hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Jentekveld....

 • 31.08.2014, 12:50


I går kveld var det jeg som hadde lørdagsgjester med god mat og litt attåt seinere på kvelden. Det er alltid koselig med disse kveldene, som er helt uformelle hvor vi sitter lettere henslengt i joggebukser med beina godt plantet i sofaen og skravler.

Selv om det er uformelt og avslappet så vil man gjerne at det skal se litt ordentlig ut når folk kommer, så jeg tok en runde med støvsugeren og støvkluten. Ikke noe stress... 


(bilde lånt fra www.godt.no)

Jeg hadde ikke den ringeste anelse hva jeg skulle servere damene, så jeg spurte Anne på fredagen om hun hadde noen ide. Hun syntes at det kunne være godt med Kyllingfilé fylt med hvitløkssmør, og som stekes i ovenen på rotgrønnsaker. Kylling hadde jeg i fryseren, men de andre tingene måtte jeg innom Ultra å skaffe på veg hjem.

Vi hadde rikelig med hvitløssmør både inni kyllingen og over grønnsakene... Ikke bare luktet det utrolig godt, men det smakte himmelsk også. Bare så synd at man blir så fort mett....

Etter middagen slang vi oss ned i stua og slappet av en stund, og skravlet... Anne hadde tatt med seg genseren hun strikket på, og tok frem den. Selv hadde jeg ment å ta fram duken min, men det ble ikke til at jeg kom så langt.Når maten hadde fått lov til å synke ned, fant jeg fram knask og annet godis som vi koste oss med resten av kvelden. Har vært flink å holdt meg unna slikkerier en stund nå så det smakte farlig godt dette her!!

Kokosbollene kjøpte jeg på Ultra, og jeg var veldig spent på hvordan de smakte. Ofte så er sånne kokosboller man kjøper i dagligvarebutikkene seie og ikke så veldig gode, men disse her var så myke så de smeltet i munnen. Ikke var de så veldig søte heller, nam nam nam!!Kattene var i sitt ess med så mange personer å gå til for å få kos... Vinja gikk etter hvert å la seg, mens Ronja ville ha masse oppmerksomhet å kom stadig for å bli klødd og rufset i pelsen. Kine var på pletten hun, og delte ut rikelig av begge deler, men frk Lillepuzdatter av Skånevik fikk liksom aldri nok, hehehehe!!

Når damene dro hjem til sitt igjen, kjente jeg at formen min ikke var så veldig bra... Jeg følte meg varm, tung i hode, tett i nesen og øynene sved veldig. Derfor gikk jeg relativt tidlig å la meg, for å være en lørdagskveld. Når jeg våknet til morran i dag hadde jeg dundrende hodepine, tett nese og veldig såre øyne. Nesen har åpnet seg, men formen er ikke akkurat tipp topp. Derfor blir det en veldig avslappende dag for denne damen her :o))

Ha en strålende søndag folkens, blogges ;o))

#kyllingfile #hvitløkssmør #rotgrønnsaker #middag #venner #koselig #uformelt #lørdag #godis #godterier #knask #katter #ronja #vinja 

Tiden går og går

 • 28.08.2014, 22:47


Jeg syntes det var i går jeg satt her med kaffekoppen, og tenkte på at ferien var over å jeg skulle begynne på jobben dagen etter. Nå er det allerede torsdag kveld, og bare en dag igjen på jobb før helgen er her igjen! 

Det var ikke så vanskelig å komme seg opp på mandagen som jeg hadde trodd det skulle være... For jeg hadde nesten ikke sovet på natten. Så fort jeg døste av våknet jeg igjen, og det pågikk det meste av natten. Man blir litt sløv når man har ferie så lenge, 4 uker, hvor man sitter oppe til langt på natten og ikke står opp så tidlig når man ikke har noen planer. Derfor var det veldig godt å komme inn i faste rutiner igjen, hvor jeg faktisk må komme meg i seng i sånn normal tid for i det hele tatt orke å stå opp når klokka ringer.

Da jeg testet vaskemaskinen min på søndag var sluket på badet i ferd med å lukke seg, og i skapet hadde jeg bare Plumbo som jeg alltid har brukt. På lørdag fikk jeg høre fra en som jobber i rørleggerbransjen at det skulle jeg ikke gjøre, det kunne gjøre vondt verre. Så på mandagen var jeg nede på Jernia og kjøpte et annet middel som brukte litt lenger tid, men gjorde definitivt jobben.

Det har vært mer enn nok å gjøre på jobben, så jeg har vært ganske sliten når jeg først kom hjem om ettermiddagen. Såpass sliten at jeg ikke har orket å gjøre å veldig mye etter at middagen var spist og ryddet bort, klesvasken tatt og annet småtteri som måtte gjøres rundt i huset. Kanskje like greit at helga snart er her da :o))I dag har det vært en flott dag med ganske høye temperaturer... Jeg har vært litt frossen de to siste dagene, så jeg var ikke sen om å sette meg ut på balkongen i varmen mens middagen sto å putret på ovnen. Kroppen min har ikke vært helt i humør de siste dagene, og jeg har hatt masse vondter i leddene mine. Det er vel derfor jeg har vært så frossen også...

  

Disse to frøknene har virkelig vært i slaget i ettermiddag.... Ronja har vært en ordentlig ertekrok i dag og rampete å det har selvsagt gått ut over Vinja og azalean min. Så fort Vinja la seg ned på gulvet for å ta seg en strekk var Ronja der og irriterte henne så hun tilslutt spratt opp og frest. Da endte de opp i et skikkelig basketak, noe som skjedde opptil flere ganger. Når hun ikke irriterte søsteren var det meg hun forsøkte å få oppmerksomhet fra... Ikke det at det var noe mangel på det akkurat. Når jeg holdt på med noe på kjøkkenet kom hun løpende inn igjennom kjøkkenvinduet og satte seg foran azalean å begynte tygge på bladene. Akkurat det vet hun at hun ikke får lov til, men det er vel derfor hun gjør det.

Nå ligger begge pelsdottene å sover så søtt, og det blir nok ikke så lenge før jeg gjør det samme :o))

 #ferie #sommer #plumbo #varmt #jernia #azalea #katter #vinja #ronja

De siste dagene

 • 25.08.2014, 20:10


Da var helgen over, men også sommerferien..... Fire herlige uker er over, og det har gått utrolig fort at det er nesten ikke til å tro. Det var ikke lett å komme seg opp i dag, for jeg hadde kjempeproblemer med å sove i natt. Når jeg døste av gikk det ikke mange minutter innen jeg våknet igjen.

Nå ja, det var ganske godt å komme inn i litt faste rutiner er igjen, for det er ikke til å unngå at jeg nok en gang har klart å snu døgnet helt på hode.... Dessverre.

Sluket på badet var i ferd med å bli tett igjen, og derfor måtte jeg ut i lunchen for å skaffe noe midler til å få fart i sakene. Mens jeg nå først var ute kjøpte jeg en pakke med hårfarge,  ganske lyst. Det er flere år siden jeg har gjort det selv, så jeg har tenkt å betale om litt hjelp når jeg skal gjøre det. Var også en snartur på Oslo City for å kjøpe våtfor til pusene.

I helgen var jeg oppe hos Anne på Taco.  Nevøen hennes var også der for å hjelpe henne med slangen til vaskemaskinen.  Han ble såpass lenge at han  spiste middag, og satt en stund etter for å skravle litt. Han ble ikke så sen for han hadde et stykke å kjøre hjem til seg selv. Jeg ble til rett før midnatt, men da kjente jeg at det var på tide å komme seg hjem. Det ble ikke til at jeg kom meg i seng tidlig allikevel.

På søndagen testet jeg vaskemaskinen med tøy for første gang, men det programmet jeg valgte som ikke hadde forvask hadde heller ikke noe særlig sentrifugering eller. Måtte kjøre det ekstra, men da ble det også ganske tørt. Kjempefornøyd med maskinen :o))

Resten av søndagen sosa jeg bare rundt å nøt dagen sammen med pusene mine.

Nesten helt lik

 • 25.08.2014, 19:41


Det er ikke ofte jeg ser en bil som er lik min, men her om dagen sto det en på parkeringsplassen på senteret. Det måtte jo foreviget..... Forskjellene var at min har soltak, mens den andre hadde metallister langs vinduene på siden.

#ford #focus #identisk #lik

Enkelt skal det ikke være....

 • 23.08.2014, 11:49


Noen ganger kan man bli så inderlig forbanna at man tror man skal sprekke, og i går ettermiddag/kveld var det like før jeg gjorde nettopp det :o((

I går hadde jeg fått beskjed om at den nye vaskemmaskinen min skulle komme mellom 17 - 22. Allerede kl 17 hadde jeg ryddet badet og gjort alt klart til den skulle komme, men det skulle bli lenge å vente.....

Hadde avtalt med Anne at hun skulle komme, og vi satt i stua og skravla mens vi holdt på med hvert vårt håndarbeide. Jeg med løperen jeg hekler, og hun med en genser.

Jeg spøkte med at med mitt hell så kommer de sikkert ikke før kl 21:55, og det skulle jeg nok ikke ha gjort...... Minuttene ble til timer, mange timer, og jeg begynte å bli mer og mer amper å irritert. Når man sitter sånn å venter så går jo klokken så inderlig sakte, og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg kikket ut av vinduet. Når klokka ble bortimot 21.55 ringte sjåføren å sa at de var forsinket, og ville være hos meg om ca 15 - 20 minutter. Innen de kom var det nok gått ca 45 minutter. Da fikk jeg vite at jeg var jo en av de heldige som fikk levering, for det var et par som de ikke rakk...... Da håper jeg virkelig at de hadde ringt dem litt før de ringte meg for å gi beskjed!!!Vi begynte å gjøre maskinen klar, men støtte fort på problemer da vi skulle skru av de siste to skruene på transportpanelet på baksiden. Samme hvilken skrutrekker vi brukte, og hvordan vi skrudde rikket ikke skruene seg. Det var jo begynt å bli ganske sent, og jeg ville jo ha maskinen klar til bruk samme kveld men det skjønte jeg at vi ikke fikk til.

Oppe i 3dje etasjen har det flyttet inn et ungt hyggelig par, så jeg skrittet opp trappen og ringte på til dem for å spørre om han kunne gi en hjelpende hånd. Han ble med ned å med litt muskelkraft kom skruene ut, men han stoppet ikke der nei :o)) Når han først var i gang så gjorde han maskinen helt klar for meg. Stilte inn bena slik at maskinen sto helt i vater, og fikk plassert stabiliseringsputene under bena slik at maskinen holder seg på plass. Vi hadde nok klart alt dette vi også, men vi hadde definitivt brukt mye lenger tid. Jeg er bare så takknemlig for hjelpen til den gode naboen :o))

I flg bruksanvisningen skulle man kjøre igjen et program på Syntetisk 60C uten noe tøy for å skylle den, men det rakk jeg jo ikke i går for da var klokka over 23. Jeg startet den for en stund siden, og det er vel ikke så veldig lenge til den er ferdig.

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt at den skulle stå med ryggen mot ander veggen, og åpningen mot dusjen. Nå syntes jeg i grunnen at det er greit at den står som den gjør, og det er plass til kattedoen foran. Pusene har vært veldig nysgjerrig på denne nye dingsen som nå opptar en del av baderommet, og de har begge to undersøkt den grundig. Vinja som er en forsiktig pus, men veldig nysgjerrig klarte ikke å styre seg å hoppet til slutt opp på den for å undersøke den enda litt mer. Da hun hadde forvisset som at dette ikke var noe farlig, ja da la hun seg like godt oppå den :o)) Ronja har bare gått rundt på gulvet å kikket hun!!Måtte bare ta med dette bildet av Vinja, der hun lå å koste seg i tønna ute på balkongen i går.... Det har blitt hennes favorittplass nr 2 etter den røde stolen :o))

#vaskemaskin #ventetid #kjedelig #besvær #irritasjon #godnabo #lettelse #vinja #ronja #katt #balkong 

Da begynner det å ordne seg...

 • 22.08.2014, 01:23


I dag har jeg hatt besøk av rørleggerne,  som har ordnet med vanntilførselen til den nye vaskemaskinen. De skulle komme kl 11, men allerede en halvtime før tiden var de på plass. Det passet meg perfekt, for da ble de jo også ferdig før.

Anne kom like etter rørleggerne, og mens de strevde med å få rørene rundt det lille badet mitt satt vi å skravlet i stua. De jobbet effektivt og var ferdig etter et par timer.

Jeg hadde ikke spist noe frokost innen de kom så da ble det en kjapp fokost/lunch før Anne og jeg dro ut.

Vi dro opp til Elkjøp på Lørenskog for at jeg skulle se på vaskemaskin... Jeg vet ikke om det er meg eller om det er tilfeldigheter, men det ble noe surr med nummerapparatet og vi ble stående å vente. Det var i utgangspunktet bare et par stk før meg, men plutselig ble det flere. Etter å ha ventet tålmodig ble det endelig min tur, og en veldig hyggelig og hjelpsom ekspeditør dukket opp.

Siden badet mitt ikke er så stort kan jeg ikke ha en stor vaskemaskin, for da kommer jeg ikke inn i dusjen. Dette er den jeg valgte som er 60 cm lang og 40 cm bred. Jeg skal sette maskinen slik at den blir stående med langsiden mellom veggen og dusjen. Da vil den komme med kortsiden ut i rommet.  På den måten blir det greit å komme inn i dusjen, og det blir igjen brukbart med plass på gulvet til kattedoen.

Vaskemaskinen kommer allerede i morgen mellom 17 og 22, og med mitt hell så står jeg ikke først på listen......!!!!

Før vi dro hjem var vi innom Coop Lillestrøm for å handle litt til helgen.... Da Anne skulle bli med tilbake hit kjøpte vi med en pakke med ostegrillpølser og en pakke med Opphøgde poter som har både pommes og løkringer. Koselig med litt selskap til middagen innimellom.

Fellesferien er definitivt over for i år, noe vi fikk erfare da vi ble sittende i den køen bortover mot Tveita og videre bortover Ytre Ringvei.....

På tide for denne damen å komme seg i seng, for nå har klokka krabbet godt over midnatt nok en gang. Skal jeg komme meg opp i normal tid kan jeg ikke sitte oppe til det begynner å lysne igjen.

#rørlegger #vaskemaskin #elkjøp #coop #lillestrøm

Ut på tur igjen...

 • 20.08.2014, 22:50


I går ringte alarmen grytidlig igjen, for da skulle damene på Harryshopping til Nordby, og damene var Anne, Kine og jeg. Vi ville passe på å ta en tur til innen vi skal tilbake på jobb igjen på mandag. Det er mindre folk hos Nordby i ukedagene nå som ferien er over, og da er det greit å slippe unna lørdagene.....

Jeg hadde i utangspunktet sagt at jeg skulle kjøre, men jeg ombestemte i siste liten så da ble det Kine som ble sjåfør for denne reisen. Selv krabbet jeg inn i baksetet og sank langt ned med thermokoppen full av varm god kaffe. Jeg var så trøtt at jeg jespet meg hele veien til Nordby, og det var i grunnen derfor jeg ikke hadde lyst til å kjøre. Tenkte at jeg skulle lukke øynene og få meg en aldri så liten lur, hehehe, glem det for vi skravlet i et sett hele veien ned så det ble det ikke noe av.Vi tok oss en runde i de forskjellige butikkene, og hos Kicks kjøpte jeg nattkrem, dagkrem og rensegel fra Biotherm som jeg hadde gått helt tom for. Hos Panduro fikk jeg endelig tak i den håndarbeidsbagen jeg har ønsket meg lenge, og den kostet ikke mer enn 199,-. Hos Cassels ble det 4 nye gensere med halvlang arm. Bilde på det jeg har kjøpt kommer litt senere.

Det begynte etterhvert å romle i magen så vi satt oss ned hos Joe's Diner og spiste litt. Anne og jeg delte et rundstk. med lokk siden vi ikke orket et helt et hver.

Sist gang vi var der for litt over en uke siden var det veldig mye folk der, men i går hadde vi nesten hele senteret for oss selv.... Vel det føltes nå i allefall sånn da vi gikk rundt der å kikket. Når vi kom inn i matbutikken var det litt flere, men vi gikk ikke kø akkurat. Denne gangen kjøpte jeg ikke noe usunt i det hele tatt, og jeg må i grunnen innrømme at jeg er litt stolt av megselv. Det kom bare sunt pålegg og mat i handlevognen, hvitvin og rødvins balsamico, sweet chillie, Pepsi Max. De hadde tilbud på 5 tannpastatuber for 99,- og to Listerine munnskyll for 79,- så da tok jeg med det også. Det havna litt mer oppi handlevognen også, men nå husker jeg ikke helt hva det var.

Hos ÖoB hadde de tilbud på WC duk rens og Ajax allround såpe, og da måtte vi en tur innom der for å handle også...

Vanligvis så pleier vi å spise middag hos Marché ved Solli i Østfold, men denne gangen droppet vi det å tok heller en hamburger hos McDonald. Jeg kan ikke huske sist gang jeg spiste der, men det er en god stund siden. Cheeseburgeren smakte i grunnen ganske godt den :o))

Når jeg hadde kommet hjem og pakket bort alle varene mine var jeg ganske gåen, men i stedet for å sette meg ned i godstolen tok jeg på meg noe mer behagelig å satte i gang å rydde i skapet i kjøkkenbenken og i baderomsskapet. Fikk kastet endel ting som skulle ha vært kastet for en stund siden, og vasket godt inni der. Jeg tenkte at det ville være greit å bli ferdig med skapene i går, for i dag skulle badet vaskes ned å det hviste jeg kom til å ta tid.På formiddagen i dag har jeg vært en tur hos Oppsal Hud og Fotpleie for å stelle føttene mine... Det er bare en ren nytelse å gå dit, og serlig når timen avsluttes med en deilig massasje av føtter og legger. Jeg kjøpte meg noen utrolig gode sandaler som jeg har tenkt til å gå med inne. Hvis jeg liker dem, så kan det hende jeg kjøper meg et par til senere til å bruke ute som sommersko til utebruk. De var ikke billige, men satt ned fra 1300,- til 980,-....!!!

Når jeg kom hjem spiste jeg frokost/lunch og tok meg en liten kopp kaffe, før jeg satte i gang å rydde ut alt fra badet og deretter skure det ned. Det var en stund siden jeg hadde tatt fra gulv til tak, og det trengtes virkelig. Jeg hadde ganske vondt i armene og i knærne i dag, så det gikk ikke så veldig fort med vaskingen. Måtte ta en del hvilepauser for at jeg skulle klare å bli ferdig å ikke kolapse helt. Jeg har blitt ferdig å nå er badet ferdig til rørleggeren kommer i morgen.....

Man merker godt at det ikke lenger er sommer ute... Det er kjølig ute på kvelden og det er også begynt å bli ganske mørk, men det er egentlig bare hyggelig for da kan jeg begynne å tenne lys i alle lysglassene og lyktene mine igjen. Har ikke blitt så mye av det nå i sommer pga at det har vært for varmt og lyst.

Nå skal jeg slappe av resten av denne kvelden med litt Mord og Mysterier på VOX.

#sverige #svensketur #harryshopping #panduro #kicks #cassels #joesdiner #nordby #oppsalhudogfotpleie #oppsal #sko #vaske #badet #rørlegger #mordogmysterier #vox 

Vi overlevde denne gangen også....

 • 18.08.2014, 21:28


Så kom dagen da den årlige kontrollen hos Lørenskog Dyreklinikk skulle gå av stabelen, og jeg må innrømme at jeg føle meg stresset allerede da jeg sto opp. Jeg prøvde å ikke viste det ovenfor pusene, og jeg tror faktisk at jeg klarte å skjule det ganske godt. Hovedpersonene selv holdt på ute på balkongen det meste av formiddagen, men en halvtime innen vi skulle avgårde hadde de lagt seg for en aldri så liten formiddagslur.

Det pleier vanligvis å være en aldri så liten kamp å få dem inn når vi skal avgårde, men utrolig nok så gikk det ganske greit denne gangen. Vinja pleier som regel ikke å låte noe særlig, men i dag var det henne som mjauet og bar seg på veg opp til klinikken. Ronja kom med noen små mjau innimellom, men ellers gikk det greit. Var innom å hentet Anne for at hun skulle hjelpe meg å bære å holde den ene pusen med selskap når den andre var inne hos dyrlegen.

Vi var litt tidlig ute så vi satt oss i ventegruppen å skravlet til det var på tide å gå inn. Jeg tok med Vinja inn først siden hun var den mest rolige av de to. Hun oppførte seg som en engel hele tiden, og hele besøket gikk ganske raskt. Såååååå var det Ronja sin tur, som freste med en gang jeg løftet opp buret for å ta henne med inn. Hun likte seg ikke der, og freste å småknurret å ville bare sitte i vinduskroken å kikke ut på regnet. Hver gang dyrlegen skulle enten lytte på hjertet, kjenne på kroppen, gi vaksine og klippe klør stakk hun ut av grepet mitt å rett bort til vinduskroken. Da var det bare for meg å hente henne igjen. Tålmodigheten hennes var i grunnen nådd når klørne skulle klippes, så det ble det så som så med. Både dyrlegen og jeg fikk et lite minne!!

Jeg ble glad for å se at ingen av pusene hadde lagt på seg noe fra i fjor til i år, men heller gått ned littegranne. Vinja er relativt normal i vekten, mens Ronja burde ha vært endel lettere men det er ikke så lett å gjøre noe med. Jeg har endret fór og redusert mengden, men vektredusksjonen går ikke serlig fort akkurat.

Når jeg kom hjem var ikke pusene sene om å løpe ut av buret.... Begge to ruslet fra rom til rom å snuste å sjekket at alt var som det skulle være, og når det var gjort roet de seg å la seg ned for å hvile littegranne. Nå er alt tilbake til normalen igjen :o))Når pusene gikk for å ta seg en velfortjent hvil dro jeg ned på Comfort Bryn AS for å snakke med dem, og avtale time til å få hjem en rørlegger. Jeg oppdaget jo her i forrige uke at jeg ikke har tilgang til vann til vaskemaskinen jeg skal kjøpe. Det ble nemlig ikke ordnet når jeg pusset opp badet. Man har lagt opp kontakt til strøm, og utløp for å tømme maskinen for vann... Jeg var ikke fornøyd med det firmaet som hadde pusset opp badet, og ville derfor ikke at de skulle ta denne jobben. Gleden var stor da de kunne komme allerede nå på torsdag å ordne opp for meg. Derfor blir det en jobb å gjøre for meg med å rydde og skure litt ekstra sånn at det ser bra ut når de kommer....

Resten av kvelden skal jeg sløve foran tv'n, for jeg føler meg litt sliten å drenert.....

Ha en fortsatt fin mandagskveld, blogges :o))

#lørenskogdyreklinikk #evidensia #dyrlege #sjekk #vaksine #stress #redsel #comfortbryn #rørlegger #vaskemaskin #mandag

Litt oppdatering, del 2

 • 17.08.2014, 23:19


På torsdag 14.08. ringte alarmen veldig tidlig i 3 forskjellige hjem, og vi var nok ganske trøtte i trynet alle tre... Anne, Ann-Karin og megselv. Vi hadde bestemt at vi skulle reise en tur til Tinn for å besøke min tante i Atrå, min far utenfor Rjukan og for å dra opp mot Gaustadtoppen.

Vi dro fra meg ved 8 tiden for å komme tidlig av gårde, men jeg tenkte ikke på at vi havna midt oppe i rushtrafikken. For de fleste andre var jo ferdig med ferien sin.... Alikevel syntes jeg det gikk ganske radig å komme seg ut av Oslo. Vi brukte nok litt lengre tid opp enn hva vi pleier å gjøre, men det gjorde egentlig ikke så veldig mye. Vi var vel hos tante Ågot i Atrå sånn ca 11:30.

Hun hadde dekket opp med kaffekopper, og disket opp med en stabel med vaffler og hjemmebakte boller. Som tilbehør var det multer og rømme. Jeg har ikke vært noe stor fan av multer tidligere, men tydligvis har jeg forandet smak for jeg syntes det var så godt. Det ble til at vi satt en god stund hos tante å skravlet og koste oss, men etter noen timer var vi nødt til å bryte opp å dra videre. Jeg skal tilbake å besøke henne litt senere i høst, og da skal hun invitere hennes halvsøster og bror... min onkel og tante. Jeg har aldri møtt dem før, så det ser jeg veldig fram til.

Fra tante dro vi rett opp mot Gaustatoppen, og jeg må innrømme at jeg sleit veldig når det begynte å bli veldig bratt..... Jeg har en voldsom høydeskrekk som jeg sliter med, og jeg følte meg nesten uvel å fikk litt pusteproblemer. Vi skravla veldig på veg oppover og det tok fokuset vekk fra hvor bratt det var på den ene siden av bilen.Vi kjørte opp til Stavsrohytta og parkerte der... Derfra kan man gå opp mot og til Gaustatoppen, men ingen av oss hadde tenkt på at det kanskje ikke var så varmt oppe på fjellet. Typisk byfruer på fjelltur!!! Nede i dalen var det +20C, men oppe på fjellet var det litt i underkant av +10C med sur vind, regn og litt sol som skiftet på. Jeg var så frossen da jeg stilte meg opp for dette bildet at jeg klarte nesten ikke å stå stille. En annen gang skal jeg definitivt ha med en tjukkere jakke for å slippe å bli så kald.

Stavsrohytta.For de som ikke orker å gå opp til toppen av Gaustatoppen, er det alikevel mulighet til å komme opp. Inne i fjellet er det en linebane, og her kan man se inngangen. Vi benyttet oss ikke av muligheten denne gangen. Etter det jeg har blitt fortalt tar man først en bane inn i fjellet, og så går man over på banene som fører en opp til toppen. Det er vistnok ganske klaustrofobisk der inne, og det passer ikke så bra for meg som også sliter med klaustrofobi.Gaustatoppen var godt gjemt bak et skylag hele tiden mens vi var oppe i fjellet, men når vi kom ned i dalen skinte solen så fint på den. Typisk det der :o)) Bilde ble bra alikevel det, selv om man ikke kan se hele toppen.På veg ned til Rjukan igjen stoppet vi flere ganger for å ta noen bilder..... Ble veldig fornøyd med dette hvor man kan se store deler av byen :o)) På et tidspunkt ble jeg veldig bekymret, for det luktet så svidd å jeg var overbevist at det var bilen min det var noe galt med. Heldigvis var alt i orden med bilen, og den svidde lukten kom fra et eller annet sted. Tenkte kanskje at det kunne være noe med bremsene, ikke en festlig tanke langt oppe i en bratt fjellvei hvor veien går rett ned for så å svine brått for så å forsette bratt videre.

Når vi kom ned i byen bestemte vi oss for å ta oss en liten spasertur rundt i gatene.... Det var helt dødt og stille å nesten ikke et menneske å se, men det var vel for at butikkene var i ferd med å stenge. Litt uvant for oss at de stengte så tidlig, for her i byen er butikkene oppe til langt på kvelden. Vi tok oss en runde å tok noen bilder mens vi først var der. De har tydlig åpnet demningen lengre opp for det pleier ikke å være så mye vann i elven.

Jeg hadde avtalt med faren min at jeg skulle spandere middag på ham borte på kroa ved Hyttebyen. Han ringte meg mens vi gikk rundt i byen, og da hadde han allerede spist middag hjemme. Vi ble enig om at jeg skulle komme å hente han alikevel så kunne han ta en kaffe med oss å sitte å skravle. Jeg har ikke sett han siden bursdagen hans i fjor høst, så det var riktig koselig å møtes å sitte å skravle en stund. Vi tok oss god tid å nøt ettermiddagen, men til slutt måtte vi bryte opp for å dra tilbake til Oslo. Faren min hadde lyst til at vi skulle komme inn litt hos han, men det var dessverre blitt for sent til det.

Da jeg var hjemme igjen var klokka blitt 21.30, og jeg må innrømme at jeg var veldig sliten i hode.... Inne ventet to selskapssyke puser som syntes at de hadde vært alene litt vel lenge, og de nærmest klatret oppover buksebena mine!!På fredagen var Anne og jeg invitert til Ann-Karin på middag.... Vi hadde avtalt at vi skulle komme ved 14:30 tiden, og det betød at jeg kunne sove til jeg våknet av megselv uten å bli forstyrret av noen alarm. Alikevel var jeg ikke helt i form når jeg våknet, og jeg hadde egentlig mest lyst til å bare bli hjemme å dasse rundt i ledige klær. Så er det nå en gang sånn at når man først kommer bort å begynner å skravle, ja da glemmer man at ikke er helt i form. Sånn ble det på fredagen også....

Været var så fint at vi satt oss ut på balkongen en stund før vi spiste middagen. Fra balkongen kan man se ned til Oslofjorden og livet dernede, heldiggrisen!!

Ann-Karin serverte en deilig Tikka Masala med masse godsaker til. Etter at middagen hadde fått lov til å synke ned litt kom det gode kokosboller fra Kokosbollefabrikken på bordet, sammen med skoleboller og en kake som vi hadde hatt med oss. Vi gikk ikke derfra sultne :o)) Alle tre hadde håndarbeide så kvelden endte med masse koselig prak og like mye håndarbeidet. Når man har det koselig så går tiden veldig fort, og da vi bestemte oss for å bryte opp å sette nesen hjem igjen var klokka passert midnatt. Jeg fikk jo selvsagt ikke lagt meg med en gang, selv om jeg burde ha gjort det.I går våknet jeg ganske tidlig og sto opp... Siden Anne skulle komme på middag til meg senere på ettermiddagen, var jeg nødt til å komme meg ut for å handle. Jeg ryddet å ordnet litt innen jeg dro ut, så jeg skulle slippe å styre så fælt like før hun skulle komme. Dro først en snartur bort på Rema for å kjøpe brød, for jeg syntes i grunnen de har det beste brødet. Så ble det en snartur innom Nille på Oppsal for å kjøpe noen flere hvite t-lys, for jeg hadde bare gule og grønne i skapet. Det passet ikke så godt når fargene i stua for tiden går i lilla og rosa. Så reiste jeg ned på Ultra for å handle inn til en gryterett + at trengte noen småting inne på Claes Ohlsson.

Når jeg kom hjem var det bare en time til Anne skulle komme, og da måtte jeg sette inn turboen for å gjøre ferdige de siste som skulle ordnes. Vi hadde tidligere i uken kjøpt inn vin og Mojito som vi skulle kose oss med på kvelden. Av den grunn skulle Anne kampere på sofaen i stua. Det er slettes ikke ofte vi drikker alkohol på disse lørdagstreffene våre, men vi tenkte at det ville være artig å gjøre det for en gang skyld :o))

Vi hadde en hyggelig kveld og klokka ble nesten 03:00 innen vi tok kvelden. Jeg var ganske siiiiigen å jeg tror nesten at jeg sovna nesten før hode traff puten. Ikke kan jeg huske at jeg var våken i løpet av natten heller. Anne ble her til etter frokost, men da måtte hun hjem for å ise av fryseren siden hun venter en ny i morgen.

Resten av dagen i dag har jeg egentlig bare sløvet rundt å nytt å ha ferie.... Jeg måtte ned i kjelleren for å hente reiseburene til pusene, for i morgen skal vi til dyrlegen hos Lørenskog Dyreklinikk for den årlige sjekken og vaksinasjon. De siste gangene jeg har vært der brukte jeg to mindre reisevesker, men de var egentlig litt små så jeg har kassert dem. Reiseburene har ikke blitt brukt på en stund, så de måtte skures og vaskes. Pusene har vært inne i dem for å ta dem i nærmere øyesyn, og ligget litt inni. I morgen derimot er nok ikke burene like populære tenker jeg, for de er ikke så begeistret for å reise å enda mindre begeistret for å dra til dyrlegen.

Det lille som er igjen av denne kvelden skal jeg bruke foran tv-skjermen.

Ha en fortsatt fin søndagskveld, blogges :o))

#familiebesøk #atrå #rjukan #gaustatoppen #fjell #natur #tur #linebane #vær #tikkamasala #håndarbeide #rema #oppsal #nille #ultra #vin #mojito #lørenskog #dyreklinikk #vaksine 

Litt oppdatering, del 1

 • 17.08.2014, 15:52


Det har ikke blitt så mye blogging i ferien som jeg hadde trodd det skulle bli...., og det har ikke noe med at jeg ikke har giddet. Jeg har rett å slett vært på farten og gjort noe omtrent hver eneste dag, og når jeg har kommet hjem så har det vært sent at jeg ikke har orket å dra fram PC'n for å skrive noe.

Siste oppdatering var når vi tok oss en tur til Fredriksten Festning og Nordby Shopping, torsdag 07.08.

Dagen etter dro jeg opp til Anne, og så stakk vi bort Elkjøp på Lørenskog for at hun skulle kikke på kjøleskap og fryser. Selv skulle jeg se på en liten vaskemaskin, og den kunne ikke være så stor. Da jeg pusset opp badet mitt i 2007 fikk jeg lagt opp strøm og avløp for å tømme vaskemaskinen, men noe jeg ikke har tenkt på siden det ikke har vært aktuelt med vaskemaskin var tilgang på vann for å fylle opp maskinen. Så jeg må ha rørlegger her for å fixe det innen jeg skaffer noen vaskemaskin. Alikevel så fant jeg et par aktuelle maskiner som kunne passe, en Wirlepool og en Electrolux. Vi bestemte oss for å dra videre til Expert nede på Alna for å sjekke utvalget der også. Anne fant noe som kunne være aktuelt, men bestilte ingenting. Jeg fant en Hoover vaskemaskin som var liten og nett, men som sagt så var det ingen ide å bestille noe da.Det ble en ny radio til soverommet, View Quest Retro Style DAB med docking for iPhone eller iPod, designet av Emma Bridgewater. De hadde den ikke inne, så den måtte bestilles fra hovedlagret.

På lørdag 09.08., ble jeg med Anne til Seljord for å besøke tanten hennes. Været var litt overkyet, men det gjorde egentlig ingenting. Vi skulle jo sitte bilen hele dagen, og så inne hos tanten mens vi var på besøk. Da vi kom hadde hun yngste barnebarnet på besøk, som hadde vært sporty å jogget hjemmefra gården de bor på et stykke oppe i lia. Litt senere kom også fetteren til Anne og kona. Siden det tar ca 3 timer å kjøre ble vi ikke så veldig lenge der. Vi hadde vel tenkt til å stoppe for å gå inn å sette oss for å spise middag på vei hjem, men vi var ikke noe sultne sånn med en gang. Til slutt endte vi opp med noe enkelt på Statoil stasjonen på Kongsberg.

Søndagen var jeg sliten så jeg sløvet her hjemme med hekletøyet, og koste meg med pusene. På mandagen kom Anne hit til meg en tur med strikketøyet sitt, og vi satt for det meste å skravlet det meste av dagen over håndarbeidet. For å slippe å lage middag bestilte vi en pizza fra Dolly Dimple.

På tirsdagen kom Anne på nytt hit til meg, og vi dro på en shoppingrunde... Først dro vi ned på Tveita, hvor jeg kjøpte meg litt nytt nattøy og et par flasker med Mojito på polet, så dro vi en tur på IKEA for å kikke litt, og derfra kom jeg hjem med 4 rosa potteskjulere, 3 plast oppbevaringskontainere og et falsk sauseskinn til pusene. Anne kjøpte med en kasse blåbær, så vi dro hjem til henne for å lesse av den, før vi dro bort på Metro. Der kjøpte vi en skål med ansikt til Ann-Karin hos Black Design, som hun skulle få når vi dro på besøk til henne senere i uken. Anne ville gjerne en tur til Lillestrøm for å gå i garnbutikken for å se om kunne finne noe garn til et nytt strikkeprosjekt, og da ble det til at vi dro dit en tur. Det ble ikke noe kjøp der...... Så satte vi nesen ned til Alna-senteret hvor jeg kjøpte med en laserpenn, nytt rosa målebånd i snelle hos Claes Ohlsson og hos dyrebutikken ble det en 6 kg sekk med tørrfór til pusene. Før vi satte nesen hjem var vi innom Expert for å sjekke om det hadde fått radioene vi hadde kjøpt. Det sto en eske oppe i butikken, og fyren i butikken løp rundt som en galning på lageret og i butikken for å finne den andre som iflg datan var kommet inn. Han fant den ikke.... Jeg tok en sjefsbesluttning og tok med meg radion de hadde hjem...

På  onsdagen var det meningen at jeg skulle være med Anne og Ann-Karin for å gå en tur i byen, men jeg var ikke i form så jeg valgte å bli hjemme. Utpå dagen følte jeg meg i bedre form, og fikk ryddet litt i noen oppbevaringsbokser jeg hadde under salongbordet. Det var noe jeg skulle ha gjort for lenge siden. Jeg kastet med hard og fast hånd så nå er det blitt riktig rydding under der :o))

#fredrikstenfestning #nordbyshopping #elkjøp #expert #vaskemaskin #fryser #kjøleskap #hoover #viewquest #dab #emmabridgewater #seljord #statoil #kongsberg #håndarbeide #dollydimple #tveita #mojito #ikea #metro #blackdesign #lillestrøm #claesohlsson

Endelig ferdig...

 • 12.08.2014, 00:11


Da var den og sider ferdig, løperen jeg begynte på for så lenge siden. Det skulle være en gave til moren min, men innen jeg kom halvveis ble hun veldig syk å duken ble lagt bort.

Min mor døde i juni 2006, og jeg har tatt den fram flere ganger for å gjøre den ferdig. Dessverre så har ikke den store gløden vært der, og løperen ble lagt pent ned i posen igjen.

Nå er den altså ferdig, og jeg er i god gang med en ny løper til skjenken. Jeg må passe på mens jeg har gløden i meg....

#løper #duk #håndarbeid #hjemmelaget #trivsel

Fredriksten Festning, Halden

 • 08.08.2014, 22:20


Ferietid betyr at man har anledning til å reise litt rundt å besøke steder man aldri har vært før.... I går sto Kine, Anne, Ann-Karin og jeg tidlig opp sånn at vi skulle komme oss avgårde litt tidlig, for å dra til Fredriksten Festning i Halden. Det var bare Ann-Karin som hadde vært der tidligere, men hun var lita jente så hun husket ikke så mye av det besøket akkurat.

Det var et perfekt vær for turen med litt skyer som skygget litt for den sterke solen, og det var litt godt til tider. Jeg har alltid trodd at plassen hvor "Allsang på grensen" ble filmet var mye større, men den er jo knøttliten. Når man ser utsendelsen på tv så ser det så veldig stort ut, men kanskje det har vært på andre steder på festningen tidligere!!

Anne og Kine på toppen av den ene muren :o)) Hvis du lurer, så jo da vi var en til men hun ville ikke ha bilde sitt på bloggen... Å det respekterer vi jo vettu :o))Flott utsikt med Halden i bakgunnen.Jeg måtte jo ha en selfie fra toppen og med Halden i bakgrunnen.Kine tok en liten meditasjonsstund for seg selv :o))

Til tross for at det var en del skyer, så ble det ganske varmt å godt under genseren når vi klatret opp bratte bakker og trapper for å komme til toppen. Jeg har elendig kondis og ikke noe bedre knær så jeg sleit litt med å komme meg opp.... Med en sterk viljestyrke så gikk det, og det var verdt hver eneste svettedråpe :o))

Vi tok en pause midt i klatringen for å sette oss ned å ta lunch.... Valget falt på Den gamle Kommandant, hvor de hadde veldig god mat og hvor det var et koselig miljø. Det var godt å få sitte ned litt å få hentet seg litt, og bli kvitt alle vepsene.... Jeg har ikke vært så omsvermet på lenge som jeg var i går, men jeg kunne godt vært for uten for jeg er ikke så veldig happy for disse gule og svarte hissigproppene. Meg var de veldig begeistret for, siden jeg hadde dusjet meg med Manifesto pafymen min som er litt søt og tung... Jeg lærer jo aldri!!

Når vi følte at vi hadde sett det som var å se, og det ikke var flere trapper å bestige ruslet vi tilbake til bilen igjen. Vi hadde bestemt i forveien at vi skulle stikke en tur over til Norby for å shoppe litt.  Det er jo ikke lange turen over grensen fra Halden.

Denne gangen var det kun matbutikken som gjaldt, og vi tok først en tur inn hos Maximat hvor jeg fikk tak i Abba Fiskbullar i Dillsås. De hadde små bokser som passer til middag for en person, og det er perfekt for meg. Så rusla vi ned på matbutikken Nordby hvor vi foretok resten av shoppingen. Jeg hadde nesten gått tom for Pepsi Max og kjøpte med meg 2 firepakninger samt 2 storforpakninger med karbonadedeig + litt annet småtteri.

Vi hadde først tenkt til å sette oss ned å spise middag på Nordby, men det var så fult av folk overalt så enden på visa ble at vi dro til Marché ved Solli som vi pleier å gjøre. Det var endel trafikk på veien innover mot Oslo, men det fløyt bra hele veien så det tok oss ikke lange tiden å komme oss hjem. Jeg var passasjer under turen, og det var veldig deilig å bli kjørt til døren å ikke være den som kjørte alle de andre hjem.

Jeg hadde som vanlig sovet alt for lite i løpet av natten til i går, så resten av kvelden ble brukt til å halvsove å se på tv.... 

#fredrikstenfestning #halden #sol #sommer #ferie #lunch #dengamlekommandant #trapper #nordbyshopping #maximat

På tur til Eidsvollsbygningen...

 • 05.08.2014, 21:37


For ikke så veldig lenge siden kom jeg hjem fra en flott dag oppe ved Eidsvollsbygningen, sammen med Anne og Kine. Det var akkurat passe varmt, litt overskyet og litt sol innimellom.

Jeg hadde i forveien avtalt med Anne at jeg skulle hente henne kl 11, og for en gang skyld var jeg hos henne før tiden :o)) Så gikk ferden opp til Sørum for å hente Kine, for vi dro videre til Eidsvoll. Det var ikke en eneste ledig plass på P-plassen, så jeg kjørte bort å parkerte på et gjørmete jorde. Klarte å finne en plass hvor det var gress, og hvor vi kunne komme oss ut og inn av bilen uten å bli leirete på skoene.Vi ville gjerne ha med oss omvisningen så vi stakk inn å kjøpte billetter til det, men vi måtte vente i 1,5 time før vi kunne komme avgårde. Det var mange mennesker der, og de tok ikke med seg for store grupper av gangen. Mens vi ventet på at det ble vår tur til å bli vist rundt i Eidsvollsbygningen tok vi en en liten tur rundt i området å kikket på stedet. Vi hadde tatt med oss kamera, så vi tok noen bilder mens vi ruslet rundt.

Dersom du skal til Eidsvoll så må du få med deg omvisningen inne i bygningen.... Vi fikk med oss en guide som var riktig dyktig, og kunne sine ting. Hun var flink til å fortelle, noe som gjorde at omvisningen ble en fornøyelse fra start til slutt. Fikk vite noen regler innen vi gikk inn, og en av dem var at vi ikke skulle røre noen ting.... Det klør det jo i fingrene mine etter å gjøre akkurat det, MEN jeg holdt meg i skinnet denne gangen å klarte å la være :o)) Etter omvisningen ruslet vi tilbake til bilen igjen, og satte nesen tilbake hjemover.Vi diskuterte litt hvor vi skulle spise middag.... Jeg foreslo Nebbenes, men de andre to hadde mer lyst til å spise hos Marché på Kløfta, og da ble det der. Jeg hadde ikke noe i mot å spise der, for de har veldig god mat. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt til å bestille fisk, men det endte opp med en "Hamburgertalerken m/pommes frites" Den smakte veldig godt, men den var så stor at den kunne fore to røslige karer så jeg klarte ikke å spise den opp. Det hadde ikke blitt noe kaffe på meg, så jeg bevilget meg en kopp til isen jeg tok til dessert.

Det var godt med folk der, og de fleste av dem var arbeidskarer som var på veg hjem fra jobb.... Vi ble sittende en god stund å skravle før vi gikk ut i bilen igjen å kjørte videre.

Angus-gutten (katt) til Kine er 4 år i dag, og hun ville kjøpe en presang til ham så vi dro bort på Triaden når vi kom til Lørenskog. Jeg passet på å kjøpe mer kattemat til mine to frøkner + at de fikk hver sin liten leke til å ha catnip i. Når vi var ferdig med å handle var klokka ca 18, og Kine fant ut at hun rakk toget hjem kl 18:15 hvis vi kjørte henne til Lillestrøm. Vi rakk det akkurat :o))

Når jeg kom hjem gikk jentene helt bærsærk når de fikk kattelekene med catnip.... Jeg holdt på å le meg fillete av den ville leken de holdt på med i lange leiter, men til slutt ble de trøtte å nå ligger de rett ut å sover. Selv skal denne damen rusle ut på kjøkkenet å brygge en stor kopp kaffe, så synke ned i godstolen å se Midsummer Murder.

Ha en fortsatt fin sommerkveld, blogges!

#eidsvoll #eidsvollbygningen #omvisning #perfektdag #sommer #tirsdag #trivsel #kos #kløfta #nebbenes #marche #capnip #triaden #lørenskog #angus #katt 

Nytt fra Løiten

 • 03.08.2014, 20:40


Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å sette frem det jeg hadde kjøpt på Løiten riktig enda, men så klarte jeg ikke å la være...

#lyslykt #lysfat #lysglass #løitenlys

En frisk start

 • 02.08.2014, 21:33

#vær #regn #fornøyd

Tur til Løiten Lys

 • 02.08.2014, 14:06


Tidlig i går morges ringte alarmene hos Anne, Ann-Karin og meg..... Vi hadde bestemt at vi skulle ta en dagstur til Løiten Lys og Brænderi for å se om vi kunne finne noe nytt å spennende å pynte opp i heimen. 

Det var tre trøtte damer som satt å gjespet seg oppover, men det gikk greit for vi skravla i et sett... Jeg var litt bekymret for hvordan jeg skulle klare å holde øynene åpne, noe som var veldig viktig siden det var jeg som skulle kjøre oss opp og ned igjen.

Jeg tok en haug med bilder, og hadde lyst til å kjøpe alt jeg så... Nedenfor følger noen av bildene jeg tok av alt det flotte man kunne kjøpe der :o))


(Kilde: google.no) Resten av bildene er mine egne.Etter å ha gått rundt å kikket en stund måtte vi sette oss ned å ta en liten pause.... Det var en stund siden vi hadde spist alle tre så det var godt å få i seg litt mat. Anne og jeg valgte et karbonadesmørbrød mens Ann-Karin valgte et Pitabrød med kylling og salat. Jeg liker ikke å klage på maten, men jeg skulle ha ønsket at brødskiven var tynnere og at karbonaden var tjukkere og kanskje hjemmelaget. Den vi fikk et ferdigprodukt fra frysedisken.Jeg kjøpte faktisk ikke et eneste lys, men det ble et par forskjellige lysfat, lysglass o litt annet. Bilder på det kommer når jeg har satt det fram, men det er ikke de fargene jeg går for akkurat nå.

På veg hjem stoppet vi som vanlig hos Marché på Espa for å ta en hvil og spise middag. Langs hele Mjøsa er det vegarbeidet og det går ikke akkurat så fort fram. Man kjører rundt seg selv og litt til, opp og ned baker. Det er støvete og møkkete alle steder, men det blir nok bra til slutt..... Fra vinduene hos Marché ser man rett ned på vegarbeidet, og det ødelegger for utsikten som før var veldig fin.Vi bestilte alle sammen stekt ørret med urtestekte poteter og rømmesaus.... Det er ikke så lett å se fisken under den haugen med saus, og for meg ble det litt for mye så jeg måtte skrape den vekk. Jeg klarte ikke å spise all sausen... Bortsett fra det var det en veldig god rett :o)) Vi tok oss god tid til å spise og slappe av før vi satte nesen mot Oslo igjen. Etter å ha kjørt både Anne og Ann-Karin hjem dro jeg hjem til to veldig selskapssyke pusekatter som syntes at mammen deres hadde vært bort litt vel lenge fra dem!!

#løitenlys #løiten #lys #lysglass #lysfat #brænneri #mjøsa #lunch #karbonade #smørbrød #pitabrød #marché #middag #oslo

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no