hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Sommer, sol og luft...

 • 31.07.2014, 10:40


Nå sitter jeg ute på balkongen å nyter den kjølige formiddagsluften, og det er himmelsk etter flere uker med høye morgentemperaturer. Jeg er av dem som ikke fungerer så godt når det blir for varmt, og derfor har jeg nok slitt endel den siste tiden. Spesielt siden jeg er kommet i en alder hvor man er litt ekstra varm innvendig + at jeg de siste dagene etter å ha sittet for mye foran viften har blitt litt forkjølet med feber.

I går var jeg skikkelig elendig på morningen, og måtte takke nei til å være med på en tur til Bærums Verk med Anne og Ann-Karin. Nå hadde ikke den turen helt levd opp til forventningene så jeg fikk kanskje ikke glipp av så veldig mye. Det var alikevel synd at forman var så elendig nå som jeg endelig har fått ferie.Om ikke så lenge kommer Anne hit for å sitte å skravle, og planlegge litt hva vi skal gjøre de nærmeste dagene av ferien våres. Det blir vel også strikking og hekling på os tenker jeg. Anne kjøpte garn til en ny genser her om dagen, og den har hun sikkert allerede begynt å strikke på kjenner jeg henne rett. Selv holder jeg på å hekle på en grønn duk, som jeg egentlig begynte på når min mor levde. Det skulle egentlig ha vært en gave til henne, men dessverre fikk hun aldri sett den. Fant den igjen når jeg ryddet i noe gammelt håndarbeide og bestemt meg for at nå skulle den bli ferdig. Jeg har ganske mye grønt heklegarn, så det blir sikkert en lang duk til sjenken og småbordene også!!

Jeg har ikke strikket så mye etter at jeg nesten ble ferdig med teppet mitt, men nå er det helt umulig å sitte med det. Det har blitt for stort og varmt, så når høstvinden rusker rundt hushjørnet kommer jeg nok til å finne det frem og gjøre det ferdig.

Når man har ferie selv tenker man ikke alltid på at andre må jobbe,og akkurat nå er det en eller annen i blokkene nedenfor som holder på med en kantklipper som bråker noe helt vanvittig. Han kunne jo godt vente til jeg var ferdig med formiddagskaffen min, hehehehe!!

På tide å legge bort PC'n en stund å rydde litt rundt her... Stolen som Anne skal sitte i er full av Vinja's kattehår, for det er nemlig hennes faste stol når vi oppholder oss her ute. Jeg får gå over den med rullen før Anne kommer.....

Ha en strålende dag folkens, for det skal jeg i allefall jeg prøve å ha :o))

#sol #sommer #ferie #hekle #strikke #duk #genser #vinja #katt #venninnetreff

Søk i natten

 • 30.07.2014, 16:26


De siste dagenes trusler har gjort meg litt skvetten, og i natt skvakk jeg faktisk litt. Jeg la meg relativt tidlig, og sovnet stort sett med en gang siden det for første gang på ganske lenge var en normal temperatur inne. Når klokka nærmet seg 03:00 ble jeg vekket, og fikk ikke sove igjen.....

Igjen og igjen sirklet et politihelikoper over blokkene der jeg bor, og det var helt umulig å sove når det hang rett over. Det skjer innimellom at de flyr over på natten for å lete etter noen, og jeg ble ganske nysgjerrig så jeg sto opp å kikket ut. Det var tydelig at de var ute etter noen for de sirklet rundt og rundt akkurat over området.Siden jeg ikke fikk sove igjen gikk jeg ut på balkongen, og da fikk jeg se en mørk skikkelse komme gående oppover gaten... I det vedkommende kom fram til stikkveien, som går opp i gården våres, gikk "han" oppover og slo plutselig på en hodelykt som var skikkelig kraftig. Jeg så da at det var en politimann med en sjæfer som søkte etter noen. "Han" fortsatte oppover skogen til grusveien som går forbi kirken. Jeg syntes det var litt ekkelt at de kommer opp sånn midt om natten.

Ble litt nysgjerrig også så jeg gikk inn på Twitter for å se om politiet haddet twittret om hendelsen, og det hadde de gjort. Det var ikke noen farlig person de lette etter, men en eldre mann i gul skjorte og shorts med en protese. Mannen hadde parkinson. Vet ikke om de fant ham, men det ble da stilt etter hvert...

#politi #politihelikopter #politimann #politihund #søk #natten #twitter #parkinson #sjæfer #hund

Gave til pusene....

 • 29.07.2014, 19:31


For litt over en uke side gikk den gamle kattedoen i stykker. Hanken røk, og det var ikke så enkelt å flytte på det når jeg tok morgenstellet. I tillegg var den litt i trangere laget for to voksne puser.

Jeg har sett etter en ny do, men alle jeg har sett på har ikke hatt noen kraftig hank.

I dag møtte jeg Anne etter at hun hadde vært til årskontroll hos dyrlegen med Felix. Først dro vi på Trikken hvor noen nye øredobber og halskjeder ble kjøpt hos Glitter før vi gikk inn hos Dyrego. Dessverre så hadde de ikke det jeg så etter, de hadde mange doer men med veldig dårlige hanker.

Der bestemte vi at vi skulle dra ned på Alna senteret, med en liten stopp hos Elkjøp for at Anne skulle se på kjøleskap og fryser. Hun skulle ikke kjøpe, men bare se og sammenligne priser. Selv fant jeg den perfekte vaskemaskinen for mitt lille bad, og den var ikke så dyr heller.Hos dyrebutikken på Alna fant jeg den perfekte kattedoen. Den hadde et kraftig håndtak og et godt hold. Den hadde også en annen praktisk funksjon. Jeg slipper å ta av taket når jeg skal ta morgenstellet, for deler av taket kan åpnes sånn at men kommer til... Fiffig eller hva?

Formen min begynte å dale i takt med den økende temperaturen ute. Jeg hadde nesten ikke spist eller drukket noe i løpet av dagen, noe som straffet seg. Så da vi var inne hos Lefdal holdt jeg på å tørne helt. 

Stakk over til Narvesen og kjøpte en iskald drikke og en is. Det bedret seg noe, men det var ikke før jeg kom hjem til megselv at jeg følte meg bedre.Jeg var spent på om hvordan pusene skulle ta i mot den nye kattedoen, men det gikk helt fint. Vinja var inni ganske raskt å sjekket den ut, mens med Ronja måtte jeg holde lemmen åpen sånn at hun kunne kikke inn å snuse før hun trådte inn.

Nå har både jeg og pusene planet rett ut... Det er varmt, og en kveldssiesta er på sin plass.

#katt #kattedo #triaden #dyrego #glitter #elkjøp #kjøleskap #vaskemaskin #lefdal #alna #varmt #siesta

Hyggekveld på Lørenskog

 • 27.07.2014, 14:53


Leiligheten min er som en badstu om dagen, og det hjelper ikke å lufte heller for varmen sitter godt plantet i veggene... Derfor var det godt å komme seg ut av heimen noen timer i går. Jeg var invitert til Lørenskog for kvelden til kl 16, men den som klarte å sovne var jo meg det sånn at jeg kom en halvtime for sent.... Heldigvis så var ikke maten ferdig sånn at jeg forsinket den.Vi satt oss ut på balkongen var det var litt vind som gjorde at det ikke virket så varmt. Jeg tok plassen under parasollen for å slippe å sitte i solen. Etter å ha stilt inn DAB'radion på Klem FM, var vi klar til å skravle oss igjennom kvelden mens vi iaktor naboene og de oss :o))Felix the cat gikk løs på cloggsene min med en gang jeg kom.... Han syntes tydligvis at de luktet veldig godt :o))Anne hadde allerede potetene i ovnen, og bakte de der.... Når de begynte å bli ferdig lagde vi ferdig salaten og la svinekotelettene på grillen. De var allerede marinert fra Ultra,men for å få litt mer smak fikk de litt ekstra BBsaus før grillingen. Hmmm, det ble en ordentlig god middag :o))Til kaffen ble det en hjemmelaget ostekake.... Den var ikke laget fra bunnen av, men var en pakkeløsning som på ingen måte påvirket smaken. Kaken var knallgod og jeg kommer definitivt til å lage den en annen gang!Når mørket senket seg fant vi fram litt snoop, kjeks og potetgull... Naboene forsvant inn i leilighetene sine en etter en, og slukket lyset mens vi fortsatt satt ute på balkongen i den svale natteluften. Etter flere dager med kraftig varme både ute og inne var det veldig behagelig å føle at jeg faktisk frøys litt :o))

Anne har noen flotte orkideer som jeg bare måtte ta bilde av.... Litt artig med den blå, om nå kommer igjen med nye "hvite" blomster :o))

Da jeg kom hjem igjen i natt så var det som i en badstu i leiligheten, og jeg åpnet det jeg kunne åpne av dører og vindu til ingen nytte. Det var for varmt å ligge inne å sove, så jeg dro med meg madrassen ut på balkongen å la meg der. Ikke før hadde jeg lagt meg så begynte det å regne, og en kjølig luft strømmet inn igjennom de åpne vinduene. Kattene kom ut og la seg ved siden av meg, og ikke lenge etter sovnet vi alle tre.

Jeg våknet igjen kl 06:30 og da var jeg stiv å støl i hele kroppen så jeg tok med meg putene mine og pleddet å rusla inn i senga å sovna momentant. Neste gang jeg våknet var klokken nesten 12:30, og da sto jeg opp.

Ute var det veldig klamt og varmt, men det var ikke lenge før Tor med hammeren kom gliden over himmelen å lagde bråk. Det førte med seg friskere og kjøligere luft pluss noen etterlengtede regndråper.

#lørenskog #balkong #salat #kotelett #svin #snoop #kjeks #potetgull #kaffe #middag #orkide #klemfm #ostekake #hygge #kos #lørdag #varmt #tordenvær 

Så er den her

 • 26.07.2014, 13:08


Det var ikke vondt å gå fra jobben i går ettermiddag å vite at jeg ikke skulle tilbake igjen på 4 lange deilige uker. Arbeidslysten de siste to timene var rimelig laber, men jeg klarte alikevel å bli ferdig med de tingene jeg skulle innen det var på tide å gå.Det var vanvittig varmt og trykkende nede i Oslo Sentrum, så det var deilig å komme opp i høyden hit hvor det var "litt" luftigere. Jeg avtalte med Anne i går at vi skulle møtes på Bryn Senter etter at jeg var ferdig på jobb. Hun hadde allerede kommet og satt å ventet nede i parkeringshuset på meg. Inne på Bryn var det svalt og godt, så de hadde tydeligvis satt i gang aircondition for fult, deilig :o))

Vi gikk opp i 2. etasje og spiste middag hos Al Dente... Matlysten er ikke akkurat på topp nå i varmen, men valget falt til slutt på en tallerken med Pasta Bolognese som ikke var så stor. Alle de andre rettene de hadde kom i altfor store porsjoner. Det var ganske folketomt der i går, siden alle pensjonistene hadde dratt hjem. Litt tidligere på dagen er det stort sett rene pensjonisttreffen der :o))

Etter at vi hadde spist tok vi oss en runde i butikkene på senteret, og hos Glitter fant jeg noen artige og fine øredobber som jeg kjøpte. Vi var også en snartur innom Brilleland, for det er på tide med en ny synstest og nye briller. Jeg vant noen som jeg falt pladask for, og som jeg godt kunne tenke meg å kjøpe. Det var sent å jeg orket ikke å stå der å vente for å få en synstest...., noe jeg kan gjøre hvilken som helt dag i SOMMERFERIEN :o))

Årsaken til at vi skulle møtes på Bryn var for å gå innom Ultra for å kjøpe noe grillmat.... Det var vel ikke det største utvalget, men vi fant da noe marinert svinekjøtt som så veldig godt ut. Til det skal vi ha bakt potet og salat, noe som garantert kommer til å bli veldig godt.

Når jeg kom hjem var det å åpne alle vinduer på balkongen for å få luftet ut den klamme luften der, sånn at det skulle gå ann å sitte der ute litt senere. Folk får si hva de vil, men nå er i allefall jeg DRITT LEI denne VARMEN.... Nå vil jeg ha det litt kjøligere, både for min del og for pusene mine som ligger rett ut.

#sommer #ferie #oslo #sentrum #aircondition #aldente #bryn #ultra #glitter #pasta #bolognese #brilleland #grillmat #varme

Ikke bare lever den...

 • 26.07.2014, 10:53


Nå, har den også begynt å komme med blomster igjen.... Hva snakker jeg om, jo min fine og stanhaftige Azalea som jeg så stolt viser fram med jevne mellomrom, og som jeg er helt overbegeistret over at jeg har klart å holde liv i.

Jeg trodde først at det var et par tørre blader, for jeg hadde ikke på brillene å så ikke så veldig godt, men det var det ikke. To små nye knopper var å vei til å åpne seg, og jeg var nesten i ekstase. Jeg har definitivt ikke grønne fingre, og derfor var dette veldig morsom.Min mor var veldig flink med Azaleane sine, og fikk de til å blomstre igjen og igjen... Hun sverget til at de måtte stå kaldt, for at de skulle komme igjen. Det har definitivt ikke denne gjort, for den står i kjøkkenvinduet mitt å får varmen fra den opphetede balkongen min. Den står derimot ikke rett i sola, men alikevel. Blir spennende å se om den kommer med noen flere blomster, men gjør den ikke det er jeg kjempefornøyd med de to som har kommet jeg :o))

Ellers så er det kun noen Ildtopper av forskjellig sort som pryder mine vinduskarmer... Leiligheten er full av planter, men de er bare grønne som tydeligvis trives veldig godt..... Selv om jeg ikke alltid er like flink til å vanne dem jevnlig!!

#azalea #blomster #knopp #ildtopp #planter #grønne

Uro i kroppen

 • 25.07.2014, 12:22

Da jeg kjørte hjem fra Oslo sentrum i går ettermiddag hadde jeg samme klumpen i halsen og angstfølelsen i kroppen, som da jeg kjørte hjem etter 22.07.11. Jeg ble rett og slett skremt av de store og voldsomme overskriftene om mulige terrorhandlinger i Norge.Det var ikke før jeg kom hjem i min egen leilighet at jeg kjente at jeg klarte å senke skuldrene, og slappe av. Tanken på at jeg måtte dra ned til byen igjen for å gå på jobb i dag virket ikke mye fristende der og da.

Det var og er ikke noe alternativ å ikke gå på jobb, så her sitter jeg nå å ser rett opp på Regjeringsbygget som fortsatt er innpakket og tildekket. Den voldsomme angsten jeg følte i kroppen i går har gitt seg, men jeg klarer ikke å skyve tankene vekk fra det som skrives med de største og rødeste fontene i nettavisene. Kommer det til å skje noe, klarer de finne ut hvem denne gruppen er som er på vei hit, og klarer de å stoppe dem?? På en måte har jeg ikke lyst til å lese aviser og høre på nyhetene for jeg vet hvordan det får meg til å føle meg etterpå, men på en annen side så klarer jeg ikke å la være heller.

Om ca 3,5 time tar jeg sommerferie, og slipper å dra ned til Oslo sentrum på 4 uker. Jeg må ikke oppholde meg på plasser som er et naturlig mål for terrorhandlinger, og det kjennes veldig godt. Jeg kommer ikke til å sitte inne i leiligheten i ferien for de jeg ikke tør å dra noen steder, men det kan nok hende at gårsdagens uttalelser får meg til å tenke en gang ekstra på hvilke reisermål jeg velger.

Nå skal jeg spise de siste bitene av lunchenmaten min, og så er det tilbake til jobben.

#angst #skremt #redd #terrorhandlinger #oslo #ferie #regjeringsbygget

Nedtelling

 • 23.07.2014, 23:34

Jeg her med vilje tvunget megselv til IKKE å tenke for mye på ferie, siden den ikke er Før i slutten av juli måned.

Da hadde det blitt så vanskelig å konsentrere seg om jobb og andre ting som skal gjøre innen den tiden.

Nå derimot er det bare to arbeidsdager til jeg skal ha 4 deilige uker med ferie. Jeg gleder meg var virkelig til å slippe slippe å sette alarmen til å ringe tidlig om morran og sette meg ut på balkongen med kaffekoppen å bare nyte dagen.

I flg værguruene så skal denne kraftige varmen avta til helgen, og jeg kan nesten ikke vente... Det er greit at det er varmt, men akkurat i disse dager så syntes jeg nesten det er litt vel hett.

I natt sov jeg ute på balkongen, og det kommer jeg nok til å gjøre i natt også. Madrassen til gjestesengen var nok litt vel tynn, og jeg kjente godt plankene på gulvet. Tenker at jeg skal legge et ekstra teppe til oppå så blir det nok ganske bra.

Jeg sov nå for en gang skyld veldig godt....

#ferie #varmt #nedtelling

Holder varmen ute...

 • 22.07.2014, 20:16

I går holdt jeg nesten på å gi helt opp, for det var så varmt inne i heimen. Når klokka var 23 hadde jeg temperatur inne på +25 C, og det var helt umulig å få sove. Både kattene mine og jeg var helt slått ut.

Det endte med at jeg krøllet meg sammen på sofaen under vinduet, hvor det var antydning til litt trekk. Hvor lenge jeg lå der Før jeg sovna vet jeg ikke, men det var da en stund.

Klager jeg på som en temperaturen? Nei, ikke idet hele tatt, men jeg vil bare ikke ha den inne i leiligheten når jeg skal sove

Det er nok ennå varmere i dag, og for at det skal bli litt luftigere når natten kommer har jeg lukket opp alle vinduene på balkongen, og lukket alle vinduene igjen. Det har sålangt gjort at jeg har lavere temperatur inne enn ute.

Jeg var ellers tilbake på jobb i dag etter en feriedag i går. Det var ganske kjølig og behagelig der, og for en gang skyld syntes jeg det var ganske behagelig.

I det jeg kjørte bilen ut av garasjen og var på veg hjem hørte jeg mobilen ringe. Det var Anne, og hun pleier sjelden å ringe meg på den tiden så jeg skjønte at det var noe.

Hun begynte med å spørre om jeg hadde mye å gjøre, men det hadde jeg jo ikke....... Det viste seg at Hun hadde mistet nøklene sine til morran og lurte på om jeg kunne kjøre henne ti, niesen hennes i Sørum. Man sier jo ikke nei til noe sånt vøttø....

Siden det er ferietid så var det lite trafikk så det gikk radig til henne og opp og ned igjen fra Sørum.

Nå skal denne damen slappe av og nyte resten av kvelden med Allsång på Skansen spedd på med litt Midsummer Murder.

Ha en fortsatt fin kveld da folkens ;o))

#sol #varme #sove #dårlig #sommer #nøkler #sørum

Takk til Ann-Karin

 • 21.07.2014, 16:52

Jeg måtte bare vise gaven jeg fikk av Ann-Karin på lørdagen. Hun er et nytt bekjentskap, som var med oss til Sverige nå i helgen. Hun er en veldig kreativ dame som lager flotte smykker, og håndarbeide..... Bare se her:

Sokkene passet føttene mine perfekt, og så myke og gode de var i en av mine favorittfarger.

Så tusen takk Ann-Karin for den flotte gaven ;o))

Sløver i dag

 • 20.07.2014, 17:52


Etter flere netter med veldig lite søvn var jeg rimelig trøtt og sliten når jeg kunne ta helg etter endt arbeidsdag på fredagen. Planen var å komme seg tidlig i seng på fredag sånn at jeg skulle være våken og opplagt til lørdagen når jeg skulle dra til Sverige og Nordby Shopping. Ble det sånn, slettes ikke for jeg sov like dårlig natten til lørdag og våknet ikke før jeg sto i dusjen.... Kan knapt huske at jeg kom meg inn dit, men heldigvis hjalp det med en dusj og få rørt litt på seg.

Jeg hadde avtalt med T at jeg skulle hente han og M på Carl Berner 08:45, og jeg ganske presis. M ble ikke med denne gangen, så han får ha det tilgode til en annen gang :o)) 

Ute var det knallvær, men heldigvis ikke så varmt som det var blitt forespeilet dagen innen. Vi skulle møte A og AK på Statoil stasjonen nedenfor Lambertseter ved 08:30, og det var vel ikke så veldig mye etter vi var der. Det var endel biler på veien, men det gikk alikevel ganske radig nedover....Nå som det er sommer å ganske varmt ute, ventet vi med å dra til matbuttikken til sist. For meg hadde ikke vært så farlig for jeg skulle ikke ha noe frysevarer denne gangen, men det skulle de andre. Det var mye folk på Nordby i går, men ikke så mye som jeg først hadde trodd. Det var opptil flere ledige parkeringsplasser igjennom hele dagen. 

Vi tok oss en runde rundt i de faste butikkene oppe i 1 og 2 etg, og det ble noen plastposer etterhvert, som det pleier å bli.For min del ble det en ny Manifesto parfyme fra YSL hos Kicks, en kraftig sprettert fra en av lekebutikkene, en vifte som kobles til PC'n, 4 lilla plastskjeer + nye oppvaskkluter + små plastesker til å ha håndkrem i  fra Søstrene Grene, et sterkt rosa skjerf fra Zizzi og en t-kopp, skål og matchende skje fra SIA.

Etter å ha gått en runde satte vi oss hos Joe's Diner for å spise lunch... De hadde noen flotte räk og äggmacka som jeg tok, og det smakte godt. Kroppen min var ikke så veldig fornøyd, og jeg var veldig stiv i anklene, knærne og den hoften min så det var godt å få sitte litt å hvile seg en stund. Så fikk vi mulighet til å skravle litt sammen. Ikke det at vi var stille når vi fløy ut og inn av butikkene, men det blir litt andre temaer man prater om da.


(arkivbilde fra 2013)

Jeg begrenset shoppingen i matbutikken denne gangen, og kom faktisk ut igjen med å betale litt i underkant av 700,-. Da hadde jeg bare kjøpt pålegg i form av ost og salami, 2 firepakninger med Pepsi Max, et sildeglass, og litt annet småtteri. Pleier vanligvis å kjøpe karbonadedeig, men det har gått så lite av det siden jeg var der sist så jeg hadde igjen mer enn nok i frysere, så det var ingen ide å kjøpe det denne gangen.

Før vi satte oss i bilen for å dra hjem var en kjappis innom Godisfabrikken for å kjøpe med litt, og bare litt godis, og etterpå innom Rusta. AK skulle se om hun kunne få tak i noe tapet til entreen sin, og det gjorde hun. En flott og lys tapet :o))

Da vi dro fra Nordby hadde vi faktisk vært der i over 5 timer....
 
For å slippe å begynne med noe middag da vi kom hjem, stoppet vi hos Marché ved Solli i Østfold for å spise. Jeg valgte en dagens, som var kylling med salat, poteter og bernais saus. Veldig godt, og så ble det en soft ice og en kopp kaffe til dessert.

Faren med å stoppe å spise før man drar videre er jo at man blir så innmari trøtt og uopplagt etterpå. Heldigvis så fant T et 80-talls album på iPod'n så da ble det disco hele veien hjem til Oslo med sang og litt skravling innimellom. T skulle være på Carl Berner til søndag, men ville gjerne få satt varene sine i kjøleskap og fryser hjemme, så vi dro hjem til han sånn at han fikk ordnet det. Så ble det mellomlanding på Carl Berner innen jeg kjørte hjem til megselv.

Anne skulle komme en liten tur til meg ved 19 tiden, men da hadde jeg enda ikke fått skiftet og pakket bort alle varene mine. Det ble en veldig lang dag, og litt utpå kvelden ble det veldig vanskelig for meg å holde øynene oppe selv om jeg gjorde et tappert forsøk. Så når Anne sa at hun skulle dra hjem ved 23 tiden protesterte ikke jeg. Jeg gikk ikke å la meg, men ble sittende i stua å så på tv... vel forsøkte, for jeg sovna å var borte en 20 min.

Når jeg endelig kom meg i seng, sovnet jeg med en gang hode traff puten å jeg sov i 7,5 time i et strekk uten å våkne en eneste gang. Det var den beste nattesøvnen jeg har hatt på flere dager :o))

#nordby #shopping #mat #carlberner #lambertseter #statoil #søstrenegrene #zizzi #rosa #reker #egg #maifesto #ysl #sia #tekopp #skål #skje #vifte #joesdiner #marche #solli #østfold #oslo #godisfabrikken #rusta

Test av kamera

 • 17.07.2014, 19:51


For et par uker siden kjøpte jeg meg nytt digitalt Samsung kamera. Det har ikke blitt tid til å dra ut for å teste det etterpå, dessverre.

Forrige dagen tok jeg noe få bilder ut av vinduet på jobben og noen inne. Jeg syntes at kamera fungerer ganske fint og kvaliteten en bra..... Perfekt for meg. Jeg likte spesielt funksjonen som gjør at jeg kan laste opp bilder til Dropbox, Facebook eller Picasa. Det var enkelt å gjøre ;o))

Solregn

 • 14.07.2014, 21:37


Da fikk jeg virkelig vasket markisen ordentlig, og det trengtes virkelig.

Det ene øyeblikket skinte sola, og det ble skikkelig varmt inne i stua. Så helt plutselig ble det mørkt, og det bøtta ned. Jeg rakk ikke å kjøpe opp markisen innen den ble klissvåt, så nå henger den ned som en gardin.

Siden det er såpass varmt som det er tar det nok ikke lang tid innen den er helt tørr igjen.

Ronja har plantet seg godt i fanget mitt, så det er ingen fare for at jeg skal bli kald på lårene med det første.

#ronja #regn #markise #katt

It's alive

 • 13.07.2014, 17:02


Den er faktisk det azalean min, som jeg fikk Før jul 2013. Det er et under for meg at jeg virkelig klarer å holde liv i den.

I dag var den veldig tørr så jeg lot den få stå i vannbøtta i nesten 2 timer.

#azalea #lever

Kjekt å ha

 • 13.07.2014, 14:24


Nå i varmen er det kjekt å ha en liten vifte å avkjøle seg med. Når jeg var innom Nille på fredagen så jeg at de hadde noen, og kjøpte med meg en.

Denne kom derimot med en ekstra finess ;o))

#avkjøle #varme #nille #vifte

Uventet og koselig

 • 13.07.2014, 14:09


I går var jeg som sagt ikke noe særlig i storm, og var forberedt på å bare sitte å sløve for meg selv. Så ringte Anne og lurte på om hun kunne stikke innom etter jobben.

Det syntes jeg var hyggelig, og så hadde hun laget sin gode potetsalat som hun tok med seg sammen litt spekemat.

Potetsalaten er frisk i smaken siden den også inneholder epler. Uten ville den nok ha blitt mye mer tungfordøyelig. Noe av spekematen var igjen fra sist gang vi hadde det.

Matlysten er jo ikke akkurat på topp nå i varmen, og da passer jo spekemat midt i blinken.

Jeg hadde en halv vannmelon i kjøleskapet som vi tok til etterrett. Det var kjølende og godt i varmen.

En av tv kanalene viste en gammel 80 talls film med Woods Goldberg, Jumping Jack Flash. Det var en film jeg så flere ganger da den kom ut. Den er spennende og morsom på en gang.

Anne ble til filmen var slutt, så dro hun hjem. Det ble jo en lang dag for henne siden hun hadde vært på jobb også.

#spekemat #potetsalat #vannmelon #mat #film #woopigoldberg #jumpingjackflash

Sommer og snue...

 • 12.07.2014, 12:14

Helgen er her igjen, og jeg har satt meg ut på balkongen med den første kaffekoppen ved siden av.

Det ser ut til å bli en fantastisk sommerdag i dag også, men jeg håper ikke at gradene er like høye kanskje.... Sutre på varmen? Nei, det skal jeg ikke. Er bare det at etter at jeg kom fra jobb i går snek det seg på en aldri så liten snue. Den hadde med seg en rennende nese og noen ekstra varmegrader inne i kroppen. Det igjen gjorde at jeg sov omtrent i hele går kveld, og helt til kl 10:30 i dag.

På veg hjem i går kjøpte jeg innom Alna senteret for å kjøpe med 10 kg med kattesand, for det var på tide å tømme ut den gamle å skrubbe rent katten.

Med det samme jeg kom til megselv satte jeg i gang. Det var ikke så mye igjen av sanden, så det gikk greit å tømme doen. Jeg har med vilje ikke etterfylt side jeg hadde bestemt å gjøre dette i dag.

Vinje satt som vanlig ved siden av å fulgte med på alt ble gjort som det skulle....

Kattene syntes det er varmt om dagen, og de er ikke så aktive som de pleier å være. Det skjønner jeg godt, for det er ikke jeg heller.

Siden formen ikke er 100% i dag kommer jeg til å ta livet helt med ro. Har noen papirer som jeg må sortere, litt musikk som skal kopieres over på den eksterne hardiscen og noe annet småtteri som skal gjøre, så dagen skal nok gå allikevel 😊

#sommer #sol #snue #feber #varmt #alna #kattesand #musikk #hardisc #katter

Pakke i posten...

 • 10.07.2014, 21:59

For noen uker side bestilte jeg meg et nytt Samsung Galaxy Tab 4 10.1. Da jeg sendte inn bestillingen så ikke jeg at de, Komplett, ikke hadde brettet enda.

Det var først da jeg begynte å sammenligne priser at det gikk opp for meg at jeg nok ikke kom til å få det på en stund. Da jeg så litt nøye på bekreftelsen sto det at brettet var reservert, og kom til å sendes ut ca 14.07.

Noen av appene var linket til Google kontoen min, og så snart jeg logget meg inn begynte de å lastes ned.

Noen slettet jeg med en gang, og andre måtte jeg laste ned på nytt. Jeg hadde en fotoredigeringsapp som jeg var så fornøyd med, men den klarer jeg ikke å finne etter den ble lastet ned... Nå har jeg gitt opp for i dag...

Det har vært nok en god og varm dag her i Oslo med grader opp mot +30C. Jeg klager ikke, men kunne nok tenkt meg to til tre grader kjøligere.

Kattene er megasløve de som meg, og de ligger for det meste å dommer seg....

Nå skal jeg sette meg ut på balkongen en stund å nyte kvelden, kanskje.......

#samsung #galaxy #tab #tab #fotoredigeri ng #kattene #sløv

Litt lykke er....

 • 08.07.2014, 22:22


Å finne et av favorittprogramene på Viaplay, som ikke ble sendt på noen av kanalene jeg har tilgang til.

Programmet er Time Team, som handler om en gruppe arkiologer som under 3 dager skal finne ut om det er ruiner etter gamle bygninger eller boplasser.

Det ledes av skuespilleren Tony Robinson, som nok er bedre kjent som Baldrick i Blackadder seriene.

Jeg begynte å se på programmet på Discovery Channell da det startet opp for mange år siden. Sorgen var stor da de sluttet å sende det. Jeg har forsøkt å oppdatere meg litt på hjemmesiden til programmet, men det er ikke det samme.

På Viaplay har de lagt ut fra sesong 11 til sesong 20, så nå har jeg noe å glede meg til.

I juni 2013 døde dessverre landskapsarkiologen Mick Aston 66 år gammel. Han har vært med siden starten og frem til et par år siden pga uoverstemmelser.

Han var en mann man lyttet til når han snakket så entusiastisk om hvordan han leste landskapet. Han kunne se ut over landskapet og med en gang fortelle om hvor det hadde vært hus, veier og lignende.

Jeg gleder meg til mange timer med arkiologi ;o))

#timeteam #arkiologi #tvprogram #reality #landskap #mickaston

Litt sløv kanskje

 • 07.07.2014, 21:36


Da snakker jeg ikke bare om megselv, men om de to firbente hårballene mine også... Alle tre mer eller mindre ligger i en haug på sofaen å halvsover.

Jeg var nødt til å komme meg opp av sofaen i sta for å lage meg en kopp kaffe, sånn at jeg fikk liv i kroppen igjen. Deg fungerte i grunnen ganske fint ;o))

De meldte at det skulle bli skikkelig skybrudd i dag, men det ble ikke så ille alikevel. Rett etter lunch en gang kom det et skikkelig regvær, men det varte ikke så lenge.

Da det var på tide å gå hjem var det opphold, og det har deg fortsatt med. Akkurat nå er det en fin lys stripe over Manglerudåsen, og det kan tyde på at sola er på veg tilbake.

På tide å fylle opp kaffekoppen igjen......

Ha en fortsatt fin mandagskveld, blogges.

#trøtt #katter #regnvær #skybrudd #manglerud #kaffe

Ut: HBO - Inn: Viaplay

 • 06.07.2014, 21:59


Tidligere i år kuttet jeg ut alle filmkanalene jeg hadde, og tegnet abonnement på HBO Nordic å litt senere Netflix.

Jeg kan ikke si at jeg har vært så veldig fornøyd med HBO Nordic, ene og lene fordi at utvalget har vært veldig dårlig. Jeg fant noen få serier som var lovende, men stort sett syntes jeg at det var vanskelig å finne noe jeg likte.I går hadde jeg besøk av Anne, og vi satt å diskuterte film og tv-serie utvalget i de forskjellige. Begge var enige om at HBO ikke var noe å betale for, og jeg bestemte meg der og da at jeg skulle kutte den ut. Det var for sent og jeg var for trøtt til å ordne med det etter at hun gikk i går, men på formiddagen i dag ordnet jeg med det. Viaplay var oppe og gikk med en gang, mens HBO blir avsluttet 12.07.

Nytt leketøy..., da blir et til at man må fine noe å se på og som jeg skrev i sta fant jeg Haven. Jeg så endel andre spennende ting der også som jeg godt kunne tenke meg å se. Blir nok ikke så innmari mye tv-titting nå på sommeren tenker jeg. Når høsten og kveldene blir mørke tenker jeg at det blir desto mere.

#hbonordic #viaplay #film #tvserie #haven

Haven - første sesong

 • 06.07.2014, 21:33


I dag begynte jeg å se en ny serie som heter Haven på Viaplay.

Første sesongen kom ut 2010, og til nå har det kommet ut 4 sesonger. Den 5 sesongen skal bestå av 26 episoder hvorav de først 13 skal vises i år og de resterende i 2015.

Dette er hva det står om serien på Wikipedia:
Haven is a supernatural drama television series developed for television by Sam Ernst and Jim Dunn based on the 2005 Stephen King novel The Colorado Kid. The one-hour drama premiered on July 9, 2010 on Syfy.[1] Haven tells the story of Audrey Parker (Emily Rose), an FBI Agent with no past and no family, who is sent to the small town of Haven, Maine to investigate the murder of an ex-convict. Partnered with local police officer Nathan Wuornos (Lucas Bryant), Audrey soon discovers that the small town is a safe-haven for people with supernatural abilities and that the town itself may have a shocking connection to her long-missing past. The series is the first property to be produced for Syfy channels around the globe, excluding Canada and Scandinavia.Når jeg kommer over noe jeg liker, så blir det sånn masseglaning, og jeg kan bli sittende i flere timer å se på den ene episoden etter den andre. I dag har har jeg sett 8 episoder av 13. Det er jo basert på Stephen King bok, og da kan man jo tenke seg at serien er spekket med masse overnaturlige ting. Den er full av dem, og jeg bare digger det. Kommer helt klart til å se et par i morgen kveld også etter jobb :o))

Nå er det nok for i kveld, og det er på tide med en kopp kaffe og masse kos med pusene mine :o))

#haven #stephenking #emilyrose #ericbalfour #lucasbryant #johndunsworth #richarddonat #nicholascampbell #tvserie

Samsung WB35f Smart Digital Camera

 • 06.07.2014, 16:32


Årets feriegave til meg selv, litt på forskudd, er et Samsung WB35f Smart Digital Camera - rødt!

Et snasent lite kamera som jeg kan ovenføre bilder direkte til Facebook, Picasa, YouTube eller Dropbox via tråløst nett. Veldig praktisk og enkelt å jeg slipper å nappe ut minnebrikken eller koble kamera til PC med kabel.Jeg har ikke fått testet det helt ut enda, men det lille jeg har testet så virker det lovende. Når bildene ikke har vært helt oppe til scratch så er det nok fotografen det er noe i veien med, og ikke kamera.Her prøvde jeg meg på et widescreen bilde, men jeg skalv litt på hånden så det ble litt fuzzy på høyre side. Det blir nok bedre ved litt øvelse tenker jeg. En praktisk funksjon når man skal få med seg mest mulig av en flott utsikt :o))Vinja lå så elegant på dørstokken så jeg fortet meg å ta et bilde av henne, for hun er ikke så glad i å bli tatt bilde av. De fleste gangene jeg tar frem kamera, så snur hun seg bort eller går sin vei.Er vel ikke det beste bilde jeg har tatt av Ronja, for hun kom litt for brått på meg der hun kikket igjennom hullet i taket på huset.Den nye aktivitetsleken jentene fikk til bursdagen sin er populær... For det meste er det Ronja som ligger på den, men det hender av og til at Vinja også får lov til å ligge der også :o))

Det blir nok endel turer med kamera i lommen når ferien endelig er her, og da får jeg testet det ut ordentlig.

#samsung #kamera #wb35f #digital #camera #facebook #picasa #youtube #dropbox katt #vinja #ronja #ferie

Sommar med Ernst

 • 03.07.2014, 22:48

Hver eneste sommer har Ernst Kirschsteiger en programserie, hvor han pusser opp gamle falleferdige hus.

I år er han i gang igjen, og denne damen sitter parat foran tv'n og følger interressert med. Det er ikke alltid jeg syntes om den stilen han velger når det gjelder farger og intriør. Så når det er ferdig må jeg jo si at helhetsinntrykket er fantastisk.

I dag laget han en flott hylle som jeg godt kunne ha tenkt meg selv, men så er det jo bare sånn at jeg ikke er så hendig med verktøy. Vel, av den sorten som enten må plugges til strøm eller går på batteri.... Jeg finner den nok på bloggen eller hjemmesiden hans tenker jeg. Hadde vært artig å forsøkt å lage den en gang....

Jeg er veldig stiv i kroppen og leddene mine i dag. På jobben slet jeg veldig når jeg måttenreise meg etter å ha sittet en stund.

Det er ikke noe unormalt at det er sånn. Noen dager er verre enn andre, og i dag er det en av de dagene.

Blir nok ikke så lenge før jeg legger meg nå ;o))

#sommar #ernst #interiør #oppussing #hylle

Humler i kløveren

 • 02.07.2014, 23:04


De siste dagene har gresset vokst endel, og plenen foran garasjen er full av kløverblomster... Der det er kløver er det også humler og bier som surrer rundt å samler inn godsaker.

Når jeg kom hjem i dag tok jeg fram det lilla Nikon kamera å prøvde å fange noen av disse lodne brumlebassene på film. Det var lettere sagt enn gjort, for de var så busy med å fly fra kløverblomst til kløverblomst. Av omtrent 15 bilder ble det disse to som ble de beste. Jeg ble blendet av den sterke solen som var veldig sterk i dag, og det resulterte i at jeg ikke kunne se så godt om jeg hadde bumlen i fokus eller ikke!!

Jeg tar ikke så mange bilder om dagen som jeg gjorde før, noe som beror på at når jeg kommer hjem fra jobben er klokka nesten 18. Da blir det bare å komme seg inn for å lage middag, og etter det er jeg dessverre ikke noe særlig tess til noen ting. I kveld derimot har jeg vært mer våken og opplagt enn på lenge :o))

#kløver #blomst #humle #bier #foto #nikon #kamera

Neimen, hva skjer a...

 • 02.07.2014, 22:03


Det var noe sånt kollegaen min sa der hun sto å så ut av vinduet på jobben i dag.

Da klarte jo ikke vi andre å sitte stille å styrtet bort til vinduet for å se hva det var hun sto å så på... Gaten nedenfor hadde blitt sperret av med to politibiler i den ene enden, og brannbiler i den andre enden. Vi hørte en alarm som gikk, og trodde jo selvsagt at det var noe ekte. To karer kledd i noen drakter som så ut til å være lånt fra kostymelageret til Star Wars,hadde "arrestert" en fyr å satt ham i håndjern. Der måtte han stå med ansiktet inn mot veggen. Brannvesenet hadde slanger utover og vifta gikk for fult for å blåse ut all "røyk".

Politiet er veldig flinke til å bruke Twitter, og jeg følger dem jeg vettu, så jeg jeg sjekket ut om de hadde lagt ut noe... Jo det hadde de, og det viste seg at alt sammen var en øvelse. Fra der vi sto, så det nå veldig ekte ut!!#politi #brannvesen #alarm #røyk #brannslanger #brannbiler #politibiler #øvelse #twitter

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no