hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Ikke alltid venner

 • 30.06.2013, 18:52

Stort sett er pusejentene min gode venner, og respekterer hverandre... I dag er ikke en av dagene nei, for etter at de hadde sovet formiddagsluren sin røyk de i tottene på hverandre opp til flere ganger.

Her sitter de å ser olmt på hverandre, og har ikke helt bestemt seg for om de skal gyve løs eller gå hver sin veg. De bestemte seg selvfølgelig ikke for det siste, puh! Heldigvis så gikk det ikke alfor ille for seg sånn at jeg slapp å gripe inn. Det hender jeg må det også....

Når de var ferdig med å klore og sparke på hverandre la de seg med baken mot hverandre, og forsøkte å se ut som om de ikke så hverandre, hehehe! Sånn ble de liggende en god stund inntil lukten av kattnipp-musene deres fristet til lek og morro... Etter det glemte de at de egentlig var uvenner, hihihihi!!

Været har skiftet fra overskyet til sol i hele dag, og akkurat nå er det sola som er framme og varmer ordentlig opp. Det ser ikke ut til å vare for gråe og triste skyer ligger å lurer rett rundt hjørnet...

Nå skal jeg mimre litt og se på Vi på Saltrkåkan, blogges :o))

Lacy sunday...

 • 30.06.2013, 11:32

Jeg ble sittende lenge oppe i går å surre med designet på bloggen, for å få til automatisk signatur på innleggene. Det er ofte sånn med meg at når jeg begynner med noe så klarer jeg ikke å gi meg før jeg får det til. Har hendt at jeg har sittet oppe til fuglene våkner neste morgen, hehehe!

Resultatet av at jeg kom meg så sent i seng ble jo at jeg sov helt til kl 10 når klokken ringte. Tenkte det var best å sette den på sånn at jeg ikke sov lenger. Da hadde hele dagen blitt ødelagt.

Nå har jeg akkurat brygget meg en deilig kopp kaffe og slengt meg ned foran tv'n for å se på Hairy Bikers på BBC Lifestyle. De reiser rundt på sine motorsykler å lager mat på forskjellige steder i England.

I går var Anne her noen timer på kvelden, og i stedet for å lage middag ble det ost og kjeks. Kjøpte inn noen smøreoster når vi var i Sverige om fredagen. Syntes det er greit med smøreost for de går like greit på en skive brød også :o))

Da jeg våknet i dag tittet sola inn igjennom persiennene, og trosten kranglet med en måke som forsøkte å stjele haugen med mark... Forsøkte, den tok den bare uansett hva trostene gjorde.

Nå har sola gjemt seg bak noen skyer som hadde kommet snikende, og det ser ut til at det skal komme litt regn om ikke så lenge... Håper ikke det for nå har vi fått nok for en stund.

Ha en fortsatt fin søndag, blogges :o))

Klarte det...

 • 30.06.2013, 01:34

Jeg kan jo si med en gang at jeg ikke er noen mester i bloggdesign, men jeg har jo mange ideer om hvordan jeg vil ha det... Problemet er ofte hvordan få gjort noe med disse ideene, og det er der det ofte stopper opp siden jeg ikke kan så veldig mye. Da er det å google til den store gullmedaljen for å se om man finner noen bruksanvisninger man forstår og kan bruke. Noe jeg hadde tenkt på en stund var at jeg skulle få signaturen min nederst i blogginnlegget automatisk sånn at jeg slipper å legge den til hele tiden.

For en stund siden laget jeg veldig amatørmessig en underskrift som jeg lagret som jpg og hentet opp hver gang jeg skrev et innlegg. Det var jo greit så lenge jeg brukte laptoppen, men når jeg brukte nettbrettet hadde jeg ikke det lagret og fikk da ikke signaturen med. Akkurat det irriterte meg mer og mer, men nå i kveld googlet jeg meg til en oppskrift som jeg testet ut og som jeg tilslutt fikk til. Brukte det samme bildet inntil jeg kan få laget noe mer proft. Det er nå et steg framover så jeg er fornøyd så langt :o))

Fremgangsmåten er:

Gå inn i Design + Redigere + Maler
Trykk CTFL + F for å få opp søkefeltet, og søk etter denne koden: <div class="content">${EntryBody}</div>
Hvis du bruker et bilde av signaturen, gå til enten 
http://tinypic.com/ eller http://imageshack.us/ for å lage en kode til bildet som igjen limes inn i koden under.
<img src="BILDEKODE" alt="Signatur">
Hele koden settes inn på linjen under div class koden.

Rettelse: Husk også å lim inn koden under Forsiden - Innlegg - Kategorier - Arkiv

Neste prosjekt nå er å undersøke om det går ann å få signatur på bildene mine automatisk....
 

God formiddag

 • 29.06.2013, 11:20

I natt har denne damen sovet utrolig godt, og for første gang på veldig lenge følte jeg meg helt utvilt i hode og kroppen når jeg våknet. Det var en utrolig deilig følelse, og jeg skal benytte denne gode følelsen i kroppen til å få gjort litt rundt om i heimen :o))

Ute er himmelen dekket av skyer, men de er ikke så mørke så kanskje vi kan få litt sol i dag også som vi fikk i går ettermiddag. Etter at sola gikk ned å kvelden kom i går ble det ganske kjølig ute, og da jeg sjekket gradestokken var den krabbet under + 10 C.

Leiligheten min er veldig varm om sommeren så derfor syntes jeg det var litt godt med en kjølig kveld.... Det gjorde susen, og når jeg våknet til morran i dag var det god temp inne :o))

Da jeg var på kjøkkenet for å brygge meg en kopp kaffe hadde Ronja lagt seg godt til rette på kjøkkenbordet. Der ventet hun på at hun skulle få en godbit, men der var mor streng.... Hun hadde fått det allerede, og det hjalp ikke hvor mye hun så på meg med de vakre øynene sine, hehehehe!!

Vinja derimot var riktig så spretten til morran i dag, og sprang rundt hele heimen. Så ut på balkongen og inn igjennom kjøkkenvinduet å så igjennom heimen før hun spratt ut på balkongen igjen.

Nå har begge hårballene slengt seg ned for å ta en aldri så liten formiddagslur. Den kommer derimot ikke til å vare så lenge til, for om litt skal matmora hente fram støvsugeren...

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

Norby Shopping i dag.

 • 28.06.2013, 19:02

Huff så trøtt jeg var når klokka ringte til morran i dag, men siden Anne og Kine skulle komme til meg rett etter kl 8 var det bare å komme seg opp. Vi hadde bestemt at vi skulle dra en tur til Norby for å handle litt i dag... Formen var ikke helt på topp i dag, men jeg ville ikke la det ødelegge dagen for meg :o)) Pusene var ikke vant med at jeg var oppe så tidlig, og gadd ikke å "stå" opp før jeg var ferdig i dusjen....

Det var litt trafikk nedover, men vi klarte alikevel å holde god fart nedover så klokka var ennå ikke fylt 10 da vi kjørte inn i parkeringshuset hos Nordby. Jeg hadde nesten trodd at det skulle være endel biler der siden det var ferie, men det var det ikke. Siden vi var så tidlig ute så hadde ikke butikkene åpnet enda, og vi rakk noen personlige ærender innen vi satte i gang med shoppingrunden.

Denne gangen var det ikke mitt bankkort som gikk varmt på runden i klesbutikker osv., heldigvis!! Jeg brukte litt penger på en ny parfyme fra Roberto Cavelli siden det var noe jeg trengte. Har vært nødt til å ty til en billigparfyme jeg hadde i skapet, som jeg ikke er sånn veldig begeistret for. Deilig å endelig ha fått meg en ny og mer behagelig duft :o))

Når jeg kom inn i matbutikken så ble handlevognen min ganske raskt fylt opp til randen av et par brett med Pesi Max og 6 poser med kattesand samt 8 bokser med kaffe til min Dolche Gusto maskin... Det ble litt annet også som fikk plass innimellom alle brett og poser. Trodde kanskje jeg skulle komme meg under 1000 lappen, men jammen kom regningen på i overkant av 1.500,-. Ikke det at det var så altfor ille egentlig :o))

På veg hjem stoppet vi som vanlig ved Solli for å spise litt og slappe av før vi dro hjem. Klokka var så vidt 13 så det var litt tidlig for meg å spise middag så jeg tok meg bare et karbonadesmørbrød, og en is med kaffe etterpå. Jeg hadde spist veldig lite før på dagen så jeg var skrubbsulten og litt ør i hode så det smakte godt.

Siden vi dro så tidlig så kommer vi også tidlig hjem igjen, og akkurat i dag var det veldig godt. Etter å ha pakket bort varene slengte jeg meg ned i godstolen med en kopp kaffe til, og her har jeg også blitt... Nå er det derimot på tide å flytte seg ut på balkongen i det fine været vi har fått...

Ha en riktig fin fredagskveld, blogges :o))

Forden's samboer

 • 27.06.2013, 23:02

Nå har den kommet fram igjen, samboeren til Forden ute i garasjen. Jeg er sikker på at det er den samme som jeg har sett i flere år. Den har tatt bosted rett under den store fjæra som løfter og stenger garasjeporten. Hver gang jeg skal gå ut av garasjen kommer den løpende fram fra sitt gjemmested, og det virker nesten som om den kommer fram for å hilse på meg. Jeg bare elsker edderkopper og syntes det er helt topp at den er der. 

For den som tror at den har blitt veldig forstørret på bilde, helt feil... Den er faktisk så stor som dette her :o))Sommerpresang til meg selv...

 • 27.06.2013, 22:12

Hver sommer så pleier jeg å gi meg selv en sommerpresang, og i år ble det et tastatur til mitt Samsung Galaxy Tab 2 10,1 nettbrett. Jeg har ønsket meg det en god stund, men ville vente til skattepengene kom. Jeg dro først ned på Alnasenteret og Lefdal, men der hadde de kun et med Blåtann. Det var helt greit, men jeg hadde sett meg ut det tastaturet med dokingstasjon sånn at jeg kunne lade brettet samtidig. Ville ha det i dag så jeg dro videre til Expert ved Smart Club, og der hadde de. Først klarte jeg å plukke med meg et til et mindre brett, men heldigvis oppdaget jeg det før jeg hadde betalt det...

Så fort jeg hadde fått i meg litt mat i ettermiddag måtte jeg jo teste det ut, og vips så ble plutselig nettbrettet mye enklere å bruke... Når jeg bruker tastaturen på skjermen skriver jeg så mye feil, men med tastaturet så ble brettet forandret til en mini PC :o)) Jeg er kjempefornøyd med sommergaven min, og prisen på 599,- var ikke så avskrekkende heller!!

Mammas bursdag i dag...

 • 27.06.2013, 20:58

For 92 år siden i dag ble den kjære mamman min født, med andre ord så er det hennes bursdag i dag :o)) Etter at jeg hadde vært hos legen så dro jeg ned på Alfaset Gravlund for å tenne lys for henne. Var veldig spent på hvordan det hadde gått med de nye plantene jeg satte ned for et par dager siden. Så langt hadde de klart seg helt fint i skybruddene vi har hatt de siste dagene.

Jeg savner samtalene våre og de friske diskusjonene vi hadde, for vi var ikke alltid enig om hvordan ting skulle gjøres eller være. Etter å ha luftet meningene våre både på en rolig måte og på en litt mer heftig måte, ble vi alltid enig. Den heftige og litt mer høylytt måten må jeg nok innrømme at det var jeg som sto for. Når man er født med temprament som kan blåse hode av de fleste så er det ikke alltid så lett å roe seg ned når man mener man har rett, hihihihi!!

Hun er savnet av flere enn meg, for med sitt vennlige og milde vesen så var det mange mennesker som trykket henne til sitt hjerte :o))Mamma, f. 27.06.1921 og d. 22.06.2006!!

Lettelse....

 • 27.06.2013, 19:15

Jeg kan ikke huske sist gang jeg har vært så nærvøs når jeg gikk inn på et legekontor, som jeg var i dag. Hjertet mitt hamra så det nesten hoppet ut igjennom halsen... Traff en eldre nabo på venteværelset, og ettersom jeg satt å pratet med henne fikk jeg kontroll over megselv, og da jeg skulle inn til legen var jeg relativt rolig...

Årsaken til at jeg var så nærvøs var jo svaret på blodprøvene mine, og som jeg hadde gått rundt å innbilt meg var helt forferdelig. Nå viste det seg at det ikke var noen grunn til å være nervøs... Alle prøvene min var helt 100% OK, og det var som om en sten falt fra hjertet å jeg følte at jeg kunne puste igjen, puh!!

Jeg trodde at det var prøvene mine som var årsaken til at han ville prate med meg, men det var jo ikke det. Det hjalt sykemeldingen min, og at den skulle endres. Min bedriftslege hadde vært i kontakt med han etter dialogmøtet vårt, og på bakgrunn av det skulle sykemeldingen endres fra 100% til 50% fra 1. Juli. Mesteparten av tiden gikk faktisk med til å diskutere den saken. Han satt opp ny time til meg rett før ferien, som er i slutten av ferien.

Humøret mitt steg flere grader etter besøket hos legen, og jeg syntes at jeg fortjente en aldri så liten sommerpresang. Det ble et tastatur til Nettbrettet mitt, bilde kommer senere i kveld :o))

 

Litt urolig...

 • 26.06.2013, 23:58

Var ganske sliten i kroppen da jeg gikk å la meg i går så jeg satte ingen alarm på til i dag, og det var virkelig deilig å kunne sove til jeg våknet av meg selv. Klokka ble nærmere 10 før jeg slo øynene opp. Jeg hadde flere planer for denne dagen, men det har ikke blitt til at jeg har gjennomført noen av dem...

Ringte til legekontoret for å be legen min ringe meg tilbake da jeg trengte å snakke med han. Sekretæren ringte tilbake å sa at han gjerne ville ha meg inn på en time, og det ble allerede i morgen. Da det vanligvis er ganske vanskelig å få time hos han, utenom hurtigtimene, ble jeg ganske urolig for hvorfor. Jeg tok jo flere reagensrør med blod forrige uke for å sjekke for omtrent alt som er, og da begynte tankene mine å surre rundt. Den ene farlige sykdommen og plagen dukket opp i hode mitt igjennom hele dagen, og tilslutt hadde jeg hjertebank å følte meg helt elendig. Det surrer fortsatt oppe i hodet mitt til tross for at jeg har gjort alt for å tenkte på andre ting. Det er jo helt tullete å ta sånn på veg, men jeg klarer ikke å skyve det unna meg i kveld........Noe som er nesten like deprimerende er at det har øsregna omtrent i hele dag, og gjør det fortsatt... På formiddagen var det litt opphold innimellom, men når ettermiddagen kom bare striregna det hele tiden. Fortsetter det sånn behøver man ikke bekymre seg for at det skal tørke i bedd og kratt. Kattene har vært skikkelig dorske og værsjuke i dag... De har stort sett bare ligget å sovet inne i senga mi eller i sofaen i stua. Bare innimellom har de tatt seg en liten svingom inn på kjøkkenet for å spise littegranne, for så å krølle seg sammen å sove videre...

På tide å krabbe under dyna, for jeg må opp tidlig i morgen for ukas andre fysiotime, natta :o))

Solen tar...

 • 26.06.2013, 12:15

En ting som glimrer med sitt fravær i heimen er en tube med solkrem, og jeg har lenge ment å kjøpe en ny etter at den gamle ble kastet for en stund siden. Dessverre har det blitt med tanken, og da går det som det. Når jeg var ute i går på min fotosafari og på gravlund var nakken min i solen hele tiden, og resultatet ble at jeg ble solbrent. Merket ikke noe med en gang, men på kvelden i går var jeg så sår å skjønte egentlig ikke hvorfor. Svaret var ganske tydelig når jeg tok et titt.... Før jeg la meg smurte jeg meg inn med AgroSan og når jeg våknet i dag var det bare rødt og ikke sårt lenger...

Før jeg dro ut i går fikk jeg hjelp til å smøre sunblokk på tattisøynene mine i nakken, og det kan man tydelig se, hihihi... Ikke så lett å ta bilde av segselv bak i nakken, så det  ble litt skakt og utydelig...
Botanisk Have i dag...

 • 25.06.2013, 20:19

I går avtalte jeg med Anne at vi skulle dra en tur ned til Botanisk Have for å ta noen bilder, og for rusle litt rundt. I flg værmeldingen skulle dagen i dag være den siste med fint vær, og da må man jo dra nytte av det å være ute litt. Jeg har ikke vært så veldig mye i bevegelse den siste tiden, så jeg trengte virkelig å røre litt på meg. Anne kom ved 10 tiden, men siden jeg hadde klart å forsove meg litt var jeg ikke helt ferdig. Begge to hadde med to kamera, speilrefleksen og det litt mindre Nikon S9300.

Det ble virkelig en deilig og flott dag, og jeg storkoste meg med å rusle rundt i parken med å ta bilder... Inne blandt trærne sang svarttrosen så vakkert, og det er noe av det triveligste jeg vet om. Man blir rent i godt humør av å høre på kvittringen. Jeg begynte med å ta bilder med speilrefleksen, men gikk etterhvert over til å bruke det røde Nikon kameraet. Har ikke helt lest bruksanvisningen og fikk ikke helt til macrofotograferingen med en gang, men med litt hjelp av Anne så ble det sus over sakene. Kameraet tar gode bilder når man bare bruker det på rett måte....

I et av de siste beddene sto denne lille karen, og en sånn skulle det nok ha vært i flere blomsterbedd... I allefall mitt, for enkelte at det med å lufte hundene sine over gresset å så går de inn å gjør fra seg. Jeg elsker både hunder og katter, men det er ikke så festlig å rufse rundt i jorden når man hele tiden finner lange brune pølser i forskjellige størrelser!!!

Det blir nok mange flere sånne dager med kamera i hånden i løpet av sommeren. Neste gang blir det kanskje tur rundt i Oslo, for det er mange steder jeg ikke har vært på der som kan være hyggelig å besøke :o))

Ut på tur..

 • 24.06.2013, 18:26

Det har blitt dårlig med spaserturer i det siste, men i dag har jeg da fått rørt litt på meg alikevel. Sto tidlig opp for å gå til fysio på morningen i dag, og fyttikatta så vondt det var i dag. Musklene mine fikk virkelig gjennomgå i dag, og jeg klarte nesten ikke å ligge stille til tider mens hun holdt på bak der. Ble helt utkjørt, og burde vel egentlig ha dratt hjem å slengt meg på senga for å slappe av en stund. I stedet ble det en rask frokost-lunch mens jeg ventet på at Anne skulle komme ca 11:30. Når hun kom hadde jeg akkurat brygget jeg meg en kopp kaffe, så vi satt lit å skravla mens jeg drakk den opp.


(kilde: google.no)

Vi dro først ned på Alnasenteret for å gå innom TAM for å kjøpe kattefór.... Jeg hadde akkurat kjøpt tørrfór så det ble en eske med Aplaus våtfor med fisk og en flaske med en slags olje som skal ha's over tørrfóret. Pusetassene mine røyter en del, og oljen skal sørge for at dette stopper opp. Jeg skal teste det ut for å se om det hjelper, for det hadde helt klart vært deilig at kattehårene fyker rundt overalt hele tiden. Anne skulle ha tørrfór inne fra dyrlegen, og man må betale der inne. Problemet var bare at hun holdt på med en operasjon og kunne ikke gå fra. Det ble raskt litt kø, og ventetiden ble litt vel lang. Anne gikk bort i den andre kassen og spurte om noen der kunne komme bort å slå inn, men det kunne de ikke... Tilslutt kom dyrlegen ut og Anne fikk betalt å vi kunne dra videre.


(kilde: google.no)

Neste stopp ble IKEA hvor jeg faktisk kom ut igjen uten å ha handlet noen ting, men trim fikk jeg da av å gå rundt hele butikken :o)) Anne var den som fylte opp hele bagasjerommet på bilen sin med kafé stoler, som kan brukes både inne og ute, oppbevaringsbokser + noe annet småtteri. Jeg er egentlig litt stolt av megselv over at jeg klare å la være å kjøpe med meg noe som ikke var planlagt. Jeg har veldig lyst på et nytt skap til badet, men jeg kunne ikke se at de hadde det jeg var ute etter. Jeg så et som jeg likte godt på Feel på Metro når jeg var der sammen med Terje i forrige uke, men det var litt dyrt så jeg får se om det blir det. Kan jo hende jeg finner noe annet jeg liker et annet sted, og som er billigere.

Etter besøket på IKEA dro vi en snartur innom Jysk nedenfor Trosterud for å se på en bøttegrill, som jeg hadde sett i et reklameblad. Den hadde en fin størrelse, og jeg hadde veldig lyst på å kjøpe den men endte opp med å vente...., må gå litt i tenkeboksen om det er strengt tatt nødvendig å kjøpe den!! Samtidig så skulle jeg se etter orange vaskekluter, men det hadde de ikke... Jeg trodde at jeg hadde kjøpt noen i høst, men når jeg dukket inn i skapet hvor jeg har sånt var det ingenting med den fargen å se. Åhlens vet jeg har, og de har en butikk på Lambertseter senter så jeg får ta meg en snartur dit om litt.


(kilde: google.no)

Det var på tide å få i seg litt næring så vi dro til Jordbærpikene på Tveita Senter... Jeg hadde ikke all verdens matlyst siden jeg var ganske sliten, men jeg kjøpte meg et halvt rundstykke og noe å drikke. Helt ærlig så var det utrolig godt å sette seg ned å slappe av litt. Det var noen småbarnsmødre som satt litt unna der vi satt, og de hadde et par smårollinger som ikke syntes det var så kjekt å gå på kaffe. En av dem lagde masse lyd og gråt hele tiden. Det var sent på dagen så pjokken var nok trøtt og sliten han også.

Etter å ha slappet av en liten stund tok vi oss en aldri så liten runde rundt på senteret, men det ble ikke noe serlig mer handling. 

Nå har jeg latt stresslessen omfavne meg, og det er litt vanskelig å komme seg opp igjen kjenner jeg... Burde ha laget meg middag for lengst, men matlysten har ikke kommet tilbake så jeg har ingen ide om hva jeg skal lage meg... Kjenner at det er veldig fristende å ringe til Peppes å bestille en pizza, men jeg skal ikke gjøre det. Får dukke inn i fryseren og se om det er et eller annet der som kan lokke fram matlysten.

Blogges :o))

Pels til besvær

 • 23.06.2013, 22:22


Noen ganger blir jeg sprø av pelsen til Ronja... Jeg børster henne nøye hver eneste dag over hele kroppen, men alikevel klarer den lille hårballen å bli full av tover. Fatter ikke at de kan klare å dukke opp så fort som de gjør, og så inni granskauen vanskelig de er å få børstet ut igjen. I dag hadde hun klart å få en på skjørtet på bakbenet og et par stk på hofta. Det gikk ikke ann å børste dem med børsten, så jeg prøvde meg med stålkammen i stedet. En liten stund gikk det greit til tross for uvillig jamring fra hårballen, men tilslutt gjorde det nok vondt og hun bli skikkelig sint å lappet til kammen. 

Jeg la kammen foran henne sånn at hun kunne få lov til å la sinnet gå utover den mens jeg fant fram saksa. Det var ingen andre løsninger igjen, og ut måtte disse klumpene sånn at hun ikke blir sår i huden sin. Hun var fortsatt ganske sur på meg, men jeg klarte å klippe vekk mesteparten før hun ålet seg ut av grepet mitt å forsvant. Jeg lot henne være noen timer før jeg tok fram kammen igjen. Jeg fikk ikke ut alt da heller så jeg får ta en runde i morgen også. Hun elsker å bli børstet så jeg vil ikke holde på for mye sånn at hun løper sin vei hver gang børsten kommer fram.Noen nye beboere i oppgangen ved siden av har skaffet seg en hundevalp, en nydelig liten brun krøllete sak som jeg ikke helt vet rasen på. Matmor var ute på gresset med den vesle frøkna i sta, og da satt begge pusene i vinduet å så på med stor interresse. Jeg traff matmor og den lille søtnosen i begynnelsen av forrige uke, og da fortalte hun at valpen var 11 uker. Kunne se at hun hadde vokst endel siden jeg så henne sist. Vet ikke helt om pusene hadde vært like interressert om de hadde mødt valpen snute til snute.... Det hadde vel endt opp med fres og knurr tenker jeg :o))
Vanskelig

 • 23.06.2013, 16:22

I dag var det en av de dagene hvor kroppen ikke orket noe i det hele tatt... Når jeg våknet værket alt fra livet og oppover og jeg klarte så vidt å komme meg ut av senga. Etter å ha stått ved siden av senga og strekt å tøyd en god stund ble den mer bevegelig, og jeg følte meg i litt bedre form. Enkelte dager har jeg det sånn, og da er alt bare så innmari slitsomt at jeg har mest lyst til å legge meg ned. Jeg gjør ikke det, for jeg vet at da blir alt bare enda mye verre. Cluet er å holde seg i bevegelse for å ikke stivne helt til :o))På morningen og formiddagen i dag var det skikkelig grått og trist ute, men de gråe skyene har nå forsvunnet å blitt erstattet av litt blå himmel og en sol som kommer og går. Hadde ikke trodd at det skulle bli så bra vær i dag, men dette er jo toppen :o)) Skulle bare ønske at vinduene mine var renere sånn at det fine været syntes enda bedre.....For en tid tilbake byttet jeg hudprodukter tilbake til Biotherm, og da jeg var å handlet fikk jeg dagkrem og renseprodukter gratis. Rensegel'n var ikke av de største og den var nå ved å bli tom så jeg måtte kjøpe en ny. Hadde håpet at den ville holde til jeg skulle til Sverige, men dessverre så gjorde den ikke det I går stakk jeg ned å kjøpte en ny og større tube hos Kicks til kr. 250,-. Tuben er dobbelt så stor så nå har jeg en stund :o))

Hadde planer å besøke min tante i Atrå til uken, og i dag ringte jeg henne for å sjekk om hun var hjemme... Dessverre så skulle hun på tur akkurat den dagen, og de andre dagene hun var hjemme så skal jeg nå så vi får heller finne en dag senere i sommer. Skal nok få det til :o)) Hun er en flott dame, og vi har alltid mye å prate om så samtalene blir som regel tett på en time før vi legger på. I dag var intet unntak, hehehe!!

Det rumler i magen, så det er på tide å begynne med litt middag for både meg og pusetassene, blogges :o))
Megselv igjen..

 • 22.06.2013, 18:54

Opp av senga spratt jeg før klokka ringte 07:45 i dag, og ikke var jeg trøtt heller.... Siden jeg hadde god tid laget jeg meg frokost å satt meg inn i stua mens jeg så litt på tv. Matlysten var ikke akkurat på topp så tidlig på morningen men jeg fikk da i meg en skive brød og en yoghurt, og det var jo ikke så ille syntes jeg. Etter frokost spratt jeg rett inn i dusjen å gjorde meg ferdig i en fei... Håret mitt så ikke ut i det hele tatt, men siden jeg skulle til frisørdamen spilte det ingen rolle....Rita kom i hurtig tempo over parkeringsplassen i det jeg holdt på å hente ut en gratislapp til parkeringen, og da var det bare å sette inn turbo'n sånn at jeg ikke lot henne vente i evigheter på meg. Det var godt å få fasong på håret igjen, noe som gjør at jeg føler meg mye mer vel med en gang :o)) Etterveksten har også blitt godt gjemt under en lys fin farge.... Ikke det at den syntes så godt nå som jeg har blitt Nestenblondine. Det var nok verre den gangen jeg farget håret svart!!

Etter at håret var blitt fixet dro jeg bort på Rema og handlet inn litt til helgen, ikke det at jeg trengte så vanvittig mye akkurat. Siden det er St. Hans i morgen trodde jeg at det skulle være fult av folk som skulle handle som om deres siste dag var kommet, men det var nesten ingen der. Antagelig var jeg vel der altfor tidlig....I dag for 7 år siden døde den snille gode mamman min av kreft, og for å hedre og minnes henne dro jeg ned på Alfaset Gravlund å tente lys for henne. Savner å ikke kunne prate med henne hver dag, og hennes gode humør og kvikke bemerkninger :o)) Til torsdag er det bursdagen hennes så da blir det et nytt besøk!

Det var et sørgelig syn der, for blomsten jeg hadde plantet hadde takket for seg så jeg må på hagesenteret og kjøpe ny plante. Mine to kuletujaer var også i ferd med å takke for seg, noe jeg egentlig så da jeg var å plantet til 17. mai. Jeg bestemte meg da for å ta de opp, men det klarer jeg nok ikke selv for de har røtter ned til jordens midtpunkt omtrent. Jeg tror ikke at jeg skal sette ned noen busker igjen, men heller noen fine sommerblomster.I går kom Anne hit en tur for å skravle litt, vel egentlig ganske mye.... Hun kom akkurat da jeg var ferdig i vaskekjelleren, og ble til langt ut på kvelden. Jeg hadde en pakke i fryseren med "Fisk i pose" med middelhavssmør som jeg serverte til middag. Så delik,at så det ut da jeg hadde lagt opp på talerkenen, men da vi satte kniven i fisken var den iskald. Ikke annet å gjøre enn å sette inn hele middagen inn i ovnen under varmluft i 10 minutter til, men da så den ikke like delikat ut... Smaken derimot var det ingenting i veien med, alikevel så syntes jeg at den typen med pesto var litt bedre. Når middagen hadde fått sunket litt fant jeg fram is som vi koste oss med... Koselig med sånne kvelder når noen stikker innom noen timer for å skravle :o))

Været har forbedret seg betraktelig utover dagen, og det kraftige regnet vi hadde tidligere i dag er borte... Nå kan jeg se antydning til blå himmel og litt sol her og der, så for de som har tenkt til å feire St. Hans ute ved bål eller grill ser det ut til å bli en fin kveld. De bør nok kle på seg litt for det blåser ganske kraftig ute. Selv har jeg ikke tenkt meg ut i kveld, nix her blir det en Mojito eller to foran tv-skjermen... Kanskje ikke det mest spennende å gjøre på en lørdagskveld, men hva gjør nå det....

Ha en fin lørdagskveld, blogges!!
Så gjør vi så....

 • 21.06.2013, 12:44

I dag er det vaskedag til den store gullmedaljen, og siden regnet siler ned i bøtter å spann er det greit med en dag nede i vaskekjelleren. Det går ganske radig med to romslige maskiner så selv om jeg har 4 maskiner i dag blir jeg ferdig før tiden. Valgte å la sengetøyet ligge til en dag til uka, for skulle jeg ha tatt med dem ville jeg ikke blitt ferdig.Anne stikker muligens innom litt senere i dag for å sitte å skravle litt, og det er kozelig.... Vi pleier aldri mangle temaer å prate om, og sånn blir det sikkert i dag også :o))
Endelig er han tilbake

 • 20.06.2013, 23:38

Det blir liksom ikke helt sommer uten Ernst Kirsteiger og hans sommerprogram hvor han snekrer, lager god mat og lager de merkligste ting ut av hva han finner liggende. Jeg er ikke så god med sag, borr og hammer så det blir lite av den typen ting her, men man får jo masse spennende ideer av å se på programmet. Dette året skal de pusset opp og fornye et Orangeri, og det skal virkelig spennende å se hva de får til. I det første programmet rev de ned det gamle veksthuset og fixet fasaden og plantet litt, og så ble det snekret krakker, pidestaler og en havegynge som han hang opp i et tre.

Så heretter vier jeg hver torsdag kl 20:00 bare til Ernst :o))


Ronja og Vinja Lillepuzdøtre av Skånevik

 • 20.06.2013, 19:32

Når matmor flyr rundt med kamera i hånden så slipper heller ikke pusene unna.... De er ikke alltid like happy for å være fotomodeller, og det pleier vanligvis ikke å blitt tatt bare et bilde før jeg blir sånn passe fornøyd. Neida, jeg ender gjerne opp med 5- 6 stk før frøknene ser dit jeg vil de skal se, hehehe!! I dag var intet unntak kan jeg si....Vinja var vel lettest å ta bilde av i dag, for hun la seg  til på gulvet å kikket opp...Ronja ser som vanlig litt småsur ut, men hun er bare verden hærligste og glade pusejente...Litt søskenkjærlighet blir det også tid til innimellomJentene må jo følge med på hva som skjer utenfor, og i dag var det et par trost som holdt på å samle inn verden største berg med mark :o))
sliten.no

 • 20.06.2013, 14:08

Måtte opp tidlig i dag også for å bli ferdig til fysio-timen min.... Leiligheten var veldig varm og klam da jeg krøyp ut av senga, men etter å ha satt opp alle vinduene begynte det bli ganske bra luft inne. Sola var allerede høyt på himmelen og varmet godt opp, med andre ord en veldig fin dag :o))

Jeg rakk å ringe til revmatologen for å prøve å få en time, men jeg fikk beskjed om å sende henvisningen i posten. Så skulle de finne en time til meg og sende det i posten. Får bare håpe at han ikke har alt for lang ventetid, og at jeg får time ganske raskt.... Noe sier meg at det ikke helt blir sånn!!

Formen var egentlig elendig da jeg la meg ned på benken hos fysioterapeuten, og det gjorde jo at behandlingen ikke var av den mest behagelige. Når jeg reiste meg opp etter behandlingen kjente jeg at mye av kreftene og energien i kroppen var borte. Jeg hadde mest av alt lyst til å dra hjem å legge meg under dyna, men jeg gjorde ikke det. Nå har gått noen timer siden jeg var der, og jeg har ikke fått tilbake noe av energien, så det blir nok en strekk på senga før middagen i dag!!Jeg trengte å handle litt så jeg dro ned på Bryn, og da kunne jeg slå to fluer i en smekk. Handle og få sendt av gårde henvisningen, siden det fortsatt er postkontor der nede. De nye blokkene som er bygget helt inntil senteret har blitt fine, og selv om jeg ikke ville ha bodd akkurat der så er jeg ganske missunnelig på de store flotte balkongene i forkant av blokka. Hadde ikke hatt noe i mot å hatt den størrelsen nei....

Når jeg kom hjem stakk jeg ned i vaskekjelleren å flyttet låsen min til i morgen, for bare tanken på å vaske klær i ettermiddag var altfor slitsom. Det er ikke så vanskelig å få time på morningen og formiddagen, men når jeg er i jobb er det jo bare ettermiddagstimene jeg kan ta å de går ganske fort unna.

På tide med en strekk, blogges :o))
Nytt besøk hos legen...

 • 19.06.2013, 12:08

Jeg klarte ikke å komme meg opp like tidlig som jeg hadde håpet, og da ble det bare stress før jeg kom meg ut av døra og til legen... Hadde bare et par minutter på meg da jeg gikk inn døra nede, og svingte rundt hjørnet for å ta heisen opp. Den gikk ikke så jeg måtte traske opp trappene, og da ble jeg enda mer stresset i tillegg til tanken på å gå inn på legekontoret. Følte nesten at hjertet hoppet ut igjennom halsen min.Sykemeldingen (100%) ble forlenget helt frem til ferien min i slutten av juli måned.... Selv om jeg har blitt noe bedre er ikke skulderen der skal være enda!! Jeg snakket med legen om at jeg ønsket å få en henvisning til en spesialist innen revmatisme for en utredning. Han skrev ut henvisningen hos en som holder til på Økern senter, og jeg skal ringe dit etterpå for å bestille time. Jeg fortalte samtidig at jeg var så hoven i kroppen, og det kunne han jo se at jeg var. Han kunne jo ikke stille noen diagnose bare av å se og klemme på meg, som forresten var vondt. Det han sa var at det "kunne" være veskeansamling i lymfene, som ikke var farlig men plagsomt. Skulle de vise seg å være det kan de behandles av fysioterapeuten med en spesiell behandling, men vi får se hva blodprøvene forteller.Han tok blodtrykket mitt, som var litt høyt, men det er det alltid når jeg er hos han. For å sjekke om det stemmer så må jeg gå med blodtrykksmåler et døgn. Enden på visa var at jeg måtte inn på labratoriet og fylle blod i en haug med reagensrør.  Jeg var spent på hvordan det ville gå, for de siste gangene jeg skulle ta blod hadde de kjempeproblemer med å få noe. Damen på labratoriet fant en annen åre som lå lengre inn å den var mer enn villig til å gi fra seg det hun trengte.

Dette blodtrykksapparatet jeg skal gå med har de bare et av, og det er venteliste på det. Jeg fikk time hos sykepleier 08.07. og skal da gå med det et døgn. Så skal jeg tilbake til legen min igjen når jeg kommer for å levere apparatet, og da får jeg resultatet om det svinger eller er stabilt litt for høyt.

Skal jeg være helt ærlig så blir jeg kjempenervøs og urolig hver gang jeg skal ta blodprøver, og iallefall så mange å for så mye rart som i dag. Første tanken er at jeg ønsker at ALDRI sa noe til legen så jeg slapp å gå igjennom dette, men så vet jeg innerst inne at det er idiotisk å tenke sånn... 

På tide å roe seg ned med en kopp kaffe og slappe av, blogges!!
Tirsdag i solen

 • 19.06.2013, 00:00

Var flink å kom meg opp av senga tidlig i dag også, og sprang rett i dusjen..., vel nesten i allefall :o)) Sola varmet ganske bra allerede på morningen så det tydet på at det vill bli en fin dag. Jeg hadde avtalt med Terje og Anne at vi skulle møtes i dag for å spise god mat og skravle en del. Siden det var så fint vær kunne vi jo sitte ute og koze oss, og det var jo helt topp :o))

Jeg avtalte med Terje i går at jeg skulle komme ned til Oslo sentrum å hente ham ved 12 tiden, og jeg ringte han da jeg dro hjemmefra sånn at han hadde en viss peiling på når jeg var hos ham. Jeg så ikke at han sto nede ved gaten å ventet, og kjørte opp forbi huset og snudde. Det var ikke før jeg skulle til å parkere utenfor at jeg så ham nede ved gata :o)) Vi kjørte opp til Bryn Senter og Ultra hvor vi handlet inn maten vi skulle spise, drikket og litt til etterpå.

Jeg fikk melding om at mine Yerba Mate produkter hadde kommet, og jeg kunne hente de på Rimi... Klarte jo ikke å vente til i morgen med å hente dem så vi kjørte opp å gjorde det før vi satte nesen mot Lørenskog. Anne sluttet kl 14 på jobben og vi hadde god tid før vi skulle hente henne, så vi dro en kjapp tur innom Metro for å "kikke" litt. Det ble en tur innom Black Design uten å handle noe, og ennen interiørbutikk hvor Terje fikk seg en boks til fjernkontrollene sine og tilslutt Jernia hvor jeg kjøpte et tørkestativ. Vi benket oss ute på balkongen med en gang, og ikke lenge etter så kom sola tittende bak hushjørnet.... På dagens meny sto det grillmarinert kylling, salat med hvitløksdressen og Foccatia, og det smakte himmelsk godt :o)) Det er sånn mat som er så god om sommeren, som ikke er for tung at man blir stappmett... Bare sånn god mett :o)) Praten gikk livlig hele tiden så det er rart at vi ikke ble hese alle tre, hehehe!! Felixpusen syntes maten luktet veldig godt, og hadde hele tiden veldig lyst til å hoppe opp på bordet... Et par ganger så klarte han det også, men da var det rett ned igjen med en gang.Når middagen hadde fått lov til å synke og vi ikke lenger følte oss altfor mette var det på tide med kaffe for meg og deilige wienerbrød som vi kjøpte på Ultra. Dette er av den typen man finner i kjøledisken, men det er ingenting i veien med smaken på dem av den grunn!Det å finne noen av mine navn på Cola Zero er helt umulig, men siden jeg er søster så kjøpte jeg meg en som det sto Søsteren på... Terje fant heller ikke sitt navn, men vi fant Anne sitt å kjøpte med en flaske til henne :o))Mitt nye klesstativ som jeg har sett etter lenge uten å finne. Alle de jeg har funnet er digre, og det har jeg fra før å tar opp altfor mye plass. Jeg ville ha et lite nett et som jeg kunne få plass til ute på balkongen, og som jeg kunne komme forbi hvis det var nødvendig. Ikke ille pris heller, kr. 169,-. Nå kan det store voldsomme stativet pakkes bort nede i kjelleren i tilfelle jeg får bruk for det en gang senere.

Skulderen min har oppført seg relativt greit hele dagen, vond men grei, men nå i kveld er den ganske grinete og smertefull. Selv om jeg har sittet i ro det meste av dagen så har jeg ikke helt klart å finne en god stilling så den slappet av, hens den sure minen. I morgen skal jeg til legen på morningen og senere ned på jobben til en samtale og da håper jeg den er i litt bedre humør...

Brygget meg en kopp med Yerba Mate når jeg kom hjem i sta, og jeg likte smaken... Når jeg leste om det så sto det at den kunne virke sterk for noen, men det syntes ikke jeg. Mulig at jeg ikke tok nok av blandingen opp i koppen. Jeg får teste ut det i morgen. Brukte ikke trekoppen for den må stå å godgjøre seg i 10 - 12 timer med veske i før den kan brukes. Jeg klargjorde det ikke nå i kveld, det kan jeg heller gjøre i morgen.

Snart på tide å ta kvelden og hvile kroppen noen timer, for i morgen er det tidlig opp igjen :o))
Mandag og venninnebesøk

 • 17.06.2013, 20:55


Dagen begynte med at denne damen måtte opp relativt tidlig for å rekke å vaske håret og føne det etter alle kunstens regler innen fysio kl 10:15... Lykkelig over å være tidlig ute for en gang, satte jeg meg til å vente til det ble min tur. Det satt en annen dame der som bruker samme fysiterapeut, og jeg pleier mange ganger å time etter henne. Da fysioterapeuten kom rundt hjørnet ble hun litt lang i ansiktet å sier til meg at du er da veldig tidlig ute?? Du har jo ikke time før kl 10:45, og nei da sier jeg det har jeg ikke. Hadde nemlig akkurat sjekket timekortet mitt... Så viste det seg at hun hadde skrevet feil på timekortet mitt.

For å gjøre en lang histore kort så endte jeg opp med timen jeg ikke var tiltenkt, og den andre damen skyndte seg hjem til en vaskemaskin hun viste hun hadde satt på med for høy temperatur. Skulderen og nakken min har vist en aldri så liten fremgang..., fortsatt veldig smertefull men alikevel noe mykere enn den tidligere har vært. Ble alikevel veldig sliten av behandlingen som jeg alltid pleier å bli...

Måtte ringe til Klarna i dag for å sjekke ut hvorfor jeg aldri kan benytte meg av manuell faktura.... De gangene jeg har valgt den løsningen får jeg beskjed om personnummer og navn ikke stemmer. Trodde kanskje at de hadde registrert et annet navn på meg hos dem enn det som er reg. i Folkeregisteret, men damen jeg snakket med gjorde et søk mot Folkeregisteret å der sto jeg iflg henne registrert anderledes. Jeg vet at det ikke stemmer for jeg har sjekket Folkeregisteret selv, men det er greit jeg kan skrive navnet mitt på den måten hun oppga når jeg bestiller noe neste gang.... Går det igjennom så er det greit, men ellers......Jeg tok meg en tur til Lørenskog etter at jeg hadde fått i meg en kopp kaffe... Anne spurte meg i går om jeg kunne hjelpe henne litt med et gratisdesign hun hadde lastet ned. Hun hadde klart det meste selv så det var bare noe småtteri som var usikker på. Det var raskt fixet og heretter klarer hun seg storartet selv :o)) Anne inviterte til middag, og i dag ble det fiskegrateng fra fiskebutikken på Lillestrøm med potet og rårevet gulerot, mmmmm så godt det var.

Etter middagen kom sola på balkongen så da satte vi oss ut for å skravle og nyte litt... Det var akkurat passe varmt å sitte der, men jeg kjente jo at jeg begynte å bli litt sliten og hengete så jeg dro hjem etter at jeg hadde fått i meg en kopp kaffe.

Hjemme ventet to selskapssjuke pusetasser, og Vinja kjente tydeligvis at a mor hadde sist fiske å kom helt opp i ansiktet og snuste ivrig. Hun er aldri ivrig når jeg tilbereder fisk her hjemme, så den fisken jeg fikk hos Anne måtte det være noe spesielt med, hehehe!!

Nei nå må jeg opp å røre litt på meg, ellers kommer jeg bare til å sovne...., jesp!!
Almanakken har kommet

 • 17.06.2013, 19:59

Endelig dumpet den ned i postkassen min..., den nye almanakken min for 2013/2014 og jeg er kjempefornøyd med resultatet :o)) En ting er jo å se den på den lille skjermen på laptoppen, noe annet er det jo når man sitter med den i hånden å kikker i den :o))


 • Mat
 • Det var godt..

  • 16.06.2013, 18:29

  For en ukes tid siden fylte jeg opp fryseren med forskjellige fiskeretter, og en av dem var Fisk i pose med pesto. Det var med andre ord et fint stykke torsk som bare kunne legges i en ildfast form i posen i 30 minutter. I dag tenkte jeg at det var på tide å smake på den, og jeg var spent på hvordan den smakte.... Nam nam nam sier jeg bare!! Pesto på toppen gjorde virkelig susen med masse smaker. Valgte fullkornspasta ved siden av som jeg hadde litt ekstra pesto på, og det ble virkelig en hærlig middag... Akkurat passe porsjon til en :o))

  I går kjøpte jeg en pakke til men denne gangen med tomatsaus over, og det tror jeg faktisk også kommer til å smake godt. For noen år siden var jeg på en herregård i Sverige hvor vi fikk servert Mulle med tomatsaus, og det var kjempegodt. Før det hadde jeg aldri hatt noe annet enn hvit saus eller smeltet smør over fisken min :o))  Q: Har du smakt Fisk i pose med pesto eller tomat?
  Lazy sunday

  • 16.06.2013, 13:59

  I natt har jeg sovet utrolig godt.... Jeg fant en god stilling til skulderen med en gang, og før jeg viste ordet av det var jeg langt inne i drømmeland. Første gangen jeg våknet var kl 05:30, men jeg syntes ikke at jeg kunne stå opp så tidlig og dessuten var det godt å ligge under dyna en stund til :o))


  (kilde: ikea.no)

  Skiftet rent sengetøy på sengen før jeg la meg i går, og ingenting er som å legge seg når senga er ren... Jeg er veldig glad i farger, men jeg hadde egentlig tenkt til å ha dette settet til jul. Dessverre så hadde jeg ikke noe annet rent siden jeg ikke har fått vasket sengetøy på en stund. På tide å sette seg på i vaskekjelleren ser det ut til...


  (kilde: google.no)

  I går hadde min faste frisørdame sin siste dag på jobb og i den anledning var jeg innom blomsterbutikken å kjøpte en hvit orkide til henne som jeg var over å leverte. Som den følsomme personen jeg er så må jeg innrømme at jeg fikk en tåre i øyekroken når jeg overleverte blomsten. Syntes det er veldig trist at hun slutter for hun har virkelig klart å få orden på det umulige håret mitt, men jeg forstår veldig godt at hun har valgt nye veier for å få mer tid sammen med barna og kortere vei til jobb.

  Når alt det er sagt så vet jeg at håret mitt fortsatt vil være i gode hender hos Rita :o))

  Jeg har brukt litt tid på formiddagen til å finne et nytt bilde til headeren min, og jeg har funnet noen som jeg tror vil kunne passe.... Problmet er bare det at jeg ikke får testet det ut siden jeg ikke kommer inn på tinypic.com for å lage en kode til designet. Tydligvis så holder de på med noe... Jeg får bare prøve igjen litt senere i dag.

  Været er ikke så veldig sommerlig i dag, overskyet og bare + 15 C ute. Jeg kunne se antydning til sol for en liten stund siden, men nå har den sagt takk for seg. Håper bare de ikke kommer noe mer regn, for jeg syntes det kom mer enn nok i går kveld/natt!

  Ha en fortsatt fin søndag uansett vær, blogges :o))
  Bare en kjapp tur

  • 15.06.2013, 11:46


  Jeg må snart se å sette inn turboen og komme meg inn i dusjen, for jeg må ut å ordne noe før klokka blir 14.... Formen er noe bedre enn den var i går, for nesen er ikke så rennete lenger men jeg har fortsatt feber og er slapp. Derfor skal jeg ikke kjase og mase for mye i dag!!

  Kattedoen var ikke så lekker i dag så jeg var nødt til å tømme og desinfisere den til morran... Vinja satt på vasken å kikket på når jeg holdt på for å forvisse seg om at doen hennes ble ren og fin. Ronja ventet på kjøkkenbordet, og når jeg begynte å tømme opp i sand jumpet hun oppi å begynte å krafse rundt. Tror ikke det var for å hjelpe til, men heller at hun måtte gå :o))  Det ser ut til at vi får flott vær i dag også, blå himmel og sol... Den forbaskade vinden kunne jeg godt ha vært foruten. I går måtte jeg kjøre opp markisa mi for den ble slengt hit og dit av vinden, og det ble ganske tropisk derute selv med luftevinduene åpne. Det ser ikke ut til at det er noe mindre vind i dag så det spørs om jeg kan ha markisen nede!!!

  Da har jeg ikke tid til å sitte her lenger, blogges :o))
  Kjøpt i dag

  • 14.06.2013, 23:49


  I lang lang tid har jeg hatt lyst til å smake på Mate, og i dag fant jeg en norsk side på nettet som heter YerbaMate.no som selger det og alt tilbehøret. Nedenfor kan du se hva jeg har kjøpt, og i flg hjemmesiden blir det sendt i løpet av 1-3 virkedager. Da kanskje jeg får det i slutten av neste uke :o))
  Har du lyst til å finne ut mer om hva Yerba Mate er kan du gå inn på www.yerbamate.no å lese mere :o))

    

   

  Fredagen er kommet med sol

  • 14.06.2013, 12:20

  Når jeg gikk å la meg i går var jeg veldig tung i hode og slapp i kroppen..... Årsaken var tydlig når jeg våknet til morran i dag, for nesen var tett og feberen er litt høyere enn den burde være. Tror ikke at det blir noe langvarige greier, men jeg tar det helt klart med ro i dag. Ikke det at jeg hadde planlagt noen store sprell uansett....  Når jeg gikk å la meg i går så hadde det begynt å regne igjen, men det har nå passert og har blitt erstattet en blå himmel og lette skyer. Det er ikke spesielt varmt siden blåser en ganske kjølig vind der ute. Skal man ut så lønner det seg nok å ta en jakke på.  Naboen over holdt på med støvsugeren ute på balkongen og da kom Ronja med en gang... Vanligvis liker hun ikke lyden av støvsugeren, men det var tydeligis veldig spennende når den fra et annet sted. Hun satt å kikket opp i taket en evighet :o)) Det begynner å bli litt størrelse på hybelkaninene igjen så jeg må nok ta en runde med støvsugeren selv i dag eller kanskje jeg skal vente til i morgen!!
  Litt TLC til plantene

  • 13.06.2013, 22:44


  Det var et sørgelig syn i noen av blomsterpottene mine.... Jorden var mer eller mindre blitt borte, og heldigvis hadde jeg jord stående sånn at jeg kunne fylle opp igjen. Mens jeg nå var i gang satte jeg alle de lette plantene inn i dusjen og skylte bladene for støv. De store tunge måtte bare stå der de var og så fikk de en litt enklere vask med støvkluten, og det funket også veldig bra. Tilslutt fikk de en skikkelig gjennomgang med vanning, og jeg er nesten sikker på at de er i sjokk etter all denne vennlige pleien de har fått i dag, hehehe!!  Denne babyen er den eldste planten jeg har i heimen, og da pusene var små kastet de seg over denne sånn at den måtte flytte opp på fryseren for å stå i fred. Der har den blitt værende, og den var en av de som sårt trengte litt ekstra pleie i dag. Jeg klarte ikke å få armen min opp og samtidig løfte den tunge potten ned når jeg sto på gulvet så da var det fram med stigen. Stakkarn hadde så tunge grener at de hang over pottekanten å hang over fryseren. Om det ble så pent vet jeg ikke, men jeg fikk nå bunnet grene opp sånn at de henger friere. Den så med en gang litt friskere ut, enn når grenene hang ned... Selv med blomsterpinner og gul hyssing, hehehe!!!  Det ble ikke den sundeste middagen i dag, men jeg fikk plutselig lyst på pizza så jeg dro bort på Rimi og kjøpte en Grandis og litt extra ost.... Klarte ikke å spise opp alt sammen, så resten kom i kjøleskapet... For helt ærlig så er kald pizza ikke så gæli det heller :o))

  Nå har jeg lent meg godt tilbake å har en Sex og Singelliv maraton for meg selv.... Har kommet meg igjennom snart hele sesong no 4....
  Så kom regnet

  • 13.06.2013, 11:38

  Det ser ut til at metrologene fikk det riktig denne gangen, for regnværet de så skulle komme har kommet. Jeg våknet til regnet som dryppet på vannbrettet, og det var godt å bare ligge litt å strekker seg å lytte ;o))

  Blomsterbeddene mine så tørre ut i går, men slipper jeg å vanne hvis regnet holder på en stund. Jorden trenger å bli gjennomvåt hvis det skal være til noen nytte. Jeg har fortsatt ikke funnet det jeg skal bruke for å støtte opp den ene rosen min, og nå har den begynt å bli så tung at den må støttes opp. Jeg får dra til Plantasjen oppe ved Olavsgård, hvor de har større utvalg.

  På snakk om vanning, det ser ut til at noen inne trenger litt også....


   

  Tidsfordriv

  • 12.06.2013, 14:58

  På formiddagen i dag har jeg virkelig gjort noe spennende.... NOT!! De to øverste avdelingene i fryseren min var helt igjenfrosset, og den tredje var på god veg så i dag morges dro jeg ut kontakten for endelig å avise den. Jeg hadde gjort det for lenge siden dersom jeg hadde funnet duppeditten som skal lede vannet ut av fryseren tidligere. Den dukket opp i går når jeg lette etter noe annet.

  Jeg trodde jeg skulle kjede livet av meg der jeg satt å ventet på at isen skulle begynne å smelte.... Tilslutt orket jeg ikke å vente lenger og fant fram føneren min å gikk løs på isen med den, og da skal jeg si at det ble fart i sakene. Vannet fosset nedover i strie strømmer.  Før isklumpene begynte å deise ned og utover var begge kattene veldig nysgjerrig på hva matora holdt på med... De spaserte foran fryseren å snuste og kikket og ristet på potene sine når de ble våte, hehehe!! De likte ikke isklumpene, for de bråket å det var litt skummelt.  Ikke vanskelig å se at det var nødvendig med avising her... Isen ligger ganske tjukt på begge hyllene. Det verste er at jeg fant faktisk tre pakker med noe mistenkelig inni i ishavet, men de forsvant fort ned i søppelposen.   Jeg hadde tapet fast en søppelsekk til kanten for at jeg ikke skulle få vann utover hele gulvet, men vann er vann å det har en egen evne til å snike seg fram der man minst forventer det. Så når jeg løftet på søppelsekken etter å ha tørket fryseren inni, var det masse vann under sekken. Til alt hell for meg hadde det ikke kommet under fryseren så det var lett å få opp igjen.

  Nå er kontakten satt i og fryseren holder på å jobbe seg opp mot de gradene den skal ha, og den bråker og smeller litt.... Det kommer nok til å ta noen timer innen den når gradene og frysevarene kan legges inn igjen. Heldigvis har jeg middag i kjøleskapet sånn at jeg slipper å gå i kjelleren å hente opp noe frossent....
  Østensjøvannet måtte vente

  • 11.06.2013, 23:26

  Den store planen om å gå en tur rundt Øsensjøvannet etter at jeg hadde vært til behandling ble raskt lagt på is. Behandlingen var ikke brutal men smertefull, og med en gang følte jeg at jeg hadde masse energi i kroppen. Den varte i grunnen bare til jeg hadde vært inne på Rema og handlet og varene var blitt pakket bort her hjemme. Da kjente jeg at turen måtte utsettes til en annen ettermiddag.

  Jeg slang meg på senga for å slappe av en liten stund innen jeg begynte med middagen, men den lille stunden ble til i overkant av to timer.... Da jeg våknet lå begge pusene nede ved bena mine å dorma seg, og de var så dorske at de gadd ikke å stå opp når jeg gjorde det. Ikke før de hørte jeg begynte med middagen kom de luskende, hehehe!!  Siden det ikke ble noen tur rundt Øsensjøvannet får man nøyes med et litt uklart og zoomet bilde av det!!  Fryseren min skulle ha vært ist av for lenge siden, men for å gjøre det skal en liten duppeditt festes sånn at vannet renner dit det skal. Så var det å finne duppeditten da, og det var jo som ble så vanskelig. Jeg har sett etter den overalt i lang tid, trodde jeg i allefall, uten å finne den. I dag vettu var jeg nede i en skuff med masse verktøy og andre ting som jeg nesten ikke vet hva skal brukes til.... Å der under en boks fant jeg posen med duppeditten og noe annet rart til fryseren, så nå er det bare fritt fram til avising :o))  Vinja har kozt seg ute på balkongen i hele dag, og gjør det fortsatt....Sitter hun ikke å kikker ut på livet utenfor, jakter på insekter så oppholder hun seg i favorittstolen sin. Hun kan sove sin dypeste søvn, men går jeg på kjøkkenet sitter hun på kjøkkenbordet å ser på meg med sine nydelige men intense øyne og mjauer hvis jeg overser henne. Selv mener hun jo at hun er berettiget til en godbit hver en gang, men hun får ikke viljen sin hele tiden!!!  Ronja har derimot surret rundt meg i hele dag.... Hun kommer bortom der jeg måtte oppholde meg for at jeg skal stryke og kose henne, og så prater hun i vei sånn at jeg skal høre at hun kommer. Nå har frøkna trukket seg tilbake til det lille huset oppunder taket for å ta en kveldslur. Etterpå skal den tradisjonelle løpeturen igjennom heimen og ut på balkongen og inn igjen sammen med søsteren, hehehe!!

  Fikk endelig ut fingeren i kveld å ringte til min tante i Atrå.... Det var så altfor lenge siden vi snakket sammen, så jeg tenkte at jeg var bare nødt til å ringe å prate litt å høre om alt sto bra til. Vi hadde mye vi skulle ha sagt begge to, og derfor ble minuttene til bortimot en time :o)) Jeg må snart ta meg en tur oppover for å besøke både henne og faren min, for det er alfor lenge siden jeg har vært hos dem!! Ved årskifte lovet jeg megselv at i år skulle jeg være flinkere til å holde kontakt med familien min.... Så langt har jeg dessverre ikke helt klart å overholde det, så jeg har litt å jobbe med resten av året!!!

  Nå skal jeg lene meg tilbake å se CSI Miami før jeg hopper i køya, blogges :o))

  Sol, sol, og atter sol

  • 11.06.2013, 13:43

  Det er en skikkelig fin sommerdag i dag, og i dag har jeg tenkt til oppholde meg ute endel... Anne og jeg diskuterte i går om vi skulle finne på noe, og valget falt på Østensjøvannet hvor vi nå vet at fuglene har fått ungene sine. Så kamera ligger på lading og jeg håper det blir noen gode bilder. Hadde først tenkt til å bruke speilrefleksen, men jeg ombestemte meg å skal bruke det røde Nikon kamera som også tar veldig gode bilder.

  Først har jeg time hos Fysioterapeuten for litt torturbehandling, grøss... Hun var ganske snill med meg forrige gang så jeg regner med at det blir en del tøffere i dag, og tingen da er at jeg ikke stresser for mye etterpå. Alikevel skal man ikke sette seg til heller, og derfor er det fint med en liten spasertur i det fine været.  Ønsker alle en fin sommerdag, blogges :o))
  På besøk hos sprek dame

  • 10.06.2013, 22:08

  Etter en relativt søvnløs natt krøyp jeg ut av senga ved 08:30 tiden og hoppa i dusjen... Måtte litt tidlig opp i tilfellet det ble besøk hos den spreke 91 åringen på Manglerud i dag, noe jeg ikke fikk vite om ville skje før damen viste om hun fikk time hos legen. Ikke noe sykdomsrelatert, kun i forbindelse med fornyelse av TT-kortet. Etter å ha sittet en evighet i telefonkø var det ingen ledig time hos legen før på torsdag, og da var det fritt fram for besøk av to litt yngre damer :o))

  Anne skulle også være med og kom til meg ved 10 tiden, og da var jeg nesten klar til å dra. For at 91 åringen ikke skulle styre så fælt, stakk vi innom Ultra og kjøpte med oss en eplekake og en boks med vaniljeis som vi skulle ha ved siden av.

  Det fantes ikke en eneste ledig parkeringsplass i gaten utenfor blokka, men vi så at det var noen ledige i hovedveien på toppen så vi kjørte tilbake dit og parkerte der. Det var ikke langt å gå, bare ned en bakke og over en lekeplass, og når vi var nesten over plasse kikket jeg opp å der sto damen i kjøkkenvinduet å ventet på oss å vinket :o))  Planen var at vi skulle sitte ute på balkongen å skravle, men det var ikke så varmt på formiddagen at vi valgte å sitte inne til sola. Når 3 damer begynner å skravle, uavhengig av alder, så går timene ganske for å vi kom ikke utpå der før det var på tide å tenke på å reise hjem igjen. En liten stund satt vi nå der, og praten gikk ganske så friskt. Alltid veldig hyggelig å være sammen med denne spreke damen, for hun har så mye å fortelle om fra gamle dager og fra i dag :o))  Hjemme ventet to selskapssjuke pusetasser på meg, og de klatret nesten oppover buksebena mine... Snuste og strøyk seg inntil meg, og når de syntes at de hadde fått nok løp begge to til balkongdøra for å få komme ut. Der var det jo Tropiske tilstander, men det så ikke ut til å plage dem noe serlig. Jeg satte alikevel opp luftevinduene for JEG syntes at det var litt i varmeste laget å sitte der ute. Etter å ha spist middagen sin rusla de ut på balkongen å la seg godt til rette for å sove middagsluren sin :o))

  Det var ikke bare de som tok seg en middagslur.... Etter å ha sovet så lite i natt pga av denne hærsjens skulderen så var jeg ganske sliten når jeg kom hjem igjen. Så når middagen var fortært krabbet jeg like godt opp i senga og tok meg en aldri så liten strekk, og det gjorde godt :o))  Klokkebusken min har nå endelig begynt å komme med blomster, og da blir det heller ikke lenge før mine favoirttinnsekter kommer summende, nemlig humlene :o)) 

  I morgen er det tilbake til fysioterapeuten for mer behandling, og som vanlig både gruer og gleder jeg meg... Skulderen er ikke noe serlig i humør, så det blir sikkert ikke en behagelig opplevelse men det må jo til. Jeg syntes at bevegeligheten har bedret seg, men er ikke noe happy for at betennelsen sitter så hardt å ikke vil slippe etter å ha vært hjemme så lenge. Alikevel lever jeg i håpet om at bedringen skal komme snart å jeg kan begynne å jobbe igjen :o))

  På tide å fylle opp kaffekoppen, blogges :o))
  Ny almanakk er bestilt

  • 09.06.2013, 15:55

  Min gode følgesvenn almanakkens levetid begynner å nå sitt slutt, så i dag fikk jeg ut fingeren til å bestille meg en ny en... Jeg hadde egentlig tenkt å bruke samme bilde av megselv som på den gamle, men så ombestemte jeg meg å valgte både ny for og bakside samt en ny farge på skrift o.l.

  Selv om jeg for det meste bruker mobilen til avtaler så syntes jeg det er greit å ha en almanakk som er oppdatert også :o))


  Sommeren er her

  • 08.06.2013, 12:12

  Mange vil sikkert være uenig i det, men når Reiseradioen har sesongpremiere så begynner sommeren for meg. Kjenner litt på at jeg savner mamma og pappa, for det var alltid tradisjon i helgene å sitte sammen å spise frokost mens vi hørte på Reiseradioen. Programinnholdet har defintivt forandret seg med årene på godt og vondt, men vi må følge med i tiden :o))

  I dag ser det ut til å bli en fin og solfylt dag... Himmelen er blå og sola holder på å runde hushjørnet og med den kommer varmen. Litt vind er det nok i dag, så det er litt kjølig nå på morningen. Balkongkassen min trengte sårt litt vann, så jeg var ute med kanna på morningen så nå strekker Margerittene så fint på seg igjen.  Hybelkaninene skal samlet og forvises fra heimen i dag, for nå har det blitt mange å store. Jeg kan jo ikke risikere at kattene tror at det er nye lekekammerater, hehehe!! Det er mye annet som skulle ha vært gjort også, men det må bare vente til annen dag kjenner jeg. Kattene er ikke sånn overbeisteret for støvsugeren, så de forsvinner med en gang den blir tatt fram. Akkurat nå ligger de å sover så de kommer nok ikke bli så veldig fornøyd når bråkemaskinen blir dratt fram.....

  Litt senere i dag er det Prinsessbryllup i Sverige, og jeg skal definitivt  sette meg ned for å se på det. Jeg er en stor Royalist og elsker å se på all pump og prakt i forbindelse med sånne begivenheter. Interressant å se hva har på seg og om noen har blitt strammere i ansiktet siden sist gang :o))

  Anne kommer hit til meg i ettermiddag for å skravle og spise middag... Jeg viste ikke helt hva jeg skulle servere, men i går fant jeg ut at det blir en enkel Kyllinggryte Bali som smaker veldig godt. Så tar vi litt is litt senere på kvelden.

  Nei, nå må Nestenblondina få satt kroppen i gang..... Ha en fortsatt fin sommerdag, blogges :o))
  Middag på Bryn med damene

  • 07.06.2013, 22:21

  Nestenblondina, altså jeg, sto opp før hanan og pusekattene var våkne i dag, og ikke var jeg spesielt trøtt heller.... Jeg var nødt til å vaske og føne håret mitt før jeg skulle ut i dag, og siden det tar meg en evighet var det virkelig nødvendig. Skulderen min er fortsatt veldig stiv og smertefull, og det å få armen såpass mye at jeg rekker opp til toppen av hode med føneren og børsten er ikke lett. Jeg sleit og strevde, men tilslutt var håret tørt selv om reslutatet ikke var noe å skryte av.  Klokka 11:15 satt jeg klar hos Fysioterapeuten for dagens tortur, skrekk og gru!! Nei da, det ble ikke fult så ille i dag som det var på mandagen. Hun masserte mer i dag og det var både godt og vondt. Alikevel var det nok til at jeg ble sliten litt senere på dagen. Jeg nevnte for henne at jeg skulle begynne på helsestudio igjen når skulderen var bra nok til å tåle det, og at jeg da gjerne ville at vi gikk igjennom hvordan jeg skulle trene for ikke å overbelaste skulderen og resten av kroppen. Viktig at jeg gjør ting riktig sånn at jeg nyter godt av å trene, og ikke skader meg.

  Anne kom rett etter at jeg hadde kommet hjem, og vi dro med en gang.... Vi hadde bestemt med Eldbjørg at vi skulle dra på Opus på Bryn for å drikke kaffe. Eldbjørg er en sprek og oppegående dame på snart 91 år som var min mammas beste venninne, og som har opprettholdt kontakten med. Vi har forsøkt å få til et besøk hjemme hos henne, men det har ikke passet så da fant vi ut å møtes på Bryn i stedet. 

  Jeg hadde sett for meg en fiskemiddag, men den type mat hadde de ikke. I stedet ble det ostegratinerte Natchos med kjøttdeig i tomatsaus, en rett som sto på menyen under småretter. Det var endelig stor nok, og jeg klarte ikke å spise opp alt sammen... Godt var det nå i allefall :o)) Vi hadde mye å prate om så jeg tror faktisk at vi var de som satt der lengst av alle, hehehe!! Før vi dro hjem var vi innom Claes Ohlsson og Ultra å handlet litt. Jeg måtte kjøpe inn mat til i morgen da det er min tur å invitere på middag.  Kjøpte en ny vifte hos Claes Ohlsson til 199,- Det kan bli litt vel tropisk ute på balkongen når sola står på for fult, og da er det deilig å kunne sette på en vifte for å få litt bevegelse i luften. Jeg har kommet ut av min svarte periode hvor alt jeg kjøpte var endten svart eller grått. Nå blir det en del rosa, lilla, mint og turkis å da passet jo denne vifta fint :o)) Måtte jo test den ut litt når jeg kom hjem, og Vinja syntes dette var et nytt og spennende leketøy. Hun snuste på den på baksiden, og gikk foran for å gjøre det samme, hehehe!! Hun spratt i været og fløy av gårde når vifta blåste pelsen hennes til alle kanter. Like fort var hun tilbake igjen for å undersøke den litt til, og hun holdt på en god stund. Ronja var ikke like begeisteret å lå litt på siden å kikket på søsteren :o))  De hadde også disse flotte salat, frukt eller bærbollene til 49,- De passer perfekt til en kurv med jordbær. Inni bollen er det en sil som kan tas ut for å skylle innholdet. De fine fargene gjorde nok sitt til at jeg falt for dem, og bare måtte ha dem :o))  Nå har jeg latt kroppen synke langt ned i stresslessen mens jeg nyter en Caramel Latte Macchiato og ser på Mord og Mysterier på TV 2... Er ganske sliten i kroppen etter behandlingen så det er godt å bare sitte å slappe av en stund. Blir nok ikke så sent før jeg krabber opp i senga i kveld tror jeg. Må jo være utvilt til Kongelig Bryllup og besøk i morgen.

  Ha en fortsatt fin fredagskveld, blogges :o))
  Et lys er slukket......

  • 07.06.2013, 18:02

  Denne lille krabaten har flydd sin siste flytur, til de evige jaktmarker, stakkar liten... Den lå ute på trappa da jeg kom hjem fra fysio på formiddagen, og det er nok mest sannsynlig en av kattene som reker rundt her som er årsaken til at livet tok slutt før det egentlig skulle.


  Skjer a'

  • 06.06.2013, 00:27

  Ikke spesielt mye om dagen om jeg skal være helt ærlig...., og det er helt greit det. I går hadde jeg en av de bedre dagene hvor skulderen min var smertefull, alikevel ikke ulidelig, men i dag var den tilbake til sitt vanlige grinete selv. Til morran måtte jeg bruke litt ekstra tid på treningen for å myke den opp å gjøre den litt mer vennliginnstilt. Jeg vet ikke helt om det lykkes!!!

  Jeg er litt frustrert om dagen når sola skinner igjennom vinduene, vel det er det som er tingen... Den prøver å skinne igjennom, men de er jo så vanvittig skitne at det går ikke helt. De skulle helt klart ha vært pusset for lenge siden, men sånn som tilstanden er i de øvre etasjer er ikke det noe jeg vil tenke på en gang. Litt bedre ble de faktisk etter det kraftigere regnværet her om dagen da alt det gule støvet bleskylt bort. Jeg får bare la være å se ut av vinduene så går det forsvinner vel frustrasjonen, kanskje.....  Prøver å legge om kostholdet om dagen, og det innebærer å kutte ned på rødt kjøtt og svin å spise mer fisk og hvitt kjøtt. I dag ble det er ferdig fiskegrateng ala familiestørrelse, og det ble ganske mye til overs som jeg slang inn i kjøleskapet til annen dag. I morgen har jeg tenkt å lage vegetarkaker til middag, men da må jeg ut å kjøpe noen få ting først. Dette med å legge om kostholdet krever at jeg planlegger hva jeg skal ha til middag igjennom ukene, og gjennomfører det. Har blitt mye lettvindte løsninger i ganske lang tid for at jeg har vært så sliten når jeg kommet hjem om ettermiddagene, og det blir det ingenting av heretter..... BASTA!!  Det er snart på tide å legge seg, men først må jeg se noen episoder med Sex og Singelliv... Har kommet til midten av sesong 3 og jeg har fått helt dilla på serien. Ting forandrer seg, for når den gikk første gang å ved de første reprisene, var jeg ikke spesielt begeistrert i det hele tatt. Nå derimot er det noe helt annet :o))


 • Mat
 • Ikke jeg nei

  • 05.06.2013, 11:17

  Det er ikke mange dagene siden jeg høyt og tydelig sa at jeg IKKE skulle kjøpe jordbær innen de norske kom på markedet.... For de utenlandske er ikke like gode, og har en mer vannete smak. Hehehehe, klarte ikke helt å holde det løftet der gitt :o)) Når jeg var på Ultra i går romsterte jeg rundt i frukt og grønnsaksavdelingen en stund, og gikk rett på disken med store røde jordbær. Smakslystene tok helt overhånd og jeg ble svak å en kurv med Belgiske jordbær ble med meg hjem :o))  Så til frokost ble det ordentlig sommerfrokost med jordbær på brødskiva, og helt ærlig.... De var slettes ikke så dårlig i smaken :o)) I fjor kjøpte jeg en sånn kjektåhadings hos Claes Ohlsson til å skjære jordbærene i skiver, og den fikk jobbe litt i dag. Hadde sikkert gått like greit å skjære med kniven, men når man først har kjøpt en dings til å klare jobben så hvorfor grise mer enn nødvendig. 

  Q: Venter du til de norske bærene kommer, eller spiller det ingen rolle hvor de kommer fra?
  Det vokser og gror

  • 04.06.2013, 17:02

  Det er ikke så lenge siden det var livløst og trist i blomsterbeddene mine, men når jeg tok runden rundt blokka i dag hadde det vokst seg til ganske så bra over alt :o)) At vi også har fått mye sol og varme har jo bare vært til hjelp + noen friske regnskyll på toppen.  Soleiebusken har stått full av gule blomster en stund nå, og på avstand ser den flott ut. Når man kommer litt nærmere innpå så ser man at blomstene begynner å takk for seg, så det beste er nok å stå litt på avstand å beundre den, hihihi!!

  Jeg elsker å pusle om plantene mine ute i beddene, men en ting jeg ikke er begeistret for er denne plageånden.... Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å bli kvitt den, og hvert eneste år drar jeg opp metervis av den og fyller den ene søppelsekken etter den andre. Jeg har ikke lyst å bruke noe giftig til å bli kvitt den, så jeg håper noen har noen gode gamle kjerringråd som kanskje kan gjøre susen. Hadde alle plantene mine vært like levedyktig så hadde jeg grodd ned :o))  Klokkebusken min er nok en av favorittene, og litt lengre utpå så er den full av nydelige burgunder blomster som humlene elsker å romstere rundt i. Det var i grunnen derfor jeg plantet den for å tiltrekke humler til blomsterbeddet :o))

  Vaktmesteren har gjort en god jobb med å klippe unna gresset etter at det hadde blitt veldig langt de siste dagene pga regnet vi fikk.  Hagehortensian min har også begynt å vokse, og om en måneds tid så har den vokst seg ganske stor med digre runde baller full av små hvite blomster. Samme hvor hardt jeg klipper den tilbake så kommer den igjen like flott hvert eneste år :o))

  Tidligere i dag skinte sola og det var ganske deilig ute, men nå har himmelen blitt dekket av et grått lag med skyer å det ser nesten ut til at det kommer til å begynne å regne snart. Krysser fingrene for at det ikke skjer, for vi trenger ikke noe mer regn akkurat nå.

  Når jeg kom hjem etter å ha vært ute i sta ble kattene helt ville, selv Ronja som ikke er av de mest aktive fikk fart på de korte bena sine. Begge to løp som gale igjennom heimen, ut på balkongen og inn igjennom kjøkkenvinduen å så inn på hvert eneste rom for så å snu for å løpe ut igjen. Så sloss de litt og ertet hverandre opp, hehehe!! Nå ligger de som slakt ute på balkongen og sover å henter seg inn igjen.

  Nå skal denne damen lene seg tilbake og slappe av en stund mens Jessica Fletcher underholder en times tid. Blogges :o))
  45 minutters tortur

  • 04.06.2013, 00:46

  Jeg var helt klar over at det ikke kom til å bli en behagelig sesjon hos fysioterapeuten i dag, men at det skulle bli så smertefult var jeg ikke klar over. Skal jeg bli bedre må hun behandle de smertefulle områdene, men for et mareritt å komme seg igjennom.

  For å få det beste resultatet av behandlingen bør jeg helst ligge på magen, men det er ikke mulig for meg enda. Jeg gjorde et forsøk, men da hogg smertene til i skulderen og grenet seg nedover armen sånn at jeg mistet følelsen i fingrene. Derfor hadde jeg ikke noen annen mulighet enn å legge meg på siden. Det fungerer også, men det er ikke like lett for kroppen å slappe av. Vel, slappe av og slappe av er ikke så enkelt når noen står over deg og klemmer og drar fingrene over de vonde punktene. I dag var det så vondt at jeg klarte faktisk ikke å puste som jeg skulle, og fysioterapeuten måtte minne meg på det flere ganger. Da det gjorde som mest vondt var det som om kroppen ikke ville reagere på det jeg ba den om, og trekke pusten inn og ut var en av dem.  Da jeg trodde at alt var over og jeg satt på benken å hentet meg inn igjen, begynte hun å klemme og dra i musklene på den andre skulderen. Den har i grunnen ikke vært noe serlig smertefull, vel det var i allefall det jeg trodde, men herregud.... Det tok ikke lange stunden innen hun fant de rette punktene, og fyttikatta så vondt det var. Jeg klarte ikke å sitte rett opp, og bare sank sammen å tårene spratt fram, puh!

  Fysioterapeuten sa at det var lenge siden hun hadde kjent at jeg hadde sånne store smerter, og det kan jeg skrive under på. Hun lurte på om jeg hadde snakket med legen min siden jeg var hos henne sist, men det har jeg ikke. Det er noe jeg skal gjøre når jeg skal til ham igjen... Årsaken er at fysioterapeuten mener jeg har en eller annen for for revmatisme, og syntes jeg skulle be å få komme til en revmatolog for uttreden. Det har jeg tenkt til å få henvisning til ved neste legebesøk.

  Når jeg kom ut i bilen igjen var jeg helt skutt, men jeg var nødt til å handle litt så jeg dro rett bort på Rema i Østmarkveien... Skal nemlig lage vegetarkaker en dag denne uka, og da trengte jeg noen ingridienser. Blir spennende å lage dem igjen for det er en stund siden sist. Det skal være sopp i, men det har jeg ikke brukt før så det skal bli interressant å se hva det gjør med smaken. Jeg gjør det nok ikke før på onsdag tenker jeg, for i morgen har jeg noe annet på timeplanen så da rekker jeg det ikke.

  Etter at jeg kom hjem slang jeg meg ned i stresslessen for å se litt på tv, men kreftene var borte så jeg gikk å la meg på senga å sovna før hode traff puta... Det gjorde godt med en vil, men jeg kjenner at kroppen langt fra er ordentlig utvilt så det blir nok ikke så lenge før jeg kryper under dyna igjen! 

  GOD NATT!!
  Luft

  • 03.06.2013, 11:38

  Første dagen på lenge hvor jeg har våknet og det er litt kjølig i leiligheten... Det har vært så klamt inne om morningen at jeg har nesten ikke fått puste, og dette til tross for at vinduene står oppe hele natten. Himmelen er blå og det blir helt klart en solfylt dag i dag oxo, men siden det er en ganske frisk vind ute vil det bli en helt annen luft ute. 

  Jeg er ganske siiiiigen i kroppen i dag siden jeg ikke fikk sove med en gang jeg la meg.... Hadde vondt og det var vanskelig å finne en god stilling å ligge sånn at musklene fikk slappe av. Hele tiden så gjorde det vondt og kroppen var helt anspent, men jeg må jo ha klart det for på et eller annet tidspunkt har jeg sovnet å sov igjennom til til kl 9. Var ikke noe serlig i form, men regnet med at det ville ikke bli noe bedre hvis jeg lå noe lenger så jeg sto like godt opp. Pusene hoppet opp i senga med en gang de hørte jeg var våken, og da kom de helt bort til ansiktet og liksom nusset meg :o))  Har time hos fysioterapeuten  om ikke så lenge, og jeg gruer meg for det er så vondt... Det er et mareritt å gå dit hver gang, men jeg vet jo det at jeg føler meg mye bedre etterpå. Tiltross for at jeg blir veldig utslitt. Sist gang løsnet hun bindevevet mitt, og det er noe av det verste jeg vet. Da klarer jeg nesten ikke å ligge stille, og må virkelig konsentrere meg om å puste ordentlig. Jeg fant ut etterhvert at det var mye verre hvis jeg holdt pusten, så når hun holder på konsentrerer jeg meg om å trekke pusten godt inn og så ut igjen!!

  Ha en fortsatt fin dag, blogges :o))
  Middag med gode venner

  • 02.06.2013, 12:37

  I går var jeg hos Anne sammen med Kine til en kjempegod middag... Hun serverte en knallgod hvitløkskylling på en seng av rotgrønnsaker m/ris, nam nam :o)) Jeg har aldri tenkt på å tilberede kyllingen på den måten, men kommer definitivt til å teste det ut. Når det er sommer og varmt er det deilig med lett mat som ikke er så tung. Ofte når jeg har hatt kylling så har jeg bare stekt den i olje og Silver Swan Soy, og spist den til salat eller laget en Indisk Curry. Alltid gøy å prøve noe nytt :o))

  Det var ingen god dag i går med en skulder og arm som nesten tok knekken på meg..... Smertene gjorde sånn at jeg ble kvalm og uvel, og måtte slenge meg litt på senga for å hente meg inn igjen. Kvalmen forsvant, men smertene gjorde ikke det å hele kvelden hos Anne hadde jeg problemer med å finne en stilling å sitte på som gjorde at smertene var noe mindre. Det lykkes ikke helt, men jeg klarte alikevel å koze meg sammen med de to andre. De hadde hvert på en tur til København og hadde mye å fortelle om :o))  For litt siden ble det skikkelig mørkt utenfor, og det begynte å regne lett.... Så ble det enda mørkere og tordenværet kom med alt det som hører med. Vinja liker ikke tordenvær, og fløy rundt omkring å mjauet å var veldig urolig. Hoppet opp i fanget mitt for å få litt trøst, og det fikk hun selvsagt, lille gullet mitt. Når tordenværet dro videre kom et skikkelig regnvær med haggel som dundret på vannbrettet. Nå kan jeg se antydning til blå himmel her og der, men de blir raskt dekket av noen gråe så det kan godt være at det kommer mer regn!!

  På tide å fylle opp kaffekoppen og hente inn avisen å pløye igjennom den... Kom plutselig på at jeg helt hadde glemt å ta den inn, men det er ingen fare for at den er våt siden den ligger på dørmatta inne i oppgangen. Blogges!!
  Sommer og sol :o))

  • 01.06.2013, 14:42

  Det er virkelig varmt og godt om dagen, og selv det kommer en regnskur er ikke sola langt unna.... Da jeg våknet grytidlig i dag regnet det så det dryppet hardt på vannbrettet, men siden det var så tidlig snudde jeg meg rundt å sovnet inn igjen et par timer. Neste gangen jeg kom til megselv hadde det sluttet og regne å sola prøvde så godt den kunne å komme frem.

  De siste dagene har det begynt å fyke masse gult støv, som det pleier å gjøre på denne tiden... Vannbrettet er helt dekket med et lag med gult støv, grøss. Hadde tenkt å gjøre et forsøk på å pusse vinduene i dag, men ombestemte meg. Tenker jeg venter litt til det ikke støver lenger, så slipper jeg å gjøre alt om igjen.  For en stund siden begynte jeg å hekle på et "bestemorteppe", men pga smertene i skulderen og armen går det veldig sakte.... Jeg hadde liggende 8 ruter klare, og i dag fikk jeg festet dem sammen og til de andre tre radene som var klare. Bruker Odin garn som har flere farger på hvert nøste, med heklenål no 5. Ingen rute blir derfor helt lik, og teppet blir et ordentlig lappeteppe :o)) Orker ikke å hekle så mye av gangen, så det kommer nok til å ta en stund innen det blir ferdig.

  De siste to dagene har noen holdt på å slipe et gulv et eller annet sted i blokka, og lyden har vært høy og gjennomtrengende. Vinja som er litt lettskremt har ikke likt lyden, og klarer ikke helt å roe seg ned når de setter i gang. I går lå hun i fanget mitt å sov så godt, og så begynte de.... Hun forsvant ned på gulvet å sto der å lyttet litt småskremt, og kunne ikke helt bestemme seg for om hun skulle gjemme seg i skapet eller ikke. Hun valgte til slutt å være framme, heldigvis. I dag har de heldigvis holdt seg unna slipingen, og man kan jo bare håpe på at de er ferdig for godt :o))

  Å herremin som jeg lengter etter norsk jordbær.... Lengselen vokser med varmegradene ute kjenner jeg, og i dag er det skikkelig varmt så jeg nesten sitter her å dagdrømmer, hehehe!! Her ikke lyst til å kjøpe utenlandske, for de smaker ikke helt det samme!!

  Ha en fortsatt fin sommerdag, blogges :o))
  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no