hits

Vera Lynn

- je suis prest -

😳 God morgen, kanskje!

 • 31.08.2016, 09:26

For mange er det vel midt på dagen nå, men for meg som har klart å forsove meg er det morgen. Det har vært en natt med mye smerte og lite søvn, så da jeg endelig sovnet så sovnet jeg virkelig. Alarmen har nok uuuult iltert lenge og vel, å som til slutt ga opp.

Nå står jeg og henger på t-banen ned til byen og jesper intenst, og håper at dagen kan bli bedre 😊 Sola skinner nå i alle fall.

Håper alle får en fin dag!

#forsove #sove #trøtt #sol #onsdag #blogg

😄 Smiiiiiil 😄

 • 29.08.2016, 22:35

Det å ta t-banen kan mange ganger være litt deprimerende, i alle fall om morningen hvor man selv er ganske trøtt å uopplagt så det holder. Når man står eller sitter på banen og observerer sine medpassasjerer så er det ikke mange som smiler eller ler. De aller fleste sitter helt alvorlig å glor ned på mobilen sin, eller har lukket øynene å hører på musikk. 

Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg noen humørbombe, men jeg er ikke noen dysterkvist heller. Som de aller fleste så står jeg litt i min egen verden å lytter til min musikk å håper at reisen snart skal være over. Jeg har prøvd å høre på lydbok, men det er så mye rundt meg som distraherer meg at det ga jeg fort opp.I dag sto jeg helt først i den ene vognen å kikket innover i den foran, og observerte alle de som satt der. Alle var gravalvorlige, bortsett fra en fyr... Han satt helt alene med ørepropper i ørene, og var den eneste på hele vogna som smilte. Det var som han lyste av godt humør, og det var virkelig så smittende. Jeg kjente at jeg ble i godt humør, og plutselig merket jeg at det rykket på hver av munnen å plutselig sto jeg der å smilte selv også. Da jeg kom til Jernbanetorget var jeg i veldig godt humør, og var veldig klar til å starte arbeidsdagen.

Konklusjonen er at vi burde løfte blikket i blant, og smile til våre medmennesker :o))

#smil #humør #glede #gledespreder #alene #tbanen #reise #tilfra #blogg

En bok i øret eller i hånden

 • 28.08.2016, 21:49

For en stund siden kjøpte jeg de fire første bøkene i Outlander-serien på engelsk, og med frisk mot begynte jeg å lese... Det gikk litt tregt i begynnelsen, men så tok det seg opp. Etter et par dager dabbet det av med lesingen, og det har vært vanskelig å komme i gang igjen.

Bestis Anne fortalte i går at hun hadde lastet ned en app på telefonen som heter Storytel. Der kan man laste ned bøker og høre dem på telefonen, nettbrettet eller pc. Det hørtes veldig fristende ut, så jeg lastet ned appen i går kveld for å bruke den i dag.Til min store glede lå alle Outlander-bøkene på engelsk der, og jeg passet på å legge dem i bibloteket med en gang. Siden det ikke akkurat har vært nydelig vær i dag, har jeg sittet det meste av dagen foran skrivebordet med hodetelefonene på å hørt på Outlander. Mens jeg hørte på satt jeg å fargela i fargeboken min, og timene bare fløy avgårde. Til slutt verket det i ørene pga hodetelefonene, og jeg var støl av å sitte for lenge stille. Til slutt måtte jeg bare legge bort "boka" og komme meg opp på bena og røre litt på meg. Jeg kom meg igjennom 9 kapitler, og det hadde tatt noen timer å komme meg igjennom. 

Det kan nok hende at hører et kapittel til innen jeg tar kvelden i dag...., vi får se!!Denne tegningen jobbet jeg med i går når jeg var hos Anne, og jeg ble ferdig med den også :o))Dette er tegningen jeg har jobbet med i dag, men den er ikke ferdig enda. Jeg har igjen litt midt i tegningen, men det er for mye jobb til at jeg blir ferdig med den i dag. Akkurat nå orker ikke øynene og hodet mitt noe mer. Nå som tegningen er forstørret ser jeg jo at fargeleggingen ikke er helt jevn, men det får bare være sånn
.
Til morran i dag dro jeg fram husmorgenet, og fikk skiftet sengetøy og satt i gang en maskin med klær... Etter det var husmorgenet slitent å måtte hvile seg resten av dagen gitt :o))

Har du hørt om Storytel?

#storytel #lese #lydbok #tekstbok #outlander #serie #hobby #fargelegging #fargeleggingforvoksne #fargebok #blogg #august #august2016 #søndag 

For en trøtt uke

 • 26.08.2016, 15:26

Nå ja, det er vel ikke uka som er trøtt men jeg som er det.... Hver eneste kveld tenker jeg at jeg skal ta fram nettbrettet eller PC'n og blogge litt, og lese bloggvennenes innlegg. Noe som ikke skjer!! Hver kveld blir jeg bare så vanvittig trøtt og uopplagt etter middagen, at det er til og med slitsomt å bare sitte rett opp og ned å se på TV.

I går var jeg også hos fysioterapeuten for første gang på noen uker, og det hun drev med da gjorde meg helt slått ut. Hun konsentrerte seg om muskelfestene oppe i hode mitt, og det resulterer at jeg kan føle meg litt svimmel og ør i hode etterpå. Det skjedde også i går, så når jeg var innom Rema etter behandlingen følte jeg nesten som om jeg hadde tatt et glass vin for mye.Akkurat nå føler jeg meg ganske våken og opplagt, men hvordan det blir når jeg kommer hjem fra jobb og har spist middagen blir spennende å se. Man kan jo alltid håpe at formen holder seg oppe frem til det er på tide å ta kvelden.

Om været utenfor har noen påvirkning, er ikke godt å si. Det er høy luftfuktighet, klamt og varmt, noe som gjør at man føler at alt man har på seg klistrer seg til kroppen. Skal jeg være ærlig så hadde det vært greit at det kom et ordentlig tordenvær, som ofte gjør at trykket letter å luften blir lettere.

Aaaaa, det var godt.....!! Jeg måtte bare sutre og beklage meg litt, og det var godt å få det ut :o))

#trøtt #uopplagt #sliten #arbeidsuke #fysioterapi #rema #varmt #klamt #blogg #august #august2016 #fredag

😩 Smertestillende 😩

 • 25.08.2016, 22:35

Jeg kom over denne hos "Vanskeligere Liv" Facebook side, og syntes den var litt morsom... Jeg har nok sett den tidligere også 😂 Leger kan få seg til å skrive de festligste ting, på medisinsesker. Skal jeg være ærlig så har jeg vel fått noen "humorbokser" jeg også 😜

#humor #bilde #medisiner #beskrivelse #leger #blogg

Det var hardt, jesp!

 • 23.08.2016, 11:40

Om jeg syntes det var vanskelig å stå opp i går, så var det ikke noe enklere i dag kan jeg informere om. I går trengte jeg ikke gjøre noe annet enn å hoppe i dusjen, og rett inn i joggebuksa. Det kunne jeg jo ikke i dag siden jeg skulle på jobb, for første gang på 4 uker. Med ny telefon og ny ringelyd på alarmen var jeg ganske bekymret for at jeg ikke skulle høre den, men det gikk greit.

Heldigvis så hadde jeg gjort klart det meste i går kveld innen jeg gikk å la meg, sånn at jeg slapp å stresse rund som en galning. Allikevel ble det nok litt armer å ben, før jeg kom meg ut av døra.Tenkte først at jeg skulle kjøre til jobb og begynne pent, men da jeg kom ned til Østensjø Skole så sto det bom stille langs hele Østensjøveien. Jeg forsøkte å stå litt i kø for å se om det løsnet, men da det ikke gjorde det snudde jeg å kjørte opp til t-banestasjonen å tok første og beste bane til byen. Det hadde nettopp gått en bane som tok med seg de fleste på perrongen, og da var det nesten ingen med neste bane. Jeg fikk dermed sitteplass ned til byen, og da ble i grunnen starten på uken ikke så ille allikevel :o))

Den første dagen blir det meste av tiden brukt til å lese seg igjennom alle mailene som har kommet. Selv om de fleste går til en fellesmail, er det alltid noen som havner direkte også. Jeg hadde en pen liste som jeg må gå igjennom, og det kan se ut til at det er der jeg må bruke tiden min i dag.

Ha en strålende dag folkens :o))

#jobbstart #ferieslutt #tbanen #kø #august #august 2016 #sommer #sommer2016 #blogg #tirsdag

💧Vi er ferdig spylt 💧

 • 22.08.2016, 18:08

I dag skulle jeg normalt ha begynt på jobb igjen etter ferien, men siden borettslaget hadde bestilt spyling av alle rør og sluk måtte jeg ta en ekstra dag. De har holdt på en stund med dette arbeidet, men i dag var det altså min blokk sin tur. Derfor måtte jeg opp grytidlig for å bli ferdig med morgenstellet. Vi fikk nemlig ikke lov til å bruke toalett eller vann, før de hadde vært Inne i leiligheten.

I går ryddet jeg ut av kjøkkenskapet under vasken sånn at de skulle komme til. Det var en god anledning til å få ryddet og kastet litt skrot som hadde samlet seg der. Syntes det har lett for å samle seg i alle skapene mine jeg, veldig irriterende skal jeg være ærlig.Da de var på befaring tidlig på morningen, spurte jeg når de kom til meg sånn cirka. Det var ikke før litt utpå formiddagen, så da behøvde jeg ikke stresse med å stenge kattene inne på soverommet med en gang. De skjønte at noe var i gjære for de gikk rundt å skjulte på meg hele tiden, og forventet nok at jeg skulle finne på noen fantestreker. 

Jeg fant fram fargeboken og alle tusjene mine, og satt med det... Da ble jeg så engasjert at jeg glemte at jeg måtte på toalettet, eller å se på klokken hele tiden. Tiden gikk ganske fort, og plutselig ringte de på døren. De brukte ikke så lang tid inne hos meg, og det var to av dem. En tok badet, mens den andre tok seg av kjøkkenet. Jeg nevnte for kjøkken mannen at jeg ikke hadde en vanlig pakning i låsen, men en syltestrikk. Det var en løsning jeg kom på da jeg hadde lekkasje, og det viste seg at pakningen var helt oppskalerer. Jeg kikket på syltestrikken etter at han hadde fjernet den, og den var fortsatt i ganske god skikk.

Litt synd at min blokk ble tatt så sent, for da måtte jeg ta en ekstra feriedag... Hadde passet bedre om de hadde kommet i forrige uke!!

#spyling #rør #arbeid #kjøkken #borettslag #fargebok #fargelegging #tusj #katter #feriedag

🎼 Grabben er ikke dårlig han heller 🎶

 • 21.08.2016, 22:00

På fredagskvelden var bestis Anne og jeg på konsert nede på Rockefeller her i Oslo. Vi skulle se og høre på Jack Vreeswijk, noe jeg hadde gledet meg til siden jeg bestilte billettene. Jack er sønn av den legendariske Cornelis Vreeswijk, og under denne konserten spilte han sanger av sin far og noen han selv hadde skrevet.

De åpnet dørene kl 19, og vi dro hjemmefra sånn at vi var ute i god tid. Jeg hadde fått en mail tidligere på dagenom at forventet konsertstart skulle være kl 20, og at det var sitteplasser. Jeg kjente at det var en av de beste nyhetene, for jeg hadde hatt store problemer med å stå oppreist i over 2 timer.


(Ikke det beste bilde av Jack, men jeg fikk det ikke bedre)

Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet av konserten, men det var iallefall ikke det vi fikk. En lun og fin opplevelse, hvor Jack sang låtene og fortalte bakgrunnen til hvordan de kom til. Bare det var en opplevelse i seg selv, og det var mange fine historier om Cornelis og om han selv. Jeg koste meg igjennom hele konserten, og tiden gikk så altfor fort. Hadde det vært opp til meg, kunne han gjerne ha holdt på enda lenger 😊

Etter konserten ruslet vi ut iaugustnatten, og tok henholdsvis buss og t-banen hjem hvert til vårt. Jeg var litt susete i hode etter vinen jeg drakk, som egentlig ikke var så mye. Problemet var bare det at jeg ikke hadde spist så mye i løpet av dagen, og da gikk det lille jeg drakk rett i toppen. Bare for å ha sagt det, så kom jeg meg helskinnet hjem å jeg gikk for egen maskin uten å bruke hele fortauet, hihihi 😊

#musikk #konsert #vreeswijk #jack #Cornelis #nytelse #opplevelse #rockefeller #august #sommer #sommer2016 #august2016 #blogg

Det gikk greit...

 • 21.08.2016, 16:18

På fredag formiddag pakket jeg med meg Ronja og Vinja i bilen, og drøm til den årlige kontrollen og vaksineringen. Vinja lagde ikke noe ballade da jeg jeg skulle ha henne inn i buret, men Ronja bestemte seg for at hun skulle ikke inn. Hun stakk av fra meg flere ganger, før hun gjemte seg oppe i klatrestativets hus oppunder taket. Der satt hun småsur og stirret på meg, og følte at der var hun sikker.

Det hun ikke hadde regnet med var at mamsen fant fram trappen, og klatret opp. Med litt besvær klarte jeg å få henne ned, til store protester.... Etter det roet hun seg ned og det gikk veldig greit å kjøre opp de 15 minuttene de tok å komme til dyrlegen på Lørenskog. Bestis Anne ble med for å hjelpe meg, og så ble hun med hjem til meg etterpå siden vi skulle ut på byen senere 😊


(Vinja, ligger i armkroken til mamsen)

Begge kattene var friske, men Ronja må på slankekur... Jeg viste i forveien at dyrlegen kom til å si det, så nå blir det å redusere maten sånn at frøkna gradvis kommer seg ned i vekt. Siden mamsen også må ned så får vi gjøre dette sammen, og det skal nok gå bra.

Når vi kom hjem ruslet kattene igjennom hele leilighet for å sjekke om alt var som de hadde forlatt det. De var trøtte og slitne etter å bli mast litt med av meg og dyrlegen, så de krøllet seg snart sammen og sovnet 😽😽😻
 

Min venn Birgitta

 • 19.08.2016, 00:09

Det året jeg fylte 13 år, var det fortsatt vanlig å ha brevvenner.... Jeg fikk min første igjennom et underholdningsprogram som het "Hylands hørna", som var en samproduksjon mellom NRK og SVT i Sverige. AC og jeg var like gamle, mens jeg var barnslig å ikke så opptatt av festing enda, var AC stikk motsatt. Allikevel ble vi gode venner, og skrev brev til hverandre i mange år.

AC hadde en annen brevvenn som var 2 år eldre enn oss, som hun nok syntes var litt kjedelig...., tror jeg da! For å gjøre en lang historie kortere, så arvet jeg henne. Hun het Birgitta og bodde den gangen i Lund i Skåne. Vi fant tone veldig fort, og startet et vennskap som varte i mange år. Birgitta giftet seg etterhvert med sin Sadee og sammen fikk de 4 flotte barn, 3 gutter og 1 jente. Birgitta slet med anorexia og andre psykiske plager, og til slutt hadde hun mer enn nok med seg selv. Vårt vennskap ble satt på hold noen år, til vi igjen gjenopptok det på Facebook for et par år siden. Dessverre skulle vi ikke få være venner så lenge.

Birgitta hadde fortsatt problemer, og plutselig en dag fikk jeg en melding fra datteren om at Birgitta ikke hadde orket mer. Hun hadde tatt beslutningen å avslutte livet sitt 😢 Jeg ble så trist og lei meg for at hun følte at det var den eneste løsningen for henne.... R.I.P.

 

Når jeg ryddet og kastet i skapene mine her om dagen fant jeg igjen bokmerket jeg fikk av Birgitta for mange år siden. Jeg kjente at jeg ble så vemodig da jeg så det.  Siden jeg nå har gitt meg i kast med Outlander-bøkene, så ville jeg gjerne bruke bokmerket i stedet for en papirlapp eller noe annet jeg hadde for hånden.

Birgitta var alltid så flink til å gi flotte gaver til jul og bursdager, med det mener jeg ikke dyre gaver men den typen man gir fra hjerte. Mange ganger hadde hun også laget dem selv. Jeg har spart på dem allesammen 💝

Jeg håper hun har funnet fred der hun er nå!

#venn #brevvenn #hylandshørna #nrk #svt #underholdningsprogram #barndomsminner #savn #avslutning #rip #blogg

💸Shop till you drop 💸

 • 18.08.2016, 22:22

Tidlig i dag kom bestisen Anne og hentet meg, for i dag skulle vi gjøre Nordby Shopping med oppfylte bankkontoer.... Jeg har ikke vært så tidlig oppe siden før jeg tok ferie, og det gjorde vondt. Våknet egentlig ikke før jeg sto i dusjen, og husker nesten ikke hvordan jeg kom dit. Ute var det ganske fint vær, men heldigvis ikke like varmt som det var i går.

At folk hadde begynt å jobbe igjen var lett å merke, for det var langt mindre folk på senteret, og skal jeg være helt ærlig så var det veldig behagelig å slippe å bli tråkket på eller kjørt ned av nordmenn med overfylte handlevogner.

På snakk om overfylt handlevogn.... Det ble jammen min også, men jeg trodde at jeg måtte betale mer enn jeg gjorde. Kjøpte en del grønnsaker, som jeg blant å net skal lage en deilig blomkålsuppe, etter en oppskrift som jeg fikk hos Olivero på Oslo City tidligere i år. Ellers var det nesten bare sunne ting i vogna mi i dag. Ikke kjøpte jeg noe snoop noe annet sted heller, flink jente jeg i dag.Det eneste jeg kjøpte som var litt usunt var disse deilige jordbærkjeksene, som det er nesten farlig å åpne. Det er nesten umulig å la være å slutte og spise dem.

Ellers har nok bankkortet mitt gått varmt i dag, og det var ikke bare matvarer som ble med meg hjem igjen. Fikk tak i to regnjakker, en rosaaktig og en lilla. Ja jeg vet at det høres helt idiotisk ut å kjøpe to, men da de kun kostet 399,- stykket tok jeg begge siden jeg ikke kunne bestemme meg for hvilken farge jeg skulle ta ?? Så ble det noen nye gensere, neglelakker (Essie), vitaminer, flasker til bublemaskinen min +++

Siden de har så god Asiatisk mat hos Nordby Wok, valgte  vi å spise middag der denne gangen. For buffet koster det under 170,- og man kan fylle opp tallerkenen så mange ganger man vil. Jeg ble mett, men på en god måte 😊

Siden jeg var så tidlig oppe idag, er jeg megasliten nå i kveld og burde helt klart legge meg tidlig, men jeg vet at de ikke kommer til å skje gitt 😴

nordby #shoppingsenter #harrytur #shoppahollick #neglelakk #essie #regnjakke #rosa #lilla #vitaminer #nordbywok #asiatisk #blogg

💧 Bobler i glasset 💧

 • 17.08.2016, 22:20

Så gjorde jeg det..... Kjøpte en Bubble Maker hos Rusta sånn at jeg kunne få noen bobler i glasset mitt 😊 Når jeg var på Storo senteret i forrige uke så Terje på noen, og jeg kastet nok et sideblikk på eller to på dem jeg også uten at jeg tenkte på å kjøpe noen. Noen dager senere var jeg på Rusta, og så at de hadde maskin der også til en rimeligere penge. Patronene kostet 100,- mindre, men om man får mindre ut av dem er jeg litt usikker på...

Jeg har blitt veldig glad i rosa, og har en tendens til å kjøpe produkter med den fargen... Jeg plukket med meg en rosa maskin først, men byttet den til slutt med en mørk lilla.

Da jeg skulle montere patronen syntes jeg at det var litt skummelt, siden det var gass i den. Jeg leste bruksanvisningen nøye, og gjorde akkurat sånn som det sto at jeg skulle gjøre. Det gikk helt fint, og vips så hadde jeg bobler i glasset... De hadde ingen smaker hos Rusta, men jeg skal prøve med vanlig saft så får vi se hvordan det fungerer 😊

#bobler #bobleriglasset #bubblemaker #bobblemaskin #patron #gass #rusta #shoppe #blogg

😼Da skal vi avsted igjen😼

 • 16.08.2016, 23:34

I forrige uke kom brevet jeg alltid gruer for skal komme..... Det er fra Evidencia Lørenskog Dyreklinikk, som forteller at det er på tide at mamsen ringer og bestiller time til den årlige kontrollen og vaksine av Ronja og Vinja. Dette er et mareritt som jeg godt kunne ha vært foruten, men som er viktig å overholde. Jeg vet akkurat hva de kommer til å si, og det er at Ronja er for tjukk. Det er jo sant, men det er umulig å få henne ned i vekt.... Jeg prøver, men ingenting skjer!!!!!

Jpeg

Vi fikk time denne uken heldigvis..., og hvorfor er jeg så glad for det siden jeg så at det er mareritt å dra dit? Jo, for det første så har jeg fortsatt ferie noe som gjør det enklere + at det er like greit å få det overstått....🙌

#katter #kontroll #dyrlegen evidenca #lørenskog #ronja #vinja #blogg

Vasset i rot

 • 16.08.2016, 19:56

De siste dagene har jeg mer eller mindre vasset i rot, og plastsekker så jeg har holdt på å bli helt gal. Årsaken til frustrasjonen er at jeg endelig fikk satt i gang, med å dra ut alt av skapene mine for å se hva jeg skulle beholde. Det ble ikke så mye skal jeg si deg, og jeg er ganske stolt av meg selv. Hvorfor, jo fordi at denne gangen har jeg ikke dvelt ved hver sak, og lurt på om jeg skal beholde eller ikke. Nei, nå var det sånn at jeg så på saken, og sa til meg selv at denne har ligget i skapet i over et år uten at du har savnet den..... Kast den, eller gi den bort til Fretex.

Når jeg var ferdig i dag ble det en stor sekk og to litt mindre til Fretex, og 3 stor sekker og to litt mindre med kabler og sånt som skal kjøres til gjenbruksstasjonen i morgen. Det føles så godt å endelig fått gjort det, og ikke minst være ferdig 😊 Om litt skal jeg også takle kjellerbodene mine, men ikke akkurat nå.Kluet nå er å ikke kjøpe en haug med nye ting å fylle opp skapene  med, for da er jeg like ille ute igjen ganske snart. Det jeg ikke har gått igjennom i denne omgangen, er klærne mine. Jeg hadde ment å gjøre det, men jeg orket bare ikke mer..

#rydde #kaste #ordne #Fretex #gjenbruksstasjonen #blogg

📚 Outlander bok 1 ☀

 • 14.08.2016, 23:18

I dag har sola stått høyt på himmelen og det har vært virkelig deilig. Jeg flyttet ganske tidlig ut på balkongen, og tok med meg kaffe, vann og den første Outlander boka.

 

Jeg kjøpte jo en boks med de fire første bøkene, som kom i forrige uke. Det har ikke blitt til at jeg har kommet i gang med lesingen, før nå. Jeg slet litt med å komme i gang i dag, for boka er på engelsk å det er en stund siden jeg leste på engelsk. Etterhvert gikk det bedre og jeg kom meg igjennom de 5 første avsnittene.

 

Boka er på nesten 900 sider, og kan til tider være litt vrien å lese siden den også er på skotsk. Jeg skjønner det meste, og er det et ord jeg ikke helt vet hva er så forstår jeg sammenhengen 😄

#outlander #lese #bøker #spennende #vanedannende

Hei hvor det går...

 • 13.08.2016, 13:42

Sitter her med formiddagskaffen og har en litt sånn sløv start på dagen... Noen ganger er det så deilig å bare ta livet helt med ro, og i dag er en sånn dag for meg. Våknet med en følelse av å være kvalm, og jeg fant raskt ut at årsaken var nakken og skuldrene mine. Dette er ikke noe uvanlig for meg, og problemet løses raskt med å komme seg opp av senga. Gjøre noen øvelser og bevege seg litt, og det hjalp litt denne gangen også :o))

Jeg har fortsatt ferie, men kan nesten ikke fatte hvor fort disse 3 første ukene har gått. Nå er det bare en uke igjen, og flere ferieopplevelser er linet opp. Forhåpentlig får vi plass til alle sammen innen ferien er over. Jeg har kanskje ikke vært like mye på farten denne sommeren, som jeg var i fjor, men jeg har kost meg og slappet av så jeg klager ikke :o))Neste uke har vi planer om å ta en dag i Drammen, langs elva og inne i byen. Bestis Anne sier at det er så mange flotte svaner nede ved elven, og det har jeg i grunnen sett når jeg har kjørt forbi. Det er mange år siden jeg var i byen, og det skal bli gøy å gå på oppdagelsestur der :o)) Jeg vet jo at det er et par bloggvenninner som bor i området, og håper dere kan gi noen innspill til hvor vi bør besøke :o))

Jeg er ikke så mye på bloggen om dagen ettersom jeg er på farten en del. Syntes jeg må passe på å være ute litt og gjøre forskjellige ting når jeg først har fri. Det er bare en uke igjen til det er på tide å stå opp tidlig å gå på jobb. Da blir det ikke noe særlig farting i ukedagene, og kanskje ikke så mye i helgene heller. Da pleier jeg vanligvis å lade batteriene til en ny arbeidsuke.


                            

#sommer #sommer2016 #august #augsut2016 #ferie #ferie2016 #helg #lørdag #sommerenerkort #sløve #slappeav #kaffe #formiddagskaffe

En fantastisk dag i Fredrikstad

 • 12.08.2016, 22:56

I går dro bestis Anne, hennes kusine Brit og jeg til Fredrikstad for å møte Annes nevø John Kåre. Vi har snakket om denne turen ganske lenge, og har flyttet på den av flere grunner. De siste gangene har den blitt flyttet pga været, for vi ville at det skulle være fint og helst sol når vi skulle tilbringe hele dagen der. I går var vi superheldig, for sola var oppe fra grytidlig på morningen og helt til den gikk ned...., ganske sent.

Vi ble litt forsinket på vegen ned ettersom det hadde skjedd en stygg ulykke på E6 like ved Oppegård. Det var sykebil, brannbil og politibiler der, og så gikk det veldig sakte fordi folk er nysgjerrig og føler at de bare MÅ glane på det som har skjedd.

John Kåre bor utenfor Fredrikstad, så vi kjørte ut til han for å hente han først. Så dro vi inn mot Fredrikstad og Gamlebyen. Før jeg dro hjemmefra var jeg veldig usikker på om jeg skulle ta bare en cardigan på eller jeansjakken, og jeg valgte det første... Det angret jeg litt på, for selv om det var fint vær så blåste det og var litt kaldt. Jeg frøys jeg vettu :o))

Vi besøkte og Gamlebyen modelljernbanesenter og traff en energisk og herlig person, som snakket så varmt om museet. Det var han som i sin tid hadde startet å bygge modelljernbanen hjemme hos seg. Etterhvert så var det blitt så stort og han kjøpte huset i gamlebyen hvor det fyller flere rom oppe i andre etasje. Nå har de også kjøpt andre etasje i bygget ved siden av og de får 300 kvm mer å boltre seg på. Når vi gikk rundt å kikket, gikk det opp for meg hvor mye arbeid som er lagt ned for å få dette til. Er du innom Gamlebyen, så må du bare stikke innom dette museet.Etter å ha gått rundt i byen en stund begynte noen av oss å bli kaffetørste, og litt sugne på litt å spise. Derfor bestemte vi oss for å sette oss ned en liten stund å slappe av en liten stund. Jeg fikk veldig lyst på nystekt wienerbrød til kaffen, men dessverre så hadde de ikke det. I stedet ble det vaffel med brunost, som også var veldig godt. Det var en god del veps ute i tillegg til vinden, så vi satt oss inne for å spise. Akkurat det passet meg veldig bra, for jeg har jo helt panikk for vepsen. Vi skravla i vei mens vi gikk igjennom gatene, men det stoppet ikke opp mens vi satt med kaffekoppen heller :o))

Etter kaffepausen ruslet vi videre en stund til, og vi var så vidt innom Galleri Sand også. Vi ble ønsket velkommen av Aune Sand da vi kom inn... Det var mange flotte arbeider der, og jeg så opptil flere jeg kunne ha tenkt meg å ha på veggen...., hvis jeg hadde hatt råd til det!Da vi hadde ruslet rundt det meste av Gamlebyen gikk vi ned til elven, og tok Byferga over til andre siden. Så ruslet vi langs brygga i solskinnet mens vi så på alle de flotte båtene og husene. Vi begynte å bli sultne og slitne så det var på tide å finne et sted å sette seg for å spise middag. Valget av spisested falt til slutt på "Paa Brygga", som gjorde akkurat det. Nok en gang valgte vi å sitte inne, siden det blåste endel ute. Etter å sittet å studert menyen en stund falt valget på indrefilé, bakt hviløkspotet, grønnsaker og bearnessaus. Siden jeg ikke kjørte bil i går valgte jeg å unne meg en fatøl til maten. Det er ikke ofte jeg drikker alkohol på våre turer, men av og til unner meg det. John Kåre valgte et øl som heter Nøisom, som jeg hadde sett at de hadde nede på Meny på Bryn, men som jeg ikke har smakt selv.

Maten smakte helt himmelsk og servicen var på topp å vi storkoste oss totalt. Siden ingen skulle på jobb dagen etter, var det ikke noe hastverk med å komme seg hjemover med det første. Vi satt lenge ved bordet å skravlet og koste oss, og da vi endelig brøt opp hadde jeg nesten litt lyst til å sitte en stund til :o))På veg tilbake valgte vi å gå igjennom Fredrikstad i stedet for langs brygga. Først tenkte vi at vi skulle ta Byferga, den som tar den lange veien til Gamlebyen, men etter å ha stått en stund å ventet gikk det opp for oss at den ikke kom før om 40 minutter, og da var det kanskje like greit å gå. På den måten fikk vi faktisk sett litt av byen også, og det var endel å se på :o))

  

Denne flotte minnestatuen for ofrene i Regjeringskvartalet og på Utøya sto i parken ved siden av Domkirken. Jeg får alltid litt hjertebank når jeg ser slike minnemarkeringer om denne grusomme dagen.

Da vi nærmet oss brygga hvor Byfergen skulle ta oss over til Gamlebyen ble Anne og jeg litt bekymret for at det ikke skulle gå noen. Vi kunne ikke se noe til den, og vi var overbevist om at vi måtte ta en taxi. Ingen fare for det, for båten kom den. Jeg må være ærlig å si at jeg var veldig sliten, og veldig glad for at det ikke var så langt å gå bort til parkeringsplassen hvor bilen sto. Vi kjørte John Kåre hjem til seg, før vi satte nesen hjemover igjen.

Det ble en lang tur hjem, for ved to tilfeller var det arbeid på E6 og vi måtte kjøre et langt stykke rundt på andre veier. Disse omkjøringene tok tid, og da jeg låste meg inn i heimen var klokka nesten 23:00. Jeg var så trøtt og sliten at jeg gikk rett opp i senga å satt meg der for å se litt på tv, men jeg fikk ikke sett så veldig mye før jeg gled inn i la la land :o))

I fjor var vi på en tur til Prøysen og kom hjem med en så flott opplevelse og følelse, som vi ikke trodde det var mulig å ha igjen. Turen til Fredrikstad kommer vel ikke helt i samme klasse, men det er jammen ikke langt unna. Vi koste oss sammen, og så var det så utrolig koselig at John Kåre hadde anledning til å møte oss å bli med. Han kjenner jo byen, og var en fantastisk guide som fortalte om de forskjellige stedene vi kom til. En stor takk og en bamseklem til han ❤ 

#fredrikstad #gamlebyen #modeljernbanesenter #gallerisand #lunch #byfergen #bryggelangs #brygga #middag #paabrygga #nøisom #minnesten #kunst #natur #regjeringskvartalet #utøya #utpåturaldrisur #tur #dagstur #sommer #sommer2016 #august #august2016 #torsdag #glede #opplevelse

 • Tur
 • Pittbulljedda på venninnetur....

  • 10.08.2016, 00:00

  I dag måtte Pittbulljedda stå opp tidlig sånn at hun rakk å vaske håret sitt innen hun skulle opp til Lørenskog, hvor Anne og Brit ventet på å bli hentet. I dag hadde vi bestemt at vi skulle ta en tur opp til Løten Lys. Brit hadde ikke vært der før, og hun hadde veldig lyst til å dra dit en tur. Anne og jeg var ikke vonde å be, når det gjelder å dra dit. Det er mye flott å se på og det er vel skjelden vi kommer tomhendte hjem igjen...

  Været var ikke så ille da vi dro av gårde, men etter hvert som vi nærmet oss Mjøsa, ble det mer og mer overskyet men det var i det minste oppholdsvær.


  (bilde er lånt)

  Det var ikke fult på parkeringsplassen når vi kom, så det var ikke vanskelig å finne en plass. Jeg er syntes det er like spennende å gå inn døra hver eneste gang, for å se om jeg kan finne noe spennende å kjøpe å ta med hjem.

  Vi starter ofte i kjelleren å jobber oss oppover i etasjene, og det gjorde vi i dag også. Innerst er juleavdelingen, og jeg pleier faktisk å få litt julestemning når jeg går rundt der å kikker mens de spiller julemusikk i bakgrunnen. I dag klarte ikke julemusikken å lokke fram stemningen. Ikke syntes jeg de hadde noen spennende heller, så det ble ikke noe til jul for meg denne gangen.

  Jeg kom ikke tomhendt hjem allikevel... Jeg kjøpte meg to lysglass med sølvbeslag, en lysestake i sten, et stort sort lys med sommerfulger m/lysfat, en stubbe og to ugler i lys og to langstilkede lykter som jeg skal ha på gravlunden. Bilde av det jeg kjøpte kommer litt senere :o))

  Før vi dro derfra var vi innom kafeén og kjøpte kaffe og et kakestykke... Jeg kjente at det var godt å kunne sitte ned litt å slappe av og skravle en stund. Hihihi, vi trengte ikke å sette oss ned for å skravle, for det gjorde vi jo hele tiden mens vi gikk rundt der... Bare koselig det :o))

  Vi hadde snakket om at vi skulle dra til Hamar før vi dro hjem, for å spise middag der, men det slo vi fra oss etter en liten diskusjon. I stedet kom Brit med en kjempeflott ide om at vi kunne dra til Stange. Siden pappsen min vokste opp i Stange og det var mange år siden jeg hadde vært der, syntes jeg det var stas å reise dit. Vi kjørte noen sideveier for å få litt mer ut av turen..  Da jeg var liten var dette et flott hus, og bakenfor lå det lille huset som farmor og farfar bodde. Deres hus er revet for flere år siden, og to etasjes blokker er bygget på tomten. For et par år siden brant det i det gamle huset her, og nå skal det tydeligvis bygges noe nytt. Det Stange jeg kjente er det ikke noe særlig igjen av. Det eneste, bortsett fra dette huset, som jeg gjenkjente var de store siloene på andre siden av jernbanesporet. Etter som tiden går vil det skje forandringer, enten man liker det eller ikke.  Vi begynte å bli sultne og ruslet rundt i gatene for å finne et sted å spise, og vi endte til slutt opp hos Anton Hoels Kro hvor vi alle spiste deilig rødspette. Maten smakte supergodt, og vi fikk veldig god service :o)) Det begynte å regne da vi vi gikk bort til kroa, og det fortsatte hele tiden mens vi satt der. Heldigvis ikke så ille, og vi unngikk å bli alt for våte uten paraplyen.

  Da vi satte kursen mot Oslo ville jeg gjerne kjøre forbi Tangen, for å se om jeg kunne se den gamle huset som min tante og onkel bodde i. Det var en litt lengre tur, men vi hadde jo ikke noe hastverk så det gikk jo greit. Når vi kom ut på E6 igjen begynte regnet etterhvert å bøtte ned, men det var veldig lokalt. Vi kjørte inn og ut av den ene regnbygen etter den andre. Før jeg slapp av Anne og Brit utenfor hos Anne var vi en snartur innom El-kjøp for at Brit skulle ordne noe. Det tok ikke så lang tid :o))

  Selv om jeg har hatt en utrolig fin dag i dag så ble jeg også veldig sliten, og jeg syntes det var godt å komme hjem til pusene mine igjen. De syntes at mamsen deres hadde vært borte litt vel lenge, og diltet etter meg hele tiden å ville ha masse kos. Å det fikk det er jo klart at de fikk det ❤

  #venninnetur #venninner #utpåturaldrisur #tur #reise #dagstur #løten #løtenlys #shopping #stange #kaffe #kake #middag #stange #barndomsminner #sommer #sommer2016 #august #august2016 #tirsdag #blogg

  Pittbulljedda henta fram husmorgenet

  • 07.08.2016, 21:55

  I natt har jeg sovet ekstremt lite, og da alarmen ringte så hadde jeg bare sovet en time. Hvorfor sette på alarmen på en søndag, vel jeg har alltid alarmen på for at jeg ikke skal sove for lenge. I dag var for at jeg skulle være med Anne og Brit ut på litt sightseeing, men jeg var så trøtt og surrete i hodet at jeg orket bare ikke å stå opp. Valgte derfor å bli hjemme, og som et under så gled jeg inn i drømmeland ganske raskt å sov helt til klokka ble 11:30. Helt våken var jeg ikke da heller, men jeg sto nå i allefall opp...  Da jeg sto opp var det sånn delvis overskyet, og sola så ut til å klare å trenge igjennom skyene... Det var dessverre bare en kort stund, for ganske snart så ble himmelen helt grå og regnet begynte å sildre ned fra himmelen. Akkurat det har det fortsatt med.... Det eneste positive med at det regner hver dag, er at jeg slipper å gå ut å vanne i bedene mine.

  Siden det ikke var noe utevær benyttet jeg sjansen til å få vasket litt klær og rydde litt i heimen. Så fikk jeg lyst il å bake litt....  Sist gang jeg var innom Meny på Bryn kjøpte jeg en sånn posekake fra Toro til eplekake. Vanligvis pleier jeg å bake et sukkerbrød fra bunnen, men jeg fikk lyst til å sammenligne dem. Jeg hadde heldigvis kjøpt noen epler samtidig, men egentlig ikke for å bake. Det er alltid spennende å prøve noe nytt....  Når jeg var innom Panduro på Nordby Shoppingsenter i fjor en gang, kjøpte jeg en pakke med 3 springformer. Den midterste størrelsen var akkurat perfekt størrelse, så det var bra jeg kjøpte dem. Den gamle jeg hadde fra før ville ha blitt altfor stor for menden røre jeg hadde. På pakken sto det at man skulle bruke 2 til 3 epler, og jeg valgte 3. Det ble litt for mye, så det hadde nok holdt med 2,5 i dette tilfelle.   Etter 40 minutter kom resultatet ut av, og om jeg skal si det selv så ser den veldig delish ut... Nå har jeg akkurat smakt på den, og den smakte helt delish også. Siden jeg ikke har godt av å spise opp hele kaken alene, gikk jeg over til naboen med noen biter sånn at de kunne kose seg med eplekake til kveldskaffen :o))
  Det har jo vært mye diskusjon rundt dette med kake fra bunnen vs kake fra pose, men jeg ser ingen grunn til at man ikke skal kunne bruke posekaken innimellom. I dette tilfelle så syntes jeg at kaken er like god som om jeg skulle ha laget den helt fra bunnen. I tillegg så tok det kortere tid :o))

  Søndag er en sånn dag hvor jeg fixer på ting, og nå i kveld er det neglene mine som tenger å fixes. Nå skal gammel neglelakk av, og neglene files og pusses litt. Så tenker jeg at de skal få litt luft noen dager innen jeg legger på en ny lakk :o))

  #trøtt #søvnløs #nattesøvn #søndag #regnvær #grått #trist #bake #eplekake #posekake #sukkerbrød #toro #godt #smakelig #blogg

  Fram med fargeboka

  • 07.08.2016, 19:37

  I går var bestis Anne på besøk hos meg. De siste lørdagene vi har hatt sammen har, har vi sitter med vært vårt strikketøy. Ikke denne dagen nei, nå var det fargelegging som gjaldt. Jeg kan knapt huske sist jeg hadde det framme, og det tok litt tid å komme inn i det igjen.

  Det som var litt trøblete til å begynne med, var å klare å sette sammen rette farger. Etter en stund kom jeg da inn i det igjen, og alt gikk ganske greit.

  Når klokka nærmet seg 17:30 så avsluttet vi fargeleggingen og gjorde oss klar til å dra. Vi skulle kjøre M til Gardermoen, for å reise hjem. Han har flyttet og har tømt leiligheten sin denne helgen. Terje og Kine hadde dratt tidligere på dagen med flyttelasset.

  De ble dessverre sittende fast ved Bygdøy i 3 timer pga oversvømmelse i veien, og ble veldig forsinket. De var ikke framme før etter midnatt. Vår tur til Gardermoen var langt mindre trøblete.

  Vel hjemme igjen satte vi oss igjen ned ved kjøkkenbordet med fargebøkene våre, og vi ble sittende der helt til Anne dro hjem til sitt.

  #farger #fargebok #hobby #gardermoen #flyttelass #flytte #lørdag #venninnekveld

 • Tur
 • Det ble ikke strikketøy og inneliv

  • 05.08.2016, 19:25

  I dag var planen å sitte inne å strikke og skravle sammen med bestis Anne, for det var jo ikke meldt noe særlig fint vær. Det dårlige været ble bekreftet da jeg dro opp rullgardinen sånn ca 09:30 i dag. Utenfor så bøttet regnet ned i store strømmer, og det var rene elven nedover bakken fra blokken ovenfor. Det var et perfekt innevær, og da Anne kom sånn et par timer senere regnet det fortsatt. Etterhvert så klarnet det opp og sola kom tittende fram.

  Anne og jeg satt og skravlet i stua, men vi hadde ikke funnet fram noe håndarbeide enda. Da ringte mobilen, og det var Terje og M. som lurte på om vi ville være med ut å spise lunch. Først sa jeg nei, for jeg så ikke ut på håret og formen var ikke på topp, men så ombestemte jeg meg for det var så fristende å bli med dem ut en tur. Det ble bestemt at vi skulle dra opp til Mortens Kro oppe i Nittedal, for der har de så innmari god mat, og så var det en sjanse til å komme seg ut av byen en stund :o))


  (bilde tatt av Terje, siden jeg ikke tenkte på å ta noe selv)

  Det tar vel ikke mer enn 20 min opp til Mortens Kro, og bra var det for magen min sa klart i fra at det var på tide å få i seg litt mat. Anne valgte en speketalerken, Terje og jeg en en club sandwich og M. noe pasta greier. Anne fikk sin mat med en eneste gang, mens vi andre måtte vente en god stund, såpass lenge at Terje gikk inn for å høre om de hadde glemt oss. Det hadde de ikke, og maten våres kom ikke så lenge etter det.

  Vi valgte et bord ute, og der satt vi å fjasa og hadde det veldig morsomt. Jeg er sikker på at vi underholdt alle de andre som satt på de andre bordene, but who cares. Det som ikke var like morsomt var at noen veps var litt vel interessert i oss, og jeg er hysterisk bare en kommer i nærheten av meg. På et tidspunkt satte den lille svarte og gule hissiproppen seg på hånden min, og da var det bare så vidt jeg ikke løp hysterisk bort, grøss!!

  M trengte et brannslukningsapparat til leiligheten sin, så det ble bestemt at vi skulle dra innom Clas Ohlsson på Strømmen Storsenter. Det var midt i rush-trafikken, men det gikk allikevel ganske radig å komme oss dit.  Det ble ikke noe kaffe hos Mortens Kro, og da jeg er veldig avhengig av noen kopper i løpet av dagen bestemte vi at vi skulle sette oss ned å drikke en kopp når vi kom til Strømmen. Jeg husker ikke hvilken baker vi satt oss ned hos, knis, men de hadde nå i allefall en fantastisk god sucsesskake. Det bare ropte navnet mitt, og da ble det et stykke til kaffen. Kroppen og hode mitt våknet til liv etter kaffen, og jeg var klar til en rask tur innom Clas Ohlsson.

  Nå er jeg alene igjen, og har sunket lang ned i godstolen. Er ganske trøtt og sliten så nå skal jeg sitte å sløve foran tv'n en stund. Hvis ikke øyelokkene blir for tunge så skal jeg lese noen kapitler i boka mi.

  #vennetreff #venner #utpåturaldrisur #nittedal #mortenskro #veikro #lunch #mat #uteliv #strømmen #storsenter #clasohlsson #veps #sommer #sommer2016 #august #august2016 #fredag #blogg

  💡 Her er ingen krok mørk 💡

  • 04.08.2016, 23:17

  Missforstå meg ikke, jeg elsker sommeren og lange lyse kvelder.... Allikevel må jeg innrømme at det er også veldig koselig når det begynner å bli mørkt om kveldene, for da kan jeg igjen tenne lys i alle lyktene mine. Hittil har det ikke vært så veldig mørkt, men i kveld blafrer flammen i alle lysglassene mine igjen. Det ble med en gang en lun og fin følelse inne, som jeg virkelig nyter :o))  #lun #koselig #lys #lysglass #mørkt #trivsel #tenne #opplyst #blogg #sommer #sommer2016 #august #august2016 #torsdag #blogg

  ❤ Tender, love and care ❤

  • 04.08.2016, 13:48

  Jeg skulle egentlig ha gjort rent heimen i dag, men så oppdaget jeg i går at det var en del planter som trengte litt kjærlighet... Noen var modne for søppelkassen, mens andre igjen bare trengte litt jord og kjærlighet. Det var en stund siden jeg hadde vist dem litt medfølelse, så jeg tenkte at det var på tide at jeg tok meg i nakken å viet dem hele min oppmerksomhet :o))  Min mor hadde en stor og fin kaktus, som jeg ikke helt vet om var november, desember eller påskekaktus, og den har jeg forsøkt så godt jeg har kunnet å holde liv i. For noen år siden så det ut til at den ikke ville mer, men jeg bestemte å bevare noen av grenene for å se om de ville klare seg. Nå har jeg tre planter som jeg virkelig tar meg av. De og en gammel fredslilje er det jeg har igjen etter min mor, og som hun selv hadde i mange år. Den damen hadde grønne fingre, og alt av planter som hun tok i stortrivdes og hele heimen var full av friske fine blomster og planter... Der er jeg ikke like flink dessverre.

  Jeg kan bare ha grønne planter her hjemme, for det er det eneste jeg klarer å holde liv i, og om litt skal jeg løpe litt rundt med vannkannen sånn at de igjen kan strekke litt på grenene og bladene sine :o))

  #tender #love #care #planter #natur #grønt #blomster #ompotting #vanne #blogg #sommer #sommer2016 #august #august2016 #torsdag #blogg

  Familien And slapper av

  • 03.08.2016, 22:17

  Det er ikke alltid greit å være liten and når parken oversvømmes av turister, som hele tiden kommer å kikker å skal ta bilder av familien fra alle kanter. Noen ganger kan det rett og slett bli litt for mye, og da er det godt å slappe av en liten stund. I dammen kan man velge mellom å ligge blant vannliljene eller gjemme seg litt under sivet....

  #and #familie #sove #hvile #ender #dyr #mas #kjas #park #botaniskhave #natur #sommer #sommer2016 #august #august2016 #blogg

  Botanisk Have på jakt etter humler

  • 03.08.2016, 20:45

  Ulykkesfuglene har på nytt hvert ute på tur, og i dag gikk ferden til Botanisk Have på Tøyen her i Oslo. Det ble litt mer besværlig å komme dit enn vi hadde forutsatt, for parkeringsplassen utenfor, hvor vi pleier å parkere, var ikke tilgjengelig. Der holdt de på å rigge opp til Øya-festivalen som snart går av stabelen. Etter en liten sightseeing rundt i området fikk vi plassert bilen på parkeringsplassen ved Tøyen senter, og så gikk vi derfra bort. Det tok kanskje 5 - 10 minutter.

  Jeg hadde utstyrt meg med to kamera, et Nikon og et Canon, for å se hvem av dem som tar best bilder. I tillegg hadde jeg jo også min Samsung telefon, som tar veldig bra bilder. De beste humlebildene ble faktisk tatt med mobilen :o))  Til tross for vondter og plager så smiler ulykkesfuglene tappert, knis!! Nei da, så ille har det ikke vært :o)) Bestis Anne har nok kjent på kneet sitt uten at det har stoppet damen fra å skritte over vann og klatre ned bratte bakker. Øyet mitt som var så håpløst i går har ikke vært vondt eller rent i det hele tatt :o))

  Dette var bare et "lite" utvalg av alle bildene jeg tok, og det ble ganske mange det også. Jeg kommer til å legge ut noen flere senere tenker jeg, for ellers blir det for mange og det blir bare kjedelig. 

  Jeg ble litt overrasket over at jeg fikk bedre bilder med mobilkamera enn med de andre to kameraene jeg hadde med meg. På bildene som var stilt inn på landskap er nok kvaliteten det samme, men de var macro-bildene som var bedre med mobilen. Men med den kunnskapen i bakhånden er det jo greit å bruke mobilen når jeg skal ta å snike meg tett på et motiv :o))

  #bestiser #venninnebilde #botaniskhave #tøyen #oslo #natur #blomster #innsekter #humler #humle #ute #utpåturaldrisur #foto #bilder #nikon #canon #samsung #sommer Sommer2016 #august #august2016 #onsdag #blogg

  Nordre Skøyen Hovedgård

  • 02.08.2016, 21:21

  Ikke langt fra der jeg bor ligger en Nordre Skøyen Hovedgård, en vakker perle midt i en voksende bebyggelse på alle kanter. Dit dro ulykkesfuglene i dag på en aldri så liten utflykt. Vi hadde ikke så veldig store problemer med å bevege oss rundt, heldigvis... Helt plagefri ble jeg ikke jeg, men det var jo ikke foten som årsaken, nei da, det var det venstre øyet mitt som tårene fosset ut fra, og det føltes ut som om jeg hadde sand i øyet. I tillegg så rant nesen min som en sil, og ikke vet jeg om det er allergi eller noe annet... Plagsomt er det nå i allefall, men da snakker vi ikke mer om det nå!!

  Jeg leste meg opp litt på hvor gammelt stedet er, og etter det jeg fant så var gården klostergods i middelalderen. Blant eierne var Oslo Bispestol og Nonneseter kloster. Den eldste grunnmuren til hovedhuset kan spores tilbake til 1250-tallet.  Gården eies nå av Oslo Kommune, og brukes som samfundshus og selskapslokaler. Det har det vært i ganske mange år, for jeg husker at mine foreldre var på fest der da jeg gikk på barneskolen. Å det begynner å bli noen år siden nå.  På nedsiden av hovedhuset, litt nede i bakken ligger et minnemonument over 24 krigsofre fra Bryn- og Østensjøregionen. Monumentet er av Joseph Grimeland og ble avduket i 1946.

  Denne gamle lindealleén kan sikkert fortelle mange historier kan jeg tenke meg. Det er ikke vanskelig å se at trærne er gamle, og veldig vakre ❤


  Her sees Bryn senter med nesten stillegående trafikk både mot og ut av Brynstunnellen. Øverst i bilde ligger Manglerud!  Etter å ha tilbrakt en god stund på hovedgården dro vi en rask tur ned på Alna-senteret for at Anne skulle se etter et kloremøbel til Felix the Cat, men de hadde fortsatt ikke hun ville ha inne. Så da dro vi tilbake til Bryn igjen, og valgte å spise middag på Al Denté på Bryn senter. Når jeg fikk se at de hadde stekt laks som dagens kunne jeg ikke motstå fristelsen, nam nam :o))

  Vi har avtalt å finne på noe i morgen også, men hvor langt vi drar kommer ann på om øyet mitt fortsatt er vondt. Det er ikke like ille akkurat nå, men plutselig så begynner det å svi og øyet renner. Jeg har ikke lyst til å sitte inne, så jeg håper det er bedre til morgen.

  #nordreskøyenhovedgård #turistiegenbydel #bryn #østensjø #ute #tur #natur #severdighet #minnemonument #venninnetur #alna #aldente #øyeproblemer 

  En ulykke kommer sjelden alene...

  • 01.08.2016, 23:37

  Jeg startet dagen og formiddagen med å sitte ute på balkongen. Solen sto ganske høyt på himmelen da jeg slo opp mine blå øyne og sto opp. Foten min var ikke helt på topp, men jeg orket da å trå på den uten alt for mye besvær. Jeg tok med meg frokosten/lunchen ut på balkongen og satt meg der for å nyte stillheten. På den tiden av dagen er det nemlig ganske stille og rolig.


  (ikke det beste bildet jeg har tatt akkurat)

  Jeg begynte å lese i bok 2 i House of night serien, men hode var ikke helt med meg i dag. Det resulterte i bare 3 kapitler, før jeg la fra meg boka. Vinja kom mjauende ut å satt en stund å så på meg, før hun bykset opp i fanget mitt å la seg til rette. Jeg hadde egentlig tenkt til å gjøre noe annet, men syntes nesten at jeg måtte la henne få ligge å kose seg en stund.

  Siden foten min var bedre i dag bestemte jeg meg for å ta en tur ut for å handle littegranne og fylle opp tanken på bilen. Sistnevne var nesten tom og trengte virkelig å fylles opp. Jeg har alltid fylt på Statoil, som har ligget rett nedenfor her jeg bor, men nå har den stengt for det er planlagt nye blokker der. Nærmeste Statoil stasjon. Esso stasjonen er nærmere så nå blir det heller den jeg skal fylle hos heretter.

  Som sagt var jeg uheldig på lørdagen å tråkke over ankelen min, og har vært lite i farten de siste to dagene. I dag kom det melding fra bestisen Anne om at hun hadde ramlet å vridd kneet sitt da hun var på stolpejakt i dag. Så nå sitter hun med benet på en stol, men hun mente kanskje at det var bra igjen til i morgen. Vi får se hvordan ståa er i morgen da... Vet ikke om jeg skal le eller gråte, uansett er vi veldig uheldige begge to.

  I morgen skal jeg til fotpleiedamen og jeg både gleder og gruer meg. Gleder meg for at det skal bli godt å få stelt dem, men gruer litt siden foten ikke er helt bra å det kan gjøre litt vondt hvis hun tar i. Nå ja, den tid den sorg....

  Nå tenkte jeg å nyte de siste timene av denne dagen med å se på Miss Marple.

  #houseofnight #bokserie #bedratt #balkongliv #fot #vondter #uhell #statoil #esso #fotpleie

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no