hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Han ble frastjålet alt.....

 • 30.09.2010, 10:38

Når jeg kom på jobb i dag, så ble jeg mødt av en litt oppgitt fjes. Han jeg deler kontor med hadde blitt robbet i går. Etter jobben hadde han vært på Elexia på Karl Berner for å trene. Da han kom i garderoben etter trening, så hadde noen brutt seg inn i det låste skapet å stjålet alt han hadde. Bag, ytterjakke, jeans, genser, sko, lommebok med 200,-, bankkort og kreditkort samt mobiltelefon og nøkler.  Der sto han da i bare treningstøy.

Han fikk anmeldt saken til politiet mens han var på Elixia, og ordnet med låssmed som slapp han inn i leilighet og som ordnet med nye låser på døren.

Det er jo helt vanvittig at folk kan gå inn i en garderobe som det til stadighet er masse mennesker, og stjeler alt en har. Nå har han brukt hele morningen for å ordne opp med bank, forsikring, mobilselskap mm.  Heldigvis så får han igjen verdien av tingene på hjemforsikringen, men det er ikke helt poenget.

Jeg blir så provosert å forbanna over at noen kan være så forbanna frekke!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nå må han slutte :o(

 • 29.09.2010, 15:47

I dag fikk vi vite at vikaren våres, som vi er så glad må slutte.  Han har vært hos oss i 4 år, og da er reglen at selskapet må gi han fast stilling.  Problemet er at det er ingen faste stillinger å tilby han. Jeg var forberedt på at det skulle skje, men det var alikevel et sjokk når vi alle ble kaldt inn til sjefen for å få vite status. Vi er bare jenter på avdelingen, så det det var noen tårer i øyekroken. Kjente at det var noen som trengte seg på jeg oxo.

Han får bli frem til 1. januar, og det er da noe.......!!

Sliten etter byturen i går....

 • 29.09.2010, 11:17

Byvandringen om Kvadraturen og på Akershus Festning i går var helt fantastisk. Guiden vi hadde med oss var dyktig, kunne mye om menneskene som hadde bodd i husene vi stoppet, og livet rundt.  Jeg sleit litt med å holde følge etter hvert pga den vonde venstre ankelen, men klarte da å få med meg alt sammen.

Det var mange hendelser på Akershus Festning som jeg ikke hadde hørt om tidligere, så det var spennende. På et sted vi stoppet mistet jeg konsentrasjonen litt, for jeg sto inntil muren som var dekket av planter å hørt en raslende lyd. Der satt en liten søt brun mus å kikke på meg, og den var ikke redd i det hele tatt.  De andre stoppet opp å glante på meg som sto med nesa inne i buskene.

Jeg anbefaler å ta en sånn tur for å bli kjent med Oslo by, man kommer ikke til å angre :o)

Byvandring - Kvadraturen og Akershus Festning

 • 28.09.2010, 10:55

Kunstforening på jobben arrangerer byvandring i dag om Kvadraturen og Akershus Festning, og jeg har meldt meg på.  Gleder meg til å oppdatere historiekunnskapene mine litt.  Det er så lite igjen av det gamle her i Oslo, så det er gøy å være med å få vite mer om det som er.

Sist gang jeg var på Festningen var da jeg gikk på barneskolen, og det er lenge siden i tillegg var jeg vel ikke så veldig interresert den gangen.  Etter et besøk på Fredriksborg Slott i Hillerød i Danmark for noen år siden, ble jeg veldig fasinert av Christian IV. Han var en spennende mann, og det er alltid artig å høre mer om han.

Det er jo et perfekt vær å gå på byvandring i dag, kunne jo ikke fått det bedre :o)

Her skal vi bo i London:

 • 27.09.2010, 22:11

Leiligheten ligger i bydelen Greenwich i London!
Leiligheten er moderne, med høy standard og den går over to plan. Den har stor terrasse med vid utsikt over byen. I første plan er det kjøkken, stue og toalett. I andre plan er det 2 soverom og 2 bad. Det er sovesofa i stuen med plass til en-to personer. Det er totalt 6-7 sengeplasser. Leiligheten er godt utstyrt med blant annet vaskemaskin, oppvaskmaskin, strykejern, mikrobølgeovn, TV. Barnestol, babyseng og paraplytrille finnes også.

 
 
 
 

Å, hjemme venter hammeren....

 • 27.09.2010, 16:13

Nå går jeg hjem, orker ikke å begynne på noe nytt, men arbeidsdagen er ikke over for det......  Hjemme ligger hammeren å venter på meg!!!!!

I går flyttet jeg jo om på møblene i stua, og da blei det jo skeivt med bildene på veggen. Så i kveld er det å hamre å snekre for å få bildene på sin rettmessige plass.  Jeg skal egentlig ikke syte og klage, for det er ikke store jobben.  Setter jeg i gang med en gang jeg kommer hjem, så er jeg sikkert ferdig i løpet av 20 - 30 min.

Nå håper jeg inderlig at det ikke er så mye folk på t-banen.... Jeg hater å stå som sild i tønne når jeg skal hjem, for jeg blir så stressa som igjen gjør at jeg blir slapp og giddasløs. Jeg missunner de som kommer på banen tidligere, de får som regel alltid sitte. - - -  Måtte syte litt, he he!!!

Lykke :o)

 • 27.09.2010, 12:18

Jeg kan ikke tenkte meg noen bedre måte å starte en ny uke på....  Komme ut av dusjen å se at det begynner å lysne til en fantastisk dag. Innen jeg gikk i dag var det blitt en gnistrende fin dag, sola skinte og det var litt friskt ute.

Det var ikke bare det som er årsaken til mitt gode humør, men et par ting til:

1. Vål'enga slo Braaaaan i går... Er ikke det HÆRLIG så vet ikke jeg :o) 
2. Kl 00:05 ringte venninnen min Anne meg for å fortelle at hun hadde sikret seg leiligheten i
     London for en uke.

Dette er Postkom sin ferieleilighet, og det var veldig stor rift om å få leie de.  Anne hadde lest at de skulle legge ut en ny uke ved midnatt, og bestemte seg for at hun skulle være klar. Vi fikk den da fra 20.03.11  til 27.03.11, og det koster oss 3 000,-. Det er plass til 6 stk så det blir jo ikke mye på hver av oss.  Da blir det bare flybillettene, men de kan vi oxo skaffe billig.

Jeg satt å tenkte etter når jeg var i London sist, og det var i 2002. Det er virkelig på tide å komme seg dit en tur igjen :o)

Søndag formiddag.....

 • 26.09.2010, 11:40

Satt bare her å kozte meg med frokosten min, og så fikk jeg plutselig for meg at to-seter'n jeg fikk av Anne passer mye bedre foran vindu. Når sånne tanker detter ned i hode mitt, ja da må de gjøres noe med. Jeg slukte de siste bitene av brødskiven å satte i gang. Nå står den foran vinduet så flott, men...........

Da så jeg at tv'n og skapet med glassene ikke passet der de sto, så nå må jeg flytte de oxo. Ikke bare det, noen bilder må oxo få nye plasser, men de får jeg bare ta ned.... Jeg får vise litt respekt for naboene. Tror ikke at de blir så veldig happy for at jeg begynner å dundre i veggene med hammeren på en søndag formiddag.

Kattene syntes det var veldig kjekt med litt forandring.... de løper rundt i sofaene å jakter på hverandre. Alltid kjekt med forandring syntes de.

Når jeg er ferdig i dag, så tror jeg at møblene skal få stå som de gjør en god stund fremover....., tror jeg!!!!

Lørdag formiddag....

 • 25.09.2010, 12:11

Deilig å sitte litt på kjøkkenet med en varm kopp kaffe å samle tankene litt. Kattene løper rundt å jakter på hverandre, og storkozer seg. Det er artig å sitte å se på dem....  Ronja ligger lettere henslengt på gulvet å later som ingenting når Vinja går forbi, men så fort hun har kommet noen skritt unna blir det vill jakt.

Ute er det skikkelig ruskevær, det blåser og er ikke spesielt varmt. Det har ikke begynte å regne enda, men det ser ut som om det er noe på gang. Håper ikke det, for det blir så mørkt å trist med en gang. Ikke noe vær man har lyst til å gå ut i iallefall. Jeg skal i 50 års burstad i dag, og det hadde vært kozelig å komme seg inn av døra uten å bli klissvåt!!!

Ble vekket av Ronja og Vinja i dag, som syntes at jeg hadde sovet altfor lenge. Det hadde jeg oxo, for kl var 10:30. Jeg sa at jeg skulle sove til jeg våknet, men trodde ikke at det skulle bli så lenge.  Jeg trengte det vel, og ikke har jeg dårlig tid heller så det er ikke så farlig.

Denne måneden lever jeg virkelig på et strampt budskjett....  Noen regninger var større enn jeg hadde forventet, og jeg kom ekstremt dårlig ut. Jeg kan ikke unne meg noe ekstra, men det er greit egentlig for jeg har mat til både meg og kattene. Det eneste jeg trenger å kjøpe er brød, melk og en å annen toalettartikkel. Jeg vanligvis ikke noe flink til å være økonomisk, men denne gangen må jeg være det.  Det som blir utfordringen er at jeg kan fortsette å være økonomisk også når jeg får påfyll på kontoen i oktober!!!!!!!!!!!!!

Det er vel på tide å komme seg i dusjen nå, sånn at jeg ikke blir sittende for lenge ved PC'n å glemme tid å sted. For hvis det er noe jeg er flink til er det å bli helt oppslukt av nettet, og bli sittende i time etter time.... Det kan jeg ikke i dag, for det er andre som er avhengig av meg.

Freddan' i godstolen....

 • 24.09.2010, 22:24

Trodde ikke at jeg var så innmari sliten, men etter at jeg fikk satt meg i godstolen var det som om kroppen bare klappet sammen.  Det gikk ikke mange minutter innen øynene ble smale, og de lukket seg. Vet ikke hvor lenge jeg var borte, men det var nok en stund. Uansett så var det godt å slappe av en liten stund.

Ronja kom å la seg på bena mine, og hun sovna hun oxo.   Hun har blitt en ordentlig kozejente, og syntes det er veldig godt å ligge hos mammen sin å koze leeeeenge.

Sitter sånn halveis å følger å ser på "Mumien vender tilbake"  Så trøtt og som jeg er i kveld er det vel tvilsomt om jeg klarer å få med meg hele filmen, vi får se.  Jeg pakket inn bursdagspresangen til Anne og skrev på kortet tidligere i kveld, sånn at jeg slipper det i morgen. Da skal jeg sove lenge, sånn at jeg er utvilt til bursdagsfeiringen i morgen kveld.

London om ca 6 måneder :o)

 • 24.09.2010, 10:22

Det blir tur til London om 6 måneder, yes yes yes!!  Veninnen min Anne jobber i Posten, og de har nå fått firmaleilighet i London. Jeg ringte egentlig bare for å gratulere henne med 50 års dagen i dag, og så slang hun ut.... har du lyst til å bli med til London om et halvt år???  Hun hadde jo ikke behøvd å spørre om jeg hadde lyst en gang, klart jeg vil det.
Jeg har ikke vært der siden 2002 eller noe sånt, åååååå..., jeg gleder meg allerede nå :o)

Før reiste vi over både to og tre ganger i året for å shoppe......  Vi kom hjem med kofferter som ikke var firkantet, men runde som gigantiske badeballer.... bare mye tyngre.  Min koffert fikk alltid en stor rød lapp hvor det stod HEAVY.  Nå blir det å spare som bare den sånn at jeg kan få med meg mest mulig penger.

Det kribler i kroppen så glad ble jeg nå :o)

Divisjonssamlig i Folkets Hus...

 • 23.09.2010, 20:07

Kom akkurat hjem fra Divisjonssamlig i Folkets Hus.... det var kjempekoz. 

For at ikke folk som kjente hverandre godt skulle flokke seg sammen ved bordene, hadde festkomiteen allerede plassert alle ved bordene. Jeg kjente to av de jeg satt på bord med, og de andre ble jeg kjent med utover ettermiddagen og kvelden.

Først var det et foredrag av en energibombe av en dame som het Karin et eller annet.  Hun var kjempemorsom, og pratet både på inn og utpust. Det gikk på å tenke postive tanker, hvordan man oppfører seg mot kunder og kolleger og hvor lett en liten negativ tanke kan rive overende all positivitet.  Mange av de tingene hun sa gikk hjem, og det var endel tankevekkere.

Etter foredraget var det tapas, og jeg spiste endel ting jeg normalt ikke pleier å spise.  Det eneste jeg ikke var overbegeistret for var lammekotelettene, men det hviste jeg jo fra før.  Så hadde vi en tv-quiz SOM MITT BORD VANT, Yes. Premien var en betalt lunch på Santinos, hærlig!!!  Etterpå var det kaffe med små gode sjokolader og diverse frukt.

Samlingen skulle holde på til kl 22, men jeg var fornøyd etter kaffen så da sa jeg takk for meg.

Var litt usikker tidligere i dag om jeg skulle være med, siden magen ikke var helt på topp på formiddagen. Jeg er virkelig glad for at jeg bestemte meg for å bli med, for jeg hadde det virkelig kozelig i dag.  Noen ganger trenger jeg bare et puff i baken :o)

Det kan bare bli bedre....

 • 23.09.2010, 11:15

Jeg kom meg akkurat avgårde sånn at jeg skulle rekke banen som gikk 07:45, men så slo magen seg helt vrang. Fikk slengt bilen inn på gresset, og løp inn på toalettet. Skal ikke gå i detaljer, men jeg ble der en god stund.  Etterhvert roet det seg igjen, og 08:50 stressa jeg avgårde igjen for å rekke 9 banen. Det var tydligvis ikke helt min dag i dag, for banen sto på Mortensrud pga feil.  Dermed endte jeg opp med å stå ute å fryse til kl 09:30 når neste bane kom.

Det passet litt dårlig å komme sent i dag, siden vi skulle ha almannamøte på jobben...  :o) Resten av dagen håper jeg fortsetter litt bedre. Den blir i allefall en lang dag, for vi skal bort i Folkets Hus seinere på dagen for å høre på foredrag og senere spise middag.  Blir sikkert kozelig tenker jeg :o)

Stenbukken:

 • 22.09.2010, 21:09

CAPRICORN
CAPRICORN ZODIAC STONE SET 
Capricorns give an image of an ambitious person intent upon achieving material security. They take into consideration anything to which they has access, to facilitate them in their upward climb to success. Because of their prudence, Capricorns are adept at utilizing any information they come by. Capricorns may appear as aloof, cool, or at least reserved, especially on first impression. Anything a Capricorn does has a purpose, and is done to reach a practical goal. Patience, discipline and hard work help them to reach goals, which were set early in life.

Though Capricorns? journey may be slow, they are sure-footed and never change direction. Organized and systematic, they are capable of handling heavy responsibilities and obligations. Reputation is very important to Capricorns and they feel a need to develop themselves fully. For whatever they contribute, Capricorns feel they deserve something in return, and want to feel appreciated.

Capricorn?s Star Stone is Botswana Agate which facilitates their drive for achievement and success and serves as a protective stone for this sign.

Citrine Increases wisdom and serenity and helps Capricorns in their climb to even higher goals and achievements. So closely aligned to Capricorns qualities, Howlite is considered a good luck stone for those born under this sign.

Malachite. Helps Capricorns become aware of their deep unconscious wishes, dreams, and feelings and to delve deeper into their emotional side. This has a positive influence on their relationships with friends, family and their loved ones.

Blue Lace Agate. Helps Capricorns feel safe and relaxed. It also promotes the ability to trust others and helps Capricorns let down their emotional guard.

Quartz. Helps Capricorns loosen their attachment to material things and become more sensitive and understanding to those around them.

Obsidian. Helps Capricorns reach their goals while protecting them from negative influences that can drain their life force and will power.

Easy Knit...

 • 22.09.2010, 11:07

Jeg har funnet en ny måte å strikke på:

Når jeg var på Nordby i Sverige forrige uke måtte vi en tur innom Panduro.  Der fant jeg disse Loomene som man kan strikke på.  Garnet vikles dobbelt på pinnene som stikker opp, og deretter løfter man underste løkke over. Ved slutten av hver rad vikles garnet en gang på pinnene.  Siden jeg ikke hadde gjort dette før begynte jeg med et enkelt skjerf.  Vikler man ikke garnet for stramt så får man et strikketøy som er mykt og luftig.

Først tenkte jeg at dette her virker tungvindt, og det kommer til å ta forever å bli ferdig.  Det går egentlig ganske raskt, og jeg syntes det er veldig gøy.  En annen positiv ting med å gjøre det på denne måten er at jeg ikke får vondt i armene.  Etter mange års aktiv strikking så kan jeg ikke ta i en strikkepinne uten å få betennelser både her og der. 

Loomene kommer i mange fasonger, runde avlange og denne merkelige som er med på bilde. Hva den skal brukes til er jeg ikke sikker på!!!  Kanskje noen annen vet???

Hjem kjære hjem.... foran tv-skjermen.

 • 21.09.2010, 16:27

Nå skal det bli godt å komme hjem, og slenge seg ned i sofaen.  Kjenner at jeg er helt lurvete i kroppen, og den siste timen har jeg bare blitt trøttere og trøttere.  Gleder meg virkelig til å strekke meg ut i vannrett stilling med en pizza-bit i den ene hånden, og fjernkontrollen i den andre.

Det blir definitivt en kveld foran tv-skjermen i dag. Spesielt på BBC Lifestyle hvor jeg skal koze meg med alle matlagingsprogrammene. Kl. 18:40 er det en ny episode med Masterchef goes Large.

Celebrity MasterChef Goes Large

Nå er det kjendisversjonen som gjelder med bl.a. Nadia Sawalha, Midge Ure, Craig Revel Horwood og Emma (et eller annet). I dag skal de lage mat til en hel masse mennesker, og det blir spennende å se om de klarer den utfordringen.

Når klokka blir 21:30 kommer min favoritt, Deadliest Catch på Discovery Channel.  Jeg må bare følge med krabbefiskerne i Beringhavet, spesielt nå som jeg vet at Capt. Phil Harris dør i denne serien. Han får slag begynnelsen at 2010, og februar dør han som følge av komplikasjoner :o( 

Capt. Phil and his crew Time Bandits Capt. Sig and Crew The Wizard Men 

Nå pakker damen sammen sine ting å reiser hjem til den ventende sofaen, og kattepusene sine.

Nå kan jeg puste ut....

 • 21.09.2010, 10:59

Endelig er burstagspresangen til Anne i boks, puh!!  Var på El-Price i forrige uke å bestilte en Pinell Internett/DAB radio (Supersound 2). Bursdagsjenta var med, og det var jo like greit for da kunne garantiinformasjonen fylles i med alle riktig data.

I går var Sven Erik, Anne og jeg å hentet radion.  Jeg vet ikke hva det er med oss, men det går aldrig knirkefritt når noe skal kjøpes eller bestilles.  Vi hadde jo fått beskjed om at den skulle komme på fredag, og vi kunne hente den på mandag.  Fant de den, ikke!!!  Vi sto der å blomstra i 20 min før det endelig gikk opp et lys for en av gutta, den står nok på pallen utenfor døra... i regnværet!!  Jo da, det stemte bra det, og inn kom esken ganske så våt.
Tror ikke det var noe fare for at radion ble våt, for den ligger godt innpakket i plast nede i pappesken.

Jeg tok den med hjem til meg for å pakke den sirlig inn, og så får Anne den på lørdag når hun feires. Nå gjenstår det bare å lage en festlig kort til henne.  Skal se om jeg finner noen artige bilder som jeg kan bruke til det. Tror jeg vet vilke jeg skal bruke, gjelder bare å finne de.

Ikke hver dag man bli 50 år, så jeg må jo finne på noen fantestreker oxo, he he he!!!

Høstluft på soverommet...

 • 20.09.2010, 10:09

Jeg våknet av at jeg frøys til morran idag...  Hadde sovet med vinduet åpent, noe jeg vanligvis ikke gjøre på denne tiden av året.  Det var fristende å bare dra dyna over hodet og sove videre, for der var det ganske varmt å godt.

Det var ingen bønn gitt, så jeg bare kasta meg ut av senga... stengte vinduet og løp inn i dusjen. Det var godt det å stå der og kjenne varmen komme tilbake til kroppen.  På soverommet var det fortsatt ganske frisk temperatur da jeg løp inn for å få på tøyet, og jeg oppholdt meg ikke spesielt lenge der inne.

Jeg kom meg i allefall ganske raskt opp i dag, så det var vel en bra ting at det var litt kjølig :o)

Full Moon Magic

 • 19.09.2010, 13:55

Fantastisk musikk av Medwyn Goodall - Full Moon Magic:

85 åringen holdt ut til slutt.....

 • 19.09.2010, 12:14

I går var jeg Sør Odal, Slåstad, og feiret min tante Guri sin 85 års dag.

Jeg hadde avtalt med min fetter Ivar at jeg skulle komme hjem til han, så kunne de kjøre.  Det var ikke meg i mot. Deilig å bare synke tilbake i baksetet og slappe av. Tante er den eldste på den siden av familien, og siden hun ikke har vært helt bra etter to - tre slag ved juletider i fjor, syntes jeg det var så godt å kunne være med å feire dagen hennes. Vi var 6 søskenbarn på den siden av familien som kom, og hun var virkelig glad for at vi kom.

Før vi spiste middag, og før kaffen ble drukket underholdt et av barnebarna hennes med å spille noen nydelig melodier på fløyte. En av fetterene mine hold en liten tale for henne hvor han trakk frem barndomsminner. Minner fra da de 4 søsknene kom fra Nord Norge for å være her sørpå i ferien.  Tante hører ganske dårlig, så hun fikk ikke med seg alt han sa å kom med noen kommentarer som gjorde det hele ganske muntert.  Da hun syntes at han hadde holdt på lenge nok, spurte hun med høy stemme: nå må du vel snart være ferdig!!

Det ble en riktig hyggelig kveld, hvor vi alle kozte oss. Ingen av oss søskenbarna har foreldre i live, og naturlig nok ble de til at vi satt å utvekslet minner om dem utover kvelden. Når klokka nermet seg 20 på kvelden var tante fornøyd, og ville hjem. Vi andre var oxo begynt å bli litt signe.  Siden det var så mange å ta farvel av tok det over 30 minutter å klemme alle sammen. Som alltid lovet vi hverandre at vi skulle dra å besøke hverandre......  Ikke så lett alltid, når vi bor sprett over hele landet.  Men en ting var vi alle enig om, for en gang skyld kunne vi møtes i et hyggelig lag....  ellers er det som regel bare begravelser....

Når jeg satt i bilen hjemover kjente jeg at kroppen lengtet etter å komme ut av finklærne, og inn i noe mer ledig..  Veldig kozelig å pynte seg å være fin noen timer, men så er det godt med joggebuksa også :o)

Endelig.....

 • 17.09.2010, 17:47

Kom nettopp hjem fra frisørdamen......  Har ikke vært der siden 27. juli, og jeg hadde en skikkelig motorvei med platinablondt hår inne ved hodebunnen.  Ille nok at jeg vet at det er der, men verre er det når jeg står å snakker med noen.... i stedet for å se meg i øynene når de snakker, så ser de på etterveksten og snakker til den.  Hele samtalen forgår oppe i hårfestet mitt.

Frisørdamen min har vært sykemeldt en god stund, men nå var hun tilbake igjen.  Hun hadde en gledelig nyhet å fortelle..., i april kommer det en ny baby.  Det var hyggelige nyheter :o)

Selv så føler jeg meg endelig vel etter å ha fått farget håret, og klippet litt fasong på det igjen.  Det var så flisete i tuppene, at selv etter å ha vasket og stylet det så lignet jeg fortsatt på en piasavakvast på toppen. Ikke spesielt festlig.  Skal i 85 års lag til tanten min i morgen, og da var det ganske greit å se litt ordentlig ut.

Dyrlegebesøk med jentene i dag....

 • 17.09.2010, 11:45

Ronja og Vinja har vært hos dyrlegen til morran i dag....  De begynte å mjaue før jeg fikk satt dem inn i bilen, og det fortsatte de med hele veien til dyrlegen.  Var innom å hentet veninnen min Anne for å få litt hjelp til å passe dem mens vi ventet.  Jeg slapp dem ut med en gang vi kom dit, for at de skulle roe seg ned å bli kjent med alle luktene.  Begge to var veldig nysgjerrige å fløy rundt å undersøkte venteværelset.  Jeg hadde trodd de vill være litt redde, men det skjedde ikke.

Før de fikk vaksine hadde de en helsekontroll hvor de oxo ble veiet, og min mistanke om at Ronja var for tung ble bekreftet.  Hun veide 4,9 kg, noe som litt i overkant av 1 kg for mye. Vinja veide 3,8 kg, men dyrlegen mente at oxo hun var litt for tung. Så nå må jeg passe ekstra nøye på at de ikke får for mye mat, kutte ned på godbiter som de tigger seg til.... spesielt det siste.  Skal holde på med det først for å se om de minker i vekt, hvis ikke må jeg gå over på et annet fór.

Det ble litt knurring og fresing når de fikk vaksina si, men det gikk veldig greit.

Utenom vekten var dyrlegen veldig fornøyd med helsetilstanden dems, og det var jeg glad for.  Jeg har vært så redd for at de skulle legge på seg, og så har det gjort det alikevel. Nå ja, jeg trenger å gå ned noen kilo jeg oxo, så nå får vi gå på slankekur alle tre.....  Det går nok greit tenker jeg.

Nå ligger de å slapper av.... ble nok litt slitne av det de har vært med.  Vet at de kan bli trøtt av vaksinen oxo. 

Det forundrer meg....

 • 17.09.2010, 11:26

Menn er veldig opptatt av lengden på det de har mellom beina, og skryter av hvor lang den er.  Hvis den er så lang som de mener den er, hvorfor klarer de da ikke å treffe toalettet når de tisser?? I går var faren min innom en tur, og etter et besøk på toalettet var det så bløtt på golvet at det gikk ikke ann for andre å gå inn der.  Siden vi skulle rekke en buss rakk jeg ikke å vaske det opp, men måtte nøye meg med å tørke med papir.  Jeg får helt noya av det der....  Enten får man stå nermere eller så får man sette seg.  For å tørke opp på golvet etter seg skjer jo ikke......

Nei gutter og mannfolk skjerp dere!!!  

Sliten...så sliten!!!

 • 15.09.2010, 22:20

Kan ikke påstå at jeg har sitti å lata meg i dag, puh!!  Var tidlig oppe for å betale en bunke med regninger, før jeg dro bort på jobben til veninna mi Anne for å hente henne.  Vi hadde avtalt at vi skulle tilbringe dagen sammen. Først dro vi bort på Elprice på Lørenskog, hvor jeg skulle kjøpe en Pinell Internet/DAB radio som Anne skal få i bursdagspresang.  De hadde den ikke inne, men bestilte den og den kommer på mandag.

Så dro vi ned på Tam på Alnasenteret for at jeg skulle kjøpe en bag til Ronja. Vinja fikk sin forrige måned. Jeg ville helst ha en rød, men det hadde de ikke så det ble blå i stedet.  Jeg har reisebur, men de har blitt så store at jeg orker ikke å bære buret med begge to i. Derfor bestemte jeg at de skulle få en mindre reisebag hver seg.

Neste stopp var IKEA hvor vi traska rundt i, hva var det 2, 3 eller 4 timer??  Vi begge var ute etter ideer til opbevaring/bokhyller eller vanlige hyller.  Jeg så endel ting jeg godt kunne tenke meg, bla en løsning fra Billy med glasshyller og glassdører. De hadde oxo en hylleløsning man kunne sette dører på, som jeg godt kunne tenke meg.  Det har jeg ikke penger til akkurat nå, så jeg får vente litt til.

Jeg fikk tak i en langpanne med hanker, og metallrist til ribbe og stek. Metallristen kan oxo brukes til å sette pannen på når den kommer ut av ovnen. Kjøpte oxo litt andre ting til kjøkkenet.  Anne var ute etter noen store plastbokser som hun skulle bruke til oppbevaring. Hun endte opp med 4-5 stk. + en ekstra hylle til å sette dem på. Når vi var ferdig kjørte jeg henne bort til broren hennes, som jobber like i nærheten.  Han var ikke ferdig på jobb enda, så vi satt i bilen å skravla så lenge.
Når vi flytta sakene over i bilen deres hadde vi dørene oppe..  Han som stod ved siden av skulle kjøre, men han venta ikke til vi fikk lukket dørene. Det ble en 10 cm lang stripe i lakken hans.  Han gikk ut å kikka på det, men brøy seg ikke noe mer med det.  Hadde det vært meg så hadde ikke jeg bare latt det passere.

Det var ingen mulighet for å slappe når jeg kom hjem, da var det bare å få i seg litt middag før jeg gjorde rent. Eneste dagen jeg får sjangsen denne uka. Når jeg var ferdig var jeg så sliten at jeg var helt kvalm. Nakken og armene verker skikkelig nå så det blir nok ikke lenge før jeg krabber i seng. Må tidlig opp i morgen oxo.

Jeg innser at jeg trenger nye sko...

 • 14.09.2010, 10:06

Når jeg hoppet mellom vanndammene på veg til jobben i dag, innså jeg ganske raskt at jeg trenger nye sko. Det var ikke alltid jeg klarte å unngå dammene, og da kjente hvordan vannet sneik seg inn igjennom et eller annet hull i skoene. Hadde trodd at det skulle holde frem til snøen, men det er ikke noe annet å gjøre enn å kjøpe seg noen nye.

Jeg skal ikke klage, for de har faktisk holdt mye lenger enn jeg trodde de skulle gjøre.  Over 2 år når jeg tenker meg om. Den gang hadde det oxo gått hull på de gml skoene, og jeg bare stormet in på Din sko eller Økonomisko å greip de første og beste sorte joggingsene jeg fant. Prøvet dem ikke engang, noe jeg jo burde ha gjort, he he... for de var egentlig et nr for store.  Denne gangen får jeg ta meg bryet til å prøve, kanskje...!!

Det er greit med litt regn, men siden jeg nå oppdaget hull i skoene, håper jeg det gir seg innen jeg skal hjem igjen.

Denne dagen begynte ikke bra.......

 • 13.09.2010, 15:57

Jeg vet at jeg satte alarmen på 05:30 i dag, for at jeg skulle rekke å vaske håret å enda komme meg på jobb nogenlunde tidlig.  At den ringte er det ingen tvil om, og at jeg har slått den av er det heller ingen tvil om. Etter det er det vel heller ingen tvil om hva som skjedde...... JEG SOVNA IGJEN!!!!

Våknet av av Ronja kom hoppende opp i senga litt over 08:00, og da burde jeg jo allerede ha vært på jobben. Det var jo ikke noe annet å gjøre enn å kaste seg på telefonen å si fra at jeg hadde FORSOVET MEG!!  Jeg satte inn turbogiret, noe som gjorde at kroppen min var inne i dusjen innen hode mitt var det. Det er utrolig at jeg var klar til å gå kl 09:00, men det klarte jeg altså. Litt stolt av det.

Når jeg kom ned på t-banestasjonen var begge registreringsboksene for Flexikort ut av drift.....  Da tenkte jeg at nå er det garantert kontroll på banen eller nede på Jernbanetorget. Heldigvis var det ikke det, men det ville vært typisk.  Noe som hadde resultert i en voldsom diskusjon om hvorvidt jeg hadde sneket meg ombord eller om det var sånn at boksene ikke virket. Jeg kjenner lusa på gangen...

Tenkte at jeg gjør den gode gjerning å sier i fra i luka på Jernbanetorget om at begge var ute av drift, sånn at noen kan dra opp å sjekk å fixe.  Damen pratet høyt og voldsomt om dørene sto åpne eller om de var lukket, og jeg forsøkte febrilsk å forklare at det ikke er noen dører på disse automatene på dene stasjonen.  Etter 5 minutter forsto hun, og lovet å melde fra. Vi får se om det har skjedd noe til i morgen tidlig!!!!!

Om litt skal jeg dra hjem, og siden det er sol og flott høstvær skal jeg ta meg en liten sykkeltur.  Nytter ikke å sitte inne å se på det flotte været :o)

 • Mat
 • Nam...nam...

  • 12.09.2010, 16:21

  Nå skal jeg koze meg med de nybakte bollene mine, hmmmm  Endelig er ventetiden over, og bollene har så lunkne at jeg kunne sette tennene i dem, nam nam... • Mat
 • Nystekte boller til kaffen.....

  • 12.09.2010, 12:53

  Nå måtte jeg bare sette meg ned en liten stund....  Har satt en megastor bolledeig, som nå står å hever seg på benken.  Jeg måtte virkelig jobbe for å få den sammen denne gangen.  Vil ikke bruke så mye mel før jeg skal trille dem ut, og da må jeg jobbe mye for å få orden på den før heving.  Pleier som regel å ha noen boller i fryseren, godt å ha hvis det kommer noen eller hvis jeg er fysen på noe på kvelden.

  Jeg er ikke så flink til baking av kaker å sånt, men boller har jeg heldigvis dreisen på.  Pleier å ha med meg en pose på jobben, og de blir borte før jeg får snudd meg. Sist helg bakte jeg en krydderkake, og det var noen som ikke var helt fornøyde da jeg ikke hadde tatt med meg en smakebit.  Så i morgen vanker det boller på dem.... da blir det smil fra det ene øret til det andre, he he!!

  Det var ikke så lett.....

  • 10.09.2010, 11:31

  I går fikk jeg besøk av veninna mi Anne, og hun hadde tatt med seg tanga sånn av vi skulle klippe klørne til kattene.

  Med frisk mot gikk tok vi fatt, men datt fort ned på jorden når mine to hårballer ikke hadde lyst til en manekyr. De hylte, freste, klorte og beit.  Det hørtes ut som om vi tok livet av dem.  Jeg kledte på meg en tjukk jakke for ikke å bli klort opp på armene mine, og så satte vi i gang igjen.  Pus vant ikke denne omgangen, og etter 15 minutter strøyk de slukøret ut av kjøkkenet å inn i stua.  Der lå de på hver sin hylle i klatrestativet å vasket potene sine, og pelsen.

  Det gikk nesten en time innen de hoppet ned, og kom bort til meg for å koze litt.  Veninnen min holdt de seg lagt unna enda en god stund til.  Tilslutt smelta de, og krabbet opp i fanget til henne oxo....  Da hun skulle gå hjem, løftet hun opp tanga fra bordet...., da forsvant pus å gjemte seg med en gang.  De var helt sikker på at nå skulle vi klippe mer.

  Jeg kom til den besluttningen at vi skal gjøre dette igjen om en måneds tid, ikke nødvendig klippe noe serlig, men "late" som sånn at de blir vant med det.  Blir for dumt vøttø å betale dyre hundrelapper hos dyrlegen når man kan gjøre det hjemme.

  Glede.....

  • 09.09.2010, 10:13

  Når jeg kommer hjem løper de mot meg, mjauer og stryker seg mot bena mine. Det er ikke vanskelig å se at de er glad for jeg kommer hjem til dem. Når jeg bøyer meg ned å stryker dem over pelsen maler de høyt å mjauer enda mere. Det er glede det :o)

  Om morgningen når jeg våkner hører jeg to dunk ute i stua, og så like etter er de inne på soverommet. Da er det opp i senga, og mor får to våte nesenuss på kinnet.  Så legger de seg tett inntil meg for å få litt koz innen vi skal stå opp. Noen ganger maler de så høyt at jeg nesten sovner igjen.  Når jeg har fri så kan vi ligge sånn lenge å bare slappe av alle tre, og det tar ikke lang tid før vi sovner. Det er glede det :o)

  Jeg har blitt spurt om jeg ikke angrer på at jeg skaffet to katter... jeg blir jo bundet!!!  Det svarer jeg definitivt nei til, for all den gleden det gir meg veier opp for at jeg kan bli litt "bundet" innimellom. Ville ikke bytte dem bort noen ting.

  Oi hvor det går unna....

  • 06.09.2010, 14:43

  Grua meg nesten til å begynne på jobben igjen i dag, etter å ha vært sjukemeldt i en uke.  Den første dagen tilbake pleier som regel å være den verste. 

  Sånn har det ikke vært denne gangen nei, dagen den har frest avgårde i speedy gonzales fart fra jeg kom til nå. Jeg har hatt fult opp å gjøre hele dagen, så det har ikke vært tid til å kjede seg.  I tillegg hadde jeg delt telefonvakt når resten var på et mini-kurs. 

  Uansett så skal det bli godt å komme seg hjem igjen om ca 1 time.
 • Mat
 • Krydderkaka står til avkjøling...

  • 05.09.2010, 15:52

  Satt å sløve med en bok i sta, og fikk plutselig lyst på en kake.....   Jeg stupte inn i skapet for å se hva jeg kunne finne, men jeg hadde ingenting som fristet. Fant en pose med Toro krydderkake som jeg raskt mixa sammen å slang i ovnen.  Nå står den på kjøkkenbenken å avkjøler seg litt for jeg skal dele den opp.  Det lukter så vanvittig godt at jeg klarer nesten ikke å styre meg, men SKAL IKKE smake på den før jeg har spist middag.

  Jeg føler meg som Pluto i tegnefilmen som plutselig kjenner en god duft av mat, og så svever han avgårde.  Nesen min glir automatisk opp og snuser, men jeg nok litt for tung til å sveve ut på kjøkkenet, he he, må nok gå selv.

  Kanskje best å sette i gang med middagen sånn at jeg får noe annet å tenke på........

  Garasjen endelig ferdigmalt, puh!!!

  • 04.09.2010, 20:30

  Jeg kan ikke få sagt hvor godt det er at garasjen endeli er ferdimalt....  Det har hengt over meg i hele sommer, og jeg har utsatt det så lenge som mulig.  Venninna mi Trude har garasje ved siden av, og hun hadde heller ikke fått satt i gang. Vi hadde allerede avtalt at vi skulle ta en skikkelig dugnad i dag, og vi var jo så heldig med været.  Akkurat passe temperatur til å stå i sola å male.  i tillegg blåste det litt så vi slapp å få all malingslukten opp i ansiktet.

  Vi starta kl 12:30, og gikk vel ikke inn før kl 17:00....  Jeg må jo si at vi holdt ikke på å male hele tiden, de siste timene satt vi på krakken å drakk kaffe å kozte oss i sola.  Vi syntes jo at vi fortjente det etter den gode jobben vi hadde gjort.

  Det er fortsatt to stk tilbake som ikke har malt, og de får vel sikkert en aldri så liten påminnelse nå tenker jeg.

  Jeg har klart meg i over en uke :o)

  • 03.09.2010, 11:56

  Nå må jeg skryte litt av megselv syntes jeg, for....  Jeg har nemlig klart å la være å spise noe form
  for godterier i over en uke. 

  Min store lideskap er ikke akkurat det søte, men gi meg et rør med Pringles m/sour cream and onion.
  Da er jeg jo solgt med en gang.  Jeg klarer ikke å holde fingrene borte fra det, og kan definitivt ikke
  ha det i skapet .  Det surrer rundt i hodet mitt, og roper KOM Å HENT MEG NÅ.  Har funnet ut at
  jeg har det samme forholdet til godt og potetgull som narkomane har til stoff, jeg må bare ha det!  Det er urettferdig at noen av oss har denne lasten, og jeg er slettes ikke alene om det.
  Vi er desverre altfor mange, og vekta er deretter oxo.

  Nå har jeg bestemt meg for at nok er nok, og være bestemt når jeg går i butikken for å
  handle inn.  Handleturen i matbutikken er ikke den festligste heller, for hva er de har
  plassert rett ved kassen: GODTERIER.  Dette er ikke bare uheldig for oss godteslaver,
  men oxo for småbarnsforeldre.  I et uoppmerksomt øyeblitt har barnet klart å gripe en
  neve med løsgodt å spiser så fornøyd inntil mor eller far oppdager det.  Da blir det
  oppstandelse, og alle andre uten barn er glad det ikke er dem som må si Nei.

  Denne uken har jeg vært syk så jeg har ikke vært i butikken mer en en gang, og derfor
  ikke blitt fristet.  Tror at jeg har klart å få det værste suget ut av kroppen, og krysser
  fingrene for at det varer en god stund fremover.

  Han blir med gitt.....

  • 02.09.2010, 10:58

  Jeg har ikke sett faren min på veldig lenge, men vi snakker jo jevnlig på telefon da.  For noen uker siden sa han at han gjerne skulle ha vært en tur i Sverige å handla.  Jeg foreslo at han kunne bli med neste gang jeg skulle, noe han godt kunne tenke seg.  I går ringte jeg han igjen for å fortelle når jeg skulle dra, og om det passa for han å komme nedover da. Jammen så gjorde det gitt :o) 

  Har egentlig veldig dårlig samvittighet for at jeg ikke drar opp oftere for å hilse på han, men det blir aldrig til det.  Jeg lover meg selv å gjøre det... så går dager og uker uten at noe skjer.  Vi har et veldig godt forhold, så det er ikke derfor heller.  Må nok bli litt flinkere til å besøke familien, for den eldre generasjonen blir jo ikke yngre!!!!

  Man må holde god kontakt med familien, for plutselig en dag er de ikke mer å da er det for sent!!

  Jeg gleder meg virkelig til at han skal komme nedover, selv om det bare blir for dagen.  Skal gjøre det meste ut av dagen, og sørge for at han får en fin opplevelse.
 • Syk
 • Sykemeldt uka ut...

  • 01.09.2010, 13:28

  Kom akkurat hjem fra legen, og ikke uventet så ble jeg sykemeldt ut denne uka. Følte meg ikke så i ille form da jeg dro hjemmefra, men da jeg kom opp på legesenteret og satt på venterommet kjente jeg at formen ikke var som den skulle. Tror det er første gang jeg har vært hvor det ikke var bare et par stk der.

  Jeg fikk respt på hostesaft og noen nesedråper, ikke spray for det tåler jeg ikke.  Da hoster jeg så fælt at jeg nesten ikke får puste.   Har ikke hentet ut reseptene enda, venter til i morgen.

  Etter å ringt til sjefen å fortalt hvordan ståa var, dro jeg rett ned til Oslo City for å kjøpe våtfór til kattene.  Jeg orket ikke å ta t-banen så jeg kjørte ned.  Jeg var kjemperask med å handle, og gikk ikke rundt der å rusle noe. Så det ble bare 34,- i parkeringsavgift... det kan jeg leve med. Jeg spurte han i butikken om han viste om de førte den maten noe annet sted.  Han sa da at de hadde en avdeling på Manglerud, og jeg jubla for det er jo rett ved meg.  Nå slipper jeg å dra helt ned til byen for å handle, vis jeg ikke er på jobb. Det er jo toppen.

  Nå skal jeg slappe av på sofaen en god stund.... Kjenner at det trengs nå.
 • Syk
 • Høstforkjølelse for fult.....

  • 01.09.2010, 08:54

  Trodde den skulle forsvinne av seg selv i løpet av en dag eller to, men nei da....  Forkjølelsen er et faktum, og den har tenkt å bli her noen dager til...  Kan ikke huske at jeg har invitert den!!! 

  Jeg har vært hjemme fra jobbe i to dager allerede, så jeg fant ut at det var like greit å komme seg til legen for å få en sjekk.  Han kommer nok til å sykemelde meg resten av uken tenker jeg.  Det var noe dritt at det skulle komme akkurat nå, har bare vært på jobb en uke etter fire uker ferie.  Hadde akkurat fått oversikt over de tingene jeg måtte gjøre, og så må dette skje.  Nå ja, det er vel ikke så veldig mye å gjøre med den saken....

  Var spent på om jeg kom til fastlegen min denne gangen, for de siste gangene jeg har hatt behov av legen så har han vært opptatt eller sjuk.  Denne gangen var jeg heldig :o)

  Det verste er at kattene har ikke mer våtfór igjen heller, så jeg må en tur til byen etter at jeg har vært hos legen å kjøpe inn litt.  De er jo så vanvittig kresne, og vil ikke ha noe annet enn det jeg kjøper på Oslo City.  Det går ganske kjapt egentlig, bare hoppe på t-banen så er jeg nede i løpet av noen minutter.... handle og rett opp igjen med t-banen.  Skulle klare det på under en time tenker jeg.

  Nå får jeg vel krabbe inn i dusjen sånn at jeg ikke kommer for sent..

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no