hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Trøtt i tryne...

 • 30.06.2014, 22:35

Det har blitt så som så med søvnen de siste dagene, og derfor var jeg ganske trøtt og sliten da jeg gikk å la meg i går kveld. Jeg må ha sovnet med en gang for jeg kan ikke huske at hode traff puten.

Til morran i dag ble jeg vekket lenge før alarmen skulle gå. Det var en durelyd som var høy og gjennomtrengende å jeg fikk ikke sove igjen uansett hva jeg prøvde på. Ikke fant jeg ut hva lyden var eller hvor den kom fra, irriterende.

Arbeidsdagen har gått så fort at før jeg hviste ordet av det var klokken nådd det tidspunktet hvor det var på tide å gå hjem. Arbeidsoppgavene strømmet på for oss alle sammen, og jeg glemte nesten å ta lunch.... Den ble ca 13:30 innen jeg fikk i meg noe mat. Blir sånn når man bare skal.... hele tiden ;o))

Etter at jeg hadde spist middag i ettermiddag ble det den store børste og gredagen.... Begge pusene hadde fått tover i pelsen som måtte ut. De var veldig tålmodig begge to, til og med Vinja som vanligvis blir sur på meg. Da fiker hun til meg med poten, og er jeg heldig er hun bare litt sur for da er ikke klørne ute. Ellers drypper blodet mitt....

I kveld fikk hun bli sint på børsten innimellom, og da avreagerte hun litt på den i stedet for meg.

Jeg er så stiv i nakke nå i kveld og det igjen gjør at jeg har en dundrende hodepine. Har prøvd å strekke og røre på nakken for å se om det skulle hjelpe, men ikke denne gangen så jeg får finne fram en Ibux å komme meg i seng om litt.

Ha en fortsatt fin kveld, blogges ♡

#sove #søvnløs #arbeid #lunch #katt #vinja #tover #pels #stiv #nakke #hodepine

De siste to dagene....

 • 29.06.2014, 20:50


Natt til i går, lørdag, så klarte jeg ikke å komme meg i seng i normal tid, og derfor satte jeg alarmen på kl 10, før jeg gikk å la meg. Jeg hadde nemlig en avtale hos frisøren kl 12:30, og jeg ville nødig komme for sent til den.

Grytidlig lørdag morgen ble jeg vekket av at noen brekket seg noe helt vanvittig.... Jeg kunne selvsagt ha snudd meg rundt å sovet videre, men jeg orket ikke tanken på hva som lå på gulvet. Derfor ble det til at jeg sto opp, med øyelokkene nede på brystkassen, og der i entreén lå en hårpølse med litt ekstra. Fram med tøkerull og vaskeklut for å bli kvitt det. Det tok ikke mange minuttene så jeg kunne jo godt ha gått tilbake til senga å lagt meg, men det ble ikke til at jeg gjorde det. 

Jeg gikk ut på kjøkkenet å laget meg en kopp kaffe, som jeg krøllet meg sammen i sofaen å drakk opp....Det ble nok til at jeg satt å glippet med øyelokkene, men jeg sovnet ikke ordentlig...

Jeg er glad for at samtalen gikk høyt og fort borte hos Rita i Studio Style Frisør, for jeg kjente at det var vanskelig å holde øynene oppe når det ble stille rundt meg. Jeg valgte å beholde håret mitt med en jevn lys farge over det hele, i stedet for å ta mørkt i bunnen med striper. Litt uvant å ha det så lyst, men man jo prøve litt nye ting for å se om man blir fornøyd med det. Kan jo hende at jeg går tilbake til litt mørker når høsten kommer, vi får se :o))


(kilde: google.com)

I stedet for å sette meg ned inne å sløve når jeg kom hjem, dro jeg på meg gummistøvlene og havehandskene å gikk ut for å luke å pynte lit i beddene mine. Det hadde kommet endel ugress som måtte lukes bort. I tillegg måtte jeg sette opp støttebøylene rundt havehortensian min. Den begynner å bli stor, så det er på tide å tøyle den litt sånn at den ikke legger seg utover plenen når det kommer en regnskur. Når den er full av de hvite flotte blomsterbombene orker den ikke å holde dem oppe når den blir våt.

Det trengtes luking på baksiden også, men det var langt mindre å ta tak i. Kryp-plantene var på god vei opp og rundt buskene mine, men jeg fikk fjernet alt sammen. Nå er beddet fri for disse plageåndene for en stund, men jeg vet jo at det ikke tar så lang tid innen de åler seg inn igjen.

Etter at middagen var spist og ryddet bort satte jeg meg godt tilrette i godstolen med Ronja i fanget... Der sovnet vi begge to, og var borte i over en time Kattene pleier ikke å ligge så lenge, men Ronja lå godt å syntes vel ikke at det var noen i de å flytte på seg...For et par dager siden knakk den store flotte planten jeg hadde inne på kontoret mitt.... Den var blitt veldig tung, og jeg har støttet den opp med noen blomsterpinner. Dessverre var det ikke nok med pinnene. Jeg hadde ikke fått gjort noe med den tidligere, men i dag tok jeg den fram... Hadde kanskje trodd at det gikk å redde den, og plante om men den var helt myk og vannete så den måtte kastes. Heldigvis så hadde det kommet opp noen avleggere som allerede hadde fått egen røtter, så nå får vi se om de klarer seg. Mamma fikk en avlegger av denne planten av sin venninne for mange år siden, og ingen av dem er lenger i live så noen ny avlegger blir det ikke snakk om.

Ellers så har jeg pyslet litt om de andre plantene mine også, som trengte det. Litt visne blader som måtte fjernes og så litt vann til slutt. Plantene ute på balkongen fikk seg også en dusj over bladene, og det tok ikke lang tid innen jeg kunne se at det var velkomment :o))

Det var en stund siden jeg hadde snakket med min tante oppe i Atrå, så jeg tok med meg kaffekoppen å satte meg ut på balkongen for å ringe til henne. Når vi setter i gang å prate får minuttene dårlig tid gitt. Før vi vet ordet av det har det gått 1 til 1,5 time :o)) Jeg hadde håpet at anledningen skulle by seg sånn at jeg kunne dra opp å besøke henne før jeg tok ferie, men det ser ikke ut til at det blir sånn. Så da får det bli i ferien i stedet.

Jeg skal ikke ha ferie før i slutten av juli måned, og jeg prøver ikke å tenke på det for da går dagene så sakte. Det er ikke så enkelt nå for både kollegene og folk omkring begynner å gå ut i ferie, men jeg har klart å skyve det fra meg så langt!!

Nå er det litt Castle på TV-Norge for denne damen.

#trøtt #søvn #hårpølse #frisør #studiostylefrisør #luke #blomsterbedd #havehortensia #ronja #tante #atrå #castle #tvnorge

Mamman min...

 • 27.06.2014, 22:45


I dag er det bursdagen til den gode snille mamman min, savner deg sånn!!På bilde her sitter jeg på mammas fang, og jeg er vel rundt 1 - 1,5 år kan jeg tenke meg. Da som nå var jeg god å rund, og veldig blid og livlig :o))

I går var det meningen at jeg skulle dra innom gravlund på veg hjem for å sjekke hvordan det sto til med blomsten. Tenkte at dersom den ikke var noe å se til kunne jeg dra innom Plantasjen i dag å kjøpe en ny jeg kunne plante. Nå satte jo været en stopper for det besøket i går.... Derfor dro jeg like godt innom Plantasjen i dag og kjøpte med meg en stor burgunder spansk margeritt. Det viste det seg at jeg ikke trengte å gjøre, for stemorsblomstene jeg hadde satt ned til 17. mai sto som et lyseblått teppe å lyste mot meg da jeg kom ned til graven. Jeg trengte bare å luke littegranne, så var det helt fint der. Hadde tatt med meg lys til lyktene som jeg tente før jeg dro derfra.Selv om mamma ikke lenger er blant oss, har jeg feiret henne med å tenne lys her hjemme. Jeg kjøpte en liten kake på Ultra på veg hjem, som jeg tok et lite stykke av sammen med en kopp kaffe. Jeg har så mange fine og gode minner å hente fram, og på bursdagen hennes strømmer de gjerne på :o))

#mamma #bursdag #gravlund #lys #spansk #margeritt #stemorsblomst #plantasjen

For et vær...

 • 27.06.2014, 00:10


Herre min som det lynet og tordnet da jeg skulle gå fra jobben, og det styrregnet. Det tar bare noen minutter å gå fra jobben og ned til garasjen hvor jeg har bilen, og på den stunden var jeg gjennomvåt på bena å helt opp til ovenfor knærne.Det var flere cm med vann på fortauet og rant i strie strømmer mot nærmeste sluk, men der var det allerede så overfylt at de klarte ikke å ta i mot alt vannet. Joggeskoene mine ble ikke bare våte fra det som kom ovenfra, men også innsjøene med vann på bakken.

Jeg er ikke så begeistret når det lyner og tordner, men vanligvis så er det ikke så ille... I ettermiddag smalt det noe vanvittig når jeg sto inne i parkeringshuset, og jeg er overbevist om at det slo ned flere steder. Jeg skvatt himmelhøyt flere ganger når det smalt, og fortet meg inni bilens trygge favn å satte på musikket høyt mens jeg kjørte avgårde.

Hvis det var ille å gå var det definitivt verre å kjøre, for flere steder var det store innsjøer som nesten rakk opp til bildøren min. Jeg kjørte så forsiktig jeg kunne igjennom dem. Jeg var litt bekymret for pusekattene min når det gjaldt tordenværet, for de blir veldig skremt å urolig når det braker så fælt. Forhåpentlig hørtes det ikke like ille ut her opp hos meg.

Jeg frøys så jeg skalv mens jeg kjørte hjem, og måtte sette på varmen i bilen. Hadde mest lyst til å dra rett hjem, men jeg måtte innom Ultra å handle før jeg kunne det. Det var ikke spesielt behagelig å gå ut av den varme bilen, og det nærmest surklet der jeg gikk rundt i butikken med de våte skoene mine.

Stort sett alt jeg hadde på meg var vått, så jeg måtte henge alt på tørk.. Vinja syntes at det var veldig spennende å fløy inn på badet for å undersøke. Paraplyen min i sær var veldig fin å sitte under, og selv om vannet rant av den lå hun under der så fornøyd å koste seg :o))

Morris har salg i disse dager, og jeg gikk "bare" inn for å "kikke" på om de kunne ha noe spennende... Først så jeg den røde Fiorelli vesken og falt pladask for den. Deretter så jeg den sorte og offwhite å hadde lyst på den også. Endte selvsagt opp med å kjøpe begge to... Typisk meg!!Jeg var så iskald og våt på bena når jeg kom hjem at jeg måtte finne noen tykke sokker, og etter å ha romstert i sokkeskuffen min en stund kom jeg over disse.... Hadde helt glemt at jeg hadde dem :o)) Det er litt rart å ha dem på seg, men de er varme og gode.

Det kraftige regnværet roet seg etter at jeg kom hjem, og på et tidspunkt var det nesten som om klarværet skulle overta på himmelen. Nå derimot er det så mørkt ute at man nesten skulle tro at det var høsten og ikke midt på sommeren. Jeg håper inderlig at det er bare regn vi får og ikke et nytt tordenvær, og at det gjør seg ferdig i løpet av natten. 

Da var klokken slagen og det er på tide å komme seg i seng......

#vær #regn #innsjø #oversvømmelse #lyn #torden #morris #veske #fiorelli #sokker #katt #vinja

Nok en vannrett dag....

 • 24.06.2014, 12:22

Jeg hadde forhåpninger om å være oppe og hoppe igjen i dag, men dessverre så våknet jeg med feber, litt svimmel og slapp. Dermed ble det nok en dag i vannrett stilling på sofaen....

Ronja ligger bak meg på sofaen, sammenrullet til en ball. I dag er hun veldig kosete, og har diltet etter meg så fort jeg har reist meg. Hun pleier å roe seg ned litt når jeg tar fram børsten, så jeg gikk over pelsen hennes noen minutter. Da lå hun rett ut på kjøkkenbordet og malte så høyt at det hørtes ut som en motor.

Etter gårsdagens utrenskning har jeg ikke klart å opparbeide meg noen matlyst. Klarte å tvinge i meg et par tørre kjeks og litt vann i sta, og forhåpentlig klarer jeg å få i meg litt suppe senere. Jeg har en pose med klar grønnsakssuppe i skapet, noe som vanligvis smaker godt.

Ha en fortsatt fin dag folkens, blogges!

#syk #katt #ronja #kos #grønnsaksuppe

Vannrett St. Hans

 • 23.06.2014, 22:55


Dagen i dag begynte med at klokken kimte tidlig, litt tidligere enn normalt for at jeg skulle rekke å vaske håret innen jeg sprang av sted til jobben. Med det samme slo opp øynene kjente jeg at jeg hadde vondt i magen, var kvalm og uvel, men tenkte ikke så veldig mye over det, for det er ikke uvanlig at jeg er det på morningen. Årsaken er at jeg ofte er stiv i nakken, og da kan jeg være uvel inntil jeg får rørt litt på meg...

Dessverre så var det ikke nakken min som var årsaken til ubehaget i da.......Jeg kom meg nesten ikke ut av senga før jeg måtte løpe ut på toalettet, og der ble jeg værende en god stund. Det ble etterhvert så ille at jeg måtte ha en bøtte for hånden, siden det ikke nøyde seg med å komme bare den ene veien. Jeg prøvde å ringe på jobben men måtte hele tiden stikke hode ned i bøtten, så jeg måtte sende en SMS. Den brukte jeg litt tid på å skrive mellom øktene. Vi skal jo egentlig ringe hvis vi syke, men det gikk ikke så bra denne gangen.

Utpå formiddagen begynte det å roe seg ned litte granne, og jeg kunne i lengre og lengre perioder ligge å slappe av på sofaen i stua. Til slutt sovnet jeg på sofaen, og var borte et par timer. Akkurat det gjorde veldig godt skal jeg underskrive på. Nå sløver jeg i godstolen halvt sittende og halvt liggende å ser litt på tv.

Har akkurat sett på St. Hansfeiringen på DR 1 hvor Anne Linnett m/band underholdt sammen med Sankt Annæs Pigekor. Tilslutt var det båltenning. Det bringer minner fra noen ferieturer i Danmark, hvor vi bl.a. var på Bakken å så på Shu-bi-dua. Danskene vet å feire St. Hans, og jeg husker hvor koselig det var...., selv om det regnet :o))

Nå er jeg slapp, sliten og har litt feber så jeg tenker at jeg snart tar kvelden.

Ha en fortsatt fin St. Hans, blogges!!

#syk #sthans #feiring #dr1 #annelinnett #sanktannæspigekor #båltenning #shubidua 

Top of the Lake

 • 22.06.2014, 22:24


For noen uker siden begynte jeg å se på tv-serien Topp of the Lake på Netflix. Jeg kom så langt som til 5 episoden, og så ble det ikke til at jeg så noe mere. I ettermiddag derimot har jeg fått sett de to siste episodene.Det er en ganske mørk og dyster serie, men alikevel så må man bare se videre. I utgangspunktet er jeg ikke så happy for å se på serier eller filmer som er så mørke, men når jeg først hadde begynt å se på denne så klarte jeg ikke å la være å se mer.

Handlingen begynner med at 12 åringen Thui bestemmer seg for å ta livet sitt med å gå ut i sjøen, men hun blir oppdaget av en dame på en forbikjørende buss. Hun blir tatt med inn på politistasjonen, hvor ingen av de mannlige betjentene får noe ut av henne. Etter en stund blir en kvinnelig politipsykolog innkaldt, og hun tar Thui med seg på sykehuset hvor det blir oppdaget at hun er gravid.

Ganske snart forsvinner Thui sporløst, og hele seriens handling går ut på å finne henne mens masse inntriger nøstes opp i den lille byen hvor hun bor. Thui's far er en mann med mye makt i byen, og ikke mange tør å sette seg opp mot ham. Han holder med andre ord byens innbyggere i et jerngrep, og psykologen er overbevist om at han har med Thui's forsvinning å gjøre.

Vil du vite om han var det, bør du se serien!!Siden jeg har en eldre Smart TV fra Samsung er det ikke mulig å få Netflix på den, og jeg bruker i stedet WII konsollet mitt til det. Da jeg skulle sette meg med for å se mer av Top of the lake i dag, var ikke det like enkelt... Siden jeg sist så på Netflix har jeg fått ny Internettleverandør, og det var jo selvsagt ikke konsollet stilt inn på. Jeg husket jo selvsagt ikke hvordan jeg gjorde det, og måtte lete igjennom det ene skapet etter det andre for å finne bruksanvisningen. Når jeg først så hvordan det skulle gjøres var det jo enkelt at jeg nesten ble flau...

Ellers så tok været seg opp betraktelig utover dagen, og sola stekte virkelig godt en god stund :o)) Jeg passet på å sette meg ut på balkongen for å nyte varmen på kroppen.

Jeg hadde selvsagt helt glemt å ta ut kyllingfileéne fra fryseren til middag, og ble sittende en god stund å vente til de hadde tint. Nå var ikke dette rå kylling, men ferdigstekte og marinerte fileér som jeg kjøpte i Sverige tidligere i våres. Jeg kokte bare et par poteter, og skar kyllingen i terminer å la dem i peppersaus å varmet dem. Vips så var middagen ferdig. Det var godt og lettvindt :o))

Nå blir det litt Mord og Mysterier på VOX innen det er på tide å ta kvelden!!

#topofthelake #tvserie #netflix #wii #konsoll #samsung #smartvt #sologvarme #kylling #mordogmysterier #vox

Trøtt i tryne...

 • 22.06.2014, 14:12


For et snodig vær vi har i dag... Først så er det overskyet, så skinner solen, så pøsregner det og nå skinner solen igjen!!

Kattene er skikkelig trøtt i trynet i dag, og ligger for det meste å sløver i sofaen eller på senga mi. Den eneste gangen de gidder å lette på seg, er hvis jeg tar en sving innom kjøkkenet å åpner en skapdør. Da kommer de settende, for de tror selvsagt at de skal få noe, but no!!!!Litt kos med mammen sin, som satt ved PC'n med morrastryne og hår, syntes Vinja var litt greit....., godjenta mi :o))

#trøtt #katter #ronja #vinja #vær #sol #regn

Ingen telefon fra Hamar....

 • 22.06.2014, 11:39


Ikke det at jeg trodde at jeg skulle få det heller, men man vet jo aldri...... Istedet ventet denne på meg da jeg sto opp i dag!!En av kattene hadde tydligvis en gigantisk hårball som tydligvis vill opp, og som alltid blir kontoret mitt brukt til det. I allefall når det skjer i løpet av natten, for døren er dratt inntil å da syntes det ikke så godt. Jeg får være takknemlig for at ikke Ronja begynner å skal gjemme det bort. Hun er nemlig veldig flink til å rydde opp når en av dem kaster opp eller mister en bæsj som har festet seg i pelsen. Da kikker frøkna seg rundt å tar det hun har for poten å drar over for å gjemme det bort. Deretter tramper hun litt oppå, for å være sikker!!

Har satt meg godt til rette ved skrivebordet mitt, tent te-lys og røkelse med fantastisk musikk av Medwyn Goodall fra iPod'n.

#hamar #hårball #skrivebord #telys #røkelse #medwyngoodall #ipod

Jeg prøver lykken...

 • 21.06.2014, 13:24


Det er en evighet siden jeg har levert Lotto og Extra, men i dag bestemte jeg meg for å levere inn begge deler. Det hadde ikke gjort vondt å få fylt opp kontoen med noen ekstra kroner, og da gjerne et tall med mange siffer.... Jeg har like stor sjanse som alle andre, men på en måte tror jeg at jeg har brukt opp spillelykken min for mange år siden. Vinner jeg noe så er det vel helst bare noen småbeløp, men man vet aldri...

Jeg vinner i allefall ingenting om jeg ikke leverer noe, nemlig!!!!#lotto #extra #spill #vinne #hell #lykken

I Oslo med damene

 • 18.06.2014, 22:27

Da jeg gikk på jobben i dag, var jeg slettes ikke sikker på om jeg skulle bli med Anne og AK på tur i byen.

Utover dagen hadde vi mye å gjøre på jobb, og jeg følte at hodet mitt surret rundt. Da bestemte jeg meg for at jeg hadde godt av å møte damene å få alt stress og mas ut av kroppen. Det viste seg å være et smart trekk.

Det var ganske varmt og godt nede i sentrum, men ikke så ille at det var plagsomt. Masse folk ute i byen.

Jeg ringte Anne og vi ble enig om at vi skulle møtes nede på Jernbanetorget, og så skulle vi ta banen videre til Nationalteateret hvor skulle møte AK.

Når alle sammen var samlet bestemte vi at vi skulle sette oss ned for spise før vi gikk videre. Valget falt til slutt på Egon, Karl Johan. Ingen av oss hadde lyst til å sitte ute i varmen å spise, så vi gikk inn å satt oss. Det var litt kjøligere der.

Jeg pleier vanligvis ikke å spise så kraftig mat i varmen, men det ble en Black and white. Det er et stykke biff og et med svinekjøtt og fløtegratinerte potetet. Jeg var skikkelig sulten siden jeg nesten ikke hadde spist så mye i dag, og det smakte himmelsk godt.

Etter å ha sittet å skravlet og slappet av en stund, ruslet vi oppover Karl Johan i folkehavet.

De andre to endte opp med en plastpose eller to på ferden igjennom byen, mens jeg ikke hadde bankkortet ute av lommeboka en eneste gang.

Når vi kom ned i Storgata stakk vi inn på McDonald og kjøpte oss en is. Var litt sliten i bena så det var godt å sitte ned en stund.

Anne ble med meg ned til bilen og satt på opp til Skøyenåsen hvor hun hadde parkert bilen.

Når jeg kom hjem ventet to selskapsjuke puser på mammen sin. De nermest klatret oppover bena mine, og så var det å løpe ut på kjøkkenet å mjaue høyt og sårt. Det var jo tomt i matkoppen deres.

Nå blir det litt tv-titting før jeg skal krabbe under dyna.

#jernbanetorget #nationalteateret #karljohan #egon #middag #is #storgata #mcdonald #is

Ren nytelse...

 • 17.06.2014, 22:23


Litt luksus må man koste på seg hver 5 eller 6 uke, og for mitt vedkommende er det å gå til fotpleie. Da lener jeg meg godt tilbake i stolen med en kopp kaffe, mens føttene mine nyter en stund i det varme deilige vannet.

I dag var det på tide med litt nytelse for føttene igjen, for nå var de trøtte og slitne... Jeg har alltid hatt flotte negler på tærne, men etter som jeg har blitt eldre har neglen på storetåen begynt å sprekke å knekke.Er jeg heldig er det bare helt ytterst langs kanten, men det har hent at neglen har sprukket å delt seg fra toppen å ned til neglebåndet. Det er ikke bare ubehagelig, men også veldig stygt. De to siste månedene har den ikke vært så ille....Kristin kom med en stor kopp med rykende fersk kaffe til meg mens jeg satt med bena i den varme vannbadet, og det var så behagelig at jeg nesten sovnet der jeg satt. Ankelleddene min har vært ekstra stive og hovne de siste dagene, derfor trengte jeg virkelig dette besøket i dag. Kristin avsluttet med å smøre føttene mine inn med en deilig myntelotion, og så fikk jeg en veldig behagelig massasje.

Når jeg gikk ned trappen var det som å gå på mykt gress :o))

Nå har jeg akkurat hatt besøk av Anne, som ringte mens jeg satt å spiste middag å lurte på om hun kunne stikke innom siden hun var i nærheten. Hun hadde shoppet litt klær, så det ble en aldri så liten visning :o)) Hun lurte på om jeg skulle være med i morgen for å møte AK etter jobben, men jeg sa at jeg nok ikke ble med. Etter at vi hadde sittet og skravlet en stund var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre... Ble enig om at jeg sender henne en melding ved 15 tiden i morgen om jeg ombestemmer meg...

Jeg er ganske smal i øynene i dag, og det blir nok ikke så veldig lenge innen jeg tar kvelden.

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld, blogges :o))

#fotpleie #velvære #mynte #lotion

Helt tombola

 • 16.06.2014, 23:25


I går kveld skrapte jeg ut det siste av nattkremen min, og til morran i dag gjorde jeg det samme med dagkremen... Som om ikke det er nok så er minimalt igjen med rense gel, toner og serum. Det er jo så typisk at alt blir tomt samtidig, og denne måneden skal jeg ikke til Sverige for å handle heller :o((

Jeg lunchen stakk jeg ned på Kicks på Gunnerius for å handle inn det jeg trengte, men i hylla sto ikke det Biotherm produktet jeg har brukt de siste årene. Når jeg spurte etter dem fikk jeg beskjed om at de hadde gått ut, og da var det ikke noe annet å gjøre enn å finne et annet produkt.De hadde nå i allefall rense gel'n  og toneren...Valget falt på dette produktet, som butikkmedarbeideren foreslo, og som jeg husker at en ansatt hos Kicks på Nordby senteret snakket veldig varmt om. Gleder meg til å teste dem nå i kveld :o)) Selv om jeg har igjen litt av det gamle serumet, så må jeg teste det nye nå i kveld, full pakke!!

#biotherm #dagkrem #nattkrem #serum #rensegel #toner #kicks #gunnerius #sverige #nordby 

På lørdag kom de

 • 16.06.2014, 22:25


Nå er det tredje året jeg bestiller almanakker fra personligalmanakk.com, og på lørdagen kom årets utgaver. I år bestilte jeg faktisk to stykker, en stor til å ha her hjemme og en liten som jeg skal ha i vesken. Den store blir litt tung innimellom å drasse på, så derfor tok jeg beslutningen å lage meg to.

Når jeg skulle lage den store hadde jeg først å tenkt å bytte ut bildene på for og baksiden, men etter å ha forsøkt en hel masse bilder uten å bli fornøyd endte jeg opp med å bruke de samme som jeg hadde i fjor.

Jeg lagrer alle avtaler på mobilen, men det er alltid noen ting jeg trenger å notere for ikke å glemme. Derfor er en almanakk grei å ha :o))#personligalmanakk #almanakk

 • Mat
 • Taco-rull

  • 15.06.2014, 23:54


  En amerikansk Facebook venninne la ut oppskrift på denne godbiten, og på oppfordring av en nabo har jeg oversatt den til norsk. Jeg har ikke laget den selv enda, da den først dukket opp på Face for et par timer siden. Jeg kommer helt klart til å gjøre det, for den ser utrolig god ut og er enkel å lage :o))  Taco-rull:

  2 ruller med filodeig
  450 - 500 gr kjøttdeig/karbonade/kyllingdeig
  1 pk med tacokrydder
  1,5 kopp med revet chaddar ost
  1 - 2 tomater i skiver
  ½ boks med svarte oliven i skiver
  Salatblader skjært i tynne strimler
  1 advokado
  Jalapenos og rømme til dressing

  Sånn gjør du:

  Del filodeigen fra hverandre og legg den ut i en sirkel, med spissen ut på folie i en pizzapanne eller på en bakeplate. Bruker du folie bør du spraye først med stekefett. Sørg for at du har igjen pilodeig til å legge i midten for at den skal bli litt tykkere. (for å holde på kjøttet).

  Brun kjøttdeigen i en stekepannen, og tøm av overflødig fett å ha på tacokrydderet i henhold til beskrivelsen på pakken. Bruk mindre veske enn beskrevet på pakken da kjøttblandingen ikke skal være for bløt. Tøm gjerne av litt av vesken hvis du syntes den trenger det.

  Hell kjøttblandingen i midten av filodeigen og ha deretter over 1 kopp med ost over kjøttet. Brett deretter filodeigen over kjøttblandingen og osten og klem den godt sammen.

  Stek tacorullen på 180 C = 350 degrees iflg google, og til pilodeigen er gylden brun ca 30 min.

  Når rullen er ferdig tar du resten av osten, den strimlede salaten, tomatene, oliven og jalapenos (hvis du bruker dem), i midten av ringen. Før servering ha over rømmen over salatblandingen.

  #taco #rull #kjøttdeig #karbonadedeig #kyllingdeig #filodeig #tacokrydder #ost #tomater #oliven #salat #advokado #jalapenos #rømme  #oppskrift #mat

  Totalt avslappende søndag...

  • 15.06.2014, 22:27

  Bare for å være sikker på at jeg ikke skulle sove til langt ut på dagen i dag, satt jeg alarmen på 10. Den som slo opp gluggene tre timer før var jo meg, og da kom to puser å hoppet opp i senga, for de trodde jo at jeg skulle stå opp. Ikke i dag nei, og med to malende katter bak ryggen sovnet jeg igjen.Neste gang jeg våknet var kl 09:30, og da sto jeg opp.

  Etter å ha gjort de faste morgenrutinene + klippet noen tover ut av pelsen til Ronja, laget jeg med frokost. I dag ble det jordbær på brødskiver som jeg tok med meg ut på balkongen. Vinja hadde allerede inntatt sin faste plass i stolen sin. Der lå hun sammenrullet som en ball og sov. Hun gadd ikke engang å røre på et øre når jeg kom ut å satt meg. Etterhvert kom også Ronja ut å hoppet opp på klorestativet, og der satt hun å kikket en stund ut på livet utenfor før hun gikk i gang med et voldsomt vaskerituale :o))

  Ute i blomsterbeddet mitt var det ekstremt tørt så jeg bestemte meg for å ta en tur ut for vanne litt....  Jeg er for tiden barnepike på denne vakre skjønningen, og den hadde begynt å henge litt med bladene så det var på tide å komme seg ut å vanne. To knopper er i ferd med å springe ut, og fra det jeg kan se blir nydelig rosa blomster på den. Jeg har lovet naboen å ta den på bagasjetrallen når den skal flyttes, for den er for tung til å bære med potten så full av jord.

   

  Jeg så ikke så nøye på slangen da jeg dro med meg vanningstrallen på baksiden av huset, og koblet den på kranen... Det var da jeg oppdaget at det manglet en del, nemlig den som styrer hvor kraftig vannet kommer. Da var det å gå på leting, men heldigvis så lå den rett ned i gresset ved kranen på forsiden. Jeg hadde veldig stive fingre i dag, så jeg klarte ikke å få vridd den sånn at trykket ble fordelt ut i spredning. Jeg var nødt til å bruke fingeren for å få til den effekten, men det fungerte det også.

   

  På toppen av skråningen mot gaten vokser det en hel rad med disse blomstene. De pleide ikke å være der før, men for et par år siden var det nesten en hel hekk langs hele kanten. Vet ikke om dette er villblomster eller hageblomster som har spredd seg. Jeg syntes i allefall at de er veldig pene :o))  Da jeg spadde opp beddet igjen for noen år siden, plantet jeg denne klokkebusken.. Det gjorde jeg fordi den tiltrekker seg humler, og mange av dem. Jeg elsker humler, og syntes det er koselig med den fluffy brumlebassen. Noen ganger klarer de å komme seg inn på balkongen igjennom de åpne luftevinduene, og da blir det liv der ute. Ronja og Vinja begynner en vill jakt for å få tak i dem. Ronja er god på å fange humler, og jeg reddet mange ut av potene hennes. Det som forundrer meg er at hun ikke blir stukket eller brent av dem...

  Resten av dagen i dag har jeg bare sittet å sløvet ute på balkongen sammen med kattene, som har ligget rett ut når sola sto rett på.

  Nå holder et tordenvær på å lage bråk oppe i himmelen, og på undersiden regner det.... Ikke så veldig mye, men nok at det gjør godt for naturen som sårt trengte regn nå.

  Det lille som er igjen av kvelden har jeg tenkt til å bruke foran tv-skjermen.

  Ha en fortsatt fin søndagskveld, blogges!!

  #frokost #jordbær #katt #ronja #vinja #vanne #rose #vannslange #klokkebusk #humle #balkong #søndag

  Oppdatering no: 2

  • 15.06.2014, 16:56

  I går, lørdag, holdt jeg det gående omtrent fra jeg sto opp til langt ut på ettermiddagen.

  Det begynte ganske avslappende med å spise frokost ute på balkongen på morningen.... Det var deilig å kjølig der ute på den tiden av dagen, og jeg ble sittende en stund å bare nyte. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å gjøre noen ting, men jeg hadde bestemt meg for å gjøre rent å bytte ut gardiner og duker i stua. Måtte bare ha meg et par kopper kaffe først, og så kom jeg på noe annet jeg også burde gjøre.....  Det var på tide å bake et par brød til, for kjøpebrødet jeg har hatt i kjøleskapet er snart spist opp å jeg har bestemt at jeg skal være flink å bake selv heretter. Så når kaffekoppene var drukket opp satte jeg i gang med å lage brøddeigen. Nå skal det sies at jeg brukte av den type mel hvor det eneste jeg behøvde å gjøre var å tilsette gjær og vann. Så gjorde kjøkkenmaskinen resten for meg, men jeg knadde den litt ekstra på bordet før jeg hadde deigen i brødformene. Jeg droppet å heve deigen i bollen, og lot de heller heve i formene litt lenger. Resultatet ble et par deilige og luftige brød... Forrige gangen hadde jeg nok ikke i den vesken om skulle for de brødene ble veldig tette.

  Mens brødene sto til heving og deretter i ovnen begynte jeg å dra ned gardinene som hang oppe, og fjernet dukene som hadde ligget på. Til nå har jeg hatt en grønt tema i stuen, lyse gardiner med grønne duker og lys. Nå var det på tide med lilla tema igjen.  Jeg bare elsker disse gardinene - fargen, mønsteret og de er så luftige og litt gjennomsiktige. En annen ting er at de ikke trenger å strykes, for er de litt skrukkete så retter de seg ut av seg selv mens de henger oppe. Jeg disse gardinene i flere farger, men skulle ønske at de også kom i en turkisfarge. Det er det nok ikke noe håp om, for Black Design selger ikke lenger disse gardinene.  På kappen har jeg pyntet opp med noen sommerfugler som jeg kjøpte på Nille for et par år siden. Sist gang jeg hadde lilla gardiner så hadde jeg bare lilla sommerfugler, men denne ganger har jeg valgt litt flere farger. Alle passer godt til gardinene.  De nye dukene til bordet og skjenken passet perfekt til gardinene og de andre tingene jeg hadde bestemt meg for å pynte med. Siden før jul har jeg hatt en sort avlangt lysfat som jeg har brukt, men nå som det er sommer var det på tide å ha noe lyst og friskt. Kattene syntes at blomstene er fine, og de rører seg når de snuser på dem. Det innbyr jo selvsagt til lek, og noen ganger stikker de av med en blomst eller to, men jeg finner dem heldigvis igjen :o))

  I stuevinduet mitt var de to små lilla asters plantene mine helt bedregelige.... Bladene var grønne, men alle blomstene var helt inntørket å ingen nye var på veg. Jeg kunne selvsagt ha klippet dem rene for visne blomster å håpet på at de ville komme igjen, men av erfaring så skjer det ikke. De blir bare stående der med grønne blader uten at det er tegn til noe nye knopper.  Så når klokken var nesten 17 bråbestemte jeg meg for å dra på Plantasjen.... Jeg kunne nok ha dratt som jeg var, men etter å ha holdt på å jobbe og bli varmt følte jeg at jeg måtte ha en dusj før jeg dro. Nå er ikke jeg av de kjappeste til å gjøre meg ferdig, men jeg var ute av døra kl 17:27 å det er litt av en rekord. Det tok ca 10 minutter å kjøre bort til Skullerud, og det var fortsatt fult av folk inne da jeg kom.

  Jeg skulle ikke gå rundt der å titte, for jeg viste hva jg ville ha.... Jeg har funnet ut at Ildtopp er en plante som selv jeg klarer å holde liv i, og den trives i det varme stuevinduet mitt. De hadde gule, hvite og rosa.... Siden det meste går i lilla og rosa i stua ble det selvsagt to rosa Ildtopper som ble med meg hjem :o)) De passer perfekt i vinduskarmen min :o))

  Det hadde blitt lite tid til middag i løpet av dagen, så når jeg kom fra Plantasjen måtte jeg bare komme i gang med middagen.... Jeg orket ikke å styre så fælt, så jeg tok opp en pakke kjøttdeig fra fryseren. I skapet hadde jeg et glass med Dolmio Al Forno og litt pasta. Det smakte veldig godt, sammen med en iskald Bayersk Falcon øl :o))

  Resten av lørdagskvelden ble tilbrakt ute på balkongen og foran tv-skjermen, men jeg var ganske trøtt å sliten så jeg fikk nok ikke med meg så mye.... Kattene var og er dorske i varmen, og de byttet på å ligge i fanget mitt å kose seg. For det meste lå de ute på balkongen å bare sløvet :o))

  #bake #brød #lilla #gardiner #duker #rosa #blackdesign #sommerfugler #nille #asters #blomster #plantasjen #skullerud #ildtopp #dolmio #alforno #pasta #katter

  Oppdatering no: 1

  • 15.06.2014, 16:08

  De siste dagene har jeg knapt nok åpnet PC'n, og skulle jeg sjekke Face eller bloggen har det skjedd via mobilen. Jeg hadde planer om å blogge via mobilen, men da jeg gikk inn for å skrive noe var det som om ord og tanker forsvant på veg ned i fingrene. Jeg ble bare sittende å stirre på skjermen uten at jeg klart å komme i gang. Her kommer nå en liten oppdatering av de siste dagene....

   

  På torsdag når jeg var ute i lunchen, for jeg måtte bare ut å lufte meg litt, da stakk jeg en tur innom Kitchen på Oslo City for å "titte" litt. Jeg viste jo at jeg helt klart kom til å komme ut med noen ting, og ganske riktig..... Jeg kom ut med en vannflaske med skrukork, og en snerten popcorn-maskin til 299,-. Det er noe jeg har ønsket meg veldig lenge, men jeg syntes den typen med en diger bolle til var for stor. Denne her er ikke så stor, men den produserer en passelig mengde med popcorn kjapt på et par minutter. Den kommer nok til å bli ganske flittig brukt tenker jeg :o))

  På veg ned av rulletrappene etter endt shoppingtur var det en dust som hadde veldig dårlig tid, og da han stormet forbi meg mistet jeg balansen og gikk over ende. Heldigvis var jeg nesten nede på latåen, men jeg vrikket benet mitt å vred det vonde kneet mitt. Med en gang virket det ikke så ille, men etter å ha gått på det resten av dagen var det ganske ømt å vondt. Resten av kvelden endte jeg opp med å sitte med benet på en krakk å slappe av.

   

  På fredag møtte jeg Anne etter jobben for å ta en tur på Black Design for å se etter noen nye duker til stuene og soverommen... Vi hadde snakket om å dra en tur på Lillestrøm dagene for å høre på bl.a. Dance with a stranger, men siden jeg var så uheldig på torsdagen å ramle orket jeg ikke å stå rett opp å ned i flere timer. Det gikk tålig bra derimot å rusle rundt på Metro senteret en stund. Vi gikk først bort på Black Design, og begge to fant til slutt duker som kunne passe til fargene i stua og på soverom. På de gardinene jeg skulle henge opp er fargen lilla, ikke lys men heller ikke mørk, så det var ikke så lett å finne noe som passet. En av de ansatte viste hvilke gardiner jeg hadde, for jeg hadde kjøpt dem der og forklarte hvilke det var, og hun mente at noen lys lille/rosa ville passe perfekt. (hun fikk rett)

  Etter at dukene var kjøpt stakk vi innom Jernia, hvor Anne skulle se etter en pai/terteform og jeg etter en elektrisk brødskjærer. Anne fikk ikke tak i det hun skulle ha, mens jeg så på en brødskjærer som jeg etter at jeg kom hjem angret på at jeg ikke hadde kjøpt. Har nemlig bestemt at jeg skal heller bake brød enn å kjøpe, men det er vansklig for meg å skjære dem opp for hånd å da hadde en brødskjæremaskin vært midt i blinken. Jeg får se hva jeg gjør senere....

  Etter at vi hadde handlet ferdig ruslet vi bort på Peppes for å spise en pizza.... Klokka begynte å bli mange, og det romlet heftig i min mage i allefall :o)) Siden det var fredag så var omtrent alle bordene reserverte, men vi var heldig å få et alikevel. Jeg var ganske sliten så jeg syntes at det var godt å få satt seg, og for å vile det vonde benet mitt. Har glemt hvilken pizza vi bestilte, men den hadde bearnessaus på og smakte veldig godt.

  Begge to hadde lyst på å kjøpe jordbær, og vi så på de dem hadde hos Coop Mega men de var dyre og absolutt ikke noe fine. Det sto en stand på parkeringsplassen ute, og vi kjøpte med oss to kurver hver. Nå vet jeg ikke hvordan Anne's bær var, men mine to kurver så flotte ut på toppen så var ikke det helt tilfelle med de under. Den ene kurven var bære fulle av sand som jeg nesten ikke fikk av når jeg skylte dem. Smaken derimot var det ingenting i veien med :o))

  Vel hjemme ramlet jeg sammen i godstolen med en iskald Bayersk Falcon øl.....

  #torsdag #kitchen #popcorn #maskin #popcornmaskin #vannflaske #oslocity #rulletrapp #ramlet #blackdesign #duker #lillestrøm #byfest #jernia #paiform #terteform #brødskjærer #peppes #coop #mega #jordbær #øl #bayersk #falcon

  Nytt i kjøkkenskapet

  • 11.06.2014, 21:50


  På veg hjem i dag dro jeg innom Oppsal og Nille for å se litt på det serviset de hadde, som jeg har hatt litt lyst på en stund. Var så veldig lei av det jeg hadde fra før, som var kobber i rosa og i blått med matchende asjetter og te-kopper. Jeg likte formen på koppene, men ikke fargen på dem.

  Jeg endte opp med å kjøpe meg 6 kaffekrus, 6 asjetter, 2 boller og to te-kopper, og prisen på alt sammen var litt i overkant av 500,-

  Med en gang jeg kom hjem tømte jeg kjøkkenskapet for det gamle serviset og en haug med forskjellige krus å pakket de ned å bar dem ned i kjelleren så lenge. Jeg vet ikke om jeg skal beholde dem eller gi dem bort, men inntil jeg finner ut av det kan de stå nede i kjelleren.  Med en gang det nederste skaprommet var tømt, ble det raskt fylt opp igjen av en lodden og god pus. Vinja skal alltid undersøke alle ledige rom, om hun får plass eller ikke. Her gikk det helt fint, og mens jeg vasket opp det nye tronet hun oppe i hyllen å kikket på hva jeg drev med :o))  Te-koppene  Kaffekrusene  Asjettene  Bollene, som nok er tiltenkt som frokostbolle. Jeg har tenkt til å bruke dem til noe annet.

  Bildene ble dessverre ikke så klare, men jeg hadde ikke briller på da jeg tok dem å så ikke kvaliteten på dem før jeg fikk dem over på PC'n. Da jeg så det gadd jeg ikke ta noen nye bilder, de får heller være som de er.

  Serviset er kanskje ikke noe kjent dyrt merke, men jeg likte det å det passer mitt kjøkken perfekt :o))

  #oppsal #nille #tekopper #kaffekrus #asjetter #boller #vinja #katt #kjøkken #skap

  Noe må en jo finne på...

  • 11.06.2014, 20:49


  Noe av det kjedeligste jeg vet er å sitte i kø, og det blir litt av det på veg hjem fra jobben om dagen.

  Så når bilen sto stille satt jeg å knipset bilder, og damen i bilen foran meg lurte nok på hva jeg drev med. Hun satt å kikket på meg å det jeg holdt på med i sladrespeilet :o)) Det er kanskje ikke så veldig mye spennende å ta bilder av på baksiden av Bjørvika, men noe ble det da.

  Det gikk i ruslefart over den nygamle brua, og opp mot tunnelene..... Etter det går det i vanligvis ganske radig oppover mot Ryen, men i dag var det kø fra midten oppe i Svartdalstunnelen å det gikk i lusefart opp mot rundkjøringen på toppen. Jo da, jeg kunne selvsagt ha tatt t-banen for å spare både tid og penger, men jeg sliter med klaustrofobi som gjør turen til og fra jobben til et mareritt. Det er verst om sommeren når det er varmt, og da har det hendt opptil flere ganger at jeg må gå av banen for å få luft å roe meg ned litt. Akkurat nå orker jeg ikke det styret der.....

  #kjedelig #kø #bjørvika #tunneler #ryen #svartdalstunnelen #foto

  Sniff sniff...

  • 10.06.2014, 21:17

  Det var ikke lett å komme seg opp i dag, for jeg hadde ikke kommet meg i seng i normal tid i går. Jeg var hyper og veldig våken når det var på tide å legge seg. Da ble det til at jeg ble sittende en god stund å se på tv.

  Det straffet seg selvsagt til morran i dag.... Håret mitt så ikke ut og jeg måtte vaske det før jeg gikk ut av døra.

  Til alt hell så var det i det minste lite trafikk ned mot byen, og jeg brukte ikke lang tid ned :o))

  Jeg rakk aldri å lage meg frokost, så da jeg stakk ut i lunchen for å lufte meg kjøpte jeg en pose med polarbrød og en pakke med Port Salut ost.

  Den er jo en ost man merker er tilstede... Jeg vet ikke helt hva det minner om, en fjert eller sure tær kanskje? I allefall så kunne jeg kjenne den hele tiden på jobben, og da jeg skulle hjem stinket den så kraftig at folk sniffet når jeg stoppet ved siden av dem. Litt pinlig kanskje, hehehe!!

  Noe jeg heller ikke rakk før jeg dro på jobben, var å fylle bensin på bilden. Jeg satt med stive øyne å fulgte med pilen, men siden det gikk så fort flyttet den seg ikke merkbart.

  På veg hjem derimot var det ganske mye mer kø, og da gled den sakte nedover å jeg satt å så på pilen og ønsket at den ikke flyttet seg mer å at køen løste seg opp. Da jeg kjørte inn på Statoil stasjonen her hjemme var pilen nede på rødt. Det ble en dyr fylling med stive dieselpriser i dag.

  Det har vært en hærlig og varm dag i dag, men nå har det skyet over. Jeg hørte til morran i dag at det skulle bli regn på ettermiddagen, krydret med litt tordenvær. Regn er OK, men tordenværet kan jeg godt være foruten.

  Nå skal denne damen sette seg ut på balkongen og nyte resten av kvelden.

  Ha en fortsatt fin tirsdagskvel, blogges!!

  #trøtt #lunch #ost #polarbrød #portsalut #statoil #diesel #kø

 • Mat
 • Dagens middag

  • 09.06.2014, 19:27


  Jeg var fast bestemt på at jeg skulle ha fisk til middag i dag, og stupte på hode inn i fryseren for å se hvilket utvalg jeg hadde. Der var det en hel og en halv pakke med Findus - Posen rett i ovnen, 1 pk med kapteins fylte et eller annet, og helt vanlig frosne torskestykker.

  Valget falt på fisken i posen, og da den med pesto.... Jeg trodde ikke at jeg hadde noen poteter, men jammen fant jeg ikke et par stk nederst i kjøleskapet. Dermed ble det en deilig og sund fiskemiddag på denne damen :o))  Jeg hadde jo tenkt til å ta bilde av den lekre talerknen min, men glemte det helt når maten var ferdig. Da var jeg så sulten at jeg ikke tenkte på noe annet enn å sette meg ned for å spise. Da måtte jeg google litt i stedet....

  #middag #fisk #findus #posenrettiovnen #poteter #sundt  #pesto

  Nok en flott mandag

  • 09.06.2014, 11:56

  Jeg våknet grytidlig i dag, og soverommet badet i sol. Utenfor kvitret fuglene så lystig at jeg ble liggende en stund å lytte til dem.

  Det var meningen at Anne skulle komme hit, og så skulle vi dra ut en tur i det fine været. Jeg våknet med dundrende hodepine som følge av en veldig stiv nakke, og formen var ikke helt der til å dra ut. Langt mindre å være sosial.

  Etter å ha tatt morgenstellet til pusene, dro jeg av sengetøyet og la dyne og puter til lufting. Jeg fikk selvsagt god hjelp av jentene, for å skifte på sengen er en morsom aktivitet.

  Jeg tok med meg frokosten min ut på balkongen hvor jeg ikke hørte så godt de dundrende kirkeklokkene, som begynner kl 10 hver søndag morgen.

  Pilen min som jeg fortsatt ikke har bestemt om skal stå det den står, eller plantes ut i beddet ser ut til å trives. Den vokser nå ganske bra.

  Det står ganske bra til med de 4 lavendel plantene jeg kjøpte også. Jeg har to av hver sort. Jeg har hvert veldig nøye med å vanne dem, så da kan det være at de klarer seg igjennom alle de tropiske dagene på balkongen min ;o))

  Jeg var jo veldig usikker på om jeg skulle falske eller ekte blomster i balkongkassen min, og jeg har vel bestemt meg for at de falske blir byttet ut i løpet av denne uken en gang.

  I går bestemte jeg at det var på tide å legge om kosten, og spise sunnere. Jeg har lagt på meg en del siden i høst, og det går ikke. Det blir ikke noe problem å spise sunnere, men heller huske på å spise oftere..... Jeg har nemlig en tendens til å gjøre det.

  Tenkte jeg bare skal ta å dele en tomat nå, og strø på litt krydder og ha noen firkanter med feta ost til. Det må være en fin lunch vel.

  Ha en fortsatt fin fridag ;o))

  #sol #mandag #sengetøy #katter #pil #lavendel #natur #sunn #mat #lunch #tomater #feta

  Tenkt deg om.....

  • 08.06.2014, 22:27


  Jeg har lyst til å fortelle hva som skjedde meg mot slutten av mai måned....

  Som alltid på kveldene satt jeg å fiklet med mobilen, og uten egentlig å tenke over hva jeg gjorde så godkjente jeg synkronisering av bildene mine. De jeg har på mobilen altså, og det mot Google +. Jeg tenkte ikke så veldig mye på det da, inntil jeg fikk en SMS fra min nye mobiloperatør, Talkmore, om at jeg hadde gått over min datatrafikk på 5 GB. Jeg skjønte ingenting, for hvordan i all verden hadde jeg klart å gjøre det på bare 14 dager???  Det var ikke noe annet å gjøre en å eliminere, og jeg fant fort synderen som var Google +.

  Til å begynne med forstod jeg ikke hvorfor jeg hadde brukt så mye datatrafikk på akkuat dette programmet, men så begynte det å gå opp et lys for meg. Jeg tar masse bilder med mobilen, og hver gang satte google + i gang å synkronisere å oppdatere bildene inn. Jeg avinstallerte raskt programmet, og datatrafikken stabiliserte seg.

  Det som ikke var like gøy, var at jeg måtte betale ekstra for den trafikken jeg hadde brukt over 5 GB. Heldigvis tok ikke Talkmore mer enn 20 per dag, men det ble alikevel noen kroner å betale.

  SÅ FOLKENS, tenk over hva du godkjenner når du er inne på mobilen.... Det kan fort koste deg!!

  #google #datatrafikk #kostnad #talkmore 

  B-bylivet i gang..

  • 08.06.2014, 15:14

  Kattene og jeg har flyttet ut på balkongen for dagen. Her har vi vært siden tidlig på formiddagen.

  Jeg har oppdatert min kjære dagbok med tanker og andre ting som surrer rundt oppe i hodet mitt. Noen ganger kan det bli litt mye oppi det, og da er det godt å tømme lagret å skrive det ned.

  Kattene har bare sløvet i solen, og bare så vidt løftet på øyelokket når en flue har surret forbi.

  Jeg elsker sånne dager hvor jeg kan gjøre minst mulig å bare nyte å være til, men det må ikke være for mange av dem.....

  I går var jeg en tur hos Anne for å skravle og spise godmat. Hun hadde laget en himmelsk god potetsalat, som jeg også fikk med meg litt hjem av. Til den hadde vi eggerøre, spekemat og flatbrød. Det så godt alt sammen.....

  Når maten hadde fått lov til å synke litt, ble det jordbær og is til dessert.

  Det var ikke så varmt ute at vi satt inne hele kvelden, og da fikk vi med oss NRK's program om Ingerid Espelid Hovig som fyller 90 år i disse dager. Hun har vært en del av min barndom, og hele familien pleide å samles rundt tv'n for å se på Fjernsynskjøkkenet. For å ikke glemme på lille julaften når hun stekte ribbe, som nesten fikk det til å lukte igjennom tv'n, hehehehe....

  Når jeg kom hjem rundt midnatt var det fest hos de nye i 3 etg. De hadde innflyttningsfest. Ikke noe bråk, bare en masse mennesker som koste seg og hadde en fin fest.

  Jeg var ikke trøtt og ble sittende en stund å glane på tv..... Vel, en stund er ikke helt riktig, for det var nesten blitt lyst igjen innen jeg fant senga. Fuglene hadde våknet, og kvittringen deres vugget meg ganske raskt i søvn.

  Nå skal jeg snart steke meg et par deilige ostegrillpølser til middag, og ha den gode potetsalaten til Anne som tilbehør.

  Ha en fortsatt fin søndag, blogges ;o))

  Så kom regnet

  • 07.06.2014, 11:18

  På sånne dager som i dag hvor regnet sitter løst i luften, er jeg veldig glad for at balkongen min er innglasset.

  Nå sitter jeg tørt 8g godt å ser ut på regnet som faller... Ikke det at jeg bryr meg så mye om det, for rett til høyre kan sola skimtes igjennom skylaget.

  Vinja sitter å gnir seg inntil bena mine å maler høyt, og veldig fornøyd med seg selv. Ronja ligger å koser seg på den nye aktivitetsleken de fikk på 5 års dagen 30.05. Den har de begge blitt veldig glad for.

  Det nye bredbåndet mitt er så raskt, noe som er veldig uvant for meg. Her har det vært så tregt og ustabilt at det har ikke vært morro en gang. For at det ikke skulle gå i glemmeboka sendte jeg oppsigelse til HomeNett i går kveld., men jeg må nok betale en måned til innen det er ute for godt.

  I dag er det den store vannedagen her i heimen, og så snart jeg har fått i meg et par kopper med kaffe skal jeg sette i gang. Etterpå blir det å ta fram super glue flasken å lime sammen et par pynteting som pusene har ødelagt....

  Ha en fortsatt fin lørdag, blogges!

  Endelig på nett...

  • 06.06.2014, 15:02


  For snart en måned siden bestilte jeg ny T-We box (dekoder) og bredbånd m/router fra Canal Digital.....

  Tålmodigheten med Homenett var brukt opp etter å ha slitt med tilgang og hastighet i lengre tid. Spesielt vanskelig var det å bruke nettbrett på det trådløse nettet, da det ikke kunne takle at så mange duppeditter var koblet opp samtidig.

  Alt utstyret kom etter bare får dager, og jeg trodde da at montøren ville kontakte meg like raskt sånn at jeg kunne begynne å bruke tingene. Det var først i for ca en uke siden at han kontaktet meg, og sa at han kunne komme i dag mellom 10 og 12. Jeg hadde jo håpet at han ville kunne komme på ettermiddagen, men det var det ingen mulighet for dessverre.  Nå har montøren vært her, men hans jobb var bare å sette opp ny kontakt med datauttak å koble til en av boxene... Jeg fikk ham til å koble til routeren for meg, men så måtte jeg klare meg selv etter det.

  Jeg kjente at jeg ble litt stresset når jeg skulle sette i gang med å innstallere alt sammen, men utrolig nok gikk det ganske greit. Tok først å ordnet med internett, sjekk!! Så måtte jeg inn på nettet for å endre navn og passord på routeren, sjekk!!

  Det å innstallere T-We boxen tok litt tid, for der var det mer som skulle på plass før den var oppe og gikk. Mens programmet sto å jobbet koblet jeg den gamle dekoderen til tv'n inne på soverommet. Det var fort gjort siden den ikke trengte å innstallere noe for å virke. Jeg kunne selvsagt fortsatt ha brukt den enda eldre dekoderen der, men siden jeg hadde endel opptak på den fra stua som jeg fortsatt ville ha tilgang til så måtte den eldste vike.

  Nå er jeg akkurat ferdig med å lage favorittliste over de kanalene jeg har i pakken min, så nå er det bare å lene seg tilbake å se tv :o))

  Det eneste som gjenstår nå, og som jeg ikke må glemme er å sende oppsigelse til Homenett, for jeg vil jo ikke betale mer enn nødvendig på noe jeg ikke bruker lenger.

  #canaldigital #homenett #twebox #router #internett #bredbånd

  Nye vinduer...

  • 04.06.2014, 23:50


  Omtrent fra vi fikk nye vinduer første gangen, for ganske mange år siden, har de som ble satt inn i min leilighet vært dårlige. For det første har ikke glassene vært glatte og fine som de burde være, noe man kan merke når man skal pusse dem. I tillegg er de konstant våte så fort temperaturen synker, og om vinteren er mange av dem fulle av is nederst. Kjører jeg med full varme fra varmeovnen er det heldigvis noe bedre.

  Det har vært et stort ønske om å bytte dem ut, men det er en stor kostnad for borettslaget å ikke vært noe som kunne prioriteres.  I dag hadde vi ekstraordinær generalforsamlig i borettslaget for å stemme over om styret skulle starte prosjektet, og innhente diverse anbud. Jeg var jo helt for dette før møtet, og følte meg ikke helt sikker på at det ville bli nok stemmer for... Det er jo alltid en del formaliteter man skal igjennom før man kan begynne å diskutere det man egentlig kom for.

  Som alltid kom jo økonomi opp, og det ble endel frem å tilbake innen temaet ble lagt tilside. Ellers så var det ikke så veldig mye spørsmål som kom opp, og vi kunne ganske raskt gå for avstemningen. Til min store glede ble det kun 1 stemme i mot, så ny blir det nye vinduer å oss... Hvor lang tid det tar innen nye glass er på plass er ikke godt så se, men vi er da i gang :o))

  #generalforsamling #borettslaget #vinduer

  Nei så tidlig det var...

  • 02.06.2014, 22:12


  Det var ikke på lette føtter jeg slepte meg ut av senga grytidlig i dag, men det var ingen annen utvei. Jeg hadde nemlig time nede på RøhneSelmer for 2 års service av Forden, og for at den skulle bli ferdig i dag måtte jeg være der tidlig. Helst skulle jeg ha vært der kl 7, men det klarte jeg ikke helt.... Det tok ikke så lang tid å levere nøklene, og be dem om å bytte alle vinduspusserne mine. De tok ikke lenger så godt som de burde gjøre.....

  (Arkivbilde fra bilen var ny i 2012)

  Etter at bilen var avlevert gikk jeg bort på Ensjø t-banestasjon og tok banen til byen.... Jeg kjente at jeg ble stresset og varm med en gang jeg kom inn på banen, og følte at jeg ikke fikk puste. Forsøkte å fokusere på noe positivt de få stasjonene ned, men det lykkes ikke helt. Var veldig lettet da jeg endelig kom av å fikk luft, ikke helt frisk men alikevel.

  Det var mer enn nok å henge fingrene i på jobben i dag, og dagen bare løp avgårde... Bilen ble ferdig allerede rundt lunchtider, men jeg hadde ikke anledning til å dra opp å hente den da. De var oppe til kl 17 så jeg hadde rikelig med tid til å hente den etter arbeidstiden var over.

  Ute har det virkelig vært en god sommertemperatur i dag, men nede i byen er den ikke så behagelig akkurat.... Der kan det fort bli trykkende med så høye temperaturer. Inne på t-banen opp til Ensjø var det som en bakerovn, selv med alle vinduene åpne. Noen ganger er det faktisk en fordel å være høy, for da kjenner man brisen fra vinduene nå toget suser igjennom tunnelen. 

  Når jeg skulle betale kr. 5.312,- for service, hjulskifte, nye vinduspussere og lapping av et dekk som jeg hadde kjørt en spiker inn i, så ville ikke Visa kortet mitt ta det. Det ble avvist hver gang jeg forsøkte, og det var kjempe pinlig siden det sto flere i kø bak meg. Enden på visa er at de sender meg en faktura på beløpet. Årsaken er vel at det er en begrensing på kortet hvor stort beløp jeg kan betale, for det var mer enn nok penger på kortet til å dekke beløpet. De hadde sjekket lakken, og fant ingen skader på den så den ble også godkjent :o))

  Hjemme ventet to puser, som helt klart hadde savnet mammen sin veldig.... De mjauet og sto på to ben for å få masse kos og rufsing i pelsen. Nå som det er så varmt og godt er de litt dorske begge to på ettermiddagen, men etterhvert som det blir litt kjølig kvikner de til igjen. Den nye aktivitetsleken er populær, og enten bare ligger på den, leker med de hengende lekene eller klorer på klorematten :o))

  Nå skal jeg gå å sette meg ut på balkongen en stund for å nyte den fine kvelden, blogges!

  #service #ford #røhneselmer #ensjø #tbane #stressende #katt #aktivitetsleke

  Svanesjøen i går.....

  • 02.06.2014, 20:43


  For et år siden bestilte vi billetter til Svanesjøen, og i går var altså dagen kommet til å dra for å se forestillingen. Jeg gledet meg virkelig til å gå å se den, for jeg har hørt mye om den, og har sett litt på tv. 

  Vi hadde vel egentlig bestemt at vi skulle være ute i god tid, men så var det dette rotehode her da vettu som klarte å surre bort tiden helt. Meningen var at vi skulle ta t-banen, men siden jeg var forsinket og ikke var helt i form ble det til at vi tok bilen. Jeg betalte for parkeringen. Det strømmet fortsatt til med folk, og vi fulgte strømmen sammen med dem. Mange skulle bare ned til Operan, mens andre skulle se forestillingen som oss.

  Plassene våre var helt perfekt, midt på nede med god utsikt til scenen :o))  Odette og Prins Siegried

   

  Clair Constante som Odette/Odile og Dirk Weierhausen som prins Siegfried  Ole Willy Falkhaugen som Rothbart

  En ting er i allefall sikkert og det er at man helst bør ha sovet godt natten før man skal sitte i 3 timer for å se på ballett. Det hadde jeg ikke gjort å slet endel med å holde øynene åpne under 1 og 2 akten, men heldigvis så gikk det bedre under 3 og 4 akt.

  Vi ble vel enig om at ballett av den lengden var vel ikke helt vår greie, og at det nok ikke kommer til å bli noe serlig mye mer av det. Bortsett fra Nøtteknekkeren da, som ikke er så lang. Selv ble jeg veldig fasinert av de mannlige danserne med veldreide kropper, spesielt bakdeler som var kledd i tett ettersittende thights som ikke overlot noe til fantasien..... Absolutt ingenting, og for et vakkert skue det var :o))

  Når vi kom tilbake til bilen etter å ha vært borte i omtrent 4 timer oppdaget Anne at hun hadde glemt å lukke bilvinduet sitt.... Det ble jo åpnet for å ta billetten, mens så ble det aldri lukket igjen. Heldigvis så hadde ingen sett det, og alt inne i bilen var inntakt, puh!!

  #svanesjøen #dennorskeoperaogballett #ballett #odette #odile #prinssiegfried #rothbart #clairconstante #dirkwierhausen #olewillyfalkhaugen #nøtteknekkeren

  Min Kãrcher vindusvasker

  • 02.06.2014, 20:05


  I mitt forrige innlegg skrev jeg om at jeg hadde fått en Kãrcher vindusvasker, og da fikk jeg spørsmål fra Lene S. om hvordan den var samt om alt fulgte med.

  Jeg kan ikke si noe om hvordan den er å bruke, for jeg har faktisk ikke prøvd den enda... Den var en gave, som jeg fikk for en god stund siden å som bare har blitt stående der. Hver gang jeg skulle pusse vinduene hadde glemt å lade den opp å fikk ikke testet den ut.

  I esken følger selve maskinen med viskeblad, lader, flaske m/klut til såpe som brukes til å vaske over vinduet først. Dersom den er så enkel å bruke som det ser ut til på reklamen, vil vinduspussingen gå unna som en drøm.

  Uansett..... Neste gang jeg skal ta vinduene skal jeg bruke maskinen, og da kommer en rapport om hvordan den var å bruke.

  #kãrcher #vindusvasker 

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no