hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Gaven er i boks....

 • 31.07.2012, 22:33

Allerede klokken 10 var Anne på plass, og klar til å dra ut for å handle.... Jeg var jo ikke helt klar som vanlig, men det var ikke så langt unna akkurat.... Vi hadde jo avtalt at vi skulle møtes i dag for å kjøpe inn til en gaveeske med litt digg til damen som fyller 90 år om et par dager :o)) Det ble litt sommel innen vi kom oss avgårde, for Anne måtte jo vise frem den nye Samsung Galaxy S III som hun hadde hentet på morningen i dag...., lekker sak det :o))

Planen var først å dra ned på EuroPris for å se etter en kurv vi kunne bruke, noe vi oxo gjorde. Der hadde de absolutt ingenting som lignet på det vi var ute etter. Vi bestemte da å dra på Brynsenteret for å handle inn innholdet til kurven. Vi kjøpte noen gode oster, kjeks, kaffe, ekslusiv Belgisk sjokolade, hjemmelaget flatbrød og litt forskjellig spekemat. Alt det kom på den nette sum av 700,-. Etterpå stakk vi en liten tur opp på Opus for å spise lunch, rekesmørbrød på meg og roastbiff på Anne...., og så en rykende varm å hærlig kopp kaffe. Det var nesten det beste av alt, for det var den første i dag. Før vi dro videre stakk vi en snartur innom meg for å få lagt ostene i kjøleskapet. Vi dro innom Jysk på veg til IKEA, og der fant vi akkurat den kurven som passet til det vi skulle ha den til :o))
 
Når vi kom til IKEA var det omtrent ikke en eneste ledig parkeringsplass... På den store plassen var det ikke bare kunder hos IKEA som sto, men oxo gjester til Norway Cup som spilte på gressbanen like ved. Da må det jo bli fult da. Jeg regnet med at vi skulle finne en plass på den lille plassen, og det gjorde vi. Der var det en 3 - 4 ledige plasser kunne jeg se i tillegg til den jeg tok :o))


Anne skulle ha tak i en tykkbunnet kjele som hun kunne bruke på induksjonsovnen sin... De kjelene hun har er for tynne, og det er et lite problem når hun skal koke sauser o.l. Det hadde kun en sort som var aktuell, og den tok hun. Jeg så på en fra samme merke tidligere, men mye større som man faktisk kunne steke en stor stek i. Etter litt frem og tilbake endte jeg opp med å ikke kjøpe den. 


Jeg kjøpte meg en sånn stålampe til, som jeg har satt på andre siden av Tv bordet + en til med leselampe på som jeg har satt på soverommet mitt.... Sett kryss i taket, jeg fikk oxo kjøpt det grønne putevaret som jeg har glemt å kjøpe 2 ganger tidligere. Ikke til å tro at jeg faktisk klarte å huske det denne gangen, men det var nesten så jeg glemte det for vi begynte å se på andre ting der. Jeg er veldig lett å lede vekk fra det jeg har i tankene, hehehe!!


Det ble en aldrig så liten tur på Elkjøp på Lørenskog oxo, for Anne skulle kjøpe deksel og beskyttelsesfilm til den nye telefonen sin. Det er så kjedelig at det er så vanskelig å få tak i fancy deksler til Samsung telefonene i butikkene. Det er drøssevis til iPhone selvfølgelig. Vel hun fant et fint et i blått med glitter som hun syntes var fint. Mens hun holdt på med det gikk jeg meg en runde for å se litt på PC'er... De hadde en snekker Toshiba 17,3 tommer som jeg godt kunne ha tenkt meg, men jeg får vel vente litt med det nå...


Jeg burde jo egentlig ikke ha lov til å gå rundt i sånne butikker alene, hehehe... Jeg endte opp med å kjøpe meg WII med to plater med spill - Sport og Party, hærligheten kosta meg 1.299,-. Jeg har ikke fått montert det opp enda, skal gjøre det i morgen. 

I morgen skal jeg til fysioterpi igjen, denne gangen hos Elin som jeg har brukt før. Jeg gruer meg faktisk littegranne, for jeg vet jo at formen min kommer til å gå rett i kjelleren etter at jeg har vært der. Det er vanlig vær eneste gang. Skuldrene verker mer enn vanlig, og jeg kommer til å være helt utslitt. De store planene om å gjøre rent i morgen tror jeg kommer til å gå i vasken. Oi, der kom jeg på at jeg må finne rekvisisjonen min, men akkurat nå husker jeg ikke hvor jeg har lagt den... Blir stor leteaksjon etter at jeg har sett Castle...

Venninnebesøk.....

 • 31.07.2012, 01:06

Anne ringte meg på formiddagen i dag å lurte på om jeg hadde bestemt meg for hva jeg skulle, og det hadde jeg egentlig ikke. Hun lurte på om hun komme en tur, sånnmedengang, og det var jo bare kozelig det.


Det var så fint vær at vi satt oss ut på balkongen, og der ble vi sittende i flere timer inntil hun dro hjem igjen. Fikk et referat fra hvordan de hadde hatt det i Danmark den uken de var der. Huset var jo som jeg har nevnt tidligere ganske lite, men de var stort sett der bare på kvelden. Alle middager spiste de jo ute... Jeg må jo innrømme at jeg lengtet litt tilbake til Nord Sjælland når hun fortalte om alle stedene de hadde vært. Vi minnes litt siste gangen vi var på Fredriksborg Slott i Hillerød, hvor jeg ikke klarte å holde fingre vekk fra de gamle gjenstandene. En mange hundre år gammel harpe, hvor det sto at man ikke måtte røre.... Man kan ikke si sånt til meg, for da må jeg bare... og jeg dro fingrene over strengene for å høre om det var lyd i den. Det var det, problemet at vakta kom akkurat da å hun var vel ikke helt blid. Samme gangen skumpet Anne brot i noen gamle våpenskjold i en vindeltrapp, og de holdt på å ramle ned fra veggen. Puh, heldigvis ble de hengende....

Når Anne dro hjem tok hun med seg det gamle klatrestativet til pusene..... Jeg hadde tenkt til å kaste det, men hun og Sven Erik så på det å syntes at det så greit ut å ville ha det. Det var jo det samme for meg om de tok det siden jeg ikke skulle ha det lenger. Litt mindre skrot nede i kjelleren som jeg må kjøre bort på fyllinga.


Vinja ligger på toppen av klatrestativet å kikker ned på meg... Hun syntes nok at det er på tide at jeg slukker lyset og kommer meg seng, for da skal hun være med. Det er standard at hun kommer så fort jeg har lagt meg, og da legger hun seg ved siden av hodeputen min å maler hun så summende at jeg sovner nesten med en gang :o)) Vinja har nok rett, det er på tide å komme seg i seng, GOD NATT!!


Mandag og soooooolen skinner :o))

 • 30.07.2012, 11:44

Utrolig, men i dag klarte jeg å våkne før kl 09:00 uten at det ringte noen alarm... Jeg sto ikke opp med en gang, nei bare lå å slappet av og tenkte at det er ferie og jeg trenger ikke å stresse. Vinja lå nede ved bena mine og sov... Der lå hun rett ut akkurat som matmora, og hadde ingen planer om å stå opp hun heller :o))


(arkivbilde) Været kan man ikke klage på i dag, himmelen er blå og solen skinner... Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre i dag, men jeg burde jo ta meg en runde med støvsugeren og støvkluten. Problemet er at det ikke frister noe serlig, men kanskje det er like greit å få det overstått... Skal sjekke værmeldingen, for hvis det blir dårlig vær i morgen, er det perfekt for rengjøring :o)) Iflg yr.no skal det definitivt bli dårligere vær i morgen, så da avgjorde de det for meg, hehehe!!

Ronja er i kozehumør i dag, og flyr rundt bena mine her jeg sitter... Hun mjauer og kozeknurrer å vil ha masse koz av mammen sin, og det får hun jo. Helst skal hun stå mellom meg å tastaturet sånn at jeg ikke ser noen ting... Da vet hun at jeg må stoppe å skrive å koze litt med henne, hehehe... Utspekulert liten søt frøken :o)) Vinja har tatt tilbake stolen sin på balkongen, og tar seg en aldrig så liten formiddagslur!!

Jeg kjenner godt i armer og skuldre at jeg var ute å jobbet som gartner i går... De er ikke helt venner med meg for øyeblikket, men jeg overlever og dessuten har jeg fått time hos Elin til fysioterapi onsdag. Det gruer jeg meg litt til for nå er det en stund siden jeg har vært der, og da vet jeg at det kommer til å gjøre ekstra vondt. Hun behandler oxo på en helt annen måte en det jeg har fått det siste året, mer massasje i stedet for å bare å trykke på punkter. Det har nemlig ikke vært så veldig til hjelp for meg...

Nå skal jeg ta meg en kopp kaffe og nyte den mens jeg tenker over hva jeg skal gjøre i dag, ut må jeg i allefall... får litt luft :o)) Ha en fortsatt fin mandag, blogges :o))


 

Slapp i næpa....

 • 29.07.2012, 23:08

Nå har jeg sittet å sette på i allefall et par sesonger av Rizzoli and Isles på TV Norge, og hele tiden har lurt på hvorfor Sasha Alexander som gjør rollen som Dr. Maura Isles virker så forbasket kjent? 


Samtidig har jeg sett på gamle NCIS episoder på FOX Crime, og der er jo samme dama. Kan ikke fatte at jeg ikke har kjent henne igjen, eneste forskjellen er at i NCIS har hun hatt ravnsvart hår mens i Rizzoli and Isles har hun brunt som over her. Noen ganger går hjernen helt blank, men i dag våknet den faktisk opp lenge nok til at jeg så koblingen. Unyttig informasjon kanskje, hehehe!!! 


 

Gartneren er ferdig.....

 • 29.07.2012, 16:04Gartneren er nå ferdig med å luke og klippe ned overgrodde busker + fjernet et lass med villvin, som hadde viklet seg igjennom hele blomsterbeddet. Under balkongene på hver side hadde villvinene begynte å ta overhånd igjen, men denne gangen orket jeg ikke å fjerne den. Jeg gjorde det her i våres, og da ble det to store søppelsekker med bare den. Har den først fått fotfeste er det ikke mulig å vinne over den... Skal ikke mer enn et lite blad eller stilk til at den formerer seg igjen.

Selv om det blåste ute så stekte solen ganske bra borte i roa mi, og jeg ble ganske varm, puh. Nå skal jeg ta løpefart inn i dusjen før jeg lager meg litt middag :o))


 

Huff, hva er det for en lyd...

 • 29.07.2012, 14:11

Det var i allefall det jeg tenkte da jeg ble vekket i dag morges.... Trodde først at jeg hadde satt klokka til å ringe, men kjente til slutt igjen lyden av mobilen. Hei sa en blid stemme i andre enden, det var Anne som ville slå av en prat. Min stemme var så grøtete at jeg nesten ikke frem en lyd, men den kom seg når jeg begynte å bruke den. Det var egentlig bra at hun ringte for klokka var allerede 10:30, og jeg hadde ikke planlagt å sove så lenge i dag... Trengte det vel!!


(bilde lånt fra harrods.com) Mammas venninne Eldbjørg som jeg fortsatt har litt kontakt med fyller 90 år 2 august, men det skulle man ikke trodd når man ser henne. Hun ser ungdommlig ut og relativt kjapp i ganglaget, for ikke å snakke om at hun er oppdatert på alt som skjer i verden. Å sitte å prate og diskutere med henne er en fryd. Hva skal man kjøpe til en dame som har alt, og da kom jeg på at jeg kunne lage en Gift Basket med forskjellige godsaker. Noen gode oster, kjeks, brød, kaffe og noen eksklusive sjokolader. Jeg har brukt denne ideen ved flere tilfeller, og fikk den en gang jeg var hos Harrods mathall. Der har de noen fatastiske Food Baskets, og jeg har kjøpt med meg det et par ganger. Anne ville være med, så jeg tenkte at vi kunne dra ned på Color Line og kjøpe et gavekort på en reise for 2 som hun oxo kan få. Det må vel være en fin presang vel :o))


Kom tilfeldig til å kikke ut av vinduet, og nå kjenner jeg at jeg fikk veldig dårlig samvittighet... En dame i blokken ovenfor holder på å luker og klipper vekk vildvin fra rosebuskene, noe jeg selv skulle ha gjort for veldig lenge siden. Tror faktisk at jeg må ta å gjøre det samme med mitt eget bedd, for i dag er den ingen undskylning... Været er fint og det blåser litt så det er en perfekt dag å rufse i blomsterbeddet. Jeg har jo allerede tatt før bilde, så da kan jeg jo legge ut etterbilde seinere i dag :o))

Ha en fortsatt fin søndag, blogges seinere :o))

Felix er ikke her lenger.....

 • 28.07.2012, 23:41

For litt over en time siden var Anne og Sven-Erik her og hentet Felix... Når han fikk se Anne ble han så glad, og løp bort til henne å så opp på henne med det blikket. Hun løftet han opp å kozte med han, og det var ikke vanskelig å se at han var glad for å se mamman sin igjen. Jeg ble helt rørt jeg, og fikk klump i halsen :o)) Anne ringte meg i det de kjørte over Svinesundsbroa for å si at nå var de i Norge igjen, og at de mest sannsynlig ville være hos meg om et par timer. Det passet jo bra for da fikk pusene slappe av en stund etter middagen, og jeg rakk å spise min før de kom.


Felix og jeg har stort sett vært ute på balkongen i hele dag... Jeg satt å leste litt å da kom han ut til meg og tok en runde omkring, før han hoppet opp i det lilleklatrestativet å rullet seg sammen å sovnet. Jeg lagde ikke så mye bråk der jeg satt, og da holdt han seg i ro å sov så søtt. Pusejentene kom ut innimellom for å se om det skjedde noe der, men da det ikke gjorde det gikk de inn igjen uten å bry seg om Felix :o))


Jeg har hatt en sånn dag i dag hvor jeg ikke har orket å ha på noe radio eller noe musikk, bare sittet å slappet av ute på balkongen å lytta til regnet som trommet på gelenderet. Noen ganger har jeg det sånn at jeg ikke orker å høre noen lyder eller være i nærheten av andre mennesker, og dette har vært en sånn dag. Det merkelig er at det virket som om kattene merket det, for de holdt fred det meste av dagen. Noen timer alene sånn gjør underverk for kropp og sjel :o))


Bestemte meg for å ta en pizza til middag, og da måtte jeg jo oxo ha en øl.... Når jeg var på Ultra i går kjøpte jeg et par flasker Fuller's London Pride, som er et veldig godt øl :o)) For en stund siden rasket jeg med meg flere forskjellige øl fra England, Scotland og Irland for å finne en ny og spennende øl. London Pride var en av de jeg endte opp med. Man må prøve noe nytt innimellom, ellers så syntes jeg jo Tuborg og det svenske Bayerske Falcon øllet oxo er veldig godt :o))


Etter at Felix hadde blitt hentet fant jeg frem de nye lekene jeg hadde, og pusene kastet seg over dem med en eneste gang..... De var tydligvis en suksess, og det er jo bra for ingenting er så kjedelig som å kjøpe noe til dem som de ikke bryr seg om. Jeg holdt på å le meg skakk der de holdt på med dem... Som den lille prinsessen hun er valgte Vinja automatisk de rosa lekene. Først tok hun den rosa blekkspruten, og så lekte hun med den rosa knaseputa. De lilla brøy hun seg ikke så mye om, men Ronja brøy seg ikke noe om det.. Leker er leker for henne, er ikke så opptatt av farger hun :o))

I en hel uke har leiligheten vært fylt med en evig dur som har minnet veldig om en småhissig humle, men nå er det stille igjen å det er så deilig. Pusene har roet seg, og går ikke lenger rundt å smyger og kikker rundt hjørner for å se om en stor kjekk pusegutt står å lurer på dem :o)) Det tok ikke lange stunden innen alt var tilbake til normalen i heimen!!


 

SOMMER OL, begynner det i dag?

 • 27.07.2012, 22:40

Just kidding, hehehe. Det er klart at jeg har fått med meg at åpningssermonien er i kveld, og selvsagt har jeg tenkt til å se på den. Ellers så er jeg ikke så veldig opptatt av det som kommer til å skje i de neste ukene. Kommer sikkert til å se litt på det, men jeg vil ikke sitte slavisk foran tv-skjermen som jeg vet endel kommer til å gjøre.

Jeg kom meg da ut av døra tilslutt i dag, men det tok en stund fra jeg sa jeg skulle dra til jeg faktisk gjorde det. Prøvde å ringe Anne enda engang for å høre om jeg skulle kjøpe våtfor til Felix, men jeg fikk ikke tak i henne.  Så jeg bestemte meg for å kjøpe en eske alikevel, for hun vil jo måtte trenge den på et senere tidspunkt.Makan til utvalg av for til alle kjæledyr skal man lete lenge etter.... Jeg måtte lete litt før jeg fant det som Felix liker så godt, men tilslutt gjorde jeg da det. Jeg fikk oxo tak i de lekene til pusejentene som jeg var ute etter. Hadde tenkt til å ta bilde av dem, men da jeg la dem ut så kom Felix å forsøkte å stjele dem. Fant ut at jeg skulle pakke de bort til etter at han er dratt i morgen, så skal de få dem da. 


Ser jeg en bokhandel så må jeg bare innom for å se om jeg kan finne en spennende bok eller to. Jeg fant opptil flere som jeg kunne tenke meg, men så besinnet jeg meg å bestemte meg for at jeg må lese ut noen av de jeg har i hylle hjemme først. I stedet gikk jeg ut med et par nye trykkblyanter, hehehe. For noen dager siden, eller kanskje detvar en uke siden så kjøpte jeg et par håndholdte vifter som jeg kunne avkjøle meg litt med, når det trengtes. Problemet med begge to var at det var noe galt med begge to. I stedet for å blåse luften fremover, blåste den bakover å da ble det ikke helt samme effekten. Derfor dro jeg innom Claser'n igjen i dag når jeg var på Alna og kjøpte et par til. Jeg testa begge to når jeg kom hjem og de fungerte som de skulle begge to :o)) De hadde tilbud på DVD filmer 99,- for to stk. så jeg fant noen jeg kunne tenke meg, om jeg syntes de er noe vil jo vise seg :o))


Jeg har til tider ganske vondt i hendene mine, og alltid problemer med å åpne godt tilskrudde lokk..... Det er så ille mange ganger at jeg må ringe på hos en nabo for å få hjelp til å åpne dem. Når jeg var på Claser'n fant jeg denne dingsen her, og jeg måtte jo selvsagt ha den. Prøvde den i sta når jeg skulle åpne lokket på Dolmioglasset, og det gikk som en drøm :o))

Etter å ha vært på Alnasenteret dro jeg til Brynsenteret for å handle inn noen småting som jeg glemte her om dagen. Jeg glemmer alltid noe, så jeg er nødt for å begynne med huskelapp tror jeg. Kanskje laste ned en app på telefonen er tingen, hehehe!!


Når jeg kom hjem spratt Felix igjennom kjøkkenvinduet, og han kom bort til meg å ville faktisk ha en liten koz. Etterpå slang han seg ned på kjøkkenbordet, og jeg fikk lov til å stryke han på hode, rundt ørene og på haken. Det er ikke noe herdagskost akkurat, for han er ikke av de mest kozete pusetassene jeg kjenner :o))


De andre to taterne slang seg så men ikke ned nei, de ble rett og slett uvenner å røyk i tottene på hverandre så fillene føyk. Felix lå oppe på kaminen og fulgte nysgjerrig med på det som utspant seg på gulvet, og tenkte sikkert at det var da enda godt at det ikke er meg denne gangen :o)) Like fort som de ble uvenner, var de gode venner igjen....

Da var åpningssermonien for OL i full gang, så kanskje jeg skulle vie oppmerksomheten mot tv'n en stund.... Ha en fortsatt fin fredagskveld, blogges :o))


And the race is on.....

 • 27.07.2012, 11:42

Ronja og Felix driver å erter hverandre, og ingen av dem er spesielt blide på hverandre, hehehe... De ligger på hvert hjørne og lusker, og når den andre kommer rundt hjørne hopper denne i været å løper avgårde. KLAR - FERDIG - GÅ å s er de i gang... De første dagene gikk han bare unna når de bryska seg, men nå tar han igjen så jeg skal si det går for seg innimellom. Det ser ut til at de er inne i en ny fase av å bli vant med hverandre, så hvis han skulle ha vært her en stund til ville de nok ha akseptert og kanskje godkjent hverandre!! Med Vinja tror jeg nok at det ville ha tatt litt lengre tid.


Jeg hadde egentlig tenkt å sitte å dra meg på balkongen i dag, men så oppdaget jeg at Felix ikke har nok mat til hele helgen. Anne og Sven-Erik kommer såpass sent hjem å har mer enn nok å styre med at de rekker ikke å handle noe våtfor til han. Derfor skal jeg ta meg en aldrig så liten tur ned på Alnasenteret hvor de har det vårforet han spiser. En ting har vært positivt denne uken med feriegjesten, og det er at de liker ikke samme mat så ingen av dem har spist av hverandres matkopper. Det gjelder både våt og tørrfor. Det samme gjelder doene, hvor de bare har gått å snust men ikke gått inn i dem :o)) 

Pusejentene mine ble så glad i et par leker som Felix hadde med seg som man kan putte godbiter i, og jeg tenkte jeg skulle se om de hadde noe tilsvarende der ned i dyrebutikken.


Ute er været like strålende som i går, men sola kommer da tittende fram inni mellom så jeg klager ikke :o)) Hvis det fortsetter sånn utover dagen, skal jeg se om jeg skal ta med kamera en runde for å ta noen bilder. Det avhenger helt når jeg får somla meg inn i dusjen å får dratt ned på Alna.... Kanskje like greit å starte med en gang :o))

Ha en fortsatt fin fredda, og i morgen er det helg igjen... for dere som jobber. For oss som har ferie er det jo nesten det hver dag, hehe. Blogges :o))


Sommer, sol og slaraffenliv......

 • 26.07.2012, 22:21

Opp å hoppe tidlig i dag gitt, for å rekke frisørdamen kl 10....., men uff så trøtt jeg var. På veg bort plukket jeg opp Rita så slapp hun å gå det siste stykket, hehehe ikke at det er spesielt langt akkurat. Det var så deilig å få tatt etterveksten og klipt fasong i håret igjen. Den siste uka har håret mitt vært helt håpløst, og føne det kunne jeg nesten gi opp for det ville ikke la seg fixe på noen måte. En flaske hairspray ville kanskje ha hodt sånn någenlunde på plass, men ikke vært særlig deligkat.

Etter at jeg var ferdig hos frisørdamen dro jeg en kjapp tur hjemom for å sjekke at pusene ikke hadde tatt livet av hverandre, og så snudde jeg nesen til IKEA. Jeg skulle jo kjøpe grønt putetrekk, hehehe Kom jeg hjem med det.... NEI, hehehe! I stedet kom jeg hjem med to nye sengesett m/ekstra putetrekk til dem. Jeg kom på det i det jeg kjørte ut av parkeringsplassen, men da gadd jeg helt enkelt ikke å snu og dra inn igjen. For et svimehode jeg er, shakin head!!!


De som kjenner meg vet at jeg elsker farger, oxo når det gjelder sengetøyet mitt. Det grønne settet kjøpte jeg da jeg skaffet meg ny seng, mens det røde og det blå kjøpte jeg i dag. Det irriterer meg grenseløst at jeg glemte å kjøpe det grønne putetrekket i dag... Får ta meg en tur dit en gang om ikke så lenge :o))Det har vært det knallværet i dag, så med en gang jeg kom hjem slang jeg meg ut på balkongen en stund. Tok med avisen og reklamen som var kommet for å gå igjennom den. Plutselig kom jeg på at jeg ikke hadde spist noe serlig i dag. Hadde dårlig tid til morran, så jeg rakk bare å drikke en ferdig smoothie... å det var mange mange timer siden. Tok meg et par skiver med brød å sank ned i stolen igjen. Utenfor var det så stille at det var så vidt jeg ikke sovnet der jeg satt :o))Pusene hadde herjet og løpt etterhverandre en stund så de ble etterhvert ganske slitne å ramlet sammen på gulvet, hvor de sovnet. Utrolig at DA er det greit å ligge like i nærheten av hverandre uten å knurre og frese, hehehe. Uansett så var det utrolig deilig å sitte der å se på de sovene pelsdottene å nyte stillheten.

Mens jeg fortsatt var hos frisøren ringte telefonen min fra en ukjent nummer, men jeg fikk ikke tatt den akkurat da. Rita holdt på å smøre inn siste del av fargen, men jeg ble jo veldig nysgjerrig hvem det var som ringte. Det var nummeret til Sven Erik, og da måtte jeg jo ringe for å høre om det hadde skjedd dem noe. Anne svarte da jeg ringte, og det viste seg at mobilen hennes var blitt ødelagt så hun bruker broren sin så lenge. De hadde vært på stranda og bada i går å da hadde telefonen blitt litt våt og havnet i sanda. Etter det hadde den slutta og virke. Det blir antagelig ny telefon når hun kommer hjem, tenker jeg :o))

Jeg har ikke fått lest så mye i sommer som jeg hadde forventet, men i morgen skal jeg virkelig finne frem en bok å fordype meg i den. Da blir det balkongtilværelse hele dagen med god musikk i bakgrunnen fra iPod'n. Deilig med sånne dager innimellom, ikke sant :o))
Dagens bilder....

 • 25.07.2012, 18:11

Etter bare å ha vært inne å sløvet et par dager, var det godt å komme seg ut en tur i dag. Luften var skikkelig klam og varm, og jeg var nesten sikker på at det ville begynne å regne hvert minutt. Noen få drypp kom det da jeg kjørte nedover, men det ble ikke noe serlig ut av det!!


Dro en kjapp tur ned til Expert på Alna for å kjøpe meg Music Angel høytalere... Siden de bare kostet 199,- kjøpte jeg to stykker.. Trengte jeg det kan du jo spørre, selvsagt gjorde jeg det. Ellers hadde jeg ikke kjøpt det. Hadde lyst på en grønn og en rosa, men de hadde ikke rosa så da ble det blå. Var veldig fristet til å kjøpe WII, men jeg klarte å styre meg i denne omgangen i allefall :o))


Jeg sliter med å få opp alle kattehårene fra sengeteppet mitt og fra fleezene i sofaene med de munnstykkene jeg har på støvsugeren min, så da jeg var en snartur innom Claes Ohlsson på Bryn fant jeg denne kjekke saken. Den skal vistnok være bra til å få samlet opp alle hårene, men det vil jo vise seg neste gang jeg prøver den.


Denne tateren hadde vært i farten når jeg kom hjem igjen... Her kommer han løpene gjennom kjøkkenvinduet for å undersøke hva jeg har kjøpt, og om det er noe til han. Det var det ikke denne gangen, og da han oppdaget det forsvant han med eneste gang.


Da jeg kom inn døra var dette det som møtte meg på kjøkkengulvet.. Anne har fortalt meg at Felix gjerne går i søppelkassene og snoker, men det hadde jeg glemt i farten. Han pleier å få kjeft for det hjemme, men jeg klarte ikke å bli sint på han. Stakkar'n skjønte at han hadde gjort noe han ikke skulle å var veldig skamfull. Han forsvant og jeg fant han igjen inne i klesskapet mitt, hehehe!!


Akkurat nå sitter han oppe i klatrestativet sammen med dronningene av de stormfulle høyder, og de bryr seg faktisk ikke om at han sitter der. Hvor lenge det varer, se det er ikke godt å si. Vanligvis så tolererer de ham en liten stund, men så blir de to bitcher og freser og knurrer, hehehe!!

Det var så fint vær da jeg kom hjem at jeg tenkte at nå tar jeg med meg kamera og hagesaksa og går bak blokka for å rufse litt i blomsterbeddet. Så kan jeg presenetere før og etter bilder, som bevis på at jeg faktisk har gjort noen ting i dag, hehehe!!

Dessverre så ble det bare et før bilde, for i det jeg skulle begynne med å klippe og fixe begynte det å øsregne... Jeg tenkte først at det snart ville gi seg, men det gjorde det jo ikke så det var bare åkomme seg inn igjen. Gartnerarbeidet får nok vente til en annen dag i stedet. Er det opphold i morgen etter at jeg kommer fra frisørdamen, kan jeg ta et tak da i stedet.


På tide å lage seg litt middag, og i dag blir det kveite med Sandefjordsmør... Det har blitt så mye kjøtt i det siste at når jeg rusla rundt på Ultra i sta fikk jeg så innmari lyst på fisk, og da ble det Kveitemiddag i dag. Jeg spiser altfor lite fisk, noe jeg er nødt til å gjøre noe med... Ikke bra å spise bare kjøtt nesten hver eneste dag. Hmmmm, jeg har vært inn på tanken å kutte ut rødt kjøtt og gå over til mer grønt + fisk. Gjorde det et helt år, og jeg å lage mange spennende retter som jeg aldrig hadde trodd jeg noen gang skulle spise!!


Vanskelig å komme i gang...

 • 25.07.2012, 11:12

Feriemodusen har definitivt tatt over kroppen min, for det er nesten umulig å komme i gang med noe... Jeg har mest av alt lyst til å sitte rett ned med kaffe, en bok og radion å ellers ikke gjøre noe annet. Jeg sa at jeg skulle stå opp tidlig i dag, og det gjorde jeg oxo, men etter at kattepusene hadde fått morgenstellet dalte lysten til å foreta seg noe mer. Jeg fikk da vasket håret, ikke fønet det så det ser litt slapt ut, hehehe akkurat som jeg :o))


Huff bildekvaliteten ble ikke så bra... Trodde nesten at Felix og Ronja skulle bli venner i sta, men nå er jeg ikke så sikker lenger. De satt på bordet begge to, og han snuste på henne uten at hun freste å så bra tenkte jeg, litt tidlig. Ikke lenge etter snudde hun seg og knurra igjen. Tilslutt resignerte han og gikk å slang seg på gulvet å slappet av litt. Ikke greit å være kjekk ung pusegutt :o))

Været er vel ikke så veldig bra akkurat, grått og trist... Da jeg sto opp for et par timer eller så siden var sola fremme, men like fort som jeg så den forsvant den igjen bak et grått teppe. Var sikkert like trøtt og daff som meg tenker jeg, hehehe!! Gradene ligger på 19C og luften er ganske klam kjenner jeg. Kanskje et lite tordenvær er det vi trenger etterfulgt av værskifte, vi får se hva dagen bringer!!

Vaktmesteren var ute å klippet gresset da jeg sto opp, og når jeg ser opp på bakkehellinga ovenfor så ha han bare tatt og kjørt opp å ned. Skråningen mot blokka er ikke rørt, men der kan man ikke bruke klipperen man sitter på. Da må man gå av....

Dagens første kaffekopp er snart drukket opp, og jeg kjenner at systemet trenger en til for å komme ordentlig i gang. Ha en fortsatt fin onsdag :o))Takk til Bjørn og Aase Margrethe Juvet

 • 24.07.2012, 22:48

For å ha skrevet en så fantastisk sterk og flott bok om det de opplevde 22.07.2011 og tiden etterpå

Jeg skulle bare sette meg ned å lese litt før jeg startet på middagen, men jeg klarte bare ikke å legge boken fra meg. Tårene trillet nedover kinnene min, og jeg tørket og tørket... men til slutt skjønte jeg at det var ingen hensikt for jeg klarte ikke å stoppe dem. Vi som satt foran tv-skjermen å så hendelsene utvikle seg, kan aldrig helt forstå hvilken stor oppgave disse flotte menneskene gjorde den dagen. Man forstår litt mer etter å ha lest boken, og lese den bør du gjøre hvis du ikke alt har gjort det.

Etter å ha lest ut boken, for jeg leste den ut i løpet av noen få timer, følte jeg meg helt tom innvendig. Jeg ble bare sittende å glane ut i luften en lang stund innen jeg klarte å foreta meg noe. Måtte bare sitte å samle tankene litt før jeg klarte å gjøre noen ting.Ååååå, jeg tror jeg dåner....

 • 24.07.2012, 21:40Oooooo, han er like kjekk nå som på 70, 80, 90-tallet. Hvem snakker jeg om, jo hærlige Tomas Ledin vel :o)) I kveld holder han 1 times konsert på Skansen, som blir direktesendt på SVT1..... Ser jeg på, ja det kan du banne på at jeg gjør. Går ikke glipp av en konsert med han... :o)) Han har 40 års jubileum som artist i år, og jeg håper virkelig at han tar seg over grensen til norge oxo. Nå skal jeg bare sitte her OCH NJUTA!!

God formiddag....

 • 24.07.2012, 12:27

Jeg sa jeg skulle stå opp tidlig i dag, vel jeg var oppe og ga kattene frokost og skiftet vann i skålene deres.... Deretter ble jeg stående en stund å kjenne på hvordan kroppen var, men den var ikke så samarbeidsvillig som jeg kunne ha ønsket. Derfor krabbet damen opp i senga igjen, og skulle bare sove en times tid, hahaha.... Neste gang jeg våknet var 11:30, og da spratt jeg opp med en gang. Jeg trengte nok noen flere timer søvn etter gårsdagens lille løpetur på morningen.....Da jeg våknet lå disse tre og sov... Felix hadde gått inn å lagt seg i klesskapet mitt ved siden av senga, og de andre to dronningene lå oppe på klatrestativet. Det var faktisk deilig å ikke våkne til fres og knurr og mjauing.

Tror jeg dropper IKEA i dag... Innen jeg blir ferdig til å gå har det blitt så langt på dagen, og da er det så vanvittig mye med folk. Det er noen skap som trenger å ryddes, så det er stor mulighet for at jeg stikker hode inn i dem å setter i gang der om ikke så lenge :o)) Det er jo det som er det fine med ferie, man behøver ikke å planlegge noe..., bare gjøre det man har lyst til der og da.

Vet ikke om vaktmesteren har tenkt til å klippe gresset i dag, men allerede ved 9 tiden fløy han rundt å bråkte med kantklipperen... Det hørtes ut som han ruste motoren mer enn nødvendig, og det gnagde igjennom marg og ben. En utrolig irriterende lyd spør du meg. Jeg fatter egentlig ikke hvordan de legger opp arbeidet noen ganger, for istedet for å klippe ferdig gresset på et sted blir det bare tatt noen striper. Innen resten blir tatt er det andre de klippet først blitt langt igjen.... Jeg er Madam Pirk, og sånne ting virker så uryddig og unødvendig på meg... NEI TA ALT PÅ EN GANG, please!!

Så nettopp to solstråler titte fram, men innen jeg fikk sett ordentlig etter var de borte igjen... Så fort at man skulle tro at jeg så syner. Himmelen er like grå igjen og det blåser ganske kraftig ute, så jeg regner med at det snart kommer noen regndråper... Som vi egentlig ikke trenger nå, det er vått nok som det er. Hørte nettopp på radion at hvis det kommer noe mer regn kommer det til å spøke for Norway Cup oppe på Ekebergsletta. Da må kampene spilles på forskjellige kunstgressbaner omkring i byen. Håper virkelig ikke at det skjer!!

Kroppen min sier nå klart i fra at den vil ha en stor varm kopp med kaffe, og da er det ikke noe annet å gjøre enn å rusle på kjøkkenet å brygge seg en. Ha en fortsatt fin tirsdag :o))Roen har endelig senket seg......

 • 24.07.2012, 00:42

Bare et kort innlegg før jeg skal krabbe til sengs... I ettermiddag og i kveld har det vært veldig stille i heimen, med det mener jeg lite fres og knurr fra damene og det er så deilig. Ikke det at de er blitt venner med feriegjesten våres, men hele hurven har ligget å sovet mesteparten av tiden. Kun et lite avbrekk hvor de har spist. Har det vært deilig, JA HELT KLART.

Jeg har vært litt slapp i dag etter magesjauen jeg hadde på morran i dag, og har derfor stort sett tatt livet helt med ro... Det er jo tross alt ferie, og man må jo ikke gjøre noe vær dag.... Deilig å ikke ha noen planer syntes jeg, for det er oxo ferie. Noen vil ha en aktiv ferie hvor de er på farten hele tiden, men det er ikke noe for meg :o))


I følge yr.no er dette ferieværet de neste to dagene, spennende å se om det slår til eller om vi er så uheldig å få se sola noen flere timer enn det de melder... Hadde vært deilig med noen timer med sol om dagen nå etter så mye regnvær. Hele kroppen min skriker etter å være ute i sola, noe som gir energi tilbake :o))

Nå skal denne dama slukke lysene og hoppe i senga, sånn at jeg slipper å sove bort hele morgen dagen... Fort gjort å snu døgnet når man har ferie, det har jeg dessverre gjort for mange ganger. GOD NATT!!


Nytt fra Kattehotellet Fres og Knurr...

 • 23.07.2012, 14:24

Det å godta Felix sitter vist langt inne, men å leke med lekene hans og gnu seg oppe i tingene hans... Ja det er vist helt greit. Hver gang de ser han så freser og knurrer de til han, men i dag morges måtte jeg nesten le av Vinja. Hun hadde vært så irritert på Felix, men så kom mammen med godbiter å da kunne hun godt sitte rett ved siden av ham å spise dem uten å knurre. Hehehe, de e rare :o))


Felix vil så gjerne bli kjent med disse fine Oslopusene, og gjør alt han kan for å komme på talefot med dem uten at de lar seg imponere på noen måte. Han mjauer, skakker på hode og legger poten forsiktig på dem. Da bråsnur de seg, og freser til han. Hva skal en stakkars pusegutt gjøre?


Vinja gjemte seg sånn delvis under stuebordet... Der lå hun å småfreste og kikket litt nysgjerrig på Felix uten å godta han. Tror nok at hun innerst inne har litt lyst til å bli kjent med han... Hun er ikke sint, mer usikker på hvordan hun skal ta denne store, langbeinte og kjekke pusen :o))


Felix har akkurat vært ute på balkongen en tur, men så hørte han jentene var inne på kjøkkenet. Da måtte han inn for å se hva de holdt på med. Så lenge han satt der var det fred og ingen lyder å høre, men når han hoppet ned ble det liv i leieren..


Huff så sint Ronja ser ut her, men faktum er at hun lå og sov å glippet med øynene akkurat i det jeg knipset bildet. Da så hun plutselig helt psycho ut med de grønne øynene. Hadde jeg møtte henne med de øynene ute i mørket, hadde jeg nok hoppa litt til.


Vinja tar det litt piano akkurat her... Øynene hennes sier vel egentlig at det er greit at hun ligger oppe på hylla i klatrestativet mens Felix holdt på nede på gulvet. Helt ærlig så hadde jeg trodd at de ville ha akseptert Felix nå etter såpass mange dager, men der ser man hvor feil man kan ha. 


Storskjarmøren har lagt seg godt til rette på trappa på balkongen, og titter inn på damene.... I dag morges mens jeg ennå lå i senga, hadde Felix hoppet inn i klesskapet mitt å sov der inne. Vinja hoppet opp i senga og la seg inntil meg, hun så Felix å knurret litt... Så begynte jeg å klø og koze med henne å da glemte hun hele han og malte høyt å tilslutt sovna. Det gjorde jeg oxo...

Min første feriedag startet ikke så veldig hyggelig akkurat.... Jeg har hatt litt problemer med magen de siste dagene, med andre ord det har vært fullstendig stopp der inne. I dag ble det helt motsatt, og jeg løp maraton mellom soverommet og toalettet i flere timer. Derfor var jeg utrolig sliten, slapp og trøtt da klokka ringte... Jeg skulle ha vært hos frisørdamen kl 10, men jeg orket ikke det å måtte dessverre avbestille timen. Heldigbvis hadde de time senere i uken :o))

Kroppen min rooooper og skriker etter mer kaffe, så det er vel på tide å gå å brygge seg en ny kopp :o)) Ha en fortsatt fin mandag, om det er på jobbe eller du har ferie!!


 

Et år har gått....

 • 22.07.2012, 22:12I hele dag har jeg sittet klistrert til TV-skjermen og fulgt minnemarkeringene på NRK... Jeg vet jo hva en sånn utsendelser gjør med meg, jeg gråter med gjevne mellomrom for de som omkom og for deres etterlatte.

Alle følelsene fra i fjor kommer vellende over meg..., følelse om hvor skremt og engstelig jeg var etter at det smalt. Følelsene om å føle meg utrolig alene, da kun faren min av familien var den eneste som ringte meg for å høre om jeg var OK. Jeg husker hvor trist jeg ble over akkurat det, og tenkte i et sort øyeblikk at ingen ville merke at jeg var borte før det hadde gått en lang stund, hvis noe skulle skje meg noe. Det høres kanskje grusomt ut, men sånn følte jeg det akkurat da. Den følelsen tar og føler jeg på med gjevne mellomrom.

Av alle talene jeg har hørt i dag, må jeg si at de to som Eskild Pedersen holdt henholdsvis i Domkirken og på Utøya var de som var mest minneverdige.. Det var flotte taler som var gode og som gikk hjem. Ikke det at noen hold noen dårlige taler, men hans to er de jeg kommer til å huske.

Minnekonserten nå i kveld var en flot avsluttning på dagen, og så stort at Bruce Springsteen og Steven van Zandt også kom å deltok. Jeg finner ikke helt de rette ordene til å forklare hvor flott jeg syntes konserten var, ordene sitter for øyeblikket fast i hode å i det jeg forsøker å skrive dem blir de bare så feil og tamme.

Man snakker om at nå skal man gå videre, men jeg tenker at det er ikke helt over før ABB har fått sin dom i retten i midten av august.

If tears could build a stairway...

 • 22.07.2012, 14:34

 

If tears could build a stairway, 
and memories a lane.
I would walk right up to Heaven
and bring you back again.

No farewell words were spoken,
No time to say "Goodbye".
You were gone before I knew it,
and only God knows why.

My heart still aches with sadness,
and secret tears still flow.
What it meant to love you -
No one can ever know.

But now I know you want me
to mourn for you no more;
To remember all the happy times
life still has much in store.

Since you'll never be forgotten,
I pledge to you today~
A hollowed place within my heart
is where you'll always stay.

Nytt fra Kattehotellet fres og knurr....

 • 22.07.2012, 11:44

Felix har vært inne på rommet sitt i natt, og da har det vært stille og rolig i heimen... På morningen etter at pusejentene mine hadde fått sin mat på køkkenet slapp jeg ha ut, og det var en helt annen holdning hos han. Det var som om han hadde bestemt seg for å væe litt tøffere.....


Etter litt fres og knurr inntok Felix klatrestativet som sitt, og der satt han og tronet så flott. Det falt ikke helt i god jord hos Ronja som hadde sittet deroppe mer eller mindre hele tiden etter at han kom. Jeg så det som en seier. Han kom ned på gulvet etterhvert, og mye fres og knurr har foregått der nede.

For noen minutter siden satt Felix like ved Vinja da hun var i matkoppen å spiste, og det var jo et fremskritt :o)) Det skal bli interresant å se hvem av disse to hissigproppene som først kommer til å akseptere han, jeg har ikke snøring på hvem det kan bli....


Flagget er hengt ut.....

 • 22.07.2012, 11:15

For å hedre de omkomne, etterlatte og berørte 22. juli 2011 har jeg hengt ut flagget...

 

Kattehotellet fres og knurr....

 • 21.07.2012, 22:16

Nå har Felix vært hos oss et helt døgn, og det kunne selvsagt ha gått mye mye verre.... I går rømte de opp i høyden omtrent med en gang han kom, og der ble de resten av kvelden. For å få ro i heimen var jeg nødt til lukke Felix-pusen inne på lille rommet, for alle tre kattene begynte å bli kjempestresset å de trengte ro alle sammen. Han ble der inne til i dag morges!!!


Da jeg slapp Felix ut på morran i dag var pusejentene nede på gulvet, og til å begynne med så det ut til at det skulle gå bra..... Men så bestemte han seg for at han ville hilse på jentene, noe som ikke var så lurt. Ronja forsvant som et skudd i toppen av klatrestativet, mens Vinja holdt seg utrolig nok på gulvet men det enste jeg så var et stort gab og hørte masse freselyder og knurring. En stund gikk hun rundt sånn, men tilslutt forsvant hun opp på kjøleskapet.

Jeg satte meg ut på balkongen og etterhvert kom Felix etter å la seg til å slappe av i den andre stolen. Han ble liggende der en stund, og det var godt at han fikk være litt i fred. Jeg har jo helt vondt av han der han går rundt for å bli kjent med jentene, men de vil ikke ha noe av det vettu. Ronja har ikke vært nede i det hele tatt i dag, og hun har ikke spist noen ting. Så jeg kommer nok til å la Felix være inne på lille rommet i natt oxo for at de skal kunne slappe av litt noen timer. Vinja derimot har blitt tøffere, og har de siste timene vært nede på gulvet å frest og knurra til Felix bare han har vist seg. Jeg har jo ikke noe erfaring med å innføre en ny pus sammen med to andre, og vet ikke om det er noe jeg burde gjøre eller om jeg skal bare la dem finne ut av det selv?????


Mens jeg nå alikevel satt ute på balkongen og slappet av fikk jeg lest ut "Sirile gentlemen søkes" av Karin Brunk Holmquist.. Den boken anbefales virkelig, du kommer til å nikke gjenkjennende og samtidig le høyt av påfunnene til de to eldre damene som boken handler om. LES DEN :o)) 

Unge Springsteen er på Valle i kveld, og siden det er helt vindstille kan jeg høre litt av musikken ute på balkongen. Kusinen min Rita er der, og jeg tenker at hun har det helt topp :o)) Hadde jeg ikke hatt så store problemer med å oppholde meg i sånne store folkemengder, ja da ville jeg ha forsøkt å skaffe meg billetter. På sånne dager som dette missunner jeg virkelig de som bor i blokkene borte ved Valle, som kan sitte ut å nyte musikken å kikke bort....

Jøss, nå har en litt småhissig Ronja våget seg bort i vinduskarmen hvor hun sitter å knurrer til Felix som ligger ute på balkongen å slapper av... Klarer de å bli venner innen han skal hjem igjen?

Anne ringte meg nå i ettermiddag fra huset i Danmark... Det er bare på 50 kvadrat med to soverom inne, og et aneks i haven med to senger. Hun lurte på hvordan det hadde gått med gutten sin det siste døgnet, og hun fikk en statusrapport. Det hadde vært litt trist å reise fra han da hun leverte ham i går, og jeg skjønner henne godt. Hadde nok følt det sånn selv hvis det var meg.

Det dagen før dagen som jeg har tenkt mye på, nemlig 22. juli.... Jeg har tenkt til å markere dagen her hjemme med å henge ut flagget, og tenne lys for de omkomne, etterlatte og alle de berørte. 


I spoke to soon...

 • 20.07.2012, 12:40

Fint vær, hehehe... Jeg var nok litt for kjapp da jeg snakket så varmt om det fine været vi har i Oslo, se bare her hva som kom for noen minutter siden:


Det regnet og haglet så fælt at det dundra på vannbrettene, og jeg lurer på hvor det ble av damen som sto å ventet på bussen... For den skulle ikke komme på en stund enda. Håper hun søkte ly et sted, ellers fikk hun hagleværet rett i hode.... I tillegg til haglebygene så tordner det oxo!!


 

Hadde jeg vist det....

 • 20.07.2012, 11:26

Når sov jeg så godt som jeg gjorde i natt? Serru det kan jeg ikke engang huske for det er så lenge siden. Den nye senga var altså så god å ligge i, og jeg hadde følelsen av at den tok i mot meg med åpne armer og klemte meg inntil seg. Hadde jeg vist det, skulle jeg ha kjøpt ny seng for lenge siden :o))


(arkivbilde) Ute er det en knall dag med sol og blå himmel, helt hærlig.... Tror ikke at jeg skal sitte i sola, for denne hærsjens forkjølelsen har ikke helt gitt slipp så jeg må være litt forsiktig med varmen.  Er litt tett i halsen nå til morran, men det forsvinner nok når jeg begynner å røre på meg :o)) Vinja er veldig kozete i dag, og mjauer og skal ha nuss av mammmen og bli klødd og strøket over hele kroppen. 

På søndagen er det minnemarkering for hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya, men jeg skal ikke være med på det. For meg blir det for mange mennesker, så jeg markerer heller her hjemme med å tenne lys og en stille sund. Det blir sikkert sendt noe på TV så man kan jo få med seg det som skjer i byen alikevel.

På tide å komme seg inn i dusjen sånn at jeg kommer meg ut for å handle inn litt til helga.... Blogges :o))


Gruer meg litt....

 • 20.07.2012, 00:23

I morgen er den store dagen da Felix flytter inn hos oss, og med hånden på hjerte gruer jeg meg litt for det. Det har jo ikke gått så bra de gangene han har vært på besøk, hvor jentene mine har flyktet opp i høyden å tittet ned på han med store runde øyne. Snakket litt med Anne om det i går, og da sa hun at skulle det bli et problem kunne jeg sette ham inn på lille rommet en stund... Der har han det ikke så ille... Skulle han ha vært på kattehotellet er det rommet han er på bare et knøttlite bur... 


Er ikke sikkert at det blir nødvendig, men muligheten er jo tilstedet hvis damene ikke våger seg ned for å spise og drikke..... De skal jo ikke behøve å være redde i sitt eget hjem, og da er det jo greit å ha en alternativ løsning. Felix selv er en avslappet og fin pusegutt som bare er nysgjerrig så han er ikke noe problem...

Jeg må jo le av disse kattene, hehehe... Den nye senga mi har ingen av dem våget å legge seg på for å sove, og de har knapt vært oppe i den siden du undersøkte den med en gang den var klar. Under den vil de gjerne være, men ikke oppå. Jeg løfta Ronja opp i sta og kozte med henne, og da jeg skulle sette henne ned gjorde jeg det på senga. Hun gikk to skritt, og spratt hun for ned igjen. Skal bli spennende å se hva som skjer når jeg går å legger meg om en stund, for Vinja pleier alltid å komme å ligge ved siden av hodeputa mi en stund.....!!

Når det gjelder forkjølelsen min, så har hode mitt begynte å komme tilbake til normalen igjen. Med det mener jeg at det ikke føles som om jeg har vatt på hjernen lenger, og jeg hoster ikke så fælt lenger. Cosylanen og antibiotikaen har allerede begynt å virke :o)) Litt vissen i kroppen er jeg nok, så jeg skal ikke stresse så mye de nermeste dagene... Nå vil jeg bli frisk igjen sånn at jeg kan nyte ferien min som starter på mandag :o)) Hmmmmm, 4 hærlige uker!! 

Er det ikke kvelden snart.....

 • 19.07.2012, 14:43

Endelig er den nye senga mi på plass, ferdig med rent sengetøy... Det er nesten sånn at jeg lengter etter at kvelden kan komme, og at jeg krype under dyna og sove i den nye senga. Den ser så innbydende ut at det er nesten vanskelig å vente :o))


Er jeg for gammelt til å ha kozedyr på senga, NEI DA det er jeg ikke... Bamsen i midten har vært med meg hele livet mitt, så vi er like gamle, og de andre er gaver fra personer som står meg nær. Derfor har de fast plass på senga mi, så da vet du det :o))

Jeg fikk satt på beina og skrudd de godt til, men da var det stopp gitt... Senga var så vanvittig tung at jeg klarte ikke å vippe den på rett kjøl alene, og dessuten var jeg redd for at jeg skulle knekke holdet på bena. Ringte først til en nabo i oppgangen ved siden av, men han var ikke hjemme. Så prøvde jeg vaktmesteren, og han kom å hjalp meg. Det var gjort på et par minutter. Senga ble raskt kledt med stretchlaken og nytt sengesett før en kattehårfrisengeteppe kom på toppen. Jobben var ikke gjort da vøttø, for det lå en haug med plast og papp i stua som måtte rives opp og kastes. Det ble 4 stappfulle gjenvindingsposer med plast, og en blå IKEA pose med papp. Nå har jeg så vondt i hendene etter å revet opp all pappen, noe jeg måtte sånn at det er flere som kan kaste papp i kontaineren.


Kattene var veldig nysgjerrig på den nye senga, og har undersøkt den fra topp til tå... Under senga var vist veldig spennende å være, og hver gang jeg gikk forbi så jeg Ronja ligge under der å koze seg. De fant etterhvert ut at det var morsomt å ta løpefart å hoppe opp i senga. Nå er de så slitne begge to av å se på at jeg har jobbet at de må ta seg en liten lur, hehehe! Vinja har nå flyttet seg sånn at hun ligger delvis oppå PC'n min. Foreløpig er tastaturet ledig, men det tar nok ikke lange stunden innen hun breier seg over hele...... De er varm, og det er vel det hun liker :o)) 

Siden jeg fortsatt har feber ble jeg ganske varm av all denne sjauingen, så nå skal jeg rett og slett ta meg en velfortjent dusj :o))


Skuffen er borte....

 • 19.07.2012, 10:51

Med det samme jeg sto opp i dag satte jeg i gang.... Tenkte at det var like greit å ta det med en gang, så kunne jeg heller sette meg ned å slappe av etterpå. Etter å ha lagt bort sengetøyet fikk jeg opp madrassen og bar den ned i kjelleren, mens jeg studerte på om jeg skulle demontere skuffen eller bare slepe den hel ned i kjelleren. Det ble det siste, av den enkle grunn at noen av skruene hadde mistet alle riller så jeg fikk ikke skrutrekkeren til å ta.


Jeg bor i 1 etg. og det er bare to trapper ned til kjelleren, og rammen på skuffen var ikke så tung når sengebunner og madrassen var borte. Ned trappa ordna den seg selv, og jeg kunne bare gå etter å holde litt igjen. For å komme ned i kjelleren måtte jeg åpne utgangsdøra, for det var ikke breit nok til at jeg kom rundt.  Ble heldigvis ikke så sliten som i går, men varm... puh!! Nå sitter jeg bare her å venter på at de skal ringe å si de er en halvtime unna, for jeg håper jo at jeg skal være blandt de første på lista, hehehe... Så uheldig som jeg er kommer jeg vel sist, eller så krasjer bilen som faktisk har skjedd et par ganger tidligere. Jeg er født uheldig så ingenting er umulig... Blir jeg sur av den grunn, nei langt i fra, for jeg er så vant med det, hehehehe!!

Det å bo alene har sine fordeler, men når slike ting som demontering og flytting av møbler skal gjøres...., ja da hadde det vært greit å ha en kar for hånden. Når det er sagt, så blir man jo mer selvhjulpen oxo, og klarer det meste som skal gjøres i heimen selv, og det er jo en bra ting :o))

Kroppen min skriker etter den første kaffekoppen....., uten den fungerer jeg definitivt ikke, hehehe!!


I natt sover jeg i skuffen.......

 • 18.07.2012, 22:07

For å orke å dra bort på legekontoret ble det konsumert et par Ibux for å få ned feberen, og da følte jeg meg ikke så aller verst der jeg satt på venteværelse å mens jeg var inne hos han. Det ble en sykemelding for hele uken, og resept på Cozylan hostsaft (æsj) og en kraftig antibiotikakur. Det sto ikke helt bra til nedover halsen og lungene når han lyttet så det kan være greit med litt medusin til å løsne det som sitter der.

Jeg ringte til Anne å spurte om hun hadde lyst på en tur på IKEA, og det ville hun... Hun bor ikke så langt unna, så det tok ikke så lang tid å dra bort for å hente henne. Som vanlig var det ganske fult på parkeringsplassen, men vi fant alikevel en plass ganske raskt. Vet ikke hvor mange rammemadrasser jeg satt på før jeg endelig bestemte meg for en som var fast. Det tok ikke mange minuttene før alt var bestilt og ordren printet ut :o))

Dette ble da den nye senga mi, og den kommer mellom 10 - 16 i morgen.... I tillegg investerte jeg i 2 nye puter, et grønt sengesett, et syrinfarget + ekstra putevar + et stort stretchlaken. Jeg gleder meg vilt til at senga skal komme, og jeg kan legge på et helt nytt sengesett.


I natt derimot sover Nestenblondina i skuffen gitt, hehehe... Nå i kveld tok jeg å demoterte senga mi og bar den den i kjelleren, men jeg lot skuffen stå igjen som oxo er seng så jeg har noe å sove denne natten. Skal ta og demontere den i morgen tidlig.... At formen ikke er på topp merket jeg da jeg hadde bært alle delene ned i kjelleren, for jeg var så sliten at jeg bare satt meg ned i godstolen i stua. Jeg orket ikke å reise meg opp igjen på en lang stund. Kommer nok helt klart til å sove godt i natt :o))


Jeg fikk kjøpt meg ny stålampe til stua på IKEA oxo... Den andre jeg kjøpte på A-Møbler i vinter var jo umulig å sette sammen, og endte tilslutt opp med å gå i stykker da vi forsøkte. De hadde to typer av lampen, den jeg har kjøpt og så hadde de en variant med leselampefunksjon. Det hadde ikke jeg behov for der den skal stå, og ikke var den dyr heller :o)) Kjempefornøyd med det kjøpet!!

Det har ganske bra vær her i Oslo i dag, avbrutt av en aldrig så liten regnskur for et par timer siden... Nå er himmelen igjen blå og solen skinner så fint på de hvite skyene og farger dem rødlige :o))


 

Goood morgen!!

 • 18.07.2012, 08:30

Ikke vanlig at jeg inne på bloggen så tidlig om morningen, men jeg måtte opp tidlig for å ringe legesenteret. Feberen og forkjølelsen min er ikke blitt noe bedre, og da var det best å komme seg til legen for en sjekk. Mest sannsynlig at jeg kommer til å bli sjukemeldt ut denne uka frem til jeg skal ha ferie... Ikke akkurat sånn jeg hadde ønsket at det skulle bli, men men.... Jeg fikk nå time hos legen på formiddagen så jeg slipper å stresse for å dusje og bli klart...., for stress går ikke bra akkurat i dag!!

I går da jeg skulle legge meg, satt meg litt på sengekanten... Brak sa det gitt, og der løsnet rammen som sengebunnen henger på å det går ikke ann å fixe det heller. Jeg kan fortsatt ligge i den, men bare på den ene siden å det går jo ikke i lengden. Derfor er jeg nødt til å dra for å se etter ny seng etter at jeg har vært hos legen. Jeg har ikke råd til å kjøpe en veldig dyr en, så jeg får kanskje dra på IKEA for å se der. Finner jeg ikke noe der, så ligger jo A-møbler og Skeidar like i nærheten.

Ha en fin onsdag formiddag :o))

 

Sunshine on my shoulder...

 • 17.07.2012, 23:13

At sola kommer fram gjør godt for både kropp og sinn, noe jeg merker veldig godt på humøret mitt. Jeg er en person med svingende humør og temperament, og når det bare regner hele tiden er det veldig enkelt for meg å bli dyster og negativ i tankene. Derimot når sola kommer fram forsvinner mange av de negative tankene, og jeg kjenner at jeg blir i mye bedre humør med en gang. De siste dagene som jeg har vært så sausa forkjølet har det blitt litt syting og klaging.... Merkelig egentlig hvor lett og fort negative tanker slår rot i hode!!!


Se det været vi har hatt det her i dag... Ønsketenking fra min side om at vi kan fortsette å ha det sånn resten av jul, august og september. Er det så feil å ønske seg det? Bare jeg nå blir kvitt forkjølelsen min kan jeg nyte godværet, hvis det kommer da :o))


Mitt lille blomsterbedd i kroken er veldig bortglemt og overgrodd for tiden... Hver gang jeg har tenkt å gå ut å ta en rufs derute har det regnet i bøtter og spann, men selvfølgelig så fort jeg blir kvitt forkjølelsen... alt avhenger hvist av når den er over, heheh. I allefall da skal jeg gå ut å få skikkelig orden. Rosene mine begynner å blomstre, men det syntes dessverre ikke så godt. Nå gartneren har vært i arbeid kommer et oppdatert bilde :o))


Måtte ha med et bilde av Ronja nå oxo, vesle godklumpen min... Jeg hadde det ene luftevinduet åpent tidligere, og hun hadde bestemt seg at dit bort skulle hun, hehehe!! Det lille klatrestativet hun satt på står for langt unna til at strekke seg dit, og derfor forsøkte hun å balansere på den smale vinduslisten. Det gikk ikke så bra, og hun ga opp ganske fort, men det måtte selvfølgelig testes ut!!

Den berømte forkjølelsen har dessverre ikke blitt noe serlig bedre i dag, og det betyr at denne damen må ringe legen å gjøre et besøk i morgen. Sånn som formen er nå har jeg ikke noe å gjøre på jobben dessverre, noe som gjør meg veldig frustrert. Tenker på de arbeidsoppgavene jeg ikke får gjort selv denne uken.


Balkongtilværelse....

 • 17.07.2012, 19:53

Satt ute på balkongen å slappet av tidligere i dag mens kattene surra rundt meg.... Når man skulle hatt kamera eller mobilen liggende ved siden av så har man det selvfølgelig ikke!! Vinja satt under klatrestativet og kikket opp, å med en gang så jeg ikke hva hun glante på... Så plutselig fikk jeg se en søt liten edderkopp som firte seg ned langt tråden sin, og da den var like ved Vinja slapp den taket i tråden og hoppet bort på nesa hennes. Hun satt helt stille å kikket på dette litte vesenet og lurte nok på hva hun skulle gjøre, men før hun rakk å reagere hoppet edderkoppen ned på gulvet å forsvart mellom plankene, og da begynte jakten. Hun fikk aldrig tak i den uansett hvor mye hun forsøkte, hehehe Jeg kunne se for meg at den rakte tunge til henne :o))


Edderkoppen forsvant tilslutt, og dukket frem igjen oppe på parasollen... Da var det Ronja sin tur til å jakte på den, men heller ikke hun klarte å få tak i den lille luringen. Hun er vanligvis en smart pus som pleier å få tak i byttet sitt, men i dag ble det 1 - 0 til edderkoppen :o)) I går hadde en stor flue klart å komme seg inn på balkongen, og den fikk Ronja tak i å hun kom inn i stua med den. Hun hadde hatt den i munnen, og da hun slapp den ned på gulvet var den helt ør og bare skenet rundt. Den ble ikke spist, men hun lekte med stakkarn en stund til å ble lei... Da var den ikke død enda, så jeg hjalp den videre til de evige jaktmarker!!

Etter å ha jaktet både høyt og lavt var det på tide å ta seg en aldrig så liten lur... Da hadde jeg endelig fått hentet fram mobilen, men som vanlig likte ikke Ronja da. Som alltid snur hun seg vekk når jeg skal prøve å ta bilde eller filme henne...


Goood formiddag....

 • 17.07.2012, 12:03

For et flott vær vi har i dag her i Oslo, blå himmel med søte hvite skydotter og sol... Med febertempen i det høyeste skikte er sol og varme ikke noe for meg i dag. Hehehe, inne i hode mitt har jeg følelsen av at det er bare vatt i dag :o)) Ikke bare sorg og fordervelse da, for nesen har faktisk begynt å løsne noe som er et sikkert tegn på at det går rette veien.


Kattedoen var mer enn lekker i dag, og da var det bare å sette i gang med å få den vasket og desinfisert.... Vinja kom løpende med en gang å hoppet opp på ryggen min med en gang jeg bøyde meg ned for å skure. Det gjør hun hver gang, og hun ligger helt oppe ved nakken min. På den måten ser hun akkurat hva jeg driver med, og så er hun sikker på at alt blir riktig gjort, hehehe!! 

Var veldig spent da jeg sto opp i dag om jeg var nødt til å vaske oppgulpet mat i dag oxo, men gulvene var rene og fri for det heldigvis... Så forhåpentlig var det ikke noe å bekymre seg for denne gangen!! Var nemlig ikke noe trivelig når jeg måtte ta Ronja til dyrlegen, og de dopet henne så hardt for å undersøke henne at det tok nesten 3 dager innen hun var seg selv igjen. En hel dag lå hun oppe på meg og ville ikke være noe annet sted. Tror aldrig jeg har vært så bekymret noen gang, grøss!!

Detektimen i gamle dager...

 • 17.07.2012, 00:25

Satt her å tenkte på alle de forekjellige "Dektektimene" som var når jeg var tenåring... Derfor begynte jeg å snooke litt rundt på nettet for å se om jeg kunne finne dem igjen, ikke så lett når man ikke helt husker hva de het bare hvordan de så ut!


Jason King var en som damene likte, og jeg husker godt at de voksne satt å pratet om hvor sjarmerende han var. Jason King ble spilt av Peter Wyngarde, som i dag er 83 år gammel.

 
McCloud var en serie jeg likte godt.. Han red igjennom New Yorks gater på en hest, og var en skikkelig cowboy. Ble spilt av Dennis Weaver, som døde 81 år gammel i 2006.

 
Cannon var den tjukke lille detektiven som hadde store bil med enda større bildører. Han ble spilt av William Conrad, som senere oxo spilte i serien Jake and the Fatman. Han døde 73 år i 1994.

 
Lord Peter Wimsey var ikke akkurat my cup of tea. Syntes nok den var litt la di da. Ble spilt av Ian Carmichael OBE, som kanskje er mer kjent som sjef for sykehuset i Aidensfield. Døde 89 år i 2010.

 
Kojak var stilig vøttø med kjærligheten i munnen... Tror vi smattet i oss noen av dem vi oxo. Ble spilt av Aristotelis "Telly" Savalas som døde 72 år i 1994.

 
Baretta... o la la så kjekk vi syntes han var og så tøff. Alle benket seg foran tv'n når han var på. Ble spilt av Robert Blake ( Michael James Vincenzo Gubitosi), som i dag er 78 år.

Det finnes selvsagt mange flere som kunne være nevnt, men det får holde for i dag. Kanskje jeg graver frem flere av dem en annen gang.  Hyggelig å minnes disse gamle karene innimellom :o))Lille godklumpen min....

 • 16.07.2012, 15:41


(arkivbilde) Ronja er en rar liten pusejente.... I sta løp hun i helene på meg og laget kozelyder hele tiden, og hun ville ikke la meg være i fred. Jeg skjønte jo hva hun var ute etter, nemlig å bli børstet og gredd. Hun elsker å bli børstet, da mjauer hun som besatt og stanger til meg å vil ikke at jeg skal slutte noen gang. Begge pusejentene mine liker det, men Vinja er ikke like begeisteret... Hun blir litt sint på børsten når det lugger, og da skal hun ta den. Så får jeg lov til å fortsette, hehehe!!


Da jeg holdt på med regningene mine i sta, kom Vinja med en gang. Hun er så fasinert av printeren, og stikker hode langt inn for å følge med etterhvert som papiret blir printet :o)) Noen ganger stikker hun poten sin inn for å hjelpe arket ut litt fortere, hehehe. Resultatet blir jo selvsagt at det blir klort i stykker, og så er det å begynne på nytt igjen.  Den kjekke karen til høyre i bilde er faren min da han gikk på barneskolen, for mange år siden. Bildet er klippet fra en film som ligger ute på Tinn Kommune sine sider :o))

Prøvde å sitte litt på balkongen i sta, men da sola kom begynte jeg bare å hoste som en gal å da var det ikke noe annet å gjøre enn å rømme inn igjen. Nå har sola gått i dvale bak noen skyer, så kanskje jeg setter meg ut litt igjen. Selv om jeg er sausa forkjølet er det godt med litt luft oxo.


Only an Aunt.....

 • 16.07.2012, 15:22Lånte denne av Kim Kardashian da hun la den ut på sin Face-side... Den er jo så bra og så veldig sann :o)) 

Er det mulig?

 • 16.07.2012, 12:01

Så sitter man da her på sommeren med en kraftig og god forkjølelse nok en gang, som ikke har lyst til å slippe taket. Likte dårlig å ringe til sjefa til morran i dag for å si at jeg var sjuk, ikke at det var vanskelig å høre akkurat. Stemmen høres ut som om jeg har vært på fylla i en uke, nesa renner som en lekk brannslange og feberen gjør sånn at jeg fryser og svetter om hverandre, NOT FUNNY!!


Jeg er nå så vanvittig utsatt når det gjelder forkjølelser når været skifter fra varmt - kaldt - varmt osv. Sånn som temperaturen er nå om dagen er det en sikker garanti for at jeg blir dårlig :o(( Nå ja, ikke mye jeg kan gjøre med det nå, annet enn å prøve å bli frisk igjen så fort som mulig. Har noen arbeidsoppgaver på jobben som må tas, og det er ikke rettferdig å lempe det over en av kollegene. 


Da jeg endelig kom meg ut av senga utpå formiddagen hadde en av pusene gulpet opp tørrforet igjen. Jeg var våken og oppe en tur ved 6 tiden, og da var det ikke der. Akkurat det samme skjedde i går morges oxo. Det er ufordøyd tørrfor så det er lett å få opp, men ikke noe festlig... At det skjer en gang er kanskje ikke så farlig, men to dager på rad.... Da blir jeg litt bekymret, for jeg tenker på hvordan det ble i fjor da Ronja gjorde dette å måtte til dyrlegen. Jeg måtte gi henne medisin i en uke, men det gikk ikke uten hjelp fra en venninne. Hun skulle nemlig ikke spise noe medusin nei!! Håper at det passerer igjen uten at det blir noe mer ut a det.

På tide å sparke i gang kroppen, og det eneste som hjelper akkurat nå er en-to-tre kopper med kaffe...  Etter det skal jeg hente frem litt godt humør og positive tanker, for man føler seg ikke noe serlig hvis man bare går rundt å tenker negetive tanker :o)) Ha en fortsatt fin mandag :o))

 

God natt fra meg....

 • 16.07.2012, 00:04Nå har jeg tenkt å gjøre et tappert forsøk på å få meg noen timer søvn, noe jeg tror kommer til å bli litt vanskelig for.... Nesen renner og jeg hoster så jeg nesten brekker meg, i tillegg har jeg feber så jeg fryser og svetter om hverandre. Alikevel må jeg i seng hvis jeg skal orke å komme meg på jobb i morgen. GOD NATT :o))

Sommerforkjølelsen er et faktum....

 • 15.07.2012, 13:52

Etter å ha gått å hanglet hele formiddagen i går begynte jeg egentlig å føle meg litt bedre, men når jeg våknet i dag var halsen veldig sår og krislete... Jeg har ikke målt feberen, men at den er der kjenner jeg jo. Det er jo typisk at det måtte komme nå som jeg skulle begynne å jobbe 100% igjen i morgen. Å være hjemme er ikke noe alternativ, så det er bare å hive i seg febernedsettende å komme seg på jobben i morgen. 


Siden jeg ikke orker å gjøre så mye i dag er det godt med Radio Norge som spiller masse god musikk hele dagen :o)) De spiller jo mye av den musikken jeg hørte på den gangen jeg raaaaste rundt på byen på 80-tallet. Den musikken står seg bra enda. Jeg husker at jeg og venninna mi Anne satt å prata om musikk da vi var ca 23 - 25 år gamle, og om hvor festlig vi syntes det kom til å bli når folk på gamlehjemmet satt å digga heavy metall i stedet for trekkspillmusikk som våre foreldre likte :o)) Helt ærlig så syntes jeg det fortsatt er en festlig tanke, og jeg hører nok til den gruppen som kommer til å gjøre det, hehehe!!


Anne ringte meg like etter at jeg hadde ramlet ut av senga for å snakke om bilettene til The show must go on Christmas spectacularl på Chat Noir. Hun ville vite om jeg hadde noe spesielle ønsker om hvor jeg ville sitte. Det eneste stedet jeg ikke vil sitte er på første rad..., det har jeg forsøkt et par ganger før å det blir altfor nære scenen. Jeg syntes ikke man ser noenting, og da ble det 3 raden i stedet. En av oss får sitte i sofa og den andre på stor...., helt perfekt. Da har vi to ting i boks til vinteren, den andre er Nøtteknekkeren i Opera'n som jeg gleder meg noe vanvittig til. Den har jeg alltid hatt lyst til å se, hel siden jeg var barn :o))

At jeg har to vidt forskjellige pusejenter når det gjelder renslighet, det har jeg nevnt før..... Vinja er jo så nøye at hun bruker mye av sin våkne tilstand til å pusse på pelsen sin. Så har vi Ronja.............. Hun pusser alle steder bortsett fra i baken sin, og siden hun lett for tover i pelsen sin kan man jo forestille seg hvordan det blir bak der. I går var det blitt så ille at jeg måtte ta fram saksa, men siden hun egentlig er en veldig snill pus la hun seg bare rett ned. Hun lå helt stille mens mammen klippet henne i baken og fikk bort alle tovene, som var fulla av alt mulig rart som ikke skal nevnes i detaljer. Etterpå fikk jeg børstet pelsen hennes i baken oxo, så nå håper jeg det innbyr til at hun tar seg tid til å vaske seg der selv.... YEAH RIGHT!!!


I går kveld så jeg en film som jeg egentlig har sett før, men som jeg syntes er så fin at jeg måtte se den igjen. Waiting to exhale med bl.a Whitney Houston og Angela Bassett i to av hovedrollene. Jeg leste boka for mange år siden, og syntes den var så fin at jeg kjøpte filmen på VHS da den kom ut. For et par mnd siden kom jeg over den på DVD og da måtte jeg bare kjøpe den. For dem som ikke har sett filmen handler den om 4 veninner som alle lever alene, og leter mannen i sitt liv. De har ikke helt hellet med seg, men ting forandrer seg :o)) Filmen burde sees, for den er utrolig fin og veldig bra laget av Forest Whitaker, som selv er en dyktig skuespiller.

Ikke helt det beste sommerværet ute, men siden jeg har min balkong godt innglasset så spiller det egentlig ingen rolle :o)) Nå skal jeg i allefall ta med meg en kopp kaffe å sette meg der en liten stund.


 

Nå igjen......

 • 14.07.2012, 11:46

For første gang på veldig mange dager har jeg sovet riktig godt i natt, og igjennom nesten hele natten... Da spiller det egentlig ikke noen rolle at jeg våknet kl 10:30 og at halsen min var sår. Kroppen trenger å restituere seg innimellom, ellers blir det ingen energi til å komme seg igjennom dagen.


Sola skinte så fantastisk inn igjennom persiennene da jeg slo opp øynene, og hvor trivelig er det når en enslig liten solstråle klarer å finne en åpning å kile deg på nesen :o)) Like plutselig som sola kom var den borte, og det ble helt grått ute. Det blåser endel og det kan virke som det blir en sånn dag hvor himmelen skifter klær hele tiden, hehehe!! 

Det blir ikke å ligge på latsiden selv om ikke føler seg helt i form... Det er en haug med oppvask som må takles og litt klær som må vaskes før klokka blir altfor langt ut på dagen. Jeg hadde jo egentlig tenkt til å gjøre det i går ettermiddag, men da var det ikke så mye energi i kroppen til noen ting i det hele tatt.

Ha en fortsatt fin lørdag, og nyt dagen :o))

Freddan' er her....

 • 13.07.2012, 23:04

Hvor ble denne uka av egentlig?? Ikke det at jeg klager, for det er hærlig at hælga endelig er her igjen... Dessuten er jeg en uke nermere min 1 måned lange ferie, og det er ingen vond tanke å ha :o)) Mine 4 timer på jobben gikk så altfor fort, og jeg ble selvsagt ikke ferdig med alt jeg skulle ha blitt ferdig med i dag.....


Vi slapp ikke helt unna regnværet i dag heller... Da jeg gikk på jobben begynte det å duske så vidt, og utover dagen fikk vi antydning til litt sol en liten stund :o)) I det jeg skulle gå hjem igjen ved 12 tiden bøtta det ned, så jeg ble ganske våt innen jeg kom ned i garasjen... 


Måtte innom Brynsenteret i dag oxo for å handle litt til helgen, og da tok jeg meg like så godt en runde i noen av de andre butikkene. Siden jeg har veskemani måtte jeg stoppe å ta en aldri så liten titt for å se om jeg fant noe jeg likte. Det å kjøpe veske for meg er ikke så enkelt, for jeg har så sær smak at det lenge mellom hver gang jeg finner noe jeg liker.


Jeg trenger egentlig ikke nye briller, men jeg stakk nå alikevel innom Brilleland for å se på utvalget... De hadde veldig mange flotte innfatninger, men dessverre så passet ikke noen av de jeg likte til ansiktet mitt. Det kommer vel noe nytt utover høsten, så finner jeg kanskje noe da... De jeg har nå er jo ganske fargeglade, og jeg kunne godt ha tenkt meg noen som ikke er det. 
Før jeg snudde nesa hjemover igjen var jeg en snartur innom bokhandelen, hvor jeg kjøpte meg denne kalenderboka med notatbok... Jeg digger å gå rundt i en bokhandel fo å finne noen spennende eller interessante bøker jeg kan kjøpe. I dag fant jeg ingenting som jeg bare måte ha, hehehe!!

Jeg er så innmari trøtt i dag, så jeg tror ikke det blir så lenge før jeg tar kvelden. Satt nok oppe litt for lenge i natt, og så opp tidlig for å rekke å være på jobben til kl 08. Skulderen min er ikke spesielt god i kveld heller, så det har nok en effekt på hvorfor jeg føler meg så trøtt og sliten. Er godt jeg slipper å stå opp tidlig i morgen :o))Davidoff..., jeg har savnet deg!!!

 • 13.07.2012, 00:52

Det er jo en kjennsgjerning at kaffen som vi får på kaffemaskinene rundt om på arbeidsplassene ikke akkurat er så veldig gode, ofte veldig besk og guffen i smaken. Derfor har jeg funnet en pulverkaffe som jeg faktisk syntes er bedre enn den som kommer på maskinen.


Mitt favorittmerke er Davidoff, som jeg faktisk syntes er veldig god... Faktisk mye bedre enn den vi har på kaffemaskinen våres på jobben. I den siste tiden har Ultra, som er det eneste stedet jeg får tak i den her jeg bor, vært utsolgt i ukesvis. Jeg har gått forbi hylla gang på gang å stirret på den åpne plassen. I dag var ikke plassen tom lenger, men bare to glass og de ble med meg hjem igjen.


De hadde fortsatt fine norske jordbær på Ultra i dag så jeg tok med en kurv... Hadde jo liksom tenkt å ta den nå i kveld, men så ble det til at jeg spiste middag så vanvittig sent at jeg orket ikke noe jordbær. De holder seg fint i kjøleskapet til i morgen, så har jeg noe å glede meg til da oxo, hehehe!! 

De holder på med noe arbeid nede på Brynsenteret, og i den forbindelse så renner vannet inn på Ultra... Det har holdt på noen dager nå, og det begynner faktisk å lukte. Verst er det borte ved kjølediskene, så da jeg kjente det første gangen trodde jeg at en av diskene var gåen og innholdet var ødelagt, for det var sånn det lukta. Vannbøttene står godt utplassert over alt og man må se seg for sånn at man ikke sparker borti dem når man går rundt. 

Skulderen min var ekstra grinete i dag, og som følge av det var jeg veldig sliten i kroppen... Derfor slang jeg meg på senga for å slappe av litt, og jeg satte til og med alarmen på kl 16 sånn at jeg ikke skulle sove så lenge, hehehe!! Jeg husker ikke at jeg slo av alarmen jeg, og når jeg kom til meg selv igjen var klokka nesten 19:30.., jaja, jeg trengte det jo :o)) Problemet er at nå som jeg egentlig burde ha vært i seng for lenge siden, ikke er trøtt i det hele tatt. Det er vel noe å se på tv :o))


Fikk et godt boktips i dag......

 • 12.07.2012, 23:02

For litt siden var jeg inne på bloggen til en kompis, Terje, som tipset om en bok han hadde kjøpt som kunne verd å lese. Det var "Med livet som innsats" av Bjørn og Åse Margrethe Juvet, som var av de første som kom ungdommene på Utøya til unnsetning. Han satte virkelig livet på spill for å redde ungdommene, mens kona sto på land og tok i mot.

Han hadde kjøpt sin bok på bokklubben.no til en pris av 262,-. Jeg stakk inn på bokkilden.no for å se om de hadde den der, og det hadde de... til samme prisen. Jeg måtte bare bestille den, for jeg har veldig lyst til å lese om hvordan de opplevde det som skjedde så nært på. Det har ikke vært så mye skrevet om det. For oss som satt trygt hjemme i stua å så på det som skjedde, kan det være nyttig å lese om hvordan det virkelig var.
Når jeg først var inne på bokkilden.no måtte jeg jo se om jeg fant noe annet spennende jeg kunne kjøpe :o)) Tirsdagsdamene - Reisen til Lourdes av Monika Peetz fanget blikket mitt, og jeg ble litt nysgjerrig på boken. Derfor handlet den oxo i handlekurven. Etter det fortet jeg meg å logge av sånn at jeg ikke endte opp med en haug med nye bøker, noe jeg har lett for når jeg først er inne å snooker på sidene :o))

Når jeg har lest dem skal jeg legge ut hva jeg syntes om dem, kunne jo hende akkurat DU har lyst til å lese dem oxo :o))

Felix-pusen....

 • 12.07.2012, 00:06

I ettermiddag var på tide med et nytt besøk fra Anne og Felix-pusen.... Jeg skjønner at man må smøre seg med tålmodighet når to usosialiserte pusejenter skal vennes til en kjekk ung pusegutt, sukk!! Jentene freste ikke like mye mot han i dag som de gjorde på søndagen.....


Nei, i kveld var det Anne som fikk Ronja til å legge ørene bakover og vise hele tanngarden, hehehe... Hun kunne ikke engang gå i nærheten av henne der hun satt oppe i klatrestativet. Ellers var hun ganske nysgjerrig på hva Felix holdt på med, og jeg kunne se at hun kikket ut hele tiden for å se... Øynene deres var ikke lenger trill runde og skremte men normalt skeive og litt nysgjerrige. Gå ned fra høyden for å hilse på Felix var selvsagt ikke aktuelt enda, kanskje vi kommer et skritt nermere neste gang :o))

Anne og jeg satt ute på balkongen hele tide å prata i håp om at pusene kanskje ville ordne opp selv, men det skjedde ikke... Naboen stakk innom på en gjestevisitt oxo for å slå av en prat :o)) Hun er ikke så veldig glad i hunder og katter akkurat, hehehe, og da Felix som er en nysgjerrig pus som stakk nesa bort i håret hennes for å snuse spratt hun opp. Jeg har hatt mye morro når hun har vært innom, og mine to pusjenter kommer bort for å hilse, hehehe!!


Det var allerede gått 5 uker siden jeg var til forpleie, og i dag hadde jeg en etterlengtet time... Anklene min er så vanvittig stive om dagen, så det å senke føttene ned i et varmt vannbad var himmelsk. For ikke å snakke om massasjen på slutten av timen. Kristin traff akkurat de såre og vonde musklene, og da hun var ferdig var føttende som nye igjen :o)) Hadde ikke hatt noe i mot med massasje av føttene litt oftere gitt.

Jeg fikk forresten mobilen min i posten i dag, og jeg har nettopp blitt ferdig med å få lastet ned de appene jeg skulle ha og gjort noen andre små oppdateringer. De eneste jeg ikke har fått orden på er telefonlisten min... Jeg prøvde å synkronisere, importere og eksportere og mye annet festlig uten at den dukket opp på telefonen... Nå er det så sent at jeg orker ikke å styre mer, det kommer en nye dag i morgen.. 

Kjenner at jeg burde ha vært i seng for lenge siden, men jeg skal få med meg slutten på CSI Miami først... Deretter er det nighty night for denne dama, jesp!!


Kall meg gal....., helt greit!!

 • 10.07.2012, 20:03

Når denne dama har får en ide inn igjennom den tjukke skallen sin, går den ikke ut igjen med det samme... Jeg sådde et frø i går da jeg sa at jeg hadde lyst på flere Les Roses blomsterbord, og det frøet vokste seg ganske stort i løpet av dagen i dag, hehehehe... Det ble til slutt en besettelse, og jeg bare var nødt til å ta meg en tur på Plantasjen i dag oxo.


Først dro jeg til Plantasjen på Skullerud, hvor de bare hadde et stort stativ igjen :o( Jeg kjøpte selvsagt det + et litt mindre et som jeg skulle ha den tredje Margerittpotta på. Det var nesten ikke personale å se, så jeg måtte leite litt før jeg fant noen som kunne hjelpe meg. Jeg spurte om de hadde flere på lager, men det hadde de ikke. Hjernen min begynte å arbeide, og jeg fant da ut at jeg skulle.......


....dra opp til Plantasjen oppe ved Olavsgård. Jeg gikk og gikk og gikk og gikk for å se om jeg fant blomsterbordet, men fant det ikke. Han første jeg kastet meg over hadde ikke peiling på "hvor det sto". Jeg gikk en runde til uten hell, og da kom en annen fyr bor å lurte på om han kunne hjelpe. Hehehe, hadde vel sett at jeg gikk Kjerringveieven rundt der :o)) Han fortalte at ikke hadde blomsterstativet, bare vannkannene og potteskjulere. Les Roses blomsterstativ var noe de hadde solgt i 2011, og det som var igjen på lageret var blitt fordelt ut til alle Plantasjen butikkene. Jeg spurte om det var noen flere butikker i nærheten, og det var et....


(bilde hentet fra Google) Som lå på Jessheim.... Det var da jeg tenkte at jeg må jo være gal, som kjører flere mil bare for å få tak i et blomsterbord, og det er jeg sikkert, hehehehe!! Jeg var jo litt i tivil om jeg bare skulle kjøre videre, men så tenkte jeg... har jeg kommet så langt kan jeg godt kjøre litt til :o)) Som sagt så gjort. Jeg hadde jo ikke noen veibeskrivelse hvor det lå henne, og da måtte det jo gå gæææærnt og jeg havnet helt oppe på Gardermoen før jeg fikk snudd. Da jeg kjørte tilbake var det bare flaks at jeg faktisk fant det... Til min store glede så hadde de opptil flere blomsterbod der, puh.


Da ble det sånn ute på balkongen, og jeg er kjempefornøyd med innkjøpet :o)) Personlig så syntes jeg at det er finere med de vite blomsterbordene enn de svart. Hva jeg skal gjøre med de gamle vet jeg ikke, men jeg tenkte jeg skulle spørre om Anne hadde lyst på dem. De er like fine som når jeg kjøpte dem... Hun kommer innom i morgen med Felix igjen, så da kan jeg høre med henne da.

I hele dag har det vært på nippet til å bli fint vær, og nå i ettermiddag kom sola på en gjestevisitt.... Det var kortvarig, for nå bøtter det ned igjen. En stund var det bare mørke skyer så jeg var sikker på at det kom til å bli tordenvær, men det ble ikke noe med det... iallefall ikke over her :o))

Nå skal jeg se på "Allsång på Skansen" etterfulgt av Morden i Midsummer..., en perfekt tv-kveld :o))

Trøtt i tryne....

 • 09.07.2012, 20:57

Denne uka starta som forrige uke sluttet med at jeg forsov meg.... Det var varmt i soverommet i tillegg til at jeg ikke fantes trøtt når jeg la meg. Det ble tilslutt så ille at jeg vurderte å stå opp å sette meg på balkongen, men så slo jeg på TV å da var det gjort, hehehe.. Det ble kanskje 1,5 time søvn på meg, så slitsomt... Jeg følte meg slettes ikke tilstede da jeg kjørte ned til jobben, men ned kom jeg da uten at noe skjedde!!


Været har omtrent vært det samme i dag som det har vært de siste dagene. Masse regn og klam luft som gjør at kroppen min fungerer dårlig, MEN midt på dagen i dag begynte skydekket endelig å sprekke opp. Sola kom ikke igjennom, men det var godt å se noe annet enn bare grått hele tiden. Luften har oxo blitt helt anderledes..., mye friskere og kanskje litt mer kjøligere oxo.

I dag hadde jeg samtale med sjefa, den obligatoriske når man har gått sjukemeldt i en stund. Før var det sånn at man hadde denne samtalen etter 5 uker, men nå er det blitt nye regler og man skal ha samtalen etter 3 uker. Jeg har jo vært igjennom dette noen ganger så det er ikke noe skummelt. Man bare snakker om hvordan ståa, og om det er noe arbeidsgiver kan gjøre for å bedre tilværelsen. Jeg har jo allerede fått de hjelpemiddlene som finnes, så der er alt greit. Jeg fortalte at jeg ventet på å få time hos fysio når ferien der var avviklet, og at det var mulig at jeg kunne være med i et prosjekt på Ullevål for å teste ut et par behandlingsformer. Det er egentlig oxo meningen at man skal på et besøk hos bedriftslegen, men siden jeg allerede har bestemt meg for å jobbe 100% fra neste uke så sendte sjefa bare en oppdatering på mail.

Jeg hadde nok hatt godt av å fortsette 50% ut til jeg skulle over på ferie, men siste uka før man blir borte en helt måned trenger man å være der full dag. Allerede nå begynner arbeidsoppgavene å samle seg, og jeg ville aldrig klare å bli ferdig med alle sammen hvis jeg bare skulle jobbe halv tid. Dessuten kan man være rimelig sikker på at det vil komme noe annet som haster, og som ødelegger hele arbeidsplanen man har lagt seg opp....


På veg hjem fra jobben dro jeg innom Plantasjen for å kjøpe noe å støtte opp den store Havehortensian min med... Siden det regner så mye begynner den å bli ganske tung, og det var på tide å sørge for at den ikke blir liggende utover bakken. Før har jeg brukt noen gigantiske blomsterpinner som jeg har bundet hyssing rundt, men da har ikke Hortensian sett noe fin ut. Nå fikk jeg tak i noen bøyler som jeg satt rundt, og så knøyt jeg hyssing i to høyder rundt... Da kan noen av bladene stikke ut, og det ser mer naturlig ut samtidig som den holdes fint oppe.

I tillegg kjøpte jeg to nye stativer til å sette lyktene mine på... Det er egentlig blomsterbord, men det går like fint å sette lykter på dem... Jeg hadde egentlig ikke planlagt å kjøpe noe annet enn blomsterstøtte, men sånn er det med meg bestandig. Jeg kommer alltid hjem med noe mer eller noe helt annet enn det jeg planla :o))


De gamle stativene har jeg flyttet og satt blomster på... Skulle gerne ha hatt et par hvite der oxo, men jeg får vel nøye meg med de gamle.... kanskje!! Huff, nei jeg kan ikke begynne sånn for da kommer jeg sikkert til å dra på Plantasjen i morgen å kjøpe to hvite til!!!Pusejentene har vært veldig kozete i dag, og da jeg kom med kammen og børsten ble de veldig happy... Da mjaues og males det noe helt vanvittig så det er ingen tvil om at de kozer seg. Ingen av dem ville at jeg skulle slutte, og det ble en gigantisk haug med pels som ble børstet og gredd bort.. Etterpå ble de veldig slitne og bare slang seg ned for å sove litt, godjentene mine det :o))

For over 14 dager siden bestilte jeg ny Samsung Galaxy S II fra Tele2...., og den har jo ikke dukket opp vettu :o(( Forrige uke ringte jeg Tele2 for å undersøke hva som hadde skjedd, og da fikk jeg beskjed om at den var sendt. Da den ikke var kommet i dag ringte jeg dem tilbake, og da viste det seg at leverandøren hadde gått tom for akkurat rosa tlf.Uten at jeg fikk beskjed selvfølgelig. De hadde svart, og da bestemte jeg meg for å ta det for de kunne ikke helt svare på når den andre kom. Det spiller egentlig ikke noen rolle hvilken farge den har, for jeg har jo så mange deksler som jeg kan spice den opp med :o)) Hun jeg snakket med regnet med at jeg hadde tlf på torsdag....!!!

Sitter akkurat å ser på Ut på tur med Ola-Conny og Morgan, fra Ullared.... Hehehe, det er så som så med språkkunskapene så det er ganske fornøyelig å se på. Syntes egentlig det er ganske tøft å reise når man nesten ikke kan gjøre seg forstått eller forstår hva andre sier til en...., men det blir nå iallefall bra tv :o))

Mens jeg ventet....

 • 08.07.2012, 15:59


Det tar ikke lange stunden å kjøre fra Anne og til meg, og mens jeg ventet på at de skulle komme gikk jeg ut en tur for å lufte meg. Inne er det veldig varmt og klamt til tross for at vinduene står åpne. Ute var det mye friskere luft og det var så behagelig. 

Hagehortensian min har virkelig bredt seg utover voldsomt i år, og i morgen den dag er jeg nødt til å dra på Plantasjen for å kjøpe noe som støtter den opp. Den har store flotte hvite blomster, og når de står i full blomst om ikke lenge tåler de ikke at det regner på dem. Derfor må de støttes opp, sånn at jeg slipper å ha dem hengende utover hele plenen.  Ikke er det pent, og så kommer vaktmesteren til å kjøre dem av når han skal klippe gresset.. Gleder meg til å se den i blomst, for den er helt fantastisk å se på :o))

Felix har vært på besøk....

 • 08.07.2012, 15:35


Jeg skal passe Felix når Anne og Sven-Erik er på ferie, og derfor tenkte jeg at det ville ha vært greit om han kunne være hos meg. Sist gang vi prøvde det gikk det veldig dårlig, og pusejentene mine ville ikke under noen omstendighet akseptere at han var i nærheten engang. Derfor var jeg veldig spent på hvordan dette skulle gå.

Egentlig så er jeg veldig fornøyd, tiltross for at Vinja satt oppe på kjøkeskapet og Ronja høyt i klatrestativet. Vinja freste ikke en eneste gang, bare satt å kikket på Felix der han ruslet rundt for å gjøre seg kjent. Ronja var mer verbal og freste hver gang han stoppet under henne få å ta henne i øyesyn. De holdt seg unna hverandre, og det kom ikke til noen konfrontasjoner i det hele tatt. Vi lot dem bare "øyne" hverandre uten altfor mye innblanding. Jeg strøyk pelsen til Felix og så Ronja for at hun skulle ha hans lukt på seg..., problemet var bare at jeg ikke fikk fatt i Vinja for å gjøre det samme. Nå går Vinja rundt å freser til Ronja i stedet, hmmm!! Hun var skikkelig irritert til å begynne med, men det går litt bedre nå så jeg regner med at innen kvelden er omme er de venner igjen.

Neste gang de kommer på besøk, til uka, skal jeg ikke gjøre det samme... Da skal de få ordne seg helt selv, så får vi se om det går bedre. Skulle det ikke funke, så blir det ikke noen annen råd enn at jeg må dra opp å mate og koze med Felix hjemme hos han hver dag. Det er greit for meg, men det hadde vært så okey om vi hadde fått dem til å være venner. Vi krysser fingrene så får vi se!!

Hvis noen har noen gode tips for hvordan man tilvenner katten til en ny og ukjent katt, så kom med en kommentar..., please!!

It's raining againg.....

 • 07.07.2012, 12:24

I natt var det veldig varmt inne i heimen, så etter kjølig dusj satt jeg meg ut på balkongen å slappet av litt før jeg gikk å la meg. Ute siiiiiilte regnet ned i strie strømmer, og litt kjølig luft kom inn igjennom luftevinduene. Jeg ble sittende der en halvtimes tid innen jeg krabbet opp i senga.... Pusene var fult opptatt å jakte på en liten møll som hadde klart å komme inn..., vet ikke om de fanget den eller om den klarte å gjemme seg et sted!!


Denne litt morske frøkna kom å vekket mammen sin til morran i dag, vel hun prøvde i allefall, hehehe... Det var litt tidlig så jeg var ikke forberedt på å stå opp så tidlig, og da jeg snudde meg rundt for å sove videre la Vinja seg inntil magen min å sovna hun oxo. Så gikk det et par timer og frøkna var der igjen, men da sto jeg oxo opp... Det regna ikke akkurat da, men det har kommet litt ovenfra sånn passe fordelt hele tiden. Temperaturen er betraktelig kjøligere enn i går + 17 C. 

Jeg var veldig sløv i går kveld og gadd ikke å rydde opp på kjøkkenet... Nå står det kjeler og annet rusk som trenger å vaskes over hele benken, sukk.. angrer nå på at jeg ikke ryddet, men det er ikke noe annet å gjøre enn å BARE SETTE I GANG.

Ha en fortsatt fin lørdag :o))

Stakkars liten....

 • 06.07.2012, 21:57

Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er overbegeistret for slanger... Jeg er regelrett vettskremt av dem, og gjemmer meg bak puter og tepper bare jeg ser dem på tv eller film. Alikevel kan jeg ikke annet enn å syntes synd på denne stakkars slangen....


Flåtten er et motbydelig dyr, og med hånda på hjerte mer en slangene. Jeg kjenner at jeg får gåsehud over hele kroppen når jeg ser på bildet av alle de blodsugende skapningene som ormen har fått på hodet sitt. Stakkars liten.


Heldigvis gikk det bra med denne slangen, all flotten ble fjernet og den klarte seg helt fint etterpå... Tenker nok at den var lettet når den våknet opp fra narkosen, og kunne se igjen noe som var helt umulig før flåtten ble fjernet.

Så folkens..., dere som har hunder og katter som går ute, sjekk dem hver dag så de slipper å gå rundt med disse plageåndene på kroppen!!!

Freddan' er her....

 • 06.07.2012, 21:32

Not a fun day.... Den begynte med at klokka ringte grytidlig som vanlig, og jeg husker at jeg hørte den og at jeg slo den av. Deretter er det helt blankt til jeg bråvåknet 1 time senere helt tomlete i hode. Var kanskje ikke så merkelig at jeg forsov meg, for jeg har hatt så vanvittig vondt i armen i natt å sov utrolig dårlig. Jeg ble utrolig stresset, og føyk litt rundt megselv innen jeg endelig kom meg inni  dusjen. Utrolig nok så klarte jeg å bli ferdig såpass at jeg kom bare 1/5 time seinere på jobb enn jeg pleier. Hode og kroppen min var ikke helt på plass de timene jeg var på jobb, men jeg fikk da unna det meste av det jeg hadde planlagt, puh!!!
  
På veg hjem i dag måtte jeg innom Dyrego på Oslo City for å kjøpe våtfòr til pusene, og doposer... Da jeg kom til kassa med alle boksene med tunfisk, sier han bak disken at nå bør du passe på å kjøpe opp for disse skal utgå. Det er jo bare håpløst, for pusene min liker ikke noe annet våtfor... Jeg har prøvd omtrent alt som er, men det faller ikke i smak eller så kaster Ronja opp igjen det hun har spist. De hadde fått inn en annen sort fra samme firma, hvor jeg kjøpte et par poser for å teste ut. Til min store overraskelse så spiste begge pusene godt av det, og Ronja har ikke kastet opp noe av det heller :o))


Dagens middag ble en lettvint Indisk Korma kraftig spicet opp med Curry Madras... Det var ordentlig godt, men huff så mett jeg ble, altfor mett. Jeg lover meg selv at jeg neste gang skal lage en curry fra bunnen av... Jeg har en haug med oppskrifter så jeg kan ikke skylle på at det er derfor jeg aldrig får gjort det, hehehe... Latskap tenker jeg.


Man blir ganske tørst at spicy middag, og da er det godt med en iskald Farris til å slukke tørsten :o)) Når jeg var å handla her om dagen kjøpte 10 flasker med Farris sånn at jeg har for en stund fremover. Før gikk det alltid i Pepsi Max, men nå syntes jeg ikke noe om å drikke brus med søt smak lenger. 


Det har vært ganske høy luftfuktighet i dag, og da er det godt å kunne spraye og freshe opp ansiktet litt innimellom :o)) Været har ikke vært så fint i dag som det var i går, men temperaturen var ikke gæli. Det var oppe i +25 C så man klager ikke. Den høye luftfuktigheten derimot kunne jeg godt ha vært foruten, men vi kan ikke alltid få i pose og sekk... sånn er det bare, hehehe!!

Sitter å glaner på TLC og et program hvor de lager masse fine kaker av sjokolade... Kjenner at jeg får helt vann i munnen her jeg sitter, nam nam nam.. Kakene er ganske store og det eeeeeer ganske mye sjokolade på dem så jeg regner med at man ikke hadde orket mer et stykke :o))


Er sommeren her for å bli???

 • 05.07.2012, 22:21

Er det mulig...., har sommeren kommer for å bli denne gangen? Da jeg dro på jobbe var det sånn passe ute, men når jeg var på veg hjem kl 12 hadde det allerede blitt ganske varmt og godt :o)) Det var bare å kaste jakka og la kroppen kjenne på den gode varmen.


Klokken 18:30 var det fortsatt ganske lunt borte i kroken her jeg bor.... På andre siden av blokken hvor solen ikke stekte på gradestokken, var det ca 24 C i skuggen, og det blåste litt lett så det var veldig behagelig.Vinja har ligget rett ut på gulvet på balkongen omtrent i hele dag, bare avbrutt av korte pauser hvor hun tok en runde inne å så ut igjen :o))


Forrige dagen kjøpte jeg en kurv med jordbær, men jammen klarte jeg ikke å få satt den bakerst i kjøleskapet og glemte den helt bort.... Nå i kveld så jeg etter noe annet, som ikke var der, og da fant jeg kurven. De hadde så smått begynt å bli litt myke så det var på tide å spise dem. Det var ingenting i veien med smaken, hehehe!! Gode norske jordbær, nam nam nam :o))


På veg hjem fra jobben dro jeg opp på Lambertseter igjen for å finne Euronics-butikken som pleide å ligge inne på senteret. Sist gang jeg var der undersøkte jeg hver krik og krok på hele senteret uten å finne butikken, men i dag spurte jeg en hyggelig kar i en av gullsmedbutikkene. Han fortalte at den var flyttet litt lengre ned i Cecilie Thoresensvei, og etter hans beskrivelse fant jeg det. Hadde bestemt meg for å bytte ut den store tunge og gamle Panasonic tv jeg hadde på soverommet med en flatskjerm. Jeg trengte ikke en stor tv og heller ikke så dyr, så jeg endte opp med en Luxor 26' med innebygd DVD-spiller.

Jeg ringte til Anne om hun kunne hjelpe meg med å lempe den gamle ned i kjelleren, og siden hun hadde et par timer ledig sa hun ja til det. Hun hadde ikke noe bil så jeg dro opp å hentet henne. Skal jammen si at vi måtte ta i et tak for å få løftet kolossen ned på tralla, og det gjorde ikke noe godt i skulderen min akkurat... Kommer nok til å lide for det et par dager fremover.. Kan du begripe at det skulle være nødvendig å lage noe som er så tungt...?? 

Da jeg skulle hente Anne var det toalt stopp på veg ned til byen ved McDonald, Furuset etter en ulykke. Det så ut som om det var 3 biler involvert. En av dem hadde fått klemt inn hele panseret, og vedkommende var blitt skadet for jeg så sykebilen forsøkte å komme seg igjennom køen å frem til ulykkesstedet. Akkurat der ulykken skjedde er det vist noe hver eneste dag, og det har nok med at de i år igjen holder på med veiarbeidet. Fatter egentlig ikke hvorfor de trenger å fixe veien akkurat der, nå igjen, for de holdt på hele sommeren i fjord med akkurat det samme....??

Løfteoperasjonen slo meg helt ut, så etter at jeg hadde fått stilt inn TV'n så slang jeg meg på senga en times tid for å sove litt, og det gjorde underverker... Nå skal forte meg å brygge en kopp kaffe til Castle begynner om noen minutter.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld :o))

Home sweet Home.....

 • 04.07.2012, 13:44

Nestenblondina er hjemme igjen etter 4 timer på jobben. Jeg følte ikke at jeg fikk unna så mye som jeg hadde planlagt, for vi hadde 1 times møte fra 10 - 11. Når man jobber så få timer er en time bort ganske mye. På veg hjem dro jeg innom Ultra for å kjøpe mer Farris.... Det ble selvsagt mer enn der :o)) 

Denne her skulle jeg selvsagt ikke ha kjøpt, men den lå der så fristende da jeg gikk forbi. Nesten som en sol på en varm sommerdag... Nå er den borte og ligger godt lagret i magen min, og jeg skal prøve å ikke ha altfor dårlig samvittighet, hehehe!!!!

Ute er det noe som minner litt om sommer... Himmelen derimot er dekket av skyer, og de gjør alt de kan for at sola ikke skal snike seg igjennom med noen små stråler. Jeg har satt meg ut på balkongen med kaffekoppen og boka Sirile gentlemen søkes...


Nikonkamera utstyrt med macrolinse...

 • 03.07.2012, 22:20

Det har ikke blitt så mye fotografering med det nye Nikonkamera etter at jeg kjøpte det, men i ettermiddag to jeg det frem og monterte på macrolinsa å lekte meg litt. Hehehe, det ble noen tragiske bilder som raskt ble slettet. Det er et lite problem at jeg ser så dårlig at det ene øyet, spesielt ved macrofotografering. Godt kamera er digitalt sånn at dårlige bilder raskt kan slettes :o)) Vinja måtte være fotomodell, men hun syntes tydligvis ikke at det gjorde noe... Prøvde med Ronja oxo, men det måtte jeg bare gi opp :o))


Nordby Shopping i bilder....

 • 02.07.2012, 22:30

Det ble bråbestemt at Anne og jeg skulle reise til Nordby i dag for å shoppe litt.. Meningen var at vi skulle reise tirsdag eller onsdag, men så passet det bedre å dra i dag i stedet. Jisses så mange mennesker det var der når vi kom... Trodde nesten ikke at vi skulle klare å finne noen parkeringsplass, men til slutt var vi heldig å fant en..Hehe, det ble jammen fult i bagasjerommet etter at vi hadde vært i matbutikken å handla..

Anne var på jakt etter halsekjede, øredobber og armbånd i turkis og hos Glitter fant hun det hun lette etter.Det er en grunn til at jeg trives best bak kamera, for spesielt fotogen er jeg ikke....

Crazy Candy Frogs skal jeg ha med på jobben, og der går de ganske raskt unna, mmmm de er knallgode med litt salmiakk i midten :o))Et par nye kokebøker ble det oxo. Jeg har endel i samme serien, som jeg flittig bruker.

Jeg handla ganske mye i dag i matbutikken, så før jeg kjørte Anne hjem til Lørenskog gjorde vi et lite stopp hjemme hos meg. Det var for at hun skulle hjelpe meg å bare inn, sånn at jeg slapp å overbelaste den vonde skulderen min. Sommeren er til for en iskald øl i ny og ne, så derfor kjøpte jeg meg 24 bokser med deilig Bayersk Falcon øl... Jeg kjøpte oxo et par bokser med ferdigsmurte knekkebrød med tomat og basilikun og med paprika. De er kjekke som mellommåltid eller bare for å ha i veska hvis man blir sulten når man er på farten. Jeg har ikke sett de smakene her hjemme.

Pusene har blitt bortskjemte med at mammen deres har kommet relativt tidlig hjem hver dag, så derfor var de veldig selskapsyke når jeg kom hjem etter å ha vært borte fra dem i mange mange timer. De var helt ville etter å få koz og oppmerksomhet, noe de selvsagt fikk massevis av :o))

Ha en fortsatt fin mandagskveld!

Gørr kjedelig...

 • 01.07.2012, 21:51

Etter å ha fått orden på DVD-samlingen min, som egentlig ikke er så stor, fikk jeg satt meg ned for å se på et par av filmene... Sleit litt med å finne ut hvem jeg skulle se på, men jeg klarte da å bestemme meg.


Beginners hadde jeg sett klipp fra når Ewan McGregor var på Graham Norton Show tidligere i år, og jeg hadde store forhåpningen om at det skulle være en ganske morsom film... Det var ikke morsom i det hele tatt, og jeg kjedet meg igjennom en del av den. Til slutt ga jeg opp hele filmen, for den var gørr kjedelig..


The Greatest kjøpte jeg sammen med en haug andre filmer for en 100-lapp... Filmen var skikkelig tåredryppende, og jeg satt å snufsa og gråt igjennom det meste av den. Jeg hater jo sånne filmer egentlig, men jeg klarte jo ikke å stoppe den når den først var begynt. Filmen starter med at Bennet dør i en bilulykke etter å ha vært sammen med kjæresten sin. Familien drukner i sorg på hver sin måte, og plutselig en dag ringer den døde sønnens kjæreste på døra... Hun er gravid å trenger et sted å bo, og det er da det begynner. En film man virkelig burde se, hvis man ikke alt har gjort det da :o))

Nå er det Miss Marple på NRK1, som jeg selvsagt har sett mange ganger før..., men må se igjen alikevel. Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett både Miss Marple og Hercule Poirot, men det er en god del ganger. Jeg har lest bøkene flere ganger oxo :o))

Bang bang bang...

 • 01.07.2012, 21:22


Jeg hadde bestemt meg for å ikke beklage meg over været i dag, men så kom det uværet.... Det lynte og tordna opptil flere ganger, og regnet hølja ned så det flomma.. Like før det begynte å tordne og lyne kom det digre haggel som dundra mot rutene. Jeg prøvde å filme lynet, men da ville det jo ikke komme noe...


Ronja lå øverst på klatrestativet å sov da det begynte å dundre ute, og hun skatt til å kikket på meg med skremte øyne... Dette likte hun ikke i det hele tatt, men hun ble liggende i ro... Jeg snakket til henne og klødde henne litt å da var det egentlig greit... 


Vinja hadde lagt seg ute på balkongen før det begynte å regne, og til å begynne med lå hun i ro å kikket på regnet som trommet mot rutene... Men så begynte det å brake løs over henne, og det var ikke så greit å hun føyk skremt inn. Jeg tok henne på armen og kozte med henne en lang stund, og etterhvert roet oxo hun seg ned... Hun hadde veldig lyst til å gå ut på balkongen igjen, men var litt usikker om hun skulle tørre. Tilslutt gjorde hun det, og la seg tilrette igjen i godstolen sin :o))

Hvis jeg ikke tar helt feil, så var dette årets første tordenvær... Håper vi slipper unna for alt for mye av det resten av sommeren. Ikke det at jeg er redd, men det er noe pes å drive å dra ut alle disse kablene sånn at dekodere og pc'er ikke skal gå i stykker.

Den har jeg sett..., nei forresten???

 • 01.07.2012, 13:53


Nå har Nestenblondina gått helt i surr her.... Jeg har kjøpt så mye DVD-filmer og serier denne våren at jeg har mistet helt oversikten over hva jeg har sett og ikke. Hver gang jeg skal finne noe å se på, ender jeg opp med å stå å glane på titlene og undre meg over om jeg har sett den eller ikke... SÅ i dag var det NOK.......


Jeg dro dermed alle sammen utover skrivebordet for å få oversikten, og til min store overraskelse var det ganske mye jeg ikke hadde klart å se enda, grøss...!! Nok om det, jeg fikk til slutt orden på rotet og nå har jeg sortert det sånn at det jeg ikke har sett står for seg selv... Problemet nå er hvem skal jeg begynne med, hehehe??

Adam Lambert og Queen i Kiev...

 • 01.07.2012, 12:29
(AP Photo/Efrem Lukatsky) Adam Lambert og Queen opprådte på en Fan Zone under fotball EM i Kiev, Ukraina på lørdag 30. juni 2012. Adam Lambert and Queen - We are the champions - Idol Finale - 20.05.09.Goooooood formiddag....

 • 01.07.2012, 10:23

Utrolig nok våknet jeg før klokka 9 i dag, og da var ikke Vinja sen om å komme :o)) Hun hoppet opp i senga, tråkket oppover magen min til hun kom opp til brystet.... Der ble hun stående å trampe en stund, og så ga hun koz med nesen sin, hun er jo så god :o)) Ronja satt på gulvet nedenfor en stund, men så hoppet frøkna opp og det endte opp med at de la seg på hver sin side av meg... Så sovna vi alle tre igjen :o))


Jeg skal ikke bruke en masse tid på å si hvor dårlig været er, niks... Det regner, og that's it. Frokosten er allerede inntatt, og strømmåleren avlest så nå er det bare å gå inn å registrere forbruket. Det blir vel ikke så mye denne gangen heller tenker jeg. Man har jo ikke på så mye nå om sommeren...


I går kveld så jeg den siste episoden i den siste seongen av Murder, she wrote (Jessica Fletcher)... Det er i alt laget 11 sesonger, og den siste var i 1996. Litt rart å ha kommet seg igjennom alle sammen, føles nesten litt vemodig, men jeg kommer nok til å se dem igjen... Det er sånn kozekrim som jeg kaller det, som ikke er altfor spennende...!!

Ha en fortsatt fin søndag formiddag :o))

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no