykke jeg kjøpte på festivalen ⭐

 • 30.05.2016, 13:50

Jeg fortalte i går at jeg hadde kjøpt meg et smykke på Middelalderfestivalen, og her kommer et bilde av det.

#middelalderfestival #shopping #smykke #anheng #blogg

❇ Middelalderfestivalen 2016 på Akershus Festning ❇

 • 29.05.2016, 16:05

For en stund siden bestemte Anne og jeg at vi skulle dra på Middelalderfestivalen oppe på Akershus Festning, og nå i helgen gikk den av stabelen. Meningen var at vi skulle ha gått på fredagen, men så ringte frisørdamen min å spurte om jeg kunne flytte timen jeg hadde på lørdag til fredagen.  Hun hadde nemlig fått noen avbestillinger, og hadde veldig lyst til å dra på hytta en hel helg. Det var bare meg som kunne sette en stopper for det, men det ville jeg jo ikke så jeg sa ja til det.

Vi valgte å kjøre ned til byen å parkere i P-huset på Lilletorvet, og derfra ruslet vi opp i Storgaten for å ta trikken oppover. Nå gikk ikke trikken i Storgaten den veien, så vi endte opp med å ta bussen, som stoppet utenfor Rådhuset. Derfra tok det bare noen få minutter å gå opp til festningen.

Fra bussvinduet så jeg disse flotte rytterne, som sto å ventet på grønt lys for å komme bort til festningsområdet. Vi hadde nesten trodd at vi skulle komme til å se de igjen når vi kom innenfor, men det gjorde vi ikke.

Vi hadde ikke kjøpt noen billetter i forveien denne gangen, så vi endte opp med å stå kø for å få kjøpt dem. Jeg er ikke så god på kø, men det gikk i grunnen ganske raskt å komme fram å få kjøpt dem. Det så ut til å være mange som skulle kjøpe, men så viste det seg at det sto hele familier i køen å da rykket man jo ganske raskt fremover når 3, 4 og kanskje flere forsvant samtidig.

Det var mange mennesker der da vi kom innenfor murene, og masse aktiviteter over alt.Når vi kom til mat-teltet ved den lille innsjøen kjente vi begge to at vi var ganske sultne... De hadde et bra utvalg med mat, men vi endte til slutt med å kjøpe en vegan-gryte med masse godsaker i. Den hadde bla.a sopp, gulerøtter mm, og det var akkurat hva man trengte på det tidspunktet. Skulle gjerne ha hatt oppskriften på den der altså! Den Danske gruppen Virelai underholdt med fin middelaldermusikk mens vi spiste å slappet av litt. Når de hadde en pause kom noen andre som vi trodde var musikanter å stilte seg i matkø, og mens de ventet på sin tur sang de noen flotte sanger å spilte på tromme. De fikk med seg alle oss som satt å spiste i alle fall.Etter at vi hadde spist begynte vi å bevege oss rundt å kikke på det som var der... Man kunne kjøpt tekstiler, garn, smykker, leirgjøker, kjeramikk, pil og buer, og middelalderklær. Man kunne være med på bueskyting et sted, og jeg ble litt fristet men lot det til slutt være. Vi hørte at det foregikk noe nede ved muren, hvor man kan se utover Oslofjorden, og for å komme dit måtte vi jobbe litt å passe oss. Man måtte nemlig komme seg forbi alle teltene, hvor bardunene var festet i bakken som det rene edderkoppnettet. Etter litt jobbing kom vi forbi, og oppe på toppen sånn at vi kunne se hva som skjedde...Det som foregikk var små slag mellom forskjellige grupper, og det var egentlig veldig morsomt å være med. Publikum ropte og skrek på mere blod å deltok med stor iver. Inntil vi kom dit ned hadde det vært overskyet, men da sprakk skylaget opp å sola kom fram å stekte oss skikkelig i nakken. Til tider ble det veldig varmt, og jeg var veldig glad for at jeg hadde smurt inn ansikt, hals og nakke med solkrem før jeg dro hjemmefra.

Dette er den Danske jøglergruppen Ramashang, som holdt et veldig fint og morsomt show for et engasjert publikum. Det er også de samme guttene som underholdt oss mens de sto i matkø. De jøglet og laget ablegøyer og sang til for oss som hadde stimlet oss sammen for å se på dem. De var flinke til å få med seg publikum til å rope å være med under forestillingen. Vi ble stående å se på helt til de var ferdig med showet sitt, og jeg kunne helt klart ha sett mer av dem :o))

Etter å ha sett ferdig showet gikk vi videre langs bodene å så på klær og smykker. Kjøpte med oss hvert vårt smykke, som egentlig var like med den forskjellen at Anne sitt var i kobber, mens mitt var i sølv. Bilde kommer litt senere av det.

Klokken begynte å bli mye så vi bestemte oss for å rusle nedover byen mot Youngstorget hvor det også var en matfestival. Når vi først kom dit ble det ikke til at vi stoppet der alikevel. Jeg var så kaffetørst at jeg holdt på å avgå, og vi endte opp med å stikke innom Waynes i Storgata. Der var det plass både ute og inne, og vi valgte å sette oss ute for å kikke på livet mens jeg drakk opp kaffen min. En fyr kom forbi for å tigge penger, og da han ikke fikk noe begynte å han å slenge med leppa...., ikke på norsk men på sitt eget språk sånn at vi ikke kunne forstå hva han sa. At han sa noe dritt om oss, er jeg ikke i tvil om.

Vi ble sittende der en god stund, før vi satte nesen hjemover til meg...

#oslo #middelalderfestivalen #festival #middelalderen #ramashang #jøgler #musikk #vegangryte #tekstiler #klær #smykker #blogg

🚗 Forden ikke helt frisk 🚗

 • 29.05.2016, 14:33

Den 19. mai skrev jeg om at jeg fant Forden med et ganske flatt dekke, SE HER, og jeg var nødt til å søke hjelp hos Mekonomen som holder til i kjelleren hvor bilen var parkert. Hele tiden siden da har jeg gått rundt å fulgt med på om det har skjedd noe med dekket, og luften har sakte men sikkert sivet ut. Så nå fredag morgen gikk det ikke lenger, så jeg dro ned til Røhne Selmer før jeg skulle på jobb.

De var egentlig fullbooket, og den hyggelige jenta i resepsjonen kunne slettes ikke love at de rakk å ta bilen. De skulle gjøre så godt de kunne, og noe mer kunne jeg jo ikke forlange. Vanligvis pleier de å ringe for å si fra at bilen er ferdig, men hun sa at det hadde de ikke mulighet så jeg måtte bare komme opp å være der før 15:30.

Da jeg kom opp til avtalt tid så ble jeg mødt av en koselig herremann, som fortalte at det ikke sto så bra til med dekket det var snakk om. Jeg begynte å ane uråd da han kom drassende med det for å vise meg hvordan det så ut. Flere steder på innsiden var det store buler i gummien, som han fortalte at normalt pleide å forsvinne når de satte dekket på bilen. I dette tilfellet var de så store at de ikke fikk satt på dekket, så det var tydeligvis noe galt med dekket. Jeg skjønte jo da at jeg ikke kom til å få med meg Forden hjem igjen, for de hadde nemlig ikke makent dekk å måtte kontakte Goodyear for å sjekke om de kunne ha et identisk på lager. Det derimot fikk de ikke gjort før på mandag......


Jeg måtte jo ha en bil, og heldigvis hadde de nettopp fått inn en lånebil som jeg kunne få ha til Forden min er klar. Den ser ut som den på bilde over her i fargen, og er ganske ny. Etter å ha signert papirene, fikk jeg utlevert nøkkelen og ble fortalt hvor bilen sto hen. Som det store surrehode jeg er, så trodde jeg at de mente at den sto på den store plassen å jeg gikk rundt hele den uten å finne bilen. Knis, så endte jeg opp med å finne den omtrent rett utenfor verkstedet.

Etter å ha låst opp bilen og klemt den store kroppen min inn bak rattet, for der hadde det jo sittet en pygme før meg, forsøkte jeg å finne ut hvordan jeg skulle starte bilen, for det var jo ikke noen nøkkel på denne dingsen jeg låste opp bilen med. Så var det å skvise seg ut igjen av bilen å gå inn igjen for å få litt hjelp. Denne bilen skulle man ikke bruke noen "nøkkel" til å starte bilen, nei her trykker man bare på en knapp å så starter den. Noe som var helt uvant for meg, men så fort jeg ble vist hvordan var ikke det noe problem. Det var også først etter at jeg hadde startet den at jeg kunne få stilt inn setet.

Bilen har mange duppeditter som jeg ikke har peiling på hva er til, og jeg tror ikke at jeg kommer til å gidde å sette meg inn i dem. Kommer nok ikke til å ha den så lenge tror jeg. Jeg får nok igjen min egen på mandag eller tirsdag tenker jeg :o))

#forden #dekkproblemer #røhneselmer #lånebil #blogg

🐭 Blir noen mus?

 • 25.05.2016, 22:02

Ronja og Vinja følger spent med på om utepusen fanger en mus til kvelds. Det er noe nede i buskene den kan tenke seg.. Den syntes kanskje ikke så godt på bilde... Er den svarte prikken 🐱

Dette er en kompis av jentene, som innimellom sitter på vannbrettet å gjøre seg til for dem 😻

#katt #jakt #musejakt #kompis #ronja #vinja #blogg

🌞 For et herlig liv 🌞

 • 25.05.2016, 20:05

Endelig har sola og varmen kommet tilbake igjen. Med det samme jeg kom hjem gikk jeg rett ut på balkongen å satte meg. Sånn med en gang var det tropevarmt, men med alle luftevinduene oppe ble det fort ganske behagelig 😄

Jeg orket ikke tanken på å slave over grytene i dag, og dukket inn i kjøleskapet. Der var det igjen noen biter med Bankers Pizza fra i går. Da gadd jeg heller ikke å lage mat, og endte opp med å ringe Dollie Dimple å bestilte en pizza. Klarte jo ikke å spise opp den, og da ble det middag i dag også 😄

Jeg kjente leselysten komme over meg og tok med meg boken jeg nettopp leser "Når sypressene hvisker" Jeg kom meg igjennom noen kapitler innen øynene gled igjen 😴 Med Vinja sovende og malende i fanget sovnet jeg inn. Frøken Lillepuzdatter lå fortsatt i fanget mitt da jeg våknet igjen. Hun glippet med øynene og lagde en lyd som nok var ment som et mjauuuu, men som ble noe helt annet.

Nå skal jeg gå å brygge meg en kopp kaffe sånn at jeg blir litt med våken, for jeg kjenner at øyelokkene er på veg ned igjen. Ha en fin kveld da 💖

#sol #sommer #varme #balkong #balkongliv #dolliedimple #pizza #lese #bok #nårsypressenehvisker #trøtt #sove #kos #nyte #blogg

😴 Forsovet meg

 • 25.05.2016, 10:03

I dag som det er så fint vær har jeg klart å forsove meg. Nå sitter jeg å venter på en bane som er forsinket... Typisk det når man allerede er sent ute fra før.

Jeg sa det var fint vær ute og det er det. Sola skinner fra en ganske så blå himmel, men varmt er det jo ikke. Det blåser en ganske sur og kjølig vind, som gjør at jeg angrer på at jeg ikke tok mer på meg.

Det skal vist bli varmere i følge NRK sin morgensending. Håper de har rett.

#forsove #trøtt #forsinket #sol #blogg

🍨 Høy kosfaktor 🍨

 • 24.05.2016, 12:13

I går følte jeg veldig for å kose meg litt ekstra, og kjøpte med meg deilig is fra Meny. En sjokoladeis med hasselnøtter og nugat, som smakte himmelsk godt til kveldskaffen 🍵

#kos #kosfaktor #is #kaffe #blogg

Margeritter med dråper

 • 22.05.2016, 22:59

Det var en stund siden jeg har brukt Nikon Coolpix S9300 kamera mitt, så her om dagen bestemte jeg meg for å lade det opp å ta noen bilder med det. Jeg synes det er et vanskelig kamera å fotografere med, især nærbildene. Jeg vet ikke om det er jeg som er ekstremt pirkete, for jeg syntes ikke de blir så skarpe som jeg mener de skal være.Prøvde meg på noen nærbilder av Margerittene som jeg har i balkongkassen. De var så fine der de sto med mange fine dråper på seg. De er vel ikke så aller verst, men jeg syntes fortsatt at de ikke er skarpe... Eller kanskje jeg må pusse brillene, knis!! Bilde har ikke blitt redigert, og er helt ekte rett fra minnebrikka :o))

#fotografering #bilder #nærbilde #macro #margeritter #kamera #nikon #coolpix #blogg

Grisevær

 • 22.05.2016, 20:28

Fra jeg sto opp i dag har det vært grått og trist ute og det har mer eller mindre regnet hele tiden. Når det er sånt vær blir jeg så trøtt og sløv og har ikke noe tiltak til å gjøre noen ting i det hele tatt. Det ble veldig sent i natt, så jeg endte opp med å sove til kl 11.... Kjøkkenet så ut som et takras siden jeg ikke gadd å vaske opp i går, og nei jeg har ikke noen oppvaskmaskin.... Det må jeg være selv!Etter at jeg hadde vasket opp å ryddet litt her og der slang meg ned foran tv'n for å sløve litt.. De viste reprise av Kastrup, en realityserie om livet ute på flyplassen. Ganske artig å se hvordan de ansatte takler alle situasjoner som blir kastet mot dem. Det er ikke bare bare å jobbe i et serviceyrke, hvor mange kunder kan være sinte, frustret og noen ganger også veldig ufine.

Jeg var en snartur ute med litt søppel tidligere i dag, og det overrasket meg litt at det var så klamt ute. Så lenge jeg var inne virket det nesten kjølig uten, men det viste det seg ikke å være.Naboen hadde vært ute å plantet i sin balkongkasse, og et par andre som hun skal ha i noen krukker inne på balkongen. I det hun var nesten ferdig begynte det å styrtregne så hun måtte forte seg inn. Da kom hun på at det var en stund siden vi hadde drukket kaffe inne hos henne, og ringte på for å spørre meg om det passet. Jeg gjorde jo ingenting så det passet perfekt det, og jeg skulle akkurat til å brygge meg en selv.

Det er alltid hyggelig med våre små kaffepauser hvor vi sitter å prater om alt og ingenting :o))Når jeg skulle ta værbildet i sta oppdaget jeg til min store glede at det fortsatt var igjen rester av Soleien nede i skråningen. Jeg skal ta meg en tur ned å se hvor mye som har kommet opp, og rydde unna litt sånn at den får nok lys og sol. Kanskje det er håp for den, så sant ikke noen med havesaks ol går løs på buskene for da er det over og ut.

Jeg er ikke så veldig happy for at det regner, men når det er sagt så blir det jo veldig grønt og fint ute i naturen. Håper bare at etter regn kommer sol og litt varme :o))

#vær #natur #planter #busker #soleie #regn #gråvær #nabo #plante #sologvarme #blogg

🌼 Nå blomstrer den 🌼

 • 21.05.2016, 22:39

Etter at min mormor døde, og plassen hun bodde på var blitt ryddet og tømt, tok mamma med seg noen prydbusker hjem å plantet dem i bedet. Den eneste som er igjen av dem nå er denne, som i slutten av mai er full av gule fine blomster. Jeg husker aldri hva den heter, men jeg er veldig glad i den. Den sto opprinnelig i begynnelsen av skråningen, men der trivdes den ikke i det hele tatt.

Tilslutt var det bare noen få kvister igjen, så jeg tok opp det jeg kunne å flyttet den opp å inntil veggen. Der har den nå stått i flere år og den stortrives å sprer seg utover med stor iver. Jeg kan ikke la den ta over, så nå passer jeg på at den ikke blir større enn den er nå.

Vet du hva denne prydbusken heter?

#natur #busker #prydbusk #gul #blomster #vårbusk #mai #trivsel #blogg

🌽 Lørdagspopcorn 🌽

 • 21.05.2016, 20:37

Litt må man unne seg når det er lørdagskveld, og i dag fikk jeg så lyst på popcorn. Det er en evighet siden jeg poppet meg en bolle med det, og nå som jeg har popcornmaskin er det jo så enkelt å ordne det i en fei. Litt olje og maiscorn, og i løpet av noen få minutter er alt klart 😏 Skulle gjerne ha delt bollen med dere..., men jeg tror dere må lage deres egen 😀#lørdag #popcorn #lørdagspopcorn #digg #snaks #blogg

👜 Adax - min favoritt 👜

 • 21.05.2016, 17:15

De er noen år siden jeg kjøpte min første Adax veske, og jeg ble helt forelsket i merket med en gang. Nå høres det nesten ut som jeg har veldig mange av dem, men det har jeg ikke. Jeg har nå tre stykker i forskjellige størrelser. Tidligere i år eller var det i fjor, husker ikke helt når det var jeg, så kjøpte jeg en veldig liten veske, som rommet en liten lommebok, mobilen, nøkler og en liten håndkrem. Den har jeg brukt ganske mye når jeg skulle på handleturer ol, for at det var praktisk enn den vanlige vesken min.

Den lille vesken er i minste laget når jeg skal på jobb, for jeg får ikke plass til databrillene mine å de må jeg jo ha med meg. Det var ikke planlagt å kjøpe en ny dyr veske, men en litt større en var faktisk planen, og på veg hjem dro jeg innom Morris på Gunerius for å "kikke" litt. De som kjenner meg vet at det er farlig når jeg bare kikker, for jeg ender opp med å kjøpe noe. Jeg holdt en billigere veske i hånden, men så bestemte jeg meg for å gå en runde å kikke litt før jeg gikk til kassen..... Der var de vettu, Adax veskene, og jeg falt pladaske for Elva ❤

Vesken heter Elva, og er i Serini lær... Den er både feminin og litt røff i utformingen, og det var akkurat derfor jeg falt pladask for den. Vesken er laget i Serini lær, og skikkelig myk og behagelig. Jeg tenker at vi skal ha mye morro sammen 😄

#shopping #adax #veske #stor #liten #morris #gunerius #nytt #favoritt #blogg

👱👱 Venninnelunch og t-baneforsinkelser ☹

 • 21.05.2016, 15:04

Gårsdagen startet med grått vær og duskregn, og sånn fortsatte det vel også utover dagen. Jeg syntes at det var litt kjølig ute, så jeg byttet ut olajakka med skinnjakke i stedet. Tenkte det er bedre å kle av seg vis det skulle bli varmere ute...., det ble det jo ikke!

Tidligere i uken hadde jeg avtalt med Anne at vi skulle spise lunch sammen denne fredagen. Hun har fri denne uke og hadde tenkt seg en tur til byen for å kikke litt i butikker, å da var det jo veldig hyggelig å kunne legge inn en lunch også. Vi bestemte at vi skulle gå til Taverna'n som ligger på Youngstorget, dels for at det er veldig god mat der og for at det ikke ligger så langt unna jobben min. Jeg sendte Anne en melding på morningen, og spurte om hun kunne gå inn å finne et bord i forveien. Våres kantinemedarbeidere streiker fortsatt, og mange andres noe som gjør at det fort fylles opp på kafeene og restaurantene rundt lunchtid.


(arkivbilde fra 2015)


(arkivbilde fra 2015)

Jeg kom meg avgårde noen minutter før, sånn at jeg var borte på Taverna'n akkurat kl 12. Anne hadde funnet et bord ved vinduet sånn at vi kunne se ut over Youngstorget. Det var en del mennesker der, men ikke på langtnær så mange som jeg hadde trodd at det skulle være.

Vi bestilte en kyllingsalat, som jeg vet smaker veldig god etter et par besøk sammen med Terje. Den ser enorm ut, men det er mye salat så det er ikke så mye som det virker. Bordet vårt var like ved inngangsdøren, som sto åpen, og jeg er jo blitt en ordentlig frysepinne så jeg syntes det var litt kaldt. Samtidig var det jo godt med litt frisk luft også 😄 Jeg avsluttet lunchen med en dobbel latté.

Det var hyggelig å sitte sånn å ha en venninnelunch midt på dagen, men for meg var det en arbeidsdag så jeg kunne jo ikke sitte der alt for lenge. Ute dusket det friskt da jeg forta meg rundt et par hjørner for å komme meg inn på jobben igjen. Resten av arbeidsdagen gikk ganske fort unna, og siden det var fredag ville jeg komme meg hjem ganske raskt...


(lånt fra dagbladet)

Vanligvis pleier jeg å gå inn på Twitter før jeg drar fra jobben, for å sjekke om trafikken flyter hvis jeg kjører bil eller om t-banen er i rute når jeg tar den. I går glemte jeg hele greia, og da jeg kom ned på Jernbanetorget så viste avgangstavlen at omtrent alle banene kom NÅ. Nede på selve perrongen var det så tjukt av folk at det var nesten ikke ståplasser en gang. Bergkrystallen sto inne med dørene åpne, og hadde ingen hastverk med å lukke dem heller. Det tok litt tid før en mumlende stemme i høytaleren sa noe om signal eller datafeil, og at det var store forsinkelser... YOU THINK!!

Jeg så for meg at jeg måtte stå der i evigheter innen jeg kom meg hjem, men ikke så lenge etter at jeg kom ned på perrongen begynte banene å kjøre køkjøring oppover i min retning. Jeg kikket på klokken da jeg kom hjem, og da var den ikke 17 enda. Det var ikke så ille, for ofte er jeg ikke hjemme før kl 18 på fredagene.

Resten av kvelden satt jeg å sløvet foran tv-skjermen og halvsov....

#lunc #venninnelunch #tavernan #youngstorget #kyllingsalat #latté #mat #jobbe #arbeidsdag #tbanen #forsinkelser #informasjon #blogg

😀 Karius og Baktus hadde ikke flyttet inn 😀

 • 19.05.2016, 23:18

I mange år var jeg så vettskremt for tannlegen at jeg rett og slett ikke gikk dit, ikke en gang når jeg fikk vondt... Det går jo selvfølgende ikke i lengden, for før eller siden går det galt når tennene ikke blir stelt å sett til. Første gangen det gikk galt var med den ene visdomstannen min, som sakte men sikkert gikk i oppløsning. Den hadde tilslutt høye spisse kanter som sørget for å gnage hull på kinnet mitt, og jeg fikk betennelse. Så ble det fixet å jeg fortsatte med å ikke gå til tannlegen, for den seansen skremte meg bare opp enda mer å det gikk mange år til neste gang jeg besøkte tannlegen.

Neste gang jeg MÅTTE besøke tannlegen igjen var det for at to av jekslene mine knakk, og for å gjøre en lange smertefull historie kortere... Jeg endte opp med en kraftig betennelse over hele venstre side av ansiktet, som gjorde den delen helt lam. Betennelsen kom fra en verkebyll på noen røtter til en tann som senere måtte rotfylles. Tannlegen fortalte meg at hvis jeg ikke hadde kommet når jeg gjorde ville betennelsen ha gått til hjernen, noe som ikke var bra.

I fjor klarte jeg å knekke en tann til, og valgte da å bytte Tannklinikk å fikk verdens flotteste og mest behagelig tannlege. Til tross for at jeg måtte sette krone på to tenner + + så klarte han å ta knekken på tannlegeskrekken min, men bankkontoen min var ikke like happy for det ble dyrt, knis!!

Cartoon tooth vector with thumb

Så var vi kommet til dagens dato, og et nytt tannlegebesøk. Skrekken er nok borte, men det betyr ikke at jeg liker å gå til tannlegen. Jeg gruer meg litt hele dagen, men om det var for at jeg var redd for å ha noen hull eller om det kom til å gjøre et innhugg på bankkontoen er jeg litt usikker på, hehehe! Jeg hadde time kl 15, og jeg dro fra jobb i god tid for man vet aldri om det blir noen forsinkelser med t-banen osv.

Når jeg gikk ut av tannklinikken sånn ca 30 minutter etter at jeg gikk inn, smilte jeg fra øre til øre for denne damen hadde ikke et eneste hull hun 😀 Både jeg og bankkontoen min var like lykkelige, for regningen kom på under 1.000,-. Det er mange år siden jeg har hatt så lav tannlegeregning. Skjer det ikke noe uventet, så er det et år til neste gang jeg skal tilbake 😀

#tannlege #tannlegeskrekk #tenner #betennelse #visdomstenner #verkebyll #lammelse #nullhull #tannklinikk #blogg

Forden på halv tolv

 • 19.05.2016, 20:28

Da jeg var å skiftet til sommerdekk på Forden for et par uker siden, så syntes jeg nok at det kunne ha vært litt mer luft i dekket... Så slo jeg det fra meg, og tenkte at det er sikkert bare jeg som er hysterisk, siden noe lignende hendte i fjor sommer. Da måtte jeg etterfylle flere ganger, for det ble konstatert at det satt en mutter i dekket.

Når jeg kom for å hente Forden når jeg skulle hjem fra jobben i går, så var det nesten flatt.... Vel nesten da!! Han sto der å hang med fronten på på førersiden, og så så lei seg ut atte ☹ Heldigvis for meg holder Mekonomen til på bakkeplan, så jeg fikk trilla Forden ned å fikk hjelp av verdens hyggeligste kar. Han jekket bilen opp å fikk av hjulet, og sto omtrent med lupe 🔎 å gikk over hver milimeter av dekket uten å finn så mye som en sprekk. Han var skikkelig nøye og holdt på i ca 30 minutter. Han pumpet opp dekket skikkelig for meg, og jeg var klar til å dra.

Jeg spurte hvor mye han skulle ha for jobben, men nei da, han skulle ikke ha noen ting han. Det kaller jeg service 😊Dekket det her er snakk om har blitt plugget tidligere da en mutter hadde borret seg inn. Fyren på Mekonomen mente at de som har utført oppdraget, ikke hadde gjort noen god jobb. Det kunne jeg faktisk se selv også, for pluggen så ut ei slitt fille. Det kan godt være at det ikke er tett på andre siden, men det var det ikke mulig å sjekke uten at dekket ble tatt av felgen. Vi ble enig om å ikke gjøre noe mer i denne omgangen, så skulle jeg holde øye med dekket.

#forden #ford #tomt #flatt #dekk #plugg #mekonomen #service #hjelpsom #blogg

*Hipp hipp hurra for Frodith*

 • 18.05.2016, 11:52*I dag fyller Frodith 50 år*
Da er det på sin plass at hun blir feiret så det merkes.
At bursdagsjenta har rømt landet, og feirer den store dagen i varmere strøk
stopper jo ikke oss, hennes kjære bloggvenner, fra å feire henne
litt her hjemme på bloggen også!
Jeg håper du får en fantastisk bursdag nede i varmen, kos deg masse <3

#frodith #bursdag #50 #fabulous #hurra #feiring #blogg

Da kan skuldrene senkes

 • 16.05.2016, 23:10

Da var heimen klar til 17 mai... Nye sommergardiner fra Rusta er strøket og hengt opp, matchende duker er lagt på og det samme med putene i sofaene. Jeg har ryddet og ståket i to dager for at det skal så bra ut til at jeg syntes det er greit å invitere gjestene inn. Det eneste som gjenstår nå er å gå over sofaene og putene ute på balkongen med taperullen, for å få opp eventuelle kattehår som pusene har lagt igjen. Det gjør jeg i morgen, for nå er det blitt alt for sent.Ved 21 tiden ringte naboen på, og lurte på om hun kunne komme inn på en kopp kaffe. Det passet perfekt, for jeg satt akkurat å tenkte på at jeg skulle brygge meg en kopp. Dessuten var det veldig hyggelig med besøk, og en liten prat.... Vel, det ble ikke noen liten prat, for vi var så pratesugne begge to at det ble jammen over en time gitt. Det gjorde ikke meg noe, for jeg har ikke tenkt å krabbe under dyna riktig enda uansett.

Jeg skal nok ikke sitte oppe så veldig lenge i dag, for det er tross alt 17 mai i morgen. Jeg opp tidlig å henge ut flagget og så hoppe i dusjen sånn at jeg er klar til å se på barnetoget på tv. Siden gjestene kommer rett etter kl 14 i morgen, blir det ikke til at jeg drar noen steder. Nei, jeg skal gjøre meg tidlig ferdig, sette meg godt til rette i godstolen for å spise frokost...

Det blir vel ikke så mye blogging i morgen kanskje, så derfor passer jeg på å Gratulerer alle sammen med morgendagen. Håper dere får en fin feiring av Nasjonaldagen våres :o))

#pynte #gardiner #duker #puter #rydde #grønt #17mai #nasjonaldagen #feire #gjester #nabobesøk #blogg

Da var sirkuset over...

 • 15.05.2016, 23:40

I går fikk jeg besøk av Anne, dels for å være kreative som vi så ofte pleier å være på lørdagene, men også for at det var finale i ESC fra Stockholm. Siden det var så varmt og deilig vær ute på balkongen, ble det til at vi satt der en stund å skravlet før det var på tide å bli litt kreative. Til slutt gikk vi inn å fant fram fargebøker, fargeblyanter og tusjer å satt oss på hver vår side at kjøkkenbordet. 

Det var en forprogram til ESC på SVT1, som begynte kl 20, og derfor måtte vi løsrive oss fra hobbyvirksomheten i tide til at vi rakk å lage pizzaen. For når det er finale, så blir det hjemmelaget pizza. Denne gangen ble den dessverre litt hardt stekt, og skorpen ble litt vel hard i kantene. Smaken der i mot var det ingenting å si på.

Som jeg har nevnt før tidligere så syntes jeg/vi at det var litt trist at Norge ikke var med i finalen, men av samme grunn ble det også en mer avslappet finale å se på. Vi slapp å sitte på nåler hver gang poengene skulle deles ut for å se om vi i det hele tatt fikk noen, og til slutt om vi kom til å havne langt ned på lista. Mens jeg satt å lyttet til alle finalistene oppdaget jeg at over 90% av dem var mye bedre enn våres låt. Så det var nok en god grunn for at vi ikke gikk videre.


(Vinner av ESC 2016 - Jamala fra Ukraina)

Her i huset var det Australia som var favoritten, tett fulgt opp av Russland, Bulgaria og Frankrike... Å overraskelsen var ganske stor da ingen av dem gikk seirende ut av konkurransen. At Ukraina skulle vinne overrasket meg, for jeg anså den låten som en av de aller dårligste låtene. Det var jo tydelig at veldig mange andre var av en annen oppfatning. Mange låter er sånn at man ikke liker dem med en gang, men de vokser på en. Denne låten er nok ikke en av dem.

Kveldens høydepunkt for meg var under et av pauseinnslaget...  Måns Zelmerlöv sto sammen med Carola og Loreen, å spurte dem om hvilken ESC sang som var deres favoritt. Han spurte først Carola, som da begynte å synge Halleluja med stor innlevelse. Hun hun trodde at hun skulle synge hele sangen vet jeg ikke, men de hadde jobbet jo under tidspress, så derfor snuppet Måns mikrofonen fra Carola å begynte å snakke med Loreen. Carola viste helt tydlig sin misnøye, noe jeg kommenterte også. Jeg tenkte at det var bra at han tok fra henne mikrofonen, så ble vi bespart for hennes gudfryktlighet å vifting med bibelen, noe som irriterer meg grenseløst. Carola laget jo et stort nummer av hendelsen på nettet, og var tydeligvis veldig missfornøyd. 

Nå hadde jo ikke dette noe med henne personlig å gjøre, noe som Måns Zelmerlöv fortalte senere på natten. Han hadde kontrollrommet på øret, og de telte ned innslaget og da måtte han bare avbryte Carola sånn at de ikke skulle komme på overtid. Uansett så moret hele hendelsen meg storveis.

Anne dro hjem ikke så lenge etter at finalen var over, og da ble jeg sittende en stund å sløve foran tv skjermen innen jeg ramla ned i senga... Vinja hadde ikke fått noe særlig kos av mammen sin i løpet av dagen, og derfor var hun ikke sen om å hoppe opp i fanget mitt når vi ble igjen alene. Hun diltet etter meg inn i senga også når jeg gikk for å legge meg, og krøllet seg sammen på armen min. Det er så koselig når hun kommer sånn på kvelden for å kose ❤

#esc #2016 #musikk #vinneren #ukraina #russland #bulgaria #frankrike #australia #fargelegging #tusj #fargeblyanter #carola #loreen #månszelmerlöv #pauseinnslag #vinja #katt #kose #blogg

Litt oppdatering...

 • 15.05.2016, 12:52

Da var jeg tilbake etter et par dagers pause... Jeg har vært litt busy og har ikke hatt tid eller anledning til å være på bloggen. Det er mye som skal på plass nå i mai, og i sær før 17 mai. Det skal plantes og ryddes både ute og inne, og da går tiden fort fram til man skal legge seg gitt!

På fredag hadde jeg avtalt å møte Anne etter jobb for å dra opp på Plantasjen ved Olavsgård, for å kjøpe inn blomster til gravlund og til balkongkasser. Jeg skulle samtidig se etter nye puter til stolene og krakken på balkongen. De jeg hadde fra før var blitt slitt, og så ikke lenger så pene ut lenger. Jeg hadde tross alt hatt de i bort i mot 10 år, og de siste 7 har kattene ligget å gnudd på dem og det har jo også satt sine spor.

Det var kanskje ikke rette dagen å dra oppover, siden det var utfartsdag for pendlere, vanlig fredagsfarere og de som skulle på pinseferie. Inn mot Oslo sto trafikken bom stille på motorveien, mens den veien jeg skulle dra gikk det heldigvis noe radigere. Kø var det, men det var i det minste bra bevegelse.

Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe Margeritter gule eller hvite, til balkongkassen. Jeg prøver å få tak i gule hvert år, men det har ikke lyktes meg, og heller ikke i år ble det sånn. Da ble det hvite, og de like fine de :o)) Til graven kjøpte en en stor og flott potterose i hvitt, noe som passet veldig fint til den svarte støtten. I tillegg kjøpte lubelia, og i stedet for å kjøpe blå ble det rosa/lilla. Det er første gangen jeg har hatt rose på graven, og jeg er spent på hvordan den vil klare seg der nede. Det var en kraftig plante så jeg håper at den klarer seg!Sånn ble det i balkongkassen, og jeg syntes det ble fint jeg. Velger alltid Margeritter siden de alltid holder seg fine hele sommeren, og helt fram til høsten kommer. Solcelle-lampene er gamle, og jeg var veldig spent på om de skulle lyse når kvelden kom. Det gjorde de dessverre ikke, så jeg er nødt til å skaffe noen nye. De har mange fine nede på Rusta så jeg får dra tid å kjøpe der.

På tal om Rusta, så dro vi innom den avdelingen som ligger på Alna etter at vi hadde vært på begge gravlundene. Jeg fikk ikke tak i stolputer på Plantasjen, og jeg hadde sette at de hadde på Rusta. Jeg må jo nesten le også, for det var billigere å kjøpe 4 stolputer enn å kjøpe 2. Nå var disse putene tynnere enn de gamle, så da var det greit å ha et par ekstra på lager. Jeg kjøpte også enkeltputer til å ha på krakken, alt i rødt selvsagt :o)) Solcelle-lyktene mine ute i blomsterbeddet hadde også sluttet å virke, så jeg kjøpte meg 4 nye til å ha foran i bedet :o))Her er de nye lyktene jeg kjøpte, og de lyste så flott når det ble mørkt, at jeg gikk bort til vinduet å kikket flere ganger :o))Løkene mine har nå kommet opp for fult, og står i full blomst... Det lyser gult på lang avstand :o)) Når de er ferdigblomstret om litt, skal jeg kjøpe noen sommerblomster for å få noe farge inn i bedet mitt. Det blir litt kjedelig med bare grønne planter syntes jeg!Det ble ikke så ille dette her vel? Selv er jeg nå iallefall veldig fornøyd med de nye putene... Det eneste som er litt irriterende er setet på putene, de er nemlig litt for korte. Jeg kan leve med det!!De siste dagene har det blitt grønt over alt, og buskene rundt om i borettslaget står i blomst. Dette er jammen en flott tid, når naturen gjør seg klart til sommeren :o))

#plantasjen #blomster #balkongkasse #gravlund #rose #lubelia #stolputer #rusta #alna #solcelle #solcellelykter #lykter #balkong #vår #sommer #natur #blogg

Vi står utenfor å titter inn...

 • 13.05.2016, 11:58

Andre semifinalen i ESC i går ble et sorgens kapittel for Norge, for vi fikk tydeligvis ikke mange nok stemmer til å gå videre til finalen. Jeg håpet jo i det det lengste om at vi skulle bli med, men innerst inne hadde jeg en gnagende følelse om at det ikke kom til å skje. Om det er for de at Agnete ikke har vært ute å solgt seg selv og låten sin, eller om Europa rett og slett ikke like den vet jeg ikke.

Jeg forstår godt at det er vanskelig å stille opp i en masse pressemøter for å profilere seg, når man ikke føler at man orker det. Når det er sagt, så vil jeg være så brutal å si at klarer man ikke det så burde man kanskje vurdere sterkt om man i det hele tatt bør delta i dette sirkuset!!Når det gjelder showet i går og på tirsdag var jo det flott å se på, og jeg syntes at både Petra og Måns gjør en fantastisk jobb med å lede oss igjennom kvelden. Skal ha skryt for den flotte jobben de gjør :o))

Jeg gleder meg vilt til den store finalen på lørdag, til tross for at Norge ikke deltar, for det kommer garantert til å bli et fantastisk show. Mange av låtene er flotte og fengende, så det gjenstår å se om det er en av favorittene som går av med seieren eller er det en låt som ingen tror vil gjøre det bra som supper seieren foran nesen på alle sammen :o))

#norge #europa #esc #musikk #musikkshow #tap #trist #show #gøy #sirkus #blogg

Ny personlig almanakk

 • 11.05.2016, 23:09

De fleste pleier å bestille eller kjøpe sin almanakk, hvis de bruker det da, rundt juletider... Ikke denne damen her vettu, hun bestiller sin i mai måned hun :o)) De siste 5 - 6 årene har jeg bestilt og laget min egen almanakk hos Personlig almanakk, og da får jeg den akkurat slik som jeg vil ha den selv. Helt personlig, og etter min egen smak. Sjekk ut hjemmesiden deres HER.

Fra jeg sender inn bestillingen til jeg har almanakken i postkassen, tar det ca 14 dager. Mange ganger har det tatt kortere tid også. Du lurer sikkert på hvorfor det er behov for en almanakk, når alt kan registreres på mobilen. Nja, ikke alt kan det, og så liker jeg å notere ned avtaler der også sånn at jeg kan sjekke der hvis jeg sitter i telefonen å skal inngå en ny avtale.

                                                  Bruker du en ekstra almanakk for å notere ned avtaler, eller bruker du bare mobilen?

#almanakk #pesonligalmanakk #bestilling #blogg

💑 Come together 💑

 • 10.05.2016, 22:31

At jeg er over normalen begistret for Eurovision Song Contest, kan på ingen måte bortforklares. Det er vel derfor jeg sitter klistret til tv-skjermen og følger den 1. semifinalen fra Stockholm. Norge er ikke med i dag, og vi må vente til torsdagen med å se om Agnete klarer å overbevise å sende oss til finalen. Jeg håper virkelig at hun går videre, for det er ikke like stas å se finalen hvis vi ikke er med selv.Det har vel ikke akkurat vært noen store WOW låter i kveld, vel bortsett fra Russland kanskje. Den var slettes ikke så aller verst, og den er favoritt så jeg ser den som en finalelåt. 

Eurosong er jo et program som er elsket og hatet, og jeg bare elsker det. Sitte der å diskutere låtene, om sangerne synger bra eller surt, hva slags klær de har på seg osv. Akkurat det kommer til å skje på lørdagen over den tradisjonelle hjemmelagede pizzaen. For det står alltid på menyen, og har gjort det tilbake så lenge jeg kan huske.

#eurosong #eurovisionsongcontest #stockholm #grandprix #musikk #blogg

Å for en hærlig dag

 • 10.05.2016, 11:44

Helst skulle jeg selvfølgelig ha sittet ute på en gatekafe, og sett på livet som fløt forbi... Det går nok ikke, for denne damen må nok jobbe som de fleste av oss, og så får kafeen vente til arbeidsdagen er over.

Ute skinner sola fra en mer eller mindre skyfri himmel, og det er sommervarmt og godt. Jeg krysser fingrene for at dette flotte sommerværet vil vare en god stund til, helt til over 17. mai, for da har vi jo virkelig langhelg å mange dager til å nyte :o))


(bildet er ikke mitt eget, men et gratis wallpaper bilde jeg noen ganger bruker på pc'n)

Når jeg ser på dette bilde eller lignende bilder, så lengter jeg nesten litt tilbake til jeg var barn. Da jeg var på besøk hos mormor i Odalen, og løp barbent nedover enga mellom prestekrager, og kurukuer, hehe!! Det var om å gjøre å komme seg igjennom åkeren innen flokken med halvstore okser oppdaget en, og ville komme bort for å hilse. De var egentlig ganske snille, men det ble en hel bøling var det litt skummelt for ei lita jente.

Nå for tiden har jeg problemer med å finne sånne fine enger, som er fylt med villblomster... Finnes de lenger, noen som vet?

#sol #sommer #varme #barndom #minner #odalen #okser #leke #nyte #kafe #nyte #blogg

Når sypressene hvisker

 • 09.05.2016, 22:32

Før jeg ble alt for trøtt i sta, fant jeg fram en ny bok og begynte å lese. Jeg kom ikke så veldig langt i men hode tippet forover, så jeg klarte å komme meg igjennom prologen og første kapittelet. Fikk allikevel en god følelse av boken og handlingen. Den heter som jeg skrev i tittelen på innlegget, Når sypressene hvisker og er skrevet av Yvette Manessis Corporon.

På baksiden av boken står det følgende:

Sammen med den vesle datteren Evie er Daphne tilbake på den greske øya der hun tilbrakte så mange lykkelige somre sammen med si Yia-yia, si bestemor. Om noen få dager kommer Stephen, mannen hun skal gifte seg med, og alt er klart for bryllup.

Men gjensynet med bestemoren - og møtet med en mystisk mann - får henne til å tvile på om hun har gjort det rette valget. I løpet av noen intense dager på den frodige greske øya veves myter, magi og bestemorens hemmeligheter sammen til en vakker fortelling om kjærlighet og familieliv.Gleder meg allerede nå til å fortsette på neste kapittelet, men det blir nok ikke før i morgen tenker jeg...Nå blir det litt sløvings foran tv'n før jeg skal ta kvelden. Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld og en riktig god natt 😴

Zzzzzzzz, Ronja eller jeg

 • 09.05.2016, 20:14

Vet sannelig ikke hvem som er mest trøtt akkurat nå, Ronja eller jeg... Hun ligger rett ut på klatrestativet og nærmest småsnorker, og jeg sitter her å glipper med øynene å klarer snart ikke å holde dem oppe lenger. Var ikke så ille i sta, men etter middagen gikk det rett ned gitt, jesp!

Tror kanskje at jeg skal koste på meg en aldri så liten cowboystrekk, så føler jeg meg litt bedre etterpå... Det er jo så varmt og godt her ute på balkongen at jeg blir jo døsig bare av det.....

#trøtt #sliten #sove #katter #ronja #blogg

Balkonglivet er i gang

 • 08.05.2016, 14:46

For en fin måte å tilbringe søndagen på... En varm kopp kaffe, en bok og ingen forstyrrende lyder fra radio eller ipod. Det eneste jeg kan høre er en bil som kjører forbi i ny og ne. Noen innsekter som surrer forbi.

Kattene ligger sløvt like ved å nyter varmen og stillheten.

Det har blitt dårlig med lesing på meg den siste tiden, men i dag kjente jeg roen i kroppen og hodet som må til for at jeg skulle konsentrere meg om lesningen.

Jeg er ganske altlesende, men har en forkjærlighet for fantasy og overnaturlige ting. Akkurat nå leser jeg bok 4 i ungdomsserien "Den siste lærlingen" Den er spennende og lettlest, noe jeg føler for akkurat nå.

#lese #bøker #serie  #densistelærling #søndag #nyte #vår #sol #varme #hærlig #lazy #lat #nytelse #blogg

Årets første grillmiddag

 • 08.05.2016, 12:02

I går var jeg hos Anne til en kreativ ettermiddag og kveld med bagen full av tusjer og fargebøker. Vanligvis pleier vi å slenge oss ned foran kjøkkenbordet med en gang, og fram med alt sammen. Ikke i går, for det var så fint vær ute å sola skinte varmt og godt inn på balkongen hos Casa Anne og Felix. Derfor ble det til at vi satte oss i sola å bare koste oss og skravlet litt.....

I forveien bestemte vi at siden det var meldt fint vær skulle grillen hentes fram fra boden, og årets første grillmiddag nytes ute i det fri :o))Det ble en enkel med veldig god middag, med gode pølser surret i bacon og som tilbehør ble det grillpotetsalat og grillsalat med byggrynsalat blandet i. Anne hadde litt problemer med grillen, som brukte lang tid på å bli varm, og som heller ikke klarte å holde noe særlig på varmen. Den gikk greit opp, og det begynte å ryke fint.... Så begynte varmen å avta, men pølsene våre ble gjennomstekte og baconet ganske sprøtt og godt.

Vi ble sittende en god stund ute i ettermiddagssola, og det var ordentlig varmt å godt. Jeg hadde kanskje trodd at jeg måtte inn å hente en jakke, men det var såpass varmt at det ikke var nødvendig.

Jeg hadde bestemt meg i forveien at jeg ikke skulle bli så veldig lenge denne gangen, for jeg ville komme meg opp litt tidlig i dag.... Det ble jo ikke helt sånn, for når jeg holder på med noe som interesserer meg glemmer jeg tid å sted. Noe jeg gjorde i går kveld også, for vi hadde sittet en stund å sett på tv før vi igjen tok fatt på fargeleggingen. Jeg så på klokken å da var den litt over kl 23, og jeg tenkte at jeg ville begynne å pakke sammen en time senere. Da jeg kastet et blikk på klokka neste gang var den 01:30, og da var jeg ganske rask til å komme meg hjem.

Det ble ikke noe oppesitting etter at jeg kom hjem, det ble litt kos med kattene å så rett i seng. Jeg kan knapt huske at hodet mitt traff puten så trøtt var jeg!

#grilling #grillmat #mat #middag #pøler #potetsalat #sol #vårsol #varm #kos #nytelse #grillproblemer #farger #fargelegging #fargebok #tusj #venninnekveld #blogg

Ikke noe lazy start på lørdagen

 • 07.05.2016, 13:05

Da jeg var på IKEA tidligere denne uka kjøpte jeg nytt sengetøy til sengen, og da jeg sto opp til morran i dag var det på tide å skifte å prøve det nye. Siden kattene mine ligger på senga mi om dagen, var jeg nødt til å ta en runde med støvsugeren på sengeteppet. Det er lyst grått, og kattehårene syntes ikke så godt men de er der. Når jeg først hadde dratt fram støvsugeren, fikk resten av heimen en skikkelig gjennomgang. Kattene er ikke så veldig happy når mor drar fram støvsugeren, og de løper å gjemmer seg med en gang. Vinja kommer fram å titter litt innimellom, men finner det best å stikke av igjen. Ronja viser seg ikke før etter at støvsugeren er satt bort på sin faste plass. Det hjelper lite om den er avslått, så lenge den står framme.

Sola har nå komme på balkongen, så nå skal jeg ta med meg en kopp kaffe å sette meg ut en liten stund :o))

Ha en strålende fin lørdag folkens :o))

#støvsuge #sengetøy #sengetøyskift #nytt #rengjøring #balkong #ute #uteliv #kaffekopp #kaffe #nyte #avslappende #blogg

En liten sjarmør

 • 06.05.2016, 23:53

Denne sjarmøren kom ikke med sammen med de andre bildene fra Botanisk Have tidligere i kveld. Når det er sagt, så fortjener den egentlig et eget innlegg bare for at den er så vakker :o)) Som den andre trosten satte denne seg virkelig til for at jeg skulle få tatt bilde av den, og jeg var ikke sen på avtrekkeren!#trost #svarttrost #fugleliv #sjarmør #vakker #posør #blogg #natur

Botanisk Have med kamera i hånden

 • 06.05.2016, 20:18

Etter at jeg fikk igjen bilen min, allerede 07:30, dro Anne og jeg hjem til meg for å spise frokost. Anne hadde også levert sin bil, for både skifte av hjul og for den årlige servicen. Det var avtalt, sånn at vi kunne finne på noe sammen i mens de holdt på med hennes bil. Været var jo så flott, og det var perfekt vær til å dra ut med fotoapparatet.

Jeg tok så vanvittig mange bilder at det var veldig vanskelig å velge hvem jeg skulle legge ut på bloggen. Nedenfor følger bare noen av de jeg tok, og det er kanskje litt for mange i et innlegg, men...Flere steder er det laget figurer av pil, og her er på leke/aktivitetsplassen har de også laget skillevegger også. Når jeg var på hagemessen for noen uker siden så var det en av utstillerne som hadde kurs i hvordan man laget ting av pil. Det hadde vært gøy å lære det, men jeg er dessverre ikke sterk nok i fingrene og hendene til å klare det.

Denne jobbet jeg lenge med, og det ble mange ubrukelige bilder før jeg fikk noe som var sånn ganske bra. Bien kunne nok ha vært enda klarere, men dette var det beste jeg fikk til i dag. Neste gang blir det sikkert bedre :o))

Trosten var veldig opptatt med å samle opp mark til ungene sine, men da jeg forsøkte å ta bilde av den var det som den stilte seg opp å poserte for meg :o))Utsikt over Oslo, og helt i disen i bakgrunnen kan man så vidt se Holmenkollbakken. Jeg tok et som jeg zoomet inn bakken, men den ble så grå at jeg valgte å ikke ta den med.

I bakgrunnen av bildet kan man se Barcode, som ligger nede ved Oslofjorden.Jeg elsker å jakte på insekter med fotoapparatet, men det er en av de mest frustrerende tingene jeg gjør. Det er tidkrevende og vanskelig, og man ender fort opp med 20 dårlige bilder før man får et som er bra. Dette ble i grunnen ikke så verst vel?

Vi var på langtnær ikke de eneste som var i Botaniske Have i dag, og mange hadde tatt med seg kamera å sto krombøyd over diverse planter å knipset det ene bilde etter det andre :o))Hr. Andrik var alene i dammen i dag, men han gjorde alt han kunne for å sjarmere damene med kamera. Å, vi lot oss sjarmere vi vettu av en sånn vakker kar ;o))

Nok flott kunst laget av pil... Jeg glemte å ta en bilde av plaketten, så jeg husker dessverre ikke navnet på de to pilsortene dette eple var laget av. Det var laget av en engelsk kunstner som jeg mener het Tom Hare eller Horn. De var laget til et jubileum, 100 år mener jeg, som var i 2014.

Alle bildene er tatt med Nikon D5100 og Tamron 18-270 mm linse. Jeg valgte å sette kamera på scene - blomstring, og tok alle bilder med det i dag. Håper du fant noen bilder du likte :o)) Til orientering så er ingen av bildene blitt redigert på noen måte.

#bilder #foto #fotografering #botaniskhave #utpåturaldrisur #nikon #tamron #linse #fotodag #vårdag #sol #varme #flottdag #blogg

Forden får sommerdekk på

 • 06.05.2016, 07:15

Sitter trøtt som en dupp nede på Røhne Selmer, og venter på at Forden skal få sommerdekk på. Kan ikke huske sist jeg var oppe så tidlig, Jesp 😴

#røhneselmer #ford #bil #sommerdekk #trøtt #bil #blogg

 • Mat
 • Enkel, men god middag

  • 05.05.2016, 19:48

  Jeg hadde ikke peilig på hva jeg skulle ha til middag, og var nesten på nippet til å ringe Dolly Dimple for å bestille en pizza. Så tok jeg en ekstra kikk i kjøleskapet, og der fant jeg en pose med bratwurst-pølser og Sweet & Spicy Byggsalat. Smaksløkene mine har vært noe late i dag, og de har ikke hatt lyst på noen ting, men de ble definitivt pirret av det jeg fant i kjøleskapet. De ble enda mer fornøyd da jeg satte tennene i maten, hihihih!!  Pølsene har jeg kjøpt hos Nordby i Sverige, men det var ikke de jeg vanligvis pleier å kjøpe. De har nemlig ost i seg, og er langt mer saftige enn disse. Ikke noe galt i de jeg spiste i dag, for de er gode på smak bare litt tørrere. Salaten er det første gangen jeg prøver, men den er supergod. Kommer helt klart til å spise mer av den utover sommeren, men da skal jeg prøve den sammen med stekt kylling. Jeg prøvde Middelhavssalaten for et par uker siden, og den var like god med masse smak i.

  Har du prøvd denne salaten?

  Har du prøvd Middelhavssalen?


  #mat #middag #bratwurst #sweetandspicybyggsalat #middelhavssalat #namnam #godt #nordby #blogg

  Litt rundt blokka...

  • 05.05.2016, 13:44

  I dag våknet jeg grytidlig, litt sliten i kroppen men likevel med endel energi til å gi plantene mine litt TLC. Dette var noe jeg skulle ha gjort for flere dager siden, men det har ikke blitt noe av... Nå derimot kunne jeg ikke unngå det lenger... De som var knusktørre fikk seg en tur i vasken med rennende vann rett ned i potten, og etterpå ble alt gammelt og vissent rusket vekk. Nå strutter de av lykke i hver eneste vinduskarm 🌿

  Etterpå dukket jeg inn i kjøleskapet og gikk en runde på alle hyllene, for det var et eller annet som ikke luktet så godt. Jeg fant noen muggete etterlatenskaper på to av hyllene, så nå er lukten borte igjen. Jeg hadde kjøpt en del mat når jeg var i Sverige, og glemte å sjekke datoen på det som havnet bak... Da blir det sånn da vettu.

  Til slutt tok jeg med meg alt som skulle kastes, inklusiv pappen fra det jeg kjøpte på IKEA i dag å gikk for å kaste litt. Jeg passet på å ta med meg fotoapparatet sånn at jeg kunne ta noen vårbilder rundt blokka mi.

  Jeg måtte jo ta med denne flotte løvetannen, som sto der å skinte så gult og fint inntil muren 🌼

  Treet til høyre på bilde har i noen år nå vært under stor diskusjon, om det skal beholdes eller om det skal skjæres ned. Jeg har stort sett vært i mot at det skulle fjernes, men under dugnaden bøyde jeg av å skrev på oppfordringen om få det skjært ned. Mitt krav er at vi planter en annen busk der i stedet for, slik at det ikke blir så bart. Om styret godtar underskriftene å velger å ta det ned, gjenstår å se!!  Mitt lille bed, som nå begynner å våkne til liv. Det som dog ikke våkner til liv er de tre grønne lyktene mine fra venstre og nedover. Samme hvordan sola skinner på dem, vil de ikke lyse når det blir mørkt. Jeg må investere noen nye, og jeg vet at de har maken på Rusta.  Jeg var så spent på hva som kom opp av løkene jeg plantet i fjor høst, og helt ærlig så hadde jeg helt glemt hva jeg hadde satt ned. Nå står de i full blomst og er virkelig store og fine. Jeg må bare huske på å sette ned en pinne, sånn at jeg vet hvor de er å ikke graver de opp når jeg skal plante ned noen sommerblomster mellom buskene mine.  Litt dårlig bilde kanskje, men man kan da tydelig se at blomsterknoppene på busken er i ferd med å springe ut. Den er full av knopper, og til 17. mai kommer nok de aller fleste av dem til å være gule og fine. Dette er en busk som kommer tidlig å står i blomst til ut i juni en gang, og så visner de bort.

  Disse to har også kommet for fult nå de siste dagene, og de pleier også å være fulle av gule blomster når vi kommer til 17. mai. Det er et fint fokuspunkt oppe på bakken foran blokken.

  Om ikke lenge skal jeg ta med meg kaffekoppen og boka mi å sette meg ut på balkongen. Sola har kommet inn der nå, så det er sikkert ganske varmt og godt allerede. Himmelen er ikke like klarblå i dag, men sola skinner å da skal vi ikke klage.

  #planter #vekster #tlc #vanne #stelle #fotografere #foto #bilder #natur #vår #vårbilder #sol #varme #himmelblå #blogg

  Vi koser oss 😊

  • 04.05.2016, 20:12

  Endelig kom sola og varmen til Oslo, og hvor deilig er ikke det? Jeg får bare kveld sola i dag, for jeg kom nettopp hjem etter en tur på IKEA sammen med Anne. Vi skulle egentlig ikke handle noe særlig, men jeg kom likevel hjem med to stigekrakker, vekkerklokke og et sterkt rosa sengesett med ekstra putevar.

  Jeg har nesten ikke drukket noen kaffe i dag og hadde dundrende hodepine da jeg kom hjem. Så det første jeg gjorde var å brygge en kopp kaffe og så rett ut på balkongen. Vanligvis drikker jeg i iallefall to bodum termokopper med kaffe på jobb, men i dag ble det knapt nok en. Det er alt for lite for meg.

  Kattene var ikke sene om å sprette ut på balkongen når jeg åpnet døra, og nå har de oppdaget et innsekt som de gjerne skulle ha lekt litt med. Smart som det er har det satt seg helt øverst på den ene ruta, og der kommer ingen av pusene til gitt. Snopet hva?

  Nå skal jeg gå inn å hente meg en kopp til, og nyte den mens sola glir sakte ned. Deretter skal det skrus sånn at innkjøpet er satt sammen i løpet av kvelden. Det skulle være ganske greit, men det går sikkert ikke etter planen likevel. Sånn er det bare.

  Ha en fin kveld 😊

  #ikea #sol #varme #nytelse #møbler #montere #kaffe #skru #blogg

  Trøtt og sliten

  • 03.05.2016, 22:31

  Jeg stikker bare en snartur innom i kveld, bare for å si hei.... Jeg er helt skutt etter gårsdagens dugnadsøkt, so nok tok på mer jeg først trodde. Tidligere i dag var kroppen i relativt god form, men det gikk nedover etter lunch en gang. Skal ikke kjede deg med masse syting og klaging, det er så kjedelig å lese om.

  Sjefa våres har sagt opp jobben sin, og i dag hadde vi avslutning for henne i allmenningen med gaver, kaker og kaffe... Sånne tilstelninger er alltid veldig vemodig, og det er lett å ta til tårene når taler og sånt blir holdt. Jeg klarte å holde meg i dag, så vidt 😢

  Siden jeg er så uopplagt skal jeg snart komme meg under dyna... Prøvde med et par kopper kaffe i sta, men det funket dårlig gitt, og med det sier jeg god natt. For håpe nylig kommer sterkere tilbake i morgen.

  #trøtt #sliten #uopplagt #sove #avslutning #blogg

  Dugnad i borettslaget

  • 02.05.2016, 23:32

  Når jeg kom hjem fra jobben i dag var jeg ikke mye tess akkurat... Jeg frøys og følte meg sliten og trøtt, og jeg hadde mest av alt lyst til å pakke meg inn i et teppe å lene meg tilbake i godstolen. Det kunne jeg dessverre ikke gjøre, for det var vårdugnad i borettslaget i ettermiddag. Jeg rakk ikke å lage meg noen middag, så jeg tok et par skiver med det ferske olivenbrødet jeg kjøpte i dag. Jeg kledde på meg godt med klær, for det var/er veldig kaldt ut å jeg regnet ikke med å få varmen selv om jobbet på.

  Alle de 3 nederste blokkene hadde dugnad sammen, og det ble jobbet ganske flittig omkring alle sammen. Jeg ordnet først og fremst i bedene under mine vinduer, og fikk et par av mannfolkene til å komme på baksiden med et par store sekker med jord. På forsiden tømte vaktmesteren en stort lass, som jeg og nabo Liv spadde inn i beddet å fikk bredt det utover. Det ble så fint så. Siden vi var ganske mange, ble det ikke så mye jobb på vær. Tilslutt ble asfalten spylt, sånn at all sand, sten og skitt ble fjernet.  Akkurat i skogkanten ved "grillplassen" er fult av hvitveis. Den har kommet nå i løpet av de siste dagene. Ordentlig vakkert var det :o))

  Dugnaden ble avsluttet med grilling av pølser, og kake til dessert å masse hyggelig naboprat. Det kom noen regndrypp innimellom hele ettermiddagen, men det ble heldigvis ikke noe særlig mer enn enn det.

  Vi får kontainerbil i morgen, så jeg fikk med meg en nabo å fikk fjernet en madrass som har stått i fellesrommet i snart 10 år. Vi fikk skriv om den samme madrassen forrige gang vi hadde bil, men da var det ingen som tok ansvar. Nå går den, sammen med to defekte klatrestativ etter kattene mine. Jeg skulle ha ryddet i bodene mine, men det rakk jeg ikke. Jeg får ta det til helgen å så får jeg fylle opp bilen å kjøre det opp på fyllinga selv. Det går like greit det.

  Nå skal jeg krabbe under dyna, og få meg noen timers søvn... Natta!!

  #dugnad #vårdugnad #arbeid #borettslag #samarbeid #hvitveis #blomster #blogg

 • Tur
 • Ut på tur...

  • 01.05.2016, 21:58

  Det var ikke helt fritt for at jeg var litt mørbanket og sliten i kroppen i dag, etter gårsdagens økt ute på balkongen. Etter å ha kommet meg opp av senga, og vært ute å hengt flagget måtte jeg sette meg ned en stund i stua. Jeg hadde en dundrende hodepine, som dels skyldes at jeg hadde vondt i nakken og at jeg var blitt litt småforkjølet. Jeg hadde nemlig ikke så mye tøy på da jeg holdt på å vaske, og det tror jeg kanskje var litt dumt. Nok om det, jeg tok meg en Ibux og brygget meg en stor kopp kaffe å slappet av en stund til hodepinene forsvant. Når Ibuxen begynte å virke så følte jeg meg ikke så aller verst.  For noen dager siden spurte Terje om jeg ville kjøre ham og M opp til Gardermoen i dag... Sistnevnte skal starte i ny jobb i morgen, og da var fly den rette reisemåten. Vi hadde en avtale om at jeg skulle komme å hente dem rett før kl 15. Jeg hadde ment å fylle opp tanken på bilen før jeg hentet dem, men tiden løp fra meg så jeg rakk det ikke. Det var ikke noe problem for det var mer enn nok til både turen opp og ned igjen.

  Det var ganske mye trafikk på veien oppover, men det gikk ganske radig likevel. Etter at bagasjen var sjekket inn satte vi oss ned å tok en kopp kaffe å pratet til det var på tide for M å gå igjennom sikkerhetskontrollen. Avskjeder er alltid litt vemodig....!!  Når Terje og jeg kom ut av terminalen igjen, var det fram med mobilene med en gang... Da skulle det knipses bilder av både det ene og det andre, og jeg passet på å ta et av meg selv. Måtte jo ha et hvor man kunne se hvor jeg var, knis!!

  På veg hjem igjen dro vi innom Marché for å spise middag, og vi valgte begge to dagens som var et deilig ørretstykke med agurksalat, stekte poteter og rømmedressen til. Jeg har et dårlig forhold til agurk så jeg ba dem droppe dem. Siden vi valgte dagens fikk vi med dessert og en kopp kaffe. Det var smekkfult inne i restauranten, men noen reiste seg opp for å gå akkurat da vi kom så vi fikk heldigvis et bord med en gang. Mange reiser dit for å spise søndagsmiddagen + de som er på reise og stikker innom å da blir det fort fylt opp.

  Anne har fått god hjelp av niesen sin til å male stua, og da hun bor på veien hjem stakk vi oppom en tur for å se hvordan det hadde blitt. Jeg ble litt overasket over fargen, for jeg trodde den skulle være grå, varm grå, men det var mye lilla i den. Fargen i seg selv var veldig fin den, bare det at jeg trodde den skulle være annerledes. Kine holdt på med første strøket på siste veggen, og nå for litt siden så jeg på facebook at hun var ferdig å møblene var satt på plass. Når man holder på med oppussing så er det kaos over alt, og da er det godt når alt blir ferdig å man kan få orden i rotet.

  Jammen kom sola å viste seg fram litt i dag også, men dessverre ikke lenge nok til at den klarte å varme opp luften. Jeg hadde heldigvis kledd meg godt, men kjente at det var bedre inne enn ute. Får krysse fingrene for at det blir mer sol og varme denne uken så man kan sitte litt ute. Jeg savner å kunne sette meg ut på balkongen i varmen med en bok og en kopp kaffe...

  Ha en fortsatt fin søndagskveld :o))

  #sliten #mørbanket #gardermoen #fly #oslolufthavn #marché #ørret #dessert #kaffe #oppussing #male #selfie #blogg #søndag

  🌟 Gratulerer med dagen 🌟

  • 01.05.2016, 10:53

  Jeg var spent på hvor mange som hadde vært ute og hengt flagg i dag. Som vanlig var det ikke så mange...

  Jeg har ikke tenkt meg ned i byen for å gå i tog i dag. Om ikke alt for lenge skal jeg være sjåfør for noen som skal ut å reise.

  Gratulerer med dagen alle sammen 💚

  #gratulerer #1mai #flagg #arbeidernesdag #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no