hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Jeg var ikke rask nok

 • 29.09.2017, 12:20

At høsten er her har nå blitt ganske merkbart, med bladene som skifter farge for så å falle ned på bakken. Snart står trærne tilbake med sin mørke stammer og grener. Jeg er veldig glad i høsten og alle fargene den kommer med. Da krøller jeg meg sammen i godstolen eller sofakroken, etter å ha tent lys i omtrent alle lyktene mine... Snart er det helt mørkt når man går på jobb om morgenen, og likeså innen man kommer hjem igjen. Akkurat det er ikke like hyggelig.

Når jeg ser tilbake på 2017, så har dagene, ukene og månedene løpt avgårde så fort at jeg knapt husker om det skjedde noe spennende eller minneverdig. Det har jo det, både hyggelig og ting som ikke har vært så hyggelig. Det som ikke var hyggelig var at Bestisen fikk kreft. Hun var heldig som fikk en snill form, og en svults har minsket betraktelig etter cellegiftsbehandlingene. I dag på formiddagen ringte hun meg og fortalte at Radiumhospitalet hadde ringt, og til uken som kommer blir det operasjon. Gode nyheter. Selv om hun gruer seg til operasjonen så gleder hun seg også til å bli ferdig med den.

Autumn leaves
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Hvert eneste år samles stæren for å flytte til sydlige breddegrader, og da mellomlander de gjerne her hos meg. Skogen og gressplenene er fulle av fugler. I går så jeg dem på forsiden av blokken, og jeg greip kamera for å få tatt noen bilder av dem. Dessverre er de veldig lettskremte, og innen jeg rakk å komme meg inn på soverommet var de i luften. Jeg var ikke rask nok dessverre. Jeg ble stående en stund for å se om de kom tilbake, men det gjorde de ikke. Sånn er det bare, noen ganger er man heldig og andre ganger ikke.

Det blir en dag inne godt innpakket i tepper og sjal for å pleie feberen min, som henger godt i. Jeg skulle ha vært til behandling tidlig i dag morges, men den måtte jeg dessverre avlyse. Dumt det, men sånn er det bare!!

#høst #natur #kreft #operasjon #stær #fugler #flyttefugler #feber #hvile #trening #blogg

Jeg bare elsker å puzzle

 • 28.09.2017, 21:11

Fra jeg var liten jente har jeg syntes det var gøy å legge puzzle-spill, og det har blitt noen opp igjennom årene. Det har vært små som var raske og legge, og de kjempestore på flere tusen som jeg har brukt en evighet på.

Etter at jeg fikk kattene mine har det å legge et puzzle blitt ganske vanskelig, for de vil veldig gjerne hjelpe til. De som har katter vet akkurat hva det innebærer, at brikkene havner på gulvet og blir borte. Vet ikke hvor mange ganger jeg lå på alle fire å lette etter brikker som var på avveier. Til slutt ga jeg bare opp.

Så oppdaget jeg Magic Jigsaw Puzzles som jeg kunne laste ned på PC'n, og det er faktisk mer gøy enn å sitte med brikkene på bordet. Nå kan jeg uforstyrret sitte å legge det ene bildet etter det andre, uten at en liten pote kommer å skal hjelpe til.Syntes du det er gøy å legge puzzle-spill? Hvis ja, blir det da på PC'n eller på bordet?

#spill #puzzle #puzzlespill #blogg

Tar det litt med ro...

 • 28.09.2017, 11:29

Jeg hadde håpet at feberen skulle dratt sin kos til i dag, men det har den dessverre ikke gjort. I stedet har den steget noen hakk, og jeg våknet av at jeg frøs så jeg hakket tenner. Dette selv om jeg lå under en tykk og varm dyne + et teppe på toppen. Ikke noe festlig å våkne på den måten.... 

Hadde en avtale med Bestisen på formiddagen, hvor vi skulle dra en tur på Plantasjen for å kjøpe inn noen høstplanter. Det er på tide å pynte opp nede på gravlunden og i balkongkassen. Jeg sendte henne en melding om at jeg ikke orket det i dag, men det kommer en dag i morgen hvor jeg forhåpentlig føler meg i bedre form.....
ill woman in bed with headache
Licensed from: tomwang / yayimages.com

En ting jeg ikke kan droppe er timen min hos UNILAB i dag om et par timer, hvor jeg skal ta røntgen av knærne mine. Må sjekke hvordan ståa er med artrosen min. Med litt febernedsettende innabords kommer jeg meg nok igjennom timen tenker jeg.

#syk #feber #hvile #unilab #røntgen #knær #artrose #blogg

TV-serie: Trapped, Innestengt eller Ófærð

 • 27.09.2017, 23:41

I går når jeg halvt satt og halvt lå i godstolen, og syntes litt synd på meg selv for at formen ikke var helt på topp. Ja da begynte å snooke litt rundt på Netflix for å finne noe å se på.

Jeg bestemte meg til slutt for den Islandske serien Trapped på engelsk, Innestengt på norsk og Ófærð på islandsk. Det er en krimserie i 10 episoder. Jeg ble hekta med en gang, og klarte å komme meg igjennom 5 episoder innen det var på tide å ta kvelden.

Dette er litt av handlingen (hentet fra Wikipedia): En internasjonal ferge ankommer den lokale havnen i Seyðisfjörður, en liten rolig og avsidesliggende by i Austurland på Island. Kort tid etter blir et lemlestet lik plukket opp i fjorden. Byens politiinspektør Andri (spilt av Ólafur Darri Ólafsson) igangsetter umiddelbart etterforskning av hendelsen, og under mistanke om at morderen kan befinne seg på fergen får ingen ombord gå i land. Situasjonen med internasjonale implikasjoner trappes opp da en kraftig snøstorm truer med å isolere hele byen fra omverdenen.Serien er veldig spennende, og når man tror man har skjønt hvem morderen er tar handlingen en helt annen vei. Man skjønner at man har tatt feil igjen! Hvem som faktisk er morderen får vi ikke vite før i siste episode... For meg som stort sett bare ser engelskspråklige filmer og serier uten undertekst, var det litt uvant å måtte lese for å skjønne hva som ble sagt. Jeg vil ikke si at det ødela noe for spenningen.

Har du Netflix og vil ha litt spenning burde du sjekke ut denne serien, hvis du ikke alt har gjort det da.

#tvserie #spenning #krim #netflix #trapped #innesperret #Ófærð #island #islandsk #anbefaling #blogg

Tur til Losby og Mønevann

 • 27.09.2017, 22:33

Som jeg fortalte i mitt forrige innlegg var jeg i begravelse på formiddagen i går, og etterpå følte jeg ikke for å være alene så jeg gjorde en avtale med Bestisen om å bli med henne og kusinen på en tur. Det ble bestemt at vi skulle kjøre inn til Losby Besøksgård, parkere bilen der, for så å gå til Mønevann.

Det var litt overskyet, og hele tiden så det ut som om det skulle begynne å regne. Noen regndråper kom det, men de var så få og spredte at de gjorde ikke mye av seg. Jeg hadde nok tatt litt lite med klær på meg, og ble litt kald under turen..Første delen av turen gikk på nedsiden av Losby Gods, og langs golfbanen. Der fløy det både gamle og unge mellom hullene med golftrallene, eller hva det nå heter, på slep. Vi stoppet litt for å se på dem, både da vi startet turen og når vi gikk tilbake igjen.

Når vi kom forbi golfbanen, kom vi inn i en ordentlig gammelskog... Den hadde blitt overlatt til seg selv, og fått stå i fred. Jeg liker den gamle skogen, hvor trærne får lov til å dø en verdig død. Inne i en slik gammel skog er det mye liv, bare man lærer seg å se etter det :o))

Inne i skogen rett ved bekken, ligger det gamle Vasshjulet som heldigvis har blitt tatt vare på. Vi gikk først den gamle veien bort til hjulet, hvor noen gamle jernbanesviller dukket opp i skogbunnen. Jeg har ikke lest meg opp på dette, men det må jo ha vært en del aktivitet ved Vasshjulet eller mølla i gamle dager, ellers ville de ikke ha vært lagt ned sviller der. Kjenner at jeg må google litt om akkurat det, for å stille min nysgjerrighet. Bestisen fortalte at det var ikke så lenge siden at den gamle mølla kun var synlig fra gamleveien, men så hadde kommunen hogd ned noen trær sånn at det også ble synlig fra den andre veien. Synd at slike fine skatter blir gjemt bort...Ved Mønevann er det badeplass hvor folk ferdes til om sommeren for å bade og sole seg. Det er satt fram flere krakker, og et par store griller hvor folk kan lage seg litt god mat. Vi satte oss ned å slappet av noen minutter, før vi gikk rundt å tok noen bilder.Under en liten hvilepause på veg tilbake kom vi over disse fine stemorsblomstene, som fikk meg i sommermodus med en gang. Det var ikke akkurat sommertemperatur, men allikevel ;o))

Når vi kom tilbake til Losby Besøksgård, var det ikke fritt for at vi var litt slitne alle tre. Derfor stakk vi inn på kafeen og kjøpte litt å spise, og en deilig varm kopp kaffe. Jeg kjente godt at jeg hadde vært ute gått, for høyre hoft og kne var ikke helt i humør. Det gjorde ganske vondt når jeg tro ned, men etter å ha hvilt en stund gikk det ganske greit :o))

Sjekk ut disse to sjarmørene her da :o)) Da vi stoppet ved innhegningen kom de løpende bort, og det var vel neppe for at de var selskapssyke. De tenke vel at hvis de gjorde seg litt til, ville det komme noen godbiter. Vi hadde dessverre ikke noe å gi dem.

På andre siden av hønsegården var det to Alpakka, en hvit og en svart... Vi kunne se at de hadde fått klippet pelsen, raggen eller hva det nå heter, ganske nylig. Den svarte hadde fortsatt ganske lang pannelugg som skjulte de vakre øynene :o))

Det var deilig med en tur ute skogen selv om kroppen knirker og knaker litt... Å når det knaker, skal man ta seg en tur ut, for det blir ikke bedre av å sitte på baken med bena på en stol heller.

Når jeg kom hjem var jeg ganske sliten, og etter at jeg hadde spist middag forsvant jeg inn i la la land en stund.... Det hjalp litt men jeg var fortsatt slapp og sløv å det føltes som om jeg hadde feber i kroppen, noe jeg også hadde... Ble bare mer merkbart når jeg våknet til morran i dag. Derfor har jeg tatt livet helt med ro i dag :o))

#utpåtur #losby #losbygods #losbybesøksgård #mønevann #skog #vasshjulet #mølle #tur #kaffe #spise #feber #høst #september #blogg

Både trist og fint på samme gang

 • 27.09.2017, 20:23

I forrige uke ble jeg fortalte at en nabo jeg har kjent i mange år hadde gått bort, etter en lang kamp mot kreften. Hun var en flott, hyggelig, morsom, interessant og helt herlig dame å snakke med. Det var en stund siden jeg har snakket med henne pga sykdommen. Det var utrolig trist å høre at hun ikke var mer.

På formiddagen i går var jeg i begravelsen hennes sammen med flere andre naboer, venner og familie. Den ble holdt i Søndre Skøyen Kapell. Det var selvfølgelig veldig trist, og tårene lurte i øyekroken hele tiden. Allikevel ble det en fin og verdig avslutning for en fantastisk flott dame.Når jeg kom hjem igjen følte jeg meg helt tom innvendig, og ganske emosjonell... Derfor ringte jeg til Bestisen for å høre hvilke planer hun hadde for dagen. Hun hadde tenkt seg ut på tur sammen med kusinen, og da jeg ikke følte for å sitte hjemme alene spurte jeg om jeg kunne bli med dem. Det var ikke noe i veien for at jeg kunne det :o))

Turen kommer i et eget innlegg ;o))

#begravelse #trist #fint #verdig #søndreskøyenkapell #avslutning #emosjonell #onsdag #blogg

Endelig fikk jeg tak i en.....

 • 25.09.2017, 14:43

Jeg har ganske lenge gått å sett etter en ny jeans jakke, men ikke en sånn kort en.. Med en bakende så stor som ei låvedør, er det ikke alltid like pent med en kort jakke. Den jeg har brukt den siste året har vært litt vel kort, så jeg føler alltid at jeg må ha en lang genser eller skjorte under...

I forrige uke kom jeg over en lang sort jeans jakke, som var akkurat så lang som jeg vill ha den. Den dekker fint låvedøra mi, så nå slipper å bruke lange gensere for å dekke den, hihi!!Jeg har ikke noe heldekkende speil i heimen, så det jeg har i entreen får duge... Du får i det minste et lite innblikk i hvordan den ser ut. Hihi, du får jammen også se at jeg burde ha pusset speilet mitt 😆 Den er veldig behagelig på, noe som dels skyldes stoffet men også at det er en del strech i det 😊

#shopping #klær #antrekk #jeans #jeansjakke #jakke #behagelig #klær #mandag #blogg

Ikke verdt pengene

 • 25.09.2017, 13:51

I forrige uke kom linsen jeg hadde bestilt hos Wish til mobilen... Jeg var veldig spent på hvordan den kom til å fungere, og om jeg kom til å få noen gode bilder. Det har ikke blitt til at jeg har fått tid til å teste linsen ut før i dag. Ettersom jeg så at det hadde blitt høst i skogen, også her tenkte jeg at nå var det på tide ;o))

Linsen ser ut akkurat som den som vi bruker på speilreflekskamera, bare litt mindre da :o)) Den sitter godt etter at man har skrudd den fast på klypen, og den sklir ikke noe nevneverdig etter at man har festet den på mobilen... Der slutter egentlig det positive...Uansett hvordan jeg gjorde, så klarte jeg ikke å få klare og fine bilder. Det var det samme om jeg prøvde meg på nærbilder eller om det var avstandsbilder. Jeg prøvde med og uten zoom på mobilkamera, og justering på linsen uten at det ga noe særlig gode resultater. Ikke akkurat det beste kjøpet jeg har gjort, men så betalte jeg ikke veldig mye for det heller. Litt i overkant av en 100-lapp.

Har du vurdert å kjøpe en sånn linse, så er mitt råd... Ikke gjør det, for det er ikke verdt pengene.

#linse #mobillinse #wish #mobilkamera #mobilen #dårlig #nullverdi #høst #september #mandag #blogg

Cats i Oslo Spectrum i går

 • 24.09.2017, 12:07

Jeg husker ikke når vi bestilte billettene til Cats, men det var så lenge siden at jeg hadde faktisk glemt at vi hadde dem. Dette er en forestilling som jeg har hatt lyst til å se i flere år, men det har ikke blitt av.

Vi dro så tidlig at vi var inne i Oslo Spectrum kl 19 en time før forestillingen begynte, og da hadde vi god tid til handle snaks, drikke og litt annet innen vi fant plassene våre. De fleste andre kom å satte seg en sånn 20 minutter innen forestillingen begynte. Gleden var stor da jeg oppdaget at jeg hadde god plass til mine lange ben, noe jeg ikke alltid får.


(bildet er hentet fra Google)

Hva syntes jeg om forestillingen? Jeg var helt med fra første tone og helt til siste strofe var sunget. Ikke bare var det fantastisk bra sang, men også flott dans. Det er ikke lett å synge og danse samtidig, men her var topp score altså. Kostymene er jo så bra at man noen ganger tenker at dette er katter, hihi!! Jeg hadde som sagt ikke sette forestillingen før, og hadde kanskje bare hørt et par av sangene så det ble en flott opplevelse.

Memory er jo en klassiker som også er så utrolig vakker, og etter forestillingen fikk jeg noen flere som ble lagret i favorittposen.

Jeg hadde ikke tenkt så veldig mye over hvor vi skulle sitte, inntil vi begynte å prate om det tidligere denne uken. Helt ærlig så ble jeg litt bekymret da jeg hørte vi skulle sitte på felt 210, som er oppe i bratta. Jeg har jo høydeskrekk, og da er det ikke så enkelt å sitte høyt oppe å se ned på alle laaaaaangt der nede... Det var litt ekkelt med en gang, men etter hvert glemte jeg det å høyden skremte meg ikke så mye :o))

Helt ærlig så kunne jeg gjerne gått å sett forestillingen om igjen i dag jeg, hvis jeg hadde kunnet :o))

Har du sett Cats, her hjemme eller i London?

#kultur #musikal #cats #musikk #dans #oslo #oslospectrum #høst #september #lørdag #søndag #blogg

Ny farge og klipp i dag

 • 23.09.2017, 16:53

De to siste ukene har jeg gått og telt dagene til jeg skulle til frisørdamen. Jeg har følt meg som en utvasket skurefille, og vært veldig misfornøyd med håret mitt....

I dag var ventetiden over 😊

Det var også på tide med litt forandringer i hårfargen. Jeg har hatt den sammme, nesten hvite fargen siden før jul å jeg begynte å bli lei. Forrige gang jeg var hos frisørdamen, fant vi ut hvilken farger jeg skulle ha denne gangen.

Jeg har valgt å farge luggen min lilla, og en litt mørkere farge enn hva jeg har hatt på resten av håret. Jeg er veldig fornøyd resultatet 😊

Det er jo like spennende hver gang, for fargen blir jo aldri helt den samme som på fargekartet.

#hår #frisørdamen #klippe #farge #lilla #velvære #høst #september #lørdag #blogg

Petter eller Petra Edderkopp

 • 22.09.2017, 23:45

Under soveromsvinduet mitt oppdaget jeg et stort spindelvev for et par dager siden, men noen edderkopp så jeg ikke noe til. Når jeg kom hjem i dag der i mot kunne jeg se noe som hang og slang midt i vevet, og da jeg gikk nærmere kunne jeg se at det var Petter eller Petra Edderkopp.

Jeg hadde ikke noe kamera med meg, så jeg fortet meg inn med varene mine og fant fram kamera!Denne edderkoppen hadde så flotte tegninger, og jeg syntes den er så vakker. Jeg er nok over gjennomsnittet begeistret for edderkopper, og kan studere dem i evigheter. Nå kan jeg ikke så mye om dem, så om dette er en Petter eller Petra vet jeg ikke, men den er ganske stor. Jeg har zoomet og redigert bilde for at man skal se den bedre.På dette bildet er Petter/Petra ikke så tydelig, men jeg måtte bare ha det med for spindelvevet kom så godt fram.

#edderkopp #dyr #krypdyr #natur #vakker #fascinerende #høst #september #fredag #blogg

Jeg hadde så lyst...

 • 21.09.2017, 22:43

I dag fikk jeg så vanvittig lyst til å være rampete, men for å være det trengte jeg hjelpemidler. Det hadde jeg selvsagt ikke med meg, og det var veldig synd for jeg klødde fingrene. Hva var det nå jeg klødde i fingrene etter??

Jo nå skal du høre... Jeg sto å ventet på grønt lys for å komme over gata. Da kom en fyr i full fart å stoppet rett foran meg. Skolissa hans hadde gått opp, noe han da oppdaget å satte seg ned på huk rett foran meg for å knyte den ;o)) I det han gjorde det sklei buksa ned så halve rumpa med sprekk og det hele lyste mot meg.

Jeg ble så lattermild og tenkte at akkurat nå skulle jeg ha hatt en lang fjær, for da skulle jeg kilt ham midt i der sola sjelden skinner. Hehehe, jeg liker å tro at jeg faktisk hadde turt å gjøre det, men....!!Hva hadde du gjort? Hadde du turt å kile mannen?

#rampete #trailersprekk #rumpe #rumpesprekk #kile #moro #gøy #leken #høst #september #torsdag #blogg

Vi skulle egentlig bare kjøpe bursdagspresang 🎁

 • 19.09.2017, 20:03

Noen ganger blir dagene mye bedre enn man har forventet at de skal bli, og i dag ble det faktisk sånn.

I går avtalte jeg med Bestisen at vi skulle møtes etter at jeg var ferdig på jobb. Hun har nemlig bursdag til søndagen, og som vi pleier å gjøre plukker bursdagbarnet ut gaven selv mens den andre betaler. I et par år i alle fall har Bestisen gått å sett på et fint service, som hun har ønsket seg. Det heter Pip, og er rosa se nedenfor. Det finnes også boller og fat i samme serien.

 

Vi viste at de hadde servicet på Tveita, så vi avtalte å møtes der. Hun valgte 6 krus, da de ikke hadde nok asjetter. Nå fører også Casa Design samme servicet så hun skulle sjekke om de har nok asjetter der.

Etter at vi handlet gikk vi ned i 1 etasje, og der traff Bestisen en kollega som igjen ventet på en annen kollega. Jeg hadde hørt Bestisen fortelle om dem, og hun pleier å møte dem av og til etter jobb. Veldig hyggelige damer begge to :o))Vi ble enig om å sette oss ned å spise litt, og siden Jordbærpikene var rett rundt hjørnet ble det dit vi gikk. Jeg tenkte først at jeg bare skulle ta et rundstykke, men så ombestemte jeg meg å tok egg og bacon. Da slapp jeg å lage meg middag når jeg kom hjem litt senere. Som jeg sa var damene veldig hyggelig, og praten gikk løst å vi koste oss i et par timer. Tiden går jo så fort når man sitter sånn å koser seg, alt for fort.

Jeg hadde sett for meg en lett middag foran tv-skjermen i ettermiddag, så endte det opp med et hyggelig møte og andre som sto for maten 😊

#bursdag #gave #presang #gavekjøp #kollega #møte #treffe #kafebesøk #jordbærpikene #høst #september #tirsdag #blogg

De er sikkert sure..

 • 19.09.2017, 11:20

Av og til kommer jeg over epletrær på plasser der det kanskje ikke er så naturlig at de står. Da har noen kastet en epleskrott, som har fått spire og gro til det har blitt et stort og fint epletre. Vi har to slike trær på nedsiden av blokkene, og på våren er de så vakre med sine rosa og hvite blomster.

Da jeg gikk av t-banen på Skøyenåsen her om dagen oppdaget jeg at det sto et epletre der også. Det var fult av epler, men flesteparten av dem så markspiste ut eller kanskje fuglene har vært der. Jeg hadde litt lyst til å smake på et av dem, for å kjenne på om de var sure. Har ofte inntrykk av de kan være det, disse som har fått stått uten noen form for stell. Dessverre så var gjerde høyt og bakken bratt, så jeg kom meg ikke ned til treet. Måtte bare nøye meg med å se på det, og bare tenke meg hvordan eplene smakte.Har du prøvesmakt epler fra viltvoksende trær?

#epler #epletre #sure #søte #viltvoksende #selvsådd #natur #frukt #høst #september #tirsdag #blogg

Oppdatering: munnen er fornøyd igjen

 • 19.09.2017, 10:13

I går fortalte jeg om det lille blodbadet i munnen min når jeg pusset tennene på morningen, noe som virkelig satte et støkk i meg ettersom jeg aldri blør fra tannkjøttet. Jeg var jo veldig spent på hvordan det ville gå når jeg skulle gyve løs med tannbørsten på kvelden. Til min store lettelse så kom det ikke en dråpe rødt under tannpussen... Jeg passet meg nøye for ikke å skure for hardt i redsel for at det skulle starte opp igjen.

Til morran i dag gikk det også helt fint :o)) Hevelsen jeg kjente ved den ene tannen har gått ned, men det er fortsatt litt sårt og ømt der.... Allikevel er det heldigvis en stor forbedring :o))#oppdatering #munn #tenner #blødninger #bedre #helse #høst #september #tirsdag #blogg

Røde dråper i vasken

 • 18.09.2017, 21:46

Da jeg sto opp i dag morges kjente jeg at det var en liten hevelse, rundt den ene tanna mi i overmunnen. Jeg har som alltid dårlig tid om morningen når jeg skal noe, og jeg tenkte ikke så veldig mye over det. Ikke før jeg begynte å pusse tennene... Da begynte det å dryppe rødt ned i vasken, og ikke bare litt men ganske mye....

Det var skikkelig ekkelt, og jeg kikket på tannkjøttet for å se om jeg kunne se noe. Det kunne jeg ikke, og det var ikke vondt heller... Når jeg skylte munnen kom det ikke noe mer, så det var tydeligvis bare når jeg kom bort i det med tannbørsten. På lørdagen spiste jeg noen noen chillinøtter, og noen av dem var harde å skarpe. Jeg kan ha fått et lite snitt som jeg ikke merket eller som jeg kan se..
 
Dental Care

Licensed from: robeo / yayimages.com

Det har ikke blødd noe mer utover dagen og kvelden, så det blir jo interessant å se hva som skjer når jeg tar en runde med tannbørsten før jeg tar kvelden. Jeg får bare følge med, og forverrer det seg må jeg bare bestille time hos tannlegen så han får ta å se på det.

#tenner #hevelse #blødninger #tannpuss #ekkelt #ubehagelig #høst #september #mandag #blogg

Bakedag i Casa Fres og Knurr

 • 17.09.2017, 23:25

I dag hentet jeg fram husmorgenet mitt for noen timer, og satte i gang med å lage en bolledeig. Nå er det jo en gang sånn at når jeg skal gjøre noe, så går det jo aldri helt etter planen. Heller ikke denne gangen. Jeg trodde at jeg hadde det jeg skulle bruke, men det hadde jeg ikke vettu...

Enden på visa var at jeg ikke kunne bruke den faste oppskriften min, og med godt mot googlet jeg i vei å fant en oppskrift jeg kunne benytte meg av. Allikevel holdt det "nesten" på å gå galt igjen, for smøret jeg hadde i kjøleskapet hadde egentlig gått ut på dato i juli måned. Det så greit ut, så jeg tok sjansen å det fungerte bra. Så plutselig oppdaget jeg at jeg omtrent ikke hadde sukker igjen, men det holdt akkurat på siste kornet. Er det lov å være så heldig da?Når jeg prøver en ny oppskrift for første gang, er det ikke alltid at resultatet blir så bra... Denne gangen endte jeg opp med en deig som var veldig samarbeidsvillig. Den slapp bollen i kjøkkenmaskinen, og var lett å jobbe med. Den hevet seg fint både i bollen og etter at jeg hadde trillet ut bollene. Kan nok tenkes at jeg bruker denne oppskriften flere ganger :o))Det ferdige produktet... De er kanskje ikke helt strømlinjeformede alle sammen, men jeg er fornøyd jeg. Trodde først at jeg hadde latt de stå for lenge i ovnen, slik at de kom til å bli tørre. Ikke i det hele tatt, de var akkurat slik som jeg ønsket at de skulle være. I oppskriften står det at man også skal ha i rosiner, men det droppet jeg.

Jeg fant oppskriften hos Matprat HER:

6 dl melk, 150 g smør, 1 pk fersk gjær, 112 dl sukker, 2 ts malt kardemomme, 1 kg hvetemel, 4 dl rosiner og 1 stk sammenvispet egg til pensling.

Sånn gjør du:
Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6?10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

#bake #bakedag #husmorgenet #boller #hveteboller #glemme #mangle #oppskrift #mat #høst #september #søndag #blogg

📬 Det kom en konvolutt i postkassen ✉

 • 17.09.2017, 20:44

Da jeg tidligere i år oppdaget nettbutikken Wish, ja da var jeg solgt... Stadig vekk må jeg inn for å sjekke om jeg finner noe fint, og det gjør jeg jo hver eneste gang. Allikevel går jeg ikke berserk og shopper vilt og hemningsløst :o)) Jeg har en regel om at jeg kun bestiller en gang i måneden, og handler aldri over 350,-.

I forrige måned bestilte jeg meg noen smykker, og jeg har ventet og ventet på at de skulle komme. På fredag lå det endelig en liten konvolutt i postkassen, og det var "Kinapost" det vettu. Var veldig spent på hvilken av smykkene som kom.... Mer under bildene!Det ble det Outlander inspirerte anhenget som kom... Jeg er veldig glad i smykker som har inspirasjon fra det Celtiske, og det har jo definitivt dette. Selve kjedet er jeg ikke så begeistret for, så jeg kommer til å bruke sølvkjedet mitt i stedet. Årsaken er at låsen på det kjede som følger med, er av den sorten som lett går i stykker. Det er ikke det at jeg tror at det kommer til å skjer sånn med en gang, men jeg tar allikevel ikke sjansen.

Jeg håper at de andre smykkene jeg bestilte kommer snart også... Det er både litt tøffe smykker, og noen litt mer feminine.

Har du bestilt noe fra Wish?

#bestilling #bestille #wish #ventetid #smykker #anheng #kinapost #outlander #celtisk #tøft #feminin #høst #september #søndag #blogg

Vi hjelper hverandre 😊

 • 17.09.2017, 00:38

Det er ikke så greit når formen svikter, og det er så mye man skulle ha gjort men ikke orker. Da er det greit å ha venner og familie som stiller opp. Nå var det ikke meg det gjelder denne gangen, men Bestisen!

Hun har vært ekstra sliten etter siste cellegift, og da er det jo sånn at kreftene ikke strekker til alt hun skulle ha gjort.

Som meg pleier hun å skifte gardiner og duker når høsten kommer. Da er det fargene oransje og brunt som dominerer. Nå har hun ikke orket å gjøre det, og da bestemte kusinen og jeg at vi skulle komme å hjelpe henne med det.

Først dro jeg opp til kusinen og lempet en stor overmadrass hun skulle kaste inn i min bil, og så dro vi sammen til Bestisen. Samtidig som vi kom til henne dukket også niesen hennes også opp.

Bestisen hadde kjøpt ny seng for noen uker siden, og den gamle sto ute på balkongen. Kusinen, niesen og jeg fikk sengen ned i garasjen og inn i bilen min. Så kjørte niesen og jeg bort til gjenvinningsanlegget og fikk kastet det.

Da vi kom tilbake var kusinen i full sving med å pusse vinduer i stuen. Når hun var ferdig hang vi opp gardinene og ryddet på plass blomster ol.

Når alt var ferdig satte vi oss rundt kjøkkenbordet og spiste en veldig god lunch, mens praten og latteren satt løst 😊

#pynte #stasje #gardiner #kaste #hjelpe #gjenvinningstasjon #lunch #venner #familie #høst #september #fredag #blogg

Ikke tegn til høst i blomsterbedet 🍂

 • 15.09.2017, 01:20

Her hvor jeg bor har ikke høsten fått tak enda, men jeg klager ikke. Jeg liker høsten og fargene den har med seg, men det gjør ikke noe at den lar vente litt på seg 🍂

I blomsterbedene rundt blokkene, står fortsatt blomster å busker like fint som det har gjort i hele sommer.

Jeg tok med mobilen da jeg var ute med søppel tidligere i dag, og fikk tatt noen bilder. Som du kan se er både Astilbe og Hagehortensian like fin. Sistnevnte henger fortsatt utover plenen, og ettersom jeg er redd at stilkene skal brekke hvis jeg prøver å rette den opp, har jeg rett og slett latt den være.

Vaktmesteren var ute med gressklipperen, og jeg var litt redd at han skulle kjøre over de nederste blomstene. Heldigvis kjørte han rundt dem, puh 😙

#natur #planter #busker #blomster #høst #astilbe #hortensia #hagehortensia #september #fredag #blogg

 • Mat
 • Hva blir det for mat?

  • 14.09.2017, 23:10

  Det å vite hva man skal ha til middag hver dag er vanskelig. Jeg var flink ganske lenge, og satte opp en liste over hva jeg skulle ha hele uken hver søndag. Så sklir det ut igjen, og da har jeg en tendens til å gå for lette, og kanskje ikke de sunneste løsningene.

  Jeg viste ikke hva jeg skulle ha i dag heller, og hvor lenge jeg sto å glodde inn i fryseren uten å finne noe som frister vet jeg ikke.

  Til slutt fant jeg et glass med Dolmio i skapet, og det syntes jeg så såpass fristende ut at jeg bestemte meg for å ta det. Jeg har ikke noe særlig matlyst om dagen, men dette var faktisk veldig godt 😊

  Hvordan er der med deg, syntes du det er vanskelig å finne på noe spennende å spise hver dag?

  #mat #middag #matlyst #fristende #dolmio #høst #september #torsdag #blogg

  Bare fine været ute

  • 14.09.2017, 14:25

  Etter mange dager med dårlig vær, gjør det godt med lette skyer, blå himmel og sol. Temperaturen er ikke ille den heller, så balkongdøra kan stå åpen sånn at kattene kan løpe ut og inn som de vil.

  Det blir også så innestengt luft inne i stua, når man ikke får luftet ordentlig ut på morningen.

  Jeg må snart ta meg en tur innom hagesenteret for å kjøpe noen høstplanter. Balkongkassen begynner å skrante og ser ikke like frisk og fin ut lenger. Det er en stund siden jeg har vært på gravlunden, så det er på tide å se hvordan det står til der. Kan være at det kan være på tide å høstplante der også 🍂

  #vær #sol #høstvær #planter #balkongkasse #gravlund #høst #september #torsdag #blogg

  Været skaper trøbbel

  • 13.09.2017, 22:35

  Nå på søndag som kommer var det meningen at jeg skulle en tur til Hvam Videregående skole på åpen dag. Jeg gledet meg virkelig til det, for det er mye å se der. Elevene lærer om økologisk landbruk med mer, og så har de gårdsbutikk hvor de selger det de har produsert. Jeg hadde planer om å kjøpe inn en del grønnsaker, og en sekk med poteter som skulle deles mellom Bestisen, meg og kusinen dersom sekken var stor.

  I dag kom det beskjed om at Åpen dag var avlyst pga av regnet. Etter alt regnet som har kommet de siste dagene, har åkeren blitt søkkvåt. Det er denne åkeren som brukes som parkeringsplass under åpen dag, da det ikke er plass andre steder. Sånn som det er nå ville det ikke ha fungert å parkere der... Bare leire og klin hvor man bare hadde kjørt seg fast. Synd det skulle bli sånn, men det kunne ikke hjelpes.


  #åpendag #åpen #dag #hvam #videregående #skole #landbruk #økologisk #grønnsaker #poteter #avlyst #vær #regn #høst #september #onsdag #blogg

  Utvilt og i form

  • 13.09.2017, 11:45

  Det er utrolig hvor mye en god natt søvn har å si for kroppen og hodet. I går var jeg så trøtt og sliten etter en lang dag på sykehuset, at jeg klarte nesten ikke å holde øynene åpne når klokken nærmet seg 20:00. Skal jeg være helt ærlig så klarte jeg ikke å holde de åpne, for opptil flere ganger sovnet jeg med PC'n i fanget... Til slutt var det bare å kaste inn håndkle, og stupe opp i sengen.

  Ettersom klokken ikke var så mange, tenkte jeg at jeg kunne ligge å se litt på tv innen jeg slo av lysert, hehehehe.... Jeg husker ikke hva jeg hadde ment å se, men jeg så det aldri. Våknet med fjernkontrollen ved siden av meg når klokken ringte til morran i dag. Jeg har i alle fall sovet utrolig godt i natt, og da jeg sto opp følte jeg meg både utvilt og i relativt god form :o))
   

  Birches in autumn
  Licensed from: Givaga / yayimages.com

  Da jeg hastet av sted til t-banen var det ganske grått, så jeg slang paraplyen i sekken for sikkerhet skyld. Om jeg får bruk for den innen jeg skal hjem igjen, er ikke godt å si. Akkurat nå skinner i alle fall solen, og jeg krysser fingrene for at det fortsetter utover dagen og ettermiddagen.

  Hadde det ikke vært deilig om høsten fortsetter sånn, med fint vær altså?

  #sove #sovetgodt #utvilt #iform #overskyet #sol #vær #høst #september #onsdag #blogg

  En gledens dag

  • 12.09.2017, 20:29

  I dag har jeg og kusinen til Bestisen vært med henne til Radiumhospitalet. Denne gangen var det for MR og undersøkelse mens hun fikk lett narkose, etterfulgt av samtale med legen.

  Vi dro hjemmefra meg ved 7 tiden, for å ha god tid ettersom hun skulle ta blodprøver før hun skulle opp på avdelingen. Mens Bestisen var til undersøkelse, satt kusinen og jeg nede i 1 etasje og skravlet og strikket. Selv om det ble mange timer så syntes jeg at tiden gikk ganske fort.

  Radiumhospitalet

  Kusinen og jeg var med inn til samtalen hos legen, og han hadde virkelig gode nyheter. Svultsen hadde nå krøpet så mye at de følte seg komfortable til å operere den ut. Dette var en gledens dag, og noe Bestisen har ventet på. Operasjonen kommer til å bli om ca 4 uker, og hun må vente så lenge for at cellegiften hun har i kroppen skal forsvinne ut.

  Jeg er virkelig glad på hennes vegne :o))

  Det blir bare en kort tur innom bloggen i dag, for øyelokkene er veldig trange nå i kveld. Jeg var oppe kl 5 i dag, så det blir nok ikke så lenge før jeg tar kvelden.

  #langdag #radiumhospitalet #undersøkelse #mr #narkose #svults #cellegift #operasjon #godenyheter #høst #september #tirsdag #blogg

  Frodith's lille utfordring

  • 11.09.2017, 22:07

  Vår alles kjære Frodith, kommer stadig med nye og artige små og store utfordringer. Denne gangen skal vi velge et av to bilder, og skrive et dikt eller et ordtak på bloggen. Du kan lese mer om utfordringen HER:

  Jeg er ikke spesielt god på å skrive dikt, men ordene nedfor kom til meg med det samme jeg så bildet

  Jeg står her helt alene, men jeg er ikke redd
  Jeg står her helt alene, men jeg føler meg ikke ensom
  Jeg står her helt alene, men føler meg ikke utenfor
  Jeg står her helt alene, for at jeg kan
  Jeg står her helt alene, for at jeg har valgt det og føler meg sterk
     #utfordring #frodith #gøy #Challenge #høst #september #mandag #blogg

  Hvor ble stilken av?

  • 11.09.2017, 20:49

  Da jeg tidligere i dag var ute for å ta værbilde av regnet, tok jeg også et par bilder av Lavendelen min som også som et under fortsatt lever. Jeg så ikke så veldig nøye på bildene da, bare kjørte de over på Dropbox. 

  Når jeg skulle overføre bildet til en mappe på PC'n kikket jeg litt nøyere på dem, og til min store overraskelse ble stilken på Lavendelen borte. Jeg hadde brukt innstilling for portrett da jeg tok bildet, mot vanlig bildeinstilling som jeg pleier å bruke. Bildet ble tatt med mobilen min.

  #merkelig #rart #interessant #bilde #photo #natur #lavendel #høst #september #mandag #blogg

  I dag kom det jeg har ventet på...

  • 11.09.2017, 16:43

  I dag våknet vi til regnet som trommet på tak og vannbrett her i Oslo, og det har fortsatt med å regne hele tiden. Det er et perfekt vær ut og være inne i, hvis jeg skal være helt ærlig :o))

  Jeg er ikke så veldig glad i regnvær egentlig, og hater å være våt. Allikevel så syntes jeg det er koselig å ligge i senga, en tidlig morgen å høre regnet tromme. Det beste er jo om man slipper å stå opp, men det måtte jeg i dag. Hadde en avtale kl 8 som jeg måtte opp for å gjøre meg klar til.  Fargene ute i naturen er jo helt fantastiske når det regner, og har regnet. I tillegg blir jo luften så frisk og fin. Etter å ha gjort unna det jeg skulle på morningen, var det rett hjem for å gjøre meg klar til dagens store høydepunkt.....
   

  Høydepunktet det er snakk om er Outlander og den første episoden i sesong 3. Jeg og tusenvis av andre fan i Norge og i utlandet har ventet med lengsel på at den nye sesongen skulle starte.

  Jeg satte meg godt til rette i godstolen med en stor kopp varm kaffe, og så logget meg inn på Viaplay... Jeg må bruke Chromcast for å se Viaplay og HBO, og i går sørget jeg for at nettbrettet var godt oppladet sånn at jeg var klar til i dag :o))

  Forventningene til den nye serien var stor, og jeg ble ikke skuffet på noen måte. I forveien hadde lest på en utenlandsk Outlander-side at det lønnet seg å ha nok papirlommetørkler, og det hadde jeg. For jeg fikk jammen bruk for dem... Første episoden var akkurat så fin som jeg hadde håpet den skulle være, og nå gleder jeg meg noe helt voldsomt til neste episode :o))

  Jeg vet det blir mye prat om Outlander, men jeg kan ikke hjelpe for det, hihi!!

  #regn #vær #vått #friskt #tvserie #viaplay #outlander #sesong #sesong3 #blodfan #fan #høst #september #mandag #blogg

  🏵 Dette har ikke skjedd før 🏵

  • 10.09.2017, 14:53

  Her i Casa Fres og Knurr finnes det kun grønne planter i vinduene mine, og det er en veldig god grunn til det. Alt annet som har blomster klarer jeg på en eller annen mirakuløs måte og ta livet av. Enten får de for mye vann eller så får de alt for lite, uansett blir utfallet det samme.

  Til påske ville jeg gjerne ha en gul blomst, som kunne lyse opp litt på bordet... Etter å ha tenkt en stund å sett på utvalget hos Plantasjen, falt valget til slutt på en gul Ildtopp. Lenge sto den full av blomster, men så begynte forfallet. Blomstene visnet, og bladene gikk fra frisk grønn til sykelig gul. Jeg var på nippet til å kaste den, men ombestemte meg i siste liten.

  Jeg klippet vekk alle de visne blomstene og halvgule bladene å satte den ut på balkongen. Der har den stått i hele sommer, og har faktisk kommet seg betraktelig. Den kom med et par blomster i sommer, og de står fortsatt der men noen nye har det ikke kommet. Jeg er overveldet for dette har nemlig aldri skjedd før, og for å sikre at den fortsatt trives skal den få stå ute på balkongen en stund til... Kanskje frem til gradene begynner å synke ned mot minus......  #planter #grønneplanter #blomster #ildtopp #gul #påskeblomst #påske #natur #leve #overleve #høst #september #søndag #blogg

  En fin start på dagen

  • 10.09.2017, 13:28

  Etter å ha sovet til jeg våknet av meg selv, sånn rundt kl 10, sto jeg opp og gjorde unna både mitt og kattenes morgenstell. Så brygget jeg meg en kopp deilig kaffe å ruslet ut på balkongen. Det var litt kjølig, men jeg slang et sjal rundt skuldrene mine og det holdet meg lun og varm.  Det ser kanskje ikke sånn ut på bildet, men sola var på veg til å komme fram å lyste opp.... Den sloss om plassen med skyene som raskt blåste over himmelen. I det ene minuttet skinte sola, og så i neste forsvant den bak noen skyer.

  Jeg elsker slike formiddager, hvor jeg kan sitte på balkongen å nyte stillheten. For det er ganske stille på den tiden av dagen, da de som drar ut på tur som regel allerede har dratt, og resten av befolkningen har ikke våknet ordentlig enda. Det har ikke blitt så veldig mange sånne dager nå i de siste helgene, og snart blir det vel også litt vel kjølig å sitte der ute...., kanskje!

  Når jeg går å setter meg ut på balkongen varer det ikke særlig lenge innen pusene mine også kommer... De har sine faste plasser, Ronja oppe på klatrestativet og Vinja i stolen rett ovenfor meg. Der glir øynene sakte men sikker igjen, og de sovner begge to. Jeg hadde ikke vært lenge på balkongen i dag innen de kom ut....

  Så ja, dette var en fin måte å starte søndagen på :o))

  #nyte #balkongliv #formiddag #katter #Ronja #vinja #kaffe #høst #september #søndag #blogg

  Opp å hoppe...

  • 09.09.2017, 11:26

  Jeg tror jeg kan telle på en hånd, de dagene i løpet av året hvor jeg våkner utvilt og i fin form. I dag er en av de dagene, og for en følelse... Øyelokkene mine gled sakte opp ved 08:30 tiden i dag, og kroppen knaket ikke nevneverdig da jeg slang bena ut av senga. Sånne dager må man bare nyte.....

  I går etter at jeg hadde gjort unna det jeg skulle gjøre, plantet jeg meg godt i godstolen og satte tv'n på Nettflix. Det var på tide å komme seg igjennom sesong 2 i Outlander. Det ble en enosjonell dag og kveld, for noen av episodene av så triste at det var nesten ikke til å holde ut... Når rulleteksten gikk etter siste episode, føltes det tomt og rart.... Jeg lever meg jo så totalt inn i handlingen at den sitter i kroppen en stund etterpå.... Nå er det håp, for på mandag kommer første episode av sesong 3 😍  Her om dagen ringte det på døra, og utenfor sto en ung kar fra Arbeiderpartiet... Han ville gi meg litt informasjon om partiet, og så fikk jeg en rose av ham. Stakkar'n, ikke karen men rosa, hang med hode å trengte sårt å komme i vann. Hvor lenge den hadde blitt båret rundt uten næring vet jeg ikke, men den fikk et nytt snitt i stilken å kom i vann. Den har kommet seg ganske betraktelig, selv om den er litt pjusk enda...

  Ute er det en grå dag, men så langt er det oppholdsvær... Det kom nok regn i går kveld og i natt så jeg håper virkelig at det "bare" er grått, men gjerne noen solstråler også. Akkurat det siste tviler jeg litt på ;o))

  #våken #utvilt #form #kroppen #vær #regn #grått #outlander #tvserie #fan #blodfan #hekta #photo #rose #rødrose #rød #arbeiderpartiet #høst #september #lørdag #blogg

  Da har jeg gjort min plikt

  • 08.09.2017, 16:30

  Klokka ringte tidlig her i Casa Fres og Knurr i dag, og det var ikke fritt for at jeg var ganske trang i øynene. Jeg jespet meg fra senga og inn i dusjen, og våknet vel egentlig ikke noe mer av det kjølige vannet ;o)) Årsaken til at jeg måtte opp så tidlig, var at jeg hadde en tidlig time til behandling/trening.

  Etter å ha vært ekstremt stiv i nakken og skuldrene i en uke, var det både godt og vondt å trene. Når jeg var ferdig, var jeg mykere og smertene mye svakere ;o))

  Jeg gjorde noen små ærender, og så dro jeg ned på Bryn Senteret hvor det var satt opp et hus hvor man kan forhåndsstemme. Hadde funnet fram valgkortet mitt, og lagt det i veska sånn at jeg kunne stikke innom når jeg hadde anledning til det. Bare tanken på det kaoset som er oppe ved valglokalet, får stressnivået til å nå nye høyder hos meg. Det var ganske mange som hadde bestemt seg for å stemme i dag, så det dannet seg snart en liten kø!!


  Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg hadde tatt mitt valg til hvilket parti jeg skulle stemme på for lenge siden. Så det var ikke så mye å tenke på da jeg kom inn bak forhenget. Man bør egentlig ha tatt et valg før man kommer til valglokalet, for det partiene lover i øst, vest, sør og nord i disse valgtider...., ja se det kan man ikke stole så mye på.

  Har du vært å stemt enda, og har/hadde du bestemt deg for hvilket parti som skulle få din stemme?

  #valg #stortingsvalg #valglokale #bestemt #vondter #skuldre #nakke #smerter #trening #behandling #høst #september #fredag #blogg

  Outlander-marathon

  • 05.09.2017, 12:43

  Det er ingen hemmelighet at jeg er STOR fan av tv-serien Outlander, og om under en uke starter Viaplay å sende første episode i sesong 3. I den anledning holder jeg på med å se igjennom sesong 1 og 2 på nytt, slik at alt skal være frisk i minnet når den nye sesongen starter opp igjen.

  Jeg burde egentlig ha startet mye før, sånn at jeg kunne nøye meg med et par episoder av gangen. I går var ikke formen helt på topp så da satt jeg godt plantet i godstolen, og så 10 episoder. De som ikke er blodfan vil nok si at jeg er sprø, og det er jeg kanskje også, hihi!! Tenkte jeg skulle ha en liten pause i kveld, og så gyver jeg løs på sesong 2 som består av 13 episoder.  Følger du Outlander eller en annen serie kanskje?

  #outlander #tvserie #viaplay #sesonger #tv #blodfan #fan #høst #september #tirsdag #blogg

  Fantastisk konsert med Mikeal Wiehe

  • 04.09.2017, 17:07

  Som jeg fortalte i går så skulle jeg på konsert med Mikael Wiehe på Tveten Gård. Dette er en av flere gratiskonserter som arrangeres på gården i løpet av sommerhalvåret. Konserten var den siste for denne sesongen. 

  Vi dro fra meg, bestisen og jeg, sånn litt under en time før konserten begynte, for det tar ikke mange minuttene å kjøre dit. Det var allerede fult på parkeringsplassen uten for Tveita senter, så vi ble henvist inn på skolen som ligger rett ved siden av gården.  Jeg skjønte jo allerede da jeg så hvor fult med biler det var, at det ville være fult med folk... Allikevel var jeg ikke forberedt på at det skulle være så mange der når vi kom inn på gården. Omtrent alle krakkene var opptatt rett foran scenen. Jeg hadde ikke lyst til å sitte på siden, så vi gikk litt oppover og der fant vi en ledig krakk, hvor vi så rett på scenen. Den sto litt høyere enn de andre på gresset.

  Da vi satt oss var det ingen bak oss, men de siste 20 minuttene fyltes det opp langt bakover på gresset. Ikke alle fikk sitte, og måtte nøye seg med å stå. Mens vi ventet kjøpte vi kaffe og et stykke med kake ;o))

  Mikael Wiehe har jo hatt en veldig lang karriere, og har derfor utrolig mange gode låter å velge mellom. I går kveld hadde han valgt musikk av både eldre og nyere dato. Alle de gamle låtene kunne jeg, og nynnet med i men det var ikke helt det samme med de nyeste låtene.

  Det er jo umulig å komme utenom Björn Afzelius, og det var nok mange av oss fikk litt hjertebank når han snakket om han. Det samme var det når han sang noen av sangene de hadde sunget sammen, og som Björn hadde sunget solo. En av damene som satt på raden foran meg, satt og tørket tårer hele tiden. Selv hadde jeg renneøye pga allergi, og bestisen trodde jeg satt og gråt. Jeg forklarte henne hvorfor tårene rant, men siden jeg er et følelsesmenneske ville det ikke vært så merkelig om jeg sittet der å tutet!!

  Dette var en konsert hvor musikken var dempet, og hvor Mikael Wiehe sto alene på scenen sammen med en person på synth eller var det orgel. Det som var deilig var at jeg slapp å bruke ørepropper under konserten, noe som ikke skjer så veldig ofte.

  Med denne konserten kan man vel også si at sommeren er over. Det blir nok ikke noen flere utekonserter på denne siden av jul, men håper det blir noen spennende musikkopplevelser til neste sommer :o))

  #musikk #konsert #tvetengård #utekonsert #gratiskonsert #mikaelwiehe #musikkopplevelser #sommerkonsert #høst #september #mandag #blogg

  Det vokser

  • 04.09.2017, 14:47

  Jeg fortalte for noen dager siden at jeg hadde begynt å strikke på et nytt teppe, denne gangen sort og rødt. Satte meg som mål at det skal være ferdig før jul, og hvis jeg er like flink som jeg har vært disse dagene så tror jeg faktisk at jeg klarer det :o))

  Tok dette bildet på lørdag, og som du ser har jeg kommet et stykke. Jeg strikket litt i går kveld etter at jeg kom hjem, så nå har jeg kommet litt lengre... Det var en periode jeg ikke syntes det var noe gøy å strikke, men nå har jeg fått gløden tilbake. Jeg har jo noen andre prosjekter også, som mine pulsvanter i mange forskjellige farger. De får jeg strikke på innimellom ;o))  #håndarbeide #strikke #prosjekter #pledd #pulsvanter #gøy #moro #høst #september #mandag #blogg

  Det er fortsatt trist

  • 03.09.2017, 14:18

  I år er det 20 år siden Prinsesse Diana døde, nærmere bestemt 31. august, noe man ikke har kunnet unngå å merke. Media har hatt stor fokus på dette. Det har blitt sendt flere program på tv i anledning 20 års dagen. Jeg har egentlig styrt unna alle disse programmene, inntil i dag....

  Jeg slo på tv'n mens jeg spiste en sen frokost i dag, og etter noen repriser så skummet jeg igjennom for å se etter noe annet. Kom da over et program om henne, så jeg tenkte hvorfor ikke... Den gangen tilbake på 80 og 90 tallet syntes jeg hun var et friskt pust inn i den britiske kongefamilien. Da hun døde syntes jeg det var utrolig trist, og jeg ble veldig emosjonell å tårene kom ofte i dagen opp mot begravelsen. Selvsagt så jeg begravelsen, og jeg tok den til å med opp på VHS... Akkurat hvorfor jeg gjorde det, aner jeg ikke. Det er jo ikke noe man setter seg ned å ser igjen!!  Jeg trodde ikke at jeg skulle bli så emosjonell da jeg så programmet i dag, men jeg måtte gå å hente papirlommetørklærne gitt. Både tårene og snørra rant... Kattene satt å så på matmora si med runde øyne og lurte fælt på hva som skjedde!! Det å se henne, høre interjuene med de som var direkte berørt også sønnene William og Harry, satte i gang følelsene hos meg!

  Mye har blitt sagt og skrevet om hvordan pressen behandlet henne, og om hvordan hun selv brukte pressen. Akkurat det har jeg ikke tenkt å gå inn på... Det er noe som på engelsk heter "Water under the bridge", og vi kan ikke forandre noe av det nå. Bare så tragisk at ting ble som de ble...

  #trist #emosjonell #tragisk #diana #prinsesse #prinsessediana #ulykke #død #minneprogram #20år #tårer #minner #31august #høst #september #søndag #blogg

  Konsert med Mikael Wiehe

  • 03.09.2017, 13:03

  Akkurat nå nyter jeg en litt sløv formiddagen, med kaffekoppen og noen repriser på tv.

  I ettermiddag derimot skal jeg ned til Tveten gård, for å gå på konsert med Mikael Wiehe. Jeg gleder meg virkelig til konserten, som jeg vet kommer til å bli en fin musikkopplevelse. De har meldt bedre vær i dag, enn på den siste konserten jeg var på. Så jeg slipper å bli klissvåt inn til skinnet ;o))

  Jeg har likt Mikael Wiehe i ganske mange år, både som soloartist og da han opptrådte med Björn Afzelius.


  #mikaelwiehe #tvetengård #oslo #gratiskonsert #konsert #musikk #musikkopplevelse #høst #september #søndag #blogg

  Noen ganger må vi løfte blikket

  • 01.09.2017, 23:31

  Veldig mange går rundt med mobilen i hånden, og nesen ned i skjermen. De er så opptatt av hva som skjer på skjermen at de ikke ser hvor de går. Noen ganger går det helt galt å de krasjer inn i andre mennesker, eller så går de rett ut i gaten og av en eller annen uforklarelig grunn klarer å unngå å bli påkjørt!!

  Sistnevnte skjedde meg her om dagen, vel det var ikke jeg som gikk å var uoppmerksom, nei det var jeg som satt bak rattet. Jeg kom kjørende og ser ei dame gå på fortauet med mobilen i hånden, hun textet å så ikke hvor hun gikk. Plutselig skjente hun rett ut i veien foran bilen min. Hadde det ikke vært for at fartsgrensen bare var 30 kmt, ville jeg ikke ha klart å stoppe. Nå klarte jeg det, men bare så vidt.... Bilen sto å gynget foran bena på damen.

  Hva gjorde damen, hun stirret surt på meg som om det var min skyld at hun bare vandret rett ut i gaten foran bilen min. Å, bare for å ha sagt det, vi var langt i fra noe fotgjengerfelt!!! Etter at hun hadde gitt meg "the evil eye" gikk hun bare videre, og textet som en virvelvind....  Fant dette bildet på nettet, og tenkte først så smart kanskje vi burde ha delt opp fortauene på denne måten. Det ville nok ikke fungert, for folk ville ikke ha sett hvor de gikk uansett!!

  Jeg skal ikke sitte på min høye hest her, for jeg går også rundt på gaten å texter jeg også. Når det er sagt så har jeg enda til gode å gå på noen eller vimse ut i gaten!!

  #uoppmerksom #texte #texting #mobil #nestenulykke #uhell #bil #høst #september #fredag #blogg

  Det hadde jeg glemt...

  • 01.09.2017, 16:00

  Med det samme jeg sto opp i dag gjorde jeg som jeg alltid pleier å gjøre den første i måneden. Jeg rusler ut i gangen med mobilen i hånden, for å lese av strømmåleren... Når jeg låste opp sikringsskapet hvor den er, måtte jeg dra på smilebåndet. Der så det veldig annerledes ut, for jeg hadde jo fått ny måler!!!!

  På mandag var de her å monterte den automatiske måleren, så nå slipper jeg jo å lese av og sende inn lenger. Samtidig som jeg dro på smilebåndet, følte jeg meg litt dum også... For dette burde jeg jo ha husket, hihi!!  #strømmåler #automatisk #innstallert #glemsom #glemsk #avlesning #høst #september #fredag #blogg

  Jeg kan se ut 😊

  • 01.09.2017, 13:31

  Det hørtes litt dramatisk ut kanskje, men nesten sant... Vinduene mine skulle ha vært pusset for lenge siden, men jeg har gått rundt å håpet på at nakken og armene mine skulle bli bedre. Nå ser det ut til at akkurat det lar vente på seg, så jeg tenkte at nå eller aldri...

  Formen var ikke helt på toppen i dag, for jeg våknet med stiv nakke, dundrende hodepine og småkvalm. Med hjelp av Mr. Ibux så gled smertene sakte unna litt, og jeg satte i gang med stor iver.
   

  woman cleans the windows
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Jeg skulle ha tatt vinduene på balkongen også, men jeg tror ikke jeg skal utfordre skjebnen ta å for mye på en gang... Da hjelper det neppe med en Ibux etterpå, trur eg.

  I samme slengen som jeg pusset vinduene mine, så ryddet jeg opp i plantesamlingen også. Flere av dem var på veg til å takke for seg. I kjøkkenvinduet har jeg en kaktus som er styggammel, og som er over 1 meter høy, og som ikke klarer å stå alene. Nå skal den gå i søpla sammen med de andre plantene.

  #husmorarbeid #vinduer #vinduspussing #rengjøring #vondter #nakke #skuldre #hodepine #planter #kaktus #høst #september #fredag #blogg

  🍂 Nye strikkeplagg til høsten 🍁

  • 01.09.2017, 11:00

  Nå som høsten nærmer seg, kommer også en mellomperiode hvor det er så vanskelig å vite hvilken ytterjakke man skal ha på seg. Det er kjølig om morgenen når man flyr av sted, og utover dagen blir det oftere varmere. I år har dette skapt litt frustrasjon, for jeg har nok av sommerlige jakker og vinterjakker, men ikke noe for mellomperioden.

  I forrige uke var jeg en tur innom min favoritt butikk Zizzi, som har klær for oss med en mer barnevennlig kropp, og der fant jeg akkurat det jeg lette etter. Lang strikkejakke med lommer, og ikke minst med knapper. Akkurat det med mangel av knapper på strikk, er ikke noe jeg har vært så begeistret for. Når jeg finner noe jeg liker så kjøper jeg ikke bare en, men gjerne to eksemplarer av plagget. Ikke i same fargen da ;o)) Det gjorde jeg også denne gangen, en grå og en grønn/brun.
   

  Jeg er aldri helt komfortabel med å ta bilde av meg selv, for å presisere hele meg, men jeg slang følelsen over skulderen og tok et allikevel. Tenkte først å bare ta av jakken der den hang på hengeren, men da får man ikke noe forhold av hvordan den sitter og hvor lang den er... Valgte å kjøpe jakkene en str større enn jeg pleier, for jeg ville at de skulle være litt rommelige. En sånn størrelse som føles som om man gjemmer seg i jakken ;o)) Jeg har blitt så glad i disse to jakkene mine, at jeg har byttet på å bruke dem siden.

  Det fine med dem er jo at når det blir virkelig kaldt, så er de ikke så kjukke at jeg ikke kan ha dem under en vinterjakke :o))

  #klær #strikk #strikkejakke #jakke #nytt #bilde #selfie #zizzi #meg #megselv #høst #fredag #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no