hits

Vera Lynn

- je suis prest -

007 James Bond..., and then zzzzzzzzzzzz

 • 31.10.2010, 22:22

Nå har jeg krabba godt opp i sofaen med fleeze-pleddet, en varm kopp med te og 007 James Bond.... denne gangen med øyegodisen Pierce Brosnan.

Feberen har ikke ville gi seg kjenner jeg, den herjer rundt i kroppen mer nå enn tidligere. Jeg kan bare ikke være hjemme fra jobben i morgen... Det blir febernedsettende og masse vann så klarer jeg vel å komme meg igjennom dagen.  Lovet veninnen min Anne at jeg skulle bli med henne å ta ut briller hos Brilleland............. Det ordner seg nok!!Har tent alle lykter og lysestaker i hele stua så det er en lun og fin stemning. Ronja og Vinja har ikke vist seg på flere timer, de ble nok utslitt når de hjalp meg med å rydde tidligere i dag. Hadde de to pelsballene kunnet snakket hadde de nok sagt at de hadde vært riktig så flinke, he he!!  Alt papiret som skulle være oppe i posen kom fort ut igjen når Vinja var der i.

Å nå, tilbake til James Bond, og Die another day......

En aktiv søndag med feber i kroppen!

 • 31.10.2010, 18:23

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gjøre rent i huset i dag, og pynte huset med høstfarger..... Det skjønte jeg fort at jeg ikke kom til å orke da jeg våknet med feber.  Jeg kastet i meg noe febernedsettende å ordnet kattedoen, som ikke så ut i det hele tatt. Helst av alt hadde jeg lyst til å krabbe under dyna igjen, men jeg ville  gjøre noe nyttig.  Derfor dro jeg ut alt inventaret i de to største skapene mine, og så begynte jeg å gå igjennom alt sammen.  Det ble ikke mye som kom inn i skapet igjen heldigvis.

Inne i det ene skapet fant jeg min og mammas gamle hjemmearkiv, to store bokser med papirer.  Tok mitt først, og det var kvitteringer tilbake til Noas ark, og før jeg begynte å betale regninger på nettet. Ble helt oppgitt over hvor mye det var der. Alt gikk i søppla, bortsett fra et par kontrakter og noen andre verdipappirer.

Mammas arkiv var ikke noe morsomt å gå igjennom, det ble ganske følelsesladdet. Selv om det er 10 år siden pappa døde og 4,5 år siden mamma døde, så savner jeg dem veldig. Å gå igjennom gamle papirer var ikke så greit som jeg først hadde trodd det skulle være, det ble etterhvert ganske tårvått.  Et av rommene inneholdt alle adobsjonspapirene mine, og det var veldig rart å lese om.  Jeg har alltid hvist at jeg var adoptert, så det var ingen overraskelse.   

Før jeg kom i kontakt med min biologiske mor hviste jeg ikke når på døgnet jeg var født, men det fortalte hun meg. (kl 18:50 den 25.12.) Noe annet jeg ikke har hvist er vekt og lengde, men det fant jeg i dag. Jeg veide 3450 og 56 lang. Akkurat det er jo ikke av de viktigste tingene, men jeg husker når jeg var yngre å veninnene mine pratet fortalte om det. Da pleide jeg alltid å si at jeg ikke husket det.  De viste ikke at jeg var adoptert, og jeg hadde ikke lyst til å fortelle dem det. Noen av dem skjønte det nok etterhvert, men sa ingenting da.... Etter at jeg hadde fått kontakt med mine biologiske foreldre snakket vi om det, og da fortalte noen av dem at de hadde forstått det.

Akkurat nå føler jeg meg lettet over å endelig ha fått gjennomgått alle disse gamle papirene. Burde ha gjort det for lenge siden, men da følte jeg ikke at jeg orket det.

Så fikk jeg da endelig gjort det....

 • 30.10.2010, 19:32


I flere måneder har jeg gått rundt å sakt at jeg skulle rydde i skapene mine, for å kvitte meg med ting og tang som jeg ikke bruker.  Det har tilslutt blitt hakk i plata føler jeg...., og ingenting har blitt gjort.  Nå derimot kan jeg endelig sette meg tilbake å si at jeg er godt i gang.

I dag har jeg pakket bort to blå IKEA poser med mosaikk-lysestaker i alle regnbuens farger og former, og en hel masse andre lysestaker fra Løiten Lys. Det var en periode som jeg kjøpte så mye av disse lysestakene, og syntes at det var veldig fint. Nå har smaken og interiøret forandret seg og de passe ikke lenger noen steder.  Bruker stort sett bare ting fra BLACK DESIGN, som jeg kan bytte ut glassene etter sesongen.

Det er fortsatt noen hyller på kjøkkenet å ta fatt i, men det får jeg ta en annen dag. Nå orker jeg ikke mere i dag. Når jeg er ferdig, forhåpentlig i slutten av neste uke, skal jeg kjøre alt sammen ned til FRETEX med en gang. Gjør jeg ikke det, så blir det stående der en evighet.

Mamma Mia i går kveld

 • 30.10.2010, 11:12I går kveld var jeg på Mamma Mia i Oslo Spectrum.... For et show det var. Hadde i forveien snakket med flere som hadde sett den norske versjonen, og langt fra alle syntes at den var noe fin.  Showet i går var bare helt fantastisk, og jeg kan ikke finne noe negativt å si om forestillingen.

Vi satt på rad 9 på siden, men vi så helt perfekt.... stolene er jo ikke akkurat de beste, så etter over 2 timer var jeg ganske stål i baken, he he.  Det eneste negative jeg har å si om kvelden er at det ikke var noe serlig liv i de personene rundt oss. Vi jentene sang hjertelig med vi, men det var vi ganske alene om der vi satt.  Jeg hørte jo at det var mye mer liv ellers i salen.

Det skapte litt latter ut i forestillingen, for da Donna skulle synge i do i do i do på frieriet ble det en pause på scenen mens hun liksom tenkte litt....  Da fortsatte en gjeng med jenter lenger opp i salen sangen. Alle begynte å le, oxo de på scenen. Filmen og forstillingen var ganske så like hele veien, så det var ikke så vanskelig å vite hvor i handling vi var. 
Hadde jeg hatt råd, skulle jeg ha gått enda en gang.......

Siden det var et ordentlig grisevær ute, så vi ble kjørt ned til Spectrum.  Det endte opp med en aldrig så liten sightseengtur, for Sven Erik klarte å kjøre feil.  Jeg hadde ikke kjørt i tunnellene etter at det nye ble åpnet, så jeg var ikke til noen hjelp, he he.  Vi kom fram til slutt uten fare for å komme for sent til forestillingen.
Opplæring hele dagen............

 • 29.10.2010, 09:29

Om ca 30 minutter skal jeg på opplæring..... det kommer til å vare hele dagen.  Vi har fått mange nye oppdateringer i datasystemet vi bruker her på jobben, og de skal kjøres igjennom i dag.  I forbindelse med det tar de ned systemet sånn at vi ikke kan bruke det, og da fant vi ut at det var en fin anledning til å bli oppdatert om hva som er nytt.

Sjefen fortalte i går at vi får lunch på Santinos, og det var musikk i mine ører.

Oi, som klokka går.... nå må jeg forte meg å gjøre ferdig det jeg holder på med før systemet går ned, puh!!!

Morgenmat på t-banen

 • 28.10.2010, 12:48

Jeg hadde vanvittig dårlig tid i dagmorges, og hadde ikke tid til å spise før jeg stormet ut av døra.  Heseblesende kom jeg ned på t-banen, og der satt to blide gutter som solgte boller og kaffe,  lurte på om jeg ville støtt Operasjon Dagsverk. Det var jo klart at jeg gjorde det.  To fluer i en smekk - Jeg støttet en god sak, og så fikk jeg morgenmaten min alikevel. Kjempegode boller var det oxo :o)

Ronja gjør som søsteren

 • 27.10.2010, 15:50

375057-1-1288187440674.jpg
Ronja gjør som søsteren

Vinja sover i armkroken min

 • 27.10.2010, 15:49

375057-1-1288187398554.jpg
Vinja sover i armkroken min

Mama Mia på fredag

 • 27.10.2010, 09:39

Jeg gleder meg sykt til fredagen, da skal Kine, Anne og jeg å se på Mama Mia i Spectrum.  Har alltid hatt lyst til å se den, men har ikke anledning før.  Det ble aldrig i London, og heller ikke når den norske versjonen ble satt opp her.

Har sett filmen i allefalle.............  Jeg var med andre ord ikke vond å be når veninna mi spurte om jeg ville være med.

I helgen spurte Anne om vi skulle dra på We will rock you når den settes opp til neste år, sa ikke nei til det heller. Hun hev seg på telefonen å fikk biletter.  Så i går var hun der igjen, og da var det premieren til Harry Potter... Sa ikke nei til det heller jeg. Blir spennende å se om vi får biletter til selve dagen, håper det.

 

Vinja kozer seg.

 • 26.10.2010, 22:20

375057-1-1288124456004.jpg
Vinja kozer seg.

Whip-Lash og andre plager....

 • 26.10.2010, 11:08

For mange mange år siden ble jeg påkjørt bakfra, og pådro meg en Whip-Lash (nakkesleng) skade. Fra tid til annen gjør den livet mitt vanskelig å holde ut, men man lærer å leve med plagene. Hvis ikke blir de egentlig bare verre.

Det utarter seg på flere måter, svimmelhet, konsentrasjonsvansker, musker- og skelettsmerter, trøtthet.  Noen ganger sliter jeg veldig, og da orker jeg ingenting. Har bare lyst til å ligge i senga å sove, og stenge verden ute. Det er ikke løsningen, man må bare komme seg opp å i gang. Mange som har fått Whip-Lash skade har det mye verre enn meg, for jeg er faktisk i stand til å gå på jobben hver dag.

Når jeg våknet i dag, kjente jeg at dette ikke ble en god dag i det hele tatt. Jeg kjente trykket fra nakken, som gjorde meg småsvimmel og trøtt i kroppen. I tillegg har jeg ligget helt feil i natt, og fått et par muskler i klemme som resulterer i at fingrene mine dovner bort.  For det har jeg noen gode øvelser fra fysioterapeuten som pleier å hjelpe.
Det var veldig fristende å dra dyna over hode og bli i senga, men som alltid tvinger jeg meg opp å avgårde.

Vel ute og på vei ned til banen, kunne jeg konstatere at til tross for at jeg ikke var i form, så var det en veldig flott dag. - 2,8 C, sol og blå himmel. Innen jeg kom meg ned til banen følte jeg meg mye bedre, ikke fysisk kanskje men psykisk :o) Det teller veldig mye, og dagen blir straks mye enklere å takle.

Nå skal jeg nyyyyte en god lunch sammen med verdens beste kollegaer!!

Ha en fortsatt fin dag :o)

SKRIK-HYL-PANIKK...!!!

 • 25.10.2010, 12:41

Når jeg kom på jobben i dag hadde jeg planen klar for hva jeg skulle gjøre før lunch. Det var krevende oppgaver som jeg måtte ha tunga rett i munnen for å gjøre, og det burde helst gå uten feil.

Jeg satte i gang med frisk mot, og de fire første kontraktene jeg tok gikk helt strålende. Det trodde jeg oxo at no 5 gjorde, alt så ut til å ha fungert som det skulle. Etter at alt var gjort skulle jeg kjøre en sjekk, som jeg hadde gjort på de andre kontraktene.... SKRIK-HYL-PANIKK... Selvsagt hadde det gått feil et eller annet sted. Jeg var helt sikker på at det var noe jeg hadde gjort galt, men etter at vårt data-geni hadde sett på det... puh, så var det ikke meg. Det var en feil med hele kontrakten, som ikke lot seg rette bare med noen taste trykk.  Det måtte jo akkurat være DEN det gikk galt med.  Nå må vi bare vente til fr data-geni finner ut hva som må til få å få orden på sakene.

Ikke akkurat den starten jeg hadde forestilt meg på uka, men sånn er det jo innimellom desverre.

Nå tar jeg faktisk lunch, og så skyver jeg alle tanker om saken så langt ned i hardiskens minne det går ann. Jeg kommer ikke til å hente den frem får jeg får OK på at alt er i orden igjen.

 • Mat
 • Julepreget middag....

  • 24.10.2010, 15:56

  Når jeg var på Kiwi i går så jeg at de hadde Gilde Julemedisterpølser, og da kunne jeg ikke la være å kjøpe en. Tok med en pose med medisterkaker oxo, så derfor blir det julepreget middag på denne dama i dag.

  Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det:  Surkål - Medisterkaker- og pølser - kers pink poteter - øl og en lille akevitt. Denne damen skal med andre ord virkelig koze seg i dag.  Nå skal jeg fyke ut på kjøkkenet for å sette på potene.

  På tur med kamera....

  • 23.10.2010, 17:26

  Det var så fint vær ute i dag, så jeg bestemte jeg for å ta en liten tur igjennom skogen med kamera. Jeg vet at det finnes en spettmeis borti skogen, så den i går når jeg kom hjem. Tenkte at hvis jeg gikk borti der så kanskje jeg var heldig å se den. Det gjorde jeg jo ikke, men jeg hørte den... når jeg gikk mot det stedet hvor den holdt på flyttet den seg selvfølgelig. I stedet fant jeg en kjøttmeis som hoppet rundt på en trestamme:

  Det var så fin luft ute, litt kald og kjølig. Fuglene sang og kvittret om hverandre, å jeg bare måtte stoppe opp for å lytte til lydene. Til tross for at det går en traffikert vei ikke så langt unna var det veldig stille i den lille skogen.  Noen har tydeligvis kastet fra seg en epleskrott en gang, og nå har det blitt et stort fint epletre som sto der så flott med mange  innbydende epler. De nederste grenene hadde alt blitt høstet, og resten var så høyt opp at jeg ikke kunne nå dem......


  De ser gode ut, der de henger :o)  Å nei, så tett det var......

  • 23.10.2010, 10:58

  I går kveld skulle jeg forte meg å vaske opp (har ikke oppvaskmaskin) før en veninne skulle ringe meg. Det skulle vise seg å ikke være så enkelt. Vel, fikk vasket opp så langt gikk det greit, men når jeg skulle tømme kommen for vann var det slutt......

  Det dro ingen vei.... bare lå der nede i kommen å vaket... nesten gjepte til meg å sa æda bæda!!!!

  Jeg pøste på med plumbo i store mengder, men skjedde det noe... NEI DA.  Ringte på hos naboen for å høre om han hadde en sånn sugekopp, men der var det ingen hjemme. Så jeg pøste på med mer plumbo, og lukket døra. Med så mye gift i vannet, og med to katter som elsker å plaske og drikke av vann, var det best.

  Kattene har mat og vannkoppene sine på kjøkkene, så jeg flyttet de ut i entreen.  Det likte de dårlig gitt.  Kjøkkenet er et favorittrommene, og at de ikke kom inn der var ikke akseptabelt. De satt utenfor å mjauet lenge innen de skjønte at den kampen kom de ikke til å vinne.

  Var ganske spent når jeg sto opp i dag om plumboen hadde klart å jobbe seg igjennom skiten.....  Gleden var stor når det ikke fantes fnugg av vann i kommen eller utslagsvasken, puh.  Det var så godt å få ryddet og ordnet opp der, for hvis det er noe jeg hater så er det masse rot på kjøkkenet.

  I går kveld mens jeg fortsatt håpet at det skulle ordne seg før jeg gikk å la meg, tenkte jeg at hvorfor må DU alltid vente til det blir helt tett før du gjør noe.  Så nå SKAL jeg huske på å slenge litt plumbo i rørene fra tid til annen, sånn at jeg slipper dette her.

  Endelig fredag.....

  • 22.10.2010, 12:25

  Det var godt å våkne i dag og vite at det var fredag...  8 timer å jobbe og så to dager fri.  Jeg kan vel ikke påstå at jeg spratt ut av senga for det, men fortet meg sakte men sikkert, he he..

  Siden det kom en tynt teppe med snø i går kveld/natt, så var det jo så lyst å fint ute. Det ble en hel ny verden med en gang. Kattene satt forundret i vinduet å kikket på den vite bakken, og lurte nok på hva det der var for noe. Tror ikke de husker snø fra sist vinter, for da var det jo så små.

  Av gammel vane tredte jeg føttene ned i de gode gamle joggeskoene, og løp ut av døra.  Det var nok ikke så veldig smart, for det var veldig glatt på bakken.... sålene på skoene var ganske blanke.  Jeg gjorde noen gymnastiske bevegelser et par ganger der jeg stresset ned til banen. Egentlig var det et under at jeg ikke gikk på baken.

  Fredag er en merkelig dag, da har arbeidslysten en tendens til å synke drastisk. Vi har akkurat avsluttet felleslunch, og det var veldig vanskelig for alle å reise seg for å gå inn å jobbe noen timer til..................

  Da var vi i gang igjen....

  • 21.10.2010, 21:13

  Sånn så det ut på E18 i Vest Agder i dag.....

  TETT: Bilene står tett i tett både nordover og sørover på E18 Vest-Agder. Foto: Thorbjørn Berg/Dagbladet

  Venninnebesøk....

  • 21.10.2010, 13:34

  I går ringte jeg til venninnen min Anne for å spørre om hun kunne komme for å skravle litt.  Hvis jeg ikke gjør det, ringer altså, så kommer hun ikke.  Det er skjelden hun ringer meg å spør om det passe om hun tar seg en tur.  Hadde vært veldig hyggelig om hun hadde gjort det.

  Uansett..., vi hadde det utrolig kozelig når hun først kom.  Snakket om London turen i mars, og hva vi hadde lyst til å gjøre når vi kommer dit.  Stort sett så kommer det nok til å bli shopping i en eller annen form hver dag...., for etter å ha hvert der nesten hvert år siden jeg var 19 år så har i allefall jeg fått med meg mer enn nok severdigheter.  Det samme gjelder oxo for Anne, bortsett fra et ønske om å ta en tur inneom Tower of London.

  Jeg har vært der et par ganger, og har egentlig ikke lyst, men nå er det jo en gang sånn at når vi reiser flere så må alles interresser tas hensyn til.

  Når vi var ferdig med London så kom vi inn på favoritt tema no 2 fotografering. Noe vi oxo kan prate både vel og lenge om.  Begge to ønsker seg jo mer utstyr...  Jeg skulle gjerne hatt en stødig stativ + en ekstern blitz av den sorten som sitter rundt linsen, og som man kan sette på opptil flere blizt for å lyssette i forskjellige retninger.  Dette er jo sånt som koster en god del penger, og da er det jo bare å spare da...  eller sette på ønskelista til den runde dagen om et par måneder...

  Jeg syntes det er så godt å ha en venninne med samme interresser som megselv, som heller ikke har noen familieforpliktelser å ta hensyn til.  Vi kan bråbestemme oss for å gjøre ting uten at vi må ta hensyn til andre, og innimellom er det ganske behagelig.  De andre venninnene har jo mann og barn å da må jo de ta hensyn til dem hvis noe skal bestemmes.

  Min litt forvokste pelsfell, oxo kalt Ronja, la hele sin elsk på Anne.  Hun satt på henne, lekte med sokkene, og ville bli kozt masse med. Vinja satt til å begynne med å kikket på søsteren, så ga hun fra seg et tynt høyt mjauuuuuu å kom løpende bort til meg. Hoppet opp i armkorken min, og la seg godt til rette for å få koz av mammen sin.  Da var det greit.

  Kvelden gikk så altfor fort..., jeg syntes nesten at hun akkurat hadde kommet når det var på tide å dra hjem. Da hadde hun bare vært i 4 timer, he he...

  Kozelig lunch på Santinos

  • 20.10.2010, 14:03

  Kom nettopp tilbake fra en kjempekozelig lunch på Santinos sammen med noen kolleger.  Vi kjente hverandre ikke så godt fra før, og praten gikk litt tregt i begynnelsen.  Etterhvert så tødde vi opp alle sammen, og vi glemte vel nesten tid å sted.  Jeg har vel en følelse av at jeg skravla ganske mye, noe som ikke er så underlig. Damen med munndiaré... det er meg det, he he.

  En H.Æ.R.L.I.G dag :o)

  • 20.10.2010, 10:13

  For en fantastisk dag det er i dag, formen er 90% på topp... som er bra for meg, i tillegg skinner solen og himmelen er blå.  Med andre ord det er H.Æ.R.L.I.G å leve :o)

  For noen uker siden var jeg på Divisjonssamling på jobben, og etter middagen hadde vi en quiz som mitt bord vant. Premien var en betalt lunch på Santinos her i Oslo.  Dagen har endelig kommet for at vi skal benytte oss av tilbudet. Det er så lenge siden jeg har vært ute å spist lunch, så nå gleder jeg meg.  Ekstra for vi kjenner hverandre ikke så godt, og det er en god anledning til å bli bedre kjent.

 • Mat
 • Lappskaus ala meg.....

  • 19.10.2010, 19:20

  Jeg var skrubbsulten når jeg kom hjem fra jobben, men jeg hadde ingenting i kjøleskapet. Hadde jo glemt å ta ut kyllingfileén før jeg dro på jobben i dag.  Da er det greit med flatpakket kjøttdeig, og frossen lappskausblanding i fryseren.

  Først tar man å steker kjøttdeigen:


  Så kommer lappskausblandingen i:


  Så har man grønnsaks- og urteterninger i, kryddrer med pepper, urtesalt, karve, hvitløkspulver,
  balilikum
  og estragon:


  Lar det hele koze seg under lokk 10 - 15 minutter, og vips så ender du opp med dette:

  Nå sitter damen mett, og fornøyd å slapper av etter en god middag :o)

  En ny verdensborger i familien...

  • 19.10.2010, 12:31

  I går fikk Linda som jeg er tante til en gutt, ganske så etter terminplanen.
  Blir jeg grandtante da??   Det høres jo så vanvittig gammeldags ut....  Jeg tenker med en gang på tante Pose.. ikke det at jeg sammenligner meg med henne akkurat. Kan ikke påstå at jeg på langtnær er så gammel eller snerpetet, he he!!

  Elendig form....

  • 19.10.2010, 10:54

  Da jeg sto opp i dag følte jeg meg i fin form, men mens jeg sto på t-banen til jobb begynte jeg å bli svimmel og uvel. I tillegg hadde jeg tatt på en dum jakke av den sorten som ikke puster. Noe som resulterte at jeg ble veldig varm, og det gjorde ikke saken noe bedre.  Jeg var helt sikker på at jeg kom til å besvime, og måtte hoppe av en stasjon tidligere.

  Nå har det gått noen timer, og det har blitt litt bedre... men ikke helt bra.  Kjenner at jeg er litt svimmel enda.  Det er lenge siden jeg har vært sånn, men det var som regel i forkant av mensen som var årsaken til at det skjedde. Nå er det rundt de tider, så da mistenker jeg at dette er en årsaken...  Æsj, hvorfor kan det bare ikke stoppe opp..., har likesom ikke bruk for den lenger.

  Arbeidslysten forsvant med formen, og jeg må prøve å lokke den frem igjen... har masse å gjøre innen jeg kan gå hjem i ettermiddag.

  Tv-kvelden er klar...

  • 18.10.2010, 16:18

  I kveld tenkte jeg at jeg ikke skulle gjøre så veldig mye, bare sitte i sofaen å slæppe av og se på TV. Det er mer enn nok av program å velge i, men her kommer de jeg har valgt meg ut i dag.

  Come dine with me: BBC Lifestyle  Masterchef: Professional: BBC Lifestyle


  Hvem vet mest: Svensk TV 2:  Bondi Beach: NRK3
  Jakten på kjærlighet: TV2

  BONDEROMANTIKK: Bak fra venstre: Åge André Brømnes, Maren Espe Kråkevik, André Olsen, Anne Lein Kristiansen, Katrine Moholt. Foran fra venstre: Ingrid Aasberg, Jostein Sundby, Tonje Danielson, Christian Fredrik Sandberg.

  Dalziel og Pascoe: NRK1

  Hvorfor er det så vanskelig??

  • 18.10.2010, 11:20

  Jeg begriper ikke hvorfor det skal være så innmari vanskelig å stå opp på mandag morgen!!!  I helgene når jeg ikke har satt klokka til å ringe, våkner jeg av megselv allerede ved 7 tiden. Nå gidder jeg jo ikke å stå opp så tidlig, men muligheten er jo der.

  I dag derimot var jeg så trøtt at jeg ikke engang husker at alarmen ringte eller at jeg slo den av.  Tror ikke at jeg kom til meg selv før jeg sto i dusjen.  Det er akkurat som om hjernen min kobler ut hukommelsen for en stund, og kobler den tilbake igjen når den mener det er på tide for meg å være bevist.....

  Med tanke på det er det jammen godt at jeg bruker t-banen, og ikke kjører bil...., det kunne ha fått konsekvenser som ikke hadde vært så hyggelig å leve med!!!!

  Nå er det lunchtid om litt, og da tenker jeg at jeg skal ta meg en tur ut for å lufte hjernen samtidig som jeg handler inn noe småtteri jeg trenger :o)  Må vist ta med paraply ser det ut til....

  Sløve resten av søndagen......

  • 17.10.2010, 17:16


  Huset er støvsugd for kattehår, badet er skinnende rent og kattedoen har fått sin ukentlige vask. Kattene ligger å slapper av på sofaryggen i sola å sover.  De syntes livet er helt hærlig akkurat nå. Selv har jeg sunket langt ned i godstolen, og den fanger....

  Klarer ikke helt å bestemme meg for hva det skal bli til middag!!  Regner med at jeg ender opp med en pizza i dag, føler at det begynner å bli litt sent å starte på noe mer tidkrevende. All middagen jeg har er i fryseren, og da tenker jeg at pizza er det raskeste å tine. Dessuten er jeg sulten NÅ!

  Innimellom er det deilig med en sløv dag, jeg trenger i allefall det. Jobben min er ikke kroppslig slitsom, men mentalt, og da er det godt å kunne hente seg inn igjen. Hvis jeg er sliten mentalt, så fungerer ikke resten av kroppen som den skal heller. Alt henger sammen.

  Røyk i oppgangen....

  • 17.10.2010, 15:51

  I går kveld ringte nabodama til meg..... det var røyk i leiligheten deres og når jeg gikk ut i gangen var det endel der også. Med en gang skvatt jeg litt å syntes det var ubehagelig, men når jeg fikk summet meg skjønte jeg at det ikke var så farlig.  Røyken luktet ikke farlig, men rett å slett peisrøyk. Sånn det gjør når man har tent på noen vedkubber.

  En annen nabo var ordentlig engstelig, og hadde kommet ned til dem. Gubben hadde blitt med opp til henne for å undersøke om det var noe i leiligheten hennes som ikke var som det skulle.  Der var alt greit, og da han kom til annen etasje skjønte han hvor det kom fra.  Det unge paret der hadde tent opp i sin ovn for første gang i, og all røyken hadde slått inn.  Siden alle leilighetene på en side har samme pipe, så fyltes det opp hos alle sammen. Pipa er avdelt sånn at inne hos meg var det helt røykfritt, og hadde ikke naboen ringt på ville jeg aldrig ha oppdaget det heller.

  Det ble jo naturlig nok litt oppstandelse, og folk ble redde når de kjente røyklukten.  Når det skjer noe utenom det vanlige blir jeg helt kald og rolig, å begynner å tenke logisk.  Hjerte gjør nok noen hopp, men jeg klarer å tenke klart å ikke lage storm i et vannglass uten at det er nødvendig.

  Borettslaget kom med noen rettningslijer denne uka for hvilke luker som burde så åpne, pluss at trekken på peisen skulle være åpen. For at man skal unngå akkurat sånne situasjoner som skjedde i går.

  Viggo på lørdag

  • 16.10.2010, 23:43

  Har akkurat sett et sterkt interju med Emma Jängestig, som sammen med barna Max og Sag ble slått flere ganger i hode av samboerens eks. Emma overlevde overfallet, men det gjorde ikke barna. Det er umulig å sette seg inn i hva hun har vært igjennom og hvordan hun har hatt det. Hun er en utrolig positiv person, som man ikke kunne annet enn å beundre.

  Jeg husker at jeg hørte om overfallet på både svensk og norsk tv, og ble helt sjokkert over at noen kunne gjøre dette. Det sto mye om saken i mediene i tiden etter overfallet, og jeg leste det meste av det.

  Hørte på slutten av interjuet at Emma har skrevet en bok, den skal jeg kjøpe og lese.

  Oktober's stabel med regninger betalt, puh....

  • 16.10.2010, 13:05

  Etter at alle regningene er betalt, ser jeg at jeg nok ikke skulle ha brukt så mye penger i Sverige i går.....  Jeg kom ikke så godt ut denne måneden heller, men ikke fult så ille som forrige gangen.  Jeg beviste ovenfor megselv at det fint går ann å klare seg på lite.  Er jeg litt gjerrig i noen uker fremover, og ingenting uforutsett skjer så ser det ut som om jeg kan ha noen kroner igjen på kontoen :o) 

  Jeg viste at det kom til å bli litt stramt noen måneder fremover, men så blir det bedre... 

  Shoppingtur til Nordby....

  • 16.10.2010, 00:29

  Det har vært en laaaang dag, hvor jeg var opp kl 06:45... da var jeg så trøtt at jeg var ør i hodet. Det var jo selvfølgelig selvforskylt siden jeg la meg kl 02:00 på natta før.  Anne kom ved 7 tiden, og hun var jo like trøtt som jeg var. Hun hadde ikke orket å spise noe før hun dro hjemmefra, så jeg fant frem litt til oss.  Så måtte jeg sette inn turboen for å rekke å dusje innen jeg skulle til fotbehandlingen min kl 09:00.

  Når jeg kom hjem var det bare å slenge på seg et par gode sko å traske i, for jeg regna med at det ville bli trasking. Å, det ble det selvfølgelig. Det blir alltid det :o)

  Vi dro rett i http://www.myone.se/ for å kjøpe kattemat, og denne gangen kjøpte jeg et Light fór siden de trenger å gå ned i vekt. Etterpå dro vi innom iett for å se om de hadde fått noen flere gothiske feer, men det hadde de ikke. Så dro vi opp i 2. etg. Jeg trengte litt nye produkter til ansiktet, og make up så vi gikk inn  hos http://www.kicks.se/  Jeg fikk alt jeg trengte og enda litt ekstra. Linda som jeg er tante til skal ha barn snart så jeg dro innom Extra Toys for å kjøpe en liten ting til gutten som snart kommer, for å ønske han velkommen til familien. Jeg bestemte at jeg trengte et par nye svarte Jeans, så vi stakk innom http://www.zizzi.dk/ De siste gangene jeg har vært innom har de ikke hatt Jeans som har hatt min beinlengde, alltid kortere eller lengre, men denne gangen hadde de.  Samtidig kjøpte jeg en hettegenser i lilla. Prøvde å få tak i en ny støtte til ankelen min, men ingen hadde det jeg skulle ha. Får heller tråle her hjemme etter det.

  Anne holder på med Scrapping så hun bare måtte innom http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS220R  Hun kom ut med en god del ting for å lage kort med bla vintermotiv.  Jeg syntes det ser veldig flott ut når det er ferdig, men for meg er det for mye pirk til at jeg tror at interessen min kan holdes motivert.

  Tilslutt var det http://www.nordbysupermarket.se/ for litt matvarer. Jeg trengte litt kjøttdeig, pålegg og for ikke å glemme kattesand. Prøvde å ikke handle alt for mye, men jeg kom tett på 1.000,- Egentlig var jeg ganske fornøyd, så lenge jeg klarer å komme under er det vel ikke så ille.  Før vi satte nesen hjem spiste vi en Hamburger med ost og bacon på http://www.bytheway.no/greaker.html.

  Neste tur blir når jeg går tom for kattesand igjen, om ca 5 uker tenker jeg.

  Det er jo typisk...

  • 14.10.2010, 11:17

  I går satt jeg for det meste å slappa av under fleezepleddet, og pleide forkjølelsen min.  I dag våknet jeg med lavere feber, men.....  hvor pokker har det blitt av stemmen min. Noen har vært å rappa den i natt.  Jeg oppdaget det da jeg skulle prate med kattene mine når de kom inn for å hilse når klokka ringte. Det kom bare noen vislelyder, som tilslutt ble til visking.  Ingenting kunne ha vært verre enn det, jeg som har munndiaré å alt.  Vet ikke hvordan jeg skal komme meg igjennom arbeidsdagen, det er jo så innmari slitsomt å ikke kunne være med i samtalen.  Av den grunn gidder jeg ikke å sitte med de andre under lunch-pausen om noen strakser. Ser liksom ikke helt påenget, når jeg ikke kan delta.

  Får jeg tak i den som har rappa stemmen min, skal jeg filleriste personen.......

  Planlegger ny tattoo...

  • 13.10.2010, 22:20

  Nå er det snart 3 år siden jeg tok min siste tattoo, og det er på tide å ta en til. Jeg har en formening om hva jeg vil ha, og har fått litt inspirasjon fra bildene her. Den kommer til å bli stor, og skal sitte på venstre overarm. De beste tattisen etter min mening er de som er black n grey.  Vet ikke helt hvem jeg skal gå til enda, men har litt lyst til å bruke House of Pain denne gangen...

   Dark Faery
  Celtic Faery of Spring http://c2.api.ning.com/files/ZKlFymV-sMMQ5Y*56BqdiFlm0es4xsqPVvGZrgwACjG3YZ07M65E2e0bGEF9mahQ45XPp2NNNamA-pSA9V0x4urcSwzA39ou/Morrigan.jpg

  Jeg bare digger å ta tattoo's... lukten og følelsen når nåla går igjennom huden. Mange syntes at det er vondt å tattoere seg, men det syntes ikke jeg at det er. Det er jo klart at når farge skal fylles inn over et større område, kjennes det.
  Den nye blir ganske stor, så jeg regner med at den blir tatt over et par ganger m/etterfylling.

  Veninna mi Anne går også rundt å har lyst på en ny tattoo, men hun har en annen stil en meg.  Hun liker motiver med mye farger, av den søte sorten. På en måte greit, for da kommer vi aldrig til å ende opp med en tattis som er lik.

  Jeg har ikke råd før om et par måneder, men skal alikevel ta kontakt med studio for konsultasjon sånn at vi kan begynne med tegningen. Det krever litt arbeid for det er noe jeg skal ha på armen for alltid.

  Musikk til humøret mitt...

  • 13.10.2010, 13:58

  Nå sitter jeg her å syntes litt synd på megselv, feberen og den såre halsen er hjertelig tilstede. Denne musikken passer perfekt til humøret mitt akkurat nå.... Luciano Pereyra som synger balade med fløyelsstemmen sin.... 

 • Syk
 • Forkjøla og sår i halsen...

  • 13.10.2010, 10:56

  Her har dere meg i dag....


  Våkna til morran med feber, sår hals og øyne som føles som om noen har helt en bøtte med sand i. Jeg er skikkelig slapp og sløv. Når jeg hadde ordna for kattene på morran måtte jeg sette meg ned for å ta meg igjen litt. Orker ikke å legge i senga, så da er godstolen et bra alternativ.

  I går kveld kjente jeg at jeg var veldig slapp og sliten, men jeg trodde at det var fordi jeg hadde stressa å styra så fælt. Det var nok forkjølelsen som herja i kroppen allerede da.  Jeg får spise febernedsettende så går det vel over.... snart håper jeg!!

  Sløv kveld foran tv'n

  • 12.10.2010, 21:36  Om noen minutter begynner min favoritt-serie på Discovery Channel - Deadliest Catch. Tirsdagskveldene er ikke de samme uten dem. Denne sesongen er veldig spesiell siden Capt. Phil Harris får slag, og dør - på ordentlig. Tror de kommer til å vise at han får slag i denne episoden.  Jeg gruer meg til å se det.

  Merkelig at man skal bli så forbanna opptatt av en person man aldrig har møtt og noen gang kommer til å møte. Jeg har fulgt denne gjengen i mange år på tv, og føler nesten at man kjenner dem.... selv om jeg ikke gjør det.

  12.10.2010 - Håper alle får en fin dag :o)

  • 12.10.2010, 10:44

  Himmelen kan faktisk ikke bli mer blå enn den er akkurat nå :o)  Litt trist at man må være inne hele dagen, men sånn er det jo bare!! Jobbe må jeg jo...

  Når det er så flott vær som det er i dag, så blir det heller ikke mørkt så tidlig på kvelden. I går gikk vel ikke sola ned bak åskammen før klokka dro over 18:30 - 19:00, kanskje litt seinere oxo.  Man føler fortsatt at man får noe ut av dagen når man kommer hjem fra jobb.

  I ettermiddag skal jeg kjøre opp til søskenbarnet mitt, og levere fra meg alle sekkene med klær som skal sendes til Siera Leone. Hadde tenkt å gjøre det på lørdag, men da var han og kona på Geilo. De har invitert meg på middag, og jeg sa i utgangspunktet ja....., men jeg tror at jeg skal droppe den.  Jeg har en masse å gjøre hjemme som jeg må få unna i kveld.  Jeg sier ikke nei til en kopp kaffe, he he...!!

  Helt opp til fredag brukte jeg bilen ned til t-banestasjonen, men i går lot jeg den stå hjemme.  Når det er så kjølig som det er nå blir den ikke varm innen jeg parkerer, og det sliter på batteriet.  Var veldig spent på om hvordan venstre benet mitt skulle klare påkjenningen, ikke så veldig mye til banen men hjem igjen.  Det gikk relativt greit, men det var veldig vondt utover kvelden og til morran i dag.  Da jeg sto opp var ankelen helt stiv, og jeg måtte virkelig drive med litt aktivitet for å myke den opp.  Det kommer nok til å være et hælvete noen dager fremover, men så vil det nok roe seg igjen... håper jeg!!!

  Nå må jeg være litt produktiv her på jobben, kan ikke sitte på bloggen hele dagen heller!

  Håper alle får en fin dag!!

  Kaffepause med krydderkake, og Stjernemix.

  • 11.10.2010, 14:22

  Vi har det altfor godt....  Her har vi igjen krydderkake fra freddan, som nok et par bitar av til kaffen. Den smakte like godt som da jeg tok den med på fredag... like myk og deilig!!!!

  (Dette er ikke min kake, men den ser nesten like dan ut)

  Som om ikke det var nok, så kom Lena med Stjernemix....., å herregud som kiloen raser på. Jeg kan jo ikke se på en pose med godterier uten at klærne strammer.  klart jeg å la være å ta noen godsaker, selvsagt ikke.  Når du legger sånne fristelser rett under nesen på meg, klarer ikke jeg å styre meg....dessverre.  Ikke det at det er noen stor trøst, men det er flere enn meg som har samme lidelsen.... godteholiker!!!

  Søndagstur i bilen....

  • 10.10.2010, 18:09

  Har akkurat kommet hjem fra en 6 timers biltur som gikk fra... Oslo-Lørenskog-Fetsund-Bjørkelangen-Skotterud-Kongsvinger-Lørenskog, og så hjem til Oslo igjen.  Dro sammen med Anne og hvert sin kamera. Fikk tatt mange fine høstbilder, vel de så sånn ut på kamera i allefall. Se selv:

  Ser nå at noen av dem er blasse i fargen..., shit oxo!!!  Nå ja, ikke mye å gjøre med det nå.

  Uansett, så hadde vi en veldig fin tur.... var mye ute i frisk luft.... været var ikke så altfor ille heller.  Vi kjørte forbi togovergangen hvor ulykken var for en ukes tid siden.  Togvognene lå fortsatt veltet på siden av sporet. Hadde nesten trodd at de hadde fjernet dem nå.

  Når vi kom til Kongsvinger måtte jeg bare ha en kopp med kaffe, begynte å få abstinenser!!!  Vi stoppet på Statoil stasjonen like før man kjører ned i Kongsvinger. Kjøpte oss et par boller, og så satt vi oss på krakken i solen å slappa av.

  Det var mye trafikk på veiene siden det var slutten på høstferien, men det gikk ganske radig.... ingen sinker som luste 10 - 15 km under fartsgrensen. Det skaper bare en masse styr.......!!!

  Nå kjenner jeg at jeg må ha meg noe å spise...., kjøttdeigen er ferdig tint... gryterett eller lappskaus???

  Nattmusikk

  • 10.10.2010, 01:44  GOD NATT!!

  Katter og sko

  • 09.10.2010, 16:22

  Hva er det som er så vanvittig interresant med å stikke nesen inn i "sure" joggeskog eller andre sko for den sakens skyld?

  Kattene mine er helt fiksert på skoene min når jeg har vært ute, både innvendig og utvendig. De stinker ikke inni, men parfyme er det vel heller ikke. Når jeg kom inn, fikk jeg nesten ikke av meg skoene før de var der:  Ut på tur...i skogen!!

  • 09.10.2010, 16:05

  Kom akkurat inn fra en liten fotosafari i skogen like ved der jeg bor.  Det var ikke noe spesielt fint vær, men jeg tenkte at jeg tar meg en liten tur ut alikevel. Bildene fikk bli som de ble.  De ser jo alltid så fine ut på kamera, men det er desverre ikke helt tilfelle når jeg laster de opp på PC'n... halvparten må slettes for de er ikke i fokus. Sånn var det denne gangen oxo.

  Noen av rosene mine er fortsatt still standing, men nå er det ikke lenge før de takker for seg for godt.  De står ganske lunt inne i en krok, så det er vel derfor de holder ut så lenge som de gjør.  I fjor sto en gul sort helt til snøen kom, og jeg klippet den av å tok den inn, hvor den sto en god stund til.

  Det er virkelig på hell med høstfargene på trærne, det er ikke mange dager før bladene er borte. Skal man få noen fine høstbilder må man få ut fingeren.

  En pust i bakken, og drømme-musikk....

  • 09.10.2010, 11:46

  Kattedoen er vasket, og gjort klar, pus har fått mat og er fornøyde. Jeg har ryddet opp i huset, og sitter jeg å tar 5 min å en kaffe før jeg skal hoppe dusjen.  Selvfølgelig klarte jeg ikke å legge meg normalt i natt/dag, noe som resulterte i at jeg sov til kl 10:30. Våknet ikke av meg selv heller, det måtte et par katter til før jeg ble revet ut av drømmeland.

  Jeg lå å drømte om foreldrene mine, som ikke lever (RIP). Husker ikke så veldig mye, men det var sommer å vi satt ute i solen å slappet av.  Kattene løp rundt oss og undersøkte hvert gresstrå og kvist. Plutselig hørte vi at det knurra dypt og høyt under terassen, og vi trodde det var en hund. He he, når dyret kom fram var det en ilder.... Man drømmer så mye rart.

  Vanligvis husker jeg aldrig drømmene mine, men de to siste nettene har jeg gjort det. Kan ikke huske sist det skjedde!!!

  Snakket med Anne i sent i går kveld, og vi ble enig om å dra ut på en fotsafari i morgen hvis været er OK.  Det behøver ikke være sol, bare det ikke regner.  I fjor ble jeg snytt for fine høstbilder, for når jeg hadde anledning til å dra ut var det ikke flere høstblader igjen på trærne.  I år skal jeg ikke begå den feilen å vente for lenge.  Dessuten blir det en fin tur ut i naturen :o)

  Surra rundt på YouTube i natt, og kom over en fyr som heter Luciano Pereyra... Awww for en stemme den karen har, bare hør her:  Liker vanligvis litt hardere musikk, men denne traff meg midt i hjerte. Gutten er jo kjekk å se på oxo, øyegodt som jeg kaller det. Tror han er fra Peru, men jeg er ikke sikker. Må nok inn på iTunes for å se om jeg finner han der, for jeg må bare ha dette her.

  Nei, nå får jeg komme i gang.... eller forsvinner dagen for meg.

  Borte ble den....

  • 08.10.2010, 22:14

  Mushroom Butter Fly Fairy
  Da jeg gikk på jobben i dag, inne på t-baneområdet, så jeg en søt liten fluesopp som jeg fikk lyst til å fotte. Som alltid har jeg jo dårlig tid til banen så jeg rakk selvfølgelig ikke det da.

  På veg hjem forta jeg bort til stedet jeg hadde sett den, skuffelsen var stor da noen hadde trampet den flat. Det høres kanskje rart ut, men hadde gledet meg til å ta bilde av den.  Jeg får nok ta meg en tur i skogen på leiting etter et nytt eksemplar.

  Liu Xiaobo fikk Nobels Fredspris 2010

  • 08.10.2010, 11:11

    Nobel prize medal.svgNobel fredspris 2010

  Venter på Bones

  • 07.10.2010, 21:33

  Nå har jeg linet meg opp med kaffe, og noe godt til for å se på Bones om litt. Kan bare ikke gå glipp av den på torsdagene.
  Mens jeg venter ser jeg på Hvem kan slå Åmodt og Kjuus, spennende å se om damene klarer å banke dem i kveld.

  Bones Cast

  Jeg blir gal av venstre benet mitt....  det har vært bra så lenge, men nå dundrer smertene gjennom helen min. I disse dager har jeg slitt med dette i 1 år. Ja, jeg burde ha gått til legen..., men tenker hele tiden at det går over. Det er ikke like ille hele tiden, og derfor ender jeg opp med å ikke gjøre noe med det.  I ca 2 mnd har det vært veldig bra, støttebandasjen jeg bruker har gjort susen.

  Oi, da har Bones begynt!!

  Shopping i England - Dartford/Bluwater (http://www.bluewater.co.uk/)

  • 07.10.2010, 16:09  Satt akkurat å snakket om London på jobben, og en kollega fortalte om et megastort shoppingsenter i Dartford. Han kjenner en engelskmann som hadde bodd like i nærheten. Vi måtte selvsagt gå inn å sjekke det ut, og det var digert. Jeg begynte nesten å sikle når jeg så alle de hærlige butikkene "jeg" kan besøke, og besøke dem skal jeg.

  Fra Greenwich hvor vi skal bo til Dartford tar det 30 - 35 minutter med toget. Man trenger ikke å bytte tog etter kl 10.

  Greenwich for Bluewater
   
  Greenhithe Railway Station, Kent, England - April 2009.jpg

  Hvorfor skal vi bare gå rundt i London å tråkke, det har vi gjort så veldig mange ganger før. Jeg er helt for å prøve nye steder.  De har jo akkurat de samme butikkene der ute som inne i London, forskjellen er bare at de er mye nermere hverandre. Jeg hører at lommeboka mi begynner å jamre allerede nå, det gjør den hver eneste gang jeg snakker om å dra på shopping.

    

   

  Mye lysere i dag.

  • 07.10.2010, 08:13

  375057-1-1286432029947.jpg

  For en forandring fra i går til i dag....  Med en gang det er klarvær blir det jo så lyst  å fint.  Humøret stiger til nye høyder :o)  Ikke var det vanskelig å stå opp i dag heller, vel jeg måtte slumre litt da, he he..

  Ikke i kveld heller....

  • 06.10.2010, 23:18

  For en stund siden spurte kona til fetteren min om jeg hadde noen klær jeg ikke trengte!!  De hadde en bekjent som samlet inn klær til en landsby i Sierra Leone, og som selv ble med kontaineren ned for å forvisse seg om at tingene kom frem.  Jeg hadde allerede vært igjennom klesskapene mine å dratt klær som jeg ikke lenger brukte eller kom til å bruke.  Det ble 4 store svarte plastsekker.

  Før jeg kjørte alt opp til fetteren min skulle jeg bare ta en ekstra sjekk på det som lå der, og om jeg hadde noe mer som kunne sendes.  Hver dag har jeg tenkt at jeg skulle gjøre dette, men dagene kommer og går uten at jeg får meg til å gjøre noe. Heller ikke i kveld har jeg fått gjort noe....  blir så sinne på megselv.  Det er bare det at når jeg kommer hjem er jeg så sliten at jeg skal bare sitte ned litt før jeg setter igang.... problemet er bare det at sofaen er så god at den vil ikke gi slipp på meg.

  Med det samme jeg kommer hjem i morgen skal jeg gå ned å ordne opp i plastsekkene, og til helga drar jeg opp å leverer alt til fetteren min. Hadde det ikke vært for at jeg viste at tingene ble fulgt helt frem til bestemmelsesmålet, hadde jeg ikke levert det. 

  Dette er noe av det beste kjøpet jeg har gjort

  • 06.10.2010, 12:22

   Koppen holde kaffen varm i times hvis.....  :o) 

  375057-1-1286360573309.jpg

  Ikke fristende å gå ut i dag...

  • 06.10.2010, 10:06

  Når klokka ringte, og jeg tittet ut.... hva så jeg da??  Det regnet og blåste ute, og jeg hadde bare lyst til å dra dyna over hodet å sove videre.  Gjorde jo ikke det, for på jobben må man.... kan ikke være hjemme bare for at det har blitt mørkere ute, regner og blåser.

  Det var fortsatt mørk når jeg kom ned på t-banestasjonen kl 8  Jeg har masse å gjøre på jobben i dag, så jeg glemmer nok fort at det er guffent ute. Får heller tenke sånn at.... så kozelig det blir å komme hjem i ettermiddag. Tenne masse te-lys, og sette seg i sofakroken med en varm kopp kaffe.  Er ikke så dumt det heller!!!

  Måtte låne penger :o(

  • 05.10.2010, 12:12

  Denne måneden har jeg virkelig sitti hardt i det ønonomisk. Vanligvis har jeg full kontroll på regningene, og hva jeg kan bruke av penger etterpå. Trodde jeg ville få det litt romslig denne gangen, men der tok jeg fullstendig feil. Jeg har hatt litt i underkant av 1 000,- å klare meg på fra 15.09. til 15.10., og det ville ha gått oxo, men... 

  Hadde glemt å ta med kattene i beregningene, og i dag skrapte jeg bunnen i tørrfór boksen. Det begynte å bli litt lite våtfor oxo, så jeg var skikkelig ille ute.  Jeg måtte spørre om jeg kunne låne penger av en kollega, 600,-, og jeg likte det ikke i det hele tatt.  Syntes at det var regelrett flaut, og ingen god følelse.  Jeg hater å låne penger, og det er ikke ofte at jeg har gjort det heller.

  Det er nå i allefall godt å tenke på at alle regningene mine er betalt.......!!!

  Deadliest Catch

  • 04.10.2010, 23:12

  Sig slutter i «Dødelig Fangst»

  Sig Hansen, kjent fra Discovery-programmet «The deadliest catch» (Foto: David Livingston/Scanpix/AFP)

  Kjendisfisker Sig Hansen trekker seg fra «Dødelig Fangst» på Discovery Channel. Den norskættede fiskeren fortsetter imidlertid å fiske i barske arktiske farvann.

  Robert Greiner robert.greiner@nrk.no  Publisert i dag 11:26.

  På det meste har 49 millioner i 150 land sett kapteinen på «Northwestern» i arbeid ved Alaskakysten.

  Etter seks sesonger er det nå slutt, skriver Fiskeribladet.

  Bakgrunnen er at Hillstrand-brødrene, som også har deltatt i serien, er saksøkt for tre millioner dollar av Discovery Channel. Årsaken er at brødrene ikke vil fullføre arbeidet på en spesiell «spin-off» kalt Hillstranded - et prosjelt som skulle følge de to krabbefiskerne utenfor fiskesesongen.

  Trekker seg i solidaritet

  På grunn av søksmålet, forlater brødrene «Dødelig Fangst». I en pressemelding sier Sig Hansen at også han slår følge. Dermed står den populære TV-serien uten sine mest kjente profiler.

  Liz Hillman, en talsmann for Discovery Communications, sier til publicbroadcasting.net at selskapet ikke vil kommentere situasjonen.

  Sig Hansen er født og bosatt i Seattle, men har norsk bestefar. Da kjendisfiskeren gjestet Skavlan tidligere i år, viste han at han behersker norsk.

  Soria Moria - Rudolf Nilsen

  • 04.10.2010, 22:48

  Just her må byen ha et filmens slott
  og navnet ikke være Torshaug kort og godt,
  men Soria Moria ? fjernt og stjerneblått!

  Fra glansen øst og vest for solens gull
  og mann i månens blanke smilehull
  tas lyset inn med filmens tryllerull!

  Og det skal senke sine stråler her,
  at vi må være eventyret nær
  iblandt når dagens byrde blir for svær.

  For disse strålene er verdens eget lys!
  - Og fattet sitter vi og ser det, uten gys,
  at hele jorden kommer reisende til bys.

  Den ganske jord med sletter, berg og hav,
  fra ørkenen med strutsene i trav
  til vidda der en reinflokk beiter lav?

  Bestandig skiftende fra sted til sted,
  fra tid til tid, går filmen som et skred
  i unge sinn og driver drømmen med.

  Fra Metropolis? babelsbygg mot sky
  Til tømmerkoja under granens ly
  nomadens telt, kasernen i vår by?

  Og gjennom menneskenes rare liv ?
  fra slagsmål mellem mann og mann på kniv
  til ydmyg elskov mellom sinn som unge siv.

  Og hele menskehetens lange gang,
  snart smått og tungt, men snart i forte sprang.
  snart spredt, snart fylket om en merkestang.

  Og alle tider går oss flimrende borbi
  fra før vår klode hadde vei og sti ?
  - Så rikt et eventyr kan filmen gi!

  Ja, Soria Moria. Øst for alle ting
  og rett i vest der Melkeveien gjør en sving ?
  men lettest når man det med Sagene ring!

  Litt utenfor folkeskikken, ja!
  Men ellers ligger det ganske bra!
  Og alt skal heller ikke Centrum ha.

  Just her i øst hvor mangt er grått i grått
  kan trenges slikt et fagert drømmers slott,
  men ei til lyst og ei til glemsel blott.

  I aften da her lukter kristenblod
  fra digre troll som sikkerlig må bo
  i sogn langt vest for Bentsebro

  bør leiligheten nyttes til et ord:
  - Vi også elsker byen, hvor vi bor,
  - og den skal også her bli smukk og stor!

  Og det skal Soria Moria hjelpe til.
  Vår skjønnhetstrang skal i dets lyse spill
  bli smidd til våpen, slik som jern i ild.

  Vi ser jo litt til livet her og der,
  har vinduer til gata noen hver ?
  men vinduet til eventyret det er her!

  Jeg blir gaaaaal

  • 04.10.2010, 12:31

  Omtrent alle gatene rundt der jeg bor er gravd opp, Oppsal er en stor graveplass. I dag missa jeg t-banen pga en gravemaskin holder på meg å lage fortau..., som i for seg er en bra ting.  Når gravemaskinen endelig hadde flyttet seg sto bussen å skulle på veg oppover, og den ville ikke flytte seg med en gang.  Tilslutt hadde den ikke noe valg, for det sto 7 - 8 biler bakenfor meg, og ingen bak han.

  Så runda jeg neste hjørne, og havna i rødt lys pga nye vegarbeide. Da var det kun 3 minutter til banen skulle gå, men jeg skjønte jo at det hadde jeg ingen mulighet til å rekke. Det var bare å resignere, og godta at jeg kom senere på jobb en jeg hadde tenkt meg.

  Det er nesten ikke et eneste sted rundt der jeg bor hvor det ikke graves. Gatene er redusert til det minimale, og man må være god bilfører for å åle seg forbi møtende trafikk. De har holdt på å grave i over et år nå, og det er på tide at de endelig blir ferdig.

  Foresten så blir de jo ikke ferdig....  I Østensjøveien hadde de åpning av sykkelfeltet for ikke lenge side, og rett etter kom gravemaskinene å gravde opp igjen alt sammen. Jeg husker ikke hvorfor, men det er ikke første gangen det er "ferdig" der for så at det blir gravd opp igjen.  Det er til å bli sprø av, grrrrrrrr!!!

  Noen flere som opplever det samme??????

  Søndagsmusikk: Queen - Love of my life

  • 03.10.2010, 13:03

  Freddie RIP - Alltid savnet:

  Vinja og Ronja nyter søndagen

  • 03.10.2010, 12:58

  Vinja:


  Ronja:

  03.10.2010

  • 03.10.2010, 11:39

  Ble vekket av Ronja som tok løpefart å hoppet opp i senga mi kl 09:00. Hun mjauet høyt inn i ansiktet mitt og forsvant. Tenkte at nå er det tomt i matskålen, men det var ikke det. Hun syntes nok det var på tide at mammen skulle stå opp, og koze med henne og søsteren.  Når jeg snakket å rørte på meg kom Vinja oxo, og da lå vi en liten stund sammen og slappet av.  De malte begge og kozte seg. Tilslutt måtte jeg bare komme meg opp.

  Jeg hadde en megaoppvask å takle (har ikke oppvaskmaskin), og bestemte at den skulle jeg ta med en gang. Greit å få den unna, for utover dagen blir det et tilltak å begynne med.

  Etter å ha gjort det jeg måtte til morran, laget jeg meg en stor kopp kaffe og tente masse te-lys i stua.  Nå sitter jeg her å slapper av med kaffen, og hører på Vinyl 107 på nettradion.  Herlig radiostasjon for oss som overlevde 70 og 80 åra, og som bare spiller musikk som har blitt gitt ut på vinyl plater. Jeg fant stasjonen en sommerferie på Sjælland, og har vært hekta siden. Har forsøkt å høre via data, men da detter jeg ut hele tiden.... Så kjøpte jeg en Pinell internett/DAB radio, og da var kanalen i boks :o)

  Niesen min Maria Elena er 18 år i dag :o) Grattis med den store dagen til henne.

  Min biologiske mor fyller 67 år idag oxo, og nå sitter jeg å lurer på om jeg skal ringe henne eller ikke.  Det der høres kanskje litt merkelig ut, og vurdere om jeg skal ta kontakt eller ikke....., men vi har ingen kontakt per i dag.  Jeg ble første gang kjent med henne i 2001, og vi hadde en ganske bra kontakt i noen år.....PÅ TELEFON. Hun har problemer med angst og mye annet, og det var et IKKe TEMA å besøke henne.  Til slutt gadd jeg ikke mere, hun ble redusert til en ukjent stemme i telefonen. Toppen var da hun ble fornærmet for at jeg tok min biologiske fars etternavn og ikke hennes.

  For noen år siden hadde hun vært veldig dårlig, og tanta mi ringte å lurte på om jeg kunne ringe henne å prate litt.  Dette var rett før jul, og jeg ringte henne på julaften.  Vi pratet lenge sammen, og det var riktig hyggelig. Etter det tenkte jeg at nå som jeg strekte ut hånden først, ville hune ringe meg tilbake.... IKKE. Dette var i 2006, og jeg har ikke hørt noe fra henne siden da. Noen syntes kanskje at jeg burde fortsette å ringe, men jeg orker bare ikke....!!! 

  Jeg får se hva jeg bestemmer meg for i løpet av dagen.

  I går kveld ringte naboen på å lurte på om jeg hadde lyst til å komme inn på kaffe og kake. Jeg var egentlig mett etter middagen, men siden jeg satt alene tenkte jeg at det vill jo være kozelig. Datter'n dems hadde bakt en nydelig kake, som de hadde fått med seg hjem siden de skulle reise bort. Hele kaken var mouse aktig med et sjokoladelag i bunnen, og et lysere opp med et hint av annanas, og på toppen et lag med ananas gele. Hmmm, det var godt.

  Ronja og Vinja har bestemt at de skal løpe rundt hele leilighet etterhverandre, og så sloss litt innimellom. Nå fyker lodottene rundt beina på meg, he he..... Sånn er det bare, når man har katter.... En kan ikke ha støv på hjernen, da hadde man blitt gal :o)

  Respektere hverandres tro, og meninger!!!

  • 02.10.2010, 15:25

  Hvorfor skal enkelte kristne prakke på andre troen sin???  Hvorfor kan ikke jeg ha min egen mening uten at de skal sende meg til hælvete, og andre forlatte steder??  Jeg blander meg da ikke borti hva de tror på, da burde det være rimelig at jeg får ha mine meninger!!

  Jeg tror ikke på gud og jesus... men jeg tror at det finnes mye her i verden vi ikke kan forklare, og kanskje er det like greit. Kanskje det skal være noen mysterier vi ikke klarer å løse!!   Kan ikke helt forstå at vi som mennesker ikke kan godta hverandre for den vi er. Hva vi tror på burde ikke være viktig i det hele tatt. Det som er viktig er hva slags person vi er, og hvordan vi oppfører oss mot hverandre. 

  Jeg er ikke synsk og kan ikke snakke med døde mennesker, men jeg har følt dem og sett dem noen ganger.  Har diskutert temaet noen ganger etter uttalsene om Prinsess Märtha Louise, og jeg ser hvordan enkelte reagerer når jeg forteller om det jeg har opplevd.  Noen tror ikke på det jeg forteller, og prøver å finne logiske forklaringer på det.....  De kommer med mange argumenter, men jeg gidder ikke å diskutere saken for de kommer aldrig til å tro på meg alikevel. De har full rett til å ha sine meninger om temaet, men hvorfor skal de overbevise meg om at jeg ikke har sett det jeg har sett.

  Enkelte mennesker siterer det ene bibelsitatet etter det andre for å forsvare det som skjer i verden og i livet sitt, da kan jeg ikke hjelpe for at jeg blir veldig provosert og sint. Det står sikkert mye fornuftig i bibelen, men for meg skurrer det når hele livet skal leves i tråd med en bok. 

  Dette er et tema man kan diskutere i timesvis uten at man kan bli enig, her er det like mange meninger som det er mennesker. Det er her jeg mener at med litt respekt, så skulle man alikevel kunne komme overens. IKKE SANT!!

  Ikke greit når alle har munndiaré

  • 01.10.2010, 11:17

  I går kveld var jeg hos Anne, og hadde med en fresk dame på 85 år. Det skulle være etterpålag til 50 års dagen til Anne, og vi fikk servert både bløtekake, eplekake og sjokoladekake. Hmmm, det var godt.

  Nå er det sånn at både Anne og jeg har munndiaré, så det pleier vanligvis ikke å være så stille når vi er i samme rom. I går var det enda verre....  Eldbjørg som denne godt voksne damen heter er like ille som Anne og meg tilsammen. Hun snakket på inn- og utpust å hører ikke etter om noen annen allerede har begynt å snakke.

  De andre i husstanden forsvant fra stua etterhver som lydnivået nådde nye høyder, he he!!  Både Anne og jeg vet jo at hun er sånn, så vi bare godtar det..... så avbryter vi litt innimelom uten at hun lar seg merke så mye med det.

  Uansett så hadde vi en kjempekozelig kveld.

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no