hits

Vera Lynn

- je suis prest -

🎈🎂 Gratulerer med dagen Ronja og Vinja 🎂🎈

 • 30.05.2017, 12:15

På denne dagen for 8 år siden ble mine to grå ulldotter født, av Lillepuz i Skånevik, Hordaland.... I sine første 10 uker bodde de sammen med mamman sin og brødrene sine, og så i juli samme året hentet jeg dem hjem hit til Oslo!

🎈🎂 Gratulerer med dagen jenter 🎂🎈#katter #ronja #vinja #bursdag #mandag #mai #bloggg

På besøk hos bestisen...

 • 29.05.2017, 22:03

Jeg kan ikke si at jeg var lei meg når Bestisen ringte for å spørre om jeg hadde lyst å komme bort til henne for å holde henne med selskap. Siden jeg var vannløs i dag, syntes jeg det var en veldig god ide :o)) Før jeg dro rakk jeg å ordne sånn at markisen var stabil, og ikke flakset opp og ned. Ettersom sola sto på å stekte inn på balkongen var det greit å kunne dra fra markisen nede, uten å være bekymret for at den skulle løsne....Bestisen og kusinen har jo vært i Stockholm, og hun hadde tatt mange bilder fra turen.... ABBA-museet, Waxholm, slottet, Astrid Lindgrens verden og mange flere steder fikk de sett, og det var veldig gøy å se bildene. Damene hadde hatt like fint vær som vi har hatt her hjemme... Jeg kunne godt ha tenkt meg en tur til Stockholm selv, og får jeg kattevakt så skal jeg jammen ta meg en tur også :o))

Jeg dro hjem igjen etter å ha sittet og skravlet noen timer, og da var også vannet kommet tilbake igjen, YES!!

På morningen var jeg hos manuellterapeuten å trente både armer og ben... Etterpå endte jeg opp med en dundrende hodepine, som fortsatt murrer til tross for at jeg har forsøkt å døyve den. Jeg tok nok litt hardt i underøvelsene, og fikk svi for det.

#besøk #bestisbesøk #stockholm #bilder #foto #hodepine #trening #behandling #vannløs #mandag #mai #blogg

Nå tar de snart vannet

 • 29.05.2017, 08:55

Før helgen fikk vi et skriv fra styret i Borettslaget, som informerte at vannet ble borte mellom kl 9 og 14 i dag. 

Med det samme jeg leste lappen kjente jeg at jeg ble stresset, og det har kvernet rundt i hodet mitt hele tiden. Så kommer sånne dumme tanker, HVA skal jeg gjøre hvis jeg må på toalettet?? For det er vel akkurat i slike situasjoner man faktisk må på toalettet, HELE TIDEN!!! Det er jo egentlig ikke noe big deal, men jeg greier å gjøre det til det.
Vannkannen er fylt opp, boblevannflaskene bobler over og før jeg løper av gårde til trening skal jeg også fylle opp kapselmaskinen, og dermed er jeg klar til en vannløs dag. Til tross for at alle disse vannbeholderne nå er fylt til randen, så betyr ikke det at jeg kan frotse i bobler og kaffe...., for det er fortsatt ikke anledning til bruke toalettet. Bare for å ha sagt det!!

Jeg vet at jeg lager storm i et vannglass når jeg bekymrer meg over sånne ting, men jeg klarer bare ikke å la være :o))

#vannmangel #vann #panikk #uten #vannkanne #kapselmaskin #toalettbesøk #mandag #mai #blogg

Her kunne jeg senke skuldrene....

 • 28.05.2017, 22:19

Som oftes har jeg ikke noe problemer med å finne et sted hvor jeg kan senke skuldrene, og slappe helt av. Som oftes er det her hjemme i leiligheten eller ute på balkongen... Noen ganger finner man slike steder utenfor Norges grenser også. For meg har det alltid vært Danmark. Jeg pleide å feriere der hvert eneste år, fra slutten av 80-tallet og til begynnelsen av 2000-tallet.

De fleste nordmenn reiser til Jylland når de skal på ferie i Danmark, men det er ikke der jeg likte meg best. Jeg syntes at det beste stedet var Sjælland, og da Nord-Sjælland som er en perle med mange flotte strender. Det er flest tyskere som leier seg hus der, noe man fort finner ut når man slår på tv'n. For satelitten er stilt inn på bare tyske kanaler :o))

Vi har leid mange forskjellige hus omkring på Sjælland som har vært flotte, men de siste årene fant vi drømmehuset. Et hærlig stort tømmerhus med mange soverom, stor hage og basseng. Huset lå et stykke inn fra hovedveien hvor det var stille og rolig... Naboene hørte vi ikke så mye til, og det var nok vi som laget mest liv... Både voksne og ungdommer som moret seg i bassenget og som satt ute til langt ut i de sene nattetimene!

De årene vi tilbrakte i dette huset var det faktisk fint vær hver eneste dag, med et par unntak. Vi kunne bare stå opp og labbe ut i nattisen å sette oss på terassen med morgenkaffen og spise frokost. Så en snartur inn i dusjen før badedrakt eller bikini kom på, og så var det å smøre seg inn med solkrem etter alle kunstens regler, før vi hoppet ut i bassengent. Sånn startet hver eneste dag, og jeg tror ikke at jeg har vært mer avslappet enn de ukene jeg tilbrakte der.

De fleste kveldene ble tilbrakt hjemme i huset med grilling, men det hendte at vi dro inn til København for å gå en tur i Tivoli eller en tur på Bakken. På dagene tok vi turer til Helsingør, til vårt favoritt shoppingcenter City 2 i Høje Taastrup, og helt ned til safariparken Knuthenborg, som ligger på Lolland. Vi var selvsagt mange andre steder enn det jeg har nevnt her, men jeg kan ikke akkurat sitte å ramse opp alle sammen, hihii!!Ser ikke bassenget innbydende ut? Det var en drøm å ha det rett nedenfor terassen, men det var ikke oppvarmet vann så det var en ganske kjølig opplevelse å hoppe ut i på morningen/formiddagen. Ut over dagen når det ble ganske varmt, ble det også noe varmere i bassenget. Helt behagelig ble nå aldri, men det kjølige vannet gjorde at det bare var deilig når gradestokken viste over + 30 C.

Vi tok oss en tur på stranda innimellom, for det var deilig å flyte litt i saltvann også.... Problemet er bare det at jeg har blitt en ordentlig pyse når det gjelder å bade i sjøen, etter at jeg så Haisommerfilmene. Ja da, du kan le, men sånn er det faktisk!! Hvis jeg tenker etter så var nok det siste gangen jeg badet i havet....

Det var NovaSol som leide ut huset "vårt", og for morro skyld var jeg inne for å se om de forsatt hadde det i katalogen, men det hadde de ikke. Enten så har eierne tatt det tilbake, eller så har de byttet utleie firma. Hadde vært fint å kunne tilbrakt et par sommeruker der igjen!!!

#sommerferie #nyte #sol #sommer #glede #velvære #danmark #jylland #lolland #sjælland #helsingør #københavn #ferie #sommerhus #bade #basseng #sjø #hav #strand #søndag #mai #blogg

Når matmor er borte....

 • 28.05.2017, 14:26

Har man kjæledyr, og skal reise bort noen dager må man sørge for at noen ser etter dem... Bestisen har siden torsdag vært i Stocholm sammen med kusinen sin, og da har jeg vært innom å sett til Felix the cat. Han er flott pusegutt på 8 år, som har vært veldig selskapsyk når jeg har låst meg inn :o))Se det blikket da, er han ikke skjønn? Da jeg kom i går, fotet han meg rundt mens jeg fant mat og rent vann, og rensket opp i toalettet hans. Mens han gikk i bena på meg, malte han så høyt han kunne. Jeg satte meg ned ved kjøkkenbordet og da hoppet han opp, og vi hadde en en aldri så liten kosestund han og jeg 💕Felix er ellers veldig glad i alt jeg eier, og i går var det remmen på vesken min og nøklekjede han la all sin elsk på. De ble kost med, sleiket omhyggelig på, og dyttet rundt hele kjøkkenbordet. Mobilen min lå i faresonen, og jeg klarte akkurat å redde den i det den var på veg ned mot gulvet. 

I dag kommer bestisen hjem, og da tenker jeg at det er en pus som er happy :o))

#katt #hjemmealene #kattevakt #mate #kose #felix #felixthecat #ikkeminkatt #søndag #mai #blogg

Sola har tatt en pause...

 • 28.05.2017, 13:25

I dag sov jeg bort hele morgenen, noe som irriterte meg noe grenseløst.... Hadde tenkt at jeg skulle stå opp tidlig, ta med en kopp kaffe å sette meg ut på balkongen før resten av bydelen våknet. Jeg hadde tydeligvis behov for mer søvn, og da ble det formiddagen innen jeg åpnet mine blå øyne...

Med det samme kattene hørte at jeg var våken, kom de begge to løpene å hoppet opp i sengen min. De la seg på hver sin side av meg, slik de pleide å gjøre når de var kattunger. På den måten fikk de jo kos begge to, hihii! De er jo så hærlig, og en perfekt måte å starte dagen på :o))

Large city on the horizon
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Jeg hadde nesten forventet å våkne til at sola skulle være opp å skinne på vinduene mine, men den glimrer med sitt fravær i dag. Ute er det grått, men jeg kan se antydning til bedre vær over Manglerudåsen akkurat nå. Det forandrer seg dessverre hele tiden, så vi får se hva som skjer utover dagen. Gradene ligger på + 20 C, så det er jo ikke akkurat kaldt!Jeg har akkurat spist en sen lunch, med et par skiver med jordbær og et stort glass med boblevann.... Det at jeg tok valget å kjøpe ny Sodastream maskin til jul, har jeg ikke angret på en eneste gang. Iskaldt vann går også greit, men det er jo bedre med noen friske bobler da :o))

#morgenstund #sove #katter #kattekos #oveskyet #sommer #lunch #jordbær #sodastream #boblevann #lykke #glede #søndag #mai #blogg

Oj som den flyr opp og ned...

 • 27.05.2017, 23:22

Da jeg glasset inn balkongen min for noen år siden, måtte markisen min taes ned. Da den skulle sette opp igjen viste det seg at bommen var for kort, slik at ny måtte bestilles. Det gamle stoffet ble satt på den nye bommen, men dessverre er det ikke helt riktig satt på så når det blåser flyr markisen opp og ned. Det er ikke bare irriterende, men jeg er også ganske nervøs for at skruene som sitter i rammene til glasset skal gi etter!

Jeg skulle ha kjøpt nytt stoff som passer til bommen, men jeg har ikke råd akkurat nå. Derfor må jeg finne andre måter å stabiler bommen på...

Det har blåst ganske mye i dag, og makisen har flakset opp og ned hele tiden. Tilslutt fant jeg et nøste med hyssing, og festet den ene enden i markisen og den andre i vinduskroken. Det var bare en midlertidig løsning, som fungerte/fungerer akkurat nå. Da jeg var på Brynsenteret stakk jeg innom Clas Ohlsson å kjøpte noe sterkere, og et par karabinkroker til å holde det på plass. På den måten er det også enkelt å løsne anordningen når markisen skal forandre posisjon....

Jeg gadd ikke å gjøre noe med det i dag, det får vente til i morgen formiddag... Det er en enkel anordning så det tar ikke lange stunden å ordne det til :o))

#markise #bom #flyr #vind #bom #balkong #lørdag #mai #blogg

🍓 Sommerfølelse 🍓

 • 27.05.2017, 12:58

Da jeg var barn besøkte vi ofte mormor og morfar, som bodde oppe i Odalen, Hedmark. De bodde veldig enkelt på en husmannsplass uten innlagt vann og med utedo på andre siden av tunet. Her kunne jeg løpe omkring i gresset mellom kuene, leke i skogen og plukke bær. Det som kanskje ikke var like gøy, var alle myggstikkene jeg fikk.... Å det var mange, det kan jeg love!!

Innimellom ble vi invitert ned til naboen, som hadde en litt større og egen gård. De hadde en fint lysthus nede i haven, som var bygget opp av en form for espalje. Rundt vokste det klatreplanter om sommeren, og da ble det som et litt hemmelig rom :o))
 

Strawberry desert
Licensed from: moodboard / yayimages.com

I lysthuset ble det dekket på med fin sommerduk, og så kom en stor bolle med jordbær på bordet. Om jordbærene var fra eget land eller om de var kjøpt, se det husker jeg ikke. Det var så stort og litt høytidelig å sitte i lysthuset å spise jordbær med sukker på. Slike minner gir en god lykke- og sommerfølelse.

Hva er dine sommerminner?

#sommer #sommerfølelse #lykke #barndom #glede #jordbær #lysthus #barndomsminne #odalen #hedmark #lørdag #mai #blogg

🌞 Lykke å våkne til dette 🌞

 • 27.05.2017, 11:44

Ja jeg vil påstå at det er LYKKE å våkne til sola som forsøker å snike noen stråler, under og ved siden av rullgardinen. Jeg lå en stund i sengen å strekte meg, mens jeg hørte småfuglene kvitre utenfor i buskene, og skjæren som gikk frem og tilbake på vannbrettet. Den skvatret litt innimellom, sånn bare for å si at HER ER JEG!

Siden det var lørdag og jeg ikke hadde de store planene for dagen, sto jeg ikke opp så veldig tidlig... Det var deilig å kunne bare nyte morgen- og formiddagstimene uten noe mål og mening......, før jeg rufset sammen en haug med tøy å satte på vaskemaskinen, hihi!!Jeg er ikke så veldig mye ute om dagen, til tross for det fine været, for da renner nesen og øynene mine føles ut som er fulle av sand. At jeg har en "liten" allergi vet jeg, men den plager meg ikke noe serlig sånn til vanlig. Bortsett fra noen ganger på våren hvor jeg blir sånn som nå. Det er mye pollen i luften, som jeg i år reagerer ganske kraftig på. Ettersom jeg til vanlig ikke er så plaget bruker jeg ikke noe medisin, men jeg skal en tur på Bryn litt senere å da skal jeg ta meg en tur innom apoteket, og kjøpe noe reseptfritt!!

#sol #vær #sommer #varme #varmegrader #nyte #allergi #lørdag #mai #blogg

Twin Peaks - The Return

 • 26.05.2017, 13:31

For noen dager siden hadde Twin Peaks - The Return premiere på HBO Nordic...

I dag satte jeg meg ned for å se første avsnittet, men det har blitt flere avsnitt for jeg klarte ikke å slå av etter å bare ha sett det første. Mange av skuespillerne fra første serien er med denne gangen også, og de som jeg har blitt merkbart eldre.

Da serien gikk på 90-tallet satt jeg klistret til tv-skjermen å så alle avsnittene, selv om det var en type serie jeg normalt ikke så på. Den var mørk og merkelig å veldig vanskelig å skjønne. Derfor var jeg spent på om det ble det samme nå, og ja da... Det er like vanskelig å henge med og skjønne noe av sammenhengen denne gangen også. Allikevel føler jeg at jeg må se videre, i håp om at det skal bli mer forståelig!Det var mange kjekke unge karer i serien, og jeg husker mange syntes at mørkhårede Dana Ashbrook var  drømmemannen. Selv falt jeg plask for Michael Horse, som er ekte Yaqui-Mescalero Apache-Zuni Indianer. Han er i dag 65 år, og jeg syntes han holder seg godt jeg 😍

Så du Twin Peaks da den gikk første gang?
Skal du se den nå?


#twinpeaks #tvserie #mørk #merkelig #danaasbrook #michaelhorse #drømmemann #fredag #mai #blogg

Som jeg skvatt...

 • 26.05.2017, 12:38

På morran i dag holdt kattene  på med å løpe etter hverandre igjennom hele heimen, ut på balkongen og så inn igjen. Dette holdt de på med en god stund. Selv sto jeg på kjøkkenet å så på dem, og koste meg over at de lekte sammen og tydeligvis syntes at livet var bra :o)) Så bestemte Ronja seg for å klatre opp på det runde klorestativet som står i entreen... Hun tok litt for dårlig sats, og siden hun er litt tung i sessen kom hun ikke helt opp innen den begynte å tippe. Frk Lillepuzdatter kloret seg fast, mens stativet sakte men sikkert gikk over ende. Hun slapp ikke en eneste gang, men i stedet for å lande under stativet havnet hun oppe på skohylla... Jeg skvatt skikkelig og ropte ut, og for bort for å se hvordan det gikk med henne. Ronja bare hoppet ned fra skohylla, kikket på meg før hun snuste litt på stativet å stormet videre med Vinja etter seg.

 

Jeg måtte undersøke henne litt og strøyk henne over ryggen uten at det kom noen reaksjon. Hun bare hoppet å spratt videre sammen med Vinja, og hadde ikke tatt noen skade av hendelsen. Jeg er en ordentlig hønemor når det gjelder kattene, men de er selvsagt ganske hardføre av seg å tåler en støyt :o))

De herjet så fælt og så lenge at nå ligger de rett ut å slapper av, en på en matte på gulvet og den andre ute på balkongen :o)) Man kan jo ikke annet enn å elske disse hårballene 💖

#katter #ronja #vinja #løpe #gøy #morro #ramle #velte #ok #elsker #fredag #mai #blogg

Dette ser ut til å bli en fin dag

 • 26.05.2017, 11:42

I går hadde vi en liten hvilepause fra sola, i allefall her i Oslo, men i dag er finværet tilbake igjen for fult. Himmelen er nesten helt blå, og gradenstokken viser + 18,7 C på skyggesiden. Det kommer nok til å bli en varm og fin dag i dag.Bare i løpet av en ukes tid har løvet kommet helt fram på trærne, og det har blitt ordentlig grønt over alt. Det tok jammen sin tid før forvandlingen kom, men endelig ser det sommerlig og flott ut :o))Soleiebusken min står nå i full blomst, og er helt cellet av fine gule blomster. Det kommer noen blomster ut over sommeren også, men for det meste så er det nå den er fin. Busken ble opprinnelig hentet fra min mormors have etter hennes død, og hun hadde den i mange år. Den sprer seg raskt, og hvis jeg ikke har kontroll på den kan den bli veldig stor :o))

#sol #varme #sommer #vær #soleiebusk #grønt #vakkert #fredag #mai #blogg

 • Mat
 • Ben & Jerry Cinnamon Buns iskrem

  • 25.05.2017, 23:14

  Når det er varmt og sola skinner har jeg alltid lyst på litt is, så derfor bestemte jeg meg for å kjøpe med meg en boks da jeg var å handlet på onsdagen. Jeg sto lenge å tenkte over hvilken sort jeg skulle kjøpe, men til slutt falt valget på Ben & Jerry Cinnamon Buns. Jeg har aldri kjøpt dette merket før, og tenkte det kunne være gøy å prøve noe nytt.

  Dette er en is for de som liker søtt, noe jeg i og for seg også gjør.... Allikevel så ble dette altfor søtt for meg, og ikke en gang en sterk kopp kaffe klarte døyve den sterke søtsmaken. Isen ville ha hvert veldig god den om de hadde dratt ned på sukkeret, for jeg likte kanelsmaken... I tillegg til at isen var søt, lå det klumper med karamell spredt nedover, noe som også var søtt.

  Jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte den isen jeg vanligvis kjøper, nemlig pistasj med sjokoladebiter :o))  Har du smakt isen fra Ben & Jerry?
  Syntes du den er for søt, eller kanskje du syntes den akkurat som den burde være?


  #ben&jerry #cinnamonbun #is #iskrem #søt #søttoggodt #kanel #karamel #torsdag #mai #blogg

  Cookies med sjokolade og valnøtter

  • 25.05.2017, 15:27

  Jeg satt her å sløvet i sta, og ble så fysen på et eller annet.... Problemet var bare at det var ikke noe et eller annet i skapene mine, så da bestemte jeg meg for å bake noen cookies. Jeg søkte på nettet og kom over Saras cookies på tine.no sine sider. Disse cookiene hadde både nøtter og sjokolade i seg, og det syntes jeg hørtes perfekt ut...

  Det tok meg ikke lang tid å lage dem, ca 40 minutter fra jeg startet til de var ferdig stekte :o))  Dette trenger du:
  200 g meierismør, 300 g sukker, 275 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 2 egg, 50 gr mørk sjokolade, 50 gr hvit sjokolade og 1 dl valnøtter eller andre nøtter (denne mengder gir ca 30 cookies, hvis du ikke lager dem for store)

  Slik gjør du:
  Hakk sjokoladen og nøttene grovt. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, mel, bakepulver, vaniljesukker, sjokoladen og nøtten og kjør deigen i kjøkkenmaskinen til den er glatt og fin. 

  Form små topper ved hjelp av skje og dem på stekeplaten. Sørg for at du har såpass godt mellomrom mellom cookiene, da de vil flyte utover..

  Cookiene stekes midt i ovnene på 200 C i ca 10 minutter. Jeg laget mine ganske store, og da måtte de stå i ovenen i ca 15 minutter. Når de er ferdig stekt lar du dem avkjøle seg litt på stekebrettet, før de flyttes over på rist.

  Jeg tok akkurat en til en kopp kaffe, og de smakte helt himmelsk, mmmmm :o)) 

  #bake #kaker #cookies #sjokolade #valnøtter #torsdag #mai #blogg

  Ikke noe A-menneske jeg nei...!!

  • 25.05.2017, 11:04

  Når man bare er et stakkars D-MENNESKE er det ikke så lett å komme seg tidlig opp om morningen, men som jeg fortalte om i går måtte jeg det. Hadde lovet å kjøre bestisen og kusinen hennes til Gardermoen, og da kan man bare ikke forsove seg.

  Ettersom jeg var så redd for at jeg ikke skulle høre alarmen, så satte jeg like godt på to stykker å skrudde lyden til maks på begge to. I tillegg hadde jeg avtalt med bestisen at jeg skulle sende henne en melding når jeg sto opp. Hadde hun derimot ikke hørt noe fra meg innen klokka var 5, skulle hun ringe meg. Det slapp hun å gjøre, for jeg hørte første alarmen, og kom meg ganske raskt ut av sengen....

  Jeg klarte å tvinge i meg en yoghurt før jeg måtte forte meg av gårde, men noen kaffe ble det ikke tid til... Kroppen min fungerer dårlig uten kaffe om morningen, men det måtte bare vente til jeg kom hjem igjen ☕

  Damene sto ute på parkeringsplassen å ventet på meg, men jeg var ikke for sent ute altså. Det var bare de som var tidlig ute, hihihi!  Det var mange som skulle ut å reise i dag, så det var ikke så lett å få parkert foran avgangshallen. Jeg klarte å finne en ledig plass rett ved et gangfelt, hvor jeg ikke sto i veien for noen. Vi lastet ut koffertene av bilen, og jeg ønsket dem en fin tur før jeg hoppet inn i bilen igjen. Det var kø så langt øyet kunne se, av biler som skulle slippe av reisende. Folk stelte bilene sine litt på kryss og tvers, så det var ikke så lett å komme seg ut igjen heller!!

  Vexy og Hackus har vært på ferie en stund, men i dag dukket de opp igjen gitt, hehehe!

  Sola var oppe da jeg sto opp og helt til litt etter at jeg kom hjem igjen, men nå er det et grått skylag over hele himmelen. For håpentlig kommer sola tilbake igjen i løpet av dagen... Hadde håpet på å kunne nyte noen timer i sola, enten på balkongen eller på uteplassen våres.

  Da jeg kom hjem igjen var jeg så trøtt å sigen at jeg bare måtte lene meg tilbake i godstolen, lukke øynene og gli inn i drømmeland en stund. Vinja kom å la seg i fanget mitt, og sammen lå vi der å sov i bort i mot en time. Da jeg våknet igjen lå hun fortsatt der, og hun løftet så vidt på hode for å se om jeg skulle opp. Da jeg ikke gjorde noe forsøk på det, krøllet hun seg sammen igjen å sovnet en stund til :o))

  Nå har jeg fått i meg noen kopper med kaffe, og både kroppen og hode mitt har våknet igjen :o))

  #sjåfør #reise #topåtur #gardermoen #trøtt #dmenneske #sove #kaffe #mummitrollet #snorkfrøken #mummikos #ferie #vexy #hackus #smurfer #torsdag #mai #blogg

  Når du sover....

  • 24.05.2017, 11:25

  I morgen når de fleste andre sover søtt i sengene sine, må jeg opp grytidlig... Jeg skal nemlig kjøre bestisen og kusinen hennes til Gardermoen, og jeg skal hente dem kl 06:30. Så mens du sover sitter altså jeg i bilen min og frakter to spente damer, som skal kose seg i stocholm noen dager :o)) Det er meldt like fint hver der, som her, så de får sikkert noen riktig fine dager tenker jeg :o))

  Da jeg sa ja til å kjøre dem, var jeg ikke helt klar over, eller kanskje jeg har glemt det, hvor tidlig jeg måtte opp. Jeg kommer nok til å være litt sigen i øyelokkene, men etter et par kopper med sterk kaffe så skal jeg nok få orden på det :o))

  taxi for airport
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  I tillegg til å være sjåfør skal jeg også se til "Felix the cat" mens bestisen er borte... Det betyr å kose masse til han ikke gidder mere, sørge for at han får frisk vann og mat hver dag, og ordne i toalettet hans. Når jeg har gjort alle disse tingene så er ikke Felix så opptatt av om jeg er der lenger, så da kan jeg bare dra hjem igjen.

  #sjåfør #kjøre #bilkjøring #frakte #reise #stocholm #utpåturaldrisur #felix #felixthecat #onsdag #mai #blogg

  Dette var ikke vondt....

  • 23.05.2017, 12:18

  Det å våkne til at sola forsøker å snike noen stråler inn på soveværlset, sånn på undersiden av rullgardinen, er ikke vond! I tillegg sitter svarttrosten å synger sin vakre morgensang.... At jeg var trøtt glemte jeg med en gang, og kom meg ut av senga, ikke med et byks kanskje, men ganske raskt. Gradene lå på +5,5 C så det var litt friskt, men innen jeg hadde gjort meg klar til å gå var det steget til +10,1 C.

  Det eneste jeg kunne høre da jeg kom ut i gården, var fuglene som kvitret og sang.... De som vanligvis forstyrrer stillheten hadde tydeligvis en sovemorgen, og jeg tenkte at sånn skulle man ha det hver eneste dag :o))

  Sunny meadow
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

  At jeg hadde vondter både her og der etter treningen i går glemte jeg helt, og kom ikke på det før jeg skulle sette meg inn i bilen. Jeg følte meg i så godt humør at jeg klarte å skive fra meg vondtene, og syntes egentlig at det var en fantastisk morgen :o))

  Nå som klokket er 12:15 er himmelen helt blå og solen skinner her i Oslo, så jeg kan si med en gang at det blir "balkongliv" når jeg kommer hjem i ettermiddag :o))

  Ha en strålende dag alle og enhver :o))

  #smiler #nydelig #vær #sol #himmel #varme #godthumør #trives #fint #tirsdag #mai #blogg
   

  Legebesøk og trening....

  • 22.05.2017, 16:40

  Jeg blir like overrasket over at jeg faktisk finner en parkeringsplass, når jeg skal til legen. Etter at det gamle Oppsal senter ble revet, for at nye boligblokker og nytt senter bygges, har det vært et mareritt å finne en parkeringsplass. De opprettet en provisorisk plass med noen få plasser, hvor brukere av bibloteket og eldresenteret samt pasienter til legesenteret må sloss om. I dag var det flere plasser ledig, og jeg kunne til og med velge hvor jeg ville stå :o))

  Det var nesten ikke en ledig stol på legekontoret, men folk ble raskt ropt opp så innen det var min tur var vi bare noen få igjen. Litt ventetid ble det, for legen var forsinket. Da det var min tur, ble han ferdig med en pasient men det var ikke meg som ble ropt inn. Jeg satt å surret inne på mobilen og glemte helt tiden, og plutselig sto legen i døra å kikket på meg... Det var blitt min tur!

  Han hadde fått svar på røntgenbildene mine, som viste en bedring fra 2013. Hvis de viste en bedring, hvorfor har jeg fortsatt vondt å ikke føler meg i form? Jeg fikk ble sykemeldt en måned fram til og med 23.06., hvor jeg skal tilbake til legen igjen for en ny vurdering! Inntil da er det bare å fortsette med trening og bevegelse, og gjøre alt jeg kan selv for å bli bedre!!

         Icon, Button, Pictogram Physical Therapy
  Licensed from: mindscanner / yayimages.com

  Når jeg var ferdig hos legen, rakk jeg akkurat hjem for å skifte å ta på treningstøy før jeg måtte ut igjen for å rekke timen min hos Manuellterapeuten. Vi gikk løs på øvelser for knær, hofter og armene. Er man frisk i kroppen er ikke disse øvelsene så voldsomme, men for meg er det mer enn nok å jeg blir veldig sliten av det lille jeg gjør. Jeg har alltid vært veldig myk og orket det meste, noe som gjør at jeg blir så frustrert og irritert over at jeg orker så lite nå.

  Det er ikke like fint vær ute i dag, men det er ganske behagelig temperatur. Sola vil gjerne komme igjennom skydekket, men klarer det ikke helt. Jeg klager ikke for det jeg. Bare det at det har blitt varmere i været er helt fantastisk :o))

  #lege #legebesøk #sykemelding #oppsal #parkeringsproblemer #parkering #behandling #trening #sola #varme #mandag #mai #blogg

  Jeg er litt spent....

  • 22.05.2017, 09:00

  På fredag gikk sykemeldingen min ut, og på morningen i dag skal jeg tilbake til legen igjen for en ny vurdering. Jeg har fortsatt vondt i skuldre og armene mine, noe som gjør meg veldig sliten.... Formen går fra akseptabel en dag, og så rett ned i kjelleren den neste. Noen ganger kan jeg våkne på morningen å føle at, ja i dag var det ikke så ille, og så i løpet av en time eller to kan det forandre seg, og jeg har mest lyst il å legge meg under dyna igjen.

  Da jeg var hos legen sist, ble jeg sendt til UNILABS for å ta nye røntgenbilder. Det var noen år siden sist jeg hadde tatt røntgen, så legen mente det var på tide å ta noen nye. Jeg er veldig spent på om de viser noen forandringer, og gjør de ikke det så må jeg videre til trommelen.... Akkurat det er ikke noe jeg gleder meg til, for jeg er litt klaustrofobisk.
   

  Doctor with arms crossed
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Etter at jeg har vært hos legen, skal jeg rett hjem for å skifte og så tilbake igjen for å gjøre ukens første treningsøkt.Siden at jeg fikk en sånn kraftig reaksjon for et par uker siden, har vi tatt et par steg tilbake for så å starte på nytt. Trening og øvelser er jo så viktig for både artrosen min, og for de vonde skuldrene mine, så det er noe jeg bare MÅ prioritere :o))

  #sykemelding #legebesøk #vondter #sliten #artrose #nakke #skuldre #røntgen #trening #behandling #helse #mandag #mai #blogg

  Balkongliv med lydbok

  • 21.05.2017, 20:49

  Da jeg sto opp trodde jeg ikke at vi skulle få noe godt vær, men sakte forandret været seg ettersom timene gikk. Plutselig forsvant det grå skydekket, og himmelen var blå. Sola kom og skinte og varmet så godt. Når den traff balkongen min var jeg ikke sen om å gå ut for å sette meg.

  Jeg tok med meg mobilen og høytaleren min, litt klaldt drikke og satte meg godt til rette for å lytte til lydboka mi. Akkurat nå holder jeg på med Harry Potter bøkene, som jeg også har i innbundet utgave i bokhylla. Jeg har jo sett alle filmene, på tv, dvd og på kino, men aldri klart å lese meg igjennom mer enn halve første boken. Med Storytel er det lettere, for der kan jeg bare lene meg tilbake og lytte til boken. Når det gjelder Harry Potter er det Stephen Fry som leser, og han gjør virkelig en flott jobb av det. Jeg ble ferdig med bok 3 Fangene fra Askaban, og hadde egentlig tenkt å gi meg med det. Klarte ikke helt å stoppe og fortsatte en time inn i Ildbegeret, før jeg måtte begynne med litt middag :o))
   

  Blue chairs and table on a mediterranean balcony with nice view
  Licensed from: martinm303 / yayimages.com

  Jeg må si med en gang at jeg ikke har så flott utsikt fra min balkong, men jeg ser jo vann jeg også. Ikke så langt unna ligger Østensjøvannet, som glitrer så fint mellom løverket når sola skinner. På sånne fine dager som vi har hatt i dag, er det så deilig å sitte der ute og slappe av å nyte dagen.

  Tidligere i dag fortalte jeg at jeg hadde kuttet meg i fingeren, pekefingeren, og at den var veldig vond og hoven. Jeg klempte på en tupp med Helosan salve og satte på plaster, og det ser ut som har gjort underverker. Fingeren ser helt fin ut igjen, og den er bare litt øm når jeg klemmer på den. Litt dumt at jeg var så uoppmerksom med kniven i går, for jeg hadde tenkt å bake kjeks i dag.... Jeg får se hvor mye energi som er igjen etter at jeg har vært hos legen og trening i morgen!!

  Sjekket akkurat yr.no for å se hva slags vær vi får i morgen, og det ser lovende ut :o))

  #balkongliv #nyte #lytte #lydbok #storytel #harrypotter #fangenefraaskaban #ildbegeret #bøker #utsikt #vær #sol #pekefinger #skade #leges #søndag #mai #blogg

  Min tur...

  • 21.05.2017, 11:19

  Noe av det fineste som finnes, er når en av kattene kommer opp i senga på morningen for å si god morgen på sin måte. I går morges var det Ronja som kom, noe hun ikke gjør så veldig ofte, og da er det ekstra koselig når hun gjør det. Hun kom helt opp til ansiktet mitt å dyttet litt til meg og mjauet litt, før hun la seg inntil meg i armkroken. Der lå hun å malte høyt å ville at mamsen hennes skulle rufse pelsen, og kose med henne en stund.

  Jeg hadde satt alarmen sånn at jeg skulle komme meg opp litt tidlig, og ikke sove bort hele formiddagen. Når Ronja først hadde lagt seg godt til rette, så ville hun ikke gå igjen med det første. Derfor ble det ikke like tidlig som jeg hadde tenkt meg, hihi!!

  Når jeg først kom meg ut av senga, fløy jeg rundt å ryddet og ordnet litt i heimen. Det var nemlig min tur til å by på middag når bestisen kom til meg litt senere. Da ville jeg jo at det skulle se sånn någenlunde ryddig og ordentlig ut. Ikke det at hun hadde brydd seg, tror jeg, men jeg hadde det!
   

  Laughing woman listening to friend
  Licensed from: Creatista / yayimages.com

  Det er aldri mangel på samtaleemner når bestisen og jeg møtes.... Til tider kan vi være veldig talatrengte å snakker nesten i munnen på hverandre, noe som sikkert er veldig merkelig å høre på for andre. Som regel får vi med oss hva den andre sier, men det hender jo at det glipper noen ganger også, hihihi!

  I går serverte jeg en gryterett med pasta som jeg hadde laget helt fra bunnen av. Dette var noe jeg begynte med en gang jeg hadde bestemt meg for å ha gryterett, og så hadde jeg ikke noen pose. Jeg syntes da at den jeg laget selv var mye bedre, og har fortsatt med å gjøre det. Jeg hadde kun dette i denne gangen: karbonadedeig, ca 450 gr, 1 boks m/hakkede tomater med hvitløk, 1 mellomstor løk, 1 grønnsaksbuljong, passe vann + litt matfløte for fyldigere smak. Den ble litt tynn, så jeg spedde på med litt jevning. Krydret med salt, pepper, urtekrydder, hvitløkspulver og oregano. Bestisen forsynte seg to ganger, noe som betyr at den ikke smakte så aller verst, hihii!!

  Da jeg skulle forte meg å kutte opp løken, klarte jeg å kutte meg i pekefingeren. Det var ikke lange kuttet, men det var dypt å blødde en del. Nå i dag er det fortsatt vondt, og litt hovent så jeg smurte det inn med Helosan sårsalve å satte på plaster igjen. I morgen er den nok god som ny, og skulle den ikke være det har jeg time hos legen på morningen...!!

  Når middagen hadde sunket litt, fant jeg fram resten av kransekaken fra 17 mai og muffins til oss, som vi koste oss meg. 

  Da vi begynte med disse lørdagstreffene hos hverandre for noen år siden, la vi lista veldig høyt når det gjaldt maten vi serverte. Jeg husker at jeg hadde store kvaler over hva jeg skulle finne på, og om det kom til å bli godt. For jeg må jo bare innrømme det, noen kokk er jeg ikke.... Nå har vi senket lista betraktelig, og det dreier seg ikke så mye om hva vi skal spise. Det kan like gjerne bli grillpølser i lompe eller potetmos, som kylling med innbakt hvitløksmør og masse tilbehør eller også noe annet innviklet hvis man har lyst!!

  #venninnetreff #besøk #bestis #godmat #mat #gryterett #katter #kos #ronja #ronjathecat #kransekake #muffins #lørdagskos #skade #lørdag #mai #blogg

  Nye muffins- og brødformer

  • 20.05.2017, 14:06

  Etter at jeg hadde vært til behandling i går dro jeg en tur på EuroPris Lørenskog for å kjøpe inn noen søte brødformer, som jeg så bloggeren Anne Brith brukte da hun bakte saftige og hærlige fletteloff for noen dager siden. Du kan se innlegget på bloggen hennes HER. Jeg falt plask for disse søte formene i mintfarge, og bestemte meg for å skaffe dem. 

  Jeg dro på den lokale EuroPris butikken tidligere i uken, men der hadde de bare to av fargene (gul og lys blå). Siden jeg er så glad i rosa måtte jeg jo også ha en i den fargen også :o)) På Lørenskog har de en større butikk, så jeg tenkte at sjangsen for at jeg fikk tak i formen der var stor. De hadde det, og i tillegg hadde de muffinsformer i samme farger som jeg også kjøpte :o))     

  Da jeg kom hjem fikk jeg så lyst på muffins, og jeg hadde en Toro pakke med sjokolademuffins som snart gikk ut på dato. Jeg hadde laget røren, hatt de i former og stekt dem innen det var gått en time. Oj så godt det luktet over hele kjøkkenet. De var til i dag når bestisen kommer på besøk, men jeg vet at vi ikke spiser opp alle disse på en kveld så jeg lot meg friste til et par stykker til kaffen på ettermiddagen.

  De er så utrolig søte disse formene, både muffins- og brødformene. Sistnevnte er akkurat passe store til meg, og er samme størrelsen som de brødene jeg vanligvis pleier å kjøpe på Meny. Det er lenge siden jeg har bakt brød selv, men nå har jeg altså tenkt å prøve meg på det :o)) 

  Baker du mye?
  Hva baker du da?


  #europris #brødformer #muffinsformer #muffins #brød #bake #annebrith #bake #kjøkkensmaskin #electrolux #mat #kaker #lørdag #mai #blogg

  Et par dagers pause

  • 20.05.2017, 12:24

  Noen ganger er det godt å ta seg en pause fra både PC'er og mobiltelefoner, noe jeg har gjort de siste par dagene. Når jeg sitter med PC'n i fanget i 45 minutter uten å få overført noe fra hjernen og ned i fingrene, er det like greit å gi opp med en gang. Derfor ble det en aldri så liten bloggpause på meg :o))

  De siste dagene har ikke kroppen min vært i humør, mye pga av været vi har hatt her i Oslo. Regnvær og høy luftfuktighet gjør at leddene mine verker, og kroppen kjennes tung og viljeløs. Det har vært slitsomt å komme seg opp om morningen, men det har ikke vært noe tema å ikke gjøre det... Jeg har en jobb og passe tre dager i uken, og de andre to er det trening hos manuellterapeuten for å styrke kroppen.

  I går forsvant den tunge luften, temperaturen steg og sola kom fram å for første gang på flere dager kjente jeg noe av energien kom tilbake til kroppen. Jeg var til trening på morningen, og det stjal nok en del energi men jeg følte meg allikevel i bedre form enn jeg hadde gjort på flere dager.
   

  Rest
  Licensed from: kaarsten / yayimages.com

  Det hadde vært deilig å rusle ut i en eng med langt gress å legge seg ned på rygg, kikke opp på himmelen som er blå og høre på på innsektene som summer rundt for å samle nektar fra blomstene :o)) Nå er det nok litt tidlig å gjøre det, og litt vanskelig å finne en slik eng akkurat rundt her jeg bor... Man skal ikke se bort fra at jeg finner en i løpet av sommeren :o))  Det ble en sen frokost i dag med deilige jordbær på et par skiver brød :o)) Før pleide jeg aldri å spise jordbær før vi fikk de norske på markedet, men når jeg så de fine bærene de hadde på Meny om mandagen, kunne jeg ikke la være :o)) For meg får jordbær på maten minner om varme gode sommerdager :o))

  #sliten #vondt #dårlig #regn #luftfuktighet #trening #jobb #kropp #helse #velvære #frokost #jordbær #lørdag #mai #blogg

  En bukett blomster til mine foreldre

  • 17.05.2017, 00:27

  Ettersom det er 17. mai i morgen ville jeg pynte opp litt på graven til foreldrene mine, men ikke plante noe nå. Det syntes jeg var litt tidlig å gjøre. Derfor bestemte jeg meg for å kjøpe en blomsterbukett å sette på graven. Når lunchpausen kom stakk jeg ned på Mester Grønn på Gunnerius, og valgte ut den buketten jeg syntes var finest. Ettersom jeg ikke hadde noen vase til å sette blomstene i måtte jeg kjøpe med meg det.

  Tidlig på dagen hadde det bare såvidt småregnet, men når jeg kom til gravlunden hadde det gått over til skikkelig regnvær. Jeg hadde tatt på meg skinnjakke i dag, og den hadde ikke hette så jeg slo opp paraplyen for ikke å bli klissvåt. Det ble jeg nå allikevel, for det går ikke å stå med paraplyen i den ene hånden og samtidig forsøke å pakke ut blomsterbuketten med den andre.   Gravlunden hadde fjernet det jeg plantet på høsten, så det var bare rosen jeg satte ned i fjor sommer igjen. Jeg har ikke stell av graven, men de ordner også opp for meg mens de er i gang. Akkurat det er veldig hyggelig, for ingenting er vel så trist som å se en grav med tørre og visne planter. Litt rusk og rask lå det på jordflekken, men jeg lot det være denne gangen. Jeg skal ta å rydde ordentlig opp når jeg kommer tilbake for å plante på graven.  Jeg var veldig spent på hvordan det sto til med rosen, om den hadde klart seg... Da jeg var nede sist, for en måned siden, så jeg at det var kommet noen skudd. Nå hadde den kommet seg betraktelig, så dette ser veldig lovende ut. Jeg må klippe av toppene på noen av grenene ser jeg, for de er døde. Akkurat det er greit, for jeg vil jo ikke at den skal bli for stor heller.

  Det var ikke mange som hadde plantet på gravene sine, så jeg trengte ikke å ha dårlig samvittighet for at jeg bestemte meg for å vente litt til.

  #blomster #bukett #pynt #nationaldagen #foreldre #gravlund #grav #17mai #rose #tirsdag #mai #blogg

  Litt sånn av og på uke

  • 16.05.2017, 10:59

  Denne uken blir litt sånn av og på, for jeg jobber annenhver dag... Mandag: ikke jobb Tirsdag: jobb Onsdag: ikke jobb (17. mai) Torsdag: Jobb Fredag: ikke jobb. Noen syntes at det er helt okey, men jeg blir litt stressa jeg av slike arbeidstider. Heldigvis er det bare slik bare denne uken.

  Da jeg våknet, faktisk før klokken, så hørte jeg at regnet tappet så forsiktig på vannbrettet. Selv om jeg ikke er overbegeistret for regnvær, så er det faktisk en veldig hyggelig måte våken på. Det er noe beroligende med lyden av vann....
   

  Rain
  Licensed from: Novic / yayimages.com

  Det driver fortsatt å dusker lett ute, og som jeg har forstått det kommer det til å gjøre det resten av dagen. Jeg hadde håpet at det skulle bli opphold på ettermiddagen, for jeg skal en tur på gravlunden for å sette ned en blomsterbukett til foreldrene mine. Når våren er varmere enn den er i år, har jeg allerede plantet blomster på graven, men i år har jeg drøyd med å gjøre det. Derfor får de en bukett av meg til Nationaldagen, og så får vi se om det blir vårpynting til helgen i stedet.

  Ønsker alle en fin tirsdag, og at dere har et mer trivelig vær enn det vi har i Oslo ;o))

  #vær #regn #vått #vår #vårpynting #gravlund #grav #blomster #blomsterbukett #tirsdag #mai #blogg

  Nyukhach eller The Sniffer

  • 15.05.2017, 22:51

  Jeg fant en ny serie på Netflix i ettermiddag, som jeg begynte å se på. Den heter Nyukhach eller The Sniffer som den heter på engelsk. Jeg trodde det var en engelsk eller amerikansk serie helt til de begynte å snakke, for da skjønte jeg ingenting.... Den viste seg å være en Ukrainsk krimserie, og da blir det å lese underteksten for å få med seg handlingen. Først tenkte jeg at nei dette gidder jeg ikke, men så var det jo så fin.

  Ettersom jeg var så sliten i kroppen etter trening og handleturen i dag har jeg sittet nesten litt apatisk i godstolen å sett på The Sniffer.  Hovedrollene spilles av Kiril Käro som The Sniffer og Ivan Oganesyan som Col. Viktor Lebedev.

  Hvis du ikke syntes det gjør noe å lese undertekst samtidig som du forsøker å følge med på handlingen, burde du sjekke ut denne serien. Det er greit å se på noe annet enn bare engelske og amerikanske serier innimellom også :o))

  #film #tvserie #netflix #ukrainsk #nyukhach #thesniffer #verdtåse #mandag #mai #blogg

 • Mat
 • Storhandel

  • 15.05.2017, 15:56

  Så langt tilbake som før jul, har det blitt mye lettvind og kanskje ikke så sund mat. Før helgen bestemte jeg meg for at nå måtte jeg sjerpe meg, og spise sunnere. Jeg begynte med å sette opp hva jeg skulle ha til middag hele denne uken, og listen har jeg hengt opp på kjøleskapet. Uansett om jeg har aldri så mye lyst på noe annet en dag, skal jeg forholde meg til lista og ikke avvike fra den.

  Det var ikke så veldig mye sundt og godt i kjøleskapet mitt i dag, så jeg var nød til å gå ut for å handle.....    

  Det jeg kom hjem med fylte hele kjøkkenbordet, og det var magert pålegg, poteter, salater, tomater, paprika, blåbær, jordbær, bringebær mm Nå har jeg ingen grunn til ikke å lage sund mat, til frokost, lunch og middag. 

  Det at jeg legger om kosten er ikke bare for at jeg trenger at det blir mindre av meg, men også for at et sundere kosthold sørger for at kroppen mine fungerer bedre. Akkurat nå fungerer den ikke så veldig godt, og jeg må gjøre det jeg kan for at det skal bli litt bedre!
   
  Dette er middagslisten min for dene uken:

  Mandag: Kyllingfilé med salat, tomat og fetaost
  Tirsdag: Laksefilé med potet og grønnsaker
  Onsdag: Pølse i lompe (17. mai mat det)
  Torsdag: Suppe - ikke bestemt hvilken enda
  Fredag: Laksefil´med salat og fetaost
  Lørdag: Gryterett - hjemmelaget
  Søndag: Fiskekaker med poteter og grønnsaker

  #mat #matvarer #frukt #grønnsaker #handle #laks #kylling #pølser #suppe #gryterett #fiskekaker #salat #poteter #sundtoggodt #mandag #mai #blogg

  Anne with an E

  • 15.05.2017, 00:34

  En gang på det fagre åttitallet gikk det en veldig fin tv-serie på NRK, som het Anne fra Bjørkly (Anne of Green gables) Jeg hadde lest bøkene, og syntes at serien var veldig fin. Det var en sånn serie som hele familien samlet seg for å se på. 

  For den som ikke har sett serien eller lest bøkene, så handler den om den foreldreløse Anne som kommer fra barenehjemmet. Hun har ikke hatt det lett, og tror at endelig har lykken snudd å hun skal få en familie. Søskenparet Marilla og Matthew Cuthbert har bestemt seg for å adoptere en gutt, men i stedet for å sende en gutt, sendes Anne Shirley. Matthew blir glad i Anne med en gang, mens Marilla er fast bestemt på å sende henne tilbake. Etter mye om og men så får Anne bli på prøve, og eventyret er i gang.....  Nå har Netflix laget en ny versjon av serien, og den hadde premiere 12. mai... Jeg kom tilfeldig over den, og er på andre episode og har allerede falt plask for serien. I rollen som Anne Shirley finner vi Amybeth McNulty.  I serien fra 80-tallet var Megan Fellows som spilte Anne Shirley, og for en fantastisk jobb hun gjorde :o))

  Har du lest bøkene eller sett tv-serien?

  #annewithane #anneofgreengables #tvserie #bøker #lmmontgomery #netflix #anneshirley #amybethmcnulty #meganfellows #mandag #mai #blogg

  Det gamle fotoalbummet

  • 14.05.2017, 18:19

  De fleste av oss har vel gamle fotoalbum, album som gjemmer på bilder fra en tid som forlengst har passert. Noen av bildene er noen ordentlige skatter, som familiebilder, barnebilder eller bare vanlige daglige hendelser. Å åpne disse gamle albummene kan være både trist og morsomt, for bildene viser smilende ansikter av de som ikke lenger er blandt oss, og andre lykkelige stunder sammen med venner og familie.!  Dette gamle albummet har vært min mammas, og det er kjøpt på slutten av 50 tallet eller tidlig på 60 tallet. Dekorasjonene på permene er veldig klassiske fra den tiden, og hun har tatt godt vare på det. Permene er i like fine som den dagen hun kjøpte det. Min mamma var alltid så forsiktig med tingene sine, og det er nok noe hun har passert videre til meg :o))  Når dette bildet ble tatt er jeg ikke sikkert, men det er nok fra rundt den tiden albummet ble kjøpt tenker jeg. Mannen som sitter på trappa er bestefaren min Gunder Bergsvangen, min mammas far. Han og min mormor bodde på en husmannsplass i Odalen hele livet, hvor det ikke var innlagt vann. Til den dag de enten døde eller flyttet derfra, var huset uten vann. Det måtte bæres inn fra de to brønnene de hadde, som lå inne i skogen. Sammen med bestefar står min pappa 💖 Lusekofta han har på seg, har min mamma strikket!   På dette bildet er jeg sammen med pappa, og jeg er 1 år gammel. Min aller første julaften, og etter det jeg har blitt fortalt var jeg veldig begeisteret for juletreet. De hadde et svare strev med å holde meg unna da, hihi! Tror ikke jeg klarte å rive det over ende....., det sa de i allefall ikke noe om!! Noe av julepynten fra den gangen, har jeg faktisk den dag i dag :o))   Her er lille runde meg på togtur med mamma... Hvor vi skulle sto det ingenting om under bildet, men det var enten til besteforeldrene i Odalen eller på Stange. Vi hadde bil selv, men når vi skulle reise langt hendte det ofte at vi tok toget. Det var liksom litt høytidelig å ta toget når jeg var barn :o))

  #fotoalbum #fotografier #foto #gamleminner #minner #familie #meg #selfie #glede #søndag #mai #blogg

  😷 En liten vårforkjølelse 🤧

  • 13.05.2017, 13:48

  I går kveld begynte nesen min å renne, og jeg ble litt varm i topplokken.. Innen jeg kom meg i seng et par timer senere både frøys og svettet jeg om hverandre. Kanskje ikke så rart at jeg vært litt slapp og hengete de siste dagene.

  Tror det var turen i Botanisk Hage som er årsaken til at denne lille vårforkjølelsen kommer akkurat nå. For jeg hadde nok tatt på meg litt for lite klær, og jeg frøys hele tiden mens vi var der. Jeg angret jo med en gang jeg kom dit for at jeg ikke hadde tatt på meg mere klær, men da var det for sent.

  Collage of a woman having a cold
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Heldigvis er dette bare en lett vårforkjølelse, som kommer til å forsvinne av seg selv i løpet av en dag eller to. Sånn kjennes det i allefall ut som. Når jeg blir forkjølet pleier feberen å gå i taket med en gang, og jeg blir helt utslått. Denne gangen har det ikke gjort det, så derfor er jeg ikke så veldig bekymret for at dette blir langvarig.

  Gleder meg til MGP finalen i kveld, og jeg skal se den sammen med bestisen. Jeg er så spent på hvordan JOWST kommer til å gjøre det i kveld, og håper jo selvsagt på at de skal vinne hele greia. Jeg må innrømme at da jeg hørte låta deres første gangen, likte jeg den ikke. Så etter å ha hørt den et par ganger så vokste den på meg, og nå syntes jeg den er virkelig fengende og fin. Nå er det mange andre flotte låter med også, og man vet jo aldri hvordan folk omkring i europa stemmer!

  #forkjølet #snue #feber #syk #nestensyk #vårforkjølelse #mgp #finale #norge #jowst #eurovisionsongcontest #lørdag #mai #blogg

  Ikke helt som jeg trodde

  • 13.05.2017, 12:11

  For et par uker siden fikk alle beboerne i borettslaget et skriv fra Brann- og Redningsetaten, hvor de informerte om at de ville komme på befaring i leiligheten. Dette skulle selvsagt foregå på dagtid, og for oss som jobber betyr det at man må omorganisere dagen for å få det til. De hadde satt opp to tidspunkt hvor de kunne komme, og ingen av dem passet for meg!

  Jeg ringte dem å fikk heldigvis avtalt en ny tid i går, hvor jeg ikke var på jobb, etter at jeg hadde vært hos manuellterapeuten.  Jeg trodde at de skulle ha en ordentlig sjekk av hele leiligheten...., men det var tydeligvis ikke en sånn type kontroll de skulle ha. Brannmannen som kom var en kjekk ung kar fra Valset, og han sjekket at jeg hadde rett røykvarsler på rett sted, at pulverapparatet og brannteppet var der det skulle. Jeg hadde pulverapparatet i feil rom, og det samme med brannteppet. Jeg flyttet dem mens han var der, sånn at han så at alt var på stell innen han gikk. Naboen var ikke hjemme, så jeg låste han inn for å gjøre samme sjekken der. 

  Min røykvarsel er av gammel dato, men fungerende, og da jeg sa at den burde vel ha vært byttet ut med de nye vi hadde fått av borettslaget, sa han nei det trengte jeg ikke. De nye levde ikke opp til forventningen, slik at de ville komme med en oppfordring til borettslaget om å gå til anskaffelse av den typen jeg har. Nå slipper jeg å gå rundt å ha dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde byttet ut min gamle røykvarsler, puh!!

  #brannogredningsetaten #brannvesenet #befaring #sjekk #hussjekk #brannslukningsapparat #røykvarsler #fredag #mai #blogg

  🐝 Jakten på humla 🐝

  • 11.05.2017, 11:44

  Som jeg fortalte på tirsdag så skulle jeg på Humlevandring i Botanisk Hage, som var arrangert av foreningen "La Humla Suse". Det var ganske kjølig så jeg kledde ganske godt på meg, syntes jeg, men jeg kunne nok ha tatt en enda kjukkere vindjakke for jeg begynte etterhvert å fryse!!

  Vi var vel en plass mellom 15 - 20 personer som hadde møtt opp, og vi samlet oss i Urtehagen hvor det også er en søt liten fontene. Først så presenterte de tre damene seg, og så fikk vi en innføring i humlas livssyklus samtidig som det var mulighet for å stille spørsmål. Da vi skulle gå på humlejakt, ble det delt ut en plansje over 6 humlearter som vi kunne finne . Så fikk noen en hov, mens andre fikk et lupeglass som man kunne plassere humla i å kikke på den. Vi skulle ikke bare fange å se på den, men også artsbestemme den.  Det var ikke så mange humler som var våknet opp, men noen var det og vi klarte å fange inn noen som vi kikket på før vi slapp de løs igjen. Jeg hadde et lupeglass og klarte å fange en stor dronning, som ikke var så veldig happy for at den ble forstyrret i jakten på nektar. Nå var det ikke så veldig mye den kunne gjøre med det, og måtte tålmodig vente til alle hadde kikke på den å bestemt hvilken sort den var.

  Jeg storkoste meg der jeg gikk rundt å jaktet rundt på disse lodne brumlebassene, og syntes det var ekstra gøy at jeg klart å fange en i glasset mitt. Har tenkt å skaffe et eget lupeglass, slik at når sommeren kommer å flere humler er ute kan jeg få sjansen til å se litt ekstra på dem.

  Det ble ikke anledning til å ta noen bilder, for vi var alle så opptatte med å letet etter humler... Neste gang jeg drar tilbake til Botanisk Hage skal jeg ha med meg glasset mitt, og da skal både se på og ta bilde av de humlene jeg fanger inn.

  Hviste du at vi faktisk har 35 forskjellige humlesorter her i Norge, og at de faktisk er bier?

  #humlevandring #humler #bier #arter #sorter #lahumlasuse #vandring #botaniskhage #natur #tirsdag #mai #blogg

  😡 Jeg ble bare så innmari sint 😡

  • 11.05.2017, 11:11

  I går kom endelig vegvesenet å feide gaten nedenfor for sand og annet rusk, som har samlet seg over vinteren. Når det skjer er det en del mennesker som ikke har noe sted å gjøre av bilen sin. Borettslaget har derfor vært så snille at de har gitt tillatelse til, at folk kan parkere inne gården. Vel og merke så sant de ikke står i veien for utrykningskjøretøyer eller sperrer for annen ferdsel.

  Jeg har selv vært i samme situasjon før jeg fikk egen garasje, så jeg vet hvor vanskelig det kan være å finne et sted å gjøre av bilen mens man er på jobb.  Grunnen til at jeg ble så vanvittig sint i går, var at da jeg kom hjem hadde to personer parkert inntil gresset vis a vis garasjeanlegget vårt. De sto sånn til at jeg ikke klart å få kjørt bilen inn i garasjen, og jeg forsøkte virkelig å få det til på alle måter. Desto mer sint og irritert jeg ble jo dårligere gikk det selvfølgelig med bilkjøringen. Jeg sjekket med henne som var blokktillitsmann for å høre om hun viste hvem som eide den bilen som var i veien for meg, men det viste hun ikke. Det var da ingen annen mulighet enn å parkere på en ledig plass foran et blomsterbed. Siden bilen min ikke er av de største sto den ikke i veien for noen andre.

  Jeg trampet hissig inn, og skrev en lapp om hva jeg syntes om parkeringen å satte den på frontruten. Når jeg kom inn igjen tenkte jeg at det måtte da være mulig å finne ut hvem som eide bilen. Etter en del søk på google, klarte jeg faktisk å finne vedkommende å ringte opp. Heldigvis for damen som eide bilen, hadde humøret og temperamentet mitt nådd normalen å jeg klarte å være sivilisert. Hun var veldig lei seg for at hun hadde sperret meg, og ba om unskyldning flere ganger og fortale at hun hadde flyttet bilen allerede. Jeg klarte ikke å være sint på henne, og avsluttet raskt samtalen for så å flytte min egen bil inn i garasjen. Bil no 2 sto fortsatt på samme plassen, og en annen nabo klarte ikke å få sin bil inn i sin garasje.... Jeg tipset henne om hvordan hun kunne finne ut hvem som eide bilen, og takket meg for det.

  Jeg håper virkelig ikke at dette skjer igjen, og folk bruker hode neste gang.... for det blir jo en neste gang.

  #vårfeing #feie #gate #parkeringsproblemer #feilparkering #sint #forbannet #irritert #onsdag #mai #blogg

  Null hull :-)

  • 10.05.2017, 11:22

  I dag har jeg vært hos tannlegen til den årlige kontrollen, og det er første gang på veldig mange år jeg ikke har sittet der med bankende hjerte. Jeg var helt rolig og avslappet, og gruet meg ikke i det hele tatt. For en deilig følelse det er .o))

  Jeg byttet jo tannlege for 2 - 3 år siden, og jeg er så fornøyd med ham. Han har klart noe ingen andre tannleger har klart, nemlig å fjerne panikken og redselen for å gå til tannlegen. Da jeg satt i stolen, og han romsterte rundt inne i munnen min sovnet jeg nesten. Etter 20 minutter var jeg klar, og kunne gå smilende ut fra kontoret med beskjeden om at jeg heller ikke i år hadde noen hull :o))
  #tannlegen #tannlegesjekk #årligkontroll #kontroll #nullhull #helse #lykke #glede #smil #onsdag #mai #blogg

  Humlevandring i Botanisk Hage

  • 09.05.2017, 10:35

  I et par år har bestisen og jeg forsøkt å kommet oss på humlevandring i Botanisk Hage, men det har ikke blitt noe av. Dette året, nærmere bestemt i dag, skal vi endelig få vært med på det. 

  Ettersom jeg er så begeistret for disse lodne små brumlebassene så gleder jeg noe helt vanvittig til dette. Dersom en humle setter seg på en blomst i nærheten av der jeg befinner meg, er det fram med kamera for å prøve å få et fint bilde av den. Hittil har jeg ikke klart å få DET PERFEKTE BILDE, men jeg lever i håpet. Om det blir anledning til noe fotografering i dag, vet jeg ikke. Jeg regner med at det blir ganske mange som møter opp, og da kan det bli litt vanskelig å leke fotograf!!

  Vi skal møte i Botaniske Hage kl 17, og så varer vandringen i ca 2 timer....

  Bumblebee
  Licensed from: sailorr / yayimages.com

  #humle #humlevandring #botaniskhage #fotografering #detperfektebilde #tirsdag #mai #blogg

  Et lite minne

  • 08.05.2017, 14:41

  Da jeg var barn ble de fleste sommerferier tilbrakt i Hallingdalen, hvor begge mine foreldre brukte mye av sin tid nede ved Hallingdalselva med fiskestangen. Selv så syntes ikke jeg at det var så veldig artig, for jeg hadde lopper i blodet å klarte aldri å stå så lenge stille. Jeg kan faktisk ikke huske at noen fisk bet på min krok. Det eneste som bet var myggen, såpass mye at jeg ble dårlig med høy feber. Derfor ble det lite fisking på meg...

  De første årene leide vi noen rom hos en mann som het Kvelprud like ved Ål. Det var et pensjonat, med kafe i første etasje i tillegg til at han hadde teltplass på andre siden av elven. Det hendte nok at vi lå i telt også, men ikke så ofte. Når jeg ble litt eldre flyttet vi på oss til Bekko Camping, som lå bare 5 km fra Gol. På oversiden av campingen var det fin foss, hvor man kunne sitte å se på ørreten hopp opp når den skulle gyte. 

  Pappa hadde en teleskopstang, og satt mange dager og kvelder oppe i fossen for å få en av de store fiskene på kroken. Det lyktes han innimellom.

  Jeg skriver mer under bildet...  Ettersom jeg ikke fisket, hoppet jeg rundt på stene langs elva å kikket etter ørretyngel, og annet morsomt som man kan finne i og ved siden av elva. Det var mange fine stener som elva hadde slipt glatte og fine. En dag fant jeg en sten som var blitt formet som et egg, og inni stenen ser det ut som det sitter bergklystall. Jeg har aldri fått det undersøkt, men det ser nå i allefall sånn ut... Jeg er veldig glad i denne stenen, og den har sin faste plass i hylla mi :o))

  Med en gang man ser på den, kan den se litt trist og kjedelig ut...., bortsett fra formen da. Ser man litt nærmere så oppdager man at den gjemmer på noe spennende :o))

  #hallingdalen #kvelprud #brekko #camping #fiske #fiskestang #myggstikk #hallingdalselva #ål #gol #skattejakt #stener #bergkrystall #former #mandag #mai #blogg

  To som koser seg

  • 08.05.2017, 13:11

  Det er ikke så ofte jeg finner Ronja og Vinja liggende på sengen samtidig.... Når de skal ta seg en hvil og slappe av, så vil de som regel ligge hver for seg. Det eneste stedet de til nød kan ligge sammen er på sengen, enda det er god plass i begge sofaene i stua også. Der velger de hver sin sofa, og så ligger de å kikker på hverandre.

  Veldig koselig å finne dem sammen sånn 💕  #katter #ronja #ronjathecat #vinja #vinjathecat #sammen #væresammen #kos #sove #søstre #mandag #mai #blogg

  Hagearbeid på morgenkvisten

  • 08.05.2017, 12:25

  Alarmen sto på "grytidlig" i dag for at jeg skulle komme meg opp litt tidlig, for å gjøre litt hagearbeidet i bedene mine. Det var ikke så veldig mye som trengtes å gjøres, men litt luking, fjerne døde kvister og blader, og vende om på jorden. I tillegg til at jeg skulle plante de to Ackeleiene jeg hadde kjøpt.

  Ute var det altså så vanvittig kaldt, og på et tidspunkt kom det ned noe som så ut som snøfnugg. Jeg hadde ikke tatt på meg så mye klær, og ble iskald selv om jeg jobbet. Jorden var knusktørr men ganske porøs, så det var ikke så hardt å vende den. Jeg var litt bekymret for om armene mine skulle klare jobben, men det var ikke så hardt arbeid for dem så det gikk greit. Det var nok bena mine som gjorde mesteparten i dag. Jeg brukte høyre ben på spaden, på den måten sparte jeg også på det venstre benet mitt som fortsatt er ganske vondt!  Når jeg prøvde å krave hull til Ackeleiene mine klarte jeg ikke å komme dypt nok. Det var så mye sten når jeg kom 20 - 25 cm ned at jeg klarte ikke å lage hullet noe dypere. Det var en gang veldig fin matjord i bedet ved balkongen, men etter at de for noen år siden gravde opp for drenering og isolering av grunnmuren ble alt ødelagt. Store stener og grus ble blandet sammen med jorden, noe som har gjort at det er nesten umulig å plante noen større planter der. Hvor jeg skal gjøre av Ackeleiene mine er jeg ikke sikker på, men det er mulig at jeg skal klare å finne en plass til dem i bedet på forsiden av blokken.

  I verste fall kan kanskje Ackeleiene stå i noen store krukker ute på balkongen. Det er varmt der, men hvis jeg velger en krukke som ikke er så tung kan de flyttes inn i stua på den varmeste tiden av dagen.

  Brrr...., nå fryser jeg noe så vanvittig at jeg tror at jeg må sette på varmen i stua igjen, for i skrivende stund er det faktisk under  + 20C inne. Det er altfor kjølig for en sånn fysepinne som meg  😰

  #hagearbeide #luke #rake #spa #ackeleie #kaldt #kjølig #fryser #blomster #planter #natur #mandag #mai #blogg

  Ackeleier til blomsterbedet

  • 07.05.2017, 16:10

  På moringen i går var jeg hos frisørdamen og fikk klippet håret og fjernet litt grå ettervekst.... Når jeg var ferdig hadde jeg noen erender, og et de tok meg forbi Plantasjen nede i Smalvollveien ved Alna.

  Om ikke så lenge er påskeliljer og andre vårløker ferdigblomstret, og da må jeg ha noe mer farger inn i bedet mitt ved balkongen. Derfor stakk jeg innom Plantasjen for å se om de hadde noe spennende jeg kunne plante. Jeg hadde ingen ide om hva jeg skulle skaffe, men tilslutt kom jeg over noen flotte Ackeleier. Det har jeg aldri hatt før, og de er voksevillig å frør seg lett, så det blir nok etterhvert mer av dem. Ettersom jeg i dag kun har en rose og en Soleiebusk som gir farge til bedet, er det fint å tilføre noe mere.  Jeg var litt usikker på om det kunne bli for varmt inne i kroken der den skal så, men etter å ha lest litt om den ser det ut til at det skal kunne gå greit allikevel. Foreløpig står de på balkongen, men jeg skal ta de med ut på formiddagen i morgen å plante dem. Det inngår i den puslejobben jeg henviste til i mitt forrige innlegg :o))

  Har tro på at dette kan bli veldig fint... :o))

  #natur #blomster #stauder #ackeleie #plante #blomsterbed #beplantning #hygge #nytelse #søndag #mai #blogg

  I dag tar Pittbulljedda det med ro

  • 07.05.2017, 14:53

  Som jeg fortalte på fredagen ble jeg veldig sliten og satt ut av treningen jeg gjorde. Dessverre så har ikke helgen akkurat vært smertefri, og jeg har virkelig slitt med det venstre benet mitt. Hoften og kneet protesterer høylydt når jeg er i bevegelse, men det har ikke stoppet meg fra å røre på meg. Det blir i allefall ikke noe bedre av å sitte i ro hele dagen heller!!

  Jeg skulle egentlig ha vært til behandling i morgen mandag, men timen ble avlyst ettersom terapeuten ikke kunne. Jeg må heller oppdatere han til fredagen i stedet, for vi må nok se litt på øvelsene igjen. Det er ikke riktig at jeg skal gå rundt å ha vondt i flere dager etter en behandling. Det er ganske lenge siden det har vært så ille som det er nå......  I dag blir det ikke noen store utskeielser, og jeg skal ta det litt med ro å få unna noen småting her i heimen. Jeg har ikke helt bestemt meg, men det er mulig at jeg baker en kake litt senere til dugnaden i morgen. Skal scanne igjennom oppskriftene mine å se hva jeg finner som kan friste :o)) Jeg skal delta på dugnaden, men det blir noen lette oppgaver for mitt vedkommende. Mulig at jeg tar en liten minidugnad i mine egne bed på formiddagen, som å fjerne litt løv og klippe av noen tørre kvister. Det er ikke noen stor jobb, for jeg rufset ganske bra i høst!

  På morningen i dag regnet det lett, men det stoppet opp etter en stund..... Nå har skylaget åpnet seg opp, og sola har kommet tilbake igjen. Det gir muligheter for litt balkongliv når sola treffer balkongen om litt :o))

  #vondter #smerter #bevegelsesbesvær #hoft #kne #ubehag #trening #øvelser #uheldig #helse #trening #dugnad #kake #bake #søndag #mai #blogg

  Er det mulig å bli så sliten??

  • 05.05.2017, 21:02

  Jeg vet jo at det å trene skal gjøre kroppen min i bedre form, men også gjøre sånn at muskler og scener skal bli sterke. Det er for det meste i bena jeg trenger det. De er så svekket at når jeg er ute å går og blir silten klarer jeg ikke løfte bena så høyt som jeg burde, og snubler hele tiden. Jeg klarer heller ikke å sitte på huk lenger, eller komme meg opp fra gulvet uten store besvær. Derfor jobber terapeuten og jeg med noen øvelser som skal styrke disse områdene.

  De øvelsene vi jobbet med i dag, gjorde at jeg fikke noe vanvittig vondt i venstre hoft og korsryggen.... Det var så vidt jeg kom meg ned trappene fra 2 etasje og bort til bilen. Jeg har fortsatt vondt, og drar på venstre benet mitt når jeg må bevege meg... Derfor gjør jeg ikke så mye det akkurat nå i kveld!!
   

  Physiotherapy
  Licensed from: kentoh / yayimages.com

  Når jeg kom hjem fra behandling/treningen dumpet jeg ned ved den nye uteplassen, og der ble jeg sittende å prate litt med de som gjorde klar plassen. Sola sto høyt på himmelen og varmet så godt at jeg bare måtte sitte å nyte en stund.

  Jeg hadde planlagt å gjøre rent i heimen i dag, men jeg var så sliten å hadde så vondt at jeg hadde egentlig ikke lyst til å begynne med det, allikevel satt jeg i gang etter å ha slappe av en stund. Hvis jeg skulle bli ferdig fant jeg ut at jeg måtte bare jobbe på uten pause, og heller sette meg ned når alt var klart. Jeg klarte det, men da var det heller ingen krefter tilbake....

  Ettersom jeg får besøk i morgen måtte jeg en tur ut for å handle inn litt å spise, og noen andre ting. Det var nesten ikke biler på parkeringsplassen, og veldig folketomt inne på Meny. Det var så uvant å ikke gå i kø på en fredag, men det fine været har nok gjort at folk har dratt ut av byen tidlig i dag. Det var egentlig ganske behagelig å kunne gå i mitt eget tempo å handle.

  Nå er denne dama så sliten at hun skal lene seg tilbake i godstolen, og så se igjennom mange episoder av Bones!!

  #vondt #vondter #sliten #plagsomt #behandling #trening #fysioterapi #rengjøring #handle #shopping #meny #fredag #mai #blogg

  Dette blir fint.....

  • 05.05.2017, 00:28

  Rundt blokkene våre har vi gressplen, og hvert vår settes det frem krakker på enden av blokkene.... I år har vi fått nytt bord og to frittstående krakker i hvitt. Plenen er jo ikke helt flat så ingen av møblene står støtt, noe som gjør at det ikke er så greit å sette fra seg noe. En nabo fortalte meg at de skulle legge heller, og lage en fin plass til krakkene og bordet.

  For et par dager siden startet arbeidet, og i ettermiddag var jobben nesten ferdig. Det mangler bare et par heller, noe som sikkert er klart i løpet av morgendagen. Det kommer til å bli så fint 😊 Jeg har ikke sett hvem som gjort jobben, men jeg går ut fra at det er vår flinke vaktmester. 

  Det kommer til å bli fint å sitte der når det blir varmere i været... Går man ut å setter seg kommer det som regel noen andre også, eller de kanskje går forbi på veg hjem å stopper for en prat 😊

  #borettslag #utearealer #sitteplass #heller #krakk #bord #trivsel #hygge #torsdag #mai #blogg

  Ikke så lurt....

  • 04.05.2017, 13:51

  Som Jeg fortalte om i går var jeg til røntgen på formiddagen, og siden det litt kronglete å komme seg dit uten bil. Vel, ikke egentlig heller det at det tar litt tid å komme dit. Derfor tok jeg bilen, og i stedet for å kjøre hjemover igjen å parkere på stasjonen for å ta banen, kjørte jeg like godt til byen. Det var ikke noe trafikk da jeg kjørte nedover, så jeg brukte ikke lang tid ned til byen 🚘

  Da jeg skulle hjem igjen var det noe helt annet.... Jeg endte opp med å sitte fast utenfor Spectrum i evigheter, og det kom biler fra flere gater som skulle inn i den filen jeg sto igjen. Å det gjorde det ganske kaotisk. Når jeg skulle kjøre opp Svartdalstunnellen var det et kjøretøy som hadde fått stopp oppe ved Ryenkrysset, og køen sto derfor hele veien ned til byen. Etter mye om og men klarte jeg å komme meg videre oppover mot Helsfyr. Trodde at jeg skulle slippe unna, men nei da....! Jeg endte opp med å bruke over en time hjem....

  Sånn etterpåklok burde jeg nok ha tatt meg tid til å dra tilbake til stasjonen allikevel.....  #dårlig #beslutning #biltrafikk #rushkø #kø #kjedelig #tbanen #parkering #stasjon #onsdag #mai #blogg

  Innvendig fotografering

  • 03.05.2017, 11:41

  Til morran i dag hadde jeg time hos UNILABS på Brynsenteret for røntgen av begge skuldre og nakken min... Det hadde gått noen år siden jeg tok sist, og legen min ville se om det hadde blitt noen forandringer i skuldrene. Det er vondt og sårt inni der likemye som i musklene og scener, og da er det greit å se hvordan tilstanden er.

  Som alltid når jeg skal til lege, tannlege eller røntgeninstituttet så gruer jeg meg nesten syk. Magen slår seg vrang og jeg må løpe på toalettet x-antall ganger før jeg kommer meg ut av døra. Noen ganger blir det så mange ganger at jeg nesten kommer for sent, sukk!!

  X-Ray Machine Detail
  Licensed from: leaf / yayimages.com

  Nå skulle jeg heldigvis bare ta vanlige røntgenbilder denne gangen, og det er ikke like skummelt som om jeg måtte inn i trommelen. Jeg gjorde som den hyggelig damen sa jeg skulle, og rørte meg ikke en milimeter sånn at hun måtte ta flere bilder enn nødvendig. Det var nemlig ikke så godt å sitte med armene opp, noe jeg omtrent ikke klarer å gjøre. Lykkelig var jeg når hun sa at da var vi klare, og alle bildene ble klare og fine :o))

  Like før jeg skulle dra til røntgen så sjekket jeg vesken min, som jeg gjør hver morgen, for at alt som skulle være med var der. Hjertet gjorde et megastort hopp, for lommeboken var ikke der. Den var heller ikke noen annet sted i hjemmet, og jeg kjente panikken stige til nye høyder. Til slutt måtte jeg sette meg ned å tenke igjennom når jeg så den sist, og det var da jeg handlet i går ettermiddag. Jeg husket at jeg holdt i den da jeg gikk ut av butikken, og kom plutselig på at jeg hadde slengt den i forsete på bilen å ikke opp i vesken. Når jeg kom ut i bilen var den heldigvis der, i forsetet. Lettelsen var stor :o))

  #helse #røntgen #unilabs #skuldre #nakke #nervøs #uvel #bryn #lommebok #onsdag #mai #blogg

  Sooool og varme :o))

  • 02.05.2017, 12:00

  Endelig kunne jeg la boblejakken bli hengende i skapet når jeg skulle på jobb.... Gradestokken var over +10C da jeg gikk ut døra, så den grønne "nesten" skinnjakken fikk gjøre premiere i dag. Tidlig på morningen var det bare et par varmegrader, men så fort sola tittet igjennom grenene i skogen ble det noe annet.

  Jeg har vært litt lat etter påske og brukt bilen ned til jobben, men i dag fornyet jeg 30 dagers biletten å tok t-banen. Ettersom jeg skal handle litt tunge ting etter jobb, kjørte jeg ned til stasjonen. Det var ikke mange som skulle med banen, så jeg fikk faktisk sitte hele veien ned. Ikke alltid at jeg er så heldig :o))
   

  Sunny meadow
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

  Det fine været vi har i dag, innbyr til balkongliv når jeg kommer hjem fra jobben. Det kommer sikkert til å bli ganske varmt, så jakker og kjukke gensere må byttes ut med noe lettere :o))

  Ha en fin tirsdag alle sammen!

  #vår #vær #sol #varme #balkongliv #tirsdag #mai #blogg

  Snart blomstrer den 🌱

  • 01.05.2017, 16:06

  Ute i bedet mitt ved balkongen har jeg en Soleie-busk, som i sin tid sto utenfor huset til min mormor i Odalen. Den har vært på flyttefot et par ganger etter at den kom til Oslo, men den er en staut og kraftig plante så den har klart seg fint hver gang.

  Litt avhengig av temperaturen, så pleier den å begynne blomstring litt i forkant av 17. mai. Den ser ut til å være i rute, for den er full av knopper hvorav noen av dem er litt større. De vil nok slå ut i full blomst i løpet av denne uken. Spesielt nå som varmen har kommet :o))

  #natur #soleie #soleiebusk #planter #vår #blomstring #naturbilder #blomsterbilder #mandag #mai #blogg

  💖 En + En = Kjærestepar 💖

  • 01.05.2017, 13:45

  Hvert eneste år er det et måkepar som lager et rede oppe på taket av blokken på andre siden av gaten. Der får de en unge, som de passer på med høye rop og skrik fra tidlig om morningen til sent på kvelden.

  Da jeg var ute for å henge flagget til mornigen, så jeg at de hadde flyttet inn igjen. Om det er det samme paret vet jeg jo ikke, men jeg innbiller meg at det er det. De satt så fint oppe på den ene pipen, og koste seg i solen :o))  Måker er vakre fugler, og de har personlighet så det rekker... De er også veldig fasinerende å observere, og jeg benytter enhver anledning, når jeg er i nærheten av dem :o)) Det blir definitivt ikke stille ute på balkongen denne sommeren heller, for når ungen kommer vil lydnivået øke betraktelig 😱

  #natur #fugleliv #nyttliv #måker #fugler #unger #hustak #pipe #mandag #mai #blogg

  Flagget er heist

  • 01.05.2017, 11:42

  Etter å ha sovet godt igjennom hele natten, våknet jeg kl 8:30 med Vinja liggende ved siden av meg.... Der lå hun å malte høyt inn i øret mitt, og da sovnet jeg igjen en halvtimes tid. Når jeg våknet igjen lå fortsatt Vinja ved siden av, og når hun skjønte at mamsen hennes skulle opp løp hun ut på kjøkkenet å satt seg ved matkoppen, som var tom... Min andre ulldott, Ronja, hadde ikke stått opp enda og lå fortsatt i sofaen å sov 😽  Her i huset heises flagget 1. mai, og med det samme jeg sto opp i dag fant jeg fram flagget å hang det ut på flaggstangen. Vanligvis pleier vi å være en del som markerer dagen, men i dag var vi bare to stykker. Mest sannsynlig for det er langhelg å de er reist bort :o))  Det ble bare en lett frokost, og en kopp kaffe på morningen. Jeg orker ikke å spise så mye med en gang jeg står opp, må vente til kroppen og hode mitt har våknet ordentlig. Nå begynner det å romle litt i magen, så det er på tide å finne fram et par skiver med brød.

  Har du heist flagg i dag?

  #1mai #arbeidernesdag #flaggheising #flagg #frokost #mat #kaffe #mandag #mai #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no